Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tweede Kamer wil gratis PCR-testen voor vakantiegangers, kabinet duidelijk geen zin

Opmerkelijk.

Vorige week was Nederland nog de Europa-brede dwarsligger omtrent gratis PCR-tests voor reizigers omdat "commerciële aanbieders" hierdoor in de problemen zouden komen. Maar sinds gisternamiddag stemde een ruime Kamermeerderheid  voor gratis PCR-testen voor mensen die (nog?) niet gevaccineerd zijn. Het """kabinet""" moet nu binnen twee weken met een reactie komen, maar heeft er duidelijk geen zin in. 

"Demissionair minister De Jonge heeft al gezegd dat hij het niet echt terecht vindt om alle belastingbetalers, ook die niet (buiten Nederland) op vakantie kunnen, aan de vakantiekosten van anderen mee te laten betalen. Ook premier Rutte sprak gisteravond in het Kamerdebat over het 'profijtbeginsel', het principe dat als iemand ergens van profiteert, die dan ook de kosten daarvan draagt." We durven nog altijd hardop maar wel fluisterend te vermoeden dat dit gewoon is omdat ze een maximale vaccinatiegraad willen en twijfelaars/weigeraars het vooral niet te makkelijk willen maken. En dan zeggen ze zelfs nog iets langs die lijn ook. "Daarnaast houdt het kabinet er rekening mee dat er nu wordt gesproken over een probleem dat in juli al niet meer bestaat. Dan zou iedereen die dat wil gevaccineerd kunnen zijn, zodat die vakantietests niet meer nodig zijn." Ja ja, iedereen die dat """wil""". 

Maar wat is het probleem nou eigenlijk? PCR-tests zijn al gratis. Je kunt ze namelijk met het grootste gemak fotoshoppen en er is geen Spaans-Frans-Griekse grenswacht of incheckbalie-dame die een Nederlands privébedrijfje op gaat bellen of meneer/mevrouw met paspoortnummer XYZ en afspraaknummer 123 op genoemde datum inderdaad negatief testte. Die 'controle' bestaat uit een vluchtige blik en heel misschien checken ze of het paspoortnummer op de test overeenkomt met die in uw hand, en daar blijft het bij. Hebben we niet uit de krant. Dat is past slecht voor commerciële aanbieders!

Erg leuk, maar ook erg duur

Reaguursels

Inloggen

effe vergelijken: due het kabinet vindt het níet oké dat de belastingbetaler aan de vakantie van anderen mee gaat betalen, maar vindt het wèl oké dat de belasting betaler een gratis permanente vakantie voor de nigris flottalis vulgaris betaalt. Leg dat maar uit, Rutte. Tfoe!

Gladiator Fap | 21-05-21 | 21:58

Of er zijn gewoon een paar well-connected VVD'ers die hun investering in commerciële testbedrijven willen terugverdienen. Als e.e.a.inhoudt dat ik over een x aantal weken en na mijn vaccinatie nog steeds niet binnen mag zitten in het restaurant zonder negatieve PCR-test, dan is dat jammer voor dat restaurant. Dat wordt wel weer gered door andere lobbyisten die ervoor zorgen dat ze 10 jaar mogen doen over terugbetaling van voorschotten, belastingkortingen, steungeld et cetera.

Schulzie | 21-05-21 | 20:13

“…you can find almost anything in anybody…it doesn’t tell you that you’re sick and it doesn’t tell you the thing you ended up with really was going to hurt you…” — Dr. Kary Mullis, PhD (Nobel Peace Prize Winner inventor of the PCR test)

“I’m skeptical that a PCR test is ever true. It’s a great scientific research tool. It’s a horrible tool for clinical medicine.” — Dr. David Rasnick, biochemist and protease developer

Tja. Duidt het mij niet euvel dat ik sceptisch ben.

Sans Comique | 21-05-21 | 18:13 | 2

Kijk maar uit. Ik ben door een soortgelijke opmerking weg-gejorissed.

Alco-de-Holist | 21-05-21 | 20:35

@Alco-de-Holist | 21-05-21 | 20:35: Ik was eerder weggejorrist voor ongeveer hetzelfde maar denk toch dat dat eerder met de vorm dan de inhoud te maken had. Daar is wat voor te zeggen. Maar hé wij maken niet de regels hier. En daar is ook wel wat voor te zeggen.

Sans Comique | 22-05-21 | 09:11

Zeau... Overmorgen weer terugvliegen uit europees land met 400 nwe corono per dag. Ben dubbel gevaccineerd. Ik vlieg dan naar NL, het land des doods, met 4k per dag, maar moet wel dubbele test. Eentje 72 hr en een sneltest nog ff voor het opstijgen. Waarom niet een test tijdens het vliegen en eentje na het landen? En voordat ik in de trein stap? Vragen, vragen...

bastemeijer | 21-05-21 | 17:47

Al die vaccinazis realiseren zich niet dat ze over een jaar weer in de rij mogen staan voor een vaccin. En daarna weer. Tegen een ziekte dat alleen voor dor hout of pechvogels gevaarlijk is. Vervelend voor die mensen (ook als ik het zelf ben), maar moeten we daarom allen verworven vrijheden bij het grofvuil zetten? Men lijkt meer op Dave Roelvink dan ze zelf zouden willen toegeven. Waar zijn we toch in hemelsnaam mee bezig.

Jiet Panssen | 21-05-21 | 17:42
-weggejorist-
Sans Comique | 21-05-21 | 17:12

Die de Jonge loopt nu al een tijdje op dat ministerie rond dus die weet dat 100 miljoen aan mondkapjes hem een miljard kan kosten.

"Het ligt dus niet alleen aan 'de crisis', de boel is volledig rot en het komt pas aan de oppervlakte als er een tegeltje is gelicht. Het is... een totale ZOOI. Hoeveel mensen werken er eigenlijk op dat ministerie? Antwoord na de klik."

Antwoord; 5000 en dan weet je ook gelijk waaróm het zo'n zooi is.
3000 man om 2000 man aan te sturen, eigenlijk het bos in te sturen via ondoorzichtelijke of begrijpelijke regels en procedures.

Sans Comique | 21-05-21 | 16:56

Het zou wel fijn zijn als mensen die nog niet gevaccineerd zijn deze zomer, eerste prik gaat vaak wel lukken maar tweede niet, een gratis PCR test krijgen. Jongere gezinnen met kinderen die een paar weken naar de camping willen moeten anders de hoofdprijs betalen en dat lijkt mij niet eerlijk. Al heel lang wordt aan deze groep gevraagd om solidair met ouderen en kwetsbaren te zijn, dan geldt die solidariteit nu ook andersom.

osolemio | 21-05-21 | 16:10

Maar meebetalen aan die Stekker auto’s is geen profijt beginsel.......

Habe das Gewust | 21-05-21 | 15:31 | 2

Daarnaast PCR is al gratis, het zou alleen om het bijgaande certificaat gaan dat je nu niet krijgt

Habe das Gewust | 21-05-21 | 15:37

Jawel, maar het is in beginsel al veel minder profijt dan laaggeschoolden die een gigantisch vette *maandelijkse* korting krijgen op hun IB tarief, zodat ze ook wat geld overhouden en een autotjuh kunnen rijden. Sponsoren is sponsoren, laten we dat dan ook zo benoemen.

Epistulae_Morales | 21-05-21 | 15:40
-weggejorist-
Datgingniegoed | 21-05-21 | 15:26
-weggejorist-
Datgingniegoed | 21-05-21 | 15:08

Gratis PCR testen, alsof DAT het belangrijkste is. Terwijl Hugo de Jonge het advies van de gezondheidsraad van 9 april jongsleden aan zijn laars heeft gelapt. In dat advies staat dat alle zestig plussers zo snel mogelijk moeten worden gevaccineerd met *zoveel mogelijk beschikbare middelen* inclusief AstraZenena. Hugo de Jonge heeft dat tegen het gegeven advies in voor de groep 60-64 jarige "alleen maar AstraZeneca" van gemaakt. En dan beweerd Faalhugo dat dat conform het advies is dat hij opvolgt en dat betekend de zoveelste leugen die uit het Rutte kabinet komt. En wat doet de pers, GeenStijl incluis, de groep 60-64 als zeurbejaarden afschilderen in plaats dat ze op zoek gaan of de bewering van Hugo de Jonge klopt. Het gevolg is dat er nog aardig wat mensen van de groep 60-64 met name in Gelderland die AstraZeneca (ondanks haar slechte reputatie en maar 60% bescherming geeft) niet weigeren omdat ze heel bang zijn om corona te krijgen en die mensen inclusief mijn broer van 1960 zitten nog steeds op de oproep van de huisarts wachten. En dan zien ze bij anderen die jaren jonger zijn dat die GGD met het veel betere Pfizer worden ingeënt terwijl de GGD zelfs om medische redenen op aandringen van huisartsen mensen uit de groep 1956-1956 botweg weigeren. Het is een GODSSCHANDAAL, en ook omdat de media er over zwijgen. Tot slot een verbijsterd artikel in de groene Amsterdammer gelezen dat laat zien wat voor ongelooflijke klojo Hugo de Jonge in werkelijkheid is. Ikke prikken en de recht kan stikken: www.groene.nl/artikel/ikke-prikken-en...

Vuurspuger | 21-05-21 | 15:03 | 4

Geboren in september 1959 ben ik lid van de Facebook groep "Groep 1956-1960" die het aniti Covid-19 AstraZeneca (een product met een slechte reputatie) met heel goede redenen weigert. De beschermingsfactor is met 60% ten opzichte van Pfizer of Moderna te laag voor deze leeftijdsgroep. En ook als het om niet levensgevaarlijke bijwerkingen gaat veroorzaakt dit B kwaliteit vaccin ten opzichte van bijvoorbeeld het A kwaliteit Pfizer veel te veel en te zware bijwerkingen. Heel wat mensen (dat wordt zoveel mogelijk uit de publiciteit gehouden) zijn er dagen en zelfs weken lang zwaar ziek door geworden. Het is een paardenmiddel dat niet zelden met grove medische onzorgvuldigheid bij zestigplussers wordt ingezet en deze groep heeft geen andere keus dan prikken of slikken. Hugo de Jonge beweerd dat hij daarmee het advies van de gezondheidsraad van 9 april opvolgt, dat is gelogen!

En denk niet dat de AZ weigergroep vooral uit tokkies en andere aso's bestaan. Juist in deze groep zitten veel zwaargewichten zoals artsen, juristen en veel andere hoogopgeleiden die dondersgoed weten dat Hugo de Jonge de boel aan het belazeren is. Omdat deze artsen, juristen door hun leeftijd daar zelf ook de dupe van worden zijn ze in actie gekomen. Dom, heel dom als een regering, die met al haar leugens al zo in diskrediet is gekomen, met bijna de helft van de groep 60-64 jarigen (gerijpt, gepokt, gemazzeld en ervaren geworden in het leven maar nog lang niet dociel bejaard) ruzie gaat maken.

Al afgelopen januari, toen de alsmaar zwabberende faalminister Hugo onder druk van de "Ikke prikken, de rest kan stikken" lobby afweek van eerder gemaakte afspraken, verklaarde Maartje Schermer, hoogleraar filosofie van de geneeskunde en lid van de Gezondheidsraad zonder dat dat aan duidelijkheid te wensen overlaat: "Als er nog zestig-plussers of mensen met een aandoening op de wachtlijst staan, moeten die voor." Dat ligt helemaal in de lijn van het echte advies dat de Gezondheidsraad 9 april aan de minister gaf, namelijk: "Met zoveel mogelijke beschikbare middelen, inclusief AstraZeneca, zo snel mogelijk alle mensen van 60 jaar en ouder vaccineren".

Er is nergens in dat gegeven advies onderscheid gemaakt tussen de groep 60-64 jarigen en de groep van 65 jaar en ouder. Er staat nergens in het advies dat de 60-64 jarigen enkel met AstraZeneca (AZ) moeten worden gevaccineerd, dat heeft Hugo de Jonge er leugenachtig van gemaakt om politieke redenen onder grote druk van mensen die jonger dan 60 jaar zijn.

De gevolgen kennen we nu, terwijl de AZ leveringen naar de huisartsen in een schandalig laag tempo blijven verlopen, met name de huisartsen in Gelderland hangen daarbij aan de laatste mem, en ondanks dat er dankzij de AZ weigeraars *maar liefst 43% meer AZ vaccins* beschikbaar zijn gekomen voor de AZ willigen zijn die (met name in Gelderland) nog steeds niet allemaal gevaccineerd.

Ik heb op de facebook site Groep 1956-1960 onder andere het volgende geschreven:

**
Beste allemaal, soms vraag ik mij af, "ben ik nu gek?"of "Is er sprake van gasligting?" Farmaceut Pfizer heeft het echt gezegd, vanaf het einde van deze maand zal het meer dan 1 miljoen vaccins "PER WEEK" aan Nederland leveren. Misschien ook omdat Nederland voor de farmaceut het ultieme belastingparadijs is. Met de Pfizer brievenbusfirma gevestigd in ons land wordt alle winst die deze farmaceutische multinational met haar anti covid-19 vaccin maakt in Nederland geboekt en daar hoeft Pfizer 0% belasting voor te betalen. In zo'n wereld leven we.

Terug naar onze eigen strijd. Nu er per week meer Pfizer vaccins binnenkomen dan er aan prikcapaciteit bij alle GGD priklocaties bestaat is er niet langer Pfizer vaccin schaarste maar is mijns inziens de prikcapaciteit de beperkende factor geworden. De huisartszorg wordt veel te zwaar belast door als Hugo's prikmachinerie ingezet te worden en dat gaat ten koste van de ook heel urgente andere medische zorg.
Nu er een overvloed aan Pfizer vaccins ontstaat is er geen enkele goede reden meer ons dat vaccin te onthouden. Gebeurd dat wel dan is dat m.i. een politiek machtsspel.

Daar komt nog bij dat pakweg 43% van onze leeftijdsgroep het AZ vaccin weigert en zelfs nu (met name in Gelderland waar ik woon) is nog niet iedereen van onze leeftijdsgroep die het AstraZeneca vaccin wel wil ingeënt door veel te trage AZ leveringen naar de huisartsen. Ook mijn broer van 1960 die wel heel graag AZ wil en heel bang is om corona te krijgen vanwege toenemende gezondheidsproblemen en luchtwegklachten die hij al vanaf zijn kindertijd heeft, is nog niet gevaccineerd. Dat terwijl er al heel wat mensen zijn die jaren jonger zijn dan hij inmiddels bij de GGD het veel betere Pfizer vaccin hebben gekregen. Dit komt omdat Hugo de Jonge het advies van de gezondheidsraad van 9 april (waarvan wij nu de letterlijke tekst kennen) aan zijn laars lapt

Voor mensen die het lastig vinden het lange artikel in de Groene Amsterdammer te lezen (Ikke prikken, de rest kan stikken) dat gaat over het totaal ontspoorde vaccinatie beleid van Hugo de Jonge, wil ik een niet mis te verstane uitspraak aanhalen van Maartje Schermer, hoogleraar filosofie van de geneeskunde en lid van de Gezondheidsraad.

Zij zei al in januari 2021, toen Hugo de Jonge, onder druk van de lkke prikken, de rest kan stikken lobby, van eerder gemaakte afspraken afweek: "Als er nog zestig-plussers of mensen met een aandoening op de wachtlijst staan, moeten die voor." Het echte advies van de gezondheidsraad waar professor Maartje Schermer lid van is ligt helemaal in de lijn van haar uitspraak die zij in januari al maakte.

En nogmaals, bedenk, dat door onze weigering er voor mensen uit onze leeftijdsgroep die wel heel graag het AZ willen zo'n 43% meer AZ vaccins beschikbaar zijn, maar ondanks dat hebben nog heel wat AZ willigen (hoort ook mijn broer van 1960 bij) hun eerste vaccinatie nog niet gekregen. In feite zijn wij voor de AZ willigen met onze weigering heel sociaal bezig, realiseren wij dat eigenlijk wel?

Vuurspuger | 21-05-21 | 19:17

@Vuurspuger | 21-05-21 | 19:17: ik zou als ik een kroontje had je reaguursel nog even redigeren, sommige zinnen staan er 3 a 4 keer in.

Analia von Solmsch | 21-05-21 | 20:56
▼ 1 antwoord verborgen

De meeste kamerleden zijn dus ook te naief om te zien wat er hier gebeurt.
Tuurlijk wordt dit niet ondersteund , de vliegreizen worden schreeuwend duur gemaakt en met een test maatschappij zal uw bewegings vrijheid worden gemanipuleerd zolang u geen vaccin heeft gehad en 'Green Pass' in handen heeft.
Met vaccin en 'green pass' hebben de prik/eco terroristen u waar ze u willen hebben. De " Green pass" is/wordt niets anders dan een reis restrictie.

Ik hoop toch zo dat ik een keertje ongelijk krijg.

Datgingniegoed | 21-05-21 | 14:37 | 6

@MK27 | 21-05-21 | 15:07: Er zijn ook mensen die hun werken in het buitenland.
Het enige wat ik wil is dat er geen concessies worden gemaakt op wat normaal is. Geen test /Geen paspoort.

Datgingniegoed | 21-05-21 | 15:34

@Datgingniegoed | 21-05-21 | 15:34: "Er zijn ook mensen die hun werken in het buitenland"; als u bedoelt dat mensen voor hun werk naar het buitenland morten reizen klopt dat. Doe ik ook, milieuvriendelijk en die reizen zijn niet voor de "fun" zoals vakantie...

MK27 | 21-05-21 | 15:39

@MK27 | 21-05-21 | 15:39: Ik reis ook milieuvriendelijk. Mijn cape geeft geen uitstoot en als ik comfort wil pak ik mijn Perzisch tapijt.

Sans Comique | 22-05-21 | 09:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Het lijkt me vrij simpel: als de meerderheid van de Tweede Kamer dit wil heeft het Kabinet het gewoon uit te voeren.

In zeker de afgelopen twee jaar is duidelijk geworden wat voor een schijtland Nederland eigenlijk is geworden. "Profijtbeginsel"... nou ik denk dan eerder aan een hele grote groep lui die profiteren van mijn deel inkomen dat door de overheid wordt gestolen om te herverdelen onder met name lui die nooit geen reet zullen bijdragen aan deze maatschappij.

Laat de GGD lekker een certificaat afgeven... ze kopen die testen toch massaal in... dus kostprijs zal dan op een paar eurootjes liggen. Certificaat digitaal afleveren is ook niets geen moeite.

Sowieso vind ik het ergelijk dat ze deze of volgende week gaan beginnen met het vaccineren van asielzoekers en ongedocumenteerden.
Zou fijn zijn als eerst eens iedere Nederlander aan de beurt is geweest.

lamlendig | 21-05-21 | 14:32 | 2

Die asielzoekers gaan voor de gewone Nederlandse bevolking die alles op moet hoesten omdat de bevolking niet zieli... nee weet je wat, ik zeg dat niet meer. Geen open deuren meer intrappen.

Sans Comique | 21-05-21 | 17:05

Inderdaad, het LIJKT simpel. Maar het ligt anders. Het kabinet geeft de koers aan, de Kamers moeten voor de onderbouwing zorgen. Op straffe van verwijdering uit de carroussel. Dus het is wél simpel, alleen niet zoals men denkt.

Sans Comique | 22-05-21 | 09:17

Je zou toch denken dat het heel kabinet inmiddels huilend en snikkend in slaap valt om wat ze de bevolking aan doen.

Rolling_Ronny | 21-05-21 | 13:54

Dit kabinet neemt al de hele tijd rare beslissingen die niemand begrijpt.
Rara hoe zou dat nou komen?

Krijgtheenenweer | 21-05-21 | 13:24 | 3

Dat is omdat de regie allang is overgedragen aan Brussel en we slechts een MP ( Merkel Poedel) als spreekbuis/ riool pijp hebben om de opdrachten uit te voeren.
Tegenwoordig wordt je ook op 5 Mei door Frau Merkel toegesproken en zit het schoothondje er braaf naar te kijken.

Datgingniegoed | 21-05-21 | 14:53

Het volk heeft onlangs op 17 Maart een nog raardere onbegrijpelijke beslissing genomen.

Sans Comique | 21-05-21 | 17:06

De beslissingen worden echt niet door dit kabinet genomen, deze doen precies wat hun opgedragen wordt. Geen idee wie hier de leiding in heeft.
Een bepaalde groepering 80 jaar terug zou hier likkebaardend naar gekeken hebben.

peet12 | 22-05-21 | 01:21

Als je nou als overheid eens fatsoenlijke voorlichting optuigt en keurig de tegenargumenten van vaccinatie zou weerleggen (de onzin althans) en de overige zaken gewoon neerzet: kijk dit kan ook een overweging zijn. Dan durf ik wel te wedden dat het merendeel gewoon zijn prikje haalt uit solidariteit en verantwoordelijkheidsbesef. Maar nee, we moeten allemaal trillend als een rietje een prikje halen, en dat is de communicatie-strategie van De Jonge en consorten. Dus ook maximaal mensen in de vaccinatietrechter duwen, dus gratis alternatieven ontmoedigen en zoveel mogelijk voordeeltjes voor gevacinneerden. Dat is een vorm van volksmennerij die bij heel veel mensen als manipulatie voelt. Zo onnodig.

BBRDWR | 21-05-21 | 13:06 | 4

Dat is idd de kern dat ik niet mee ga doen. Ik ben slim genoeg om risico's af te wegen, en dat het ietwat hogere risico op complicaties van een vaccin, waarvan geen lange termijn effecten bekend zijn, dan complicaties van het virus, op de koop toenemen. Maar op het moment dat een volksmenner en politieke charlatan op emo gaat lopen spelen om politieke doelen te behalen, dan gaat bij mij heel snel de kont in de krib. En dan zul je me met wetenschappelijke argumenten moeten overtuigen, door iemand die geen agenda/belang heeft en iemand die verstand van vaccins maken heeft. zie:
www.youtube.com/watch?v=vTpVtHNCkFY
de kern: Vaccineren van *gezonde* mensen tegen een ziekte die vrijwel geen enkel risico vormt voor hun, is waanzin.
En daarom ben ik dus nog niet overtuigd... En zolang dat is, kunnen ze die spuit in hun eigen reet steken.

Epistulae_Morales | 21-05-21 | 16:04
▼ 1 antwoord verborgen

Kan iemand even een pcr-test link sturen?

guile | 21-05-21 | 12:56 | 3

Tegen de tijd dat de groep >40 aan de beurt is, zijn de aantal “besmettingen” nihil en de ziekenhuizen (qua COVID) leeg. Denk dat dan mensen eerder voor een test kiezen dan voor een prik. Anders kan je in oktober weer een andere prik laten zetten tegen COVID 21. Geef mijn prikkie maar aan Fikkie.

Kwelbeller | 21-05-21 | 12:54 | 5

@Kwelbeller | 21-05-21 | 12:55: áls dat zo is, kunnen ze de PCR-test gewoon zélf betalen.
Ik ben een beetje klaar met de "ik wil het gratis"-mentaliteit.

MK27 | 21-05-21 | 14:12

@Lorejas | 21-05-21 | 14:12: Er is zat waar ik voor betaal waar jij plezier of profijt van hebt (en ik niet) en daar heb ik ook geen zin in. Wat een gezeur.

DeAapUitDeMouw | 21-05-21 | 14:30

@MK27 | 21-05-21 | 14:12: Betaal je dan wel zelf je vaccinatie, en de toekomstige zorg kosten vanwege bijwerkingen.

Monsarrat | 21-05-21 | 18:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom moet je als belastingbetaler mee gaan betalen aan gratis testen voor burgers die zonodig naar al dan niet verre buitenland moeten? Een betaalde test is een prima drempel om reizen vooral beperkt te houden.

DeCynischeAmbtenaar | 21-05-21 | 12:53 | 6

@MK27 | 21-05-21 | 14:15: Ik ook .. Ik vind dus bijvoorbeeld ook dat we voor dat vaccin moeten betalen. Dat vaccin is voor gezonde mensen ook waanzin en onnodig.

Epistulae_Morales | 21-05-21 | 16:26

@Epistulae_Morales | 21-05-21 | 16:26: ja hoor, wil ook best voor vaccinaties zelf betalen.
Doe ik toch al voor mijn (herhalings)vaccinaties tetanus, Hepatitis A-vaccinatie, Hepatitis B-vaccinatie, Kinkhoestvaccinatie, Pneumokokkenprik, Gordelroosvaccinatie )-bijv. omdat ze simpelweg onvoldoende bescherming geven na verloop van tijd- dus die Coronaprik kan er ook wel bij.

MK27 | 21-05-21 | 16:37

@MK27 | 21-05-21 | 16:37: "tetanus, Hepatitis A-vaccinatie, Hepatitis B-vaccinatie, Kinkhoestvaccinatie, Pneumokokkenprik, Gordelroosvaccinatie )", is allemaal wel even een stuk gevaarlijker dan Covid.
"ja maar er zijn mensen die er hele nare aandoeningen aan overhouden."

Ja dat handjevol mensen die genetisch gevoeliger voor Covid schijnen te zijn (het is echt niet meer, het is alleen sterk uitvergroot door oa de pers om overheidsingrijpen te rechtvaardigen) is het bewijs dat wij ondanks onze kennis nog lang niet in staat zijn de Natuur te beteugelen. Met fatsoenlijk bestuur zouden we een heel eind verder komen al maar dat is na de laatste verkiezingen een gepasseerd station. Wie wel denkt met draconische ver in de persoonlijke levenssfeer van IEDEREEN ingrijpende maatregelen deze pandemie tegen te kunnen houden lijden net als klimaatmodellendoemdenkers aan Hubris.

"Life eh.. finds a way".

Sans Comique | 22-05-21 | 09:30
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
nutsniet | 21-05-21 | 12:52
-weggejorist-
Alco-de-Holist | 21-05-21 | 12:46 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

De vaccinaties worden door alle belastingbetalers betaald, dus het is niet raar dat dit ook voor een PCR-test zou gelden.

Of hebben mensen die een vaccinatie hebben laten zetten een andere status?

Quib | 21-05-21 | 12:36 | 4

Kijk wil ik nu (of wilde ik het twee weken geleden) naar bijv. Italië moet ik een PCR-test kunnen overleggen.
Die moet ik nu zelf betalen.
Geen punt: IK wil/wilde naar Italië en dus betaal ik die test zélf.
En als ík de laatste week van juni ga, betaal ik die test ook weer zélf.
Ik wil op vakantie; niet mijn gevaccineerde oma, niet mijn gevaccineerde buren, niet mijn gevaccineerde collega's maar IK.
Dus betaal ik die test zélf; ik ben een beetje klaar met de "ik wil het gratis"-mentaliteit.

MK27 | 21-05-21 | 14:20

@MK27 | 21-05-21 | 14:20: Ik deel je mening met wat betreft je laatste 12 woorden. Maar je kunt niet eerst een groot deel van de bevolking een door de gemeenschap betaald prikje geven en dan de mensen die iets anders moeten doen om de grens over te kunnen laten betalen.

Of iedereen gratis, of iedereen laten betalen. Wat mij betreft het laatste, maar dat kan dus nu niet meer.

Quib | 21-05-21 | 14:32

@Quib | 21-05-21 | 14:32:
Ik ben beperkt gevaccineerd via het Rijksvaccinatieprogramma: simpelweg omdat het niet zo uitgebreid was als nu.
Ik heb mijn vaccinaties buiten het Rijksvaccinatieprogramma en voor verre reizen zelf moeten betalen.
Ik wil zelfs die verdraaide Corona-prik zélf betalen.
Én mijn (herhalings)vaccinaties tetanus, Hepatitis A-vaccinatie, Hepatitis B-vaccinatie, Kinkhoestvaccinatie, Pneumokokkenprik, Gordelroosvaccinatie )-bijv. omdat ze simpelweg onvoldoende bescherming geven na verloop van tijd- betaal ik ook zélf.
Dus ja, alle vaccinaties zelf betalen daar zou ik geen moeite mee hebben...

MK27 | 21-05-21 | 15:26
▼ 1 antwoord verborgen

Even een paar dingen waar ik onze Pinokkiopremier niet over hoor:

1. Nederland is als laatste in Europa gaan vaccineren, omdat Competente Hugo z'n zaakjes niet op orde had. Het ontbrak aan strategie, aan locaties, aan personeel. Onze nationale schoenpoetser had NIETS voor elkaar.

2. Ik wil wel gevaccineerd worden maar voorlopig sta ik achteraan in de rij. De kans dat ik voor 1 juli aan de beurt ben, acht ik nihil. Het vaccinatietempo ligt daarvoor te laag. Tot nu toe zijn ALLE planningen die Competente Hugo heeft geroepen niet gehaald.

3. Het kan niet zo zijn dat ik eerst uit naam van de solidariteit voor babyboom, eerst anderhalf jaar thuis blijf, ik moet wachten omdat deze groep met voorrang gevaccineerd wordt, zij nu de caravan achter de auto binden en toeterend de straat verlaten richting een land waar de zon wel schijnt, en ik wordt beloond met een rekening van honderden euro's als ik ook weg wil. Dan mag babyboom ook een keer solidair zijn met werkend Nederland-met-kinderen, die tussen de bedrijven door hun pensioen mag ophoesten.

4. Ik vind het prima dat mensen voor een PCR moeten betalen, maar alleen voor de mensen die een (gratis) vaccin hebben geweigerd. Dat is echt een eigen keus.

wapster | 21-05-21 | 12:31 | 4

4. Dat is toch een prima systeem, ik heb mijn twijfels over de inenting, maar ik wil gerust betalen voor een PCR test. Inenten of niet is je eigen keus. Maar op deze manier laat je iedereen in zijn waarde. Oh ja ik heb geen pensioen maar een verzekering.

JdelaT | 21-05-21 | 12:39

Vooral 3 is om horendol van te worden. Jongeren kregen steeds de schuld, gaven hun introductie voor Universiteiten op. Kregen op hun flikker toen ze toch een kratje pils in het park nuttigden en toch een klein feestje vierden. En nu die ouderen met hun prikjes, willen allerlei privileges. waarom testen? Waarom quarantaine?! Om pislink van te worden. Dus 3 is extreem waar.

4 vind ik ook verdedigbaar, maar ik heb een moeite met 'weigeren' als je gewoon vind dat je het niet nodig hebt. Weiger je dan? Of 'ga je niet in op het aanbod', klinkt minder negatief.

BBRDWR | 21-05-21 | 13:00

@BBRDWR | 21-05-21 | 13:00:
Andere landen eisen gewoon dat je je laat vaccineren. Is hun goed recht te bepalen voor wie ze de deur open doen. Als alternatief bieden ze aan dat je een test overlegt. Een vaccin kun je krijgen. Regelt onze overheid voor je: top. Als je dat niet wilt: prima, zelf even testje regelen. Maar ben je helemaal niet in de gelegenheid gesteld om gevaccineerd te worden, dan hoort dat niet voor eigen rekening te komen.

wapster | 21-05-21 | 13:09
▼ 1 antwoord verborgen

Gratis bestaat niet. Gratis moet je hier lezen als “betaald door mensen die niet op vakantie gaan”. Slechte, populistische, motie dus.

timster | 21-05-21 | 12:27 | 3

Klopt! En ik betaal al vele jaren voor allerlei uitkeringen, ziektekostenverzekeringen en allerlei andere rotzooi en onzin voor die lui die niet op vakantie willen of kunnen, dus de balans wordt een heel klein beetje minder scheef.

Spie | 21-05-21 | 15:31

100% juist.
Ben vorig jaar niet op vakantie geweest omdat Pinokkio mensen zonder kids opriep hun vakantie niet in de zomer op te nemen maar op het moment dat de jongeren weer naar school/hoge school/uni gingen.
Dit jaar ga ik niet in de zomer omdat ik simpelweg moet werken om "jongeren" de gelegenheid moet geven om hun vakantiedagen op te nemen (ja, jongeren met kids van 0 tot 25 gaan voor).
Daarom ga ik een week eind juni, ben dan nog niet gevaccineerd en betaal mijn PCR-test zelf.
Geen punt; ík wíl een week op vakantie dus ík betasl mijn test.
Ik ben een beetje klaar met de "ik wil het gratis"-mentaliteit.

MK27 | 21-05-21 | 15:36

Wat is dit voor nep discussie? Als de EU beslist dat die test gratis zijn, dan worden ze gratis en dan kan Rutte wel een beetje sputteren maar het gaat gewoon gebeuren. wat denkt zo'n pislandje wel niet? Trouwens wel graag flink mee betalen aan dit plan, de zwakke broeders in de EU hebben recht op steun van de rijkere landen.

zwellevertje | 21-05-21 | 12:22 | 1

Rutte is alleen voor als het in andere landen gratis is en wij daar aan mogen meebetalen.

likdoorn | 21-05-21 | 12:29

Toch ideaal, ben je een pauper neem je een prik met een QR code, kun je het betalen neem je een PCR.

JdelaT | 21-05-21 | 12:20 | 1

Voorlopig moet je ook een PCR test doen als je gevaccineerd bent als je terug wilt reizen naar NL. Dus betalen zal je.

DeAapUitDeMouw | 21-05-21 | 12:29

Van de man die wel terecht vindt om alle belastingbetalers op te laten draaien voor fieldlabs voor enkelen of 5+ miljard euro is 'kwijt geraakt':
"Demissionair minister De Jonge heeft al gezegd dat hij het niet echt terecht vindt om alle belastingbetalers, ook die niet (buiten Nederland) op vakantie kunnen, aan de vakantiekosten van anderen mee te laten betalen. "

ReyNemaattori | 21-05-21 | 12:16

In Amerika geven ze een patatje bij een vaccinatie. Dat is een stuk goedkoper dan die tests betalen :P

SailingDuck | 21-05-21 | 12:08 | 2

Of je kan meedingen voor een miljoen dollar als je je laat vaccineren.. soort loterij maar dan betaald door de belastingbetaler aldaar..

All_Anonymous | 21-05-21 | 12:13

Bij een werkelijke pandemie heb je dat soort lokmiddeltjes niet nodig.

lekgoot | 21-05-21 | 14:20

@Goldberg | 21-05-21 | 14:32:
Precies. Maar voor risicogroepen is het verkrijgen van natuurlijke immuniteit riskanter dan vaccinatie - in ieder geval als je naar de korte termijn kijkt, vaccinbijwerkingen op de lange termijn zijn nog onbekend. Het blijft een lastige keuze.

lekgoot | 21-05-21 | 15:24

@lekgoot | 21-05-21 | 15:24: Eens. Het risico van vaccinatie ook op lange termijn lijkt laag maar niet nul. Het nut van vacccinatie bij natuurlijke immuniteit lijkt ook laag, maar niet nul. Dus als je al hersteld bent is het de keuze tussen the devil you know en the devil you don't know.

Rest In Privacy | 21-05-21 | 16:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Het infectieorgel maakt een one eighty.

JdelaT | 21-05-21 | 12:01

Een relatief kleine FINANCIËLE prijs te betalen ter voorkoming van een verneukt immuunsysteem. Over een paar jaar weten we meer.

GormSuil | 21-05-21 | 12:01

Geeft die tests gewoon gratis laat ze alleen flink betalen voor de uitslag. Iedereen blij.

Sarcastica | 21-05-21 | 12:00

Net zoals de discussie over de avondklok, of die om 8 of 9 of 10 uur moest ingaan, zou die moeten gaan of die überhaupt nodig is. Ook nu weer gaat het over de de kosten van testen terwijl we moeten nadenken of medische apartheid dan wel de test-samenleving gerechtvaardigd is. En kom alsjeblieft niet aan met Je HOefT tOcH OoK NieT oP VaKanTiE.

Vunzigheid | 21-05-21 | 11:58 | 3

Oprispingen vanuit de modderpoel, de granny killer roeperts moeten toch ongekunsteld naar Torremelienos voor weinig?

JdelaT | 21-05-21 | 12:08

Noem het nou geen medische apartheid, krijg je meteen van die zure onderbuikgevoelens van. Ik vind vooral het argument: ja maar in juli is het waarschijnlijk al geen issue meer erg zwak. Vanuit de mond van de man die een of andere stichting van 3 dagen oud 1 mld over wilde maken om een testsamenleving op te tuigen. Sodemieter toch op.

BBRDWR | 21-05-21 | 13:03

Helemaal mee eens!
Wat voor samenleving willen we?

Froen | 21-05-21 | 14:59

"het principe dat als iemand ergens van profiteert, die dan ook de kosten daarvan draagt" hmm, iemand trekt daar Pandora's doos wijd open. Hallo asiel industrie, hallo milieustakkers, worden jullie al wakker?

Conan de Rabarber | 21-05-21 | 11:55

Wat doet die Ruud Gullit nou dan bij die man op de foto? In z'n oog prikken?

Leptob | 21-05-21 | 11:52

Onze reis naar ons cortijo kostte door deze waanzin 2 x zo duur, misschien gaan we verkopen, helaas denken de de meeste Britten in de buurt er ook zo over, bedankt hè covidioten.

ademende aarde | 21-05-21 | 11:50 | 7

@ademende aarde | 21-05-21 | 12:27: Goed zo! Gewoon lekker genieten en trek je niks aan van Hugo en die zuurpruimen hier die je niks gunnen

DeAapUitDeMouw | 21-05-21 | 12:33

@ DeAapUitDeMouw Dank je.

ademende aarde | 21-05-21 | 12:50

@ademende aarde | 21-05-21 | 12:27: hekel aan kou? Kachel aan. Moeilijk he? 'Beste wijn' in de sfeer van: '...oh maar je kan pas echt lekkere paté krijgen bij een Frans slagertje, hij slacht zelf, en je moet het weten, heerlijk gewoon.' Mekkeren over klein pensipoen? Tja,m dan kan je niet fors op vakantie en ook geen groot huis kopen. Jammer. Ik kan dat wel. Verschil moet er zijn hoor.

dathoujetoch | 21-05-21 | 12:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Mijn argument voor gratis testen, en goedkope vakanties. Dan kunnen Dylano en Manuela tenminste gewoon naar Spanje en kan ik hier ook nog een dagje van ons eigen stukje natuur genieten.

BenDover | 21-05-21 | 11:50 | 1

Inderdaad, dat is mij ook wel een paar euro extra belasting waard!

RideFreeOrDie | 21-05-21 | 11:58

Bedoeling is uiteraard dat mensen de vaccinatie nemen. Vandaar dat het testen niet gratis is, en zo duur mogelijk.

Wim Venijn | 21-05-21 | 11:49

Waarom niet bij de incheckbalie een zelftest van €3-4 verschaffen en ter plaatse laten testen?

Behangdelul | 21-05-21 | 11:49

Wat is het probleem, iedereen zit al 1,5 jaar achter de geraniums thuis. Je wilt en kunt weer op vakantie, maar wilt geen test betalen. Wat een pauperland is het toch geworden. En wat een volk. En de EU gaat het nog faciliteren ook............

pibasso | 21-05-21 | 11:49 | 1

Onzin. In cojonatijd al 3 keer naar den verre geweest. Gewoon met een zelfbetaalde PCR. Gratis injectie, dan ook gratis PCR.

basweetutwel | 21-05-21 | 12:15
-weggejorist-
DrKets | 21-05-21 | 11:48 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Opkomen voor "corona kosten", dat zijn ook tests en vaccinaties, van Italië, Spanje, Frankrijk etc. is geen probleem, daarvoor geven we miljarden uit en voeren we Eurobonds in. Maar geld uitgeven aan ons eigen volk, nee, dat zou niet solidair zijn met andere Nederlanders.

Braak.

bergsbeklimmer | 21-05-21 | 11:48

Mensen die geen vaccin willen betalen toch ook mee aan het vaccin van mensen die het wel willen, dus een bullshit argument van hugo de fale

zeefert | 21-05-21 | 11:46

Vaccinatie 2x ca 12,50. PCR test een veelfout hiervan. Ik snap best dat de staat voor de goedkopere oplossing gaat. Hugo heeft al genoeg kwijtgemaakt. Maar dan ook als overheid niet meer mekkeren aan de grens of waar dan ook als je al gevaccineerd bent.

roevka | 21-05-21 | 11:45 | 2

Ik denk dat je nog even moet begrijpen dat het vaccin geen garantie is op Corona niet/wel hebben (verre van dat) en dat een test dat heel wat beter is.

Epistulae_Morales | 21-05-21 | 16:30

Een PCR test an sich is goedkoper dat 12,50. Het is het gedoe eromheen wat het duur maakt.
Voor 12,50 heeft alleen het vaccin, daarmee zit het nog niet in uw arm. Een beetje appels met peren vergelijken

cheops | 21-05-21 | 19:27

139 euro voor een PCR test is schandalig duur.

EpicureanDreams | 21-05-21 | 11:45 | 6

@B. Randnetel | 21-05-21 | 12:20: Dus alle mensen die een bak geld hebben geinvesteerd in een huis in het buitenland, een camper, een caravan of familie in het buitenland hebben moeten maar zien. Reactie van een amoebe zeg.

DeAapUitDeMouw | 21-05-21 | 12:42

Dus vlieg je niet vanuit Schiphol maar vanuit bijvoorbeeld Dusseldorf of Zaventem. Gans simpeltjens.

Graaisnaaiert | 21-05-21 | 14:28

U weet wat die reagentia kosten om te maken? Dr PCR platen? De disposables? De apparatuur en de mensen die het bedienen? Nee? Ik wel, ik werk ermee. En ja, er zit een marge op, logisch, de fabrikanten leven niet van de lucht.

wazakzegguh | 21-05-21 | 15:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Op de totale reissom vallen die kosten van die testen toch wel mee?

Dus gewoon zelf betalen.

Wijze uit het Oosten | 21-05-21 | 11:43 | 1

Tokkie gezin 4 personen naar Spanje = 560 euro extra

Koning BongoBongo | 21-05-21 | 13:30

Begrijp niet dat de Kamer dit nu ineens wil, de verkiezingen zijn toch net geweest? Ze hoeven toch vier jaar lang geen rekening te houden met de burgers. Overigens, zij die op vakantie gaan, betalen maar. Die vluchten zijn al veel te goedkoop. En hebben die kinderen hun leerachterstanden al weggewerkt dan?

dathoujetoch | 21-05-21 | 11:42

Ik ben vanochtend drie meter over de grens met Duitsland geweest en kreeg deze sms:

'Die Bundesregierung: Willkommen/Welcome! Bitte beachten Sie die Test-/Quarantäneregeln; please follow the rules on tests/quarantine: bmg.bund.de/covid19'

Sterk staaltje van 'Pas op! We weten wie en waar je bent!'
In het vrije Europa.

Leptob | 21-05-21 | 11:42 | 7

@Bad_Pritt | 21-05-21 | 11:46: In Oostenrijk daarnaast ook op de digitale "impfpas", die je dan weer kan printen.

bergsbeklimmer | 21-05-21 | 11:51
▼ 4 antwoorden verborgen

De Jonge moet niet zeiken, het is ook niet eerlijk dat mensen die ouder zijn (en structureel minder belasting in het leven hebben betaald) wel zonder test op vakantie kunnen gaan. Zo kan je vanuit meerdere invalshoeken het eerlijkheidsbeginsel omleggen. Gewoon gratis testen of steeds meer geraffineerde fraude.

RandomAct | 21-05-21 | 11:42

Wat je van Rutte krijgt altijd aannemen op een schop, want de lucht krijg je nooit weer van je handen af.

likdoorn | 21-05-21 | 11:37 | 2

Wat ik van Rutte krijg?
Niets. Een theelepeltje is nog te groot. Andersom heb ik wel een shovel nodig voor wat die allemaal van mij wil.

elfenstein | 21-05-21 | 11:44

Ik krijg alleen jeuk en vlekken voor mn ogen van Rutte

DeAapUitDeMouw | 21-05-21 | 14:32

Kan ook nog wel bovenop die 5 miljard. Peanuts.

BenDover | 21-05-21 | 11:37

Belachelijke argumenten. Jongeren hebben doorgaans geen gezin met 3 kinderen.
Betalen.

Skunk57 | 21-05-21 | 11:34

Bubbels in de modderpoel, stuiptrekkingen van de geleedpotigen en weekdieren, want samen bestrijden we kerona zolang we er niet zelf voor moeten betalen.

JdelaT | 21-05-21 | 11:33

"Vrijheden" yada yada, "Rechten" yada yada "Paspoort" yada yada... "Reizen"...
Zeg, mag u eigenlijk al weer een biertje halen bij de lokale avondwinkel na 8 uur?

elfenstein | 21-05-21 | 11:32 | 5

Klopt ,met typetjes zoals jij gaan we zeker naar de klote.

pejoar | 21-05-21 | 11:48

@likdoorn | 21-05-21 | 11:43:
Ben het volkomen met je eens dat dit land naar de klöten is, en om nog veel meer redenen ook.

DRUCKIE1 | 21-05-21 | 11:54

@likdoorn | 21-05-21 | 11:43: Eerst krijgen we een half jaar lang te horen dat maskers niet helpen en daarna moeten we maskers op om te laten zien dat er nog steeds een noodtoestand is. En dan nog vinden ze het raar dat mensen totaal niet zorgvuldig met die luiers omgaan

5611 | 21-05-21 | 12:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Geen commentary want joris staat scherp vandaag;-)

zattekater | 21-05-21 | 11:32 | 1

Hé, een smiley! Dagdag!

JJMS | 21-05-21 | 11:36

Precies jaar geleden een pcr test laten doen door een commercieel bedrijf kosten E45,- nu E140,- deze prijzen stijgen in ieder geval sneller dan de huizenprijzen.

pa_niek | 21-05-21 | 11:31

Hoe werkt dit precies? Onlangs een mooi artikel gelezen dat, met een prevalentie van 1%, het aantal vals positieven om en nabij de 50% is.

dus boek vakantie, voel je kip lekker, neem een test, test (onterecht/terecht 50:50) positief en dan heb je pech gehad? Vakantie annuleren en thuis zitten?

Kevf | 21-05-21 | 11:30

Tuurlijk worden die testen straks gewoon gratis. Nu even wat tegengas zodat we straks allemaal Hugo super dankbaar zijn. Want stel je voor dat mensen straks niet bereid zijn om te testen. Dan gaan de cijfers flink omlaag.

BrulSpin | 21-05-21 | 11:30 | 1

Ik zou er niet te hard op tekenen. Kennelijk zijn de belangen van de commerciële testcowboys (vvd-vrindjes?) belangrijker dan die van het belastingvee.

5611 | 21-05-21 | 11:39

Follow the money. Dit is echt het beste antwoord op bijna alle politieke vragen.

Schadenfreude | 21-05-21 | 11:29

Niets is zo gratis als een gratis test.

Koonkluk Huis | 21-05-21 | 11:28

Niet aan beginnen. Prijzen verviervoudigen gelijk en al die louche kutbedrijven gaan miljoenen belastinggeld binnen harken. Gewoon kappen met dat hele circus. En anders zelf betalen of fotoshoppen

C1O2 | 21-05-21 | 11:26

Als iets gratis is, bent u het product.

Nuchternederland | 21-05-21 | 11:24 | 2

Als iets gratis is, bent u de portemonnee.

Tha Analyzer | 21-05-21 | 11:25

Normaal wel, maar wanneer het de overheid betreft gaan de belastingen een jaar later gewoon omhoog.

FGAINA | 21-05-21 | 11:26

Gratis bestaat niet!!!

Tha Analyzer | 21-05-21 | 11:24 | 3

Wel voor socialisten.

MargauxGrandCru | 21-05-21 | 11:26

Alleen de zon komt voor niks op

Diederik_Ezel | 21-05-21 | 11:42

@Diederik_Ezel | 21-05-21 | 11:42:
Zolang je op een zolderkamertje zit met de gordijnen dicht is het inderdaad allemaal voor niks geweest.

elfenstein | 21-05-21 | 11:58

Wat mij blijft verbazen is dat argument van het kabinet mbt het beschermen van de belangen van commerciële instellingen. Is er het afgelopen jaar op welke manier dan ook rekening gehouden met commerciële instellingen, een handreiking wanneer dit kon? Zwabberbeleid en willekeur is hen ten deel gevallen, zie nu ook de musea en theaters. Waaraan hebben testboeren dan die privileges verdient? Wat een boosmakende kolder en wat een drogreden!

JJMS | 21-05-21 | 11:22 | 7

@Pontius Vulgaris | 21-05-21 | 11:25:

Tot nu toe heeft de overheid 65 euro per PCR-test betaald, waar komt nu die 140 euro opeens vandaan?

JJMS | 21-05-21 | 11:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een waanzin; vaccinatie is toch ook gratis? En van 'prominenten' in de nationale politiek (Kaag, Rutte, de Jonge) zouden mensen vrijheden terug moeten krijgen met een vaccinatie, óf met een negatieve test. Hiervan zou de vaccinatie dus gratis moeten zijn, maar mensen die liever geen vaccin willen vanwege ethische, morele of lichamelijke bezwaren zijn dus altijd een paar tientjes lichter. Dat is pas immoreel.

GMC01 | 21-05-21 | 11:20 | 3

Een vaccinatie draagt bij aan het beschermen van de groep die u noemt. Dat moet zo breed mogelijk. Ik heb geen zin om aan de test van Priscilla die een vrijwillige vakantie wil gaan vieren aan een tweesterren all-inclusive resort in Griekenland mee te betalen. Dat is "leuk" maar niet nodig. Dat is het verschil.

Mean Dean | 21-05-21 | 11:29

@Mean Dean | 21-05-21 | 11:29: Het is nog steeds niet duidelijk of gevaccineerden niet besmettelijk zijn, dus die vlieger gaat niet op.

basweetutwel | 21-05-21 | 12:27

@Mean Dean | 21-05-21 | 11:29: Ik denk dat u nog heel hard gaat schrikken van wat dit vaccin ons gaat brengen

Epistulae_Morales | 21-05-21 | 16:31

"We durven nog altijd hardop maar wel fluisterend te vermoeden dat dit gewoon is omdat ze een maximale vaccinatiegraad willen en twijfelaars/weigeraars het vooral niet te makkelijk willen maken."

Nou en? Als dat al de achterliggende gedachte is - maar dat weet je niet - is daar m.i. niets op tegen.

Dr_Johnson | 21-05-21 | 11:20

Help me even. Ik begrijp het niet.
Als ik van NL naar spanje rij is er toch niemand die mij tegen kan/mag houden?; opengrenzen.
En als ze me dan al tegen houden en vragen om mijn "medische gegevens" ... dan hoef ik ze toch niet te geven?; medisch geheim ...

Het Licht | 21-05-21 | 11:19 | 9

@dathoujetoch | 21-05-21 | 11:48: joh. Vrij verkeer? Een Europese Unie. Waar zijn al die zogenaamde zaken gebleven?
Eerste wat eraan ging, was het vrij verkeer van.personen binnen de EU.

Bataafje | 21-05-21 | 13:55
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik denk dat die OMT-leden die vuistdiep in de PCR-testen zitten groot voorstander zijn van gratis aanbieden. Dus dan zal het uiteindelijk wel doorgaan. Die “commersjiele” instellingen zullen links of rechts wel gecompenseerd worden.

JJMS | 21-05-21 | 11:16
-weggejorist-
Stropdascrimineel | 21-05-21 | 11:16
-weggejorist-
nutsniet | 21-05-21 | 11:15 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Typisch zo'n onderwerp waar wat valt te zeggen voor beide standpunten.
Als ik wil reizen betaal ik wel voor een test als dat nodig mocht zijn maar ik begrijp best dat het voor mensen die moeten sappelen voor 2 weekjes Costa mogelijk wat te begrotelijk is
Blij dat ik er niet over hoef te beslissen

Denneweg | 21-05-21 | 11:14 | 6

@dathoujetoch | 21-05-21 | 11:31:
Nou in dat geval kunnen we de test wel voor iedereen betaald maken, hè. Ook die van de GGD, daar gaat je eigen risico.

Pontius Vulgaris | 21-05-21 | 11:39
-weggejorist-
newidea | 21-05-21 | 11:40

@Pontius Vulgaris | 21-05-21 | 11:26:
Snap ik vandaar mijn ambivalentie
@dathoujetoch | 21-05-21 | 11:31
Daar heb je een punt hoewel een dagje Efteling waarschijnlijk duurder is dan een all-inclush!t

Denneweg | 21-05-21 | 11:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Krijg het bijna niet uit m'n toetsenbord, maar De Jonge heeft hier toch gewoon gelijk? Waarom zou hier belastinggeld tegenover moeten staan? Als jij er voor kiest om op vakantie te gaan naar het buitenland, kun je dat tientje voor die test ook wel betalen. Wat een onzindiscussie.

Do-na-zi | 21-05-21 | 11:13 | 6

Het ging toch over het tegengaan van verspreiding van het virus? Daardoor moest toch meer dan een jaar lang ieder ander belang (inclusief commercie en geestelijke gezondheid) wijken?

Pontius Vulgaris | 21-05-21 | 11:26
-weggejorist-
newidea | 21-05-21 | 11:42

DeJonge heeft onlangs meer dan 5 miljard over de balk gegooid dat wil ie weer goedmaken.

Koning BongoBongo | 21-05-21 | 13:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik geloof niet in complotten, 5G of nanochips maar mijn gezond verstand zegt dat ik beter even kan wachten met een spuitje wat nog in de experimentele fase zit volgens de website van de fabrikant. Ben ik nu een wappie? Ik vraag dit niet voor een vriendin.

BrulSpin | 21-05-21 | 11:12 | 19

@laurentius | 21-05-21 | 11:41: Correct! Sterker nog na dik een jaar ken ik nog steeds niemand de problemen is geraakt. Ook al mijn vrienden, familie en kennissen weten er nauwelijk op te noemen. Meestalis er een verklaring (veel overgewicht, leeftijd) Wat een pandemie is het toch...

HornoxNL | 21-05-21 | 13:08

@HornoxNL | 21-05-21 | 13:08: Ik ken meerdere mensen die in ernstige problemen zijn geraakt en er na een jaar nog niet overheen zijn. 40-ers, geen overgewicht. Hardlopers zelfs.

omanders | 21-05-21 | 13:41

@omanders | 21-05-21 | 12:51:
Dit gaat over het ontwikkelen van ziekte COVID-19 bij besmette mensen, niet over dat het vaccin een besmetting met sarscov2 tegen zou gaan.
Lees het artikel een keer goed doen.

cheops | 21-05-21 | 19:23
▼ 16 antwoorden verborgen

Net mijn tweede prik gehaald. Wat zijn die Spanjaarden toch ongelooflijk akelige mensen. Of je vuil bent, geen lachje kan eraf en als je iets vraagt krijgt je een chagerijnig non. Ik haat ze, ben 71 jaar, behelp mezelf, woon in een gigantisch huis en als ik ergens een hekel aan heb is om als huisvuil behandeld te worden. Als mijn huis verkocht is, gauw naar Nederland. Ben zp pissig./

gato | 21-05-21 | 11:10 | 6

@gato | 21-05-21 | 11:36:
Het is de lucht van die 30 katten. Je kunt het hier bijna ruiken.

JanVergoor | 21-05-21 | 11:38

@Nuchternederland | 21-05-21 | 11:26:
En lekker weer ook ;)
Ervaring leert dat als 2 partijen elkaar wederzijds "niet moeten" dat het dan zelden slechts aan één van de partijen ligt

Denneweg | 21-05-21 | 11:40

Ik zou lekker een stukje gaan wandelen buiten ipv in Spanje op GeenStijl te reaguren, en u druk te maken.
Mensen zijn overal hetzelfde, uiteindelijk...

laurentius | 21-05-21 | 11:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is duidelijk dat Hugo het verdienmodel van zijn vrienden van de commerciële testbureau's niet wil slopen. Als de staat deze "pret" PCR test moet gaan betalen dan kan daar geen 99 euro meer voor gevraagd worden. Dat krijgt zelfs Hugo niet weggemoffeld.

JanVergoor | 21-05-21 | 11:09 | 2

Hier 500 meter over de grens, bij een tankstation, kun je je ook als nederlander gratis laten testen. Het factuurtje gaat naar de duitse overheid.

Tikkie Terug | 21-05-21 | 11:20

Follow the money zou deze beerput eens open moeten trekken.

TonAlias | 21-05-21 | 11:25

De Jonge had ook "geen zin" in het plakken van vaccinatiestickers in het gele boekje, en wachtte liever op de Europese app. Hij had ook geen zin in het bijbestellen van vaccins toen er extra werd aangeboden. Of in het bekijken van een vraag van een farmaceut om samen in extra productiecapaciteit in Nederland te investeren. Geen zin in vooraf plannen maken, liever afwachten totdat die plannen niet langer op zich kunnen laten wachten. Geen zin in de regie nemen en voortgang houden.

Op het moment beweegt de boel vooral ondanks Hugo, niet dankzij. Als we moeten wachten totdat Hugo zin heeft, dan zitten we volgend jaar nog in deze crisis.

Muxje | 21-05-21 | 11:08 | 6

@Pieterman | 21-05-21 | 11:10: ik klaag dus ik ben. Overigens heeft hij valide punten. Ondanks De Jonge gaat het langzaam beter.

P-unit | 21-05-21 | 11:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Opmerkelijk dat Groenlinks, D66 en die andere deugpartijen blijkbaar *vliegvakanties* willen belonen.
Co2-reductie is blijkbaar geen prioriteit wanneer ze populistisch kunnen scoren.

Hayek | 21-05-21 | 11:08 | 4

@Wim Venijn | 21-05-21 | 11:10: Ja maar alleen van Straatsburg naar Brussel, toch?

Nuchternederland | 21-05-21 | 11:26

Jetten en Klaver moeten toch ergens naartoe deze zomer, en als Frans Timmermans al in een vliegtuig zit, dan is er voor niemand anders plek.

Dezenaamhier | 21-05-21 | 11:28

Anders stemt geen hond meer op ze.

Graaisnaaiert | 21-05-21 | 14:26
▼ 1 antwoord verborgen

Gratis bestaat niet, betekent alleen maar dat het collectief betaald voor uit uitje van een ander. Ik zeg laat maar lekker zelf betalen.

PolarWolf | 21-05-21 | 11:08 | 4

@Muxje | 21-05-21 | 11:09: dit kabinet heeft niet het vliegen verboden. Als u b.v. naar Australie wil, dan legt Australie (het Australische collectief) een verbod op, niet Nederland.

dathoujetoch | 21-05-21 | 11:23

@Muxje | 21-05-21 | 11:09: dit kabinet heeft niet het vliegen verboden. Als u b.v. naar Australie wil, dan legt Australie (het Australische collectief) een verbod op, niet Nederland.

dathoujetoch | 21-05-21 | 11:23
▼ 1 antwoord verborgen

Volgende week ga ik voor het werk voor het eerst sinds de pandemie weer vliegen. PCR test geboekt: 129 euro. Voor de terugreis moet ik een vergelijkbaar bedrag aftikken voor een nieuwe test.
Dit is natuurlijk een geweldig verdienmodel (want wat mij betreft belachelijk duur) en kennelijk zijn daar grote belangen die op de achtergrond spelen. Hoe die hazen lopen? Geen idee, maar daar gaat Zembla ons over enige tijd vast over informeren.

enternaar | 21-05-21 | 11:07 | 7

@Pontius Vulgaris | 21-05-21 | 11:29: ah, buurman, u ook hier?

dathoujetoch | 21-05-21 | 11:35

@dathoujetoch | 21-05-21 | 11:25: Inderdaad, de klant wil perse dat ik op lokatie kom dus het wordt betaald.
Maar dat neemt niet weg dat ik 129 euro voor een test belachelijk duur vind.

enternaar | 21-05-21 | 11:49

@JJMS | 21-05-21 | 11:11: Maar dan krijg je geen formulier mee dat je covid-negatief bent.

basweetutwel | 21-05-21 | 12:57
▼ 4 antwoorden verborgen

In het Kabinet zitten zeker aandeel houders in de teststraten dat ze er zo tegen gratis testen zijn

gerrit5042 | 21-05-21 | 11:07

Gratis bestaat niet. Op vakantie gaan is geen mensenrecht, dus gewoon zelf betalen als je graag op vakantie wil aub.

Diederik_Ezel | 21-05-21 | 11:06

AstraZeneca heeft een contract voor goedkopere vaccins. Dat contract loopt af in juni. AstraZeneca bepaalt dus of de pandemie afgelopen is.

TonAlias | 21-05-21 | 11:03 | 4

AstraZeneca mag helemaal nergens meer leveren.

JanVergoor | 21-05-21 | 11:04

AstraZeneca levert helemaal niets meer en Pfizer lijkt effectiever.

omanders | 21-05-21 | 12:55
▼ 1 antwoord verborgen

Dat profijtbeginsel telt ook voor mensen die niet gevaccineerd willen worden. Die betalen mee aan vaccinaties.

Dubbelepunthoofd | 21-05-21 | 11:03 | 6

Maar dat is ook niet meer dan terecht: Immers, de gevaccineerden zorgen voor de kuddeimmuniteit waar de bange poeperts die niet durven ook van profiteren.

omanders | 21-05-21 | 12:56

@omanders | 21-05-21 | 12:56:
Immuniteit door vaccinatie is een aanname die niet onderschreven wordt door het RIVM.

cheops | 21-05-21 | 19:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Als vakantiegangers nu eens zich bij ziekenhuizen (zoals ondergetekende), huisartsen of GGD's melden om zich te laten inenten met overgebleven vaccins, hoeven zij zich ook niet druk te maken over PCR-testen.

Dit kreeg ik door via de 5G

kapotte_stofzuiger | 21-05-21 | 11:03 | 2

Dat probeerde mevrouw Vergoor. Niet vanwege vakantie maar omdat ze binnenkort weer voor 8 klassen van 30 snotterende pubers moet staan.
Zelfs dan word je weggebonjourd, geen vacin over, nee, niet voor jou etc. Laat staan als je dezelfde vraag stelt voor een vakantie....
Ik zou je 5G nog eens checken. Hij lijkt defect.

JanVergoor | 21-05-21 | 11:12

Profijtbegingsel. Stuur de economische vluchtelingen ook maar de rekening.
Ik heb nog een heel lijstje van profiteurs die ook nooit meebetalen.
En degene die altijd moeten betalen, moeten nu opnieuw betalen.

Wim Venijn | 21-05-21 | 11:03 | 1

Er zijn heel wat brievenbusfirma’s gevestigd op de Zuidas. Die kunnen ook nog heel wat bijdragen aan de financiering van dit land. Maar ja, wie gaat hen dat vertellen? Mark in elk geval niet.

DenkenDanDoen | 21-05-21 | 11:14

Gratis testen is hetzelfde als gratis kinderopvang.

Toetsenbordcomplex | 21-05-21 | 11:02

De PCR-test is altijd al gratis geweest, als je maar invult dat je corona-gerelateerde klachten hebt. Hatsjoe.

Sneeschuiver | 21-05-21 | 11:01

Die door Hugo de Clown over de balk gegooide 5 miljard
had hij die toevallig in zijn binnenzak
Of kwam dat van de belastingbetalers die nu niet 'op kosten' gejaagd moeten worden want niet eerlijk boehoe

Tobi | 21-05-21 | 11:01 | 2

5 miljard fopgeld wordt gemaakt uit het extra leenvermogen van de Staat na de import van 140.000 kansloze analfabeten.

Huisvesting, uitkering, ziektekosten aan voor zo'n contingent doen het Nederlandse Bruto Nationaal Product namelijk stijgen met 7 miljard ekkies en met een constante proportionele leenvoet van 70% kan Hoekstra weer 5 miljard lenen.

Glasgow Argus | 21-05-21 | 11:07

50% van die 5 miljard, daar zijn geen bonnetjes van. 3 keer raden waar die bedragen naartoe zijn gegaan. Zelfs FtM zal er dus niets van vinden. Opgezet plan???

TonAlias | 21-05-21 | 11:40

Kan dat 'profijtbeginsel' op meer maatschappelijke 'dossiers' worden toegepast?

GKJP | 21-05-21 | 11:01 | 1

Plus veel.

Graaisnaaiert | 21-05-21 | 13:28

Het meest verstandige is: Testen voor wappies en weigeraars deze zomertijd nooit gratis maken. Tenzij uit 1962 of jonger. Dit is redelijk ten opzichte van het priktempo. Vakantie en reizen is geen recht, immers.

Pieterman | 21-05-21 | 11:01 | 10

@TonAlias | 21-05-21 | 12:54: Het is geen test-vaccin. Er zijn meerdere vaccins, allemaal hebben ze de trial 1, 2 en 3 doorlopen en die zijn beoordeeld. Er zijn inmiddels 1.5 miljard vaccinaties gedaan en dus weten we wat het doet.

omanders | 21-05-21 | 13:38
▼ 7 antwoorden verborgen

Europa wilde gratis testen, Nederland niet!

Is dit nog nieuws? | 21-05-21 | 11:00

Nederlandse belastingbetalers betalen ook mee aan de ruim 5 miljard die ongecontroleerd is weggesluisd via VWS. Maar daar hoor ik Hugeau niet over, ah, vriendje Sywert, vriendje broertje, vriendje dit, CdA'ertje dat.

dathoujetoch | 21-05-21 | 10:59

Gaan we weer een hele regeling met bijbehorende papiermolen en peleton ambtenaren opzetten voor een slechts zeer kortdurend probleem. Daarnaast heeft de overheid het afgelopen jaar al veel te veel uit moeten geven. Laat mensen lekker betalen voor de PCR-test, dat is misschien nog een motivatie om de gratis prik te halen.

allesindewasmasjien | 21-05-21 | 10:59 | 1

Gratis bestaat niet, er betaald altijd iemand voor.

erwtje59 | 21-05-21 | 11:55

Ik wil gratis paspoorten, tickets en hotelovernachtingen!!!

kapotte_stofzuiger | 21-05-21 | 10:59 | 1

En gratis Thaise hoeren!!

Mahatma | 21-05-21 | 11:53

spartacus begrijpt 'gratis' niet.

Hayek | 21-05-21 | 10:59 | 1

""""""gratis""""""

FGAINA | 21-05-21 | 11:00

'nog niet gevaccineerd'. Subtiel hoor maar niet heus.
Volgens mij was er nog nooit een verkoudheidsvirus dat zo mild was voor mensen onder de 30. Zeker jongeren. Mensen waar zijn we mee bezig?
Moet heel de jonge generatie zich opwerpen als laboratoriumkonijn om de stinkend rijke stok oude generatie van Schwab, Soros, Biden en Gates een gevoel van veiligheid te geven?

keestelpro | 21-05-21 | 10:58 | 14

@Hayek | 21-05-21 | 12:43: Je toont met je bijdrage precies aan wat ik in mijn laatste zin betoog. Bedankt daarvoor.

Bakkeleures | 21-05-21 | 13:18

@Hayek | 21-05-21 | 12:43: Ik wist niet dat de anti vaccinatie figuren dat soort wetenschappelijke artikelen misbruikt om mensen te bewegen om af te zien van vaccinatie. Dat artikel geeft geen enkel bewijs voor ADE, het noemt alleen dat dit bij andere virussen op kan treden. Bovendien zou je dat net zo goed kunnen krijgen van een infectie, als van vaccinatie, dus vaccinatie is sowieso te prefereren boven geinfecteerd raken. Hier is een follow up artikel waarin staat dat er geen bewijs is voor ADE (ook niet na (her)infectie): www.frontiersin.org/articles/10.3389/...

gekwetst | 21-05-21 | 14:49
▼ 11 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl