achtergrond

Geenstijl

Stijging huurprijzen daalt, Nederland genezen

Het gaat weer GOED met ons

Niet (meer) beschikbaar

Want net als de koophuizen worden ook huurhuizen goedkoper. Of nja, de prijzen stijgen nog steeds maar dan net iets minder hard dan vorig jaar, en tegenwoordig geldt dat als executieverkoop. Dus voor iedereen die nog steeds denkt dat Nederland bedoeld is om in te wonen maar (als huurder) wel veroordeeld is tot de verkeerde kant van de welvaartskloof, van harte! Huizen in de vrije sector met een kale huurprijs boven de liberaliseringsgrens van 763 euro per maand [waarna huurprijzen niet meer beschermd zijn] waren in het tweede kwartaal van 2022 SLECHTS 1,3% duurder dan het jaar daarvoor. 

Directeur Jasper de Groot van woningplatform Pararius denkt dat de daling van de stijging deels komt door het vergrote aanbod: "Wat je hoort op de koopmarkt is dat huizen langer te koop blijven staan. Dat heeft waarschijnlijk tot resultaat dat woningzoekenden de kat uit de boom kijken en dat sommige huiseigenaren een van hun huizen tijdelijk moeten verhuren. Dat kan voor meer afkoeling zorgen op de vrije sectorhuurmarkt.

Maar natuurlijk lag de stijging in de enige steden die ertoe doen - Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht - nog steeds hoger dan het landelijke gemiddelde.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.