Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

24 doden door politie in 2022. Racisme? (Nee.)

Controle Alt Delete jezelf, nepnieuwsgremia

Persberichtje van Controle Alt Delete, een spin-off van KOZP & Co, gesteund door Amnesty en ongetwijfeld ook gesubsidieerd maar dat nemen we voetstoots aan zonder het verder uit te zoeken. Bouwden in 2017 een app om "etnisch profileren door de politie" te kunnen melden en dat leidde tot een whopping 10 meldingen. Dus ja, daar moet wel subsidie achter zitten want zo'n businessmodel bedruipt zichzelf niet. Enniewee, die laagwaterzoekers turven dus dode burgers die het leven lieten [citaat] onder verantwoordelijkheid van wetshandhavers [/citaat]. 2022 kende "het hoogste aantal fatale incidenten sinds de start van de monitoring in 2016", dus ZOU ER WAT AAN DE HAND ZIJN en IS ONZE PLIESIE MOORDLUSTIG? 

Ten eerste: nee. Het is doorgaans vrij simpel: als je niet crimineel, verward, op de vlucht bent of anderszins buitenissig gedrag vertoont, heb je van weinig organisaties minder te vrezen dan de vaderlandse kit. Echt, de Belastingdienst verwoest meer levens in dit land. [Met hier een disclaimertje over debiel politiegeweld tijdens demonstraties tegen pandemische staatsrepressie, maar daar ging in ieder geval niemand bij dood]+[Een soort van moordpoging op een roomblanke boerenzoon wordt nog onderzocht, maar de betrokken agent is wel geschorst].

Ten tweede: nee. Er worden niet disproportioneel veel mensen door de Nederlandse politie gedood, laat staan "onder hun verantwoordelijkheid". 

Ten derde: nee. je kan vergelijkingen maken met Amerika zo veel je wilt, maar hoe gretig Nederland ook is om Amerikaatje te spelen, Nederland is geen Amerika. In Nederlands politiegedrag of -optreden reflecteert op geen enkele manier de Amerikaanse norm - ongeacht hoe expliciet de ACAB-afdeling van Amnesty de Amerikaanse Raciale Connectie ook in hun berichtgeving opneemt.

Ten vierde: NEE, en de eigen "onderzoeken" en "duiding" van Controle Alt Delete tonen dat zelf aan. Kijk nou naar die voorbeelden, afkomstig van hun eigen site (pareltjes hieronder). Schietende wannabe-gangsters die zichzelf doodrijden. Een zelfmoordenaar die bij ziek toeval voor een politiewagen springt. Een wietboomer die zichzelf gesneden heeft. Domme lul die van drie hoog springt als de politie aanbelt, en sterft. Die Apple Store-idioot die er zelf echt een beetje om vroeg & die agent verdient een lintje.

Conclusie: Controle Alt Delete is het zoveelste speeltje van geborneerde mensen van kleur die overal racisme in zien, zeker weten dat overal racisme is, maar te dom, lui of bescheten zijn om het racisme aan te tonen omdat ze er op rekenen dat het onder elkaar zetten van willekeurige sterfgevallen waarbij *ergens* een logootje van de Nationale Politie in beeld had kunnen zijn, vanzelf tot bewijs van racisme leidt als de aantallen maar hoog genoeg zijn. Aanleiding, afloop en context zullen immers ook wel racisme van het blanke koloniale patriarchaat zijn, of zo.

Slechte vluchtpoging

Superzuur ongeluk, vooral

Wietkweker oogstte eigen leven

Hopelijk kwam die ander er beter vanaf

Dood door te hoge achterdeur

Gijzelnemer vakkundig uitgeschakeld

Dood door Drank

Eigen schuld

Eigen schuld, de bijrijder-editie

Vooral zuur voor de agenten

Ja nee maar ondertussen wel lekker suggesties wekken, zuigtrollen

Social

Reaguursels

Inloggen

Weet je waar pas echt racisme heerst? In Afrika... dat moederland.
Als je of zwart/anders bent of verkeerde geloof aanhangt ben je zwaar de lul.
Op een manier die we hier al 300 jaar niet meer beoefenen.

Hiesjes | 13-05-23 | 22:44

Als we nou aan de zeg 1950 mono cultuur hadden vast gehouden hadden we dit soort multiculturele dingetjes niet....
U wil het.
Welkom.

Is dit nog nieuws? | 13-05-23 | 17:44

Hallo, mag ik uw rijbewijs even zien?

Jij kk racist.....

Schieten maar.
Kijken of we de 100 in 2025 kunnen halen.

Is dit nog nieuws? | 13-05-23 | 17:42

Deze club baalt er flink van, dat er niet elke dag een migratie- achtergrondiër wordt doodgeschoten door de politie. Deze club hoopt op heel veel doden door politiekogels, zodat ze elke avond verontwaardigd kunnen doen op de npo. Ook joop en Grote Wasemlul zijn teleurgesteld: de politie blijkt het prima te doen. Wat nu?

vladimirows | 13-05-23 | 16:11 | 1

Misschien een leuk idee voor een reality programma : Neder-gangsterrappertjes en hip hoppertjes naar de VS sturen en daar net zo achterlijk laten doen als in Nederland. Levert mooie beelden op.

Asteroid-B612 | 13-05-23 | 16:51

Even los van het feit dat Control Alt Delete zoals alle subsidieracisten, altijd overal over liegt. Zoals ook nu weer blijkt uit hun eigen voorbeelden.
Maar goed, los daarvan. Dan nog is dit goedkoop deugdrammen.

Als criminelen zich doodrijden op de vlucht voor de politie kunnen we natuurlijk de politie verbieden criminelen te achtervolgen. En we kunnen criminelen het recht geven sirenes te gebruiken zodat andere nietsvermoedende weggebruikers ook aan de kant gaan; net als de politie. Dat scheelt vast een paar dode criminelen elk jaar.
Maar zelfs dan hebben criminelen minstens zoveel kans te verongelukken als *gewone* niet-criminele weggebruikers.
Dat is geen racisme.

Bovendien moeten we niet vergeten wat de taak is van de politie; burgers beschermen door het recht te handhaven. Hoe wil CAD criminaliteit en (seksueel) geweld tegengaan als de pleger niet eens achtervolgd mogen worden?
Laat staan opgepakt, en bij verzet in de houdgreep genomen worden?

De politie beschermt naast de levens van brave burgers ook die van zware criminelen. Het oppakken van zware jongens zoals Holleeder, Taghi etc scheelt een hoop liquidaties in het criminele milieu.
Het zijn jyist de BLM-achtigen die zware criminelen vanwege hun huidskleur willen beschermen, die de meeste slachtoffers maken onder criminelen-van-kleur.

Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Ga zelf bij de politie en probeer zelf maar eens of je gewelddadige gekken zonder geweld in een cel kunt stoppen, als die dat niet willen. Misschien kun je zoals bij Tom & Jerry een spoor van kaasblokjes leggen, met aan het einde een grote doos die over de crimineel valt?
Nou succes!

Maar helaas, gesubsidieerd schreeuwen vanaf de zijlijn is meer hun ding. Ze willen zelf in een veilig land wonen, maar ze gunnen hun medeburgers niet dat die óók veilig over straat kunnen. En ze spugen op degenen die ons land veilig houden.

Dit soort nikskunners zijn net zo overbodig als die van bijvoorbeeld Extinction Rebellion. Een keer per week schreeuwen;
- dat *anderen* een oplossing moeten bedenken;
- dat *anderen* die oplossing moeten uitvoeren;
- dat *anderen* die oplossing moeten betalen;
- en daarna weer lekker met de auto naar hun verwarmde huis, koken, op Facebook neuzelen over heldhaftige VeRzEt en volgende week op vakantie naar Bali.

Dandruff | 13-05-23 | 15:35 | 2

Kop spijker.

pegaje | 13-05-23 | 16:41

Bravo!
Super goed verwoord.

Hoe zouden ze bij zo’n club reageren als je deze tegel mailt? Gewoon keurig, maar duidelijk verwoord. Argumenten er tegenin brengen mag altijd, maar ik vrees dat het schelden en laster wordt.

Nuuk | 13-05-23 | 17:01

Is er al eens een onderzoek geweest naar de correlatie tussen het hebben van enorm lange tenen en het krijgen van subsidies voormits men zich als slachtoffer identificeert

Overschilder | 13-05-23 | 15:00 | 1

Dat is mij niet bekend, maar ik heb wel uit goede bron vernomen dat de kans op het ontvangen van subsidie (voor wat dan ook) NIHIL is, wanneer het element "diversiteit" niet in de subsidieaanvraag voorkomt en is onderbouwd. Er MOET iets over "diversiteit" in staan, dat is een absolute voorwaarde, anders kan je die aanvraag echt op je buik schrijven.

Asteroid-B612 | 13-05-23 | 17:22

Geef die mensen een lintje

thanseeuwen | 13-05-23 | 14:39
-weggejorist-
dickwvf | 13-05-23 | 13:57 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar vraag jezelf eens af:
Waarom is naar racisme zoeken een woke hobby?
Ik snap het namelijk niet helemaal.
Kunnen ze op deze manier Jan Modaal meer centjes uit zijn zakken kloppen?
Is dit om loyaliteit te tonen en daarmee de macht makkelijker te verdelen onder gelijkgestemden?
Of is het gewoon voor de lol en om in te wrijven bij de Nederlandse bevolking dat alles wat ze doen toch wel racistisch is?

Barre_de_k | 13-05-23 | 13:55 | 3

Dat woord ´Woke´... pffff, is duidelijk afgeleid van De Krant Voor Woke NL, De TeleTroepToeTerT, met nogal kibbelende redactie. En afgeleid van de TV zender WokeNL.

Dat woord is zo 2021 en verkracht je hele reactie.

dickwvf | 13-05-23 | 14:00

Links wil, net als Lenin en Hitler, van de neutrale politie af. Zodat ze hun eigen knokploegen daarvoor in de plaats kunnen zetten.

Dandruff | 13-05-23 | 14:14

Nederland is al decennia in de greep van een collectieve psychose waar overal "racisme en discriminatie" achter wordt gezien, en gezocht. Om die discriminatie en racisme te bestrijden werden, en worden er grif subsidies uitgedeeld. Het gaat hier om forse bedragen. Er zijn honderden anti racisme clubs. Allemaal subsidie.
En al die clubs moeten activiteiten ontplooien omdat ze anders volgend jaar geen subsidie meer krijgen. Daarom hangt de stad (020) al JAREN vol met posters "gediscrimineerd ? meld het ons !" in talloze varianten. Dit wekt dan de indruk dat dit land een ware hel moet zijn voor donkere mensen. Die organisaties hebben "racisme" NODIG voor hun eigen voortbestaan, anders kunnen ze wel opdoeken. Dus die gaan zichzelf niet afschaffen en blijven overal speuren naar "racisme".

Asteroid-B612 | 13-05-23 | 17:28

Hoe tragisch ook, Rodney King verdiende alles wat hem overkwam. Hardrijden omdat je dronken bent en niet aangehouden wil worden omdat je dan je voorwaardelijke straffen krijgt toebedeeld. Helaas voor meneer King is hij op zijn 47ste aan drank- en drugsgebruik overleden.

Overigens, de term ""jongeren"" is natuurlijk ook gewoon een kopie van Amerikaanse eufemismen over zwarte jeugd die de boel versjteert. Bijvoorbeeld: een escalatieavondje stappen in Chicago wordt ""Teen"" Takeover genoemd.
www.foxnews.com/us/teen-takeover-terr...

Barre_de_k | 13-05-23 | 14:05

Ik wil van het diersoort hond, een labrador als ras kiezen vanwege z'n specifieke eigenschappen. Mag dat? Of discrimineer ik daarmee andere rassen. Dacht vraag het maar om problemen te voorkomen

AlfredJodokes | 13-05-23 | 13:52 | 1

Doe maar gewoon, dogs zijn al zo allemachtig doorgefokt dat het triest is voor die beesten. Vanwege specifieke eigenschappen als een platte neus. Geyl gezicht man! Lekker belangrijk dat het beest amper adem kan halen.

dickwvf | 13-05-23 | 14:02

Zelfs op het VMBO krijg je hier nog geen voldoende voor. Maar naar boven afgerond wel je diploma.

AlfredJodokes | 13-05-23 | 13:45

Zwartkijkers.

Schoorsteenveger | 13-05-23 | 13:31

En nu eens turven hoeveel mensen zijn omgekomen door een kogel met een migratieachtergrond.

Satertje | 13-05-23 | 13:14 | 2

De kogel zelf of de grondstoffen ervan? Telt het pistool ook mee?

funda | 13-05-23 | 13:18

te weinig?

Is dit nog nieuws? | 13-05-23 | 17:44

Deze mensen staan dus bijna te juichen als er iemand "met een migratieachtergrond" omkomt door een politiekogel. Heel apart weer.

John McClane | 13-05-23 | 13:03 | 1

Dan kunnen we weer terugzeggen dat iedereen in Nederland uiteindelijk een migratieachtergrond heeft. Dat is het mooie van nepdefinities en kul-argumenten: die kun je eindeloos over en weer in non-discussies gebruiken.

funda | 13-05-23 | 13:15

Gekleurde Medelanders zijn disproportioneel vaak betrokken bij misdrijven. Dat is een feit. Dan is het ook logisch dat er wat meer omkomen dan blanken.

WillemWordtWakker | 13-05-23 | 13:03 | 1

Gekleurde Medelanders zijn disproportioneel te weinig betrokken bij het vullen van de grote pot waar we met elkaar alle dingen van moeten en willen doen.

oblix | 13-05-23 | 13:15

Controle Alt Delete kan beter onderzoek doen naar het advocatenkantoor waar zij naar linken. Stuk nuttiger.

Bogoris-le-Grincheux | 13-05-23 | 12:59

Het gaat alweer van dik hout zaagt men planken, als "de statistieken" er weer eens bij gesleept worden!

Ik ga het uitleggen met knikkers.

We hebben autochtone rode en groene knikkers. Van de rode heb je veel minder dan de groene. zeg, slechts 5 procent. Beoordelen we alle knikkers op die 5 procent rode?

Dan heb je andere knikkers, de allochtone zwarte en witte. De zwarte zijn fout, en die vormen 20 procent van de allochtone knikkers. Beoordelen we alle allochtone knikkers op die 20 procent foute?

Ja, er zijn 4 keer zoveel zwarte knikkers als rode, dat hebben de racisten onder ons goed gezien. Maar er zijn 95% goede autochtone en 80% goede allochtone knikkers, dus 1.18 x zoveel goede van de ene ten opzichte van de andere. Verreweg de meeste allochtone knikkers zijn ook oke, bijna hetzelfde percentage als autochtone knikkers.

Beste_Landgenoten | 13-05-23 | 12:59 | 13

Ik krijg niet de indruk dat je zelf snapt wat je schrijft, en je probeert het wel goed door elementaire statistiek te gebruiken. In je voorbeeld zijn er 4 maal zo veel criminele, overlast gevende, ‘rotte’ allochtone knikkers. Komt aardig in de buurt van de werkelijkheid, die ligt ietsje hoger, maar 4X is aardig gegokt.

Je begint al weer met dat eeuwige gedoe van kritiek als racisme wegzetten. Onderbouw dat nu eens. In de tegel van Mickey van 12.01 vlieg je ook weer lelijk uit de bocht en krijg je vragen, ondermeer van mij. Geen reactie, maar je begint een nieuwe tegel waarin je ‘de racisten’ het wel even zal uitleggen. Het is bizar dat je respectloze houding naar medereaguurders kennelijk als normaal door je wordt gezien.

In de tegel van Mickey hebben we het ook over wat nu werkelijk racisme is. Mijn stelling in het kort: het niet erkennen van de cultuur en geschiedenis van de ander, dat wat die ander mens maakt. Die verschillende culturen kunnen botsen, zich uitende in ongewenst gedrag. Ik ga mijn antwoord daar niet herhalen. Lees het maar en zie uit naar je antwoord.

Nuuk | 13-05-23 | 15:17

@Nuuk | 13-05-23 | 15:17:

Die meer dan 5 keer zoveel is per 10.000 dus het knikkervoorbeeld rammelt van alle kanten. Is al geschoond van het verschil in aantallen autochtonen en allochtonen.

"In 2012 werden gemiddeld 572 van de 10.000 inwoners van Marokkaanse herkomst in Nederland verdacht van een misdrijf. Onder autochtonen zijn dit er 106 per 10.000 inwoners. Onder mensen van Nederlands-Antilliaanse herkomst is dit aantal overigens hoger: 656"

Antillianen bijna 7 keer zoveel dan autochtonen.

Zie zelfde link hierboven.

Wattman | 13-05-23 | 15:46
▼ 10 antwoorden verborgen

Hoe grover en talrijker het geweld van getintiërs tegen blanke(n), hoe harder de gesubsidieerde racismeclubjes krijsen over geweld van blanken tegen getintiërs.

Madame Poitiers | 13-05-23 | 12:57

Ik begreep dat het Omroep Zwart ook gelukt is een drol te leggen en dat in die uitzending bleek dat alle blanke mannen en hun moeders racistisch zijn. Allemaal.

Piet Karbiet | 13-05-23 | 12:57 | 1

Tuurlijk.
Maar verder hebben ze ook niks te vertellen, helemaal niks. Het is allemaal reactief. Ze teren op haat en afgunst, en niets van wat ze zeggen of doen komt dan ook uit henzelf, niets is een actieve daad, niets is origineel is, authentiek, toegevoegde waarde. Ze zitten in het donker, weggekropen onder een steen en ageren pas als hun omgeving zich op zodanige wijze aan het voordoet dat ze wraak kunnen nemen, als ze een mes in de rug kunnen steken. Hun ageren is altijd reageren, voorspelbaar reageren, reageren als een kind dat vindt dat zijn ouders hem onrecht hebben aangedaan door hem niet in alles zijn zin te geven. Ze projecteren, iets anders kunnen ze niet.
Probeer niet op argument met hen in debat te gaan, want ze willen helemaal niet in gesprek, ze willen terugslaan, overal daar waar ze voelen dat jij sterker bent dan zij, gelukkiger, vrijer, onbezorgder. Dat zint hen niet, daar worden ze ontevreden over, dat misgunnen ze jou. Het is afgunst.

Schoorsteenveger | 13-05-23 | 13:13

Alsof we in een gesegregeerde samenleving wonen waar het blank tegen zwart is. Er werken inmiddels genoeg getinte mensen bij de politie en dat zijn echt niet whitey’s helpers. Om zo te focussen om de huidskleur van de slachtoffers is eigenlijk walgelijk.

Amnesty is hard bezig de laatste credibility te verspelen na hun nepnieuws over schendingen door Oekraine. Onzuivere club waar we geen zaken meer mee moeten doen.

BobDobalina | 13-05-23 | 12:54 | 1

Die verdeeldheid is handig. Je moet er toch niet aan denken dat alle mensen zich eensgezind tegen de overheid keren, dan is macht niet leuk meer.

Allemaal | 13-05-23 | 13:12

Als het mogelijk was om ongeacht huidskleur mensen het land uit te zetten zouden vanzelf het racisme en de misdaad verminderen?

funda | 13-05-23 | 12:51 | 2

Hangt er van af. Als je alle babies gaat uitzetten, denk ik dat de misdaad percentueel stijgt.

Allemaal | 13-05-23 | 13:16

Ja, je moet dan alle racisten het land uitzetten volgens links, want criminaliteit wordt door discriminatie veroorzaakt.

Trekhaas | 13-05-23 | 16:51

Bestaat er ook een app die bij heeft gehouden hoeveel slachtoffers deze geïmporteerde oplichters hebben gemaakt.

punica72 | 13-05-23 | 12:48
-weggejorist-
TheNox | 13-05-23 | 12:46 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Eenzijdig stuk. Nederland staat procentueel al jarenlang bovenaan op het lijstje van Europese politiekorpsen die aardig trigger happy zijn.

Casus Lou | 13-05-23 | 12:44 | 5

De politiekogels vliegen je hier om de oren. Ik ben God dankbaar als ik veilig thuiskom. It's a jungle out here!

Patraque | 13-05-23 | 12:52

Ik roep stierenpoep.

funda | 13-05-23 | 12:56

ik roep ook maar iets?

Phantomas | 13-05-23 | 14:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Links, die nauwelijks een strobreed in de weg wordt gelegd door de politie, mekkert de laatste tijd wel vaker dat Links (en hun slachtofferdoelgroepen) onevenreding hard zou worden aangepakt door de politie. Wat een gotspe.

Sans Comique | 13-05-23 | 12:44

Vriendelijkere, geduldigere en minder geweddadige politie dan de nederlandse zul je waarschijnlijk niet vinden.
Wat een kwalijk gedoe zeg.

zeeman73 | 13-05-23 | 12:44

Opsporing verzocht, daar is pas rascisme! Geen autochtonen te bekennen.

bqbq | 13-05-23 | 12:43

Mensen van kleur die zich ten onrechte gediscrimineerd voelen zullen atijd roepen dat mensen van kleur gediscrimineerd worden. Ze willen dat gewoon. Best wel zielig want het blijven dus mensen van kleur.

Colin.Fart | 13-05-23 | 12:40

Nou, tussen 2017 en nu zijn er zo'n half meloen, deels verwarde, mensen (m/m/m/v) dit land binnengewandeld en die kwamen niet uit Noord Denemarken of Noord Finland. Daarmee gaan alle statistieken omhoog.

Piet Karbiet | 13-05-23 | 12:39

Nu nog een tabelletje met gesneuvelde drillrappers ernaast.

Analia von Solmsch | 13-05-23 | 12:36 | 1

Zou het iets te maken hebben met de geweldsverheerlijking in die "muziek" ?

Asteroid-B612 | 13-05-23 | 17:32

Ik snap de ontkenningsfase niet zo. Zijn lichtgetinten of donkergetinten vaker crimineel? Ja. Ze zijn vaker crimineel. Met name Antillianen. Hoe lager op de ladder hoe vaker crimineel. Is het dan vreemd dat er vaker laaggeladderden doodgeschoten worden door de politie? Nee.

Maar. Je kan niet gaan huilen in het bos over hoe gemeen de belastingdienst was tegen etnische minderheden in wat enkel beschreven kan worden als institutioneel racisme en tegelijkertijd janken in het bos dat iedereen zo oneerlijk is als ze willen praten over racisme.

Er zijn boeken vol over geschreven dat als een bevolkingsgroep met de nek wordt aangekeken dat ze vaker crimineel worden. Wil je het hebben over oost Europese joden? Kampers? Sinti en Roma? Achterbuurten van toen, toen er nog geen Marokkaan te vinden was of een neger?

Het leven is oneerlijk, elke dag grijpen mannen en vrouwen naar de fles of erger omdat het leven oneerlijk is. Een groot deel van oneerlijkheid is racisme. Er zitten nu jonge jongens met een joint in hun bek, of aan een fles whisky omdat ze niet verder komen. "Het is niets, het is een neger".

Zolang we dat niet erkennen. Zolang we niet inzien dat er misschien wel slechte allochtonen zijn maar vooral ook goeden die daadwerkelijk hun best willen doen raken we in een naar spiraal naar het laagste van het laagste.

DeEnigeWaarheid | 13-05-23 | 12:36 | 2

Of we geraken in de discussie 'nature or nurture'. Waarom is dan zoveel minder gedoe met groepen die ook met de nek werden aangekeken? Indonesiers, Molukkers, Chinezen, Vietnamezen etc. En de enorme verschillen qua geweld in de -grotendeels- identieke landen Amerika en Canada?

Piet Karbiet | 13-05-23 | 12:48

Ah, de sociaal-economische omstandigheden oftewel de maatschappij die van onschuldige, lieve mensen criminelen maakt. Sjakie revisited.

Wat dacht je ervan dat gedrag, gebaseerd op cultuur, zorgt voor een lage sociaal-economische status? En dat bij langdurig tonen van dat gedrag de oordelen en vooroordelen jegens die groep groeien?

BenBinnen | 13-05-23 | 12:57

Bijna nooit door een politiekogel, denk dat het hier wel enorm meevalt.

Laat ze eens een weekje Chicago turven.

Wattman | 13-05-23 | 12:32 | 2

Of Nigeria.

Roos | 13-05-23 | 12:35

Is iemand al zo attent geweest deze club voor te dragen voor een lintje?

Roos | 13-05-23 | 12:31

'Onder verantwoordelijkheid van wetshandhavers'. Apart. Dus de politie valt binnen bij een wietkwekerij en dan blijkt dat de wietkweker zelfmoord heeft gepleegd en dan is dat de schuld van de politie? Fascinerend! Dus als een Antilliaan straks op het station een vuurtje aan mij vraagt en ik spring vervolgens voor een intercity is dat de schuld van die Antilliaan? Begrijp ik dat zo goed? Is mooi, logica!

blikjegrolsch | 13-05-23 | 12:25 | 1

Nee, dan niet. Dan is het je eigen schuld. Je mag trouwens ook niet roken op het station. Dus dubbel fout.

Met_baard | 13-05-23 | 12:30

Racisme op laag water zoeken. Briljant gevonden!

Butters | 13-05-23 | 12:20 | 3

Klopt.
Voor een hamer lijken alle problemen op spijkers.

Kapitein Sjaak Mus | 13-05-23 | 12:33

Excuus, daar ging iets mis.
Was bedoeld als reactie op: Zeurders | 13-05-23 | 11:32 |

Butters | 13-05-23 | 12:38

@Kapitein Sjaak Mus | 13-05-23 | 12:33: Ook een mooie!

Butters | 13-05-23 | 12:40

CAD is er alleen maar om een bepaalde sfeer te scheppen. Verder onderzoeken ze niets.
Eigenlijk zeggen ze als er geen politie is gaat het beter.
Verder kunnen we ons gelukkig prijzen met de Nederlandse politie.
De kritiek die ik op de politie heb is gericht op de organisatie
Niet de mensen op straat

Jacktheflipper | 13-05-23 | 12:19

De politie worstelt met hetzelfde probleem als vele andere uitvoeringsorganisaties: door incompetentie, gemakzucht en scoringsdrift in alle lagen van de organisatie worden belangrijke waarborgen ter bescherming van de burger niet in acht genomen. Wetgeving is over het algemeen prima in orde, de kwaliteit van beleid wisselt, maar de rechtstaat wordt vooral ondermijnd door luiheid en ego.

Als verstandig burger moet je ernaar streven zo min mogelijk van de overheid afhankelijk te zijn. Ik ben in de gelukkige situatie dat ik alleen maar jaarlijks een zak geld naar vadertje staat hoef te smijten en voor de rest niets van hem nodig heb.

de IJsman | 13-05-23 | 12:15 | 1

Geen situatie is u vreemd..??

neonreclame | 13-05-23 | 12:26

"Controle Alt Delete is het zoveelste speeltje van geborneerde mensen van kleur die overal racisme in zien, zeker weten dat overal racisme is, maar te dom, lui of bescheten zijn om het racisme aan te tonen''

Pas maar op, Van Rossem. Het uiten van dit soort 'inconvenient truths' komt je in het heersende maatschappelijke D66 klimaat al snel op een beschuldiging van racisme te staan.

Ergens in augustus - tenminste, dat staat me vaag bij - komen ook altijd die zg discriminatiemeldpuntjes met hun 'zwartboek', waarin ze dan melding maken van 400 of zo 'incidenten' in het afgelopen jaar van fysiek en verbaal geweld tegen moslima's.

Nou wil ik best geloven dat een enkele keer een tokkie prolurk een kutopmerking maakt richting een moslima, maar al die meldingen van fysiek geweld - duwen, hoofddoek aftrekken, etc - ik geloof er echt geen reet van. Nooit zie je van dergelijke incidenten filmpjes op Youtube; altijd zijn het filmpjes zoals vorige week van die matpartij bij station Amsterdam Arena. Maar 'benoem' je dat, zoals een tijd terug ON deed (ik heb overigens helemaal niets met die omroep van Karskens), dan krijg je een boete opgelegd wegens racisme.

Dr_Johnson | 13-05-23 | 12:13 | 1

Geen van die aangiften leidt tot een proces in de rechtbank, hoe graag de vermeende slachtoffers en de D66'ers bij het OM dat ook zouden willen. In dit geval zijn de nieuwsberichten echt, maar de gebeurtenissen fake.

Grachus | 13-05-23 | 14:14

Waarom heeft de schepper alle mensen niet een kleur gegeven?

Plukkieplukkie | 13-05-23 | 12:13 | 3

Heb geduld...., Aken en Keulen zijn ook niet in een dag gebouwd.

D-Fens_1963 | 13-05-23 | 12:18

Zijn wij niet allen, hier in het Noorden, gewoon gemuteerde Zwarte Afrikanen?

* bedachtzaam pijp stoppen doet *

Kapitein Sjaak Mus | 13-05-23 | 12:37

@Kapitein Sjaak Mus | 13-05-23 | 12:37:

Kip-ei-problematiek. Wie was er het eerst, Sinterklaas of Zwarte Piet?

funda | 13-05-23 | 13:01

Raken de verdwaalde politiekogels uitsluitend mensen van kleur en zijn ze daarmee racistisch?

Met_baard | 13-05-23 | 12:11

Wat hier vooral uit blijkt is dat zware misdadigers die tegen de dood aan opereren, 11 keer vaker immigrant zijn dan gewone mensen.

nancystjago | 13-05-23 | 12:08

Toen wij vorige week onderweg waren naar een begrafenis, zag ik op de tegemoetkomende rijbaan een politiewagen.

Komt dichtbij, zo!

Kapitein Sjaak Mus | 13-05-23 | 12:07 | 7

@Kapitein Sjaak Mus | 13-05-23 | 13:30:
Hahaha, daar kan ik niet tegenop! Wacht maar het gaat gebeuren die gezichtsherkenning.
Even serieus, dit is mij dus echt gebeurd deze week. En reken maar dat die man overtuigend overkomt, je schrikt daar wel van en dat was precies de bedoeling.

Flightless bird | 13-05-23 | 13:42

@Flightless bird | 13-05-23 | 13:42:
Kan me voorstellen!
Ander telefoonnummer nemen?
Zand in de raderen van het systeem strooien?

Kapitein Sjaak Mus | 13-05-23 | 13:53

@Kapitein Sjaak Mus | 13-05-23 | 13:53:
Ik maak mij geen illusies, als ze crypto telefoons kunnen kraken en volgen maakt een andere simkaart echt niets uit die gegevens zijn heus wel beschikbaar. (Sleepwet van Ollie) Steker nog, wat betreft locatie bvb de auto zelf met gps voor de navigatie (die je niet kan uitzetten) weten ze precies waar je bent en je connecties.
Je moet gewoon een telefoon en een Audi stelen en die gebruiken.

Flightless bird | 13-05-23 | 14:12
▼ 4 antwoorden verborgen

In de jaren 80tig toen de kraakpanden vol met junkies zaten gebeurde het wel eens dat de politie een junkie arresteerde en dat die zo'n slechte gezondheid had dat ie in een politiecel overleed. En dan beschuldigde de kraakbeweging de politie van dat zij die junkie hadden vermoord.
upload.wikimedia.org/wikipedia/common...
Control Alt Delete doet eigenlijk hetzelfde maar dan niet met junkies uit kraakpanden maar met allochtonen.
Iemand springt van een viaduct en wordt geschept door een politieauto? Schuld van de politie dat ie dood ging.

Osdorpertje | 13-05-23 | 12:07

er staat een interessant artikel in de azijnbode over racisme bij de politie en daar is wel tussen de regels in te lezen dat het de politie een woke organisatie aan het worden is waar de liefde voor de allochtone medemens voorop komt te staan. Nou ja, het bevestigt alleen maar de vooroordelen die er al leven.

jan-lul-de-behanger | 13-05-23 | 12:06

Waarom hoor je de ombudsman hier niet over zoals hij bij omroep ON wel meteen alles uit de kast haalde?

Tiscali-2 | 13-05-23 | 12:06

Feit:
Het geweld binnen de eigen bevolkingsgroep is altijd groter dan tussen de verschillende bevolkingsgroepen.
Moslims uit Syrie, hoeveel doden zijn daar niet in Nederland gevallen. 20 gedode vrouwen (eerwraak e.d.) per jaar! Was paar weken gelden nog een artikel over. Wordt allemaal buiten de media gehouden.
Hoeveel Nederlanders hebben een moslim uit Syrie gedood? Tristan van der Vlis schoot er een van dood in 2011, Alphen aan de Rijn, verder komt het niet voor.

Hoeveel Marokkanen hebben andere Marokkanen gedood. Een heleboel.
Hoeveel Nederlanders hebben Marokkanen gedood, bijna niks.

Als ze het toch over racisme willen. Mensen worden vooral gedood door mensen van hun eigen kleur, of hun eigen nationaliteit, vaak eigen familie of bekenden, dus automatisch dezelfde kleur.

Er waren 128 moorden in Ndederland,. Geen enkele moord daarvan was racisctisch, lijkt me niet.
Dat komt in Nederland nagenoeg helemaal niet voor.

VanderGeelen-Coppens | 13-05-23 | 12:05 | 1

Er waren 128 moorden In Nederland in 2022

VanderGeelen-Coppens | 13-05-23 | 12:06

Is er ook een lijstje van aan immigratie gerelateerd geweld, moord, doodslag, mishandeling, overvallen, ongelukken, bedreiging, intimidatie, bomaanslagen, fraude, plofkraken, criminaliteit etc. etc.?

laurentius | 13-05-23 | 12:03 | 2

Ja, maar dat wil de racistische minderheid in Nederland niet weten.

Leffe Blonde | 13-05-23 | 12:13
-weggejorist-
Sander_Schimmelpick | 13-05-23 | 12:24

Goed stuk.

SterF... | 13-05-23 | 12:01 | 1

Dat zeg je alleen maar vanwege de vele SterFgevallen.

Nuuk | 13-05-23 | 12:03

Wat sommigen racisme noemen zien anderen als een oververtegenwoordiging van bepaalde groepen in de statistieken.

MickeyGouda | 13-05-23 | 12:01 | 7

@Beste_Landgenoten | 13-05-23 | 12:51:
Dat heet 'opletten'. Overal waar ik kom zie ik 'jongeren' met rollen cash op zak. De witwaszaken met exotische namen schieten als paddenstoelen uit de grond. Autobranden? 'Jongeren'! Voorscannen op scooters? 'Jongeren'! You do the math.

MickeyGouda | 13-05-23 | 13:17

@Beste_Landgenoten | 13-05-23 | 12:51:
Ik kan wel weer vragen om onderbouwing, maar dat doe je nooit, en in dit geval ook onmogelijk. Echt alle cijfers van justitie wijzen anders uit. Dat je dat racisme noemt is tekenend voor de geradicaliseerde politieke club van je. Het is gewoon een feit.
Wat ik overigens wel met je eens ben, is dat de meeste mensen niet crimineel zijn, en dat is dus ook zo onder migratieachtergrondiërs. Het vele malen meer betrokken zijn overlast en criminaliteit is wel een groepsprobleem want straalt natuurlijk af op je groep. Het aanspreken van de toch best grote minderheid aan rotte appels, gebeurt niet want schaamte en eigen nest niet bevuilen.

Racisme is dit niet willen onderkennen en ik hoop dat je eens een keer kritisch naar je eigen bias wil kijken. Het denken van geradicaliseerde clubs als d66, vvd, pvda, gl is namelijk tot op het bot racistisch. Mensen met een kleurtje, met een migratieachtergrond worden namelijk gezien als lege hulzen. Je stopt er een partijfolder in van d66 of gl enz, en je krijgt een keurige progressieve en duurzaam levende medeburger. NEEN!! Beste BesteLandgenoten. Deze mensen hebben namelijk een eigen cultuur, een eigen geschiedenis, religieuze opvattingen, eigen opvattingen over normen en waarden en wat dus juist, netjes, en keurig is, en wat niet. Dat ga je niet zo veranderen. Het is een neerkijken op de geschiedenis en cultuur van deze mensen. Je mag het niet eens zijn met opvattingen, maar dan ben je snel “racist, islamofoob, extreem rechts, afijn, je kent de termen, je bezigt ze regelmatig. Wat echter serieus racisme is, is het ontkennen wat deze burgers aan eigen cultuur, normen en waarden meedragen. Ik erken de eeuwenoude traditie daarin van bv de moslims, maar zal niet zeggen dat ik dit hier ook wil. Dat is feitelijk dehumaniseren: het individuen ontdoen van dat wat hen individu maakt, of behorende tot een zekere culturele entiteit.

Dehumaiseren is wat elke dictatuur in meer of mindere mate doet. Je zag het bv heel sterk bij de nazi’s in concentratiekampen: kaal scheren, zelfde pakjes aan en namen in nummers veranderen. Dat maakt mensen voor de daders namelijk wat minder menselijk.
In lichtere, maar toch ernstige mate, zie je dat hoe moslims vrouwen knechten. In gelijkende pakjes als jelebba’s proppen, sluiers. Merk even op dat het ontdoen van haren een zeer dehumaniserend effect heeft! Niet vreemd dat die sluier zo belangrijk is. Een vrouw is ook geen individu maar een van haar mannelijke familie afhankelijk wezen.

En DAT is nu racisme Beste Landgeoten, en dat is wat jij blijkbaar steunt met je geflame naar iedereen die iets anders vindt. Ik neem dan maar aan dat je het niet bewust doet, geen racist wil zijn, maar ja zoals je weet is ‘institutioneel racisme’ een groot probleem.

Nuuk | 13-05-23 | 14:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Enne, in "ongerelateerd" nieuws:
"Moordcijfer Zweden hoger dan meeste andere Europese landen"
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
.
"Uit een onderzoek van de grootste krant Dagens Nyheter in 2017 naar honderd moorden en pogingen tot moord, bleek dat 90 procent van de verdachten een migratieachtergrond had. "

hotmint | 13-05-23 | 11:59 | 1

Is waarschijnlijk alleen in de Røndstød van Møøi Zweden.

Duwbak_Linda | 13-05-23 | 12:01

Het is de puurste vorm van ressentiment. Ze houden van het donker, van schuilhoeken en sluippaden. Hun denken is reactief denken, ze hebben een vijand nodig, imaginair of niet, om hun giftige aanvallen op te richten. Het is haat, onverbloemde, onversneden haat jegens de ander. Zonder die ander, zonder die projectie, hebben ze niets en zijn ze niets.

Schoorsteenveger | 13-05-23 | 11:58

Wat een gedegen onderzoeken van Control Alt Delete, proest! Tuurlijk vangt het clubje daar subsidie voor, en al wat ze daarvoor doen, is het overnemen van krantenberichtjes over mensen die, al dan niet door eigen schuld, met de politie in aanraking kwamen en het leven lieten. Wat willen ze hier precies mee aantonen? De zoveelste club van weggooiers die handig gebruik maken van de veel te royale subsidiemogelijkheden in dit land.

Toos Bevergeil | 13-05-23 | 11:58

Dit zat er aan te komen en de complotideeen bestaan al jaren.
Toen Simons alleen nog met haar splinterpartij in de Amsterdamse raad zat, waren zij en haar medestanders, al ernstig ontspoord. Dit debat is echt een pareltje, waarbij de hele raad, inclusief DENK, gehakt maakte van de waanideeën van Simons.

Een kort linkje.
www.youtube.com/watch?v=Ab51WTfI_6M

En voor wie tijd en zin heeft, een volledig verslag. Laatste heb ik indertijd bekeken en het is echt smullen, het uur meer dan waard.
www.youtube.com/watch?v=SoRypFkZwh0

Nuuk | 13-05-23 | 11:57 | 1

Dat eerste filmpje was mij allang genoeg.

pegaje | 13-05-23 | 13:46

Die poppetjes zijn allemaal zwart, mag dat wel?

Mr_Natural | 13-05-23 | 11:57

Politiekogel : nee.
Het zou interessant zijn om deze data te vergelijken met het aantal slachtoffers dat het leven liet dankzij een misdadgerskogel.

Asteroid-B612 | 13-05-23 | 11:50 | 1

Daar zegt u wat. Amnesty International is in Brazilië bijvoorbeeld wel actief tegen georganiseerde misdaad, hetgeen het artikel hierboven m.i. enigszins in perspectief plaatst. Een analyse zoals u voorstelt is dus helemaal geen gek idee.

Osiris | 13-05-23 | 12:05

'je kan vergelijkingen maken met Amerika zo 'veel je wilt, maar hoe gretig Nederland ook is om Amerikaatje te spelen, Nederland is geen Amerika.'

Kopieer - plak ...

neonreclame | 13-05-23 | 11:48

Zwarte Pieten verdwijnen langzaam uit het straatbeeld dus KOZP ziet hun inkomstenbron zo meteen verdwijnen. Dus nu zoeken ze naar een ander 'verdienmodel' om subsidie mee op te strijken. Want werken voor hun centen ho maar. Kansloos kutvolk.

Lompelul | 13-05-23 | 11:46 | 2

Sommige mensen komen op een punt in hun leven dat het een beetje tegenvalt met hoe ze het verwacht hadden. Dan kun je extra je best doen om alsnog je doelen te bereiken of je kunt alle verantwoordelijkheid van je falen bij je omgeving leggen

jeweettochniet | 13-05-23 | 11:56

Nee, het volgende hoofdstuk in hun Boek van Sinterklaas is het eisen van herstelbetalingen.

En van die lintjesnegert zijn we ook nog niet verlost.

HankHill | 13-05-23 | 12:08

Alsof je de kleur van iemand kan zien die op een motor met een helm op 200 km per uur rijdt in het donker.

Mr_Natural | 13-05-23 | 11:45 | 3

Ze zien het aan de kentekenplaat. Vals of als gestolen geregistreerd voertuig.

goedverstaander | 13-05-23 | 11:50

Auto of motor kan gestolen zijn, of iets anders. Bestuurder hoeft niet de eigenaar te zijn.

VanderGeelen-Coppens | 13-05-23 | 12:13

Subsidiespons...

Wijze uit het Oosten | 13-05-23 | 11:45

In het kader van diverse tijd lopen er nogal wat politieagenten met buitenlandse voorouders rond. worden die ook meegenomen in de equatie?

bergsbeklimmer | 13-05-23 | 11:43

Wat doe jij?
Ik monitor

RickTheDick | 13-05-23 | 11:43 | 4

@Beste_Landgenoten | 13-05-23 | 11:47:
Die clubjes ontlenen daar hun bestaansrecht aan, Landgenoot. En natuurlijk een flinke sloot subsidie plus natuurlijk politici van proglinkse partijen die er af en toe in de media of tijdens een debatje goede sier op de achterban mee proberen te maken.
Oftewel, fte's, fte's, fte's. Weliswaar van publiekelijk geld maar ach...

Graaisnaaiert | 13-05-23 | 11:55

@Beste_Landgenoten | 13-05-23 | 11:47: Racistisch politiegeweld is er wel degelijk in de USA, en zeker niet alleen in de Zuidelijke staten, maar het is ook weer niet zo dat de politie willekeurige zwarte mensen standrechtelijk loopt te executeren, zoals hier wordt gesuggereerd. Het is wel zo dat een donkere persoon een veel grotere kans loopt om aan de kant gezet te worden door de politie en te worden gehassled. Maar de kans dat ze iets op hun kerfstok hebben, zaken bij zich hebben die niet mogen, enz. die is ook groter. En die agenten kunnen geen risiko nemen, ze weten niet of zo iemand bewapend is, op wat voor drugs hij zit, hoe gek hij is, enz.

Asteroid-B612 | 13-05-23 | 12:17
▼ 1 antwoord verborgen

Ik schat dat ,er in percentages gezien, voor iedere witte klootzak er wel 30 klootzakken met een kleurtje zijn.

pejoar | 13-05-23 | 11:41 | 2

Het heeft vooral met mentaliteit te maken. Ik kom uit een milieu met een goede belastingmoraal en bepaalde verwachtingen van de overheid ten aanzien van basisvoorzieningen. Van de gemiddelde burger mag verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid worden verwacht en de overheid moet voor het overige zoveel mogelijk zijn bek houden. Dat is het sociaal contract.

In mensen met een bepaalde culturele achtergrond, bijv. berbers, kampers etc, is die belastingmoraal er niet en bestaat het sociaal contract op andere voorwaarden: de overheid is vooral een pinautomaat die moet worden leeggetrokken en aan verplichtingen moet je je zoveel mogelijk onttrekken.

de IJsman | 13-05-23 | 12:23

@de IJsman | 13-05-23 | 12:23: dat is de kern die nooit wordt benoemd in het Eurocentrisch denken.

Roos | 13-05-23 | 12:37

Ik ben zo anti racist dat ik in alles en iedereen een racist zie

jeweettochniet | 13-05-23 | 11:41 | 4

Ik ben ook geen racist, ik haat gewoon iedereen.

Flightless bird | 13-05-23 | 11:49

Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.

Plaque-doctor | 13-05-23 | 11:58

Ik ben zo racistisch dat ik iedereen haat. Mijn eigen groepie misschien nog wel het meest. Die andere groepjes zijn te dom om ze überhaupt iets kwalijk te kunnen nemen.

JWZ_JMK | 13-05-23 | 12:58
▼ 1 antwoord verborgen

Ze verwijten het ons, maar wat zij doen ruikt eigenlijk naar racisme.

Kowalski11 | 13-05-23 | 11:39

Mijn verwarring is groot, mag nu wel de nationaliteit worden bijgehouden?

Behangdelul | 13-05-23 | 11:38 | 1

Alleen als het om een NIET-roomblanke Nederlandse nationaliteit gaat, anders kunnen ze niks framen.....

Kleintjepils | 13-05-23 | 11:46

Ooo die agent(Dresscode: gympen, spijker en kevlar) die zich 'aankleed'.
Zal nooit gaan vervelen.

Sjeintje | 13-05-23 | 11:37

Het zijn nooit diegene die meewerken aan hun arrestatie die dood gaan.
Altijd diegene die wegrennen of tegenstribbelen.
Geen idee op daar een patroon in zit, misschien kan daar eens wetenschappelijk onderzoek naar gedaan woorden.

Osdorpertje | 13-05-23 | 11:36

Stop met deze onzin en word zelf een wetshandhaver. Bullshitberoep, CTRL, ALT, DELETE. NEXT!

ChefdeBef | 13-05-23 | 11:35

Wellicht kennen die gasten van Control Alt Delete de slachtoffers van famiebanden of verjaardagsfeestjes want uit de politierapporten is het niet te halen. Die Bulgaar is bijvangst.

goedverstaander | 13-05-23 | 11:35 | 1

Oeps!
Zie marcoplarco | 13-05-23 | 11:34

goedverstaander | 13-05-23 | 11:38

Huh, laat ik het nou eens helemaal eens zijn met dit verhaal. Euverigens, in de USA, waar mensen vaak dood gaan door politiekogels, is het eender. Ja zwarten relatief vaker, maar zijn exact zoveel relatief vaker betrokken bij zaken die vragen om een politiekogel. Zelfs zwarte agenten die daar een zwarte doodschieten zijn volgens BLM dan, schuldig aan blank kolonialisme en racisme, omdat ze onderdeel zouden uitmaken van een blanke racistische instelling: De politie. Zo kan ik ook best een paar cirkelredeneringen verzinnen om te bewijzen dat een cirkel vierkant is.

Overigens weer, was aan deze statistiek bijna een blanke boerenzoon uit Friesland toegevoegd als de deurstijl van zijn trekker niet wat dunner was geweest.

Beste_Landgenoten | 13-05-23 | 11:34 | 5

Ook omdat onze d66 rechters niet wegkijken als een FvD agent buitensporig geweld gebruikt of racistisch handelt.
* nu tevreden achteroverleunen en wachten *

Duwbak_Linda | 13-05-23 | 11:45

Lees dat laatste zinnetje nou nog eens even een keer terug.

D-Fens_1963 | 13-05-23 | 12:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Naam: Abdel Rahman A.
Migratieachtergrond: Bulgaars

Haaahaahahaha.
Ha.
Ze hebben in Bulgarije dus ook """Jongeren""""

marcoplarco | 13-05-23 | 11:34 | 1

Bulgaren met een Turkse achtergrond. Turkse Bulgaren zijn vooral neergestreken in Amsterdam en Den Haag. Er wordt geschat dat het er tussen de tien- en dertigduizned zijn. Hun preciese aantaal is niet bekend, omdat ze telkens maar voor een maand of vier blijven, dan weer teruggaaan en na weer een paar maanden weer terugkomen. Onder meer behoorlijk actief in de sporten mensensmokkel, drugstransport, wapenhandel en (sociale-) verzekeringsfraude.

bisbisbis | 13-05-23 | 14:21

Racisme op laag water zoeken, een woke hobby.

Zeurders | 13-05-23 | 11:32 | 1

Wel een peperdure hobby helaas, waar wij voor opdraaien.

Dandruff | 13-05-23 | 11:37

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl