Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

#GS20 - 2021 - RTL en Mediahuis: "Haal die beelden offline!"

GeenStijl: Nee, ga weg.

Peter R. de Vries werd midden in Amsterdam door zijn hoofd geschoten toen hij de studio van RTL Boulevard verliet en beelden daarvan gingen razendsnel rond op het internet. Een close-up van zijn bloedende hoofd, een lichaam dat bijna in verbazing beweegt. ‘Wat is me nou toch overkomen?’ Een foto van bovenaf, waarop hij juist roerloos en eenzaam op straat ligt. Latere beelden van heftig reanimerende agenten. 

Bijna tegelijkertijd steekt de voorspelbare storm van goedkope verontwaardiging op. Respectloos dit, sensatiezucht dat, opgeluisterd door gefrustreerde scheldpartijen die de machteloosheid van het weke moralisme verraden. Bij uw GeenStijl ploften kort achter elkaar twee mails binnen. Eentje van de “Legal & Public Affairs”-afdeling van RTL Nederland en eentje met de CEO (!) van Mediahuis (Telegraaf/NRC) op cc in een “Klemmend beroep van RTL om geen beelden van Peter R. de Vries te publiceren.” RTL schreef:

Nou, eh, nee, ga weg? Laat het maar zien hoor, wat er gebeurt in Dit Land. Niet abstract maken, gewoon in ieders gezicht gooien. Dit is wat bepaalde mensen in bepaalde métiers doen wanneer ze vinden dat je ze in de weg loopt. En als je niet tegen die beelden kunt, dan log je maar uit op Twitter en kom je lekker niet naar GeenStijl, dan ga je maar naar de NOS of naar RTL Klein of naar Mediahuis, die filteren de informatie precies tot op een niveau waarop ze denken dat hun publiek het aan kan. Omdat ze het zelf niet aankunnen wat er wérkelijk gebeurt.

Waar dat slappe sentiment vandaan komt, zagen we bij Humberto en Op1, talkshows waar sentimenteel gekwezeld werd over ‘persvrijheid’ en hoe de journalistiek ‘in gevaar’ is en wat voor geweldige belangrijke onbuigzame man Peter R. is, of was, met steeds maar dat filmpje van toen hij zei dat ie liever rechtop leeft dan op zijn knieën sterft en dat dan herhalen totdat iemand - een journalist, natuurlijk - zegt dat ‘bepaalde partijen’ wel eens over “hoernalistiek” of “tuig van de richel” praten en dan is er ineens een zondebok gevonden en het eigen verhaaltje rond: Het is een aanslag op de journalistiek, omdat bepaalde politici of mensen op internet wel eens “fake news” naar de NOS roepen. 

In de persco vroeg een journalist (EEN JOURNALIST) of de politie werk ging maken van het verwijderen van de beelden. Ze vroegen niet of Peter R. beveiligd werd en zo nee, waarom niet. Ze vroegen niet aan Halsema hoe ze nu over preventief fouilleren denkt. Ze vroegen niet aan hun eigen RTL-collega’s wat die deden voor de veiligheid van een man die avond aan avond in liveshows zit en dus een extreem makkelijk te vinden doelwit is, en waarom ze denken dat John van den Heuvel geen live programma’s meer mag doen. Ze vroegen of de politie de beelden van de werkelijkheid van het internet zou gaan halen, een vraag die door Halsema héél gretig werd aangegrepen om een emotionele oproep tot persbreidel te herhalen. En dat werkt:

Social

Fun fact: Rachid begon zijn carrière bij de Staatsomroep

Toen moesten de politici nog komen. Kaag, Ollongren, Hoekstra: allemaal op Twitter vol mee in het frame dat het een aanval op de vrije pers en de journalistiek is, terwijl het veel waarschijnlijker is dat Peter de Vries getarget werd vanwege zijn zelfverkozen rol als adviseur van een kroongetuige in een maffiazaak. 

Daarna Ferd Grapperhaus (voor dramatisch effect met blauw/blauw naar zijn ministerie gereden, ver nadat De Vries al vijf kogels op zich afgevuurd had gekregen) en Mark Rutte die samen binnensmonds monkelen dat het om onze rechtsstaat en persvrijheid en samenleving gaat, maar zelf al jarenlang een Doctrine in stand houden die journalisten én de Kamer actief bij elke vorm van belangrijke controlerende informatie weghoudt. En ook op dinsdagavond géén antwoord geven op de vraag of Peter nou wel of niet beveiligd werd, na alle moord en doodslag die er gepleegd is in de afgelopen jaren in laten we zeggen een bepaalde lucratieve sector van de zwarte markt in narcotische middelen.

Bij Grapperhaus kun je op zulke momenten alleen maar denken aan zijn waanzinnige wensen om minder festivals toe te staan om op die manier het drugsgebruik bij bezoekers terug te dringen. Tandeloos, amechtig, lachwekkend. We hebben geen tanden. Anders hadden we die wel laten zien toen de broer van kroongetuige Nabil B. werd vermoord. Toen dat hoofd op de stoep van die sisha lounge aan de Amstelveenseweg lag. Na alle liquidaties en vooral die vreselijke vergismoorden. Toen Derk Wiersum voor z’n eigen huis werd afgeschoten.

Maar nee. Sentiment is wat we krijgen. Talkshows vol sentiment, opgediend met oogkleppen op en zonder het ooit te hebben over die steeds killere, steeds brutalere en steeds bloederiger wordende straatoorlog die de drugsmaffia van de Nederlandse narcostaat maken. Zij winnen terrein en wij verliezen louter.

Dat laffe mediasentiment keert zich tegen enkele twitteraars en websites die de beelden van die rauwe realiteit delen, terwijl de hoernalisten van SBS Talpa (de nieuwe eigenaar RTL) de moeder van Natalee Holloway bellen voor haar reactie op het lot van Peter de Vries, of RTL dat hard werkt aan de samenstelling van de klassieker “dit zeggen buitenlandse media over de aanslag op Peter R. de Vries” om die als goedkope roundup-clickbait te kunnen publiceren terwijl hun eigen adjunct nog even verder larmoyant snottert over het “tuig van de richel”-frame.

Social

Ook weer eens te veel witte wijn door z’n sentiment gegoten

En wat RTL Nieuws en Mediahuis betreft: We werken niet voor jullie. We werken voor onszelf. Dus we halen niks weg. Ook al vraagt die NRC-CEO het in eigen persoon. Ga liever bij jezelf te rade: enorme media-organisaties met dito macht, invloed en bereik die een van de laatste onafhankelijke online uitgeverijtjes onder druk proberen te zetten om hun persvrijheid en vrije nieuwsgaring op te geven? Vanwege wat precies? Een nieuwsfeit!? Nee sorry. GeenStijl bestaat bij de gratie van de rauwe internetrealiteit en onze absolute onwil om daar poortwachtertje op te spelen. En het enige dat we feitelijk leerden dinsdagavond was wat die beelden ons lieten zien, niet wat de pers ons vertelde. Dat was sentiment, zelfbeklag, vingerwijzen en jezelf beroepen op je eigen bekrompen moraal, zoals zo fantastisch vormgegeven door Volkskrantvrouwtje Pieter Klok en dat wijf van de NVJ bij Humberto, of de uitnodiging van Bert Huisjes aan zichzelf om bij zijn eigen programma aan te schuiven en de geacteerde woede van Yelle Tieleman in datzelfde Op1 (oeh hij zei ‘godverdomme’ op tv!).

Voor jullie dus dezelfde middelvinger als voor al het tuig van de richel en de hoernalisten uit de babbelkaste die zichzelf en hun publiek trachten te verdrinken in sentimentaliteit om de harde realiteit van iemand die uit zijn hoofd ligt te bloeden na een liquidatiepoging niet onder ogen te hoeven zien. Want voor je het weet, moet je het over veel te lastige onderwerpen gaan hebben. Het wachten is godverdomme alleen nog op Peter R., The Musical.

Eeh Mediahuis. Begin anders ff in je eigen toko, OK?

Dit was natuurlijk prima

Kon allemaal maar

Deze foto moest Europa veranderen

ENFIN.

Mag Wel

Social

Mag Niet

Social

Reaguursels

Inloggen

Daarom dus GS. Well done Van Rossum. Als jullie er niet waren....

Doordewarloper070 | 07-07-21 | 17:29

Jullie hebben gelijk, die kut-politici willen zo snel mogelijk een emotioneel bliksemafleider toepassen, om de kern en de essentie EN de oorzaak van de smurrie die ons land binnengebracht is, te verdoezelen.
En daarmee ook hun eigen falen....

Delfts Blauw | 07-07-21 | 16:15

De spijker op z'n kop. Hulde aan de schrijver. In één tekst de problemen van deze krankzinnige tijden aangekaart op een nuchtere en heldere manier. De aanleiding is triest, maar ik heb niets nodeloos kwetsends of ongefundeerds gezien. De tendentieuzen in dezen zijn de anderen en ik ben blij dat Geenstijl de moeite heeft genomen zich te duiden c.q. verantwoorden. Klasse en <strike>Geen</strike>stijl!

CavemanBass | 07-07-21 | 16:09

Tenenkrommend weer dat gekwezel over de beelden, typisch links anderen jouw wil willen, opleggen. Je hoeft niet op GeenStijl te komen. Daarnaast al die talkshows gister, wat een geneuzel allemaal. En maar om de hete brei heen draaien, maar verder hebben we heen narcostaat, Mark Pinokkio heeft alles in de hand. Typisch ook weer het weglaten van 'lichtgetint', want deugen tot de max.

En die Ghosen moet helemaal zijn t*phus kop houden.

TrickMeister90 | 07-07-21 | 15:57

De realiteit is nooit aangenaam, maar het is o zo nodig om te laten zien! Niet dat gezwets over persvrijheid, maar waarom laten wij dit hier zo maar gebeuren?!

kolonel bromsnor | 07-07-21 | 15:20
-weggejorist-
B_ENGELTJE | 07-07-21 | 14:47

Uitstekend geschreven.. hulde!

HiddenAgenda | 07-07-21 | 14:42

Af en toe schemert het oude GeenStijl door en dat maakt me gelukkig…

Graftak | 07-07-21 | 14:20
-weggejorist-
Veelteveel | 07-07-21 | 14:19 | 1

En zo is het maar net! Geweldige lap tekst. Het censureren van heftige beelden draagt alleen maar bij aan de vertrutting van dit prachtige landje.. Leuke voorbeelden ook van Van Gogh en Fortuyn. Toen kon het nog wel, was ik maar eerder geboren.

Opsporingsambtenaar | 07-07-21 | 14:14

BAM! En wederom een kleine, extra, donatie. Indachtig de rokende servers van gisterenavond zal deze welbesteed zijn.

hirsute_priapist | 07-07-21 | 13:52

Ze wisten destijds niet hoe snel ze de beelden van Fortuyn en Van Gogh in the ether konden gooien, destijds nog in een veelal internetloos tijdperk dus had makkelijk voorkomen kunnen worden. Volop in de krant, uitvergroot. Als je tegen het establishment bent dan tel je toch minder mee.

Caesar.is.Keizer | 07-07-21 | 13:48

Pats boem! Raak stuk tekst!
En ja, het was een onsmakelijk filmpje, als familielid zou ik het niet willen zien. Maar ja, als familielid zie je sowieso niet graag dat een familielid wordt neergeschoten...
Sterkte in ieder geval aan allen.

Timide_Aso | 07-07-21 | 13:43

Godverdomme, wat een goed verhaal. Hierom lees ik Geenstijl, ga zo door met tegen heilige huisjes trappen, mijn zegen hebben jullie!

momferd69 | 07-07-21 | 13:39

Ik hoef geen beelden van een neergeschoten Peter R. de Vries te zien.
Ik hoef geen "wij worden weer gediscrimineerd"-tweets te lezen omdat het woord "lichtgetint" is gebruikt in het Burgernetbericht.
Ik hoef geen mensen te horen die bij zijn dat Peter R. de Vries is neergeschoten en scanderen 'John van den Heuvel is de volgende’.
Ik hoef zeker geen Danny Ghosen verbaal te zien en horen uithalen naar PVV en FvdD in Humberto n.a.v. het neerschieten van Peter R. de Vries.
Uit respect voor Peter R. de Vries, de familie en vrienden plaats ik wel de tweet van zijn zoon @Roycedevries01:
Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden. Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase. Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden. De familie.

MK27 | 07-07-21 | 13:36 | 1

Ik vind 't vooral bijzonder dat men uithaalt naar PVV en FvD omdat er iemand is geliquideerd door (waarschijnlijk) een doelgroep waar juist die partijen tegen ageren.

Voelt een een beetje als de Partij voor de Dieren aanvallen omdat een vegan is neergeschoten door een omnivoor... doesn't make any sense xD

ReyNemaattori | 07-07-21 | 15:52

Herrinneren jullie je deze nog?
youtu.be/hWIvUTmuNIw

PRdV, Hebdo, slachtofferschap en er zelf om gevraagd hebben....
Harde analyse van Hans Teeuwen.

michelpen | 07-07-21 | 13:31

Legalisatie van drugs zal een hoop problemen schelen lijkt me.

Neuth | 07-07-21 | 13:28

Doorzichtige truc!!! De gebruikelijke journalisten proberen deze moordaanslag op zichzelf betrekken, om te gebruiken tegen degenen die kritiek hebben op de linkse, eenzijdige journalistiek! Terwijl het hier "slechts" gaat om een liquidatie, gepleegd door de mocro-maffia om een lastige luis in de pels uit de weg te ruimen.

Rationa | 07-07-21 | 13:21 | 3

Eens. En die mocro-maffia kan jarenlang al zijn gang gaan door de slappe linkse politiek van wegkijken en niet benoemen.

kortebroek | 07-07-21 | 13:29

Begon gisteren al bij Humberto. Als Hiddema daar niet had gezeten was dankzij Danny Ghosen de frame al geweest: "dit komt van FvD en PVV -etc"
Die frame gaat er nu alsnog overheen. Dat dit komt van drugslords die goed boeren bij pillen van mensen op hun feestjes, en daarmee feitelijk door drugsgebruikers, Dát word niet besproken.

Markeer mijn woorden.

DeJemelscheet | 07-07-21 | 13:33

@DeJemelscheet | 07-07-21 | 13:33: heb de tenenkrommende bijdrage van Danny Ghosen toevallig gezien; ik heb respect voor Theo Hiddema. De woede was van zijn gezicht af te lezen maar hij hield het heel erg netjes. In tegenstelling tot Danny Ghosen, die zijn Libanese afkomst en symphatiën effe duidelijk liet blijken. De etterbak.

MK27 | 07-07-21 | 13:41

Het is een aanslag op wegkijkland. Met dit soort beelden komt de realiteit te dichtbij. Liever blijft men doen alsof alles koek en ei is.
Stop met de werkelijke wereld te tonen! Wat denken jullie wel niet dat jullie zijn? Journalisten of zo?

IndoorexpaT | 07-07-21 | 13:21

Hulde aan Geenstijl! Selectieve verontwaardiging van het softnews als het hen uitkomt. Aanslag op de journalistiek, laat me niet lachen.

Carden | 07-07-21 | 13:19

Lijkt mij geen kwestie van huichelarij, maar van propaganda (o.a Marokkanen, Wilders, Hoge Raad).

HogeNood | 07-07-21 | 13:11

Hulde Geenstijl, het verrotte sentiment wat door het huidige journalistieke waait is zo hypocriet als de pest. Het is ontzettend treurig wat deze man overkomen is, maar het is belangrijk dat we dit in beeld brengen. Hopelijk staan we ooit eens met zijn alle op om een eind te maken aan corruptie, de toenemende criminaliteit en de algehele verloedering, cq afbraak van de huidige maatschappij. Peter, rust in vrede.

Broodjeuh | 07-07-21 | 13:08

Wat nergens in dit topic genoemd wordt maar waar het volgens mij ook om gaat is (het recht op) privacy. Iets waarvan ik dacht dat Geenstijl dat hoog had zitten. RTL noemt het in de mail in iets sjiekere termen 'de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer'. Je kunt zeggen: 'Ja, maar het is gefilmd op de openbare weg, dus dan mag het', maar ja, zo'n Peter ligt daar natuurlijk niet vrijwillig op straat uit zijn neus te bloeden in een - laten we zeggen - nogal kwetsbaar moment. Als Geenstijl echt om privacy geeft kan ze er ook voor kiezen de beelden daarom niet te tonen.

Verschil trouwens tussen de beelden van Peter en de foto's van Theo, Pim en die kleine: die waren, in tegenstelling tot De Vries, alle drie al dood. En het is wat cru misschien, maar voor een dode is privacy toch niks meer waard.

Zottekap | 07-07-21 | 12:54 | 5

Ik denk dat je er vanuit mag gaan dat Peter nu niet bij machte is om zich hieraan nu enorm te gaan storen. Dus dat argument dat er een duidelijk verschil is gaat niet helemaal op denk ik.

Caser | 07-07-21 | 14:01

@LangeJannetje | 07-07-21 | 13:10: Selectief, omdat privacy iets van jezelf is. De privacy van Peter is de privacy van zijn familie niet.

@kortebroek | 07-07-21 | 13:30: Omdat Peter hier aan het creperen is en op zo'n moment misschien liever even geen pottenkijkers heeft.

@Caser | 07-07-21 | 14:01: Wjoa, dat is wel waar. Totdat Peter uit zijn coma komt en zijn eigen halfdode lichaam op internet ziet staan.

Zottekap | 07-07-21 | 15:25

Je principes wat betreft privacy kun je eenvoudig naar de zijlijn schuiven zodra je iets sensationeels kan plaatsen.
Niemand zou het in zijn hoofd halen om zwaargewonde mensen in auto-ongelukken te posten, maar als je een BN-er bent dan maakt dat blijkbaar niet uit.

Captainheinkel | 07-07-21 | 16:39
▼ 2 antwoorden verborgen

De aanslag op Peter R. de Vries mag niet onbestraft blijven. Dat schrijft korpschef van de Nationale Politie Henk van Essen. Groot op de frontpage van de telegraaf.
Beetje merkwaardige open deur uitspraak of bedoelt hij dat er zoveel aanslagen onbestraft blijven en er nu een uitzondering wordt gemaakt op die regel ?

dijkbewaker | 07-07-21 | 12:54

Raak stuk Nijman, Geenstijl is mijn krant... punt uit.

BL!ZZ | 07-07-21 | 12:45

Chapeau @redactie. Ik zag het gisteren al, vooral bij Bart op twitter. Vanuit waar ik sta maken jullie exact de goede keus.

DeJemelscheet | 07-07-21 | 12:29

Ik denk dat het een gevolg van de feminisering van de maatschappij is, waar alles lijkt te draaien om de toon en het nimmer over de inhoud gaat.

Hoogste tijd voor de-feminisering te beginnen met zichzelf feminist noemende "mannen". Wees trots op je mannelijke attributen/karaktertrekken ipv ze te verdringen omdat de/je vrouw dat graag ziet. Grow a pair en zeg vaker "nee"!

_Roy_ | 07-07-21 | 12:28 | 1

Praat voor je eigen teefje, niet voor mij. Er zijn vrouwen genoeg die ook niet jankerig zijn.

Grasgriezel | 07-07-21 | 14:37

Die filmpjes en foto's zijn harde realiteit, te hard voor tere deugzieltjes die zo geconfronteerd worden met jarenlang wegkijk beleid. Dat GS dit publiceert is hun goed recht, akelig nieuws is ook nieuws, je hoeft niet te kijken.

revolte | 07-07-21 | 12:24

Karst Tates, die zichzelf in een Suzuki Swift op de naald van Apeldoorn te pletter reed, is ook nog steeds in high-res te google-en. Of mag dat wel omdat hij kort daarvoor inreed op publiek?

Pettertje | 07-07-21 | 12:23 | 1

Hear, hear!

SmurfenSlurfje | 07-07-21 | 12:17

Prima stuk. Doodziek wordt je van die "dode bomen" blaadjes en hun zogenaamde journalisten.

nightwish | 07-07-21 | 12:12

Ik kom hier al sinds 2003 (toen nog met andere nick). Soms publiceren jullie populistische drek, dan weer eigen emoporno, maar vrijwel nooit hypocriet en altijd bovenop het nieuws. Ook dit opiniestuk weer. Chapeau. Met pluim enzeau!!

YoMoms | 07-07-21 | 12:07

Dit stuk zou verplichte kost moeten zijn op scholen voor de journalistiek.
Trouwens, dat gaat op voor veel meer stukken die op deze site staan.

Gele Beer | 07-07-21 | 12:06

Wat in hetzelfde rijtje thuis hoort; die sentimentele en vooral überschijnheilige best betaalde acteur van Nederland. De koning. Dus.
Afspraken met de pers willen maken voor 'het fotomoment' in Lech en zo. En uitgesloten worden daarvan als je het lef hebt je als Peter R. de Vries te gedragen en zelf op onderzoek uitgaat met als resultaat een plaat van een prinsàs die iets te jolig aan het sleepliftanker hangt, oder so etwas.

De moralistische hypocrisie is tot staatsnorm gemaakt, dankzij deze emotioneel incontinente nepkoning, en pleit daarmee alle bn'ers en journo's die dezelfde ongein kwezelen vrij.

All is lost.

Tierelier | 07-07-21 | 12:03 | 1

De best betaalde acteur gisteren, in een verklaring die op de teevee getoond werd als moreel richtsnoer voor alle andere steengoed betaalde acteurs die te gast zijn in programma's gepresenteerd door steengoed betaalde acteurs van steengoed betaalde tv-zenders en steengoed betaalde NPO-omroepen:

"Journalisten moeten onbedreigd en vrij hun belangrijke werk kunnen doen. Wij voelen ons verbonden met iedereen die zich inzet voor de vrije pers in onze rechtsstaat."

Geen enkele journalist hoeft dus nog de code te onderschrijven waarmee de best betaalde acteur journalisten knevelt om ongewenste foto's te voorkomen.
Geen enkele journalist hoeft dus nog bang te zijn straks niet meer welkom te zijn na het niet ondertekenen van die afpersverklaring want de best betaalde schijnheil van dit land beloofde immers heilig dat je ombedreigd en vrij schijt kan hebben aan de best betaalde sentimentele komediant en hem en zijn koninginnepoes en derlui kinderen onbeperkt kunnen vastleggen in tal van onbeperkte, onbedreigde en vrije poses.

Of niet dan, sukkelkoninkje van sukkellandje??

Tierelier | 07-07-21 | 12:21

Als Pieter - vervelende man - Klein bepaalde politici gaat aanspreken, mag ik dan ook cokegebruikers aanspreken? Immers: door hun gebruik wordt de drugswereld gefinancierd inclusief alle daaruit voortvloeiende moorden en afrekeningen.

Amsterdamsko | 07-07-21 | 12:01

Goed zo, rug recht houden tegen zoveel hypocrisie.

sioux_ | 07-07-21 | 11:59

Hear, hear! Eat that, stelletje hypocriete moraalridders druipend van goor vies vals sentiment! Dit fantastische lik-op-stuk geeft de burger weer moed! Zo, dat moest ik even kwijt. Van Peter R. de Vries krijg ik rooie vlekken in de nek, maar dat heb ik er graag voor over, als hij maar overleeft. Zet em op, taaie rakker.

Wiebenick | 07-07-21 | 11:53

Hulde Nijman, hulde. Magenta leads the way

quisnix | 07-07-21 | 11:50

Krek zo is ‘t, van Rossem, geen speld tussen te krijgen. Treurig, dat die huilstruiken van de reguliere media dat ondanks hun vermeende intellect niet in willen of kunnen zien.

Lubbberrtt | 07-07-21 | 11:47

Ik vind dit echt een héél goed artikel van Nijman. Zelf heb ik de beelden niet gezien en ik ga ze ook niet zien. Moet nog veel vreselijker zijn voor Peter's naasten. Zou dus makkelijk zijn om te zeggen: verwijder de beelden! Zou ook mijn eerste gedachte zijn.

Maar dit artikel doet mij beseffen dat de beelden met alle recht wél als ter zake moeten worden gezien.

Papa Jones | 07-07-21 | 11:44

Speciaal voor dit artikel een account aangemaakt bij GS. Exact de vinger op de zere plek! Geweldig geschreven. Als de MSM consorten dit soort inzichtvolle items zouden schrijven over de NL politiek en andere sociale problemen was dit land een stuk beter af! Premium lid er bij, en dank!

Mecallie | 07-07-21 | 11:40 | 1

Welkom!

SinisterNL | 07-07-21 | 12:07

En hierom ga ik weer geld overmaken naar de roze plofkap.

Ipv de selectieve jank mariekes

Triple2K8 | 07-07-21 | 11:39

Eens met GS. Verzoeken van de politie kan ik mij ergens nog enigszins voorstellen. Al te veel duidelijkheid zou het onderzoek kunnen belemmeren.
Echter, verzoeken zoals van RTL staan bol van de schijnheiligheid en valse sentimenten. In de prullenbak ermee!

Hendrick9999 | 07-07-21 | 11:38 | 2

Ik ben eventueel ook alleen maar gevoelig voor politieverzoeken ihkv het onderzoek maar dat lees of hoor ik nergens. U wel?
Overigens wel opvallend dat dezelfde politie ons continue smeekt om beelden van de plaatsen delict.

Amsterdamsko | 07-07-21 | 12:05

@Amsterdamsko | 07-07-21 | 12:05: Ja precies. Er schijnt trouwens een wetsvoorstel in de maak te zijn over het filmen van allerlei gebeurtenissen in de openbare ruimte.
Mocht dat inderdaad tot wet verheven worden, dan gebruik ik mijn dashcam alleen nog voor mijzelf. Verdachte gebeurtenissen en/of verdachte situaties stuur ik dan niet meer door naar de politie. Zoek het uit!

Hendrick9999 | 07-07-21 | 12:29

Weer om in te lijsten dit stuk van Van Rossem, wat kan die gast schrijven; krijg er hoge bloeddruk van

naxapinu | 07-07-21 | 11:34

Topstuk van Nijman! Zou mooi zijn als de geschokte, vingerwappende journalisten hier nu eens inhoudelijk op reageren. Gokje: gaat niet gebeuren om dat er zo verdomde weinig tegenin te brengen valt.

Ad Fundum | 07-07-21 | 11:34 | 1

De eerste MSM-journalist die op dit stuk inhoudelijk reageert neem ik wél serieus.

Papa Jones | 07-07-21 | 11:35

Meteen premium lid geworden, lang leve ongefilterd nieuws!

TahPhallus | 07-07-21 | 11:33
-weggejorist-
benjeallanggek | 07-07-21 | 11:32

Lekker modder gooien tussen verschillende partijen en sensatie zoeken, terwijl het nog niet eens bekend is of Peter het zal overleven.
Ga vooral door en denk dat je de morele "highground" hebt. Ondertussen kunnen dierbaren van Peter zien hoe hij bloedend op de grond ligt.

Captainheinkel | 07-07-21 | 11:31 | 3

Word volwassen.

Papa Jones | 07-07-21 | 11:37

Ziet er niet goed uit.

van Oeffelen | 07-07-21 | 11:54

@Papa Jones | 07-07-21 | 11:37: Goed argument ook, fatsoen en respect zijn een teken van kinderachtigheid? Dan ben ik maar kinderachtig.

Captainheinkel | 07-07-21 | 16:36

Het is goed dat peter geen vaasje droeg….. was misschien ook stuk gegaan

Habe das Gewust | 07-07-21 | 11:24

Heerlijk stuk! Hulde! Verplichte leeskost bij alle mediahuis en RTL/SBS6 typetjes.

honde | 07-07-21 | 11:23

Man wat een goed stuk. Ik ben al jaren premium, maar doneer graag extra voor dit soort topics

LouReed | 07-07-21 | 11:18 | 1

Reeds gedaan!

Hendrick9999 | 07-07-21 | 11:40

Duding bij Op1 had mopeten zijn dat we in NL nu eenmaal een onderwereldcultuur hebben gekregen. Zoals ook in Zuid Italie.

adhd-je | 07-07-21 | 11:16

Hiervoor kom je dus op Geenstijl: legt de vinger precies op de zere plek.
De hypocrisie. De dubbele standaard. Het wegkijken. Het meel in de mond.
Anno 2021 is Geenstijl zo'n beetje de enige nog die de waarheid durft te zeggen.

hetmoetdanmaar | 07-07-21 | 11:14 | 1

Inderdaad en ik ben er blij mee.

Rdock | 07-07-21 | 11:17

Ja die Marokkanen ook. Pool blijkt verdachte.

Beste_Landgenoten | 07-07-21 | 11:14 | 10

@Quicksilvert | 07-07-21 | 11:25:
De andere daders?
De man uit "Rotterdam"?
De opdrachtgever(s)?

Je weet gewoon niet genoeg.

hetmoetdanmaar | 07-07-21 | 11:30

@ beste landgenoten Lekker lopen pijpzeiken over de al dan niet Marokkaanse afkomst van de dader , hoe geborneerd kun je zijn, man man man

Professor Bacterie | 07-07-21 | 11:34

Met de dader liepen er waarschijnlijk tientallen rond met de zelfde kleding. Die stoven alle richtingen uit en de dader ging op een terrasje een pilsje bestellen.
En ja bij die bende zitten alle nationaliteiten.
Politie heeft waarschijnlijk bot gevangen.

Rest In Privacy | 07-07-21 | 11:38
▼ 7 antwoorden verborgen

Blij met deze stellingname hr. Nijman. top!
Hiermee zie ik mijn oude GS blog weer schitteren in rauwe bitteren eerlijkheid.
Dank daarvoor., want een criminele afrekening als deze is geen vergelijk met een aanslag op de rechtsstaat als die van Fortuyn, of de misselijke ideologische moord op Theo.

Welles! Nietes! | 07-07-21 | 11:13 | 3

Zo boer, moet jij niet naar het Malieveld?

Prinsemarij | 07-07-21 | 11:15

Als je de persoon Peter R. De Vries even weglaat denkt u er misschien anders over.

In mijn visie is iedere moord of poging daar toe een aanslag op de rechtstaat.

Ik voel mij gesterkt in dat idee omdat, mits er een arrestatie is geweest, verdachten doorgaans voor de rechter komen die zaken aan de beschreven normen en waarden van de Nederlandse rechtstaat toetsen, om te kijken of er wel of niet inbreuk is gepleegd op die rechtstaat.

Wat de uitkomst van zo'n toetsing is, is een tweede waar we het nog een keer over moeten hebben. De teleurstelling die deze soms oplevert in de Nederlandse rechtstaat zou voor politici mogelijk een aanleiding moeten zijn dit tegen het licht te houden als wetgevende macht.

SmurfenSlurfje | 07-07-21 | 12:16

Zo hee, na decennia zal ik wel of zal ik geen account aanmaken rost ie vandaag de spijker zodanig op de kop dat ik wel moet. 20 jaar terug op stand, opinari als direct gevolg van het wippen van Van Gijzel. Probeerde nu wel Freeze, maar die was al bezet ;-)

gijzelaar | 07-07-21 | 11:10

Je zou toch verwachten dat dit het einde betekent voor 'politiek correct'?

Pierre Lebon | 07-07-21 | 11:08 | 1

Och, ze krijgen het zonder twee keer knipperen voor elkaar om eerst te zeggen dat de vrije pers zo belangrijk is en direct erachteraan dat geenstijl weg moet omdat ze beelden laten zien van een dooiende de vries. Ik verwacht helemaal niets meer, ik veracht slechts nog de hypocrisie.

elfenstein | 07-07-21 | 11:16

Nog steeds geen details over de daders, rara politiepet uit welke hoek zou het toch komen ?

Aangezien we topjournalisten hebben in Nederland zullen we dit spoedig horen.

Roze_bril_drager | 07-07-21 | 11:02 | 3

Ik lees net dat het een pool en een rotterdammer waren.

elfenstein | 07-07-21 | 11:17

Details zijn bekend. De daders hebben een Katholieke opvoeding genoten.

Cobarde | 07-07-21 | 11:18

Topstuk weer van GS. De vinger op de zere plek.
Rutte doet alsof het een aanval op de 'vrije journalistiek' zou zijn, met Wilders/Baudet als kop van jut natuurlijk.
Dan hoef je het niet te hebben over Nederland als narcostaat waar afgehakte koppen op straat gelegd worden, onschuldige burgers vergisvermoord, advocaten en mensen als Peter zonder scrupule worden omgelegd vanwege de belangen. Nee we steken liever onze kop nog wat dieper in het zand.

Eppo | 07-07-21 | 11:01 | 4

Ik sluit mij bij je tegel aan, als je het goed vind.
Een uitstekend fel stuk. Ik snap wel dat de beelden schokkend zijn om te zien, maar ik kan er voor kiezen er niet naar te kijken, dat doe ik meestal ook. Mijn keuze.

Het is echter wel wat er gaande is. Niet abstract, echt een mens die daar vechtend voor zijn leven op straat ligt, omdat een meedogenloze crimineel hem lastig vindt.

Nuuk | 07-07-21 | 11:09

Prima en helemaal eens met het stuk van GS. Maar kunt u me uitleggen wat de meerwaarde is van het tonen en verspreiden van gruwelijke beelden?

Waakvlam | 07-07-21 | 11:16

Volledig mee eens, miljarden lopen er via de Rotterdamse haven, Schiphol en de XTC labs in Brabant maar daar hebben we het liever niet over...... Ga door GS, prima stuk.

Knip | 07-07-21 | 11:37
▼ 1 antwoord verborgen

Ik snap dat GeenStijl de beschikbare beelden deelt, geen enkel probleem mee. Wat ik niet snap is dat je als omstander of getuige de neiging krijgt een stervende man te filmen.

JJMS | 07-07-21 | 11:01 | 2

Ja, echt..
Gelukkig was er die vrouw die haar hand op hem legde..

Ben Adam | 07-07-21 | 11:13

Opdrachtgever wil waar voor zijn geld, zie: Knufter | 07-07-21 | 08:58

klön | 07-07-21 | 11:19

Ze vergiftigen hun eigen land. De aandacht wordt weer afgeleid van het werkelijke probleem. Het probleem dat niet benoemd mag worden. Diezelfde avond werd er in de opinieprogramma's alweer met het moraliserende vingertje gewezen naar 'rechts'. Tuurlijk, daar ligt het probleem. Hoe f#cking debiel kun je zijn?

Op Hiddema na allemaal tafelgasten die met dezelfde tong praten. Die tv-kijkers met de reeds verweekte geesten worden weer met de neus dezelfde kant op gedirigeerd.

En dan die Pieter Klein met z'n f#cking tweets vol selectieve verontwaardiging.

Wat een foute incestueuze bende daar. En dan die

Von Bliksum | 07-07-21 | 10:59

Is het nou Naabiel B of Nebbil B? Iedere verslaggever spreekt die naam weer anders uit. Wat zou Peter Rudolf er van zeggen?

van Oeffelen | 07-07-21 | 10:56

Is de laatste tweet in het artikel verwijderd? Kan 'm niet openen. Wat stond daar?

TRUMP | 07-07-21 | 10:55

De aanslag die je wist dat zou komen ...

Usumani | 07-07-21 | 10:55 | 2

De tegel die je wist dat zou komen is hier.

Reaaalist | 07-07-21 | 11:07

Linksmens Pieter Klein probeert nu te beargumenteren dat Wilders en Baudet de kansenparel hebben geïnspireerd om Peter R te "mollen" met hun terechte kritiek op de journalistiek? Wat een belediging voor de intelligentie van zijn publiek.

intrigant | 07-07-21 | 10:52 | 6

@intrigant | 07-07-21 | 11:05:
Gelezen, maar in Peter Klein zijn tweet worden Wilders en Baudet niet genoemd. Het verband dat jij noemt, zie ik niet terug in zijn tweet.

gaffelbaard | 07-07-21 | 16:08

@gaffelbaard | 07-07-21 | 16:08: welke politici denkt u dat hij bedoelt dan? Hij heeft het expliciet over tuig van de richel, wat Geert Wilders onlangs nog heeft getwattert over het Nederlandse journaille

intrigant | 07-07-21 | 16:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Het eerste wat ik dacht. Een aanslag op de rechtstaat? Nee, dit is een afrekening. Peter moet zijn mond houden en dat kan op 2 manieren, Lichte dwang of eeuwig gaan slapen. Dat laatste is een middel dat precedent werking heeft. De politiek is de rechtstaat aan het uithollen, verder niemand.

EmilioEsteves | 07-07-21 | 10:52 | 2

Huh? Dus nu heeft "de politiek" Peter ineens neergeschoten??

gaffelbaard | 07-07-21 | 10:57

Goh, wat me steeds maar weer opnieuw opvalt:
De zware criminaliteit in NL wordt vooral bevolkt door migranten en/of hun zaadproducten.

Ella | 07-07-21 | 10:51 | 1

Ik maak op uit uw reaguursel dat u niet werkzaam bent bij de overheid, de politie, justitie, de NPO, de main stream journalistiek of in het onderwijs.

intrigant | 07-07-21 | 11:27

Wat leven we toch in een GAAF land...

Pierre Lebon | 07-07-21 | 10:50

Prima geschreven column ! Al die politici en bekende Nederlanders (en afnemers van een lijntje coke) staan in de rij om schande te roepen. Vanaf de jaren 90 is de zware misdaad tot bovenproportionele omvang toegenomen. Recherche begreep destijds dat het de strijd moest aangaan maar werd door van Traa teruggefloten.. dit resulteerde in een bureaucratische tandeloze tijger. Vervolgens groeide de coffeeshops uit tot multinationals en de opbrengsten werden belegd in de lucreatieve cokehandel. In Turkije en Marokko werd het geld belegd in hotels en onroerend goed, maar ook het vastgoed in Nederland wordt betaald met misdaadgeld. Inmiddels is de onderwereld zo machtig dat de corruptie hoogtij viert en men de strijd met de Nederlandse Staat makkelijk aandurft. Deze strijd heeft de overheid al verloren als resultaat van jarenlange bezuinigingen op de recherche en het politieke correcte gedrag ("etnisch profileren" etc). De volgende strijd zal de tweedeling in de maatschappij worden, die zie je ook langzaam ontwikkelen... ook die zal worden verloren en zal Nederland diep verdelen in een wij (oorspronkelijke Nederlander) en zij (instroom asielzoekers + allochtonen).

johnyl | 07-07-21 | 10:49

Even praktisch bekeken ga ik er vanuit dat al het telefoonverkeer van Taghi, die toch met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de opdrachtgever is van deze aanslag, wordt gevolgd. Hoe heeft hij zijn opdracht dan over de schutting gekregen?

MickeyGouda | 07-07-21 | 10:49 | 6

Msschien wel gewoon Marrokaans lullen, niemand die dat begrijpt. Of misschien zei hij wel het volgende: Het vriest, ik ga slapen, je weet tog.

EmilioEsteves | 07-07-21 | 10:55

@The-loopy-cowboy | 07-07-21 | 10:54:
Het zit er dik in dat veel crimineel gevoelige communicatie gewoon direct gaat, door elkaar even op te zoeken en praten zonder wat voor device dan ook er tussen.

Ik vermoed ergens dat de “lijntjes” ook fysiek vrij kort zijn.

Nuuk | 07-07-21 | 11:05

@ nuuk, zeker. Met name in de top, even wandelen in het bos, op de dijk, door een weiland etc. Daar beneden gaat het meer via pgp, signal, whatsapp ook.

The-loopy-cowboy | 07-07-21 | 11:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Wen er maar aan, hoor ik steeds.

Ramsesz | 07-07-21 | 10:49

Ongeveer een jaar geleden wou De Vries folkert van der Graaf nog uitnodigen in een talkshow. Dan denkt hij ook niet aan dat deel van het volk dat geschokt was na de moord, en nu de moordenaar van Pim Fortuin een podium bieden!
www.lievertedikindekistdaneenfeestjeg...

vluchtelingallergie | 07-07-21 | 10:47

Stuitend slechte persco van Halsema gisteren overigens. Eenieder is blijkbaar vogelvrij in Amsterdam.

van Oeffelen | 07-07-21 | 10:47 | 1

Ze beseft dat ze onderdeel van het probleem is….

rob007 | 07-07-21 | 12:16

Dit is waarom ik op geenstijl kom en waarom ik doneer. Gaat zo deur!

MrLahey | 07-07-21 | 10:46

Het grote voordeel van wel de beelden rond te sturen is dat het wegkijken van de realiteit steeds moeilijker wordt. Volhouden, dus, gewoon delen die rotzooi! Laat het stomme stemplebs maar zien waar ze voor kiezen.

Aisie | 07-07-21 | 10:46 | 2

Eens.

vluchtelingallergie | 07-07-21 | 10:49

Plus.. er bestaat altijd de mogelijkheid dat het grote publiek ergens op beelden een dader ziet, of iets anders dat kan dienen tot bewijs, wat e.o.a. agent over het hoofd zou kunnen zien. Dus, i.h.k.v. opsporing kan het ook voordelen hebben om die beelden juist wel te laten zien.
Daar lijkt op dit moment niemand aan te denken. Iedereen lijkt veel te druk bezig met zich op de borst slaan over wat een geweldige moraalridder ze zijn.

gaffelbaard | 07-07-21 | 10:54

Fucking Idioot (Michel) van de Europese raad: Dit is een misdaad tegen de journalistiek. Luister schedel..... Optreden als raadgever voor een kroongetuige in een megastrafzaak is weinig journalistiek. Laat iedereen zich bij de feiten houden, hier is niks journalistieks in te vinden.

Rest In Privacy | 07-07-21 | 10:45

Het zijn geen fijne beelden en liever zouden we de beelden zien van een verdelgde rat met een petje.

van Oeffelen | 07-07-21 | 10:44 | 1

Helemaal mee eens, alleen die krijg je niet te zien.
Die heeft de beste beveiliging die je maar kan wensen.

Bjorn19851111 | 07-07-21 | 10:46

Als complottheoreticus denk ik dat er nu vrij snel een strenge wet gaat komen, die het de alternatieve media erg lastig zal gaan maken om te kunnen voortbestaan. Denk hierbij aan zware boetes voor zogenaamde journalistieke overtredingen tot het bevriezen van rekeningen/wallets waarop de donaties van burgers binnenkomen.

Rest In Privacy | 07-07-21 | 10:43 | 1

Ik ook..

The-loopy-cowboy | 07-07-21 | 10:44

Allereerst veel sterkte gewenst aan Peter en diens naasten. Ofschoon ik het niet altijd een even fijn heerschap vind deed hij als één van de weinigen wel wat gedaan moest worden waar de rest van het journaille schielijk voor wegliep. Helaas met dit als verschrikkelijk gevolg.

Zelf hoef ik de beelden ook niet zo nodig te zien. Ik weet zo ook wel dat dit land tot aan de fundamenten verrot is. Maar daarom hoeft men die beslissing nog niet vóór mij te nemen in de NL media. Ik ben oud en wijs genoeg om te kunnen beslissen wat ik wel/ niet wil zien.

Verder heeft men tonnen boter op het hoofd zoals @ Van Rossem zo eloquent uitlegt in dit zeer goed geschreven topic. De huichelarij, de schijnheiligheid. Het is allemaal nauwelijks nog te pruimen. Laat de rauwe werkelijkheid maar in al zijn lelijkheid zien! Dit is het gevolg van decennia pappen&nathouden. Van wegkijken, buurthuizen en "buurtvaders". Van het ongemoeid laten van zaken die niet ongemoeid hadden moeten worden gelaten. Van het maar niet willen benoemen van de grote olifant in de kamer. Het blijft vooralsnog gissen naar de dader(s), maar gezien de m.o., de brutaliteit van deze daad, denk ik dat zijn betrokkenheid bij het Merengue proces wel eens een hint in de juiste richting zou kunnen zijn.

Sjefke7807 | 07-07-21 | 10:43

Die van dat kindje zegt eigenlijk meer dan het hele verhaal.

Schepvogel | 07-07-21 | 10:41 | 1

Ik mis nog wat beelden van Fentanyl Floyd, waar mensen bij stonden te filmen zonder hulp te bieden aan een stervende...

Lu_Tze | 07-07-21 | 11:52

We mogen natuurlijk niet weten dat dit uiteindelijk niet een zo'n gaaf land is zoals Rutte het ooit beweerde. Dat de criminaliteit hoogtij viert dankzij de mislukte multiculti, de open grenzen, bezuinigingen op politie en defensie en niet te vergeten het wekelijks binnen loodsen van gemiddeld 500 nieuwe gevaren. (sorry tegen de goeden die benadeeld worden door de kwaden)

Sinclair | 07-07-21 | 10:40

Die geliquideerde Martin Kok was ook een misdaadreporter.

Piet Karbiet | 07-07-21 | 10:39 | 1

Die had wat minder aan de weg getimmerd.

Roadblock | 07-07-21 | 10:45

Nu word ik Premium lid.

de drijfsijs | 07-07-21 | 10:39 | 2

Ik ook.

Balletent | 07-07-21 | 11:02

Wow. Goede koffie op GS HQ. Mooi verwoord.

hendrikjandetuinman | 07-07-21 | 10:38

“het aanstaande lijk van Peter de Vries”.…., u weet meer? Gegroet Evo!

D-Fens_1963 | 07-07-21 | 10:34

Carmen verspreekt zich op Radio twee..

Heeft het over moord..

neonreclame | 07-07-21 | 10:33

Zo! Zelden zo eens geweest met werkelijk elk maar dan ook elk woord in een tegel. Dit is Bart op z'n best. Ik mag ook graag zeiken als ik het oneens ben met de inhoud van een topic maar op dit soort momenten ben ik écht blij met GeenStijl.
Bravo, heren/dames/x.

Amsterdamsko | 07-07-21 | 10:30 | 3

Je moet eigenlijk ook heel blij zijn met topics waar je het NIET mee eens bent. Dat betekent namelijk dat er nog zoiets bestaat als discussie en een vrije mening. Zeldzaam these days.

The-loopy-cowboy | 07-07-21 | 10:41

Och, ik ben meerdere keren langdurig gebant.
Soms terecht, soms omdat ik kritiek had op GS.
Maar ik ben nog geen site tegengekomen, waar voor en tegenstanders van elk onderwerp zo uitvoerig aan het woord kunnen komen zonder dat je platgemodereerd wordt.
En mede dankzij de medewerking van Reaguurders, komen hier nieuwsitems aan bod, die je nooit in de mainstream pers te horen zult krijgen.
Voor en tegenstanders moeten ook vaak erkennen, dat er hier nog wel onvervalst goed en ONAFHANKELIJK journalistiek onderzoek gepleegd wordt.

Roadblock | 07-07-21 | 10:52

"Bijna tegelijkertijd steekt de voorspelbare storm van goedkope verontwaardiging op."
=
domme schapen met een op hol geslagen moraalkompas, die alleen maar elkaar na kunnen blaren.


Ondertussen...

Ondertussen heeft er bij mijn weten niemand, en dan ook echt helemaal NIEMAND, aan de naasten ZÉLF gevraagd wat zij van die beelden vinden en of die volgens hen wel / niet mogen blijven staan.

Ik bedoel maar te zeggen ...
Wie denken al die neppe moraalridders eigenlijk dat ze zijn om voor de naasten die beslissing te mogen maken, zonder het ook aan hen zelf te vragen? Zijn de naasten ineens te dom daarvoor? Hebben ze hun tong ineens verloren? Zijn ze onvindbaar? Kunnen de naasten niet zelf nadenken over iets? Hebben de naasten er geen mening over?
Nee, nee, nee, nee en nee.

Waarom heeft geen enkele journalist dat aan de naasten gevraagd?
Waarom moet ineens heel Nederland die beslissing voor ze maken?

gaffelbaard | 07-07-21 | 10:30 | 2

blaren moet blaten zijn

gaffelbaard | 07-07-21 | 10:42

Niemand heeft ze ook vooráf gevraagd of die zooi online mocht, want zo werkt het niet... of ze het nou wel of niet willen, ze worden er mee geconfronteerd... En daar zit wat mij betreft de crux... ik denk dat het gros van ons liever zou hebben dat onze doodbloedende geliefden níet online staan, dan wel... toch?

Ad Hominem Tu Quoque | 07-07-21 | 11:20

Mocht je nog twijfelen, het is echt wel Taghi.
Twee van de aangehouden verdachten komen uit Gelderland. Een uit Tiel, een uit Maurik.
De link tussen Taghi, Tiel en Maurik was al bekend:
www.omroepgelderland.nl/nieuws/245240...

Deksmaat | 07-07-21 | 10:29 | 3

Die man is in 2018 tot 13 jaar veroordeeld wegens betrokkenheid bij diverse liquidaties. En hij is dan gisteren opgepakt voor de aanslag op Peter R de Vries? Zou wel heel bizar zijn. Kan natuurlijk ook een broer/neef/oom/vader zijn.

stijlloospeilloos | 07-07-21 | 10:47

Tuurlijk, schuif het Ridwan maar in de schoenen. Het zal toch echt wel wat genuanceerder liggen.

isitsoornot | 07-07-21 | 11:00

Doorgaans schromen ze niet om beelden van verdronken migranten, kinderen onder het puin, slachtoffers van aanslagen en doodgeschoten agenten te vertonen, maar nu het dicht bij ons bed komt mag het opeens niet, want 'de toon!'.

Nee, ik zit er ook niet op te wachten om het beeld van een doodgeschoten man in mijn hoofd geprent te krijgen, maar die keiharde waarheid in je gezicht gedrukt krijgen hoort bij het brengen van nieuws. Misschien gaat men er dan nog eens wat mee doen om soortgelijke gevallen in de toekomst te voorkomen.

GroetenVanUrk | 07-07-21 | 10:27 | 1

Bij Pim Fortuyn en Theo van Gogh was het voor de MSM geen probleem om hun lijken op straat te vertonen.

Piet Karbiet | 07-07-21 | 10:42

Mooie rant. En een Kaag en Ollongren die het over de vrije pers durven te hebben. De gotspe.

Piet Karbiet | 07-07-21 | 10:23

Hou tegelijkertijd eens op met ‘schuld van linkse deugneuzen ‘. Ik ben hartstikke links en het helemaal eens met GS….juist omdat het een hele linkse gedachte is..misschien eens in verdiepen wat links zijn betekent.Dat is niet dat geld uit de zak kloppen voor groen of iedereen maar binnen laten.Kijk maar eens naar het partijprogramma van de SP

.-.blijei | 07-07-21 | 10:22 | 4

Wat zich tegenwoordig links noemt heeft (met uitzondering van de SP) de voormalige grootste doelgroep, de blanke 'arbeider' of bijstandgerechtigde, tot 'racistische' vijand verklaard. Dikke Asha's zijn tegenwoordig slachtoffer, blanke mannen die net boven het minimumloon verdienen zijn 'extreem-rechtse' tegenstanders geworden.

J.P.Drapeau | 07-07-21 | 10:39

Dan ben je toch geen deugneus? En hoef jij je toch ook niet aangesproken te voelen? Ik ben ook meer links dan rechts, maaar zie dat er aan mijn linkerkant fakking veel deugkneuzen rondlopen.

The-loopy-cowboy | 07-07-21 | 10:44

Rechtse deugkneuzen hebben net zo veel schuld.

Harry64 | 07-07-21 | 10:56
▼ 1 antwoord verborgen

Rechtbanken : wordt wakker. Door die slappe straffen is dit land al grotendeels verloren, en is het wachten op de volgende.
Met dank aan D66 en GroenLinks.

Rest In Privacy | 07-07-21 | 10:21

Je vader, je zoon, je broer, je man, je (beste) vriend, je neef, je oom, je collega.

Of wie dan ook, die je lief is, waar je om geeft.

En die ligt daar. Op de straat. Herkenbaar.

Doorzeefd en bloedend. Nog net niet dood.

Ultiem kwetsbaar op die harde stenen.

En de beelden en foto's daarvan worden gedeeld, gaan de wereld over en worden gretig en gulzig bekeken.

Honderdduizenden, miljoenen kijkers. De beelden worden regelrecht verslonden. Opgeslurpt. Gulzig.

Want het schokkende bericht alleen is niet meer genoeg.

Een geblurde foto is niet meer genoeg.

Nee , het moet echt allemaal te zien zijn. Meer en meer. Zoveel mogelijk graag.

De kogelgaten moeten geteld kunnen worden en het bloed moet gezien worden.

Over die beelden wordt dan volop "gevat" en "leuk" gesproken en er worden regelrecht misselijkmakende en zieke "grapjes" over gemaakt.

Over die beelden en foto's wordt in sommige kringen nu feest gevierd en hard gelachen.

Stel je dat even voor.

Hoe je daar dan in zou staan.

Of je dat allemaal net zo transparant, goed, helder en prima zou vinden.

Als het je vader, je zoon, je broer, je man, je (beste) vriend, je neef, je oom, je collega zou zijn.

Of wie dan ook die je lief is, waar je om geeft.

En die daar ligt.

Dr.Mabuse | 07-07-21 | 10:20 | 9

"en worden gretig en gulzig bekeken."
"De beelden worden regelrecht verslonden. Opgeslurpt. Gulzig."

Ja, door een handjevol psychopaten wellicht, niet door 'de rest'.

"Over die beelden wordt dan volop "gevat" en "leuk" gesproken en er worden regelrecht misselijkmakende en zieke "grapjes" over gemaakt."

Kom eens met wat voorbeelden uit deze - inmiddels lange - draad (of om even welke andere bron) dan.

"Over die beelden en foto's wordt in sommige kringen nu feest gevierd en hard gelachen."

Ja, in de kringen rond de moordenaar(s), die bovendien ook wel zonder de 'beelden en foto's' feest zouden vieren en hard lachen.

Je comment staat werkelijk bol van de - onbewezen - aannames.

Dr_Johnson | 07-07-21 | 10:42

#Timmey filteren moet je overlaten aan de d66 die zijn daar meester in.

Bjorn19851111 | 07-07-21 | 10:42

Goedkope emo-porno.

Je morele high-grounds uitventen.

Op De Joop smullen ze hiervan.

klön | 07-07-21 | 11:10
▼ 6 antwoorden verborgen

Er zitten in de comments 'agent provocateurs' die proberen de boel op te hitsen met gejank over een hetze tegen de media en journalisten. Die is er niet.
Er is eerder een hetze vanuit de journalistiek tegen onwegevallige feiten. Feiten die het corrupte linkse narratief onderuit halen.
Mensen die deze feiten, buiten de gevestigde orde om, toch rapporteren worden beschuldigd van het verspreiden van nepnieuws (en daarna het verspreiden van hate speech).
Onze super-niet-corrupte Koning neemt alvast een voorschotje op de volgende ronde censuur uit naam van ons aller veiligheid. (En zegt geen woord over de veroordeling van een politicus om zijn mening.) Kaisa en Mark steunen hem van harte.

beetje.jammer.dit | 07-07-21 | 10:19

Persoonlijk vind ik het niet van beschaving getuigen dat beelden van doodbloedende slachtoffers openbaar zijn, maar helaas is dit de zeitgeist... hele hordes hijgerige facebookers/instagrammers/tiktokkers staan zichzelf op de schouder te kloppen en zichzelf geweldig te vinden "dat ze er bij waren" in de hoop op bijval van hun digitale publiek... Dat het moreel verwerpelijk is en verstrekkende gevolgen kan hebben voor de nabestaanden en/of de rechtspraak, denken ze helemaal niet bij na... Dat grote media outlets de beelden vervolgens dankbaar overnemen en verder verspreiden is een gevolg, geen oorzaak...

Ad Hominem Tu Quoque | 07-07-21 | 10:19 | 5

Moreel verwerpelijk is de waarheid verzwijgen, de feiten verhullen, informatie w3glaten. En, in dit geval ook, de naasten 0.0 vragen maar zonder ze te kennen en zonder ze iets te vragen vóór hen beslissen wat er wel of niet met beeldmateriaal gebeuren moet.
Maar ja, dat is slechts mijn mening.

gaffelbaard | 07-07-21 | 10:48

@gaffelbaard | 07-07-21 | 10:48: Dat lees ik hier wel meer, maar zou het dan andersom ook niet gelden? Dat het wellicht fijn was het ze te vragen vóór dat beelden van hun doodbloedende vader/broer/whatever overal te zien zijn? Ik ken ze niet, ik heb het ze niet gevraagd, maar ik kan het me voorstel, mening vormend vanuit mijn eigen morele kompas, dat ze het wellicht fijn gevonden hadden als ze op z'n minst de keuze hadden gekregen...

Ad Hominem Tu Quoque | 07-07-21 | 10:55

Ik vind mensen op straat neerknallen niet echt getuigen van beschaving. Misschien moeten we het daar eens over hebben. Maar dan loop je wel het risico veroordeeld te worden voor groepsbelediging.

klaasjanhenk | 07-07-21 | 11:08
▼ 2 antwoorden verborgen

mobile.twitter.com/PlugHuig/status/14...

Andere Tijden: Robin Utrecht won De Zilveren Camera 2002 met zijn foto van het lichaam van Pim Fortuyn, vlak nadat deze op het Mediapark in Hilversum was neergeschoten. #SelectieveVerontwaardiging

Rest In Privacy | 07-07-21 | 10:19 | 2

Dacht ik ook al aan.

Piet Karbiet | 07-07-21 | 10:32

Verdomd, dat is ook zo. De tijden zijn echt veranderd. @Bataafje schreef het zojuist hierboven nog in een reactie op @Ad Hominem.

Quib | 07-07-21 | 10:39

Op NU zijn de GroenLinkse deugers weer hard bezig op de aandacht af te leiden van het werkelijke probleem, vergelijkingen trekken met ambulancepersoneel dat wordt lastig gevallen etc., appels met peren vergelijken.

Wolkbreuk | 07-07-21 | 10:18 | 2

Je kunt heel goed appels met peren vergelijken. Als volgt: 'Mijn rode ronde appel is veel zoeter dan jouw groene lange peer'. Kleur, smaak en vorm vergeleken. Gaat prima.

Aisie | 07-07-21 | 10:32

NUpunt:
"Het zou gaan om een man, met een klein, tenger postuur. Hij droeg een donkergroene jas met camouvlagevlekken en een zwarte pet. Wie deze man ziet..."
En verderop: "De aanhouding is op basis van een signalement gebeurd"

Uteraard is het "lichtgetint", zie het orginele politiebericht!, vakkundig verwijderd.
Zoals NUpunt dat standaard doet, met onwelgevallig nieuws!

Net als dat in de reracties alle verwijzingen naar mocro-mafia en/of marokanen, door de censor verwijderd zijn!

De pure speculaties dat deze aanslag met de Peter's journalistieke werkzaamheden te maken zouden hebben, mogen echter wél breeduitgemeten worden. Deze reacties worden zelfs 'Uitgelicht', door de redactie in het zonnetje gezet.
Deugende propaganda-site...

michelpen | 07-07-21 | 11:09
-weggejorist-
J.P.Drapeau | 07-07-21 | 10:17 | 1

Spijker / kop.

TotDeSchijtOnsDoodt | 07-07-21 | 10:15

Keiharde oorlogs- en moordbeelden in de openbaarheid gooien? Er is m.i. een verschil tussen verslag leggen en individuele sensatiezucht.
- Journalistiek publiceren is grosso modo prima.
- Individueel op Twitter gooien is sensatiezucht t.b.v. eigen ego = opschepperij = Kijk mijn-us. <- Fliiker op lul!

Wat ik veel storender en buitengewoon hypocriet vind zijn allerlei reacties van zgn. leiders, opiniemakers, Bekende Nederlandse Betweters met een meninkje afhankelijk van de politiek wind die waait t.b.v. de eigen bekendheid.
Houd geeverdegee jullie smoel eens dicht!

Zag net op de tv de actrice Femke Halsema moreel verheven oreren terwijl het haar soort volluk is die al jaren dit soort morele verwekeling van de Nederlandse maatschappij heeft veroorzaakt.

Idem dito met vele sterretjes Lodewijk Asscher, representant van het theedrinkende PvdA-volkje dat zó goed wéét hoe het móét met hún land. Vergetende dat het óns land óók is.

Nou, zo moet het dus niet!
Graag zonder mocro-mafia.
Graag zonder golven misdaad.

Nu heeft GeenStijl wel een heul grote bek, maar jullie doen met het verheerlijken van geweld keurig mee met al dat gerapporteeer met het als sport elkaar in mekaar laten slaan tot bloedens toe. Bijdragende aan de algehele sfeer en normalisering van fysiek geweld. De pest-atmosfeer die overwaait m.n. uit de VS.
Rot op ermee. En kom me niet aanzetten met dat dit gerapporteerd moet worden net zoals beelden van het aanstaande lijk van Peter de Vries.

Geweld goed voor ons.
Geweld mooi om te zien.
Geweld is doodnormaal.
Geweld je moet er van houden.
Geweld, je verdient er mee je geld.
Soortement van wereldcredo, waaraan ik niet wens bij te dragen en het met wortel en tak wil uitroeien zo het zo uitkomt.

Het had zo niet hoeven zijn.
Tuigh van de richel. Evocatus

Evocatus | 07-07-21 | 10:15 | 1

Uw opmerkelijke stukje bulkt van de onjuistheden en fouten

P. Breidel | 07-07-21 | 10:23

Exact hierom, dit topic en deze inhoud maakt dat ik elke keer weer graag doneer aan dit weblog. En ja er zitten soms kuttopics tussen maar het roeren waar het stinkt blijf ik waarderen.

Asylum | 07-07-21 | 10:14

En maar blijven wegkijken allemaal in Den Haag
Dit is absoluut geen aanslag op de journalistiek, de hoofdredacteur van de libelle heeft echt niets te vrezen.
Dit is een regelrechte aanslag op mensen die niet blijven wegkijken, de dingen benoemen en er actief mee aan de gang gaan.
Wanneer gaan jullie er eens actief mee aan de gang stelletje nep regenten?

tsjajaja | 07-07-21 | 10:13
-weggejorist-
Charles Swietert | 07-07-21 | 10:13 | 1

Ik denk dat ik ook maar een kroontje ga kopen. Ondanks de huidige zwitsal ben ik een reaguurder van het eerste uur, die nog steeds vindt dat ie een onterechte permaban heeft gehad van Joris. Er is ooit zelfs een topic aan mij gewijd als introducee van het woord "Finnen" in de context die iedereen hier begrijpt ("zinvol geweld" was mijn nick, dank u!), maar ik zal mijn gekrenktheid opzij zetten. Vrijheid van meningsuiting en vrije journalistiek - daar waar GS voor staan, getuige ook dit topic - zijn nog altijd groter dan mijn ego. Dat mag dan ook wat kosten. Bovendien ben ik kaal, dik en lelijk dus erger kan het toch al niet worden.

Kaal-dik-en-lelijk | 07-07-21 | 10:13 | 9

Kaal-dik-lelijk, ik doe niet aan knuffelen, maar als u zin heeft in een potje vuistneuken bent u welkom (om maar even de grens op te zoeken).

The-loopy-cowboy | 07-07-21 | 10:51

@The-loopy-cowboy | 07-07-21 | 10:51: ik zit graag ergens vuistdiep in, dus waarom niet in een gekke koeienjongen ;) Zorg wel dat je lasso niet in de weg zit. Voor je het weet knelt zo'n ding je arm af.

Kaal-dik-en-lelijk | 07-07-21 | 10:58

Count me in dikke!

The-loopy-cowboy | 07-07-21 | 11:24
▼ 6 antwoorden verborgen

Een hele lange tekst met alleen maar jijbakken. Dat anderen het doen maakt jullie geen haar beter, Geenstijl.

Vechter | 07-07-21 | 10:12 | 2

Volgens mij pretendeert Van Rossem oom niet beter te zijn, maar gaat het stuk erover dat de rest hypocriet is. Nuanceverschil.

The-loopy-cowboy | 07-07-21 | 10:13

Elk nieuwsitem verzandt in NL in onderling geneuzel in de media zodat dat vervolgens breed uit gemeten kan worden in de media. Het gaat over media en de feiten zijn slechts een excuus.

Joris Beltsin | 07-07-21 | 10:14

RTL op de morele policor tour? Die zenden toch de serie Mocro Maffia uit? Verheerlijking van het woestijngeweld omdat het geld opbrengt? Boycotten!
Niemand die zich afvraagt waarom alle pinautomaten verdwijnen, even drie afleveringen Opsporing Verzocht (wordt gekortwiekt) kijken en het is duidelijk dat dit een gevolg is van de slappe politieke knieën die achterlijke, gewelddadige woestijn volken en religies omarmen. Men noemt dat inclusief.

P. Breidel | 07-07-21 | 10:11 | 1

Wees een karnaval ganger op de tent waar hij tegen stond te pissen. Witwas zaak van een kerel die straat dealers ontvangt iedere avond. Licht aan boven. Deur kon elk moment openzwaaien. Hij wilde mijn handschudden en meteen uitleggen dat hij 'mocro maffia' een geweldige serie vond. Dat hij niks tegen drugs heeft maar het zelf niet deed, bla-bla-bla. ik zei niks over mocro (was een italiaanse bende). En waarom zo joviaal om een kwalijk iets? Die mocro-maffia moet je maag van omkeren.

GeheidEenGeit | 07-07-21 | 10:26

Top stuk.... totaal raak! Pliesie heeft overigens ook zeer efficient hun werk gedaan vwb het binnen no time pakken van de (vermoedelijke) dader(s). In een ideale wereld, wat mij betreft, zouden de aankomende dagen pantservoertuigen de gekende wijken in A'dam, Utrecht, Den Haag, Gouda etc binnen rijden en die shit holen uitroken. Ja, wellicht nogal wat collatoral damage en waarschijnlijk worden alleen zandhazen opgepakt maar geef gvd eens een duidelijk signaal af justitie!

de directeur | 07-07-21 | 10:10

De media zal de komende dagen voornamelijk verslaglegging doen van de kaarsjes en het bloemetjes leggen. Stiltochtje eroverheen en het cirkeltje is weer rond. Een week lang mag iedereen die Peter heeft gekend plaats nemen aan de gebruikelijke talktafels. Slachtoffers die geen slachtoffers zijn mogen ook nog even hun plasje er over doen en het is weer klaar. En nu hup, allemaal het geschokte snoetje weer even oefenen voor de komende dagen.

osolemio | 07-07-21 | 10:10

Ik zal niet de eerste zijn die zich dit afvraagt. Stel dat het een blonde limbo zou zijn, met een mes in zijn borst en een doorgesneden keel? Zouden dan alle deugneuzen ook schreeuwen om respect, terughoudendheid en ‘denk eens aan zijn familie?’ Ik denk daar het antwoord op te weten, en het antwoord bevalt me niet.

The-loopy-cowboy | 07-07-21 | 10:10 | 4

Er is niets mis met Limburg overigens (Mooie regio !) Verder beseffen veel mensen misschien niet dat Noord-Limburg al vlak onder Nijmegen begint.

En dat laatste, vormt helaas een onderdeel van de huidige hypocriete cancel culture, het woke-ism.

Nederlandop1 | 07-07-21 | 10:18

Het antwoord op heel veel vragen omtrent het reilen en zeilen van de BV Nederland bevalt mij niet. Ik hoop echt dat de massa nu eens een keer wakker wordt.

MickeyGouda | 07-07-21 | 10:32

@Quib | 07-07-21 | 10:13:
Ik kan z'n oude reportages zeker wel waarderen, maar ik het vind het een lul van een vent.
Dat betekent echter niet dat het mij niet een naar gevoel geeft voor wat "onze" Peter is overkomen.
Maar nee, dat gevoel hoef ik in persoon op de social media niet met anderen te delen.

Forex | 07-07-21 | 10:37
▼ 1 antwoord verborgen

Goed stuk. Laat zien dat de pers af en toe nogal hypocriet kan zijn.

lekgoot | 07-07-21 | 10:10 | 1

De Nationale Politie kwam gisteren overigens beter voorbereid over dan het gros van journalisten en presentators. Samen met de DSI, verdienen zij opnieuw een groots, oprecht compliment !

Nederlandop1 | 07-07-21 | 10:12

@Van Rossem: Netjes verwoord, puik stukje, en vooral deze koers blijven varen!

PieterC | 07-07-21 | 10:10

Journalistiek hoort gewoon bruut eerlijk en objectief te zijn. Er zijn simpelweg teveel mensen met een naïef wereldbeeld. Ze lezen wel over gruwelijkheden (zolang de heersende media vindt dat je erover mag lezen), maar ze hebben er geen beeld bij en gaan 3 seconden later weer op instagram kijken wie er nog leuke foto's geplaatst heeft.

IslamPislam | 07-07-21 | 10:09

Ik ben het helemaal met van Rossem eens. De media en de politiek trekken het dekentje van hun bubbel nog even wat dichter om zich heen, om elkaar warm te houden als het buiten guurt er enge monsters voor het raam lopen.
Met Fortuyn en van Gogh was de teneur dat die er zelf ook wel om gevraagd hadden, dus hoefden ze er eigenlijk niks mee te doen. Nu is het iemand uit het eigen bubbeltje en lijkt opeens de hele beschaving in gevaar. Het af tasten of de schuld bij politieke tegenstanders te leggen valt is al begonnen.
De aanslag op de Vries is een misdaad, misschien is het dan verstandig om naar de bestrijding van misdaad te kijken.

Blauwpetje | 07-07-21 | 10:08

Niemand een link naar de reconstructie?

Zueco | 07-07-21 | 10:08

Mooi, ik zou bijna lid worden.

goettel | 07-07-21 | 10:07 | 2

Wat houd je tegen? Dit soort stukken is precies de reden dat ik dat al een tijd geleden gedaan heb.

frut666 | 07-07-21 | 10:13

Zinloze tegel. Doe maar niet dan.

elfenstein | 07-07-21 | 10:17

Haha weer een heel mooi stukje hoernaal bij nos, terwijl er niks nieuws te melden is.
Ik denk wel flinke kijkcijfers.

Bjorn19851111 | 07-07-21 | 10:07

Kan hier niet wakker van liggen, arrogantie ten top.

jua | 07-07-21 | 10:07

Genoeg over PRDV.
Laten we het nu eens hebben over die gasten in Den haag die door wanbeleid en het verzwijgen van de echte problemen deze jungle hebben gecreëerd.
Want tussen het doodschieten van een 16 jarig meisje in een fietsenhok en de aanslag op PRDV zit een wereld vol gigantische problemen.
Het wegkijken en politieke correctheid moet stoppen, al denk ik dat we al te diep in dat smerige moeras zitten.

zoalsikhetzeg | 07-07-21 | 10:06 | 1

Exact, ze hebben het kompleet uit de hand laten lopen, de huidige slappe hap politici zijn totaal ongeschikt voor een noodzakelijke reset van rechten en plichten in dit verkwanselde land.

hagelkruis | 07-07-21 | 10:13

Hoe zit dat eigenlijk @redactie.
Die, meest neutrale, foto's die ik hier in de Duitse media zie. De afgezette straat met Peter op de grond ergens niet heel duidelijk enzo. Maar ook de 'stockfoto's' van Peter die erbij de artikelen geplaatst is bijvoorbeeld uit de Boulevard studio. Bij allemaal staat daar dan onder 'APA/ANP' of gelijkwaardige 'copywrite' vermeldingen. Daar wordt toch geld mee verdient ? Die worden toch gekocht voor gebruik.
Hoe plaatsen RTL-deug dat in dit verhaal. Is dat wel oké. Om er geld mee te verdienen ?
Of de npo en Rtl mensjes die dan in twitters aan de mensen zeggen "hallo ik ben van RTL-nieuws, heb he die video zelf gemaakt? Mogen we die gebruiken. Kunt u ons kontakteren per DM"
En bijvoorbeeld recent, had de NPO het beeld niet meteen op zwart moeten zetten toen Erikson tijdens het EK een hartstilstand kreeg. Uit respect voor zijn vriendin die ook vol in beeld werd gebracht.
Tja.. MSM meten, twee maten en de naat nemen. Barf @MSM.

grapo | 07-07-21 | 10:06

Oké…., Joris is ook wakker.
Goedemorgen Joris!

D-Fens_1963 | 07-07-21 | 10:05

Gemiddeld zijn er twee schietpartijen per dag in ons mooie landje. Ik wist niet eens dat er zoveel journalisten rondliepen.

Joris Beltsin | 07-07-21 | 10:01

Ik zou graag nog wat meer van Kaag willen horen over het belang van de vrije pers

Jongezeeschuimer | 07-07-21 | 10:01 | 3

Veel liever een reactie van Wilders over zijn tuig-van-de-richel uitspraak over journalisten en hoe zich die verhoudt tot zijn opvattingen over vrije pers.

Prinsemarij | 07-07-21 | 10:07

Peter R. de Vries, dominant in de sensatie/boulevard journalistiek, iets waar ik de schurft aan heb. Qua persoonlijkheid een mainstream deugneus met een walgelijke bijsmaak. Hij bemoeit zich met criminele zaken waarin hij geen enkel wettelijk mandaat heeft, niet dat ik zoveel vertrouwen heb in justitie zelve. Dat hij vroeg of laat een keer te grazen genomen zou worden; in elkaar getimmerd of erger, verbaast me niet. Hij hoeft voor mij niet dood, dat wens ik niemand. Hij blijft voor mij het media geile kijkcijfer manneke voor het onbenullige doorsnee publiek.

Broadsquire | 07-07-21 | 10:01 | 2

"Vroeger" was hij goed toen hij zich nog alleen op SBS6, dacht ik, met alleen misdaadjournalistiek bezig hield. Daarna werd hij op een zijspoor gezet en is daar volgens mij nooit helemaal overheen gekomen en trok toen maar het deugschnabbelcircuit op MSM door. Volgens mij staat er al heel lang een prijs op z'n hoofd, ben ff de naam kwijt van wie dat ook al weer was, engelstalige naam.

UpdateAvailable | 07-07-21 | 10:10

Dat komt omdat u zich niet verdiept heeft in hem en maar wat kakelt, maar ook u heeft recht op uw mediageile ongefundeerde mening.

P. Breidel | 07-07-21 | 10:17
-weggejorist-
Dr.Platypus | 07-07-21 | 10:00 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik krijg de beelden en filmpjes, net zoals velen, gewoon binnen op mijn telefoon. Dat mensen dit doorsturen, tsja, dat moeten ze zelf weten. De filmpjes klik ik niet aan, simpelweg omdat ik er slecht tegen kan en bovendien heb ik die keuze. Dat jullie het hier vertonen vind ik 'goed', ook hier heb ik zelf de keuze, klik ik ze aan of niet. Dit soort afschuwelijk nieuws moet ook gewoon benoemt worden. Ben zo strontziek van die linksdraaiende struisvogel deugmachine. GADVERDAMME.

Gaat het niet dan? | 07-07-21 | 09:59

In één zin tegelijkertijd huilen om een aanval op de vrije pers & het vrije woord en in diezelfde zin oproepen tot censuur en sensibiliseren van de nieuwsvoorziening. Alleen de hypocriete policor nieuwsbreidel van Nederland en diens fluffers kunnen dat.

allemansvijand | 07-07-21 | 09:59

"Het verdienmodel rond cocaïne is bizar en de bedragen zijn fenomenaal.”

www.parool.nl/nederland/in-zuidoost-s...

De Taghi's van deze wereld hebben nu eenmaal zoveel winst van hun handel, dat iedereen uit de weg geruimd wordt die daar iets tegen probeert te doen. En ja, we zijn allemaal tegen vrouwenhandel, maar iedereen kent wel een buurman die naar de hoeren gaat. *kuch*

Beste_Landgenoten | 07-07-21 | 09:56 | 5

Iedere cokegebruiker is medeplichtig aan de criminaliteit van de handel in deze drug.

Rest In Privacy | 07-07-21 | 10:10

@Gulliver | 07-07-21 | 10:10:
Iedere war-on-drugger is medeplichtig aan het instandhouden van de criminaliteit rondom een genotsmiddel waarvan de goegemeente ooit eens heeft besloten dat het niet langer een leuk verdienmodelletje was maar een killerdrug. Zelfde geld voor alcohol (is geprobeerd, ging niet helemaal goed) en cannabis (kansloos, het is een plantje dat overal kan groeien) Stop met de war on drugs, dan stopt de war with drugs vanzelf en kan je al die moeite en geld stoppen in behandeling van de uitvallers. Zoals met de drank dus. Accepteer gewoon dat deze mensheid op z'n tijd naar de klote wil ipv er als een stel calvinisten nog een veel grotere puinhoop van te maken dan het al is.

elfenstein | 07-07-21 | 10:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Volgens mij was Holleeder ook niet meer zo blij met de Vries.
Om het nou gelijk bij Taghi te zoeken..

vander F | 07-07-21 | 09:54 | 1

En Steve Brown was ook niet dikke maatjes met De Vries. Zo kunnen we de lijst verder aanvullen.

Xbitt | 07-07-21 | 10:15

Wat een WAANZINNIG sterk geschreven stuk. Complimenten aan GeenStijl voor het recht houden van de rug en voor het gebruik van keiharde, maar oh zo terechte argumenten !!!!

Omnisofos | 07-07-21 | 09:54 | 1

Eensch!

LoesjeP | 07-07-21 | 10:19

Wat hou ik toch van deze roze gekleurde nieuws pagina. Ik wil echt nieuws de regenboogjes lezen maar lekker ergens anders, hier lezen echte mannen/vrouwen die echt nieuws willen. Nooit een kroontje gehad maar misschien dat ik er voor het eerst een neem sinds 2014

keistad | 07-07-21 | 09:53 | 2

Put your money where etc..

The-loopy-cowboy | 07-07-21 | 10:06

Gewoon doen. Een kroontje verandert je leven. Ten goede.

Lorejas | 07-07-21 | 10:08

Lees net bij de Telegraaf: "Ziekenhuis onderzoekt of informatie is gelekt over Peter R. de Vries"
Op social media was geschreven dat PrdV al dood zou zijn, iemand van het olvg zou dat hebben gezegd.
Laat ik dat nou gister bij GS gelezen hebben bij de reacties. Dus waren ze al vroeg hier aan het meelezen...

TonAlias | 07-07-21 | 09:53 | 5

veel mensen spreken over peter R in verleden tijd Weten die meer of lullige versprekingen?

borus | 07-07-21 | 10:18

Waarom zou OLVG een lek onderzoeken als hij in het VUMC ligt? Nog meer vaagheden iemand?

Rest In Privacy | 07-07-21 | 10:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Het waait wel over. Binnen twee jaar Peter R. de musical. Met Andre Hazes Jr. in de hoofdrol. Kan Rachel Peter R de Vries nog een paar jaar uitmelken.

I.Q. NUL | 07-07-21 | 09:52 | 2

Ik moest toch een beetje glimlachen over uw opmerking!

PieterC | 07-07-21 | 10:15

Peter R de Vries kleding bij de Lidl?

Swaffelkaffert | 07-07-21 | 10:24

Hij oefende het woord 'geschokt' voor morgen.
Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
Ze zijn allemaal weer geschokt....

JdelaT | 07-07-21 | 09:52

Criminaliteit/crimineel gedrag in de Tweede Kamer maakt de weg vrij voor criminaliteit buiten de Tweede Kamer.

Wij weten inmiddels dat er corruptie is bij de politie, gerechtsorganen, overheidssectoren, de politiek, de belasting et cetera. Het is allemaal toneelspel dat gespeeld wordt. Narcostaat wordt verheerlijkt door het huidige systeem in Nederland die jaren en jaren aan de gang is. Elke dag verwijderd van wat Thorbecke schreef in 1848, is een dag extra met meer criminaliteit in Nederland dat wordt gefaciliteerd door het huidige (politieke) systeem.

Dit had nooit zo moeten gebeuren, maar wanneer mensen in een eenzijdig beeld leven en zelf acteurs zijn van dat eenzijdig verhaal, wat denk je wat er dan gebeurt?

Wilders spreekt vaak over het systeem in Nederland dat keer en keer zijn spraak bevestigd, maar zij (de acteurs) willen niet luisteren, want die zitten in hun eigen wereld en hebben geen weet van de andere wereld. Wij kunnen alleen toekijken naar die film waar we niks kunnen doen, behalve roepen van de zijlijn. Dan krijg je de consequenties. Ooit op een dag gaat het echt fout in Nederland, dan moeten ze niet huilen, want ze waren gewaarschuwd.

Adriel | 07-07-21 | 09:52 | 6

Typisch een VVD stuiptrekking van de twee bovenstaande reaguurders...

Er wordt al jaren structureel te weinig geld gestoken, en anders wel verder geknepen, in het budget van de KLPD. De kans dat je in Nederland voor de rechter komt te staan na een strafbaar feit is al jaren aan het slinken, en wanneer de crimineel wel veroordeeld wordt dan zijn de straffen soms ronduit lachwekkend te noemen. Het is verbazingwekkend dat het wappie woord nog niet gevallen is in de reactie op VoltaireJohn, al komt het er dicht tegen aan te liggen bij die eerste reaguursel. Eigenlijk is het dan ook best ziek, dat wanneer je de criminaliteitscijfers een beetje tot je zou nemen, dat je dan al VVDer alsnog zo'n een reactie durft te plakken.

PieterC | 07-07-21 | 10:27

@SamV | 07-07-21 | 10:03: Je moet ook niet letterlijk lezen.... maar lezen in de context van de vergelijking dat gedrag trekt gedrag aan. Groepen mensen trekken dezelfde groepen mensen aan.

Weet u nog? Toeslagenaffaire? Onder wie het gebeurde? Weet u nog, Omtzigt, functie elders verhaal? Weet u nog, politieke vervolging van Wilders? Het is altijd eenzijdig. De mensen die verantwoordelijk zijn worden echter niet bestraft, maar wel de slachtoffers en niet degenen die het teweeg brengen. En helemaal de mensen die uitspraken deden die erger zijn die niet worden veroordeeld of aangeklaagd. (hypocriete mensen die Wilders minder, minder uitspraak veroordelen).

Wat wil ik hiermee zeggen? De groep mensen die het hier bovenstaande laat gebeuren, zijn dezelfde mensen die geen rechtvaardigheid kennen. Boeit het niet.

Vrouwen van IS naar Nederland halen? Vinden ze een weg voor, en weten ze dondersgoed waar die vrouwen gezeten hebben, maar het boeit hen niet.
Informatie verstoppen/achterhouden? Boeit hen niet. Brengt iemand het aan het licht, dan krijgt diegene een functie elders.
Andere mening? Gecensureerd, monddood gemaakt, geridiculiseerd.
Demissionaire kabinet? Meer macht dan ooit, volgens Rutte.
Zoveel strafbare dingen van diezelfde machthebbers in 10 jaar en niet 1 keer afgestraft.

Als ik dit anders zou verwoorden: het gedrag van huidige machthebbers laat gebeurtenissen toe die anders niet gebeurd zouden zijn als we in Nederland in echte democratie zouden leven. Kleine dingen kunnen heel groot worden.

Adriel | 07-07-21 | 10:45

@VoltaireJohn | 07-07-21 | 10:45: Maffia is in zowel de onderwereld als het huidige politieke systeem. Andere mensen de les lezen, terwijl je je eigen handelen negeert en denkt dat je rechtvaardig bent.

Adriel | 07-07-21 | 10:52
▼ 3 antwoorden verborgen

In plaats van de bekende krokodillentranen te huilen had de politiek beter kunnen inzetten op het stoppen van de massa immigratie, het deporteren van alle allochtone criminelen en massaal preventief fouilleren van bepaalde "jongeren".

Jafco | 07-07-21 | 09:51 | 3

Want die coke-snuiverij, dat komt allemaal door immigratie?

Beste_Landgenoten | 07-07-21 | 10:06

Dan nemen de jongeren zonder uitroeptekens het over. Denk je nou echt dat de drugsoorlog zo gewonnen kan worden?

Cobarde | 07-07-21 | 10:07

@Beste_Landgenoten | 07-07-21 | 10:06: Nee maar het extreme geweld wel. Nederlandse criminelen zijn ook echt geen lieverdjes maar die moorden voornamelijk elkaar uit en mensen die hand en span diensten verlenen. Het met automatische wapens schieten naast een kleuterschool en al die "vergismoorden" worden gepleegd door allochtone jochies die vaak voor het eerst een wapen vasthouden. Een professionele koele huurmoordenaar maakt zulke fouten niet. En wie huurt die jochies in? Juist, en zo is de cirkel weer rond.

Jafco | 07-07-21 | 12:20

Liggen de voorgedrukte aangifteformulieren tegen Wilders c.s. al klaar op de politiebureau's?

batvoca2 | 07-07-21 | 09:51

Wat me heeft verbaasd is het breed uitgedragen narratief dat een journalist is neergeschoten. Maar de man heeft zoveel petten inmiddels op z'n hoofd, ik weet echt niet meer voor welke rol van Peter R. de Vries dit een vergelding had moeten zijn. Dat neemt het leed overigens voor hem en zijn naasten niet weg.

klamme.vla | 07-07-21 | 09:50 | 4

Combinatie rol van adviseur Nabil en BN-er.

Deksmaat | 07-07-21 | 09:54

Denk eerder zijn actieve rollen in de zaken Holleeder en Taghi. Dat hij ook journalist was zegt volgens mij niet zoveel.

Beste_Landgenoten | 07-07-21 | 10:07

Helemaal mee eens. Vanwege zijn vele petten, is het m.i. nog maar de vraag of Peter puur vanwege zijn journalistieke werk is neergeschoten.
Tegelijkertijd is het neerschieten onder alle omstandigheden gewoon fout!

Amsterdamsko | 07-07-21 | 10:44
▼ 1 antwoord verborgen

Ik hoop dat 'ze' stoppen met schieten als 'ze' in alles hun zin krijgen. Nou, niet echt natuurlijk.. Hoe kan je de rechtstaat in de mond nemen als niets bekend is? Het lijkt alsof diegenen die de rechtstaat in de mond nemen zichzelf ermee identificeren en als de dood zijn. Benieuwd wat die broekpoepers gaan spinnen want dit lijkt niet oplosbaar langs de normale juridische weg.

Zoltan | 07-07-21 | 09:50

Vanmorgen bij het journaal:
Politie roept op om beelden bij hun in te leveren, maar ook om beelden niet te delen op sociale media.
De volgende stap is het strafbaar maken.
Hulde voor GS dat zij hun rug recht houden.
En schande over de media, die wel een dode Pim Fortuyn tot in detail lieten zien en nu plotseling dat niet ethisch meer vinden.
Hypocriete bende.

Roadblock | 07-07-21 | 09:49 | 1

Was dat niet het vak van Peter? Heeft Peter tijdens zijn journalistieke loopbaan vergelijkbare foto's van anderen laten zien/ gepubliceerd? Ik weet even niet meer wat nu wel of niet normaal is.

Geenjoris | 07-07-21 | 10:16


Ik vind de werkelijkheid kwetsend.
Daarom plak ik overal stickers op van eenhoorns en spuit ik er vanilleparfum over.

Zo kan ik het beter verhapstukken dat Nederland al lang naar de kloten is geholpen door de enorme kloof allochtoon-autochtoon en papieren werkelijkheid/echte werkelijkheid./ wensdenken/realiteit.

King of the Oneliner | 07-07-21 | 09:49 | 1

Goeie! Kan ik ze bij jou bestellen? Parfum hebbik zelluf nog wel

PoesWillis | 07-07-21 | 09:55
-weggejorist-
macdushi | 07-07-21 | 09:47 | 3

Komen er nu ook vergeldingsmoorden?

Hadena | 07-07-21 | 09:47
-weggejorist-
D-Fens_1963 | 07-07-21 | 09:45 | 1

Die meneer van RTL vraagt het toch gewoon netjes?

wapster | 07-07-21 | 09:45 | 1

Voor mij hoeven die beelden evenmin.
MaarDe Vries werkte juist voor een programma dat bestaat van dit soort beelden.

Kattie | 07-07-21 | 10:06

Terwijl de regentenkaste alleen maar aandacht heeft voor de vervolging van politieke tegenstanders, neemt de onderwereld de straat over. Als de onderwereld even heel duidelijk laat zien wie de baas is op straat, wordt de regentenkaste niet boos op de onderwereld, maar op de media die beelden daarvan publiceren...

MAD1950 | 07-07-21 | 09:44

Eerst maar eens afwachten wat de aanleiding en het motief was, en dan nog was het wellicht een aanslag op een journalist, en nog niet automatisch op de journalistiek, laat staan de rechtstaat. Willen de MSM dit gebruiken voor aandacht voor zichzelf? Treurig.

Harry.Langezwaal | 07-07-21 | 09:44 | 1

Het klinkt fijn dramatisch. En nu ook prins pils, aanslag op de rechtstaat, bla bla...

BrutusBosch | 07-07-21 | 09:48

Eerst maar eens afwachten wat de aanleiding en het motief was, en dan nog was het wellicht een aanslag op een journalist, en nog niet automatisch op de journalistiek, laat staan de rechtstaat. Willen de MSM dit gebruiken voor aandacht voor zichzelf? Treurig.

Harry.Langezwaal | 07-07-21 | 09:44

Mensen die kritiek hebben op GS of uploaders zouden beter kritiek kunnen hebben op de overheid en de criminelen die dit laten gebeuren/ uitvoeren (moord). De politie is voor een groot deel bezig met geld binnenharken voor de belastingdienst. Snelheidsovertredingen zijn gruwelijk duur maar een aangifte van je gestolen fiets is kansloos. Wapens zijn toch verboden hoe kan iemand dan neergeschoten worden. Politie ga eens wat doen aan de ongekende hoeveelheid wapens die blijkbaar in Nederland (verkrijgbaar) zijn. Peter R de Vries is neergeschoten, dat is gebeurd. We moeten met z'n allen boos zijn dat dit in NL kan en op de mensen die dit initiëren (moord)

Geenjoris | 07-07-21 | 09:43 | 3

Het achterhalen van een gestolen fiets is inderdaad zinloos gezien de hoeveelheid fietsen die hier in Nederland zijn. Het is uiteindelijk verzekeringswerk geworden. En betreffende die wapens: zelfs met gesloten grenzen is wapensmokkel mogelijk. Maar nu met open grenzen is het nog makkelijker. Wat gisteren gebeurd is, is helaas een trieste realiteit die niet te voorkomen is.

loser | 07-07-21 | 09:57

@loser | 07-07-21 | 09:57: Alles is mogelijk maar niet voor een grijpstuiver en niet wanneer de overheid maar een matige interesse heeft om iets te veranderen.

hisxxx | 07-07-21 | 10:09

@loser | 07-07-21 | 09:57: Er zijn veel fietsen dus het is zinloos? Moord niet te voorkomen? ok helder verhaal.

Geenjoris | 07-07-21 | 10:10

Misschien kan die Pieter Klein van rtl dit stukje van van Rossem even goed gaan lezen, maar ik ben bang dat die boterberg op zijn hoofd toch niet smelt.

HoniSoit | 07-07-21 | 09:42
-weggejorist-
greetreset | 07-07-21 | 09:41 | 14
▼ 14 antwoorden verborgen

Zeer waarschijnlijk:
Twee mededaders die het eerste filmpje hebben gemaakt en gepost hebben zijn ook te zien op het filmpje waarop de schoten te horen zijn.
Zie: Knufter | 07-07-21 | 08:58 |

klön | 07-07-21 | 09:41 | 1

Dat moet dan die guy in de blauwe jas zijn die je op een van de foto’s rustig ziet weglopen van de PD. Op het filmpje is ook de mouw van een blauwe jas te zien. Mag aannemen dat dat de politie inmiddels ook al is opgevallen. Nog aannemelijker is echter dat de hele moord/aanslag op beeld is vastgelegd door een bewakingscamera en ze dus precies op de hoogte zijn van de toedracht en afloop direct daarna. Helaas kan Peter er zelf geen reconstructie filmpje meer van maken want daar was hij een meester in.

Mark zit te Dutten | 07-07-21 | 09:46

Van Rossem, kun jij niet bij die persconferenties aanwezig zijn? Dan hebben we in elk geval één journalist die de juiste vragen stelt.

buicksquad | 07-07-21 | 09:40
-weggejorist-
EindelijkFatsoen | 07-07-21 | 09:40 | 1

Top analyse dit. Nu nog even al die Syrische terroristische Pinguïns terughalen en deugland Nederland kan nog meer huilie huilie doen. Geen stijl blijft mijn favoriet en ik ga vandaag snel nog wat sponsoren voordat het hypocriete zootje jullie uit de lucht haalt.

ebonk | 07-07-21 | 09:40 | 1

Ja hoor, dat terughalen gaat 'gewoon' plaatsvinden. De volgende 'tranche' staat alweer 'op stapel':

"Rechter stelt kabinet ultimatum: nog drie maanden om Nederlandse IS-vrouwen op te halen"
"Het kabinet krijgt van de rechter nog drie maanden de tijd om vijf Nederlandse IS-vrouwen uit een Koerdisch gevangenenkamp in Noordoost-Syrië te halen, anders kunnen zij niet meer worden vervolgd voor het lidmaatschap van een terroristische organisatie. Omdat de vrouwen niet bij hun berechting aanwezig kunnen zijn, eisen ze sinds 2018 dat er een einde aan hun strafzaak komt."

Smerige IS ratten die van alles van ''ons'' eisen: hun recht om bij hun rechtszaak aanwezig te zijn, hun 'tweede kans' in de Nederlandse samenleving waar ze absoluut niet thuishoren.

En het gaat ze allemaal lukken ook. Dat is het treurige.

Dr_Johnson | 07-07-21 | 10:02

Sterverslaggever Danny Ghosen die gisteravond bij Humberto zichzelf onterecht journalist noemde en vervolgens haat jegens journalisten in de schoenen probeerde te schuiven van FvD, werd terecht vakkundig afgefakkeld door Theo Hiddema en later nog door Frits Wester.
Wat een laf stuk stront is dat die Danny Ghosen!

van der g | 07-07-21 | 09:39 | 2

en Humberto T. die de uitspraak van Wilders over de laffe linkse journalistiek probeerde om te buigen tot daderargument.

K. Westergaard | 07-07-21 | 10:00

@K. Westergaard | 07-07-21 | 10:00: Links volgt gewoon dommig het aloude adagium "de vijand van mijn vijand is mijn vriend". Criminele Marokanen zijn de vijand van de PVV, dus zijn criminele Marokanen de vriend van links.

DePsych | 07-07-21 | 11:30

Hulde Bart, sterk betoog en zooooo waar!

potterkop | 07-07-21 | 09:39

Kan het niet meer terugvinden maar viel me op dat gisteren bij RTL4 'licht getint' al was verwijderd uit de beschrijving van de dader.

Der Schnitzeljäger | 07-07-21 | 09:38 | 2

Gelukkig hebben we de screendumps nog

coolvibe | 07-07-21 | 09:39

Toch gevonden:
"Het zou gaan om een man, met een klein, tenger postuur. Hij droeg een donkergroene jas met camouflagevlekken en een zwarte pet."
www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

Der Schnitzeljäger | 07-07-21 | 09:40

Dank voor dit artikel!!

Ko Ranzig | 07-07-21 | 09:38

Is Peter R. nog steeds aan het vechten voor zijn leven?

Usumani | 07-07-21 | 09:35 | 1

Dat horen we na de break van onze misdaaddeskundige. Nu eerst naar de reclame…

Mark zit te Dutten | 07-07-21 | 09:51

Het grote probleem is: Nederland is een narcostaat, de criminaliteit groeit en is meedogenloos, de ongebreidelde immigratie vergroot de problemen, en deugen moet. Het wordt tijd dat de oorzaak wordt aangepakt. Dat is het echte deugen richting richting Nederlandse samenleving. Maar liever krokodillentranen dan een harde aanpak op basis van de realiteit. Tijd voor verandering, en dat begint met de politiek. Stem niet langer op partijen die de problemen niet willen zien en al helemaal niet aanpakken!

bloothommel | 07-07-21 | 09:35 | 4

Deugen kan alleen maar herstel van gezag en orde naar Westeuropese waarden beogen. Laten we ‘deugen’ niet langer, hoe cynisch ook, lonken aan verliezerspolitiek en kostbare, zinloze zwakkerenverrijking. Deugen is ‘rechts’ domein, zo je wilt.

Pieterman | 07-07-21 | 09:44

Wat heeft "deugen" te maken met een drugsmoord?

Beste_Landgenoten | 07-07-21 | 09:51

Ach, zo lang de pakkans bedroevend laag is hier in dit land zal dit soort zaken blijven gebeuren. Er moet gewoon meer blauw op straat en niet van die mislukte boa's. Zolang men het prima vindt dat er meer geld verloren gaat aan reorganisaties, managment lagen, meer digitalisering maar minder mankracht op straat is het dweilen met de kraan open.

loser | 07-07-21 | 10:02
▼ 1 antwoord verborgen

Filmpje op Dumpert is overigens al weggehaald (al was die eerder al weggehaald door YT).

heldheino | 07-07-21 | 09:33 | 1

Dumpert is van Mediahuis.

coolvibe | 07-07-21 | 09:37

Volgende week, mocht de man het niet overleven, een extra live van de NOS. Daarin te zien een groots afscheid waar half Amsterdam wordt afgezet, compleet met koets en acht paarden, een erehaag en Halsema voorop, op het bordes staan Willem en Max, ernaast Rutte in het zwart. Zes Juli wordt een nationale dag van rouw, de vlaggen gaan halfstok, de hele dag worden memorabele beelden van deze held uitgezonden. Peet, ik hoop dat je in leven blijft, dat meen ik echt.

Dr. Blechtrummel | 07-07-21 | 09:32 | 2

En met feestende " jongeren" op het museumplein?

zoalsikhetzeg | 07-07-21 | 09:37

@zoalsikhetzeg | 07-07-21 | 09:37: Wat Danny Ghosen gisteren al daar gehoord heeft.... belooft niet veel goeds. Humbertobber kapte Danny af toen "jongeren" bijna vertaald werd in mocro's, dat mocht niet op de dag dat Wilders een strafblad kreeg.

hagelkruis | 07-07-21 | 09:42

Het is heel simpel. Je hebt keuze om een filmpje aan te klikken of om het weg te klikken. Het verslaan van nieuwsfeiten doet hier niets aan af. Dat nu half hypocriet Nederland hier een issue van maakt vertaald prachtig waar iedereen de mond van vol heeft. Het niet objectief en op feiten gebasseerd tonen/verslaan van informatie is juist een aanval op de journalistiek. Dikke pluim voor de redactie die dus NIET buigt!

nietsdoenerT | 07-07-21 | 09:31

Tonen van deze beelden vind ik niet vreselijk, het is dat wat er echt gebeurd is. Wat je toont is de rauwe werkelijkheid en die is soms niet fijn. Anderzijds een paar kanttekeningen:

1. Voor de naasten en geliefden van Peter R. is dit niet fijn. Bedenk hoe je zelf zou reageren als beelden van je kind, vader of geliefde over heel internet te zien zouden zijn.

2. Het werkt het onwelkome fenomeen in de hand dat iedereen maar gaat staan filmen bij ongelukken, aanslagen en andere ellende. Niet helpen, nee filmen, in de hoop op een paar minuten roem op YouTube. Of geld, natuurlijk.

3. De senasatiezoekers die kicken op bloed en ellende worden hiermee bediend. Je loopt de kans dat dit met nogal verkeerde sentimenten wordt gedeeld in whatsapp-groepjes.

Beste_Landgenoten | 07-07-21 | 09:30 | 7

Typisch, punt 3 is hetzelfde als een rapport niet publiceren omdat het anders de 'verkeerde mensen' in de hand speelt.

Lokii | 07-07-21 | 09:43

@Beste_Landgenoten | 07-07-21 | 09:36:
Vrije nieuwsvoorziening. Dat mensen zelf kunnen zien wat er gebeurt is, anders zouden de staatsmedia nog kunnen beweren dattie neergeknuppeld is met een bosje lavendel door een baudetfan.
Sowieso opmerkelijk, een journalist wordt bruut neergeschoten maar ipv daar goed verslag van te doen gaat het bij die deugmedia over DE TOON en sturen ze halve dreigbrieven naar een mediakanaal die waarheidsgetrouw verslag probeert te doen. Daar heb ik een probleem mee, niet met het tonen van een halfdooie. Halfdooien en echte dooien zie ik de hele tijd in de media voorbijkomen alleen heeft het dan een andere functie, namelijk sentiment opwekken of lomp geldbedelen. Dan liever de GS methode. Laat maar zien die zegeningen van de mocromaffia, laat maar zien wat dat ons brengt.

elfenstein | 07-07-21 | 09:44

Kaal dik en lelijk.

Met haar gaat het goed. Dat is te zien in de Netflix docu over de Vietnam oorlog. (Wat een tering ellende was dat)

bees-t- | 07-07-21 | 09:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat ook ergerlijk was: de persco.
Stoer aankondigen en nauwelijks tot geen antwoord geven op vragen, alleen dingen zeggen die al uren bekend zijn.
Ik heb nog gewacht op vragen van de pers, na enkele minuten heb ik het afgezet.
Ik dacht: ik lees het wel op GS.

TonAlias | 07-07-21 | 09:30 | 2

De daders komen vermoedelijk uit het criminele circuit, aldus Joris van Poppel.

K. Westergaard | 07-07-21 | 09:32

@K. Westergaard | 07-07-21 | 09:32:

Ja, dat lijkt me een veilige veronderstelling waar je je geen buil aan kunt vallen.

Dr_Johnson | 07-07-21 | 10:25

Wat Bart zegt.

Uit bescheidenheid hou ik het bij +1

Sjiek | 07-07-21 | 09:30

Ik hoop voor Peter dat ie niet meer wakker wordt. Wie wil er nou leven met braindamage

JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 09:30 | 1

Denk aan die US-senator, vol door het hoofd geschoten,.. die werkt nu gewoon weer. Het kan wel.

horsteknots | 07-07-21 | 09:37

Zolang bij alle problemen die zich voordoen in het land wordt geroepen “Het is de schuld van GeenStijl” hebben we nog een lange weg te gaan met zijn allen…

Mark zit te Dutten | 07-07-21 | 09:30

Inconvenient truth. Zodra het te dichtbij is mag je het niet laten zien. Hypocrisie ten top.

LucaBrasi | 07-07-21 | 09:29

De echte wereld, de realiteit, die moeten we verbergen omdat ie niet prettig is? Goh, wat valt de MSM dan dus eigenlijk door de mand inzake de berichtgeving rondom ZWARTE jongeren, of ISLAM-geïnspireerde aanslagen. Nee, censureer maar voor de mensen, niet de volledige waarheid vertellen, maar een abstracte, mildere versie. De volledige waarheid is zogenaamd irrelevant, en onnodig. En dat is dus precies waarom het merendeel van de bevolking in een droomwereld leeft, een milde, prettigere versie van hoe het ècht is, en dus stemt men bij de verkiezingen niet op partijen die daar keihard tegen willen optreden, waardoor het dus alleen maar erger en erger wordt.

JackStick | 07-07-21 | 09:29

Vooral geen beelden tonen, wegkijken en doorlopen, doorgaan met de dagelijkse bezigheden. Het iediale afkappertje van criminelen en politici om eerlijke mensen (schapen) onder controle te houden.

ff serieus nu! | 07-07-21 | 09:28

Daarom heb ik een kroontje. Dank je wel. Hoe afschuwelijk ook, ik wil weten wat er gebeurd is en daarbij bepaal ik zelf waar ik wel en niet op klik.

osolemio | 07-07-21 | 09:28 | 1

Idem.

Gaat het niet dan? | 07-07-21 | 09:45

Er staat op de NOS site een reactievideootje van Wim en max. Ik heb vol belangstelling gekeken naar het ontdane en geschokte gezicht van Maxima. Wat moet zij een intensieve mediatraining gehad hebben zeg. Ongeloofwaardig.

Jos Tiebent | 07-07-21 | 09:27 | 5

Keken ze ook zo toen Pim werd vermoord?

Mark zit te Dutten | 07-07-21 | 09:31

Youp noemde haar eerder een briljant actrice. Blijkt ook hier weer.

discriminazie | 07-07-21 | 09:43

NOS duidt hen aan als 'wamax'. (In de tagline van het videootjes). Op zich wel leuk gevonden.

Jos Tiebent | 07-07-21 | 10:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Ga zo door Geenstijl! Stel de hypocrisie aan de kaak van de rotte MSM die opinies proberen te verpakken als feiten.
Net weer wat gedoneerd.

DePsych | 07-07-21 | 09:26 | 1

Precies. Ik heb ook wat gedoneerd na de Kaag-gate. We moeten soms met keiharde knaken laten zien dat we héél erg blij mogen zijn dat er zoiets als GeenStijl bestaat.

JackStick | 07-07-21 | 09:32

Verbaasde me ook, zoals het alleen maar over Peter R. ging. En ik de hele avond geen een keer iets heb gehoord over de diepe wijze waarin de onderwereld hier wortel heeft geschoten in allerlei lagen van bestuur en bedrijfsleven. En op deze manier even hun macht laat zien: een bekende Nederlander op klaarlichte dag in hartje amsterdam omleggen.

Dr_Prepper | 07-07-21 | 09:26 | 1

Dat was ook mijn gedachte. Taghi is intelligent. Dit is het tonen van brute macht. Naar de overheid en vijanden: minachting, naar de achterban en het publiek: intimidatie. Dit is terreur in optima forma. En ik blijf het moment opvallend vinden: kort nadat de HR de veroordeling van Wilders in stand liet.

LucaBrasi | 07-07-21 | 09:35

Waar ik eigenlijk persoonlijk meer over zit, is de levenskans van De vries op dit moment. Ik weet dat reanimatie ontzettend belangrijk is om de overlevingskans reeel te houden. In het ziekenhuis wordt hij 99% in een kunstmatige coma gehouden om eventueel verdere schade te voorkomen, en acute problematiek middels spoed operaties te doen verhelpen. Maar ik vrees dat ook al zou die het overleven, als in hij is weer onder de levende straks, een schotwond in de hersenen, hij nooit meer hetzelfde zal zijn. Het is niet ff een pin wat je erin prikt. Een kogel doet gewoon een spoor van schade in het pad dat het trekt.

In de ene scene leeft ie nog; in de andere wordt reanimatie gepoogd. Ik heb aardig wat clips gezien en het is nog steeds niet echt duidelijk waar hij echt geraakt is of was. Ik hoop op het allerbeste maar het moet een keer de ogen openen dat er verschillende groepen in onze samenleving lopen die nul waarde hechten aan het leven.

Laat dat even op je inzinken. Die lui omarmen de dood zelfs. En dat heet islam, massa immigratie en noem maar op. Die lachen erom. Ook al gaat de dader 30 jaar de cel in; ze geven er geen reet om. Het zijn gewetensloze mensen, die wel met boten tegelijk iedere week binnengehaald worden.

Krachtkoe | 07-07-21 | 09:26 | 12

@elfenstein | 07-07-21 | 09:48: Het is maar net wat je definitie van leven en dood is. Hij zal vast nog vechten voor zijn 'leven'. Oftewel een hartslag behouden.

Maar wie wil er nog als een plantje daarna verder leven.

JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 09:59

@Krachtkoe | 07-07-21 | 09:45: Voordat dit gebeurd moeten natuurlijk wel eerst de nog bruikbare organen gerooid worden. D66

LostSandWich | 07-07-21 | 10:21

@elfenstein | 07-07-21 | 09:48: Juist, ik had precies dezelfde gedachte, naast het warm houden van het lichaam voor het rooien van de nog bruikbare organen. Zo wil D66 dit.

LostSandWich | 07-07-21 | 10:22
▼ 9 antwoorden verborgen

Dus dat.

hoochee | 07-07-21 | 09:26

Ik heb ook het recht om niet gechoqueerd te worden. Ik vind daarom dat de mainstream media dit soort beelden niet moeten tonen. Wil ik meer weten of zien dan moet het wel te vinden zijn op media die aangeven dat ze nieuws ook expliciet tonen zoals geen stijl. Het is dan je eigen keuze.

Rest In Privacy | 07-07-21 | 09:26 | 5

@Bernhard de II | 07-07-21 | 09:27: juist daarom wel. Nu heb ik een keuze.

Rest In Privacy | 07-07-21 | 09:41

"Ik heb ook het recht om niet gechoqueerd te worden."

Abonnement op de Donald Duck iets voor je?

Dr_Johnson | 07-07-21 | 10:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed stuk, van Rossem !!
Laat maar merken dat je het val deaud aan ze hebt.
Nieuws is nieuws, goed of slecht, daar horen ook de desbetreffende plaatjes bij.
En ja, ook ik heb me gister zitten te ergeren aan de politieke figuren met hun democratie, vrijheid, persvrijheid etc... Terwijl enkele uren van te voren hoofdelijke stemming was over vrijheid etc...
Hypocriete klootzakken zijn het, enkelen uitgezonderd.

TonAlias | 07-07-21 | 09:25

"RTL en Mediahuis: "Haal die beelden offline!"

Uiterst merkwaardige en onterechte eis. Hoe verschrikkelijk de aanslag op De Vries ook is, en daar is iedereen - ook iedereen hier op GS die heeft gereageerd bij de diverse topics hierover - het wel over eens, het is natuurlijk ook 'gewoon' nieuws, en dat mag 'verslagen' worden, ook met beeldmateriaal.

Ik dacht niet dat er 19 jaar geleden dit soort protest opdook nav de moord op Pim Fortuyn, waarvan de 'beelden' van een op het terrein bij het Mediapark liggende Fortuyn met bebloed hoofd nog steeds in mijn geheugen gegrift staan. Terwijl die beelden ook overal - ook op tv - te zien waren.

Wie heeft er bedacht dat het tonen van die beelden 'respectloos' zou zijn? Dat is het geenszins.

Het doet me een beetje denken aan de protesten die je, tegenwoordig niet meer geloof ik, maar ook zo'n 15 tot 20 jaar geleden, regelmatig tegenkwam van lieden die bepaalde foto's - slachtoffers van oorlogssituaties, (natuur)rampen, etc - niet 'prettig' vonden als ze hun ochtendblad bij het ontbijt opensloegen net op het moment dat ze hun tanden wilden zetten in een warm croissantje. De term bestond destijds nog niet, maar nu zouden die lieden geloof ik 'sneeuwvlokjes' genoemd worden.

Tsja, als je niet tegen de harde werkelijkheid kunt, moet je in het vervolg alleen nog maar de Donald Duck lezen, hoor.

Dr_Johnson | 07-07-21 | 09:25 | 2

In de DD zijn de misdadigers tenminste nog makkelijk te herkennen ;-)

D-Fens_1963 | 07-07-21 | 09:35

Groot gelijk GeenStijl!
De spekbonenvertoning van De Driehoek is ronduit beschamend. En Den Haag mag weer voor het publiek ‘verbijsterd’ zijn, zolang de slagkracht van de rechtsorde niet sterk verbetert hebben wij het te doen met de allang aan zien gekomen Zuid-Amerikaanse gang van zaken. John, Olof, Mick, wees voorzichtig ajb!

Pieterman | 07-07-21 | 09:23

Goed geschreven en helemaal waar. Altijd maar de toon en de sfeer. Don't shoot the messenger. Gewoon het probleem oplossen. Je werk doen. Zoals hier gebeurt bijv.

Kladderadatsch | 07-07-21 | 09:23 | 2

De main stream media is dit meejanken een verdien model,nu is Peter R op eens een journalist,echter een nooit opgeleide journalist,dat maakt niet uit,het was een een verslaggever die veel zaken aan het licht bracht.

De politiek,rutte en zijn maten gebruiken deze vreselijke gebeurtenis om zich zelf te profileren,De afrekenening komt uit de misdaad hoek waar Peter R zijn werk- terrein is.

Rutte en trawanten doen nu net voorkomen alsof het een aanslag op de vrije pers is.

Weer een goed stuk van Geen Stijl.

Coolcalmcollected | 07-07-21 | 09:28

Het is vrij simpel, als je de beelden niet laat zien is het nepnieuws.

knutsel_ | 07-07-21 | 09:22 | 1

Precies, informatie opzettelijk weglaten is een vorm van nepnieuws verspreiden.

JackStick | 07-07-21 | 09:38

Niks aan toe te voegen. Geweldig.

Jiet Panssen | 07-07-21 | 09:22

Prachtige veeg uit de pan Van Rossum, hulde.
Geen buddy journalisme hier.

Der Schnitzeljäger | 07-07-21 | 09:22

Bijzonder dat een zender met een programma als RTL Boulevard het heeft over het eerbiedigen van de persoonlijke levenssfeer.

Selassie | 07-07-21 | 09:22 | 1

Inderdaad. En persoonlijke levenssfeer is achter de voordeur. Peter was een publiek figuur die de publiciteit vol uitbuitte.

Der Schnitzeljäger | 07-07-21 | 09:31

Wat had Peter zelf gedaan als hij als toevallige voorbijganger een filmpje van een aanslag had gemaakt?

Mr_Natural | 07-07-21 | 09:21 | 3

Waarschijnlijk eerst een reconstructie gemaakt.

TonAlias | 07-07-21 | 09:27

Als scoop gepresenteerd en er een avondvullende show van gemaakt.
Één van de grootste fouten die we in Nederland (en ver daarbuiten) hebben gemaakt is om van misdaad showbiz te maken.

D-Fens_1963 | 07-07-21 | 09:32

De beelden verkocht aan de hoogste bieder en daarna nog een keer of 50 opgetreden als ooggetuige/deskundige bij RTL boulevard en aan diverse talkshowtafels verschenen a € 2.000 per appearance.

Mark zit te Dutten | 07-07-21 | 09:34

Inderdaad Hulde Bart. Goed gesproken. Mede daarom ben ik betalend GS lid.

Cherokee | 07-07-21 | 09:21

Prima hoor, zolang gore maar achter de `Lees verder' zit. Kan ik mijn ontbijtkoek eerst even wegleggen.

dugo | 07-07-21 | 09:20

Goed stuk weer van Galliër van Rossemix . Daarom blijf ik dit moedige kleine webblog steunen zolang als het moet (lees: geen permaban). Net zoals ik dat deed bij de VPRO heeeeel lang geleden.

Tiscali-2 | 07-07-21 | 09:20

Beter staand sterven dan geknield te moeten leven was het levensmotto van Peter R. de Vries. Hij had het zelfs op zijn been getatoeëerd staan. Door nu je rug recht te houden, op te komen voor persvrijheid en niet te knielen voor al die hoofdredacteurtjes van RTL Unilever en de Woke media doen jullie misschien nog wel het meeste recht aan zijn levens motto. Nooit knielen, nooit!
HULDE

Mark zit te Dutten | 07-07-21 | 09:20

Als er nou eens een talkshow is die veel dieper ingaat op de uitspraken van Danny Ghosen in het programma van Humberto en echt laat zien wat er werkelijk speelt in het land zou heel verhelderend zijn.
Dat hypocriete Humberto wel weet om wat voor jongeren het gaat, maar meteen het gesprek af kapt zegt genoeg.

zoalsikhetzeg | 07-07-21 | 09:19
-weggejorist-
Zuma | 07-07-21 | 09:19 | 2

Alles wat die maffijosti's doen wordt op de samenleving geprojecteerd en in de schoenen geschoven. Een overduidelijke etnische oververtegenwoordiging binnen een veel te machtige criminele organisatie word uit liever genegeerd en gebagatelliseerd tot aanval op de journalistiek, zodat deze aanslag indirect weer "eXtReEmReChTs" zal worden verweten, het enige kwaad waar de media en politiek zich nog over mogen uitspreken en tegen in actie mogen komen.

Telkens wanneer er een niet westerse etniciteit betrokken is zie je binnen no time een "tegendreiging" waar dringend tegen opgetreden moet worden, om zo tegen de oorspronkelijke dreiging te kunnen optreden, zonder de problemen te hoeven benoemen, want dat zou wel eens als (InStItUtIoNeEl) racisme kunnen worden opgevat. Heel knap dat de politie zo snel ter plaatse is en zo doeltreffend weet op te treden, maar ze zijn wel telkens net te laat. Nauwelijks kijk/grip op de paralelle samenleving, maar ter compensatie zit het dagelijks leven potdicht aan beveiligings- en opsporingssystemen om "echtreemrechts in de gaten te houden".
Door het een aanval op de journalistiek te noemen sorteren ze al weer voor op de volgende machtsgreep op de main stream media en het beschermen van de woke status quo, tegen u, de beleidscriticus met hoofdschoten tot gevolg!

nsfl | 07-07-21 | 09:19

Alles en iedereen buitelden over elkaar heen gisteravond om een eerste reactie te geven bij Radio 1. Hoe geschokt ze wel niet waren en dat de maatschappij verhard was. Meest opvallende er aan was wel dat er weer van iets waar totaal niets over te melden was, een hoop heisa werd gemaakt.
Er mocht niet worden gespeculeerd, alleen. Het is wel een aanslag op de vrije nieuwsgaring. Wat gelijk geweld wordt aangedaan doordat beelden niet gedeeld zouden mogen worden ... Ja je verzint het niet.

Iedereen reageerde vanuit zijn eigen geiligheid, wat ik dan weer bijzonder grappig vind. Want als er iemand is (hij is nog niet dood) die voor zijn eigen geiligheid constant op de buis te vinden was, is het Peterrrrrr de Vries wel ... Een beter eerbetoon kon hij zich niet wensen.

Roept bij mij ook de vraag op, iedereen wijst nu naar Taghi zonder te willen speculeren. Alleen wat nou als het iemand was die het gewoon helemaal gehad had, dat die De Vries overal maar weer zijn kop liet zien?
Is het dan ook nog een aanslag op de persvrijheid, de journalistiek en de vrije Nederlandse waarden?

Overigens, de boel is niet verhard. Politie en justitie is verslapt. De (zware) criminaliteit loont al jaren. 'Ga toch boeven vangen' is geen populistische uitspraak, het is een smeekbede om eindelijk iets te gaan doen aan de (zware) criminaliteit. Halsema met haar amechtig gelul van hij is een held, maar zorgen dat Jongeren afglijden naar het criminele milieu? Ho maar, want dat is stigmatiserend...

Harvey2Face | 07-07-21 | 09:18 | 2

Vroeger werden je sprookjes verteld met onthoofdingen en dergelijke, dat was een ver van je bed show. Nu niet meer zo. Er lijkt wel een soort cultuuromslag te hebben plaatsgevonden.

nsfl | 07-07-21 | 09:26

Het belasting geld dat gespendeerd is aan het Wilder process had ook besteed kunnen worden aan de beveiliging van Peter, denk daar ens over na.

Astroturfer | 07-07-21 | 11:23

Hij heeft bij herhaling foto's geplaatst gelinkt aan criminele activiteiten die de goede naam van de verdachten aantasten en het nivo van RTL boulevard niet overstijgt. Op het moment dat je dat doet, en je beeldt hem zelfs af in compromitterende situaties, dan roept dat heftige situaties op.

BertusBrulaap | 07-07-21 | 09:16 | 1

Klinkt een beetje zoals De Vries over Charlie Hebdo.

Roadblock | 07-07-21 | 09:40

Hiervoor kom ik op GeenStijl

schoneslapert | 07-07-21 | 09:15 | 3

Voor de foto's niet maar wel voor de updates.

sodapoppin | 07-07-21 | 09:17

Liveleak is onlangs gestopt, dus weer een site minder die de harde werkelijkheid toont.

Astroturfer | 07-07-21 | 11:21

De journalistiek is met de opkomst van social media het monopolie op nieuwsgaring kwijtgeraakt. Vroegah lazen we het nieuws van gisteren in de krant, nu een seconde na een gebeurtenis op Twitter middels een bericht van janmetdepet69. Van voorlopers naar volgers. Om het hoofd boven water te houden is de Journalistiek overgestapt van nieuws brengen en duiden naar het produceren van clickbait. Wat van Rossem zegt: sentiment is wat ze brengen, en de volgende dag het sentiment over dat sentiment. Terug naar de tekentafel.

Goed stuk van Rossem. Speld. Tussen. Krijgen. Geen.

Dampende_aardappel | 07-07-21 | 09:15

Ik zal mijn mening, maar niet ventileren. , nee joris je bent liev :P

sodapoppin | 07-07-21 | 09:15 | 1

hihi, iedereen zal daar ook over zwijgen, onze beste vriend van Cor v H.

rechtsdwalendeautist | 07-07-21 | 09:25

Zei De Vries na de aanslag op Charlie Hebdo niet dat ze het zelf er wel na gemaakt hadden? Hij heeft goed werk gedaan, en ik hoop dat Taghi hiervoor het daglicht nooit meer zal zien, maar een kampioen voor de journalistiek was hij niet.

quantumcollider | 07-07-21 | 09:14 | 4

Is wel zo..

streknek | 07-07-21 | 09:18

Ik vind (tegenwoordige tijd tot verdere informatie) Peturrrr ook een pendante eikel. Maar hij is wel onze pedante eikel.

ole guapa | 07-07-21 | 09:22
▼ 1 antwoord verborgen

Dat is een filmpje met een open einde.

Mr_Natural | 07-07-21 | 09:23

Goed verhaal, precies zoals het is.

ijsselvaarder | 07-07-21 | 09:14

De Nederlandse mores gaat de komende dagen er weer over heen: wegkijken, krokodillentranen van BN's en politici, het bekende glas, was, plas.

Painauchocolat | 07-07-21 | 09:12 | 1

Ha,ha, glas,plas. Jezus , verzin eens wat anders.

streknek | 07-07-21 | 09:22

Een geweldig sterk stuk, van Rossum. Hulde. Een klein weblog dat dapper weerstand blijft bieden tegen de zielige woke agenda. De linkse overheersing.

Paaldanseres | 07-07-21 | 09:12 | 2

Gaat niet eens over links / rechts of woke / wakker. Het gaat over het feit dat de brede pers, als één front, meewerkt met het openbaar bestuur om de facade van veilig en prettig Nederland overeind te houden. Uitgebreid de aandacht afleiden naar de kleine dingen (de hoed van Maxima in Duitsland!!!, de filmpjes van Peter de Vries) terwijl het grote nieuws is *dat* hij op klaarlichte avond kan worden neergeschoten. Door een onderwereld die zich klaarblijkelijk onaantastbaar waant. Door het openbaar bestuur dat zich de controle door de vingers heeft laat slippen. Dat alles onder het motto: 'het hoort zo niet bij Amsterdam (Groene Loosers)' en 'wij houden Nederland veilig (VVD)'

ole guapa | 07-07-21 | 09:19

Helemaal mee eens. Zet de donatie knop maar weer aan. Het treurige niveau van de journalist (uitzondering daargelaten) en het vingerwijzen naar andere landen waar de persvrijheid wordt aangevallen, om zu kotsen. De kaag docu met incest journalistieke is denk ik ook wel uit het geheugen verdwenen. Driewerf hulde voor geenstijl.

Herr Inspector | 07-07-21 | 09:23

Dat is een sterke onderbouwing waarom jullie juist wel de realiteit laten zien. IJzersterk van jullie. Hulde!

drekzooi | 07-07-21 | 09:11

Slik

SalvaNos.Life | 07-07-21 | 09:11

Ik moet echt even slikken als ik al deze beelden voorbij zie komen. Hier en op social media. Verschrikkelijk.

Maar toch, het is wat het is, en het zou hypocriet zijn om deze beelden nu te verstoppen. En verwijderen is ook onmogelijk, zo werkt het web niet.
Dus ja, ze moeten vertoond worden, hoe schokkend ook.
-

Bernhard de II | 07-07-21 | 09:11 | 1

De realiteit versus de politieke reclame.

ole guapa | 07-07-21 | 09:20

Vooropstaand: goed dat jullie nee zeggen! Maar dit artikel erover publiceren, half ejaculerend, euforisch roepend "kijk ons eens even een rechte rug hebben!" geeft mij hetzelfde gevoel van clickbait en hoernalistiek als de msm die jullie gevraagd hebben het te verwijderen. Maar toch, Chapeau! Geniet ervan.

BoetoeVoetoe(btvt) | 07-07-21 | 09:10 | 5

Nou, ik zou het met je eens zijn als er geen reden was om dit artikel te plaatsen. Iedereen en zen moeder valt nu over GS heen omdat ze de beelden laten zien. Goed om dit uit te leggen. Niets dan hulde wat mij betreft!

deministerpresident | 07-07-21 | 09:16

Dit zegt alles over jou, niks over het artikel.

Deksmaat | 07-07-21 | 09:18

Chapeau! Je gevoel klopt niet en begrijpen doe je het ook al niet.

entredeuxbieres | 07-07-21 | 09:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat heb je het gelijk weer ontzettend aan je zijde en wat zijn er toch veel journalisten intellectueel failliet en verworden tot elkaars buikspreekpop. Het kakelt elkaar maar na, zonder ook maar heel eventjes zelf na te denken.

Lood om oud ijzer | 07-07-21 | 09:10

Correctie:
Neemt Het Kabinet nu ook haar verantwoordelijkheid in deze zo bejubelde "rechtsstaat"? Och jeetje dat kan helemaal niet. Het Kabinet is al demissionair hetgeen Ruute hem naar eigen zegge nog wel meer MACHT geeft, want 2 x aftreden blijft afgetreden lachte hij Arib in haar gezicht toe. Het zal anders moeten in dit land vriend! En gauw!

Een vrije paling | 07-07-21 | 09:09 | 1

Nog beter: trekt de rechtspraak lering uit deze van vele tijdbommen?

Pieterman | 07-07-21 | 09:11

Ik snap dat het wat met je doet, maar kan er ten minste nog een poging gedaan worden om enige kwaliteit op te brengen in je werk? Je haalt er allerlei zaken bij die hier geen reet mee te maken hebben, over het tonen van frustratie gesproken.

Festivals, testcijfers, vaccinatiegraad, ze hebben hier allemaal niks mee te maken. En als je dát onderscheid niet kunt maken, dan word het misschien tijd om je MacBook met al die toeters en bellen in te leveren en iets anders te gaan doen.

Pontius Vulgaris | 07-07-21 | 09:08

kaarsen&blommen kopen gaat.........

grapjasz | 07-07-21 | 09:08 | 1

Weet u nog een goed adres voor stille tochten?

elfenstein | 07-07-21 | 09:53

Peter had moeten weten dat het in die mocro-wereld toch echt net even dommer toegaat, er worden lage IQ-jongens gebruikt als verlenging van het pistool. En ja laat die beelden staan, Nederland kan zien wat de slappe bestuurlijke hap in 30 jaar van het land heeft gemaakt.

hagelkruis | 07-07-21 | 09:07 | 6

@grapjasz | 07-07-21 | 09:18: ok. Zolang je nu maar niet vergeet dat mensen met een bijzonder laag IQ, moeilijk onderscheid kunnen maken tussen goed en fout

JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 09:23

Dat IQ verhaal wordt gebruikt om dit soort moorden positief te framen. “Tja iemand met een laag IQ doet domme dingen dus tja wat doe je er aan.” Of nu iemand met een laag IQ of hoog IQ een moord pleegt betekent nog steeds dat er iemand op straat ligt te creperen.

Drukvandaag | 07-07-21 | 09:29

@Drukvandaag | 07-07-21 | 09:29: laag IQ en geen ontwikkeld geweten, ze worden dus gewoon gebruikt. Ze zullen 30 jaar/levenslang krijgen, de opdrachtgever
nooit in beeld/bewijs etc.

hagelkruis | 07-07-21 | 09:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Bam, in your face van Rossum. Goed stuk. PrdV is helaas het leidend voorwerp geworden van de al jaren durende wegkijkerij van diezelfde journalisten en politici. De man leeft en werkt op het scherpst van de snede. Ik neem aan dat hij die risico's ook echt niet onderschatte. Veel te lang heeft de overheid al dit soort uitwassen in de onderwereld weggewuift en totaal niet serieus genomen. Zoals met zoveel onrecht in dit land. Hoelang moet het duren voordat het kwartje valt? Hoeveel onschuldige mensen moeten er vermoord worden voordat er daadwerkelijk iets wordt gedaan aan dit tuig van de richel die zichzelf onschendbaar achten en een complete parallelle samenleving creëren waar onze wetten niet voor hun gelden. Waarom accepteren wij met z'n allen dat er hele woonwijken niet begaanbaar zijn voor de gewone man/vrouw uit angst voor misdaad? Er zijn geen consequenties voor de misdadigers, dat is het probleem. Ik weet wel wat ze moeten doen met de lichtgetinte mr. T. Maak maar een voorbeeld van hem door hem standrechtelijk te executeren en dit uit te zenden. Klinkt hard maar er moet een harde les worden getrokken in deze criminele milieus dat er hier in Nederland geen genade geld voor mensen die onze samenleving dusdanig ontwrichten en onveilig maken dat er per direct actie wordt ondernomen. Flight fire with fire want anders blijf je dit houden. Zo'n Spong ook gisteravond. "Dit houdt nooit op", nee, je moet bij jezelf te rade gaan of je dit soort tuig nog wel wil verdedigen. Daarmee houd je het namelijk in stand en houd het ook nooit op.

clockandhammergame | 07-07-21 | 09:07 | 2

Niet executeren, maar uitzetten of in hun eigen snertland gevangenisstraf laten uitzitten. Onze gevangenis zien ze als een gratis luxe internaat waar ze een vak kunnen leren of doorgaan met hun handel.

Madame Poitiers | 07-07-21 | 09:10

Van waaruit hij gewoon met zijn smerige zaakjes door kan gaan. Nee, onkruid vernietig je ook. Opsluiten kost de samenleving nog meer geld agv vluchtgevaarlijk. Het is als in een straatgevecht, sla de grootste en gevaarlijkste persoon op zn bek en de meelopers zullen zich gaan beraden.

clockandhammergame | 07-07-21 | 09:33

Neemt Het Kabinet nu ook haar verantwoordelijkheid in deze zo bejubelde "rechtsstaat"? Och jeetje dat kan helemaal niet. Het Kabinet is al demissionair hetgeen Ruute hem naar eigen zegge nog wel meer geeft, want 2 x aftreden blijft afgetreden lachte hij Arib in haar gezicht toe. Het zal anders moeten in dit land vriend! En gauw!

Een vrije paling | 07-07-21 | 09:07

Bravo, bravo, bravo voor GeenStijl en Bart. De juiste keuze, de juiste woorden.

Noodluik | 07-07-21 | 09:06

Amen!

Bearableguy | 07-07-21 | 09:06

en precies hierom support ik met een kroontje

wijnvlek | 07-07-21 | 09:06 | 1

Weet je hoe een kroon in t italiaans heet?

Shoarmamasutra | 07-07-21 | 09:50

En ik blijf van mening dat als je meent coke te moeten gebruiken, je ook verantwoordelijk bent voor het in stand houden van de business van deze criminelen.

DenkenDanDoen | 07-07-21 | 09:06 | 5

drogreden

JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 09:15

drogreden, maar je mag je mening hebben. Ik blijf liever bij de feiten. En dat is een ongeldige redenering niet.

JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 09:16

@Shadowzz | 07-07-21 | 09:13:
en omdat alcohol legaal is heb je er dus geen crimineel gezeik mee. Dus of drugs legaliseren of stoppen met gebruiken. Dat zijn de beste manieren om de allerhande maffia te stoppen.

deministerpresident | 07-07-21 | 09:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Pim stond als waarschuwing voor andersdenkende levensgroot op de voorpagina. Dit filmpje is net zo erg, maar wel realistisch.
Beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Het leven is zwaar | 07-07-21 | 09:06 | 3

Precies. De kop bij Fortuyn had eindelijk moeten zijn: “eigen schuld, dikke bult!”, maar dat ging politburo van deugers net een beetje te ver - de foto was genoeg.

Wilhelm Tell | 07-07-21 | 09:09

Bea heeft die foto vast ingelijst boven haar bed en in de box opgehangen van haar favoriete paard…

Mark zit te Dutten | 07-07-21 | 09:11

@Mztd,
Als Olenkreng op bezoek komt bij Bea,maken ze samen een dansje bij die foto van Pim.

De Profundus | 07-07-21 | 09:40
-weggejorist-
Mark zit te Dutten | 07-07-21 | 09:05 | 1

Aan het einde van de oorlog dwongen de geallieerden de Duitse bevolking om de gruwellijkheden van hun NAZI regime onder ogen te zien. Ook voor de rest van de wereld werd alles gefilmd en getoond. Respectloos? Zou het beter zijn geweest om alles onder het tafelkleed te schuiven? Te kwetsend? Die luxe kunnen we ons niet permitteren. Alleen kleuters doen de handjes voor de ogen. Wat niet ziet wat niet is. Wat niet weet wat niet deert.

squadra | 07-07-21 | 09:05 | 2

Hier heb je wel een punt. En zelfs dat was nog niet genoeg; nog steeds horden Holocaust-ontkenners.

ole guapa | 07-07-21 | 09:24

De dochter van n bekende was naar t lokaal hospitaal afgevoerd met veel te veel alcahol in haar mik.
Belangrijkste deel behandeling? Ze filmden al haat gedragingen en houdingen en lieten die haar de volgende dag terugkijken.

Shoarmamasutra | 07-07-21 | 09:52

Hulde Bart ...
Helemaal mee eens, laat maar zien die laffe hap.
Misselijkmakend die deugers.

Pjotterdjotter | 07-07-21 | 09:05

Uitstekend betoog, Van Rossem.

Dubbelepunthoofd | 07-07-21 | 09:04

Als nu blijkt dat deze aanslag is gepleegd door onze vrienden van de Mocro maffia, zou de politiek dan eindelijk eens ingrijpen? Terug sturen naar land van herkomst bijvoorbeeld... begin nu niet over dat ze hier geboren zijn, iemand die hier geboren is van Marokkaanse ouders/grootouders, is voor mij geen Nederlander. Of gaat de politiek in de navelkijk houding zeggen, wij laten het aan D66 rechters over, want zo hoort dat in een democratie. De vraag stellen is hem waarschijnlijk beantwoorden.

Karel Kruizenruiker | 07-07-21 | 09:04 | 2

Misschien was de schutter fan van Charlie Hebdo.

Madame Poitiers | 07-07-21 | 09:05

De man van "750.000 geïmporteerde" stond ook krokodillentraantjes weg te pinken gisteravond...

Ommezwaai | 07-07-21 | 09:09

Het leidt allemaal lekker af van het geklungel omtrent corona, weer oplopende besmettingscijfers, gedoe binnen het CDA en de tanende populariteit van Kaag. Ook komt het de heren Rutte en Grapperhaus erg goed uit om nog even staatsmanschap te tonen, want ook zij konden dit momentje goed gebruiken en waren er dan ook als de kippen bij om nog even te shinen over de rug van een dode BN'er. Ook leidt het lekker af van het falen van onze rechtsstaat, de onmacht van de politie en de partijdigheid van de rechterlijke macht. Waar we het nu ook even niet over hoeven te hebben is wat een puinhoop dat Amsterdam eigenlijk is en hoe stuitende de onbekwaamheid van Halsema is. Dat het vonnis tegen Geert Wilders in stand blijft en hoe prima de nu bmeehuilede wolven in het bos dat eigenlijk vinden.
Ondertussen wordt het Nederlandse volk ondergedompeld in een bad van sentiment. De man ligt nog te vechten voor zijn leven, maar de bloemen stapelen zich al op op de plaats delict. Wie nu de tv aanzet ziet een ellenlang in memoriam.
De reacties van politiek, bestuur en koningshuis zijn van een stuitende nietszeggendheid. In wat voor dystopie zijn wij eigenlijk beland?

Stijlicoon | 07-07-21 | 09:04

De ironie. Peter R, die de schuld van de moord op Theo bij Theo neerlegde, de schuld van de moord op Pim bij Pim neerlegde, en de moorden van Charlie Hebdo bij Charlie Hebdo neerlegde, is nu zelf slachtoffer van de mensen/cultuur/ideologie die hij zo verdedigd heeft. Kunnen we de schuld dan ook bij Peter zelf neerleggen?

Rallydriver | 07-07-21 | 09:03 | 3

Dat gaat "iedereen" dus wel proberen... want lekker makkelijk.... en niet lichtgetint...

grapjasz | 07-07-21 | 09:07

Laten we hem de vergissing gunnen.

squadra | 07-07-21 | 09:09

Misschien is hij nu van mening veranderd…

Mark zit te Dutten | 07-07-21 | 09:38

100% mee eens met dit.

Nu ik hier toch ben, pak ik even mij glazen bol erbij...

Ik voorzie dat de media wekenlang zwanger zal zijn van meneer de Vries.

Ik voorzie stille marsen, demonstraties met "ik ben Peter", en ander stom gedeug. Ondertussen verzwijgend wat er met onze rechtsstaat verworden is

Peter wordt de martelaar met de iwwitante R.

coolvibe | 07-07-21 | 09:03 | 4

@2voor12 | 07-07-21 | 09:09: Zelfs bekende personen verliezen ieder perspectief, net als 'progressieve' politici die zich verliezen op zaken die er écht toe doen (Bv. de onafhankelijkheid van de Raad van
de Rechtsspraak rondom de toeslagen affaire, het huizentekort, etc. etc.).

Realiseert iemand zo als die Humberto Tan zichzelf, hoe belachelijk dit alles klinkt, naar eenieder buiten de woke bubbel ?

- Feitelijk - is er sprake van 'een licht getinte dader'. Dit is niet het moment voor slappe praatjes, of om interne verdeeldheid te zaaien.

Nederlandop1 | 07-07-21 | 09:18

Ik voorzie een sentimenteel lied, mogelijk door een rapper à la Ali-B.

WijnVlekWrijver | 07-07-21 | 09:30
▼ 1 antwoord verborgen

Geen speld tussen te krijgen. De NL pers is verworden tot een moraliserende snowflake bende die de eigen cognitieve dissonantie tot norm hebben verheven. 'Als wij het jukkie en eng vinden mag jij het niet zien'

bakermat | 07-07-21 | 09:03

Goed stuk - die wurging van George Floyd werd ook breed gedeeld en door deugmensen gedoogd als perfecte propaganda.

Galois256 | 07-07-21 | 09:03 | 3

Er staat inmiddels een standbeeld voor hem want het was zo'n aardige man en een goede vader.... toch?

Blonde Nel | 07-07-21 | 09:10

Ja. Die beelden moest je ook gezien hebben. Andersbdenk je " ach context vast geen lieverdje" maar als je ziet hoe iemand minuten op iemands nek drukt terwijl hij vriendelijk zegt niet te kunnen ademen en anderen de agent beleefd er op wijzen dat ze hem zo kelen. Terwijl de situatie al evident volstrekt onder controle was. Je ziet een sadist met lakse collegas. geen incident in d ehitte van een strijd

Shoarmamasutra | 07-07-21 | 09:57

@Blonde Nel | 07-07-21 | 09:10: Dat standbeeld is een mooi voorbeeld van dat ze alleen maar tuig kunnen vinden dat "slecht behandeld" wordt. Waarom niet een lief oud vrouwtje? Al racisme zo'n probleem is, moeten er toch genoeg onschuldige slachtoffers zijn te vinden zonder strafblad?

Shadowzz | 07-07-21 | 10:14

Met dank aan alle drugsgebruikers die de onderwereld financieren.

dezakloper | 07-07-21 | 09:03 | 3

Legaliseren die handel. Over 20 jaar hebben we geweldadige tabaks- en biercriminaliteit met dat stupide verbieden.

Galois256 | 07-07-21 | 09:04

drogreden, leer nadenken, leer redeneren.

JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 09:18

@Galois256 | 07-07-21 | 09:04: Criminelen handelen niet in drugs omdat ze zo graag crimineel willen zijn. Ze doen dat om snel, makkelijk geld te verdienen. Legalisatie zal daar niets aan veranderen omdat drugs nu eenmaal goedkoper in de illegaliteit te produceren is. (o.a. geen loonbelasting, pensioenafdracht, vennootschapsbelasting of elektriciteitsrekening)

dezakloper | 07-07-21 | 14:37

Och, och, die goedbedoelende mevrouw die er als eerste naast staat: ‘Waar ben je geraakt, in je hoofd?’

Jimmydepimmy | 07-07-21 | 09:03 | 3

Op zich koel en beheerst…. Hoe zou jij gereageerd hebben dan? Ben benieuwd….

PoesWillis | 07-07-21 | 09:09

agonal breathing.

Waar ben je geraakt? In je hoofd?

JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 09:13

Dat leer je bij EHBO, blijven praten met het slachtoffer. Ze was wel de enige die zijn hand vastpakte. Mocht hij daar al op straat zijn overleden/in coma geraakt dan is hij in ieder geval niet alleen gestorven. Deze dame verdient hulde ipv jouw gezeik!

Mark zit te Dutten | 07-07-21 | 09:40
-weggejorist-
Monie | 07-07-21 | 09:03

Haat voor journalistiek ontstaat omdat ze zo slecht hun werk doen. Nooit de belangrijke vragen stellen, eigen hachje indekken, kritisch denken ho maar. Lekker Twump bashen.

En dan extweem wechtse politici de schuld geven en de propaganda cirkel is compleet.

HeNKiEeE | 07-07-21 | 09:03

Prima stukje. Doorgaan met de werkelijkheid graag. Daarvoor kom ik hier.

phantom2 | 07-07-21 | 09:02

Mensen die voor de Nederlandse burger willen uitmaken wat hij wel en wat hij niet mag zien, ruiken hun kans. Heel goed dat GS daar niet voor buigt, maar ik had niet anders verwacht.
In het geval van Fortuyn en Theo van Gogh vond ik schokkende foto's niet alleen OK, maar ook nuttig en nodig. Bij PeterRdeV is dat misschien iets minder het geval, maar nog steeds geldt dat ieder medium voor zichzelf uitmaakt hoe het verslag doet van de gebeurtenissen. Hiet gelukkig geen lieve hondjes en poesjes om de werkelijkheid (weer eens) weg te drukken.

J.P.Drapeau | 07-07-21 | 09:02

Hear, Hear!
Mond vol hebben over persvrijheid en dan GeenStijl het zwijgen op willen leggen…
Als het Wilders of Baudet was die daar lag dan had de closeup van het lijk weer op alle voorpagina’s gestaan. Als het je niet bevalt dan kijk je toch niet… De waarheid is hard.
Trots op mijn kroontje!

Mark zit te Dutten | 07-07-21 | 09:02

Inderdaad, de gevestigde media zouden eens bij zichzelf te rade moeten gaan. Het is toch bizar dat als ik wil weten wat er wérkelijk gebeurd is ik naar een site als GeenStijl moet gaan. Op de NPO en RTL wordt door politieke correctheid en woke-idioterie het nieuws zo gebracht dat alleen de goede verstaander weet wat er werkelijk aan de hand is. Gevestigde media hebben allemaal één stelregel lijkt het wel: wat er ook gebeurt, Wilders mag geen gelijk krijgen, koste wat het kost.

Barend Braakbal | 07-07-21 | 09:01 | 1

Dat ze het niet eens zijn met Wilders en tegen hem zijn is 1 ding. Hoe er nu al bijna 20 jaar kontengedraait wordt om maar in alle krochten te wringen zodat ze Wilders maar nergens in de kaart te spelen is nog het ergste.

Shadowzz | 07-07-21 | 09:27

De journalistiek, de wegkijkers die kritiekloos meegaan met de klmaatwaanzin, de lofzang van immigratie blijven zingen, die nooit onderzoek doen naar de gevolgen van die immigratie, en als er dan eens rapport over verschijnt dat op dag 2 al op pagina 211 hebben staan, die islam met fluwelen handschoenen aanpakken en maar wat graag meedoen aan het voor racist en fascist uitmaken van critici. De journalisten die nooit duidelijk zullen benoemen waar een groot deel van de criminaliteit, homohaat vandaan komt. Die journalisten?

TheBigKirth | 07-07-21 | 09:01

Op de T lijken ze het Franse nummerbord van de aangehouden auto te blurren. Waarom doen ze dat? Mogen we niet weten dat deze lui misschien uit Frankrijk zijn ingereden om een aanslag te plegen? Waarom blurren?

Elke verdachte van iets in de VS staat met foto, volledige naam en toenaam in de NL kranten. Maar een auto met Frans kenteken: blurren we. Namen van verdachten hier: anonimiseren, alleen voorletter mocht het exotisch worden of anders helemaal niet benoemen (‘Brabander’). Het is allemaal zo doorzichtig. Meeste journalisten zijn onderdeel van de macht.

JohnLocke | 07-07-21 | 09:01

En natuurlijk dat men dit weer wilde linken aan Wilders en Baudet. Journalistiek was ooit een nobel vak gevuld met nobele vakmensen, uitzonderingen daargelaten. Nu is het inderdaad 'tuig van de richels, uitzonderingen daargelaten.

quantumcollider | 07-07-21 | 09:00 | 1

Terwijl dit gewoon een afrekening is vanwege de inmenging van de Vries in de mocromafia.

2voor12 | 07-07-21 | 09:02

Mooi en goed artikel Van Rossum! Ik heb gisterenavond de zogenaamde keurige pers op onder meer de plaats van de aanslag alleen maar hijgerig zien vertellen dat er geen nieuws was, weinig bekend was en dat zo'n vier uur achter elkaar. Om het vervolgens te framen als "een aanslag op de vrije pers" en op die manier hun "moment" te pakken en schadeloos te delen in zijn slachtofferschap. Het wachten is nu op de selfies van de BNers samen met De Vries. Wat er gebeurd is, is heel erg, maar een aanslag op de persvrijheid is het zeker niet. Het is wél een aanslag op de rechtstaat. Mede mogelijk gemaakt door,,,.. En wat de beelden betreft? Ik heb ze niet bekeken. Het is dus heel goed mogelijk om de zaak te volgen zonder de beelden te bekijken, dat staat een ieder vrij.

BenZen | 07-07-21 | 09:00 | 1

Waarom is dit nou een aanslag op wat dan ook? Hij zocht de grenzen graag op en dit kan helaas de consequentie zijn.
Heel spijtig. Maar een aanslag op de rechtsstaat?
Hou toch op met die populaire uitdrukkingen.

J.Cash | 07-07-21 | 09:04

Dit is geen aanval op de journalistiek. Jezus man. Er is laatst in mijn stad een jonge gast neergestoken, was een stratenmaker en aan het uitgaan. 'Aanslag op de stratenmaker'? ' Aanslag op stappende jongeren'? Nee, bleek een dealertje te zijn die zijn leverancier genaaid had. Dus gewoon afrekening in het criminele circuit. Mensen kunnen meerdere dingen zijn he, stelletje groepsdenkers. Peterr is een journalist maar ook een aandachtsgeile tv personality en oh ja, weet ook veel van misdaad, recht en kroongetuige shizzle. Dus ik zou hetm aar eens in die hoek zoeken.

Verder, hulde Geenstijl voor het tonen van de werkelijkheid. Ik mag hopen dat demense inmiddels lang genoeg op internet zitten om wel of niet op een play knop te kunnen klikken. Je HOEFT er niet naar te kijken.

BBRDWR | 07-07-21 | 08:59

Dit zinnetje “deel geen beelden” is nu standaard opgenomen in het calamiteiten handboek naast lege woorden van ongeloof, verslagenheid en “dit nooit meer”. Wat een poppenkast.

deugallergie | 07-07-21 | 08:59

You tell 'm Bart!

Gen. Maximus | 07-07-21 | 08:59

Chapeau! Zelden zo'n sterke analyse van een situatie gelezen!
Dit is de reden dat ik graag betaal voor GS, een baken van licht in de duisternis van de MSM...

MKBer | 07-07-21 | 08:59

Wat een weergaloos artikel van Rossem, de schaamteloze hypocrisie van de MSM en de politiek correcte meute is om te kotsen. Ik moet denken aan die meelopers vroeger op school die bij rottigheid hardop tegen elkaar zeiden 'Ik heb het niet gedaan hoor Ik heb het niet gedaan!'

Axelvon | 07-07-21 | 08:59

Voor alle moraalridders: Peter was voor legalisatie van drugs.

Melchett | 07-07-21 | 08:59 | 1

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, ook al vind ik dat een blunder van jewelste.

Toverkol | 07-07-21 | 09:26

over preventief fouilleren . De wetenschap toont aan dat het niet werkt.

Wat meer wil je hebben? Wat moeten we anders zeggen voordat je het begrijpt? Het werkt niet. Als jij denkt mensen die bewapend zijn de hele dag rondlopen met hun wapen op zak, kom je zeker uit 1 of ander kut dorp.

Net als wanneer je denkt dat de top van de cokehandel op deze shit zit te wachten. Zijn gewoon mannen zoals jij en ik in een vinex wijk met een simpel golfje voor de deur. Kut mocros verpesten het. Heb ooit eens iemand ontmoet die blokken importeert. Als je hem ziet zou je hem geen stuiver geven. Denk je echt dat die jongens op dit soort cowboy shit zitten te wachten :')

JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 08:58 | 6

“ over preventief fouilleren . De wetenschap toont aan dat het niet werkt.”

Oh. Leg eens uit waarom niet dan? Als je een link hebt wil ik het ook zelf lezen.

ratelaar | 07-07-21 | 09:21

@ratelaar | 07-07-21 | 09:21: De wetenschap is gedaan in een rustig dorp met normale mensen.
In bepaalde wijken werkt het echt wel gezien daar een groot deel van de mensen met wapens op de zakken loopt.
Net als dat er ondertussen genoeg scholen in Nederland zijn met metaaldetectoren en waar ook gefouilleerd wordt. Doen we voor de lol natuurlijk.

Shadowzz | 07-07-21 | 09:30
▼ 3 antwoorden verborgen

De arrogantie die het bericht uitstraalt is irritant.

J.Cash | 07-07-21 | 08:58
-weggejorist-
irritantje | 07-07-21 | 08:58 | 1

even in opvolging van mijn eigen plempsel Knufter | 07-07-21 | 08:49 | 3 | reageer |

Het schiet en aanloopmoment van de filmers is hier te zien:

www.youtube.com/watch?v=1MiuDAOWc9Q&a...

Beide heerschappen komen juist na de schoten in beeld, de ene 3 seconde na de andere. Beide pakken rustig hun mobieltje en lopen richting plaats misdrijf. Beide gebruiken hun mobieltje niet of kijken er niet op. Ze pakken het 'voor gepland gebruik zometeen'.

Als ik mijn mobieltje pak, kijk ik er op. Ga ermee bellen of zo.

En dan te zien dat dit dezelfde twee knakker zijn als die op de andere foto zo rustig weglopen van plaats delict. Beide op afstand van elkaar. Precies hetzelfde gekleed. Lopend in hetzelfde tempo.

100% zeker dat dit een gepland filmincident was.

En anders: wie heeft dat filmpje van Peter dan wel gemaakt?

Knufter | 07-07-21 | 08:58 | 5

@Deksmaat | 07-07-21 | 09:06: Zijn veel mensen gewoon gewent en kijkt niet meer op, een deel denkt dat het vuurwerk is.

Shadowzz | 07-07-21 | 09:32

En gisteren WIST je dat de man al overleden was en nu kom je hiermee. Opnieuw speculaties, meer niet.

Goofy Goofball | 07-07-21 | 09:53

@Goofy Goofball | 07-07-21 | 09:53: Ik meen te moeten toegeven dat ik wellicht te stellig was in mijn speculatie over de dood van deze man. Of beter gezegd: ik handhaaf mijn speculatie maar geeft toe dat het slechts speculatie is.

Maar deze post is geen speculatie. Dat is gewoon zien wat je ziet.

Knufter | 07-07-21 | 10:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Als we dan toch gaan vingerwijzen dan doe ik graag mee. Bij mij gaan ze alle tien richting Job Cohen die met zijn groene vingers de top 600 overlastgevende jeugd met liefde en subsidie heeft laten uitgroeien tot deze meedogenloze en nietsontziende mafia.

down | 07-07-21 | 08:57 | 1

Ja, hij bovenaan, maar iedereen heeft genegeerd dat grote steden wereldwijd tot één groot misdaad netwerk werden gemaakt door groeperingen die meer deden dan stage zoeken of opvallend veel geld verdienen in kleine rommelige winkeltjes. De schijnheil om deze groepen te subsidiëren terwijl ze constant met zakken vol contant geld en anonieme mobieltjes hun global crime economy aan het implementeren waren is schandalig. Hun arrogante verbale agressie jegens ons was geen wanhoop om stageplaatsen maar het gedrag horende bij de bèznèz waar ze inzaten. En de overheid maar roepen tegen ons dat wij hen uitsluiten en dat ze daarom kruimeldiefjes werden. Het zijn grote [ ] professionele killers!

zeurmachine | 07-07-21 | 09:10

Amen!

+ Een kleine donatie om de onafhankelijke media een steuntje in de rug te geven.

ratelaar | 07-07-21 | 08:57

Verdomd. Ik ga echt aan een kroontje. Spijker --> kop. Waarheid als een koe. Helder.

GWBA | 07-07-21 | 08:57 | 2

Dat was ook mijn eerste gedachte. Dit verdient niets dan steun. En hopelijk gaat er ook iets van het budget richting de servers, het was gisteravond kommer en kwel. Ga door met het goede werk, GS!

WaterMoutHop | 07-07-21 | 09:07

Daar is het kroontje dan. En dankzij Ronaldo een prachtige hoofdletter A achter m'n nick... Keep up the good work, GS!

GWBA | 07-07-21 | 10:34

Is er al aandacht voor de *echte* slachtoffers? De lichtgetinte schutter en haar companen, hoe erg het voor hen is, stageplek enzo?

Karpiet | 07-07-21 | 08:56

Zou Mark toen hij z'n medeleven ging betuigen op TV nog gedacht hebben aan politiek gewin, zomaar een gedachte.

likdoorn | 07-07-21 | 08:55 | 2

Vreemd genoeg denk ik (deze keer) van niet….

PoesWillis | 07-07-21 | 09:07

@PoesWillis | 07-07-21 | 09:07: Denk het niet, hij was te zenuwachtig, stond met zijn handen te friemelen, die dacht aan heel andere dingen.

gato | 07-07-21 | 09:21

Is Halsema begaan met Peter en geeft ze daarom een persconferentie? Nee dus, die zit daar, met een pruillip, niets te vertellen alleen maar om in beeld te zijn en te deugen. Ondertussen ontwikkeld de maffia zich in rap tempo in Amsterdam en vallen er meer en meer doden. Elke debiel loopt daar met een pistool rond. En preventief fouilleren? Nee hoor doen we niet, gericht bepaalde groepen monitoren en actief ingrijpen nee hoor doen we niet want discriminatie. Zo dus......

Blonde Nel | 07-07-21 | 08:55 | 4

Halalsema is onderdeel van het probleem in NL

rob007 | 07-07-21 | 09:19

Toen ik Halsema met die huilerige kop zag aanschuiven wist ik genoeg. Daarnaast ging die persco echt helemaal nergens over. Al een uur of 2 lang waren alle beschikbare feitjes eindeloos door RTL4 herhaalt en die persco was daar weer een herhaling van. Vervolgens ging een medewerker van RTL4 daarna nog eens herhalen wat er in de persco verteld werd. Dubbel herkauwd 'nieuws' dus.

Der Schnitzeljäger | 07-07-21 | 09:35

Vraag me af of Halsema al wat door het neusje had toen ze daar ging zitten "verbinden". Jammer dat een burgemeester niet verplicht elke ochtend moet pissen voordat ze aan het werk moet. Zal meteen een hoop GL-lers en X66ers van het pluche weren.

Graaisnaaiert | 07-07-21 | 12:44
▼ 1 antwoord verborgen

Aantonen dat het volk door de "journalistiek" vlak voor verkiezingstijd wordt opgezadeld met een als documentaire verpakte Pyongyangesque verering van een politicus --> media: foei geenstijl

Ongescripte rauwe beelden tonen van een aanslag zodat het volk zelf een mening kan vormen over dit soort zaken --> media en iedereen en zn moeder: foei geenstijl

Diezelfde mensen: We WiLlEn VrIjE mEdIa.

Vrije media is dus kennelijk media die bepalen wat u en ik mogen zien en aankunnen.

Je kunt uit respect zelf de beelden niet kijken en/of delen. Maar je kunt niet vragen of eisen aan anderen om uit respect deze beelden niet te kijken en/of delen. Vrije journalistiek is precies dat. Alles aan iedereen beschikbaar stellen en anderen de kans geven te oordelen op basis van eigen waarneming. Als je dat beknot, op welke manier dan ook, met welk argument dan ook, dan ben je tegenstander van vrije journalistiek.

JohnFrederikstadtdt | 07-07-21 | 08:55

@van Rossem: messcherpe duiding!!!

Bouwfraudeur | 07-07-21 | 08:55

Goed stuk! Ik heb voldoende fantasie en verbeeldingskracht om mij voor te stellen hoe een neergeschoten man, die op straat uit zijn hoofd ligt te bloeden, eruit zal zien. Voor de kick en/of sensatie heb ik niets extra's nodig. Het leven en dus ook het nieuws is soms niet om aan te zien, het is vaak spijkerhard en ijskoud maar het is wel de werkelijkheid. De bittere realiteit is dat iemand is neergeschoten, de fotograaf, de journalist of de publicist tonen slechts dat was gebeurd is. De walging komt vanuit jezelf, als reactie op wat iemand is aangedaan. Emoties die bij je opkomen als je luistert naar "Erbarme dich, mein Gott"; moeten we Bach verbieden, moeten we het evangelie van Mattheus van het internet halen omdat het zo'n walgelijk verhaal is? Het leven is kut, wen er maar aan!

hetgingperongeluk | 07-07-21 | 08:55 | 1

Helemaal eens ! Bovendien heb ik RTL en Mediahuis e.a. hypocriete "beschermers" van de goede zeden niet nodig; de enige die beslist of ik naar geweld of de gevolgen daarvan wil /mag kijken, ben ikzelf.

krelus | 07-07-21 | 09:00

Spot on Bart! Die suffe, hypocriete domineesmentaliteit is niet te harden,

amateurrr | 07-07-21 | 08:54 | 1

journalistiek, zelfs daar wordt gediscimineerd. Wat zijn we allemaal in een keer weer top gekrenkt in jullie wat ik ben toch fucking belangrijk verafgoderij. En volautomatisch gaat de MSM psychose weer aan in angstmodus. Wakker worden mensen: iedereen kan dood gaan, op de meest verschrikkelijke wijze, ook jullie. Jullie zijn sterfelijk. Ik ben sterfelijk.
En ga nu maar je theater prijs binnenhalen voor die zielige "ich habe es nicht gewusst" mevrouw en 2 minuten stilte houden, en zeggen dat Peter je beste vriend was, net als Theo, maar Pim niet, terwijl in Irak kinderen worden verkracht, terwijl in Spanje de maffia in de fruitwereld huishoudt, terwijl in Wit Rusland kinderen worden geknuppeld, terwijl er nog volop slavernij in Europa heerst, terwijl in Davos een stel goed verdiendende mafklappers weten hoe de wereld beter kan worden en tot op heden het tegenovergestelde te weeg brengt. Moet ik nog doorgaan? Wat volstrekt onbelangrijk zijn jullie, stelletje zwelgers. O ja: ik ben voor vrijheid van meningsuiting.

nobodiesunmighty | 07-07-21 | 09:02

Ik voelde mij zo niet aangesproken door het "nieuws" dat het koningshuis geschokt gereageerd had, dit is toch wel het ergste voorbeeld van de volstrekte onderschatting van het klootjesvolk. Wie denken ze met dat nieuws een plezier te doen bij de Telegraaf? Het wordt elke dag meer een kutkrant. GeenStijl is dan inderdaad een verademing in het medialandschap.

kalescheet | 07-07-21 | 08:54

t'is wat, met die stageproblematiek. Allemaal de schuld van Wilders uiteraard.

Vrijhetzelaar | 07-07-21 | 08:54

Tjah, the war on drugs. Denk dat er teveel energie en geld wordt besteed aan aanbod kant van drugs, namelijk de dealers en barons. Waarom niet eens meer doen aan de vraag kant van dit probleem. Harddrugs gebruik gerust straffen met jarenlange celstraf. Ja , het klopt dat dan de helft van Volendam dan de bak in moet, maar op die manier rem je de vraag naar drugs wel af. Ik vind dat iedere coke snuiver medeplichtig is aan dit soort drama's.

Nappa | 07-07-21 | 08:53 | 6

@Shadowzz | 07-07-21 | 09:38:
Omdat je samenleving daar wel heel kwetsbaar van wordt. Zie geschiedenis China en opium.

All_yall | 07-07-21 | 09:43

@Shadowzz | 07-07-21 | 09:38:
Je kunt deze substanties toch moeilijk over een kam scheren. Cafeïne en heroïne of cocaïne zijn toch echt niet hetzelfde.

J.Cash | 07-07-21 | 10:05

@All_yall | 07-07-21 | 09:14:
Bedoelt u dat het met name het zwarte bevolkingsdeel was wat in de praktijk in de lik kwam? Dat hebben we hier toch niet?
Ik ben voor de verplichte plastest voor iedereen werkzaam in de publieke sector, tot aan politici en ministers aan toe. Eerst pissen, dan aan de slag? En niet op het werk verschenen? Prima, thuisbezoek en dan pissen. Alleen zo pak je die rotzooi aan, denk ik dan.

Graaisnaaiert | 07-07-21 | 12:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Precies dit is de reden dat ik GS volg . Druk iedereen maar is met de neus op de feiten !

Man-bear-pig | 07-07-21 | 08:53

Jammer dat P R de Vries zo gevoelig was voor pr-beelden uit o.a. Myanmar. Iedereen weet inmiddels dat de situatie anders ligt dan door de VN gepropageerd.

Onze rechtspraak is er een van abstractie en kwesties snel afsluiten ipv aanpakken. Het leed wat anderen wordt aangedaan is gereduceerd tot (een willekeurige citaat van een rechtbank): "De Rechtbank beseft dat het verlies voor de nabestaanden groot is, maar stelt ook dat het ging om een relatief geringe vorm van schuld.".
Zo redeneert deze rechtstaat en de journalistiek lijkt geïnfecteerd door deze denkwijze: niet te veel aandacht, niet te dichtbij laten komen, en geen burgeremoties laten zegevieren want het moet blijven hoe het is. De burger moet binnen de lijntjes de feiten tot zich nemen en aanvaarden dat slachtofferschap een bijkomstigheid is. P R de Vries moet er volgens de slappe berichtgeving bijna bijliggen als in een ziekenhuis tv serie: als licht verteerbaar drama op de tv. De werkelijkheid is echter gruwelijk. AL de slachtoffers in het nieuws liggen er bij zoals in de beelden van GS. Het is overàl een verschrikking. De beelden moeten daarom juist confronterender worden dan ooit. Het onrecht in de maatschappij is geen soapserie. De slachtoffers en nabestaanden zijn geen acteurs die weer naar huis gaan.

zeurmachine | 07-07-21 | 08:53

Volgens mij wilde Peter de Vries helemaal geen beveiliging.

Schoorsteenveger | 07-07-21 | 08:53

Nieuws is soms kudt om te horen en te zien.
Maar horen, zien en zwijgen. Is nooit goed.

Steve1234 | 07-07-21 | 08:53

Heeft niks te maken met kritiek op journalistiek. Dit is 100% drugshandel gerelateerd. De lange arm van Taghi.

Uiteraard wordt er weer geroepen, zoals bij ieder onderwerp, dat dit komt door "de Marokkanen" maar dit is gevolg van de handel in drugs. En dus ook van het massale gebruik van drugs. Wie zijn toch die mensen die pillen slikken, die coke snuiven? De oorzaak ligt daar. Niet in politie aanpak, niet in linkse burgemeesters maar in het gebruik van drugs door zo ongeveer iedereen. Het geld dat daarin omgaat werkt dit soort criminaliteit in de hand. Geen repressie helpt daartegen want de winsten zijn te groot. Wie vijanden maakt onder de grote drugshandelaren gaat eraan.

Beste_Landgenoten | 07-07-21 | 08:53 | 3

Heb je zelf jouw pilletje voor vandaag al genomen?

Herhalio's zijn vervelio's, ga het anders op de Joop proberen.

netniet | 07-07-21 | 09:15

@netniet | 07-07-21 | 09:15:
Lastig he, de eigen verantwoordelijkheid zien in dit soort criminaliteit. Zonder drugs heb je deze aanslagen niet. Zonder afnemers geen markt. Andere optie is legaliseren van harddrugs, maar dat gaat nooit gebeuren. Zoveel pragmatische aanpak is teveel voor onze politiek.

Beste_Landgenoten | 07-07-21 | 09:24

@Beste_Landgenoten | 07-07-21 | 09:24:
Legaliseren is faciliteren. Worden wij naast de lokale markt ook nog eens het productieland voor de rest van de EU. Slecht plan. Maak naast bezit gebruik ook maar strafbaar. Dit tuig kun je niet hard genoeg aanpakken, van de allereerste planters aan de andere kant van de wereld tot en met de uitgaanshipster in Amstuhjjjdam die 2 gram zooi op een vrijdagavond door het neusje laat gaan. Oppakken, aanpakken, vastzetten en kaalplukken. Het is geen spelletje meer, geen hippieromatiek meer, het is een keiharde onderwereld met uitzaaingen tot in de hoogste kringen en willen we daar als samenleving vanaf, dan rest maar 1 optie en dat is de Dutertiaanse ( minus de executies van gebruikers uiteraard ).

Graaisnaaiert | 07-07-21 | 12:37

Hulde heren (en dames?) van GeenStijl. Dit is dus exact waarom ik op deze site zit.

Kees Maf | 07-07-21 | 08:53 | 2

Kroontje?

Karpiet | 07-07-21 | 09:08

Laten we dan RTL en NOS persoonlijk verantwoordelijk houden voor het geweld tegen vrouwen en homo's omdat ze weigeren over de oorzaak te schrijven, de wegkijkende lafbekken.

TheBigKirth | 07-07-21 | 08:52

Zwart wit filtertje erop en hoppa, World Press Photo subsidie.

johoost | 07-07-21 | 08:52

Rubberen tegel journalistiek,

Gewoon wegkijken,dan is het er niet.
Zijn de ouders van de verdachten al opgepakt voor verhoor?
Of gaat men al mee met de verachtelijke,dubbel moralistische schaamtecultuur.

Papualist | 07-07-21 | 08:51

Gaat er nu iets gebeuren of wordt het weer glas, bloedplas, was?

Mr_Natural | 07-07-21 | 08:51

Ha, dat de beelden op Dumpert (= Mediahuis = Telegraaf = NRC) staan maakt het nog hypocrieter allemaal. Er wordt gewoon aangenomen dat mensen verschil tussen Dumpert en GeenStijl niet zien.

JohnLocke | 07-07-21 | 08:51 | 1

Dat bevestigt de combi knulligheid en hybris van de besturende organen van deze organisaties.

nobodiesunmighty | 07-07-21 | 09:08

Dit artikel alleen is voldoende om - naast mijn lidmaatschap - eindelijk die donatieknop in te drukken. Ongezien de typhus en heerscht voort, GS!

Metaalenzo | 07-07-21 | 08:51

Hulde van Rossum, hulde.

profX | 07-07-21 | 08:50

Bedankt voor de reality check GS. Dit rauwe realisme is misschien niet wat Nederland wil, maar wel wat het nodig heeft. Hier kiest men steeds weer voor, dus laat het maar zien.

MickeyGouda | 07-07-21 | 08:50 | 2

Precies, ‘elections have consequences’ (Obama). Maar dat mag natuurlijk niet de vraag zijn nu.

JohnLocke | 07-07-21 | 08:52

Denk ik ook. Alleen op realisme (hoe subjectief je 'm ook ervaart) kun je adequate beslissingen maken. Maar goed, de veel mensen willen en kunnen alleen in sprookjes leven en gebruiken hun sprookjes om niet te desintegreren. Te veel Samson en Gert gezien. Te veel K3 gezongen misschien?

nobodiesunmighty | 07-07-21 | 09:12

De helden status van Taghi zal alleen maar toenemen onder de Marokkaanse jeugd door deze aanslag. Op naar de volgende aanslag. Wat zullen de zwakke burgemeester van Amsterdam en Den Haag weer geschokt zijn

jack_gouda | 07-07-21 | 08:50

Zeer duidelijk verwoord standpunt.
Dat iedereen dit moge lezen!

laurentius | 07-07-21 | 08:50

Op deze foto:

image.gscdn.nl/image/702f450371_360D9...

ziet u twee heren, in het grijs, met schoudertasje op de heup, rustig weglopen van de plek des onheils.

In het filmpje waar je Peter R ziet lopen, zie je vlak na de schoten deze twee mensen in beeld komen op weg naar de plek des onheils. Beide trekken reeds hun mobiele telefoon.

Het filmpje waarop Peter R te zien is, is door deze twee mensen gemaakt. Dat is ook te zien omdat in de foto waarop ze weglopen twee mensen bij Peter R staan. Een van deze mensen is ook te zien op het filmpje dat van Peter gemaakt is.

Het filmpje is derhalve met voorbedachte rade als bewijsmateriaal voor levering van de daad gemaakt.

Knufter | 07-07-21 | 08:49 | 5

Het feit dat ze zo weglopen bevestigd het voor mij ook.

Normpje | 07-07-21 | 08:56

@Knufter | 07-07-21 | 08:53: Oke het is geen kontverhaal, maar kom op man. Dit is alleen maar speculeren, speculeren, speculeren

JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 09:01

@JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 09:01: Er is geen andere hypothese. Er lopen niet bepaald 10 man of zo daar voorbij. Let op dat Peter zijn hand al naar beneden is gevallen op de wegloopfoto. Dat ziet u in het filmpje gebeuren.

Knufter | 07-07-21 | 09:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Onsmakelijke beelden, ja. Maar wat nog onsmakelijker is, zijn de wegkijkers en goedpraters.

priks | 07-07-21 | 08:49

Binnenkort is de Mexicaanse maffia hier ook, dan hebben we geen last meer van de Mocromaffia.

Mr_Natural | 07-07-21 | 08:48 | 3

Die zijn hier al af en toe meth aan het koken.

Rest In Privacy | 07-07-21 | 08:49

Je bent naief als je denkt dat de mexicanen hier nog niet zijn

JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 08:50

Die zit al in het zuiden en oosten van het land. Grens met Duitland/Belgie is dichtbij en de hermandad daar heeft nog niet zo veel ervaring met het bestrijden van drugskartels. Helaas.

Graaisnaaiert | 07-07-21 | 12:30

nee, nog meer van die praatprogramma's met na aap nieuws van RTL... de NOS meldt nu nog niet te weten hoeveel schoten er zijn gelost. Er is gewoon een filmpje van op internet, zijn er toch echt 5 (kun je zien/horen op geenstijl). Dan maar het harde nieuws op geenstijl, dan kunnen we zelf uit de bron conclusies trekken.

gekkeHenkie2055 | 07-07-21 | 08:47

Hear hear!

Bolleflap | 07-07-21 | 08:47

Bart slaat de spijker op zijn kop, hulde!

Europeaan | 07-07-21 | 08:46

Amen.

superb_de_lux | 07-07-21 | 08:46

Drie ton coke, 11 miljoen contant en weet ik wat uit een safehouse gelepeld. Het was wachten op de dag die je wist zou komen. Peter is dan echter niet het eerste soort slachtoffer dat ik verwachtte. Wellicht is het ook niet gerelateerd maar de timing is saillant.

Joffri | 07-07-21 | 08:45 | 2

Tijd om die shit te legaliseren. The war on drugs is een grote faal.

Phreack | 07-07-21 | 08:49

Een ton coke wordt vaak binnen een maand doorverkocht aan handelaars. Zal er nog niet heel lang gelegen hebben dan. Dat ze dan ook het geld in hetzelfde huis hebben liggen, is niet heel handig geweest.

usb stok | 07-07-21 | 08:53

Sjezus, wat een aandacht in de media voor dit gebeuren. Alsof het de koning betreft.

Dr. Blechtrummel | 07-07-21 | 08:45 | 1

Het is komkommertijd, dat scheelt ook.

Mr_Natural | 07-07-21 | 08:46

Top stuk. Aanslag op PRDV een aanslag op de persvrijheid noemen en vervolgens de persvrijheid van GS aan banden proberen te leggen. Wie/wat hebben we in leidinggevende/besturende posities zitten? Inclusief degenen die wel degelijk wat kunnen betekenen, NL paspoort afnemen na misdrijf, minder kanslozen op de zak van de werkende laten teren, zorgen dat begrip draaideurcrimineel uit de vanDale kan worden geschrapt, …

Gebakschep | 07-07-21 | 08:44 | 1

De angst regeert.

Quib | 07-07-21 | 08:47

Wegkijken heeft er een nieuwe betekenis bij.

Mr_Natural | 07-07-21 | 08:44

Aloe drugsgebruikende BN'ers, journalisten, advocaten, etc. zijn mede schuldig door het financieren van deze aanslag.
Stay Clean, motorhead opzetten doet op de vroege ochtend.

BrutusBosch | 07-07-21 | 08:44 | 6
-weggejorist-
Gratiskoffie | 07-07-21 | 08:53

@Gratiskoffie | 07-07-21 | 08:53: Nee? Je redeneert verkeert. Meer kan ik er niet over zeggen. Je reden is dus ook ongeldig.

JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 09:02
▼ 3 antwoorden verborgen

wat zijn het toch een hypocrieten he. Als het een of andere oorlog is alles lekker vol in beeld. Is het Peter, dan mag het niet. Sinds wanneer censureren wij

JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 08:43

Protip: zet je autoplay uit in je chat-apps van keuze, dan kun je nog zelf de keuze maken het te kijken

Piet Pielemuis | 07-07-21 | 08:43

Terecht punt hier, Bart.

Oh ja en voor iedereen die vindt dat een recreatief lijntje coke op z’n tijd ‘moet kunnen’: Je geeft je geld aan de Taghi’s van deze wereld en dit is wat ze ermee doen.

Bert Konterman | 07-07-21 | 08:43 | 9

@JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 09:03: Iets kopen = je geld naar iemand toebrengen. Drugs kopen = je geld naar drugdealers brengen, van de brommerbezorger tot de Mocromafia en het Colombiaanse kartel, met alle ellende en lijken die daarbij horen. Dat is je keuze en verantwoordelijkheid als 'consument', of je het nu leuk vind of niet.

Bert Konterman | 07-07-21 | 10:31

@JanAmsterdamEnzo | 07-07-21 | 08:45:
Nope, de harde werkelijkheid. Elke temeier die je bestelt, elke gram pretzooi die je neus of je bek inglijdt verstevigt de positie van de onderwereld. Daarom, niet doen. Gewoon, niet doen.

Graaisnaaiert | 07-07-21 | 12:28
▼ 6 antwoorden verborgen

Mooi stuk, goed tegengeluid. Jammer dat de huidige waan van de dag zich zo laat indelen, want met wat minder wij zij vind ik nog steeds dat Peter van te dicht bij gefilmd is. Lekker kicken op je likes zonder ook even je poten uit te steken of als je dan toch niet zo bevangen bent van wat je aan het filmen bent even andere belangrijkere zaken proberen vast te leggen (omstanders, die vent die je net zag weglopen, etc). Anyway, omdat ook je imei versleuteld zit in je mpeg heb je vrij snel de bron te pakken voor vragen over wat ze nog meer gezien heeft/kan herinneren. En verder prima nieuws, zo denkt ook de rest van NL, want GS was onbereikbaar gister (server) voor als je echt wilt weten wat er speelt. Dan loopt de NPO mijlen achter. Geldt ook voor domme vragen na een persco

Mark van Leeuwen | 07-07-21 | 08:42

Mensen zijn vrij simpel. Is het getoonde slachtoffer een Nederlander en/of een bekend publiek figuur, dan mag alleen stilstaand beeld getoond worden. Bloed mag dan, maar ingewanden niet. Is het een willekeurig persoon uit een ander land die hier onbekend is, dan mag vrijwel alles, mits geen ingewanden of andere gaten e.d.
Zo werken over het algemeen de vrij simpele zieltjes van alle verontwaardigden.

Quantum Suicide | 07-07-21 | 08:42

Ik denk dat de boeren vandaag weinig indruk maken. Er spelen andere zaken.

Leptob | 07-07-21 | 08:42 | 1

Zou chique zijn als ze hun manifestatie even een weekje zouden verplaatsen.

Graaisnaaiert | 07-07-21 | 12:26

Top stuk, volledig mee eens!

von Titz | 07-07-21 | 08:42

YT - 'Freek de Jonge sloopt Peter R. de Vries' - ...

Yrrab | 07-07-21 | 08:42

Het zijn geen prettige beelden, zeker voor de nabestaanden niet, maar in een vrije samenleving bepaal je zelf welk nieuws je tot je neemt en laat je de beslissing niet nemen door iemand die weet wat wel en niet goed voor jou is.
Wat gebeurd is, is gebeurd en dat moet je niet kuisen of verbloemen. Als jij het te erg vindt dan kijk je gewoon niet.

Osdorpertje | 07-07-21 | 08:42 | 2

Er zijn geen nabestaanden. De man is immers niet overleden..

JDMslut | 07-07-21 | 08:47

Raak! Spijker op zijn kop.

MoonBeebe | 07-07-21 | 08:41 | 2

Zeker. Ik mis een beetje de 'doneer hier' knop. Dat had het nog stekender gemaakt.

sjef-van-iekel | 07-07-21 | 08:56

@sjef-van-iekel | 07-07-21 | 08:56: Dat is inmiddels mogelijk gemaakt. Zie doneer knop nieuwe topic verzoek politie aan GS verwijderen foto's en films

MoonBeebe | 07-07-21 | 12:47

Hulde Van Rossum!

lanexx | 07-07-21 | 08:41

Sterk artikel. Eens met de conclusie

Silvion | 07-07-21 | 08:40

zeer sterk artikel. Ik ben zo blij dat Geenstijl bestaat.

AntoniusVeenstra | 07-07-21 | 08:40

Journalisten zijn geen onafhankelijk en neutraal brenger van nieuws. Het zijn veelal activisten die niet een verhaal willen brengen, maar een narratief. Daarom passen sommige schokkende beelden (Floyd, aangespoeld jongetje, napalmmeisje) wèl op de voorpagina en andere schokkende beelden (Bataclan, slachtoffers multicultureel drama, nu De Vries) niet op de voorpagina. Bovendien, wanneer mensen een naar gevoel krijgen van de beelden van een kille afrekening op een bekende Nederlander, dan zouden ze zo maar om harde heelmeesters kunnen vragen en dat gaat helemaal de verkeerde kant op. Nee, het komt de activisten nu goed uit dat de beelden gedeeld worden (hier maar ook op WhatsApp). Dan kan het dáár over gaan, in plaats van de compete clusterfuck die al decennia gaande is. Alsof dit ons alleen maar overkomt en uit de lucht komt vallen. We moeten het hebben over Henk en Ingrid die journalisten stom vinden. Over Geert en Thierry die één keertje iets terug snauwen nadat ze voor de duizendste keer als racist en fascist zijn weggezet door die heilige activisten. De woede die er in de samenleving is, die moet worden gekanaliseerd. Niet richting de machthebbers en hun slippendragers genaamd ‘journalisten’, maar op onszelf. Dan kunnen we hierna verder met de status quo.

Dank je wel GeenStijl, vrij bastion op het Nederlandse gedeelte van het internet.

JohnLocke | 07-07-21 | 08:40
-weggejorist-
IkWeetWelZekerVanNie | 07-07-21 | 08:40

RTL4 die zich als gatekeeper opwerpt van het lieveheersbeestjesnieuws. En nog genoeg sukkels die er in trappen. Ik snap wel waarom we met een corrupt en bestuurlijk zooitje in Den Haag zitten. Genoeg lemmings die er niks van snappen.

Deflatiemonster | 07-07-21 | 08:40

Misschien moeten verontwaardiging en discussie gaan over hoe Nederland een paradijs voor georganiseerde misdaad heeft kunnen worden en hoe we dat in de komende jaren gaan oplossen.
Sleutelwoorden: gedogen, wegkijken, bezuinigen en deflictie zoals de discussie en verontwaardiging over gevolgen en bijzaken laten gaan in plaats van over oorzaken en oplossingen.

Chiant | 07-07-21 | 08:40 | 1

hear hear

Bert Konterman | 07-07-21 | 10:38
-weggejorist en opgerot-
Hemke-Valsema | 07-07-21 | 08:38 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Mensen moeten eens zien wat "door hoofd geschoten" en "plate gereden met vrachtwagen dooor teroristen" is.

Nederland/europa is aan het afglijden door deugers en wegkijkers.
Maar mijn voorspelling:

Peter r de vries overleeft dit niet. Paar weken talkshows, artikelen en een gigantisch grote begrafenis. Daarna hoor je er niks meer van tot de volgende aanslag.

fubarmf | 07-07-21 | 08:38 | 1

Hij was een van hen dus de deug tranen zullen groots te zien zijn op de MSM. Dit is een lekker aanhaak momentje voor velen. Geen inhoud, toch deugen.

Hemke-Valsema | 07-07-21 | 08:40

Goed stuk. Er is geen nieuws, dus de traditionele media maken maar nieuws over het feit dat er geen nieuws is. Het geheel wordt gelardeerd met wat moraliserend vingerwijzen.

ED-209 | 07-07-21 | 08:38

Bijzonder hoe hoernalistiek nederland zich deze aanslag toeeigent. Ik ben geen groot fan De Vries, maar om nu afgeknald te worden hoeft nu ook weer niet. De reden daarvoor laat zich vooralsnog raden maar ik denk dat het waarschijnlijker is dat het te maken heeft met zijn bemoeienissen in een bepaalde rechtzaak dan zijn "journalist" zijn. In hoeverre is eigenlijk iemand nog "journalist" te noemen als die vooral zelf het nieuws is cq. wil zijn? Hoe dan ook, het gaat hier niet om het verlies van vrijheden voor de hoernalistiek, maar om uitbreiden van de vrijheden van de (mocro?)maffia om maar te doen en laten wat ze willen hier in nederland. Maar dat zal wel een beetje ondergesneeuwd raken in de eigenpijperij.

PolarWolf | 07-07-21 | 08:38

Don't shoot the messenger

Dirk III | 07-07-21 | 08:37

Sterk artikel, klasse GS.

guile | 07-07-21 | 08:37

Mensen zeuren maar over mocro's hier, maar het is goed mogelijk dat autochtoon Holleeder hiertoe opdracht heeft gegeven

Nappa | 07-07-21 | 08:37 | 3

Onwaarschijnlijk.
En dan nog is hij niet de dader/uitvoerder. Dat klinkt als een Algerijn.

frickY | 07-07-21 | 08:41

Yep, zou kunnen. Gelet de reputatie van Taghi en zijn uitspraken, de tinten van de dader en de huidige activiteiten van De Vries zet ik mijn geld in op de mocro. U mag best blijven dromen dat het gaat om een man die de Vries al tientallen kent, uitgespeeld is en nu alsnog een opdracht geeft.

Graaier | 07-07-21 | 08:46

stel je bent een groot maffiabaas en taghi is ondanks zijn gevangenschap nog steeds een grote concurrent.
Geef opdracht om een bekend persoon als peter af te knallen en iedereen verdenkt meteen taghi. Waardoor zijn organisatie nog harder word aangepakt.

Misschien ver gezocht maar alles kan.

fubarmf | 07-07-21 | 08:58

Prima standpunt. Hulde

jan-lul-de-behanger | 07-07-21 | 08:37

Deugend nederland krijgt steeds vaker de rekening gepresenteerd van haar eigen decennia-lange wanbeleid. Op een gegeven moment treft het de enablers en whitey-helpers die altijd te vuur en te zwaard de islam en al haar uitwassen verdedigen. Peter R de Vries is een prima voorbeeld van iemand die zich altijd kritisch wist uit te laten over Pim Fortuyn. Of over Charlie Hebdo. Of Volkert van der Graaf steunde. Karma is a bitch.

BoerKoekoek | 07-07-21 | 08:37 | 2

Is wel gewoon zo..

streknek | 07-07-21 | 08:39

Tina Belcher zei het al: Karma is a bitch and then you die.

Deksmaat | 07-07-21 | 08:51
-weggejorist-
supah | 07-07-21 | 08:36

Hulde Van Rossem. Dit is het GS dat ik waardeer.

Alleen die foto van dat arme kind op het stand had ik niet graag opnieuw gezien.

frickY | 07-07-21 | 08:36 | 1

U heeft niet begrepen dat dat een propagandafoto is?

Graaisnaaiert | 07-07-21 | 12:24

Dank voor deze uiteenzetting, GS. Raakt wat mij betreft de snaar die aanzet tot nadenken.

brakke_lau | 07-07-21 | 08:35

Scherpe en volkomen juiste observatie! Complimenten!

PR0FESSOR | 07-07-21 | 08:35

Beetje hypocriet. Vond de beelden van Eriksen veel schokkender!
Dit was te verwachten er lagen tenslotte dozen vol kogels met PRdV erop geschreven klaar.

Messerschmitt | 07-07-21 | 08:34 | 1

Helemaal mee eens! Notabene live op tv zien hoe iemand dood is en gereanimeerd wordt. Dat is heel wat anders dan een filmpje van 13s te zien krijgen waar je zelf op moet klikken. NOS ging ook niet op zwart tijdens die wedstrijd.

Quantum Suicide | 07-07-21 | 08:48

Geenstijl slaat de spijker op z'n kop!

gijnsteel666 | 07-07-21 | 08:34

Overigens, in plaats van te eisen dat het behangetje in de publieke ruimtes aan jouw voorkeuren voldoet, je niet te veel verontrust, heeft iedereen hier zelf ook nog een verantwoordelijkheid in. Zo heb ik zelf die vreselijke filmpjes van IS gewoon niet bekeken.

De Woke Week van de op een na beste podcast ter wereld sla ik ook altijd over. Niet omdat het niet gezegd mag worden (ga door!), maar omdat het me met een machteloos kutgevoel achterlaat. Alleen erover lezen geeft dan iets meer afstand.

All_yall | 07-07-21 | 08:34

Geen speld tussen te krijgen. Blij met Geenstijl. Passen jullie ook op jezelf jongens? Voor je het weet zijn jullie ook aan de beurt en worden je servers in beslag genomen onder het mom van "opruiing" of een of ander gezocht juridisch gedrocht. Blijf dat ene kleine dorpje dat weerstand biedt....

Kaal-dik-en-lelijk | 07-07-21 | 08:34

Precies dat! Volkomen gelijk.

eismc2 | 07-07-21 | 08:32

Waar zijn die stoeptegels met lieveheersbeestjes eigenlijk gebleven?

Quib | 07-07-21 | 08:31 | 3

Heel raar, maar die bleken niet te helpen.
Net als stille tochten.
Hopelijk komt dat besef over deugen ook snel, en gaan we echt iets doen.

frickY | 07-07-21 | 08:42

Die waren in no time op. Daarna regende het klachten. Zeer kwetsend en confronterend die tegels. Dus werden ze gelicht. Sindsdien is het geweld aanzienlijk afgenomen.

squadra | 07-07-21 | 09:16

Hear,hear Bart. RAAK

Baardvansinterklaas | 07-07-21 | 08:31

Nou, daar is woord Spaans bij en waarheid als een koe. Hulde voor dit epistel. Weet ik gelijk weer waarom ik GS vanaf het begin aan steun; moeten meer mensen doen.

RGV42 | 07-07-21 | 08:31 | 1

Gezien de cloudfare (vanmorgen nog), de hoeveelheid nieuwe uien, vermelding GS in de mainstream msm, gaat het erg goed.

Deksmaat | 07-07-21 | 08:48

Doe nou maar gewoon een stille tocht en we vinden wel weer een andere praatjesmaker om de talkshowgasten op te naaien.

Pedronegro | 07-07-21 | 08:30

Ga zo door GS, ik sta achter jullie.

Sjeintje | 07-07-21 | 08:30

Hulde GeenStijl, blijf zo door gaan met het wrijven over in de vlek van al dat slappe journalistieke gedoe van andere partijen. Laat de rauwe werkelijkheid maar zien en erover berichten. Leg het probleem maar bloot.

Waargaathetheen | 07-07-21 | 08:30

Snap het vingergewap niet zo van de pijprokers, buiten boomers misschien heeft iedereen met een werkende app/telegram groep de beelden wel van iemand anders gekregen. Binnen secondes. Zo snel gaat dat tegenwoordig.

Verder is dit weer moral grandstanding. Het werkelijke probleem meneer (massa immigratie en de mislukte war on drugs), dat blijft.

Graaf_van_Hogendorp | 07-07-21 | 08:30

Ik probeer me even voor te stellen hoe ik me zou voelen als mijn half dode moeder, broer, vriendin of vriend rond zou gaan in hijgerige whatsapp groepen en weblogs….

Nee gewoon niet doen. Het is nieuws maar het is voor het verhaal niet nodig om een creperend slachtoffer zo persoonlijk in beeld te brengen. Probeer je even te verplaatsen in zijn dierbaren.

Ardbeg | 07-07-21 | 08:29 | 7

Dat was mijn eerste ingeving ook. Maar met de redenatie van Bart Nijman: wél doen.

Papa Jones | 07-07-21 | 08:40

@Ardbeg | 07-07-21 | 08:34: Net niet is hetzelfde als niet. Je brein bedenkt er een verhaal omheen. En dat is heel menselijk, maar het is niet meer dan een eigen interpretatie.

Quib | 07-07-21 | 08:41
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Rest In Privacy | 07-07-21 | 08:28 | 2

Beetje vermoeiend om de verontwaardiging te lezen van iedereen die zich journalist noemt. Alsof journalist een beschermde titel is. Feit is dat iedere nitwit stukjes kan schrijven op internet of met een cameraatje mensen op straat kan lastig vallen. Maar ga je niet meten aan mensen die met doorzettingsvermogen en stalen kloten hun nek uitsteken.

Bulloch | 07-07-21 | 08:28

De protesten tegen de Vietnam oorlog begonnen pas nadat de gruwelijke oorlogsbeelden op TV vertoond werden, laten zien dus.

Mr_Natural | 07-07-21 | 08:28 | 2

Klopt. Iconische foto van dat verbrande meisje werd zelfs World Press Photo. Beelden zeggen meer dan woorden.

Deksmaat | 07-07-21 | 08:43

Ja, en daarom zorgt het Amerikaanse leger er voor dat dat sinds Vietnam niet meer gebeurt.
En in NL hebben we een stelletje ongelofelijke naïeve dromers die om de verwijdering van foto’s en filmpjes jammert. De illusie van het multiculturele paradijs moet en zal in stand gehouden worden, ook al kost dat elk jaar een witte man die structureel zijn bek open trekt.

Wilhelm Tell | 07-07-21 | 08:44

Goed bezig geenstijl. Enkel als het verzoek van de nabestaanden zelf komt verwijderen uit respect. Anders is het idd gewoon nieuws

Kami sama | 07-07-21 | 08:28 | 2

Zijn collega’s tellen niet mee?

Ardbeg | 07-07-21 | 08:33

Dit is precies de reden dat al die kranten en andere media in handen van een of twee partijen moesten komen, zodat ze op elk moment het nieuws de 'goede' kant op kunnen sturen en nieuws toe kunnen voegen of weg kunnen laten.

Watching the Wheels | 07-07-21 | 08:28 | 2

Over weglaten gesproken. Heb drie kranten gezien: De Volkskrant, Trouw en de Telegraaf. In de eerste twee werd in het signalement van de “vermoedelijke” dader de aanduiding “lichtgetint” weggelaten. In de Telegraaf stond dit wel. De politie noemde “lichtgetint” in de oproep om uit te kijken naar de moordenaar uitdrukkelijk en met recht. Dat verkleint de groep waar je op moet letten aanzienlijk.

Zonder erg | 07-07-21 | 08:43

Ik weet niet of het de intentie was, maar het is in ieder geval wel een gevolg.

frickY | 07-07-21 | 08:44

Ik ben het eigenlijk wel eens met bovenstaande analyse en repliek, ja.

pollens | 07-07-21 | 08:27

Kijk, juist dit soort niet conformeren aan wat "men" wil en verwacht, maakt GS zo waardevol in het steeds meer door de eenheids worst van vooral sociaal wenselijke meningen geteisterde media landschap, hulde!

zwellevertje | 07-07-21 | 08:27

Well spoken. Alsof een mocropuber 's ochtends opstaat en denkt: ja, ik las laatst op GeenStijl dat journalisten hun oren teveel naar de macht laten hangen. Laat ik een liquidatiepoging doen'. Dat in verband brengen van een criminele afrekening met terechte kritiek op luie en vooringenomen journalisten is... is... dát is nou abject. En smerig.

FustViking | 07-07-21 | 08:27

Naast de censuur van de grote tech-reuzen nu de ergerlijke oproep van de lokale media om Nederland vrij te houden van schokkende beelden. Als het te maken heeft met onschuldige slachtoffers kan ik daar nog iets van begrijpen (zoals MH17). Maar Peter R. de Vries is slachtoffer van hetgeen hij bestrijd. Er is geen duidelijker statement te maken om te laten zien welke greep de onderwereld op de samenleving probeert te krijgen. Het snoeren van iemands mond. De ironie.

roevka | 07-07-21 | 08:27

Bart:

Spijker.
Kop.
Raak.

Wijze uit het Oosten | 07-07-21 | 08:26

Nederland heeft hypocrisie uitgevonden, dat kan niet anders.

Burgerzaken | 07-07-21 | 08:26 | 2

Dat schijnt inderdaad een uitvinding te zijn van Johannes Draaikramer, toen hij in 1832 zijn vrouw erop wees dat haar rok te kort was, maar zelf constant in herberg 'de luie aap' met zijn kont aan het draaien was.

SterF... | 07-07-21 | 08:31

Bijna goed. De Zuidelijke Nederlanden (Nu ook wel bekend als de Belgen) hebben het uitgevonden.

Haberdoebas | 07-07-21 | 08:33

Ik heb een lichtgetint vermoeden dat dit weer onder het fatsoens-tapijt geveegd gaat worden ja...

SterF... | 07-07-21 | 08:26

Dank jullie wel, GS. Bravo..

Zoltan | 07-07-21 | 08:26

Ja, die vergelijking met de dagbladen na de fatale aanslagen op Pim Fortuyn en Theo van Gogh maakte ik gisteren al. En die waren notabene al dood; De Vries zou nog steeds leven. Zeggen ze. Al geloof ik daar eigenlijk weinig van.

Hou vol Bart. En rest van de redactie. Blijf staan. We’ve got your back.

Robin Hood | 07-07-21 | 08:25

Old school GeenStijl. Ouderwets raak Bart.

KirkOlson | 07-07-21 | 08:25

Kom hier zelden (meer). De tegel van Van Rossum zet mij weer op scherp. In één adem gelezen.

Koffie ? | 07-07-21 | 08:25

Een krachtig statement van Geenstijl om de echt taaie vraagstukken bij de naam te noemen. Het laffe wegkijken van de politiek en de hoertjes die voor hen het nieuws benoemen neemt steeds grotesker vormen aan. Dat opschalen tot een hoog abstractieniveau (persvrijheid) zodat de rauwe werkelijkheid (liquidatie met bloed) niet getoond hoeft te worden is een schande. Vandaag toch maar een kroontje aanschaffen. GS verdient als witte raaf steun in de strijd tegen het deugend wegkijken.

Graaier | 07-07-21 | 08:25 | 1

Ik kijk ernaar uit!

Adriel | 07-07-21 | 08:29

Het leven is als een boemerang

schandknaap | 07-07-21 | 08:25

Nog niet zo lang gelden zou het juist de persfoto van het jaar zijn. Niet vanwege de sensatie, maar vanwege het verhaal er achter. Zodat we het hebben over de schokkende waarheid, niet over de schokkende beelden.

Vandeanderekant | 07-07-21 | 08:24

Heeft iemand Wilders al de schuld gegeven?

Muxje | 07-07-21 | 08:24 | 5

Ja, gisteravond waren er al presentatoren die het zo gedraaid hebben.

Hangtietsmurfin | 07-07-21 | 08:39

@Deksmaat | 07-07-21 | 08:34: Nee, Danny Ghoossens (je weet wel, die begon bij PowNed) probeerde het en Hiddema voorkwam het.

Robin Hood | 07-07-21 | 08:53

@Robin Hood | 07-07-21 | 08:53:
I stand corrected.

Deksmaat | 07-07-21 | 09:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Volgens mij kwam dit verhaal uit de tenen. En ik ben het er helemaal mee eens.

All_yall | 07-07-21 | 08:24
-weggejorist-
schandknaap | 07-07-21 | 08:24

Het is natuurlijk allemaal heel doorzichtig, het framen van politici over/door het tuig van richel. Over persvrijheid spreken, welke persvrijheid? Er zal dus wel een wet tegen het openbaar maken van zulke, van de regering niet gewenste beelden, gemaakt moeten worden ( komt nog). Hoernalist zal als scheldwoord opgenomen worden waar je voor naar de rechter kunt stappen. Al met al besluit ik weer bij GS lid te worden want ze hebben me nodig ( had ik na de Baudetgate opgezegd). Heel de msm is bezet maar er is een klein dorpje wat zich nog verdedigt. www.startpagina.nl/v/entertainment/st...

jan huppeldepup | 07-07-21 | 08:23

Kan dat stukje over de dood van Gerrie Knetemann niet even afgeplakt worden?

Watching the Wheels | 07-07-21 | 08:23

Zeg het ze Bart! Rug recht. Helder. Hierom GS.

Normpje | 07-07-21 | 08:22 | 2

Het is inderdaad wel raak.

Watching the Wheels | 07-07-21 | 08:24

Yep, hulde.

Mats2018 | 07-07-21 | 09:13

Het woord lichtgetint heb ik maar één keer gehoord gister om half negen, daarna hadden ze het alleen maar over zwarte petjes.

Guusje Nadorst | 07-07-21 | 08:22 | 5

@Deksmaat | 07-07-21 | 08:30: Op de tv niet, niet één live -ik sta hier op 300 meter- journalist had het over lichtgetint. Camouflage jas en zwart petje. Meer niet.

Guusje Nadorst | 07-07-21 | 09:03

Ik hoorde ook iets over IQ´s van hooguit 80. Linksom, rechtsom kom je dan toch aan een profiel.

squadra | 07-07-21 | 09:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Het voert te ver om te zeggen van 'eigen schuld dikke bult', maar om zich zo opzichtig op te werpen als adviseur van de kroongetuige in de zaak tegen Ridouan Taghi EN tegelijkertijd alle persoonsbeveiliging afwijzen, is natuurlijk niet slim.

En wat betreft die beelden die circuleren op de interwebs sluit ik mij geheel aan bij de GeenStijl. Net zoals de beelden van de executies door die IS terroristen: laat het maar lekker zien aan de lieve kijkbuiskindertjes. Print het maar op hun netvlies. Misschien dat ze dan een klein beetje ontwaken uit hun droomwereld.

VanBukkem | 07-07-21 | 08:21

Amen

Dickie1908 | 07-07-21 | 08:21

dit wordt een kantelpunt in de toolbox aanpak van Grapperhaus en Femke , zij aan zij, van de mocromaffia: etnisch profileren, preventief fouilleren, patseraanpak, informanten inzet , afluisteren, verstoren, uitkeringen stopzetten onder andere naar het buitenland, wibob. Tumbleweeds

HetOorAakel | 07-07-21 | 08:21 | 2

(**dream modus off**)

oblix | 07-07-21 | 08:28

Welnee. Veel te druk met dromen over een utopie waarin iedereen lief is en Gl stemt.

Shortganger | 07-07-21 | 08:51

Hear hear.

Lucifer | 07-07-21 | 08:21

Goed stuk, bravo!

WellimHollander | 07-07-21 | 08:20 | 1

miss grotendeels gebaseerd op ingezonden tegel emile v vorige topic?

oblix | 07-07-21 | 08:30

Waar iedereen loopt te janken over een aanslag op de journalistiek, is er in heel Nederland maar één journalist te vinden, die de journalistiek ten volle beschermt en die journalist heet Bart Nijman

Prachtig stuk jongen. Chapeau.

netniet | 07-07-21 | 08:19

Dit dus! "Ze vroegen niet aan Halsema hoe ze nu over preventief fouilleren denkt." Het totale failliet van de NL journalistiek. Geen idee, creativiteit en besef van onderlinge verbanden die men kan trekken. Zie ook corona persco's: Een totaal gebrek aan diepere, kritische vragen. Een filmpje van PRDV delen is "not done" maar een foto van een aangespoeld jongetje op het strand mag wel? Beiden zijn voor mij gelijk: Het toont het nieuws in al zijn lelijkheid.

basbadjas | 07-07-21 | 08:19 | 4

@DexterGordon | 07-07-21 | 08:25: Dat wist ik ja. In fokking 5 buurten is dit mogelijk. 5 that's is. Dat is geen preventief fouilleren maar een vlieg vangen met een naald.

basbadjas | 07-07-21 | 08:30

Waarbij dat jongetje zelfs nog 'mooi' neergelegd is voor de foto. Niet eens meer helemaal de rauwe werkelijkheid dus.

Kees Maf | 07-07-21 | 09:06

@Kees Maf | 07-07-21 | 09:06: Gedrapeerd is er een passend woord voor.

squadra | 07-07-21 | 09:26
▼ 1 antwoord verborgen

Gewoon raak dit stuk. Geen letter van gelogen.

De luis | 07-07-21 | 08:19

Het is wel goed dat het niet helemaal onder het tapijt geveegd wordt. Is RTL eigenaar van die beelden of sturen ze zo maar brieven rond om het land op te voeden?

Als dit overigens niet gebeurd was, dan zou Joop van Riessen waarschijnlijk gisteren toch wel bij OP1 gezeten hebben om nog eens op te roepen tot geweld tegen Wilders. Wat een land. Krijgen dat soort lui eigenlijk voor dergelijke optredens ook allemaal die 2000 euro vergoeding als tafelheer zoals Peter R.?

Watching the Wheels | 07-07-21 | 08:18

Goed zo van Rossem!
Wij zijn met meer!
Oh wacht.....

aflaatverkoper | 07-07-21 | 08:18

Hoe de meest tolerante stad van de wereld is afgezakt tot een centrum van paralelle samenlevingen, waarbinnen de mafia, geheel buiten het zich van naïeve politici, welig kan tieren. De aanvallen op het vrije woord, de aanvallen op advocaten en de aanval op een misdaadjournalist. Het heeft allemaal met elkaar te maken en er zijn altijd raakvlakken. Bij de NPO die never nooit niet een patroon zag en alles altijd als een los incident verslaat, durft men nu zelfs te beweren dat de vrijheid van het land op het spel staat. Volgens mij roept Wilders dat al jaren.

jochum1980 | 07-07-21 | 08:18 | 2

Yep. En let maar eens hoe snel die houding weer weg is, en men weer overgaat tot de orde van de dag.

Deksmaat | 07-07-21 | 08:21

Zeker jochum. En NL is al bijna 2 jaar niet meer vrij. Er wordt weer vol op het orgel gegaan als het om grove leugens gaat. Vrije samenleving an me hoelaa.
Er bestaat geen samenleving meer in NL.

Koffie ? | 07-07-21 | 08:33

Drugsgebruik gedogen en bagatelliseren. Het verkankerd en ontwricht alles en nu is het te laat...

streknek | 07-07-21 | 08:18 | 4

@Kabila de stijlloze | 07-07-21 | 08:22: maakt geen reet uit, rippen blijft bestaan samen met het geweld. Je overvalt een depot en verkoopt het voor net wat minder dan de staat. Easy money.

Rest In Privacy | 07-07-21 | 08:31

@Kabila de stijlloze | 07-07-21 | 08:22: Verdovende middelen gebruik is voor zielige zwakke mensen en het brengt niks goeds en dient zeker niet aangemoedigd te worden.

streknek | 07-07-21 | 08:36

@Kabila de stijlloze | 07-07-21 | 08:22: Alleen als dat wereldwijd beleid zou zijn.

Kees Maf | 07-07-21 | 09:04
▼ 1 antwoord verborgen

Zoals gewoonlijk, weer een perfecte duiding van de hypocrisie waar dit land onder lijdt.

Conan de Rabarber | 07-07-21 | 08:17

Sinds alle kranten van Mediahuis en DPG media zijn is journalistiek allang deaud in Nederland. De Belgen zijn niets meer dan een stel papagaaien van de overheid.
Wat nou vrije journalistiek?
En sowieso, janken over dit onderwerp slaat alles. De Vries is een pitbull die meer lef in z’n pink heeft dan menig maffiabaasje. Zou hem tekort doen om hem een journalist te noemen.
Hoop op een wonder voor die man. Hij verdiend het.

BrulSpin | 07-07-21 | 08:17

Ik kreeg gisteravond dat eerste filmpje ook al snel via WhatsApp binnen. En ik ben ook zeker voor het zien van de realiteit. Maar ik weet zeker dat ik zelf zo'n filmpje nooit gemaakt zou hebben. Het zou niet in mij opkomen.

Leptob | 07-07-21 | 08:17 | 1

zo verdient men geld aan de onderkant van de markt

MaarFeitelijk | 07-07-21 | 09:48

Ik werd er schijtziek van , dat emotionele gezeik om geen filmpjes fotos te delen en in plaats daarvan katten filmpjes. Helaas heeft het resultaat gehad. Maar moet je zien wat De Vries zelf allemaal verspreid heeft.

Zwizalletju | 07-07-21 | 08:17 | 2

u raaskalt.

MaarFeitelijk | 07-07-21 | 09:47

@MaarFeitelijk | 07-07-21 | 09:47: Zeg dat tegen de auteur van dit artikel. Ik ben het met hem eens. En ik denk dat u raaskalt , ook in al de andere reacties die u heeft geplaatst. Ik denk dat er wel een paar gaan verdwijnen.

Zwizalletju | 07-07-21 | 09:52

"Danny: “Ja, jongeren van de straat… Laten we het daarop houden. Verschillende soorten jongeren die daar aan het kijken waren.”
Humberto: “Met name jongeren?”
Danny: “Ja. Ik heb ook wat beelden gezien, want iedereen komt naar je toe van: ‘Wil je beelden kopen? Wil je beelden zien?"

Ze zijn "Hee psst" vergeten.

Deksmaat | 07-07-21 | 08:17

Maar als een klein jongetje verzuipt dan vallen al die “nette” media over elkaar heen om het rauwe nieuws te tonen. Ja, want dan dient het hun frame van de werkelijkheid

Huginn | 07-07-21 | 08:16 | 1

kletsverhaal

MaarFeitelijk | 07-07-21 | 09:47

En de foto van Pim Fortuyn wint een persprijs....

gemeentereiniging | 07-07-21 | 08:16 | 1

andere tijd met zijn eigen vergissingen

MaarFeitelijk | 07-07-21 | 09:46

Volledig eens met Bart.

Parsons | 07-07-21 | 08:16

Te weinig respect goede reden om iemand af te knallen. En laten we het vooral niet over Mocro maffia hebben voor je het weet heb je een veroordeling voor groepsbelediging aan je broek hangen.

bijna_raak | 07-07-21 | 08:15 | 1

voor je het weet? het duurde bijna 5 jaar. en dat ging niet over criminelen.

MaarFeitelijk | 07-07-21 | 09:46

De rauwe werkelijkheid is wat het is!.

Kilroywashier | 07-07-21 | 08:15

Mooie stok om onwelgevallige media mee te slaan, en het niet over de onderliggende problematiek van de moordaanslag te hoeven hebben.
Vorm boven inhoud is de laffe toevlucht van mensen die de werkelijke discussie vrezen.

obi1 | 07-07-21 | 08:15

Ik reaguur niet vaak, maar hier maak ik graag een uitzondering voor: Fantastisch artikel, 100% spot on.

Bankiertje | 07-07-21 | 08:15

Toch een zure smaak over gehouden aan Danny Ghosen, die heel pijnlijk vermeed om te zeggen wie die “jongeren” waren die aan het juichen waren bij het lichaam van Peturrrr en fijntjes wisten te melden dat vd Heuvel next is.

Behangdelul | 07-07-21 | 08:14 | 3

Broer, wat snap jij niet...

Longhorn | 07-07-21 | 08:23

D is ook al gecompromitteerd......

oblix | 07-07-21 | 08:32

@oblix | 07-07-21 | 08:32:
Die kiest eieren voor zijn geld. Meebabbelen in de bubbel, dan is je toekomst veilig gesteld.
Werkelijk bizar.

Graaisnaaiert | 07-07-21 | 11:43

"Jij mag dit niet want, emoties. "
Jankende wegkijkers moet je negeren dus groot gelijk dat die beelden blijven.

Deflatiemonster | 07-07-21 | 08:14

Het leven is niet alleen maar leuk. Gewoon laten zien die beelden.

Quib | 07-07-21 | 08:14 | 1

Precies, zou Petert ook doen als het bijvoorbeeld goed voor zijn programma zou zijn.

Patje | 07-07-21 | 08:21

Zelf kijk ik de beelden niet, die keus heb ik.

Goed journalisme van GeenStijl.
Dit is puur en to the point.

Als je het toch over hoernalistiek hebt, dan scoort het dwepen met ' kijk wat de wereldjournalistiek hierover zegt' hoger als hier.

Roos | 07-07-21 | 08:13 | 8

@VoltaireJohn,
Eerder zat ik er ook dicht tegenaan.
Maar ondanks dat ik het zelf niet altijd eens ben met alles en nu bijvoorbeeld geen video's van Peter hoef te zien, vind ik het wel belangrijk dat de KEUS er is.

Bovengenoemd pleidooi is perfect. De krantenkoppen van Pim uit 2002 zouden nu dus niet meer kunnen.

Ik ben voor pure en oprechte journalistiek. Met de toon hoef ik het niet altijd eens te zijn, dan heb ik de keus om daar wel of niet iets mee te doen.

Verder hoop ik voor Peter R en zijn familie dat zijn gevecht niet voor niets zal zijn .

Hup Peter

Roos | 07-07-21 | 09:01

*dan
Als je dan toch bezig bent

Kees Maf | 07-07-21 | 09:02

@KeesMaf, nee dus haha het is geen vergelijking: de journalistiek scoort ( daarmee) hoger als ( een) hoer.

Roos | 07-07-21 | 09:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Beelden van vluchtende verdachten mogen niet gedeeld worden. (politie tweet)
We weten allemaal wel waarom .

Merkwaardeloos | 07-07-21 | 08:13 | 3

Ik vind dat ongelofelijk....

grapjasz | 07-07-21 | 08:16

om de vluchters niet te helpen, moeilijk heh

MaarFeitelijk | 07-07-21 | 09:45

Je moet die gast toch kunnen herkennen om afstand te bewaren, en dan bedoel ik meer dan 1,5 meter, ondanks dat hij een mondmasker draagt.

Astroturfer | 07-07-21 | 11:14

Applaus

deministerpresident | 07-07-21 | 08:12

Zoals een ander reaguurder al schreef; wellicht dat het filmpje vooral als bewijsje dient voor de opdrachtgever?
Verder 100% achter standpunt GS. Het wordt eens tijd dat iedereen toegang krijgt tot de harde werkelijkheid. Hoe vervelend ook.
Is het kwetsend voor familie en eventuele nabestaanden? Zou goed kunnen. Maar hoeveel 'onbekende' mensen worden er wekelijks, dagelijks slachtoffer van dit soort geweld? En hoeveel van diens nabestaanden roepen niet om juist meer exposure, om duidelijk te maken dat dit soort geweld moet worden bestreden?

EEnzame SchizofrEEN | 07-07-21 | 08:12 | 1

Ter aanvulling. Een zelfmoord laat je dus niet zien. Een aangereden kind laat je niet zien.

squadra | 07-07-21 | 09:31

Het probleem zit hem niet in ee zwakzinnige Marokkaan met een pistool die zo gek is gekregen een journalist dood te schieten. Het probleem is dat er heel veel geld verdiend wordt met de drugshandel er achter, en dat hele nette mensen daar heel veel geld mee verdienen. Zolang je die infrastructuur niet aanpakt, ga je dit soort dingen krijgen. Mexico maar dan minder lekker weer...

dyslexieman | 07-07-21 | 08:12 | 6

@Musset | 07-07-21 | 08:31: daar hoor je inderdaad te weinig over. De gebruiker, die de cocaïne koopt, houdt dit in stand.

Kees Maf | 07-07-21 | 09:01

@Kees Maf | 07-07-21 | 09:01: De hele Gooische matras zit aan de coke.

Astroturfer | 07-07-21 | 09:28

@Musset | 07-07-21 | 08:31:
Yups. Daarom ben ik ook van mening dat we gebruik ook strafbaar moeten gaan stellen. Pillen en snuif voor eigen gebruik bij u? Jammer dan, 6 maanden de bak in en als u in overheidsdienst bent of een publiek figuur ontslag op staande voet. En natuurlijk elke dag de verplichte plastest voor de publieke sector.

Graaisnaaiert | 07-07-21 | 11:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Wil je beelden kopen? Wil je beelden zien?’ Eigenlijk wil je dat niet, maar je krijgt ze zo vaak onder je neus geduwd dat je toch gaat kijken....

Earl_of_Doncaster | 07-07-21 | 08:38

Hulde!
De aanslag op Peter R. de Vries is onderdeel van een veel groter maatschappelijk probleem, de daarbij behorende beelden maken de urgentie daarvan alleen maar duidelijk.

kapotte_stofzuiger | 07-07-21 | 08:11 | 1

er is geen beeld nodig om duidelijk te maken dat de drugsmaffia de maatschappij ontwrichten.

MaarFeitelijk | 07-07-21 | 09:44

Petje af voor dit stuk, Bart.

Speitoptantje | 07-07-21 | 08:11 | 1

veel te lang en groot ongelijk proberen weg te lullen, vanwege gebrek aan eigen vergaring moet men wel het grove onfatsoen hanteren om op te vallen.

MaarFeitelijk | 07-07-21 | 09:44
-weggejorist en opgerot-
Pimp my Voortuin | 07-07-21 | 08:11 | 2

Een NL icoon van rechtvaardigheid. Ik hoef de beelden niet te zien, harteloos dat mensen dit delen via socials. Hopelijk overleeft hij deze aanslag.

stipjes | 07-07-21 | 08:10 | 1

Flikker op sneeuwvlok. De MSM vinden het jammer dat ze niet zelf als eerste de beelden hebben en er dik geld mee kunnen verdienen.

Het gaat niet alleen om de beelden: het gaat ermee hoe de persoon er mee omgaat. Ga je er om gniffelen en zeuren over Charlie Hebdo en dat het zijn eigen schuld is: ben je een uitwerpsel van een kakkerlak. Zie je het snel, en ben je hoopvol gestemd omdat je hem nog ziet bewegen: ben je gewoon een mens.

Zoals ze al laten zien: beelden van van Gogh, Fortuyn, Myanmar... En als je nog gruwelijkere beelden wilt zien, moet je naar Combodia en dan naar de Tuol Sleng gevangenis gaan en dan naar de killing fields. Dan besef je hoe ziek mensen kunnen zijn.

Daarom zijn die beelden er, dat je weet wat voor gruwelijkheden sommige figuren kunnen doen.

Trouwens, als he t bijvoorbeeld een mocro was die een andere mocro maffia lid afknalde hadden de zeurpieten op de tafel gestaan met Kaag om te juichen en dansen.

Sensemilla | 07-07-21 | 08:15

Waar je mee omgaat, word je mee besmet.

Je kunt een heel moralistisch verhaal ophangen over een aanval op de vrije journalistiek, maar de realiteit is dat Peter nogal een handje ervan had zich te bewegen in niet zulke louche kringen.

Ik denk dat het daar meer mee te maken heeft dan dat hij voor de tigste keer zijn mening spuit over de relatie van Yolanthe en wat bazelt over een random onderwerp in een random nietszeggende talkshow.

Joker1977 | 07-07-21 | 08:10 | 2

Was goede vriend van Heineken ontvoerder Cor van Hout en verder knap onuitstaanbaar, vreemd dat dit zoveel meer indruk maakt dan de moord op Martin Kok

bijna_raak | 07-07-21 | 08:24

@bijna_raak | 07-07-21 | 08:24:
Omdat hij bijna dagelijks op tv was als "het geweten van Nederland" wellicht?
Verder kudo's voor de term "babbeljournalistiek", want dat is het inmiddels wel. Wereldvreemde bubbelkudtjes die zo correct mogelijk proberen de boel bijeen te houden ipv droge feiten te noemen en de verantwoordelijken daarvoor kritisch te ondervragen.
En inderdaad, Nederland narcostaat. Wat gaan we daaraan doen? Zullen we om te beginnen gebruik eens strafbaar stellen en mensen in publieke functies elke dag voor aanvang van hun werk laten pissen voor een test? Goed voorbeeld doet immers volgen. Toch?

Graaisnaaiert | 07-07-21 | 11:33

Het enige "excuus" voor delen van die fragmenten is om "demensen" wakker te schudden hoe ernstig dit is.

grapjasz | 07-07-21 | 08:10

Wie niet om kan gaan met de werkelijkheid kan beter in een nonnenklooster gaan leven..

Nodeloos Kwetsend | 07-07-21 | 08:10 | 1

Amen.

Astroturfer | 07-07-21 | 09:17

‘ uit piëteit met de familie’.
-
Pim had toevallig familie, maar even geen piëteit.

bisbisbis | 07-07-21 | 08:09 | 1

het waren toen ook de telegrof en subbedrijven die het fatosen overboord zetten.

MaarFeitelijk | 07-07-21 | 09:42

De msm voelen hem hangen: minder, minder, minder. Ze graven zich in.
Trouwens, NL langzaam shithole (narco) country, om met de donald te spreken.

inCol | 07-07-21 | 08:09 | 1

bonkers zit straks in het gevan in zijn eigen shithole land. USA staat alleen hoog op crime lijstjes en niet op levensgeluk

MaarFeitelijk | 07-07-21 | 09:41
-weggejorist-
komtdatschot | 07-07-21 | 08:09

U hebt wel gelijk, eigenlijk. Ik word zo langzamerhand een beetje sip van dat steeds maar weer uitgekauwde non-nieuws. 'Ik sta hier op driehonderd meter van de plek..' 'Ik sta hier voor het ziekenhuis....'Nee, dat is echte journalistiek! (zucht)

dathoujetoch | 07-07-21 | 08:08 | 3

Journalistiek is dood, dat weet u toch wel?

Adriel | 07-07-21 | 08:09

men is ter plaatse en dat is een normale reflex, over de hele wereld

MaarFeitelijk | 07-07-21 | 09:40

Een rondje langs de kranten leert dat ze in dezen letterlijk elkaars kopteksten en achterliggende uitleg van elkaar copy-pasten
en weet, dit is niet het eerste voorbeeld, het stond waarschijnlijk niet eerder zo letterlijk in de 'kranten',men doet dit al jaren
Laat voortaan maar 1 iemand zulke teksten schrijven, en zet het in iedere MSM uitgave, dat scheelt vast geld en telkens een andere naam erbij werkt alleen maar verwarrend

Tobi | 07-07-21 | 10:47

Ik vind de hetze tegen de journalistiek gevaarlijk en walgelijk. En het leidt al een tijdje tot bedreigingen en tot geweld. Voor mij staat dat verband zonder enige twijfel vast. Alleen heeft dat niet met dit specifieke geval van De Vries te maken.

Bigi Bana Boy | 07-07-21 | 08:06 | 18

@Harry_Witkamp | 07-07-21 | 10:44: Ook niet goed te praten. Je kunt het met een bepaalde nieuwsmedium oneens zijn, maar bedreigen of gewelddadig worden is een directe ondermijning van de democratie. Zelfde geldt voor de voortdurende insinuaties van bepaalde politici.

Bigi Bana Boy | 07-07-21 | 12:18

@Bigi Bana Boy | 07-07-21 | 12:18: Kijk dan ook even naar insinuaties en aannames van journalisten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de reacties toen er een aanslag op het pand van de Telegraaf was. Die hadden er volgens velen naar gemaakt. Zelfde reactie van PrdV destijds richting Charlie Hebdo waarbij het dodelijke geweld zelfs eigenlijk goedgepraat werd. De insinuaties van politici gaan meestal over de kant die media kiezen. En helaas is dat weer het verschil tussen links en rechts. En Peter is gewoon door een crimineel omgelegd vanwege zijn connecties en werk voor andere criminelen. Niet vanwege een documentaire.

Harry_Witkamp | 07-07-21 | 12:33
▼ 15 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
M3nn0123 | 07-07-21 | 08:05

ah joh, het waait wel over.

SinisterNL | 07-07-21 | 08:05 | 3

RTL moet dan ook stoppen met bloederige horror films op Videoland. Is de volgende stap dat de MSM gaan vragen om GS te laten boycotten door adverteerders.

Astroturfer | 07-07-21 | 11:20

Kijk, om dit artikel en deze echte persvrijheid ben ik zojuist lid geworden. Hou vol GeenStijl!

DeFeitenOpEenRij | 07-07-21 | 14:00

Artikel naar mijn hart. Donatie is onderweg.

SuperTux | 07-07-21 | 16:44

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl