Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Gekeelde klerken in Nice en de vele soft targets van jihadistische Sargentiniërs

De Profeet van Molenbeek is op bedevaart voor Safari Eurabia. Vandaag flaneert hij (nogmaals) over de beruchte boulevard van Nice, Europees knooppunt tussen rubber boten en lange messen

De vraag die mij het meest gesteld is sinds het verschijnen van Brussel Eurabië, is ook meteen de domste: wanneer komt er een islamitische terreuraanslag in Nederland? Men vraagt dan nog net niet om hoe laat en waar precies. De op één na domste vraag kwam van een juffie - pumps, leren rok, zijden blouse met drie knopen los - van de radionieuwsdienst van het ANP: "Goh, wat leuk, je hebt een boek geschreven! Waar gaat het over?"

In Frankrijk kan een willekeurige pershorzel beter vragen: wanneer is de vólgende islamitische terreuraanslag, want de lijst van mohammedaanse massakers is duizelingwekkend. Vrijwel altijd waren de slachtoffers soft targets: kinderen, huisvrouwen, geestelijken en gelovigen. Kerkgangers staan hoog op de hitlist van de dappere jihadisten. Op 29 oktober 2020 werden in de Notre-Dame de Nice de 60-jarige Nadine Devillers, de 44-jarige Simone Barreto Silva en Vincent Loquès, de koster van de basiliek die op het punt stond zijn 55ste verjaardag te vieren, afgeslacht door Brahim Issaoui. 

In de basiliek is het business as usual zoals in de meeste kerken in Frankrijk: leeg dus, op een scharrelend omaatje na, en een klerk die heel boos wordt omdat ik op een stoeltje van de curie ben neergeploft. In een hoek van de kerk staat een monument voor Nadine, Simone en Vincent. Op de gedenksteen wordt nadrukkelijk vermeld dat ze de slachtoffers waren van een islamitische terrorist. In Nederland zou er in zo'n geval staan: vergeef het hem, Heilige Vader, want de arme stakker wist niet wat hij deed en ook hij is een slachtoffer. 

De 21-jarige Issaoui werd op 29 oktober om 06:47 uur gezien in het station van Nice-Ville. Hij ging nog even bidden in een gebedsruimte achter het station en begon aan de wandeling van ongeveer 400 meter naar de basiliek Notre-Dame de Nice, waar hij in koele bloede met zijn slachtpartij begon. De politie maaide hem neer terwijl hij nog eventjes voor de volledigheid "Allahu akbar" riep. 

Wat alles extra macaber maakt voor de nabestaanden, is dat de islamitische moslimterrorist van plan was naar Parijs - hét eldorado voor zijn species -  af te reizen om een aanslag uit te voeren op de Eiffeltoren maar de stakker had niet genoeg geld voor een TGV-kaartje. De Tunesiër kwam als "asielzoeker" met een bootje naar Italïe, madame Sargentini. De aanslag volgde dertien dagen na de onthoofding van Samuel Paty en tijdens het het proces tegen de medeplichtigen van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Zoals gezegd: allemaal soft targets. 

Weerloze geestelijken en kerstmarkten zijn de favoriete doelwitten van islamitische terroristen. De bisschop van de Algerijnse stad Oran, Pierre-Lucien Claverie, kwam bij een bomaanslag bij de ingang van zijn huis om het leven. Tussen 1994 en 1996 werden er negentien katholieke geestelijken afgeslacht in Algerije, waaronder de Vlaamse witte pater en islamoloog Charles Deckers. 

In december 2000 werd een aan Al Qaida gelieerd complot ontdekt om de kerstmarkt in Straatsburg, aan de voet van de kathedraal van Straatsburg, op oudejaarsavond te bombarderen. Op 13 december 2011 pleegde de Marokkaanse Belg Nordine Amrani een aanslag op de kerstmarkt in Luik: 6 doden en 123 gewonden. Bij een aanslag in Straatsburg vielen op 11 december 2018 op de Christkindelsmärik, de bekende kerstmarkt, in eerste instantie twee doden en 14 gewonden. Drie personen overleden later alsnog aan hun verwondingen. De dader was een Algerijnse Fransman: Chérif Chekatt. 

Bij de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn vielen in totaal 13 doden. De dader: Tunesiër Anis Amri, die als "asielzoeker" met een bootje naar Italië kwam, madame Sargentini.

Moslimterrorist Issaoui, die zijn aanslag op de Notre Dame overleefde, werd onlangs voor de zoveelste keer gehoord door de rechercheurs. Hij geeft geen informatie en zegt aan geheugenverlies te lijden. Issaoui beweert zich niets maar dan ook niets te herinneren, hoogstens een paar fragmenten van zijn leven in Tunesië voordat hij op 19 september 2020 de boot, als asielzoeker, madame Sargentini, naar Italië nam en vervolgens de trein naar Nice. Zijn geheugenverlies irriteerde de magistraten mateloos. Zijn advocaten zeggen dat die amnesia het gevolg is van zijn verwondingen. Issaoui werd door kogels geraakt in de borst en buik, werd twee keer geopereerd en lag enkele dagen in coma. Tijdens die coma zijn er  meerdere overtredingen gepleegd, meent de verdediging. Monsters en vingerafdrukken werden genomen zonder zijn toestemming. De verdediging beschouwt dit als een aanslag op de waardigheid van het menselijk lichaam. 

De nabestaanden van Nadine, Simone en Vincent werden afgelopen januari  ontvangen door de onderzoeksrechter die belast is met het onderzoek. Brahim Aissaoui, is aangeklaagd voor "moord in verband met een terroristische onderneming", "poging tot moord in verband met een terroristische onderneming" en "deelname aan een terroristische vereniging van criminelen met het oog op de voorbereiding van "een of meer misdrijven van letsel aan personen". Het is te hopen dat dit proces sneller plaatsvindt dan het proces tegen de handlangers van de bestuurder van de truck des doods. Het wachten daarop duurde zes jaar en vindt eindelijk dit najaar plaats. 

Een aanslag in Nederland mag redelijkerwijs te zijner tijd verwacht worden, als we zo naar de statistiekjes kijken van de ons omringende landen. Ik heb geen idee hoeveel tijdbommen er in Nederland ronddolen. De AIVD weet dat wel. Vorig jaar september werden negen "jongeren"opgepakt in Eindhoven, en in september 2018 zeven "jongeren".  De toon in de Nederlandse media is altijd een beetje lacherig, op het schaapachtige af. Deze jongeren - immers dé slachtoffers  van islamofobie en xenofobie en etnisch profileren, zaten nog net niet te jammeren en uit te huilen bij Margriet van der Linden. 

Het overzichtelijke en redelijk transparante Amsterdam is geen Molenbeek, Parijs of Nice, anonieme steden waarin het goed toeven is voor slapende cellen. Maar ik ken het prototype van deze jongens maar al te goed, en ze lijken precies op hun soortgenoten in Frankrijk, België en Duitsland. "If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck."

Een jaar na de aanslag namen familieleden van de slachtoffers, gelovigen en lokale politici, vergezeld door de minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin - in totaal 450 mensen - deel aan de onthulling van de gedenkplaat in de kerk. Buiten werd een standbeeld ingehuldigd, een vredesduif, getekend door kunstenaar Théo Tobiasse. Bij het zien van die duif moet ik denken aan de boosaardige aliens in Mars Attacks! Zij schieten de vredesduif die "de deugzamen der wereld" hen aanbieden aan flarden, terwijl ze boosaardig lachend roepen: we come in peace, we come in peace. 

Tot zover Nice.

Alors. Voorwaarts naar Toulouse!

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuurgevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Sorry, gewoon kutlui.
Zonder geloof, geen ellende.

rifraf | 26-02-22 | 21:58

Aan alle Sargentiniers: de “vluchtelingen” uit islamistan lieten vrouw en kinderen achter en vluchten naar luilekkerland. De Oekraïeners laten vrouw en kinderen vluchten, en blijven om voor hun land te vechten !!

DontLookWhenIP | 26-02-22 | 20:04 | 2

Klein verschil.

Groot verschil in mentaliteit.

Wijze uit het Oosten | 26-02-22 | 20:38

Dat zegt idd een hoop, danwel genoeg.

Ride_On | 26-02-22 | 21:13
-weggejorist-
nerugaer | 26-02-22 | 20:01

Het is schandalig hoe mensen dingn maar steeds blijven downplayen, ondanks alle doden die er gevallen zijn.

Dooiemus | 26-02-22 | 19:58

Ik proef hier en daar wat cynisme.

Memoria | 26-02-22 | 19:46

Be Nice

AdvocatusDiaboli | 26-02-22 | 18:19 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

De eerste islamitische terreur in Nederland was in 1972. Aanslagen op gasstations in Ommen en Ravenstein door de PLO: anderetijden.nl/aflevering/580/Terror...
De olieboycot in de jaren '70 kun je ook als islamitische staatsterreur zien. En de afslachting van Theo van Gogh natuurlijk. De overmeesterde moslim in de Thalys van Amsterdam naar Parijs etc. Alle aanslagen in West-Europa raken ons. In Oost-Europa hebben ze die aanslagen niet.

Piet Karbiet | 26-02-22 | 18:19 | 3

De islamitische tramslachter in Utrecht, die Turk, en de Turk die in 83 een café binnenliep en 6 Nederlanders afslachtte. De islamitische massamoordenaar in de Amsterdamse Pijp, 2021.

Madame Poitiers | 26-02-22 | 20:04

Die PLO van de echtgenoot van Kaag ?

DontLookWhenIP | 26-02-22 | 20:10

'83, Mehmet pamuk

rifraf | 26-02-22 | 21:58

Heeft Sargentini, na al die aanslagen die haar ongelijk bewijzen, al eens durven toegeven dat ze er met haar hysterie toch wel een beetje naast zat?

Zeurders | 26-02-22 | 18:17 | 5

Nee, nooit. Dat doen kutwijven zoals als zij nooit.

Randall3.0 | 26-02-22 | 18:21

Kun je rekenen?

Wijze uit het Oosten | 26-02-22 | 20:36

Hoe vaak moet je dan nog in de praktijk zien hoe de relatie tussen feiten en geloof ligt voordat het inzinkt dat die geen enkele invloed op elkaar hebben?

Mazzelstof | 27-02-22 | 11:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Die Nederlandse terreurverdachten zijn inderdaad niet bij Margriet van der Linden geweest. Vermoedelijk niet omdat ze niet uitgenodigd waren. Dat programma doet namelijk enorm aan etnisch profileren. Maar dan op een positieve manier, uiteraard. Ik zou maar wat afstand houden als ik Margriet was. Lesbo's zijn als eerste aan de beurt bij die lui. Head first.

goedverstaander | 26-02-22 | 18:15 | 1

Van een flatgebouw af..

Wijze uit het Oosten | 26-02-22 | 20:35

We sluiten onszelf op en dat op dringend verzoek van de overheid. Nederlandse burgers zijn Nederland aan het verlaten mede door deze overheid moraliteit...

Verderkijker | 26-02-22 | 18:12

"Wij westerlingen" denken dat de wereld maakbaar en mengbaar is. Althans politici doen dat geloven. Dom geredeneer vanuit eigen referentiekader etc. Na 40 jaar met 2/3 generatie immigranten (met de giga problemen die die generaties nog steeds geven) er na valt het kwartje nog steeds niet. Het ligt aan de blanke man.

DrachiR | 26-02-22 | 18:08 | 3

De wereld maakbaar en mengbaar

Niet 0%, niet 100%
Van Boeddhisten en Hindoes merk je toch niet zoveel? Blijkbaar hebben die niet zo'n behoefte om de ongelovige te vernietigen. Integendeel, kom er lekker bij.

AdvocatusDiaboli | 26-02-22 | 18:23

Ik snap dat nooit helemaal. Ik woon in Den Haag, waar inmiddels 52% 'allochtoon' is. Ik zie groepjes Turken, groepje Marokkanen, groepjes Nederlanders, groepjes Surinamers, groepjes Afrikanen, groepjes Antillianen. Als er een meute kinderen uit de tram stapt om naar een van de scholen in de buurt te gaan zie je dezelfde groepjes, maar dan een generatie jonger. Er mengt helemaal niks. Als het gebeurt is het een uitzondering.

Dooiemus | 26-02-22 | 20:03

Mondain is inderdaad een Frans woord. Al die dode Fransen aan die boulevard daar in Zuid-Frankrijk. Martelaren van wat precies?

Hetkanverkeren | 26-02-22 | 18:03

Soft targets. Daarom veracht ik dit soort ""strijders"".

Duwbak_Linda | 26-02-22 | 18:01 | 5

@Duwbak_Linda | 26-02-22 | 18:20: Die zijn er ongetwijfeld. Maar die zijn niet echt streng in de leer. Die zijn zo soft dat ze bij de die-hard boys ook aan de beurt zijn.

goedverstaander | 26-02-22 | 18:47
▼ 2 antwoorden verborgen

"Een aanslag in Nederland mag redelijkerwijs te zijner tijd verwacht worden''

Maar, maar, maar.......

2004: Mohammed B. slacht Theo van Gogh af.
2019: Gokman T. schiet in een tram 4 onschuldige passagiers dood.

Dat wáren toch al islamitische terreuraanslagen? Of bedoelt Arthur dat die slechts 'peanuts' waren, en dat we hier eerst iets van Bataclan-achtige proporties moeten meemaken, voordat we 'volwaardig'' meetellen in de lijst van landen met islamitische terreuraanvallen?

"Ik heb geen idee hoeveel tijdbommen er in Nederland ronddolen.''

Ik ook niet. Wat ik wel weet is dat Nederland de gevaarlijkste tijdbommen, de ISers, allemaal aan het terughalen is. Want dat is 'veiliger' voor ons (uiterst wankele en slecht onderbouwde aanname), en dan 'ontlopen ze hun straf niet'. Maar omdat die strafjes niks voorstellen (''mooie Angela'' is laatst veroordeeld tot 4,5 jaar - bij een eis van het OM voor 6 jaar - en dat is de 'zwaarste straf' tot nu toe opgelegd aan een ISer in Nederland). lopen ze straks allemaal weer vrij rond in onze samenleving. Daar horen ze totaal niet met hun radicale islamitische opvattingen, en zijn het bovendien dus ook nog eens onvoorspelbare 'tijdbommen'.

Dr_Johnson | 26-02-22 | 17:59 | 5

En die lijst is dus veel langer. Bij 9/11 kwam er ook een Nederlandse vrouw om. De aanslagen in Madrid en London raakten mij ook direct aangezien er toen collega's van mij daar werkten.

Piet Karbiet | 26-02-22 | 18:25

Wij hebben geen aanslagen. Wij hebben slachtoffers. Van van alles en nog wat, want onze schuld is en het heeft nooit wat met de islam te maken.

Dooiemus | 26-02-22 | 20:05

En wat van die arme Afghaanse drommel die uit Duitsland speciaal naar Amsterdam reisde en op twee Amerikanen inhakte en een dwarslaesie bezorgde op het CS in 2018 omdat volgens de NOS hij depressief was en geen werk had en dat dan de schuld van Wilders was. Het nationale empathisch genie Georgina Verbaan barst nog geregeld in snikken uit.

Mazzelstof | 27-02-22 | 11:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Is dat Kaag op foto4?

de uitbater | 26-02-22 | 17:46 | 2

Dacht ik ook. Even met die warme voorbips tegen de winkelruit voor de broodnodige verkoeling. Van zo'n bezemsteel ga je gloeien.

goedverstaander | 26-02-22 | 18:19

Die APPLEstore-roofmans, horen we daar nog wat van? Bomvest…

Verderkijkert | 26-02-22 | 17:44 | 2

Vader kwam uit Syrie. Laat me raden....

Piet Karbiet | 26-02-22 | 18:11

Wilde 200 miljoen voor het goede doel en daarna als martelaar sterven ?
Hoe ze aan dat idee komen, dat kunnen ze dan vaak niet goed uitleggen.

AdvocatusDiaboli | 26-02-22 | 18:24

Hoever oostwaarts in de EU ga je, Tuur?

XHannibalX | 26-02-22 | 17:43

Domme GroenLinks dozen als Judith Sargentinie vormen een groter gevaar dan een gek als Poetin.

K. Westergaard | 26-02-22 | 17:39 | 1

De een heeft de naïviteit van de ander nodig.

Reaaalist | 26-02-22 | 17:49

2002, we reden door Ierland, Wild Atlantic Way.
Ergens onderweg stopten we in een pittoresk dorpje met een prachtig kerkje.
We gingen het kerkje in, vanbinnen was het niet veel bijzonders.
Er hingen 2 plaquettes, ter nagedachtenis van 2 dorpsgenoten, omgekomen bij 9/11.
Dat hakte er zo hard in.

Mr_Natural | 26-02-22 | 17:38
-weggejorist en opgerot-
Rappierappie | 26-02-22 | 17:35 | 2

Oké. O,6 tot 0,9 % van de totale Oekraïense bevolking. 'opgericht' in het voor Putin zo belangrijke Kanaat van de Krim. Hoofdzakelijk Hanafieten.

grapo | 26-02-22 | 17:37

Je weet dat Arthur door Frankrijk heen banjert en niet door Oekraïne? Of we moeten een reisverslag achterlopen waarin hij vertelt in een vliegtuig naar Oekraïne te zijn gestapt...

ProFail | 26-02-22 | 17:40

Het is ook niet niks om als apotheker opeens heel veel Franse benamingen aan medicijnen te moeten leren. Daar kun je nog enigszins gefrustreerd door raken...

ProFail | 26-02-22 | 17:34

Ach ja. Die andere oorlog die geen oorlog genoemd wordt.

grapo | 26-02-22 | 17:33

wat is een witte pater?

einzelgänger | 26-02-22 | 17:30 | 1

Mooi verteld. Ik zou bijna nog een keer doneren.

Leukerd | 26-02-22 | 17:28

Het is toch zo’n verrijking…

Wijze uit het Oosten | 26-02-22 | 17:26 | 1

Geluk verdwijnt waar het geloof van de liefde verschijnt

Harry_Witkamp | 26-02-22 | 21:43

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland