achtergrond

Geenstijl

Netflix ontslaat Zwarte Zwangere Transgender achter 'walk-out' protest tegen Dave Chappelle

Also also also Netflix!

Monopolist neemt geen gevangenen. Eerst stond Netflix co-CEO niet één- maar tweemaal vierkant achter Dave, ongeveer tegelijkertijd schorste Netflix trans-software ingenieur Terra Field wegens dit Twitter-draadje (inmiddels is ze weer aan het werk) en vervolgens ontslaat Netflix de zwangere, zwarte trans-medewerker en leider van de "the trans employee resource group" die op 20 oktober een walk-out protest organiseerde uit onvrede over Dave Chappelle's laatste special The Closer. 

Formeel werd ze ontslagen op verdenking van het lekken van metrics aan de pers. "Those metrics — about how much Netflix paid for The Closer and how many people it reached — subsequently ended up in a report on Bloomberg. While the employee had shared the metrics internally, they [enkelvoud? red.] spoke out against the leaks to colleagues, worried they might hurt the walkout movement." Maar, even. Een zwangere transgender, dat was oorspronkelijk een vrouw en nu een man dan, toch? Taaie materie.

Enfin. Het was niet Dave's beste special, en dat de show voor de helft over transgenders en gays ging hielp het boomer-gehalte ook niet echt, maar we hebben toch zeker vier keer hardop gelachen. En toch is het belangrijk dat iemand van zijn statuur zo ondubbelzinnig in gaat tegen het weaponizen van seksuele/identitaire eigenaardigheden tegen de Westerse beschaving, het openlijk voor JK Rowling opneemt en gewoon niet buigt voor die hele hyper-ideologische freakshow. Onlangs werd er immers weer een nieuw hoofd geëist, namelijk dat van professor Kathleen Stock van de University of Sussex.

Daarbij was Dave's verhaal over wijlen (zelfmoord) transvrouw Daphne Dorman bepaald ontroerend en steunt haar familie Dave volledig.

De institutionele poortwachters vs Het Volk

De institutionele poortwachters vs Het VolkDe institutionele poortwachters vs Het Volk

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

TransScreen filmfestival "Laat zien dat we geen enge creatures zijn". Schat, dat vindt ook niemand

Niemand vindt of noemt jullie "enge creatures" en zo wel dan zijn het bijna altijd moslims maar jullie zijn nog niet klaar voor dat gesprek

@Spartacus | 19-05-23 | 12:00 | 150 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.