Gletsjers massaal dood door runderkroket met patat/appelmoes doperwten en een bakje ijs
Planeet onleefbaar door kindermenu
Grafiek van de Dag (via Martien Visser), die de schuld van de totale klimaatvernieling maar weer eens neerlegt bij de allerkleinsten uit de gezinnen met lage inkomens. JULLIE SCHULD dat er zo weinig insecten zijn, dat er OVERAL brandnetels groeien en dat er hele Natura2000-gebieden VERBRAMEN. Komt allemaal door die gigantische emissies door het eten van warme maaltijden. En kijk, daar helemaal extreemrechts (!!!!), daar hebben we de ware boosdoeners. RUNDERkroketten met patatfriet en appelmoes met doperwten en een bak ijs toe. Voor maar slechts 3,75 bij de SchnitzelKing in Barger Comascuum. Doperwten sturen we na. Maar we hebben jullie in de smiezen, GLOBALE ELITE!
Bah!
Reaguursels
InloggenLet op: er komt straks nog iemand uit de linkse hoek die gaat uitrekenen hoeveel energie het kost als je een toets indrukt op je toetsenbord van je computer. Dus géén spelfouten meer maken en al helemaal de backspace niet gebruiken want dat is energieverspilling!
Warme maaltijd witte wijn en pinda's.
Raar onderzoek. Een gemiddeld gezien eet 4/5 dagen een normaal portie zelfgekookte maaltijd. Ene dag fastfood van een snackbar. En een dagje uiteten.
Ik betaal netjes één eurocent extra per getankte liter bij de Shell en rij zodoende milieuvriendelijk. Overigens smeer ik de boterham thuis en maak géén gebruik van snackbar Shell.
Voor die kindermenus is er een heel netwerk aan kinderboerderijen.
Natuurlijk, dat is niet best qua uitstoot maar stel je je het verbruik eens voor als ze allemaal volwassen zouden worden.
125 gram doperwtjes zijn er 3? Dan wegen ze iets meer dan 40 gram per stuk.
Dan prik je eindelijk in een keer raak.
Alle onverkoopbare delen van een rund, varken of kip gaan regelrecht naar de snack-industrie. Daarmee levert onze sector een zeer grote bijdrage aan het voorkomen van verspilling.
Om de planeet te redden dient u zich dus massaal richting frietkot te begeven.
Tot zover mijn wetenschappelijke bijdrage, en doe er uw voordeel mee.
Onze sector. Een liefhebber.
Eerder vandaag was er een topic over katten? Kan de snackindustrie daar nog wat mee? Dat zou win-win zijn
@theo-is-dood | 09-08-22 | 20:12: U gaat onze Poekie niet in de frikandellen draaien ! Of ik frituur uw frikandel.
Ik lees op de site van het Voedingscentrum dat 1 kg lamsvlees een "Broeikasgassen kg eq heeft van 86,6 en een kg varkensvlees 12,4.
mobiel.voedingscentrum.nl/encyclopedi...
Conclusie: halal eten is zeer slecht voor het klimaat.
Er is wel meer slecht aan islaminvloeden
Goeie link! Kip is nog beter qua milieu
Pertinent fake nieuws. Hoe groot zijn je oogkleppen om dat te geloven. Ergo conclusio: hoe dom is de Nederlander
Ook toevallig. Ik zit net aan maaltijd 1 maar dan zonder het vegetarische gehakt, de aardappelen, wortels en uien.
Ik stap zo over op maaltijd 3 maar dan zonder de taugé, champignons en rijst.
Dat is toch praktisch de hele schijf van vijf. Een graanproduct, een fruitproduct en peulvruchten. Dan nog de tomaat en de kroket erbij en het is de volle score hoor.
Ik dacht dat we een water tekort hadden?
Zijn die gletsjers nou noch niet weg dan?
En de rivieren aan de benedenloop in onze delta staan droog. Hoe ken dat nou dan ?. Ik vraag het voor me neefje.
Ik zit zelden in een auto en nooit in een vliegtuig. Nu spreken mensen die wel voortdurend in een auto of een vliegtuig zitten mij aan op elke hap die ik eet en elke slok die ik drink. Ik was al schuldig omdat ik man, blank en hetero ben, en nu ben ik ook nog schuldig omdat ik eet en drink. Was ik maar een lesbische negerin in een hongerland in centraal Afrika!
Een zwakbegaafde, blinde lesbische negerin met een persoonlijkheidsstoornis, een bochel en een machete, dan toch alstublieft - anders haalt u het NOS-journaal niet.
De kroket en de friet is te hard gebakken. De prullebak er mee in!
Oke... Dus volgens dit staafdiagram:
250 g aardappelen: ong 0.25 kg
250 g frites: ong 1.5 kg
Naar mijn weten is frites (ook wel: friet of patat, in het Duits Pommes, dan wel Pommes frites) eigenlijk gewoon aardappel. Dus opeens is aardappel 6 ordegroottes meer vervuilend?
Ligt het dan aan de bereiding? Piepers koken tegenover patat frituren: ong 2 liter water of olie van ong 20C naar respectievelijk 100 en 230 graden C opwarmen. Zit daar het verschil dan in? Opmerkelijk...
Overigens: een biertje valt dus reuze mee gelukkig. Voor 200 cl (200 cl, wat is dat nou voor hoeveelheid!?) is het te verwaarlozen. Smaakt de borrel toch weer beter. (Of gewoon hetzelfde natuurlijk...)
Frituren doe je op 180 graden. Van airfryer weet ik niet, maar er wordt minder olie verwarmd.
Scherp
200 cl is inmiddels een standaard horeca glas geworden
Misschien is het produceren van de olie het probleem? (geen idee hoor, het is een gok). Als je bedenkt dat officieel na 10x frituren die 3 liter olie moet worden weggegooid (ok, deels tot biodiesel verwerkt), kan ik me voorstellen dat dat best vervuilend is. Nu zullen in de praktijk maar weinig mensen elke 10 frituurbeurten de pan schoonmaken, ik zie dat toch echt niet zitten.
Dan hebben we het nog niet gehad over hoeveel regenwoud er eerst stond op de plek waar nu de vega sojabrokken vandaan komen.
Kortom, u kunt maar beter dood, hoewel de laatste adem ook nog flink wat uitstoot schijnt te bevatten.
ff zeuren, die Vega sojabrokken zijn voor de runderen. De soja voor de Vega hapjes voor mensen komen (bijna) uitsluitend uit de EU.
Ik zag laatst die muts van een Isa Hoes die verklaarde dat palmolie er niet meer in kwam. Net nu al die duizenden voetbalvelden aan regenwoud zijn gekapt om aan de wensen van de powerfood quiona knauwende hipsters tegemoet te komen.
Nou ja kun je grappig over schrijven maar is wel zo. Idiote verspillingen van voedselcategerieën 3 en 4 zitten niet in de prijs verwerkt. Omdat je in deze wereld overal je shit, lawaait en uitstoot neer mag pleppen en mensen onderbetalen. Maar goed. Ik zit meestal in 1 en 2 maar dat is ook omdat smaakpapillen nog werken: witte wijn, appelmoes, kroket. Wie dan?
Mijn barbecuemaaltijd zal dan wel off the charts zijn. Ik zal in het regenseizoen een paar berkeboompjes planten ter compensatie.
Te laat. Er is geen regenseizoen meer - dankzij uw chipolataworstjes en die anderhalve kipkluif. Allemaal úw schuld.
De velden hier staan momenteel vol met erwten, nooit geweten dat zij de grootste vervuilers zijn.
En als we elkaar nu eens opeten wat is dan onze emissie?
Patat met kroket en appelmoes. Ja, da's lekker! Dat ga ik nu klaarmaken! Bedankt voor de suggestie, GS!
1.281.935.911 Indiërs, 1.410.474.000 Chinezen, maar die klimaatverandering komt door uw patatje.
Welke klimaatverandering?
Ok, dan eet ik wel een patatje minder naast mijn biefstuk.
Gletsjer weer gered.
En de ijsbeer ook.
@TonAlias | 09-08-22 | 18:56: bramen jam is heel lekker.
@Alias | 09-08-22 | 18:56:
Niet meer dan één gotspe tegelijk, anders kunnen de deugers het niet bijbenen.
Dus als we het vlees vervangen door rijst kunnen we nog wel een miljard mensen kwijt?
Ik geloof dat deze meldung een hoax is, heb net mijn kroket open gesneden maar geen brandnetel gevonden. Ook zoiets als vlees was niet zichtbaar.
en nu moet ik mij schuldig voelen? nooit gedacht dat een paprika op die manier bestudeerd zou worden. overigens als we minder mensen in NL hebben dan eten we ook minder...
Wat vreet Frans Timmermans op een dag? Staat dat ook in een grafiek? Wat vreet het voltallige EU personeel op een dag? Tellen we daar het maandelijkse verhuiscircus naar Straatsburg bij op dan is duidelijk wie de klimaatvernielers zijn.
Er komt zoveel stront daar vandaan, daarmee kun je half Europa bemesten.
Martien Visser ruikt het liefst zijn eigen deugscheetjes. Dat is pas milieuvervuiling.
Komt van die erwten...
Je kunt toch niet meer leven als je bij alles gaat nadenken dat het CO2 uitstoot? Sportevenementen? Is dat nu nodig? Schoolreisje? Je kan toch ook in de klas een filmpje kijken van wat dieren? Horeca? Waarom niet gewoon thuis eten? Etc. etc.
Het gaat er natuurlijk om, dat uw kleinkinderen straks op een onafzienbare vlakte gehuld in een lendendoek bij hun eigen moestuintje zitten te mediteren.
Data RIVM. Ik weet weer genoeg.
Wie zijn kinderen maaltijd vier laat eten zou uit de ouderlijke macht ontzet moeten worden.
Precies. Wie doet er nou doperwtjes bij de kroket, patat en appelmoes.
En waarom een kroket? Moet dat geen kip zijn?
Ok Sonja Bakker.
Ja, schandalig, patat met een kroket.
Uit huis plaatsen die kinderen.
Nou nou, wat een eye-opener... ik word hier even stil van... rijkere huishoudens veroorzaken meer emissies van broeikasgassen. Misschien omdat ze meer in het vliegtuig stappen ? Misschien omdat ze die grote villa's in de winter warmstoken ? Misschien omdat hun jacht op de Middellandsre Zee ook eens een keer moet varen ? Omdat het zwembad in de achtertuin verwarmd moet worden ? Omdat ze drie auto's op de oprit hebben staan en voor een het kopen van een T-shirt naar de P.C. Hooftstraat rijden ?
Ik rij maar in 1 auto tegelijk, wat maakt het uit dat ik er 6 heb.
Ik stook in mijn A+ villa minder dan de helft dan mijn arme vader in zijn niet geisoleerde sociale huurwoning.
Dat is allemaal wel zo, maarrrrr ze compenseren dat door bij het boeken van een vliegreis dat vakje CO2-compensatie aan te vinken en € 5,- extra te betalen.
@John McClane | 09-08-22 | 18:52: En ik verbruik in mijn 2500 kuub hut minder dan in een doorzonhutje volgens de EPA adviseur die mijn energie verbruik heeft gemeten. Dat van die meerdere autos heb ik zelf ondervonden toen wij drie autos hadden en verhuisden naar Limburg . Heb op de valreep er nog een handje contantje verkocht want wij konden er ieder maar eentje over rijden..;) ps de meeste prive zwembaden worden met energie van de zon verwarmd , je zou wel gek zijn als je dat 24/7 met gas gaat doen.
Ik vraag ook maar even wat:
Is die broeikasgasemissie nu vóór, of na het consumeren? Of allebei?
Ik eet en drink wat ik wil omdat ik geen auto heb, slechts twee keer per week een korte douche neem, een hr-ketel heb, mijn afwasbak maar voor de helft vul met warm water, de deuren van de diepvriesafdeling van de supermarkt razendsnel weer dicht doe en me scheer met een electriciteitsloos scheermes. Bovendien ben ik 60 jaar oud, dus allang dood als half Nederland onder water loopt. So who cares?
Sta je vaak alleen in de rij bij de kassa in de supermarkt?
Zeg snotapie, ga eens even gauw douchen. Zo ben je niet opgevoed!
Diner van Frans Bauer?
Zit er nog vlees in de kroketten dan?
Meestal alleen maar van die gebonden snot met misschien mini-stukjes soya en poedertjes voor de smaak
Echte kroketten zijn gemaakt met echte goede ragout.
Maar het is geen eiwitbron zoals een steak of vis of krekels.
Toch is een Van Dobben of Kwekkeboom best lekker.
@Nuchternederland | 09-08-22 | 18:50: Vond ik ook, maar ben nu om naar de www.zwamshop.nl/a-57701018/producten/...
In de appelmoes zit vlees. Van dat moderne van toevallige insecten en wormen op je appel
Nou, zo onderweg in Europa in de file en in de drukte zie toch wel heel erge paupers met de dikste auto’s overal tussen kruipen, alles uit het raak flikkeren en heel eerlijk maakt dat me gewoon een beetje snowflake die er gewoon van baalt dat er zoveel eikels op deze planeet zijn. Het zijn er HEUL VEEL!
Het zijn er zoveel dat ik zelfs een sociaal credit systeem met camera’s minder erg zou vinden dan het aanschouwen van al die bullshit incl vorige topic over zwembad.
Laat het maar verharden.
Maar ze gaan nooit bij de schoften handhaven.... dat is het probleem.
Dikke auto’s, dikke pens en volgetatoeerd?
Hoogstwaarschijnlijk Nederlanders ;-)
Vandaag voor de 3e opeenvolgende dag: stamppot andijvie en een longdrinkglas rode wijn uit Chili. En met worst en spekjes.
Lekker! Zo hoor je ook een regulier wijntje te drinken!
Uit een waterglas of longdrink glas.
Niet uit de fles? Vreemd.
Jeetje. Net gegeten. Had ik dit geweten was ik patat en kroketten gaan halen. Nou ja. Dan morgen maar.
Ik heb net Cappuccino gehaald, mag dat ook?
@Adriel | 09-08-22 | 18:24: nee dat mag alleen in de ochtend. In Italië krijg je het smiddags niet meer.
Kom op, beetje doorzetten, gewoon eten. Doe het voor de gletsjers.
Het enige juiste menu is het menu dat de overheid ons voorschotelt.
Soylent green?
Kortom, er zijn gewoonweg teveel mensen op de wereld!
Neen! De wereld kan makkelijk het dubbele aantal bewoners aan, alleen dat gaat ten koste van vrijheden en door gedwongen ontwikkeling - dat willen 'we' niet.
@litebyte | 09-08-22 | 18:27:
Kortom: met meer bewoners wordt het er bepaald niet gezelliger op. Toch?
Nee, te weinig gletsjers.
Veel bier drinken en gehaktballen eten dus. Is heel goed voor het milieu. Dank voor deze grafiek GS. Laat ik aan mijn vrouw zien. Zeg maar. Dat ze ziet dat ik het niet zelf heb verzonnen. Ik zie dit heel positief.
*vegetarische* gehaktbal...
Vandaag met deze hitte vol van waarschuwingen uit onze overheid zag ik nog mensen overvloedig hun tuintje sproeien en auto wassen en kinderbadje vol laten lopen met ons drinkwater. Dus lieve mensen een kroketje met een vette frikandel gebakken in vet kan best, gewoon doen, to de zondvloed, is toch prima toch, lekker schijt hebben aan alles, als jij het maar kan doen
Als de bevolking toeneemt met miljoenen mensen door de open grenzen en diezelfde overheid geen ene fuck doet aan de infrastructuur om dat te faciliteren, ja, dan heb ik overal schijt aan!
Drinkwater op het gras spuiten, dat is inderdaad een no-go.
@DRUCKIE1 | 09-08-22 | 18:17:
Dat moet je nog eens formuleren denk ik.
Ik ging afgelopen maand mee op een 14-daagse milieureis naar de Noordpool. We hebben een fantstische reis gehad met allerlei journalisten, wetenschappers en betrokkenen uit de klimaatindustrie.... en ja we aten ook frietjes en kroketten ( vegetarische.)
Dus lieve knul, maak er ook vooral gebruik van zou ik zo zeggen!
@litebyte | 09-08-22 | 18:25: Zelf wil ik naar Antarctica gaan, want de pinguïn is mijn lievelingsdier. Aptenodyes Fosteri, keizerpinguïn in het Latijn. Die benaming vergeet ik nooit.
@Adriel | 09-08-22 | 18:28: wel een milieureis toch?
@John McClane | 09-08-22 | 18:32: Het hangt er vanaf. Misschien vind ik een nieuw energiebron onder het ijs.
@ litebyte, wat hebben jullie ontdekt?
Dat sneeuw wit is en ijs koud?
Maar goed dat jullie gegaan zijn, de uitstoot compenseren wij wel weer lieve knul
Menu 4 is gewoon een kindermenu.
Ik noem dat verjaardagsvreten, zoiets doe je 1x per jaar.
Dus eigenlijk gewoon een kinderachtig over the top grafiekje.
Vooringenomen gelul. Er zullen best mensen zijn de dagelijks 4 vreten, het overgrote deel zit tussen 2 en 3.
Uit mijn ervaring wordt je pas echt windering van Chinees eten. Het is die combinatie van rijst, bier en sambal, waarbij de winderigheid juist veroorzaakt wordt door de sambal.
Voor iedereen die er wel eens eentje laat vliegen:
youtu.be/mU7udSDh83M
Geef mij maar nasi goreng, met wat sambal en wat kroepoek en een goed glas bier erbij.
Met appelmoes uiteraard.
Maar wat dacht je van de bonen?
“Ieder boontje hep z’n toontje” zei m’n oma altijd.
Bloemkool kan er ook wat van en m’n vrouw trouwens ook.
@Ruimedenker | 09-08-22 | 18:13:
Bonen goed klaargemaakt geven geen problemen hoor. Niet uit blik natuurlijk.
Je kan zeggen wat je wil maar Hannibal Lecter dacht wel aan het klimaat.
Om effe op dat gejank om smeltende gletsjers terug te komen, uit recentelijk onderzoek gesmolten gletsjer meen in Noorwegen kwam naar voren. Dat de gletsjers bovenop een bos lag onderzoekers struikelde so to speak over de boomstronken bleken 9.500 jaar oud te zijn m.a.w. klimaatveranderingen is niet iets van specifiek vandaag de dag. Nuff said.
Toen cameraopnames met tussenliggende periodes onomstotelijk vastlegden dat de grote Aletchgletsjer in Zwitserland zich terugtrok verstomde de klimaathysterie nadat bosresten uit de Romeinse periode tevoorschijn kwamen.
Het hangt er ook vanaf of menu 1 in de winter of zomer wordt gegeten. Lokaal geteelde groenten van het seizoen hebben de minste impact. En als je in plaats van nepvlees (soja uit verre landen) bijvoorbeeld het konijjn van de buren in de maaltijd verwerkt is de impact misschien wel nog lager.
Flappie met appelmoes? Jummy.
De grootste vervuilers zitten dus bij 1, 2 en 3 want de helft van de planeet vreet dat voer. Een miljoenmiljard Chinezen met een nummer 3 ("mèh sambal bij") bijvoorbeeld. Dito voor India (toch ook 1 miljard+) waar men hoofdzakelijk vaag-arisch eet.
Chinezen en Indiërs stoten dus verhoudingsgewijs veel meer broeikasmeuk uit. Niet alleen in aantal maar ook in geconsumeerd voer.
Wat slacht een vegetarische slager eigenlijk?
Vegetarisch vlees, wat anders?
Maiskippen, koeien die alleen maar gras eten, dat soort.
@John McClane | 09-08-22 | 18:08: Vleesetende koeien, moeten we niet willen. Ze worden net varkens.
Vegetariers uiteraard.
Carbon footprint is verzonnen door BP zodat ze lekker door kunnen gaan met waar ze mee bezig zijn: www.youtube.com/watch?v=1J9LOqiXdpE&a...
Wat rekenen ze voor het fabriceren van dat stukje namaakvlees? Gebruiken ze dezelfde rekenmethode als bij biomassa?
WAT? €3.75 voor patat, kroket en appelmoes met GRATIS MAYO?
Een broodje frikandel speciaal doet hier tegenwoordig €3.95 op t bestelmenu..
Kindermenu.
650 gram vreten per maaltijd? Dat is zelfs voor Hubert wat veel.
Tword onderhand tijd voor klimaatfascisme. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks.
Maaltijd 1 is hutspot met nepvlees.
Een keer lekker, maar niet elke dag.
Geldt ook voor maaltijd 4
Maar goed, het zoveelste vooringenomen, nutteloze onderzoek.
Duidelijk een anti-vlees campagne.
Mag hoor, maar doe niet zo denigrerend naar de mensen die wel eens frituren.
Maaltijd 3 is kudt, want veel waterverspilling. Voeg daar een komkommer aan toe en je kunt net zo goed biefstuk eten.
Komkommer is puur water, net als taugé. Smaakt naar niks.
Mijn vrouw is wel blij met komko… laat maar.
Ik ga voor maaltijd 2, zonder jus, zonder pasta, met een gebakken piepertje.
Wat is de methaan uitstoot van elke dag hutspot?
@klaas24 | 09-08-22 | 18:00:
Ik koop bij de Rabo extra virtuele Methaanmunten voor die extra uitstoot.
Goed plan van BarbaRabo Braadsma.
Ik ben ZO ONTZETTEND KLAAR met dit klimaat gezeik. Ik kan niet wachten op de PS verkiezingen in maart.
Hoe rijker, hoe meer uitstoot? Nogal wiedes, en "tja, verschil moet er zijn".
Hoeveel emissie zit er op avocado, quinoa en al die andere GroenLinkse hipstermeuk die vanaf de andere kant van de wereld moet worden ingevlogen?
Voor avocado is erg veel water nodig. Door grootschalige productie zitten de kleinere boeren met droog land, en een door pesticiden vergiftigde omgeving.. Maar dat kan niemand hier boeien.
Hoe het met CO2 zit, weet ik niet.
@Frau_Ferkel | 09-08-22 | 18:08:
Een avocado heeft net zoveel water nodig als iedere andere boom, kletskoek.
Ik heb er vier in mijn tropische tuin en hoef ze echt niet te sproeien.
@J.Cash | 09-08-22 | 18:29: Sproeien is trouwens alleen iets van de westerse welvaartstaat de rest van de wereld doet irrigeren.;)
@Smoelensmid | 09-08-22 | 19:13:
Hoe dan ook, irrigeren, sproeien, ze groeien als kool, mijn dochter bracht er laatst daarvan vier mee, een was 650 gram.
Zonder sproeien. Gewoon een regenbui af en toe.
@J.Cash | 09-08-22 | 18:29: Vier bomen is iets anders, als een plantage.
U moet even googelen doen.
@Frau_Ferkel | 09-08-22 | 19:49:
Nee hoor hoeft niet.
Mijn schoonvader heeft een plantage en is exporteur. Geen irrigatie nodig.
Laat je niks wijs maken.
Je moet kijken naar de totale CO2-uitstoot en met plannen komen om die naar een acceptabel niveau terug te dringen. Inmiddels is wel duidelijk dat dat kan, zonder al te veel pijn (maar wel met een forse investering). Wat je vooral niet moet gaan doen is dit soort gekut op de millimeter, met persoonlijke CO2-budgetten of kijken naar 1 enkel aspect daarvan, zoals de maaltijd. Dat is hetzelfde soort MBA-cijferneukerij als de managers die het een goed idee vinden om het 3 laags pleepapier te vervangen door oude kranten, en de gratis blikjes fris op kantoor af te schaffen. Lijkt een hoop op te leveren als je naar de totale besparing kijkt, maar als % van de personeelskosten stelt het geen fuck voor en levert het alleen maar kwade gezichten op. Dit soort gedoe is hetzelfde. Net als die hetze tegen plastic rietjes trouwens.
Ik ga moderaat voor maaltijd 2, met een logische aanpassing.
Ik heb 200 ml verse jus nodig, zie ik. Voor verse jus moet ik eerst vlees braden.
Daarvoor neem een 500 gram ribeye, en laat de zalm weg.
Aanpassing: geen jus. Ik heb van het vet en aanbaksel een saus gemaakt. Tijdens het nagaren van het vlees: de ui erin gefruit, met boter en bloem een roux gemaakt, met gekneusde groene pepertjes.
Allemaal in hongerstaking voor een beter klimaat!
Wat moet ik doen om van die sneue deugkneuzen af te komen…?
Bekeren
Verder oostwaarts...
Veel verder.
En een delletje met zalf? Zeker nog meer CO2?
Bier doet het heel goed in deze deugstatistiek.
Dus: meer bier drinken!
Soms krijg ik het gevoel dat dit allemaal één groot experiment is... met de ene "crisis" na de andere... even kijken hoe ver we kunnen gaan... Dames en heren politici, ik zeg u één ding: van mijn goulashkroket blijven jullie af. Daarmee is de maat dan eindelijk vol!
Het is geen experiment, maar vooral een verdienmodel... het zijn de foute figuren die al dan niet in opdracht van (content creation...) stukjes typen om een bepaald beeld te creeren. Daar zit een hele industrie acher.... getrokken door types als Nijpels tot aan machtige EU-org. gevoed door tal van lobbyisten
Sinds wanneer is friet en frituur een maaltijd. Het alleen je voleten.
Frans_van_Rooij zal er anders over babbelen maar die gaat dan ook eindeloos vergelijken tot het nergens meer over gaat.
Maar liefst 3 doperwten dude!
Dat zijn geen doperwten maar tuinerwten. En die zijn vies.
Helemaal niet
Je bent in de war met tuinbonen, die zijn vies.
@John McClane | 09-08-22 | 17:49: Tip; koop een goede Italiaanse salami, snij er plakjes van en neem een plakje tezamen met een tuinboon. Doe dat nog een keer en neem dan een slok Negro Amaro uit Puglia. Uw mening draait dan 180 graden.
En wat blijkt ? VleesvervangerTs zijn helemaal niet zo duujjjzaam.
knowablemagazine.org/article/food-env...
Die hele vleesvervangerbusiness heb ik überhaupt nog nooit begrepen. Ik kook een keer of vijf per week vegetarisch. D'r zijn zat prima recepten waar vlees gewoon uit weggelaten kan worden, of waar vlees überhaupt niet in thuis hoort. Smaakt meer dan prima.
Maar de Nederlander is zo aan z'n aardappelen, groente en vlees gehecht, dag er een slap aftreksel van een hamburger in de vorm groenteschijf geserveerd moet worden. Wat. Een. Smaakloze. Bagger. Is. Dat.
@Spaanders | 09-08-22 | 17:50: de Nederlander bestaat niet meer.
Ik ken niemand die nog klassiek Nederlands eet.
Pasta's, rijst, Mexicaans wordt vee gegeten.Ook wel eens wat vegetarischl.
Feit is dat vliegen veel slechter voor atmosfeer lagen is als bekend wordt gemaakt.
Dus EU leden die veel vliegen en iedereen die jaarlijks 2 maal of nog vaker in een vliegtuig stapt zijn de boosdoeners.
O ja en vergeet die mensen in Afrika en Azië niet die iedere dag hout stoken om eten te bereiden.
Hutspot met bier, classic ontbijtje.
Maar dan wel met een goede worst, bal gehakt of klassiek klapstuk. Van echt dierenvleesch natuurlijk
@NaughtiusMaximus | 09-08-22 | 17:59: dat spreekt voor zich. Er is niks met vegetarisch eten, je moet gewoon alleen wat vlees toevoegen.
Wat ik eet staat niet in de grafiek, dus ik ben gevrijwaard. Maar ik zal er aan denken terwijl ik de Kwekkeboom bitterballen in de airfryer doe.
Ik zie maar 1 kroket, geen kroketten.
Verdienmodel nummer zoveel, de betutteling. Angstporn, het werkt echt.
Zet er één vakantie van Rob Jetten naar Thailand naast, dan is het kindermenuutje niet meer zichtbaar. Een minuscuul puntje naast de CO2 kolom van Jetten. Niet om Robbie hier alleen op te pakken, maar als symbool voor al die vliegende en liegende 66ers en groene khmerleden.
Retour Thailand = 5 jaar geen vlees eten.
Een leuk artikel voor al die aflaat kopers van de groene jihadisten op links.
www.evertnieuwenhuis.nl/nieuws-achterg...
Zeker een leuk artikel on zaken in perspectief te zetten. Alleen die aanbevelingen onderaan, hmmm.
"Nog geen groene elektriciteit? Direct aanvragen".. Als er *iets* een groene aflaat is dan is dat het wel. Groene stroom is een farce, een administratief certificatencircus waar niemand beter van wordt. Behalve de aanbieders van groene stroom dan.
@marcoplarco | 09-08-22 | 18:05: bij groene stroom moet ik altijd aan een vriendin denken toen ze werd gebeld door een aanbieder van dat groene spul. Ze liet die kerel alles vertellen, stelde vragen, wilde het verhaal nog een keer horen om dan te besluiten om het toch maar niet te doen aangezien ze kleurenblind was. En dan hing ze op.
@marcoplarco | 09-08-22 | 18:05:
Klopt, komt wel uit de groene hoek, maar dit is wel een goed stuk tav die aflaten. Peeters is ook geen hardliner maar wel betrokken bij klimaat.
Groene stroom is inderdaad onzin. Ooit heeft Arjan Lubach daar nog een hilarisch stuk over gedaan.
Ik eet zelfs geen groen brood.
Slechts €3,75 voor een maaltijd. Toe maar. Het lijkt de Balkan wel.
Was het maar een maaltijd.
Alleen een tering eind weg. Voor mij dan. 2 uur 16 min staat er ook nog bij “snelst”.
*frituur aanslingeren doet
Alle Nederlanders straks co2 neutral met een halfgevuld rijstkommetje per week. Een land waar Mao Zedong trots op kan zijn.
Zeker. Het beleid van Mao was een zegen, 45 miljoen doden, geschat, door hongersnood.
Scheelt wel een hele boel CO2 uitstoot, die 45 miljoen mensen minder.
@Frau_Ferkel | 09-08-22 | 17:50: Met de culturele revolutie zijn er ook bosjes afgeslacht. Dus niet alleen de grote sprongen voorwaarts met de hongersnoden.
Jeetje, moet ik dat allemaal per dag eten en drinken? Nou ja, vooruit dan maar, alles voor de planeet.
Zo, je brengt me op een idee voor dadelijk
Lang verhaal kort:
De mens stoot CO2 en stikstof uit. Dood aan de mens!
Dat zal ook de conclusie zijn die een toekomstige AI trekt.
@4HoogAantWater | 09-08-22 | 18:02:
Het zou met niet verbazen als AI nu al de sturende kracht is achter de vreemde vaart der volkeren.
Het intellect van één computer is al duizenden malen groter dan dat van een mens. Kan je nagaan wat voor bewustzijn onder A.I. kan ontstaan als je miljarden van deze apparaten wereldwijd met elkaar in verbinding brengt.
Als je alle vegetarische rommel wegschuift, heb je één goede maaltijd.
Ik kies ook altijd vlees uit zonder beter leven keurmerk. Ik wil niet dat mijn kip illusies krijgt.
Eet Regionaal. Wij verbouwen in Nederland al het voedsel dat nodig is om jezelf in levensonderhoud te voorzien.
Dat is niet waar. We kunnen zelfvoorzienend worden, met de juiste voedingsstoffen en -waardes, maar dat vergt wel een grote aanpassing aan het soort eten op het gebied van gewassen en vlees/vis.
@Bootvisser | 09-08-22 | 17:57: groenten, fruit, zuivel, vlees, vis, zaden, noten, pils en brood in alle soorten. Jazeker zijn we zelfvoorzienend, nog wel.
@Bootvisser | 09-08-22 | 17:57: mensen zouden alleen nog vis mogen eten die ze zelf vangen.
zoetwatervis? veelal een grondsmaak en zo niet bv de voorn , dan is het een groot gratenpakhuis. niet aan beginnen.
Hoeveel C02 maken mensen in een sportschool (de enige school waar je niets leert) ?
Om die friet mayo er weer af te trainen.
Barger Compascuum is “achter de dennen”, niemandsland naar Duitsland. Holbewoners, maar vrolijk en vrij.
‘Maaltijden’. Pasta met zalm en jus. Lekker zeg. Of rijst met witte wijn, taugé en champignons. Kun je me voor wakker maken.
Gerookte zalm is wel te doen maar als gewone vis niet te eten.
@miko | 09-08-22 | 19:01:
En dan nog steeds niet met jus
Dat witte bakje, is dat mayonaise of het ijs toe? Kan me niet voorstellen dat ze alles tegelijk serveren.
En bij maaltijd 4 geen drinken? Raar.
Bij maaltijd 1 een biertje, 200cl. Weinig impact staat er. Nou weet ik uit betrouwbare bron dat het brouwproces niet geheel vrij is van energiegebruik. Hoe zuiver is dit onderzoek?
@marcoplarco | 09-08-22 | 17:56: En wat denk je van de bubbels in dat bier? Pure CO2!
Mmmmm, room ijs.
Het is friet, geen patat.
Nee.
Klopt.
Patatje Oorlog aub.
@RickyLaRue | 09-08-22 | 18:32: in Venlo zit daar gewoon curry bij. Best lekker. Maar dan heet het ook weer friet.
Vroegah waren we blij met duine vol bramenstruiken in Cadzand vlakbij camping Hoogduin. Wat en bramenjam mijn moeder wel niet gemaakt heeft in die tijd. Mag dat nog tegenwoordig, bramen plukken in het wild?
Oeh en bramensap, en wat maken we van bramensap vraag je? Haagse bluf natuurlijk!
www.bakkenderwijs.nl/wereldbakkertje/...
@redthehaghue | 09-08-22 | 17:34:
Bramensap, daar stoken wij een eau de vie van.
Wil je dat nog wel, bramen plukken, als je weet wie daar allemaal op piest?
@Niet_Van_Hier | 09-08-22 | 17:43:
Dat kan alleen als je niet van hier bent natuurlijk.
Helaas, het plukken van wilde bramen is al een tijdje verboten...
Je mag per persoon 250 gram plukken. Weegschaaltje mee dus, of een kansenjongere aanspreken, die hebben er standaard 1 op zak.
REAGEER OOK