Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederland. Ga contant geld pinnen, NU

Zoek een Geldmaat die nog niet door Marokkanen is opgeblazen.

Ga pinnen, Nederland. Koop oude sokken en een dito matras, en stop je geld er in, onder of tussen. Sure, het wordt dagelijks minder waard vanwege de inflatie des doods, maar het kan op die manier in ieder geval niet door Sieg Kaag getraceerd worden: het WEF de Nederlandse overheid wil iedere digitale transactie (pinnen, contactloos, Apple Pay, u weet wel) registreren om 'witwassen' tegen te gaan. Wetsvoorstel werd vorige week al een "bancair sleepnet" genoemd (ook door de AP), maar nu schijnt dus dat bedrag al op een absurde 100 (HONDERD!) euro te zijn vastgesteld. Nou voelt de aankoop van een hele halve kar boodschappen vandaag inderdaad al alsof je peperdure contraband koopt, maar om die aanslag op je huishoudboekje nou óók nog als 'witwassen' te bestempelen, gaat wel heel ver. MinFin Kaag (die op eigen rekenkracht nog geen Texas Instruments kan opstarten) wil daarmee witwassen aanpakken. "Witwassen" is qua private bestedingen net zo'n nepterm als "jamaarkünderpürnü" tegen de VvMU: uiteindelijk gaat het om staatscontrole van informatie- en geldstromen, met de Europese digitale centrale munt als einddoel. We durven dus geen giraal geld meer in deze NL Newsweek-paywall te gooien om te weten wat ze nou echt willen, maar desondanks zijn wij van mening dat Sigrid Kaag een naargeestige heks is. En nu gaan we ff pinnen, contant, nu het nog kan & voordat D66 alle Geldmaten opblaast. Want als zelfs MSM.com al uit complotkranten en -tweets gaat citeren. Dan zal er wel echt iets aan de hand zijn. TOCH?

Reaguursels

Inloggen

Ik weet niet hoe vaak het nog gezegd moet worden; net als de ellende met kansloze criminele import hebben we daar decennia voor gestemd, ook toen al lang duidelijk had moeten zijn bij de kiezers wat er gaande was. Alleen stak men liever hun kop in hun eigen gat om Wilders niet in de kaart te spelen. Daarvoor was het Fortuyn en daarvoor was het Janmaat. Iedereen heeft zich in de luren laten leggen door het Onderwijs en de MSM.

Sans Comique | 31-10-22 | 18:17

Het is al te laat: Ik kreeg in het kader van : " wij willen onze klanten kennen" van de bank (een grote-) een informatie verzoek inhoudende dat ik maar eens even moest bewijzen dat ik geen wiet kwekende, pillen draaiende onroerend goed bezitter ben. Alles in de "jij en jou" vorm alsof ik een debiel kind ben dat eens goed aan de tand moet worden gevoeld. Vragen over huurders, integriteit, vermogen, aantal transacties, alle objecten die ik bezit etc. etc. Maar de engste opmerking/vraag betrof een reeks contante opnamen het afgelopen jaar. (Hadden ze precies voor me opgeteld), waarvan ze wilden weten waaraan ik dat heb besteed. Nee, dit is geen grap of overdrijving ! Andere slachtoffers zullen kunnen beamen dat dit echt gebeurt. Dus ga je vaak naar de hoeren met cash: weet dat de bank ernaar gaat vragen !!

potverdriedubbeltjes | 31-10-22 | 16:27

Bitcoin jongens, Bitcoin.

Lerp | 31-10-22 | 15:26 | 1

Groot deel v/d total supply zoek man. Speculatief assetje.

NiCeY | 31-10-22 | 18:53

"Het kabinet zet zo de deur op een kier voor massale privacyschendingen, waarschuwen verschillende organisaties."

Dus zitten we zo met criminelen, terroristen én een 100% gecontroleerd betalingssysteem. Maar als jij je zorgen uit over bepaalde zaken moet je niet zo xenofobisch zijn. En alle criminelen een 2e, 3e kans want geen stageplek.
Lijkt vergezocht, maar hoe ver zoeken zij, in ieders portemonnee, naar precies diezelfde usual suspects? Met twee maten meten noemden ze dat dacht ik.

nsfl | 31-10-22 | 15:10 | 1

Paar maanden geleden 1 hoop gezeik gehad met de Rabo, waar ik al sinds mensenheugnis een rekening heb. Ik kreeg een Rabo-maatpak aan de lijn die moeilijk begon te doen over een aantal transacties van mijn rekening naar die van mijn echtgenoot, en andersom (we zijn ooit gehuwd op basis van gemeenschap van goederen en we gebruiken naar believen elkaars bankrekeningen). Tevens jeremieerde hij over het feit dat er contante stortingen waren gedaan met biljetten van 100 en zelfs 200 euro. En of ik maar even wilde vertellen waar dat geld vandaan kwam.

Ik ontplofte.
Mijn partner & ik bezoeken regelmatig het Holland Casino. Daar zijn we redelijk succesvol met onze strategie aan de speelautomaten. Soms levert dat aardige bedragen in contanten op; elk bedrag dat je daar wint, krijg je immers contant uitgekeerd. Daarnaast pinnen we in het HC regelmatig ons speelgeld, om dat de dag erna weer terug te storten om te voorkomen dat de rekening opdroogt. Vestzak-broekzak dus.
De winsten storten we uiteraard op onze bankrekeningen, waaronder die van de Rabo.

Dat vindt de Rabo verdacht. Dat mag niet. En biljetten van 100 en 200 euro in ons bezit, is óók verdacht. Dat mag helegáár niet.
Dus werd ik meerdere malen telefonisch gestalkt door meneer Maatpak van de Rabo, die de functie had van "CDD analist", whatever that may be. De man eiste dat we voortaan van elke financiële transactie gegevens & bewijzen moesten (kunnen) overleggen van herkomst & bestemming.

In totaal drie telefoongesprekken met die Rabo-engnek ontaardden in regelrechte ruzie. Ik was woe-dend. Ik riep dat ie maar eens '1984' van Orwell moest gaan lezen. Ik riep dat ik al tig jaar klant was bij zijn toko, en dat ik als klánt behandeld wenste te worden, en niet als verdachte.
Rabo-maatpak bleef zeiken & traineren, en bleek over de flexibiliteit van beton te beschikken. En dat bij niet inwilligen van zijn eisen, zijn bank zich genoodzaakt zag tot “het opnieuw beoordelen van de klantrelatie”

Er volgde een lange brief van de CDD'er, waarin strenge voorwaarden werden gesteld aan ons financiële reilen & zeilen, met werkelijk onmogelijke eisen.

Ik schreef een brief op hoge poten terug - aangetekend - waarin ik het volgende betoogde:
Dat ik hem erop wilde wijzen dat zijn bank geen particulier recherche-bureau, maar een dienstverlenende instelling is die bovendien een wettelijk vastgestelde bancaire zorgplicht heeft, en dat het bijgevolg niet tot zijn competentie behoort om politie-agent te spelen, en klanten te dreigen met “het opnieuw beoordelen van de klantrelatie”, hetgeen accountmanagers-jargon is voor “iemand als klant eruit schoppen” (hetgeen hij trouwens, gezien zijn bancaire zorgplicht, niet eens zomaar zonder goede en onderbouwde redenen kán en mág doen, maar dit terzijde).

Ik kreeg een botte brief terug met domweg de zelfde eisen.
Nog die zelfde dag hebben mijn partner en ik ons beider Rabo-rekeningen opgezegd.
En een kluis gehuurd.

Fuck de Rabo-bank.
Wat zullen we godverdomme nou krijgen.

Peter Emile | 31-10-22 | 13:31 | 10

Nou heeft de bank toch z'n zin: u bent weg...

Sneerpoets | 31-10-22 | 18:13

Gewoon een bankrekening openen in het buitenland. Ik kan opnemen wat ik wil en wanneer ik wil en iedere bank in Duitsland heeft wel een automaat waar je kunt storten wat je wilt. Duitse banken zijn niet zo moeilijk. Tenzij je iedere maand 10K komt storten ofzo.

Standaard een bankpas in de portemonnee met een kapotte chip. Ding doet het dus gewoon niet. Wel altijd genoeg cash in de portemonnee.

Denk je echt dat Appie je centen niet wil hebben als de kar vol ligt met 150 euro aan boodschappen? Ik laat de hele zooi gewoon op de band liggen als ze het geld niet willen hebben.

En een kluis huren? Dat wordt vast de volgende stap van mevrouw Kaag. Verbod op bankkluisjes. Zolang je niet te koop loopt met je centen (dus laat die Rolex gewoon lekker bij schaap en citroen liggen en koop een mooie Lorus). Een goede 1500 euro kluis, die je thuis een beetje creatief verstopt ook goed genoeg.

muggetje | 31-10-22 | 19:21

CDD = cliënt due diligence

Habbibabbi | 31-10-22 | 20:09
▼ 7 antwoorden verborgen

Dan gaan ze gewoon betalen met Rolexen.. Oh wacht.

Kwelbeller | 31-10-22 | 13:05 | 1

Zat ruilmiddelen voor handen... die krimi's hebben zich allang ingedekt. Jij een paar kilootjes van dit en ik een paar executies op die en die persoon. En zo rolt nederland

BL!ZZ | 31-10-22 | 13:29

"Middelkoop, ook gekend als The Oracle from Amsterdam door zijn vroege profetische uitspraken over cryptomunt Bitcoin, wijst ook op het feit dat de Nederlandse koningin Máxima deze maand aanwezig was op de jaarvergadering van het IMF en de Wereldbank. Daar gaf ze een speech waarin ze CBDC’s verdedigde als een instrument voor inclusiviteit."

Inclusiviteit..... Het bewijst maar weer dat al die bullshitbingo slechts één doel heeft: Totalitaire controle over de samenleving.

En al die mensen maar schande spreken over dat plebs dat 'landverrader' naar de Koets riep op Prinsjesdag...

Abject | 31-10-22 | 12:48 | 1

Tutto nello stato, niente al di fuori dello stato, nulla contro lo stato

ParadiseLost | 31-10-22 | 13:52

Al jaren zeg ik hier: Stop met elektronisch betalen, en betaal contant. Alleen als het echt niet anders betaalt men elektronisch. Ik verzeker u dat binnen de kortste keren er weer in elke bedrijf contant kan worden betaald, want een winkelier met op zijn deur de mededeling "hier alleen pinnen" en nul klanten zal zich snel bedenken.
En wie "niets te verbergen" heeft neukt voortaan maar met de gordijnen open.

Rhenium | 31-10-22 | 12:40 | 1

Grote storingen en we kunnen niks meer kopen
Sta je daar met je boodschappen en ligt het netwerk plat

Therrie | 31-10-22 | 12:22

Om over na te denken:
In bericht: "„….maar desondanks zijn wij van mening dat Sigrid Kaag een naargeestige heks is”.
Vandaag op voorpagina NRC (natuurlijk verdacht!) over aanval op Pelosi:
"....... Het heks-thema is veelgebruikt tegen vrouwelijke politici, en niet alleen in de VS. In Nederland worden de D66-politici Sigrid Kaag en Kajsa Ollongren routineus uitgemaakt voor of afgebeeld als heks. In de VS komen die retorische aanvallen terecht in een giftig klimaat waarin de ene partij de andere uitmaakt voor aartsvijand van het land, en vice versa......"

Poso | 31-10-22 | 11:56 | 3

@ParadiseLost | 31-10-22 | 13:54: Ik ben bang dat je niet begrijpt wat het punt is wat ik maak: de terminologie zoal het woord "heks" gebruiken is (met nog veel meer van dergelijke woorden om de andersdenkende, met haat te bejegenen. En dat doet geenstijl.nl dus ook.

Poso | 31-10-22 | 14:05

Het wegzetten van anderen als ratten, heksen, fascisten etc. is iets dat al eeuwen, en bij alle typen personen gebeurt.
Man, vrouw, rijk, arm iedereen is slachtoffer (geweest) van dehumanisering.
Dat Kaag en de hare dit nu naar zich toetrekken als iets dat hen persoonlijk aangedaan wordt en leid tot de holocaust voor vrouwen toont aan dat ze dit spel maar al te goed snappen.
Want vanuit die gedehumaniseerde rol kan je weer de underdog uithangen.
Ze zijn maar wat blij als GeenStijl of wie dan ook ze als heks bestempelen, want dat levert ze weer zendtijd op bij een talkshow.
.
En het mooie is, falen ze dan komt dat door al die mensen die haar heks noemde en tegenwerkte, slaagt ze dan is dat doordat ze sterker is dan al die mensen die haar heks noemde.

Johanvb | 31-10-22 | 16:50

Ja hoor, controleer iedereen maar helemaal de moeder. Mensen vinden dat schijnbaar erg lekker, hier in NeeDDRland.

VBO_B_Niveau | 31-10-22 | 11:47

Geniaal! Zwart geld wordt namelijk met Pim betalingen uitgegeven

Pretba | 31-10-22 | 11:46

Hier in het land, waar de gristenen een bloedhekel aan hebben, voedsel is kwalitatief vele malen beter en vaak tot tien keer goedkoper. De maffia heeft niet veel hand hier.
O'llanders worden flink genomen door de CEO's van Neo-liberaal duivelse on-mensen, de maffia.
Ieder krijgt wat ie verdient, had je maar niet zo veel in de schoot van jouw eigenaar gelegen.

aporlo | 31-10-22 | 11:40

De 100 Euro grens is natuurlijk het eerste voorstel. Als we te hard protesteren, dan wordt dat bedrag ietsje verhoogd als compromis. Inflatie zorgt er voor dat het effectieve bedrag over een paar jaar hetzelfde is.

DutchLion33 | 31-10-22 | 11:40

Er is herhaald gewaarschuwd niet met het contant en het brood van de mensen te fucken.
Het naaipak kan en mag niet onderdoen voor de gordel en het vest?

hallevvezool | 31-10-22 | 11:39

Goeie handel voor draagbare pinautomaten, dames van lichte zeden moeten ook ehm eten.

goettel | 31-10-22 | 11:34 | 1

In Dubai heeft elke temeier een draagbare credit card terminal bij zich. Is daar volkomen normaal. Wie gaat er nu nog met duizend dollar of euro contant op stap?

theo-is-dood | 31-10-22 | 15:05

Dit is bizar. Welk probleem denken ze hiermee op te lossen dat het doel de middelen en inbreuk op de privacy heiligt?

Graaisnaaiert | 31-10-22 | 11:33 | 5

- witwassen
- terrorisme
- kinderporno

Kies maar.

Mean Dean | 31-10-22 | 12:23

De AIVD en MIVD vinden dat ze te weinig bevoegdheden hebben. Ze kunnen wel wat aftappen en zo, maar da's alleen communicatie.Daarmee krijg je geen volledig beeld van elke burger. Met deze data krijgen dit soort diensten een beter beeld van de burger.

ParadiseLost | 31-10-22 | 14:00

@Mean Dean | 31-10-22 | 12:23: 1

Hetiswathetis | 31-10-22 | 16:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Volgende is een scan van de bonnetjes van de supermarkt..... "U hebt niet de goede voeding gekocht, teveel vlees".
Bij de EU is ooit verkondigd:
"Eerst proberen we iets, is er niet teveel weerstand dan gaan we steeds verder".

meneer Q | 31-10-22 | 11:33

Cash geld is vrijheid.

Er is al lang een war in cash gaande. Contant betalen wordt meewarig over gedaan, je bent ouderwets, doe niet zo moeilijk enzovoorts. Het opblazen van automaten door de Marokkaanse maffia wordt er bij gehaald. U bent mede schuldig als je nog pint. Criminaliteit aanpakken is blijkbaar niet mogelijk. Nu weer witwassen controleren?

Wanneer er een digitale munt is dan is de controle van de overheid, en grote bedrijven, op burgers totaal. Je uitgavenpatroon is in handen van bedrijven. De overheid kan simpel je betalingen stoppen als ze dat handig vinden. Zie bv wat er in Canada gebeurde toen burgers de truckers gingen steunen. Het regime Trudeau ging vervolgens die burgers criminaliseren.
Negatieve rente wordt mogelijk want niemand kan nog zijn geld van de bank halen.

Nuuk | 31-10-22 | 11:12 | 1

Wat u zegt in de tweede alinea is waar hoor, maar zeggen mensen echt dat je moeilijk doet als je met cash betaalt? Ik heb echt alleen nog maar begrip van mensen gehoord als je voorstander van cash bent.

vanBarchum | 31-10-22 | 11:38
-weggejorist-
Jooperishoop | 31-10-22 | 11:12

Geld lenen kost geld. Betaalrekening kost geld. Pinpas kost geld. Pinnen kost geld. Creditcard kost geld. Sparen kost geld. Beleggen kost geld. Muntgeld kost geld. Mobiel betalen kost geld.

Ondertussen verdwijnen alle bankkantoren en pinautomaten uit het straatbeeld. Dat moeten echt wel peperdure apps zijn die ze daar op de Zuidas ontwikkelen!

Phreack | 31-10-22 | 11:01 | 2

Ze ontwikkelen geen apps op de zuidas. Dat gebeurt in India, of in een soort leg-batterij kantoor vol met geïmporteerde Indiërs (want die zijn goedkoper omdat ze belastingvoordeel hebben)

ParadiseLost | 31-10-22 | 14:02

Nee, u begrijpt het niet. Het door de overheid aan de banken OPGELEGDE antwitwasbeleid kost geld. Om precies te zijn kost dat de banken samen anderhalf MILJARD. Per jaar! En u als klant mag dat betalen.
Daarom klachten graag baan DNB, het ministerie van Financiën of uw volksvertegenwoordiger in de tweede slaapkamer.

theo-is-dood | 31-10-22 | 15:07

Maar het witwassen, uhm bedoel uiteraard 'dat gezellig avondje uit', in het Holland Casino wordt toch geen strobreedte in de weggelegd hè?
PS AP hebben jullie al ingegrepen bij het Holland Casino? Die voldoen namelijk niet aan de AVG.

Bogoris-le-Grincheux | 31-10-22 | 10:52

Nou ik wilde vorige week mijn spaargeld omzetten in dollars maar dat mocht niet.
Zoek nu een andere oplossing

Openstijl | 31-10-22 | 10:47 | 6

Haha ik zou bijna zeggen stort maar , ik koop vele dollars per dag met de euro 's voor mijn containers. Helaas.. controle controle accountant

Hetiswathetis | 31-10-22 | 16:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Zouden de mensen die altijd zo hard roepen: "ik heb helemaal niets te verbergen" nu eindelijk dan toch eens wakker worden? Inderdaad, nee die slapen gewoon verder.
Over privacy gesproken, Geenstijl wordt het niet eens tijd dat...

Bogoris-le-Grincheux | 31-10-22 | 10:38 | 1

Mensen die wat te verbergen hebben zijn per definitie fout. Er moeten telescreens in elke woning geïnstalleerd worden.

ParadiseLost | 31-10-22 | 14:12

Prima dit, totaal geen probleem voor mensen die gewoon hun belastingen betalen. Enorm probleem voor mensen die dat niet doen, en er daarmee voor zorgen dat degenen die dat wel doen extra veel mogen betalen.

Homer P. Simpson | 31-10-22 | 10:38 | 9

De overheid wil witwassen van crimineel geld tegengaan door transacties van 100 euro te monitoren.
Hoe naïef kun je zijn als je dat gelooft.

Kwakjeszalver | 31-10-22 | 11:44

Laat me raden: u heeft "niks te verbergen".

JJMS | 31-10-22 | 12:08

@Immortales: nou wauw, kom je daar zelf even met een tegen argument....

Lorejas | 31-10-22 | 12:28
▼ 6 antwoorden verborgen

Wel apart? Tot een jaar terug hoorde ik nog bij een selekte groep van gekke wappies, nu lijkt deze groep met gekke wappies niet zo heel erg exclusief meer.

BadPatNL | 31-10-22 | 10:35 | 5

@BobDobalina | 31-10-22 | 11:25: Als jij iedereen die er achterkomt dat de overheid ons langzamerhand in een controlestaat manoeuvreert een wappie noemt en vervolgens verbaast bent dat dat aantal groeit, ben je echt van het padje af.

Kwakjeszalver | 31-10-22 | 11:48

Bob altijd fvd afeikerd

Hetiswathetis | 31-10-22 | 16:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb nog nooit geld witgewassen dat doen hullie, de banken.

Ikdoenietmeermee | 31-10-22 | 10:30

raar idee, zwart geld komt over het algemeen niet in het girale systeem. Komt cash binnen en gaat er cash uit. Wat wil je nou eigenlijk monitoren.... je krijgt niet meer inzicht. Bizar verhaal dit vanaf100 euro.... haha onwerkbaar.

ergveelstijl | 31-10-22 | 10:27 | 1

Goh zou het misschien een rookgordijn zijn om beleid door te drukken?

ikvindhelemaalmooi | 31-10-22 | 12:43

Soms is het erg moeilijk om NIET in complottheorieën te geloven...

Amsterdamsko | 31-10-22 | 10:25 | 1

Het verschil tussen een complottheorie en de waarheid .et feiten die doorsijpelen is ongeveer 90 dagen.

Uitzonderingen daargelaten, sommige zaken zijn en blijven ridicuul, maar goed deze filter je er al snel uit door goed naar de verspreiders van die theorieen te kijken.

BadPatNL | 31-10-22 | 10:40

Hier in Spanje is het nog zeer gebruikelijk om contant af te rekenen. Ook het leven is veel goedkoper.

010_capelle | 31-10-22 | 10:18

Je hebt als overheid (als het allemaal klopt wat op die wappie site te lezen is) niet al te veel vertrouwen in het plebs en gepeupel, als je dat al vanaf € 100,= gaat "monitoren"

Karel Kruizenruiker | 31-10-22 | 10:15

De allergrootste belastingfraude en witwasserij vindt plaats bij koffieshops en wiettelers (kampers). Logisch dus dat je daar als bank niets mee te maken wil hebben. Echter, wat beslist de rechter:
"Banken worden met enige regelmaat op de vingers getikt omdat ze de Wwft onvoldoende naleven, maar in sommige gevallen vindt de rechter ze juist te streng. Zo moet ABN AMRO een coffeeshophouder de mogelijkheid geven om een zakelijke bankrekening te openen, heeft de rechtbank Amsterdam onlangs in kort geding bepaald. De aanwijzingen die de bank aanvoerde dat er via de coffeeshop geld wordt witgewassen zijn volgens de rechter onvoldoende concreet."

theo-is-dood | 31-10-22 | 10:11

Maak je geen illusies dat je straks nog wat kunt met eventueel snel opgenomen cash geld. Op een goede dag krijg je te horen dat wat je nog hebt aan cash geld je de komende twee weken bij de bank mag inleveren met een verklaring er bij hoe je er aan bent gekomen - zonder plausibele verklaring wordt het verbeurd verklaard- en daarna kun je alleen nog legaal betalen middels pinnen of transacties, papier en muntgeld hebben geen waarde meer. Mensen die nog met cash proberen te betalen wirden weggezet als verspreiders en financiers van kinderporno en terrorisme.
Welkom in de totalitaire controlestaat waar U straks ook in de winkel uw vlees niet meer kunt afrekenen omdat dit de derde dag is dat U vlees koopt terwijl u maar twee keer per week een ons per gezinslid als quotum heeft

me163komet | 31-10-22 | 10:11 | 2

Helaas zal het die kant opgaan als we daar met zijn allen niet tegen in verzet komen. Kaag, als mega-eurofiel, is kennelijk maar wat bereid om de weg voor de totaliteaire EU staat goed te plaveien in NL... niet goed!

oh no | 31-10-22 | 10:53

Een paar jaar geleden al, in Zweden. Een vriend kocht per week gemiddeld een hele fles wijn bij de systembolaget. Na een paar weken kwam de maatschappelijk werker langs om over zijn alcoholgebruik te praten.

ParadiseLost | 31-10-22 | 14:19

Zie hier de reden waarom mijn bankpas niet contactloos kan betalen, ik al die 'handige' apps niet op de telefoon wil en nog steeds zoveel mogelijk contant afreken. Iedereen zou bij dit soort wetten een héél ongemakkelijk gevoel moeten krijgen. Het is namelijk nóóit in uw voordeel, integendeel! Maar ook hier zal de gezapige Nederlander wel weer met boter en suiker in gaan. Ik heb de hoop allang opgegeven dat men hier nog een keer wakker gaat worden. Ja, wanneer er op de voordeur gebonsd wordt omdat u die week een stukje vlees te veel gekocht heeft o.i.d., maar dan is het te laat.

Sjefke7807 | 31-10-22 | 10:10 | 6

@me163komet | 31-10-22 | 10:12|
Ik maak me zeker geen illusies, maar zal wel tot het bittere eind weerstand bieden.

Sjefke7807 | 31-10-22 | 10:33

Sjefke 7807... resistance is futile, you will be assimilated.

me163komet | 31-10-22 | 10:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik zou zeggen: start dit plan als pilot eerst in Italië, het beloofde land qua zwart-geld-circuit.
Ik denk dat de pas verkozen min-pres Giorgia Meloni de EU commissaris vierkant uitlacht als ze daar aankomen. Die Meloni heeft tenminste de guts om nee te zeggen.

nick666 | 31-10-22 | 10:07 | 4

In de zuid en oost europese landen zal men dit systeem nooit invoeren, die landen drijven op zwart geld, of - beter gezegd- hun zwart geld economie is de primaire economie. Maar in Nederland wordt het in het bovenstaand artikel genoemd systeem gegarandeerd binnen enkele jaren ingevoerd. Het zal niet effectief zijn zolang niet alle EU landen onverlort mee doen, maar je hebt er hier wel een groot deel van de bevolking -het fatsoenlijke deel- stevig mee in de tang. En daar gaat het om, dat is de bedoeling.

me163komet | 31-10-22 | 11:19

Turkije start er mee oa

Therrie | 31-10-22 | 11:52

@me163komet | 31-10-22 | 11:19: Oost-Europa heeft nog een levende herinnering aan wat het betekent om in een totalitair systeem te leven. Zwart geld daar was ooit nodig om aan het systeem te ontsnappen als je wat extra's wilde.

Pje911 | 31-10-22 | 12:33
▼ 1 antwoord verborgen

Ze zagen wat "liberale" Trudeau deed met dat konvooi en zijn dus al de voorbereidingen aan het treffen mocht niet de juiste partijen winnen dat ze het betalingsverkeer van mensen met niet de juiste mening plat kunnen leggen.
De "liberale" wokies zijn gewoon de nieuwe Stalinisten verder had stalin had ook al zo'n hekel aan boeren, zie de Holodomor. Lijkt er bijna op dat Rutte en kaag zoiets ook aan het plannen zijn. Je zou Sri-lanka met hun kunstmest verbod wat liberale Trudeau ook doet in canada bijna als een test gaan zien.

Waarom denk je dat de EU zich zo afhankelijk maakt van China. die willen hetzelfde sociale paspoort, maar dan op basis van de klimaat religie

Snap_het_ook_niet | 31-10-22 | 09:58 | 1

Inderdaad, alleen de Chinezen komen er openlijk voor uit. De EU verpakt het in allerlei verschillende wetgevingen zodat het voor de massa niet direct aan elkaar te linken is.

oh no | 31-10-22 | 10:57

dank u

_kees_ | 31-10-22 | 14:49

Ik kreeg laatst een cadeaubon van 150€
Die mag je ook al niet meer online besteden. Maximaal 50€ mag je met cadeaubonnen betalen online. Om witwassen tegen te gaan. Wat koop je nog voor 50€?

BrulSpin | 31-10-22 | 09:49 | 3

Waarom kreeg je geen drie cadeaubonnen van 50€ ?

AdvocatusDiaboli | 31-10-22 | 10:01

Je kunt ook gewoon met je cadeaubon naar de fysieke winkel gaan en daar iets kopen. Steun je ook nog eens de lokale middenstand.

nick666 | 31-10-22 | 10:02

@nick666 | 31-10-22 | 10:02: De kleine ondernemers nemen geen VVV bon aan. Bij de intratuin was de BBQ die ik wilde kopen 60€ duurder. Flink verschil, 120 of 180€

BrulSpin | 31-10-22 | 10:14

Kaag kan beter even langsgaan bij die grote zonnestudio hier in de straat. Herkenbaar aan de prachtige roze verlichting en grote ramen. Zaak zit er al een jaar of 8 en is tot 01.00 uur open. Je ziet er echt nauwelijks klanten naar binnen of buiten lopen.

Piet Karbiet | 31-10-22 | 09:47 | 8

Aangezien dit een feit is. Vooral in de grensstreek verschijnen soms meerdere kappers, nagelstudios en zonnestudios in 1 straat. Alle gerund door allochtonen. Weinig tot geen klanten, dikke auto van de uitbater voor de deur. Stinkt naar de misdaad. Verdwijnen na nog geen 2 jaar en worden dan van kapsalon een nagelstudio en vice versa.

Drembil | 31-10-22 | 10:14

@Drembil | 31-10-22 | 10:14: Na twee jaar wordt er geen uitstel meer verleend voor het doen van aangifte inkomstenbelasting. Dan gaat de zaak effectief failliet en komt er een neefje in de tent. Op een nieuw KvK-nummer en BSN

theo-is-dood | 31-10-22 | 10:22
▼ 5 antwoorden verborgen

Hier kon je op wachten. Bancaire sleepnet om al je financiële transacties door te lichten, in de combinatie met het afschaffen van contant geld op afzienbare termijn. De natte droom van hagedisachtigen zoals de Eur. Commissie en hun satelliet de Nederlandse overheid.
En de echte maffia betaalt elkaar in Rolexen etc. De markt voor peperdure luxe artikelen is nog nooit zo gunstig geweest. Koopt aandelen Rolex!

nick666 | 31-10-22 | 09:46

Is er iets democratisch aan communisme?

spamzuiger | 31-10-22 | 09:43 | 1

Oh jawel, de meerderheid van het volk mag zich inspannen voor de leiding van de partij. Zoiets?

oh no | 31-10-22 | 11:01

Dus als je meer uitgeeft dan verdient, dan staat straks de FIOD aan de deur?

Trekhaas | 31-10-22 | 09:43

Vergeet Maxima niet. Ook zij promoot deze werkwijze. Toch aardig van deze dame dat ze aan ons allen denkt.
"het feit dat de Nederlandse koningin Máxima deze maand aanwezig was op de jaarvergadering van het IMF en de Wereldbank. Daar gaf ze een speech waarin ze CBDC’s verdedigde als een instrument voor inclusiviteit."

swapper | 31-10-22 | 09:42

In before “als je niks te verbergen hebt, waar maak je je dan druk om?”

Do-na-zi | 31-10-22 | 09:41 | 2

Iedereen heeft wat te verbergen, zo niet, voel je vrij je pincode, wachtwoorden en sleutels te delen.

ReyNemaattori | 31-10-22 | 10:47

Ook hier weer een enorm systeem opbouwen voor een heel volk dat nauwelijks tot niets witwast om die slimme witwaspraktijken van die oude SUV-bakken rijders (die rijden echt geen Lamborghini’s ook al zou dat makkelijk kunnen) aan te pakken terwijl zij nu juist nooit te pakken zijn vanwege al die idiote financieringsconstructies die legaal zijn. Daar moeten ze zich nu juist op focussen maar dat is zo ingewikkeld dat niemand er iets meer van begrijpt.

Tiscali-2 | 31-10-22 | 09:40

Is het kenmerk van witwassen al niet dat dat met reeds gepind geld gebeurd? Dus als ik nu al mijn geld ga pinnen en in en sok ga stoppen, dan is dat geregistreerd en komt men misschien even kijken welk zwart geld circuit ik aan het optuigen ben. Hoewel dat laatste in mijn geval natuurlijk nooit gaat gebeuren, want een kale kip heeft niet zo veel.

Peerkeoud | 31-10-22 | 09:39

Flikker het probleem maar in de schoot van Jan Modaal. Het lijkt de stikstofcrisis wel. Het is alleen nog wachten op een Postbus 51 spotje waarin een persoon van kleur parmantig in de camera verkondigt dat ze alles digitaal afrekent en nooit meer dan 10 euro cash op zak heeft.

Ad Hominem | 31-10-22 | 09:37 | 2

Ja met een blanke er naast met hondenriem om.

J.Cash | 31-10-22 | 09:40

In "wijken van kleur" is dat ook wel verstandig

Trekhaas | 31-10-22 | 09:44

Verzin net een nieuw woord voor onze potentaten
De Roverheid

RickTheDick | 31-10-22 | 09:36 | 7

Dat gaat al zeker sinds 2008 rond toen de banken werden gered van onze belastinggeld.

ReyNemaattori | 31-10-22 | 10:49

Ik weet er ook eentje. Vernederland. Nog noooit ergens gehoord hoor echt niet.

vanBarchum | 31-10-22 | 11:42

En dat heeft u hier nog nooit langs zien komen hier ? Neemt niet weg dat het wel klopt. Boeven zijn het!

Hetiswathetis | 31-10-22 | 16:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Gaat lekker met de oprichting USSR 2.0 voorheen EU gidsland NL wijst de weg.

william7055 | 31-10-22 | 09:32

Uiteindelijk verandert er niks. Want met zoveel mogelijk dubieuze transacties geldt het adagium “door de bomen het bos niet meer kunnen zien”. Dat zie ik dagelijks al met systemen als het EPD: data suffocatie.

Raskut | 31-10-22 | 09:30

Er zijn bedrijven die via handige constructies belasting ontduiken.
Miljoenen.
Bijvoorbeeld, je leent geld van een 'ander bedrijf' in Luxemburg of zo, tegen heel veel rente, en dan maak je zogenaamd geen winst. Dan kun wel lekker de woningmarkt verzieken want je kunt met andere marges werken.

Of je koopt grondstoffen voor staal in tegen een onnodig hoge prijs van een zusterbedrijf in Indonesië, je maakt verlies en leent tegelijk geld uit aan een ander bedrijf in India.

Of bedrijven die coronasteun aanvragen want je weet maar nooit..

Dat heet geen witwassen.
Dat gaat volgens de regeltjes, ze houden zich aan de wet.

Managers die de boel verkloten en met tonnen en miljoenen vertrekken.

Nou is dat geen reden om witwassen goed te keuren, maar de verhoudingen zijn af en toe een beetje zoek.

AdvocatusDiaboli | 31-10-22 | 09:30 | 4

Dat heet geen belasting ontduiken, maar "ontwijken". Juridisch meestal legaal, of zo ondoorzichtig dat het juridisch niet aan te pakken valt.
Dan maar Jan Modaal aanpakken die 200 piek cash van zijn bejaarde buurvrouw krijgt om de tuin op te knappen, of zwemles geeft op zaterdagochtend 8 uur aan kinderen waarvan de ouders weinig te besteden hebben.

nick666 | 31-10-22 | 09:54

Populistische pretpraat Advocatus; lees eens een vakblad

"Generieke renteaftrekbeperking (earningsstrippingregeling)
Sinds 2019 geldt een generieke renteaftrekbeperking, de zogeheten earningsstrippingregeling. In 2022 is de rente niet aftrekbaar voor zover het saldo van verschuldigde en ontvangen rente meer bedraagt dan 20% van de winst, en meer dan € 1.000.000. Rente die in een jaar niet aftrekbaar is, kan worden doorgeschoven naar volgende jaren."

theo-is-dood | 31-10-22 | 09:57
▼ 1 antwoord verborgen

Al die transacties digitaal (extra) verwerken, kost dat aan energie?

VP732 | 31-10-22 | 09:29

Deze maatregel is louter het openlijk monitoren van de burger. Ze zijn al zo ver dat het openlijk kan.

Deze maatregel is ook een verdere verschuiving richting "schuldig tot het tegendeel bewezen is", om daarmee de burger in het financiële gareel te houden.

Tegelijkertijd weet de overheid ons goed bezig te houden met dergelijk gekrakeel, terwijl het echte drama ergens anders te vinden is: we zijn ons spaargeld kwijt. Hele volksstammen die twintig jaar of zelfs tien jaar geleden nog een kapitaaltje hadden hebben nu nul op de bank. Dat, en niks anders, is onze collectieve neergang. Zonder spaargeld en met een overheid die onze belastinggelden besteed aan alles en iedereen die daar moreel geen recht op hebben we behoefte aan goed georganiseerde tegendruk. Maar die bestaat niet meer (vakbonden e.d.), en geld om dat zelf op poten te zetten hebben we dus niet.

Wat dondert het dan van die E100,- als je ze toch niet voor jezelf houden kan om meer uit het leven te halen dan werken-zoefgeldweg-werken-zoefgeldweg-enz.

zeurmachine | 31-10-22 | 09:29

Maar als een hooggeplaatste D66'er een compleet appartement krijgt van een buitenlandse diplomaat in ruil voor het aannemen van een voor Nederland onvoordelig verdrag blijft dat nog wel gewoon anoniem, toch?

Radboud | 31-10-22 | 09:28

Maar waar is die 5 miljard, Kaag ga eens zoeken,

gato | 31-10-22 | 09:27 | 3

5,1 miljard toch?

VP732 | 31-10-22 | 09:30

En dan nog maar eens bedenken dat die 5 miljard alleen nog maar van de eerste maanden van de pandemie is verdwenen, wat is er met het geld van 2021 en tot en met nu in 2022 gedaan, waar is dat gebleven?

Die "5 miljard" waar we het nog steeds over hebben, kan nu wel eens tot een 10-15 miljard zijn opgelopen, weten wij veel?

BadPatNL | 31-10-22 | 11:06

Dan heb ik slecht nieuws voor de pinners: biljetten worden ook getraceerd. Iets lastiger en minder minder. Enige manier is ergens pinnen en die biljetten in steeds wisselende winkels kleiner laten maken. Of muntjes. Ik denk dat we muntjes ook kwijtraken over niet al te lange tijd

Goudse_Stroopwafel | 31-10-22 | 09:26 | 5

@J.Cash | 31-10-22 | 09:42: Munten gaan langer mee dan biljetten. Dit telt vooral bij hoge omloopsnelheden zoals kleine bedragen. Vroeger hadden we een mooi, zwaar 5 gulden muntstuk.

Pje911 | 31-10-22 | 12:38

ik raak inderdaad af en toe wat muntjes kwijt. Mijn vriendin vindt ze soms terug in de wasmachine.

ParadiseLost | 31-10-22 | 14:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Dus als je pint voor jouw nieuwe Miele was/droog combinatie en een paar kilo Biotex dan kan je al snel worden verdacht van witwassen? Wat zijn we toch ook een geweldig land.

Memento.Mori | 31-10-22 | 09:24 | 1

Meld uzelf dan ook aan als vluchteling. Dan krijgt u die Miele gewoon.

Radboud | 31-10-22 | 09:30

Gewoon weer terug naar het ouderwetse loonzakje. De verrotte kut-overheid heeft met mijn geld niets te maken. Het is van mijn geld. Niet van hunnie. Stelletje kut-communisten moeten maar eens van het geld van een ander afblijven. Altijd maar met hun handen in andermans zakken graaien en op de koop toe krijg je nog een grote bek ook. Weg met dat communistische globalistische teringtuig. Ze gaan hun eigen geld maar verdienen. (ik zie vette Frans al zwoegen, geweldige televisie!) Ziezo, ik ga een half uurtje douchen. Tabé!

Zwezerik | 31-10-22 | 09:23 | 4

Uw geld? Ha! Sinds de donorwet zijn zelfs uw organen niet meer uw eigendom. Wat denkt u wel niet?

Radboud | 31-10-22 | 09:32

Och, er zit wel wat grijs tussen communisten en een 'zoek het zelf maar uit overheid' (zoals in Noord Korea).
Zelf wegen gaan aanleggen, een landmacht oprichten, onderwijs organiseren en je eigen ziekenhuis beginnen schiet ook niet echt op.
Sommige dingen moet je slim samen doen.

En waar gaat het mis? Daar waar corruptie is. Een weg in Rusland aanleggen kost 6 x zoveel als nodig is, want 2/3 verdwijnt in corrupte zakken. En ga er maar niet tegenin, dat heb je een probleem.

AdvocatusDiaboli | 31-10-22 | 09:35
▼ 1 antwoord verborgen

'Every time something bad happens, people cry out for safety, and the government answers by taking rights away from good people'

small_town_dude | 31-10-22 | 09:22

De politie, Belastingdienst, het Openbaar Ministerie en bijzondere opsporingsdiensten kunnen al vanaf eind 2021 geautomatiseerd saldo- en transactiegegevens bij Nederlandse banken opvragen. Door deze data te correleren met transactie data wordt het inderdaad vrij eenvoudig om witwassen te detecteren.

ChatBot | 31-10-22 | 09:22 | 1

Maak je geen zorgen, door de immense brij aan data is dat praktisch onmogelijk.

"De FIU-Nederland is de organisatie waar meldplichtige instellingen ongebruikelijke financiële transacties moeten melden. De FIU-Nederland heeft deze taak op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Het gaat om transacties die te maken hebben met witwassen, financiering van terrorisme of onderliggende misdrijven. De FIU-Nederland geeft de gegevens over deze transacties door aan handhavingsdiensten en opsporingsdiensten."

Bij dat FIU werken ongeveer tachtig mensen. Terwijl er miljoenen en miljoenen transacties worden gemeld. Dan begrijpt u al dat men daar in alle financiële data verzuipt

theo-is-dood | 31-10-22 | 10:00

Mensen met macht moet je wantrouwen, niet mensen die 110 euro uitgeven.

Sqbar | 31-10-22 | 09:19

Witwassen gaat per tientjes. Een zogenaamd knipbeurtje hier, autowassen daar, broodje verkocht hier, een nageltje gelakt daar en oja natuurlijk ff lekker 30 min onder de zonnebank gelegen. Fictieve klanten met een enorm aantal kleine transacties. Vanaf 100 euro is onzinnig.

Discipline | 31-10-22 | 09:19 | 2

Dat zijn ook niet mensen die interessant zijn. Het zijn de miljarden van de drugshandel.

J.Cash | 31-10-22 | 09:25

Totdat je indirect invloed hebt op 100 van die zaakjes

Discipline | 31-10-22 | 19:40

Oke, dus we gaan mensen rood staan op de bank en niet meer kunnen pinnen bij supermarkt beroven van 20 euro contant die ze bij de buren of familie geleend hebben voor wat voedsel even de nek om draaien.
En nee dit is niet het enige voorbeeld

Nico1000 | 31-10-22 | 09:16

Dit gaat dus absoluut niet helpen tegen ‘ aywallah’ - bankieren, waarmee dus wel degelijk terrorisme gefinancierd wordt, of tegen de paralelle economie die in dit land al tientallen jaren lang in stand wordt gehouden door ons allochtone bevolkingsdeel. Wat een compleet futiele en zinloze move. Echt lekker nagedacht, tante Sieg!

bisbisbis | 31-10-22 | 09:16 | 1

Het gaat ook niet om het allochtone bevolkingsdeel, het gaat om u en ik.

Here's Freddy | 31-10-22 | 09:20

Pin zelf goedkoop in België

RickTheDick | 31-10-22 | 09:14 | 2

Gratis bij mijn weten.

J.Cash | 31-10-22 | 09:43

Belgische Franken?

HD50 | 31-10-22 | 09:43

Als je bij Ikea ziet voor welke bedragen er cash wordt afgerekend, kan je het sleepnet daar beter uitgooien dan bij de supermarkt.

Schadenfreude | 31-10-22 | 09:12 | 4

En bouwmarkten?

AdvocatusDiaboli | 31-10-22 | 09:42

@Kattie | 31-10-22 | 09:46: Bij de meeste banken mogen autohandelaren hun omzet niet meer ConTant afstorten.

theo-is-dood | 31-10-22 | 10:02
▼ 1 antwoord verborgen

Nog even en de banken gaan je transactie/koop-data verkopen aan derde partijen, zodat die laatsten je een passende advertentie en of product kunnen aanbieden. In ruil hier voor krijg je dan wel 0,001 extra rente op je spaartegoed.

Rest In Privacy | 31-10-22 | 09:11 | 1

O, wacht, dat doen ze al...

(Nu nog alleen met uw toestemming, zit je bij de ABN en Rabo, en heb je ooit eens voor het makkelijke beide rekeningen aan elkaar gekoppeld zodat je maar bij één bank in hoeft te loggen om je complete saldo te kunnen zien? Dan heb je reeds toestemming gegeven voor het delen van informatie.)

BadPatNL | 31-10-22 | 11:11

He ik dacht dat geenstijl anti logisch redeneren / anti wappie was, krijgen we ineens dit bericht.

1977 | 31-10-22 | 09:11 | 1

Waar haal jij die gedachte vandaan dan?

Dubbelepunthoofd | 31-10-22 | 09:29

Mensen zijn uiteindelijk creatief genoeg om een alternatief te verzinnen. Oud-Hollandsche ruilhandel of een Argentijns blue dollar achtig systeem kom dr maar in.

DaZe | 31-10-22 | 09:10

Wat (nog) niet iedereen weet is dat wanneer je bij de Geldmaat contant geld gaat storten je heel goed moet opletten!!
Zonder vooraankondiging trekken ze 10 euro uit je klauwen!! De Geldmaat hanteert, in opdracht van de banken, namelijk de regel dat wanneer je voor de vijfde keer een storting doet jou dit 10 euro kost. Geldmaat geeft vooraf geen melding op de display. Gaat je kleinkind zijn rapport geld of geld wat hij verdient heeft met autowassen storten dan ... loop je de kans dat Geldmaat dit afpakt. Zonder melding vooraf!

Meneertjehetheertje | 31-10-22 | 09:09 | 4

In het buitenland betaal je tegenwoordig ook 3.50 kosten bij de " Geldmaat" van desbetreffend land

Hetiswathetis | 31-10-22 | 15:51

@Hetiswathetis | 31-10-22 | 15:51:

Dat er kosten aan verbonden zijn is vanzelfsprekend logisch.

Het gaat om het geniepige. Geen vooraankondiging. Elke bank hanteert zijn eigen tarieven die dus via Geldmaat worden ingenomen. Vaak weten mensen ook echt niet hoe vaak ze in een jaar gestort hebben met de kans op, precies, 10 eurootjes in mindering op die bewuste storting.

Meneertjehetheertje | 31-10-22 | 17:18
▼ 1 antwoord verborgen

In elke gezonde economie wordt rekening gehouden met een deel zwart geld.

Dit plan wordt 'm niet.

Roos | 31-10-22 | 09:09

Daar zou D66 toch op tegen moeten zijn want hiervoor heb je een weer een extra energieslurpend en horizonvervuilend datacentrum voor nodig.

Mark Bouwman | 31-10-22 | 09:07 | 4

@ikhebgeenflauwidee | 31-10-22 | 09:23: Die windmolenparken maken van de mooie polders een nieuwe Maasvlakte. Bovendien willen de mensen die daar wonen liever woningen voor hun kinderen i.p.v. industrie.

Mark Bouwman | 31-10-22 | 09:35

@ikhebgeenflauwidee | 31-10-22 | 09:23:
Als het waait.
Als het niet waait moeten er hele steden aan energie bij worden gemaakt. Zwengel de kolencentrales maar aan.

In de Wieringenmeer alleen al voor 350.000 huishoudens (70% van Amsterdam).

En die windenergie had ook naar huishoudens kunnen gaan zoveel mogelijk, dan waren we weer iets minder afhankelijk geweest van Poetin. Had energiekosten gescheeld.

Desondanks durven die blabla-sales-projectontwikkeltypes met een business-smile de nieuw toegevoegde datacenters 'energie neutraal' te noemen.
En laten de gemeentes en provincies zich be-lobbyen, de burger wordt genaaid, want die kijkt tegen die dingen aan en betaalt de subsidie.

Je zou ze toch een klap tegen hun gewetenloze zelfingenomen smoel moeten geven, als dat mocht.

AdvocatusDiaboli | 31-10-22 | 09:50
▼ 1 antwoord verborgen

Als men nou echt zo tegen witwassen is, begin dan een serieuze war on drugs, en laat de burger met rust. Nu wordt iedereen verdacht gemaakt omdat men te schijterig, laf en incapabel is om criminelen echt op te sporen en aan te pakken.

Ome_BW | 31-10-22 | 09:06 | 1

Begin dan met jongens te screenen die contant een Range Rover huren, die cash een hangertje van Mont Blanc afrekenen, die een uitkering hebben en in een pand van anderhalf miljoen wonen. Die voor 2000 euro aan kleding aan hebben zonder dat ze ooit een dag gewerkt hebben.

small_town_dude | 31-10-22 | 09:29

Ik snap die digitale Euro niet zo goed aangezien op deze manier alle euro's al digitaal verschoven worden.
Cash is alleen nog maar nodig voor de poets, de hoeren en 06-sos.

geheelvergeter | 31-10-22 | 09:06 | 1

Met andere woorden; als je van privacy houdt (of dingen die een ander niets aangaan), is digitaal geld niet het beste betaalmiddel.

Rest In Privacy | 31-10-22 | 09:16

Cashgeld is iets voor zwart betaalde schoonmakers, taxichauffeurs en criminelen.

Après toi | 31-10-22 | 09:04 | 1

En verherbouw lawaaimakers op zaterdagochtend.

Lorejas | 31-10-22 | 09:05

Goh, voorzitter Vereniging van Nederlandse Banken (D66) vind het teleurstellend dat privacywaakhonden het wetsvoorstel van de Kagedis (D66) niet goed vinden.

Lijkvocht | 31-10-22 | 09:04 | 3

Ze kunnen altijd nog die Privacywaakhonden verbieden, hun bankrekening opzeggen en of hen een fikse boete opleggen wegens verspreiden van 'desinformatie'.

Rest In Privacy | 31-10-22 | 09:18

In zijn beginjaren stond D66 nog pal voor de privacy van de burgers. Anno 2022 kunnen de burgers wat D66 betreft niet genoeg gecontroleerd worden. Het D66 van 2022 wil op alle punten precies het tegenovergestelde van het D66 van 1966.

MAD1950 | 31-10-22 | 09:32

@mad1950 yupz. In vroeger tijden stemde ik daarom nog wel eens op ze. Tegenwoordig zou ik liever mn hand afhakken.
Tunnels graven naar de macht... en dan achter je volstorten.

Lijkvocht | 31-10-22 | 09:49

Mijn geld werd al gevolgd.
Nu mijn mobieltje ook al.
Goochel advertenties op GS die je niet meer kunt wegklikken, maar alleen kunt verkleinen zodat ze actief blijven.
Ja, ja.

Kapitein Sjaak Mus | 31-10-22 | 09:02 | 8

@ReyNemaattori Betalen aan bedrijven die het niet zo nauw nemen met de privacy van een ander, slecht plan.

Bogoris-le-Grincheux | 31-10-22 | 10:49

@Geertje W | 31-10-22 | 09:03:
Prima advies.
Dank

Kapitein Sjaak Mus | 31-10-22 | 11:10

@Coffee Party | 31-10-22 | 09:07: komt in ieder geval niet door mij .. ik zou niet weten wat te doen zonder G S.. hehe

Hetiswathetis | 31-10-22 | 15:38
▼ 5 antwoorden verborgen

The road to hell is paved with "good" intentions

sub zero ice cold | 31-10-22 | 09:01

Als ze willen kunnen ze zo al je spaargeld op de bank naar €0 zetten. Probeer maar eens te bewijzen dat je het had.

Hadena | 31-10-22 | 08:59

Gelukkig heb ik niets te verbergen!
/Gaat vast weer de gedachte zijn in maart

quazi | 31-10-22 | 08:57 | 2

Ik zou best wel wat te verbergen willen hebben..
Mahjah Come ci come sa, na 2 beroertes is het nu WAO*, een huurwoning met 2 slaapkamers van 710 en een ex..
Mijn bronnen zijn gortje droog, elke maand zo rond de 10de is het halsreikend vooruitkijken naar de 24ste als de volgende storting weer komt..

Néé ik doe niet klagen, ik heb wel een stukje vrijheid die me lief is..

* € 118 teveel voor toeslagen

AldNuut | 31-10-22 | 09:12

"witwassen". Ja, want de economie gaat kapot door ome Henk die zwart een muurtje stuct. Niet door multinationals die miljarden via legale, door de regering zelf opgetrokken, regelingen buiten de belasting houdt.

Of bedoelen ze witwassen van drugsgeld. Als ik nu in de 2e kamer zou zitten zou ik, per direct, een drugstest eisen, voor het kabinet en de 2e kamer leden. Wie positief test mag niet meer voor deze wet stemmen.

TheEgg | 31-10-22 | 08:56 | 1

Kunnen ze beter drugs legaliseren, dan kan je 't helemaal de tyfus belasten.

ReyNemaattori | 31-10-22 | 09:22

Bankverkeer staat al een tijdje onder staatstoezicht. Ik mag jaarlijks bedrijfsmatig niet meer dan 10 % van m'n omzet per kas storten bij de Rabobank. Wordt elk jaar met mij doorgenomen. Ga ik een paar keer over de scheef dan is het einde zakelijke rekening. Waarom ? volgens de Rabobank in opdracht van de Nederlandse bank i.v.m. witwassen.

Cornelis12 | 31-10-22 | 08:56 | 5

Bij ABN-Amro mogen autobedrijven al helemaal niet meer contante stortingen doen.

Website DNB: "Ondanks alle inspanningen van banken gaat het soms toch mis. Een dubieuze transactie wordt over het hoofd gezien. Of een bank heeft geen zicht op de malafide bedoelingen van een klant. Dat kan betekenen dat een bank het mogelijk heeft gemaakt om crimineel geld wit te wassen. Is dat omdat de bank de procedures niet op orde heeft? Dan kan DNB maatregelen nemen, bijvoorbeeld een boete opleggen. Soms wordt een zaak ook voorgelegd aan het Openbaar Ministerie (OM) en kan het OM een strafrechtelijk onderzoek starten. Als uit het onderzoek blijkt dat het inderdaad helemaal mis is, dan kan het OM een boete opleggen of een schikking treffen. Het kan om veel geld gaan. Al die grote witwasschandalen halen doorgaans de media. En dat is slecht voor het vertrouwen in de financiële sector."

theo-is-dood | 31-10-22 | 10:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Nederland verwordt langzaam tot een shithole country. Het laagje goudfineer is inmiddels zo sleets dat de gore, bruine drab overal doorheen opborrelt.

MickeyGouda | 31-10-22 | 08:56 | 1

Zoals bij de gouden koets.

Here's Freddy | 31-10-22 | 09:24

Als al t geld electronisch is is t bijkomende voordeel/nadeel dat je als land in een miliseconde van currency kunt veranderen. Hiermee is de weg open voor de gulden 2.0. Heerlijk.

Schilder58 | 31-10-22 | 08:55 | 1

Betekent dus ook dat je currency in een milliseconde waardeloos kan worden...

ReyNemaattori | 31-10-22 | 09:23

haha, Mensen die al 10 jaar alles op hyves en facebook plempen, alle tracking in google aan hebben staan, alles met pin en contactloos betalen, alles bestellen op internet, alles verkopen op marktplaats. En beginnen nu te piepen over privacy, tsja dan verdien je ook niet beter.

small_town_dude | 31-10-22 | 08:53 | 4

kijk eens in je adblocker hoeveel bogus je van sites als telegrof en co binnen krijgt. die groene pixel is er ook niet voor niets.

AntiZanicz | 31-10-22 | 09:30

Er is nogal een verschil tussen privacy weggeven aan een commercieel bedrijf of aan een overheid die een geweldsmonopolie heeft en die zo is ingericht dat alles automatisch fout kan gaan (toeslagenaffaire).

Sqbar | 31-10-22 | 09:33

Diezelfde mensen geven dan als tegenargument dat ‘ze’ helemaal niet zomaar jouw gegevens mogen gebruiken…….

Bootsjunge | 31-10-22 | 09:38
▼ 1 antwoord verborgen

Als Kaag de gemiddelde energierekening van de gemiddelde Nederlander omlaag wil hebben kan de ice queen beter niet meer op TV verschijnen.

Slough | 31-10-22 | 08:53

Is witwassen het nieuwe scheefwonen?

grietmetgroenefiets | 31-10-22 | 08:52

Eigenlijk is mijn moeder zo gek nog niet. Ze pint €500 als boodschappengeld en als het op is haalt ze weer €500. Niks geen Kaag die meekijkt.

Guusje Nadorst | 31-10-22 | 08:52 | 1

Maar ze gebruikt wel een klanten/spaarkaart. Dan weten ze nog steeds alles wat je koopt.

Hangtietsmurfin | 31-10-22 | 08:55

Benzine tanken is al gauw boven de 100 €. Maar goed, waar komen al die controleurs vandaan. Nu al liggen er 1000den zaken op de plank voor zedendelicten, cjib, belastingfraude. Voor de kindertoeslag zaken is uitstel op uitstel, straks nog de zaken wegens belasting op rente. (Mogelijk 1,3 milj. bezwaarschriften). Er liggen al heel veel witwassen zaakjes op de plank die nooit afgedaan zullen worden. Lang leven het wensdenken van de bureaucraten. Dit gaat niet werken in de praktijk.

Breakdance | 31-10-22 | 08:52 | 6

AI automaten analyseren het verkeer op rekeningen. Zelfs een simpel programma kan al diverse zaken vaststellen.

AntiZanicz | 31-10-22 | 09:27

@pollens | 31-10-22 | 09:01: Juist. Twee keer teveel gepind? Dan een week geen toegang meer tot je banktegoeden. Je eigendomsrecht wordt dan niet aangetast, maar wel je beschikkingsrecht.
Het is een kwestie van mooi politiek verpakken zodat de goegemeente het klakkeloos accepteert.

Here's Freddy | 31-10-22 | 09:29
▼ 3 antwoorden verborgen

"Onvoldoende saldo"...... zucht

SoepKip | 31-10-22 | 08:51

In Den Haag c.a. heeft men geen idee hoeveel de economie op zwart geld draait. Haal die optie weg en alles stort, nog veel sneller, als een nat kaartenhuis in elkaar. Bloed zal door de straten lopen maar hé, je bent iig compliant.

Rariteitenkabinet | 31-10-22 | 08:51 | 2

Je gaat dat zaterdag gebeun maar gewoon netjes opgeven aan de belastingdienst. Rust in het weekeinde is ook wat waard.

Lorejas | 31-10-22 | 08:56

Alle Zuid-Europese economieen (alles onder Gorinchem dus) storten in als je zwarte geldstromen weghaalt.

geheelvergeter | 31-10-22 | 09:09

Mooi excuus om nu ook per regel op je bankafschrift te lappen.

MorgenEenAnder | 31-10-22 | 08:50

Witwassen? Ik kan nauwelijks een pak waspoeder kopen.

Colin.Fart | 31-10-22 | 08:49 | 3

U niet, maar in de PC Hooftstraat staan 'jongeren' *kuch* in de wachtrij bij de brandstores die het geld in hun zakken voelen branden.

MickeyGouda | 31-10-22 | 09:09

"u weet wel) registreren om 'witwassen' tegen te gaan. Wetsvoorstel werd vorige week al een "bancair sleepnet" genoemd "

Ik ben voor. De Beijerlandse laan in 010, een lange winkelstraat met bijna alleen maar winkels van islamitische ondernemers (ongeveer 30 shoarma en kebabzaken, 5 pizzeria's, zeker 8 bruidszaken, meerdere goudopkopers en belwinkels, Turkse bazaarwinkels, Turkse bankzaken, een Turkse servieswinkels, turkse woninginrichters, vele Turkse bakkers) staat hierom bekend.

Door de politie zijn daar in de afgelopen meer ondernemers vervolgd en zaken gesloten tegen witwassen, dan u kunt tellen.

Het leefklimaat en het winkelaanbod zou er beter door worden, als die ondernemers uit de winkelstraat verjaagd worden.

En dan nog sectoren zoals de bouw en de landbouw of garages. Dat zijn sectoren waar veel illegale arbeiders een plek vinden. Hoe worden die uitbetaald? Met contant geld. Het zal misschien een druppel op een gloeiende plaat zijn, maar als je het de louche koppelbazen wat moeilijker kan maken en ons land wat minder aantrekkelijk kan maken voor dit type immigranten, prima.

Kom maar door met je sleepnet.
Privacy hebben we toch al niet meer.

gaffelbaard | 31-10-22 | 08:48 | 6

@J.Cash | 31-10-22 | 09:00: wat is er mis? Hij wil betalen en wordt door een succesvolle zoon geholpen. Overigens zijn dure auto's in Vlaanderen een stuk minder duur dan hier.

AntiZanicz | 31-10-22 | 09:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Weet je waarom Kaag geen onderbroek draagt wanneer ze op haar bezem zit?
Zo heeft ze betere grip.

DonTrigie | 31-10-22 | 08:47 | 5

@Papa Jones | 31-10-22 | 08:49: Maar u bent toch niet getrouwd met Kaag?

Here's Freddy | 31-10-22 | 09:32

Hoezo nou.
Zonder onderbroek glibbert ze toch zo van die lange stok af of heeft de bezem heel luxe rubber handles voor beter 'zitcomfort'?

Sleeter | 31-10-22 | 09:38

@Here's Freddy | 31-10-22 | 09:32: Nee, maar ik had de bezem buiten laten liggen, de vorige keer. Ik keek tevergeefs in de schuur, maar het ding lag nog in de hoek van de tuin. Geen idee welke heks er op heeft gevlogen in de tussentijd. De steel voelde klam aan, viel me op.

Papa Jones | 31-10-22 | 09:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Ach joh. Degenen die wat te verbergen hebben pik je er nu ook al uit (Nee !! Niet overmaken !!).

Papa Jones | 31-10-22 | 08:47

In nog geen half jaar wordt het duidelijk wat Nederland wil.
Het is eigenlijk al veel te laat en Nederland heeft bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen al duidelijk gemaakt dat ze het wel prima vinden. Maar de komende stem is er een waar er geen onduidelijkheid meer over kan bestaan. Daarna geen gesteun en geklaag meer, maar braaf achter meester Rutte en juffrouw Kaag aanlopen. Stel zeurende kinderen!

HetLichtInHetZuiden | 31-10-22 | 08:45 | 2

In nog geen half jaar wordt het duidelijk wat Nederland wil.
Fout. Dat is wat Rutte wil. En Kaag moet dat van hem uitvoeren zodat als het fout gaat, Kaag lekker de schuld krijgt. Zo doet Rutte dat.

gaffelbaard | 31-10-22 | 08:51
-weggejorist-
HetLichtInHetZuiden | 31-10-22 | 11:16

Dan ga je even winkelen en kijken of het ook anders kan.
Er zijn in Kosovo ook banken. Kosovo heeft de Euro. Kosovo heeft een Raifeissen bank.
Je opent in Kosovo een bankrekening. Daar mag Nederland niet slepen. Probleem opgelost.

www.raiffeisen-kosovo.com/eng/individ...

Haberdoebas | 31-10-22 | 08:45 | 5

Ehm, garantieregeling?

En ja, ik ben een pauper dus die ton doet er toe.

Papa Jones | 31-10-22 | 08:59

@SoepKip | 31-10-22 | 08:49: Revolut wordt nu ook gedekt door het deposito garantie stelsel (... van Letland).

Skinkie | 31-10-22 | 08:59
▼ 2 antwoorden verborgen

We gaan weer terug naar de tijd van kralen en spiegels. Ruilhandel. Ik wens de EU sterkte met deze maatregel in landen zoals Roemenië en Bulgarije. Daar gaat héél veel contant.

pete1023 | 31-10-22 | 08:44

Pinnen? Waar kan dat nog? In ons dorp hebben we al jaren geen pinautomaat meer.

FrankVeer | 31-10-22 | 08:43

Staaltje majoreren. Je begint met 100 euro. Je krijgt heel veel weerstand, en iedereen gaat vervolgens akkoord met drempel van 250 euro. Walgelijke en verachtelijke lui die nieuwe SB-érs.

Phantomas | 31-10-22 | 08:42

Ook nog Halloween vandaag. Zou ze d'r bezem al gepoetst hebben?

Jos Tiebent | 31-10-22 | 08:41 | 1

Poetste ze de plaat maar.

zeurmachine | 31-10-22 | 09:10

Het is ook al weer einde jaar, dus moet de bankrekeningen sowieso afromen om box 3 te voorkomen..

Speertjespunt | 31-10-22 | 08:41

Dus al die plof-plof-marokkanen zijn gewoon in dienst bij de Nederlandse Overheid, te weten bij 'onze' Sieg-Sieg-heks.

GWBA | 31-10-22 | 08:36 | 1

Sorry, heb de hik-hik...

GWBA | 31-10-22 | 08:37

Wanneer ondernemers door banken worden verteld niet meer dan 10% mag cash zijn dan weet je dat dit al lang in de planning ligt. Doe zoveel mogelijk met cash.

littlelebowsky | 31-10-22 | 08:36 | 2

Hier mag je geen factuur meer cash betalen boven de €3000,00, en een gedeelte slechts 10%.
Wat is het resultaat wat ik om me heen hoor?
Dan geen factuur.

J.Cash | 31-10-22 | 09:03

@J.Cash | 31-10-22 | 09:03: Prima toch? De wal keert het schip. Ze vragen er gewoon om met hun dwangneurose om volledige controle over de "inwoners" van dit land te krijgen. Wat niet op papier staat bestaat niet voor ze dus is de oplossing heel simpel, wat niet op papier hoeft te staan zet je er gewoon niet op.
Die verregaande registratie heeft ruim 80 jaar geleden als eens bewezen hoe gevaarlijk zoiets kan zijn en we weten dat de onderwereld nauw verweven met de bovenwereld is, dus nee. Safety first, need to know.

Graaisnaaiert | 31-10-22 | 11:42

@redactie, past u goed op? Dit kan als oproep tot bankrun gezien worden. Zeker door een naargeestige heks als Kaag.

marcoplarco | 31-10-22 | 08:35 | 6

Klopt. Ik schat dat de meeste reaguurders behoren tot de 10% die 90% van het totale Nederlandse vermogen in bezit hebben.

Prieelvogel | 31-10-22 | 09:16

@Jos Tiebent | 31-10-22 | 08:43: 180 lezers lijkt wel het maximum

AntiZanicz | 31-10-22 | 09:19

@Jos Tiebent | 31-10-22 | 08:43: alleen buitenlander onderwerpjes trekken wat meer lezers, 1800

AntiZanicz | 31-10-22 | 09:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Lollig maar het gaat om verdachte personen en niet om de tankbezine en boodschappen.
Nu gaat de toeter bij Euro 5000 en hoger. Met wat handwerk of een automatische boeking kun je met kleine transacties ook makkelijk een ton overmaken.

AntiZanicz | 31-10-22 | 08:35 | 6

@Octavio | 31-10-22 | 08:41: dan wordt ook niet gesignaleerd, net als wanneer ze een boef zoeken, iedereen wordt gezien maar alleen de gelijkende worden gecontroleer en de echt boef wordt aangehouden na identificatie.. Is daar bezwaar tegen?

AntiZanicz | 31-10-22 | 09:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Wauw. Foutief artikel dit.

Iedere bank moet nu zijn eigen sleepnet hebben. Het enige wat deze regeling doet is zorgen dat de banken gezamenlijk mogen werken. Ja, grotere schaal, maar verder niet nieuws.

Alle transacties worden nu ook al gescreend, al jaren.

timster | 31-10-22 | 08:35 | 2
-weggejorist-
Blonde Nel | 31-10-22 | 08:35

@Blonde Nel | 31-10-22 | 08:35:
Nee, team anti witwas bij een bank. ;)

timster | 31-10-22 | 08:38

Als je het gaat doen, zorg dan voor kleine biljetten (20 en 50 euro). Voor grotere biljetten moet het MKB tegenwoordig betalen bij het afstorten.

Skinkie | 31-10-22 | 08:32 | 4

@Guusje Nadorst | 31-10-22 | 08:47: je kunt uit een geldmaat nog 100 euro biljetten halen, dat wordt ook voorgesteld als je grotere bedragen uit de muur haalt.

Skinkie | 31-10-22 | 08:56

@Guusje Nadorst | 31-10-22 | 08:47: goed advies, niet bestaand geld kopen.

AntiZanicz | 31-10-22 | 09:16

@Guusje Nadorst | 31-10-22 | 08:47: scammer....

Satria | 31-10-22 | 09:20
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl