Wat vindt vakjury van? Bitterballen Hawaii
Cultuur onder vuur
A. Pizza Hawaii-grappen/discussies zijn voor dezelfde mensen die het friet/patat-discourse ook nog lang niet verlopen vinden
B. Lekker
C. Vies
D. DANNY KEMP ROT OP NAAR JE EIGEN LAND
E. Het is D
Reaguursels
InloggenTja dr Oetker. Die neem ik maar want die Wagnerpizzafabriek schijnt een privemilitie te hebben
Dennis met de groene eierdop heeft het broodje frikandel doner nog niet ontdekt.
www.haagschekeuken.nl/broodje-frikand...
Ik vind beide pizza’s niks en een bitterbal is niet voor niks een bitterbal..
Noem het gewoon iets anders..
Ik zat me gisteren avond te verbazen dat ze op de Vlaamse variant van 24 kitchen (njam tv) alles wat gepaneerd is een kroket noemen. Gisteren zouden ze een kroket gaan maken met kabeljauwwangen, maar het enige wat ze daarmee deden was dubbel paneren. En zo heb ik het ook al eens gezien met kaaskroketten. Komt tegenwoordig geen roux meer bij kijken, alleen ei en paneermeel
@brie-de-penis | 29-01-23 | 19:18: dat dus
@timmey | 29-01-23 | 19:18: Of het kan zijn dat de minder goede koks onder ons toch het idee hebben dat ze een kroket kunnen maken, maar voor zover ik vroeger geleerd heb op mijn koks opleiding is een kroket een roux met vulling en een krokant jasje. Ik zou trouwens wen een bitterbal/kroket hawai kunnen maken, en die zal nog lekker zijn ook. We leven voortaan in een vreemde wereld, waar je als vegetarier of veganist vlees kunt eten door simpelweg te zeggen dat je je vandaag identificeert met een dom iemand. Niet dat die mensen weten dat de herseninhoud van mensen enorm gegroeid is sinds we begonnen zijn met vlees eten, maar dat terzijde. Ik vind vegetarisch eten ook heel lekker langs een mooi stuk vlees.
Zo'n hekel aan als mensen een helm scheef op het hoofd zetten.
Dat Hawaï vind ik nog wel best maar die prijs... Dat is dus iets meer dan één gulden per bal!
Oetker? Wollt ihr den totalen pizza?
Wij hebben houtoven pizzas hier in Hollywood. Betaal je iets meer maar heerlijke pizzas. Knapperige dunne bodem met verse ingrediënten erop. Alles wat Dominos niet heeft.
In amerika valt een pizza onder de groentes, dat zegt genoeg
Net zo vies als zomerzuurkool, met een schijf ananas erop. Hoe bedenk je het.
dat beetje Nederlandse cultuur wordt ook al verkracht
Waarom niet?
Ik maak ze zelf, ook de kroketten. Weet ik wat erin ga. Weg met die onzin!
Inderdaad, kost wel veel tijd , maar geen kroket is lekkerder als die je zelf maakt met je eigen geteelde groenten en kalfsvlees van de buurman
Groentjes in een croquet??? Blasfemie! Croquettoloog Johannes van Dam draait zich om in zijn graf!
Zou die slimmerd weten dat Dr. Oetker Duits is? De sukkel. nl.wikipedia.org/wiki/Dr._August_Oetk...
Klopt. Maat ik blijf oetker zeggen. Old habits.
Nog wel met een oorlogsverleden ook, schatrijk geworden van de slaven arbeid in WO 2.
Ik zie het heel vaak. Mensen die boos op Nederlanders zijn die iets bedacht hebben. Lekker of niet, maar ze hebben dan opeens roti-stroop of bami-pannenkoek bedacht en op de markt gebracht. Heel veel "mensen" zeggen dan "kijk die tata's, wat denken zij wel niet?" Maar eigenlijk zijn die mensen gewoon jaloers dat zij het niet bedacht hebben en op de markt hebben gebracht. Mensen die culturele appropriatie roepen zijn de grootste racisten.
Nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee.
Withete stukjes fruit in je roodgloeiend hete ragout, hoe kom je erop.
Hoe snij je zo’n bal in godsnaam in puntjes?
Heerlijk met Patatje Joppiesaus.
Gaat het ergens over?
Bittterpeteballen, met of zonder ananas, dat kan echt niet!
Een pita broodje, gevuld met bitterballen, zoals bij de Turk, dat lijkt mij wel wat.
Al zijn die Turkse bitterballen veel minder lekker dan de Hollandse bitterballen.
Het zijn dan ook geiteballen.
@Verbandmeester | 29-01-23 | 16:18:
Weer wat geleerd. Falaffel is dus Turks voor geitenbal.
@Osdorpertje | 29-01-23 | 17:30: Nee dat is dan weer afkomstig van het geluid dat de zak van een ram maakt als je er met je vlakke hand tegenaan tetst.
Die pizzaballen, waren die van Luigi of van Mario?
Naar mijn idee smaken bitterballen al veertig jaar niet meer naar bitterbal, kogelvormige kroketten, was vroeger echt niet zo.
En ik maar denken dat kroketten langwerpige bitterballen waren.
Klopt, vroeger waren ze ook groter dacht ik.
@goedverstaander | 29-01-23 | 15:59: Er zat vroeger een groot smaakverschil tussen de twee snacks.
Je eigen smaakpapillen zijn waarschijnlijk in die veertig jaar meer veranderd. Het voorportaal van de dood manifesteert zich in den mond.
@Komjehiervaker | 29-01-23 | 17:05: Nope.
Ik ben van mening dat we onze steun voor Ukraine kracht bij moeten zetten. We moeten een zeer duidelijk signaal afgeven. De verschrikkingen die daar zijn gebeurd zijn met geen pen te beschrijven. Je mag natuurlijk zelf weten wat voor bitterballen je naar binnen werkt maar een pizzabitterbal geeft geen signaal naar buiten toe misschien wat geschreeuw omdat ie iets te warm is. Maar daar heeft Ukraine niets aan. Omdat wij Nederlanders ook een hongerwinter hebben meegemaakt waarin we soep maakten van tulpenbollen, staan we zij aan zij met degenen in de Ukraine die hun kinderen hebben opgegeten tijdens de holodomor. Tsja ze hadden geen tulpenbollen en.... ze hebben geen wokies. Daarom is het noodzakelijk dat we in Nederland alle wokies op de barbecue gooien en opeten zodra de lente aanbreekt. Eet smakelijk. Ik ga een uurtje slapen...
Ik heb ze geprobeerd en ze zijn goor.
C dus.
Uit de serie belangrijk nieuws. De tachtigjarige cultuuroorlog.
Kudus..!!!
Ik zit pas aan mijn eerste bier vandaag maar dit item volg ik niet.
Wat een ijzeren zelfbeheersing, 't is zondag hoor.
Dr. Oetker heeft een tikkeltje bruin verleden. Maar als ik moet kiezen graag gewoon echt balletje. Gewoon echt vlees. Wel met Mayo voor de balans.
Leverde Oetker pizzas voor de SS?
@Beste_Landgenoten | 29-01-23 | 15:50:
Zou best eens kunnen, tenminste daar zie ik de Oetkers wel vooraan.
@Beste_Landgenoten | 29-01-23 | 15:50: Rudolf-August Oetker zat vrijwillig bij de Waffen-SS. Foute boel.
Edit:
historiek.net/dr-oetker-was-nazi/3781...
@Beste_Landgenoten | 29-01-23 | 15:50:
Die Übergrande pizza.
@Beste_Landgenoten | 29-01-23 | 15:50: Rudolf Oetker, een zoon van. Meldde zich bij de SS. Later in de oorlog kwam een deel vd familie om bij bombardementen
@goedverstaander | 29-01-23 | 15:57: eingelijk zijn het naziballen dus ...
Who the fuck is Danny Kemp ? En waarom draagt hij op deze leeftijd nog een Redressiehelm ?
LOL
Het moet allemaal wel vega natuurlijk. Zeker in Duitsland, waar een carnavalsduo de wind van voren krijgt omdat er een liedje over het eten van vlees wordt gezongen. 'De schnitzel staat bij mij op stal':
www1.wdr.de/nachrichten/koelner-karne...
Goede tekst.
Stelletje cultuurbarbaren, doe mij maar gewoon een vegan tofu kroket.
kookbroeders.nl/vegan-tofukroket/
Geserveerd met linzen-quiche. Lekker hoor.
Tofu is smakeloos..... zwamburg.nl/
Dat is een bittere bal om te slikken als je denkt dat je de vegabal hebt ontweken en dan dit tussen je molenstenen te verpletteren.
Ik vind dat Danny Kemp gewoon keihard gelijk heeft. Bitterballen zijn bitterballen en geen andere rotzooi er door.
En ja het is idd D.
Over Pizza Hawaï kan ik duidelijk zijn, dat is een klap in het gezicht van de Italiaan, die in deze specifieke casus graag een klap terug geeft. Bestel in Napels een pizza Hawaï en je krijgt een krat bier van me wanneer je er zonder kleerscheuren vandaan komt.
Dan de bitterballen, dat is natuurlijk goud. Ik hoef ze voor geen goud, maar laten we wel wezen, wat een innovatiekracht hebben we toch in ons prachtige snacklandje.
Precies dat! Want wie gelooft nou dat twee meter lange mannen die de kust als ook land schepten van een miezerig boterham met kaas kunnen leven? Borrelhapjes zijn het échte geheim achter de Nederlandse innovatiekracht!
Niks mis met pizza Hawaï. Die Italianen moeten niet zeuren.
Het zijn toch een beetje verwarde ballen.
In Schotland hebben ze tenminste gefrituurde Marsrerpen.
en.wikipedia.org/wiki/Deep-fried_Mars...
Gingers have no soul
Van de week had één van de Schotten in m'n stamkroeg balletjes bloedworst en balletjes haggis meegenomen om door de landlord in de frituur te doen om uit te delen. Lekker.
Broodje torenflat, dan hoef je een week lang niks meer te eten.
2 bruine bollen, sla, curry en mayo, 2 hamburgers, schijf ananas, cheddar, satesaus en gebakken ei. Zo hoog mogelijk stapelen en voordat het koud is opeten. Smakelijk.
Mmm! Klinkt goed!
Maar een worstenbroodje of twee bevat ook veel vitamines.
Als je afstapt van het idee dat het bitterballen zijn, gaat het wel.
Ad Geloven imperium heeft al het frituurbaar bruinfruit opgekocht Mora, Kwekkeboom, Dobben . Dr. Oetker is een invasieve oosterbuur
LEKker bie de pils:
twentsebitterbal.nl
Gemaakt met Grolsch bier dus lekker.
Warm fruit is vies.
Vroeger stond er wel eens zeetong Picasso op de kaart. Daar werd zo'n blik ingemaakt fruit op gesodemieterd. Ik zie het nooit meer en daar zal wel een reden voor zijn. De barbarij.
Ik maak wel eens bij de pasta een saus met crème freche, kip, spek en fruit en dat is toch wel,lekker, al zeg ik het zelf. Nog wat groene kruiden er bij. Helemaal in het begin wanneer de kip net gaar is, een plensje witte wijn, of sherry (laatste gebruik ik alleen om te koken, goed spul daarvoor) er bij.
@Nuuk | 29-01-23 | 15:29:
Klinkt goed, behalve het fruit ;)
@SterF... | 29-01-23 | 15:31:
Het fruit maakt het juist af, waarde SterF.
Verder hoef ik ook geen warm fruit.
@Nuuk | 29-01-23 | 15:29: Ik ook. Verse ananas met kip en Monchou. Variaties volop. Broccoli, champions. De port drink ik dan apart.
Inderdaad zeetong Picasso zie je niet meer op de kaarten staan, en terecht, het idee dat er over je dure zeetong een blikje opgewarmd fruit gemieterd wordt de horror!
Net zelf gebakken warme appeltaart vind ik nog wel te hachelen
@Boeloeboe | 29-01-23 | 16:10:
Daar heb je gelijk in. Warme appel in zoetigheden gaan prima. De uitzondering.
Wat is die Danny Kemp eigenlijk aan het zeuren? Waarom zet hij zijn helm niet fatsoenlijk op zijn hoofd?
A
Product placement.
Wij hebben zojuist een recept van insta of tiktok of zo geprobeerd. Mini-schizo liet het zien en tja, honger maatk rauwe bonen zoet of zo, wij dachten dat het zou moeten smaken als een soort kaas-tosti.
Helaas bleek het een hap net-gaar deeg met aardappelsalade zonder zout, nauwelijks kaassmaak (hele zak mozerella er doorheen werkte niet)...
Ach, volgende keer gewoon weer een heerlijke tortilla maken. Zo simpel allemaal, daar hebben we geen zak rare ballen voor nodig.
Haha, een social media hapje dus.
Deze dingen worden nooit fungi met al die E-nummers, dat kan niet.
Ik vermoed een lange smakeloze ingredientenlijst met een hoop nummertjes.
Ik sla de hawaiibal over.
Is maar 4€ en 59 centjes, bijna gratis voor het opgegeven van het laatste beetje hoop.
@SterF... | 29-01-23 | 15:23: Dat is een piep knijp prijs, net tegen de pijn grens aan ;)
Die dingen zijn zowiezo niet te vreten. Laat staan met ananas. Dus vies.
Ziet er eetbaarder uit dan zo’n groningse eierbal.
Je eet ook niet met je ogen.
Dit ziet er uit of er in gekotst is.
Zie ik liever een eitje.
Ik eet sowieso niets dat afkomstig is van het laboratorium van Frau Dr. Oetker. Bovendien als je dunkt mij echt de authentieke smaak van bitterballen Hawaii wilt proeven, je toch eens daarheen zult moeten afreizen.
Maar, grote vraag in deze bange tijden is natuurlijk: zijn deze ballen wel inclusief en genderneutraal?
Ballen zijn vermoedelijk niet genderneutraal.
@Boeloeboe | 29-01-23 | 15:09: Er zijn toch ook kaas flamoezen?
@Boeloeboe | 29-01-23 | 15:09: Juist wél!
Er zijn +- nog twee deuren met vette hap voor andere smaken. Pak wat anders en anders inderdaad: D
Alles wat je ziet is van de Doctor.
Ach, thymen (xe/him) en Fleur (he/them) van dr oetkers marketing afdeling hadden weer een hersenspinsel. Wat me veel erger lijkt(is) is dat onze hoeders (/sarc) van de EU regelgeving hebben goedgekeurd dat krekels in je supermarkt eten mogen worden verwerkt. Misschien eens iets om aan de kaak te stellen @geenstijl.
food.ec.europa.eu/safety/novel-food/a...
Het eten van insecten en aanverwanten is de enige redding voor ons als soort, anders zijn we reddeloos verloren. Wen er dus maar aan, aan die krekels.
En we noemen het... novel food.
Novel, als in vernieuwend, verfrissend, prettig nieuw.
Waar je vroeger de Voedsel en Warenautoriteit in je nek kreeg als er ongedierte in je keuken rondsprong, moeten we doen alsof het 'verfrissende idee' van ongedierte ín je voer helemaal leuk vinden én kan de de NVWA in hun gezicht uitlachen als ze langskomen.
'Nee, meneer de inspecteur, dat is geen kakkerlak, dat is een voorafje!
@Zenzeo | 29-01-23 | 15:08: Of, zo maar een novel idee, er komen minder mensen bij...
Wil niet voorstellen dat we moeten gaan ruimen, maar gewoon, even de rem er op.
@Zenzeo | 29-01-23 | 15:08: nee lieverd, dat is het niet. Voor de proteine van 1 koe heb je 366.000 krekels nodig. Do the math! m maar niet te praten over de energie die dat kost.
Enige dat ons gaat helpen is een max quotum bewoners op deze planeet.
Dr Oetker was een apotheker. Ik begin te vermoeden een nachtapotheker.
Dat waren ze allemaal de families Oeker, Knorr Ceatina allemaal farmaceuten groot geworden in de voeding industrie omdat ze de scheikundige principes van conserveren beheersten;)
Uit Syrië.
@Smoelensmid | 29-01-23 | 15:07:
En Dr Pepper en de "uitvinder" van Coca-Cola.
Bij alle gefrituurde dingen moet ik momenteel denken aan R. Hazes.
Ik pas even.
Ik heb liever de ballen van dr. Oetker dan bijvoorbeeld vieze smerige spruitjes.
Je moet ook geen vieze smerige spruitjes eten. Ik neem altijd lekkere spruitjes met wat dobbelsteentjes spek gebakken. Probeer maar eens, veel beter dan de vieze spruitjes!
@Bugblatter | 29-01-23 | 15:36: Heerlijk ook met wat geroosterde hazelnoten erbij.. spruitjes dubbel doppen net als de tuinboon;)
Ik ging ooit vol hoop en verwachting rondreizen in Azië… Vietnameze Loempia’s in Vietnam, Babi Panggang in China. Ik zou als een tonnetje terugkeren. Mijn. Favoriete. Eten. 5 maanden lang… tering wat was ik naïef.
Haha!
Babi Pangang, veel Indonesischer wordt het niet.
@goedverstaander | 29-01-23 | 15:04:
Dat. Nou. Niet eens Indonesisch. Eerlijkheidshalve was het vóór het internet tijdperk en wilde ik mij bewust niet inlezen over de eetgewoonten en enkel op veiliheidsgeboed qua reizen.
@overVecht | 29-01-23 | 15:06: Breek me de bek niet open. Ik heb in China geregeld dingen gegeten waarvan ik echt niet wist wat het was.
@goedverstaander | 29-01-23 | 15:07:
Ik in Vietnam. En álles wat naar kip smaakt is slang, kikker en dergelijke.
Babi Pangang is niet verkrijgbaar buiten Indinesië. Weet je zeker dat je het niet in Indonesië gegeten hebt? Komt van de Batakers in Sumatra. Bitterballen, kroketten en frikandellen zijn verkrijgbaar op Java en Bali, niet van Dr. Oetker denk ik…
@Wayan | 29-01-23 | 15:10:
Babi Pangang is overal te krijgen. Staat voor gebakken varken en een ieder maakt er maar wat van.
@Wayan | 29-01-23 | 15:10:
En nee. Ik heb dus juist NIET in Azië gegeten. Evenals geen Vietnamese Loempia’s in Vietnam zoals we die hier kennen.
Klopt! Maar de echte babi pangang komt toch echt alleen uit Sumatra van het Christelijke Batakkers volk, hier in Nederland hebben de Chinees-Indische koks alleen de saus wat aangepast omdat het eigenlijk een bloedsaus is. In China heef het anders en op Bali Babi Guling. Maar Babi Pangang komt echt alleen uit Indonesië, het is ook een Indonesisch woord.
May the real babi pangang please stand up..
@Wayan | 29-01-23 | 15:20:
Allemaal best. De essentie van wat ik bedoelde ga je compleet voorbij autist.
Tja, ben hwt stiekem toch een beetje eens met al die Italianen die zeggen dat ananas niet op een pizza hoort!
Niet dat ik het niet lust, maar doe ananas maar in een dessert of zo!
Zei ik stiekem? Laat dat nu maar weg. Waar ik beetje zei mag blijven!
Mijn Italiaanse beste vriend vermoord mij als in er alleen al aan denk. Hij ziet het aan mijn ogen ofzo. Het is inderdaad tuffen op de Italiaanse keuken.
Een echte Italiaan gooit alles op een pizza wat 'm lekker lijkt, zoals een gekookt ei. Alleen de Italianen die uit hetzelfde hout zijn gesneden als Nederlandse linkse deugneuzen die alles beter denken te weten en dus voor anderen denken te moeten beslissen vinden dat ananas op een pizza niet hoort. Ik luister niet naar deugneuzen.
@DePsych | 29-01-23 | 15:11: over smaak valt nou eenmal niet en tegelijkertijd zo fijn-makkelijk te twisten..
@anja | 29-01-23 | 15:43: come on baby;)
www.youtube.com/watch?v=im9XuJJXylw
@DePsych | 29-01-23 | 15:11:
De romeinen hadden al pizza's. Deegbodem en daar knalde men de restjes op. In de oven en eten.
Tomaten kwamen natuurlijk later, pas in de 16e eeuw want uit Zuid/midden Amerika.
Ik heb hier nog ergens een kookboek over de Romeinse keuken en daar wordt vermeld wat wij nu de pizza en ook de hamburger noemen. (What did the Romans ever do for us? ;-))
Deja-vu met gesprek dat ik ooit vroeg in de ochtend had met de GS-chef Wilderst in den kroeg alhier. En die weet er veel meer vanaf dan ik.
Lol!
@Basil Fawlty | 29-01-23 | 18:39: Staat hier in mijn culinaire huisbieb;) www.bol.com/nl/nl/f/de-wetenschap-in-... www.novecento-uitgeverij.nl/pellegrino...
De echte liefhebber eet geen croquetten of bitterballen uit de vriezer.
Een echte liefhebber eet al helemaal geen "Hawaï" meuk uit de vriezer. Ananas resten zijn een goedkoop overschot.
Een echte liefhebber maakt deze Nederlandse delicatesse, zonder ananas, zelf. Op dag 1 beenschijven koken, een uur of zes. Daarna mengen met een roux met bruin gebakken uien, en overnacht laten stijven in de koelkast.
Op dag 2 in vorm brengen, paneren en frituren.
Serveren met zo'n klef Nederlands wit broodje, met mosterd.
Wat zijn beenschijven? Serieuze vraag. Want dat wil ik wel eens proberen dan.
Laat maar. Schenkel dus. Excuus
@Flapster | 29-01-23 | 15:38: Schenkel is klein bier. Een beenschijf is een plak, een dikke plak, van het bovenbeen van een koe.
Aankomend weekend proberen.
Ik kan het krokettenboek van Johannes van Dam aanbevelen. Goed naslagwerk met veel recepten.
What's next: bitterballen met ananas?
Ja, of bitterballen met knoflookcervelaat?
bitterballen met winegumsmaak.
Als je de ballen frituurt ipv in de fryer stopt zijn ze zeer smakelijk.
youtu.be/jdVn3O1v3e8
Maar dat geldt voor alle airfryersnacks, toch?
Dokter Oetker heeft me laatst nog onderzocht. Ik viel wat af, maar gelukkig schreef hij diverse diepvries producten voor om weer op gewicht te komen.
Goede dokter heb je, zal er ook eens langs gaan.
De salami pizza bitterballen zijn best de nassen maar een beetje duur. Overigens heeft Jan Roos ooit ook deze bitterballen getest.
Dat verklaart de wending in zijn postuur
Ze zijn goed te doen, zeker niet te zout, dus D. Opzouten meneer Kemp!
Meer dan eens gehad dat de eigenaar van de eetgelegenheid in Italië lachend bij me aan de tafel bleef staan, wachtend tot ik mijn bevindingen openbaar maakte, overtuigd als hij/zij was van de kwaliteit. Heerlijke mensen, heerlijk eten. Maar dan moet je wel naar Italië gaan, niet aan het Gardameer gaan staan.
Dat hangt er van af waar je aan het Gardameer gaat "staan" Ooit de meest waanzinnige risotto met bospaddestoelen gegeten en pas de volgende ochtend bij het wegrijden ontdekt dat ie een Michelin ster had;) www.booking.com/hotel/it/laurin-salo....
Nee dan Bugles met Danish Chef spuitkaas.
F. Ze lijken me allebei niet lekker, dus ik ga ze niet proberen.
Er zijn ook mensen die het verheven vinden om oesters te eten.
Ieder zijn meug.
Ik blief allebei niet.
Dan maar niet verheven toch? Vind zelf oesters maar een glibberende zilte bagger... het geld niet waard.
Juf Roos toch! Foei! Oesters zijn heerlijk!
Maar ik ben dan ook een doorgewinterde oester-verorberaar.
Oesters bleh. Een lekkere mossel daarentegen...
Ik moet een epi pen na een oester. Daar is niks lustopwekkends aan.
@letopuwzaak | 29-01-23 | 15:08: Dat is het mooie van pennen, wie schrijft die blijft ;)
@DePsych | 29-01-23 | 15:05: Ik walgde altijd van mensen die die grote slakken (escargots) aten, totdat ik ze tijdens een ooit lang geleden zakendinertje toch maar eens een keer probeerde. Ik dacht als zoveel mensen het eten zal het toch wel niet zó smerig zijn. God allemachtig, ik had nog nooit zo iets lekkers gegeten, vooral die saus erbij. Ben er nu verslaafd aan.
@Sjakie | 29-01-23 | 18:57: ik bedoelde meer de mossel van de vrouwelijke persuasie
Niks Hawaii.
www.foodlog.nl/artikel/culinair-ontde...
Leuke link!
Het zou verboden moeten worden. Echt, ik meen het.
Ik ben het met je eens. Er moet meer verboden worden en strenger gehandhaafd worden.
Zelfs pizza Hawaï is not done. Moet je in Italië eens over beginnen. Word je direct tegen de muur gezet. Bij wijze van spreken.
Pizza... prima fastfood, eenvoudig en lekker, daar moet je vooral niet te krampachtig over doen. Met of zonder ananas, of met van die lichtzure uit een pot getrokken artisjokken hartjes, of wat mij betreft zelfs met shoarma... Whatever. Eet hem zoals je hem lekker vindt.
@Grapevine | 29-01-23 | 15:00:
Hoorde laatst dat er bij zo’n keten een sateh pizza bestaat. Met satehsaus, ketjap, gebakken uitjes en stukjes echte kip.
The horror.
@J-van-de-Bontekoe | 29-01-23 | 17:08: En zelfs daar zullen liefhebbers voor bestaan. Pizza - nogmaals - prima uitvinding - maar het blijft een lapje deeg van kwaliteitsbloem, water, olie, suiker en zout en wat gist, saus en wat toppings - geen gerecht om de purist voor uit te hangen.
Wat heeft dit met Nederland te maken?
Anders heette de fabrikant wel Dr. Oetlul of Viruswaanzinvoorzitter Engel.
Jij eet natuurlijk alleen pizza quattro formaggi.
Dat krijg je wel weg als je straalbezopen bent. Denk dat het er ook snel weer uitkomt aan alle mogelijke kanten. Dus de man heeft gelijk.
Dr. Oetker was tijdens de oorlog lid van de NSDAP. Een maat van me is mega gefocust op eten en vraagt vaak wat ik ga eten of heb gegeten. Als ik dan terug app dat ik een Nazi pizza eet of heb gegeten weet hij al voldoende.
Of spinazi.
Ik vind mijn boerenkool met chocolade saus lekkerder ....
Net zoiets als condooms met bananensmaak. Vindt mijn buurvrouw ook niks. Maar dat heeft niets met bananen te maken maar met de condooms zelf.
Heeft die buurvrouw al een vriend? Zo nee, wil ze een vriend? Wat is in dat geval haar adres? Ik vraag het voor een vriend.
@quigg | 29-01-23 | 14:55: Ze heeft al een bereidwillige buurman, zo heb ik me laten vertellen.
Mensen die vóór zijn stemmen democratisch. Zelfs GL.
Knapperige stukjes surfplank met haaievinnen.
Gore bende. Troep. Onnozel volk vreet zoiets.
Mijn twee centen. Meer mag het ook niet kosten.
De verkrachting van ons laatste bolwerkje eetcultuur dat is het!
En voor de italianen is het als na een verkrachting nog een keer verkracht te worden op het politiebureau.
Bruin fruit wordt echt fruit
Je komt de gekste dingen tegen in het diepvriesvak van de supermarkt. Nieuwste rage, alles moet ook een vegan variant hebben.
Ik heb eens per ongeluk zo'n vegan diepvriespizza gepakt. Echt niet te vreten. Ik weet niet wat ze voor spul gebruiken als kaasvervanger, maar ugh...
Een goeie Vegan bitterbal kan wedijveren met een traditionele, hoewel het wel ook afbreuk doet aan het begrip echte bitterbal natuurlijk;) zwamburg.nl/
@UnderTheDevil | 29-01-23 | 14:40: Maak je geen illusies de beste pizzas maak je nog steeds zelf;) www.mirror.co.uk/news/uk-news/19-20-p...
Diepvriespizza is ongezond en niet lekker. Als je dan toch ongezond wil eten, bestel een pizza van de pizzeria.
@thanseeuwen | 29-01-23 | 14:43: Dat klopt! een grote chemische bende.. www.youtube.com/watch?v=oUnWf23ZTUI
Hier Danny, neem er een, nee geloof me nu maar: ze zijn zo af te happen. Komen echt niet zo uit de frituur....
Als er een markt voor is, zal een producent het gaan maken..
Sommigen hebben de markt zelf eerst geschapen. Niemand had echt behoefte aan het Internet, bijvoorbeeld.
@Sans Comique | 29-01-23 | 14:42: New rules for the new economy Kevin Kelly Ohh en daarom stond jarenlang bovenaan het lijstje van trend research onderzoeken .. connectivity?
Pizza.
Bitterballen.
Hawaï.
Van Italië naar Nederland naar de Pacific.
Da's wel een heel grote voetafdruk voor een borrelhapje.
Tsja, hele volksstammen halen hun 'pizza' bij Domino's, dus verloren waren we sowieso al.
Eens. Niet te vreten.
De meeste pizzabakkers in nederland zijn dan ook geen italianen, maar van turkse, egyptische of tunesisch komaf.
Mijn kids vinden Domino's lekker, ik vind het zelf een mega zoute kleffe hap. Heb ik liever een nazipizza van de Doctor.
Er is maar een oplossing ,stook je eigen houtoventje eu.ooni.com/ en volg de www.bol.com/nl/nl/f/the-pizza-bible/9...
@steekmug | 29-01-23 | 14:41: In Italië, de heerlijkste pizzi; 8/9 Euro.
Hier in Nederland een versmotst lookalike; 13/15 Euro bij de Grillroom. Brfgrrr. Met gratis klodder spuug/behangstijfsel. En den Hollander vreet het. In Nederland een pizza eten? Heb nog liever dat mij een beer grijpt.
@steekmug | 29-01-23 | 14:41: Bij ons in het dorp zijn het echte italianen, dat proef je gelijk.
@Smoelensmid | 29-01-23 | 14:45:
Met houtsnipperssmaak?
@Louter Leuter | 29-01-23 | 14:51: Als je de juiste houtpellets speciaal voor Pizza neemt zijn ze niet te versmaden.. zelfde als mijn rookoventje daar zit weer een ander mix in werkt ook prima warm gerookte zalm kip en paling heerlijk.
@steekmug | 29-01-23 | 14:41:
Een pizza maken is geen wetenschap en daar hoef je geen Italiaan voor te zijn.
Het is meer interesse in goed bereiden, en natuurlijk de juiste oven hebben.
@Smoelensmid | 29-01-23 | 14:58:
Rookoventjes... rook... mag dat nog van De Haag?
@Louter Leuter | 29-01-23 | 15:00: Den Haag is hier ver weg in de zuidelijke wingebieden ;)
De pizza is niet een exclusief Italiaans gerecht maar wordt in meerdere landen gemaakt met lokale variaties. Dat de meeste pizzabakkers in Nederland Turks of Tunesisch zijn komt doordat zij dat werk wél willen doen, in tegenstelling tot de luie Italiaan.
@smoelensmid; ik geef de voorkeur aan deze kanjer: www.coolblue.nl/product/871243/sage-s...
@Harrie-Couvert | 29-01-23 | 16:04: Die had mijn zoon ook totdat ie mijn houtstokertje leende , ik heb hem nooit meer terug gezien die oven bedoel ik;) mooie geblakerde randen met de hout stokert.. en.. Die oven op houtpellets gaat met de kinderen mee op de fiets de natuur in en op willekeurig welke plek kun je picknicken en pizza maken die aan een snoer blijf je aan huis gekluisterd..
@J.Cash | 29-01-23 | 15:00: Het deeg daar draait het allemaal om.. goed deeg kost 24 uur voorbereiding. www.youtube.com/watch?v=Cq90lUQUCUo
Dat zijn geen pizzas.
REAGEER OOK