achtergrond

Geenstijl

"Frankrijk bood in juli al aan mensen uit Afghanistan te vliegen, NL sloeg aanbod af"

Kaag laffe borrelaar! Wilde niet eens planepoolen

Okay, zit als volgt. Op 20 augustus zei Kaag "verbaasd" te zijn dat Frankrijk in juni en juli al honderden mensen uit Afghanistan vloog. "Voor zover ik nu weet, was geen enkele EU- of NAVO-bondgenoot op de hoogte van het Franse plan," zei ze. Maar vandaag blijkt volgens de Volkskrant uit geheime stukken dus dat Nederland wel degelijk geweten moet hebben van die plannen, omdat Frankrijk Nederland zelfs gevraagd heeft of we ONZE evacuees op een Frans toestel mee wilden te laten liften, omdat ze nog plekken en beenruimte over hadden. En Nederland sloeg dat aanbod om ons moverende redenen AF.

Ook blijkt dat er niet alleen al vanaf afgelopen juni noodoproepen richting Nederland uit Kabul klonken, maar dat Nederlandse ambassademedewerkers hun zorgen al vanaf 9 maart 2020 (!) aan Buitenlandse Zaken kenbaar maakten. "De ambassade stuurde daarna diverse brandbrieven om Den Haag te doordringen van de urgentie van het in veiligheid brengen van het personeel, maar toezeggingen bleven uit.

Ja, Kaag, doe eens uitleggen tijdens het debat straks hier live om 11:30. Extreem stroef wel weer natuurlijk dat het kabinet pas gister na 22:30 de kamerbrief en antwoorden op 493 kamervragen op de post deed, waardoor kamerleden amper tijd hebben gehad zich gedegen op het debat voor te bereiden.

Vermoedelijke, ongeverifieerde beelden van twee vermeende wraak-verhangingen door de Taliban, na de breek.

UPDATE: Meerderheid Kamer wil stukken voor het debat.
UPDATE: Om bovenstaande reden wordt debat minstens een paar uur uitgesteld.
UPDATE: Debat uitgesteld tot 14:00, maar nog niet duidelijk of de stukken dan wel gereed zijn.

Email: Nederland wist in juli dus écht 100% wel van de Franse vluchten

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.