Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Volkskrant probeert kritisch verslag te doen, Volkskrant faalt (weer)

Kritische distantie bij de Volkskrant

Hoeveel betaalt de platenmaatschappij eigenlijk voor zo'n advertorial?

'Kwaliteitscouranten' en 'cultuur', the gift that keeps on giving. Vandaag: de Volkskrant liet een 'verslaggever' naar het (online, want corona) Groningse popfestival Noorderslag kijken. Wat er toen gebeurde zal helemaal niemand verbazen, of misschien ook wel, want eigenlijk is het toch elke keer weer schokkend hoe verdrietig weinig distantie, professionaliteit en kritisch vermogen die 'kwaliteitsjournalistiek' heeft als het er op aankomt. In die hele Volkskrant-'reportage' over Noorderslag staat letterlijk geen één kritische letter. Van de allereerste letter 'O' tot aan de allerlaatste letter 'd' en de laatste drie puntjes is het een totale dweperij met het 3FM-talent wat zich mocht presenteren in Groningen. Kennelijk waren alle bands en artiesten helemaal perfect. Dat zou theoretisch nog kunnen, maar breng het dan tenminste een beetje professioneel. Geef de lezer dan tenminste nog het idee dat je er als verslaggever kritisch over hebt nagedacht en dat al je woorden écht op geen andere wijze konden worden opgeschreven. Maar dit...dit...dit is puberaal bakvissengedweep, naïeve, oppervlakkige bewieroking, blinde aanbidding van (vooral vrouwelijke) muzikanten en vrouwenbands die het uitstekend zou doen in een gemiddelde Havo 3-schoolagenda of Hello Kitty poeziealbum. Dus absoluut NIET in een 'kwaliteitscourant'. Dat je spontaan klaar komt van die overgehypte, instantsucces gemarketeerde Precies Zoals Het Hoort Nederlandse middle of the road bandjespoep (vooral omdat het 'vrouwen' zijn wat zo lekker in je woke agenda past, de kop Op Noorderslag werd duidelijk dat dit het jaar wordt van de vrouw in de popmuziek spreekt verder boekdelen) is al erg, maar die ronkende Komt Dat Zien Het Is Hier Fan-Tas-Tisch-boilerplate advertorialcopy stinkt ontzettend naar een 'deze content is betaald door platenmaatschappijen en 3FM' (hahaha, tautologie!)-advertorial. Leest u even mee?

"Het wemelt in Nederland van het nieuwe poptalent". 

Ohja? Dat moet je dan maar eens onderzoeken en aantonen, niet feitenvrij roepen al helemaal niet als inleiding. Dat is een beetje het idee van een artikel, dat de lezer jouw conclusie kan gaan delen aan de hand van de door jou aangedragen feiten en beschrijvingen. Bovendien weet iedereen dat er in Nederland best veel wemelt, maar niet veel 'nieuw poptalent'. Het is dan ook Nederland, dude. Nuff said, Bløf said.

"Wie zaterdagavond op 3FM de festivalstream aanklikte, kwam ogen en oren tekort."

Er waren geen andere streams beschikbaar dan op de 3FM-site? Dat zal toch haast niet? Normaal gesproken luisteren er naar 3FM namelijk zó weinig mensen dat vrijwel niemand in Nederland weet dat ze ook een website hebben. Los daarvan: 'Ogen en oren tekort'? Zozo! Dat begint lekker afstandelijk en kritisch! 'Je komt ogen en oren tekort'...is meestal het clichématige begin van een wervende reclamefolder voor een B-pretpark, een trailerpark-amusementshal, een occassionautodealershowroom, een kermis of een nieuw product van Yoko of Action-huismerk, niet van een reportage in een kwaliteitskrant.

KLABAM! HATSJIEKIDEE!

"Vanaf 8 uur was het genieten...je kon de ene na de andere muzikale ontdekking doen...Al scrollend, klikkend en van scherm wisselend viel je van de ene verbazing in de andere...wist te overrompelen met sprankelende optredens...Het was zelfs echt even lastig kiezen en snel schakelen toen tussen 9 en 10 uur alle dames tegelijk op het programma stonden...Uitbundig en frivool...een optreden dat als groots en meeslepend de boeken in kan...het gevoel getuige te zijn van een stukje popgeschiedenis in wording...De diversiteit en kwaliteit waren zo groot..."

Zucht. Het lijkt goddomme wel alsof je een artikel over Thierry Baudet op De Dagelijkse Standaard leest! Hebben ze bij de Volkskrant geen stijlboek waarin, ongeveer op pagina 1, dikggedrukt staat: 'Probeer gemeenplaatsen, clichés en al te vette adjectieven zoveel mogelijk te vermijden'? Ja zeker hè? Ja. Dachten we al. Het idee is dat de verslaggever verslag doet, niet dat de verslaggever probeert een te dure auto die 'altijd heeft binnengestaan' probeert te verkopen aan een oud omaatje.

"ls het festival nog altijd de graadmeter is voor de stand van zaken in de Nederlandse popmuziek, dan kunnen we vaststellen dat 2022 het jaar van de vrouw in de popmuziek gaat worden."

Aap ---> Mouw. Het is dus niet genieten van verbazingwekkende en ogen en oren tekortdoende muziek omdat de muzikanten zo getalenteerd zijn, nee, het is vooral geweldig omdat 'de vrouw' eindelijk ook eens meedoet in de popmuziek en '2022 het jaar van de vrouw in popmuiek wordt'. Vet gaaf man! Wat zullen de intersectionele millennials blij zijn! Regenboogje. Regenboogje. Regenboogje. 

Maar als het je vooral te doen is om het lafjes en verbindend inkleuren van de wokegaatjes in je deugende moralistenagenda zég dat dan gewoon. Schrijf dan gewoon op dat je woke identiteitspolitiek belangrijker vindt dan de muziek zelf. Draai er dan niet omheen met al die slijmerige adjectieven, be a man with balls and just grab her by the pussy! Hou je bek en bef me, om met de eveneens op Noorderslag optredende Merol te spreken. ("Merol presenteerde nieuw werk dat rustiger en minder op gimmicks rust dan haar Hou je bek en bef me, waarmee ze drie jaar geleden doorbrak"). 

Wat de Volkskrant-lezer na lezing weet? Dat de verslaggever dolgraag eens in het broekje van Merol, S10, Froukje en Di-rect wil, dat de verslaggever twijfelt tussen stemmen op GroenLinks of Bij1 straks in maart, dat de verslaggever die ene laatste dappere 3FM-luisteraar is en dat de verslaggever niet kan wachten tot hij woordvoerder van een platenmaatschappij of tourmanager van een Nederlands succesbandje wordt. Of zendermanager bij 3FM. Erg leuk allemaal, constructief verbindend en vooral heel erg hoopvol. Lekker deugend artikel ook, kan zo ongezien op de Volkskrant-website.

De lezer heeft er verder geen zak aan. Die wacht nog steeds op een afgewogen, onderbouwd en kritisch oordeel, geschreven door een muziekkenner die zich niet laat verblinden door zijn eigen passie en voldoende professionaliteit bezit om te weten dat een artikel vullen met louter clichématige bewieroking en puberale aanbidding in werkelijk elke krant misstaat, zelfs in AD, de Telegraaf-rubriek Vrouw of 80% van RTL Nieuws.nl (RTL '''nieuws''').

Gewoon omdat het stinkt. Al helemaal als op geen enkele wijze duidelijk wordt waarom het allemaal zo fantastisch is, anders dan de obligate 'weer een vinkje erbij op de woke identiteitskalender' aanwijzingen.

Laffe glibberige bagger. Typisch Volkskrant. Nul ballen. Daarom: nul ballen.

Reaguursels

Inloggen

Everything woke turns to shit

Menko76 | 24-01-22 | 19:33

Really? Misschien het jaar van de goede muziek, is dat misschien een interessanter dingetje?
Laat die gefrustreerde woke-zeikstralen van de Volkskrant eens kijken naar Japan in plaats van te jubelen over het muziekjaar van de vrouw.
Overdag, tijdens kantooruren een strikte gedragscode voor iedereen. Na het werk, iedereen door elkaar, geen rangen, geen standen, geen sexegeneuzel, gewoon lekker samen genieten, de baas tussen zijn medewerkers headbangend op een metalconcert of in de kroeg, vrouwen die bandleden bij elkaar zoeken op basis van kwaliteit ipv staand- of zittend plassen, compleet andere cultuur.
Ik word er doodziek van hier. Moet straks nog elke band een transgender hebben, of een p.o.c.? Een gehandicapte? Een religieuze minderheid?
Categorie "Waar is de Joodse violist? Ik wil een Joodse violist!" En een zwarte bassist "want die hebben 'itme soewah". Dat idee?
Stelletje idioten.

Graaisnaaiert | 24-01-22 | 10:54

Een popfestival in Januari?
Terwijl de ballen uit je broek vriezen?
Gelukkig kon de verslaggever thuis in zijn warme woning blijven.

Osdorpertje | 24-01-22 | 08:55

De muziekjournalistiek is een beetje hetzelfde als die van de sport: het vereren van idolen en gespeend van kritische noten. Een enkele uitzondering daargelaten.

Quichegerechtigde | 24-01-22 | 08:17 | 2

Hetzelfde dus als die embedded journalisten die de politici vereren.

Acidstain | 24-01-22 | 09:30

Deze is wel met geluid / zang:
Voice of Baceprot in Rennes Frankrijk.
youtu.be/EPz_wDq-jno

GeenTheeDrinker | 24-01-22 | 02:00

Wat ook zo ziek grappig is is het feit dat nog geen 4 jaar geleden of zo er een morele rel gaande was vanwege het uitreiken van de Popprijs aan een groepje hiphoppers. Dat werd me met een partij deugelarij omgeven. Wie kritiek had stond bijna al in een wit laken kruizen aan te steken. Het had niets meer met de essentie van de kunstvorm ‘muZiek’ te maken. Het ging om een maatschappelijk en politiek vehikel. En iedereen liep er in een lange deugende polonaise achteraan.

En moet je nu kijken. Alsof de lucht overdraagbare vlektyphus is uitgebroken onder de hiphoppers. Ze doen niet meer mee. Plots is de urgentie volstrekt verdwenen rondom deze muziek (die naar algemene maatstaven ook lachwekkend slecht was tov de rest van de wereld) Nu maak ik mij niet druk over het wegdraaien van een muziekstijl die veel te veel in zichzelf is gaan geloven binnen de grenzen van ons kikkerlandje. Maar het opportunisme waarmee toen iedereen de morele vinger ophief staat in schril contrast met de aanwezigheid van deze malle boze rap jongens.

Dr.Hermannes | 24-01-22 | 00:18

Gut ja, Gijsbert Kamer. Daar noem je me ook een behulpzaam juichaapje uit de school van 'Koopt Hollandsche waar, dan helpen we elkaar.' En de gemiddelde journalist kennende zal daar heus wel wat tegenover staan.

Ad Hominem | 24-01-22 | 00:08

Mars, the bringer of war - Holst
youtu.be/OTkX93nsBr8
Leuk hoe een paar dozijn gitaristen een symfonieorkest kunnen emuleren.

funda | 23-01-22 | 23:58 | 1

Misschien een topic verder?

photto | 24-01-22 | 00:16

Een andere setting, een ander geluid, een nieuw hoofdstuk op een andere manier, maar kut blijft kut...

BadPatNL | 23-01-22 | 23:42

Ik mis Ali B. nu al.

Colin.Fart | 23-01-22 | 23:36 | 2

Ali C. loopt zich al warm tussen de deugcoulissen.

funda | 23-01-22 | 23:59

Kijk eens of er een audi staat bij uw plaatselijke geldautomaat. Zit ie vast daar in.

BoerKoekoek | 24-01-22 | 08:20

muziekjournalistiek is geen journalistiek.

klimaatsloper | 23-01-22 | 23:26 | 1

Er zijn mensen hier(,) groot mee geworden.

photto | 23-01-22 | 23:42

Ik zou graag nieuw poptalent zien, maar er schuift al jaren slechts een grauwe autotune brei voorbij. Sorry Volkskrant.

funda | 23-01-22 | 23:25

GS redactie: negeer de Volkskrant nou gewoon. Je mist niks als je de Volkskrant niet leest.

thanseeuwen | 23-01-22 | 22:25

Snap niet dat er aandacht wordt geschonken aan de deugkrant.

Of dat er überhaupt mensen zijn die die troep lezen.

Broekpaling_bezitter | 23-01-22 | 22:25

Gaat dit over die bagger die hinderlijk vaak herhaald wordt op de radio?

NiCeY | 23-01-22 | 22:16

Enige vrouwen die me zo te binnen schieten die k écht goed vind, zijn Chaka Khan, Joni Mitchell, Tina Turner en Nina Simone.
Natuurlijk, natuurlijk post @Basil hier vaak Etta James, en Astrud Gilberto en co., die mogen er ook tussen.
Verder zou k het niet zo durven duiden, in het muzikale vrouwenlandschap.

chicago river | 23-01-22 | 22:14 | 8

Elizabeth Fraser in diverse gezelschapjes
youtu.be/HFWKJ2FUiAQ
This Mortal Coil - Song To The Siren

funda | 23-01-22 | 23:28

Winehouse is echt de Coldplay van de zangeressen. Zo enorm overschat. Ja natuurlijk…drank en drugs en oi oi oi wat een leven. Maar even los daarvan….een blanke vrouw die zwart geluid nadoet. Dat is het.

Dr.Hermannes | 24-01-22 | 00:05

Anne en Nancy Wilson (Heart)

Maf Ketel | 24-01-22 | 10:16
▼ 5 antwoorden verborgen

De journalist vond de bandjes wel goed en Bert Brussen niet. Einde.

J.P.Drapeau | 23-01-22 | 22:14 | 1

Nou, niet helemaal, Bert B. vond het schrijven van de schrijver over de bandjes niet goed.

photto | 23-01-22 | 22:19

Jemig wat een zuur topic. Dan lees ik liever een positief artikel in de VK over - ik noem maar wat - Noorderslag.

guldenmiddenweg | 23-01-22 | 22:10

Dit doet me denken aan de reden van het opzeggen van mijn abonnement op een krant. Ik was zo'n 25 jaar abonnee op De Volkskrant toen ik zag dat in een zaterdagkatern zowel een lovende recensie van een film stond, alswel een grote advertentie voor een video van die film. Ik rook onraad en stuurde dus een e-mail naar de redactie waarin ik mijn ergernis uitte. Daarop kreeg ik een reactie van 'de assistent van de hoofdredacteur' die mij verzekerde dat de combinatie van de recensie en de advertentie puur toeval was. In de (vele) e-mails die volgden, bleef hij vasthouden aan die overtuiging en kreeg ik steeds meer het idee dat ik met een niet al te slimme stagiair correspondeerde. Lang verhaal kort: ik voelde me genaaid, zei mijn abonnement op en heb daar geen dag spijt van gehad. En als context: ik heb jarenlang als advertentieverkoper bij het Utrechts Nieuwsblad gewerkt en weet hoe dit werkt. Nieuws is reclame, want nieuws kost geld en reclame levert geld op.

Albert61 | 23-01-22 | 22:05 | 4

Als je weet hoe het werkt en dit zelf hebt gedaan voor een krant, waarom een andere krant dan verwijten dat ze dit doen? Je zou er dan toch juist begrip voor moeten kunnen opbrengen?

W_Drees | 23-01-22 | 22:10

@W_Drees | 23-01-22 | 22:10: verdienen aan een praktijk of betalen voor een praktijk is een groot verschil.

Albert61 | 23-01-22 | 22:23
▼ 1 antwoord verborgen

Voordelen van online Noorderslag:
- Niet naar het noorden hoeven
- Niet meer te vroeg terug moeten met de laatste trein
- Niet meer in de rij voor je bier
- Niet meer door een meute stinkende mensen omringt zijn (o, wacht ja, dit is een festival natuurlijk, is waar ook)
- Niet meer hoeven wachten voordat je kunt piesen op een van de te weinige wc's
- Niet meer in de verkeerde zaal staan te luisteren naar een onbeduidende Finse band
- Niet meer hoeven te hopen de 'Nirvana' van morgen te hebben bijgewoond.
- Niet meer hoeven small talken met jan en alleman 'van de industry'
- Niet meer op de Grote Markt een kroket uit de muur hoeven trekken bij de Febo.
- Niet meer tegen te worden gehouden door system says no-vrijwilligers.
- ....
- ....
- ....

mozaard | 23-01-22 | 22:03 | 2

- Geen buschauffeurs oet Stad

Duwbak_Linda | 23-01-22 | 22:04

Gaat daar uberhaúpt een *laatste trein*?
Of lig je gewoon een nacht lang in het weiland
Kan ook, mag ook, niks mis mee.

chicago river | 23-01-22 | 22:19

Leest dat blaadje toch niet.

dathoujetoch | 23-01-22 | 22:03

Nadat Wilders tijdens het debat over de regeringsverklaring terecht in de Kamer schande sprak over een veroordeelde terroriste als adviseur nationale veiligheid werkzaam voor de VVD, kopte de Volkskrant-website bagatelliserend: RuzieTJE Rutte en Wilders, complimentJES aan oppositie.

drs.Nee | 23-01-22 | 22:00

Samengevat, kudt muziek, kudt verslaggever en kudtkrant. Om überhaupt maar een poging te doen om muziek te beschrijven is al vrij kansloos. Alsof je een blinde met woorden het verschil tussen rood en geel kan uitleggen. Iedereen heeft toch al voorkeuren voor muziek, en hoort wel van gelijkgestemden wat de moeite waard is of niet. Of die lopen die festivals al af die hij beschrijft, en die weten ook wat er te koop is op hun muziek gebied. Kijk parkeerwachter lijkt me ook een klote beroep, maar die kan soms een maatschappelijk nut hebben door parkeeroverlast te verminderen, of belastinggeld binnen te halen. Maar muziek recensent?

Kaal-dik-en-lelijk | 23-01-22 | 21:57

Vind het wel mooi dat vrouwen nu ook eindelijk eens gaan zingen. Top.

Duwbak_Linda | 23-01-22 | 21:56 | 3

Ik hoop wel dat ze goed gecoacht worden.

Nuchternederland | 23-01-22 | 22:05

Voor het zingen de kerk uit? Kunnen vrouwen dat nu ook eindelijk?

Mokum Kosher | 24-01-22 | 00:49

Maar ja, als je niet positief schrijft dan ben je volgend jaar als journalist je plekkie kwijt op de perslijst. "Ook voor de geaccrediteerde pers zijn er maar beperkt tickets beschikbaar." heet het te zijn. En daarbovenop kun je ook nog een inhoudelijk naar gesprek verwachten met een van de programmeurs. Het is een naar ons-kent-ons-kliekje op dat festival, van zogenaamde haves en havenots (95% gastenlijst/pers/artiest/vrijwilliger/medewerker, vs. 5% betalende bezoeker)

mozaard | 23-01-22 | 21:54 | 1

Je verdeling raakt kant nog wal. De kaarten voor de industrie worden ook nog eens gewoon betaald door de betreffende maatschappijen.

Dr.Hermannes | 24-01-22 | 00:08

Heel fijn...

onbekend | 23-01-22 | 22:35

Met zulke tietjes als Merol zou ik ook meteen de onderkant laten behandelen. Lijkt Turks Fruit wel.

Lukiluuk | 23-01-22 | 21:49

Het is me allemaal te onbeduidend om me druk over te maken. De Volkskrant lees ik niet, 3FM luister ik niet en Noorderslag lijkt me op zich wel geinig maar is me veel te ver weg. Nee, kwaad kan ik me er allemaal niet om maken. Er moest nog even wat te ranten geplempt worden op de late zondagavond?

JJMS | 23-01-22 | 21:48

"Op Noorderslag werd duidelijk dat dit het jaar wordt van de vrouw in de popmuziek"

We hebben blijkbaar een gebrek aan vrouwen die actief zijn in de zangindustrie, deze week voelt wat dubbel

menage | 23-01-22 | 21:47

Als talent niet deugd is het bij npo66 kansloos.
De commerciëlen draaien alleen van muzikanten die door andere "talenten" verder denken te komen.Wat dus allemaal niet om aan te horen is.
Internetradio is nog wel enigzins te doen.

van stampij | 23-01-22 | 21:44

De broekjes waren kennelijk geil genoeg.

Schoorsteenveger | 23-01-22 | 21:44

Als je met een hoernalist neukt, schrijft hij dan maar alleen leuke en positieve dingen over je in de krant. Ik vraag het voor een vriendin.

jan huppeldepup | 23-01-22 | 21:44

Waren Suzan en Freek er ook ? Ik vind ze zo goed !

Frank1387 | 23-01-22 | 21:41 | 1

Lol! Die Suzan heeft een enorme onderkaak en Freekie kan absoluut niet zingen met die nasale kutstem.

JJMS | 23-01-22 | 21:49

Ahh Noorderslag.... vroegah.

Kameraansteker | 23-01-22 | 21:40 | 2

Traditioneel bierwerpen bij de uitslag van de Popprijs!

mozaard | 23-01-22 | 21:56

Het enige goede op muzikaal gebied dat ooit uit die streek kwam: De Boegies. Meh
youtu.be/wnd1NzV51Zk

Arnold Layne | 23-01-22 | 21:38

Ja ach, ik vind ook wat van Bert B. Ik vind ook wat van dat TPO, ik vind ook wat van de samenwerking tussen de TPO en GS. Ik vind ook wat van de stijl, ik vind ook wat van de toon, ik vind ook wat van het ritme, ik vind ook wat van Radio 3, ik vind ook wat van Noorderslag, ik vind ook wat van Groningen.
Moet ik nog even doorgaan?

photto | 23-01-22 | 21:36 | 3

Nee niemand is in je mening geinteresseerd. Daarom bezit jij ook geen veelgelezen medium maar GS, TPO en Volkskrant wel. It's good to be the king!

blikjegrolsch | 23-01-22 | 21:48

@blikjegrolsch | 23-01-22 | 21:48: 'Veelgelezen' 'TPO en Volkskrant', da's zeker met een knipoog, waarom komen ze dan op GS meningen spuien c.q. conclusies trekken?

photto | 23-01-22 | 22:02

Ik denk dat het overdrijven van de hoeveelheid lezers van TPO een grapje was toch? Dat GeenStijl daar nu meer en meer een podium aan biedt is sowieso al jammer. Maar tegelijk een teken aan de wand van tuurlijk.

Dr.Hermannes | 24-01-22 | 00:10

Trouwens: Ali B was ook knuffel rapper van deug Nederland....

Is dit nog nieuws? | 23-01-22 | 21:33

Muziek is tegenwoordig allemaal met de autotune. En populair omdat het 80 keer per dag door de radio gedraaid wordt. Kut herrie. Enne advertenties? Pleur op.

Is dit nog nieuws? | 23-01-22 | 21:32 | 1

Voorstel. Je mag binnen een week niets meer herhalen.

AdvocatusDiaboli | 23-01-22 | 21:39

Is Merol bij iemand doorgebroken met "Hou je bek en bef me"?
Weet van niets. Ken niemand.

Bij de Voice zullen ze het ook wel niets vinden.

AdvocatusDiaboli | 23-01-22 | 21:30 | 3

Natuurlijk niet, gingers hebben geen ziel. Dat weet iedereen.

UnderTheDevil | 23-01-22 | 21:39

@Roehm | 23-01-22 | 21:40: Oeh wat vernieuwend toch, een grietje wat 20 jaar na Little Kim en 30 jaar na 20 fingers over sexuele handelingen zingt.

Zou het liedje 'hou je bek en pijp me' van Ali B. net zo goed ontvangen worden denkt u?

_pacman_ | 23-01-22 | 21:42

TLDR
No matter of interest.

Next generation Ali's?
Die cancelen we wel weer,
als de koeien gemolken zijn,
de stieren geclassificeerd.

Milton_Styx | 23-01-22 | 21:30

Als je Gijsbert Kamer (de recensist) googlet zie je dat die man bijna uitsluitend naar matige jazz en hiphop met een vleugje woke luistert. Als jouw wereld zo klein is snap ik wel dat hij de lat zo laag legt.

Piet Politiek | 23-01-22 | 21:28

Ach, vrouwen met hun quotumpjes denken dat ze ook meetellen. Bouw eerst maar eens een infrastructuur op en doe dat zo goed dat je niet meer doorhebt dat je eigenlijk aan het overleven bent. Dan pas kom je in de buurt van mannen. Verwende millennial meisjes, zuchterdezucht.

Zwezerik | 23-01-22 | 21:28

Willeke Alberti maakte haar eerste plaatje in 1958, Anneke Grönloh in 1960, Mariska Veres in 1966, Anita Meyer in 1971, Luv in 1977, Anouk en Krezip in 1997, Davina Michelle in 2017. Maar gelukkig is het in 2022 eindelijk het jaar van de vrouw in de popmuziek...

4HoogAantWater | 23-01-22 | 21:27 | 2

Die waren niet woke hè, dus hij bedoelt mens m/v die kan menstrueren en zingen anno 2022.

Lukiluuk | 23-01-22 | 21:42

En dan vergeet je het dieptepunt nog; de Zangeres zonder Naam. Het mocht nog geen naam hebben.

Normpje | 23-01-22 | 21:49

Ik vond Merol er wel erg lekker uit zien. Verder moet ze haar bek houden.

Zack Hooi | 23-01-22 | 21:25

Verder is het gewoon een feit dat je als vrouw minder hard hoeft te rennen om te winnen dan een man.

JohnLocke | 23-01-22 | 21:24
-weggejorist-
shimanski | 23-01-22 | 21:24 | 3

Zullen we beoordelen op resultaat in plaats van op sexe aan de input kant? Dank u, en als dat een vrouw is zeker net zo goed (hier nu Tanita Tikaram).

TheseDays00 | 23-01-22 | 21:23 | 4

Je bedoelt die zangeres waar de luisteraar binnen een minuut instant depressief van wordt bij het beluisteren?

Wijze uit het Oosten | 23-01-22 | 23:09
▼ 1 antwoord verborgen

Ik denk dat dit topic meer bezoekers trekt dan heel dat "popfestival" bij elkaar, dus waar hebben we het eigenlijk over?

zwellevertje | 23-01-22 | 21:22

Volkskrant, dat is toch die Brand New Day-nieuwsbrief? Ben geen klant bij Brand New Day, dus die krijg ik niet.

JohnLocke | 23-01-22 | 21:22

Als ze metal en americana en nieuwe dingen en zo gaan draaien op 3FM dan praten we verder. En gekke radioprogramma's. Gewoon wat anders. Andere muziek. Nieuwe muziek. Niets herhalen.

Die opgesnoven DJ's praten wel heel snel en heel druk en een heel veel, maar het gaat nog steeds nergens over of alleen over 3FM zelf. Terwijl het hele internet en spotify in je broekzak zit. Dan moet je wel moet iets anders komen.

AdvocatusDiaboli | 23-01-22 | 21:21

Ik heb een stukje gekeken. Een achterstandwijkiër die 3 lettergrepen achter elkaar foutloos uit z’n waffel krijgt is de nieuwe Tupac. Verder inderdaad het gedweep met moeilijk kijkende kindmeisjes. Wat een armoe. Gelukkig hebben we de Wodan Boys!

drolla | 23-01-22 | 21:21 | 1

Wie is Tupac?

blikjegrolsch | 23-01-22 | 21:47

Deugen in combinatie met superlatieven. Deze journalist gaat een gouden carrière tegemoet bij de NPO of de Belgen.

Graaier | 23-01-22 | 21:19

"dat 2022 het jaar van de vrouw in de popmuziek gaat worden"
Nou dat weten we sinds een week inderdaad.

Roehm | 23-01-22 | 21:18 | 1

Dat bepalen we zelf wel.

AdvocatusDiaboli | 23-01-22 | 21:22

Een medium wat ik niet lees schrijft over een evenement waar ik geen interesse heb wat is georganiseerd door een medium waar ik niet naar luister. Ik pas.

_pacman_ | 23-01-22 | 21:16
-weggejorist-
Kaas de Vies | 23-01-22 | 21:15 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen