achtergrond

Geenstijl

ChristenUnie wil 1G: iedereen testen ongeacht vaccinatiestatus

Christenunie, de Rosanne Hertzberger van het kabinet

2G, hoop om te doen. Het laatste en sterkste vaccinatiedrangmiddel dat het demissionair kabinet heeft, al vergroot het de weerstand van mensen die nog altijd niet gevaccineerd waren waarschijnlijk alleen maar verder. Om de tweedeling tussen gevaccineerden en ongevaccineerden te remmen kwam de ChristenUnie gister met een voorstel voor het 1G-beleid: iedereen testen ongeacht vaccinatiestatus. 

Het moet nog maar blijken of het de tweedeling wel ten goede zou komen. Immers, gevaccineerden, die menen hun 'maatschappelijke verantwoordelijkheid' genomen te hebben en daar vrijheid voor terug verlangen, worden dan ineens aan hetzelfde testregime onderworpen als ongespoten makkers. 

Ook de medische effectiviteit van 1G vergeleken met 2G moet nog maar blijken; ongeteste gevaccineerden kunnen nog altijd besmetten en besmet worden, al is die kans kleiner en hun kans op ziekenhuisopname nog veel kleiner. Maar ook geteste gevaccineerden en ongevaccineerden kunnen besmetten en besmet raken omdat testen niet waterdicht zijn, zie de besmettingen op evenementen waar een negatieve test vereist was. 

Zonder steun van ChristenUnie voor het 2G-beleid is het maar de vraag of er een meerderheid voor te vinden is, o.a. de PvdA, GroenLinks en CDA twijfelen nog. Wellicht zijn ze meer te porren voor 1G, maar waarschijnlijk niet.

Update: splinterpartij PvdA is voor 2G.
Update: comments gesloten, zeuren doet u maar in LIVE debattopic.

Ohja, de haalbaarheid

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.