Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

JFK legt complottheorie uit in het Stamcafé

You know, going back to when we were children, I think that most of us in this Stamcafé thought that justice came into being automatically, that virtue was its own reward, that good would triumph over evil

We hebben de medische werkelijkheid. De statistische duiding. De politieke benadering. De psychologische verwondering. Maar hadden we de popculturele referentie al een keer ingezet om de afgelopen twee jaar mee in een perspectief te zetten? Zo neen, sta ons toe aan de hand van Oliver Stone's JFK (1991). Stone was weer bij Rogan omdat hij nog steeds graaft naar de waarheid over de dood van John F. Kennedy, volgens hem "de meest opzichtige complottheorie allertijden". Hij heeft een nieuwe docu gemaakt die we nog niet gezien hebben, maar wel deed terugdenken aan de film uit 1991. In de fameuze rechtbankscène aan het einde van de film, gedeeltelijk hierboven, waarin officier van justitie Jim Garrison (Kevin Costner) bepleit dat de moord op JFK een complot is van de Amerikaanse regering, inlichtingendiensten en wapenfabrikanten, bleven we even hangen bij een fragment over onderklassers die Garrison geld stuurden om "de waarheid" boven tafel te krijgen. We gaan het voor niemand invullen, want dan worden wij weer voor gek verklaard, maar: kijk de scène eens (monoloog hier) en vertel ons of het je iets leert over het huidige fenomeen van duizenden doodnormale mensen die zo gewillig (en zo veel) doneren aan Willem Engel, Waku Waku, FvD, Blckbx, Maurice en al die andere "waarheidszoekers", ""waarheidszoekers"" en """waarheidszoekers""" in een tijd dat het vertrouwen in de oprechtheid van de overheid ongekende dieptes bereikt.

[Dramatische muziek zwelt aan]

"I have here some $8,000 in these letters sent to my office from all over the country – quarters, dimes, dollar bills from housewives, plumbers, car salesmen, teachers, invalids. These are people who cannot afford to send money but do." These are the ones who drive the cabs, who nurse in the hospitals, who see their kids go to Vietnam. Why? Because they care, because they want to know the truth, because they want their country back, because it still belongs to us, as long as the people have the guts to fight for what they believe in!"

De zoektocht naar de waarheid is een waarheid op zichzelf.

Back. And to the left. Back. And to the left. Back...

Social

Multifunctionele meme, die Costner

Social

Hier, de toekomst van je kinderen

Social

Bent u al lid? DUIZENDEN gingen u voo... zullen u volgen!

Social

Reaguursels

Inloggen

@GU2:
0https://youtu.be/PfYYraMgiBA
@21:30 zie je dat er 4 GU's zijn. Vlak ervoor is trouwens ook komisch.

cugel | 12-01-22 | 15:31 | 2

Er is er maar 1!

GU | 12-01-22 | 15:35

@GU: Gezien het feit dat toch niemand hier meer komt: in onderstaande link over W.F. Hermans:
www.nrc.nl/nieuws/2022/01/07/letteren...
zat een citaat over GS dat eerder weggejorist was: mag het hier wel over een uurtje, als ik niets hoor, of wordt dit al weggejorist of word ik hiervoor opgerot?
Het leek me wel dapper om ook te durven discussiëren over het eigen bestaan. Aangezien dit het enige platform is waar ik mij politiek uit, steek ook ik mijn nek uit. Maar ja, reaguren vreet ook tijd, dus wat raak ik kwijt?

cugel | 12-01-22 | 15:03

"But the farce is by no means limited to Johnson. The British right has also resurrected Churchill’s memory, often speaking of the European Union as if it were Nazi Germany."
Uit een Marwan Bishara artikel op Al Jazeera over Churchill en Johnson. Op smartphone kan ik er niet naar linken.
Hier op GS wordt de EU meer vergeleken met de USSR.
Is het niet opmerkelijk hoe ze allemaal hetzelfde uit de kast halen in de (vergeefse) strijd links te verslaan.

cugel | 12-01-22 | 14:42

Voor iedereen die vast zit in altijd maar hetzelfde narratief van corona, moslims, hoe slecht Rutte is etc.:
medium.com/@globalcooling/ergot-in-fr...
Via Koos van VPRO gevonden.
Vroeger zeiden ze dat als je je ongerust maakte over inbraken dan moest je stoppen met het lezen van de Telegraaf en een kwaliteitskrant gaan lezen.
Al was het maar als anxiety bestrijding.

cugel | 12-01-22 | 11:25 | 2

Dat kenmerkt mooi een van de minst achterlijke dogma's van links; kop in het zand, want wat niet weet wat niet deert. Maar wat niet deert gaat nog steeds verkeerd.
Het aantal werkelijke inbraken neemt niet toe of af door een andere krant te lezen.

Idem met grootschalige uitkeringsfraudes; corrupte baantjesmachines; frauderende belastingambtenaren; structureel liegende ministers; schijnprocessen tegen de oppositie; gesubsidieerd geweld tegen oppositiepartijen, kinderfeesten en agenten; islamitische censuur, islamitische aanslagen; etc. Alles waar "extreemrechtse populisten" op aanslaan blijkt echt te bestaan.

Je kan (seksueel) geweld en zelfs moord en doodslag wel onder "overig" in het hoofdstuk "overlast van asieleisers" scharen. Maar dat verandert niks aan het aantal werkelijke slachtoffers en de ernst van de delicten.
Net zo min als het niet registreren of opzettelijk verkeerd registreren van aangiftes (ruim 50% van de agenten klaagt dat ze daartoe worden aangezet) tot minder criminaliteit leidt. Die *lijkt* alleen minder.

Ontwijk vooral de realiteit als je daar gelukkiger van wordt. Maar doe niet alsof de mensen die het nieuws wel volgen ernaast zitten, "want dat zegt Koos".

Dandruff | 12-01-22 | 16:05

@Dandruff | 12-01-22 | 16:05: Twee reacties hieronder, @15:03 geef ik een NRC link.
Ik meen dat jij ook dingen kan lezen die achter een betaalmuur zitten. Kijk eens wat in dat artikel over GS gezegd wordt en geef me je reactie daarop in een andere ontmoeting.
Ik had dit (forse kritiek op GS en haar reaguurders) al eens eerder onderaan een nachtcafé gezet maar dat werd weggejorist, dus nu ben ik wat voorzichtig om niet opgerot te worden, maar ik ben echt benieuwd hoe, vooral jouw, reactie op deze kritiek is.
On topic, ik ben het met je eens dat door wegkijken het probleem niet weggaat, maar toch: misschien, voor mij in ieder geval, is het probleem de negatieve, rechtse insteek. En daar kun je wel iets aan doen door je aandacht wat te verleggen.

cugel | 12-01-22 | 21:30

Is het ook complotdenken als je vermoedt dat mensen ten dienste staan van een bepaald narratief en daarvoor worden beloond?

MickeyGouda | 12-01-22 | 10:02 | 3

Dat is psychotisch en voorbij complotdenken. Dan moet je dringend hulp zoeken.

blikjegrolsch | 12-01-22 | 10:15

Dat heet gewoon gezond verstand en wereldwijsheid, afhankelijk van de mens waarover je dat denkt.

funda | 12-01-22 | 10:56

Helder denken.

Ben Adam | 12-01-22 | 11:13

Een arts van het Martini Ziekenhuis heeft een mooi onderzoek verricht naar complotdenkers in deze tijd.

Als mijn zwitsal weg is, zal ik die eens linken.
Want interessant en prettig te lezen.

Roos | 12-01-22 | 08:51

Iemand heeft opa wakker geschut in Delaware en heeft voldoende drugs in hem gespoten om hem aan het ranten te krijgen: nos.nl/artikel/2412763-fel-pleidooi-b...
Mocht u denken "old man yells at clowd"... yup. U kunt het artikel lezen maar er staat niks in behalve Dems talking points van het afgelopen jaar.

Wat is er gebeurd dat de NPO meent dit stuk propaganda te moeten copy pasten van the American corporate media. Nou 3 dingen eigenlijk.

Ten eerste is opa's approval in het toilet (ondanks grotendeels structureel positieve berichtgeving in de corporate MSM). Het ene punt waar hij nog de goedkeuring, in ieder geval bij zijn eigen Dems electoraat, voor kreeg, was zijn CCP virus response. Hij zou heel stoer dat virusje aanpakken en allerlei lockdowns en verplichte vaccinaties doorvoeren. Maar onlangs trok hij de keutel weer in meer in punt 2. Dit maakte zijn overgebleven stemmers woedend, samen met dat hij een beslissing over student debt uitstelde (wat vooral zijn linkerflank enthousiasmeerde). Als laatste stelde hij zijn state of the union uit tot 1-3, wat zeer ongebruikelijk is. Waarom deed hij dat? Nou record inflatie, lege schappen in sommige staten en stijgende energieprijzen zijn niets om over te pochen. Zijn hele jaar valt niks over te pochen want zijn infrastructure bill lijkt te floppen.

Ten tweede gaat het gerucht dat SCOTUS een aantal belangrijke beslissingen gaat nemen. Wellicht in de abortus beperking zaak, concealed carry zaak en... OSHA mandates vanuit de federale overheid. Met name verplicht vaccineren. Het zou zomaar heel verkeerd kunnen aflopen in de ogen van de Dems. Met name het verplicht vaccineren zou van tafel geveegd kunnen worden... weer iets waar Sleepy Joe heeft gefaald.

Ten derde Kazachstan. Bij iedereen soort van half onder de radar gevlogen. Er wordt politiek hoogspel gespeeld, ook door lieden binnen het witte huisje en het militaire industriële complex binnen het Pentagon. twitter.com/JackPosobiec/status/14811...

Duiding artikel: om toch even kort terug te keren waarom Dems zich zo druk maken om het verkiezingsproces. In november staan de midterms voor de deur en zij zien een red wave aankomen. Zeker als de economie zo blijft (wat voor Amerikanen veruit het belangrijkste is). Vandaar weer hun gehuil over dat staten hun verkiezingen 'fortifying'. De afgelopen verkiezingen werd door de Dems "gewonnen" door miljoenen op miljoenen mail in ballots te dumpen bij poling stations om 5 uur in de ochtend zonder voter id mee te tellen waardoor Sleazy Joe de high score behaalde. En dat willen ze graag zo houden.

Graaf_van_Hogendorp | 12-01-22 | 08:38 | 1

Je vergeet de Zuidelijke grens die totaal overlopen is en waar de humanitaire situatie erger is dan ooit, de escalerende criminaliteit de onwaarschijnlijk hoge moord cijfers, de golf van overdosissen door fentanyl het woke gedrag van burgemeesters en bestuurders, CRT in de scholen, Hunters laptop en zo gaat het nog wel even door.

P-unit | 12-01-22 | 09:39

Helemaal niets op Teletekst om woest van te worden. Teleurstellend. Koffie dan maar.

Duwbak_Linda | 12-01-22 | 08:19 | 1

Je kan je gratia aboneren op tientallen Amerikaanse websites, nieuwsdiensten,
hier heb je zomar een paar:

The View's Sunny Hostin Goes Off On Biden, Moderate Democrats For Not Yet Passing Federal Voting Legislation

Joe Biden Again Refers To President Harris In Speech With Vice President

Justice Department Targets Americans With New Domestic Terrorism Unit

Jimmy Kimmel mocks vaccine skeptics with Anti-Vax Barbie parody

ritter vn hüpfburg | 12-01-22 | 15:09

Ik doneer slechts vrijwillig aan twee doelen: KWF en Staatsloterij. De rest kan kapot vallen met de huidige opgelegde belastingdruk.

_pacman_ | 12-01-22 | 07:50 | 4

Als iemand aanbelt met een collectebus doneer ik in principe altijd twee euro. Ik heb eenmaal geweigerd en dat ging om een collecte voor Syrie.

Leptob | 12-01-22 | 08:05

@Leptob | 12-01-22 | 08:05:
Ik sla de degene die komt schooien neer en steel de de bus.
Nee, zal ik nooit doen.

jaja | 12-01-22 | 08:25

Ik doneer alleen aan GeenStijl en Wikipedia alle goede doelen en loterijen kunnen van mij de t* krijgen. Chantal Janssen voorop.

Linke Soep | 12-01-22 | 09:56
▼ 1 antwoord verborgen

Telegraaf ' De politie gaat onderzoeken hoe minder ingrijpende geweldsmiddelen passend ingezet kunnen worden'. Wat heeft een politie agent inmiddels allemaal om zijn middel hangen? Een taser, een pistool, een busje pepperspray, setje handboeien en er moet nog meer bij? Een luchtdrukpistool ook nog? Wanneer mag een agent schieten? Als iemand een agent bedreigt met een pistool of een mes. Wanneer een agent zijn leven niet meer zeker is. Als er weer eens rellen zijn op straat en agenten worden bekogeld met cobra's, dan mogen die agenten van mij gewoon schieten. Als zo'n cobra in je bek ontploft ben je ook dood. Dat is net zo levensbedreigend als iemand voor je met een pistool of een mes.

Leptob | 12-01-22 | 07:43 | 3

Ik zou zeggen, beter opleiden en meer ingrijpende middelen inzetten. Als de relachoppers dat doorhebben, wordt het wel rustiger.
Daarnaast bij demonstraties een totaal verbod op geweld. Geen ME meer. Die demonstrant die dat aan z'n laars lapt thuis opzoeken en vastzetten.

Ray Skak | 12-01-22 | 08:00

@Ray Skak | 12-01-22 | 08:00:
De agent moet met zijn diploma gaan zwaaien ?

IosefTarasov | 12-01-22 | 08:55

@IosefTarasov | 12-01-22 | 08:55: Voor toeristen die overlast veroorzaken zijn er stewards, voor hangjongeren zijn er buurtvaders, waarom dan geweld tegen demonstranten?

Mark Bouwman | 12-01-22 | 09:46

Als de overheid het ene na het andere feit verdraait of achterhoudt, is het helemaal niet gek dat men liever doneert aan mensen en organisaties die oprechter (b)lijken. Mensen die fouten gewoon toegeven als ze die maken. Ik begrijp niet waarom zij steeds voor gek worden verklaard, terwijl ook hier de ene na de andere blijk van onbetrouwbaarheid van de huidige machthebbers boven water komt. Ik begrijp niet dat alle alternatieven dan in 1 veeg worden afgeschilderd als uitvluchten voor de domme medemens, zodat het slim of verstandig lijkt om niet naar die alternatieven te luisteren.

Balgesjaakt | 12-01-22 | 07:38

Complottheorieën zijn copingsmechanismes, van naïeve mensen, om om te kunnen gaan met willekeur, onrecht, gebrek aan controle en zekerheid. Ze geven een illusie van iets ‘begrijpen’ en er wellicht zelfs invloed op kunnen uitoefenen, en ‘horen’ bij een groep die meent de waarheid te zien.

Jimmydepimmy | 12-01-22 | 07:18 | 6

@Balgesjaakt | 12-01-22 | 07:40: Dom is ook niet het juiste woord. Om andere mensen te laten geloven vergt wel degelijk een zekere intelligentie.

Papa Jones | 12-01-22 | 07:43

Schapen dus?

Harris Pilton | 12-01-22 | 08:04

@Papa Jones | 12-01-22 | 07:43: Je moet vooral iets uitzoeken dat mensen uit zichzelf al geneigd zijn te geloven, dat zijn de beste.

funda | 12-01-22 | 10:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Complotten….
Vaak te moeilijk om te bedenken en uit te voeren.
En als de argumenten op zijn, hebben de Joden het gedaan. Meestal de Rothshields.
Simpel toch?
Triest genoeg moet ik er altijd een beetje om lachen.
Fijne dag.

Ruimedenker | 12-01-22 | 07:07 | 2

Wat niet wil zeggen dat er nooit eens achter de schermen iets door een paar mensen wordt geregeld. Als er weer eens wat mis is met transparantie denk ik ook wel eens aan complotjes.

Leptob | 12-01-22 | 07:20

Goedemorgen geile boy..

jaja | 12-01-22 | 07:37

Die knuppels van de FvD bleken niet eens in staat een meldpunt voor foute leraren in de lucht te houden.
Nu gaan ze het maar net complete scholen proberen?
Benieuwd of leerlingen daar ook hun leraren mogen aangeven.

RandyBiel | 12-01-22 | 07:01

Nu is het tijd voor Janet.
The pleasure principal.
Toen was ik nog jong.

jaja | 12-01-22 | 06:43 | 6

@jaja | 12-01-22 | 08:15:
Ik vond het vroeger een mooie dame, niet zo prachtig als La Toya maar wel knap ondanks haar babyvet in het begin.

Patje | 12-01-22 | 09:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Liefde en seks lijken synoniemen maar niets is minder waar.
Vrede en vrijheid hetzelfde verhaal.
Ze zijn vaak elkaars complete tegenstelling en vijand.

keestelpro | 12-01-22 | 06:34

Tokkie uit Helmond:
Jules de Corte - Ik Zou Wel Eens Willen Weten
www.youtube.com/watch?v=cFlJ6EvicF0

Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de bergen zo hoog
Misschien om de sneeuw te vergaren
Of het dal voor de kou bewaren
Of misschien als een veilige stut voor de hemelboog
Daarom zijn de bergen zo hoog
Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de zeeen zo diep
Misschien tot geluk van de vissen
Die het water zo slecht kunnen missen
Of tot meerdere glorie van God die de wereld schiep
Daarom zijn de zeeen zo diep
Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de wolken zo snel
Misschien dat 't een les aan de mens is
Die hem leert hoe fictief een grens is
Of misschien is het ook maar eenvoudig een engelenspel
Daarom zijn de wolken zo snel
Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de mensen zo moe
Misschien door hun jachten en jagen
Of misschien door hun tienduizend vragen
En ze zijn al zo lang onderweg naar de vrede toe
Daarom zijn de mensen zo moe

keestelpro | 12-01-22 | 06:28 | 1

oei....

onbekend | 12-01-22 | 06:59

Goedemorgen,
Complottheorieën kan met beter scheiden in complotten en theorieën.
Beiden bestaan dan wel omdat ze dan getoetst aan de werkelijkheid zijn.

steekmug | 12-01-22 | 06:28

t Mooie van al die complottheorieën is dat de wappies die er in geloven niet het flauwste benul hebben hoe een degelijk complot werkt.
Ze komen met fantasieën aan waarin duizenden betrokkenen zijn. Overal waar ze even vastlopen, schalen ze het complot gewoon verder op.
Enige basiskennis over complotten zelf had al vele complottheorieën kunnen voorkomen. Maar het zijn dan ook niet de meeste snuggeren die er in blijven hangen.

RandyBiel | 12-01-22 | 06:26

Swedish House Mafia and The Weeknd - Moth To A Flame (Extended Version)
Dit vind ik het lekkerste nummer nu.

jaja | 12-01-22 | 06:09 | 6

Ik had goede hoop, maar wordt fysiek onpasselijk van de zang. Slechte start van de dag.

kleybeuker | 12-01-22 | 06:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Omdat niemand em kent.

jaja | 12-01-22 | 06:07

*mismoedig op een ribbelchippie kauwt en naar de kelderdeur staart*

MickeyGouda | 12-01-22 | 05:28 | 3

Oké da's ook een entree Mickey... Probeer het midden te zoeken lieverd. ;-)

keestelpro | 12-01-22 | 05:33

@keestelpro | 12-01-22 | 05:33:
Gna. Dit was mijn poging tot 'Radio Oranje' voor één van onze bannelingen, hè Kees! Ik ben een geboren middenmoter. ;-)

MickeyGouda | 12-01-22 | 05:46

@MickeyGouda | 12-01-22 | 05:46:
Je moet gewoon een keiharde track droppen voor GU en zeggen dat hij vooral niet je favoriete reaguurder mag unbannen. Reverse psychology heet dat. Daar snapt ie toch niks van. ;-)

keestelpro | 12-01-22 | 06:03

Complottheorieën zijn van alle tijden en komen bij alle volkeren voor. Het is menselijk. Men probeert met schokkende zaken een verklaring, hoe onlogisch en stupide ook, te vinden. Meestal zijn deze fantasietjes best goedaardig. Denk aan de maanlanding of het 'waren de goden astronauten' verhaal. Maar dat zijn de leuke verhaaltjes van de lokale dorpsgek. Er zijn ook andere complottheorieën die zeer schadelijk zijn. Neem het 'bloedsprookje', dat leidde uiteindelijk tot de tezamen met 'Protocollen van Zion' tot de Holocaust. Het 'bloedsprookje' was meer folklore en had al ernstige gevolgen maar de 'Protocollen van Zion' was Russische propaganda. Daar waar het 'bloedsprookje' inmiddels naar het rijk der fabelen is verwezen door zelfs de meeste die-hard nazistische complotdenkers leeft het 'Protocollen van Zion' complot nog diep bij de complotdenker. In het kort. De protocollen vertellen het verhaal hoe er een duistere (deels of volledig) joodse elite organisatie bezig is om de wereld te knechten. Dat is het min of meer in het kort. Heel 'toevallig' loopt Pepijn van Houwelingen sinds een tijdje weg met een WEF complottheorie. Natuurlijk verwacht je niet meer van zo'n dweil maar het is wel onzin en dat niet alleen, Pepijn doet het samen met een groep over de hele wereld. Het is een gecoördineerde aanval om onze regering in twijfel te trekken en de WEF macht toe te dichten die ze helemaal niet hebben. De vraag is... Maar waarom? Omdat deze mensen alles wat we hebben willen afbreken, slopen en het daarna opnieuw inrichten naar hun eigen goedvinden. Dit is bijzonder want de laatste keer dat er een partij was die alles opnieuw wilde inrichten en dat probeerde te doen in samenwerking met sympathisanten in het buitenland was toen het fascisme van Mussolini en het Nazisme van Hitler de macht wilden grijpen. Pepijn wil kennelijk ook al een zuil voor hun 'speciale' beweging en basisscholen oprichten. Nu hoef je echt niet links te zijn of Thierry een lul te vinden om te beseffen dat deze jongens heel erg eng zijn. Ik vraag me af in hoeverre de achterban al dermate is gehersenspoeld dat het tij niet meer te keren valt. In ieder geval. Denk Mussert. Denk dat wij geen politieke partijen willen met hun eigen basisscholen en hun complottheorieën.

GrandMechantLoup | 12-01-22 | 05:25 | 15

@jaja | 12-01-22 | 06:19:

Is dat zo? Ik zie mensen alsmaar stug volharden in hun eigen geloof en weer andere mensen hun meningen aanpassen naarmate de situatie evalueert. Vind ik wel een verschil.

GrandMechantLoup | 12-01-22 | 06:21

@GrandMechantLoup | 12-01-22 | 06:21:
Ja, maar die mensen zijn simpel.
Jij lijkt me een slimmerik en als je dat bent kun je prima zrlf denken en situaties inschatten.
Daar heb jij geen ander voor nodig.

jaja | 12-01-22 | 06:24
▼ 12 antwoorden verborgen

Hier een gedicht om over na te denken.
Dit is mijn vertaling van het gedicht: The Crunch van Charles Bukowski: uit de bundel:
-What Matters Most Is How Well You Walk Through The Fire - 1999
bukowski.net/poems/crunches.php
HET PUNT IS
te veel
te weinig
of te laat
te dik
te dun
of helemaal niets
gelach
of tranen
of volkomen onverschilligheid

haters
minnaars
legers die door straten van pijn rennen
wijnfles in de hand
iedereen met bajonetten stekend en verkrachtend
of
een oude man in een goedkope kamer
met een foto van Marilyn Monroe aan de muur
nog meer oude mannen in goedkope kamers
met helemaal geen foto's.

er is een eenzaamheid in deze wereld, zo groot
dat je het kunt zien in het langzaam tikken van
de wijzers van een klok
er is een eenzaamheid in deze wereld zo groot
dat je het kan zien oplichten in neonlichten
in Vegas, in Baltimore, in München

er zijn mensen zo moe, zo kapot
zo beschadigd door liefde of juist geen liefde
dat het kopen van een blikje
tonijn met 50% korting in een supermarkt
hun grootste geluk is,
hun grootste overwinning

we hebben geen nieuwe regeringen nodig.
nieuwe revoluties
we hebben geen nieuwe mannen nodig
of nieuwe vrouwen
we hebben geen nieuwe systemen nodig

mensen zijn niet goed voor elkaar
onderling, één tegen één.

mensen zijn gewoon niet goed voor elkaar.

mensen zijn moe
kapot het leven
verminkt door de liefde of juist gebrek aan liefde.

we hebben geen nieuwe regeringen nodig.
nieuwe revoluties
we hebben geen nieuwe mannen nodig
nieuwe vrouwen
we hebben geen nieuwe methodes nodig
we moeten alleen zorgen voor elkaar.
wat we nodig hebben is minder slimmigheden.
wat we nodig hebben is minder onderwijs

Marx, rot op
het probleem is niet de werking van bepaalde systemen.
christendom, rot op
het probleem is niet het doden van een god.

wat we nodig hebben is meer bier, een typiste, meer lijsters
meer groenogige hoeren die je hart
niet opschrokken als een vitaminepil

mensen zijn niet aardig voor elkaar
onderling, één tegen één.
mensen zijn gewoon niet goed voor elkaar.

we zijn bang.
we denken dat haat staat voor kracht.
dat straffen liefde is.

wat we nodig hebben is minder nep onderwijs.
wat we nodig hebben zijn minder wetten
minder politie en meer goede leraren.

we vergeten de ellende van de ene persoon die wegkwijnt in een kamer
alleen, ongekust, onaangeraakt, buitengesloten
die in zijn eentje een plant water geeft
geen telefoon, die toch nooit zou rinkelen

mensen zijn niet goed voor elkaar
mensen zijn niet goed voor elkaar
mensen zijn niet goed voor elkaar

en de kralen zwaaien en de wolken jagen
en honden pissen op rozenstruiken
de moordenaar onthoofdt het kind alsof hij een hap neemt
uit een ijshoorntje
terwijl de oceaan in en uit ademt
in en uit
in de ban van een gevoelloze maan.

en mensen zijn niet goed voor elkaar.

King of the Oneliner | 12-01-22 | 05:25 | 4

Dit gedicht is te mooi om op Rutte IV te slaan.
Het regime van ontmenselijking.
Ze zijn demissionair gegaan en hebben hun fouten geperfectioneerd en hebben nu op alle posten hun meest sadistische pionnen geplaatst.

keestelpro | 12-01-22 | 05:42

@keestelpro | 12-01-22 | 05:42: Ja, dit gedicht van Bukowski blijft, in tegenstelling tot RutteI V, wat in feite een belediging is voor de kiezer. Meer van dezelfde shit die niemand wil.Ik bedoel, ik dacht dat Ollengren ziek was, maar ze krijgt Defensie, enz. enz.

King of the Oneliner | 12-01-22 | 05:55

@MickeyGouda | 12-01-22 | 05:37: Ja, at is het gewoon. Ik zat te denken over de vertaling van het woord: Crunch, het betekent letterlijk kraken, maar figuurlijk: daar waar het vast loopt, het probleem, dus ik zal er nog even verder over denken, en ook kijken wat de diverse woordenboeken zeggen. Dank voor je vroege vogel reactie, zoals altijd, Mickey!

King of the Oneliner | 12-01-22 | 05:58
▼ 1 antwoord verborgen

Complotgeloof is een fenomeen in de religieuze, niet de epistemologische dimensie. Dat gaat over zoeken naar zin, niet zoeken naar waarheid. Dat laatste is rommelig en tijdelijk en incompleet, dus onzeker en vrijwel altijd in strijd met je voorkeuren en de aannamen waarmee je begonnen bent. Kortom niet compatibel met complotten.

Mazzelstof | 12-01-22 | 05:13 | 3
-weggejorist-
keestelpro | 12-01-22 | 05:26

@keestelpro | 12-01-22 | 05:26: Een van de dingen waar het meest fout gaat in de wereld van complotten is interpreteren.

Mazzelstof | 12-01-22 | 05:50

@Mazzelstof | 12-01-22 | 05:50: Niet alleen bij complotten ...... ook bij het interpreteren van religieuze boeken zoals de Koran en de Bijbel inderdaad. Al kun je die waarschijnlijk ook zien als complotten....

Koning BongoBongo | 12-01-22 | 06:10

Wat kan ze toch lief lachen.

Milton_Styx | 12-01-22 | 07:25

Heel grappig maar deze techniek is TE goed.
Rutte & de Jonge - White Christmas ft. van Dissel, Gommers -(Deepfake)
www.youtube.com/watch?v=UEWnqDZ799U
Hoe gaan wij als schapen die al onze informatie via TV en internet binnen krijgen kunnen bepalen wat echt is en wat niet?
Stop de digitalisering van het ECHTE leven! :-(

keestelpro | 12-01-22 | 04:37

Oké alle versies van Suzanne van VOF de Kunst.

Nederlandse (originele) versie.
VOF de Kunst - Suzanne (1983)
www.youtube.com/watch?v=I05HHk0zGUw&a...

Engelse versie.
The Art Company - Susanna (1984)
www.youtube.com/watch?v=GB2Sf4g_PIg

Spaanse versies.
Fausto - Susana (1986)
www.youtube.com/watch?v=AYVI5x9mULg

Ricky Martin - Susana (1992)
www.youtube.com/watch?v=79HqlzzIkIc

Griekse versie.
Tzimis Panousis - Souzana (1985)
www.youtube.com/watch?v=G1vl1v01Ui4

Italiaanse versies.

Adriano Celentano - Susanna (1984)
www.youtube.com/watch?v=TN6-oHPI968

Francesco Gabbani - Susanna, Susanna (2017)
www.youtube.com/watch?v=wGeA1ioaVZY

Toch een beetje trots nu op onze Brabantse Nolleke uit 013!

keestelpro | 12-01-22 | 04:28 | 3

Adriano Celentano -L'emozione non ha voce.

Theodorik1 | 12-01-22 | 03:30 | 6

@Theodorik1 | 12-01-22 | 04:23:
Heb ik ook maar van wikipedia.
Maar meestal zijn het de Nederlanders (Borsato, Hazes, Alberti e.v.a.) die alles uit het Italiaans coveren.

keestelpro | 12-01-22 | 04:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Vaccinaties, booster, lockdowns

Black Sabbath - Killing Yourself to Live
youtu.be/IH-scIRAl-Y

Truste allen.

Milton_Styx | 12-01-22 | 02:53 | 1

Heerlijk nummer. Trusten en slaap lief.

K1100 | 12-01-22 | 02:59

Bent u al lid?
Uiteraard. En ook ben ik als lid op zoek naar alternatieven voor tinder. Of ook grinder, en ook boedikoodoe. Mijn lidmaatschap brandt voor meer.

Boris Poepnagel | 12-01-22 | 02:52

@Bad - Casey | 12-01-22 | 03:00:

Ha, idd
Moi non plus was beter.

Deze dame mag echter o̶o̶k̶ niet inschuiven.
Die opvatting is geen geheim.
Mrs. Milton houdt niet van complotten.

Milton_Styx | 12-01-22 | 03:06

@Milton_Styx | 12-01-22 | 03:06,
Voor Mrs Milton....
Mrs. Robinson - Simon & Garfunkel.
www.youtube.com/watch?v=nkXyreJV604
Dikke kus voor jullie beiden, ik ga naar bed.

Bad - Casey | 12-01-22 | 03:09

Hey BC! Al mijn instincten zeggen dat je hier verderop gelijk hebt over Kennedy. Materie die blijft fascineren. Droom (geweldloos) fijn!

MickeyGouda | 12-01-22 | 05:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vraag mij af of het OMT met zijn maatregelen om de winkels langdurig te sluiten, gesponsord wordt door BOL.com.
De kokervisie op een totale Lock-down, het obsessieve navelstaren op alleen het aantal ziekenhuis bedden, het zwart wit denken van de virologen en de witte jassen op het aantal besmettingen: zo maak je dit land onleefbaar.
En dan de extra toegift van het OMT om tot in de eeuwigheid op straat medische mondkapjes te dragen.
Het OMT: weg ermee. Dit team is de connectie met de samenleving volledig kwijt.

Jan Dribbel | 12-01-22 | 02:34 | 3

Nou een van de grote spelers achter de pandemie en de vaccin, Bill Gates, heeft bijna een miljard in het (super sneue) thuisbezorgd bedrijf PicNic gestoken.
www.parool.nl/wereld/stichting-bill-g...
Hoezo belangenverstrengelingen?

keestelpro | 12-01-22 | 02:39

Het *OMT* is in mijn ogen dan ook geen *team*.
Eerder een sekte.
Die ook maar wat aankloot.

chicago river | 12-01-22 | 02:44

@chicago river | 12-01-22 | 02:44:
Het wordt tijd dat de sekteleden hun ogen eens opendoen. Dan stopt het vanzelf.
Hé, je mag toch hopen.

K1100 | 12-01-22 | 02:48

VI Vandaag is wel heel erg fan van het regime.
Wat een vreselijke man is die Johan Derksen.
Morgen is van Ranst te gast, de despoot van het Belgische RIVM.
video.twimg.com/ext_tw_video/14021737...

keestelpro | 12-01-22 | 02:32 | 6

@drs.Nee | 12-01-22 | 02:52: Nee, ik doelde op het feit dat hij toch weer met Genee aan tafel ging zitten en bakzeil haalde
na een zogenaamde clash. Kijkcijfers baby.
Mocht er graag naar kijken, het is inmiddels een DWDD 2.0.

Theodorik1 | 12-01-22 | 03:06

@Theodorik1 | 12-01-22 | 03:06:
Met je eens dat het programma meer pit kan gebruiken en zéker geen afspiegeling zou moeten zijn van dat gezapige rooie vara-dwdd.

drs.Nee | 12-01-22 | 03:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Door al die verplichtingen en beperkingen worden we gedwongen tot banaliteiten.
Gemaskerd rondlopen.
Een code laten zien voor een borrel.
Als vee geïnjecteerd worden.

Nee, nee, nee.

J.Cash | 12-01-22 | 02:08 | 1
-weggejorist-
keestelpro | 12-01-22 | 02:36

Kaap'ren varen mannen met baarden

Freezzz | 12-01-22 | 02:02

Ancora - Whiskey in the jar (Officiële videoclip)

Freezzz | 12-01-22 | 01:56 | 1

Nog zo'n gast uit de 70's die te vroeg is gaan hemelen:
Alex Harvey Band - The Faith Healer.

Theodorik1 | 12-01-22 | 01:55 | 1

Ancora - De Wellerman

Freezzz | 12-01-22 | 01:52

Ancora - Dorpscafe (officiële videoclip)

Freezzz | 12-01-22 | 01:47 | 3

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de onofficiële videoclip. Waar kan ik die vinden?

F. von Zeikhoven | 12-01-22 | 02:08

Oh ik zit onder de verkeerde tegel LOL.

keestelpro | 12-01-22 | 03:39

Eentje dan, wekkertje gaat weer vroeger dan mij lief is:
www.youtube.com/watch?v=l3ChFfKsaXI
My Back Pages, ontroerende uitvoering van Roger McGuinn en Marty Stuart. En mijn hemel, wat klinkt het na al die jaren nog loepzuiver. Eredivisieniveau.
Truzzies.

Graaisnaaiert | 12-01-22 | 01:38 | 8

@F. von Zeikhoven | 12-01-22 | 02:22: Tuurlijk zitten er mesjes aan. In Azie wordt het life uitgezonden op TV. Hanengevechten in een Arena, daar mogen de voetbalclubs hun handen bij aflikken,zoveel toeschouwers.

Theodorik1 | 12-01-22 | 02:29

Leuk ook om te vergelijken met www.youtube.com/watch?v=92cF_KCH7TU
De tekst lijkt overigens 1:1 niet nog steeds, maar júist toepasbaar op de huidige tijd. Geen toeval, Mr. Zimmerman had een goede basis om op te bouwen ;)

kindapaas | 12-01-22 | 04:25

@Milton_Styx | 12-01-22 | 01:51:
Hehe, dat laatste gaat me niet lukken, ben een avondmens. Maar ja, discipline he, en shitloads of koffie in de ochtend om het oude motortje aan te zwengelen.

Graaisnaaiert | 12-01-22 | 11:18
▼ 5 antwoorden verborgen

Goedenavond allen,
Ik heb dat vreselijke filmpje( JFK) misschien al 1000 maal gezien.
Het is geen 1 schutter, dit is een " Crossfire", ( 3 schutters ) dan mis je nooit je doel.

Bad - Casey | 12-01-22 | 01:27 | 10

@F. von Zeikhoven | 12-01-22 | 01:42:

Was niet zo zeer een open vraag, alswel de grote twijfel die ik heb dat 't zou kunnen gebeuren.
Kennelijk zijn er nog steeds (staats) veiligheidsbelangen, omdat nog niet alle documenten vrijgegeven zijn.

Milton_Styx | 12-01-22 | 02:02

Kan, maar het is een goeie gewoonte onder archievarissen van staat om dossiers 50, 75 of 100 jaar geheim te houden. Vreemd vind ik dat, want hooguit één generatie verder en het voorval leeft niet meer, zoals dat voor tijdgetuigen zelf ook afneemt.

F. von Zeikhoven | 12-01-22 | 02:19

@Bad - Casey | 12-01-22 | 01:40: Als hij linkshandig en geoefend was kan hij tijdens het grendelen met rechts op doel blijven met zijn linkerhand. Makkelijk, nee maar zeker niet onmogelijk.

DidgeriDodo | 12-01-22 | 07:06
▼ 7 antwoorden verborgen

Ach, wie kent ze niet :
Birds of Fire - Mahavishnu Orchestra.

Theodorik1 | 12-01-22 | 01:26 | 3

youtu.be/gv_bkS5VVaA

Eindelijk geen complot, maar muziek, of proberen ze dat te verbergen. Moet er even aan wennen Theodorik1.

Milton_Styx | 12-01-22 | 01:31

@Theodorik1 | 12-01-22 | 01:39:

Ach, ik zat nog midden in het complotdenken en overzag niet de hoogte van de bamboe terwijl ik de lengte van het gras aan het determineren was.
Kudtchinezen., onze Ruttemie instandhouden.

Milton_Styx | 12-01-22 | 01:44

Soms is de waarheid gekker dan men denkt. Neem nu het wappie verhaal dat de CIA mensen LSD en andere hallucinerende middelen toediende, gewoon als experiment. Eerst bij vrijwilligers, later bij onwetenden. Tientallen mensen permanent mentaal gehandicapt achterlatend. Klinkt meer wappie dan een complot waarbij er geld verdiend wordt bij het verkopen van zoveel mogelijk vaccins voor een ziekte waar het merendeel van de mensheid niet tot nauwelijks last van heeft. Toch bleek dit waar, kijk maar eens naar Project MKUltra, staat gewoon op Wikipedia beschreven bijvoorbeeld.

Dat is het probleem met complottheorieën. Het is heel makkelijk om kritische denkers de mond te snoeren door ze als gek weg te zetten. Ook deze techniek is door de CIA bedacht om kritiek te smoren, zoek maar op waar de term conspiracy theory vandaan komt.

Met covid zie je het ook gebeuren. Als je kritiek heb op het beleid dan ben je een gek. Zodra het ontbreekt aan een open debat waarin feitelijkheden die niet passen binnen het bedachte naratief niet gehoord mogen worden, is het logisch dat er ruimte is voor complottheorieën. De gekste worden daarin uitgebreid uitgelicht, waarom krijgt wappie Engel anders zoveel aandacht? Hierdoor blijft er geen ruimte voor een feitelijke, kritische discussie. De kritische arts durft bijvoorbeeld niet in het openbaar zo snel iets te zeggen want dan krijg je gelijk de inspectie op je dak. De waarheid ligt meestal in het midden. Het midden bereik je alleen door voor- en tegenstanders een gelijkwaardig podium te geven.

Hoeveel complottheorieën bleken achteraf gewoon waar? Heeft Epstein zichzelf bijvoorbeeld vermoord? Er zijn tal van voorbeelden, ook op grote schaal. Panama papers anyone? Alleen de journaliste die dat verhaal naar buiten bracht, is vermoord. Niemand vervolgd. Over complotten gesproken.

zegmaarwij | 12-01-22 | 01:19 | 4

Een ontbrekend open debat waarin feiten die niet passen in een naratief(tistat, vehaal?) niet gehoord mogen worden biedt ruimte aan het ontstaan van complottheorieën. .... Zeau, als ik je een tip mag geven - en ja, dat mag ik - zou je misschien wat minder kritisch kunnen denken. Want mijn hersens begonnen serieus met zúkke nierstenenen naar de aachterkant van mijn hoornvlies te gooien toen ik uw plempsel probeerde te vollezen...

F. von Zeikhoven | 12-01-22 | 01:58

Evenmin lijken de Kaaiman eilanden en andere Caribische zandplaten bedreigd te worden door de beloofde zeespiegelstijging, alsof er speciaal voor dat gebied een heus klimaatBermudadriehoekcomplot is gesmeed,

kindapaas | 12-01-22 | 05:00

Complotten bestaan. Een paar dieven die met elkaar afspreken om volgende week woensdag de lokale buurtsuper te overvallen is een complot. Het punt daarvan is geheimhouding. Rondbazuinen vermindert de kans op succes danig. De kans om geheimen geheim te houden en het complot te laten lukken neemt af met een machtsfunctie met het aantal mensen dat het geheim geheel of deels kennen.
Wanneer farmaceuten een ziekte verzinnen om wereldwijd vaccins te verkopen dan moeten daar alle regeringen ter wereld, vrijwel de gehele medische stand, alle gefalsifieerde tests en allen die de ziekte meenden te hebben gekregen en psychosomatisch naar lucht liggen happen in het ziekenhuis of er uit pure misleiding aan stierven dan noemen we dat inderdaad een complot in het genre "grand conspiracy". Dergelijke religiositeit vergt toewijding.

Mazzelstof | 12-01-22 | 05:38
▼ 1 antwoord verborgen

Who the f c k is advies commissie voor vreemdelingen zaken? Wie zijn die mensen?

R. Skickr | 12-01-22 | 01:06 | 1

Kzal eens even vragen naar hun naam...

F. von Zeikhoven | 12-01-22 | 01:12

Ik las pas op Niburu dat je voor de meest ware complottheoriën het best naar de achterkant van de maan kan lopen...

F. von Zeikhoven | 12-01-22 | 01:03

Wat nu als al die uitspraken van het WEF, als "Big Reset", "own nothing, be happy" geen realiteit zijn, maar een complot?

Milton_Styx | 12-01-22 | 00:58 | 5

@Milton Mee eensch. Een complot is immers volgens de heersende orde een produkt van chaos... Maar vergeet nooit:
Wordy Rappinghood - The Tom Tom Club...

F. von Zeikhoven | 12-01-22 | 02:06

@F. von Zeikhoven | 12-01-22 | 02:06:

Een chaos, die als een mistige brij van woorden over de onderdanigen wordt uitgewolkt, opdat zij zelfs in het bos geen bomen weten te duiden, te tellen, opdat ze weten deze slechts te zien om te vergeten dat ze richting en samenhang duiden.

Zie hier een standaard kamerdebat.
Je komt zout te kort om niet over slakken te blijven uitglijden.

Milton_Styx | 12-01-22 | 02:47

De "Comintern"[*] in een nieuw jasje: in plaats van
a) de staat als eigenaar van de produktiemiddelen samen met staatsbanken
zien we
b) een multinationaal kartel van corporations en private banken (de oligarchie, oftewel "The Iron Heel")
als eigenaar van de produktiemiddelen. De burger is in dat model óf werknemer voor de corporations óf overbodige eter, rijp om uitgesloten te worden van levensreddende voorzieningen. Brave new world.

[*] Communistische Internationale, dit keer onder corporatistische leiding ipv de Soviet Unie.

kindapaas | 12-01-22 | 05:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor eventuele geïnteresseerde. Jan Roos zo op Radio1, vanaf 01:00.
www.nporadio1.nl/live

Brabeaulander | 12-01-22 | 00:53 | 9

@R. Skickr | 12-01-22 | 01:33: Jup en een keer wat anders dan de gemiddelde natte vaatdoek. Al moet ik zeggen dat Jan behoorlijk rustig is. Op een betamelijke manier de hoeken laten zien. Heerlijk nummer trouwens.

Brabeaulander | 12-01-22 | 01:49
▼ 6 antwoorden verborgen

Pearl Jam with Neil Young Rockin in the free world Toronto 2011 COMPLETE.

Theodorik1 | 12-01-22 | 00:51 | 3

Beste Rock nummer ooit? Ik vraag dit voor een vriend.

R. Skickr | 12-01-22 | 00:56

@R. Skickr | 12-01-22 | 00:56:
I see a woman in the night
With a baby in her hand
Under an old street light
Near a garbage can
Now she puts the kid away,
and she's gone to get a hit
She hates her life,
and what she's done to it
There's one more kid
that will never go to school
Never get to fall in love,
never get to be cool.

Theodorik1 | 12-01-22 | 01:14

@R. Skickr | 12-01-22 | 00:56:
Wel een van de betere, vind ik. Maar heb er dan ook persoonlijke ( prive ) herinneringen aan dus da's niet objectief.

Graaisnaaiert | 12-01-22 | 01:31

Bij OP1 werd er veel zinnigs gezegd over ceaureana.
Well done NPO, well done!

keestelpro | 12-01-22 | 00:50

Waarom mensen juist die mensen geld geven is omdat ze het lekker vinden een tong zover in hun reet gestoken te krijgen dat het met plezier niks meer te maken heeft maar een parasitaire relatie wordt van geld in ruil voor complimentjes.

Wanneer je de hemel in geprezen wordt door een wildvreemde dan:
a) heb je net hem/haar of een geliefde van hun het leven gered
b) is het een, al dan niet doorgedraaide, fan
c) is het een oplichter die je van alles verteld zolang je maar geld overmaakt; ohja je maakt me zo geil maar ik heb geld voor een vliegticket nodig.... Ohja we gaan achter de pedos aan die de wereld runnen, wel ff geld overmaken via [Bigtech pedos] of [Pedo Bank]... Je hebt het recht om de vruchten van je arbeid te plukken, geef mij daarom geld... Ben jij nog singel, dat komt door het feminisme, geef mij geld en leer hoe je wel aan een cumdumpster komt.

De vergelijking met de film gaat al scheef bij het bedrag van $8000, daarna gaat valt de scheefheid al niet meer uit te drukken in goniometrie en laat het een walm van bierscheetjes en hondendiarree na.

“The main thing that I learned about conspiracy theory, is that conspiracy theorists believe in a conspiracy because that is more comforting. The truth of the world is that it is actually chaotic. The truth is that it is not The Iluminati, or The Jewish Banking Conspiracy, or the Gray Alien Theory.
The truth is far more frightening - Nobody is in control.
The world is rudderless.”

PaardenliefhebberVet | 12-01-22 | 00:47 | 5

@R. Skickr | 12-01-22 | 01:04:
Gelukkig, rond februari/maart wil ik een opfris cursus Nederlands doen, vooral gericht op de d/t's.

Oh en U, als verlichte ziel wil natuurlijk dat mijn waarheid, als de Uwe, blijvend wordt verspreid over de aarde en voorbij. Daarvoor heb ik dan wel een frikandel speciaal en een grote Raspatat nodig, oeh en een tonic 0% suiker.

PaardenliefhebberVet | 12-01-22 | 01:13
▼ 2 antwoorden verborgen

youtu.be/HNPDAfJTN10
Biohazard - Punishment
Deze muziek is de inspiratie voor mijn nieuwe band. We hebben een oefenruimte en dat is het begin. Ik ben gelukkig.

R. Skickr | 12-01-22 | 00:41 | 4

Zet even iets van de eerste oefensessie online ergens? Altijd interessant om naar te luisteren...

F. von Zeikhoven | 12-01-22 | 01:07

@F. von Zeikhoven | 12-01-22 | 01:07: Geen probleem!

R. Skickr | 12-01-22 | 01:11
▼ 1 antwoord verborgen

Het stuk waar Wierd Duk op wijst gelezen.

Dat stuk somt het wel een beetje op. Maar voor wie zelf nadenkt en om zich heen kijkt staat er niets nieuws in. IJzingwekkend is het wel allemaal. Het enige denkbare einde is eigenlijk een olifant die het verhaaltje uitblaast. Oorlog.

Bereid uw kinderen voor. Er zijn altijd mensen die in tijden van ellende aan de shit ontsnappen. Zorg dat ze mobiel zijn, er is altijd een andere plek. Zorg dat ze veel mensen kennen. Zorg dat ze hun prioriteiten op orde hebben.

Maar voor de grote meute is het allemaal geen somber vooruitzicht. Mooi. Die moeten maar lekker naar dat acht uur journaal kijken en naar GTST. Dan komt Darwin een bezoekje brengen.

Ik kan zelf nog 15, 20 jaar mee dus wie weet krijg ik er nog een stukje van mee. De verhaallijn uit dat stuk van Joel Kotkin is een sneeuwbal die aan het rollen is en die al lang niet meer gestopt kan worden. Stop maar met protesteren. Stop maar met ingezonden stukkies. Stop maar met de politiek in gaan, je boos maken, je haren uit je hoofd trekken. We staat met z'n allen in een auto op het spoor en de trein komt er aan. Wegwezen.

Knufter | 12-01-22 | 00:33 | 1

We kunnen ook de trein net op tijd laten ontsporen.

keestelpro | 12-01-22 | 02:52

Als we toch van alles aan het verplichten zijn, doe dan ook maar een verplicht marine-uniform voor mannen, dan wel een gebroken witte coltrui.
Barbra Streisand - The Way We Were
youtu.be/jT0IXTXAnmo

MickeyGouda | 12-01-22 | 00:20 | 9

Mijn gebroken witte kabeltrui is stuk. What kind of fool...

R. Skickr | 12-01-22 | 00:43
▼ 6 antwoorden verborgen

Soms is de waarheid zo kinderlijk eenvoudig of voor de hand liggend dat mensen dit niet kunnen accepteren en liever vluchten in gecompliceerde complot theorieen, waarbij niet feiten maar aannames de boventoon voeren.

johnyl | 12-01-22 | 00:15 | 3

Zie religies. Zo oud als de wereld. 6000 jaar dus.

Beste_Landgenoten | 12-01-22 | 00:18

De kracht van de complot theorieën is dat ze kinderlijk eenvoudig geaccepteerd worden

Stijlloser_from_NL | 12-01-22 | 00:25
-weggejorist-
TimKlein | 12-01-22 | 00:15 | 2

Ja ja ja precies. Het is ook allemaal wat. Maar nu eerst wat anders. Wie is er bekend met de Henley Passport Index? Nou, het is dus een ranking van alle paspoorten in de wereld, gebaseerd op visavrije toegang tot andere landen. Blijkt dat ons geweldige land, waar blijkbaar ook zoveel goed gaat dat andere landen onze burgers geen visum opleggen, maar liefst op de 4e plaats staan van alle landen. Hoe fukking goed is dat. En toch willen al die boze wapperds verhuizen naar een ander land omdat ons land stuk zou zijn.

Ik zeg wappies, ga! Ga verhuizen naar Kutlandië, Corruptistan, Omkopië of Terroristan. Je kunt nu nog zonder visum. Boek dat reisje.

Beste_Landgenoten | 12-01-22 | 00:13 | 4

Simpele ziel. Zo werkt het niet. Je vervloekt immers dat waar je van houdt. Je denkwijze is echt te lullig voor woorden.

R. Skickr | 12-01-22 | 00:46

Wat heeft visavrije toegang nou te maken met welzijn?

J.Cash | 12-01-22 | 00:48

Jeetje, Landgenoot, dat gekoketteer met lijstjes van..., je lijkt Rutte wel. Categorie "ik neem een paar parameters en vervolgens ken ik daar een gewicht aan toe en op die wijze kom ik dan met een top X".
We hebben hier het nog wel goed maar qua de
Ben alleen bang dat onze positie op dat lijstje ondertussen toch wel wat aan slijtage ondergevig begint te worden.
We hebben het hier best goed hoor, over het algemeen. Alleen wat betreft regelzucht, beperkingen, service naar de burger toe en zelfredzaamheid kunnen we nog wel wat leren van landen die veel lager staan op die index.
Zo ervaar ik dit landje met al zijn positieve punten inmiddels toch wel als een ietwat strak zittend keurslijf. Met name de gelijkschakeling van burgers, dat staat me tegen. Ik wil geen sturende, regelende overheid die elke burger binnen een A-4tje als type A, B of C aanvinkt, ik wil een kleine faciliterende overheid die niet marchandeert maar mensen volledig vrij laat tot aan de grenzen van de wet en dan m.n. het WvS. Op dit moment hollen we in een noodgang naar een autocratie/democratuur en dat is dodelijk voor de vrijheid van het individu. verschil uiteindelijk niets van andere totalitaire regimes ( op het martelen na en vermoorden na dan, maar deze overheid kan levens ook totaal verwoesten. Echt ).

Graaisnaaiert | 12-01-22 | 01:21
▼ 1 antwoord verborgen

Een dennenboom is groen en rozen zijn rood.
Als je geen vaccin neemt dan ga je gauw doodt.
Politici die liegen en dat keer op keer.
Ik geef me geslagen en weet het niet meer.

jan huppeldepup | 12-01-22 | 00:08 | 3

veel mensen hebben spijt
Maar hun vrijheid zijn ze kwijt
De vele beloften die zijn gedaan
Niemand heeft er nog iets aan
Maar staan de politici nu bij ons in het krijt

Maar hun vrijheid zijn ze

Stijlloser_from_NL | 12-01-22 | 00:13

Zittend aan de bar, mijn gedachten gaan terug naar jou. Lang geleden waren we samen. Soms mis ik je. Maar Het is al over, al tientallen jaren, maar toch, soms.....
AAah damn waarom zitten jullie nog steeds in die bus???
Pearl Jam ~~ Black
www.youtube.com/watch?v=4q9UafsiQ6k

Stijlloser_from_NL | 12-01-22 | 00:07
-weggejorist-
TimKlein | 12-01-22 | 00:04

Nog even voor dat ik slapen ga...

Iemand nog een leuke tip/film voor de Netflixx..?? Soms weet ik gewoon niet meer waarop ik moet selecteren...

neonreclame | 12-01-22 | 00:03 | 9

Die met die ene..... secret in their eyes. Wel uit 2015 maar ik was het plot vergeten.

R. Skickr | 12-01-22 | 00:48

Young Wallander neon. Als dat je genre is natuurlijk.

J.Cash | 12-01-22 | 00:49
▼ 6 antwoorden verborgen

@Milton_Styx | 12-01-22 | 01:11:
Het was een virtuoos. Let op de woordjes “net als wij”, ineens wordt het eenheid.
Grandioos.

J.Cash | 12-01-22 | 01:57

@Milton_Styx | 12-01-22 | 01:11:
Gedicht voor mijn 47ste verjaardag

.

De dag zelf vreemd en grijs. De dag erna

zes zwanen zeilend tot de voetbrug

waar ik met gulle hand het feestgebak te water werp

dat niemand gisteren door zijn strot heeft kunnen krijgen

en dat de vogels evenmin begeren:

hun koninklijke halzen buigen niet,

terwijl het ongewone voedsel zinkt.

J.Cash | 12-01-22 | 02:05

@J.Cash | 12-01-22 | 02:05:

Zie mij niet als kundige, noch recensent of literair onderlegd, verre van ben ik slechts toeschouwer van wat mijn geest doet bewegen.

En vreemd contrast wordt geschetst met de verleden te veronderstellen feestelijke gebeurtenis, waar in de geschetste somberheid de goede traktaten een eervolle bestemming te geven, zelfs de, evenals gasten, hooggeachte zwemdieren, zich niet waardig tonen bij te willen dragen aan een wellicht kleine verzachting van een opgelopen teleurstelling, waar een nog feestelijk gevoel op zijn plaats had kunnen zijn.

Kortom, geeft een sfeer alsof de 47e jaardag niet geslaagd was, dan wel de kater uit verdoving na drank nabij geslopen, ook de zwanen wist te bevrezen.

Milton_Styx | 12-01-22 | 02:26
▼ 3 antwoorden verborgen

The magic bullet! Mooie scène uit die film. De tot op de dag van vandaag nog geldende, totaal onmogelijke, theorie over de fatale kogel. Overigens vorige week de podcast geluisterd ik zie uit naar de lande documentaire versie! Stone en zijn researchers zijn nu ook door de nieuwe vrijgegeven documenten heen gegaan en hebben oude bronnen herzien en nieuwe verbanden kunnen leggen. Een complot wat al bijna zestig jaar aan het ontrafelen is.

P-unit | 11-01-22 | 23:42 | 1

The grassy knoll!

Beste_Landgenoten | 12-01-22 | 00:16

Wat ik zeker weet, maar niet kan bewijzen is dat neanderthalers big natural tits hadden. Alleen die met een vagina dan.

RickTheDick | 11-01-22 | 23:40

Stampen mensen, stampen!

VoltaireJohn | 11-01-22 | 23:39

Over complotten gesproken stel je toch n,s voor dat de Ruskies Oekraïne aanvallen en Chinaman gelijktijdig Taiwan aanvallen, geef toe zatten te brainstormen met een borrel niettemin interessant geopolitiek probleem doemt dan op a/d horizon.

william7055 | 11-01-22 | 23:35 | 4

Turkije Cyprus.

Knufter | 12-01-22 | 00:10

Dat doen ze niet anders komt het hele Nederlandse leger op hun af, tenminste als ze benzine hebben.

jan huppeldepup | 12-01-22 | 00:10

Eerst moet de grond bevriezen in Oekraïne. Dan pas kunnen de tanks rollen.

Beste_Landgenoten | 12-01-22 | 00:17
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Abject | 11-01-22 | 23:30

Over complottheorie gesproken, ik denk dat ik verliefd ben op Klaus Schwab en Bill Gates.
Zij hebben het beste met ons voor en ook bezitten zij niets en zijn heel gelukkig.

Reebensteeltje | 11-01-22 | 23:23

Bersiap Bersiap noemen is ‘racistisch’, aldus het Rijksmuseum:

“Bonnie Triyana, gastcurator van het museum, schrijft in een opiniestuk dat de term een „sterk racistische lading” heeft. Triyana: „[..] bij het begrip ‘bersiap’ [worden] altijd primitieve, ongeciviliseerde Indonesiërs als daders van de gewelddadigheden [...] opgevoerd, wat niet geheel vrij is van rassenhaat”:
www.nrc.nl/nieuws/2022/01/10/rijksmus...

‘Toevallig’ zijn voor de opening drie dochters van Mohammad Hatta, medeoprichter van de republiek Indonesië, uitgenodigd.

Het Rijksmuseum kan straks Rembrandts “De vaandeldrager” voor de som van 175.000.000 euro tegemoet zien. Direct en indirect gefinancierd met NEDERLANDS belastinggeld.

Je vraagt je nu toch echt af of in een museum waar men zo openlijk flirt met ‘Woke’ en klaarblijkelijk geen enkel gevoel heeft voor de pijn van de slachtoffers van de Bersiap (sommigen leven nog!), zo’n prachtig en belangrijk tot onze kunstschatten en vaderlandse geschiedenis behorend schilderij eigenlijk wel thuis hoort.

Misschien dat hier eens serieus Kamervragen over gesteld kunnen worden.

Genoeg musea in Nederland waar men WEL de rug recht houdt, en voor ‘Woke’ geen plaats is.

Misschien dat De Nachtwacht er dan gelijk bij cadeau kan worden gedaan.

En dan mag het Rijks hun collectie vullen met politiek-correcte kunst waar toch geen hond op af komt.

Kompromat | 11-01-22 | 23:06 | 4

De enige vorm van racisme betreft het feit dat de daden zijn begaan door 'blauwen' tegen 'anderen'.
Misschien dient dit gewoon om dat stuke zwarte geschiedenis wit te wassen

paost712 | 11-01-22 | 23:14

En weer wordt een stukje geschiedenis herschreven, uitgewist.
De kampen waarin Nederlandse burgers door het Japanse leger waren opgesloten werden bestormd door pemoeda’s. Dat was ná de Japanse capitulatie. Ik heb persoonlijk van iemand gehoord die in zo’n kamp zat dat hun leven is gered door Japanse troepen. Die op hun post bleven en de kampen tegen Indonesische rampokkers beschermden. Duizenden en duizenden blanken, Chinezen en Ambonezen werden met speren en kapmessen vermoord.
En wij mogen niet meer zelf weten of wij die bloedige periode “Bersiap” noemen?!

Klik: nl.m.wikipedia.org/wiki/Bersiap

theo-is-dood | 11-01-22 | 23:32

@theo-is-dood | 11-01-22 | 23:32:
Sja. Inderdaad, de geschiedenis herschreven. Banzai mag ongetwijfeld ook niet meer, Ik val aan, volg mij ook niet, blitzen waarschijnlijk ook niet en ook charge is hardstikke imperialistisch en niet-pacifistisch.
Mijn god, onze geschiedenis wordt zo langzamerhand hertekend naar het niveau Pinkeltje in lollypopland.

Graaisnaaiert | 12-01-22 | 01:04
▼ 1 antwoord verborgen

@keestelpro | 11-01-22 | 23:08: Ja, zo zijn er meer complotten, Er was vroeger zo'n gozer die beweerde dat de aarde rond was en niet plat. Dus complottheoriën kunnen ook de waarheid bevatten. Zo wordt het wel moeilijk hè ?

Stijlloser_from_NL | 11-01-22 | 23:47

Copernicus? Die is inderdaad al eeuwen het excuus voor wappies. Wat ze vergeten is dat hij het dogma van de kerk onderuit haalde. Religie was een afspraak, die vrije theorieën uitsloot. De huidige wetenschap is op dat laatste gebaseerd, dus de kans op een nieuwe Copernicus is dan ook heel klein en als die komt dan niet als wappie.

Beste_Landgenoten | 12-01-22 | 00:23

@Stijlloser_from_NL | 11-01-22 | 23:47: Het idee dat in de middeleeuwen of wat dat betreft goeddeels al in de antieke wereld (dus zeg een paar eeuwen vóór de christelijke jaartelling) gedacht werd dat de Aarde plat was is een 19e eeuwse verzinsel. Niet alleen wist men dat de Aarde rond was, maar ook was al vrij nauwkeurig de omtrek ervan vastgesteld sinds Eratosthenes (240 v Chr.)
De wappies daarentegen proberen nog steeds te bewijzen dat de bolvorm van de Aarde een complot is.

Mazzelstof | 12-01-22 | 06:05
▼ 1 antwoord verborgen

Omt lid; met vaccineren kinderen zou je schoolsluiting voorkomen. Wat is dit voor vreemde uitspraak?
De besmettingen gaan razendsnel onder zowel gevaccineerden als ongevaccineerden, op mijn werk gaat het erg vlot wederom (personeel en patient, gevaccineerd, afdelingen liggen plat) dus dat gaat voor besmettingen het verschil niet maken. Wat is dit voor vreemds?

letopuwzaak | 11-01-22 | 22:56 | 7

Een bedrijf dat ik goed ken ligt stil vanwege iedereen negatief. Allen geboosterd…….

B75sinds2007 | 12-01-22 | 00:21

Joh, LOUZ, ze worden met de week gekker lijkt het wel. We hebben capaciteitstekort en "we" hebben nog steeds niets ondernomen om de samenleving soort van pandemiebestendig te maken.
Ze lijken nog steeds te hopen op het het uitdoven of verzwakken van het virus, ze gokken nog steeds op een vaccin dat voldoende bescherming biedt tegen welke variant dan ook en ondertussen modderen we door van brainfart naar brainfart.
Om moedeloos van te worden. Ik mag eindelijk aan de booster, doen we ook braaf, vermoedelijk gaat hij er over 3 maanden weer in ivm reizen maar onderhand heb ik zoiets, waar doe ik het eigenlijk nog voor. We leveren massaal, we houden ons massaal aan de maatregelen, we laten ons massaal prikken, we houden massaal rekening met elkaar en we gaan massaal op de fles, for the greater good. En er zit aan de top 0 komma 0 beweging wbt vooruitgang.
Verbaast me dan ook niet dat wappiegeneuzel meer en meer aandacht krijgt. En "ze" doen het echt helemaal zelf, dat is het ergste ook nog eens.
Frustrerend tot en met.

Graaisnaaiert | 12-01-22 | 00:58
▼ 4 antwoorden verborgen

De bus voor Little Rock staat voor het café !
Wilderst en HKV hebben eten gemaakt,
Mickey heeft drank meegenomen, real Dutch jenever. Nuuk verzorgt de pubquiz met Dutch uitdrukkingen en neon doet de beveiliging.
En o ja, hurricane Roos zit achter het stuur... hiehaa!

Roos | 11-01-22 | 22:51 | 31

Roos, heeft de bus een lekke band?
Hij is geheel stilgevallen/fell still complete
Alle vellen nog heel? Anders zijn we gecrasht.

Milton_Styx | 12-01-22 | 01:40
▼ 28 antwoorden verborgen

Het is meer een wijflied vinnik.

keestelpro | 11-01-22 | 23:04

Ben gek op conspiracy thrillers, zoals 'JFK'. Alleen Maarten van Rossem zei dat er weinig van klopte. Maar dat zal allemaal wel, ik ben geen historicus.

Rest In Privacy | 11-01-22 | 22:41 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

"We carry the dust of a journey that cannot be shaken away"

ELP - "The Sage"

youtu.be/5AXxQGai4JU

Yrrab | 11-01-22 | 22:40 | 1

Prachtig, Mr. Y!

MickeyGouda | 12-01-22 | 00:27

Als die mensen die ons land elke week binnenkomen een verrijking betekenen en zo goed voor ons zijn, waarom zijn ze dat dan niet in het land waar ze vandaan komen? Vraag ik me zo opeens af.

goedverstaander | 11-01-22 | 22:40 | 2

Hier worden we er niet rijker, maar wel armer van.
Daar gaat jaarlijks € 1500 van belastinggeld naar toe, waar je verder niets dan inflatie aan overhoudt op gebied van allerlei openbare diensten. Nog meer kosten.

Milton_Styx | 11-01-22 | 22:48

Daar verwonder ik me ook altijd over. Als je al in je eigen shithole faalt, dan wordt dat in een hoog ontwikkeld land nog veel erger.

wijsvinger | 11-01-22 | 23:06

Wikiwaarheid
“Waarheden kunnen een beperkte geldigheid hebben, afhankelijk van het referentiekader: de uitspraak 1 en 1 is 2 is geldig voor getallen uit het decimale stelsel, maar niet voor binaire getallen. “
youtu.be/FAxdYIsXu-s
Johnny Osbourne - Truths And Rights (Extended Mix) 1979
“The truth is there for who have eyes to see”

INTP | 11-01-22 | 22:30 | 1

Die binairen weer hoor.

grapo | 11-01-22 | 23:32

Over "complot" gesproken waarom is joris zo bang voor Malone en Mass Formation Psychosis?

Graaf_van_Hogendorp | 11-01-22 | 22:26 | 1

Vind ik ook opvallend Graaf. Kostte mij al een Joris door enkel maar aan te geven dat het interview überhaupt bestaat....

MarkiesDeBalzaque | 11-01-22 | 23:20

We moeten gespoten worden in een rijdende, open Amerikaanse auto, dat is de moraal?

Normpje | 11-01-22 | 22:26 | 2

Vaccin toegebracht door Lee Harvey O. vanuit de book depository.

Graaf_van_Hogendorp | 11-01-22 | 22:28

Neemt u van mij aan dat er in open rijdende auto's heel wat wordt afgespoten.

goedverstaander | 11-01-22 | 22:42

Neoliberalen hebben een plan met de wereld, een doel. Een slecht doel, maar het geeft hen groepsgevoel en zingeving. Moslims hebben hun god en de plicht het geloof voortdurend voort te zetten met elkaar.
China heeft voor de bevolking een enorme taak, ieder individu heeft een opdracht.
De deugmens heeft een groep waar hij/zij toe behoort en ze houden elkaar gaande in hun overtuigingen.
De meeloper herkent kansen en is er druk mee overal maximaal van te profiteren.
.
Maar wie zijn wij eigenlijk nog, voor onzelf als individu, naar elkaar, en naar bovengenoemde groepen?

zeurmachine | 11-01-22 | 22:22

Petitie Timmerfrans al bijna 22.000 keer getekend.

SNAFU | 11-01-22 | 22:16 | 3

Een handtekening per ons.

BrutusBosch | 11-01-22 | 22:22

Duidelijk signaal. Zeer benieuwd wat voor draai daar aan gegeven wordt.

Rest In Privacy | 11-01-22 | 23:02

Alaaf !

funda | 12-01-22 | 10:55

Heb een hele goede vriend, al 35 jaar. Hij gelooft dus in allerlei complotten.
Elke keer als ik denk dat het niet gekker kan, dan komt er iets nieuws wat nog maffer is. Dus als ik een beetje erin meega, je weet het niet he, komt ie met echt rare shit. Nu is het dus, na dat de aarde hol is, na de pedonetwerken, nadat Michelle Obama een kerel is, lizard people de aarde beheersen, dat er mensen zijn die leven zonder te hoeven eten vanwege een pulse, een golf, die de aarde uitzendt. Waar lees je die onzin vraag ik me af. Wat moet je ermee?
youtu.be/HNPDAfJTN10
Pulse - Pink Floyd, Full Concert

R. Skickr | 11-01-22 | 22:14 | 2

Van de Pulse krijg ik juist honger. Maar wellicht omdat ik er meestal een fijne joint bij rook. *proost*

grapo | 11-01-22 | 23:20

Dat Michelle Obama een kerel is. ROFLOL! Ja, dat was ook een goeie!
Met beroemde foto!
En niet te vergeten: dat Obama dus gay is!!!
Heerlijk!
Sommige conspiracies zijn echt geniaal...

Aristotalloss | 12-01-22 | 01:44

neon's Dagboek..

Lief Dagboek.. Poeh, wat was ik moe vanochtend.. Beetje laat geworden hihi.. Maar ik moest er uit want ik moest dingen doen..

Dus, ik bel die gozer van de brommerzaak, hij zegt, ja, dus ik zeg ja, hij zo van ja, dus ik van ja...

Kost 50,- op hem op te laten halen want ondanks dat ik de buurvrouw toevallig tegen kwam, leek het me toch handig om voor een halve meijer dat ding naar de shop te laten brengen waar ik em gekocht heb.. Nou, alles goed.. Twee uurtjes later belt er iemand en die haalde hem op.. Netjes toch..?? Tegen het einde van de middag netjes terug gebeld met de vraag, "Wat wil je dat we er mee doe".. Dus ik zeg, als je wilt kijken waarom dat ding niet meer start, de reden daarvan, en de kosten, dan hoor ik het wel van je..

Prima brommerzaak, lief dagboek.. Ga lekker niet zeggen waar die zit, maar als je in De Pijp in 020 zit, in de buurt van het water, dan weet je het te vinden...

neonreclame | 11-01-22 | 22:13 | 23

@neonreclame | 11-01-22 | 23:38:
Bijlmerplein (Amsterdamse Poort?) kom ik zelf ook weinig.
Bijlmer is wel veranderd (verlaagde dreven).

Aan Reigersbos en Holendrecht is weinig veranderd.
Wat deed het niet meer aan je scooter en hoe oud is die (neem aan redelijk recent vanwege 020 APV (geen 2-takts meer en alleen 4-takten vanaf 2010).

Wat is het merk en type?

Ging de starter niet meer rond na indrukken startknop?

Loop zelf ook te lonken naar wat lichts voor erbij.
49.9 CC ga ik me op vervelen.
250/350CC wel leuk voor binnendoor en stadswerk.
Deze heeft de voorkeur:
www.honda.nl/motorcycles/range/advent...

CarelJan7937 | 12-01-22 | 00:01

@CarelJan7937 | 12-01-22 | 00:01:

Qua uiterlijk is er weinig veranderd aan de buurt... Dat klopt.. Al gaat daar snel verandering in komen...

Weet niet hoe ik met mijn zachte handjes moet uitleggen dat dat ding er in 1 keer mee stopte, maar dat ie wel 'reageerde' op het drukken op het startknopje....

Ding komt volgens mij uit 2019 en ik heb met 34 km op de teller gekocht... Ik wacht eerst even af wat de boy's te vertellen hebben... Mijn oogjes gaan weldra sluiten Carel... Ik zal je via hier op de hoogte houden, en bedankt voor het mee denken...

neonreclame | 12-01-22 | 00:11

@neonreclame | 11-01-22 | 23:24:
Hopen dat het meevalt. Een auto in 020-binnen als alternatief wordt je ook niet blij van.

Graaisnaaiert | 12-01-22 | 00:49
▼ 20 antwoorden verborgen

Ongeklikt, de Watchmen?

Graaisnaaiert | 12-01-22 | 00:46

It's all a joke man...

Woger | 12-01-22 | 09:46

Moderne bestuurscultuur,
Just one clusterfuck a day is just NOT enough.

- Staatsschuld naar 92%, uitgaven verbranden kapitaal
- Mondkapjes in de buitenlucht verplichten
- Volgende maand mijn energienota wegens aflopend contract, van € 200 naar € 367, een toename, inflatie noemen we dat, van 83,5%.
(en ja, de energiebelastingkorting is al verdisconteerd)

Milton_Styx | 11-01-22 | 22:10 | 10

dat noemen we geen inflatie. het is gewoon een prijsverhoging vanwege verhoogde kostprijs. heel normaal.

AntiZanicz | 12-01-22 | 00:07

@AntiZanicz | 12-01-22 | 00:07:

Van mijn totaal beschikbare geldhoeveelheid kan ik minder goederen of diensten aanschaffen vanwege het gestegen prijspeil van vooral de energielasten.

Milton_Styx | 12-01-22 | 00:15
▼ 7 antwoorden verborgen

Paranoia is its own reward.

konjodebonjo | 11-01-22 | 22:08

Het OMT kan beter zijn naam veranderen in het OMG.
OMG wat een stel brasapen!

keestelpro | 11-01-22 | 22:05

Over dramatische muziek gesproken. Ingetogen doch dramatisch.
youtu.be/X6ymVaq3Fqk
Ry Cooder - Paris, Texas

R. Skickr | 11-01-22 | 22:05 | 2

Na het zien van de film heb ik destijds meteen de cd gekocht bij Plato

Roos | 11-01-22 | 22:40

Wie o wie?

GKJP | 11-01-22 | 22:03 | 2

O wie o?

VoltaireJohn | 11-01-22 | 22:31

Lee Harvey Oswald heeft JFK voor het hoofd geschoten. Het was een eitje met een infanterie-geweer uit de surplus, via post-order en zijn eigen ervaring als US marine (bekend van de texas shooting). Drie schoten in 8 seconden over minder dan 100 meter. Alleen die Jaqueline begon de boel in het honderd te gooien maar toen zat het head-shot er al in.
Die knik in de kogelbaan is gewoon flauwekul, alles klopte precies met de verhoogde uitkijkstoel van de auto. Sindsdien zit de pres niet meer in een open auto.

AntiZanicz | 12-01-22 | 00:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen