achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Docu @Jake_Hanrahan's @PopularFront_: de Russische ondergrondse partizanen tegen Poetin

Even iets anders

Want we hebben het hier eigenlijk maar tweemaal over Russische groeperingen gehad die zich in Rusland tegen Poetins regime keren. Een keer in een dag-round-up omdat er tijdens de mobilisatie wat aanmeldcentra ge-molotovt werden, en die andere keer toen partizanenclub het ‘Nationale Republikeinse leger van Rusland’ de aanslag op familie Doegin opeiste. 

Gelukkig was daar deze week ineens weer de Tom Hardy van rogue journalism; @Jake Hanrahan (wiki) van @Popular Front. Zag u hier eerder natuurlijk al met die heerlijke docu over 3D-geprinte wapens in Europa, en nu liep-ie door Rusland met de Anarcho-Communist Combat Organization (wiki).

De makkers zijn zicht- en hoorbaar nerveus, hebben ze wat te verbergen of zo? Afgelopen jaar vonden er zo'n 80 aanvallen/sabotages door Russische groeperingen tegen Russische overheidsdoelen plaats. Militaire aanmeldcentra, bruggen, treinsporen, dat werk. 

Het tweetal zegt het risico van deze documentaire te nemen omdat ze willen laten zien dat er daadwerkelijk zoiets bestaat als een Russisch verzet, dat er veel meer Russen zijn die (heimelijk) tegen de invasie van Oekraïne zijn en om landgenoten en Wit-Russen te inspireren ook in verzet te komen.

Hun reactie op beschuldigingen dat ze een stel CIA assets zijn, afkomstig van Westerse Realisten™ die willen dat Rusland wint, luidt; "Als we CIA zouden zijn zouden we een stuk effectiever optreden", lol. Voor hun onderzoek en planning rondom een doelwit zeggen ze trouwens geografische online encyclopedie Wikimapia.org te gebruiken - interessant.

Aan Europa's Realisten™:

Aan Europa's Realisten™:

...

Bakhmut: de Oekraïense linie houdt stand, Wagner en RU MinDef bijten zich stuk

Christus hey het zou je team maar zijn (het is echt heel erg)

De tijdloze screen uit vorige docu over 3D-geprinte wapens

De tijdloze screen uit vorige docu over 3D-geprinte wapens

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Hoe gaat het nu ongeveer in: Bakhmut en aan de rest van het Oekraïens-Russische front

Je wil er nog niet dood gevonden worden, maar er worden een hoop mensen dood gevonden

@Spartacus | 28-12-22 | 16:00 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.