achtergrond

Geenstijl

Gaat @ProvincieNH Schagen-Oost tegenhouden?

Nieuwbouwwijk in weiland. Maar niet alles kan overal. Gebied is aangewezen als Bijzonder Provinciaal Landschap. DEEL TWEE

Vorig jaar september las u op de GeenStijl deze schitterende hommage aan het prachtige provinciestadje S. in de Kop van Noord-Holland, en de buitengewone buitengebieden daaromheen, die zo mooi, groen, grutto, uniek, bijzonder, pastoraal, provinciaal, landschappelijk, cultuurhistorisch en erfgoed zijn dat ze zijn aangewezen als BIJZONDER PROVINCIAAL LANDSCHAP. Waar niet gebouwd mag worden. Punt. Geen komma.

We zijn nu tien maanden verder. En de dekselse regionale regiojournalisten van Noordkop Centraal hebben een "Ontwikkelvisie Stad Schagen 2040" opgeduikeld, die al in oktober 2022 verscheen, die ergens in mei 2023 in het gemeentehuis van Schagen werd neergelegd verstopt, en die niemand nog gezien had, tot vorige week. Bijzonder. Waarom iets "visie" noemen als niemand het mag zien?

In die "Ontwikkelvisie 2040" (72 pagina's PDF 60 MB) gemaakt door Palmbout Urban Landscapes uit Rotterdam (!) staan een aantal schrikbarende kaarten en maps over hoe Schagen er in 2040 uit kan zien. En ja, het Bijzonder Provinciaal Landschap (BPL) Schagen-Oost is verdwenen. Weg weiland, weg koeien, weg grutto's, weg uniek cultuurlandschap, weg eeuwenoude terpen. Hallo stomme jaren dertig-woningen van 650.000 euro op veels te kleine kaveltjes.

Helemaal duidelijk is de hiërarchie niet. Maar Bijzonder Provinciaal Landschap (BPL) doet niet onder voor Natura2000 dunkt ons. Succes @ProvincieNH!

Ja joh. Gewoon "verwijderen"

Ja joh. Gewoon "verwijderen"

Alles is weg!

Alles is weg!

Dit was de vorige @ProvincieNH. TOCH?

Dit was de vorige @ProvincieNH. TOCH?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.