Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten — Vloeibaar goud

NIMBY-beleid zoekend naar goedkope bouwgrond

De minister van Natuur en Stikstof gaf woensdag aan dat een uitgekochte boeren -ondanks beloften- een beroepsverbod krijgen in heel Europa. Zelfs in de delen van Europa met een tekort aan mest en stikstof. Nederlandse uitgekochte boeren krijgen minder rechten dan 447 miljoen andere EU-burgers. Duitsers bouwen op 200 meter van onze grens nieuwe stallen, en blokkeren daarmee onze bouw.

De Duitse stikstofvisie denkt niet in het beschermen van elke individuele vierkante kilometer, elke hexagoon of elk beschermd natuurgebied, maar alleen een natuursysteem als geheel. Duitsland stelt niet eens altijd meetbare doelen zoals KDW's. De advocaat-generaal van de EU adviseert deze visie op de Habitatrichtlijn goed te keuren. Buitenlandse depositie in Nederland zal (voorlopig) niet dalen.

De meeste stikstofdepositie komt uit Noordwest-Duitsland, tegen de Nederlandse grens aan. We zijn slechts een afvallige provincie, die via de lucht, grondwater en rivieren zoveel ammoniak en nitraat ontvangt, dat er voor ons geen ruimte meer overblijft om zelf iets te mogen. Zelfs zonder Nederlands vee en verkeer gaan we onszelf opgelegde KDW's nooit halen. Natuur wordt door nutrificatie groener.

De minister van Natuur en Stikstof gaf aan dat een uitgekochte boer een nieuwe activiteit op het erf mag ontwikkelen, zolang die binnen 15% van de oude uitstoot viel. Toen brak mijn klomp. Met de huidige stikstofkraker kan 80% stikstofreductie winstgevend gehaald worden. Zonder kosten voor onze schatkist. Gaan we nu echt jarenlang juridisch botsen met boeren voor die laatste vijf?

Heeft onze minister van Natuur en Stikstof geen telefoon!? Heeft niemand scheikunde gedaan? Er is namelijk helemaal geen fundamentele reden waarom je een stikstofkraker niet ietsje verder kunt verwarmen om 85% reductie te halen. Nederland zit jaren op slot, gooit miljarden weg en nu pas vertelt het kabinet wat er nog wel mag... Deze oplossing had al succesvol ingevoerd kunnen zijn.

De stikstofkraker werkt met de scheidingsmethode destillatie. Dat is uitgevonden door de Babyloniërs in Mesopotamië, een paar duizend jaar geleden. Daarmee maken we dagelijks benzine, kerosine, diesel en vele andere producten uit ruwe aardolie. Daarmee maken we dagelijks cognac, whisky en jenever. Nederland zit op slot voor een bureaucratisch probleem dat een technische oplossing heeft.

De minister van Natuur en Stikstof sprak over onze waterkwaliteit. Het ontgaat onze politieke kaste dat rivier- en grondwater vanuit Duitsland en België door Nederland naar de zee stroomt. Beleid ontwikkelen dat niet Europees wordt afgedwongen, is met open grenzen voor goederen en diensten volstrekt zinloos. Het vee verhuist stroomopwaarts, dezelfde stront drijft hier vanzelf alsnog voorbij.

Er is een tunnelvisie op veestapelreductie in Nederland. De Europese vleesconsumptie is een losstaand proces dat langzaam stijgt, dus dit is puur NIMBY-beleid zoekend naar goedkope bouwgrond. Het lijkt wel alsof verplaatsing van een complete sector naar vlak buiten Nederland als heilige graal wordt gezien. Dan ontken je open grenzen voor water, stikstof, vlees en mensen.

Kunstmest veroorzaakte drie miljard extra mensen op deze planeet. We willen naar een circulaire landbouw, dat is dus ook een feestje zonder kunstmest vanuit fossiele brandstoffen. De ene burger wil dat om uitstoot te reduceren, de andere omdat aardgas en dus ook kunstmest steeds zeldzamer en duurder worden. Het tekort aan biologische mest zal alleen maar groeien. Massa is kassa!

Rusland mag kunstmest exporteren ondanks handelsboycots om honger te voorkomen, terwijl Nederlandse mest binnen 25 kilometer moet blijven. Mest is geen afvalstof, het is bruin goud dat we wereldwijd kunnen verkopen. Zodra fossiele kunstmest duur genoeg wordt, kunnen we met ons vee een nieuwe gouden eeuw starten. Deze stikstof moet niet de natuur in, maar over de toonbank.

Opvangen, verwerken en verkopen van lokaal ongewenste stoffen is al jarenlang de snelste en meest kosteneffectieve of zelfs winstgevende methode. Het gaf ons de milieuvriendelijkste landbouw ter wereld. Dat moet niet alleen met stikstof, maar ook met fosfaat. Onze kenniseconomie drijft op de verkoop van innovatieve technologie aan de rest van de wereld, het redden van de planeet ook.

Op de geboortegrond van de TU Delft, de Oude Delft 95, staat nu de VN organisatie voor watereducatie. Aan de achterkant ligt een nieuwe treintunnel die dreigt weg te varen omdat DSM stopt met het oppompen van tien miljard liter water per jaar, wat in zee gedumpt werd. Waarom komt niemand op het idee dat te zuiveren en verkopen? Stuk goedkoper dan half Delft herbouwen.

Reuzen zoals Shell en ExxonMobile vinden aardolie eigenlijk te mooi om te verbranden, die weten dat ze meer geld kunnen verdienen aan de productie van kunststof dan ze ooit zullen krijgen voor brandstof. We zijn letterlijk geld aan het verbranden. Laat jezelf niet misleiden door de miljardenwinsten, wij betalen vooral belasting aan de pomp. De premier lacht als derde hond.

Het kabinet weigert een besluit te nemen of we per 2035 of per 2030 van het stikstofslot mogen. Ze weigeren een wetwijziging die al twee jaar in het regeerakkoord staat naar het parlement te sturen. Ik heb dit liever per 2025, 2023 of zelfs 2020. Een beetje tijdreizen vind ik geen probleem, we missen maar een miljoen woningen en wegen terwijl de immigratie alleen maar toeneemt.

De klimaatjeugd die de Hogeschool Velp bezette, mag eens uitleggen hoe je een windmolen bouwt zonder staal uit een hoogoven voor het staande gedeelte, zonder plastic uit een raffinaderij voor het draaiende gedeelte en zonder zeldzame aardmaterialen uit conflictgebieden voor het elektrische gedeelte. De mensen die het hardste schreeuwen, hebben de meest onwerkbare oplossingen.

Een zoektocht naar perfectie eindigt louter in diepe teleurstelling.

Reaguursels

Inloggen

Tering, gaaf stuk met een heleboel nuttige links. Kost alleen heel veel tijd om te lezen en te leren. Hartelijk dank voor de eye-openers, scribent. “Hey Rutte, stomme eikel. Ga dit eens lezen.”

Peter-Rissing | 14-05-23 | 07:09 | 1

Welkom, ik probeer dit al elf jaar, elke week.

Daarbovenop hetzelfde ruim dertien jaar geregeld in de panelen.

Feynman | 14-05-23 | 07:28

Nederland is het afvoerputje van Europa. Qua milieu maar ook qua politiek. Daarom willen ze in Den Haag graag hun baantjes in Brussel veilig stellen en desnoods ons land in de uitverkoop doen of anders gewoon op slot doen en opgeven.

Quichegerechtigde | 14-05-23 | 01:07

We hebben dan ook geen stikstofprobleem maar een bureaucratie probleem.
Als je een niet bestaand probleem maar vaak genoeg blijft roepen dan gaat iedereen het geloven.

DerFrizl | 14-05-23 | 00:49

Minister van Natuur en Stikstof zal uiteindelijk de boeken in gaan als stuk onbenul ..... maar wel een schadelijke ...... net zoals knaapje Jetten.

Ervaringsdeskundige | 13-05-23 | 23:17

Een beroepsverbod? Los van het feit dat ik denk dat dat niet stand houdt voor de rechter - in dat geval eis je toch zeker dat de Staat je moet onderhouden, tegen je huidige arbeidsvoorwaarden, geindexeerd voor inflatie, tot aan je pensioen?

konjodebonjo | 13-05-23 | 22:45

voor: entredeuxverres | 13-05-23 | 20:20

vanvandaag | 13-05-23 | 22:27

Het stikstofbeleid is loopgravenbeleid. Van der Wal is weinig meer dan een instrument voor D66-beleid, en D66 is zo diep ingegraven dat rede, voorschrijdend inzicht en gezond verstand kansloos zijn.

Zeddegeizot | 13-05-23 | 21:43

Misschien ziet Rusland iets in onze boeren. Dat doet me denken aan de Engelse piloten die vanwege diversiteitseisen niet meer in Engeland werden aangenomen en toen maar voor China gingen werken.
www.revolver.news/2022/10/royal-air-f...

lekgoot | 13-05-23 | 21:40

Sieg Hein | 13-05-23 | 21:01 | reageer
Kon niet op het woord komen. Waanzin dat was het. Goede omschrijving, de hele situatie in een enkel woord. Ik meen dat echt.

vanvandaag | 13-05-23 | 21:32

Laten we hopen dat het CDA de eer aan zichzelf houdt en een soort van wraak neemt op de religieuze fanaten van vvd66 door de stekker uit dit kabinet te halen. De tot inkeer gemaakten van deze partij kunnen denk ik best een plekje krijgen bij de Redders van het Vaderland, de BBB.
Gewoon weer normaal doen.

Nuuk | 13-05-23 | 20:55 | 1

Ik help het je hopen. Er moet een einde komen aan deze waanzin.

Sieg Hein | 13-05-23 | 21:01

Ik moest voor familie in een stad in China zijn, tussenstop Hong Kong. Een luchthaven is een mooie plek, ik kijk mijn ogen uit. Een vliegtuig is groot, imposant. Het blijft in de lucht en dat is een mooie uitvinding. Tegelijk vliegt zo'n apparaat niet op lucht, dus ik blijf het bijzonder vinden dat Schiphol toch zonder kleerscheuren uit de schijnwerpers kan blijven. Ja, die wappies die schiphol bezetten snapten het maar die zaten ook gewoon bij mij in het vliegtuig. Het is wiskundig onvoorstelbaar dat de boeren echt de piekbelasters zijn volgens de realiteit en dat heel de luchtvaart minder bijdraagt aan het klimaat en de stikstofcrisis.

P.S.: sinds Januari 2019 niet meer gevlogen dus heb toestemming om te vliegen voor deze ene keer van Rob Jetten

Kartelmaster2000 | 13-05-23 | 20:54 | 2

In de luchtvaart wordt alleen de stikstofuitstoot berekend tot 3000 voet, dat is 914 meter. eenvandaag.avrotros.nl/item/is-de-luc... De rest van de stikstof telt niet meer mee. We weten dat die stikstofoxiden op elke hoogte in de atmosfeer in contact met water en zuurstof, daarmee salpeterzuur vormt en daarna als zure regen ter aarde stort. Alleen staat dit niet in het computermodel.

Feynman | 13-05-23 | 21:11

@Feynman | 13-05-23 | 21:11: bizar dat deze kennis bestaat maar iedereen dit gewoon negeert. Frusterend zelfs. Artkel zegt inderdaad dat we 80% missen van de uitstoot van luchtvaart..

Kartelmaster2000 | 13-05-23 | 21:14

Feynman, alles wat je zegt klopt maar het gaat niet helpen. Klimaatbeleid is de nieuwe absolute religie en het grootste deel van de politiek heeft haar omarmd. Niet uit overtuiging maar uit angst, angst om als klimaat-ontkenner te worden kaltgestelt..... een beeldenstorm 2.0 is nog onze enige redding......

Blonde Nel | 13-05-23 | 20:53

Het is allemaal niet eens te wijten aan dommigheid maar puur aan een boze opzet van dit kabinet en die hiervoor. Een normaal mens ziet toch dat dit zinloos is.

Jan van Haerlem | 13-05-23 | 20:47

Hoe gaan ze controleren of je niet in Polen toch weer boer bent geworden? Je levenslang volgen en controleren? En hoezo mag je in Canada of de Oekraïne wel gewoon weer verder?

Het brein erachter | 13-05-23 | 20:40 | 1

Of het verfoeide UK.

Toedels | 13-05-23 | 22:25

Dijken doorsteken, de zee binnenlaten. NL wordt weer een moerasje en bouwen we om tot pretpark voor de rest van Europa voor survivaltochtjes met een goed gevulde picknickmand. Stikstofprobleem opgelost. Next.

de Jager59 | 13-05-23 | 20:31 | 1

Blijkbaar hoef je alleen maar te stoppen met oppompen van grondwater bij Delft. Daarna drijft de randstad vanzelf de zee in.

Verbandmeester | 13-05-23 | 22:56

Inderdaad, bouwgrond gaat het om. Alle pesterijen richting de boeren zijn daarop gericht.

Eerst jaren gek maken met constant wisselende wetgeving, nu afpakken en een trap na met een beroepsverbod.

Zoelense Hobbyboer | 13-05-23 | 20:27 | 1

Het gaat om de WINST op bouwgrond die de gemeente en het rijk maken goedkoop kopen en bestemmingsplan veranderen en dan nog leuk verdienen op bouwrijp maken en zo voorts.

Pensionista | 13-05-23 | 20:36

*black hawk down op achtergrond kijken doet
(Goede muziek van Hans Zimmer)

Flightless bird | 13-05-23 | 20:18 | 4

@Flow_Snake | 13-05-23 | 20:28:
Ha! Zo had ik het nog niet eens bedoeld!
Nu op rtl7 serieus goede muziek en film.
Edit: *van vlieg’tuig’ houden doet is wel waar

Flightless bird | 13-05-23 | 20:30

@Flightless bird | 13-05-23 | 20:30: ja klopt... we gaan beginnen.

Flow_Snake | 13-05-23 | 20:39
▼ 1 antwoord verborgen

Thanos was right.

ikwilgeennaam | 13-05-23 | 20:18

We worden gewoon de 17e deelstaat van Duitsland en er is in 1 klap geen stikstof probleem meer. Wel een deelstaat met beperkte bevoegdheden want onze nieuwe generatie politici (denk aan Jetten) zijn niet capabel

Fromofield | 13-05-23 | 20:18 | 1

Ik weet niet of je de duitse politiek volgt maar daar zijn ze helemaal superwoke en groen, die weten helemaal niet meer wat ze doen moeten.

marcel69 | 13-05-23 | 20:48

Leuk overigens dat het standpunt van BBB en JA21 over stikstof (die hier gezamenlijk iets over gezegd hebben) heel wat genuanceerder is dan veel van de reaguurders hier, die roepen: gewoon negeren en doorgaan (waar overigens op zich best wat voor te zeggen valt).

Ook BBB en JA21 voeren natuurbehoud hoog in het vaandel, ze willen alleen dat er daadwerkelijk naar de staat van de natuur gekeken wordt, in plaats van de nu gehanteerde volstrekt idiote modellen. Jammer dat je over dit standpunt zo weinig hoort in de pers.
boerburgerbeweging.nl/fractienieuws/s...

Muxje | 13-05-23 | 20:13 | 2

Het is sowieso absurd een mening te hebben over stikstof.
Het bestaat niet, ondanks jouw tabellen.

entredeuxverres | 13-05-23 | 20:20

@entredeuxverres | 13-05-23 | 20:20: Het bestaat niet? Wat voor cijfer had je eigenlik voor scheikunde op de middelbare school. Bij de verbranding van auto scheeps en vliegtuig brandstoffen komen dagelijks enorme hoeveelheden stikstof verbindingen vrij, ga ook eens neuzen op een boeren bedrijf daar ruik je.. ammoniak, zelfs uit je eigen excrementen kan waterstof gewonnen worden uit de ammoniak. www.change.inc/energie/australiers-ma... www.tudelft.nl/delft-integraal/articl...

Smoelensmid | 13-05-23 | 20:28

@ Topic: minder rechten dan 447 miljoen andere EU-burgers.

Maar belachelijk veel meer geld... van ons.

dickwvf | 13-05-23 | 20:00 | 3

Na aftrek van de Rabobank valt het wel tegen denk ik. 120% van 5x de nettowinst is voor velen waarschijnlijk niet eens voldoende om alle schulden af te betalen.

JanVergoor | 13-05-23 | 20:05

Stop toch eens met deze idiote opmerking. Verzin iets nieuws. Liefst iets waars.

vladimirows | 13-05-23 | 20:10

@vladimirows | 13-05-23 | 20:10: ze hebben een groter huis... en meer grond! Pure jaloezie zulke opmerkingen, echt jammer

Kartelmaster2000 | 13-05-23 | 20:55

Wat ben je nodig om staal te maken? Natuurlijke energie. Natural gas dus.

ChalinaRosa | 13-05-23 | 19:58 | 1

Voorlopig nog steenkolen voor het koolstof. Komt genoeg koolstofmonoxide bij vrij om een gasturbine ook nog elektriciteit te laten maken.

Feynman | 13-05-23 | 20:55

Heeft de auteur aandelen in de stikstofkrakerfabriek?
Als de kraker zo efficient zou werken als de auteur stelt, dan was de machine al lang breed ingezet. Dat is niet het geval.

zeeman73 | 13-05-23 | 19:55 | 5

U gaat uit van realiteitszin in den Haag.

vladimirows | 13-05-23 | 20:08

@Sieg Hein | 13-05-23 | 19:59: Je verwacht wel erg veel van de kenniseconomie, die overigens meer weg heeft van een kennissen economie.

Andersdenkend | 13-05-23 | 20:23

Gassen meten is vrij lastig en geeft nogal wat ruis in deze discussie. Uit een stikstofkraker komt vloeibare kunstmest, met een simpele zuur/base titratie kan een scholier al aantonen hoeveel stikstof wordt afgevoerd.

De banken zijn helaas de wispelturige overheid en haar kapitaalvernietiging zo zat, dat niemand meer de eerste stap durft te zetten.

Terwijl je continu een stikstofkraker kunt controleren op werking, stelt het rijk dat er eerst jarenlang onderzoek nodig is, voordat de stikstofkraker op de lijst met goedgekeurde emissie maatregelen mag.

Besef dat de stikstofarme stalvloer werd afgekeurd omdat die mogelijk niet zo werken als de boer misschien niet al het onderhoud perfect zou doen. Daarvan is ook nooit aangetoond dat er een probleem was. De rechter raadde toen een soort periodieke keuring en andere kwaliteitsborging aan, die heeft het rijk nooit opgezet.

Wist je dat een katalysator in een auto maar 10% stikstofreductie geeft? Waarom is dat geen probleem?

Feynman | 13-05-23 | 20:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Alleen virtueel !!

De fik erin !! ...................... ipv van bouwgrond los te treiteren, probeer het thuisland op te bouwen dan hier uitkeringsafhankelijk te leventje te gaan leiden.

Ervaringsdeskundige | 13-05-23 | 19:53

Van landbouwgrond bouwgrond maken, 50000 mensen per jaar importeren, heel veel beton storten, wegen aanleggen, voedsel importeren (want niet meer lokaal geproduceerd), enz. enz.
Ja, dat klinkt echt als een goed plan voor het milieu.

Nonkel Frituur | 13-05-23 | 19:52 | 5

Ook voor het aanstaande waterdebacle. Beton houdt water net zo goed vast als landbouwgrond.

vladimirows | 13-05-23 | 20:07

Klimaat en het milieu zijn dan ook puur een gereedschap/excuus voor de politiek om hun zin door te drijven, als je daar echt wakker van ligt ga je namelijk geen tonnen aan Italiaans afval hier verbranden en oneindig veel mensen binnenhalen die ook op allerlei manieren weer uitstoten.

keistad | 13-05-23 | 20:09

Tegel uit de grond en beton erin.

steekmug | 13-05-23 | 21:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Er gaat geen enkele grote boer stoppen door deze uitkoopregeling. Hooguit eentje die tegen zijn pensioen aanzit en geen opvolging heeft.
De rest doet niet mee en neemt zijn kansen bij een onteigeningsprocedure.
Het Berufsverbot in een ander EU land is belachelijk. Naast dat het Europese hof er waarschijnlijk de vloer mee aanveegt is het een enorme kennisvernietiging om de beste boeren van de EU te verbieden iets met deze kennis te doen.

JanVergoor | 13-05-23 | 19:49 | 3

jaja, uitkopen en dan 100km verder gewoon verder met een paar miljoen cadeau. De kennis komt van Wageningen Uni en niet van individuen die lagere langbouwschool niet afkregen.

AntiZanicz | 13-05-23 | 20:15

@AntiZanicz | 13-05-23 | 20:15:
Goed vak, bestaansrecht met een bedrijf.
Wat heeft u gepresteerd als ik vragen mag? Uni van Wageningen?

Flightless bird | 13-05-23 | 20:22

Ik ga het linkje ‘premier lacht’ echt niet aanklikken.

Flightless bird | 13-05-23 | 19:49

Zou je een autospuiterij hebben en de gassen zo laten waaien dan werd je bedrijf zo gesloten, zonder vergoeding. Om onduidelijke reden is die bij boeren niet zo en moeten ze dik betaald worden om hun vervuiling te stoppen. Alsof ze eerst betaald hebben voor het mogen vervuilen.
Net als met de Q-koorts, de boeren verspreiden bewust een ziekte. Het ministerie houdt zich van den dommen in opdracht van CDA Gerda Verburg. 1000-den burger ziek en dood. De boeren gratis geld voor geiten en derving. De burgers kunnen de bout hakelen.

AntiZanicz | 13-05-23 | 19:48 | 7

@AntiZanicz | 13-05-23 | 20:13:
En ik heb het 2 weken geleden in 25KG gekocht om over mijn gras uit te strooien. Na het verticuteren, lichtjes bij zaaien en bemesten met onder meer stikstof (N) is het gras nu weer mooi groen. Allemaal dankzij dat gif.

Andersdenkend | 13-05-23 | 20:20

Bijt nooit in de hand die je voedt!

Bankivahoen | 13-05-23 | 20:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Kafka zou met bewondering opzien naar dit staaltje logica.

bisbisbis | 13-05-23 | 19:47

Waarom nemen wij niet gewoon dat Duitse systeem voor stikstof over?

Muxje | 13-05-23 | 19:44 | 6

@nikolaos | 13-05-23 | 19:47: Ik denk niet dat dit de reden is.
Ik denk eerder omdat ´we´ de domsten zijn en niet verder kijken dat de neus lang is.

ChalinaRosa | 13-05-23 | 20:01

Tegenwoordig moet alles Europees. Zelfs ons leger is nu onderdeel van het Duitse leger. Immigratie heeft met Europese regels te maken en bij stikstof gaan wij het over postzegeltjes grond hebben. Ons land is een rivierendelta gebied en dus per definitie vruchtbaar. Vergelijkbaar met de nijldelta in Egypte waar 80% van de inwoners wonen, gelukkig heeft Europa ook heel veel dunbevolkte gebieden, dus gewoon europees regelen. Ook de biologische kneuzen beseffen niet dat je dierlijke mest nodig hebt om de biologische gewassen te laten groeien (want geen kunstmest). Dus dat idee van tabletten maken van de droge mest en dat exporteren naar andere landen is heel zo gek nog niet, het is van de gekke dat mest max 25km in de buurt van oorsprong gebruikt mag worden.

Klaagbaan | 13-05-23 | 21:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoe meer je je verdiept in de stikstofplannen van het kabinet hoe grotere waanzin je het vindt.

Sieg Hein | 13-05-23 | 19:43 | 1

Als je het marxisme aanhangt dan is het een best plan.

Coolcalmcollected | 13-05-23 | 19:46

Tijd dat er mest voor deuren van gemeentes en andere gebouwen(alle gebouwen waar wij burgers belastinggeld voor afgedragen hebben) komt te liggen.

Sjeintje | 13-05-23 | 19:43

Ze ziet er uit als een basisschool lerares,met een aantekening schoevers,op dezelde school als de schoenen knutselaar.
Dit heeft prutte slim gespint,een ministerie zonder ,wel verantwoordelijk voor niets en een hele goede buffer.
Waarschijnlijk gelooft die typgeit wel degelijk dat ze belangrijke zaken behartigd en niet als werktuig voor prutte dient.

Coolcalmcollected | 13-05-23 | 19:40 | 4

@AntiZanicz | 13-05-23 | 19:49: Liever een slimme vrouw met een visie dan een knappe met een opgedragen missie.. Wat een ramp is dit ongeleid projectiel.

Smoelensmid | 13-05-23 | 19:56

Ik heb niet het idee dat deze mevrouw ook maar iets begrijpt van waar ze mee bezig is.

ChalinaRosa | 13-05-23 | 20:04

@ChalinaRosa | 13-05-23 | 20:04: Dat is ook zo. Ze voert als een kip zonder kop de stalorders uit en pakt over een paar jaar een leuke bestuursfunctie of een commissariaatje mee.

Here's Freddy | 13-05-23 | 20:21
▼ 1 antwoord verborgen

Dat is een catch22, waarde Bob. Er werd eerst helemaal niet gemeten. Er werd jarenlang gepleit, voor èchte metingen ter plaatse, maar liever werd er gewerkt met de volstrekt onbetrouwbare modellen. Toen werden de boeren verplicht, om emissie arme vloeren aan te leggen. En nu kan het resultaat niet gemeten worden, want ER ZIJN GEEN GETALLEN UIT HET VERLEDEN OM MEE TE VERGELIJKEN. ook de rvs gaat mee in dit vieze spel.

vladimirows | 13-05-23 | 20:04

@vladimirows | 13-05-23 | 20:04: Daar hoorde ik ook iets over. En een ander probleem is dat investering in die vloeren vaak gepaard ging met een schaalvergroting, wat een eerlijke vergelijking nog eens extra lastig maakt.

Muxje | 13-05-23 | 20:09

@Muxje | 13-05-23 | 20:09: Juist. De boer wil uitbreiden. Word verplicht in zo'n dure vloer te investeren. En linkse activisten stappen naar de rechter, want er wordt geen verbetering aangetoond. Dus. Die verplichting is er overigens nog steeds: catch 22.

vladimirows | 13-05-23 | 20:21
▼ 7 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl