achtergrond

Geenstijl

FvD blijft lidmaatschapsgeld afboeken bij ex-leden

PowNed-achtige toestanden!!1!

Het Forum voor Democratie blijft contributie afboeken bij voormalige partijleden die hun lidmaatschap hebben opgezegd. GeenStijl heeft meerdere bronnen die dit bevestigen en natuurlijk hebben we daar, zoals het een FvD-kwestie betaamt, screenshots bij ter ondersteuning ende bewijs. Een van onze bronnen heeft na de onterechte incasso contact opgenomen met het partijbureau en kreeg te horen dat hij nooit is uitgeschreven. "Vreemd, want daar kreeg ik vorig jaar wel gewoon bevestiging van", aldus de bij GS met naam bekende bron, die daar aan ons ook het bewijs bij leverde.

We hebben de screenshots in dit topic ongeblurd ter inzage gekregen, voordat ze zijn geanonimiseerd door ons. We weten derhalve dat het meerdere personen betreft. Enkele mensen hebben wij direct gesproken.

**Partijsubsidie gebaseerd op ledenaantal
**Het ten onrechte incasseren van lidmaatschapsgeld bij voormalige leden die (al meer dan een jaar geleden) zijn vertrokken, is niet alleen vervelend voor die mensen. Even storneren die 25 piek en je bent klaar (hoewel een enkeling daar al te laat voor is). Maar in Dit Land is de pot met te verdelen partijsubsidie direct gekoppeld aan het ledenaantal. Bij FvD ging dat vorig jaar om bijna een half miljoen euro

Partijleider Thierry Baudet claimt nog altijd bij herhaling de grootste ledenpartij van Nederland te leiden maar GeenStijl weet van interne bronnen dat het ledental vermoedelijk veel lager ligt dan de partij zelf beweert, en het is al langer bekend dat de administratie een totale (ICT-) puinhoop is, met in december nog "duizenden onverwerkte opzeggingen" openstaand. Er wordt ook door Binnenlandse Zaken al sinds 2018 getwijfeld aan de ledentelling, omdat Forum verzuimde om de vereiste documenten aan te leveren, of simpelweg ondeugdelijke jaarrekeningen indiende.

We wilden FvD benaderen voor een reactie, totdat we beseften dat zij nog niet op 5G zitten, en onze wasmachine nog niet kan bellen. Ben je zelf een voormalig FvD-lid en is er ten onrechte 25 piek bij je geïncasseerd? Horen we graag, op redactie@geenstijl.nl.

Meer dan jaar terug opgezegd, toch nog afgeboekt

Meer dan jaar terug opgezegd, toch nog afgeboektMeer dan jaar terug opgezegd, toch nog afgeboektMeer dan jaar terug opgezegd, toch nog afgeboektMeer dan jaar terug opgezegd, toch nog afgeboektMeer dan jaar terug opgezegd, toch nog afgeboekt

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.