Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Sigrid Kaag evacueert zichzelf naar Pakistan

Net op tijd op de bezem naar het oosten om een debat over haar kolerezooi in Kabul te ontlopen

Social

Afghanistan is erg, maar onze democratie is ook geen pretje. Tijdens de zomervakantie maakte het demissionaire PR-bureau Rutte & Co. een dodelijke puinhoop van de val van Afghanistan en nu de tolken verdronken zijn, duikt Kaag onder in Islamabad. Net op tijd pleite om het Afghanistandebat van 7 september te kunnen ontlopen? Vorige week was de formatie nog haar hoogste prioriteit, maar langzaam begint in Nederland in te dalen hoe bunkerhard BuZa heeft gefaald en dat je met voorlichtersfotootjes van Haagse callcenters vol raamambtenaren geen mensen uit de klauwen van deTaliban kunt redden. Dus ineens gaat Rutte met Merkel bellen om nietszeggende toezeggingen te doen en kan Kaag haar collectie kopvodjes weer in de rolkoffer vouwen om zich te melden in "de regio Afghanistan", namelijk Pakistan. Waar ze ongeveer net zo weinig kan doen als vanuit haar nieuwe stulpje in Den Haag. Het enige voordeel is dat Mark niet meer """spontaan""" een mariakaakje kan komen snaaien. Gretige gelukszoekers GroenLinks en de PvdA moeten maar even geduld hebben tot ze politiek asiel krijgen in Rutte IV, de formatie wacht plotseling op betere PR-tijden. Goeie duikvlucht, Sieg. Hopelijk ligt De T. van Tante Naus bij de slurf:

Terugkijken. Het is al te laat,

Kaag en Bijleveld hebben ongelofelijk gefaald

Sta je dan. Met al je ERVARING IN OORLOGSSITUATIES

Britse veteraan eist accountability

Social

Amerikaanse marinier eist accountability

Social

Reaguursels

Inloggen

Internationale overeenkomst met Taliban!

’Vrij baan voor buitenlanders en Afghanen met reispapieren’

De deal beslaat honderd landen, waaronder Nederland. Het gaat om paspoorthouders, maar ook om Afghanen die de betrokken landen hebben geholpen en die daardoor risico lopen op vergelding.

„Samen met honderd landen zullen we ons inzetten om Nederlanders en Afghanen die werkzaam zijn geweest voor ons, of gevaar lopen, vrij te kunnen laten reizen naar plekken buiten Afghanistan”, reageert demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken). „We verwachten van de Taliban dat zij hun garanties nakomen en dat deze groepen vrij kunnen reizen.”

Hoe die beloofde vrijgeleide vorm moet krijgen, is nog onduidelijk. Het initiatief van de Amerikanen is voorlopig een intentieverklaring, benadrukt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Nederland is met een Hercules-transportvliegtuig in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad achtergebleven. Mogelijk zullen er evacuatievluchten plaatsvinden vanaf andere luchthavens in Afghanistan. Ook over land worden routes verkend.

Het lijkt er niet op dat er vóór aankomende dinsdag, 31 augustus, evacuaties mogelijk zijn. Het is de datum waarop de Amerikanen van de Taliban moeten vertrekken. Dan moeten duizenden militairen en al het materieel zijn vertrokken.

Mede daardoor heeft Nederland afgelopen donderdagochtend al de evacuatie moeten staken van landgenoten en Afghanen die Nederland hebben geholpen. Komende week hoopt Buitenlandse Zaken een beter beeld te hebben van de hoeveelheid mensen in Afghanistan dat nog voor evacuatie in aanmerking komt. Het gaat daarbij ook om Afghanen met een publiek profiel die extra risico lopen op vergelding door de Taliban, zoals mensenrechtenverdedigers, vrouwenactivisten, journalisten en activisten. Er zijn nog zeker 30 Afghaanse tolken achtergebleven die voor Nederlandse militaire missies hebben gewerkt.

Met de overeenkomst lijken de Taliban gezwicht te zijn voor de eisen van westerse landen en het dreigement dat Afghanistan een paria van de wereld zal worden als het niet aan die eisen toekomt. Afghanistan heeft op dit moment geen cent te makken. Een internationaal isolement zou het land in het afgrond duwen en de binnenlandse vijanden van de Taliban zoals de krijgsheren van de diverse stammen een flinke duw in de rug geven.

Het is volgens de overeenkomst nu aan de landen zelf om de Afghanen die met hen hebben samengewerkt te voorzien van de juiste papieren zodat ze het land kunnen verlaten.

(Bron: www.telegraaf.nl/nieuws/1871398258/vr... )
---

Toch apart, wanneer de Taliban aangeeft dat er geen "bijltjesdag" zal komen, iedereen welkom is om te blijven in Afghanistan, om het land verder op te blijven bouwen, en dan gelooft niemand ze.

En nu heeft Kaag het vliegtuig gepakt naar Pakistan, op hoog niveau een paar uur overleg gehad, en de kraan mag dan wel nog verder worden opengedraaid?! Terwijl de vloer reeds zeiknat is, en er nog steeds niet begonnen is met het wegdweilen van de lekkage die wel al jarenlang hebben:

„We verwachten van de Taliban dat zij hun garanties nakomen en dat deze groepen vrij kunnen reizen.”

En dan die ene zin in de voorlaatste alinea: Met de overeenkomst lijken de Taliban gezwicht te zijn voor de eisen van westerse landen en het dreigement dat Afghanistan een paria van de wereld zal worden als het niet aan die eisen toekomt.

Had Kaag ze dan ook niet gewoon kunnen vragen, een deal kunnen maken, om de betreffende collaborateurs ook te blijven ontzien, want anders: Taliban je wordt een paria?

De Taliban ruikt een inkomstenbron en Kaag nieuw stemvee: „Samen met honderd landen zullen we ons inzetten om Nederlanders en Afghanen die werkzaam zijn geweest voor ons, OF GEVAAR LOPEN, vrij te kunnen laten reizen naar plekken buiten Afghanistan”,

Ik deed afgelopen week een ruime schatting: Voor het einde van 2022 heeft de overheid een extra 50.000 Afghanen dit land binnengehaald, ik ben bang dat dit 100.000 extra eenheden zullen gaan worden?!

Het gaat dus niet meer om de collaborateurs, het hoge woord is eruit: Het gaat nu om iedereen die gevaar loopt...

BadPatNL | 29-08-21 | 22:26

maar de allergrootste vraag is met of zonder burka? En gezien minister van buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking strooien met meer dan 100 miljoen euro's zonder duidelijke tegenprestatie is usance voor Kaag

HetOorAakel | 29-08-21 | 21:58

Kan ze niet met de trein gaan.

kuus | 29-08-21 | 20:43

Ik verwacht op zijn minst een mooi verdrag waarbij wij 50000 gevluchte IslamAfghanen kopen voor een maar 750 miljoen euro. Misschien kan Kaag er zelfs nog 50 miljoen afdingen. Je moet je slag slaan op het juiste moment.

Hadena | 29-08-21 | 19:44

Enkele reis mag ik hopen.

Fozzie-bear | 29-08-21 | 19:42

Wedden dat ze Kaag niet meer op gaan halen en lekker daar laten.

Uw Verzekeringsadvis | 29-08-21 | 17:56

Kaag haakte op Twitter helemaal aan bij haar Belgische EU collega koekwaus Verhofstadt. Om het draagvlak voor de massa immigratie uit islam landen in z'n algemeen op te krikken en te rechtvaardigen.
Ze deelt op Twitter de hartverwarmende foto van een huppelend meisje naar haar evacuatie vliegtuig. Over wiens rug Verhofstadt deugpunten wil scoren voor zijn immigratie beleid.
-
Wat de NX66 NPO media hierbij uiteraard niet gaan uitzoeken is waarom juist dit meisje op het vliegtuig mag en die andere miljoenen meisjes achter de muur van het vliegveld niet.
Was dit meisje gewoon op vakantie in Afghanistan (ouders gevlucht en weer even terug)? Was dit meisje een dochtertje van diplomaten uit een ander land?
Feit is dat de ouders van dat meisje gewoon papieren gewoon hadden, anders zat ze niet in een evacuatie vliegtuig.
Leuk en gelukkig voor dat meisje, daar niet van, maar om daar nu mee te gaan pronken als EU en afgeleid projectiel Kaag? Waarbij Kaag -gespeeld?- totaal naïef niets zag aankomen.
-
Waarom heeft Verhofstadt niet samen met Kaag gepleit voor een VN vredesmacht, had al tiental jaren terug gekund?
Dan had je ook die meisjes achter de muur van het vliegveld en in het binnenland wat vaker kunnen laten huppelen. Waarom geen scherpere kritiek op die verstikkende islam, hoofdoorzaak probleem, waardoor meisjes daar vanaf hun twaalfde uberhaupt al niet meer huppelen?
-
Als je echt had willen deugen had je gepleit voor een dat Afghanistan in bevolkingsomvang zou afnemen tot een niveau waarin het land goed leefbaar is voor iedereen. De vrijheid terugkrijgt van voor de grauwe islamitische sluier in de jaren zeventig. Gedurende deze lange overgangsperiode zorgt voor een VN vredesmacht (wel bewapenen alsjeblieft).
Dat soort dingen, maar hou op met dat goedkope emotie scoren. Eén huppelend meisje maakt nog geen zomer vol huppelende meisjes, stelletje deugkneuzen.
-
Het echte verhaal achter de foto, zou wel eens bovenstaande verhaal kunnen sterken. In plaats van de verdraaide beeldvorming waar loze en algemene kreten figuren als Kaag en Verhofstadt het van moeten hebben.
-
Straks komt madam weer terug, van een naar eigen zeggen succesvolle vliegtrip, met allemaal open deuren en miljoenen van andermans geld als hulp.

bananabanana | 29-08-21 | 17:43 | 1

Volgens mijn vrouw gaat ze er champagne drinken.

likdoorn | 29-08-21 | 19:14

Ze mogen haar houden. Ik hoef d'r niet meer terug.

upbeat | 29-08-21 | 16:33

Toch vreemd dat iemand met een hoog IQ niet snapt dat een hoog IQ niet wil zeggen dat je alles snapt wat er op je pad komt.

Koning BongoBongo | 29-08-21 | 16:31

Wat gaat ze daar eigenlijk doen? Controleren of de Taliban wel kerona regels heeft?

De Pilsvogel | 29-08-21 | 16:29 | 1

Omdat de telefoonlijnen niet werken moet ze erheen om de bestelling Toyota's voor de Taliban op te nemen

Johan1235 | 29-08-21 | 17:20

Ben benieuwd wanneer de eerste rubberbootjes met Afghaanse ´vluchtelingen´ aankomen op de Griekse eilanden.

stimpy_ | 29-08-21 | 16:13 | 1

Een maandje of zo.

Wattman | 29-08-21 | 16:16

Onze boven ons gestelden zijn zo te horen nog niet klaar met de afrekening die nog komen gaat.
Hier gaat een moeder los op de radio over een demente piece of crap die ervoor gezorgd heeft dat haar zoon is opgeblazen
beckernews.com/you-just-killed-my-son...

chausson61 | 29-08-21 | 16:11

Kaag wordt stevig gebashed door de dames in het parlement. Dat is slecht voor haar politieke status en het beschadigd haar populariteit. Daarom is ze naar Afghanistan om uit de vuurlinie te blijven. Ik ben zo blij dat Rutte niet wil dat de VVD een coalitie maakt met de combinatie PvdA+Groenlinks. Dat zou ook kiezersbedrog zijn, de kiezer heeft voor centrum rechts gekozen. De PvdA zit weer terug op 9 zetels voor de tweede keer en Groenlinks is gehalveerd. Dan zijn zij niet de partijen om te regeren. Gewoon een minderheidskabinet doen en voor elk wetsvoorstel meerderheid zoeken in de kamer, daar is het parlement ook voor.

VolgendjaarkrygikAOW | 29-08-21 | 15:58 | 5

@Wattman | 29-08-21 | 16:19: Hij zei nog iets anders wat weer eens heel partijdig van hem is: een zakenkabinet, daar heeft de Nederlandse kiezer niet voor gekozen. Verder op moest men over de eigen schaduw heenspringen (VVD en CDA) om te gaan regeren met PvdA en GL.De keuze van de kiezer deed toen even niet ter zake (over rechts).

ofarim | 29-08-21 | 16:39

@ofarim | 29-08-21 | 16:39:

De grondwet kent alleen zelfstandig gekozen volksvertegenwoordigers en geen partijen.

Wattman | 29-08-21 | 16:46

@ofarim | 29-08-21 | 16:39:

Het ligt er inderdaad wel dik op dat salonsocialist Huys PVDA en GroenLinks in het kabinet wil.

Wattman | 29-08-21 | 17:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Sigrid vliegt op haar bezem langs alle veilige plaatsen waar de achtergeblevenen (Wie zijn die mensen?) zich schuilhouden. Heldin.

Cor Netto | 29-08-21 | 15:52 | 1

Alleen eh ... Psst ... U, de burger ... U!!! mag!! niet!! vliegen!!! U!! verpest!!! het!!! klimaat!!! Ja!!! U!!! Ja!!!

Was getekend,
Dedain '66 ..

Nederlandop1 | 29-08-21 | 17:07

Als het feest voorbij is komt Nederland eindelijk eens aankakken.
En nu pakt Sigrid Kaag ook nog eens het regeringsvliegtuig (terwijl er gewoon lijnvluchten gaan) om niets te bereiken en te praten met mensen die niks meer voor haar kunnen doen.
Zij weet ook wel dat zij niets meer kan doen, maar deze nutteloze actie is om te laten zien dat zij toch iets onderneemt.
Bijkomend voordeel is dat Mark Rutte nu nog langer op de kabinetsformatie moet wachten en dat Sigrid Kaag op haar eis kan blijven staan dat de Groene Khmer en de PvdA erbij moeten kopen in plaats van de Gristen Unie.

Osdorpertje | 29-08-21 | 15:48 | 2

Heeft ze al klimaat schaamte?

Is dit nog nieuws? | 29-08-21 | 16:03

@Is dit nog nieuws? | 29-08-21 | 16:03: Kaag en schaamte.... schaamte is toch een gevoel?

Koning BongoBongo | 29-08-21 | 16:39

Wel lang moeten wachten tot dit heugelijke feit op GS verscheen jongens.... weekend zeker... minimum bezetting ??

Den-Pol | 29-08-21 | 15:48

Gaat kaag nog meer mensen vragen voor haar feestje.
Ik denk dat het vliegtuig vol geld zit dat ze even gaat brengen, natuurlijk met sluier.

Banenenrepubliek | 29-08-21 | 15:19

Een reisje voor de bühne. Damage control voor Kaag’s kansloos verloren reputatie. Opportunistische partij-marketing. Gatver.

LaPetite | 29-08-21 | 15:18 | 1

Ja ligt er dik op.......

Koning BongoBongo | 29-08-21 | 16:40

En zie, wederom het tigste voorbeeld waarom het maar mis blijft gaan bij die buitengrenzen van de EU:

"Italiaanse kustwachtschepen hebben 539 migranten gered van een vissersboot die dreef voor het eiland Lampedusa. Het ging om een van de grootste aantallen bootmigranten in één keer.

De opvarenden zijn naar het opvangcentrum op het eiland gebracht. Daar is plek voor 300 mensen, maar na gisteren zitten er vijf keer zo veel. De boot werd aangetroffen op zo'n vijftien kilometer van de kust."

Er staat een foto bij van die schuit: afgeladen met uitsluitend jongen mannen. Het zijn allemaal klaplopers op zoek naar een betere levensstandaard.

Griekenland en Polen - en ook Litouwen, dacht ik - zijn bezig hekken te bouwen op hun grenzen (naar het oosten; buitengrenzen van de EU dus), Griekenland duwt dit soort bootjes terug (naar de Turkse kust): pushback beleid. Dat moet m.i. vanuit Brussel gecoördineerd en geïmplementeerd worden: laat alle lidstaten marineschepen leveren om die boten veel eerder tegen te houden en terug te slepen.

"Een voorproefje van wat er kan gebeuren is nu te zien aan de grens tussen Belarus en Polen, waar enkele tientallen Afghanen vastzitten in een niemandsland, een open veld zonder toiletten, medische zorg en voldoende voedsel. Polen wil ze niet toelaten, Belarus wil ze niet terugnemen."

Schrijft Peter Giesen in de Volkskrant van gisteren. Alleen dat laatste klopt niet: die Afghanen bevinden zich op Wit-Russisch grondgebied, worden door die klootzak van een Loekasjenko als politiek drukmiddel ingezet tegen de EU, die sancties tegen zijn dictatuur heeft ingesteld, worden naar de Poolse grens vervoerd, maar hebben nooit voet gezet op Poolse bodem, dus 'terugnemen' door Wit-Rusland is geen sprake.

Verder is dat hele artikel van Giesen een raar pleidooi om ''het vluchtelingenbeleid ruimhartig én selectief'' te maken. Gutmenschen zien natuurlijk ook wel dat het asielbeleid volkomen failliet is, maar weigeren er een finale punt achter te zetten ten faveure van volledige opvang in de regio. Ze willen goed blijven doen: dan gaan ze zeggen dat de regio al zo veel opvangt, en dat de EU betere 'verdeelsleutels' moet hanteren, dat we toch moreel verplicht blijven mensen die hier 'aankloppen' (dwz zichzelf hier uitnodigen en bij aankomst hun papieren kwijt maken) 'bescherming' te bieden, etc.

Volgens Giesen moet de EU zelf de vluchtelingen gaan selecteren die het toelaat. Welke vluchtelingen?

"activisten die persoonlijk worden vervolgd, humanitaire noodgevallen als zieken en gehandicapten of vluchtelingen die de Europese arbeidsmarkt goed kan gebruiken."

Afgezien van het feit dat ik op die vissersboot van hierboven geen van deze categorieën zag zitten, afgezien van het feit dat ''bruikbaarheid voor de Europese arbeidsmarkt'' een oneigenlijk argument is - dan hebben we het over arbeidsmigratie, daar zijn heel andere procedures voor - wat bovendien niet waar is: die asielzoekers hebben we niet nodig voor de economie, want ze 'kunnen' niks, althans niet iets waar hier vraag naar is (waarom zouden ze anders na het scoren van hun verblijfsvergunning massaal linea recta in de bijstand verdwijnen en komen de meesten daar de rest van hun leven niet meer uit?)..... afgezien van dit alles, zie je gewoon van kilometers afstand dat een dergelijk plan uiteindelijk slechts leidt tot nog grotere aantallen 'asielzoekers', want al degenen niet niet 'geselecteerd' worden, denken 'fuck you', ik zorg wel dat ik op eigen houtje de EU binnenkom, zoals ze dat nu ook al doen: met behulp van mensensmokkelaars. Want Giesen kan wel braaf zeggen:

"De bewaking van de Europese buitengrens blijft noodzakelijk, met alle problemen van dien.''

maar ik geloof hem en de zijnen niet. Uiteindelijk zal hij er ook voor pleiten die Afghanen die in dat niemandsland bij de Poolse grens bivakkeren, toe te laten. Uiteindelijk zullen de Gutmenschen weer 'acties' met kerstmis op touw gaan zetten zoals ''We gaan ze halen'' en dat soort onzin.

Nee, het beste blijft: finaal stoppen met het toelaten van 'asielzoekers'. Richt maar wat opvangkampen in in de regio. Maar niet meer hier.

Dr_Johnson | 29-08-21 | 15:18 | 2

Over ruimhartig gesproken, ik hoorde bij buitenhof dat we al 50.000 Afghanen hebben in Nederland.

Je zou denken dat we daarmee reeds ons steentje ruimschoots hebben bijgedragen.

Wattman | 29-08-21 | 15:40

@Wattman | 29-08-21 | 15:40: Waarvan er honderd en een beetje de afgelopen weken nog/weer in Afghanistan zaten...

EEnzame SchizofrEEN | 29-08-21 | 15:43

Hier een mooi chronologisch overzicht van de aanloop naar de huidige ellende geheel door Biden gecreëerd.

Hopeloos (niet geïnformeerd) falen , ontkennen en glashard (blijven) liegen, zo ook door Psaki.

Schaamteloos.

www.youtube.com/watch?v=kqJnajjjpY0

Dr.Mabuse | 29-08-21 | 15:06

Ik denk dat de Taliban ook wel Zoom of zoiets heeft. Maar ja, champagne via Zoom, he, Frigid, dat drinkt niet lekker af.

dathoujetoch | 29-08-21 | 14:42

Ja ja precies. Een grote puinhoop. Maar Lientje moet niet een te grote broek aantrekken. Ze heeft een paar weken geleden verzuimd te stemmen toen het ging om evacuatie van personeel. Ze laat te slapen of weet ik veel, maar nu is ze wakker om even weer het volksgevoel te vertolken. Proficiat hoor.

Beste_Landgenoten | 29-08-21 | 14:38

ZKH Wilhelmia zette op 6 mei 1945, met niets ontziende moed, voet op Nederlandse bodem.

Uw Verzekeringsadvis | 29-08-21 | 14:38

Als die heks daar blijft wil ik nog enkele Afghanen hier... goeie ruil!

Troyan horse | 29-08-21 | 14:33

Dat veel ecacuees vakantiegangers waren die, ondanks code donkerrood, eerder uit Afghanistan waren gevlucht zegt ook veel.
Een politieke vluchteling die niet meer terug kan naar Afghanistan (of welk land dan ook) omdat zijn leven dan gevaar loopt is dus wezenlijk wat anders dan iemand die vlucht om het ergens anders beter te krijgen.
-
Dat verschil kunnen ze maar niet inzien in policolor Den Haag. Het verschil tussen vluchteling en immigrant.
Je kunt het immigranten niet kwalijk nemen, degenen die de duidelijkheid niet scheppen wel.
Om dan af te geven op de Denen en Oostenrijkers en als deuger daar dan zogenaamd boven te staan is misplaatst.
-
Precies hier wringt al decennia lang de schoen. Vluchteling versus immigrant.
Uit alle islamitische landen kun je wel immigrant worden, want altijd wel wat.
Tolk of medewerker om je land vrij te houden van de Taliban is een wat andere drijfveer om te vluchten.

bananabanana | 29-08-21 | 14:25

Misschien was het toch een beter idee geweest om Dion Graus te sturen.

van Oeffelen | 29-08-21 | 14:21 | 6

Was overigens een grote fan van Kadjia Arib.

AlexanderVissers | 29-08-21 | 14:37

Dion Graus ergens naartoe sturen is altijd een prima idee. Willekeurig waar. 365 dagen per jaar. Bonuspunten voor pinguinonveilig gebied.

Graaisnaaiert | 29-08-21 | 14:55

En dan ? Wie mist nou iemand uit een ondemocratische manier aan de kant gezette oppositiepartij?
Kaag weg geeft weer even wat rust in het land .

Koning BongoBongo | 29-08-21 | 16:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Met betrekking tot die tekst 'niemand kan ze weg sturen'.

Natuurlijk kan dat wel. De tweede kamer is de baas en kan iedereen wegsturen die ze maar wil.

We zitten niet in een apolitiek vaccuum maar in een controlerend vaccuum. En een journalistiek vaccuum.

Knufter | 29-08-21 | 14:20 | 1

Ze zijn al weggestuurd, dan kan je ze niet nog een keer wegsturen. Ze passen slechts op de zaak tot de nieuwe ploeg komt. Dat noemen ze demissionaire toestand.

VolgendjaarkrygikAOW | 29-08-21 | 15:44

Het pluche is warm en zacht, de macht lonkt. Prestige, een carriere en carriere. Het gaat de kliek om de kliek, om zichzelf en om niemand anders.

ratelaar | 29-08-21 | 14:17 | 5

@van Oeffelen | 29-08-21 | 14:19: oom Adolf werd ook gekozen.

dathoujetoch | 29-08-21 | 14:26

@van Oeffelen | 29-08-21 | 14:19:

Ja. En slechte keuzes van anderen veroorzaken veel troep.

ratelaar | 29-08-21 | 14:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Mevrouw Kaag is ook al zo iemand die de schaamte voorbij is. Compleet verwrongen moraal, absoluut geen benul, geen besef. Volledig losgezongen van normen of waarden.
Staat volledig in haar eigen gelijk. Is totaal niet gewend nog een tegengeluid te horen.

EEnzame SchizofrEEN | 29-08-21 | 14:17 | 1

Prima omschrijving .

Koning BongoBongo | 29-08-21 | 16:09

Ik heb het schaam rood op de kaken door de bananistaanse politiek.

Xaffier | 29-08-21 | 13:57

"Rutte sprak vandaag ook met de Duitse bondskanselier Merkel. Met haar heeft hij afgesproken om zodra het kan weer aanwezig te zijn in Kabul."
Lees ik dat goed? Willen Rutte en Merkel naar Kaboel? Wat een goed idee! Ze blijven er toch zeker?

MAD1950 | 29-08-21 | 13:53 | 3

Ik ben wel bereid daar geld voor neer te tellen! Heb alleen voldoende voor een enkeltje.

EEnzame SchizofrEEN | 29-08-21 | 14:18

Merkel heeft grotere problemen. 70% van de Duitsers verwacht een grote vluchtelingenstroom. 50% wil opvang buiten Duitsland.
Vergeet niet dat in tal van landen al Afghaanse economische migranten waren, die nu ook asiel aan gaan vragen.
Turkije is er klaar mee en wil Syriërs terug gaan sturen naar Syrië. Deze groep gaat dus ook op drift raken.
We gaan weer richting heel veel druk op de ketel in combinatie met zwak politiek systeem. En een Westen dat zich van binnenuit verzwakt. Waar en hoe gaat dit eindigen?

Bataafje | 29-08-21 | 14:59

@Bataafje | 29-08-21 | 14:59: Gewoon, de opname van Syriërs volledig schrappen. Assad zit er nog, dus waarom moet ons land hiervoor de rekening oppakken. Dit land heeft al veel gedaan - Teveel.

Nederlandop1 | 29-08-21 | 17:09

Mevrouw Kaag heeft in veel oorlogssituaties gedient, hou op hoor trut.

Xaffier | 29-08-21 | 13:46 | 2

Met het bordspel Risk zeker ?

Wattman | 29-08-21 | 14:12

Als PLO-trut, ja.

drekzooi | 29-08-21 | 15:02

Geef die vrouw een visum en een enkele reis svp

Pierre Lebon | 29-08-21 | 13:46

Dat Kaag de Nobelprijs had uitgelooft voor degene, die de val van Kabul had zien aankomen, zegt veel over haar eigen analytische vermogens.
-
Wanneer je weken terug de snelheid en het gemak (0,0 weerstand) de Taliban oprukte aanschouwde in het gewone nieuws, kon door simpel extrapoleren (groep 8 of hooguit brugklas niveau) de val van Kabul voorspellen.
Als je veel betere informatie krijgt vanuit diverse inlichtingendiensten in plaats van een regulier NPO journaaltje, had je het helemaal makkelijk kunnen voorspellen (net als veel andere landen deden).
-
Maar dat niveau heeft Kaag niet, zij vindt dat zelfs Nobelprijs waardig. Ernstig om te zien dat je met zo weinig bagage blijkbaar topdiplomate bent geweest. Het maakt me angstig dat daar blijkbaar zulke lichtgewichten terecht kunnen komen na één of andere flutstudie in Egypte (niveau daar?).
Angstig om te zien dat de VN niets deed voor Afghanistan en bestaat uit mensen die niets zien aankomen. Zit het wensdenken daar ook in de weg?

bananabanana | 29-08-21 | 13:45 | 3

U klaagt over een vrouw in de leiding die geen tegenspraak duldt en van betweters niets aanneemt en toen door de waarheid werd achterhaald. Mijn vier oudere zussen zijn precies zo.

VolgendjaarkrygikAOW | 29-08-21 | 14:13

Ik voorspel dat het vanavond donker wordt. Krijg ik nu ook een nobelprijs?

apek00l | 29-08-21 | 14:16

Wat een daadkrachtige vrouw zeg, hoop dat het haar zo bevalt dat ze daar blijft.

Wattman | 29-08-21 | 13:37

Ik zag vanochtend dat de ambassadeur van het VK nog gewoon op Kabul airport zit en zijn werk doet. De Nederlandse lafbekken brigade ambassade staf had al het hazenpad gekozen nog voordat alle Nederlandse paspoorthouders geholpen waren. Over Kaag en haar fratsen van vandaag, doorzichtige bull-shit die haar nog meer beschadigt dan haar acties van de afgelopen maanden. Het is dus beter dat dit nog een tijdje doorgaat en dat zij zichzelf uit als 'liability' plaatst in plaats van een 'asset'.

Nomen | 29-08-21 | 13:35 | 1

Dat is niet de beslissing van het ambassadepersoneel maar gewoon de aanwijzing door de VS en VK. Die willen de stoorzenders weg hebben zodat ze wat orde kunnen scheppen in de chaos.

AlexanderVissers | 29-08-21 | 14:34

Ze zullen daar diep onder de indruk zijn. Is haar man Anis al-Qaq er ook bij? Of gaat de indrukwekkende mev Ank Bijleveld ook mee?
Zomaar een paar vragen..

aardv@rk | 29-08-21 | 13:32 | 2

Ans Boersma als ervaringsdeskundige mee?

van Oeffelen | 29-08-21 | 14:20

@van Oeffelen | 29-08-21 | 14:20: Ank heeft ook veel ervaring in het leger opgedaan, net als madam AlQaq in Hetzbollah of zooiets. Anderen kregen slechts S-5. Of sjeesden, sommigen beide.

dathoujetoch | 29-08-21 | 14:40

Ik heb mijn glazen bol even erbij gepakt. Ik zie dit:

Kaag denkt wat te bereiken , maar bereikt geen ene moer.
Behalve dat we de bommen en granaten kaboemen echt wel binnenkort mee gaan krijgen in de eu en amerika.
Vluchteling hier vluchteling daar en ondertussen stroomt het harstikke vol met talie's en soort van isi-jes. Het gaat natuurlijk harstikke mis.
De regeringen hadden nog een beetje de controle via de coronaregels, maar je kan er donder op zeggen dat het eerdaags helemaal mis gaat. Kaag denkt belangrijk te zijn in haar gesprekjes daar maar taliban zegt gewoon Bam!

haatsmurfin | 29-08-21 | 13:31 | 1

Dat is de manier van Kaag om "de palestijnse zaak" een flinke boost geven. Met zoveel extra moslims erbij ( die structureel een pesthekel aan Joden hebben ) wordt een kabinet automatisch gedwongen om kritisch t.o.v. Israel te staan ( of erger ). Onderschat dat mens niet, ze heeft een agenda en dat is helaas niet de onze.

Graaisnaaiert | 29-08-21 | 15:03

Een dag in de vier jaar krijgt is er sprake van echte democratie. Eens in de vier jaar krijgen we de kans om ze in het stemhokje weg te sturen.
Afgelopen maart is dat weer niet gelukt, vooral door het wekenlange mediacircus met nepdebatten en valse beloftes (we gaan het anders aanpakken, echt waar!) die de meeste kiezers een rad voor ogen draait.
Dus gaat het maar door, en het wordt steeds erger. De leugens van de VVD in de persoon van Rutte, het dedain en de minachting voor de burger door D66 (Kaag), de draaikonten van het CDA, het gepiep van de PvdA en GL, het gestuntel van FvD, de al jaren in de woestijn roepende Wilders en het hemeltergende falen op alle fronten en niveaus van de ambtelijke diensten.
En kijk er niet vreemd van op dat in de komende jaren alle (politieke) macht ook formeel en stapsgewijs aan dictatoriaal Brussel wordt overgedragen. Dan hoeven we helemaal niet meer te gaan stemmen...

Here's Freddy | 29-08-21 | 13:30 | 6

@EEnzame SchizofrEEN | 29-08-21 | 14:35: Welkom in Nederland, zo werkt ons politiek bestel al ruim 150 jaar. En met al die kleine partijtjes gaat dat ook niet veranderen.

rederijker | 29-08-21 | 14:59

@rederijker | 29-08-21 | 14:56: @rederijker Uw rede is vooral rijk aan onzinnigheden, want de PVV roept vanuit de zijlijn voornamelijk op, om eens alleen vanuit Nederlands belang op te treden. Het NL parlement bestaat voor een groot deel uit doldwaze kosmopolieten, die een te grote globale broek aan trekken, voor zo'n klein landje. Net als Trump, zou ik een NL premier willen, die zegt: Nederland eerst.

Jbgeno | 29-08-21 | 15:48

Ignorant fool . En het woord roeptoeteren is al heel lang uit de mode .... En verder wat JBgeno zegt .

Koning BongoBongo | 29-08-21 | 16:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Die Kaag heeft toch ook al haar geloofwaardigheid verloren. Is dit nou een topdiplomaat? Wat een lachertje zeg. Beetje op kosten van de staat rondreizen en vreten, zieltjes winnen voor de Palestijnse zaak en geld strooien, dat is geen baan. Volgens mij is ze zojuist een gigantische blunder begaan met Afghanistan, als het kabinet niet demissionair was dan was het kabinet hier op gevallen. Het zou haar passen als ze op de reservebank gaat zitten en voorlopig ff d'r bek houdt voordat ze nog meer schade aanricht.

Old_Spice | 29-08-21 | 13:29 | 2

Dat soort heeft geen schaamte en bek houden is enkel voor het pleps weggelegd.

revolte | 29-08-21 | 14:13

Ze dient haar eigen agenda en dat doet ze goed. Die agenda staat alleen diametraal op de onze maar goed, vrouw, erudiet, bi-cultureel, internationale topfuncties, dan komt half Nederland spontaan gierend klaar.

Graaisnaaiert | 29-08-21 | 15:05

Vrouw Marbe heeft gelijk, we naderen een soort fascisme achter een democratisch masker.
Kaag kan ook naar Oezbekistan of Tadzjikistan zijn afgereisd. Benieuwd hoe onze diplomate dat uitspreekt.

J.P.Drapeau | 29-08-21 | 13:23 | 2

Oezjjjbekiesten en Tedzjiekesten. Ook gebruikt ze de woorden "Where is de Sjempeen?". En "My husband is a terrorist in Pallestein you know".

Old_Spice | 29-08-21 | 13:33

@Old_Spice | 29-08-21 | 13:33: Het is onbegrijpelijk dat een persoon gehuwd met een Palestijn minister kan zijn in dit land. Nederland moet voor alle ambtelijke en politieke functies personen uitsluiten die een dubbele nationaliteit hebben dan wel gehuwd zijn met een niet-Nederlander. Hoe kun je onvoorwaardelijke vaderlandsliefde en toewijding verwachten van een persoon met een mogelijk loyaliteitsconflict? De Australische regels in dezen zijn niet alleen begrijpelijk ze zijn onontbeerlijk.

AlexanderVissers | 29-08-21 | 14:31

Zo'n minkukelig stelletje politici als nu, Rutte met geheugenstoornissen en Kaag methaar narcisme, hebben we lange tijd niet gehad. Misschien gaat ze de boel in Afganistan weer opbouwen.

Sjeert | 29-08-21 | 13:21

Dat is tekenend voor de krachtdadige hands on mentaliteit van de uitstekende minister. Hulde.

thanseeuwen | 29-08-21 | 13:21 | 2

#sarcasm.

revolte | 29-08-21 | 14:15

Vergeet echter niet de uitstekende tactische zet van Ank Bijleveld; als een waar strateeg gehandeld, strijdvaardig aanwezig aan het front toen het even precair werd maar haar operationele doelstellingen nooit uit het oog verloren.
Zucht.
Ik vermoed dat ze zich eerder met een nieuw breipatroontje heeft beziggehouden.

EEnzame SchizofrEEN | 29-08-21 | 14:39

Onze tobdiplomate

Knufter | 29-08-21 | 13:19

Nou ja zeg! Een minister van Buitenlandse Zaken die tijdens een crisis in een buitenland naar een buitenland reist om te onderhandelen.

Het moet niet gekker worden !!!1!11!

Renoir | 29-08-21 | 13:17 | 4

Uiteraard, want al die andere landen sturen ook hun ministers van buza naar die regio....
Nee hoor, publiciteitsdingetje. Dappere, vrouwelijke minister van buza waagt zich 'in het hol van de leeuw' om Nederlandse staatsburgers 'vrij' te krijgen.

Er wordt op internationaal niveau al gewerkt aan een transferzone. Kaag heeft daar niks te zoeken, behalve voor de bühne.

Bataafje | 29-08-21 | 13:27

Je had wat moeten doen voordat de crisis daar uitbrak (pleiten voor VN vredesmacht of zo).
Je had het evacuatie plan al jaren geleden klaar moeten hebben.
Je kon de val van Kabul al weken van tevoren zien aankomen.
Nu achteraf even gebakken lucht verkopen?

bananabanana | 29-08-21 | 13:35

Voorlopig gaat ze niet naar het land in kwestie maar een buurland. Pakistan, Iran, het zijn landen waar ze zich heel erg op haar gemak voelt. Of beter, waar zij van harte welkom wordt geheten. Of zouden dat haar vele miljoenen 'hulp eurootjes' zijn die van harte welkom zijn?
En dan gaat deze grootste staatsvrouw vanuit dat veilige land zeker met een militaire begeleiding 'naar het front', ofwel ze gaat in kolonne naar Pesjawar, er worden aldaar rap wat obligatoire foto's geschoten, want geen hond die kan achterhalen waar ze precies staat, de grens is wat haar betreft dichtbij genoeg om het echt te laten lijken, en hup, rap met 120 kamelen per uur terug naar een warm, knus ambassade of consulaat voor de champagne-brunch. Dan nog even een mooi moment voor een leuke kiek met haar nieuwe hoofddoekje, echt héél mooi en zo passend bij het land, niet vergeten een paar ton over te maken voor de lokale fixers en de volgende ochtend met het privee... Of nu ja, het regeringsvliegtuig (En. Ik. BEN. De. Regering!) vlug terug naar huis, er moeten nog nieuwe meubeltjes uitgezocht worden en iets van een formatie.

EEnzame SchizofrEEN | 29-08-21 | 14:12
▼ 1 antwoord verborgen

Ontvangst met champagne?
Even persoonlijk een zogenaamde veer in haar reet steken door geld te brengen in ruil voor Afghaanse vluchtelingen die in regio verblijven.
In Nederland de boel verzaken om daarna " flinke meid" te spelen.
Uitgenaste tante vol list en bedrog.
Schaamteloos individue .

Mispel | 29-08-21 | 13:17

Wat gaat ze daar doen? Haar ego strelen dat ze zogenaamd belangrijk is en in een prive vlucht naar Pakistan kan?
-
Als mevrouw echt zo betrokken was, dan had ze in haar VN tijd allang de iets mildere islamitische wereld gevraagd om een VN vredesmach naar Afghanistan te sturen om de iets strengere islamitische Taliban in toom te houden.
Niets van dat. De VN is verworden tot een geld rondpompende loze kreten organisatie. Dat is al ernstig genoeg. Kaag zat daar dan ook niet voor haar zogenaamde kwaliteiten, maar omdat ze in het profiel van loze kreten past.
-
Gaan ze vanuit de EU carpoolen? Gaan ze het daar achteraf allemaal beter weten? Gaan ze de hele Afghaanse bevolking evacueren?
-
In Afghanistan heeft de iets strenger islamitische groep Taliban de macht gegrepen, net als in Iran, Algerije en ga maar door.
De iets minder strenge islamitische landen, zoals ????, doen hier ook niets tegen en vinden het prima.
Het enige goede is om een paar GroenLinkse en NX66 waarnemers uit Amsterdam daar naar toe te sturen, die de impact van de Sharia hier al jarenlang bagatelliseren. Zij kunnen dan mooi als waarnemer toezien dat alle islamitische leefregels correct worden toegepast.
Ach de Taliban (en al die andere -tig groepen) hebben gewoon de tijd. Overal gaan we straks van de matige islam, naar de meer strenge, naar de nog iets strengere totdat we overal de echte islam hebben.
-
Kaag veel plezier in je jet, zonde van de CO2. Maar je kan je weer even belangrijk voelen op het internationale toneel, waar je niets toevoegt aan echte dingen.
Blijf zolang als dat een ander het daar voor je betaald als je wilt! We redden het wel.

bananabanana | 29-08-21 | 13:12 | 2

Eensch mooie tegel!

aardv@rk | 29-08-21 | 13:21

Kaag zelf is zonde van de CO2...

Muxje | 29-08-21 | 13:34

Kamp was bij buitenhof alleen maar bezig de discussie zo breed mogelijk te maken, tijd te rekken en daarmee de Nederlandse verantwoordelijkheid te bagatelliseren. Op een directe vraag ging hij, zonder onderbreking, het nieuws van afgelopen 2 weken herhalen. Geen enkele keer ging hij in op het onderwerp hoe Nederland is omgegaan als werkgever met zijn Afghaanse werknemers en de daaruitvloeiende verantwoordelijkheid als deze werknemers gevaar lopen. Twan Huys was als verslaggever ook zeer zwak en vroeg niet door en bij het niet geven van een antwoord op zijn vragen liet hij het erbij zitten. Beide heren hebben weer een mooi toneelstukje op de staats TV opgevoerd.

Schemerlamp | 29-08-21 | 13:11 | 1

Twan zal nooit bijten in de hand die hem voedt. Dat hele Buitenhof is steeds meer een spreekbuis van gevestigde belangen, en op de keper beschouwd zijn nagenoeg alle genodigden multimiljonairs. Net als de interviewer. En sponsort Grunberg dit programma?. Waarom moet die gast altijd aanschuiven en zonodig het moraaltje/geweten uithangen. Misselijkmakend allemaal. Bij Harrie Mens weet je dat de gasten hun eigen deelname/reclame betalen, maar dit is zo doorzichtig en verwerpelijk allemaal. Rick Niemand is ook zo'n flapdrol, evenals Tweebeeke Handlanger van de gevestigde orde. Die gaan echt niet de echte vragen stellen. Nederland is kapot.

Phantomas | 29-08-21 | 13:26

Het debat ontvlucht? Of de schijn van 'we zijn goed bezig' ophouden? Hoeveel miljoenen neemt ze mee? En strak weer op de tafel op de foto met een paar ' door haar geredde burgers'?
Too little too late.
Doortrapte h*k*.

Mart6037 | 29-08-21 | 13:05

Kaagmens net geland in Abu Dhabi. Ja met het regerings vliegtuig natuurlijk.
Sjonge jonge jonge. Eerst winkelen voor het nieuwe huis natuurlijk en een nieuw hoofd doekje.

Hebbiehemookweer | 29-08-21 | 13:00 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Wierd Duk:
Honderden mensen met een Nederlands paspoort bleken de afgelopen weken in Afghanistan te verblijven. In de nieuwe aflevering van de podcast ‘Het land van Wierd Duk’ vraagt Telegraaf-verslaggever Wierd Duk zich af wat die Afghaanse Nederlanders daar precies deden. ,,Ze negeerden een negatief reisadvies en het wekt toch een vreemde indruk als je op familiebezoek gaat naar het land dat je ooit bent ontvlucht. Logisch dat mensen daar vragen bij stellen.”

hetlandvanwierdduk.libsyn.com/losse-o...

Kijkeensaan | 29-08-21 | 12:52 | 3

Dat is al decennia een bekend verschijnsel: heeft de 'aielzoeker' eenmaal een Nederlands paspoort gescoord, dan kunnen opeens probleemloos terug voor familiebezoek naar het land, dat ze zogenaamd vanwege levensgevaar ''moesten'' ontvluchten.

Twaalf jaar geleden wilde toenmalig minister Jet Bussemaker al beleid gaan ontwikkelen voor asielzoekers uit Afrikaanse landen, die, zodra ze het Nederlandse paspoort hadden gescoord, op vakantie gingen naar 'eige' land om hun kleine dochters even een genitale 'makeover' te laten geven:

"DEN HAAG - Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) overweegt een harde aanpak van besnijdenis van meisjes uit risicolanden waar deze praktijk voorkomt, zoals Eritrea, Sudan en Ethiopië.

Naar Frans voorbeeld wil ze ouders van die meisjes die op bezoek gaan naar hun land van herkomst, een contract laten ondertekenen en meegeven waarin staat dat genitale verminking in Nederland strafbaar is."

Daar kan Somalië nog aan worden toegevoegd. Tegenwoordig hoor je hier niets meer over. Misschien wordt die FGM inmiddels oogluikend geaccepteerd, want je mag andere culturen niet bekritiseren, dat zou neerkomen op onterechte 'witte' superioriteit, of zoiets. Ik heb geen idee of het gestopt is, nog voorkomt, en hoe er mee omgegaan wordt.

In ieder geval, reizen naar Eritrea, Sudan, Ethiopië, en Somalië was voor al die 'asielzoekers' geen enkel probleem.

Dr_Johnson | 29-08-21 | 13:13

Het is een vraag die 'je niet mag stellen'.
Vreemd. Ik vergelijk het met de journalist / youtuber die naar IJsland afreist om er op de rand van een op uitbreken staande vulkaan te filmen. Als het mis gaat, vraagt iedereen zich af waarom. Hij wist dat het fout kon gaan... Waarom?
Hier wordt echter al snel de menselijke factor in de strijd gegooid. Er worden families bij gehaald, verplichtingen van persoonlijke aard, dat er gewaarschuwd werd, wordt rap weggewoven.
Zie ook de vraag van bijvoorbeeld Eerdmans; laten we ook iemand die een keer een eitje heeft gebakken in het Nederlandse kamp te Afghanistan zonder enig twijfel naar Nederland overkomen met het hele gezin?
Maar ja, humanitaire hulp is al lang niet meer wat het ooit was. Het is een business geworden. Er mogen geen vragen gesteld worden, al helemaal niet als er stront aan de knikker is. Dus zullen de vragen van Wierd rap worden weggezet als inbreuk op privacy, bemoeizucht, betutteling, racistisch, en wat al niet meer.
Antwoorden zullen we nimmer krijgen, helaas.

EEnzame SchizofrEEN | 29-08-21 | 13:17

@EEnzame SchizofrEEN | 29-08-21 | 13:17:
laten we ook iemand die een keer een eitje heeft gebakken in het Nederlandse kamp te Afghanistan zonder enig twijfel naar Nederland overkomen met het hele gezin?
--------------
Ik denk dat de betekenis van tolk heel ruim geïnterpreteerd wordt, inderdaad.
Zoals 'tolk' vertaald in het Engels al doet vermoeden: 'interpreter'.

Kijkeensaan | 29-08-21 | 13:57

Op zich goed dat demissionair dinges Kaag weer eens het vliegtuig pakt.
Dat was al weer 3 weken geleden, op Schiphol maakten ze zich al ongerust.

Dandruff | 29-08-21 | 12:45

“Sigrid Kaag heeft de groep verlaten”

apek00l | 29-08-21 | 12:43

Ik begrijp de frustratie van officier Schueller maar de "accountability" die hij eist zit ingebakken in het democratische systeem. De leidinggevenden zullen door het Congres ter verantwoording worden geroepen en moet fouten toegeven. Dat achteraf gezien een en ander beter had gemoeten en slechte besluiten zijn genomen is wel duidelijk. Een filmpje op het internet al is het uit het hart gesproken en voor iedereen begrijpelijk is niet de meest verstandige aanpak althans voor zijn beurt gesproken.

AlexanderVissers | 29-08-21 | 12:38 | 1

Uw vertrouwen in het huidige 'democratische systeem' is lovenswaardig maar inmiddels enigszins achterhaald;
Dat congres gaat op zoek naar de uiteindelijke 'verantwoordelijk' voor dit debacle. Zonder congres zou u echter weten wie er uiteindelijk eindverantwoordelijk is: de minister-president met daaronder de hoogst aansturende persoon in het ministerie van defensie. En u snapt hopelijk ook wel, dat die premier, met de inmiddels dikke laag teflon op zijn rug, hier niet voor gepakt gaat worden. De minister van defensie zal 'lering trekken', uiteindelijk zullen er halverwege de uitvoerende diensten wat mensen worden geofferd.
De dader ligt niet op het kerkhof, die zit nog steeds met het zitvlak in het pluche.

EEnzame SchizofrEEN | 29-08-21 | 13:31

Vliegt de PH-GOV wel op eco-peut? Frituurolie van de patatbalie ofzo? Dát zijn pas belangrijke zaken…

Ad Hominem Tu Quoque | 29-08-21 | 12:37 | 2

Kom nou. Dat is voor proletenvluchtjes AH. Net als dat je als gewone burger je CO2 uitstoot straks moet verantwoorden. Onze overlords staan daar boven. Voor de buhne deugen ze ontzettend. Maar in de praktijk blijven zij gewoon het liefst hangen in hun routienetjes en privileges natuurlijk.

JB86 | 29-08-21 | 12:41

HoHo. Van haar eigen geld zal Kaag dennenbomen kopen, die ze meeneemt naar Pakistan. En zal deze ter plekke planten. Ter compensatie van CO2 uitstoot van deze zeer belangrijke vlucht.

Noobster | 29-08-21 | 12:47

Rutte en mensen zoals Kaag hebben geen norm en waardenbesef over wat een parlemetaire democratie is. En Thorbecke heeft destijds ook niet kunnen voorzien dat dit soort mensen in de politiek konden doorstromen en hun ding konden doen. En of Rutte en Kaag het bewust of onbewust doen laat ik even buiten beschouwing maar wat ze wel doen is de PD van binnenuit corroderen en laten verrotten. Ze zijn feitelijk de verkeerde mensen op de verkeerde plek. Alsof je je moeder in een toprestaurant laat werken omdat ze thuis ook kookt. Maar bij wat in een dergelijk restaurant verwacht wordt hoort alles wat iemand thuis in de keuken niet hoeft te doen.

appeltjesgroeneweide | 29-08-21 | 12:36 | 2

Dan nog is er nog steeds een Tweede Kamer die het allemaal laat gebeuren.
En een kritiekloze pers.

Bataafje | 29-08-21 | 13:03

@Bataafje | 29-08-21 | 13:03: Het hele systeem is de afgelopen jaren gekaapt. Kijk naar de VVD; er is geen opvolger / vervanger voor Rutte. Er lopen enkel nog naamloze figuren die braaf meestemmen met wat hij en zijn kleine groepje spindoctoren beslissen. Of dacht u, dat een VVD-er in de tweede kamer écht vrij van last (en ruggespraak) stemt? Welnee.

EEnzame SchizofrEEN | 29-08-21 | 13:36

"Kaag verspreekt zich: Formatie belangrijker dan Afghanistan"

Nou, als dat inderdaad een verspreking is, heeft Kaag m.i. bij hoge uitzondering eens iets gezegd dat hout snijdt. Natuurlijk is de formatie belangrijker dan Afghanistan! Zoiets zeggen geldt waarschijnlijk als politiek-incorrect en daarom 'versprak' Kaag zich. Maar die formatie gaat iedereen in Nederland aan, en Afghanistan zal voor verreweg de meeste mensen hier een ver-van-mijn-show zijn. Op de instroom van duizenden Afghaanse eitjesbakkers na, natuurlijk, waar de meeste mensen hier ook niet heel enthousiast over zijn.

Men vraagt zich af waarom die Afghanen in allerlei 'noodopvanglocaties' geplaatst worden en niet in de reguliere AZCs, lees ik. Tsja, de AZCs zitten bomvol, oa met 'statushouders' die door zouden moeten stromen naar hun gratis sociale huurwoningen en Miele's, maar die huizen zijn er niet, dus houden ze 11.000 plaatsen in de AZCs bezet, waar die Afganen eigenlijk zouden moeten zitten.

"De bestaande asielzoekerscentra zitten vol omdat er meer asielzoekers komen. De afgelopen zeven weken kwamen er zestienhonderd migranten aan in Nederland, los van de instroom uit Afghanistan. Door de coronapandemie nam het aantal nieuwe vluchtelingen vanaf 2020 tijdelijk af. Maar vanaf mei gingen er dus weer meer mensen de grens over, bijvoorbeeld in het kader van gezinshereniging."

"Op korte termijn en lange termijn zijn duizenden extra bedden nodig."

Ankie:

"Dat was voor de coronacrisis al het geval, geeft Broekers-Knol aan.
"Vanwege een lagere instroom door corona was het vervolgens niet nodig om opvanglocaties uit te breiden. De toestroom in één keer van evacués uit Afghanistan was niet te voorzien. Ik hoop dat gemeentes helpen om het probleem te helpen oplossen."

En dat schetst het grote, totale failliet van dat hele asielcircus: elke keer weer blijken er meer asielzoekers te komen dan gedacht, waar bovenop dan ook nog eens ''onvoorziene toestromen'' van bepaalde groepen. Nu dan de Afghanen, maar in het verleden oa de Eritreeërs en de Syriërs. En dat zal niet stoppen: op zeker moment stromen er weer grote aantallen 'onvoorziene' asielzoekers uit Tigray hier binnen, of uit Jemen, of Mali, of uit weet ik waar. Er zijn nou eenmaal veel plekken buiten de EU waar het een grote klerezooi is. Maar ''wij'' kunnen niet tot in het oneindige maar voortdurend 'vluchtelingen' blijven opnemen (die vervolgens ook nooit meer teruggaan als het rustiger is geworden in hun 'eige' land; zie die 100.000 Syriërs). Daar is ons land veel te klein en veel te dichtbevolkt voor, en daar is onze verzorgingsstaat totaal niet op berekend.

Ik zeg: opzeggen al die vluchtelingenverdragen! Opvang uitsluitend in de regio, maar niet meer hier. Nederland = Vol.

Dr_Johnson | 29-08-21 | 12:35 | 1

@dr-johnson
Volkomen gelijk, maar het is niet alleen het failliet van het hele asielcircus. Het failliet van de politiek op andere terreinen is nog pregnanter aanwezig. Als er iets is zegt een politicus, dat het niet was voorzien en dat blijft een politicus zeggen. Tenzij de andere kant op gekeken kan worden. Dan wordt ook de andere kant op gekeken. Of er wordt een onderzoek ingezet en dat moet de politicus dan afgewachten. De standaard gereedschapskoffer van de politicus.

HoniSoit | 29-08-21 | 13:12

Heel mn land is naar de godverredomme. Goed gedaan dombo’s! Lekker je muilkorf om, je prikkies halen, heel africa importeren en lekker links blijven stemmen. Goed gedaan!

TonyMontana010 | 29-08-21 | 12:34 | 4

De meeste stemmen rechts, maar dat is een puinhoop op zichzelf

Continuum | 29-08-21 | 12:46

Ach Tony als je het hier niet bevalt dan ga je toch naar elders.
Ze zitten vast te wachten op types zoals jij.
Zeikers zijn er nooit genoeg toch?
Wel eerst even je prikkie halen anders ben je bijna nergens welkom.

Chupa-mos | 29-08-21 | 13:49
-weggejorist-
TonyMontana010 | 29-08-21 | 16:27
▼ 1 antwoord verborgen

Defensie is de gewapende diplomatie en het doel van de diplomaten is het behartigen van landsbelangen buiten de poort. De landsbelangen worden bepaald door de zittende macht, welke gefinancierd en gestuurd wordt door kartelpartijen, eng verweven met het industrieel complex. Mensenlevens van burgers en niet-burgers zijn van secundair belang. De belangen in Afghanistan zijn klaarblijkelijk niet meer relevant en dus trekt iedereen zich terug. De VS had nog een paar duizend manschappen op de grond. Alles stort in als de VS zich terug trekt. De EU is dus met al hun aspiraties en waanvoorstelling dus niet in staat de bijdrage van de VS op te vangen en de inzet van een paar duizend manschappen gedurende een langere periode op de been te houden. Er gaat een godsvermogen per jaar naar klimafaat, groene soepsidies en de import kan kansloos zandbakvolk, maar een paar duizend manschappen is teveel gevraagd. Waar zijn ze dan wel goed voor?
Deze missies worden verkocht als opbouwmissies. Dat is natuurlijk de grootste stierenkeuteltjes. Het gaat daar op strategische belangen van een paar grote jongens en de EU landen lopen mee. In de 20 jaar tijd dat het Westen daar schietoefeningen deed is er een enorme hoeveelheid militair materieel naar binnen gekruid, is de opiumproductie omhoog gegaan en zijn er stamhoofden en warlords rijkelijk betaald. Dat is opbouw? Waarom zou je een land dat cultureel, wetenschappelijk en sociaal in de middeleeuwen leeft opeens naar de 21e eeuw willen halen?

Frau Merkel | 29-08-21 | 12:27 | 2

Dat heeft totaal geen zin, tenzij er andere belangen meespelen en het een smoesje is. Als militair weet je tevoren, of had je moeten weten, dat je slechts een speeltje bent, uitwisselbaar en vervangbaar. Leuk dat iedereen persoonlijk doelen formuleert om enige zin te geven aan de aanwezigheid daar, maar bezigheidstherapie kun je ook thuis krijgen. Gejammer over collega's daar is hypocriet. Je weet tevoren dat de Nederlandse overheid NIETS gaat doen. Dat deden ze in Indonesië niet, dat deden ze op de Molukken niet, dat deden ze in Srebrenica niet, toen de Joden terug kwamen kregen ze de middelvinger en de rekening. Defensie heeft de mond vol over veiligheid, maar Defensie is failliet. De kennis en kunde ligt zeer ver onder wat nodig is. De komende jaren gaan er nog veel meer oud-gedienden met pensioen en is de kaalslag compleet. Dat bleek bij de mortieren in Mali, de schoenen van Baudet, de vesten en vele, vele andere voorbeelden. Als militair ben je uiteindelijk gewoon het bokje. Je verdedigd een land waarvan de soevereiniteit weggegeven is aan een ongekozen obscuur kliekje in Brussel en de overblijvende verantwoordelijkheid wordt verdeeld onder tuigh, puur tuigh. Ergo, zoek een baan.

Frau Merkel | 29-08-21 | 12:35

@Frau Merkel | 29-08-21 | 12:35: Niets aan toe te voegen. Prima betoog.

forecastle | 29-08-21 | 13:28

Die foto van Kaag van 10 jaar geleden of?

dedwarsligger | 29-08-21 | 12:23

Het blijft een K-boel rond Afgangistan. Mede door Sigrid Traag.

HeelStijl | 29-08-21 | 12:19

De aftiteling van de filmpjes is echt kudt. Over pRutte: "zijn gezicht staat ernstig". Wanneer dan?? Does gauw fixen!

Frau Merkel | 29-08-21 | 12:16 | 1

En dan ook nog zo'n text-to-speech robotstem en/of jumpcuts. Vurschrikkeluk. Het lijkt wel een pakistaanse youtube filmpje dat affiliate marketing linkjes naar ali-express pusht. Stop ermee.

edelfigurant | 29-08-21 | 12:51

Gaat ze zich weer indekken. Wat een faaltrut. Meent ze echt dat het reisje help. Achteraf regelen is makkelijker dan op te treden als het nodig is. Echt D66 beleid. Alles voor een goede show.

Limburgse-Harry | 29-08-21 | 12:13

Hoe kan het dat de US Department of Defense en de US State Department Nederlandse staatsburgers in Afghanistan hebben gedoxxed aan de Taliban?

KillerK | 29-08-21 | 12:09

Moet van haar spindokter. “Kijk hoe ik mijn verantwoordelijkheid pakte, ben er zelf gaan kijken” zal straks haar betoog zijn op kritische vragen…

Ernstige Zaken | 29-08-21 | 12:08 | 1

Yep, en natuurlijk wat beelden van lieve moslimmeisjes en moslimouders die dankzij Kaag naar Nederland konden komen. Kost enkele tientallen miljoenen aan smeer/ontwikkelingsgeld aan Pakistanen en Taliban, maar dan heeft Kaag ook haar beelden en one-liners.

Graaier | 29-08-21 | 12:33

www.nrc.nl/nieuws/2021/08/26/kati-pir... Uit dat artikel : >>Al in 2019 nam de Kamer een motie van Salima Belhaj (D66) aan die bepaalde dat de Afghaanse tolken van Nederlandse militairen automatisch asiel moesten krijgen. Vorige week was het een motie van dezelfde Belhaj waarin werd vastgelegd dat niet alleen tolken, maar een heel scala aan Afghanen die risico lopen naar Nederland moesten worden gehaald: van de beveiligers van Kamp Holland in Uruzgan tot vrouwenrechtenactivisten en fixers van Nederlandse journalisten.<< Ergo, dit falen is typisch D66 falen: 'automatisch asiel moeten krijgen'. Mw Kaag's vlucht naar Pakistan ademt ook dat geloof in 'automatisch krijgen'. Het enige wat mw Kaag automatisch voor elkaar krijgt is: bukken.

Eeuwig..Op..Vakantie | 29-08-21 | 12:08 | 1

Uit hetzelfde artikel: >>Zwarte bladzijde
In de Tweede Kamer wensen velen daarom nog niet de balans op te maken – ook Salima Belhaj niet. „Laten we eerst evalueren, voordat we gaan vaststellen wie er heeft gefaald” , zegt de D66-woordvoerder. VVD-woordvoerder Jeroen Wijngaarden spreekt van een „zwarte bladzijde”, maar wil eerst een feitenrelaas van het kabinet afwachten. Anderen spreken zich nu al uit. Kati Piri somt staccato de fouten op: het gebrek aan registratie van lokale medewerkers, het Nederlanse ambassadeteam dat op 15 augustus zijn post verliet, zodat Nederland 72 uur geen diplomatieke vertegenwoordiging had. „Ik heb nog heel veel vragen”, zegt Piri. „Maar ik zie nu al dat we kostbare tijd hebben verloren.”<< Nog niet de balans opmaken en ... kostbare tijd hebben verloren.

Eeuwig..Op..Vakantie | 29-08-21 | 12:17

Kabinet én de Tweede Kamer hebben zwaar gefaald!

Want waarom worden ongeletterde schoonmakers, die ergens op een compound de plees hebben schoongemaakt, en koks óók een enkele reis naar Nederland aangeboden om hier - op kosten van de Nederlandse samenleving, en vooral ten nadele van hen die bijvoorbeeld al jarenlang op een lijst voor een sociale huurwoning staan - de facto levenslang te verblijven?

Foto's van de eerste baarden-met-jurken circuleren inmiddels al in de media. Wat doet dit achterlijke volk hier? Hebben we dan helemaal niets geleerd van die ons honderden miljarden gekoste kansarme migratie van schoonmakers uit Marokko en Turkije in de jaren '60?

Wij-staan-hen-niets-schuldig!

Nederland heeft miljoenen in dat achterlijke gat gepompt! De Afghaanse schoonmakers, koks, vertalers en alle anderen aldaar werden door Nederland vorstelijk betaald om húnzelf, hún volk en hún land te helpen! "opbouwmissie", weet u nog?

Vervolgens flikkeren ze hun wapens neer en rennen ze naar de uitgang, hun eigen volk kon het maar lekker uitzoeken.

En dan zien en horen we al die Kamerleden (gespeeld) weemoedig en verwijtend klagen. En waar leidt al die gejammer allemaal uiteindelijk toe? Hier naartoe:
"Azadi wil met de demonstratie het kabinet oproepen om Afghanistan officieel als onveilig aan te merken, zodat vluchtelingen recht krijgen op bescherming en asiel. Verder wil de organisatie dat Nederland het uitzetten van ongedocumenteerde en uitgeprocedeerde Afghanen volledig en voor onbepaalde tijd stopgezet. Ook wordt er aandacht gevraagd voor de situatie in het Griekse vluchtelingenkamp Moria, waar volgens de organisatie meer dan 10.000 Afghanen vastzitten":
www.nhnieuws.nl/nieuws/290907/demonst...

Het is dus wachten op de volgende volstrekt krankzinnige motie die straks door deze Kamer wordt aangenomen (die dus de meerderheid van de Nederlandse bevolking (o.a.) op dit punt NIET vertegenwoordigt!), waarin deze eisen aan de regering worden opgelegd.

Zodat de Afghanen in bijvoorbeeld Turkije (honderdduizenden naar verluidt!), die reeds jarenlang als economische 'vluchteling' worden geclassificeerd, nu ineens - alsof er met een toverstokje wordt gezwaaid - tot 'politiek vluchteling' worden omgetoverd.

Indien mevrouw Kaag naar Pakistan vertrekt, prima.

Maar laat de regering regelen dat álle Afghanen dáár, in Pakistan, worden opgevangen, en niet hier. De (Pathaanse) Afghanen en Pakistanen hebben etnische- religieuze én culturele banden met elkaar. Allemaal één pot nat.

Pakistan, dat tot op de dag van vandaag decennialang de Taliban heeft gesteund (toen Kaboel door de Taliban werd veroverd, ging men in Pakistaanse steden feestvierend de straat op en werden snoepjes uitgedeeld), heeft daarnaast daarom een enorme schuld in te lossen bij het Afghaanse volk. Laat Pakistan dus dan ook maar de opvang regelen.

Eventueel financieel ondersteund door Nederland en andere NAVO- en EU-landen.

Maar geen opvang hier!

Opvang-In-Eigen-Regio. Altijd!

Kompromat | 29-08-21 | 12:07 | 9

@Continuum | 29-08-21 | 14:22:
"Opvang-In-Eigen-Regio".
"Eventueel financieel ondersteund door Nederland en andere NAVO- en EU-landen".

Kompromat | 29-08-21 | 14:25

@Kompromat | 29-08-21 | 14:25: nou dan zijn we het eens. Ik stapte pas in bij uw reactie op Frau Merkel, dus had u lw originele tegel even gemist, excuus

Continuum | 29-08-21 | 14:32

@Continuum | 29-08-21 | 14:32:
Uitstekend - duimpje omhoog doet -

Het zou heel mooi zijn ('wishful thinking') indien politici zich voortaan eens beter in de materie zouden inlezen.

En niet goedkoop mee proberen te liften op sentimenten die bij blindelings emotioneel reagerend stemvee zijn opgewekt door beelden van wegvluchtende Afghanen die van vliegtuigen afvallen.

Houdt dus uw hoofd koel. En vergeet niet welke politieke partijen op het moment suprême het m.b.t. deze problematiek zo enorm hebben laten afweten.

Deze opstapeling van fouten gaat serieuze toekomstige gevolgen krijgen.

Kompromat | 29-08-21 | 15:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Moet er niet geformeerd worden?

apek00l | 29-08-21 | 12:07 | 2

Ik heb een vermoeden dat het cda congres afgewacht wordt.

Sinterbikske | 29-08-21 | 12:08

En straks op Buitenhof komt Henk Kamp Rutte weer verdedigen, want zelf doet Pinokkio dat liever niet. Daar heeft hij voetvegen en personeel voor. Beetje armoedige en goedkope keuze van Buitenhof.

dathoujetoch | 29-08-21 | 12:03

Wanneer besluit Rutte om zich helemaal terug te trekken uit de politiek in landsbelang? Wanneer krijgen we een nieuw kabinet met echt nieuwe leiders? Wanneer beseffen Bijleveld, Broekers-Knol en Kaag dat ze totaal niet geschikt zijn voor top functies? Wanneer gaat de burger beseffen dat een stem op VVD, GL en vooral D66 een stem tegen democratie en tegen de welvaart voor de middenklasse is?

ILF2 | 29-08-21 | 12:03 | 2

Als de huizenmarkt instort. Niet dus. Huizenbezitters 'verdienen' tienduizenden euro's per jaar met niks doen. Dan trek je wel stemmers.

Bataafje | 29-08-21 | 12:10

@Bataafje | 29-08-21 | 12:10: Circa 60% heeft een eigen woning en die wordt straks keihard genaaid met vermogensbelasting en afschaffing hypotheekrente. Spaargeld wordt ook zwaarder belast ondanks 0% rente. De middenklasse gaat eraan.

ILF2 | 29-08-21 | 14:17

Voor opgezet plan om de dans te ontspringen voor het debat op 7 september, door haar weg te sturen haalt Rutte heel slim de angel uit het debat, eigelijk moet de voltallige tweede kamer eisen van de Kamervoorzitter Vera Bergkamp dat de hoofdrolspeelster van dit drama Kaag lijfelijk aanwezig is om verantwoording af te leggen. Oh... wacht beide van D66 dus waarschijnlijk schuiven zij dit heel sluw in de schoenen van de oppasoma Bijleveld en de stamelopoe Broekers -Knol. En keert Kaag terug met het regeringsvliegtuig na het debat als de gevierde heldin, na de Taliban 100, 000 euro per persoon en 50.000 euro per kind uit te keren welke zij ongehinderd laten vertrekken, totaal strooit Kaag een half miljard uit om haar geblunder goed te maken en haar geschonden imago op te poetsen, alles onder de mom om de formatie te redden, en haar zelf en Rutte in het zadel te houden. Nog afgezien van de 50 ton aan verspilde kerosine van het retourtje om ff afwezig te zijn op 7 september.

Goedverdoemme | 29-08-21 | 12:02 | 1

En waar blijven de resterende 4.5 gejatte miljarden van de Corona begroting dan ?

Lukiluuk | 29-08-21 | 12:09

Ik ga op vakantie en neem mee…
een raketwerper

Transgender-Airlines | 29-08-21 | 11:59 | 1
-weggejorist-
Beschaving | 29-08-21 | 11:56 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een enge muil heeft dat wijf toch, nog enger dan dat aangemeten enge lijzig bekakte denegrerende toontje van dr brrrrrrrr
Gaat er geen trein trouwens of is het voor de klm frequent flyer miles

Habe das Gewust | 29-08-21 | 11:55

Weet iemand iets concreets dat Kaag ooit heeft bereikt?
Laatst met vliegtuig op en neer naar Lux..... Men valt over dat vliegen, maar ik wil weten wat haar o zo nodige aanwezigheid daar heeft opgeleverd, iemand?

selectief verontwaar | 29-08-21 | 11:55 | 3

Dat weet niemand.
Alleen zijzelf loopt te pochen met haar jarenlange diplomatieke ervaring en netwerk wanneer het haar uitkomt.
Zij is de René le Blanc van de politiek.

leo de pejo | 29-08-21 | 12:05

Euhh dat ik een nog groter pesthekel heb gekregen aan X66?! Of moet het iets positiefs zijn ? Want dan zou ik het niet weten..

DrachiR | 29-08-21 | 12:06

Dat ze even niet hier was.

Joffri | 29-08-21 | 12:11

Die "Nederlanders" die daar nog zitten zijn vaak Afghanen met een Nederlandse verblijfsvergunning die tegen het reisadvies toch vakantie zijn gaan houden in Afghanistan.

Ze waren Afghanistan ontvlucht vanwege gevaar maar zijn toch vakantie gaan houden in het land dat ze z.g. "ontvlucht" zijn.

En over die tolken: heeft Nederland honderden tolken in dienst gehad?
==========

Zoals Wilders zegt:

"Nog los van het feit dat het reisadvies voor Afghanistan code rood was - hoe kan het dat asielzoekers terug gaan voor vakantie naar het land dat ze zijn ontvlucht? Daar waren ze toch onveilig? We worden straal voor de gek gehouden en Kaag en Rutte werken mee aan die oplichterij.".............. Geert Wilders.

Swieberj | 29-08-21 | 11:55 | 3

Ja, maar Wilders dus dat negeren we gewoon "want racist, fascist en Islamofoob".

Graaisnaaiert | 29-08-21 | 11:59


Precies wat Wilders zegt.
We worden al jaren voor de gek gehouden.
Dat geldt ook voor andere 'onveilige vakantielanden' waar asielzoekers zonder probleem naartoe gaan.

(Een asielzoeker is iemand op de vlucht die internationale bescherming zoekt, maar wiens beroep op vluchtelingenstatus nog niet bepaald is. ... Asielzoekers die als vluchteling worden erkend krijgen de 'vluchtelingenstatus'; zij worden in Nederland ook wel statushouders of vergunninghouders genoemd.)

Kijkeensaan | 29-08-21 | 12:06

Wij hadden in Rotterdam een leraar die in de klas gesprekken had met leerlingen die oh zo gevaar hadden gelopen met het vluchten uit hun land. En in het nieuwe leerjaar de mond vol hadden over hun geweldige vakantie. Is toen raadslid geworden bij Leefbaar.

dedwarsligger | 29-08-21 | 12:40

Eerlijk gezegd iets van diplomtie is nog altijd beter dan niets van diplomtie.

Niet_Van_Hier | 29-08-21 | 11:53 | 3

Beter niets als deze kneuzen.

polletjepiekhaar | 29-08-21 | 11:55

Diplomatie dat is.

Niet_Van_Hier | 29-08-21 | 11:56

"diplomtie"? x2
"niets als"
Kom op jongens het is zondagmorgen niet zaterdagavond ;)

Chupa-mos | 29-08-21 | 11:57

Ja we moeten meer vrouwen in de top hebben. Die maken beter afgewogen beslissingen. Hahahahahhaha

PikinhetBlik | 29-08-21 | 11:53 | 1

Zoals Ank, Ankie en Sieg oftewel Kwik, Kwek en Kwak

Kijkeensaan | 29-08-21 | 12:18

Gaat Kaag die 5 Miljard daar wegsluizen?

Lukiluuk | 29-08-21 | 11:51 | 1

Heerlijk dit soort reacties.
Kan je de "logica" die hier toe heeft geleid ook even uitleggen?

Chupa-mos | 29-08-21 | 11:55

Man man man, wat een Madurodam politiek... Kneuterig. De spruitjeslucht komt je tegemoet.

Het gaat nu alleen nog maar over alle "Nederlanders" die tegen het reisadvies in naar Afghanistan zijn afgereisd en "tolken" die Nederland vergeten is. Met alle respect minister Kaag, maar uw prioriteiten op buitenlandse politiek liggen echt verkeerd. Nederland heeft veel grotere dossiers in het buitenland; bijvoorbeeld de VK, Iran, Sub-Sahara regio, China, Rusland, klimaat- en vluchtelingenverdragen, Turkije, etc. etc. etc. U doet dit puur voor de publieke opinie minister Kaag. U is een egocentrische aandachtshoer.

Odin | 29-08-21 | 11:50 | 2

Ze neemt een voorbeeld aan Hennis: eerst dorpen platbombarderen en dan met je kaplaarzen naar de VN als speciale gazant.

Lukiluuk | 29-08-21 | 11:55

ik kan het hier voor 100% mee eens zijn.

whatsinthename | 29-08-21 | 11:58

Mw. Qaq-Qaag solliciteert naar de nobelprijs voor de vrede om haar rol van alternatieve en progressieve pontifex maximus bevestigd te zien. Zij vind zichzelf voorbestemd om, op het gebied van vrede, grootse dingen te bewerkstelligen en zij hoopt, door haar goedheid en nederigheid die zij door anderen laat betalen, haar naam voor eeuwig gebeiteld te zien in de annalen van de wereldgeschiedenis en op de erelijst der rechtschapenen de eerste plek te bezetten.

wijsvinger | 29-08-21 | 11:49

We zijn in hoog tempo een bananenkoninkrijk met dictatoriale trekjes ingerommeld en dit gaat voort. Waar zal het stoppen? Een verontrustende vraag. Het is wat jullie zeggen en met linkjes ook ondersteunen. Dit kabinet doet maar wat en er is maar één ding dat hen werkelijk interesseert: het behouden van de macht. Ten eerste persoonlijk en ten tweede van hun partijen.

Geblunder dan schaamteloos niveau, dit in de doofpot stoppen (wat zijn ze daar goed in geoefend zeg met al die andere schandalen). Het weglopen voor verantwoordelijkheid door te roepen dat ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Kaag zit in zwaar weer en ontloopt de schijnwerpers zoals ze dat ook bv deed toen de pers (inclusief onze Tom) haar wilde interviewen.
Het verontrustende is dat op toen bv alleen Tom zelf daar vragen over stelde, de msm doen dat niet.

Prima stuk van Marbe.
Hebben jullie in dat tweet draadje van Arthur van Amerongen ook iets lager deze tweet met artikel uit het Reformatorisch Dagblad gezien? Spijker en kop.
twitter.com/ralfdkkr/status/143155765...

Nuuk | 29-08-21 | 11:48
-weggejorist-
zeefert | 29-08-21 | 11:47 | 1

Kaag en nederigheid. Wat klopt er niet in deze zin?
Na de eerste video gezien te hebben wat gewoon bevestigt wat iedereen al wist: Totaal fiasco maar nog steeds hooghartig. "oorlogsituaties heb ik vaak meegemaakt" of zoiets dus ik weet wat ik doe??? Bizar zoveel stuitende fouten die mensenlevens kosten wegpoetsen met opschepperige onwaarheden.
Mens ga toch koken is al teveel eer. Ga naar Pakistan en kom nooit meer terug is een betere suggestie.

dijkbewaker | 29-08-21 | 11:44 | 2

U bent mij net voor.

MoonBeebe | 29-08-21 | 11:47

Ze heeft oorlog situaties meegemaakt net als u en ik, van een afstand.

donkieshot | 29-08-21 | 11:49

Die gefotoshopte lellebel in roze, is dat kaag?
Eén ding is zeker; gaat geld kosten.

fokkewoelf | 29-08-21 | 11:44

Ehm.. Neemt ze ook een tolk mee?

photto | 29-08-21 | 11:42 | 1

Hahahaha

.. mee terug

LoremIpsum | 29-08-21 | 11:56

Kunnen we haar daar ruilen voor 2 geiten?

Schriever | 29-08-21 | 11:42 | 2

Blond deed in die regio vroeger 10 kamelen maar dan moest je wel nog minderjarig zijn... Grote kans dat er bij Kaag een geit of 4 op toe moet.

normanius | 29-08-21 | 11:43

@normanius | 29-08-21 | 11:43:
Die kosten neem ik graag op me en doe er dan ook nog wel een kameel en een zak dadels bij.

Graaisnaaiert | 29-08-21 | 11:57

Van Rossem. Meesterlijk.

Masturwasbeert | 29-08-21 | 11:41

Ah. Kaag gaat daar even orde op zaken stellen. Ben benieuwd. Ze heeft immers heel veel oorlogservaring.

DrachiR | 29-08-21 | 11:38

Mogen wij nieuwe verkiezingen, want ik kan me niet voorstellen dat het Nederlandse volk nu nog stemt op Rutte en de Nieuwe Leidster,.
Hoewel. Snik. Evocatus

Evocatus | 29-08-21 | 11:35 | 4
-weggejorist-
Franker | 29-08-21 | 11:39

Bange schapen krijg je het snelst in de kooi.

bisbisbis | 29-08-21 | 11:39

@BlolB | 29-08-21 | 11:37:

Beste BloIB,

Heb ik gedaan.
VerbijsteRund zoals de VVD stand houd.
Gros de NLers is dwangbuis-waardig
Mijn Got de knurften. Evocatus

Evocatus | 30-08-21 | 00:13
▼ 1 antwoord verborgen

Past in deze context: www.washingtonpost.com/news/made-by-h...
>> How 9/11 triggered democracy’s decline
The attack spawned wars to export democracy abroad, while degrading it at home.
Oorlog is een motor van vrijheid geweest in de Amerikaanse geschiedenis. De grootste oorlogen van het land veranderden de betekenis van burgerschap en creëerden nieuwe rechten. De burgeroorlog schafte de slavernij af en maakte voor het eerst alle in Amerika geboren mannen burgers. De Tweede Wereldoorlog promootte welzijnsrechten - onder meer een sociaal vangnet, fatsoenlijk werk en hoger onderwijs - wat Franklin D. Roosevelt de beroemde 'vrijheid van gebrek' noemde.

Maar in de afgelopen 16 jaar heeft oorlog de Amerikaanse idealen in gevaar gebracht in plaats van geavanceerde, doordat het ging over dominantie in plaats van vrijheid. Onze militaire acties, van Afghanistan en Irak tot Libië en Syrië, weerspiegelen toegenomen investeringen in vuurkracht, vergezeld van verminderde aandacht voor politieke verandering, economische ontwikkeling en institutionele opbouw - de essentiële voorwaarden voor democratische vrijheden. Angst voor terrorisme heeft een buitensporige en gebruikelijke opschorting van goed bestuur gerechtvaardigd, waardoor uiteindelijk een vruchtbaarder voedingsbodem voor terroristen is ontstaan.<<

Eeuwig..Op..Vakantie | 29-08-21 | 11:34 | 4

U vergeet de afgang van democratie in Nederland te benoemen.

Winston1 | 29-08-21 | 11:50

“ De burgeroorlog schafte de slavernij af”

Daar ging die vreselijke burgeroorlog niet om. in de eerste plaats ging het om economische zekerheid.
Het Noorden had een industriële economie.
Het Zuiden had een industrie die totaal beruste op slavernij.
Het ging erom of de nieuwe staten in het Westen, welke soort zouden zij kiezen!

De burgeroorlog startte in 1861. Pas in 1863 kwam pres. Lincoln met de zgn. “Proclamation of Emancipation”, want men werd een beetje oorlogsmoe, dus er moest een nieuwe smoes verzonnen worden voor verder knokken
Van die dingen. Evocatus

Evocatus | 29-08-21 | 23:59

Afgelopen oorlog in Afghanistan ging nu over de olie, over de pijplijnen.
Weg wezen en nooit meer terugkomen.
Knokken daar verlies je altijd!

De opvolger van Harold Mcmillan was Alec Douglas-Home indertijd in het VK
Mcmillan tegen Douglas-Home: “as long as you don’t invade Afghanistan you’ll be absolutely fine”

Verder terug in de geschiedenis? George Lawrence, veteraan van de Eerste Anglo-Afghan war: “The Disaster of the Retreat from Kabul should stand forever as a warning to the Statesmen of the future not to repeat the policies that bore such bitter fruit in 1839-42.”
Great Game of olie maakt geen moer uit.
Je verliest. Evocatus

Evocatus | 30-08-21 | 00:09
▼ 1 antwoord verborgen

Kaag zal wel een flinke zak losgeld hebben meegenomen om nog wat mensen kunnen te evacueren.

CoffeePatch | 29-08-21 | 11:33 | 3

Daar vrees ik ook voor. Waarschijnlijk gaat ze een deal. Bij kaak betekent dat ofwel financieel zelfgewin of helemaal niets. Beiden van belastinggeld betaald.

Alsdan | 29-08-21 | 11:36

Hooguit als gratis geld voor meer wapens.

Winston1 | 29-08-21 | 11:47

Trots op onze Sigrid dat zij haar leven in de waagschaal legt om ter plekke deze crisis op te lossen. Jarenlange ervaring als topdiplomaat betaalt zich uit. Dit is nieuw leiderschap. Dankzij Sigrid gaan we ontdekken wie die mensen zijn en gaan we de verbinding zoeken, want we laten iedereen vrij, maar laten niemand vallen.

GroetenVanUrk | 29-08-21 | 11:33 | 7

Wie zijn die mensen die zulke tegels schrijven?

jan huppeldepup | 29-08-21 | 11:44

Collaborateur!

gaffelbaard | 29-08-21 | 11:46

Wat Kaag verstaat onder nieuw leiderschap is nu wel duidelijk. Wegvluchten voor je verantwoordelijkheden. Wat een prutser eersteklas en dan nog zo'n hautaine houding. Zelf zal ze het demissionaire jasje heerlijk vinden.

perdelul | 29-08-21 | 12:11
▼ 4 antwoorden verborgen

Kaag gaat een verdiepinkje hotelkamers reserveren. Er wordt een ‘ tijdelijke’(!) ‘ specialistische’ ambtenarenploeg (‘task force’) in Islamabad gestationeerd ( met een dienstpaspoort, uiteraard) en die gaat kijken hoe ze de achtergebleven ‘ Nederlanders’ uit Afghanistan kunnen halen. Dat wil zeggen, dat er een geïnstitionaliseerd systeem wordt opgezet, waar wij voorlopig nog niet vanaf zijn. Dat kan ook niet zonder medeweten of medewerking van de Talibaan. En er klinken niet heel ver op de achtergrond al geluiden die er op wijzen dat de EU de Talibaan wel eens zou kunnen erkennen. Binnenkort in dit theater: een foto van een zwaar gesluierde Kaag, gezeten tegenover Khalil Haqqani. Het zou mij niet verbazen.

bisbisbis | 29-08-21 | 11:33 | 1

Jij hebt teveel naar Homeland gekeken. Ondanks dat Carrie net zo’n psycho is als Sigrid, kan deze Sigrid natuurlijk helemaal niks organiseren van alles wat jij stelt.

KritischeKrikker | 29-08-21 | 11:40

''Gretige gelukszoekers GroenLinks en de PvdA moeten maar even geduld hebben tot ze politiek asiel krijgen in Rutte IV, de formatie wacht plotseling op betere PR-tijden.''

Ik was er altijd tegen: mensen die ongeveer een week na de verkiezingen in maart al riepen om nieuwe verkiezingen; mensen die nieuwe verkiezingen eisten nav Omtzigt, functie elders-gate; mensen die nieuwe verkiezingen eisten omdat de formatie zo moeizaam verloopt.

Ik ben van mening veranderd. Niet dat ik vind dat er onmiddellijk nieuwe verkiezingen moeten worden gehouden nav 'bepaalde' ontwikkelingen in Den Haag (zoals het Omtzigt gedoe), die zijn er namelijk altijd, of omdat formatiebesprekingen moeizaam verlopen (misschien leveren nieuwe verkiezingen wel een constellatie op die formeren nog moeilijker maakt; en dan? weer nieuwe verkiezingen?).

Maar iemand hier stelde een keer voor om wel een maximale tijdsduur voor het formeren uit te trekken. Hij/zij stelde voor om, indien er na 90 dagen nog steeds geen nieuw kabinet geformeerd was, nieuwe verkiezingen te houden. Daar kan ik het geloof wel mee eens zijn, hoewel je over de limiet nog kunt steggelen: je zou ook kunnen kiezen voor 120 dagen (ca 4 maanden). Maar hoe moeizaam besprekingen tussen mogelijke coalitiepartners ook verlopen, ik ben tot de overtuiging gekomen dat je daar toch een wettelijke stok achter de deur bij mag hanteren: lukt het echt niet in 90, of 120, of een X aantal dagen, dan volgen er automatisch nieuwe verkiezingen.

Dr_Johnson | 29-08-21 | 11:31

Aandoenlijk hoe MaarFeitelijk van het '66-campagneteam alles kansloos recht probeert te lullen wat krom is. Niemand gelooft het, behalve hijzelf. Het zou wat dat betreft een buitenechtelijk kind van Kaag kunnen zijn.

goedverstaander | 29-08-21 | 11:31 | 1

Hoogstwaarschijnlijk is het een vrouw. Of, sorry, een persoon die menstrueert. Of nee, vast de overgang al gepasseerd.

Montgomery Burns | 29-08-21 | 11:48

Hier bakt bekakt er helemaal niets van, totaal afgebrand en irrelevant. Daar in die achterlijke zandbak kan ze haar eigenwaarde iets oppoetsen. Zinloos.

P. Breidel | 29-08-21 | 11:29

Ach blijft ze hier dan volgt er een stukkie "Kaag laat Afghanen stikken want formatie".
Damned if you do, damned if you don't.
Maar hoort er bij als je verantwoordelijkheid draagt.
Succes daar!

Chupa-mos | 29-08-21 | 11:28 | 2

Wat kan ze daar nog doen dan wat niet door diplomaten ter plaatse kan worden geregeld? Zinloos. Het mens moet formeren, we zijn al veel te lang demissionair - alhoewel ze dat niet slecht uitkomt, want kunnen ze komende Prinsjesdag nog even ongestoord hun agenda erdoor drukken, want demissionair houden ze elkaar in een wurggreep.

Graaisnaaiert | 29-08-21 | 11:56

Als ze de verantwoordelijkheid ook eens zou nemen, dat zou al wat zijn...

Ikdoemisschienmee | 29-08-21 | 12:02

Daar gaat de Taliban enorm van onder de indruk zijn, zo'n vrouwke uit de 'regio Duitsland' die meteen onderdanig een hoofddoek op doet.

Selassie | 29-08-21 | 11:28 | 2

Als ze de onderdanigheid en bescheidenheid die ze daar tentoonspreidt nu ook maar hier zou praktiseren.

Alsdan | 29-08-21 | 11:34

Wordt ze met open armen ontvangen want die zien de terreurdollars alweer met containers tegemoetkomen.

Graaisnaaiert | 29-08-21 | 11:47

Met Merkel praten heeft totaal geen zin, die pakt over een maand haar origami cursus weer op en bemoeid zich niet meer met Afghanistan.

Rest In Privacy | 29-08-21 | 11:25 | 1

Merkel kan zich beter druk gaan maken over haar eigen partij.

Mr_Miscellaneous | 29-08-21 | 11:30

Dat heb je ervan als we de VOC- en aanverwante zaken die in eeuwen zijn opgebouwd in een decennium verloochenen. Een slappe, uitgedroogde en ruggengraatloze samenleving zijn we geworden, waar alles maar moet kunnen en mogen. Waar een man een man noemen en een vrouw een vrouw een lediging gaat worden. Een X in je paspoort. Rot op!

En ja, onze militairen zijn voor Jan-met-de-korte-achternaam jaren daar, met gevaar voor eigen leven, bezig geweest. Je zult maar nabestaande zijn van een Nederlander die daar het leven gelaten heeft.............. Het lijkt helaas volkomen zinloos.

Zie je Kaag al 'hard ball' spelen met de Taliban? Hahahahaha, ze krijgt niet eens een hand of een stoel. Ze wordt direct kalltgestellt. Tenzij, tenzij Nederland gaat betalen. In geld of goederen. En let op, dat gaat gebeuren

PolderTaliban | 29-08-21 | 11:25 | 2

'belediging'

PolderTaliban | 29-08-21 | 11:25

Nederland gaat inderdaad fors betalen en krijgt waarschijnlijk een deal opgedrongen waarbij voor elke "Nederlander" die het land mag verlaten, we nog een tiental andere Afghaanse fundamentalisten moeten opnemen.

Franker | 29-08-21 | 11:43

Kaagje gaat de innige band tussen Nederland en Pakistan verstevigen.
Leeft Abdul Qadir Khan eigenlijk nog, de vriendelijke atoomgeleerde?
Kunnen ze even bijpraten.

Boeloeboe | 29-08-21 | 11:24 | 1

Abdul Qadir Khan?
Ja, is 85. Evocatus

Evocatus | 29-08-21 | 11:32

Gaat CdA'ertje Bijleveld niet mee? Wie moet er dan koffieschenken in het vliegtuig voor madam AlQaq? Oh nee, het is een champagnevlucht.

dathoujetoch | 29-08-21 | 11:24 | 3

Tante Ankie had een avondje in de bioscoop gereserveerd, dus een ander keertje dan maar.

Boeloeboe | 29-08-21 | 11:29

Graftakkenbeleid van dat mens.
Vleesgeworden onbegrip en incompetentie.
Aaarrggghhh! Evocatus

Evocatus | 29-08-21 | 11:33

Lachwekkend dit. Die meid moet formeren. Afghanistan is gevallen, soit. Had je proactief moeten handelen, niet achteraf krokodillentranen voor de camera gaan huilen op een aangrenzende locatie dat het allemaal toch zo erg is maar dat "ik" alles in het werk ga stellen om deze arme mensjes te helpen, uiteraard van andermans geld.
Narcistische feeks dat het is.

Graaisnaaiert | 29-08-21 | 11:23

*Troon uit de Ridderzaal halen en in Hercules zetten doet*

Leptob | 29-08-21 | 11:22 | 1

En dan Poch als piloot..........?

PolderTaliban | 29-08-21 | 11:26

Reisje Dubai dus.

Rest In Privacy | 29-08-21 | 11:22

Als het gaat om tolken en beveiligers wordt altijd gezegd dat deze mensen voor "ons" hebben gewerkt. Maar hebben deze mensen dat ook niet gewoon voor de betere toekomst van hun eigen land gedaan? Door te zeggen dat ze dat voor ''ons'' hebben gedaan ga je mee in het verhaal dat het verraders zijn.

de_gevlekte | 29-08-21 | 11:21 | 2

Helemaal mee eens

Franker | 29-08-21 | 11:43

Wij hebben -ongevraagd- voor hun volk in ons belang gewerkt en zij hebben ons daarbij geholpen. Maar als eigenlijk niemand van de Afghanen wil strijden voor wat wij verworvenheden noemen dan zijn ze er kennelijk niet zo heel erg blij mee.

AlexanderVissers | 29-08-21 | 12:26

Kaasmens is zo incontinent dat ze de Kagerplassen naar haar vernoemde hebben.

E.Colli | 29-08-21 | 11:21 | 1

En ze vliegt zo veel dat.......

Sorry dat ik de zin niet afmaak.

Bootvisser | 29-08-21 | 11:26

Ik hoop dan wel dat ze haar bezem neemt in plaats van het vliegtuig want ook klimaat is belangrijk

witchmaster | 29-08-21 | 11:21

Ik ken meer mensen die het land ontvluchten als ze een belegging hebben in wat dubieuze maatschappijtjes. Zou madam AlQaq ook aandelen hebben in deze club? www.demorgen.be/nieuws/japan-roept-1-...

dathoujetoch | 29-08-21 | 11:21

Van de politici moet je het niet hebben. Maar van de generaals al helemaal niet. Luister even naar Tom Middendorp, de klimaat generaal, die denkt dat de Taliban komt door klimaatverandering. www.bnr.nl/podcast/de-strateeg/104519... Hij weet niet eens waar ISAF voor staat (S voor stabilization?!). Het is International Security Assistance Force.

Vula | 29-08-21 | 11:20 | 3

Leger- en politieopperhoofden staan zelden met de poten in de modder- en bloedbaden. Ze deugen en vergaderen, het zijn net politici.

gestoptmetroken | 29-08-21 | 11:31

Erger nog, hij denkt echt dat de arabische lente alleen maar veroorzaakt werd door grondprijzen en de oorlog in Syrië omdat het daar zo warm is. Dat zijn leugens, weten wij allebei, maar let maar op hoe de woke linkse politici met dat verhaal straks aan de wandel gaan.

gaffelbaard | 29-08-21 | 11:40

Belangrijker dan wat dan ook: wie gaat mw. Kaag's islamoutfit fotograferen? Wie gaat haar kenmerkende bukhouding en diplomatiek-slaafse buktaal vastleggen? Deze hele PR actie van mw Kaag met haar Pakistaanse vrienden is erop gefocust dat zij ditmaal niet mediaal wordt gepixeld, net als toen bij haar Iraanse vrienden.

Eeuwig..Op..Vakantie | 29-08-21 | 11:20 | 2

Dezelfde 'onafhankelijke' fotograaf die haar 'spontane' tafelbeklimming op de plaat zette, en de 'uitgelekte' documenten van Ollong Kreng vastllegde. Waar is die trouwens, nu voorgoed ondergesnoven ergens?

dathoujetoch | 29-08-21 | 11:30

Bukhouding en buktaal? U bedoelt bukkake?

gestoptmetroken | 29-08-21 | 11:34

Ze rent weg. Gaat praten met b-garnituur politici als zijzelf over zaken waar ze niet over gaat.

donkieshot | 29-08-21 | 11:19

Een guur links land als Nederland verdient ook zo'n slappe linkse dictatuur. Alles kapot en iedereen arm, succes ermee. Lol

Henk de Vries2074 | 29-08-21 | 11:19 | 1

Neederland links??? Moehahaha! Nederland is niet links mallerd. Nederland is politiek-bestuurlijk gezien geen enkele richting.

LoremIpsum | 29-08-21 | 11:53

De Taliban is slecht, levensgevaarlijk en een bedreiging voor onze welvaart. Kaag gaat dus op visite bij haar soortgenoten.

Normpje | 29-08-21 | 11:19 | 1

Dàt!

PolderTaliban | 29-08-21 | 11:27

Wat is de kans dat Kaag ooit in een tiny house gaat wonen?

Acidstain | 29-08-21 | 11:18 | 4

Ik weet niet of ze begraven of gecremeerd wil worden na haar overlijden.

BrutusBosch | 29-08-21 | 11:22

Very Tiny......

PolderTaliban | 29-08-21 | 11:27
▼ 1 antwoord verborgen

het verband tussen debatten over Afghanistan, nieuwe bestuurscultuur en linkse samenwerking. Ofwel: aandachtspolitiek, de Tweede Kamer als Twitter Kamer en het einde van consistentie als Haagse waarde. www.nrc.nl/nieuws/2021/08/28/de-still...

Feynman | 29-08-21 | 11:15

Tja, die heeft een enorm schuldgevoel en nu wil ze dat even wegpoetsen.
Beetje interessant meedoen met de grote jommens en er dan ook nog ‘s geheimzinnig over doen.
Het is wat het is, de mensen die er nu nog zitten zijn gewoon Afghaanse vakantie ghangers.

Ruimedenker | 29-08-21 | 11:15 | 4

Schuldgevoel zegt u ....
Kent madam niet ...

Pjotterdjotter | 29-08-21 | 11:45

Geen schuldgevoel, Ruime.
Mevrouw Kaag is gewetenloos en vertrekt gewoon om hier even uit de spotlights te zijn. Ze krijgt daar ook niets voor elkaar. De Amerikanen bepalen en 1 september is het daar gewoon Talibanistan.

Waarschijnlijk plukt ze daar willekeurig wat Afghanen van straat en die haalt zij hierheen als vluchteling. Ik denk dat dit nu ook al gebeurd is met de Afghanen die opeens wel hierheen kwamen. Kaag blundert daar er op los en dan lukt het opeens om 1500 a 2000 Afghanen hierheen te halen? Dat stinkt.
De mensen die echt voor ons hebben gewerkt laten ze gewoon barsten.

Nuuk | 29-08-21 | 11:53

Jullie hebben gelijk.
Schuldgevoel is niet het juiste woord.
Ze vind het kudt dat ze er zo slecht op staat omdat ze zo geblunderd heeft.
Charmeoffensief van lik m’n reedt.

Ruimedenker | 29-08-21 | 12:36
▼ 1 antwoord verborgen

Gistermiddag was er een demonstratie op de Dam. Het waren bijna allemaal mensen, ong. 1000, die Afghanistan waren ontvlucht. Zij eisten dat de overige mensen ook naar Nederland wilden komen. Nu weet u het 'bezoek' van Kaag aan Pakistan...

Thoth | 29-08-21 | 11:15 | 3

"Zij eisten dat de overige mensen ook naar Nederland wilden komen"
"Nu weet u het 'bezoek' van Kaag aan Pakistan..."
Wat een gepuzzel weer!

drastic | 29-08-21 | 11:17

@drastic | 29-08-21 | 11:17: Kaag gaat dus mensen ophalen via Pakistan. Daarmee kan ze zich profileren als deuger via NPO en de Belgen. Kan haar achterban ook weer rustig slapen en zeggen dat hun leider de redder is van enkele tientallen Afghaantjes die een welvaartsstaat zochten. Alles voor wat leuke PR. Waarschijnlijk neemt ze ook nog tientallen miljoenen van uw en mijn geld mee om de Pakistanen en Taliban mee te laten werken. Het mag immers best wat kosten om leuk voor de dag te komen.

Graaier | 29-08-21 | 11:20

@drastic | 29-08-21 | 11:17: De redenering is wel logisch. Als er niemand meer woont is het veilig. Geniaal, toch?

Aisie | 29-08-21 | 12:09

Ik zou zeggen, ga daar helpen opbouwen, een jaar of 2-3 waaronder schooltjes, sportlocaties voor vrouwen en van die kekke hipster koffiebarretjes... en als je dan na 2 jaar terugkomt mag je aangeven of de 'opbouwmissie' echt een succes was of niet..

Hautaine secreet...

LoremIpsum | 29-08-21 | 11:14 | 2

Dat hebben ze toch 20 jaar geprobeerd?

naglfar | 29-08-21 | 11:16

En ze moet af en toe ook een koket dansje op de tafel uitvoeren. Vinden ze hartstikke leuk daar.

isitsoornot | 29-08-21 | 11:17

Het maakt haar niet zo veel uit waar die kist naartoe vliegt. Wij weten en zij weet dat ze een falende crisismanager is die slecht is in het afleggen van verantwoording. Ze reist niet ergens naartoe, ze reist ergens vandaan.

goedverstaander | 29-08-21 | 11:14 | 1

Kan ze zich zelf nog meer vrijpleiten "... ik heb echt alles gedaan.... k ben zelfs naar de regio afgereist"

Het is allang niet meer de incompetentie die Kaag een secreet maakt, het is vooral de domme doorzichtigheid hoe ZIJ zich probeert te redden.

LoremIpsum | 29-08-21 | 11:18

Als hij maar niet nog meer vluchtelingen hierheen lokt want vol=vol

stipjes | 29-08-21 | 11:12 | 1

Of belachelijk veel geld in ontwikkelingshulp toezegt want op=op.

P-unit | 29-08-21 | 11:13

De Russen probeerden dat land al te moderniseren door alle achterlijke Islamitische en tribale tradities te verbieden. Dit leidde tot veel verzet onder de bevolking., want muh cultuur en muh religie.

Vervolgens kreeg je de Taliban die het land een Islamitische en Afghaanse identiteit wilde geven, zonder Westerse invloeden. Toen deed de bevolking huilie huilie en gingen ze vluchten.

De Amerikanen is het ook niet gelukt om daar enige vorm van beschaving te brengen, want Westers is niet muh cultuur. Islam is muh cultuur. En nu zijn we dus weer terug bij af. De bevolking wil Islam, krijgt Islam en doet weer huilie huilie.

Boycot dat land gewoon. Blijf weg en laat ze het lekker zelf uitzoeken.

Hefbrug | 29-08-21 | 11:11 | 1

Helemaal voor, maar dat geldt voor alle islamitische Staten. Alleen dan wel op de voorwaarde dat zij ons ook met rust laten en hun gemigreerde inwoners en hun nazaten weer terugnemen.

Franker | 29-08-21 | 11:47

Zullen we de democratie gewoon afschaffen? Ik bedoel, nu ook formeel?

Scheelt een bak met geld, maar mooier: we krijgen Rutte en Kaag minder in beeld omdat ze dan de schijn van “verantwoording afleggen” niet op hoeven te houden.

Win-win.

Malle moer | 29-08-21 | 11:11

To the Kaag mobiel!

P-unit | 29-08-21 | 11:11 | 3

Kaagman? En Robin Rutte?

Usumani | 29-08-21 | 11:12

Thunderbirds TV Intro, ik zie het helemaal voor me.
youtu.be/BfIAKj3Gl1E

Acidstain | 29-08-21 | 11:21

Wat een ongelofelijke slang: debat ontlopen voor een compleet onduidelijke “missie” zodat je bij thuiskomst de uiterst succesvolle nieuwe leiderschapsheks uit kunt hangen.

erkomenanderetijden | 29-08-21 | 11:10

Kan iemand aangeven wat de “briljante” Kaag ooit bereikt heeft als politicus/diplomaat? Iemand?

Enne…Sigrid…veelvuldig overleg voeren of je eigen carrière verder helpen tellen niet mee..

Malle moer | 29-08-21 | 11:07 | 2

Ze zal her en der wel voor deurstopper gespeeld hebben ten gunste van wat handelsbelangen. Maar om nou te zeggen dat het jou verdiensten zijn wanneer Shell weer ergens een dealtje weet te sluiten omdat jij de politieke deur opengehouden hebt. Sjah...

normanius | 29-08-21 | 11:13

ZIj heeft diverse hoge functies bekleed. Ook voor de VN in Syri:e geweest, leuk gewerk maar Assad is een bedriegert.

MaarFeitelijk | 29-08-21 | 15:23

Kaag ergens in de buurt van Afghanistan : Wie zijn toch die mensen?

Acidstain | 29-08-21 | 11:04

Toverheks Kaag mag er blijven.
Kaag is bekend met de religieregels die gepredikt worden, misschien kan ze daar een politueke topper worden,

MK27 | 29-08-21 | 11:04

Kaagedis gaat op bezoek bij haar taliban broeders in Kaagedistan.

komtdatschot | 29-08-21 | 11:03 | 2

Kagedis….geweldig!

Malle moer | 29-08-21 | 11:08

Echt mooi.

Poesmobiel | 29-08-21 | 11:30

Klimaatvervuilster….

Dasright | 29-08-21 | 11:02

Op 0:32 in de Kaag-video een prachtig beeld. Kaag heft het zo typerende islamitische vingertje. De minachting die uit haar hele houding spat, walgelijk.

Malle moer | 29-08-21 | 11:01

De (on)machthebbers in Pakistan mogen hun schoen zetten omdat SinterKAAGavond is aangebroken. Terwijl de taliban getraind en gesteund is door Pakistan.... niet houdt niet op... niet vanzelf....

Rest In Privacy | 29-08-21 | 10:59

Kan er niemand een melding naar die regio sturen dat ze daar graag uitgehuwelijkt wilt worden?

Jos Tiebent | 29-08-21 | 10:59 | 2

Kan. Om fiscale voordelige redenen is ze in Nederland niet getrouwd.

Lukiluuk | 29-08-21 | 11:03

*wil

XverderNix | 29-08-21 | 14:30

Ik ben gisteren nog dwars door Kaag gereden.

Madame Poitiers | 29-08-21 | 10:59

Dat formeren duurt inderdaad erg lang.
Maar ja, demonstreren ertegen kunnen we niet want dat is zo gevaarlijk door corona. Of zo.
Dus komt letterlijk niemand in opstand. Nou ja, op hier en daar een journalist met een kritische column na dan

Dus zat ik even na te denken ...

Wat kan de NLse burger verzinnen of doen om of a) te bespoedigen dat er een formatie komt, of b) ook het demissionair kabinet weg te sturen en nieuwe verkiezingen te krijgen?

Omdat er op dit moment verdeeldheid is, onder de bevolking, heb ik beide keuzes genoemd. Er zijn nu eenmaal mensen die de formatie een kans willen geven, maar ook mensen die zeggen dat de stemmingsuitslag bij elkaar gelogen is (en dat is ook waar, hoi VVD, hoi D66). Hoe dan ook, dit politiek niemandsland moet een keer stoppen. De vraag is: hoe?

gaffelbaard | 29-08-21 | 10:58 | 5
-weggejorist-
Rest In Privacy | 29-08-21 | 11:18

@skoftig | 29-08-21 | 11:01:
Blijkbaar is er een patstelling en kan niemand wat doen.

Dat wil ik liever niet geloven. Tegen beter weten in natuurlijk. Want, als jij daarin gelijk hebt, wat vertelt ons dat dan over Rutte?
Dat het dus toch een dictator is geworden? Dat ons kies-systeem of de formatie procedure fouten bevat waardoor de NLse bevolking niet beschermd is tegen politici (zoals Kaan en Rutte) die misbruik daarvan maken? Iets anders?

gaffelbaard | 29-08-21 | 11:54

@Madame Poitiers | 29-08-21 | 11:03:
Tja, ook waar. En dat hebben we te danken aan de oorlogs- en na-oorlogse generatie. Zij maakten de politieke beslissingen die tot dat verval hebben geleid.

gaffelbaard | 29-08-21 | 11:58
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
tata570417531 | 29-08-21 | 10:57

Op pad met grote internationale ervaring.
Of op pad met pallets vol belastinggeld.

Boeloeboe | 29-08-21 | 10:56 | 1

Op pad naar Pakistan,
ver weg van het gevaar.
De duurdere champagnes drinken,
doen de diplomaten daar.

Usumani | 29-08-21 | 11:04

Kaag mist het dragen van een hoofddoek en knipscharen naar religieuze leiders

Antigoog | 29-08-21 | 10:56

In het stukje "oude machthebbers" spreekt men over de onmogelijkheid om bewindspersonen weg te sturen. Het is volgens mij wel degelijk mogelijk falende ministers weg te sturen. In 1994 moesten ministers Hirsch Ballin en Van Thijn opstappen vanwege de IRT-affaire, terwijl het kabinet-Kok al demissionair was. Niet dat ik dat zie gebeuren binnen de huidige politiek en het is maar de vraag wat Nederland er mee zou opschieten, maar heel theoretisch zou de Kamer falende bewindspersonen naar huis kunnen sturen dacht ik.

Ruikbaard | 29-08-21 | 10:56 | 4

Leidend... niet leugens

Antigoog | 29-08-21 | 10:58

Dan moeten, in deze situatie, Rutte en Kaag weg. Bijleveld erbij, maar die kan gemist worden. Rutte en Kaag ook, maar die twee houden het hele land in een wurggreep.

gaffelbaard | 29-08-21 | 11:00

Formeel kan het niet. Sterker nog, ook een gewoon kabinet kan een minister na een motie van wantrouwen gewoon laten zitten. Omgekeerd, een motie van wantrouwen tegen een individuele minister in een demissionair kabinet is nog steeds een sterk verhaal om die persoon toch maar naar huis te sturen. Het gebeurt nu denk ik niet omdat er politiek nauwelijks eer aan te behalen valt. Het kabinet raakt toch niet verder beschadigd dan ze al zijn, het is een beetje zinloos. Het is juist beter voor veel partijen om de falende bewindslieden te laten zitten, zodat ze als bliksemafleider kunnen dienen.

Muxje | 29-08-21 | 11:11
▼ 1 antwoord verborgen

Als alles geheim wordt gehouden, zijn die 700 communicatiestrategen van Rutte en co ook niet meer nodig. Zijn die al op zoek naar een andere baan?

De Pilsvogel | 29-08-21 | 10:54

Gister nog een filmpje van de Telegraaf of AT5 of zo over de mening van de man in de straat over de formatie. Eentje zei nog dat het er wel erg op begint te lijken dat ze tijd aan het rekken zijn. Daar kan ik het inmiddels alleen maar mee eens zijn. Wat is dit in vredesnaam... moet Kaag daar nu echt zo nodig heen? Wat gaat ze daar in vredesnaam doen, heeft ze misschien korte lijntjes met de Taliban?

Muxje | 29-08-21 | 10:54 | 4

Hoe langer er gerekt wordt, hoe langer Rutte kan blijven zitten, en hoe groter de kans dat Rutte na de formatie toch weer minister-president wordt.

Imho een horror-scenario maar kennelijk is de groep Kaag- en Rutte-fans in de meerderheid.

gaffelbaard | 29-08-21 | 11:07

Ik denk dat ze wachten op een externe baan voor Rutte, dan kan Kaag premier worden.

Phantomas | 29-08-21 | 11:45

Ze gaat de heerschappen van de Taliban bedreigen: Lief zijn of ik verveel je dood!

Aisie | 29-08-21 | 12:19
▼ 1 antwoord verborgen

We weten natuurlijk waar dit op gaat uitdraaien;

"Nederland vangt 2000 Afghanen op uit Pakistan".

Datzullenwenogweleen | 29-08-21 | 10:53 | 1

"En geeft Pakistan wederom weer een paar zakken van ons geld".

ag-kansloos | 29-08-21 | 11:12

Wat ook erg is: In het Kanaal van Gent naar Terneuzen is een ijzevretende bacterie aangetroffen. De bacterie boort gaatjes en vreet zich dwars door staal. In de jachthaven van Zelzate zijn meerdere boten zwaar beschadigd. Professor Kris De Baere van de Hoge Zeevaartschool in Antwerpen luidt de noodklok, want de bacterie kan ook het staal van damwanden aantasten die de oever van het kanaal beschermen. In normale omstandigheden roest er onder de waterlijn van boten maximaal 0,1 millimeter ijzer per jaar weg. In de jachthaven van Zelzate, die vlakbij die van Sas van Gent ligt, is dat nu soms een halve centimeter. Het ijzer verdwijnt dus vijftig keer zo snel als normaal. Enige overeenkomst met de Rutte regeringen die zich als een bacterie onze soevereine staat ondermijnd.

forecastle | 29-08-21 | 10:53 | 3

Ach, een paar zwartgeldboten in de jachthaven kapot? Treurig zeg.

dathoujetoch | 29-08-21 | 10:58

Scheutje bleek?

bisbisbis | 29-08-21 | 11:25

Da's mooi. Hebben we eindelijk reden om TATA Steel te sluiten.

Schrodingerskut | 29-08-21 | 11:49

Kaag inruilen voor die mensen die nu vast zitten in Afganistan, mag de taliban haar hebben.

wiers | 29-08-21 | 10:52

Staatsgeheim.

van Oeffelen | 29-08-21 | 10:52 | 5

Beetje geheim kan geen kwaad..

Doe het dan in ieder geval niet zo stompzinnig duidelijk...

Niemand wordT hier wijzer van.. Echt niemand....

neonreclame | 29-08-21 | 11:05

@Nederlandop1 | 29-08-21 | 10:56:
Je laatste alinea,


Mij is dat gedrag ook opgevallen. En ik begrijp haar niet.

Waarom kijkt ze zo op tegen en gedraagt ze zich zo onderdanig, bijna 'slaafs', als het om onderhandelingen met islamitische terreurgroepen en terreur-regimes, groepen die het liefste niet alleen hun land maar nog liever de hele wereld zuiveren van alle niet-moslims, a ndersgelovenden en iedereen die ze niet islamitisch genoeg vinden?
En tegelijkertijd zoveel minachting tonen voor de eigen bevolking?

gaffelbaard | 29-08-21 | 11:18

@gaffelbaard | 29-08-21 | 11:18: Die constatering beantwoorden kan complex zijn. Wellicht een mate van perspectief - Dit perspectief echter vormt geen goede basis aan ons land leiding te geven.

Nederlandop1 | 29-08-21 | 17:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Vera Bergkamp kan de honneurs wel waarnemen, die is ook goed in staatsgeld verkwanselen. Vraag maar aan Liane den Haan. Of even bij COC navragen waar ze beiden de baas hebben gespeeld waar alle soepsidies gebleven zijn.

Lukiluuk | 29-08-21 | 10:51 | 1

het OCO geld is toch bij Krol op de bankrekening beland?

MaarFeitelijk | 29-08-21 | 11:21

Sorry, maar maakt dat wat uit ?

Schipperke | 29-08-21 | 11:37
▼ 8 antwoorden verborgen

Kan Kaag daar niet achterblijven in die regio. In al haar nederigheid kan ze daar prima werk verrichten onder het juk van de Taliban. Lijkt mij een prima oplossing. Typische win-win situatie.

Marvin_NL | 29-08-21 | 10:50 | 5

@Usumani | 29-08-21 | 11:11: Ja, Goodnight Saigon, werd helemaal geboycot door de USA. Met 19 was de overheid ook niet blij. inininininin =M60 imitatie

Acidstain | 29-08-21 | 11:16
-weggejorist-
Veelteveel | 29-08-21 | 11:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Vergeet ze niet haar EGO in te pakken en mee te nemen?

O, dat is haar al vooruit gereisd....

Roos | 29-08-21 | 10:47 | 1

Vanwege de grootte met een Antonov An-225.

Bibop | 29-08-21 | 10:51

Lekker het debat ontlopen door in een vliegtuig te stappen ( D 66 vindt overigens dat vliegen een van de vervuilendste manieren van vervoeren is). Aangekomen doet ze haar hoofddoek om, zal met een bekakte stem overleg voeren, precies na het debat terugkomen en ons mededelen, dat het helaas niet gelukt is iets constructiefs van de grond te krijgen. Dit alles begeleid van een leuk PR filmpje of propaganda foto's ...

johnyl | 29-08-21 | 10:46

Hé Kaag als je onderstaand gezin tegen komt vraag dan effe hoe je op bezoek kan gaan / gaat in het land van waaruit je gevlucht bent.

"Een Haarlems gezin met twee 6-jarige kinderen zit momenteel, het gezin ging op familiebezoek, vast in Afghanistan. Dat vertelt de juf van de kinderen, Palwasha Hamzad, aan Hart van Nederland. Ze maakt zich grote zorgen over hun lot."

Bibop | 29-08-21 | 10:44 | 6

@van Oeffelen | 29-08-21 | 10:47: Nog geen 'Ite, missa est' gehoord.

dathoujetoch | 29-08-21 | 10:50

Een goede opvoeding kan natuurlijk niet zonder dat je je 6-jarige kinderen de ware islam laat zien en onderwijzen. En ook wel zo fijn dat de kinderen even weg zijn bij de ongelovige honden en hun perverse gebruiken.

Graaier | 29-08-21 | 10:51

Juf Palwasha Hamzat zat in 2018 nog niet op die school. In 2018 bestond het lerarenbestand alleen uit blanke vrouwen. Mannen met ballen, geen enkele. Enge seksisten die grijnzende juffen, die mannen buiten sluiten. Het leerlingenbestand kent ook nog maar een enkele blondharige (de blanke omdat het moet?). Zouden die ook weggepest worden?
cbsdewadden.nl/molenwijk/

Graaier | 29-08-21 | 11:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach, en het eerste bericht via een twitter van Rutte. Echt Staatsmanlike, schijt hebben aan de Kamer, aan een persconferentie of aan de normale kanalen van de Rijksvoorlichtingsdienst. Want bij een twitter krijg je geen vragen en geen opmerkingen die je ter plekke moet beantwoorden. Laf. Twitter is voor paupers, Rutte dus.

dathoujetoch | 29-08-21 | 10:43

Kan ze niet met de trein?

Bennie Verbaasd | 29-08-21 | 10:43 | 2

Of kameel.

Henri | 29-08-21 | 10:50

Op de fiets is nog groener.

gestoptmetroken | 29-08-21 | 10:52

Voordat ze gaat, wél even haar BV.NL creditcard innemen!

demaup | 29-08-21 | 10:42

En hoeveel duizenden extra asielzoekers gaat dit opleveren? Daar hadden we er toch al genoeg van?

Vula | 29-08-21 | 10:41 | 2

het zou om lieden gaan die al een Nederlandse titel hebben.

MaarFeitelijk | 29-08-21 | 11:14

Was Kaag niet die minister die prat ging op haar grote internationale ervaring, vooral in de Arabische en Islamitische wereld? Weinig van gemerkt de laatste tijd. Waarschijnlijk had zij meer belang en aandacht voor het formeren van een zo links mogelijk kabinet.
Johan Derksen heeft gelijk: ze moet gewoon aftreden na dit pijnlijke geblunder. Kennelijk beschikt zij over geen (of de verkeerde) politieke antennes.
En ja, ook een demissionaire minister kan weggstuurd worden...

Hendrick9999 | 29-08-21 | 10:41 | 5

Precies! Voor de rest de kakmadam uithangen met ingestudeerde dure woorden!

Mispel | 29-08-21 | 11:04

@normanius | 29-08-21 | 10:46: en jij een zak geld en jij een zak geld. Jullie allemaal een zak geld. #Oprah stem uit.

F. Jacobse | 29-08-21 | 11:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Kan dit arrogante misbaksel daar niet blijven?
Dan zijn we daar alvast van verlost.
Mocht er nog plaats zijn in de plane, neem nog een paar dames mee uit de blauwe stoeltjesclub.
Lijkt op iets van weglopers ongeveer 81 jaar geleden , oranje achtige gloed.

Zitvlak | 29-08-21 | 10:40

Ik wens Pakistan sterkte.

Mr_Miscellaneous | 29-08-21 | 10:40

Precies verkeerd om..

Het lijkt wel een wijf af en toe...

( Vergeef mijn taalgebruik.. )

neonreclame | 29-08-21 | 10:39

Hoe dan ook, het lijkt me een uitstekend idee dat ze persoonlijk met de Taliban gaat onderhandelen.

*zingt die zien we nooit meer, te-rug*

knutsel_ | 29-08-21 | 10:39

Wat is er met eigen verantwoordelijkheid? Toegegeven, het is een groot menselijk drama maar waarom wijst iedereen naar de Nederlandse overheid? Geen enkele burger is door de Nederlandse staat gedwongen naar Afghanistan te vertrekken of daar te blijven. Het reisadvies is al tijden rood, dwz wegblijven Het vertrek van de buitenlandse troepen is al door President Obama aangekondigd! Het onvermogen van de Afghaanse regeringstroepen een evidentie. En dan zijn de termijnen ook nog eens bijgesteld, ipv 31 augustus =werd het 26 augustus en is de luchthaven nog eerder gesloten. Dat de Taliban de zaak zou overnemen had iedereen na het uitkomen van de film "war machine" op zijn vingers kunnen natellen. Als de Afghanen collectief de Taliban omarmen wat is dan nog de verantwoordelijkheid van de Nederlandse regering? Hou op de Nederlandse regering op te zadelen met buitenlandse problemen, wij hebben genoeg problemen binnen onze landsgrenzen. Voor een Nederlandse zendelingenmentaliteit is geen plaats meer in deze wereld.

AlexanderVissers | 29-08-21 | 10:38 | 7

Obama? Pres Bokers heeft de surrender agreement getekend. Daarna was het een kwestie van tijd en falen.
Niettemin is het wonderlijk dat al die asielhebbers zomaar weken en maanden in het gevreede eigen land verblijven.

MaarFeitelijk | 29-08-21 | 11:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Rutte en Merkel. Kaag wil ze halen.
Het afkopen van huichelachtig schuldgevoel mag wat kosten.

gestoptmetroken | 29-08-21 | 10:38

Alles is PR bij Kaagmens.
Nu het te laat is proberen te redden wat er te redden valt met een tripje naar het Midden-Oosten (Dubai of Pakistan?)
Op deze manier ontloopt ze als hoofdrolspeler van het bloederige dram het Afghanistan-debat van 7 september.
Mocht Kaagmens wél op tijd terug zijn dan zal ze als verdediging aanvoeren dat ze goede onderhandelingen gevoerd heeft en hoopt dat er op korte termijn nog meer tolken onze kant opkomen. Niet-verifieerbare beweringen.

leo de pejo | 29-08-21 | 10:38

"De PH-GOV gaat naar #Pakistan en @SigridKaag mag mee. Het #regeringsvliegtuig zal over enkele dagen landen op ISB"

British Airways heeft een lijnvlucht vanaf Heathrow die het binnen acht uur haalt. Blijft toch verwonderlijk hoe in een crisissituatie een minister met een regeringsvliegtuig er TIEN keer zo lang over doet.

Feynman | 29-08-21 | 10:38 | 5

Het moest elektrisch. Dan moet je iedere 400km aan de laadpaal.

marcoplarco | 29-08-21 | 10:49

Ons regeringsvliegtuig zit waarschijnlijk nog voor dagen in maintenance. Wachten op onderdelen en zo.

TonAlias | 29-08-21 | 11:08

het vliegtuig doet er net zo lang over. de aankomst is afhankelijk van het moment van vertrek.

MaarFeitelijk | 29-08-21 | 11:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik kan niet één goede reden verzinnen waarom een belangrijk iemand voor Nederland, zoals Kaag, die kant op moet vliegen.
Denkt ze dat ze James Bond is ofzo?

Leptob | 29-08-21 | 10:37 | 2

Deugen?

TonAlias | 29-08-21 | 11:09

Ik ook niet,
maar de staatsgehersenspoelde Nederlandsche onderdanen,
en dat zijn er veel, heel veel, zien nu "hun" ministert toch maar even haar nek uitsteken in dat levensgevaarlijke deel van de wereld.

drastic | 29-08-21 | 11:37

De eerste gedachte die bij me opkwam was "Ik hoop dat die sociopaat daar neergeschoten of opgeblazen wordt". Dan zou het nog zinvol zijn, dacht ik.
Maar zo'n slecht mens ben ik niet, dus Kaag: smijten maar met onze miljoenen!
Dat is een belangrijk onderdeel van de prioriteit "formatie", zogezegd.

Luivend | 29-08-21 | 10:37

Hoe dat NOS-Teletekstartikeltje ook weer geschreven is. Kaag en het kabinet hebben hopeloos gefaald en in dat NOS-Teletekstartikeltje worden ze als helden opgevoerd.

Freezzz | 29-08-21 | 10:37

Heeft ze zelf nou niet door dat dit soort "optredens" alleen maar tegen haar werken? Het geeft echt geen beeld van een "sterke vrouw" die zelf even wat gaat doen...

ItsOutThere | 29-08-21 | 10:37 | 1

Andere mensen zien dat toch echt heel anders.

frickY | 29-08-21 | 11:29

Ze gaat onderzoeken of er een coalitie met de Taliban mogelijk is; D66, PVDA-Groen Links en de Taliban heeft toch haar voorkeur voor een krachtig links geluid.

Zegmaaru | 29-08-21 | 10:36

De beste oplossing is natuurlijk de vorming van een VN organisatie die zich gaat bezighouden met de opvang van afghanen.

Nederland heeft een prima kandidaat om zo’n organisatie te leiden.

Glasgow Argus | 29-08-21 | 10:36

Het begint zwaar gênant te worden wat deze demissionaire regering uitvreet. Het trieste is nog dat ze er mee weg komen ook.

Therapietje | 29-08-21 | 10:35

Sluier en niqaab in de koffer en gaan!

P-unit | 29-08-21 | 10:33

TJA....-weggejorist-

Spartaan1888 | 29-08-21 | 10:33

Ik hoop dat ze zich daar weer zo thuis voelt dat het regeringsvliegtuig leeg terug komt!

ceriel82 | 29-08-21 | 10:33

Kaags man gaat mee als tolk ?

Gebakkenvis | 29-08-21 | 10:32 | 2

ze spreekt zelf arabisch, voor zover dat helpt in een gebied waar ze dat niet spreken.

MaarFeitelijk | 29-08-21 | 11:11

Dat spreekt een klein deel daar toch wel, alsook Pashtu, Pharsi, Dhari en een x aantal oude stompers spreken vast ook wat nog wat Russisch, blyat.

Xaffier | 29-08-21 | 13:55

Als de PH-GOV leeg weer terugkomt en ze nooit meer opgehaald wordt vind ik het dikke prima.

CynicalBastard | 29-08-21 | 10:31

Dus Kaag wil alle achter gelaten NL Afghanen gaan helpen met het idee: als het me lukt ben ik een held en word ik premier. Kansloos natuurlijk, ze is niks en blijft niks.

quigg | 29-08-21 | 10:31 | 3

kletskoek. ze heeft al genoeg beriekt in haar leven en dit zal haar wellicht ook wel lukken.

MaarFeitelijk | 29-08-21 | 11:10

Blond met veel niks. Klopt

Watjeszijnhet | 29-08-21 | 12:04

Ik kijk al uit naar de eerste foto's daar genomen van onze bewindsvrouwe met hoofddoek/ sluier.

antonconstandse | 29-08-21 | 10:31

Oké, doei!

Manus Olie | 29-08-21 | 10:29

Wanneer komt er een Rechtsblok ? Ik wacht met ontspanning.

Cocorico | 29-08-21 | 10:29 | 1

Als het hakblok klaar is met links… Hoop ik.

Cunts-en-kitsch | 29-08-21 | 10:31

Wat een hands-on mentaliteit! Wat een power-vrouw!

frickY | 29-08-21 | 10:29 | 3

Heeeerlijk! *Tennissok zoekt*

Jos Tiebent | 29-08-21 | 10:57

inderdaad, op de handen zitten zal hier niet helpen en op ministersniveau kun je wat bereiken. Wellicht had Max of Amaia mee gemoeten.

MaarFeitelijk | 29-08-21 | 11:24

En blond

Watjeszijnhet | 29-08-21 | 11:58

Ze doet wel meer dan Rutte blijkbaar, maar het blijft een berekenend serpent dat slechts uit is op macht macht macht.

Zeurders | 29-08-21 | 10:29

Haha de "regio van Afghanistan". Zoutkamp?

knutsel_ | 29-08-21 | 10:28 | 1

Aardrijkskunde was te ingewikkeld?

MaarFeitelijk | 29-08-21 | 11:09

Natuurlijk is het vliegtuig niet meer te volgen op flighttracker of raderbox24, er is weer een klein groepje uitvreters die het voor de rest heeft verpest.
www.faqt.nl/recent/zo-maakt-klm-het-re...

Reebensteeltje | 29-08-21 | 10:28 | 5

Of gewoon even googlen op "uncensored fight tracker". Zo kwam ik op de website van adsbexchange dot com. Naar eigen zeggen totaal ongecensureerd, want als je niet te zien wilt zijn, dan zet je toch gewoon de transponder uit? De zoektool moet via Github gedownload worden. Ik weet niet of het dan ook op werkt op de smartshop, dus dat wordt er even voor zitten achter de laptop.

Schrodingerskut | 29-08-21 | 12:05
▼ 2 antwoorden verborgen

We zitten vol en of we willen klappen voor het coa-personeel want die kunnen het niet meer aan maar die krijgen er wel onbeperkt geld en middelen bij.

van stampij | 29-08-21 | 10:26 | 1

Dat is een beetje alsof je naar Duitsland gaat om een Nederlands kabinet de formeren.

Piet Politiek | 29-08-21 | 10:26 | 4

Dat is het helemaal niet. Ze zal proberen daar een route te vinden waarlangs rechthebbenden alsnog buiten Afghanistan kunnen geraken. In Duitsland lukt dat niet. Overigens zullen diverse landen wel zulke pogingen ondernemen.

MaarFeitelijk | 29-08-21 | 11:22

@MaarFeitelijk | 29-08-21 | 11:22:
Turkmenistan heeft aangeboden ze op te nemen tot het veilig is. Daarnaast komen 10K+ per dag Afghanen Pakistan binnen. Wat heeft Kaag daar dan nog te zoeken, anders dan de formatie lopen te traineren.

Graaisnaaiert | 29-08-21 | 13:20
▼ 1 antwoord verborgen

Ben benieuwd wat een bakje druiven daar kost. Gaan we vast horen van Hare narigheid.

NeedIsaymore? | 29-08-21 | 10:25

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland