Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – De waanvoorstelling

Een premier is gewoon onze werknemer. Het lukt hem niet om in een redelijke termijn van DRIE JAAR te voldoen aan de WOB en archiefwet

Drie advocaten van het zeer gerenommeerde Pels Rijcken (hofleverancier van landsadvocaten sedert 1969) publiceerden april 2019 dat sms- en whatsapp-berichten onder de WOB vallen. Dit deed het trio naar aanleiding van een uitspraak van de bestuursrechter van 20 maart 2019. Ze hadden namelijk kansloos verloren, en probeerden de verwachtingen tot enige transparantie te beperken.  

De rechterlijke macht schreef onder meer: “De werknemer die de privételefoon gebruikt voor het ontvangen en verzenden van werkgerelateerde berichten moet deze berichten zo nodig overdragen aan zijn werkgever.” Een premier is gewoon onze werknemer. Het lukt hem niet om in een redelijke termijn van DRIE JAAR te voldoen aan de WOB en archiefwet zoals uitgelegd door de Raad van State.

Mark beweerde dat hij alle belangrijke sms’jes had doorgestuurd aan ambtenaren ter archivering. De ontbrekende sms’jes met burgemeester van Amsterdam Femke Halsema over coronademonstraties bewezen het tegendeel. Live archivering werd live vernietiging. Mark Rutte heeft geschiedenis gestudeerd. Bewust of onbewust bepaalt hij wat wel of niet bekend wordt.

Daarover schreef George Orwell reeds in 1948: "Who controls the past controls the future: who controls the present controls the past," Er is met een leger van duizenden persvoorlichters een autoritaire controle ontstaan op ons heden. Openbaarmaking wordt gespind, getraineerd of geblokkeerd, zodat er complete regie ontstaat over wat politici, journalisten en kiezers weten.

Daarmee houdt Mark Rutte grip op onze beeldvorming. Of het nu een sms’je, fotorolletje, bonnetje, begroting, kinderopvangtoeslagdossier of OMT-advies is, het verhaal blijft hetzelfde. Hij schrijft zijn eigen geschiedenis, u knikt braaf en tekent om de vier jaar bij het kruisje. Het maakt niet meer uit wat er gebeurd, het maakt uit wat u mocht weten en hoe u dat achteraf beleefd.

Zijn eigen Ministerie van Algemene Zaken doet zo veel mogelijk mondeling om geen sporen achter te laten. Volksvertegenwoordigers, journalisten en kiezers krijgen na veel aandringen kruimels informatie. Gemiddeld mogen ze 161 dagen wachten op zwartgelakte en incomplete WOB-dossiers. Ze zijn uitgeput voordat ze aan reconstructies, bestudering of het debat mogen beginnen.

Wat we wel weten, mogen we een beetje over pruttelen, wat we niet weten zijn de lijken in de kast waarmee dit kabinet volledig chantabel wordt. Het is zo'n puinhoop dat rechters aangeven deze buikpijndossiers niet op te kunnen lossen. Strategisch lekken is de Haagse slangenkuil een wapen, in plaats van de eerste stap naar transparantie, lerend vermogen en democratie.

Kamervragen worden zeer respectloos en laat beantwoord. “Is dan het spel niet, zoals ik in de afgelopen jaren heb meegemaakt, dat er, op het moment dat je vraagt "zijn er documenten die hierop zien?", wordt gezegd "nee, u vroeg om een document en niet om een memo"? Dan vroeg je een memo en dan had je niet naar een notitie gevraagd, want het was een notitie.”

We zagen dat soort smerige spelletjes ook in het Wilders-proces. Een Raadsheer van Het Hof ontkende eerst onder ede dat hij een getuige had beïnvloed en geen beschikking bij zich had om arabist Hans Jansen mee te confronteren. Toen Brammetje vervolgens meesterlijk doorvroeg of deze raadsheer een deel van de beschikking bij zich had, moest hij bekennen. (vanaf minuut 37).

Deze cultuur van ontkennen, draaien, de documenten niet delen, incomplete archieven bijhouden bestaat al heel lang. Meest tekenend is een minister Van Agt die bij een treinstel met honderden kogelgaten blijft beweren dat het niet de bedoeling was gijzelnemers te doden. Dankzij een of ander wonderlijk sprookje moesten die Molukkers als een vergiet verder leven ofzo.

Minister De Jonge bleek privé-systemen en privé-mail te gebruiken om het ongemak van goede beveiliging te omzeilen. Dit maakt een reconstructie en controle achteraf nogal moeilijk. Dat is ook buitengewoon pijnlijk omdat tijdens de coronacrisis de WOB tijdelijk buiten werking is gesteld, waardoor controle tijdens zo goed als onmogelijk werd.

Gezien de ingrijpende maatregelen zoals lockdowns, uitbreiding van intensive care verbieden, tientallen miljarden noodsteun of vijf miljard kwijtraken, lijkt het me handig volledig open te evalueren. We moeten ervan leren, want deze ramp zal zich herhalen. Zeker aangezien overbevolking en reislust de mensheid vatbaarder maken voor virussen, zoals apenpokken laat zien.

Defensie heeft hardnekkige problemen heeft met vastgoed-, inkoop- en munitiebeheer. De tijdelijke verhuizing naar Vlissingen, die een leegloop van honderden ervaren mariniers gaf, blijkt een miljard duurder uit te vallen. Dit politieke prestigefiasco sloeg een bres in onze krijgsmacht, het duurt jaren voordat de nieuwe rekruten opgeleid zijn. De minister faalde, zweeg en wachtte het rapport af.

De Algemene Rekenkamer maakte gehakt van de uitgaven en verplichtingen van het rijk, van meer dan 5% staat de rechtmatigheid niet vast. Daarmee zijn de problemen in een jaar verdubbeld. De nieuwe D66-minister van Financiën valt fors tegen, zelf vind ze het zorgelijk. Ze reageert achteraf, in plaats van dat ze deze problemen voorkomt, of vooraf met het parlement en de pers deelt.

Maar ook in de toekomst gaan we gewoon verder met deze bestuurscultuur. Negen miljard werd het onderwijs ingegooid, geen extra docenten, geen meetbaar effect. De dwangpomp en 25 miljard voor klimaat & stikstof lopen vast op een gebrek aan installateurs en bouwvakkers. 20 miljard voor een Nationaal Groeifonds loopt vast op een gebrek aan personeel. Kansloze plannetjes zonder poppetjes.

Er wordt gewerkt met fondsen waarvan alleen een grof raamwerk en het aantal miljarden bekend is. Op deze manier wordt het hele voortraject dat tot een besluit leidt op afstand van het kabinet en het parlement geplaatst. Controle vooraf wordt onmogelijk, het budgetrecht sterft af. De Algemene Rekenkamer maakt zich zorgen over de rechtmatigheid en interne & externe controles.

Mark Rutte ontkent zijn patroon uit het verleden, heden en toekomst

Reaguursels

Inloggen

Als we dit nou 's allemaal vanuit een hele andere hoek beschouwen en het "systeem" dat democratie heet vervangen voor een meritocratie waarbij de leiders worden afgerekend op hun prestaties, zou dat iets veranderen voor "het volk"? Zou een zakenman zich heel erg druk maken over een investering van 60 miljard om een reductie van CO2 van 0.000007% te krijgen? Dit in de wetenschap dat diezelfde CO2 uitstoot in China vrolijk verder wordt opgeschroefd.
Mogen we vaststellen dat onze huidige politici (op een enkeling na) allang niet voor het volk werken, maar daar zitten voor hun eigen comfortabele baantje met dito inkomen?
Enkele jaren geleden werd bij referendum aangegeven dat we geen Oekraïne bij de EU wilden. Er werd een geitenpaadje ontdekt waarbij "nee" opeens "ja" werd. Worden we nu dankzij dat geitenpaadje door onze regering een kansloze oorlog in gerommeld?
Enfin het zijn maar wat vragen, mijmeringen zo u wilt...

de Jager59 | 22-05-22 | 08:44

Rutte houdt zich met zijn SMS gewoon aan de regels, als je het anders wilt moet je de regels veranderen.

jan huppeldepup | 22-05-22 | 08:37 | 1

oehoe jongetje !!

Ik lees toch wat anders:
De rechterlijke macht schreef onder meer: “De werknemer die de privételefoon gebruikt voor het ontvangen en verzenden van werkgerelateerde berichten moet deze berichten zo nodig overdragen aan zijn werkgever.” Een premier is gewoon onze werknemer. Het lukt hem niet om in een redelijke termijn van DRIE JAAR te voldoen aan de WOB en archiefwet zoals uitgelegd door de Raad van State.

Soms is begrijpend lezen moeilijk.

Yellow Shark | 22-05-22 | 08:50

Politiek te te belangrijk om aan politici over te laten schreef Hannah Arendt. En zie wat ervan komt als wij dat wel doen. Vertel uw kinderen en kleinkinderen wat ze te wachten staat als wij op de ingeslagen weg verder gaan. Wingewest van de moffen en de kikkers.

Zemko | 22-05-22 | 07:40 | 2

Ach als stemgerechtigden niet meer in hun eigen interesse stemmen maar hun emotie gaan we regelrecht naar nazi-Duitsland. En dat is het probleem hier. Er lopen een zooitje sukkels rond in de Kamer die echt gewoon helemaal niets doen voor jou of ik of het landsbelang. Als ik Rutte was had ik ontslag genomen en gezegd 'veel plezier met Kaag'.

Theodorus.Goldbach | 22-05-22 | 08:01

Wingewest van de Moffen, Van de Fransen zul je bedoelen.

Haberdoebas | 22-05-22 | 08:24

Ik weet niet van wanneer bovenstaande foto stamt, maar het is zeker geen Nokia.

LaPachanga | 22-05-22 | 07:32
-weggejorist-
Montgomery Burns | 22-05-22 | 02:09

Helaas, het boeit de meeste mensen in dit land niet. Rutte is een achterbakse leugenaar, het boeit de mensen niet. De meeste zijn maar wat graag slaaf van de overheid blijkbaar, en Rutte komt letterlijk overal mee weg. Dus gaan er van de 35 zeteltjes er 2 af om gelijk daarop weer terug te komen. Niets deert hem. Hij is en blijft de teflon man waarop alles afglijdt. De mensen willen Rutte en niets anders. Geen schandaal is groot genoeg. Hij is en blijft de ontastbare koning van dit land en wij zijn simpele onderdanen die naar willekeur uitgeknepen en kapotgemaakt mogen worden met een schaterlach er achteraan.

dijkbewaker | 22-05-22 | 02:08 | 1

Het probleem is ook dat er geen echt alternatief is! Wilders is te 1-lijnig en is nog minder transparant (zou wel grappig zijn om hem toch een keer als PM te hebben, dan worden we volgens mijnuit de EU gegooid en da’s mooi!), Baudet is van het padje af aan het raken en niemand binnen de gevestigde partijen heeft iemand die het zou kunnen. Blijft over omtzicht, maar die wil nie…

Kortom, de landelijke pouis zo dood als een pier!!

Als_je_me_nou | 22-05-22 | 07:35

Het moet de echte VVD leden toch ook aan het hart gaan dat hun partij inhoudelijk volledig uitgehold is. Zelfs Rutte verdwijnt een keer en dan is er niks dan leegte, geen visie, geen politici met enige smoel, zijn nalatenschap zal bestaan uit een vieze smaak en niemand zal die meer proeven dan de echte liberaal democraten.

Blauwpetje | 22-05-22 | 01:16

tekenend is dat de klimaatdoelen wel gehaald worden ondanks dat er geld uit de klimaatpot wordt gehaald. Hoedan?: ze gaan het op een slimmere manier doen.! Was er dan zoveel geld gereserveerd omdat het de bedoeling was om het op een domme manier te doen. Denk overigens niet dat die slimme manier er komt met de huidige personele bezelling op dat ministerie.

merallas | 22-05-22 | 00:36

Mark klaagt dat het met zijn nieuwe iPhone nu moet prutsen om te kunne sms-sen maar hij vergeet het gemak waarmee hij ze nu in één veeg kan wissen.

Colin.Fart | 21-05-22 | 23:56

Ik waardeer kundig bestuur boven absolute democratie. Daarom is het de hoogste tijd voor een kiesdrempel. Dat kan al dat kleine oppositiegrut opflikkeren. Grote partijen kunnen het zich niet veroorloven om louter destructief te zijn, of ze eindigen zoals Greet: voor eeuwig aan de zijlijn.

Deze sms-jes zijn een absolute nonsens-kwestie en de geveinsde verontwaardiging van het oppositiegrut is gemakkelijk en doorzichtig. 100% Team Rutte in deze.

de IJsman | 21-05-22 | 23:43 | 9

Zo denken ze er in China ook over.

Blauwpetje | 22-05-22 | 01:13

@de IJsman | 22-05-22 | 00:06:
Soms is het voor de samenleving goedkoper om een lul met vingers thuis op wachtgeld te zetten.
Ter info 2e hands premiers liggen niet zo goed op de arbeidsmarkt: denk maar aan
-van Agt
-Lubbers
-Balkenende
Geen van deze namen heeft na zijn premierschap een vooraanstaande positie weten te bemachtigen.
Specifiek voor Rutte zal gelden dat na zijn veroordeling als staatssecretaris hij een VOG moet kunnen overleggen, dat kan afhankelijk van zijn nieuwe functie elders nog een dingetje worden.
Een ander experiment met ex-politicus Camiel Eurlings liep bij KLM ook niet zo goed af voor Camiel.

Beroep = Boerenlul | 22-05-22 | 04:53

Onzin, het verdoezelen van deze sms'jes is de zoveelste uiting dat Rutte niet wenst dat politieke besluiten transparant tot stand komen. Wanneer de oppositie de regering niet meer ter verantwoording kan roepen omdat niets meer traceerbaar is is er wel degelijk sprake van een groot probleem, een disfuntioneerde democratie. Ieder integer persoon, en ook lieden die team Rutte aanhangen, zou dit moeten kunnen begrijpen. Deze verrotte cultuur overstijgt de simpele partijbelangen.

therealbraindump | 22-05-22 | 08:35
▼ 6 antwoorden verborgen

Het gezever over de SMS-jes van Rutte tekent het totale gebrek aan niveau, professionaliteit en gebrek aan gevoel voor urgentie en verantwoordelijkheid bij het grootste deel van de kamerleden. De enige politieke professional in Den Haag is Rutte, of je het nu met hem eens bent of niet.

bdn01 | 21-05-22 | 23:36 | 15

@Frau Merkel | 22-05-22 | 01:15: Welke wet heeft Rutte overtreden? Graag ook even een referentie waaruit blijkt dat er in Rutte's opdracht kinderen zijn "geroofd".

bdn01 | 22-05-22 | 01:42

@Boeser_Onkel | 21-05-22 | 23:51: Interne beraadslagingen van de ministerraad zijn geheim. Daar vallen sms-jes ook onder. De reden? De ministerraad spreekt uit één mond. Rutte is slechts de voorzitter en woordvoerder van de ministerraad. Niet Rutte is verantwoordelijk, maar de betreffende minister.

bdn01 | 22-05-22 | 01:46

@TeeJee | 22-05-22 | 00:01:

Je blaast te hoog van de toren kereltje. En je onderschat je tegenstanders. Dat zijn slechts twee van je grove fouten in het leven.

Theodorus.Goldbach | 22-05-22 | 07:57
▼ 12 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Arnold Layne | 21-05-22 | 23:15 | 2

Macht corrumpeert.... Altijd.

Waarom zoveel mensen dat vergeten als ze een foto van de man in kwestie op de fiets zien, zal mij altijd een raadsel blijven.

Lood om oud ijzer | 21-05-22 | 23:07 | 1

Mensen hebben de neiging te denken dat die macht aan hun kant staat en vergoelijken dan alles. Tegen de tijd dat ze erachter komen dat ze ook tot het klootjesvolk gerekend worden net als iedereen is het te laat.

Blauwpetje | 22-05-22 | 01:21

Als Mark Rutte al zijn 'critici' en daarmee bedoel ik de mensen die hem gewoon haten om hem te haten en alles doen om hem te verwijderen dan treed hij gewoon af.

Weet je wie dan minister-president wordt?

Kaag.

(hehehe)

Theodorus.Goldbach | 21-05-22 | 22:46 | 2

Zolang het maar geen CDAert wordt is er al een boel gewonnen.

Zapata10 | 21-05-22 | 22:47

*kuch*

"Als Mark Rutte al zijn 'critici' een hak wil zetten en daarmee."

Theodorus.Goldbach | 21-05-22 | 22:49

Dat rechters zich invloed bij de wetgever via de media moeten halen is toch wel het allerlaatste. Als de rechter wel aan de Grondwet mag gaan toetsen is het hek helemaal van de dam en wordt de chaos nog groter. Het hele lobbyapparaat en daar veeg ik overheid, ambtenaren en de instituties maar even onder, omdat het een zongesmolten plak Haribo zouteloze drop is, is uit zijn verband getrokken en is een teringbende. Via niet bestaande partijen tot verkleefde machten is het een ideologisch gedreven stelletje eurofiele deugers, dat geen enkele binding met de burger meer heeft en spuugt op eerlijk werk.

Frau Merkel | 21-05-22 | 22:45

Wel gewoon een werknemer maar deze werknemer ontvangt geen salaris maar een schadeloosstelling zoals hij het noemt..

Southpark | 21-05-22 | 22:43

Is er nou echt niets belangrijker om zo uitgebreid over te zeiken dan SMS'jes van Rutte??? Wat een klote volk zijn we toch.

heppykemper | 21-05-22 | 22:42 | 6

Een oude man die een vieze mop vertelt. Daar gaat het nu al weken over.

Arnold Layne | 21-05-22 | 23:16

@Grolsch_beugel | 21-05-22 | 23:03:
Duidelijk niet. Heppy heeft wellicht liever over... nou ja, vul maar in, zolang het maar niet over relevante zaken gaat.

zwenkwieltje | 21-05-22 | 23:35

Dat was precies de conclusie van een grote kamermeerderheid. Alleen de usual suspects aan de rafelrand van de samenleving hebben de motie van afkeuring ondersteund.

bdn01 | 22-05-22 | 02:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Waar ik overigens aan toe moet voegen dat er veel teveel Kamerleden zijn die NIET het landsbelang dienen. Ze zijn bezig met zichzelf. Niet eens met hun kiezers. Ze zijn niet hard aan het werk om het beste voor hun kiezers te presteren maar gewoon om wat te blaten voor de bühne zodat het domme juichvolk wat toch al boos is, en chronisch boos is weer op ze gaat stemmen zodat ze weer lekker achterover kunnen leunen met een dik salaris. Dat zijn de luie uitvreters. Ik ga geen namen noemen maar iedereen met een IQ groter dan zijn schoenmaat heeft prima door wie deze mensen zijn. Je kan niet jaren dingen roepen en niets presteren. Dan ben je geen knip voor de neus waard. Ik hoop dat meer en meer mensen dat gaan begrijpen.

Theodorus.Goldbach | 21-05-22 | 22:37

Van Agt had niet veel haar meer en om hem hier met zijn haren bij te slepen gaat mij te ver. Hij heeft na lang onderhandelen een beslissing genomen en terroristen daarbij naar het licht begeleidt. Het was de bedoeling dat ze op de grond zouden gaan liggen en daar zouden blijven. Dat de ploppers daar anders over dachten is vervelend. Deze kwestie is van een heel andere orde.

Frau Merkel | 21-05-22 | 22:37

Mark Rutte overleeft dankzij de Rutte doctrine.
Niets in het openbaar bespreken, altijd alles in achterkamertjes.
Als je geen notulen bij houdt hoeven die ook niet gearchiveerd te worden.
Als de niet bijgehouden notulen niet in het archief zitten kunnen ze ook niet opgevraagd worden.
En hij komt er al 12 jaar mee weg, dus het werkt.

Osdorpertje | 21-05-22 | 22:35 | 6

@Theodorus.Goldbach | 21-05-22 | 22:39:
Zeer twijfelachtig. Het bedrijfsleven houdt van mensen die prestaties leveren, niet van palingen in een emmer snot die alles verkloten.

Rest In Privacy | 21-05-22 | 23:23

@Theodorus.Goldbach | 21-05-22 | 22:39: Niet vanwege zijn kennis en kunde, maar vanwege zijn netwerk. Zo werken die dingen. Dingen regelen via je vriendjes... Rutte wordt na zijn politieke carriere een soort Sywert-for-hire.

Muxje | 21-05-22 | 23:24

Alle beraadslagingen van de ministerraad zijn geheim. Al sinds Thorbecke, en met een goede reden. Er moet daar vrijuit gepraat kunnen worden zonder enige blad voor de mond. "Functie elders" had daarom nooit mogen uitlekken, het is een gotspe dat die dame uiteindelijk mindef is kunnen worden.

bdn01 | 22-05-22 | 01:51
▼ 3 antwoorden verborgen

De minister-president dient het landsbelang. Niet het belang van nieuwsgierige burgers. Dat is nooit anders geweest. En gelukkig maar. Het land wordt meer en meer onbestuurbaar en dat komt niet door incompetente ministers, dat komt omdat sommigen het nodig lijken te vinden (voor financieel gewin denk ik) om op elke slak zout te leggen en constant spijkers op laag water te zoeken. Niet Rutte of Kaag maken dit land kapot. Mensen die hun plek niet kennen maken dit land stuk. Neem SMS-gate. Was dit nu nodig? Zijn er echt mensen die denken dat Rutte belangrijke beslissingen maakt of belangrijke gesprekken voert via SMS? Echt? Zijn die er? Zo ja, schaam jullie diep.

Theodorus.Goldbach | 21-05-22 | 22:33 | 8

@Muxje | 21-05-22 | 23:19: Voor uw stelling is nooit een kamermeerderheid geweest, m.a.w. er is democratisch vastgesteld dat het met die misinformatie wel meevalt, anders was er een motie van wantrouwen aangenomen en had de regering kunnen vertrekken. Uw wens is de vader van de gedachte.

bdn01 | 22-05-22 | 01:54

Rutte neemt geen beslissingen, dat doet de ministerraad.

bdn01 | 22-05-22 | 01:55

@bdn01 | 22-05-22 | 01:54: democratisch my #ss! De enige reden dat moties van wantrouwen niet aangenomen worden is de Rutte doctrine: de coalitie meerderheid stemt altijd tegen anders is het ‘functie elders’! Dat heeft niets met democratie te maken maar alles met machtsspelletjes en machtsmisbruik…

Zo lang mogelijk op het pluche zitten en zoveel mogelijk macht vergaren…DAT is hun doel. Het landsbelang zal hun aan hun r**dt roesten…

Als_je_me_nou | 22-05-22 | 08:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Mark is simpelweg een machtsbeluste geilneef die beslist niet het IQ heeft om dit soort zaken te bedenken. Vraag blijft dan natuurlijk of Nederland niet het équivalent van een "deep state" heeft met Mark als lullige marionet.

Bierum | 21-05-22 | 22:29 | 2

Zijn grote paardenfluisteraar schijnt ene Ben Verwaaijen te zijn: een voormalig British Telecom Telecom SEO welke nu zijn beleggingen in start-ups en belastingtarieven veilig wil stellen.

Grolsch_beugel | 21-05-22 | 22:38

@Grolsch_beugel | 21-05-22 | 22:38: Dat laatste schijnt wel gelukt te zijn: de regering heeft dringend geld nodig en zegt dat de gaan halen bij "rijken en bedrijven". De rijken, dat zijn wij, dat wisten we al. Maar "bedrijven" blijkt dus vooral een actie in Box 2 te zijn: inkomsten uit aanmerkelijk belang zwaarder belasten. Dat gaat dus niet om grote bedrijven, maar om kleine zelfstandigen met een BVtje.

Muxje | 21-05-22 | 23:29

Corrupt!

upgent | 21-05-22 | 22:29

Kort samengevat: als je ergens in gelooft kan je zeggen wat je wil en als je nergens in gelooft ook. U mag (om de zoveel tijd) kiezen

Polycynisch | 21-05-22 | 22:28

Rutte manipuleert met informatie. Niets vastleggen is één van zijn methodes. Liegen is dan makkelijker. De man is al tijden een lopend leugen. Ongehoord dat dat voortduurt.

RWrw | 21-05-22 | 22:24

"Een premier is gewoon onze werknemer". Exactomundo! Maar hij ziet dat inmiddels dus precies andersom: Nederland is zijn persoonlijke speeltje. De kamer moet haar bek houden. Deze narcist wil lekker kunnen shinen bij zijn internationale vriendjes van de multinationals. Dit weekend in Davos.

Grolsch_beugel | 21-05-22 | 22:23 | 1

Wij moesten toch onze bek houden?

zwenkwieltje | 21-05-22 | 22:25

Soms sta je versteld hoe domsimpel een overheid kan zijn.
Rutte dus.
Poetin is ook een kleuter wat opschept over zijn speelgoed.
Kleuterklasjes met kleuters..
Helaas zijn ze beiden niet weg te krijgen.

snapal | 21-05-22 | 22:19 | 1

Waar een wil is is een weg.

zwenkwieltje | 21-05-22 | 22:24

Waarom is na al het gedoe over de SMSjes en het gebruik van niet-zakelijke mailadressen niet gewoon het regelwerk aangescherpt? Het gebruik van andere dan door de Staat ter beschikking gestelde middelen is verboden, op straffe van ontslag en persoonlijke aansprakelijkheid voor materiële en immateriële geleden schade. Daar het bij bewindspersonen ook om leven en dood kan gaan, valt moord daar dus ook onder. De beslissing andere communicatiemiddelen te gebruiken is een bewuste keuze. Dan hebben we alleen nog een OM nodig dat zijn werk doet en daar zal het wel weer op blijven hangen. Dat doen ze namelijk niet.

Frau Merkel | 21-05-22 | 22:18 | 1

Ik zie het al.

Je werkt in het bedrijfsleven.

Kaas de Vies | 21-05-22 | 22:20

Spinnen >> Beïnvloeding in stemhokje

HogeNood | 21-05-22 | 22:12

Ach, het minimum loon gaat omhoog dus een groot deel van Nederland heeft hem weer vergeven.

Sinclair | 21-05-22 | 22:11 | 2

Zekers, wel 30 Euro per maand. Koop dat huis, koop die auto.

Zapata10 | 21-05-22 | 22:17

Ik zou wel eens willen weten wat de 'onvoorwaardelijke steun' die Rutte namens ons allemaal aan Ukraina heeft toegezegd precies inhoudt. En dat komt omdat ik Zelensky steed opgeluchter en dankbaarder zie worden als hij het over Nederland heeft - terwijl hij donders goed weet dat de Nederlandse belastingbetaler niet wil opdraaien voor corruptie en destructie.
-
Dat sluit 'onvoorwaardelijke' steun uit. Zijn er toezeggingen gedaan, of is het inlegvelletje wellicht gedownplayed? .

bisbisbis | 21-05-22 | 21:58 | 1

Dat inlegvelletje was al een niemendalletje, van meet af aan...

Yrrab | 21-05-22 | 22:12

#Ruttemie

Afgezien van de besmettelijkheid, (sinds wanneer spreken we over een kartel?) zijn de diep etterende zwerende wonden zodanig ernstig dat elke opeenvolgend crisis men zich beangstigd moet afvragen of, en anders wanneer, het onvermijdelijk terminale stadium is aangebroken, cq. zal aanbreken.

In dat opzicht zijn de soevereiniteitsoverdrachten aan de EU en WHO niet geruststellend. De mate waarin en de schaal waarop de onzinnigheid daar als verplichting op de ondergestelden wordt uitgestrooid, is hemeltergend en tranentrekkend.

Milton_Styx | 21-05-22 | 21:58 | 6
-weggejorist-
allemansvijand | 22-05-22 | 00:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Mark moet moven. Alle vertrouwen is al lang weg.
Maar ja, hij kan niks, zelfs een baantje als bezorger van coolblue, lijkt me al te hoog gegrepen.
Een tv aansluiten is net iets moeilijker dan smsjes wissen.

snapal | 21-05-22 | 21:57 | 1

Zijn zorgverzekering dekt geen duimverkleiningen, de Nokia was pure noodzaak.

snapal | 21-05-22 | 22:02

Dit heeft helemaal niets met Mark Rutte te maken. Losstaande dat het een lul met vingers is, er zijn namelijk (vooral in Nederland) vele Mark Rutte's. politici die weten dat ze persoonlijk niets maar dan ook niets verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun mis-'management' hun leugens of hun valse hypocrisy. Dat ze onderdeel zijn van een systeem dat steeds minder te maken heeft met democratie en steeds meer van een soort van cartel-structuur. bestaande uit een giftige mix van politiek - media en beleidsbepalende machtige org.

litebyte | 21-05-22 | 21:56 | 1

Mark Rutte is mp en zou om maar wat te noemen het goede voorbeeld kunnen geven. Er zullen meer klootzakken zijn, eens, maar als je serieus meent dat 'dit' helemaal niets met Mark Rutte te maken heeft - dan kom je wel van heel ver.

Ichneumonidae | 21-05-22 | 21:58

De grote vraag natuurlijk: Wat is het R-getal van Rutte?

Ichneumonidae | 21-05-22 | 21:53 | 1

Een nul?

Frau Merkel | 21-05-22 | 22:14

Wie wordt de volgende MP? `G*d verhoede dat dat Kaag wordt. Welk redelijk alternatief is er?

Janneus | 21-05-22 | 21:49 | 3

Ernst Kuipers, dan zitten we in ieder geval gebeiteld bij de aankomende apenpokken pandemie.....

Datzullenwenogweleen | 21-05-22 | 21:56

leuk!
dit is een vraag die me al tijden (jaren) bezig houdt,
hoeft natuurlijk staatkundig gezien geen vvd-ert of d66-ert te zijn,
Vriend Pieter O. acht ik in orde doch ongeschikt als premier, en idd, kaag is waarschijnlijk nog een erger ramp dan Rutte,
Bosma? de rijen sluiten zich al als ie Kamervoorzitter wil worden, verkeerde partij volgens de boven ons gestelden.
Vroegah waren er karaktermensen, ook bij links, waar is bv V. Gijzel?
Of Oudkerk?
Misschien maar hopen op iemand als Staaijmans van de gebroeders?
Of madam Leijten?
Doordat de middenmoot hier ter lande zo middenmodaal stemt, blijft die akelige premier zitten waar ie zit.

drastic | 21-05-22 | 22:18

Mijn koelkast doet het niet meer. Het ding is al jaren onbetrouwbaar. Maar ik laat hem gewoon staan want misschien doet een nieuwe koelkast het ook niet.

Zapata10 | 21-05-22 | 22:20

Als je niet ontslagen wilt worden, zeg gewoon altijd " U heeft gelijk meneer Rutte".

Arendsoogje | 21-05-22 | 21:47

En dan nog zijn er mensen die wat te janken hebben over Poetin (uit de serie: Misplaatste maar toch niet geheel misplaatste grappen).

Ichneumonidae | 21-05-22 | 21:45 | 2

Poetin belt/ smst Mark Rutte voor advies.

Mokum Kosher | 21-05-22 | 21:50

Poetin met Rutte vergelijken?
Er zijn grenzen.
Als je nou Putin en Hitler had gezegd had je een punt,

snapal | 21-05-22 | 22:08

Markje is lief, Markje is een dictatortje, wij houden van Markje, heil Markje!

Toki | 21-05-22 | 21:33

De VVD is geen partij maar een samenzwering.

El Rico Grande | 21-05-22 | 21:28 | 2

Een zweer, inmiddels.

tectonicos | 21-05-22 | 21:36

Ook de andere partijen waarvan de WEF puppets deelnemen in Davos bij hun crisismanager Klaus.

Reebensteeltje | 21-05-22 | 21:42

Over de balk smijten zijn we goed in. Zou fijn zijn als iets aan onze imperfectie gedaan zou worden.

Neuth | 21-05-22 | 21:26

Geen fan van Rutte en kan tien redenen verzinnen waarom ik wil dat hij weggaat, maar die stomme sms-jes staan daar niet bij.
Bovendien, het is niet alsof er daarna een betere komt. De eventuele vervanger komt gewoon uit hetzelfde clubje incapabele klootzakken.

C1O2 | 21-05-22 | 21:25 | 3

Zoals gezegd in het kamerdebat, het is een patroon. Ik was het in eerste instantie met je eens, op zichzelf is dit geen heel grote kwestie. Maar toen Rutte boos werd over een gebrek aan vertrouwen, en zei dat de kamer hem maar moest vertellen als het vertrouwen weg was, toen viel er wel een muntje. Dit is dus precies waar een motie van wantrouwen over gaat. Wantrouwen. Uit dit voorval en uit de vele vele eerdere voorvallen blijkt dat de kamer Rutte niet meer kan vertrouwen. Het gaat er niet om of hij de kamer voorliegt, of hij soms dingetjes weglaat met de beste bedoelingen, of dat zijn geheugen hem daadwerkelijk soms in de steek laat. Hoe dan ook, de kamer kan er niet meer van uitgaan dat wat Rutte hen vertelt overeenkomt met de waarheid, en Rutte maakt het hen onmogelijk om dat te controleren. En het is ook duidelijk dat Rutte geenszins van plan is zijn leven te beteren op dat punt. Dat is aanleiding tot een motie van wantrouwen.

Muxje | 21-05-22 | 21:46

@Muxje | 21-05-22 | 21:46: In de praktijk dus een nietszeggende 'motie van foei, stouterd'.
Herinner me dat maar al te goed en beter gaat het niet worden met dit kabinet.

Ichneumonidae | 21-05-22 | 22:04

@Ichneumonidae | 21-05-22 | 22:04: Dat is het juist niet, het is een motie over het fundament van onze democratie: de kamer die de regering controleert. Vele malen belangrijker dan de neuzeldebatten die plaats hebben moeten maken voor dit debat (daar werd in de media en op LinkedIn ook al uitgebreid over gemekkerd). Het probleem is niet dat dit de zoveelste flutmotie van een foppositie is waarmee ze "foei" tegen Rutte willen zeggen, het probleem is dat de kamerleden van de regeringspartijen hun taak als kamerlid minder belangrijk vinden dan de partijbelangen. Anders hadden ook zij wel voor de motie gestemd.

Muxje | 21-05-22 | 22:10

We maken vermogens over naar de schatkist en daarna vinden we het prima terwijl we eigenlijk dit incompetente zooitje de hard moeten aanpakken.En met hard bedoel ik ongenadig hard.

van stampij | 21-05-22 | 21:23

Allemaal waar, maar de kiezers blijven toch gewoon in meerderheid op dezelfde clubs stemmen, die al die puinhopen veroorzaakt hebben. Dus, er gaat niets veranderen.
De Nederlandse overheid is een zootje, de landelijke politiek is een zootje ja-knikkers, dat Rutte en consorten gewoon hun gang laat gaan.

KeesBruin | 21-05-22 | 21:21 | 1

Ben het wel met je eens. Zou echter geen alternatief weten, behalve alles beter dan dit. Maar ja, wie?

Ichneumonidae | 21-05-22 | 21:26

We hebben geen Nederlandse premier, maar een persoon die zich directeur van BV Nederland waant. Rutte bekommert zich enkel om ingezeten rechtspersonen met een jaarverslag en in het buitenland uitgekeerde winsten. Rechtspersonen die lobbyen naar laag opgeleide danwel ongeletterde immigranten om uit te kunnen buiten. Die echter, zodra de winstgevendheid bedreigd wordt, deze import ontslaan en aan het sociale vangnet overlaten dat gesponsord wordt door de belastingbetaler. Voor Rutte kunnen natuurlijke personen, dwz ademende en levende wezens, op zoek naar een huis of een fijne leefomgeving, zonder geimporteerde ongeletterdheid of criminaliteit, letterlijk dood vallen.

Een groot deel van Nederland blijkt dit echter fijn te vinden en blijft op hem stemmen.

allemansvijand | 21-05-22 | 21:15 | 2

Ik ben een mens en ben geen persoon. Ik heb een persoon.

Persoon: In het klassieke spraakgebruik: gelaat, masker, inzonderheid in toepassing op het masker van de tooneelspelers der Ouden, ter karakteriseering van de rol die zij spelen.

Zwezerik | 21-05-22 | 21:22

@Zwezerik | 21-05-22 | 21:22: Fijn dat je nog meer duiding kon ontdekken in mijn korte epistel. Rutte is inderdaad een inauthentieke verschijning, een toneelspeler. Edoch en dessalniettemin is mijn taalgebruik voor het verwijzen naar iemand overeenkomstig met hetgeen dat gankelijk is, zie anders van Dale.

allemansvijand | 21-05-22 | 21:37

Wat kunnen mij die sms’jes nou schelen?
Waar moeten mijn kinderen straks wonen in dit land ons land. Ga huizen bouwen!

theo-is-dood | 21-05-22 | 21:15 | 14

@Papa Jones | 21-05-22 | 21:58: Je zou toch denken aan een soort van Deltaplan voor de woningnood? En daar gaat dan een Hugo over, werkelijk, niet te geloven. Dat 'Hugo', dat wordt nog een soortnaam.
'Een Markje doen' - daar hoef je inmiddels ook niet meer over na te denken.

Ichneumonidae | 21-05-22 | 22:07

@Ichneumonidae | 21-05-22 | 21:49: dat zeg ik toch? Toekomst gericht beleid! Niet alleen huizen bouwen, maar ook de ongebreidelde immigratie beperken. Zeker wanneer NL de co2 doelstellingen wil behalen en de verzorgingsstaat wil behouden.

therealbraindump | 21-05-22 | 22:26
▼ 11 antwoorden verborgen

Democratisch gekozen.
Welkom.

Is dit nog nieuws? | 21-05-22 | 21:15 | 1

Nee hoor, wij kunnen helemaal geen premier kiezen

Monkey Cabbage | 22-05-22 | 03:58

Je kind zal maar wekelijks maatschappijleerles van Rutte krijgen, je schaamt je dood.

En alle ambtenaren, politici en managers die Rutte na-apen, net als Rutte acteren! De Rutte Doctrine waart ook door het bedrijfsleven. Niet of te laat de OR en medewerkers informeren. Het is een ziekte.

KlaagGraag | 21-05-22 | 21:10 | 1

Klopt, met alle gevolgen van dien

sgaapje | 21-05-22 | 21:19

Gebeurd, beleefd, vind ze,

AvocadoDelDiablo | 21-05-22 | 21:08 | 2

Knap ik ook altijd meteen op af, los van de inhoud.

Ichneumonidae | 21-05-22 | 21:24

En het valt niet meer bij te sturen, vrees ik...

Yrrab | 21-05-22 | 21:58

Heerlijk Nederlands geneuzel over een paar Sms'jes. In Amerika goochelt een heks met een hele email server en komt er mee weg. Rutte heeft niets te vrezen.

Zwezerik | 21-05-22 | 21:08 | 1

@Zwezerik: Geef ik je helemaal gelijk in. Het grootste deel van de bevolking in de wereld snapt er niets meer van en wordt geforceerd een kant die kiezen in een opgelegde en geimagineerde wij-tegen-zij keuze van de elites. Als je geen kan kiest word je verketterd, gecanceld en verbannen door een van beider extremistische partijen. Ik kon me vroeger nooit voorstellen hoe men in de middeleeuwen kon overgaan tot het verbranden van vrouwen (want heksen). Inmiddels ben ik die naiviteit kwijt. Mensen gunnen elkaar het licht niet in de ogen is mijn conclusie en zullen elk excuus aangrijpen om elkaar te vernietigen.

allemansvijand | 22-05-22 | 00:23

Volgens mij liggen de verhoudingen anders dan gedacht wordt. Het kan niet zo zijn dat de politiek totaal corrupt is. In werkelijkheid vermoed ik eerder 1% corruptie, 9% luiheid, 10% onverschilligheid en 80% onnozelheid.

Nivelleermarionet | 21-05-22 | 21:07 | 3

Het één sluit het ander niet uit. Politici kunnen heel goed corrupt én lui én onverschillig én onnozel zijn.

radiatorknopje | 21-05-22 | 21:20

Haha, onnozelheid! Enig woord, moet ik veel meer gaan gebruiken.

anja | 21-05-22 | 22:35

Zeker is niet 100% corrupt maar die 80% onnozelheid (ledigheid is ook een passende term) komt dicht in de buurt van de werkelijkheid.
Die ledigheid van de rest van de Kamer zorgt er nu voor dat Rutte niet wordt ontslagen. Bij om het even welke werkgever zou je al lang en breed op straat geschopt zijn maar omdat de kamerleden te lui zijn én omdat ze te vrezen hebben voor hun carrière, grijpen ze niet in.
Een motie van wantrouwen haalt het daarom nooit en zo meent Rutte serieus dat hij prima kan blijven zitten. De coalitie houdt elkaar stevig vast uit angst (en terecht) voor nieuwe verkiezingen.
Maar dan nog, zou de premier worden weggestuurd en zou de regering vallen door die onenigheid dan zou de Nederlander toch weer kiezen voor dezelfde partijen en zijn we weer terug bij af.
Nederland verdient zulk mismanagement kennelijk. Triest, maar het is wat het is.

Bakkeleures | 22-05-22 | 08:03

Mark Rutte is volslagen de weg kwijt. Hij staat mijns inziens altijd aan de verkeerde kant van ieder geschil, probleem of bij iedere crisis.
Hij waant zich bovendien boven de wet.
Zijn toespraak na de ministerraad gisteren zit vol met tenenkrommende statements. Zo zegt hij wederom onvoorwaardelijke steun voor Oekraïne toe namens ons. Praat hij vol respect over Erdogan en kondigt hij schaamteloos zijn aanwezigheid aan bij de bijeenkomst van het World Economic Forum in Devos.
www.youtube.com/watch?v=Hbd7RXoLxFQ

keestelpro | 21-05-22 | 21:07 | 1

Is afvoeren in zo'n Zweedse jas (fixatie) een optie?

sgaapje | 21-05-22 | 21:18

Hoezo is Rutte 'onze werknemer'?

Ichneumonidae | 21-05-22 | 21:07 | 5

Zo was het ooit afgesproken.

NiCeY | 21-05-22 | 21:59

@Ichneumonidae | 21-05-22 | 21:28: de tweede kamer, door het volk gekozen, controleert de regering. De regering in de persoon van Mark Rutte, heeft in deze die controle onmogelijk gemaakt en daarbij ook nog eens de archiefwet overtreden. De regering wordt overigens, via de belastingen door het volk betaalt. Daarmee zijn ze 'in dienst' van het volk.

VolleBak | 21-05-22 | 22:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar als hij dat sms'je van Halsema had gewist, hoe is het dan weer boven water gekomen? Via degene die hij had gecc'd?

Joyce | 21-05-22 | 21:04 | 3

Via Halsema. Die had ze niet gewist.

Kaal-dik-en-lelijk | 21-05-22 | 21:11

Halsema had het verzonden berichten nog wellicht?

VolleBak | 21-05-22 | 21:12

Femke wilde Rutte nog ffff een hak zetten. Zij heeft wel een smartphone.

KlaagGraag | 21-05-22 | 21:13

De mense wille dat toch.?

Je zal ze de kost moeten geven die zeggen: je moet ze niet zo voor de voeten lopen, die mensen die voor ons werken.

Robert Long, Mien.

hotnot | 21-05-22 | 21:00

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl