Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Toch nog wakker in een testsamenleving

Wil niemand. Is niet nodig. Gaat niet werken. Komt natuurlijk toch

Goed nieuws voor vuurwerkhandelaren en Albanese wasserijvrouwtjes: hun opportunisme is vannacht bona fide verklaard in de Chambre de Testwattenstaaf: Hugo de Jonge heeft zijn gedroomde Covid-1984 testsamenleving door de senaat geschmierd. Behalve de pop-up-apothekers uit de detailhandel, zit helemaal niemand op een wattenstaafwerkelijkheid te wachten, maar dat laat onverlet dat GroenLinks instemde om de benodigde meerderheid te halen, want die willen in Rutte IV. Gelukkig gaat alles weer op z'n Halfbakken Hugoos: Voor cafés en restaurants is de sneltest niet nodig (tenzij de uitbater het per se wil maar dat zien we niet snel gebeuren), bij sportwedstrijden of grote evenementen zou een sneltest vereist kunnen worden, evenals voor reizen. Maar grote evenementen zijn er voorlopig nauwelijks (of je wil er vanwege de coronakrampachtigheid überhaupt niet bij zijn) en voor reizen is een pcr-test ook zonder noemenswaardige fotoneukvaardigheden moeiteloos te vervalsen. Ze staan echt niet met een loep bij de slurf op Schiphol. Ook met de auto kom je overal (mede omdat de EU net zo niks kan als Hugo) en op steeds meer bestemmingen is van drankhol tot crackhouse gewoon alles open. Bonusgetal in de testtombola: Dit Land is gevuld met groepsdrukbukkers, derhalve stijgt de vaccinatiegraad lekker met de thermometer mee en langzaam gaat de zon weer schijnen.

Reaguursels

Inloggen

Ruim zeventig jaar relatieve vrijheid heeft het gros van de Nederlanders zo laks gemaakt dat zij niet eens meer weten op welk fundament die vrijheid is gestoeld.

MickeyGouda | 26-05-21 | 21:04

De R is toch al kleiner dan 0.8. Dus tenzij we voor 0 Corona-besmettingen zouden willen gaan ten koste van alles, zie ik het nut niet zo goed van de meeste maatregelen (zo die überhaupt al enig effect hebben).

RichardBandler | 26-05-21 | 17:08

Werkelijk, zijn we wakker allemaal?

Meestal met soortgelijke situaties zoals deze P(l)andemie, en zeker een met deze omvang en impact, is een beslissende factor in het plan van aanpak het achterhalen van de "root cause".
Hier is meer als een jaar lang vrijwel geen woord over gerept.
Een bordje Vleermuissoep werd ons voorgeschoteld als dader ,tot een week geleden de Fauci Freggel schoorvoetend uit z'n grot kwam< mompelend achter zijn gezichts luier misschien, het zou kunnen dat waarschijnlijk , t'ís mogelijk dat; en dan een lijntje leggen naar het Wuhan lab.
WTF!

De pan klare pandemie die als een diepvries maaltijd al klaar lag op de schappen. Voor geproefd en goed gekeurd door het J. Hopkins institute met "event 201' en een kekke Corona App om de Hi-scores bij te houden.

Als een renpaard met oogkleppen op gingen overheden , als jockey verkleed, op de schijnbaar enige finish lijn af, het vaccin.
Alle goedbedoelde hulp ( Hydrox... Inver.... UV.. Ionisaaargh!) werd vakkundig afgeschoten op de renbaan. Er was maar een winnaar en er kon/mocht maar op een paard gewed worden. Science had settled zullen we maar zeggen.(goh, waar heb ik dat eerder gehoord?)

Ook Claus "tze Fledermaus" Schwab zag een open "window of opportunity" om uit z'n WEF grot te ontsnappen en op de reset knop te drukken.
En ook de als maar falende EU had opeens een vooruitziende blik met hun "Green pass" die al twee jaar klaar lag.

De oeroude "fear of god" religie is herboren waarin we twee stromingen kunnen onderscheiden nl. de Klimnazi's en de VacciNazi's die een symbiose met elkaar zijn aangegaan. Bestaande uit een groep Charlatans en valse profeten die heel slim gebruik maken van de niet onmiddellijk door menselijke zintuigen tastbare dingen ( CO2, Virus) en hier paniek mee gaan veroorzaken in hun eigen voordeel.

Een schrale troost , Het bordje vleermuissoep kan u weer lekker op slurpen.

( P.S Ik leg even wat "Gulliver repellent" neer voordat hij weer Fecaal gaat lopen braken.
www.youtube.com/watch?v=tEVYsmpcbvk
www.youtube.com/watch?v=O8KLVMvUq48&a... )

Datgingniegoed | 26-05-21 | 16:44

Het word er niet veiliger op de vieze boven ons gestelden zijn alleen maar bezig ons te knevelen, want dit heeft niets meer met corona te maken nu bijna iedereen die risico loopt gevaccineerd is.

likdoorn | 26-05-21 | 15:04 | 3

Net als de avondklok die zou nooit meer weggaan en de terrassen blijven dicht net als alle winkels.

botbot | 26-05-21 | 15:33

@botbot | 26-05-21 | 15:33: Hoor met de dag, gevaccineerden raardere dingen uitkramen, maar volgens mij zit er toch echt nóg een virus in de GS bot

Guy Fawkes | 26-05-21 | 16:21
-weggejorist-
potsenmakkert | 26-05-21 | 16:57

Hmm.. eens denken.

De kans dat ik met mijn leeftijd Covid overleef is 99,9931% (Dat wil zeggen: als alle geregistreerde overlijdens, daadwerkelijk door Covid zijn.)

Wanneer ik gevaccineerd ben, kan ik nog steeds Covid krijgen. Ik kan zelfs nog besmetten (weliswaar minder, maar hoeveel minder is onduidelijk).

Ga ik meedoen aan het grootste medisch experiment in de geschiedenis meedoen?
Laat ik mij vaccineren met een nog nooit eerder gebruikte techniek, in de testfase?

Neen. Ik neem de symptomen die het mogelijk kan onderdrukken maar voor lief.
Ik begrijp dat ik mijn leven hiermee ongelooflijk op het spel zet. Ik waag de gok.

Dan maar een paar jaar geen festivals die binnen 3 min zijn uitverkocht. En ach... Vakantie in Nederland is ook niet verkeerd.

Cannabooze | 26-05-21 | 14:39 | 13

Je vergeeet effe wat. Die kans is alleen maar 99,9931 MET alle beperkende maatregelen.
Die zijn andere mensen nogal beu. Ook niet heel best voor onzw middenstanders.
Om te het weer open te krijgen zonder dat dat percentage flink afneemt zijn vaccinaties nodjg.
Bij andere groelen met hogere kansen nog meer.
Maar jongeren blijven geregeld maandenlang enorm zwak. Nogal een offer als het je enkel een prikkie vergt. Overigens expiriment is natuurlijk onzin: in NL alleen al.miljoenen, Hoe groot moet een steekproef wel niet worden?
En lange termijneffecten, van de nieuwe Teriyakipizza van die bezoegtent is dat ook niet bekend. Maar daar ligt een langetermijneffevt evenmim voor de hand.

Shoarmamasutra | 26-05-21 | 21:49

@shoarmamasutra.

Maatregelen verkleinen de kans op besmetting. Dat heeft helemaal NIETS te maken met de kans op overlijden door de ziekte. Die cijfers zijn de som van besmettingen en doden. U maakt hier zelf even de denkfout. (Tuurlijk gaat het aantal doden omhoog als de besmettingen omhoog gaan, maar de kans dat je bezwijkt aan de ziekte zelf blijft gelijk.)
Ik noem het een experiment ja. Ik wil niet zeggen dat het onveilig is, maar feit is wel dat het nog in de studiefase is en dat veel vragen nog onbeantwoord blijven. Ondertussen zijn we wel begonnen.

Ik wil corona niet bagatelliseren. Mensen kunnen er serieus slecht van worden, met nog maanden van consequenties. Het is een risico dat ik neem voor mezelf. Ik kies om niet met de angsttrein mee te gaan.

Het afgelopen jaar heb ik me redelijk aan de regels gehouden. Wel ben ik met vrienden gewoon close geweest. (Handen schudden, arm om iemand heen etc.)
Daarmee heb ik de kans weliswaar vergroot op besmetting, maar het heeft m'n leven draaglijker gemaakt. Eindsom heb ik nog geen corona gehad. En dus sta ik op hetzelfde punt in vergelijking met een jaar waarin ik wél 1,5 mtr van vrienden was gebleven. Verschil is dat mijn jaar beter was dan wanneer ik me er strikt aan gehouden had. (In dit geval dus met hetzelfde resultaat.) Ook dat is me veel waard.

Wanneer ik pro-vaccin mensen spreek en ze vraag wanneer de kinderen aan de beurt zijn, is het antwoord 9 van de 10 keer dezelfde:
"M'n kinderen? Ow.. nee.. ik weet het niet hoor... Denk niet dat ik ze al wil blootstellen aan dit vaccin."
Dus doen mensen het voor een ander?
We hebben de donorwet moeten aanpassen omdat er te weinig donoren zijn. Mensen staan niet snel een orgaan af na hun dood voor een ander. Maar een vaccin in levende lijve voor een ander? Dat wel?
Tuurlijk niet. Mensen willen van de maatregelen af. Ze willen HUN vrijheid terug. En dus gaan ze overstag.
En zo dragen de maatregelen vooral bij aan de vaccinatiebereidheid. Andere landen gooien er nog een loterij tegenaan. Alles om je maar over te halen.
Terwijl doktoren die onderzoek willen doen naar een medicijn (gewoon... om te voorkomen dat je op een IC komt) vooral heel snel hun bek moeten houden.

Cannabooze | 27-05-21 | 08:47

Edit:
Het is natuurlijk wel zo dat de zorg de belangrijkste factor is in de kans op overlijden. Zonder maatregelen zou het te druk worden, waardoor niet iedereen de noodzakelijke zorg zou kunnen krijgen; met de dood als mogelijk gevolg.
In die strekking hebben de maatregelen uiteraard wel invloed op de overlijdenskans.

Cannabooze | 27-05-21 | 09:03
▼ 10 antwoorden verborgen

In België is iemand jonger dan 40 overleden aan Janssen vaccin. Ze stoppen daar nu met dat vaccin voor 40 minners. Zeldzaam, maar het zal je kind, partner, vriend maar zijn.

Lomo | 26-05-21 | 13:33 | 6

ninefornews?

geile pater | 26-05-21 | 15:34

Janssen lijkt een tromboseffect te hebben ongeveer 1/4de van AZ. 2 op een miljoen ofzo . De pil is 1 op 30.000 en het coronavirus zelf geeft bij 30-65% procent van de ziekenhuisopnames trombose.
De kans aan trombose te overlijden daalt dan door t vaccin, het is van het virus wel honderd keeer groter ofzo.
Maar dessalniettemin, zeer zeer naar als het een naaste is.
Maar go

Shoarmamasutra | 26-05-21 | 21:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Nee natuurlijk gaat dit niet werken. Onvoorstelbaar gepruts op ieder level.
Ik kreeg vorige week per post een uitnodiging om geprikt te worden. Stuur me dan gewoon de informatie wanneer ik waar terecht moet en op welk tijdstip. SIMPEL. Nee hoor, het moet ingewikkleld. Je kan "gemakkelijk" een afspraak maken op twee manieren : 1) per telefoon. Nou, ik heb geen telefoon, want ik WIL geen telefoon. Dus die optie valt af. 2) Per computer "kies een plek, datum en tijd, en u ontvangt een email met de afspraak." Een Kafka nachtmerrie ! Eerst weer DigID gezeik. Toevallig heb ik dat stomme DigID ding net aangevraagd en zowaar kunnen activeren zonder telefoon. Maar nu willen ze dat ik eerst een Digi-ID app ga downloaden. Daar heb ik een telefoon voor nodig. "Geen smartphone ? Dan sturen we u een SMS". Jezus Christus Daar heb ik toch OOK een telefoon voor nodig ? Godsallemachtig WIE BEDENKT DIT ? Andere optie : je identiteitskaart (heb ik niet) scannen met een USB-kaart scanner (heb ik niet). Als het niet lukt kan je bellen. Maar als je geen telefoon hebt, voor de 80,000e keer, zoals ik, dan lukt dat dus niet. "Voor cragen of opmerkingen, ga naar de DigID site". Die geven geen antwoord op mijn vraag, daar staat alleen info over hoe je een digId moet aanvragen. Niet wat ik zoek.
Ik heb nu zowel DigID als de GGD gemaild met "mijn probleem", en die gaan - dat weet ik NU al - naar elkaar verwijzen. Kastje, muur. Misschien is het de autist in me, maar ik word hier dus helemaal NAAR van.

Asteroid-B612 | 26-05-21 | 13:27 | 4

@Koning BongoBongo | 26-05-21 | 13:33: Met welk gedeelte van de wereldbevolking moet A-B12 dan meelopen volgens u? Lekker subjectieve steling, koning groepsdrukbukker. Volgens mij loopt de wereldbevolking helemaal niet met elkaar in de pas zoals u stelt.

Veepert | 26-05-21 | 13:58

@Koning BongoBongo | 26-05-21 | 13:33: weet je wie goed in de pas kon lopen?! Nou dan, dat moeten we niet willen!!

zeefert | 26-05-21 | 14:09

Manmanman, koop een burner phone die je alleen maar gebruikt voor dit soort applicaties. Veel simpeler, kost veel minder tijd en energie dan lekker principieel doen. Maar nee, wappies willen vooral niet pragmatisch zijn. Lekker zwelgen in zelfmedelijden, is dat een wappie-fetisj ?

Azijnist | 26-05-21 | 14:34
▼ 1 antwoord verborgen

Eigenlijk is dit gewoon een vorm van communisme in de zin dat die vreselijke stroming zich aanpast aan de tijd. Beetje Chinees model: eigen bedrijven, rijk worden mag, maar alleen binnen strikte grenzen van het systeem en wie zich er aan wil houden wordt beloond met rijkdom.

Nu dus burgers en bedrijven steeds meer in het keurslijf van de bureaucraten middels testen, verboden, klimaatregels. En let op; tav laatste gaan we nog heel veel ellende krijgen. De coronamaatregelen smaken voor de bureaucratische elite naar meer. Politici van 66 en de groene khmer sorteren al voor met catastrofale vergezichten.

Nuuk | 26-05-21 | 13:27

Uit de rubriek "Wist u dat...": de allereerste ontvanger van een coronavaccin (8 december) is, 81 jaar oud, aan een beroerte overleden. Uitgekozen vanwege zijn naam: William Shakespeare.

J.P.Drapeau | 26-05-21 | 13:21 | 1

To be vaccinated or not to be vaccinated

Koning BongoBongo | 26-05-21 | 13:29
-weggejorist-
Alfred E. Neuman | 26-05-21 | 13:20 | 3

Wat de gemiddelde Nederlander weet is dat je met vaccin minder of zelfs veel minder ziek wordt mocht je na de prik nog besmet worden . Ik kan me voorstellen dat werkgevers van kleinere bedrijven graag zouden zien dat hun werknemers een prikje gaan halen .Je hebt als werkgever in ieder geval gedaan wat je kon om o.a. je eigen ziektedagen te beperken en daarmede het bedrijfje waar je werkt op de been te houden.Dus ja wat voor reeele keuze heb je dan als werknemer ook al ben je antivaxxer .

Koning BongoBongo | 26-05-21 | 13:13 | 1

De lange termijn effecten ervan zijn echter compleet onbekend. Plus dat je bijna zeker weet dat je na vaccinatie in elk geval redelijk grote kans hebt op *enige* bijwerkingen. Per persoon zal die afweging anders uitvallen...

RichardBandler | 26-05-21 | 17:12

Hey Marxje Rutte en andere (s)linkse machtswellustige lummels. Hoe zit het hiermee?

8.
Vrijheid van vereniging
Het recht tot vereniging wordt erkend. Bij de wet kan dit recht worden beperkt in het belang van de openbare orde.

Vrijheid van vergadering en betoging
1.
Het recht tot vergadering en betoging wordt erkend, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.
2.
De wet kan regels stellen ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden.

10.
Privacy
1.
Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer.
2.
De wet stelt regels ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met het vastleggen en verstrekken van persoonsgegevens.

11.
Onaantastbaar­heid lichaam
Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam.

15.
Vrijheidsontne­ming
1.
Buiten de gevallen bij of krachtens de wet bepaald mag niemand zijn vrijheid worden ontnomen.

Ja er staat dat er gezondheidsredenen kunnen zijn om je vrijheid te beperken door de overheid in de openbare ruimte. Maar waar staat dat commerciële partijen tests kunnen afnemen (en je gegevens op kunnen slaan) die je met een app van een derde (commerciële) partij kunt uploaden en overal moet aantonen? En bij weigering je vrijheid in feite wordt beperkt of zelfs ontnomen? Zonder dat je zicht hebt op wat er met je gegevens gebeurd?

Graaf_van_Hogendorp | 26-05-21 | 13:00 | 4

@Gulliver

Heb jij de cursus "discuseren voor kleuters" gevolgd?

Mensen met een andere mening voor rotte vis uitmaken, vingers in de oren en heel hard "Lalala ik hoor je niet" roepen.

Alfred E. Neuman | 26-05-21 | 13:23

Onze grondrechten zijn relatief geworden.

Quib | 26-05-21 | 14:28

@Quib | 26-05-21 | 14:28: nee, ze waren nooir zo hard. Er stond altijd al overal bij dat ze per wet beperkt konden worden. En die coronawet is er.

Shoarmamasutra | 26-05-21 | 21:57
▼ 1 antwoord verborgen

Jammer dat GS zo lang nodig had om wakker te worden. Veel mensen hebben nog steeds geen idee wat ons te wachten staat. En een narratief van de overheid met als insteek; "laat je injecteren met een vaag goedje zodat je je vrijheid terugkrijgt", zal toch vragen moeten oproepen? "Laat je injecteren want je wilt niet dood of ernstig ziek worden" was meer op zijn plaats geweest. Duidelijk dus dat ze niks onder stoelen of banken steken. Maar er zijn blijkbaar genoeg mensen die met alle liefde een experimenteel spuitje nemen zodat ze kunnen reizen. Wat dat betreft is het dus helemaal niet nodig om mensen te betalen voor onderzoek naar experimentele medicijnen e.d.

Tribion | 26-05-21 | 12:43 | 8

Wappie er is niets experimenteels aan de vaccins.

Rest In Privacy | 26-05-21 | 13:01

@viehohuevon
Exact. Bij deze pleit ik er voor om de griepprik ook jaarlijks verplicht te maken voor iedereen. Want al die gezonde jonge mensen die geen griepprik nemen zijn zo vreselijk egoïstisch en asociaal, ze weten toch dondersgoed dat bejaarden, kleine kinderen, mensen met een auto-imuun ziekte en andere kwetsbare groepen er erg ziek van kunnen worden en nog lang klachten kunnen houden.

Alfred E. Neuman | 26-05-21 | 13:11
-weggejorist-
KarelKaas | 26-05-21 | 13:11
▼ 5 antwoorden verborgen

Antivaxers worden gewoon de nieuwe rokers: paria’s, niet meer sociaal geaccepteerd, samenscholend in slecht geventileerde ruimten elkaars aerosolen opzuigend. Kwestie van tijd, dan is er bijna niemand meer die dat wil (en Darwin doet de rest).

Azijnist | 26-05-21 | 12:39 | 7

Antivaxers zijn gewoon idioten en dat zijn ze altijd al geweedt.

Rest In Privacy | 26-05-21 | 13:02

Dit dus.

ademende aarde | 26-05-21 | 14:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Dit soort dingen zouden eigenlijk niet besloten moeten worden als een kabinet demissionair is. Partijen die heel graag mee willen regeren gaan dan raar stemmen.

Quib | 26-05-21 | 12:35 | 1

Niet zo raar want heel bergijpelijk en rationeel.... tit for tat.

viejohuevon | 26-05-21 | 12:51

We worden een voorwaardelijke samenleving ingerommeld a la chinees model. Grondrechten zijn een onderhandeling met de overheid. Interessant. Op medische gronden.

We hadden niet voor niks een rechtstaat. We hadden niet voor niks een medisch geheim. Staatsterreur, een ander woord hiervoor is er niet. En bijna alle volksvertegenwoordigers staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

Tijdelijke maatregelen, my ass.

Volgens mij zijn we nu wel op het punt gekomen dat wij als volk even zeggen: 'wij nokken ermee. Zoek het maar uit Mark & co.' Wij gaan weer leven.

TjurTjill | 26-05-21 | 12:26 | 9

Het is te druk geworden in dit land om te leven.
Dus leven we op eigen risico.

Mr.Crowley | 26-05-21 | 12:44
▼ 6 antwoorden verborgen

Dus eigenlijk is er weer een virtueel besluit genomen. Regelgeving voor een situatie die niet of nauwelijks voorkomt en ook op een andere manier (iedereen heeft over anderhalve maand ze eerste prikje gehad) is opgelost.

Continuum | 26-05-21 | 12:24
-weggejorist-
Nederlander65 | 26-05-21 | 12:16 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Mijn vrouw is al enige tijd gevaccineert met Putnik en ikzelf sindskort zelf ook. Inmiddels hebben wij ook in NL een oproep voor een vaccinatie ontvangen. Mijn vraag echter is in hoeverre het Sputnik vaccin en bijvoorbeeld het Pfizervaccin met elkaar kunnen vaccineren? Mijn vrouw moest vanwege haar reisschema zich al naar 6 dagen laten testen op antibodies. Ikzelf heb daar de tijd niet voor gehad. Wij wonen ook deels in Lyon en iedere keer moeten wij ons middels een PCR laten testen. In NL wonen we vlakbij Duitsland waar ik voor mijn werk regelmatig afspraken heb. Ook dan moet ik een PCR-test kunnen laten zien. Mijn ervaring is dat de informatievoorziening door de overheid slecht is. Mijn vragen over vaccinconflicten zijn legitiem maar worden niet beantwoord. De kans op trombose tijdens een vlucht naar Moskou of Lyon is hoger dan door het AZ-vaccin, maar over deze laatste wordt hysterisch gedaan.

Red shirt | 26-05-21 | 12:05 | 9

@42 | 26-05-21 | 12:36:
Precies. Gewoon doen.
Wat kan er nou mis gaan met deze nieuwe experimentele vaccinatie techniek.
Het is ook niet zo dat er diverse deskundigen te vinden zijn die zich ernstig zorgen maken.
Je eet toch ook fricandellen,
ofso

Ben Adam | 26-05-21 | 12:46

@Diederik_Ezel | 26-05-21 | 12:41: Bij onze hond werkt dat wel zo. Staat netjes aangetekend in het paspoort wanneer opnieuw moet worden getiterd en wellicht opnieuw gevaccineerd.

Knitty | 26-05-21 | 13:08

@Redshirt. Waarom is dat risico eigenlijk hoger, is dat door de combinatie? Of door één van de vaccins?
Verder; 42 is arts en exact dit antwoord heb ik ook van de internist gekregen.

letopuwzaak | 26-05-21 | 13:13
▼ 6 antwoorden verborgen

"Groepsdrukbukker" is een prachtig woord. En ik ben blij dat ik in volle overtuiging kan zeggen dat ik er niet eentje ben. Ik heb vanaf een afstandje gekeken hoe de hysterie zich afgelopen anderhalf jaar heeft ontvouwd en ik ga vanaf een afstandje bekijken hoe de hysterie komend anderhalf jaar steeds minder wordt totdat er weer iets nieuws aan de horizon verschijnt.

Eén ding zal mij vooral bij blijven na die drie jaar. Wat laten mensen zich toch makkelijk gek maken.

Quib | 26-05-21 | 12:05 | 6

Dit dus, nu dus duidelijk wat men kan verwachten van de NL bevolking. Het is het niet waard om moeite voor dit volk te doen, in ieder geval

Canis.bonus.es | 26-05-21 | 12:36

Dat zagen we wereldwijd bij de financiële crisis in 2008 ook al. De hufterbankiers vreesden voor hun leven en zaten al met paspoort en creditcard startklaar in hun auto’s om te vluchten voor de woedende slachtoffers. Maar er gebeurde... helemaal niets.
-
Les geleerd. Je kunt heel ver gaan zonder consequenties door de makke massa. Dat zien we nu dus ook gebeuren bij de corona-ellende.

Wayfaring stranger | 26-05-21 | 12:50

Mee eens!

vluchtelingallergie | 26-05-21 | 12:56
▼ 3 antwoorden verborgen

De enige reden dat k nog even wacht met vaccineren, jaargang 1965, is dat andere groepen in de samenleving die prik harder nodig hebben dan ondergetekende. Met alles dat me niet aanstaat aan de gang van zaken het afgelopen ruime jaar, spreken de cijfers wat mij betreft zo langzamerhand voor zich. Plus dat er stomweg geen andere manier is om uit deze pandemie te komen. Dan maar een groepsdrukbuklaaf.

Hetkanverkeren | 26-05-21 | 12:03 | 4

@jemagookniksmeer | 26-05-21 | 12:20: Hoe dat zo? Ik weiger niets, maar laat andere groepen als hulpverleners, docenten of mensen met chronische fysieke klachten (waaronder mensen die op een operatie wachten) uit beleefdheid even voor gaan. Het aantal mensen dat voor vaccinatie in aanmerking komt wordt met de dag groter. Bij gelijkblijvende vaccinatiecapaciteit (gelijktijdig) betekent dat toch echt schaarste. Vandaar dat ik geen haast heb. Tweede helft juni is vroeg genoeg.

Hetkanverkeren | 26-05-21 | 12:36

@Hetkanverkeren | 26-05-21 | 12:36: smoesjes. De vaccinatiestraten zijn leeg en er zijn ondertussen meer dan genoeg vaccins, dus ophouden met deugen en de prik erin.

jemagookniksmeer | 26-05-21 | 12:41
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik straks gevaccineerd ben, hou ik me nergens meer aan.
Lijkt me een goede ruil.

Nuchternederland | 26-05-21 | 12:01 | 1

Maar zo werkt het dus niet. Voor elke vrijheid die ons afgenomen is, krijgen we -als we braaf zijn en in dit geval de prikken halen- weer een stukje terug, maar nooit alles.

bart1234 | 26-05-21 | 12:26

Nou elke partij die dit steunt, pleegt verraad tegen de vrijheid.

ikworstelengadouchen | 26-05-21 | 12:00 | 6

@De echte Stolwijker | 26-05-21 | 12:20: Mijn vrijheid om anderen te besmetten? Als ik geen COVID-19 onder de leden heb, hoe moet ik anderen dan precies besmetten? Ik heb ook nieuws voor jou. Ook jij mag je straks om de haverklap laten testen, al ben je honderd keer gevaccineerd. Daar kies jij voor. Angsthaas.

VBO_B_Niveau | 26-05-21 | 12:44

@bart1234 | 26-05-21 | 12:23: Omdat vaccinatiegraad ertoe doet. Bij een hogere vaccinatiegraad kan bijvoorbeeld een mutatie die beter om de antilichamen kan nog steeds tegengehouden worden.

omanders | 26-05-21 | 12:46

@omanders | 26-05-21 | 12:46: Dat kun je op dit moment bog niet zo stellig zeggen. Vanaf september kunnen we gaan zien hoe effectief het vaccin blijkt te zijn.

VolleBak | 26-05-21 | 13:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb toch echt veel liever een kooi die gewoon open staat.

letopuwzaak | 26-05-21 | 11:55
-weggejorist-
dihydrogenmonoxide | 26-05-21 | 11:54 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

De Groene Khmer wil niet persé deel uitmaken van kabinet Rutte 4, die willen deel uitmaken van het linkse kabinet Kaag 1.

Osdorpertje | 26-05-21 | 11:53

Ik heb een hekel aan vaccins, maar ga deze welhalen,gewoon omdatik wat makkelijker wil kunnen reizen zonder dat gezeik met testen.

captainobvious | 26-05-21 | 11:50 | 6

Waanzinnig slechte reden. Enige redenen voor vaccinatie zou gezondheidsoverweging moeten zijn, en de mate waarin je verspreiding naar anderen beperkt.

raskol | 26-05-21 | 12:03

Dan heb je vette pech want een test is voor elk land nodig .

Koning BongoBongo | 26-05-21 | 13:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik denk niet dat dit land gevuld is met groepsdrukbukkers, maar met veel intelligente mensen (~80%) die nut & noodzaak van vaccins inzien, en graag gewoon weer willen kunnen reizen, uiteten enz. In het VK kon men nog eens 10% overtuigen door goede voorlichting en uitleg en dan hou je inderdaad 10% over die om wat voor reden geen prik wil. Is op zich prima, en voor de samenleving als geheel vermoedelijk ook geen probleem gezien het lage %.

Diederik_Ezel | 26-05-21 | 11:50 | 13

@omanders | 26-05-21 | 12:54: Die zijn er niet. Behalve op de anti-vaxx websites waar veel desinformatie rondgaat.

Diederik_Ezel | 26-05-21 | 12:57
-weggejorist-
KarelKaas | 26-05-21 | 13:20
▼ 10 antwoorden verborgen

Ach ja, nog een jaartje extra geen vakantie in het buitenland dan maar, keertje meer op restaurant ofzo. Hugo kan desgewenst die wattenstaven gebruiken om z'n neuspoeder wat steviger aan te drukken.

VampyreOfTimeMemory | 26-05-21 | 11:49

Nog een dingejte. Vanaf vandaag mag een bepaalde groep online een afspraak maken. Op de website krijg je een paar vragen: al een uitnodiging van je huisarts gehad? Onlangs nog positief getest? Geboortejaar? Vul je dit in in Firefox, dan krijg je de melding dat je online geen afspraak kan maken. Vul je het echter in Chrome in, dan kan je door en wel een afspraak maken.

Muxje | 26-05-21 | 11:46 | 5

En met IE kan je gelijk terecht en krijg je activatiecode voor de chip?

klaas24 | 26-05-21 | 12:33

Firefox werkt prima, je moet alleen wel je koekjes weggooien als je de 1e keer alles te eerlijk invult en het niet lukt.

Vrijheid.van.feiten | 26-05-21 | 12:57

incognito openen lost het probleem op.

osolemio | 27-05-21 | 00:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Nog mazzel dat het ineens geen probleem meer wordt gevonden dat aerosolen (nu ook in Nederland) alsnog een rol spelen bij de Covid-19 transmissie. Sterkte voor (bijvoorbeeld) alle docenten die nog niet gevaccineerd zijn.

Schulzie | 26-05-21 | 11:45 | 1

Basisscholen zijn al maanden weer open (opleving van 3de golf), voortgezet onderwijs is open, opvang is open. En nou zou het opeens een probleem zijn als de MBO's, HBO's en universiteiten weer opengaan?

klaas24 | 26-05-21 | 12:35

Bij een lage prevalentie is zal ongeveer 95% van de positieve testen foutief zijn. Dat betekent dat die mensen onterecht worden geweigerd maar waarschijnlijk ook nog een in quarantaine moet terwijl ze kerngezond zijn. Onbegrijpelijk waarom men ook maar aan een testsamenleving denkt.

Hunter S. Thompson | 26-05-21 | 11:43 | 6

@Diederik_Ezel | 26-05-21 | 11:46: Ja, onsamenhangende suggestieve prietpraat presenteren als 'onafhankelijke informatie'; wappiespeak.

Harry.Langezwaal | 26-05-21 | 11:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Geen app en geen tests hier. Wel 2 prikken Pfizer gehad dus gaan we ons oude leven weer lekker oppakken. Hugo zoekt het maar uit.........

Blonde Nel | 26-05-21 | 11:42

Over groepsdrukbukkers gesproken, hebben ze die Belg al te pakken?

Mr.Crowley | 26-05-21 | 11:42

Het gaat de goede kant op; dankzij de verkleutering en verhuftering van de overheid zijn er wel (steeds meer) regels, maar werken ze niet, zodat we opwindend lekker kunnen doen waar we zin in hebben. Proost!

Harry.Langezwaal | 26-05-21 | 11:40

Vaccineren die handel. Only way out. Dinsdag aan de beurt met Jansen, in 1x klaar. Niks duiken, of op anderen rekenen, maar oplossen.

TheseDays00 | 26-05-21 | 11:39 | 8

@rob007 | 26-05-21 | 11:44: Dat is gemiddeld. In de VS is het effectiever en naar verwachting dus ook hier (blanken vaccin!).

TheseDays00 | 26-05-21 | 11:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Ach ja, dat heb je he met narcisten, die willen altijd graag hun stempel ergens op drukken. Hugo moet en zal de mensheid iets nalaten. En daarom wordt ons nu de testsamenleving door de strot geduwd. Door een minister die nota bene demissionair is. Eigenlijk is het te zot voor woorden.

VanBukkem | 26-05-21 | 11:39 | 3

Nee, door ons parlement, Van. Dat we zelf gekozen hebben, met zijn allen. Omdat. we vertrouwen hebben in wat de politici, de media, en de experts ons vertellen. Wat ze ook vertellen.

dihydrogenmonoxide | 26-05-21 | 11:46

Hugo heeft al aardig wat dure contracten afgesloten voor z’n testprogramma. Nu stoppen zou aardig wat gezichtsverlies opleveren

zuurtjeregen | 26-05-21 | 12:08

@zuurtjeregen
In het hoofd van Hugo is het beter ten hele gedwaald dan ten halve gekeerd. Want halverwege keren zou betekenen dat Hugo een fout heeft gemaakt, en dat is iets wat er bij een narcist niet in gaat. Andere mensen maken fouten.

VanBukkem | 26-05-21 | 12:19

Niet vaccineren zal leiden tot meer opnames in het ziekenhuis.
Deze opnames zullen de reguliere zorg wederom frustreren.
Dit zal resulteren dat mensen later en soms dus te laat hun zorg krijgen.
Deze gezondheidsschade is dus te voorkomen.
Dat wil dus zegen dat NIET vaccineren gezondheidsschade veroorzaakt aan alle die het nodig hebben.
Het is dus immoreel om je niet te laten vaccineren.

NjetNiet | 26-05-21 | 11:38 | 10

Van autorijden kun je ook doodgaan.
Is dat voor u een reden om te stoppen?

Mr.Crowley | 26-05-21 | 12:21

En dan praten we nog niet over het opmaken van fossiele brandstoffen, of het veroorzaken van CO2 uitstoot en andere onaangename zaken.
Ziekenhuizen liggen vol met slachtoffers van auto`s.

Mr.Crowley | 26-05-21 | 12:22

Lichamelijke integriteit, begrip bekend?

knutsel_ | 26-05-21 | 12:25
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
prashantkumar | 26-05-21 | 11:38 | 1

Bij mij op kantoor kunnen Donderdag, Vrijdag en maandag laten prikken (beperkt plek). Iedereen gaat graag zsm, liever vandaag dan morgen zeggen ze.

Ik blijf zwijgzaam stil

SinisterNL | 26-05-21 | 11:38 | 5

Ik heb het niet nodig.
Ik sport 2 x keer in de week, ik laat de.hond 2/3 keer.per dag uit,
Ik eet gezond, ik rook niet.

Ik vertrouw op mijn lichaam. En ik ga toch niet op vakantie dit jaar.

SinisterNL | 26-05-21 | 12:03

@SinisterNL | 26-05-21 | 12:03: prima standpunt lijkt me. Ik wil graag op vakantie en ben zo’n slappeling die zich laat vaccineren om op vakantie te kunnen.

zuurtjeregen | 26-05-21 | 12:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Inmiddels is het percentage vaccinweigeraars gekelderd van 28 naar 13 procent.
Mensen blijken steeds beter geïnformeerd. ,,Eerder twijfelde ik door allerlei verhalen op sociale media. Inmiddels heb ik advies ingewonnen bij een arts die ik vertrouw. Morgen krijg ik de eerste vaccinatie!”

www.ad.nl/binnenland/steeds-meer-vacc...

Papa Jones | 26-05-21 | 11:37 | 12

Als je tot de risicogroep behoort of zoals ondergetekende daar tegenaan schuurt dan moet je gewoon niet eigenwijs wezen en gewoon zo'n vaccinatie halen. Maar doe het niet voor een ander, doe het voor jezelf.

VanBukkem | 26-05-21 | 11:58

@Pimp my Voortuin | 26-05-21 | 11:55: Als ik naar Duitsland wil, of Zwitserland bijvoorbeeld.

Nuchternederland | 26-05-21 | 12:00
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik denk inderdaad niet dat het nodig zal zijn als merendeel van NL gevaccineerd is. Hoogstens voor ongevaccineerden die willen kunnen reizen, wel graag zelf betalen aub.

Diederik_Ezel | 26-05-21 | 11:37 | 1

Hoezo zelf betalen ezel. Ik heb ook betaald voor dat prikje van jou. Maar ik moet helemaal niets en die dat ook niet. Ik ben gezond en heb het virus al gehad, dus geen noodzaak voor een wattenstaafje of zo'n experimenteel gifspuitje.

Milovsky | 26-05-21 | 12:17

Uit het gelinkte AD-artikel: "Mensen gaan bijvoorbeeld overstag omdat vaccinaties blijken te werken."

Goh, en ik maar denken dat het complot was van overheden en big pharma om de mensen te volgen en als proefkonijnen te gebruiken. Blijkt een wetenschappelijk ontwikkeld en beproefd vaccin gewoon te werken om een pandemie te bestrijden!

Bulloch | 26-05-21 | 11:35 | 6

@Bulloch | 26-05-21 | 11:48:
Wat mij betreft staan de vaccinweigeraars die opgenomen moeten worden wegens covid, helemaal achteraan in de rij. Of gewoon niet opnemen, kan ook, dan lost het probleem zich vanzelf op.

De echte Stolwijker | 26-05-21 | 12:04

@De echte Stolwijker | 26-05-21 | 12:04: gebroken been bij voetballen, eigen schuld, geen hulp, kanker? Had je maar gezonder moeten leven. Hartinfarct, idem. Autoimmuun reactie na vaccinatie, jammer, eigen keus... je snapt het zo wel he..

VolleBak | 26-05-21 | 13:11

@VolleBak | 26-05-21 | 13:11: allemaal zaken die met reguliere zorg opgelost kunnen worden, wanneer die zorg beschikbaar is. Nu zijn er doden gevallen, omdat die zorg niet beschikbaar was, nadat een groot deel van de bevolking te beroerd was om zich ook maar een klein beetje aan te passen tijdens een pandemie. En wat vinden ze zichzelf en hun "meningen" daarbij interessant zeg.

Bulloch | 26-05-21 | 13:33
▼ 3 antwoorden verborgen

De testen moeten genormeerd worden.
En dan doel ik op de cycle treshold.
De Ct-waarde. Elk land (en wellicht elk lab?) gebruikt een andere waarde.
Nederland spant naar verluidt de kroon door soms tot 45 te gaan.
In Amerika worden sinds 1 mei de gevaccineerden (Ct maximaal 28) anders getest dan de niet-gevaccineerden.
Zolang de Ct-waarde niet op elke testuitslag staat vermeld zijn we appels en peren aan het vergelijken.

Ben-Bataaf | 26-05-21 | 11:35 | 1

Dat is zo'n betwijfelaarsstokstaartje.
Ik vind dat vergezoxht. Of je nu 45 keer of 13 keer vermenigvuldigd: ook 45 keer 0 is 0.
In Nederland zal een relatief beperkte besmetting eerder gedetecteerd worden, maar die besmetting moet wr wel zijn anders zal je ook na 45 rondes nog steeds niet specifiel DNA van t coronavirus vinden.

Shoarmamasutra | 26-05-21 | 22:06

Met het vaccineren zijn ze ondertussen al bij 1970 aanbeland, de gehele risicogroep zou dus al gevaccineerd kunnen zijn.

Waar zijn alle maatregelen nu nog voor nodig?

Wijze uit het Oosten | 26-05-21 | 11:33 | 5

ja, klaar dus. Ik snap het ook niet, behalve als men weet dat de vaccinaties eigenlijk helemaal niet goed werken/

small_town_dude | 26-05-21 | 11:49

Je wil zoveel mogelijk mensen ingeënt hebben, om de doodsimpele reden dat iedereen buiten de risicogroep wel degelijk besmet kan raken en dat door kan geven. Of zelf ziek er van te worden.

captainobvious | 26-05-21 | 11:53

Niet "alle" maatregelen zijn meer nodig en ze zijn of worden daarom ook grotendeels afgeschaft. Scholen, winkels, terrassen; en straks ook de horeca binnen.
Maar we willen de getallen graag laag houden. Vaccinatie is daarvoor geen panacee, zie Chili. En omdat het Brexit-vaccin slechts 60% effectief is tegen de Indiase variant, zullen er nog altijd gevaccineerde mensen ziek worden.

De echte Stolwijker | 26-05-21 | 12:01
▼ 2 antwoorden verborgen

In een andere bericht:
"Informateur Hamer ontvangt vanmorgen zeven partijen tegelijk. Het gaat om de winnaars van de verkiezingen VVD en D66, hun huidige coalitiegenoten CDA en ChristenUnie, en drie linkse partijen PvdA, GroenLinks en SP."
bron: nos.nl/artikel/2382350-hamer-spreekt-...

De enige reden dat GL (dus) instemde is dat ze zo hopen mee te kunnen regeren. Dat is wat ik als complottheoreticus denk.

Rest In Privacy | 26-05-21 | 11:32 | 2

En.......... Klaver wil nu wel eens een auto van de zaak met chauffeur!

demaup | 26-05-21 | 12:06

Is dat een complot? Het is gewoon ewn half openbare stoelendans.
Je kan nog verder denken. D66 wil het wat linkser. PvdA wil niet alleen. Sp al helemaal niet.
VVD en CDA hebben echt geen zin in allemaal, die doen nu alsof ze t echt proberen om te kijken of ze daarna 1 van die linksen mee kunnen krijgen zonder anderen .
Het liefst PvdA want minst linkse eisen.
Groen Links gaat overvragen op klimaat en vluchteljnhem wat de VVD kan gebruiken om ze buutenspel te krijgen

Shoarmamasutra | 26-05-21 | 22:13

De testsamenleving is een stok achter de deur voor vaccinatiebereidheid. Het is het bekende kiezen tussen twee minder aangename alternatieven. En andere smaakjes zijn er dan niet.

DeCynischeAmbtenaar | 26-05-21 | 11:31 | 1

Precies! Alweer een stukje keuzevrijheid. Vaccineren, testen of gewoon lekker thuisblijven. Ik begrijp niet waarom die wappies zich daar zo over opwinden.

De echte Stolwijker | 26-05-21 | 11:58

Je hoeft helemaal nergens voor te testen. Gewoon niet doen. Vaccineren, ook eigen keus. Als jij in een kooi met openstaande deur wil blijven zitten, alweer een keus.

Maar. Andere mensen, bedrijven en instellingen gaan op hun beurt dan óók keuzes maken. Bijvoorbeeld door jou de toegang te ontzeggen. Daar mogen ze voor kiezen. Net als jij.

Moeilijk te aanvaarden hè. Zo'n samenleving waar jij niet de enige bent met keuzevrijheid.

De echte Stolwijker | 26-05-21 | 11:29 | 13

@Bulloch | 26-05-21 | 12:56: Ik leef volgens het adagium dat er is maar één iemand verantwoordelijk voor mijn leven, en dat ben ik zelf. Daaruit komt voort dat groepsdruk en sociaal wenselijk gedrag geen enkele invloed op mij hebben. Als ik een keuze heb gemaakt draag ik de consequenties.

Quib | 26-05-21 | 14:23
▼ 10 antwoorden verborgen

Kun je ook géén wappie zijn, wel achter de wetenschap staan en geen complottheorieën hebben? Soms lijkt het alsof je gek moet zijn als je geen inenting neemt als gezond jong persoon. Ik ben best bereid om een inenting te krijgen, maar niet nu (al). Zaten we met een dodelijk en besmettelijk ebolavirus of iets dergelijks dan had ik er allicht anders naar gekeken. Maar als bijna 80% van de mensen die echt serieuze problemen krijgt overgewicht heeft en een deel een bepaalde achtergrond, vind ik dat díe groepen aan de slag moeten. Hadden we niet die bijna 80% overgewichtspatienten dan hadden de ziekenhuizen het beter aangekund qua capaciteit vermoed ik. Oftewel, we zitten met een westerse samenleving/leefstijlprobleem en we proberen nu de rollen om te draaien. Ik ben bang dat de testsamenleving niet tijdelijk is en de basis wordt gelegd voor iets dat straks 'normaal' zal blijken te worden.

Wybe Wabes Abbema | 26-05-21 | 11:28 | 9

Terug naar het oude zal nooit gebeuren. Het wordt nog extremer. Alles zal U ontnomen worden en (met opzet gecreëerde) schaarste begint langzaam zichtbaar te worden. De macht over het geld en de macht om het geld zal verdwijnen. Digitaal geld komt om het volk te onderdrukken. Wie de macht over alle (natuurlijke) grondstoffen heeft zal heersen.
Er zal er chaos en onrust komen en een spiraal van geweld door de schaarste. Mijn gedachten.

jitro | 26-05-21 | 12:30

Dat kan.
Bij een goed functionerende wetenschap.
De huidige wetenschap is vergiftigd met niet ter zake doende doctrines.

Mr.Crowley | 26-05-21 | 12:58

Natuurlijk zijn er tussen wit en zwart vele tinten grijs.
Het is juist goed als mensen naar beide kampen kijken en niet klakkeloos all3s van 1 kant zien

Shoarmamasutra | 26-05-21 | 22:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Test!

Toetsenbordcomplex | 26-05-21 | 11:27 | 1

1,2,3 test! zou ik er zelfs van willen maken!

Lorejas | 26-05-21 | 11:29

Niet testen maar inenten inenten inenten inenten inenten. Welk zinnig doel is met testen gediend? Inenten werkt fantastisch, nog amper ouderen besmet ziekenhuizen lopen leeg. Als alle ouderen en kwetsbaren ingeënt zijn ( en dat duurt niet meer lang) kan de rest de Corona krijgen! Hebben snel we een fijne groepsimmuniteit. Welke rol kan testen daarin spelen? Geen app, geen testen geen verklaringen geen Coronapaspoort geen contactonderzoek maar gewoon inenten zoals we dat ook met de pokken en kinderziektes hebben gedaan.

AlexanderVissers | 26-05-21 | 11:26 | 1

Testen is voor de periode voor groepsimmuniteit. Ik hoop dat dat toch niet lamg is. En daarna zou t belachelijk zijn.

Shoarmamasutra | 26-05-21 | 22:16

Als mijn vrienden mij tot paria verklaren omdat ik geen prikje wil kunnen ze de tering krijgen, weet ik meteen wat ik aan ze heb...

Ad Hominem Tu Quoque | 26-05-21 | 11:21 | 12

Ehh, weten zij meteen wat ze aan jou hebben bedoel je...

djiezuskrijst2 | 26-05-21 | 11:56

@Papa Jones | 26-05-21 | 11:34: Ik mag altijd graag jouw reacties lezen, je lijkt mij een intelligent persoon en je gebruikt leerzame argumenten. Daardoor kan ik niet geloven dat je in dit wel heel doorzichtig geschreven stukje propaganda trapt.

Quib | 26-05-21 | 12:12

@djiezuskrijst2 | 26-05-21 | 11:56: Want mijn keuzes zijn in deze context uiteraard minderwaardig aan die van de lemmingen die zich gedwee laten prikken, al dan niet richting de afgrond?

Ad Hominem Tu Quoque | 26-05-21 | 13:01
▼ 9 antwoorden verborgen

Volgens The Lancet is er nogal een verschil tussen relative risk reduction (RRR) en absolute risk reduction (ARR):
Ranking by reported efficacy gives relative risk reductions of 95% for the Pfizer–BioNTech, 94% for the Moderna–NIH, 90% for the Gamaleya, 67% for the J&J, and 67% for the AstraZeneca–Oxford vaccines.
ARRs tend to be ignored because they give a much less impressive effect size than RRRs: 1·3% for the AstraZeneca–Oxford, 1·2% for the Moderna–NIH, 1·2% for the J&J, 0·93% for the Gamaleya, and 0·84% for the Pfizer–BioNTech vaccines.

Wat ik me afvraag omdat de trial nog loopt:
Worden er aan het publiek ook placebo's verstrekt?

Ben-Bataaf | 26-05-21 | 11:21 | 8

@AlexanderVissers | 26-05-21 | 11:34:
Nee, want je hebt onvoldoende informatie over die groep. Je weet niet of ze bijvoorbeeld allemaal asymptomatische dragers zijn, of wel ziek geweest maar nooit de link gelegd, enz.

Pontius Vulgaris | 26-05-21 | 12:01

@Ben-Bataaf | 26-05-21 | 11:27:
En dat kun je weer niet doen zonder medeweten van burgers. Dus het is nog niet zo makkelijk.

Pontius Vulgaris | 26-05-21 | 12:02

Ik begrijp de cijfers uit de laatste zin niet. En heb ook geen idee waar rrr voor staat. Bij arr kan ik me nog net iets voorstellen. Kun je het wat begrijpelijker vertellen?

Otto Normal | 26-05-21 | 15:33
▼ 5 antwoorden verborgen

Is die strip niet heel kort en bondig Dostojevki's verhaal over die grootinquisiteur van Sevilla?

Van Urk | 26-05-21 | 11:21 | 4

Ach, god heeft ook ooit een uittreksel gelezen in 5 Havo.

Lorejas | 26-05-21 | 11:31

Die grootinquisiteur zou Christus Zelve nog aanklagen.

entwederoder | 26-05-21 | 11:33

Watte?

Nuchternederland | 26-05-21 | 11:37
▼ 1 antwoord verborgen

Ach, op gegeven moment kost het gewoon te veel geld en dan 'gedogen' we gewoon dat het niet meer gebeurt.

konjodebonjo | 26-05-21 | 11:19

Mijn probleem met dit alles is; blijkbaar ben je, gevaccineerd of niet, in staat om anderen te besmetten. Wat moet je dan met een paspoort?

Normpje | 26-05-21 | 11:19 | 6

Over de mate van besmettelijkheid na vaccinatie is nog geen wetenschappelijke consensus bereikt, omdat onderzoeken nog lopen. Helaas wordt dat door het grote publiek vertaald naar: "als je gevaccineerd bent, kun je nog steeds anderen besmetten". Waarschijnlijk is dat tot op zekere hoogte ook zo, maar de kans wordt vele mate kleiner. Het is dus geen 0 of 1, maar een glijdende schaal. Net zoals je nog steeds besmet kunt raken na vaccinatie, maar de kans daarop veel kleiner is. Hier nog een link naar een recent onderzoek over de effectiviteit van vaccins in de echte wereld: www.nature.com/articles/s41591-021-01...

Bulloch | 26-05-21 | 13:22

Met een paspoort zwaaien deuren voor je open, dit terwijl je nog steeds mensen ziek kunt maken. Minder snel misschien, maar als ik jou om de nek val en in je gezicht sputter, gaat het fout. Punt.

Normpje | 26-05-21 | 13:28

@Normpje | 26-05-21 | 13:28: Dat klinkt verleidelijk, maar nee bedankt!

Overigens geldt dit ook voor andere vaccins, zoals dat tegen polio. Aangezien daar geen tekort aan is en mensen daar minder koppig tegenover staan, is de vaccinatiegraad tegen polio zo hoog dat het in de ontwikkelde wereld niet meer voorkomt. In theorie kan dat ook zo met corona gaan, maar daarvoor zijn nog te weinig prikken gezet. Dat zal op korte termijn ook wel niet gehaald worden, want weigeraars vinden altijd wel weer een nieuwe reden waarom ze niet geprikt willen worden.

Bulloch | 26-05-21 | 15:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach, ik las vorige week nog in het AD dat van de 1,5 miljoen mensen die de afgelopen weken waren opgeroepen, maar liefst 830.000 niks van zich hebben laten horen. En nu gaat iedereen ''''spontaan'''' overstag. De media zit ons als een jaar gigantisch op te naaien, het is echt ongekend.

Jiet Panssen | 26-05-21 | 11:19

In die risicogroep zat gigantische overlap volgens mij met jaartallen die al eerder op leeftijd afgeroepen zijn.

Lorejas | 26-05-21 | 11:20

ja, als je graag insta-shit plaatst met foto's waar je op de wereld bent om voor iedereen te shinen, zul je je moeten laten vaccineren. Dat gebeurt ook op grote schaal. Principes zijn er om overboord te gooien wanneer het het plebs uitkomt.

pibasso | 26-05-21 | 11:41

Mooie reden om de wekelijkse 400 instromers eens goed te controleren, dan wel terug te sturen bij het ontbreken van zuks..

Kyboro | 26-05-21 | 11:16 | 1

Oh zuks. Ik las buks. Dacht al.

Lorejas | 26-05-21 | 11:19

Langzaam komt de aap uit de mouw of moet ik nou zeggen vleermuis uit de soep? youtu.be/Y_GprX7SjLk

Datgingniegoed | 26-05-21 | 11:16 | 2

Langzaam komt de Chinees uit het lab?

Super Vaagstra | 26-05-21 | 11:34

We hebben tot nu toe vooral geluk gehad dat er in de recente historie niet eerder een pandemie was met significante mortaliteit (bv . > 5% i.p.v. 0,..%), gezien het feit dat er al langer permanent grofweg 500.000 mensen in vliegtuigen zitten waarmee alle delen van de wereld mensen met elkaar uitwisselen.

Harry.Langezwaal | 26-05-21 | 12:02

"Dit Land is gevuld met groepsdrukbukkers, derhalve stijgt de vaccinatiegraad lekker met de thermometer mee en langzaam gaat de zon weer schijnen."

Ja, met uitzondering van de 'bekende' groepen, las ik vanmorgen in de Volkskrant. De vaccinatiegraad blijkt behoorlijk achter te blijven op de zg ''refo-diagonaal'', die ongeveer loopt van Zeeland via Gouda over de Veluwe richting Overijssel. En uiteraard in ''bepaalde wijken in de grote steden, waar de inkomens laag zijn''. Wie zouden daar nou in overgrote meerderheid wonen? Wellicht dezelfde bevolkingsgroepen die in die grote steden het leeuwendeel uitmaken van de IC corona patiënten? Het zou zo maar kunnen.

Dr_Johnson | 26-05-21 | 11:13 | 4

Voor iemand die echt gelooft maakt het ook geen moer uit of hij leeft of dood gaat. Je gaat naar de hemel, enige wat je daarvoor nodig hebt is een religieus paspoort.
In die zin consequent, ik mag dat wel.

Ichneumonidae | 26-05-21 | 11:30

Uit het AD-artikel: De bereidheid is onder Amsterdammers met een migratieachtergrond ook fors lager dan onder stadgenoten met een andere achtergrond. Slechts 28 procent van de Amsterdammers met een Marokkaanse achtergrond wil zich laten inenten tegen het coronavirus. Onder Amsterdammers met een Nederlandse achtergrond is dat bijna 80 procent.

De geringere bereidheid geldt voor Marokkaanse Amsterdammers, maar ook voor Amsterdammers met een Surinaamse, Ghanese en Turkse achtergrond, toont een studie naar corona en etniciteit van de Amsterdamse GGD, Amsterdam UMC en Pharos aan.

Do-na-zi | 26-05-21 | 11:31
▼ 1 antwoord verborgen

Dus als ik het goed begrijp zijn testbewijzen niet nodig om een restaurant of café te bezoeken, en om bij een groot evenement naar binnen te komen heb je alleen een gefotosjopt A4-tje nodig? Klinkt wel goed! Lekker, gooi open dit land!

Do-na-zi | 26-05-21 | 11:12

Nog even en Hugo is weg. En voor de rest; burgerlijke ongehoorzaamheid, want wij zijn met meer.

gemeentereiniging | 26-05-21 | 11:12 | 1

Nee. Je bent niet met meer. Acht zetels, meer zit er niet in.

De echte Stolwijker | 26-05-21 | 11:33

The best of all cages is a Faraday cage. Lekker rustig, en tevens geschikt als kippenhok.

OverdaanDerOnderheid | 26-05-21 | 11:09

"Power is made by power being taken"
John Mayer

Air van Boven Dorens | 26-05-21 | 11:09 | 2

''Als je links kijkt, zie je rechts niet''
Barack Bin Laden

Jiet Panssen | 26-05-21 | 11:16

@Jiet Panssen | 26-05-21 | 11:16:

Als het regent in mei is april voorbij...

Air van Boven Dorens | 26-05-21 | 11:38

Mooie weergave. Maar wat mot je anders??

Pieterman | 26-05-21 | 11:09

De meerderheid van de mensen is gewoon te dom om te poepen

stipjes | 26-05-21 | 11:09 | 4

Poepen lukt nog net. Zindelijkheid wordt soms lastig voor me.

zuurtjeregen | 26-05-21 | 11:34

En toch krijgen ze het voor elkaar...

Nuchternederland | 26-05-21 | 11:36

Poepen op z'n Vlaams?

Ruud Hazes56616330 | 26-05-21 | 12:53
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Jiet Panssen | 26-05-21 | 11:08 | 2

Vaccineren, niet voor je gezondheid, niet voor je oma, niet eens voor de zorg, maar zodat je op vakantie mag, man man man.

SailingDuck | 26-05-21 | 11:07 | 7

@pibasso | 26-05-21 | 11:10: Allemaal naar een land op vakantie waar vaccinatie verplicht is? Ik denk dat Henk en Ingrid dat niet gelijk gaan doen

Harry_Witkamp | 26-05-21 | 11:47

@SailingDuck | 26-05-21 | 11:44: inderdaad, er was voor corona volgens mij geen land ter wereld waar je de toegang geweigerd werd als je niet tegen bepaalde ziekten gevaccineerd was.
En een paar maanden later doet men alsof het van alle tijden is.

jemagookniksmeer | 26-05-21 | 12:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Heel toevallig is er net een superspread event geweest waar men niet de data over hoeft te openbaren. Volgende week meer mensen met slechte muzieksmaak op de IC. Het lijkt net of men wil dat die testsamenleving er komt. Iets met middel en doel.

Deflatiemonster | 26-05-21 | 11:07 | 1

De sheeple die aanwezig waren bij het ESF waren allemaal getest.

keestelpro | 26-05-21 | 12:48

bijna 1 juno, die datum staat nog in mijn geheugen gegrift. Vrijheidsdag 2.0

small_town_dude | 26-05-21 | 11:07 | 1

Iedereen zou toch per 1 juli zijn gevaccineerd? Lekker gewerkt Hugo?

pibasso | 26-05-21 | 14:13

Zou wel aardig zijn om een IQ-test bij die Hugo af te nemen.

Ichneumonidae | 26-05-21 | 11:06 | 1

en dan gelijk aan de leugendetector!

knalrode lippenstift | 26-05-21 | 15:00

"Mensen gaan bijvoorbeeld overstag omdat vaccinaties blijken te werken." goh. Stelletje droeftoeters. Met deze tegel 'endorse' ik niet Hugo btw.

Risingson | 26-05-21 | 11:06

Grappig genoeg gaat de daling in ziekenhuisopnames dit jaar langzamer dan vorig jaar. De vaccins werken blijkbaar niet zoals bedoeld.... Dus maar meer testen...

dick3701 | 26-05-21 | 11:04 | 8

@dick3701 | 26-05-21 | 11:51: vorig jaar mei was corona nog niet zo verspreid als na de zomer. De lockdown vorig jaar april was ook heftiger. Er reed amper iemand op de snelweg bijvoorbeeld. De situatie van nu kun je dus niet op die van vorig jaar zetten.

Bataafje | 26-05-21 | 13:01

@dick3701 | 26-05-21 | 11:51: Dat klopt Dick, eens, maar verder wat Bataafje zegt, je kunt dit jaar niet vergelijken met het vorige jaar.

pibasso | 26-05-21 | 14:12

@pibasso | 26-05-21 | 14:12: Ik zei alleen maar dat er vorig jaar een sterkere daling was, ondanks de vaccins... En dat is gewoon heel feitelijk zo. Meer heb ik niet gezegd....

dick3701 | 26-05-21 | 17:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Waanzin.

Ben Adam | 26-05-21 | 11:03

Kan ik ergens ingeënt worden met een anti-Hugeau middel?

dathoujetoch | 26-05-21 | 11:03 | 2

Het schijnt dat er heimelijk een taskforce is aangesteld om te kijken hoe je van een schoolmeester een functionerende minister kan maken.

Harry.Langezwaal | 26-05-21 | 11:48
-weggejorist-
2021 sla ik ff over | 26-05-21 | 11:03 | 2

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl