achtergrond

Geenstijl

Twee leiders, twee speeches over consequenties

Ideeën hebben gevolgen

Bovenstaand: de Ceaușescu van de jaren 20. Waarschuwt 'zijn' landgenoten dat deelname aan de blokkades en protesten vanaf nu middels een strafblad verstrekkende gevolgen zal hebben voor hun baan en reismogelijkheden. U kijkt naar de laatste stuiptrekkingen van een politieke loopbaan die op werklijk niets stoelde dan de leegste platitudes en de achternaam van z'n vader. 

Onderstaand: de sterkste man van het Oosten die na "zes uur gemarteld te zijn door Macron" (Putins woorden) duidelijk maakt dat de NAVO-achtige inlijving van Oekraïne, en specifiek een soort herovering van de Krim automatisch een oorlog zal ontketenen tussen de NAVO en Rusland. Waarbij hij niet schuwt te benadrukken dat ondanks de gecombineerde overmacht van de NAVO, Rusland een "leading nuclear state" is en dat zo'n conflict "geen winnaars" zal hebben. 

Dat verhult natuurlijk dat het ditmaal helemaal niet om de Krim gaat, maar om Ruslands Krim-achtige ambitie voor dat andere best wel Russische deel van Oekraïne, Donbass. Net als dat de Westerse mainstream retoriek verhult dat een eventuele "Russische invasie" absoluut niet neerkomt op een verovering van heel Oekraïne, maar slechts op een inlijving van Donbass. 

Update! Vals alarm, toch geen invasie. Voorlopig (?).

Putin tegen pers afgelopen week na zijn bespreking met Macron

"diplomat"

"diplomat"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.