Hij is er weer. DE OESTER
Nee Samantha dat "ding" van jou heet een mossel
Het is een prachtig dier, hij leeft, hij glijdt lekker in uw mondje en het is geen paling want we zitten hier niet in Japan. OESTERS. Het seizoen is vandaag: officieel geopend. Wij doen oesters vooral vanwege de chablis en ach ja, af en toe zo'n oestertje met wat vinaigrette (niet te ingewikkeld doen, sjalotje + rode wijnazijn & snufje zout + peper of gewoon alleen een beetje citroen) is helemaal niet verkeerd als afwisseling tussen het dronken worden door. U moet ze wel gewoon lekker zelf halen en zélf openbreken, als een winnaar met uw eigen oestermes, en vanzelfsprekend niet met zo'n mietenhandschoen. Ten eerste is het geen 766 en ten tweede bent u geen ridder. Enfin, voor een belangrijk onderzoek, teneinde een juridisch bindende hamerslag te kunnen geven, vraagt de Head of Data bij GeenStijl zich het volgende af...
OESTERS?
Kiezen
Poll is Verlopen.
OESTERS?
Kiezen
Reaguursels
InloggenAls je oesters eet, moet je goede, verse, goed opengemaakte oesters eten met slechts Citroensap of peper. Begeleid door een heerlijke witte prikkelwijn of champagne, of crémant de bourgogne of alsace.
Geen oude troep
Een prikkelende tarwesmoothie kan vast ook wel
3 keer kauwen, niet gelijk doorslikken
Anders: afwijzen. Oesters smaken naar geparfumeerd snot.
Oesters vd bbq… top. Grote maten op de bbq - stomen gaar in de schelp - wachten tot hij vanzelf opent - lente-uitjes erop… heerlijk !
Handschoen? Ik gebruik gewoon een oude theedoek. Haal ze af en toe op de markt en een tijd teug een grote bak gekregen van de Italiaan next door die zelf was wezen rapen. Loeste jai die oesters?
Dat zijn de betere buurmannen!
Gatver.
Assen? Rij naar het Wad. Daar zijn oesters een plaag.
Ik eet liever mosselen.
Nooit gesnapt wat er zo lekker is aan oesters...
Hebt u ze wel eens gegeten?
Zeker. Vond het vreselijk. Maar smaken verschillen natuurlijk.
@dekruidenier | 22-09-22 | 21:02: ja, een goed stuk zoetwater baars smaakt een stuk beter.
Helemaal mee eens!
Gore dingen.
Onze lieve Heer heeft ze niet voor niets in de zee geflikkerd.
Een barbaarse gewoonte. Het arme diertje wordt veelal levend verorberd en sterft een gruwelijke dood in het maagzuur. Oestereters zouden levend in een vat zoutzuur moeten worden gestopt. Gewoon om te ervaren hoe het is.
Nee, die karbonaadjes komen prettig aan hun end.
@dekruidenier | 22-09-22 | 21:00: karbonaadjes voelen er niks van als je die eet.
Appels dan, bij de gemiddelde appeleter er een ledemaat afdraaien, een weekje in de fruitschaal en dan met een mes bewerken alvorens op te eten.
Ze zijn duur in het algemeen, maar wel heerlijk
Gillardeau of Zeeuwse. De rest is voor paupers.
Probeer eens een dozijn Connemara oesters van DK oysters; dan kan die overgehypte en -gewaardeerde Gillardeau rommel de biobak in.
Jakkkk!!!!
Getver, oesters. www.youtube.com/watch?v=qL0uI7YkHsU
Lekker hoor zo'n hap zoute snot!
Voor mij de echte Boulan van CAp Ferret!
Voor mij zelfgeraapte oesters van Texel graag - heerlijk!
Hoe kan je een oester zo vernoken.... wijnazijn?
Doe maar druppeltje tobacco en sch
En scheutje gin
Correctie: Tobasco
Correctie: tabasco
Een goede fluim snot doorslikken = the poor man's oyster.
Lege schelpen kopen, lijkt t nog echt ook.
Slakken en oesters zijn niet aan mij besteed. Mijn labrador hoeft ze ook niet.
Oesters zijn kleine kwalletjes in een schelp.
Wij eten vanavond naaktslakken uit eigen tuin, net zo lekker en net iets meer bite dan oesters.
Dat kun je beter niet doen: www.ad.nl/buitenland/eet-jij-die-slak...
Dat naakt rondkruipen en aanpalende smeerpijperij komt er hier niet in.
Kerntemperatuur van minimaal 52 graden is wel aan te bevelen
Lekker heur, glaasje Picpoul de Pinet erbij, niet te moeilijk allemaal.
Een echte liefhebber eet oesters nasaal.
Nee.
Ja.
Sorry. Niets van dat alles. Als ik ziek wil worden dan kijk ik wel ff naar de algemene beschouwingen. Of luister ff naar Ante en Brimmink of hoe ze ook heten.
Het is Brinte en Brammink.
Brinta en Bammink
Doe mij maar een frikandel.
Is ook lekker. Mits op een bed van oesters.
@goedverstaander | 22-09-22 | 18:48: hahahha
Oesters…
Leuk voor de gezelligheid, niet heel bijzonder van smaak.
Het is net als met mosselen, gewoon gezelligheid aan tafel.
Samen artisjokken eten is ook zoiets.
Blaadjes plukken, dippen en opvreten.
Hoewel een gefrituurde jonge artisjok, op Italiaanse wijze een delicatesse is.
Maar goed…oesters.
Als je niet oplet snij je je jatten open, beetje peper, citroen en hup! slurp!
En na 4 oesters ben je zo geil als boter.
Althans, dat beweert men.
Bij de eerste ben ik al zo gei… laat maar.
Onzin. Het is geen afrodisiacum. Geen enkel gerecht naar mijn mening. En gelooft u maar dat ik veel heb geprobeerd om te ervaren of het waar was.
@goedverstaander | 22-09-22 | 18:47: wel eens een goeie slok zaad van Kuifje in waar dan ook geprobeerd?
Naar verluid negen dagen stijf dan.
@grapo | 22-09-22 | 18:50: Ik moet toegeven dat darkrooms in gaybars niet op mijn lijstje stonden.
@goedverstaander | 22-09-22 | 18:47:
Als het niet die oester was, waar werd ik dan zo geil van?
Van de maakte personen die ze serveerden?
Nooit gehad volgens mij. Of wel, maar dat heeft geen indruk gemaakt dan.
Voor mij alleen unagi kabayaki
Ik heb in m'n leven al heel wat oesters klaargemaakt.
Heerlijk!! Heel erg jammer dat ik geen rauwe vis en vlees zoals haring en oesters en filet Americain meer mag sinds mij niertransplantatie ;(
Gebakken oesters?
@MargauxGrandCru | 22-09-22 | 18:42: Ja die wel.. ook een pannetje mosselen kan ik veel vreugde aan beleven..
jazeker, waddenoesters! woon niet voor niets niet meer in Assen maar aan de wadden!
Zo ongeveer het enige seafood dat me niet kan bekoren. Niet heel vies maar nogal overschat als delicatesse, vooral voor mensen die interessant willen doen met een zgn passend wijntje erbij. Zeg maar type Blaricumse hockeymoeder.
Had ik ook. Totdat je ze vaak eet. Net als bijvoorbeeld olijven.
Irish mór is de lekkerste! Maar ze zijn eigenlijk allemaal goed te nassen. En leuk in Zeeland bij laag water laarzen aan en zelf een emmertje rapen. Goed voor het huishoudbudget.
Zekers! Mijn verzameling oestermessen komt volledig bij de kringloop vandaan. Geen hond weet wat het is.
Met een maximum van 10 kilo pp las ik ergens. Wel lekker, en de zeelucht zal de eetlust bevorderen.
Maar hoe is dat dan, een oester in je mond? Net zoiets als een stuk merg?
Meer als een heel zacht rauw kippenlevertje.
@Mr_Natural | 22-09-22 | 18:33: Of als een uit de kluiten gewassen clitoris. Daarom kauw ik amper en twijfel ik altijd wat bij het doorslikken.
@goedverstaander | 22-09-22 | 18:38:
Eens, maar ik dacht, ik maak het begrijpelijk voor Leptob.
@Mr_Natural | 22-09-22 | 18:33:
@goedverstaander
Dank voor de heldere uitleg.
@Mr_Natural | 22-09-22 | 18:39: Dan had u, @Leptob kennende, beter voor die variant kunnen gaan :)
@Leptob | 22-09-22 | 18:42: Ik wist het! :)
@goedverstaander | 22-09-22 | 18:38:
Gna. De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten bedankt jou en Mr. Natural hartelijk voor jullie promotionele bijdrage. Ik moest er met klem bij vermelden dat er op dit moment geen vacatures zijn op de marketingafdeling.
@MickeyGouda | 22-09-22 | 18:45: Dat u niet van de damesliefde bent is mij natuurlijk niet aan te rekenen :)
@goedverstaander | 22-09-22 | 18:38: idd, eating pussy moet je ook niet te veel over nadenken maar gewoon doen...
Overigens de oester hoeft niet met een chablis.
Een grove Duitser van 12 % doet het ook.
Of een witbier of herfstbok (mag dat Sylvana?)
Of een Spaanse Monopole witte wijn. Perfect. Zelfs in Schiedam :)
Joh, "desnoods" een Single Malt. Als je toch van het proeven bent. Sake heb ik maar één keer in mijn lever goed geproefd. Ik weet niet goed wat ik er van moet vinden.
@Hetkanverkeren | 22-09-22 | 18:36:
Kzelf houd niét van sake.
@Hetkanverkeren | 22-09-22 | 18:36:
Je heb wel een toffe typo gemaakt.
@chicago river | 22-09-22 | 19:00:
Lol, prachtig.
@chicago river | 22-09-22 | 18:59: dan moet je echt eens kijken voor Saké uit de Ichiha Anyakimonō regio. Deze wordt traditioneel gebrouwen op basis van gezuiverd bronwater, met hop in plaats van de traditionele rijst. Smaakt nergens naar, maar de naam "hopsake" op de fles is het om te doen hè.
De combinatie van luchtwegklachten en schelpdieren kan resulteren in taferelen die de aanblik van dit onappetijtelijke hoopje snot doen verbleken. Een prachtig excuus om beleefd te weigeren zonder over te komen als een boertje van buuten. Soms is Moeder Natuur genadig.
Ben je ook zo allergisch? Ik ben ook 'blij' dat ik me hierop kan beroepen in gezelschappen. Hoef niks meer te proberen, bang voor allergie, prima.
(Bij garnaal gaat het echt wel een beetje mis, zelfs bij contact via iemand anders).
Mocht het ooit van pas komen, dan onthoud ik deze. Vooralsnog bedank ik beleefd voor zeefruit.
@Roos | 22-09-22 | 18:51:
Dat is wel karakter, Roos.
@letopuwzaak | 22-09-22 | 18:51: lol, de dames zijn eensgezind:-)
@letopuwzaak | 22-09-22 | 18:52: Vroegah werd je geacht van alles te lusten, tegenwoordig doe je mee als je nuffig je neus ophaalt voor inktvis of oesters.;-)
@letopuwzaak | 22-09-22 | 18:51:
Dat klinkt een gradatie heftiger. Mijn medeleven en felicitaties! ;-))
@Roos | 22-09-22 | 18:54:
'Nuffig', dat ga ik onthouden voor een volgende gelegenheid.
Prachtig! Bedankt voor de tip, ik ga mijn astma voortaan ook in de strijd gooien.
Zeeuw hier. Verkoop die oesters maar, kuis ik die mossels wel. Met stokbrood, inderdaad. En een lekker speciaalbiertje.
kom vaak in zeeland juist vd oesters en als ze bij mij komen nemen ze ze mee... (tering, wat trekken die lege schelpen een hoop vliegen e.a. aan bij warm weer)
Zelfde smaakgevoel als een Roggel.
Ik vind ze een beetje naar een kut smaken.
@Osdorpertje | 22-09-22 | 18:30: Wel minder haar.
@Osdorpertje | 22-09-22 | 18:30:
wel goedkoper
Gebakken oesters zijn wel lekker.
Hij is lekker, maar gewoon te duur..ff niet dus
In Bretagne en Galicia vind je ze gewoon rauw aan het strand.
Mensen nemen emmers vol mee naar huis.
Mooi om te zien altijd. Ouwe vrouwtjes, maar ook veel jongelui die met een schat aan lokale cuisine naar huis gaan, waar ze voor hun geliefden een heerlijke maaltijd voorbereiden. Misschien met spekjes of een fijne Medoc.
Op bijvoorbeeld Terschelling aan de Waddenzeekust idem dito.
Er was ooit een tijd dat de hele noordzee vol lag met oesterbanken, Maar de vissers hebben dat allemaal naar de klote getrokken.
Ik eet ze altijd met schelp, heerlijk!
Dat kauwen zal flink wat tijd kosten. Vandaar die lauwe soep natuurlijk.
Tegen de botontkalking. Je moet wat.
Hoi Obelix,..
Vorig jaar een excursie gehad in Normandie naar het wad waar die oesters en mosselen groeien, best wel interessant, ook leuk om die boten op wielen te zien rijden/varen. Uiteraard zijn oesters lekker, vooral vers bij zo'n tentje aan het strand, waar ze ter plaatse geopend worden waar je bij staat, heerlijk!
Ik word altijd zo vreselijk geil van die dingen, dus uit zelfbescherming en voor de veiligheid van mijn medemensen, laat ik ze tegenwoordig staan.
Niets gaat er boven de gerookte paling
De schoorsteen toch?
Dat is inderdaad het allerlekkerste.
En dan nog die van Everleens, warm broodje gerookte paling van Dirk en dus niet zijn broer ;)
@Smoelensmid | 22-09-22 | 21:18:
Aalsmeer
Reden we 30 jaar geleden vanuit Utrecht naar Aalsmeer.
Zei de opa van m’n vrouw hetzelfde.
“Niet naar die broer…”.
Ik lust ze alleen met veel pindasaus.
Haha
Eergisteren een heerlijk visje gegeten bij Thielen in Venray. Nu een graatje vast in mijn slokdarm. Een boterham met dik appelstroop geprakt en doorgeslikt. Werkt niet. Nu ad olijfolie. Geen resultaat, dan morgen een tangetje in de keldertrap. En toch verkies ik dit ongemak boven oesters. Natuurlijk, De Bourgondische inslag, Ce la Vie.... alles ok .geniet vh leven. Ik snijd wel eens een Doerian open... gewoon voor de reuk.
Ontbijtkoek eten wil ook nog wel eens helpen.
Ontbijtkoek?
Ontbijtkoek raden ze in ziekenhuis aan. Anders naar de huisarts.
@letopuwzaak en anderen. Dank vd tip. Niet in huis, maar ga het proberen.
Ooit gegratineerd met kaas en knoflook gegeten, in een Spaans restaurant in Schiedam.
Oesters waren enorm, en erg lekker.
Respect le gratine!
Wel heel gekunsteld. Zo kom je ze in een Schiedams restaurant in Spanje niet tegen.
@goedverstaander | 22-09-22 | 18:22:
Haha. Nee. Ja, toch wél..
Of oesters met een heel klein beetje sojasaus. Of gegratineerd met opgeschuimde hollandaise.
Wat dacht je van oesters Rockefeller - in spek inrollen, kort onder de grill en klaar.
Cancale!
Doe mij maar gamba's met jalapeñomayonaise en limoen!
Bah! Ome Mosterd.
Oesters zijn goed voor de potentie, daarom eet ik ze nooit, ik heb al problemen genoeg.
Dacht dat er juist veel oesterogeen in zat.
Ja dit was altijd al een blog voor winnaars.
Voor @Ronaldo: het is een handigheidje dat je rustig kunt oefenen. Het komt normaliter op een grofweg een euro het stuk. Maar daarvoor proef je de zee. Hele volksstammen die godsvermogens voor sushi betalen. Dan snap je umami niet.
Schelp open en even kort onder de hoogtegrill. met de fijnste toevoegingen in het schelpje die u kunt verzinnen. Want dat mondgevoel. Dat is een dingetje. Maar toch. Een oester. Het is.
Onzin, die gril.
Een echte kerel eet ze rauw uit zee.
En dat open breken is ook voor mietjes!
@Kapitein Sjaak Mus | 22-09-22 | 18:12: Goed. Voor iemand die hele handelsvloten tot zijn ontbijt rekent? Maar toch, die fraaie schelp. En hoe het waarschijnlijk de Zeeuwse kwekers zelf waren die de Japanse variant introduceerden.
Die info heb ik zeer rechtstreeks uit Yerseke. Maar daar zijn ze de erfzonde wel gewend.
Heerlijk, met zo'n hap zeewater...
Met een frisse maar droge witte. Niet te versmaden.
Als ik m'n neus ophaal en even flink schraap, heb ik dezelfde sensatie.
Smerig. Mijn snot smaakt lekkerder.
Mag ik proeven?
● Anders: kan mij niet herinneren dat ik ooit een oester heb gegeten. Geen mening over oesters.
Dan heb je nooit een oester gegeten, dat vergeet je niet zomaar.
@Mr_Natural | 22-09-22 | 18:08: Exact. En alle kans dat @Leptob dan ook een mening had gehad.
Japanese creuse ook op Het Wad. Smikkelen. Zolang die schijtende kutzeehonden maar uit de buurt blijven.
Invasieve exoot.
Doorsturen naar Ter Apel.
@Kapitein Sjaak Mus | 22-09-22 | 18:08: Is een exoot. Net als die Zeeuwse hapjes. Die mogen blijven.
@goedverstaander | 22-09-22 | 18:14:
Die blonde met die zegeltjes en contante guldens, bedoel je die?
* wegdromen doet *
@Kapitein Sjaak Mus | 22-09-22 | 18:16: Oh, die ja. 'Je kunt nog steeds voor een gulden!'
heerlijk. Kan niet anders zeggen. Hoe kleiner hoe fijner. En nee ik heb het niet over pedosex.
Oke gewoon volwassen mannen sex, het liefst een kerel met een kleintje. Schrok al even, maar dan is het goed dat moet je lekker zelf weten.
@keistad | 22-09-22 | 18:12: LOL
@keistad | 22-09-22 | 18:12:
Het is 2022, dat vinden wij heel normaal. Sterker nog, daar applaudisseren wij voor en geven wij BobDob een schouderklopje dat het zo goed van hem is. Go Bob!
Doe mij maar de middenmoter. Iets vleziger dan de hele kleine.
Erg lekker ja. Heb mn oma er in Frankrijk ooit gek mee gekregen, ze had ze besteld maar dacht dat ze iets anders had besteld.
Wég erfenis ;-)
Toch ben k meer van de mosselen.
Niet te beffen die dingen.
Nou, als manlief een dozijn op heeft, dan wordt hij door de hoeveelheid zink in die dingen iets meer van het romantische. Dan komt het bij mij goed, en de rest mag je dan zelf optekenen.
De oesteroogst viel tegen. Waarschijnlijk ook door het gebrek aan regen.
Laast nog geprobeerd om er een paar te vangen.
Wilden inderdaad niet erg bijten.
Wel goed mest toevoegen. En blijven gieteren natuurlijk.
Als het regent doen ze hun schelpjes dicht, dat is beter voor de smaak.
Afgelopen week oesters uit Galicië gehad. Heerlijk.
Kunt u even uw QR-code voor de scanner houden? Dat trekken we dan wel even van uw CO2 budget af.
@2voor12 | 22-09-22 | 18:11: Die zijn op papier CO2-vrij. Galicische oesters zijn tevens ingeënt en behandeld met plenty antibiotica.
REAGEER OOK