Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Sam Bal - Lubach’s fabeltjesfuik over Elon Musk

Hadden we het hier al over Twitter gehad?

Haha lachen. Arjen Lubach! Ja, extra lachen, want het gaat over Twitter. En dat is sowieso smullen. Want Twitter is dat digitale dorpsplein waar iedereen zijn briljante, komische, slimme en gekke hersenspinsels kan kwetteren. Journalisten, ondernemers en politici bijvoorbeeld. En er zitten ook intellectuele mensen hoor. (lachband). En grappenmakers dus. Verder zijn er vooral heel veel gekkies bijgekomen, de laatste jaren. Als er ooit een A.I. wordt gebouwd op basis van alle tweets dan krijg je een computer met alle psychische stoornissen uit het boekje. 

Die gekkies kun je opdelen in wappies en wokies. De wappies zijn rechts, en ze geloven in conspiracytheorieën en vinden dat ze hun doorgedraaide psychose waanideeën en racistische haat onder het mom van free speech mogen verspreiden. De wokies zijn links, moraalverheffend, en ze vinden dat zij en heel veel anderen slachtoffer zijn van eigenlijk iedereen, en dat ze om deze psychose iedereen maar lekker kunnen cancelen. Meningen worden feiten, en als je niet voor ons bent, ben je fout, een seksist, vrouwenhater, racist, en, ach ja, waarom ook niet, ook een nazi. Wee degene die ergens een grapje over maakt, want je wordt subiet bedreigd en gecancelled door een legertje bots en trollen. Twitter in je broekje!

De wokies en de wappies hebben meer met elkaar gemeen dan ze ooit zullen kunnen toegeven. Smullen dus, dat Twitter. Popcorn en meelezen en hardop lachen, het is beter vermaak dan de publieke omroep. En weet je wat helemaal grappig is? Er heeft iemand net 44 miljard voor betaald. Niet 4 euro 40. Niet 44 euro. Ook niet 4,4 miljoen, en ook geen 44 miljoen. Maar 44 MILJARD. 

En nu gaan we ervoor zitten want Lubach, bekend van de uitstekende fabeltjesfuik aflevering over hoe algoritmen mensen in no-time in een biased wereld van gekke gedachten slepen, gaat er vrolijke, scherpe en intelligente grappen over maken. Lachen?

We krijgen een profielportret over ‘de rijkste man op aarde’ Elon Musk. De man die Twitter kocht. Het begint met een grap over dat hij nu eigenaar is van een tweet over dat iemand mensen kent die zijn gestorven aan wiet of hasj. Over die (verwijderde) tweet hadden we met zijn allen jaren geleden al veel plezier. Nu klopt het feitelijk wel want er zijn mensen die schizofreen worden van deze drugs en zelfmoord plegen. Niet echt om over te lachen. Maar wat een gemiste kans om die bekende foto van de stoned en blowende Musk erachter aan te plakken, Arjen! (insert lachband). 

Vervolgens meldt Lubach dat Twittergebruikers vanwege Musk nu massaal op zoek zijn naar een alternatief zoals Mastodon. Wij definiëren massaal als in dat dan echt miljoenen van de bijna 400 miljoen accounts al aan het overstappen zijn. Nou, nee. Mastodon zag er een paar honderdduizend accounts bijkomen, van mensen die vervolgens hun Twitteraccount niet opzegden. Lubach’s definitie van massaal is het lachbandje in een lege zaal tijdens een lockdown. (insert lachband). 

We gaan 1 op 1 in de ziel kijken van een hoge boom! Eerst terecht Ivo Niehe afzagen, maar wel een gemiste kans over een moedergrap! (insert lachband). 

Musk wordt geportretteerd als een jonge kapitalist die een McLaren koopt. Hee maar dat is wel wat eenzijdig neergezet, want de man geeft de laatste jaren niks om bezittingen. En wel een gemiste kans voor een grap over de omgekeerde haargroei van Musk, zou hij dan misschien toch een lizard alien van Mars zijn die terug wil keren naar zijn eigen planeet? (insert lachband).

Oh Henk Kamp komt aan het woord. Kamp legt terecht uit dat we onze regels en wetten eens tegen het licht moeten houden om innovaties zoals die van Tesla en andere bedrijven te blijven steunen. Dat wordt door Lubach eenzijdig over Tesla uitgelegd, met een grap over het mogelijk maken van kinderarbeid. Als we het over lizard aliens van Mars hebben, dan is Kamp hun robot die de aarde een beetje moet opschudden, daar weten ze alles van in Groningen, ziedaar het bewijs van een samenzwering! (insert lachband).  

Dan volgt geen aandacht voor hoe Musk met Tesla de autowereld op zijn kop heeft gezet, met verduurzaming van mobiliteit tot gevolg. Of hoe Musk met SpaceX de kosten voor ruimtevaart heeft verkleind, iets wat NASA en ESA in hun hemd heeft doen laten staan, en we de wereld dus veel beter kunnen maken dankzij betaalbare satellieten die het klimaat monitoren, en de hele wereld voorziet van snel en betaalbaar internet, zodat ook de armen op ons mooie planeetje daarvan kunnen genieten en mee kunnen in de vaart der volkeren. Toegegeven, Musk is een excentriek figuur die zijn Tesla sportauto de ruimte in schoot, in plaats van zijn schoonmoeder. (lachband).  

Apen die Pong spelen
Ook investeert Musk in Neuralink, en dat gaat niet alleen om apen die met hun hersenen Pong spelen, nou nou poeh poeh dat konden de mensen al in de jaren ’70 van de vorige eeuw, dat weten de lizard people die in de jaren ’80 hier landden natuurlijk niet, (insert foto van de Serie ‘V’ en start de lachband).

Nou is Musk dus een excentriek figuur. Waar veel ondernemers in bestuurskamers en achterkamertjes hun zaken doen en plannen maken, Twittert Musk er lekker op los en bemoeit zich, zoals het een goed twitteraar betaamt, met van alles en nog wat. Hij maakt grappen en grollen en natuurlijk worden daar mensen boos over (want Twitter, duh), want context gaat verloren, en ja soms vliegt hij ook nogal uit de bocht (nog sneller dan die raceauto in de ruimte, okay slechte grap maar insert lachband want dan lachen demense toch wel) waardoor koerswaarden heen en weer schieten, en Musk af en toe een tik op de vingers krijgt van waakhonden. 

Zo dacht Musk ook even de oorlog in Oekraïne te beslechten. Met een poll. Musk suggereerde: doe verkiezingen en als demense dat willen dan vertrekt Rusland; de Krim blijft Russisch, en Oekraïne blijft neutraal, dus ook niet in de EU. Oorlog voorbij, geen doden meer, klaar. Twitter zei op de poll: NJET. (lachband). En Oekraïne reageerde furieus. 

Maar even terug over die satellieten. Starlink. Door een gulle actie van Musk’s bedrijf SpaceX zweven vele satellieten boven Oekraïne, zodat dit land broodnodige communicatie kan blijven houden, zelfs als de Russen in deze oorlog zendmasten kapotschieten en energiecentrales platleggen. Die satellieten reserveren kost het bedrijf vele miljoenen, dusdanig veel dat het bedrijf hierdoor in de problemen komt. Musk / SpaceX hebben daarom de Amerikaanse overheid gevraagd om de satellieten boven Oekraïne te financieren. 

Nu kun je kwaad en achterdochtig denken en zeggen: hee, Oekraïne is boos op Musk, dus Musk wil de satellieten niet meer betalen. Als twee kleuters waarvan de ene zegt dat je stom haar hebt, en de andere dan boos zijn lolly terug wil. 

Ook Lubach heeft zelf (geen) onderzoek gedaan
Dit verhaal zou waar kunnen zijn. Maar het zou ook net zo goed helemaal niet waar kunnen zijn, dat het gewoon over zorgen over de kosten gaat. Net als al die achterdochtige twitterwappies en wokies in hun fabeltjesfuik legt Lubach helaas wel die link. Letterlijk: ‘Dus hij regelt iets vets cools, maar zodra iemand iets onaardigs tegen hem twittert, verandert ie in een soort boze kleuter’. 

Je ziet wel vaker dat twitterwappies en wokies verbanden leggen die er niet zijn. Ze hebben dan zelf onderzoek gedaan (lachband!). Maar ja, dat zijn twittergekkies. Maar dit is Lubach. Toegegeven, geen hoogstaand journalistiek onderzoeksprogramma, maar wel iemand met invloed. 

Woorden doen ertoe, Arjen! Je hebt geen enkele onderbouwing voor de link tussen een kwade tweet en het wegtrekken van satellieten. Maar je stelt het wel zo. Dit noemen we framing. Wat dan weer heel grappig is omdat Lubach Musk letterlijk in een schilderijframe weergeeft, alsof Lubach zich er elk moment aan vast kan lijmen (lachband). 

Nou doet Musk er ook genoeg aan om zulke samenzweringstheorieën over zichzelf af te roepen. Door een domme samenzweringstheorie over de man van Nancy Pelosi te twitteren. Twitteren is en blijft dus echt lastig, hoe ironisch zelfs voor de man die Twitter heeft gekocht (lachband).

Volgens Lubach is dat echter niet ironisch maar eng, want Musk is niet alleen een (viesbah) kapitalist, maar nu ook de almachtige poortwachter van het vrije woord (viesbah) van het internet. Musk’s argument om Twitter te kopen is om te zorgen dat het neutraler wordt, minder een hatend afvoerputje, met minder linkse bias, zonder wokies, bots en engrechtse wappies, en dat is eigenlijk best een goed idee. Tenzij je zelf zo rechts of links bent en alleen maar het goede van het eigen en het slechte van al het ander kan zien. 

Safe space voor verstikkende cancelcultuur
Musk wil dat alles gezegd moet kunnen worden, zolang het maar legaal is. Dat is een zuiver en liberaal uitgangspunt. Dat de community met al haar kennis kan onderscheiden wat waar en niet waar is. Maar Lubach pakt hier alleen de negatieve effecten uit, die Musk zegt te willen bestrijden, en noemt nepnieuws, pestgedrag en seksisme. Lubach haalt de vorige CEO van Twitter aan die het netwerk een safe space wilde maken voor vrouwen en minderheden (niks mis mee) maar waar ook die creativiteit, humor, spontaniteit en dialoog verstikkende woke cancelcultuur heerst. 

Creativiteit en humor waren juist wat Lubach vroeger zo leuk maakten, dus je zou verwachten dat Lubach een groot voorstander zou zijn van een Twitter waar al die vrijheid is, maar hier komt toch een beetje die linkse Lubach naar voren. Die uit het linkse Groninger bubbeltje komt. Waar studentes dusdanig worden gebrainwashed dat ze kiezen om te gaan vechten bij de Farc guerilla. Oh nu wordt het interessant, die mevrouw was toch een ex van Lubach? Het Groninger wereldje waar net als in Amsterdam veel van die enge Amerikaanse woke boeken worden gelezen en mensen worden gecanceld, het Groningen waar GroenLinks en D66 de grootste partijen zijn. Oh wacht eens even, in Lubach’s organisatie zitten D66-mensen, de vrouw van Ollongren zelfs. Zie je nu hoe makkelijk het is om een fabeltjesfuik te maken, linkjes te leggen die er niet zijn, om mensen te framen? We hebben onderzoek gedaan hoor, we lazen het namelijk op Twitter, haha (lachband). 

Lubach sluit nogmaals af met ‘en dat is waarom mensen nu massaal van Twitter afgaan’. Dat is niet waar Arjen, misschien alleen in jouw bubbeltje, of in je fantasie, in de hoop dat velen dit zullen gaan doen na je programma. Het is feitelijk onjuist, fake news, valse beeldvorming. Misschien subtiel maar het blijft framing, gewoon op de publieke omroep, de mainstream media. Het is framing verhuld in iets pseudograppigs met een… (lachband) lachband. 

Des te meer reden dat een neutraal Twitter van groot belang is. Nu maar hopen dat het bij Musk echt in goede handen is. (applaus bordje).

Sam Bal
Echte twitterhandle bij redactie bekend (lachband)

Reaguursels

Inloggen

Iedere BN-er die "massaal" overstapte naar Mastodon meldt dagelijk op Twitter hoe leuk het wel is op mastodon en dat het heel gezellig is. En vraagt daarna, op Twitter, wie er nog meer op Mastodon zit. Droef en zielig.

JanVergoor | 08-11-22 | 08:58

De ware Lubach wordt steeds zichtbaarder. Kijk er ook niet meer naar. Toen hij één keer per week op TV verscheen had hij meer tijd om zijn linkse onderbuik in bedwang te houden en teksten te schrappen of te herschrijven wanneer hij zelf doorkreeg dat zijn te weinig aanwezige zelfspot zijn kritiek niet meer kon rechtvaardigen

Tiscali-2 | 08-11-22 | 08:26
-weggejorist-
2Benen | 08-11-22 | 08:11
-weggejorist-
Flibbage | 08-11-22 | 07:57

Sommige vrouwen zijn knap maar fout. Toch beleef je er vaak plezier aan.

De meeste tv-persoonlijkheden zijn erg fout maar communucatief prettig. Ik kan lachen om de kijk van een Youp op zaken, puur vanwege hoe hij het brengt. Inhoudelijk zelden met hem eens.

Een Lubach is echter heel erg fout en alleen maar oppervlakkig grappig, Niet een goede wijn a la Youp die tóch niet gezond is maar wel goede afdronk heeft, maar een zak snoep waar je al bij het derde snoepje van denkt: hij gaat op maar lekker is anders.

Ik mag Lubach niet. Het kon inderdaad korter. Lol.

Zomaarwat | 08-11-22 | 07:46
-weggejorist-
Harrie Nak | 08-11-22 | 05:06

Linkse moralisten houden er niet van als iemand tegen hun fascistische moralistische mind control in gaat.

Quatsche | 08-11-22 | 00:44 | 1

Heftige woorden maar schot in roos.

Zomaarwat | 08-11-22 | 07:49

Doen alsof je grappig bent, maar het kwam bij mij meer over als een poging tot karaktermoord van de heer Elon Musk. Door heel selectief -typisch NPO- die paar korreltjes uit de vogelvoerbak te halen, maar het grotere beeld en context,zoals hierboven beschreven, weg te laten.
Nee, ik kon er niet echt om lachen, ik ergerde me. Hij heeft wel eens beter geleverd, maar nu riekt het naar oud kadaver links.

Jan, Leiden | 08-11-22 | 00:21 | 1

Uw eerste alinea heeft mij overtuigd om niet te kijken. Die was te herkenbaar.

Von Bliksum | 08-11-22 | 08:24
-weggejorist-
Houtje_Bekman | 07-11-22 | 23:45

Ik heb het gymnasium gedaan. En dus ben ik grappiger dan iedereen.. en ik ben altijd jong, want millennial, en ik werk voor de hogeropgeleidenkerk, dus ik draag een ludiek, veel te strakzittend pak van de suitsupply, ik ben grappig. Ik ben Arjen Lubach

Francine Fishpaw | 07-11-22 | 23:25

De grapjes van Lubach komen steeds meer over alsof hij ze van de autocue opleest. Wim Kan deed dat toch beter.

lekgoot | 07-11-22 | 23:05

Stappen ze over dan koopt ie Mastodon wel op.

Wattman | 07-11-22 | 22:53 | 1

Is decentraal en open source zie ik, wordt toch ingewikkeld om het zomaar op te kopen.

Wattman | 07-11-22 | 23:19

Ik snap nog steeds niet hoe twitter moet controleren of iemand een fake account van iemand heeft of dat het toevallig iemand is met dezelfde naam. Zelfs ik krijg weleens mailtjes via mn hotmail omdat een naamgenoot met dezelfde naam bijna hetzelfde emailadres gebruikt. Verwarrend want de aanhef in de mail klopt (beste meneer Hadena, hierbij de factuur voor ...)

Hadena | 07-11-22 | 22:40 | 1

Exact dezelfde naam en profielfoto zal nooit kunnen.

SailingDuck | 07-11-22 | 22:58

Wat een soap is het toch.

Twitter managementteam: "Twitter wordt inderdaad teveel een open riool dat is slecht voor onze inkomsten dus wij gaan debielen weren van dit dorpsplein."

Elon Musk: "Hold my beer. Ik ga 44 miljard, ongeveer het dubbele van de waarde, betalen, en er weer een open riool van maken. Dat ik miljarden moet lenen boeit niet, ik doe het wel tussen Tesla's ontwerpen en naar Mars reizen door."

Twitter managementteam: "Okay, prima... Jammer van ons kindje maar wij drogen onze tranen wel onderweg naar de bank"

Twitter aandeelhouders: "Ja wij ook!"

Elon Musk: "Ho, wacht hoe doe je dat eigenlijk een bedrijf runnen zoals Twitter? De gebruikers laten betalen toch?"

Twitter klanten: "Ja, hier waren wij al bang voor wij gaan eventjes niet adverteren op Twitter"

Twitter gebruikers: "Wij gaan niet betalen om content te leveren, kom nou!!"

Elon Musk: "Sommige werknemers hebben wij per ongeluk ontslagen, willen jullie terugkomen?"

Oh ja en Lubach is (niet altijd) leuk en gevat maar vaak wel.

Theodorus.Goldbach | 07-11-22 | 22:25 | 3

Insert lachband...

Kowalski11 | 07-11-22 | 22:40

Adverteerders zijn alleen weggelopen omdat ze bang zijn voor een rechts haatplatform ook al zijn er nog geen moderatie beslissingen genomen.

SailingDuck | 07-11-22 | 23:01

Boeit niet. Nou wordt het wellicht een rechts twittertje en een stem voor de republikeinen. Eindelijk weer eens wat anders tussen al het overdreven hypocriete linkse gespuis die je normaal leest of hoort. Daar (zeg maar rechts) komt ook het grote geld vandaan. Je weet toch net als iedereen dat achter elk zogenaamd pro klimaat clubje eigenlijk aan het einde van de rit een groot energie (Oliebedrijf) schuilgaat. Wedden op 2 paarden dus altijd prijs. Elon Musk wed niet op 2 paarden, die heeft een miljoen stallen met elk een miljoen paarden dus dit is een beetje een twitter hobby voor de big boy. Elke hobby kost geld weet iedereen.

dijkbewaker | 08-11-22 | 02:29

Twitter censureerde actief meningen die ze niet leuk vonden, lang en breed bewezen. Nu opnieuw kijken hoe het gaat voor er een oordeel is.

Baksteenbakker | 07-11-22 | 22:14

Lubach moet je niet te vaak zien.
Alles gaat vervelen, en Lubach ook.
En de grappen raken op.

laurentius | 07-11-22 | 22:11 | 1

En hij is overduidelijk axivoerder en te weinig getalenteerd om langdurig grappig te blijven. Op de npo kun je dan echter nog minimaal 15 jaar door. Hij is immers één van hen.

Zomaarwat | 08-11-22 | 07:51

Na een jorisbeleid waar Trump een perma-ban kreeg maar allerlei ayatollahs en andere koppensnellers vrijelijk hun vergif mochten spuien, kan het er met Musk niet echt slechter op worden. Voordeel van de twijfel.

medusa324 | 07-11-22 | 22:04 | 1

Juistum! De zelfbenoemde moralisten zijn zelf immoreel. Laat Musk maar eventjes zijn gang gaan, komt vast iets beters uit voort.

Unsinkable-Sam | 08-11-22 | 02:33

Maar kunnen we het niet betet over de deepfake van Welmoed hebben????

Pettertje | 07-11-22 | 22:02 | 4

U gelooft dat het deepfake was?

BrutusBosch | 07-11-22 | 22:09

Gatverdamme. Waar?

FogerRederer | 07-11-22 | 22:12
▼ 1 antwoord verborgen

'Een paar honderdduizend' zou ik toch wel redelijk massaal willen noemen, ik zou ze niet allemaal tegelijk op de koffie willen (insert lachband)

Zenzeo | 07-11-22 | 22:00 | 2

Een paar honderdduizend die gewoon blijven omdat ze hun volgers en aandacht niet op willen geven.

SailingDuck | 07-11-22 | 23:04

Gillen om aandacht en dat dan van hun geestverwanten in de media ook krijgen.

Zomaarwat | 08-11-22 | 07:54

Ik lees toch liever de TV recensies van Angela de Jong...

johnyl | 07-11-22 | 21:59

Ik kán gewoon totaal niet om dat ventje Lubach lachen, echt niet, terwijl z'n inhoud wel gestaafd is.

Deurdonderer | 07-11-22 | 21:58

Beetje eng inderdaad hoe de media aanstuurt op overstappen van Twitter naar een ander medium. Twitter lijkt er alleen maar beter op te zijn geworden en ben zelf niet per se links of rechts. Beetje van beide naargelang het onderwerp

jeweettochniet | 07-11-22 | 21:52 | 4

@Wattman | 07-11-22 | 22:41: dat is toch niet een medium? Gewoon een journalist die iets op twitter roept.

BobDobalina | 07-11-22 | 22:56

@BobDobalina | 07-11-22 | 22:56:

Een invloedrijke journalist van Nieuwsuur. 50.000 volgers.

Volkskrant die schrijft: "Op Mastodon, een alternatief voor Twitter, is de sfeer nog ouderwets gemoedelijk."

Wattman | 07-11-22 | 23:00
▼ 1 antwoord verborgen

Jezus, wat een hoop letters. Als Ik op mijn leeftijd daaraan moet beginnen ben ik vast dood voor ik het uit heb.

Ereveen | 07-11-22 | 21:50

Een neutraal Twitter is vam belang.

To independent-minded voters:

Shared power curbs the worst excesses of both parties, therefore I recommend voting for a Republican Congress, given that the Presidency is Democratic.

Groetjes Musk

Circlont6A | 07-11-22 | 21:46

Lolbroek Lubach is al lang niet meer leuk.

LD69 | 07-11-22 | 21:42

Dit vond ik dan toch wel een leuke actie van hem en Merol.

youtu.be/mm2jnH5f2Yw

Sjeintje | 07-11-22 | 21:40

Ongeveer 1 miljard gebruikers geleden moesten we ook allemaal van Facebook af volgens Arjen. Met Twitter zal het dus helemaal goed komen

Bachmanity | 07-11-22 | 21:38

Ik heb 't flimpje niet gekeken maar ik denk er vast ook zo over, want het is Lubag.

naamengetal | 07-11-22 | 21:36

Lubach, een van de meer excentrieke ''Nuttige Idioten'' van Rutte's 5e Colonne..

Torquemada | 07-11-22 | 21:35

Twitter boeit niet, is Lubach die roomboter met koolzaadolie of zo?

goettel | 07-11-22 | 21:34

Het gaat wel veel over Twatter en Lubach is al helemaal een beroepssukkel.

FogerRederer | 07-11-22 | 21:30
-weggejorist-
BobDobalina | 07-11-22 | 21:28

Twitter First! Mastodon Second.
(ja sorry hoor)

Duwbak_Linda | 07-11-22 | 21:27

> Nu maar hopen dat het bij Musk echt in goede handen is.
Nee dat is het waarschijnlijk niet. De censuur bij Twitter was in handen van een panel wokies die een driftbui krijgen bij alles wat 'niet goed voelt'.
De censuur van Twitter is nu in handen van één kleuter met volkomen onvoorspelbare driftbuien.
Ik zeg niet dat het noodzakelijk een verslechtering is, maar het is ook geen verbetering.

koeberg | 07-11-22 | 21:27 | 2

Kleuter?

P-unit | 07-11-22 | 21:36

Ja want Musk gaat zelf modereren. Heeft ie ook alle tijd voor.

DePsych | 07-11-22 | 21:37

Wat ik heb begrepen, is dat straks twitteraars zonder betaald blauw vinkje minder zichtbaar worden op twitter. Dit om hatespeech te beteugelen. Nou, dat vind ik toch wel heel goed bedacht. Ik zie het wel positief in met twitter onder Musk.

yeps | 07-11-22 | 21:27

Lubach moet je toch helemaal niet serieus nemen?

Amsterdamsko | 07-11-22 | 21:26

Fijn stukje tekst en met een goed gevoel kunnen lezen. Hulde meneer (of mevrouw) Bal.

Cunts-en-kitsch | 07-11-22 | 21:25

Welkom Sam.

Flightless bird | 07-11-22 | 21:25

Lubach is qua humor wat aan de flauwe kant, maar hij maakt eea soms wel behapbaar. Ik heb deze niet gezien, maar kreeg wel eens linkjes van een jonger familielid en soms moest ik ook lachen of leerde ik wat. Dat zegt natuurlijk iets over mij.

letopuwzaak | 07-11-22 | 21:23 | 8

@letopuwzaak | 07-11-22 | 21:55: Moest even mijn computer opstarten. Reaguren via mijn telefoon vind ik een ramp. Proost Louz! Jij slimme dame! Er schijnen mensen te zijn die tijd hebben om iedere punt en of komma te controleren in meervoud. Hou je toch geen tijd meer over voor je sociale contacten denk ik dan?! Ik keek heel vaak op zondag naar Lubach. Vond de duidelijke uitleg altijd zeer plezierig en zeer leerzaam! :-))

lezeres | 07-11-22 | 22:19

@lezeres | 07-11-22 | 22:19:
Oh ja, zondag met Lubach! Ja, ik krijg vaak de linkjes van mijn broertje (van zondag met) en hij maakte sommige ingewikkelde dingen toch wel behapbaar. Ik heb ook wel eens gelachen *schaaam*;-)) Ja, kijk maar uit; je tegeltjes goed overlezen en daarna onderzoek doen of wat je schrijft ook echt wel zo is! Proost, Lezeres!

letopuwzaak | 07-11-22 | 22:37

@letopuwzaak | 07-11-22 | 22:37: Proost lieverd! Heb zeker wel om hem gelachen, en ik schaam me helemaal niet! Soms maakt het werkelijk geen verschil, benauwende regels over wat je leuk mag vinden aan rechter of aan linkerzijde. In mijn tienertijd was ik hier wel bevattelijk voor. Maar ook toen al had ik gevoelens van verzet tegen mensen van de gedachten politie! Nu heb ik er toch grotendeels echt poep aan! Heel bevrijdend! ;-)) X

lezeres | 07-11-22 | 22:52
▼ 5 antwoorden verborgen

Lubach dat al te vlotte kantoormannetje.

thanseeuwen | 07-11-22 | 21:23

Die Lubach doet te veel zijn best om de John Oliver van de lage landen te worden, lukt niet echt.

Keutels | 07-11-22 | 21:22 | 1

hij is veel beter, is die oliver nog ergens op TV?

AntiZanicz | 07-11-22 | 22:00

Sam Bal
Echte twitterhandle bij redactie bekend (lachband en applaus! Met een zo een irritant joelende gast)

P-unit | 07-11-22 | 21:21

Lubach is niet origineel meer, noch leuk om naar te kijken..
Te woke, te dom links....

Ik heb Lubach gecanceld :-)
Lachband.....

FrankOngerust | 07-11-22 | 21:20 | 4

Ik kijk wel, maar ik heb dan ook teveel vrije tijd. Soms een glimlach, maar altijd met de afstandbediening in de hand om het geluid bij te stellen (veel te luidruchtig "publiek").

langelat | 07-11-22 | 21:33

Ben het eens met Letopuwzaak. Ik vind Lubach ook niet woke. Hem zo noemen is echt een uitholling van het begrip woke!

lezeres | 07-11-22 | 21:52

loze bluf, u kijkt gewoon

AntiZanicz | 07-11-22 | 21:59
▼ 1 antwoord verborgen

Lubach ga ik niet kijken, wat ik wel kwijt wil, is dat er bij m’n vrouw op haar werk een mail rondgaat, waarin verzocht wordt Twitter niet meer te gebruiken.
Aanleidingen zijn Musk en de ontslagen medewerkers.
Alsof Nederlandse bedrijven geen mensen ontslaan.
Als bijv. ING mensen eruit gooit, roepen de mensen dan ook op om al je rekeningen weg te halen bij ING? Zakelijke rekeningen?
En wat Musk met Twitter gaat doen staat nog helemaal niet vast.
Maar toch lopen er al deugneuzen te stoken en voor de muziek uit te tetteren.

Ruimedenker | 07-11-22 | 21:20 | 5

@letopuwzaak | 07-11-22 | 21:28:
Zowel zakelijk als privé.
Het werd gevraagd als een soort verzoekje, niet bindend, maar toch.
Meer een vraag als “word het niet tijd om te stoppen met Twitter, want bla bla.”
Dan denk je echt, waar bemoeien die mensen zich mee.
Waar houden ze zich mee bezig, ga eens aan het werk.

Ruimedenker | 07-11-22 | 21:33

@Ruimedenker | 07-11-22 | 21:33:
Benieuwd of andere bedrijven dit ook vragen. Vind het nogal een verzoek, zeker als het om privé gaat. Maar omdat ik geen twitter heb weet ik ook het gevoel erbij niet zo.

letopuwzaak | 07-11-22 | 21:59

Op iemands werk gaat een mail rond om Twitter niet te gebruiken, werd het werkgerelateerd gebruikt of zegt men nu van foei dit is niet goed meer?

Baksteenbakker | 07-11-22 | 23:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Pittig stuk Sam Bal.

Harrie-Couvert | 07-11-22 | 21:18 | 3

Zo heet wordt het vaak niet gegeten. *padum tssj*

Duwbak_Linda | 07-11-22 | 21:19

@Après toi | 07-11-22 | 21:20: Ik verwachtte niks anders. Lekker bij de hand. Nou, genoeg gegniffeld, tijd voor bed en jullie allemaal een mooie avond verder gewenst. (Ben ik eigenlijk in het stamcafé? Of was dat één deur verder?)

anja | 07-11-22 | 23:08

Lubach is vaak flauw en belegen, en Twitter is voor mannen die niet kunnen zuipen.

Après toi | 07-11-22 | 21:18 | 1

Je moest eens zien hoe dat ze 's nachts naar hun WC pot toe kruipen.

konjodebonjo | 07-11-22 | 22:05

Bah die Lubach, ongelofelijke deugneus. Ter linkerzijde heeft men het altijd moeilijk met andere opvattingen. Maar die Elon Musk heeft toch het nodige losgemaakt. Prima toch, voor de rest mag hij Twitter houden.

Jan van Haerlem | 07-11-22 | 21:17

Goed stuk en Lubach is een kwezel

wijnvlek | 07-11-22 | 21:13 | 1

Exact en precies dat, met zijn opzeggrapjes (geen lachband)

J.Dokstijl | 07-11-22 | 22:21

Lubach brengt het wel op een "grappige" manier hoe en wat wij moeten denken en wie onze vrienden en vijanden moeten zijn.

Reebensteeltje | 07-11-22 | 21:12

Twitter, Lubach. Snurk.

Komjehiervaker | 07-11-22 | 21:11 | 4

@Après toi | 07-11-22 | 21:20: Toen Nederland nog leuk was!

Duwbak_Linda | 07-11-22 | 21:22
▼ 1 antwoord verborgen

Lubach. Ooit wel aardig en bij vlagen echt grappig of scherp. Nu ver over datum.

Muxje | 07-11-22 | 21:08 | 9

Dat ligt vooral aan Tex de Wit die nu eindredacteur is maar totaal niet grappig is

frickY | 07-11-22 | 23:46

@Après toi | 07-11-22 | 22:16: Het betere werk, luister gewoon eens naar de radio voor Dolf en JJ is op TV ook hartstikke leuk.
Het merkwaardige is dat er geen leuke rechtse komieken zijn. Het is een contradictie.

AntiZanicz | 08-11-22 | 08:22
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik moet altijd net zo hard bij Lubach als bij een crematie.

PolBot | 07-11-22 | 21:08 | 3

Ik hou ook niet van mensen die hun zin niet

Cunts-en-kitsch | 07-11-22 | 21:27

Vul zelf maar in?
Hard
-bakken
-kakken
-rijden
-neuqen
-praten?

Ruimedenker | 07-11-22 | 21:43

misschien is het behandelbaar, zoek hulp

AntiZanicz | 07-11-22 | 21:57

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl