achtergrond

Geenstijl

Arjen Lubach: 'Kasja Ollongren is een PAARD'

De Kuifje van de NPO wil nooit geïnterviewd worden behalve als zijn goeie vriend Alexander Klupping het vraagt. Dan mag het in de Volkskrant. Die kans laten we niet passeren om ff een puntje te maken tegen de scherpe zondagavondman.

OK. Hierboven staat dus dat mensen die er wat achter zoeken dat Irene de Producente van Lubach getrouwd is met '66-feeks Ollongren, een beetje complotgekkies zijn. En hieronder staan enkele beweringen van Lubach die de 'twittertrollen' moeten tegenspreken.

We hebben de genoemde items ff teruggekeken + de transcripts ge-Ctrl-F'd. Er is inderdaad  1 item in een lange reeks items die aan haar ministerschap verwant zijn, waarin Kafka Ollongren genoemd wordt. Maar het Sleepwet-item focuste zich op Buma en daarin werd de naam van Ollongren 0 keer genoemd, in het Zijlstra-item werd Pechtold een beetje gepest maar werd de naam van Ollongren 0 keer genoemd, en ook in een recenter nepnieuws-item werd de naam van Orwellongren  - warm pleitbezorger van subsidiëring ter bevordering van het voortbestaan van de Brusselse trollenfabriek EUvsDisinfo - 0 keer genoemd. Zelfs niet in het fragment waarin Madeleine de Cock-Buning besproken werd, een vriendin van Ollongren die door Ollongren naar Brussel is afgevaardigd om de "expert group" van terugwerkers vanuit een conclusie aan te voeren.

Sja, sja. Tsja. Hmmm. Of je daar een complot in wil zien, moet je zelf weten, maar met dat "roasten" of "aanpakken" van Ollongren valt het nogal mee bij ZML. Dat de invloedrijke producente getrouwd is met de minister die 3 van de 4 keer 0 keer genoemd wordt, sja, ach, zegt Lubach. Er zijn ook collega's wier vriendin in een manege werkt, en daar worden ook gewoon grappen over gemaakt. Huh? Faux-pas! Alsof een minister en een manege hetzelfde zijn. Ofwel Lubach lult er geniepig omheen tegen vriend Klupping-die-niet-doorvraagt, ofwel hij kan het onderscheid niet meer maken tussen kritisch zijn op de macht & melig doen over merries.

Of hij bedoelt gewoon te zeggen dat Kasja Ollongren een paard is. Maar dat zouden we dan weer heel onaardig vinden.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.