Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

"UKR bereikt 2e RU loopgraaflinie Zaporozhye". Pentagon voorspelt "lang en bloedig offensief"

We kijken weer. Het Slavische Slachthuis slacht onverminderd verder

Wat een beelden. RU POW blaast zichzelf op met granaat

Social

Onder Russische MilBloggers circuleren berichten dat Oekraïense strijdkrachten voor het eerst ergens de tweede en daarmee zwaarste loopgraaflinie van het front hebben bereikt. Naar verluidt gaat het om de onderstaande linie Novodanilovka-Rabotino-linie, ongeveer hier (maps). Pro-Russisch Telegramkanaal 'RVvoenkory' meldt in typerende taal: "Recall that yesterday, after the start of the AFU offensive on the Novodanilovka-Rabotino line, the AFU were able to break into our forward trenches, where fierce fighting took place." Daarna zou Rusland in staat zijn geweest de aanval af te slaan, maar het lijkt erop dat het gevecht nog altijd gaande is en Oekraïne die slag nog niet opgegeven heeft. "During the fighting Russian fighters managed to dislodge the AFU from the trenches, capturing prisoners. The AFU are moving reinforcements to the area of clashes. The fighting continues, with tanks, artillery and mortars on both sides."

De Oekraïense vice-MinDef Hanna Maliar meldt op Telegram (vertaald) dat Oekraïne in het Oosten een bescheiden negen (9) vierkante kilometer heeft bevrijd en heel gestaag voortgang blijft maken rond Bakhmut. En dat het in het Zuiden achtentwintig (28) vierkante kilometer heeft bevrijd. Daarbij meldt ze dat "de vijand op blijft trekken in de richtingen van Lyman, Avdiiv, and Marin." Kortom, bescheiden cijfers in een offensief dat de VS inmiddels "sobering" noemt. Stafchef Mark Miley voorspelt: "very bloody, advancing steadily. It goes a little slow, but that is part of the nature of war."

In Zelensky's woorden: "Last week was difficult on the frontline. But we are making progress.  We are moving forward, step by step!" Het ISW vat samen: "Ukrainian forces reportedly conducted counter offensive operations in six sectors of the front on July 2 and made gains in some of these areas." Meer details over die zes sectoren hier. Meer beeld na de breek.

Deze loopgraaflinie hier ongeveer of zo

Makkers misschien heel even dimmen met jolige Krim-bedreigingen

Social

Makkers misschien even dimmen met jolige Leopard-filmpjes

Social

Voelt vreemd, zo'n filmpje van MinDef in combi met o.a. weer deze modernste 2A6

Social

Fantast Douglas MacGregor. Always wrong, never in doubt

UPDATE - Er ist wieder da

Social

Reaguursels

Inloggen

twitter.com/Andreas_Hopf/status/16759...
Nog eentje dan. Als Oekraïne was door gegaan met het offensief, was het in een maand alle westerse tanks en Bradleys kwijt geweest. Ze moeten zuinig omgaan met hun spulletjes. Een offensief heeft maar één kans, daarna is de boel op.

Beste_Landgenoten | 04-07-23 | 07:49

Combat Veteran legt hier uit welke invloed de mijnen op het offensief van de
Oekrainers hebben. Aanrader voor wat achtergrondinfo:
www.youtube.com/watch?v=QZV-H9EYVgA

Graaisnaaiert | 04-07-23 | 01:46 | 5

Overigens. Maar wel belangrijk vind ik. Deze oorlog kan snel voorbij zijn als de Russen in opstand komen in eigen land. Zo niet. Dan vrees ik dat er nog tenminste een jaar of langer zal worden gevochten.

Het is niet dat Rusland niet kan winnen, het is dat Rusland niet mag winnen. Winnen ze wel? Dan kan je vrij snel verwachten dat het tij ook bij ons gaat keren en dat we in een autocratie terechtkomen. Vergis je niet. Nogal akelig veel lui in het westen duimen voor Poetin. Voor geheel hun eigen redenen.

Psoglav | 04-07-23 | 02:37

@d e r e a l i s t | 04-07-23 | 02:33:

Ach welnee. Als er sprake was van een Blitzkrieg dan hadden ze wel tenminste brigades ingezet. Het vechten gebeurt nu op compagnie niveau. Paar honderd soldaten hier met wat spul en een paar honderd daar met wat spul.

Ja, het is bloederig en ja, er worden verliezen geleden maar al met al vallen de verliezen mee en is er inmiddels sprake van logistieke pijpleidingen die soldaten, munitie en materieel aanvoeren en afvoeren.

Kort gezegd. Op alle pijnpunten van de Russen wordt langzaam de druk opgevoerd. Waarom? Zodat de Russen, en mensen zoals jij, niet meer snappen hoe wat en waarom en waar. Hopelijk in paniek raken en daar waar dat gebeurt breekt de linie.

Je kan zien dat de Russen al in paniek zijn omdat ze de linies hebben verwisseld. Eerst was het de "weggooi" soldaatjes in de eerste linies, nu lijkt het erop dat ze de beste troepen in de eerste linie zetten.

Het is een beetje zoals schaken. Doen ze het niet verliezen ze zeer waarschijnlijk. Doen ze het wel dan kunnen ze het nog redden.

Kiev is vica versa. Die moeten ergens toch een doorbraak forceren. Zodra ze dat lukt, dan klapt waarschijnlijk het hele Russische leger.

Psoglav | 04-07-23 | 02:44

@Psoglav | 04-07-23 | 02:37: die lui, waaronder ook een enkele onder mijn kennissenkring, mogen dan puur op zichzelf aangewezen zijn wanneer de oorlog internationaal gaat. Scheelt dat dat vaak niet bepaald een uitdaging gaat zijn. Hoop dat het niet gaat gebeuren, maar volg de verkeerde kant, dan eindig je daar ook.

Reagiertank | 04-07-23 | 03:02
▼ 2 antwoorden verborgen

twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
Niet alleen Oekraïne is in het offensief. Ook de Russen, in de richting van Lyman. Onwenselijke info, voor sommigen hier, maar de feiten kan je moeilijk ontkennen. De Russen zijn beroerd in hun organisatie en moreel, maar desondanks ook militair niet achterlijk. Ze leren van hun fouten, paren hun strategie aan en hebben nog steeds het voordeel in aantallen. Zonder grote luchtsteun zal Oekraïne niet in staat zijn tot heel grote doorbraken, tenzij ze de Russische luchtmacht kunnen neutraliseren. Het wordt een heel lange hete zomer.

Beste_Landgenoten | 04-07-23 | 01:09 | 3

Ze zijn vooral bezig met het bestoken van de regio Sumy om de druk op Belgorod te verlichten. Lyman is in Donjetsk, dat kun je verwachten, dat is ook niet zo'n heel groot bezwaar, heeft ook te maken met de druk op Bakhmut.
Maar eens met je dat we en meer lange afstandsmateriaal en meer vliegtuigen moeten hebben. En snel. Al blijf ik erbij dat de Russen eerder ammotekort hebben dan wij. Zeler als we de aanvoerlijnen en depots blijven bestoken.

Graaisnaaiert | 04-07-23 | 01:51

Je snapt niet wat Kiev aan het doen is. De Russen snappen het wel maar kunnen ze er iets tegen doen?

Ik probeer het uit te leggen.

Punt 1. Russische zwakheden.

Met stip op nummertje uno: Mankracht ze hebben het niet. Er lopen opa's rond van in de 60.

Op nummer twee: Logistiek. Ze konden het al niet al te best maar nu maken ze er helemaal een potje van plus dat ze met regelmaat gespot en geslacht worden door Oekraïne.

Nummer drie dan. Tactiek. Zo'n beetje alle Oekraïense officieren kennen het Russische speelboekje van binnen en buiten. Dus ze kunnen daarom heen denken. Dat boek ligt wellicht niet in jouw boekenkast.

Nummertje vier dan. Eenheid. Oekraïne vecht vrijwel geheel als een uniform land tegen de gemeenschappelijke vijand. In Rusland staan ze niet te springen om daar te gaan vechten. In tegendeel.

Hoe kan Kiev hier gebruik van maken?

Door de langste adem te hebben.

Door Rusland altijd constant op het verkeerde been te zetten. (het werkt bij jou zelfs)

Door te isoleren, troepen die geen ondersteuning krijgen, toch al geen motivatie hadden geven zich liever over.

Door langzaam, heel langzaam de druk op te voeren. Buigen of breken.

Het kan natuurlijk elke kant nog opgaan maar als ik zou gokken zou ik mijn geld op Kiev en het westen inzetten.

Psoglav | 04-07-23 | 02:10

Tuurlijk begrijp ik wat Oekraïne aan het proberen is en wat ze doen, gaat op een slimme, tactische manier. De Russen zitten vol zwakheden, logistiek, qua mensen, moreel, leiding, en noem het maar op. Maar feit is en blijft, ze zijn met veel en goed ingegraven, gedekt door massale artillerie en luchtsteun van vooral helikopters. Daardoor is de inzet van veel tanks tegelijk onmogelijk geworden, dat wordt een slachthuis zoals in de eerste dagen zichtbaar was. Dus is de tactiek nu om de logistiek uit te putten en met infanterie elke loopgraaf één voor één in te nemen. Dat werkt, maar gaat heel erg traag. En vergis je niet, ook aan Oekraïense kant vallen daarbij veel doden, het is extreem gevaarlijk werk.

Strategisch gezien moet er een doorbraak gaan komen binnenkort, anders wordt de politiek internationaal onrustig, dat zie je nu al. De Amerikanen hopen op een einde aan deze oorlog en als deze verzandt in een jarenlang slugfest, willen ze daar een bestand zien, linksom of rechtsom.

Beste_Landgenoten | 04-07-23 | 06:55

wat een in en in trieste situatie

huh!? | 03-07-23 | 23:56

Ik heb alvast jodiumpillen ingeslagen. Kijk die Russen willen waarschijnlijk een lek maken in een van de 6 reactoren. Maar Russen kennende die niets kunnen blazen ze waarschijnlijk al die 6 reactoren op. Benieuwd of die paar 100 pillen dan nog soelaas bieden bij een straffe wind uit het oosten.

Zuma | 03-07-23 | 23:33 | 1

" Geen jodiumtabletten

Gaat het vervolgens toch mis, dan is het goede nieuws dat de centrales al langer uit staan. ‘Radioactief jodium is bijvoorbeeld al vervallen’, zegt Lars Roobol van het RIVM. ‘Je hoeft dus geen jodiumtabletten te slikken’. Wel zitten er nog andere gevaarlijke stoffen in de staven. ‘Radioactief cesium, bijvoorbeeld, dat tot bodembesmetting kan leiden’, zegt Van Bourgondiën. "
www.volkskrant.nl/wetenschap/wat-zijn...

* Il Principe * | 04-07-23 | 07:35

Als je die beelden ziet krijg je toch echt medelijden met die jongens die daar op klaarlichte dag een stelling moeten bestormen. En het is zo nutteloos die hele oorlog. Waarom kopen ze die Russische soldaten niet gewoon om. Met die miljarden aan wapensteun moet je toch wel een paar brigades kunnen omkopen om zich over te geven.

henkiedeboer | 03-07-23 | 23:26 | 2

wauw henkie

de is erg goed, zelf dacht ik aan diplomatieke inzet maar deze financi"ele strategie is wellicht wel veel beter

huh!? | 03-07-23 | 23:58

in plaats van al die extra miljarden voor de energiemagnaten die anders betaald worden een paar miljoenen voor de poors fighting a rich mens war lijkt inderdaad een oplossing

huh!? | 04-07-23 | 00:00

Weet iemand misschien een manier om het eerste filmpje ('Wat een beelden. RU POW blaast zichzelf op met granaat') van twitteraar Dmitri te bekijken zonder Twitter-account? Ik krijg een pagina met de tekst "Er ging iets mis. Laad de pagina opnieuw." Bvd.

harbi | 03-07-23 | 23:22 | 3
-weggejorist en opgerot-
huh!? | 04-07-23 | 00:01

Zou via een VPN wel moeten werken.

Graaisnaaiert | 04-07-23 | 01:01

Als dat google mapslinkje klopt dan zijn ze enorm ver en kan men na doorbreken van de linies de landverbinding met de Krim blwollene

Shoarmamasutra | 03-07-23 | 23:18 | 1

Maplinkje klopt niet, ze zijn nabij Robotyne. Open ISW maps, er liggen nog 4 lijnen verdediging achter.

d e r e a l i s t | 04-07-23 | 02:19

Ik zal de situatie van het afgelopen paar maanden even samenvatten
(en ik durf te gokken het vooruitzicht voor de komende weken):

Het front staat stil.
Daar waar er wel vooruitgang is geboekt, was het ten koste van zo veel manschappen en materieel dat je eigenlijk niet kan spreken van vooruitgang.

zetje01 | 03-07-23 | 22:58 | 1

Een kant uitputten of meer laten verschieten dan wat er vervangen / aangevoerd kan worden zie je niet aan de verschuivingen van het front zelf. Dat ga je pas zien als er geen raketten meer zijn om af te schieten, dan gaat het wel snel. Tot die tijd is het gokken, gissen, hopen en proberen te begrijpen wat er gebeurt en in welke fase "we" nu zitten. Ik zie vooral dat Russen eigenlijk geen vooruitgang meer maken en waar ze dat een paar weken terug nog wel deden wel deden ze nu ook weer zijn teruggeslagen. Dus ja, het is buigen totdat het barst. En wanneer? Alleen de Oeki's weten wat zij nog hebben en alleen de Russen weten wat zij nog hebben. Succes met gokken.

Graaisnaaiert | 03-07-23 | 23:04

Als je zo'n Krim filmpje maakt over een oorlog dan ben je toch echt niet goed bij je hoofd.

Ikdoemisschienmee | 03-07-23 | 22:51 | 1

Kun jij je dat filmpje nog herinneren wat Russische hackers op de Oekrainse tv's lieten zien, van "wij komen eraan", een paar weken voor de inval?

Graaisnaaiert | 03-07-23 | 22:59

Oorlog is log en zwaar als je een vijand hebt die zich diep heeft ingegraven. Voor de mensen die voor Kiev zijn. Goed nieuws. Ze putten het slagveld uit. Voor mensen die voor Kremlin zijn. Goed nieuws, Russen weten meters te maken. Dat is gewoon heel erg slecht. De vraag is welke meters tellen uiteindelijk. Vooralsnog lijkt het erop dat Oekraïne op vier plekken bezig is die allen desastreus voor de Russen kunnen zijn.

Psoglav | 03-07-23 | 22:48 | 2

7

augurk1 | 03-07-23 | 23:32

@augurk1 | 03-07-23 | 23:32:

4 voor zover ik kan inschatten maar als het er 7 zijn dan is dat nog meer verrot voor de Russen en juich ik dat toe.

Psoglav | 04-07-23 | 02:12

Ondertussen heeft China nieuwe exportbeperkingen ingesteld op essentiele grondstoffen voor semiconductors. Nu de EU en Rusland afgeleid zijn met oorlogje spelen is de handelsoorlog in alle hevigheid losgebarsten.

henkiedeboer | 03-07-23 | 22:40 | 2

Zal ook wel te maken hebben met het verbod op de export van hoogwaardige chipmachines naar China. Zij geen machines, wij geen grondstoffen, allebei niets. De landen die niet aan de boycot en sanctie flauwekul meedoen lopen lekker binnen zo.

Ikdoemisschienmee | 03-07-23 | 22:49

Hmmm. Veel landen die niet meedoen hebben niks om te boycotten.

Hadena | 03-07-23 | 22:57

Zo'n Douglas MacGregor. Wat bezielt zo'n man eigenlijk? Is het krankzinnigheid? Of weet hij iets wat wij niet weten?

Masked_Malinois | 03-07-23 | 21:52 | 4

De vraag die bij mij opkwam: waarom krijgt die man een podium?
De wereld loopt vol andere ex-militairen die wel iets zinnigs kunnen zeggen, in plaats van een constante stroom ononderbouwde kulverhalen op te hoesten.
Hele series ervaren USA-generaals bijvoorbeeld.

funda | 03-07-23 | 22:24

Niet iedereen wint het gevecht tussen zin en waanzin. Die Douglas zou best een prima vent zijn geweest maar nu is hij knettergek. Hij is niet de enige, generaal Flynn en Ronny Jackson zijn ook totaal gestoord geworden.

Het verleden biedt nu eenmaal geen garantie voor de toekomst. Hoewel ik persoonlijk van mening ben dat deze mensen nooit spoorden.

Psoglav | 03-07-23 | 23:11
▼ 1 antwoord verborgen

Suka.. Piederast...!

grapjasz | 03-07-23 | 21:49

Zag vanmiddag mooie video over op welke verschillende wijzen drones in deze oorlog gebruikt worden. Dat is toch ook wel de revelatie van de afgelopen anderhalf jaar: drones.
Understanding Drone Warfare in Ukraine
www.youtube.com/watch?v=b7RQ2wjwOiE

Aristotalloss | 03-07-23 | 21:46 | 3

Ja het schijnt dat de UA 10.000 kamikazedrones er door heen jagen per maand.

Longhorn | 03-07-23 | 21:50

Dank voor het delen, erg interessant.

Eduardo- | 03-07-23 | 22:21

Dank Aristotalloss, inderdaad erg interessant.

harbi | 03-07-23 | 23:41

We houden de moed erin.. maarja de lol is er wel een beetje af in de modder van de oekraine...

grapjasz | 03-07-23 | 21:40

Betreft een ex-NL YPR765 waar de Oekraïnse soldaten in het eerste filmpje uitrennen, die doen het nog na een jaar strijd.

Yor_Kok | 03-07-23 | 21:34 | 2

Daar heb ik heel wat zwaren van de weduwe in gerold en uitgetrapt...

grapjasz | 03-07-23 | 21:53

Het gaat telkens maar om die echte tanks maar die YPRs blijken telkenmale echt relevant te wezen.

Shoarmamasutra | 03-07-23 | 23:16

ik geloof niet dat die link naar maps klopt, dan zouden ze bijna bij de kust zijn en snijden ze dus de krim af.. geloof niet dat ze ineens zo ver zijn opgeschoten..

henniebal | 03-07-23 | 21:15 | 3

U denkt dat het blauw bovenaan de zee is?

goedverstaander | 03-07-23 | 21:24

Klopt. Gaat over 47.529347079103886, 35.82056851536312 Novodanylivka.

omanders | 03-07-23 | 21:48

De Oekrainers zijn nu ook kampioen in galgenhumor en zwarte humor. Dat steekt.
Straks ook verreweg het best getrainde, best gemotiveerde en best bewapende leger.
Met een no-nonsense en uiterst praktische regering. Dat wordt nog wat in de EU.

funda | 03-07-23 | 21:13 | 2

Precies dat. En Polen is ook groot aan het inkopen qua defensie. Zelfs Zuid-Koreaans spul. Die hebben ook 50 jaar Russische bezetting gehad.

Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-23 | 21:29

"De Oekrainers zijn nu ook kampioen in galgenhumor en zwarte humor".

Klinkt als de gemiddelde reaguurder.

Yor_Kok | 03-07-23 | 21:38

Tsja, het blijft extreem langzaam gaan, loopgraaf voor treeline. Handwapens, granaten. Met drones de artillerie vinden, die raken. Met deze snelheid gaat het maanden duren. Zonder luchtsteun een ingegraven vijand oprollen is heel veel werk. Battle of Caen. Dat duurde weken, dit zal niet vlugger gaan.

Over een maand of twee gaan de VS aandringen op een wapenstilstand en een deal. Krim blijft Russisch. Donbass ook. Bestandslijn. Minsk 3. Frozen conflict. Als tenminste de Russen die kerncentrale niet opblazen, dan wordt het spel opeens heel anders.

Beste_Landgenoten | 03-07-23 | 21:10 | 9

Denk dat dat in grote lijnen gaat gebeuren, alleen zie ik eerde Oekraine de kerncentrale opblazen zodat NATO mee gaat doen. Rusland zou het op kunnen blazen maar dat zullen ze pas doen als Oekraine tot aan de Krim is gekomen. Voor Zelenski is het ook game over na deze oorlog met nieuwe verkiezingen vermoed ik.

d e r e a l i s t | 04-07-23 | 02:26

@d e r e a l i s t | 04-07-23 | 02:26:

Ik had net een gesprek met een aardappel. Die was intelligenter dan jij. Ga toch heen Poetin-fapper.

Psoglav | 04-07-23 | 04:11

Vind het wel grappig om je teksten te lezen. Je bent zo voor Oekraïne (ik ook) dat je niet goed meer ziet wat de realiteit van deze oorlog is. Een tijdje geleden zei ik, dit offensief is vastgelopen, in de eerste week al. Dat blijkt inderdaad zo te zijn, er kwam een pauze en een tactische verandering. Ik schreef ik dat de Russische luchtmacht en met name de ka-52 een groot probleem was, die dagen later in de Volkskrant een groot artikel over feest de VS zich grote zorgen maken om de effectiviteit van die ka-52. Dat zonder neutralisatie daarvan deze oorlog niet loskomt. Daarom ook de levering van atacms binnenkort. Psoglav, ik ben geen expert maar ik ben ook niet gek, ik lees het nieuws erover en zie simpelweg wat er gebeurt. Dat het je niet bevalt is duidelijk, maar het is helaas ook duidelijk dat deze oorlog in een patstelling begint te raken. Net als jij hoop ik dat de Russen opeens de moed verliezen en opgeven, maar die kans is niet heel groot. Tenzij er ruzie uitbreekt, waar het vorige week op leek. Er kan ook zomaar iets totaal anders gebeuren zoals een opgeblazen kerncentrale. Dan hebben we weer een heel nieuwe situatie.

Beste_Landgenoten | 04-07-23 | 07:04
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik heb nog nooit gehoord van die Douglas MacGregor, maar wat een bericht zeg. De Oekraïense troepen zijn bijna omgevallen, ze zijn gedemoraliseerd en ze zijn ook nog eens allemaal vermoord. Ik hoop dat iemand Zelensky snel op de hoogte brengt van dit nieuws.

Tashtego | 03-07-23 | 21:09 | 4

@Beste_Landgenoten | 03-07-23 | 21:11: Kennelijk, maar als ik zo even kijk heeft hij itt tot Niemöller wel militaire ervaring. Maar goed, je kunt er altijd wel eentje vinden natuurlijk.

Tashtego | 03-07-23 | 21:19

Deze generaal heeft al dertig keer de ondergang van Oekraïne voorspeld. Hij is erg in trek bij de Oekraïne-haters en de niet-mijn-oorlog zeggers.

Beste_Landgenoten | 03-07-23 | 21:21

Hij lult uit z'n nek, of is te kwader trouw en probeert bewust te misleiden.
Je mag aannemen dat Russische bronnen geen reden hebben om 'de vjjand' sterker af te schilderen dan ze zijn; ik volg een aantal telegram kanalen waaronder ook die van veroordeelde MH17 crimineel Igor Girkin, en hij heeft het bij de beschrijving van de gevechten langs de Dniepr over de "enemy’s significant superiority in manpower", en in een andere post over "Approximately half of their reserves, prepared for the current offensive, the enemy has not yet committed to battle or has partially introduced." (beide fragmenten door de Telegram app vanuit Russisch naar Engels vertaald). Lijkt mij moeilijk te rijmen met MacGregor's bewering dat de Oekraïnse strijdkrachten op sterven na dood zijn. Ook moeilijk te rijmen met de inmiddels veelvuldig vindbare filmpjes van trench fights, waarin de Oekraïnse soldaten behoorlijk strijdlustig zijn, en de Russische soldaten ofwel dood zijn, of indien gevangengenomen, een nogal afgematte indruk maken. In een van die filmpjes ook een Russische soldaat die vertelt dat ie 69 is, en een contract van 6 maanden heeft getekend om van een of andere veroordeling af te komen, zodat ie weer 'schoon' is voor z'n kleindochters. Het moreel van de Russische soldaten is wel heel anders dan dat van de Oekraïnse, zoveel moge duidelijk zijn.

nowomowa | 03-07-23 | 21:50
▼ 1 antwoord verborgen

Dat ze die kutRussen er maar snel uit mogen gooien. Give 'em hell!

Dr_Johnson | 03-07-23 | 21:05

Opgedoken in de No agenda podcast als fragmenten vanaf 1.20.50 in de aflevering van gisteren; Max Blumenthal addresses UN Security Council on Ukraine aid, hier helemaal. 14 minuten van een vernietigende analyse rond de financiële systemen in hulp, industrie en financiering rond de oorlog in Oekraïne in de vergaderzaal van de VN.
youtu.be/Ddc1ix_9MII

P-unit | 03-07-23 | 21:03 | 2

Om een beetje in de sfeer te komen zitten we hier Top Gun te kijken.
Hoe je oorlog kan romantiseren?

EEnzame SchizofrEEN | 03-07-23 | 21:02 | 2

En, wint Tom weer met zijn F-14?

Peerkeoud | 03-07-23 | 22:54

Whaha, hier staat Rambo op (I t/m III)

huh!? | 04-07-23 | 00:02

Heen en weer rennen in een bos, fucking cunt schreeuwen, mitrailleur leegschieten, frisdrankje met een rietje. Wat een leven. Dat gaat nog heel lang duren.

gestoptmetroken | 03-07-23 | 21:00 | 4

Was voor rexmundi666 hieronder.

Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-23 | 21:23

@Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-23 | 21:08:
geen zelf initiatief?

had op filmpjes anders Russische officers die de manschappen compleet afranselen in een dronken bui

moreel minder sterk, wel effectief

huh!? | 04-07-23 | 00:03
▼ 1 antwoord verborgen

Moet steeds denken aan Blackadder ww1 na de verovering van 1 vierkante meter terrein.

rexmundi666 | 03-07-23 | 21:00 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Hoeveel zonen mag dat kosten?

roosvrij | 03-07-23 | 20:58 | 4

Eens Roosvrij. Dat zijn de schreibtisch moordenaars. Ook geteisem maar op een ander level. Die waren dit soort jochies 50 of 60 jaar geleden, maar de liefde voor vechten blijft.

Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-23 | 21:12

Biden heeft aangegeven dat we desnoods tot de laatste Oekraïner gaat worden doorgevochten. Een Amerikaanse senator gaf aan in een media optreden met Zelensky over de hulp dat er veel Russen stierven op het slagveld en dat het het beste geld is wat de usa kon besteden. Gaat veel zonen kosten, dit gaat nog heel lang duren.

P-unit | 03-07-23 | 21:37
▼ 1 antwoord verborgen

slowly, then suddenly

Jacques_SiConto | 03-07-23 | 20:54
-weggejorist-
Stonecity | 03-07-23 | 20:51 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Als Halbe in die datsja nou gewoon een potlood door Poetins oor had gedrukt, zaten we nu niet in deze ellende. Als John Wick het kan, moet dat een eitje voor Halbe zijn geweest.

Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-23 | 20:27 | 8

Chronicles of Riddick, death by teacup was ook leuk.

Kouwe Kees | 03-07-23 | 20:44

Maar er stonden 100 veiligheidsagenten in de kamer ernaast, dus Halbe dacht, als ik hem nu vermoord, dan ben ik erbij.

Blauwpetje | 03-07-23 | 20:50

@Kapitein Sjaak Mus | 03-07-23 | 20:35: Geen potloden, maar wel kneukerts neem ik aan.

Tashtego | 03-07-23 | 21:16
▼ 5 antwoorden verborgen

Voor de Twitter-lozen; van de Kiev Independent:

Ukraine designates Unilever as 'international sponsor of war.'

Ukraine's National Corruption Prevention Agency (NACP) added British corporation Unilever to the "international sponsors of war" list for not exiting Russia.
According to the report, the corporation paid about $50 million in taxes to the Russian state budget in 2022.
Unilever Russia's profit increased from $61 million in 2021 to more than $117 million last year.
twitter.com/KyivIndependent/status/16...
Gelukkig is Unilever niet Nederlands (meer)

goedverstaander | 03-07-23 | 20:27 | 2

Wel grappig dat Oekraïne een Ukraine's National Corruption Prevention Agency heeft.
Werk genoeg in eigen land.
Maar goed, iedereen die wel eens z’n haar wast of Hellemans mayo gebruikt of Dove glijmiddel is schuldig.

Ruimedenker | 03-07-23 | 20:33

Ik ben blij dat ze overal een trotse “U” op zetten. Zo weet je exact wat je niet moet kopen.

Denkhetnjet | 03-07-23 | 20:48

Tssk, 59 en dan aan het front in een loopgraaf. Is me niet duidelijk of hij zelf in een kamp zat of zijn kleindochters, ja of allemaal (kwantumkorting in Poetinland). Ik hoop dat het hem goed gaat.

Duwbak_Linda | 03-07-23 | 20:23 | 3

Hij zat zelf in de Russische bak en heeft getekend voor een stint van 6 maanden omdat zijn blazoen dan schoongepoetst is. In Rusland zit een behoorlijk taboe op gedetineerd zijn (geweest) voor de familie en deze man dacht vermoedelijk op deze wijze zijn kleindochters te kunnen helpen.

_pacman_ | 03-07-23 | 20:27

Dit was de slimste optie. Zich overgeven.

Beste_Landgenoten | 03-07-23 | 21:13

De Russen zijn nog lang niet op, net als de (pre-historische tanks), artillerie en raketten.

Wel lijkt het moderne wapentuig zoals thermobarische bommen en precisie-munitie al een tijdje op. Maakt niet uit want de Russen kennen toch maar 1 manier van oorlog voeren en dat is alles plat blijven gooien tot het bittere eind. Of wij in het Westen ook een bittertje meedrinken blijft vooralsnog ongewis maar ze zijn er gek genoeg voor.

_pacman_ | 03-07-23 | 20:18 | 2

Inderdaad kwantiteit boven kwaliteit. Ze zetten ook gewoon T 55's in; tanks van 70 jaar oud. Ze redeneren dat de vijand ze toch maar moet uitschakelen. Mensenlevens doen er niet toe en de vijand verschiet zijn kruit/mpads/himars, etc.

Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-23 | 20:23

Vanuit mijn expertoloogmeterkastkruipruimte vind ik dat de oeks het netjes en voorzichtig doen. Geen luchtoverwicht, taaie linies. Ze weten dat ze Russen een voor een moeten doden. Veel van dichtbij. Doet me een beetje denken aan Rommel. Aanvallen, uitlokken, dichterbij halen, wegwezen (indien nodig) en zodra de Russen tegenaanvallen artillerie opzoeken en stukschieten, verder de aanvallende Russen naar binnen halen, zelf wegwezen en idem doden.
Moeilijk met alle mijnen. Pas als Russen uitgeput zijn zal het sneller gaan. Of als er geen Rus meer over is in Oekraine.

nobodiesunmighty | 03-07-23 | 20:31

Duidelijk verhaal, bedankt.

zwellevertje | 03-07-23 | 21:06

Bedankt weer Spartacus voor de update, top.

pegaje | 03-07-23 | 20:14 | 1

Idd Dank, goede update weer!

KDbdl | 03-07-23 | 21:10

Tsja, de verdediging van zo'n loopgraaf is in principe in het voordeel. Aanvallen kost altijd meer mensenlevens. Tot nu toe was het Oekraïnse leger in het defensief en dit is toch a different biscuit. Hoop dat die F16's snel geleverd worden.

Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-23 | 20:13 | 6

@ schillenboer. Ben jij accountant? Who gives a fuck of hij ze uit zijn eigen zak betaald of niet. Krijgt ie ze cadeau. Tot nu toe is verouderd overschot geleverd qua Nato spullen. Als er 28 naar Jetten en klimaat kan, heb ik liever 28 miljard aan investeren in een oorlog tegen Poetin.

Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-23 | 21:21

@Kaal-dik-en-lelijk | 03-07-23 | 21:21:
Ik had begrepen dat ze ze moeten betalen als ze ze na de oorlog willen houden. Als ze ze teruggeven kost het ze niks, als het vernietigd wordt hoeven ze ook niet te betalen. Reden ook dat de Sovjetunie veel materieel na WO-II heeft opgeblazen, om onder de diezelfde voorwaarden van de lend-lease uit te komen.

Graaisnaaiert | 03-07-23 | 21:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Kunnen de gelinkte Twitter pagina's tegenwoordig helemaal niet meer bekeken worden zonder een Twitter account?

Reebensteeltje | 03-07-23 | 20:13 | 4

@Kapitein Sjaak Mus | 03-07-23 | 20:17:
Met een andere VPN kan ik ze wel zien.

Reebensteeltje | 03-07-23 | 20:24

@Reebensteeltje | 03-07-23 | 20:24:
Ja nee zeg!
We gaan toch niet vals spelen, hoop ik?
Zo komt die arme Elon nooit uit de kosten!

Kapitein Sjaak Mus | 03-07-23 | 20:30

@Kapitein Sjaak Mus | 03-07-23 | 20:30:
Can't beat em, cheat em!

Reebensteeltje | 03-07-23 | 20:36
▼ 1 antwoord verborgen

Langzame progressie, maar dat wel zonder luchtsteun. Met een goed functionerende luchtmacht waren ze waarschijnlijk wel iets (veel) verder geweest.

Ananas Skaiwokker | 03-07-23 | 20:12 | 2

Andere kant ook.

sjef-van-iekel | 03-07-23 | 20:15

Ik zag de afgelopen dagen heel wat F16's in de lucht boven België en Nederland, waarbij ze lijken te oefenen tegen Chinook helikopters (of dat die een doelwit sleept). Op globe.adsbexchange.com/ is dat goed te zien (druk de U om alleen militaire vliegtuigen te zien, zolang ze een transponder aanhebben). Misschien dat ze de Oeks vervlugd klaarstomen.

Met_baard | 03-07-23 | 20:43

@out-of-de-box | 03-07-23 | 20:17: als die centrale daadwerkelijk de lucht in gaat is de graanschuur van de wereld voor de aankomende 10.000 jaar gesloten.

_pacman_ | 03-07-23 | 20:20

Medvedev wil aan tafel en dan schuilen in Oman.

impy | 03-07-23 | 20:20

@_pacman_ | 03-07-23 | 20:20: niet zo overdrijven, de centrale staat al maanden uit. In t ergste geval heb je binnen een straal van 20-40km verontreinigde grond. Als die centrale nog volop had gedraaid dan hadden we een groot probleem.

Dikkebertha | 03-07-23 | 21:10
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland