Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeldBlog - De slow-motion putsch door de EU

Zo zal de Green Deal de brandstofprijzen doen stijgen met 50%, waardoor een liter Euro95 3 euro gaat kosten. 

De EU heeft wederom een meesterzet gedaan. Voor de meeste burgers is het een ver van mij bed show en/of klinken de platitudes van dit plan mooi in de oren en is de impact op de portemonnee nog niet doorgedrongen. Het plan betreft natuurlijk de Green Deal. Zoals van een (supranationale) overheid verwacht mag worden, gaat dit plan de aangehaalde problemen veelal niet oplossen. Wat het echter wel doet, en dat is het magistrale aan dit plan, is dat de EU hiermee de soevereiniteit van de lidstaten nog verder inperkt.

In het Frankrijk van de 17de eeuw, centraliseerde Lodewijk XIV de macht waardoor de adel veel van haar macht verloor. Als tegenprestatie mocht de adel plaats nemen aan het hof in het nieuwgebouwde Kasteel van Versailles. Lodewijk heet nu de EU en het hof ligt nu in Brussel. De lokale machthebbers, de belangrijkste nationale politici, worden verleid met een plek aan het hof. De mindere goden krijgen betaald in de vorm van baantjes bij bedrijven, commissies, lobbygroepen, NGO’s etc. De standvastige politici, die worden verbannen, belachelijk gemaakt (vaak doen ze dat helaas al helemaal zelf), gedemoniseerd, of plat gegooid met (mis)informatie (zo telt de Green Deal van de EU 12.000 (!!!) pagina’s waardoor het nationale parlement eigenlijk al buiten spel wordt gezet).  

Net zoals ten tijde van Lodewijk XIV, wist iedereen wel hoe de hazen liepen. Dit betekent echter niet dat alles maar voor altijd gepikt zal worden door het plebs. Dat plebs heeft het hoofd nu nog erg dicht bij het sappige gras en ziet letterlijk niet verder dan de neus lang is. Maar er is een beproefde manier om ze allemaal wakker te schudden en dat is als ze geraakt worden in hun meest gevoelige orgaan: de portemonnee.

Zo zal de Green Deal de brandstofprijzen doen stijgen met 50%, waardoor een liter Euro95 3 euro gaat kosten. Dit effect alleen al gaat dus werkelijk iedereen raken. De bedrijven zullen hogere transportkosten krijgen wat zij door zullen moeten rekenen aan de consument. De hogere prijzen limiteren dan weer de consumptie en investeringen. Alles wordt duurder en volumes zullen dalen wat weer een negatief domino-effect zal hebben op de economie.

Verder zullen de gestegen brandstofprijzen ertoe leiden dat de groep onder modaal in wezen zich geen auto meer kan veroorloven. Bij deze geforceerde verkoop van hun huidige auto, worden deze mensen ook nog geraakt aangezien de tweedehands prijzen van auto’s flink zullen dalen door de gestegen brandstofprijzen. Het spaargeld wat in die auto gestoken was, verdampt dan grotendeels (vernietiging van vermogen van de sub-modaal klasse).

De mobiliteit van deze groep wordt dan ook zwaar ingeperkt; het openbaar vervoer zal immers ook duurder worden gezien brandstof- en elektriciteitsprijzen gaan stijgen. Deze mensen zitten dan gevangen in een actieradius van 25km. Verder zal er zo iets als energiearmoede optreden; mensen zullen zich niet meer een behaaglijke temperatuur kunnen veroorloven in hun huis. Overigens zijn ook de huiseigenaren die zo in warmtepompen hebben geïnvesteerd de pineut, want zij mogen nog eens langs de kassa (want die pompen vreten elektriciteit). Ook voedselprijzen zullen stijgen, waardoor de armste medemens nog harder wordt geraakt. De Green Deal zal de armoede doen toenemen.

Nu heeft de EU een soort solidariteitsfonds waar ieder jaar EUR 20 miljard in moet om de armste mensen te ontzien. Dus de EU creëert een probleem en biedt zichzelf aan als de oplossing… een repeterend patroon dit. Verder moet die EUR 20 miljard worden geïnd, verdeeld, uitgedeeld en gecontroleerd bij elke stap, etc. Ofwel, een potent groeimiddel voor de bureaucratie, waardoor er serieus getwijfeld mag worden aan hoeveel van dit geld uitgekeerd zal worden en of het goed terecht zal komen. Overigens wil de EU ook bijdragen aan een wereldwijd fonds van EUR 100 miljard die arme landen moet helpen de transitie te maken. De geschiedenis leert ons dat dit geld vooral is om te knechten en met name terecht komt bij de corrupte machthebbers aldaar.

Erger nog is dat onze sub-modale medeburgers dan geheel in handen komen van de overheid; deze mensen worden geheel afhankelijk van de overheid. Of het nu transport, eten, warmte of huisvesting betreft, zij kunnen niet meer zonder de overheid. Het is de serfdom waar Hayek zo voor gewaarschuwd heeft. Het is een gotspe dat twee PvdA’ers de drijvende kracht achter de Green Deal zijn; Diederik Samsom en Frans Timmermans want het is juist hun achterban die het hardst wordt geraakt.

Ook de middenklasse wordt een rang omlaag geduwd; vliegvakanties en autovakanties worden eerder een uitzondering dan regel en hun afhankelijkheid van de overheid neemt toe. De bovenmodalo’s die zullen enerzijds wat pijn voelen (hogere prijzen en belastingen), maar zullen ook, eerder en meer dan voor de andere groepen het geval is, kunnen profiteren van de verplichte groene omwenteling. Banen in de consultancy, financiering, ombouw, projectontwikkeling, groene certificering, en zo verder zullen hen ten deel vallen (naast de fiscale voordelen voor hun Tesla).

Ofwel, de Green Deal zal de verdeling van de economische taart flink ongelijker maken. Normaal hoeft dit niet gelijk tot electorale onrust te leiden; immers, partijen zullen de ongelijkheid gebruiken om hun achterban stevig aan de borst te drukken (polarisering is voedsel voor politieke partijen) door middel van de gebruikelijke retoriek, maar de hoop op beter houdt de meesten rustig.

Echter, het gevaar van de Green Deal is dat de economische taart als GEHEEL zou kunnen krimpen (in reële termen). Net als in een Afrikaanse rivier die steeds droger komt te liggen, is er een kantelpunt waar de krokodillen, nijlpaarden en andere dieren die het water nodig hebben elkaar te lijf gaan. De doelstellingen van de EU is welvaart en vrede, maar door haar plannen zou precies het omgekeerde ons ten deel kunnen vallen. En dit is nu de reden waarom er mensen zijn die pro Europa zijn, maar anti EU. Ondergetekende is er één van.

Maar de EU miskent het gevaar en lijkt blind gedreven te zijn om haar doel van een supranationale staat te verwezenlijken. De EMU, de bankenunie, de EU pensioenplannen, de handelsakkoorden, OMT, EFSF, etc. zijn allemaal plannen die net als de Green Deal direct of indirect leiden tot meer machtsoverdracht van de nationale staat naar Brussel. De euro heeft een speciale rol in dit geheel, want mede daardoor heeft de ECB nu inmiddels 42% procent van alle staatsschulden (van haar lidstaten) in handen. De kosten van een exit worden bewust vergroot tot er geen alternatief meer is. Het is een perfect uitgevoerde slow motion putsch van de EU. Maar die portemonnee, die heeft uiteindelijk vele dictaturen om zeep geholpen. Helaas is dat niet altijd op een zachtaardige manier gegaan.      

Reaguursels

Inloggen

Heb wel gehoord dat Timmerfrenske ook wel eens een windje laat...

PokeAWoke | 19-07-21 | 15:30

"Zo telt de Green Deal van de EU 12.000 (!!!) pagina’s waardoor het nationale parlement eigenlijk al buiten spel wordt gezet."

Waar is een Pieter Omtzigt wanneer je hem nodig hebt?

Pieter: Ik ben een stukje aan het lezen!

PieterC | 19-07-21 | 14:12

Het solidariteitsfonds is vrij simpel: er wordt belasting geheven op CO2-uitstoot. Een deel van die inkomsten vormt het solidariteitsfonds. Met of zonder fonds zou dit geld toch al geïnd worden.

De Eierbal | 19-07-21 | 13:21

je ziet dat Merkel al de overstromingen gebruikt als tipping point om de green deal er door heen te drukken

HetOorAakel | 19-07-21 | 12:36 | 1

Ja maar wel alle kerncentrales sluiten omdat links anti is. En dan vervuilende alternatieven in werking stellen.

PokeAWoke | 19-07-21 | 15:28

12.000 pagina's is onmogelijk te bediscussiëren laat staan te onderhandelen. Er wordt een kleine samenvatting gemaakt waar Rutte zich dan even boos over mag maken in Brussel, terwijl de pijn in de details buiten de samenvatting zal zitten. Dit is bij herhaling de manier om vervelende plannen erdoor te krijgen en het lukt telkens weer.

flashforward | 19-07-21 | 11:54

Dus naast het neo-communistische dictaat voor de 21e eeuw ( Agenda 21) hebben we nu dus ook een handig , 12K pagina's tellend, Green deal pocket boekje?
De route planners voor de 21e eeuw , geplaveid met goede bedoelingen.

Paus Fransiscus Timmermans leest ons schaapjes voor uit het 12K pagina's tellende sprookjes boek, Green Deal, waarin utopische vergezichten worden verteld , van een compleet Fossiel/CO2 vrije samenleving waarin de niets bezittende burgers vrolijk rond huppelen, zwelgend in hun eigen deugen en maatschappelijke gelijkheid.
Wakker worden!
youtu.be/7sF8rkSPDH8

Even met beide benen terug op aarde geland " Hallo, Richard Branson " en jezelf bewust worden van uw directe leef omgeving , kom ik niet verder dan de toetsen van mijn toetsenbord ( plastic) om mezelf te realiseren dat een Koolwaterstof / CO2 vrije samenleving pure zelfmoord is. We zijn als westerse samenleving de directe natuur zover ontgroeid dat dit eerder een vijand van ons wordt dan een omgeving waarin wij kunnen gedijen.
www.youtube.com/watch?v=KcAG9hI86L8

De Green Deal is een sprong in het diepe zonder zwem ervaring .
En de lekke zwembandjes die u worden aangeboden ( biomassa/Zonne/wind energie) gaan u niet helpen het hoofd bovenwater te houden.

Het realistische probleem "root cause" is dat de hoeveelheid mensen het probleem wordt om deze welvaart in stand te houden. Daar heb ik geen 12K pagina's voor nodig om dit te onderkennen.
Zou het niet voordehand liggen om problemen bij de "root cause" aan te pakken en dit op internationaal niveau uit te voeren? ( Hallo VN / EU, Doe is wat nuttigs)
Ook op nationaal niveau kunnen we dit probleem direct aanpakken door de ongecontroleerde migratie te stoppen en vanaf nu de kinderbijslag voor het 3e kind af te schaffen.
Hierdoor zijn alle schijnbare problemen binnen 50 jaar ook opgelost alleen dan zonder al teveel vrijheids / welvaart beperkende maatregelen en financiële aderlatingen.

Datgingniegoed | 19-07-21 | 10:46

hyperinflatie is onderweg. Green deal, Corona steun... Gooi maar met het geld totdat het niets meer waard is.

SalvaNos.Life | 19-07-21 | 10:10

De grootste misleiding blijft dat het EU apparaat zich als democratisch en gesteund door het volk blijft voordoen. Dat zou het alleen zijn als ALLE Europeanen op ALLE partijen zouden mogen stemmen. Wat niet kan omdat landelijke partijen niet te volgen zijn voor andere landen, daarom werkt dit systeem dus ook niet. Beetje achteraf gelijke partijen samen gooien in paar kartels levert een uiteindelijk door niemand gekozen partij met door niemand gekozen leiders op. In die vertaling gaat de essentie van de stem verloren.

Het is net doen of je iets kunt verenigen door de stap van het echte verenigen over te slaan, het is toch ook niet zo dat we nu opeens allemaal Engels zijn gaan spreken in alle EU landen toch? Je kunt ook niet ieder land een gedicht in eigen taal laten maken en dan hopen dat als je het beetje mengt 1 prachtig gedicht in een nieuwe magische taal uitkomt. De euro is het resulterende kind van een verkrachting waardoor de moederlanden er nooit meer vanaf kunnen al zouden ze willen.

een_mike | 19-07-21 | 10:00 | 1

Ik moet u hierin helemaal gelijk geven.
Toch jammer dat de geschiedenis zich blijft herhalen en men er niet van leert.

Iemand die de het concept EU wil vergelijken met de VS heeft de belangrijkste episode van de VS geschiedenis overgeslagen nl, de VS is opgebouwd uit kolonisten ( ook niet geheel zonder slag of stoot).
Daarentegen is er in Europa al verschillende keren geprobeerd om er 1 rijk van te maken, wat overigens nooit gelukt is.
Waarom zou het nu anders zijn?

Datgingniegoed | 19-07-21 | 15:23

Pffft.... Nexit, en dan met de Britten een United Europe bouwen.

Jan de Vries | 19-07-21 | 08:43 | 3

Pfff…, een UE ipv een EU?
Ben je nog niet helemaal wakker ofzo?

D-Fens_1963 | 19-07-21 | 09:46

Hongarije en Denemarken mogen ook meedoen in de UE.

Jan de Vries | 19-07-21 | 10:55

Kijk die bolle Frans toch zitten op dat klapstoeltje. Je zou hem bijna een rode puntmuts en kruiwagen geven en in de tuin zetten.

Burgerzaken | 19-07-21 | 08:11

Wat een huilstukje. Het gebeurt echt niet in een dag. Maar de auteur doet zelf nog met paard en wagen, want al die innovatie hé, da's toch een ding. Huilen over brandstofprijzen, terwijl electrisch eigen al goedkoper is en nog goedkoper wordt. Enzovoort. Die economie mag gerust ook wat lager worden, voor zover dat scenario realistisch is.

klevert | 19-07-21 | 08:06 | 5

Elektrisch is (soms) kunstmatig goedkoper door subsidies/accijnzen etc. Niet omdat het op dit moment natuurkundig efficiënter is. Reden van energiestransitie was ook nooit "goedkoper" of "efficiënter", maar "beter voor een milieu waar de mens goed in kan leven"

En zodra brandstof straks helemaal afgebouwd is gaat de belasting/btw op elektrisch weer onvermijdelijk omhoog, omdat er anders te weinig inkomsten zijn.

een_mike | 19-07-21 | 10:05

@likdoorn | 19-07-21 | 09:50: Mmm, 2024?

Na 2023 is uitsluitend salderen nog toegestaan, de extra opgewekte stroom komt dan ten goede van de diepe zakken van het energiebedrijf en de distributeur, voor u verdwijnt de overproductie van KW in het grote niets.

De volgende stap is om te gaan stoppen met salderen, wel gratis uw stroom terug leveren, in de avonduren en op de donkere dagen betaald u weer als gewoon voor de geleverde elektriciteit.

En zoals u terecht opmerkt is daarna de volgende stap het gaan belasten van de door u zelf opgewekte stroom.

Sarcasme aan:

Dan kan de Belastingdienst straks pas echt met trots zeggen: "Voor niks gaat de zon ook niet meer op" We verwachten na zoveel fictieve zonuren, minimaal zoveel fictieve KW, maal zoveel harde % accijns van u. (Achter de schermen, in de louche vergadertuinen van het Ministerie van Financiën, zal er vast al wel een beleidsplan zijn gemaakt met hierin vermeld een fictief rendement waar iedereen minimaal op aangeslagen zal gaan worden. Dit rendement is dan wel niet voor iedereen haalbaar, maar er is berekend dat dit maar een klein deel van de bevolking zal treffen. De gemeenten in Nederland zullen maatwerk moeten leveren in dat geval, want we hebben met zijn allen afgesproken dat...2050... EU... VNG... Greta...)

Sarcasme uit:

We zijn f#cked, en geen land binnen Europa waar je nog veilig bent op één of andere manier voor die verachtelijke EU...

PieterC | 19-07-21 | 14:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Soms zegt een plaatje meer als duizend woorden.

Datgingniegoed | 19-07-21 | 08:03

Volgens klimaateconoom Bjorn Lomborg kost de uitvoering van het Akkoord van Parijs wereldwijd €2-3 triljoen per jaar. Het effect op het klimaat zal echter onmeetbaar klein zijn.
Timmermans gaat met zijn groene machtsgreep verder dan Parijs: Waar zijn we in godsnaam mee bezig?

Zeddegeizot | 19-07-21 | 08:00 | 1

China moet eerst nog 50 jaar die kolen opstoken in hun splinternieuwe kolencentrales, dit jaar alleen al 600 bijgebouwd.
De EU gedraagt zich als een koloniserende deug-pater, gaat de mensen hier veel geld kosten en de onrendabelen interesseert het sowieso niets... gevolg chaos en ellende hier binnen 10 jaar.

hagelkruis | 19-07-21 | 08:08

Mij was al eerder duidelijk dat achter de EU staan, een daad van landverraad is. Ontmantelen dat eliteclubje van zelfverrijkers.

Zoelense Hobbyboer | 19-07-21 | 07:54

Wanneer gaat Timmermans eens groen(te) eten?

steekmug | 19-07-21 | 07:50

Maaruh.. deze "Green Deal", is dat al een done deal? Of mogen wij / de EU landen er nog over stemmen?

Eduardo- | 19-07-21 | 07:34 | 2

Als er al over gestemd gaat worden zal het een unaniem "voor" zijn, je bent als land wel echt af en wordt in het orban kamp gezet als je niet meedeugt.

elfenstein | 19-07-21 | 08:44

Misschien mogen wij er nog over stemmen, maar als de uitkomst ze niet bevalt wordt het weggezet als "Dit is te complex voor de burger, ze weten niet waar ze tegen gestemd hebben, dus we gaan het gewoon doen" of "Urgentie".

ergo: Done deal.

naglfar | 19-07-21 | 10:05

Erased.

steekmug | 19-07-21 | 05:42

Duidelijk verhaal, waar ik nog wel een puntje aan toe wil voegen.

Een van de conclusies van de toeslagenaffaire is dat we een veel te ingewikkeld systeem van belastingen, subsidies, toeslagen en uitzonderingen hebben. Dat leidde tot een onwerkbaar systeem waar zelfs daarvoor opgeleide ambtenaren niet uitkwamen. Iedere werkende Nederlander;
- betaalt een reeks belastingen;
- heeft recht op reeksen subsidies en toeslagen;
- veel van die belastingen en subsidies / toeslagen zijn variabel en hangen af van andere betaalde belastingen en andere ontvangen subsidies / toeslagen.

Een onmogelijk systeem dat enerzijds leidt tot mensen die veel te veel betalen en te weinig krijgen; en anderzijds grootschalige corruptie en georganiseerde fraude in de hand werkt. Al die fraudes kostten ons land al vele tientallen miljarden, maar het systeem zelf kost natuurlijk ook een vermogen aan hoogbetaalde ambtenaren in dure kantoorpanden. Omdat dat systeem al decennia aan alle kanten faalt verschijnt ook de ene na de andere dure werkgroep, commissie, rapportage, task force, etc
Maar de EU wil dat systeem verder uitbreiden?
Met nieuwe energiebelastingen en energiesubsidies?
We moeten het systeem juist zoveel mogelijk versimpelen. Veel minder en veel lagere belastingen zodat subsidies en toeslagen geschrapt kunnen worden.

Timmermans' oproep om meer armoede, meer corruptie, hyperinflatie en een economische crisis te creëren is op zich geheel in lijn met alle doelstellingen van de EU. Het dogma dat je ongestraft duizenden miljarden euro's aan niet-bestaand geld kunt uitgeven definieert de EU, net als het dogma dat honderden miljarden wegpissen in niet-werkende systemen een "investering" is.
Is dat alleen maar domheid van mensen in een NPO-achtige bubbel?

Ik ben niet zo van de complottheorieën. Maar het doet me ook denken aan de Cloward Piven Strategy. Oftewel het doelbewust verneuken van het kapitalistisch systeem om een socialistische revolutie te bewerkstelligen. Bijvoorbeeld door het sociale vangnet onbetaalbaar te maken. farleftfacts.org/far-left-ideology/ra...

Het verklaart ook waarom linkse idealen zo vaak tegenstrijdig zijn. Onze verzorgingsstaat + onbeperkte immigratie bijvoorbeeld is onhaalbaar, iedereen met een IQ boven de 12 kan uitleggen waarom. Hetzelfde geldt voor het terugdringen van co2-uitstoot + opzettelijke overbevolking.

Dandruff | 19-07-21 | 04:48 | 2

Mooi verwoord.

Datgingniegoed | 19-07-21 | 07:41

Opzettelijke overbevolking, afschuwelijk, maar het gebeurt onder onze ogen.

lanexx | 19-07-21 | 08:56

Extreemrechts.

Wij zijn zo slim wij kunnen het beter maar weten niet hoe.

Extreemlinks

Wij zijn zo slim wij kunnen het beter maar weten niet hoe.

Tussentijds moeten normale mensen het puinruimen.

Al sinds de vroege jaren 70 weten we al dat we onze planeet aan het verneuken zijn.

De enigen die tegen keiharde actie zijn om te proberen het tij te keren zijn simpelweg nuttige idioten of goedbetaalde lobbyisten voor 'big oil'.

GrandMechantLoup | 19-07-21 | 04:38 | 2

En China dan s*fferd?

therealbraindump | 19-07-21 | 08:35

En jij bent dan extreemnormaal? Je laat in elk geval geen enkele ruimte voor enige nuance.

luistukvreten | 19-07-21 | 09:15

Wie neemt nou wie in het ootje?

Ik dacht dat Frans (met zn ijdele, gulzige mombakkes) op een zijspoor werd gezet toen hij de groene portefeuille kreeg.

Zouden de échte bazen van de EU de Frans en de Green Deal zo serieus nemen? Of wij genept en krijgen we de wraak van Frans in de vorm van 12k pagina's ongewild anaal ingebracht?

Trouwens: De oplossing voor Frans kan toch niet zo moeilijk zijn? Gewoon tilletjes een liposuctienaald in een van zn kwabben steken en de turbopomp aan zetten...
Een beetje zoals de Ripley-Alien baby uit Alien Resurrection op 't einde van de film ook aan zn einde kwam.

Schwanzeleber | 19-07-21 | 02:13

De grap is al duizenden jaren oud. Je creëert een probleem wat er niet is en presenteer de oplossing tegen een meer dan modale vergoeding. Zo blijven bestuurders , bureaucraten en de rest van de profiteurs relevant. Het gaat nu wat geraffineerder door medewerking van "wetenschappers" en andere profeten die net doen alsof het einde nadert waar de goedgelovige massa altijd weer intrapt.
Die zogenaamde vrijheid en democratie bestaat niet en heeft wellicht nooit bestaan. Diegene die er iets aan wil doen wordt belachelijk gemaakt., op een zijspoor gezet, monddood gemaakt, goedschiks dan wel kwaadschiks. Het systeem wint altijd. De Omtzigts van deze wereld proberen het keer op keer zonder blijvend resultaat. Het enige wat je kan doen is je er niet over op te winden en de mazen in het systeem te ontdekken en als het kan hier en daar wat zand tussen de wielen van het op hol geslagen systeem te gooien. De Sovjet-Unie is ook gebarsten terwijl dat lange tijd voor onmogelijk werd gehouden. Van mij mag die hele EU morgen opgeblazen worden. Figuurlijk natuurlijk, maar kon er niet even wat regenwater omgeleid worden?

dijkbewaker | 19-07-21 | 02:08

Schrans Timmerfrans, de man die een half jaar thuis ging zitten toen hij zijn zin niet kreeg. Vrij goed in talen, dus dan weet je dat hij van techniek geen zak snapt. De verkeerde man op de verkeerde plek.

nos.nl/artikel/2150253-timmermans-dee...

benjeallanggek | 19-07-21 | 01:04 | 1

Hij is een trekpop van oa Diederik Samson, dreunt de versjes op die hem zijn opgedragen door greenpeace

vranac | 19-07-21 | 07:35

Nexit nexit nexit!

JackStick | 19-07-21 | 01:00

Niets zal veranderen. U allen zult slechts meer betalen.

inCol | 19-07-21 | 00:38

de eu is altijd te laat, te duur, te pompeus en overtrokken.
Neel zou wel even roaming voor elke pauper regelen, toen dat na jaren duur overleg af was had de markt het al geregeld.

Waarschijnlijk gaat dit net zo, dus ofwel ze nemen 10% over of de markt is al verder dan de plannen en je koopt als straat een kern energie module, waterstof generator en een leenauto (de nieuwe prius heeft een trekhaak!! 1!)

Ik verafschuw de groen linkse elitaire urgnda waanzin waarbij men vind dat je maar even 40k moet pinnen voor een electrische kar, en anders neem je maar het openbaar vervoer jij stommeling met stem recht!
Want wat de elite nooit is gelukt is nu wel mogelijk; veel parkeerruimte op de gracht.
Dat er tussendoor een ongekende politiek tot nivelleren doorheen gedrukt wordt lijkt me toch voor de kritische politiek een punt, of zijn echt al die achterlijken druk met immigratie toejuichen?

28 | 19-07-21 | 00:28

De EU is het vierde wereldrijk wat ooit ten onder zal gaan. Dit stukje zojuist bekeken: youtu.be/bjwrFAubowQ

Deze meneer framet natuurlijk, maar het bied een goed inzicht hoe de macht altijd al gecorrumpeerd heeft.

Cirkelred | 19-07-21 | 00:10

Ik ben hier in de minderheid, maar ik ben blij dat de EU stevig de regie pakt in het klimaatdossier. Sommige zaken kun je niet op nationaal niveau regelen. Go Timmerfrans; voor eens heb je in mij een medestander!

de IJsman | 18-07-21 | 23:34 | 5

Je bent nog te dom om te poepen als je dit soort onzin uitkraamt. Iedereen arm is wat je wil op mensen als Kaag en Co na die naar Luxemburg vliegen.
Het is een machtsgreep met groen als excuus. Kijk naar Frans zijn BMI. Groen doet hem niets.

Dirk III | 18-07-21 | 23:57

Door wie word jij betaald?

Masturwasbeert | 19-07-21 | 00:23

Geheel in lijn met bovenvermeld 'probleem creeeren en dan zelf een dure oplossing presenteren', bevat de Green Deal het waandenkbeeld dat biomassa groen is.
In werkelijkheid produceert biomassa tot 20% meer CO2, kapt het ook nog eens complete bossen kaal in Estland en Canada, dus is het vuilste brandstof die als allereerste dient uitgefaseerd te worden.
De enige reden dat biomassa groen is, is omdat wind en zon te fluctuerend zijn, en gigantische opslagcapaciteit vereisen die niet nodig is als je een always-on electriciteitsbron hebt. Meest geschikt zonder CO2 is kernenergie maar dat wil de ex-Greenpeacer Samsom niet toegeven. Nog liever stookt hij bossen op dan toegeven dat kernenergie nodig is. Samsom snapt het als enige wel (hij is afgestudeerd kernfisicus) maar de rest van de politici in Brussel zijn het type Frans Timmermans: geen exacte vakken gevolgd en alleen bedreven in hapjes en drankjes binnenkiepen op cocktailparties.
Zelfs GreenPeace houdt zich rustig over biomassa. Ze roepen 'stop coal', en zetten op hun website wel dat ze tegen biomassa zijn, maar voeren er geen actie op. Ze gedogen het. Mocht je donateur zijn, zet die donatie maar stop, net als ik heb gedaan.

KayakFun | 19-07-21 | 04:08
▼ 2 antwoorden verborgen

ik wist niet dat het al zo erg was. De ECB heeft meer dan 40% van de totale schuldenberg al in handen? wtf. De schuldenunie is een feit. Wij staan aan de paal voor de schulden van Italie en Spanje.

Niet dat het veel uitmaakt. Ze zullen nooit worden terugbetaald. De inflatie zal sterk toenemen.

Ir. Wilhelmus | 18-07-21 | 23:12

Een volk komt pas in opstand als het niks te verliezen heeft, althans het gevoel heeft met de rug tegen de muur te staan. Het gaat niet om de absolute hoeveelheid luxe die moet worden ingeleverd of dat er echt honger wordt geleden. Het gaat om relatieve deprivatie. Ook mensen met chronisch overgewicht kunnen zich sterk achtergesteld voelen. Dus, nog even geduld. Het kantelpunt nadert. En zonnekoning Timmermans en zijn lakei Samsom horen in de cel.

isitsoornot | 18-07-21 | 23:07

Jullie reaguurders en alle anderen hebben maar een opdracht: zorgen dat je er een graantje van meepikt.

aflaatverkoper | 18-07-21 | 23:06 | 2

Verhuizen van het betalende deel van de EU (Westen) naar het ontvangende deel (Oosten), en daar sowieso maar 15-25% inkomstenbelasting betalen.

WelDenkend | 18-07-21 | 23:44

@WelDenkend | 18-07-21 | 23:44:
Da's zeker een mogelijkheid.
De andere is tot de verkopende partij te horen en vette winst te maken.

aflaatverkoper | 18-07-21 | 23:47

Moddervet is hij geworden.

Caesar.is.Keizer | 18-07-21 | 22:26

Oud Chinees gezegde: when rape is inevitable, lean back and enjoy the ride...

Dit wordt hoe dan ook door uw strot geduwd. Want teveel ambtenaren en beroepspolitici hebben baat bij de macht-transfer. Dus resistance is futile.

Odin | 18-07-21 | 22:18 | 3

Wist niet dat de oude Chinezen Engels spraken met elkaar. En elkaar verkrachtten dus.

BobDobalina | 18-07-21 | 22:21

Zoveel mogelijk profiteren dus! EU subsidies aanvragen, en zelfs een baantje in Brussel. Nern uw deel van de taart. Als alles in elkaar stort, wie dan leeft, wie dan zorgt.

Het brein erachter | 18-07-21 | 23:08

Trouwlijck Doen Bewaren.

Rutte-naar-P.I.Vught | 19-07-21 | 00:12

Is dit stuk al ingebracht in de eerstkomende kabinetsvergadering?

Geil Kippetje | 18-07-21 | 22:17

Gelukkig gaat Hongarije deze onzin met een veto afwijzen. Van onze Mark hoeven we dat niet te verwachten.

DenkenDanDoen | 18-07-21 | 22:12 | 6

@Caesar.is.Keizer | 18-07-21 | 22:26:
Al lul je tot morgenvroeg Hongarije is een onderontwikkeld land met dictator als president die niet verder komt dan zijn klauw op te houden.

botbot | 18-07-21 | 22:37
▼ 3 antwoorden verborgen


Een betere ‘green deal’ zou zijn als het Westen alleen nog milieuvriendelijk en klimaatneutraal gefabriceerde produkten uit China zou accepteren.
Dan snijdt het mes aan meerdere kanten en zal dat tevens laten zien wie er op de wereld de baas is verdulleme.
Maar daar moet je ballen voor hebben Frans.

Ambiorix | 18-07-21 | 22:12 | 2

Dat is teveel gevraagd.

revolte | 18-07-21 | 22:43

Inderdaad, als Chinese producenten (en daarmee de CCP) de eigen kosten van verduurzaming in de prijs van hun producten moet verwerken is er sprake van het “gelijke speelveld”. Kies je een Chinees product, dan betaal je alsnog mee aan hun maatregelen.

WelDenkend | 18-07-21 | 23:49

Gelukkig doen ze het alleen maar hier en niet de rest van de wereld zodat ze daar nog wel een economie overhouden. Dan kunnen we altijd daar nog naartoe gaan.

Rest In Privacy | 18-07-21 | 22:07

Veel succes in Frankrijk met het 50 % duurder maken van benzine en diesel .
De gele hesjes in kwadraat gaan door het lint .

Kale von Doom5748 | 18-07-21 | 22:06 | 3

Om vervolgens het in Frankrijk 0.5 cent duurder te maken en in Nederland 75%

Henk de Vries2074 | 18-07-21 | 22:17

Gewoon op een nieuwe variant testen en de boel weer sluiten, dan zie je ze niet meer.

Caesar.is.Keizer | 18-07-21 | 22:27

Het lukt macron niet eens de pensioenleeftijd te verhogen van 62 naar 64 jaar. Bij de spoorwegen zelfs 52 jaar, dat stamt nog uit de tijd dat kolen scheppen bij de stoomlocomotiefs zwaar werk was. Inmiddels rijden die treinen op kernenergie maar is de pensioenleeftijd ongewijzigd anders staken ze het land kapot. Die kernenergie is trouwens wel 1 punt dat de fransen goed gesnapt hebben, qua CO2 uitstoot.

KayakFun | 19-07-21 | 04:14

Deense cartoonist Kurt Westergaard (86) overleden.
Ook dat nog..

sokkenpluisje | 18-07-21 | 22:04 | 3

De toerist op Mallorca ook

BobDobalina | 18-07-21 | 22:05

Triest en triest...

niv01 | 18-07-21 | 22:09

Waarom niet elk jaar een paar miljard bomen plaatsen in bijv. Afrika. Wordt het daar leefbaar en stijgt de welvaart, blijven demensen daar en hoeven ze geen 10 kinderen op de wereld te zetten. Want hogere levensverwachting.
Dit is eenvoudig te controleren. De green deal is dat niet.

Southpark | 18-07-21 | 22:02 | 2

In Ethiopië hebben ze dat gedaan! Nou ja 200 miljoen. Failed state die niks kan maar soms moeten we niet al te kritisch zijn, vooral als het Afrika betreft: nos.nl/artikel/2295633-ethiopie-claim...

Joris Beltsin | 18-07-21 | 22:13

Het Great Green Wall project plant al een 15 km brede corridor bomen tussen Senegal en Ethiopie om de Sahara te stoppen, maar nu komen ze er achter dat het ook zorgt voor meer regen en koelte, en veel CO2 vastlegt. Het loopt niet in elk land fantastisch, maar voor Afrika is er toch al een indrukwekkend resultaat.
www.greatgreenwall.org/about-great-gr...

KayakFun | 19-07-21 | 04:20

Gelukkig woon ik in Spanje, die zeggen tegen de EU " leuk plan zeg, we doen zeker mee" om vervolgens niks te doen. En dan twintig jaar later en tien boze brieven van de EU verder melden ze doodleuk dat ze wel willen, maar geen geld hebben.
Maar jullie in Nederland, de klassenvertegenwoordiger, aka de sukkel van de EU, zijn wel mooi de Sjaak.

Henk de Vries2074 | 18-07-21 | 22:01 | 1

Klopt Henk, op een plein in Baskenland enkele jaren geleden: this is not EU, this is not spain. This is Baskland!

sgaapje | 18-07-21 | 22:06

Iedereen is zijn/haar mening aan het ventileren. Maar er is maar 1 oplossing, R.E.V.O.L.T.E.
Wanneer de mensen alleen maar kletsen en niet in opstand komen, zal er niets gebeuren en glijden we af naar armoede.
Anders stemmen dan tot nu toe bij verkiezingen, de knuppel in het hoenderhok, want we worden massaal belazerd door dit criminele regime.
De veroorzakers lopen straks lachend weg wanneer hun termijn erop zit echte volgende gajes er aan komt. Zij verzekeren zich van goed betaalde “baantjes”, het WEF bijvoorbeeld en of de EU c.q. bedrijfsleven.
Het lot van de burger interesseert ze geen ruk. Het is alleen eigen belang.
Het is wat E. de Vlieger al zei over Rutte en De Jonge:
pbs.twimg.com/media/E6SLMb-XsAEqAAZ?f...

Hebbiehemookweer | 18-07-21 | 21:57 | 4

Mensen hebben nu nog teveel te verliezen voor een bijltjesdag.

BrutusBosch | 18-07-21 | 22:03

Ja maar als je dat doet dan krijg je het label wappie, rechts extreem of nazi, en word je gecancelled op het werk, daarom doen zo weinig dit. We hebben hier een beetje hetzelfde als in China alleen zijn de Chinezen bezig met de Chinezen, onze leiders bezig met...

Caesar.is.Keizer | 18-07-21 | 22:30

Dank u.

revolte | 18-07-21 | 22:44
▼ 1 antwoord verborgen

Leestip de waanzinnige 14de eeuw van Barbara Tuchman. De personages en middelen zijn anders maar feitelijk herhaalt de geschiedenis zich keer op keer.

Carlos_I | 18-07-21 | 21:55 | 3

lachen he? Met Timmerfrans als de ridder der ridders. Ze snappen dr ook geen ene reedt van die ridders van de Brusselse schranstafel.

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 22:18

Dat boek stond vroeger bij mijn vader in de boekenkast. Ik zal het weer eens opzoeken!

Froen | 19-07-21 | 08:42

Gelezen, erg interessant maar om de 14e eeuw als analogie te plaatsen bij de 21e gaat mij wat te ver.

DeCynischeAmbtenaar | 19-07-21 | 08:57

Als dat hier wordt doorgevoerd, legt de Franse bevolking in een mum van tijd de hele infrastructuut plat... moet je opletten!

Pierre Lebon | 18-07-21 | 21:55 | 2

Zij wel.

Mart6037 | 18-07-21 | 22:04

Waterstof gaat het winnen, voor zowel de auto’s als ter vervanging van de CV-ketel op gas. Ik wacht hier geduldig op, gasloos huis is ondenkbaar, >70k investeren en dan zit ik met een erg laag plafond in het huis vanwege de balansventilatie. Al met al loont de investering niet. Ik heb nu het hele huis al voorzien van Hr++ glas, de volledige dak uitzonderlijk goed geïsoleerd en 18 zonnepanelen op een uitspelende ligging. Ik ben er wel even klaar mee.

Hollandse_blauwe | 18-07-21 | 21:54 | 5

Nee, alleen borreltafel helden zeggen dat waterstof gaat winnen. Zeker bij autoss is het gewoon geen optie TOV accu auto's. Waterstof heeft zoveel meer nadelen dan een accu auto. Vrachtwagen en bussen misschien, maar voor personen vervoer totaal ongeschikt en veel te duur.

Henk de Vries2074 | 18-07-21 | 22:04

@Henk de Vries2074 | 18-07-21 | 22:04: Ik denk dat hij waterstof via de gasleiding bedoelt.

Neuth | 18-07-21 | 22:21

@Henk de Vries2074 | 18-07-21 | 22:04: Ik zie ouwe personenauto´s getrokken door een paard. Straten vol stront. Rijen bij het hooistation. Transitie kan beide kanten op.

squadra | 19-07-21 | 11:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Er zal geen enkele bank meer failliet gaan simpelweg omdat het systeem dit niet kan verdragen. Hoe pervers is dat?

Joris Beltsin | 18-07-21 | 22:01

De stand van de planeten is de reden van de huidige onrust. Oke, we moeten bewust omgaan met co2. Doe het met mate en geen gekke dingen die geen invloed hebben. Blijf nuchter.

mygoodness | 18-07-21 | 21:52 | 3

Lul toch niet zo achterlijk.

Hebbiehemookweer | 18-07-21 | 21:59

En gekke dingen die wel invloed hebben?

Joris Beltsin | 18-07-21 | 22:03

Ik vermoed de oorzaak.

squadra | 19-07-21 | 11:55

Bij een deal zijn dacht ik toch twee partijen betrokken? Vond Timmerfrans het te confronterend om het beestje bij de naam te noemen? Het is in feite een decreet.

intrigant | 18-07-21 | 21:52 | 2

Dit is als je moeder die zegt we hadden toch afgesproken dat ...

James-de-Dames | 18-07-21 | 22:29

Een 'deal' of een 'accoord', allemaal bullshit.

revolte | 18-07-21 | 22:48

Weer een beetje kort door de bocht dit. Hogere belastingen op benzine zou je kunnen verevenen met lagere belastingen op arbeid. Wat veel meer zorgen baart is de CO2 heffing. Men wil weliswaar een grensheffing gaan opleggen voor geïmporteerde goederen, maar men vergeet de export. Deze belasting lijkt mij funest voor de concurrentiepositie van EU-lidstaten.

wapster | 18-07-21 | 21:51 | 1

Ik heb nog niet meegemaakt dat dat een nieuwe belastingheffing uiteindelijk niet tot netto hogere totale belastingdruk heeft geleid. Het zal deze keer vast anders zijn.

Joris Beltsin | 18-07-21 | 22:04

Elite; anderen de maat nemen maar zelf geen maat houden. Je ziet wat dat doet met mensen als Timmermans, Junckers, Verhofstadt etc.
Animal farm in het echt.

Carlos_I | 18-07-21 | 21:50 | 4

@van Oeffelen | 18-07-21 | 21:54: Zo gedragen ze zich wel.

Mart6037 | 18-07-21 | 22:05

@van Oeffelen | 18-07-21 | 21:54: ik doelde in eerste aanleg op het alsmaar uitdijende for-maat van de personen alsmede de organisaties waar zij voor werken. Rupsjesnooitgenoeg. Maar je kunt ook gewoon iedereen opnoemen die wel zijn uitgenodigd op de feestjes van bijvoorbeeld het wef.

Carlos_I | 18-07-21 | 22:36

@Carlos_I | 18-07-21 | 22:36: terwijl zij zouden moeten werken voor de mensen die ze ‘gekozen’ hebben. Maar het is in de loop der tijd omgedraaid. De ‘kiezers’ werken voor de gekozenen. De ballon gaat net zo lang te water tot hij barst hoorde ik ooit Johan Cruijff op de radio zeggen.

Carlos_I | 18-07-21 | 22:40
▼ 1 antwoord verborgen

Fokker, ABN AMRO. Een paar in de top verleiden en je hebt het hele zaakje tot je beschikking. Hoi Rutte. Hoi Kaag.

Mart6037 | 18-07-21 | 21:48

12 pagina's of 12.000 pagina's, dat maakt niet zo veel uit.
Mark Rutte (onthoud die naam) tekent het document toch wel zonder het te lezen.
En dan over een paar jaar als Mark Rutte (onthoud die naam) een mooi erebaantje heeft gekregen in Brussels naast Frans Timmermans dan blijkt dat hij het laatste restje van onze nationale soevereiniteit heeft weggeven en dat wij dan gebonden zijn aan de afspraken die hij ongelezen heeft getekend. En dan zitten wij met de gebakken peren. Zeker als blijkt dat de afspraken voor andere landen veel minder ver gaan..

Osdorpertje | 18-07-21 | 21:48

@neonreclame | 18-07-21 | 21:57: ja, het vrije woord, moet je zien hoe makkelijk het weer is vergeten. Waardevolle bijdrage.

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 22:21
▼ 1 antwoord verborgen

Iedereen weet hoe het met het huis van Bourbon is afgelopen...

geenspam | 18-07-21 | 21:44 | 1

Huis van Boursin? Nepkaas....

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 22:22

Ik heb nog geen europarlementarier gezien in de rampgebieden in dui be oostenrijk of nl. Solidariteit en saamhorigheid bestaat bij hun alleen op powerpoints. Ze smeden liever plannen om ons kaal te plukken omwille van het "klimaat" het uitbuiten van corona en bemoeienissen op gebieden waar ze zich niet mee zouden moeten bemoeien. Ben al langer klaar met die kaviaar socialisten in dat paleis in brussel. Mijlenver staan ze af vd gemiddelde europaan.

gelachewoar | 18-07-21 | 21:43 | 1

Ursula is toch naar Wallonie geweest .

likmegaties | 19-07-21 | 05:56

De wetmatigheid geldt nog steeds; muntunie vereist fiscale unie, vereist politieke unie.
Als er dan geen inhoudelijk betekenisvolle democratie is voorzien in die politieke unie kom je automatisch uit op een bureaucratie (in de politieke zin). Hopelijk slaat die bureaucratie niet om in een doodordinaire dictatuur, maar dat gevaar is op den duur wel levensgroot.
Nederland gaat gewoon meelopen richting die bureaucratie, simpelweg omdat er te weinig politici zijn die leiding zouden durven geven aan een Nexit.
Dat ze het klimaat misbruiken om hun doelen te halen is omdat die stok er nu toevallig ligt, was die er niet geweest dan hadden ze iets anders aangegrepen.
Tot een aantal jaren terug was ik een optimist, maar ik zie nu wel heel veel negatieve ontwikkelingen samenkomen en ik ben allesbehalve optimistisch. De echte crisis zal waarschijnlijk pas over enkele tientallen jaren komen. Zimbabwe, Zuid-Afrika, Cuba, Venezuela, tonen aan dat het lang duurt voor een samenleving er echt genoeg van heeft, maar de weg er naar toe wordt ook niet gezellig vrees ik.

Blauwpetje | 18-07-21 | 21:43 | 5

@van Oeffelen | 18-07-21 | 21:54: de fiscale unie is er via de achterdeur wel degelijk gekomen oefje, europese schulden en de ECB die staatsobligaties opkoopt.

therealbraindump | 18-07-21 | 22:32

@van Oeffelen | 18-07-21 | 21:54: Het coronafonds is er de voorloper van en die herverdeling via een klimaatfonds heeft dezelfde werking. Brussel mag nog niet zelf innen, maar dat is een kwestie van tijd.

Blauwpetje | 19-07-21 | 10:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Niks Green Deal, Green Steal.

revolte | 18-07-21 | 21:42

De nationale politiek omzeilen? Prima, Rutte maakt het in ieder geval alleen maar slechter.

* Il Principe * | 18-07-21 | 21:40

Door de coronacrisis heeft de overheid vorig jaar tientallen miljarden meer uitgeven dan er binnenkwam. Dat zorgde ervoor dat de overheidsschuld opliep naar 379 miljard euro in december 2020, 42 miljard euro meer dan aan het begin van het jaar. Lijkt mij geen goed vertrekpunt voor de greendeal. Niet in de laatste plaats omdat de transitie ons op economische achterstand gaat zetten agv verminderde mobiliteit en betrouwbaarheid.

D-Fens_1963 | 18-07-21 | 21:33 | 1

Als je goed luistert hoor je het schatergelach van de Chinezen.

Joris Beltsin | 18-07-21 | 21:42

Overbevolking is een probleem, dus Europa moet nog voller.
Bossen verdwijnen, dus EU-gesteunde bedrijven rossen alles om tot in Polen en Brazilië toe.
Armoede stijgt, dus is er snellere en verregaande afbraak van sociale voorzieningen.
De werkdruk stijgt in scholen en op het werk, dus hun rechten worden afgeschaft.
Er is een pandemie, dus gaat de EU grens nog verder open voor expats.
Er is een huizentekort, dus breek af die woningen of verkoop ze aan superrijken.
Mensen roepen om meer rechten voor burgers en kinderen en dieren, dus hulp wordt wegbezuinigd en kinderslavernij en moord op dieren wordt naar buiten de EU gebracht.
Ouderen worden steeds minder gewaardeerd, dus oudjes worden een kostenpost genoemd en krijgen bewust en onterecht de schuld van alles.
De islam is een dreiging, dus moslims krijgen gratis grond voor gebedshuizen en ze worden het parlement en burgemeestersposten in getrokken.
Enge landen bouwen grote legers op, dus hier wordt wapenbezit aan de mocromaffia overgelaten.
Er is niets wat ze niét 10x erger maken dan het al is. Niets.

zeurmachine | 18-07-21 | 21:31 | 3

Het ligt allemaal iets genuanceerder, en het zal allemaal niet zo bedoeld zijn, maar in grote lijnen komt het hier wel op neer.

Sinaslolly | 18-07-21 | 21:52

@Sinaslolly | 18-07-21 | 21:52: de bedoelende wetten maken een hoop niet bedoelde effecten, meer dan de bedoelende wet bedoelde.

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 22:24

klinkt best kudt.

newray | 18-07-21 | 21:30

Gezellig een beetje graaien in de voorspellingenbak ivm de green deal. Maar sub-modaal en modaal zijn altijd de lul, welk scenario je ook verzint.
Eerlijk gezegd lijkt het me een zegen als de helft van de auto's opgedoekt wordt. Heerlijk rustig.

Schadenfreude | 18-07-21 | 21:28 | 1

Zolang het maar niet 'mijn' auto is natuurlijk.

Sjakie | 18-07-21 | 21:41

En dan hoor je die opgeblazen green paus praten over de noodzaak van bomen….om ze vervolgens Uit alle hoeken van de wereld massaal te laten kappen voor onze biomassa centrales.

Hollandse_blauwe | 18-07-21 | 21:27

Neemt de ECB de aangegaande Green Deal schulden van de EU burgers in de toekomst ook over?
Dat moet toch ook cijfermatig te renderen zijn.

steekmug | 18-07-21 | 21:25 | 1

Dat cijfermatig renderen gaan we later proberen.

TonAlias | 18-07-21 | 21:31

Die hele green deal is niet in het leven geroepen vanwege het klimaat of biodiversiteit maar puur en enkel gericht op de expansiedrift van Brussel. Meer volk moet er komen in elke Europees land. En daarvoor worden de producerende bedrijven en boeren geslachtofferd. Om vervolgens die miljoenen huizen te kunnen en mogen bouwen zonder dat de emissie uitstoot verder toeneemt. Mensen snappen niet waarom NL zoveel strenger is qua uitstoot t.o.v. Duitsland, nou dat heeft zeker met de bevolkingsdichtheid te maken. En wat denk je dat er gaat gebeuren als die miljoen huizen zijn gebouwd en NL >2miljoen nieuwkomers een huis heeft gegeven??? Juist, de emissie eisen zullen nog veel meer radicale vormen aan gaan nemen. Begin trouwens maar met het verbieden van elke vorm van houtstook. Daarmee zetten we de gehele uitstoot discussie op scherp.

Hollandse_blauwe | 18-07-21 | 21:18 | 2

Hebben die uitstootregels er niet mee te maken dat Duitsland zo'n 83 miljoen staatsburgers heeft en dat Nederland met haar ruim 17 miljoen staatsburgers als land 8,6 keer in Duitsland past zodat Duitsland meer lebensraum dan Nederland heeft?

steekmug | 18-07-21 | 21:33

@steekmug | 18-07-21 | 21:33: om die reden zijn de regels hier strenger. Wat ook echt niet deugt is dat wij hier niet gecompenseerd worden vanwege onze gas turbines en gas verbruik…Duitsland bijvoorbeeld gebruikt bruinkool en stookolie….maar dat wij hierin velen malen “groener” en beter voor het klimaat produceren telt dus weer niet. We zijn zo rooms

Hollandse_blauwe | 18-07-21 | 21:47

Greendeal, voorlopig draait de kolencentrale op de Maasvlakte weer na een jaartje dicht te zijn geweest. Kunnen we toch niet zonder.

roosvrij | 18-07-21 | 21:17

Weten we wel dat je ook kan kiezen niet aan die gekte mee te doen.
Net zoals andere gektes zoals het opnemen van asielzoekers, verhogen van pensioenleeftijd, je aan het begrotingstekort houden, maximaal accijns heffen, verbieden van alle religieuze uitingen in openbare gelegenheden, geen religieus onderwijs.
Er zijn landen die doen er al of niet niet aan mee en dat mag ook van de EU. Dus waarom zou je slaafs volgen ?!
Zijn er geheime afspraakjes voor baantjes in de EU.

G.M.I.M. Pet | 18-07-21 | 21:14

En dan te bedenken dat de EU nog maar een onderdeel is van de globalistische plannen van de oligarchen die achter foundations en wereldorganisaties zitten. Voor lucratieve baantjes kan je mensen alle kanten op laten marcheren. Macht corrumpeert.

Arnold9638 | 18-07-21 | 21:12

Voorzitters van spaanse voetbalclubs moeten privé een garantstelling doen naar de club van ettelijke miljoenen om te waarborgen dat ze geen rare dingen doen.

Laat Timmermans zijn volledige privé vermogen als garantstelling inzetten inzake de green deal. Zorgt zijn green deal voor het redden van het klimaat, vrede en welvaart verdubbelen we het vermogen in 2050 van hem of zijn erven. Is het niet zo verbeurt de kiezer zijn volledig opgebouwde vermogen.

Timmerfrans en Samson kunnen nu onbeperkt in de ruimte lullen zonder consequenties.

Tee Of Cup | 18-07-21 | 21:11 | 1

Gratuit opgeblazen gezemel is het. En het zal niet ophouden. Verdienmodel.

inCol | 18-07-21 | 21:22

Dat er geen kernenergie in die Green Deal zit. Snap het niet.

Rest In Privacy | 18-07-21 | 21:05 | 3

Timmermans is PVDA.
Wat denk je zelf?

Kapitein Sjaak Mus | 18-07-21 | 21:17

Green da's alleen windmoles en zonnepanelen. Ook als die niet "green" zijn.

2Little2Late | 18-07-21 | 21:41

@2Little2Late | 18-07-21 | 21:41:

En complete bossen uit andere landen in de bio-verbranding,
is heel milieu vriendelijk volgens groenlinks en kan dus best,
zolang u maar niet meer gaat bbq'en want de bbq is hitler.

TijdelijkOptimist | 18-07-21 | 22:04

Het meest erge is dat dit gebeurt op basis van instituties en macht gebaseerd op het verdrag van Lissabon.

Hier waten de Fransen en bij a 2/3 van de Nederlanders tegen.

Is er dan echt juridisch niks mogelijk qua rechtszaken of aansprakelijkheid jegens de regering om dit teruggedraaid te krijgen ?

Tee Of Cup | 18-07-21 | 21:02 | 3

Nee, want er heeft iemand getekend en de tekst is in een ander lettertype opgezet, de vlag is aangepast en het eu-volkslied is niet langer verplicht van toepassing.
Of was dat het verdrag van Maastricht waar we tegen waren en dat ook is doorgedramd ondanks tegenstemmen?

Dezenaamhier | 18-07-21 | 21:35

I am afraid we have lost control.....
Deze weg is in de jaren 90 ingezet. De enige weg is de weg wanneer het volk te veel pijn gaat lijden, wanneer ze er achter komen dat hun infantiel consumentisme niet voldoet. Dat gebeurt nog niet genoeg. Verder zal Europa gebruikelijk weer uit elkaar gaan vallen, zoals het al vele jaren historisch geregeld doet. Polen wordt de volgende grote. Je hoeft geen Habermas of Barber te zijn om te snappen dat de publieke sfeer en rationele discussies gesloopt wordt door zonnekoningen als Timmerfrans (en voorgangers) en kontlikkende media malloten.

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 21:35

Nou , laten we dan met zijn allen degene die getekend heeft aansprakelijk stellen !

Tee Of Cup | 18-07-21 | 21:42

Moet dit eng klinken? Ik zie bijna alleen maar positieve dingen. Waarom moet de arbeider een auto en een vakantie per vliegtuig? Er zijn fietsen en stacaravans aan het ijsselmeer. Wordt het eindelijk weer rustig op de weg en in het vliegtuig. Zonder EU zouden we dit nooit voor elkaar krijgen. Nu wordt er tenminste serieus aan de toekomst gewerkt, is het nog steeds niet goed.

BobDobalina | 18-07-21 | 21:02 | 18

@Smoelensmid | 18-07-21 | 21:16:
Waarom zou ik eerst met een vliegtuig de halve wereld over moeten vliegen om mezelf op een ander continent te leren kennen? En hoe lever ik dan een bijdrage aan de planeet? Ik snap er werkelijk niks van.

Joris Beltsin | 18-07-21 | 21:26

@BobDobalina | 18-07-21 | 21:14:
Dus een redelijk bestaan voor de meeste mensen vind jij socialistisch? Socialistisch is toch juist het leven van die lui van het politbureau boven iedereen die maar in de rij moet gaan staan voor brood? Net het feodalisme van Marie Antoinette, alleen noemen ze het anders? Ik zou eens in de spiegel kijken

radiatorknopje | 18-07-21 | 21:43
▼ 15 antwoorden verborgen

PvdA'ers die hier ten lande vrijwel geen mandaat meer hebben. En de architect is een verder ongekozen bureaucraat. Met 12.000 pagina's wordt dit een hamerstuk voor de enige democratische instituten die er wat over mogen zeggen, het EU-parlement en de parlementen in de lidstaten. Het is niet te geloven dat dit zomaar zo kan. Maar goed, zo ging het ook met de zogenaamde "grondwet". Een al veel te ingewikkeld document werd toen verworpen en vervolgens zonder noemenswaardige wijzigingen herschreven tot een veel dikker geval. Terwijl we een echte grondwet nodig hadden, in eenvoudige taal. Dat is ook hier het geval, zeker omdat dit inderdaad verstrekkende gevolgen gaat hebben.

Om te beginnen zou Timmerfrans de principes van de Green Deal vast moeten leggen, over de doelen, de verdeling van de lasten, en de plannen op hoofdlijnen, in een paar A4tjes. Daar kan dan eerst over worden geboomd (en gestemd!). Is men het op hoofdlijnen eens, dan kunnen de details volgen. De 12.000 pagina's kunnen (en mogen) in dit stadium slechts als onderbouwing dienen.

Muxje | 18-07-21 | 21:00 | 5

@Tee Of Cup | 18-07-21 | 21:05: Is EU materiaal dus hoeft niet over gestemd te worden. Nederland doet gewoon mee, want we zijn onderdeel van de EU. Net zoals dat leuke "Green certificate". Niemand had dat in z'n verkiezingsprogramma maar het gebeurt gewoon. Je hebt geen zak te vertellen.

2Little2Late | 18-07-21 | 21:36

@therealbraindump | 18-07-21 | 21:09: geen zorgen, dit gaat zo fout gaan dat het draagvlak vrij rap verdwijnt. Maar eerst zullen we ons flink bezeren door die malloten.

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 21:38

Aandoenlijk, dat je werkelijk nog denkt dat men iets wil doen wat 'de mensen' willen. Dan zou je het inderdaad op die manier doen.

Dit gaat echter niet over wat mensen zouden willen. Zoals de auteur al schrijft, dit gaat om macht, pure macht. Een organisatie zonder land, maar die wel graag een land wil worden. Ontsnappingsroutes worden dicht getimmerd en macht van landen ingeperkt. Afin, de auteur verwoordt het al treffend.

Ikdoemisschienmee | 18-07-21 | 22:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Mmm…, Hayek zei je he?
Hahaha, bijna had je me.

D-Fens_1963 | 18-07-21 | 21:03

Dank! Even wiki erbij gehaald. Ziet eruit als goed leesvoer.

kapoerewiet | 18-07-21 | 22:16

Bedankt voor de tip!

Froen | 19-07-21 | 09:10

Lodewijk de 14de nueqte kardinaalsdochters en menig horigen. Zijn die tijden vergelijkbaar?

horsteknots | 18-07-21 | 20:58 | 1

Nee, Franksje is alleen verantwoordelijk voor 50% van het lunch en diner budget van het europarlement.
Als je in 12 talen kan liegen kan je ook in zoveel talen factureren.

Dezenaamhier | 18-07-21 | 21:29

Dat hele gezeik over climate change en de illusie dat wij daar de oorzaak van zijn, laat staan dat wij daar ook maar iets aan kunnen doen, is sowieso absurd. Long read: www.bundestag.de/resource/blob/848534...

Masturwasbeert | 18-07-21 | 20:57 | 7

@BobDobalina | 18-07-21 | 21:05: Wat een knus hap-snap website-je vol cherry picking weerwoordjes voor mensen die te lui zijn om een boek te lezen maar wel snel een 'discussie' willen winnen. Met leuke plaatjes en kleurtjes ook nog.

kapoerewiet | 18-07-21 | 22:20

@BobDobalina | 18-07-21 | 21:22: Als je je eens zou verdiepen in de ‘science’ zal je zien dat er heel veel verschillende meningen zijn. Juist dat zou je moeten interesseren. Maar dat past natuurlijk niet in je wereldbeeld. Blijf drammen, de rest denkt wel door.

Masturwasbeert | 18-07-21 | 23:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Nexit, en heel vlug

sgaapje | 18-07-21 | 20:57

En de rest van wereld lacht ons uit.

inCol | 18-07-21 | 20:56 | 4

@Lorejas | 18-07-21 | 21:13:. Ik at vroeger ook geregeld Chinees(jes) dus dat houdt de boel dan een beetje in evenwicht.

BobDobalina | 18-07-21 | 21:17

Voor wat hoort wat!

Lorejas | 18-07-21 | 21:25

600 nieuwe kolencentrales in China, las ik. Timmerfrans, dat kan echt niet, svp foei gesprek!

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 21:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ok, simpel samengevat: Frans Timmermans kost ons in elk geval eenmalig 1200 miljard euro en 20-30% van ons inkomen.
Onvoorzien nog eens inflatie en andere zaken erbij, dus gaat er over de jaren heen nog eens 10% meer af en er zijn geen juridische mogelijkheden om van deze hypocriete ongekozen democraat met z'n gehuichel af te komen.
Nu we ongeveer weten hoeveel geld we kwijt zijn, is er nog een vraag, waar gaat dit geld naartoe en wat wordt er van gedaan?

Dezenaamhier | 18-07-21 | 20:54 | 3

En dat terwijl Europa 6,6% van alle CO2 uitstoot en Nederland in Europa maar 4,3%. Dus als al die 1.200 pagina's uitgevoerd worden heeft het nog steeds amper invloed op de temperatuur/klimaat. Er moet dus wel iets anders achter dit plan zitten.

Archimedes-2 | 18-07-21 | 21:10

@Joris Beltsin | 18-07-21 | 21:45: het gaat niet om het geld, het gaat om de macht. Als je het geld verdeeld bepaal je wat er gebeurd (behalve NL geld, wij flikkeren het over de schutting en eisen er niets voor terug, maar we zijn dan ook de gekke Henkies van de EU)

Ikdoemisschienmee | 18-07-21 | 22:22

De PVDA haat haar voormalige achterban, anders kan ik de groene plannen niet plaatsen

thanseeuwen | 18-07-21 | 20:52

Ik denk dat ik naar "Jongerenland" ga verhuizen.
Die gaan dus heul veul soepsidie krijgen (pag. 9453 t/m 10841),
altijd mooi weer, en.........
alle "jongeren" foetsie! Weg! In de EU!

vliegende knorrepot | 18-07-21 | 20:52 | 1

Dat dacht ik ook al. In Afrika komt steeds meer ruimte vrij.

echtpaul | 18-07-21 | 22:55

Remembeer een uitspraak van Jean-Claude Juncker, ja, die zuipert:
‘We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er besloten is, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg meer terug is.’

TonAlias | 18-07-21 | 20:49 | 4

Je kan er donder op zeggen dat mensen het hele klimaatgebeuren niet zo heel belangrijk meer vinden als ze er achter komen dat ze opeens geen geld meer hebben om op vakantie te kunnen omdat ze veel meer aan stookkosten kwijt zijn.

geenspam | 18-07-21 | 21:39

precies. En dan, plotseling is men er klaar mee. Hoe kan dat nou?

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 21:42

Hij was niet straalbezopen, hij had last van zijn rug. Getekend M.Rutte, naïef lijder oftewel totaalidioot..

revolte | 18-07-21 | 22:57
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
greetreset | 18-07-21 | 20:44 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Zo veel pretenties en zo veel vaagheid over de kosten die ALTIJD door de burgers betaald gaan worden. Ook in Brussel groeit geld niet aan een boom, en frases als “wellicht” , “misschien” wordt de rekening bij de afnemers / burgers doorberekend zijn gewoon volksverlakkerij. Natuurlijk worden kosten door energiebedrijven en industrieen doorberekend aan hun afnemers. Als ze dat niet doen gaan ze failliet.

marco52 | 18-07-21 | 20:44 | 5

@BobDobalina | 18-07-21 | 20:59:
Heb jij nou ook niet de dealer-junk associatie, Bob? Reutelende geldpersen zonder dekking? En we weten allemaal hoe zorgvuldig vadertje staat met dat geld omspringt (not! ). Zie het verschil echt niet met een dealer die een sukkel op straat een pilletje of stukje snuif aanbiedt, omdat het zo lekker is, uiteraard zonder bijbedoelingen maar louter en puur uit altruisme.

Graaisnaaiert | 18-07-21 | 21:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Eerst het zuur, daarna het zoet. Zo omstreeks 2100 gaat de economie weer groeien na een kleine eeuw krimp door de Green Deal. Of nog later, of nooit meer.

Rest In Privacy | 18-07-21 | 20:44 | 1

De Deal van Roosevelt werkte ook averechts.

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 21:44

Investeert in nieuwe apparatuur en gaat daarna voor een uitkering "for life".
Mooie tijden breken aan :-)

Aardappelplantje | 18-07-21 | 20:44

Als dit de waarheid behelst gaat iedereen doen zoals ik nu uit mezelf al doe en das dus dikke prima. Overbodige luxe is immoreel.

Neuth | 18-07-21 | 20:42 | 9

@Joris Beltsin | 18-07-21 | 21:03: Enige toeslag die ik ontvang is voor de zorg. Dat veel mensen graag de staatkas spekken met belasting afdracht moeten ze zelf weten, (vrije)tijd is mij te kostbaar.

Neuth | 18-07-21 | 21:22

@Neuth | 18-07-21 | 21:22:
Vrije tijd is bijna voor iedereen kostbaar. En er is werkelijk niemand die graag de staatskas spekt om anderen op hun schouders erbij te nemen. Het lijkt erop dat mijn vraag dus met ja beantwoord mag worden.

Joris Beltsin | 18-07-21 | 21:41

@Joris Beltsin | 18-07-21 | 21:41: Nee, veel mensen rennen onnodig. Primaire goederen komt uit een klein gedeelte van de arbeid. Toch is het normaal dat je enigszins je kost verdient.

Neuth | 18-07-21 | 21:52
▼ 6 antwoorden verborgen

Een somber toekomstbeeld maar zeker niet ondenkbaar zolang we niet aan bevolkingskrimp doen. En met zulke enorme staatsschulden met de EU voor bijna 50% als schuldeiser is nou juist bevolkingsgroei nodig om uit die schuldenberg te komen. Een nachtmerriescenario.
Blij dat ik een jaar of wat terug op Sassen van Elsloo gestemd heb.

Graaisnaaiert | 18-07-21 | 20:41

maar ik zie wel weer kansen, zo te zien gaat de 2e hands auto goedkoop worden, prima, en de benzine prijzen worden wel 3 euro de liter, maar als ik dan het huis niet kan verwarmen door de gestegen electriciteits prijzen, dan kan ik in ieder geval wel rondjes gaan rijden in de auto om het warm te krijgen

Stijlloser_from_NL | 18-07-21 | 20:38 | 1

Je moet het niet zo zwart inzien.... De mensen die de boot missen zullen gesubsidieerd worden....

Niet dat dat er ook maar iets goedkoper is geworden door subsidies. Die Britten hebben het nog lang zo gek nog niet.

Harvey2Face | 18-07-21 | 20:38 | 2

Hele hordes voorzien van subsidies is juist onderdeel van dat zwarte scenario....

Joris Beltsin | 18-07-21 | 20:46

Juist… reken maar dat het niet lang gaat duren voordat er aan die subsidie voorwaarden worden verbonden.

Trekhaas | 18-07-21 | 21:31

Gas afschaffen, alles op elektriciteit, in Leeuwarden kunnen diverse bedrijven etc... niet op het stroomnet aangesloten worden omdat ze aan de max zitten qua net.
Iedereen moet dus elektrisch het huis verwarmen, zei het met warmtepomp of kacheltjes, en dan doodnormaal voorstellen dat de elektriciteitsrekening flink omhoog gaat. Dat gaat dus dubbel-op.
Kunnen ze Frans niet in de appel van Sneeuwwitje laten bijten?

TonAlias | 18-07-21 | 20:37

Dat verhaal van die warmtepompen en energie verbruik is natuurlijk heel erg breed, ik heb er al 8 jaar twee warmte collectors van Cansolair aan de gevel en die verbruiken 30 watt aan stroom en leveren per stuk 3000 watt aan warmte... mijn 2500 kuub hut in Zuid Nederland is ineens een stuk rendabeler warm te krijgen ... Ook de electrische warmte pomp in de auto zorgt voor een zuinige rit met verwarming of airco en minder verbruik op de rijdende batterij.. eigenlijk ben ik er wel heel erg blij mee ...

Smoelensmid | 18-07-21 | 20:37 | 6

@geenspam | 18-07-21 | 21:35: Deze broeders zijn ontkenners van de eerste wet van de Thermodynamica. Ook bekend als Perpetuum Mobile gelovigen.

Lohengrin | 18-07-21 | 21:52

@BobDobalina | 18-07-21 | 21:12:
En dan heb je nog een categorie reaguurders die niet eens de basiskennis van natuurkunde in huis hebben om zelfstandig tot een oordeel te komen over de haalbaarheid van die technische ontwikkelingen. Die roepen gewoon een ander na.

Joris Beltsin | 18-07-21 | 21:56

@Lohengrin | 18-07-21 | 21:52:
Heer vergeef het hen, het zijn altijd weer die alfa's maar zij weten niet beter.

Joris Beltsin | 18-07-21 | 21:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Het gaat net zolang door tot het kaartenhuisje in elkaar dondert, eerst dan worden mensen wakker misschien, heel misschien. Die arme kleinkinderen.

jan huppeldepup | 18-07-21 | 20:37

In landen zoals Finland met grote afstanden en kleinere bevolkingsdichtheid en enorme koude zijn die elektroautootjes ook niet echt handig. En wat als je een dure camper hebt die op diesel loopt? Een elektrocamper zal zo zwaar worden dat je er een vrachtwagenrijbewijs voor nodig hebt.

Hadena | 18-07-21 | 20:36 | 9

@theo-is-dood | 18-07-21 | 21:01:
Dus het is niet denkbeeldig wat ik schetste, de armoedeval onder ouderen.
@Smoelensmit: Niet iedereen is een geraniumzitter na zijn 68e ( of 80e ).

Graaisnaaiert | 18-07-21 | 21:14

die gasten noemen de accumeter niet voor niks de guessometer: door de sterke koude en temperatuurswisselingen is de accu vrij instabiel qua vermogen.

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 21:47

Vakantie wordt straks weer met de fiets naar de Ardennen of naar Renesse. Lekker vieze seks in een tentje en na een week ongewassen retour naar mams.

Bakkeleures | 18-07-21 | 22:01
▼ 6 antwoorden verborgen

snatch, nice

Borat_Stikstov | 18-07-21 | 20:35

Lekker bezig Sassen! Dan nog vraag ik mij af waar een ieder het geld vandaan haalt om, met het risico van complete annulering, toch vakanties durft te boeken. Wellicht volkstammen geld teveel maar ik heb het niet.

overVecht | 18-07-21 | 20:35 | 1

Het grote voordeel van een vakantie nu, is dat het supergoedkoop is. Vorig jaar 3 weken Griekenland voor €740,- nu zelfs voor €620,-. Maar nu inderdaad dikke kans dat het niet door kan gaan. Tja. Awel, ik wacht het af.

Deksmaat | 18-07-21 | 22:00

Sommige mensen moeten slapen als ik dit lees. Maar waarschijnlijk gebeurd er niks en betalen we gewoon...

funkyd | 18-07-21 | 20:34 | 1

Deze feitelijkheedjes worden daarom ook niet de huiskamertjes ingeschenen. Dan is het gros te laat met het er, na er nog eens goed over denken, volmondig niet eens te zijn en in protest te gaan.

NiCeY | 18-07-21 | 20:42

Ik deel al je vrezen, maar wat doen we er aan?
Onze overheid staat te juichen, en de kiezers zijn veelal te dom om te beseffen waar ze op gestemd hebben.

Nuchternederland | 18-07-21 | 20:34

Vraag me toch af wie al die 12000 pagina's al doorgespit heeft en dan ook nog een conclusie kan trekken.

TonAlias | 18-07-21 | 20:33 | 1

zit pas op pagina 17, is nog het voorwoord

Stijlloser_from_NL | 18-07-21 | 20:41

Je zal maar een knietje in je portemonnee krijgen.

Rest In Privacy | 18-07-21 | 20:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland