Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenStemwijzer - Het Definitieve Kies Advies

Omdat bijna niemand weet wat te doen. Hakken wij de knoop in uw maag wel door.

In tegenstelling tot de Haagse politiek is GeenStijl zelf ten diepste democratisch. De Haagse democratie is als het referendum: afgeschaft. Het is nutteloos. U wint nooit. Niemand krijgt z'n zin. Ze doen niets wat ze beloofd hadden en alles wat ze nooit op vooraf verteld hadden. Maar voor wie toch heel graag een keus wil maken, hebben we per kanshebbende partij een kandidaat gekozen waar we ons stijlloze stempel op drukken. Om u te helpen bij uw keuze. Doe er vooral niks mee, uiteindelijk maakt het toch allemaal geen reedt uit. Partijen staan op volgorde van lijstnummer dus daar moet je alvast niks achter zoeken, zeggen we vooral tegen de FvD'ers. Die zich daarmee alvast kwaad kunnen maken om hun voorgevoel bevestigd te zien door naar lijst achtentachtig dertien te scrollen. Alle anderen wensen we veel wijsheid.

vvd - Mark Rutte (1)

Wie nu nog vvd stemt, heeft schijt aan het feit dat hij eerder met GroenLinks dan met PVV zou willen formeren. De uitholling van het bestuursrecht interesseert je helemaal niks, de toeslagenaffaire laat je koud en het beangstigende precedent voor je eigen uitgeholde rechten vrees je verder ook niet, want in jouw leven gaat alles best wel prima en tien jaar vvd heeft daar geen negatief effectief op gehad. Nou, dan moet je gewoon een grote jongen zijn en op Mark Rutte stemmen. Weinig keus ook, de rest van de lijst bestaat uit fractielaven, voormalige politiek assistenten en een heleboel andere empty suits. Rutte is het laatste USP van de vvd en die zit zó comfortabel in z'n eigen machtspositie dat het inmiddels is alsof je naar een softijsmachine kijkt die zichzelf staat te likken. Het is een man die geniet van zijn onopgemerkt gebleven erectie, zei Pieter Bouwman laatst en dat definieert zijn smiechterige machtsge- en misbruik uitstekend.

PVV - Martin Bosma (7)

De PVV blijft een eenmans-BV rond Geert Wilders, met maar 1 keihard product in het assortiment: anti-islamretoriek. Heel fijn, want die ideologie kan niet hard genoeg bestookt worden. Maar in Wilders' schaduw zijn een paar Ausdauers opgestaan in de afgelopen jaren. Fleur Agema natuurlijk op zorg, maar ook Beertema, Kops en De Roon doen hun werk verdienstelijk. Léon de Jong is een rijzende ster. Maar we hebben één absolute favoriet: Martin Bosma.

Naast het diep ingesleten karrenspoor van de colonnes van de kartelmacht, staat Bosma immer meewarig de afbraak van inspraak en de centralisatie van de macht gade te slaan. Enerzijds een clochard in de Kamer, een miskend politiek talent (en daarom aartslui in uitvoerende taken), anderzijds al jaren de meest scherpe stilist van het parlement. Geef Martin een beetje zingeving en hij straalt, zoals wanneer hij als voorzitter met strakke hand en smakelijke steekspelletjes debatten mag leiden. Maar het liefst horen wij hem tekeer gaan tegen D66, de nieuwe adel onder wiens hand onze democratie elke dag een stukje verder afsterft, een feit waar Bosma ze in stijlloze snedigheid steeds aan blijft herinneren. Stem je PVV, stem dan Lijst 2, Nummer 7, op de GeenStijl van de Tweede Kamer.

CDA - Pieter Omtzigt (2)

Als onverwachte uitdager voor het partijleiderschap versloeg de inhoudelijke maar doorgaans toch wat introverte autist Omtzigt bíjna Hugo de Jonge en zette daarmee het CDA op z'n kop. De man die onrecht en corruptie tot in Azerbeidzjan of Malta achtervolgt om het recht te zetten, kwam door het Toeslagenschandaal tot de conclusie dat het Nederlandse systeem op papier prachtig is, maar in de praktijk net zo verrot als in derdewereldlanden - en besloot zich toe te leggen op een nieuw sociaal contract. Als eenmans tegenmacht met een enorme persoonlijke achterban geeft hij inhoud aan een verwelkte volkspartij van een McKinsey-Minervaan die in een schaatspak vooraan de partijlijst glijdt. Je wilt niet op het CDA stemmen? Dat snappen we. Wij ook niet. Maar als je op Omtzigt stemt, stem je geen CDA. Dan stem je Omtzigt. En hoe awesome zou het zijn als ie een Verdonkje doet en meer stemmen haalt dan Wopke, de stationwagen-variant van het Model Mark Rutte? Lijst 3, nummer 2. Sowieso de mooiste posters.

D66 - Sidney Smeets (18)

D66 is al jaren morsdood. In vier jaar coalitie hebben ze de afstand tussen burger en bestuur alleen maar groter en asocialer gemaakt door het referendum te vermorzelen en - via gemeentelijke herindelingen - de toegang tot burgerloketten te blokkeren. D66-staatssecretarissen droegen verantwoordelijkheid voor de Toeslagenaffaire. Hun partijtop bestaat uit hele en halve adel (Ollongren, Kaag) en in de bedrijfscultuur regeren heimelijk seksisme en het racisme van de lage verwachtingen. Maar ondertussen wel de allergrootste muil over hoe JIJ en JIJ en JIJ je zou moeten gedragen. En zo niet, dan stofzuigen ze al je organen op. "Nieuw Leiderschap", heet dat in D66 Newspeak. Als je daar in tuint, adviseren we om dan ook meteen op sisselspreker Sidney Smeets te stemmen. Deze woke haatmachine is het identitaire geweten van D66. Plek 18, dus weinig kans, maar hopelijk haalt hij het op voorkeursstemmen want deze advocaat is een male on male #MeToo waiting to happen.

GroenLinks - Kauthar Plaatsdelikth (9)

De partij waar Jesse Klaver nog een paar dagen de baas mag spelen is de eigen peilzetels aan het opstoken in hun biomassacentrales en de ene na de andere kandidaat wordt vogelvrij door een windmolen verhakseld. In de laatste Hondpeiling zakten de extreemlinkse klimaatwappies onder de Kauthar-grens en dat komt niet in de laatste plaats door Kauthar zelf. Dit meisje van de Moslimbroederschap is al sinds haar kandidatuur bekend werd van de ene ophef naar de andere leugen gerold (korandik dossier), net zo lang totdat Klaver zelf bij het extreemrechtse Nieuwsuur ook niet meer wist welke verhalen ze allemaal hebben verzonnen om de realiteit te ontkennen: Kauthar is vijfde colonne islamisering in een hip klimaatkostuum en haar hele politieke loopbaan is nu al een aaneenschakeling van leugens. Perfect voor het pluche als GroenLinks Kamerlid dus!

SP - Renske Leijten (2)

De andere helft van het illustere Toeslagenduo. Goudeerlijk wijf, recht voor z'n raap, inhoudelijk sterk met een scherp oog voor het falen van bestuur en een groot hart voor het belang van de burger. Ze zou eigenlijk stoppen, maar het Toeslagenschandaal heeft haar overtuigd om nog een rondje mee te blijven rennen in de rattenrace van het democratische proces. Bovendien is ze jarig op verkiezingsdag. We zijn alhier zeker geen socialisten maar als we één ding weten van SP'ers, is dat het benaderbare, doodgewone mensen zijn waarmee je boven een pot bier prima ideologisch van mening kunt verschillen en wáár zie je dat nog bij linkspartijen? Oftewel: Lijst 6, nummer 2 en van harte gefeliciteerd met haar verjaardag.

PvdA - Alptekin Akdogan (25)

De PvdA van Lilianne Ploumen rijmt op verwelkte bloemen (om niet te zeggen dat het een gedroogde roos is die in een lijstje achter een glasplaatje aan de muur van de politieke geschiedenis gehangen kan worden), maar er is één Turkse Tulp die volop bloeit: Alptekin Akdogan. Hij was supercampaigner bij het GeenPeil Oekraïnereferendum. Een vliegwiel voor de vrijwilligers. Gouden kerel, keiharde werker en waar we ook kwamen & wie we ook spraken, niemand legde zo makkelijk contact met alle rangen & standen & kleuren & smaken van de samenleving als onze vriend en strijdmakker Alpie. Je kan merken dat ie onder de persmal van de mediatraining heeft gelegen in het kandidatenklasje (waar woorden als 'eerlijker' en 'fatsoenlijker' van al hun waarde worden gestript), maar hij is eigenwijs genoeg om dat van zich af te schudden als ie eenmaal gekozen is. En anders herinneren wij 'm er wel aan. Aan die anderhalve PvdA'er die hier nog wel eens rondhangt adviseren we: geef hem die eigenwijze kans, stem op de nummer 25 van de Partij van de Akdogans.

ChristenUnie - Don Ceder (4)

'Motregen en fijne christenen maken je op den duur zeiknat', zei onze opa zaliger altijd. Onder Gert-Jan Segers is het geen motregen meer, maar een bijbelse plaag van meloenen. Opportunistischer dan de ChristenUnie kom je ze niet tegen in de Kamer en daarom vinden we het eigenlijk onmogelijk om u het Woord op te dringen bij deze partij. Maar vooruit, doe maar nieuwkomer Don Ceder dan. Omdat die nog onbevlekt ontvangen de Kamer in kan. Iemand die de schaduwzijden van de Bijlmer kan weerstaan, is misschien ook wel goed bestand tegen de schimmigheden van de Haagse politiek. Schijnheiliger dan Segers kan in ieder geval niet.

Partij voor de Dieren - Femke Merel (lijst 22, nummer 1)

Beetje duurzamer omgaan met Onze Dieren, zijn we helemaal voor. Pluimveetreblinkas en Varkensmauthausens mogen onderhand echt wel eens geneurenbergd worden. Maar daarvoor moet je niet de veestapel halveren, daarvoor moet de mensheid doormidden. Helaas is dat - mede vanwege die Neurenbergbesluiten trouwens - tamelijk onbespreekbaar geworden. Dan maar via de route der beestachtigen en hun menselijke vertegenwoordigers. Maar ja, die dierenpartij is een club van tofuknagers die con-ti-nu met hun diepste idealen staan te wapperen en dat soort mensen is echt DOODVERMOEIEND. En dan leunen ze ook nog eens richting woke. Eigenlijk is er voor dierenliefhebbers die wel graag BBQ'en zonder identidier te worden toegewappervingerd maar één optie bij PvdD: Femke Merel van Kooten Arissen. Alleen staat die op een andere lijst tegenwoordig, namelijk die van Splinter. Lijst 22, nummer 1.

50PLUS

Aangezien de samenstelling van die partij echt per dag wisselt, zoekt u deze zelf maar fijn uit. De kans dat ze een prijs winnen in de zetelbingo van woensdag, is sowieso nihil.

SGP - Menno de Bruyne (onverkiesbaar)

De SGP. Staatkundig zuiver. Uitermate humoristisch. Cultureel en politiek-historisch onderlegd. Verfijnde ironische sneren zonder ooit over het scherpst van de snede te struikelen. Maar ja. Ook zo religieus dogmatisch als die zwarte kubus in Mekka, alleen wat voor de ene groep een bidkleed is, is voor de SGP hun woonkamergordijnen op zondag. Iets meer SGP zou desalniettemin wat goede rechtstatelijke zuurstof in het vacuüm van de Rutte Doctrine kunnen pompen. En dat zou voor de hele democratie een verademing zijn. Bovendien vinden aardig wat SGP'ers dit grove en godslasterende GeenStijl eigenlijk best wel geinig. Zelf zijn we vooral fan van Menno de Bruyne, in zijn eigen woorden 'de dino van de SGP'. Grap op zich, want SGP'ers geloven helemaal niet in dino's. Menno is een soort Martin Bosma met den Bijbel. Ons stemadvies is derhalve op hem. Eén probleempje: hij is niet verkiesbaar, want hij is de voorlichter van de partij. Maar dat lost God op een of andere manier vast wel op.

DENK - Geert Wilders (Lijst 2, nummer 1)

Dat DENK meedoet aan Nederlandse democratische verkiezingen is heel raar, want DENK is een Turks-nationalistische partij die opdrachten aanneemt van Erdogan, campagne voert in de Turkse media en bukken voor Allah in ultimo belangrijker vindt dan het volgen van de Nederlandse grondwet. Lijsttrekker Azarkan kan lekker lullen hoor, en die Kuzu is retorisch ook best begaafd. Maar ons stemadvies is: stem niet op DENK, stem op een partij die wil zorgen dat deze vleermuizen uit de grafkelder van de buitenlandse religieuze beïnvloeding niet meer zo diep in het hart van onze liberale democratie kunnen doordringen. Wilders bijvoorbeeld. Want DENK is wat te veel tolerantie met je democratie doet: van binnenuit uithollen. Eigenlijk een soort vvd dus, maar dan met meer ümlaüts en betere broodjes vlees.

Forum voor Democratie - Frederik Jansen (7)

Op een valse belofte van bevrijding van de coronamaatregelen is FvD de enige partij die luidkeels roept dat de lockdown volledig moet worden opgeheven en Baudet schuwt het daarbij niet om te liegen over Covid, complotten te verspreiden en QAnon te citeren. Hij misbruikt het (zeer terecht gegroeide) wantrouwen van doodgewone mensen in politiek, media en openbaar bestuur om er zijn eigen narcisme mee te voeden en na vier jaar helemaal niets doen in de Kamer trekt hij nu met die aandachtskaravaan door het land om het enige te doen waar hij écht goed in is: de spotlights op zichzelf vestigen. Deze déconfiture stemt ons droef en de woede van zijn resterende achterban over kritiek op de Grote Leider is vooral een getuigenis van hun eigen onmacht. Maar als je dan toch nog per se op de vervallen uilenzuil wilt stemmen, wees dan ook een grote jongen en stem op de gozer die de Wodanisten binnenhaalde, die wil dat we weer veroveringsdrift aan de dag leggen, die de Holocaust bagatelliseerde en die er voor zorgde dat de JFvD een honingpot voor puistige Hitler-verheerlijkende boreaaltjes werd waar Baudet nu zijn fractiepersoneel en Kamerkandidaten uit moet putten, omdat alle volwassenen de fractiebunker al lang verlaten hebben. We denken dat Van Haga nog wel eens meer stemmen kan trekken dan Thierry, we denken ook dat FvD best een zetel of zes kan halen, maar wil je echt een prinsenvlag op je stembiljet spelden, kruis dan vakje nummer 7 aan: Freek Jansen.

BIJ1 - @Kutheks (10)

Bij1, of het woedende narcisme van de permanente verontwaardiging. Als Baudet een dominant blank Europa wil, dan wil Sylvana Simons de blanken moreel domineren. Met een houding alsof de hele wereld haar nog wat verschuldigd is en ze van iedereen en z'n blanke voorvaderen nog geld krijgt, schrijdt ze met een arrogante tronie waar ze haar intellectuele oppervlakkigheid achter tracht te verbergen keer op keer weer televisiestudio's, interviewrubrieken of debatzaaltjes binnen om de samenleving in gradaties van onderdrukking en onderdrukten te sorteren volgens ras en huidskleur. Het is doodzieke satire op racisme maar we zijn dolblij dat we een democratie hebben waarin ook voor absolute gekte gewoon een plekje op de kieslijst kan worden ingeruimd. En zeg nou werkelijk: hoe hilarisch zou het zijn als iemand die zich op twitter @Kutheks noemt in de Tweede Kamer komt? Stem een kutheks in de Kamer, kies nummer 10 - Petra "Mijn bestaan was tot 1985 strafbaar" Kramer! 

JA21 - Annabel Nanninga (30)

Zo, na drie knettergekke opties weer even terug bij de grote mensen. Om precies te zijn: bij de volwassenen die het FvD van Thierry Baudet verruild hebben voor het FvD van het programma van FvD en dat onder de naam Juiste Antwoord (wat was de vraag dan?) alsnog willen uitvoeren in de Tweede Kamer. Joost Eerdmans trekt de kar en dat is geen onsympathieke gozer die altijd best wel redelijke dingen zegt. Een soort Jort Kelder met iets minder Jort en iets meer juiste antwoorden op maatschappelijke kwesties. Tegelijkertijd monsterde hij wel pas aan bij FvD toen de Renaissancevloot al op de zandbanken van de screenshots was gestrand, dus zijn radar mag wel ff beter worden afgesteld. Aangezien het Annabel Nanninga was die (ook wat laat maar desalniettemin als eerste) riep: 'EN NU IS HET GENOEG, HIJ ER UIT OF IK VERLAAT DE SCHUIT', vertrouwen we het noorden van haar kompas iets beter. Helaas lijstduwer op plek 30 maar wie weet wat er gebeurt als er voldoende voorkeursstemmen vallen. Dan wordt ze in ieder geval de eerste voormalige GeenStijl-blogger die raadslid, statenlid, senator én Tweede Kamerlid wordt. Stemadvies, derhalve: JA30!

CODE ORANJE - Richard de Mos (1)

Ja sorry hoor maar Ries is gewoon een leuke vent. Tuurlijk neemt ie dikke bruine enveloppen cash geld aan van Turkse zalenbaasjes maar in een politiek bestuur waarin Mark Rutte miljarden aan belastinggeld van Unilever per sms probeerde kwijt te schelden, is dat wel heel klein bier mierzoete thee. Qua ombudspolitiek klinkt het in ieder geval beter benaderbaar voor de gewone burger dan waar Rutte mee bezig is. Bovendien is Code Oranje een soort GeenPeil, maar dan met betere namen, een beter netwerk, betere kansen en veel meer politieke ervaring op diverse bestuurlijke niveaus in het land. Groepie de Mos, maar dan in Code Oranje, helemaal geen gek idee.

Volt - Je stemt hoe dan ook op George Soros

Volt is een soort D66 maar dan zonder D66'ers. En toch ook weer niet want Volt is eigenlijk gewoon D66 maar dan Europees. Volt wordt ook gefinancierd uit het buitenland dus het is eigenlijk ook een soort DENK. Onder andere Soros zit er achter en hoewel het een prima legitieme democratische overtuiging is om voor méér EU te zijn, voelt het toch een beetje onprettig dat er een buitenlandse beweging van binnenuit de soevereiniteit nog verder uit wil hollen. En hun agenda is tamelijk fundamentalistisch: zodra je iets kritisch zegt over Volt, krijg je in twaalf talen woedende trollen op je dak die komen gillen dat je zelf niet democratisch bent. Tot slot spreken ze alleen maar in boardroomtaal en noemen ze hun eigen partij zelfs een "businessmodel" en een "startup" maar ten eerste is politiek geen bedrijf (de meeste politici hebben nog nooit een bedrijf van binnen gezien) en ten tweede bestaan ze al járen. Maar het meest schrale van Volt is nog wel dat het een uit algoritmes en rekenmodellen geboren geforceerd amalgaam van klimaat, EU, diversiteit en ideologisch moraaldrammen voor millennials is. Ze zijn wel voor kernenergie trouwens. Maar dat komt omdat Lubach ook voor is. En Volt is Zondag met Lubach met een kieslijst.

Splinter - Femke Merel

Werkt keihard. Lijkt ook na vier jaar Binnenhof soms nog wat naïef over hoe lelijk het politieke spel is, maar juist die totale afwezigheid van cynisme maakt haar dan weer een interessante keus. Bovendien: ze zit er al vier jaar, ze verdient een kans op nog eens vier jaar want ze doet mee op alle relevante onderwerpen, regelde de zorgbonusmotie voor de zorghelden, schreef mee aan Ongekend Onrecht (het zwartboek over het Toeslagenschandaal) en snapt dat je best linksom kunt buigen zónder woke te zijn. Bovendien - en we hebben haar een paar keer IRL in de ogen gekeken - komt ze eerlijk en oprecht over, en waar zie je dat nog in Den Haag? Lijst 22, nummer 1 dus.

BoerBurgerBeweging - Caroline van der Plas

Wegens geen zin om te doen of FvD een boerenpartij is, en omdat het CDA het ook al lang niet meer is, heeft Caroline van der Plas de BoerBurgerBeweging opgestart. Kwam lang in geen enkele peiling voor maar toch denken we dat de boeren een gezicht gaan krijgen in de Kamer, want boeren vullen geen peil.nl of Ipsos-lijstjes in. Die melken koeien en bemesten hun weilanden. Twee zetels? Het zou ons niet verbazen. Mocht je nou warme gevoelens krijgen van trekkers die optoeren naar Den Haag, een beetje blij worden van al die verschillende regionale Rest van Nederland-accenten, of gewoon de botte boerenhumor van kistjes met Klaver kunnen waarderen: Lijst 23, nummer 1.

WOENSDAG, 21u, LIVE!

Dat was niet alles, er zijn er meer. Maar die zijn allemaal kansloos. Mocht uw keus daar toch nog tussen staan, drop vooral zelf een stemadvies in de panelen. Mag natuurlijk ook voor andere clubs uit deze lijst. Wij roepen ook maar wat. Fuck hee, het verbaast ons als je überhaupt tot hier bent gekomen. Maar zo ja: hier een herinnering dat we woensdagavond LIVE zijn vanaf 21u00 op GSTV met een lekker lange liveshow met Maurice en Sywert en Hans en Theodor en Tom en Tieskens.

Pollstemmen

Niet per post maar gewoon digitaal. Wat wordt het woensdag?


Poll is Verlopen.

Pollstemmen

Niet per post maar gewoon digitaal. Wat wordt het woensdag?

Reaguursels

Inloggen

Waarom doet Denk het eigenlijk zo slecht. Had wel de indruk dat die aan een opmars bezig waren met een trouwe achterban.

Hou_je_Thorbecke | 17-03-21 | 17:12

JA21.

mr_awesome | 17-03-21 | 10:23

Briljante kiesadviezen!

nietzomoeilijk | 17-03-21 | 09:47

Het kaageffect is te vergelijken met lemmingen die zich massaal van de rotsen storten. Met deze mevrouw, die inclusief haar kledingstijl zo kon zijn weg gelopen als een Gileadmeesteres uit The handmaid’s tale staat garant voor een dystopisch Nederland waarbij Afrika wordt binnen gehaald en Palestijnse beroepsantisemieten volop worden gesteund zoals zij al eerder heeft gedaan.

B.Spiritus | 17-03-21 | 09:06

Ik ben een gedeelte van die anderhalve PvdA'er die regelmatig op Geenstijl rondhangt. Het wordt Alptekin Akdogan van die partij. Met dank aan Van Rossum.

poepaanmijngaatsie | 17-03-21 | 07:43

Zo... PVV bolwerk... denk dat Denk jaloers zou zijn als ze zo veel stemmen zouden krijgen opdezelfde soort pol op forum.denk.nl

MeneerGuggenheimer | 17-03-21 | 07:40

Ik vrees dat de marketingtruc van D'66 is gelukt en ze meer stemmen krijgen dan wij hier hopen.

Sigrid Kaag die als kind op Cricket (!!!) zat, niet kon kiezen tussen 2 top-universiteiten en vervreemd is van Nederland.

Deze dame zal vice-premier worden.
Rutte begint een nieuw termijn, maar vertrekt over 1 of 2 jaar.
De ver van de normale mens afstaande Kaag wordt premier.
Hou de ouderen maar dichtbij, want met D'66 worden die dor hout, moeten straks hun huis opgeven voor grotere gezinnen, operaties worden hen afgeraden en de pil van Drijon krijgen ze op hun 75e verjaardag toegestuurd.

Roos | 17-03-21 | 07:39 | 2

Jezus het zal toch niet. Mark doet een Joe Biden. Kamala Kaag aan de macht.

snakedogman | 17-03-21 | 09:01

de revolutie start over 1 a 2 jaar #modushoopvoluit

dorstig! | 17-03-21 | 11:10

Pas vooral bij de PVDA op, die hebben een krankzinnige lastenverzwaring in petto, zie de uiteenzetting van Vorser Omtzigt op de twitters. Verder een prima samenvatting. Als je echt voor een democratische vernieuwing gaat kies je inderdaad Omtzigt. Dat is werkelijk de enige politicus die er toe doet, helaas. De Rest moet zich inmiddels kapotschamen.

Shortganger | 17-03-21 | 07:38

Als dit ongeveer de uitslag is dan word het formeren nog een zware dobber.
VVD pvv en dan cda

Maar dat gaat dus niet gebeuren.

fubarmf | 17-03-21 | 07:11

Mijn twijfel is PVV of Bij1.

aflaatverkoper | 17-03-21 | 02:33

Wie heeft vanavond "Dat zijn geen grappen in verkiezingstijd" op NPO 3 gezien?
Wat een rits met huichelaars. Er zijn enkelen die daar niet bij horen.
Tot voor kort hoorde je ze niet met commentaar op het hele coronajaar...

TonAlias | 17-03-21 | 01:07

Ik wil een clubje van Omtzigt, Leijten, De Mos, Van Kooten en Bosma (als het even niet over de islam gaat de hele tijd). Kan dat?

Quantum Suicide | 17-03-21 | 00:12

Martin Bosma (PVV), Rutte en co gaan weer in een kabinet zitten, ze kunnen wel wat tegengas gebruiken. Renske Leijten zit bij de verkeerde partij (ga weg bij die rare marijnissen joh). Zelfde geldt voor Omtzigt. Zo zonde dat deze kanjers niet gewoon in een zakelijk kabinet kunnen zitten. Juiste mensen op de juiste plek.

Koppig | 16-03-21 | 23:48

Heb mijn stemkeuze hier, ik denk alweer een weekje, eerder kenbaar gemaakt. De nummer twee van lijst zes. Ik hou van goudeerlijke mensen die er voor de gewone bevolking staan, die ook van woede huilen over iets waarover je alleen maar kan huilen. Dat is geen schande. En ik voel veel respect voor intelligente autisten, ben ik zelf ook een beetje. Fijn te merken dat ze ook in de Tweede Kamer terecht zijn gekomen en geen wonder dat ik Renske en Pieter daar als mijn vertegenwoordigers zie, maar je kan er maar 1 kiezen. Dus sorry Pieter, misschien doe ik dat over vier jaar als je dan nog voldoende energie over hebt om, eventueel buiten het CDA, het nog te trekken.

Vuurspuger | 16-03-21 | 23:28

Tja, en w.b. Alptekin: goeie gast ja, maar vergeet ook @Feyenody niet, die in zijn eentje, soms met hulp van zijn zus en zwager, heel Enschede van flyers heeft voorzien en talloze huiskamerbijeenkomsten heeft georganiseerd, maar dit terzijde.

Dat Alptekin voor de PvdA heeft gekozen, vind ik heel teleurstellend. Het paternalisme van de PvdA t.o.z. van immigranten, in Rutte 2 medeverantwoordelijk voor de enorme bezuinigingen in de zorg en medeverantwoordelijk voor de Toeslagaffaire, het ronselen van stemmen in moskeeën, zo zijn Kuzu, Özturk en Keklik Yücel in de Tweede Kamer gekomen.
Inmiddels vind ik hem zo veranderd dat ik vermoed dat hij, of zijn ouders die zo te zien erg gelovig zijn, dat ook gaat doen.
Hij had gewoon voor de SP moeten kiezen. Daar past hij m.i. beter bij, maarja, daar moet je wat van je salaris in de partijkas storten...
Nouja, denk niet dat veel mensen op de PvdA gaan stemmen, ook veel Turken niet. Ik vergeet nooit dat gezicht meer Erik Dijkstra, Opperdeuger van de Vara, die Turken ging interviewen in de Schilderswijk. Tot zijn verbijstering stemden die op de PVV, haha. www.youtube.com/watch?v=P5GjPaVvquE

Marie Curieux | 16-03-21 | 23:13

Als u nu echt het idee heeft dat geen van de kandidaten van de (ik geloof) 37 partijen waar u op kunt stemmen u op goede wijze gaat vertegenwoordigen in Den Haag. Stemt u dan alstublieft BLANCO. Dan gaat uw stem in elk geval niet verloren en daarme eigenlijk naar de

VanGeffen | 16-03-21 | 23:00 | 2

Daarmee eigenlijk naar de grootste partij.

VanGeffen | 16-03-21 | 23:02

grootste partij.

Verbandmeester | 16-03-21 | 23:11

Dit artikel lijkt wel een Chinees menukaart met al die cijfers. Doe maar een nummertje 37! Met extra sambal.

TRUMP | 16-03-21 | 22:37

Nou, wij wisten het allang hoor, en met wij bedoel ik mijn gezin, familie, vrienden, buren en kennissen, w.o. veel zelfstandigen met middelgrote bedrijven, mensen die werkzaam zijn in de horeca, gezondheidszorg, onderwijs en jeugdzorg, totaal minstens 100 mensen, gaan dit keer allemaal op het FvD stemmen omdat die het beste partijprogramma hebben, Baudet zich bewonderenswaardig heeft herpakt na smerige lastercampagnes waarmee hij heeft getoond over vechtlust te beschikken, zijn enthousiasme waarmee hij en zijn team een geweldige campagne heeft gevoerd, en zijn visie op het coronabeleid, vaccinatieplicht en vaccinatiepaspoort. Ik schat dat de helft op Baudet gaat stemmen en de rest op van Haga omdat ze hem een betere debater vinden. Dat laatste vind ik ook. Jammer voor de PVV, waar veel van genoemden voorheen op stemden, maar Wilders (veel respect voor hem) heeft het deze keer niet zo goed gedaan en begint nu echt op een grijsgedraaide grammofoonplaat te lijken. Bovendien heeft hij de geweldige Bosma pas op plaats 6 van de kandidatenlijst gezet en de eveneens geweldige Harm Beertema op plaats 16.
Die hadden beide een betere plek verdiend.
Enfin, de PVV zal ook wel genoeg stemmen krijgen. Dan kunnen beide partijen elkaar aanvullen.

Marie Curieux | 16-03-21 | 22:20 | 5

Mijn familie is erg D'66 of CDA georiënteerd. Hoe heb jij ze allemaal naar FvD kunnen manoeuvreren? Hier ook veel zorg en onderwijs...

cwi_client | 16-03-21 | 23:15

@Sliptong | 16-03-21 | 22:45:
Met dat eerste ben ik het wel eens. Mja, integenstelling tot de rest had hij geen politieke ervaring en elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Thierry heeft niet gezegd dat er prima doden op de IC kunnen vallen. Wel dat er ook bij een zware griep mensen op het IC belanden. Nee, zo zegt hij het niet over 60plussers. Wel zegt hij dat kwetsbaren alle bescherming moeten krijgen en dat jonge mensen en goedgezonde ouderen die dat willen, weer normaal moeten kunnen leven. Dat vinden mijn ouders, 65+ers en grootouders 85 en 90 trouwens ook.
Ik snap je boosheid hoor, maar die kan je beter richten op Rutte1,2 en 3 met de toenmalige coalitiepartijen die gigantisch op de gezondheidszorg hebben bezuinigd en de huidige aanpak van Rutte, de Jonge en het RIVM met voor heel veel mensen onbegrijpelijk beleid.

Marie Curieux | 16-03-21 | 23:31

@cwi_client | 16-03-21 | 23:15:
Voorheen stemden ze VVD, een paar CDA en de laatste jaren af en toe PVV als proteststem m.n. tegen het immigratiebeleid en tegen de EU. Op D66 heeft naar mijn weten nooit iemand op gestemd. Ik heb ze niet naar het FvD gemanoeuvreerd. Ze waren de VVD en het CDA helemaal zat.

Marie Curieux | 16-03-21 | 23:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Mevrouw Annabel heeft iets burgertruttigs over zich.

HogeNood | 16-03-21 | 21:48 | 1

Annabel heeft trouwens aangegeven niet de Tweede Kamer in te willen, dus daar hoef je niet op te stemmen.

Marie Curieux | 16-03-21 | 22:23

Ik heb al twee dagen geleden gestemd; Bosma.

GekkeHenkieNiet | 16-03-21 | 21:21
-weggejorist-
Emile_en_detectieven | 16-03-21 | 21:21

Martin Bosma dus. De onbetwiste favoriet? Dat viel niet op *kuch*. Maar waarom. Een absoluut eenzijdig geïnteresseerde niet bijster originele meneer met een bizarre sympathie voor de blanke Zuid Afrikaanse boer. Hij is sterk vanaf papier, maar zwak in het directe debat, meestal zonder echt sterke argumenten. En wat heeft Bosma nu dan bereikt in zijn inmiddels lange loopbaan als de slippendrager van de Grote Ondemocratische? Hij had een aardig bestaan als journalist en ondernemer in de media. Die verruilde hij voor een schaduwrijke plek onder de boom van Grote Geert.

Bosma is de vleesgeworden intolerante burgerbuurman. De man die iedereen verafschuwt die niet zijn rechtste mening ondersteunt. Alles wat links is, is fout. Blijkbaar werkt dat nogal wervend hier. Ik vind hem weinig inspirerend, deze handelaar in burgerlullepraatjes.

Beste_Landgenoten | 16-03-21 | 21:17 | 4

Apart. Al mijn buren zijn precies het tegenovergestelde. Waar woon jij in fucksnaam?

Gen. Maximus | 16-03-21 | 22:15

Niet met u eens, hij is een feest om naar te luisteren, enig intellectueel in de partij en geschiedkundig goed op de hoogte. En spreekt de waarheid over D66. Ik vind zijn debatten een genot om naar te luisteren, zonder zelf een pvv aanhanger te zijn.

Drosofila | 16-03-21 | 22:31

Martin Bosma is geestiger, welbespraakter en heeft meer kennis van zaken dan de hele Tweede Kamerfracties van de VVD, D66, Groenlinks en PvdA bij elkaar.
Daarnaast is het een zeer belezen man.
En dat jij hem weinig inspirerend had ik wel verwacht. Dat was jij ook niet toen je nog in de Tweede Kamer zat.

Marie Curieux | 16-03-21 | 23:38
▼ 1 antwoord verborgen

Gewoon nr 1 van lijst 15 voor mij

Ruif_Vuller | 16-03-21 | 21:09

Dat mogen ze iedere verkiezing doen, het spreiden over meerdere dagen. Het was heerlijk rustig in het stempbureau. Hup Bosma!

Brabeaulander | 16-03-21 | 21:07

Kuzu (Turk), Azarkan (Marokkaan). Partij Denk.
'Denk' is een Turks woord en betekent 'Gelijkwaardig'.
Maar aan wie of wat dan? Turken en Marokkanen hebben een bloedhekel aan elkaar. Ze zijn gelijkwaardig in hun haat voor Nederland.
Denk ik.

K1100 | 16-03-21 | 20:54

Mooi overzicht, Van Rossem. Bedankt!

Gewone_mevrouw | 16-03-21 | 20:50

Ik wil een referendum naar Zwitsers model, burgerparticipatie en een normale leider. Dat wordt dus code Oranje.

van heinde en verre | 16-03-21 | 20:49

De heks zat op de kast.
Gna.

BrutusBosch | 16-03-21 | 20:46

Stembeinvloeding! Er ontbreekt in de poll een van de regeringspartijen...

CaseIf | 16-03-21 | 20:41

Annabel dan toch maar. Gewoon, omdat het een tof en oprecht wijf is met een prima programma. Tot vandaag op Bosma gezeten, maar die komt toch wel in de kamer. Ik kan gewoon niet stemmen op een partij die zich bewust buitenspel zet, hoe zeer ik de top 7 ook een warm hart toedraag. Dat dit bewust is lijkt me evident, regeren met Rutte in de aankomende 4 jaar van de nasleep van Corona, de aanzwellende woke-gekte, bezuinigingen die vrijwel niet te overzien zijn en met een premier die binnenkort de coronabonus ziet verdwijnen, ga er maar aanstaan. Ik verwacht dat de aankomende regeringspartijen over 4 jaar afgerekend gaan worden, Rutte stopt en dat Geert hierop rekent. Dan zien we wel verder, en hopelijk komt hij dan met een uitvoerbaar en realistisch programma. Tot die tijd krijgt die partij met die stomme naam een kans om zich te bewijzen. Ja21, God zegene de greep.

The-loopy-cowboy | 16-03-21 | 20:41 | 1

Kleine PS, De mannelijke SS is nog enger vab de vrouwelijke SS. Ik ben benieuwd naar de verhalen, en hoop op weer een longread van Van Rossem.

The-loopy-cowboy | 16-03-21 | 20:43

You never can tell welke partij morgen als winnaar uit de bus komt maar vermoeden kan wel,
youtu.be/L-Ds-FXGGQg

steekmug | 16-03-21 | 20:39

Wat een doodgraverskop heeft die SGP'er zeg. Die familie heeft iets te lang in een nauwe evolutionaire lijn meegelopen. Tip: ga eens van bil in Thailand ofzo.

SterF... | 16-03-21 | 20:36

Mijn rooie balletje gun ik morgen aan Ja21. De enige rechtsige partij die zich daadwerkelijk constructief opstelt en ook bereid verantwoordelijkheid te nemen.

Verder schat ik die Eerdmans wel in als iemand die het schip zeewaardig weet te houden.

Enfin. De tijd zal het leren.

Rest In Privacy | 16-03-21 | 20:34 | 2

Yes! #metoo

ventilatiesysteem | 16-03-21 | 20:37

Idem. Uiteindelijk zal er ooit een stabiele rechtse partij moeten komen die zich coalitiewaardig gedraagt en coalitieverantwoordelijkheid neemt. PVV en FvD hebben in deze opzichten gefaald. Hoe kan het dat de meerderheidsbelang Nederland rechts stemt en bv minder immigratie wil, maar we altijd uitkomen met VVD en iets links zodat we blijven doormodderen?

Vandaar JA21. Laat ze maar rijpen. Voortekenen zijn gunstig. Bewust afstand genomen van bruinen wappie dus trekt hopelijk geen nieuwe mafkezen aan. En wie weet? Misschien halen ze 4 of 6 of stiekem 8 zetels en kunnen ze met hun inbreng in de 1e kamer nog uitgenodigd worden om aan te schuiven!

AanDeLopendeBan | 16-03-21 | 21:42

Van Rossem maakte een opmerking waar ik het van harte mee eens ben, het feit dat een partij als Denk nog in de Kamer gedoogd wordt is kwestieus. Een paar jaar gleden flikten de slangen het al om kaamerleden van eigen signatuur die modernere ideeen hebben dan zij aan de schandpaal te nagelen en nu weer de advertentie in een Turkse krant bij een artikel over Lale Gul waarin op geroepen wordt haar " te bestrijden als vijand van de islam ". Een regelrechte schande is het in twee gevallen oproepen tot geweld. Ze zouden uit de Kamer gemieterrd moeten worden deze ratten.

Ruud5 | 16-03-21 | 20:30 | 5

Vrijheid van meningsuiting heeft veel voordelen, een er van is dat mensen authentieker worden, en dan weet je beter met wie je te maken hebt dan dat ze al hun uitspraken eerst door een jurist laten goedkeuren.

DutchLion33 | 16-03-21 | 23:08

@Zwizalletju | 16-03-21 | 20:36: oproepen tot geweld ("bestrijden als vijand van de islam" zou je toch zomaar zo kunnen interpreteren) valt dan weer niet over vrijheid van meningsuiting.

snakedogman | 17-03-21 | 09:07
▼ 2 antwoorden verborgen

De stijlloze peiling die ongeveer 1 maand op de site stond gaf een kleiner smaldeel voor JA21 dan nu hij overnieuw gedaan is. Het percentage JA21 stijgt!

ole guapa | 16-03-21 | 20:29

Ik heb vandaag drie Groenlinksers weten te overtuigen niet te gaan stemmen omdat het slecht voor het milieu is al dat papier en potlood dat verspild wordt.

penis-aqua-rosA | 16-03-21 | 20:27 | 8

@RickTheDick | 16-03-21 | 20:33: En het zwarte in een potlood is grafiet gemengd met klei. Oftewel: carbon gemengd met siliconen; Als dat niet puur vergif is in de ogen van een GroenLinkse, is ze geen echte.

SkepticalRealist | 16-03-21 | 20:38

@SterF... | 16-03-21 | 20:37:
Potloodpunt of penispunt het punt is geen GroenLinks stemmen en dat punt is gemaakt!

penis-aqua-rosA | 16-03-21 | 20:39
▼ 5 antwoorden verborgen

De grote vraag is meer: welke "BREKEND: Onthulling!" zal er vanavond door NRC en/of Volkskrant morgenochtend gedaan worden over de PVV? Of het waar is, maakt niet uit. Dat wordt pas duidelijk nadat mensen gestemd hebben.

Althans, dat was de afgelopen keren de gewoonte. Zoals toen na de hele wereld rondbellen eindelijk iemand uit Zwitserland was gevonden die 's nachts harde muziek draaien "martelen" wilde noemen.

SkepticalRealist | 16-03-21 | 20:22

Ik had Annabel Nanninga gestemd als ze geen lijstduwer was. Maar ze wil blijkbaar liever in 020 blijven zitten. Dus DJ Joopie it is.....

Hobbykip | 16-03-21 | 20:20 | 2

Ja, en eerste kamer he. Snap d'r motivatie wel dat ze dat even wil afmaken. Volgens mij pas ook weer moeder geworden die wilt vast nu nog even niet in de spotlights van de 2de kamer..

Forwaards | 16-03-21 | 20:26

@Forwaards | 16-03-21 | 20:26: oké dat was ik even vergeten, de eerste kamer en dat ze net moeder is geworden. Snap haar keuze idd wel.... Misschien in de toekomst? Het is sowieso een top wijf

Hobbykip | 16-03-21 | 20:48

Nou kijk eens aan, mijn stem op JA30 krijgt GeenStijl GoedKeuring.
Niet dat het veel uitmaakt, GlobSoc wint, mede dankzij de demonstratie van overheidsgeweld tegen mensen die opkomen voor hun rechten en vrijheden. Resistance is Futile.

pollens | 16-03-21 | 20:18

Partij tegen de Burger. Omdat naastenliefde het echte virus is, en alleen samen krijgen we u eronder.

*driftig formuliertjes printen doet*

VBO_B_Niveau | 16-03-21 | 20:18

Wat ik nog een beetje mis is een partij die op komt voor porno. Een partij die gaat strijden tegen wetten die zaken verbieden i.v.m. de goede zeden. Ik wil in de abri's gewoon posters zien hangen met cameltoes van een meter hoog. Het moet afgelopen zijn met die pop in de Efteling die maar blijft schreeuwen 'papier, hier.' Die pop moet gewoon cumshots uitdelen aan wilkekeurige voorbijgangers. Het moet allemaal eens weer wat makkelijker worden.

Leptob | 16-03-21 | 20:16 | 4

Een partij die goede zeden verbiedt. Films moeten minimaal 5 minuten dysfunctionaal naakt bevatten. Npo moet geheel topless. Alle amsterdammertjes worden geaderde dildo’s. Dat werk. I am in.

BobDobalina | 16-03-21 | 20:22

Er is flinke vraag naar porno maar geen enkele commerciele zender zendt het uit. Taak voor de publieke omroep, lijkt me!

Welke partij denkt er eigenlijk ook zo over?

SkepticalRealist | 16-03-21 | 20:24

En als u aan uw trekken bent gekomen hoort u het geluid van de azaan van de moskee op de hoek waar u niets tegen heeft ondernomen omdat u het te druk had met uzelf.

JvanDeventer | 16-03-21 | 22:16
▼ 1 antwoord verborgen

Hopelijk zijn er morgen nog massa's jeugdigen die hun stem niet laten bepalen door jarenlange indoctrinatie door hun D66/GL/PvdA-ouders: youtu.be/bWXazVhlyxQ

smdyasc | 16-03-21 | 20:16

Ik ga voor JA21. Jaren geleden vond ik Eerdmans al een goede gast en nu eigenlijk ook. Ik vond FvD altijd al erg extreem in Nexit-achtige standpunten en dat gezanik over referenda ging me ook altijd een beetje een stappie te ver, maar dit is precies wat aansluit bij wat ik denk. Twijfel alleen tussen Nanninga en Eerdmans, maar dat zal ik morgen in het stemhokje wel bepalen. Nanninga bleef in de eerste kamer, had ik dat nou goed begrepen? Anyway. JA21, ook gewoon om de kans op een kabinet over rechts te maximaliseren.

BBRDWR | 16-03-21 | 20:15 | 3

Eerdmans komt er toch wel in, Nanninga wil je er bij hebben.

pollens | 16-03-21 | 20:20

uiteindelijk zal je uit de EU moeten gaan of je wordt gewoon een staat van de nieuwe Europese Orde.

Adriel | 16-03-21 | 20:24

Het stembiljet was dermate groot , dat ik blij was , dat ik de PVV snel kon aanvinken. Stem nou maar PVV, dan komt er zeker een kabinet op rechts. Die kleine partijtjes zijn een verloren stem.

Sojev | 16-03-21 | 20:29

Voor mij van Haga stemmen, ben het in alles met die vent eens. Maar misschien alsnog Freek Jansen omdat ie hier weer eventjes onterecht door het slijk wordt gehaald. Misselijk.

Bert Konterman | 16-03-21 | 20:14 | 3

ja, ik zeg maar niks, anders krijg ik weer een zwitsal.

rechtsdwalendeautist | 16-03-21 | 20:24

Rake beschrijvingen waarbij die van Volt toch wel het mooiste is, m.i.

Maya de Blij | 16-03-21 | 20:10 | 1

Ik had een vermoeden van Soros sponsoring.. en het blijkt nog te kloppen ook!

cwi_client | 16-03-21 | 23:19

We hebben veel meer mensen in de Kamer en of regering nodig die zeggen wat ze bedoelen en bedoelen wat ze zeggen zoals een Hennie van der Most die helemaal geen opleiding heeft gedaan. En natuurlijk Sylvana. Die heeft dan nog wel een kappersopleiding heeft gedaan aldus Wikipedia.

Leptob | 16-03-21 | 20:07 | 4

We hebben mensen nodig die reeds jarenlange praktijk ervaring hebben in het echte leven, geen politici. Dus vakmensen. En die mensen, bewezen ervaren en succesvolle mensen, moet je flink gaan belonen voor hun bijdrage aan ons land. Niet 160000, maar gerust 500.000 . Dat zijn ze dan dubbel en dwars waard.

Milovsky | 16-03-21 | 20:11

@Juffrouw op de fiets | 16-03-21 | 20:17: jazeker

Milovsky | 16-03-21 | 20:39
▼ 1 antwoord verborgen

2 x PVV hier en dan Bosma, maar hoezo 1900 VVD stemmen? WTF.

Milovsky | 16-03-21 | 20:06 | 3

Trollen.

Gaat het niet dan? | 16-03-21 | 20:07

VVD gaat de verkiezingen dik winnen voorkom teleurstelling en handel ermee.

Graaf_van_Hogendorp | 16-03-21 | 20:08

@Graaf_van_Hogendorp | 16-03-21 | 20:08: om vervolgens weer demissionair te gaan toch? Want was is er dan wezenlijk veranderd sinds het laatste aftreden? Pinokkio zit er dan weer.

Milovsky | 16-03-21 | 20:12

Ik twijfel tussen Joost en Farid. Azerkan heeft humor, Joost is een droogkloot.

gestoptmetroken | 16-03-21 | 20:06 | 2

Ik vind Azarkan ook sterk. Maar dat ik dat vind zegt helemaal niets over wat ik vind van hetgeen waar Azarkan voor staat.

Leptob | 16-03-21 | 20:09

Geniet er nog maar van, maar dit is wat er gaat gebeuren: 1) coalitie VVD,D66,CDA en nog een partijtje. 2) Politieke affaires uit het Rutte-verleden blijven opdoemen. 3) D66 trekt stekker uit kabinet. 4) Rutte stopt ermee. 5) VVD implodeer door ontbreken nieuwe leider. 6) D66 en PVV strijden bij de nieuwe verkiezingen om de eerste plaats. 7) D66 wint en gaat over links een coalitie vormen. 8) Kaag wordt de komende 10 jaar MP. 9) Land naar de klote. 10) ik met m’n ballen in het zand op een zonnig eiland ver van hier.

AnitaDik | 16-03-21 | 20:30

@Zwizalletju | 16-03-21 | 20:17: Gisteren hoorde ik Rutte tegen Wilders zeggen dat hij met de PVV zou gaan praten als hij 1 standpunt zou laten vallen. Ik ben alleen vergeten welke dat was. Maar eerlijk gezegd had ik als Wilders zijnde gedaan. De realiteit is dat de PVV grote consessie zal moeten doen om ooit in een kabinet te komen. Met die concessies hou ik al rekening met mijn waarschijnlijke stem op de PVV.

Bootvisser | 16-03-21 | 21:04

@AnitaDik | 16-03-21 | 20:30: D66 de stekker uit het kabinet trekken? Nooit! Het zo lang en dikbetaald mogelijk in het pluche zitten is het enige doel van D66. Fuck principes, fuck democratie en natuurlijk, fuck het volk.

jemagookniksmeer | 16-03-21 | 21:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Greet & Fleur voor ons.

MoslimMolen | 16-03-21 | 20:04 | 2

Your name though... is dat wat ik denk dat het is?

Adriel | 16-03-21 | 20:05

Nu het almaar koud blijft in Europa en in Oostenrijk de sneeuw meters hoog ligt, switcht de weerman van RTL uit arremoede maar naar een scheurende ijsplaat op Antarctica. Het klimaat zal en moet immers gepusht worden.

Cassandra | 16-03-21 | 20:04 | 1

Wie was dat ?

Zwizalletju | 16-03-21 | 20:18

Toch nog zo veel mensen die anders stemmen dan je zou denken.
Ik doel op dat er soms geroepen word dat iedereen hier pvv is, en wat blijkt we zijn op geenstijl heel divers, alleen de vvd is minder gerepresenteerd.
Wat wel klopt want die oude vvd stemmers die weten de weg op het wereld wijde web niet. Die weten niet eens wat Rutte voor ze doet.

IPNP | 16-03-21 | 20:04 | 2

"die oude vvd stemmers die weten de weg op het wereld wijde web niet" Oude ex-vvd stemmer hier, sinds 1993/4 op het www (web) en daar voor al lang op Internet via allerlei andere protocollen . Wat wilt u zeggen?

Zwizalletju | 16-03-21 | 20:21

Veel VVD-stemmers gaat het prima voor de wind, die hebben wel wat nuttigers te doen dan hier een beetje reaguren.

Papa Jones | 16-03-21 | 20:24
-weggejorist-
Graaf_van_Hogendorp | 16-03-21 | 20:02 | 1

Baudet Ik kom maar weer eens niet opdagen. Ik kan geen verantwoordelijkheid dragen.

nietonredelijkeman | 16-03-21 | 20:02 | 1

Ik begrijp Wilders en Baudet wel.

Marielle kakelt overal door heen, laat haar gasten niet uitspreken, onderbreekt ze steeds. Nooit opgevallen?

Ik zap dan gewoon weg.

gaffelbaard | 16-03-21 | 20:31

Slotpeiling M. De Hond
VVD 32
PVV 22
D66 19
CDA 17

Patje | 16-03-21 | 20:02 | 4

Hertellings nu!

RickTheDick | 16-03-21 | 20:05

@RickTheDick | 16-03-21 | 20:05:
Mijn dooie moeder heeft in ieder geval niet gestemd. Ik hou dat graf nu in de gaten, het is hier verdomme geen Amerika!

Patje | 16-03-21 | 20:08
▼ 1 antwoord verborgen

Vandaag al geweest, samen met zoon die voor het eerst mocht stemmen...., Martin Bosma en Thierry Baudet...., laat de rest lekker de tering krijgen.....

Marcello | 16-03-21 | 20:02 | 1

Goed gedaan! Hier morgen 2x Thierry.

Goofje | 16-03-21 | 20:18

Ik snap niet dat Joost Eerdmans zo de hemel wordt in geprezen? De man heeft nergens echt het verschil gemaakt.

fapkoning40 | 16-03-21 | 19:58 | 5

Heeft goeie babbel.....

Koning BongoBongo | 16-03-21 | 20:17

De man heeft visie, denk de enige overgebleven echte en actieve fortuynist en het heel goed gedaan in Rotterdam.

Forwaards | 16-03-21 | 20:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja hoor, ze is om en daar heb ik niet eens mijn best voor gedaan. Het wordt 2 keer PVV. Eén voor Fleur en een voor Wilders

Abu Bachouca | 16-03-21 | 19:56

Valt er in ieder geval nog wat te lachen deze verkiezingen.

kleybeuker | 16-03-21 | 19:56

Helaas heeft Baudet het FvD naar de knoppen geholpen, ik ga voor lijst 2 Martin Bosma, beter een grote PVV dan nog wat zetels voor Baudet en hopen dat zich weer iets als FvD ontwikkeld maar met een stabielere top en bestuur.

Damoos | 16-03-21 | 19:54 | 2

Hier ook weer PVV. JA21 is in de toekomst misschien een kanshebber maar eerst maar eens zien of die club bij elkaar blijft. Eerdmans heeft wat dat betreft een slechte reputatie.

2voor12 | 16-03-21 | 19:57

Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden.

Vanilla | 17-03-21 | 08:24

Als je nog geen keuze hebt gemaakt bedenk dan of het effect gaat hebben op het welzijn van je kroost.
Lijkt mij het belangrijkste om aan te denken.

Gokmaar | 16-03-21 | 19:54 | 1

Dat vind ik het lastige. Bijna elke partij heeft einddoelen die ik van harte onderschrijf met het oog op mijn kroost. Eigenlijk heb ik 2 'angsten' ; teveel andere cultuur die nogal afwijkt qua normen en waarden van de Nederlandse en een te machtige EU.
Ik ben geen klimaatontkenner. Ik ben voorstander van dierenwelzijn. Ik wil echte vluchtelingen helpen in Nederland maar nog liever een veelvoud daarvan lokaal in hun regio. Ik ben voorstander van meer welvaart in arme landen. Ik heb niets tegen geloof achter de voordeur. Zelfs koning Willy mag blijven zitten waar die zit.

Maar alles wordt zo in het extreme gepropageerd dat elke coalitie en oppositie feitenlijk bezig zijn met een narcistische poppenkast.

Want ik denk wel dat wanneer wij allen onze extreme meningen een beetje indammen wij grootendeels bijna hetzelfde willen voor ons kroost of onszelf.

Bootvisser | 16-03-21 | 21:48

Ik sprak vanavond een vriendin van ons uit Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Dat is een cis country met nog geen 4 miljoen inwoners. Ik vertelde haar dat we in NL een nieuw parlement kiezen en dat er 37 verschillende partijen zijn. Oh zeg ze, wij hebben er nog meer. Het blijkt opnieuw: het kan altijd gekker.

Red shirt | 16-03-21 | 19:52 | 1

Is Tbilisi wat? Ben de laatste dagen aan het oriënteren, het heeft mijn interesse als het gaat om een tijd er te wonen en werken.

tjongerschans | 16-03-21 | 20:17

Nou net niet behept met ADHD, ontging me tijdens het lezen het ongetwijfeld subtiele verschil tussen de haatheks van BIJ1 en Annabel Nanninga. In de goede hoop dat mevrouw Nanninga inmiddels kersverse moeder is, in welk geval alle soorten van gelukwensen mevrouw Nanninga !, maar dan dus de dingen des echten levens.

Sylvana Simons is inmiddels oma. Zij heeft heur portie "minnaars" inmiddels wel gehad. En vooral op waarde weten te schatten. Wees geen Marco Borsato, laat staan een Leontien Ruiters: ga voor echte levenservaring. Stem BIJ1: doe het voor uw kleinkinderen.

Dit land: www.youtube.com/watch?v=RvDRUNsWO34

Hetkanverkeren | 16-03-21 | 19:52 | 2

Voor de kleinkinderen van oma Sylvana?. Misschien wel een goed idee, dan houdt ze nauwelijks tijd over om ze te indoctrineren

Abu Bachouca | 16-03-21 | 20:08

@Abu Bachouca | 16-03-21 | 20:08: Maar dat u zich, als verreweg langstlevende monarch ooit ever, zich tot ons niveau wenst te verwaardigen! Shaven haven: www.youtube.com/watch?v=yqrAPOZxgzU Kijk eerst eens naar uw eige halve kip voordat u zich druk maakt om de verboden vruchten uwer schoondochters!

Hetkanverkeren | 16-03-21 | 20:18

Goed stuk van Rossem, mag gezegd worden. Smaakvol en grappig.

Behangdelul | 16-03-21 | 19:51

Hou toch eens op met die leugens over FvD.

pjisonline | 16-03-21 | 19:50 | 6

Leugens? Elk woord was raak.
En je weet het.

Papa Jones | 16-03-21 | 20:26

@Papa Jones | 16-03-21 | 20:26: Raak is wat anders dan de waarheid. Zijn Joodse vriendin zei dat Baudet geen racist of antisimiet is. Eigenlijk hecht ik daar meer waarde aan dan wat/veel foute/domme appjes.

Bootvisser | 16-03-21 | 21:55
▼ 3 antwoorden verborgen

De gebruikelijke tijgers van de Tweede Kamer laten niks over van Sylvana Simons, mocht ze op een zetel plaatsnemen

Wc-kip | 16-03-21 | 19:49 | 4

Welke tijgers, lief kippetje? Ik zie een paar leeuwen, als in twee, en een iets groter aantal felle leeuwinnen. Maar geen tijger ook maar in de verste verte. Over welke usual suspects heeft u het nu precies?

Hetkanverkeren | 16-03-21 | 20:11

@Ploertendodert | 16-03-21 | 19:59: Het is heel simpel met dat soort mensen: lukt het haar wel, dan is het dankzij haar (ook al heeft ze maar 1 stem bijgedragen), zo niet dan is het de schuld van de ander.

ZOMG | 16-03-21 | 20:15

Voor halleluja hebben we al SGP

CarelJan7937 | 16-03-21 | 20:39
▼ 1 antwoord verborgen

Femke Merel zou prima bij FvD passen, FvD kan wel een goede vrouwelijke kandidaat gebruiken.

Mr_Natural | 16-03-21 | 19:45 | 3

Moet ze wel van lekker vrijen houden.

Gaat het niet dan? | 16-03-21 | 19:48

@Gaat het niet dan? | 16-03-21 | 19:48:
Wijntje erbij, komt helemaal goed.

Mr_Natural | 16-03-21 | 19:52

Gezellig. Vrijen voor Democratie.

Gaat het niet dan? | 16-03-21 | 20:07

Femke Merel weet het na in 30 fracties te hebben gezeten zeker: Het gaat het beste in je eentje.
(12 kandidaten op haar lijst Splinter)

TheOtherWhiteMeat | 16-03-21 | 19:43

Zag dat Kajsa "ik ben helemaal vóór democratie" Ollongren het briefgeheim heeft opzijgeschoven zodat haar enveloppencircus toch gewoon geldig is. Goh.

Valse_nootjes | 16-03-21 | 19:42

Nadat ik "hier" gisteren aankondigde , dat ik twijfelde tussen FVD of PVV , werd mij uitgelegd, dat de verschrikkelijke VVD en het net zo erge "kartel", alleen te verslaan zijn door een sterke PVV.
Ik heb deze uitleg ter harte genomen en vandaag voor de PVV gekozen !

Sojev | 16-03-21 | 19:41 | 8

@Gaat het niet dan? | 16-03-21 | 19:51:
Sojev kun je alles wijsmaken.
Hè! Moet ik weer een grap uitleggen.

Ruimedenker | 16-03-21 | 19:53

@Ruimedenker | 16-03-21 | 19:53: Ik kan wel tegen humor anders zat ik niet op deze site..Alles wijsmaken? Nou ik ben toch blij , dat ik PVV gekozen heb. Maar die karavaan van Baudet vond ik toch ook wel leuk. Beetje Trump gevoel, optimisme (tegen beter weten in). Maar serieus.. Bosma, dat is PVV voor mij !

Sojev | 16-03-21 | 20:02

@Sojev | 16-03-21 | 20:02:
Sportief!
By the way, ik heb ook PVV rood gekleurd.
Welkom bij de club ;-)

Ruimedenker | 16-03-21 | 20:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Het is het voor het eerst in jaren dat ik NPO kijk, maar wat een dom en sturend gewauwel van de presentator, ik stop er weer mee, waarom mocht Joost niet aan het woord na de onterechte verwijten van Esther?

smdyasc | 16-03-21 | 19:40

Dilan Yesilgöz-Zegerius deze keer

Mauritskade | 16-03-21 | 19:40 | 5

@BobDobalina | 16-03-21 | 19:54:
Een gepassioneerde vrouwelijke volksvertegenwoordiger en verder trouwens een vreselijk aardig mens
Die verdient mijn stem
Mevrouw Mauritskade zweeft nog tussen de Dierenpoezen, D'66 en VOLT
Dochterlief is actief D'66 lid en zoonlief laat het aan mij over wegens verblijf buiten NL (dus die gaat ook naar Dilan)
Een ratjetoe dus en dat is helemaal prima

Mauritskade | 16-03-21 | 20:12

Helaas bij de verkeerde partij.

Min. v. Communicatie | 16-03-21 | 20:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Bijna 2k GS lezers die stemmen op VVD, bizar!

Vackman | 16-03-21 | 19:38 | 8

@Ruimedenker | 16-03-21 | 19:50:
Grappig, toen ik links was, had ik een hekel aan de VVD, nu ben ik rechts en heb ik nog steeds een hekel aan de VVD.

Mr_Natural | 16-03-21 | 19:53

te triest voor woorden, je moet wel een enorme egoïst zijn om nog op partij Rutte te stemmen.

Milovsky | 16-03-21 | 20:01
▼ 5 antwoorden verborgen

En toch blijft het, Lijst 2, Nummer 7. Martin Bosma.

Sjembekje | 16-03-21 | 19:37 | 1

Kansloze missie, vanwege het cordon sanitaire om de PVV. Martin Bosma moet overstappen naar Ja21, dan kan de beste man mooi meeregeren.

B.Chamel | 16-03-21 | 20:35

Ik zou wel willen weten wat de redacteuren stemmen. Nanninga zal wel hoge ogen gooien bij Van Rossem, Mosterd stemt op Kwint, Pritt op iets met tieten, Spartacus op iemand die zich partij-ideoloog noemt, die nieuwe op Volt en Ronaldo weet ik niet, misschien wel op Tjerrie omdat hij het stiekem toch zielig vindt dat hij zo kapot is gemaakt (of beter: zichzelf zo kapot heeft gemaakt).

beldewouten | 16-03-21 | 19:37 | 11

Pritt stempt PVV.

iB€€R | 16-03-21 | 20:16
▼ 8 antwoorden verborgen

Morgen gaat mijn zoon voor het eerst stemmen. Hij is verstandelijk wat minder begaafd dan gemiddeld maar verheugt zich al tijden op zijn stemrecht. Is er erg mee bezig. De overheid heeft daar de site hoewerktstemmen punt nl voor in het leven geroepen. Onder het tabje Oefenen met stemmen kun je, de naam verraadt het al, oefenen met stemmen. Behalve dat het niet werkt.

Juffrouw op de fiets | 16-03-21 | 19:35 | 7

@BrutusBosch | 16-03-21 | 19:56: Yep. Bizar snel. Paar weken geleden nog op de IC en nu weer hele dagen naar school alsof er niets gebeurd is. Volwassenen (is hij nu ook) revalideren maanden na een grote openhart operatie. Ik prijs onze zegeningen.

Juffrouw op de fiets | 16-03-21 | 20:07

Een simulatie voor politiek in theorie. Net als de praktijk, daar werkt het ook niet!

Aisie | 16-03-21 | 20:20
-weggejorist-
dirac | 16-03-21 | 20:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik hou het toch maar op Partij voor de Dieren, ook al doet de nieuwe lijsttrekker het tamelijk matig..
Nogal wat Nederlanders namen elkaar de maat over de Corona-maatregelen en de navolging ervan; zou mooi zijn als al die moraalridders zich ook eens wat meer in de oorzaak van deze pandemie zouden verdiepen..
Wat betreft Femke-Merel: leuke meid, ze bedoelt het vast heel goed allemaal en er is vast nog wel een leuke vacature bij de plaatselijke Etos ofzo..

Frits_Binkestein | 16-03-21 | 19:34 | 4

Je stemt op de PvdD en daarna schiet je een Merel neer, typisch.

Mr_Natural | 16-03-21 | 19:36

Partij van de Dieren: COVID-19 is van dier op mens overgesprongen. Daarom onze veestapel verkleinen.

Laat me niet lachen. Wát een drogreden.

Highwoodman | 16-03-21 | 19:58

@Mr_Natural | 16-03-21 | 19:36: haha integendeel, ik wens haar alle succes bij het vinden van een baan of andersoortige bezigheid op haar niveau..

Frits_Binkestein | 16-03-21 | 21:08
▼ 1 antwoord verborgen

Kan iemand dat filmpje plaatsen waarin Rutte per ongeluk zegt dat hij na de verkiezingen als kamerlid in de kamer zit.

Patje | 16-03-21 | 19:32 | 5

@Ruimedenker | 16-03-21 | 19:34:
Haha nu ben ik weer een aantal weken van GS weg om nonstop van zulke filmpjes te kijken. Maar zonder dollen het kwam echt ergens voorbij.

Patje | 16-03-21 | 19:39

Dat klopt ook. Hij is toch #1 op de lijst? Pas als het nieuwe kabinet rond is, gaan de nieuwe ministers weg uit de kamer. Want indien ze niet opnieuw minister zouden worden, dan zitten ze graag in de kamer (of zeggen dat in ieder geval) en dat kan alleen als ze hoog op de lijst staan en hun lijst genoeg zetels heeft.

SkepticalRealist | 16-03-21 | 20:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij1 heeft toch betere kandidaten dan die kutheks? De nr 9 bijvoorbeeld heeft de nodige films opgenomen die een stuk interessanter zijn dan alles wat die kutheks heeft gedaan bij elkaar.

ZOMG | 16-03-21 | 19:30

Leuk dat GeenStijl alweer een voorselectie doet van de partijen...
Want wie moet ik nu kiezen als ik op 'Lijst Henk Krol' wil stemmen?

TheOtherWhiteMeat | 16-03-21 | 19:29

Kaag wordt sowieso vice-Premier.

Ruimedenker | 16-03-21 | 19:29 | 5

@Koning BongoBongo | 16-03-21 | 19:52: Nee hoor, dat laatste geloof ik niet. Daarvoor geldt hetzelfde verhaal als voor de EU: als het niet werkt, heb je meer EU nodig. Als het in Nederland niet goed gaat, moeten we nog meer D66 stemmen.

FrankVeer | 16-03-21 | 20:25

@Bongo: en gij geleuft da?

zwarte_weduwe | 16-03-21 | 20:29

Ze zei het echt: Internationale verdragen zijn veel te belangrijk om door het gewone volk te laten beoordelen; dus daarom geen referendum. Met zo'n schandalige arrogantie is zij rijp voor het torentje.

langelat | 16-03-21 | 21:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Al die verkiezingstopics zijn vreselijk saai voor iemand die niet stemt. Ik zal blij zijn als het voorbij is. Maar ja, dan krijg je nog de analyse van de uitslagen, de vorming van het kabinet, de verliezers die vluchten in een burgemeesterschap, de winnaars die glunderen in tv-programma's, de klootzakken die beweren het alleen te doen voor het landsbelang en natuurlijk de coronasmoezen voor alles wat er verkeerd is gegaan. Kunnen we een verkiezingsvaccinatie krijgen?

Albert61 | 16-03-21 | 19:29 | 2

Als je niet stemt, heb je sowieso geen reden om te klagen. Dus hou aub uw muil.

Vackman | 16-03-21 | 19:42

Elke stem voor méér Europa is een stem voor minder democratie.

Ruimedenker | 16-03-21 | 19:28 | 2

En meer nivellering & bureaucratie

JB86 | 16-03-21 | 19:49

Nog minder zult u bedoelen .

Koning BongoBongo | 16-03-21 | 19:53

Morgen vanuit hier 2 linkse stemmen voor Martin Bosma. Aanpakken dat dédain, moreel superieure volk en vooral de NPO indoctrinatie. Heerlijk!

Hollandse_blauwe | 16-03-21 | 19:26 | 2

Geweldig om te horen! Ik zou willen weten hoeveel het percentage mensen zijn die van links naar rechts zijn gegaan en van rechts naar links. De ratio moet in het voordeel van rechts zijn.

Adriel | 16-03-21 | 19:28

@VoltaireJohn | 16-03-21 | 19:28: LInks en rechts zijn verkeerstermen, in de scheepvaart heb je dan weer bak en stuurboord. Politiek gaat over standpunten. En dan heb je ook nog regionale en landelijke verschillen. Lokaal (020) de kroegtijgers van de VVD. Landelijk SP.
Amsterdam kan wel wat VVD gebruiken en op landelijk niveau is de menselijke maat zwaar zoek en kan dus wel wat meer SP gebruiken.

Rutte is een prima regelaar, maar de menselijke maat is zwaar zoek.

CarelJan7937 | 16-03-21 | 20:24

Welke ministerspost zou Rob Jetten krijgen ?

Trumme | 16-03-21 | 19:26 | 2

Buitenlandse zaken natuurlijk. Lekker veel reizen, dat vind hij prachtig.
En op bezoek naar Iran neemt hij wel weer een vriendin mee die speelt zijn vrouw te zijn.

2voor12 | 16-03-21 | 19:30

The Ministry of Silly Talks.

Mr_Natural | 16-03-21 | 19:33

Ik heb een psychiatrische ziekte. Ik leg constant steeds maar weer allerlei verbanden waarvan mensen zeggen dat die helemaal niet bestaan. Als ik het kleurtje van de PVV zie denk ik ook weer wat. Ik moet eens stoppen met denken.

Leptob | 16-03-21 | 19:26

M'n ouders stemmen meestal CDA en hebben beiden dit keer "uiteraard!" op Omtzigt gestemd (en dat per post). Morgen ga ik mooi PVV stemmen en dan op Bosma. Ik roep alle twijfelaars hier op om ook PVV te stemmen zodat ze groter blijven dan Dela66, of nog mooier: stel dat de media het zo gaat spelen dat het een zogenaamde nek-aan-nekrace is tussen Rutte en Kaag dan kan Wilders toch ineens als de grootste uit de bus komen (mits Pvv-stemmers niet ineens strategisch gaan stemmen).

Hoe dan ook: maak PVV zo groot mogelijk! Al is het maar om die dedaine idioten van Dela66 te dwarsbomen!

Ome_BW | 16-03-21 | 19:24 | 5

@tjongerschans | 16-03-21 | 19:25: In ieder geval waar ik woon is Wilders geliefd bij de mensen, dus die stemmen hebben we mooi te pakken.

Adriel | 16-03-21 | 19:27

@tjongerschans | 16-03-21 | 19:30: Gewoon PVV stemmen, het idee dat D66 de 2e partij kan worden is echt een gruwel-idee. En mocht er toch een serieuze tweestrijd gaande zijn tussen VVD en D66 (wat ik betwijfel) dan kan PVV alsnog de grootste worden omdat VVD terrein verliest aan D66 (zodat PVV op 26 zetels komt, en vvd/d66 op 25). Hoe dan ook: PVV! :)

Ome_BW | 17-03-21 | 00:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ga uiteindelijk toch ook voor Thierry, heb een hoop mensen die normaal niet zouden gaan stemmen over kunnen halen ook op FvD te stemmen. Hoop op een hoop zure blikken morgen. En heb daar wel een goed gevoel bij, en anders ikzelf wel. Peilingen kloppen van geen kant naar mijn idee. Ik verwacht en hoop dat Geert de grootste wordt dit keer.

Vackman | 16-03-21 | 19:24

Thierry laat het afweten bij het debat van de kleintjes op de staatsomroep. Jammer

C1O2 | 16-03-21 | 19:24 | 2

En nu zitten er twee vrouwen in hetzelfde kleur jurkje...

BrutusBosch | 16-03-21 | 19:27

@BrutusBosch | 16-03-21 | 19:27: Als de vrouwen het voor het zeggen hadden was dat ook nog een hoofdstuk in de parlementaire geschiedenisboeken geworden...

Aristotalloss | 16-03-21 | 20:00

Debat op NL1. Waar is Thierry om zijn partij te vertegenwoordigen? Juist ja.

Highwoodman | 16-03-21 | 19:23 | 10

Je zet je partij gewoon op een hele rare manier neer als je last minute Sjaak afhaak bent. Maar goed, de Thierry maakt wel vaker interessante keuzes welke niet geheel in het partij belang zijn. Daardoor is nu onder andere Ja21 ontstaan.

Het had zo mooi kunnen zijn.

Highwoodman | 16-03-21 | 19:43

Op NL1 .... dat is geen debat maar wordt gesteggel onder gelijkgezinden op links . De een gaat wat sneller naar de EU dan de ander.Geen plaats voor andersdenkenden.

Koning BongoBongo | 16-03-21 | 19:58
▼ 7 antwoorden verborgen

Als je nog twijfelt tussen pvv en fvd kun je ook beide vakjes rood kleuren, zei mijn vriendin Lisa.

BobDobalina | 16-03-21 | 19:23 | 6

@Koning BongoBongo | 16-03-21 | 20:02:
Het spelletje hide the BongoBongo is ze goed in!

penis-aqua-rosA | 16-03-21 | 20:24

@Koning BongoBongo | 16-03-21 | 20:02: linkse dames kunnen heel lekker vrijen.

BobDobalina | 16-03-21 | 20:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Democratie is een religie. Het is daarom mijn principe om niet te gaan stemmen.
Of eigenlijk: ik ga wel naar het stembureau, maar stem ongeldig. Voor de foto en omdat ik het partijstelsel ook 'ongeldig' vind.

Omdat dit stelsel al jaren niet meer democratisch is.
Omdat de EU al jaren bezig is met een ideologische machtsgreep.
Omdat miljoenen Nederlanders al jaren niet meer worden vertegenwoordigd.

Maar als ik geldig zou gaan stemmen: Geert Wilders, PVV.

Mensdier | 16-03-21 | 19:23 | 7

Flapdrol.

frickY | 16-03-21 | 20:18

Gewoon gaan stemmen, mens/dier!

Min. v. Communicatie | 16-03-21 | 20:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Volgens het Kartel is het nu tijd voor D66, vandaar dat deze verkiezingen ook totaal geen zin hebben, D66 zal en moet iig 2e partij worden en als het kan VVD inhalen. Het is zo besloten...

tjongerschans | 16-03-21 | 19:21 | 6

Onzin... tis een zelfingenomen partijtje gewoon pvv stemmen en afstraffen dat gespuis met hun biomassa en open grenzen!

Hollandse_blauwe | 16-03-21 | 19:24

Laat je nog gekker maken door de media. D66 heeft goed gebruik gemaakt van het geld. Verwacht er bar weinig van.

Vackman | 16-03-21 | 19:36

Zo lijkt het wel. Maar 4 jaar geleden moest het Klaver worden en kijk hoe die eindigt...
Belangrijker, hoe snel wordt er bezuinigd, hoe hatd en hoe lang zal het kabinet blijven zitten? Want realistisch lijken de verkiezingsbeloftes niet echt. 1,5 jaar?

Bataafje | 16-03-21 | 20:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Dion "wijvonmeppert" Gruisch?

SDI | 16-03-21 | 19:21 | 3

Oh, is hij al veroordeeld door een rechter dan?

2voor12 | 16-03-21 | 19:23

Ze werd daarna wel getroost door de harde piemols van zijn lijfwachten.

BobDobalina | 16-03-21 | 19:26

Ik ga toch maar voor Ries. Die eerste zetel voor Code Oranje gaat toch meer doen dan de 25e voor PVV. En ik ben ook gewend om op partijen te stemmen die de kiesdrempel niet halen (geenpeil), dus dat maakt me ook niet uit!

Pierke Smulders | 16-03-21 | 19:21

Ik blijf onverdroten hopen op de socialistische revolutie en stem SP. De enige normale links partij die nog over is.

ZureKoek | 16-03-21 | 19:21 | 3
-weggejorist-
HeeHaaaai | 16-03-21 | 19:22

He verdorie, weggejorist voor ik het las. Dat zijn altijd de besten.

ZureKoek | 16-03-21 | 19:27

Ik doe met je mee, denk ik. Twijfel nog een beetje, maar ik vertrouw die SP’ers tenminste.

beldewouten | 16-03-21 | 19:32

Geert Wilders bij Denk? Hahaha!

ik.zou.haar.doen | 16-03-21 | 19:20
-weggejorist-
HeeHaaaai | 16-03-21 | 19:19 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Net naar huis gestuurd door het stembureau. Zwitsals mogen niet stemmen. (Ik had ook niet die babykrul moeten doen)

Patje | 16-03-21 | 19:19

Woke Haatmachine Sidney Smeets klinkt aantrekkelijk.
Of het wordt Baudet.

oplichter | 16-03-21 | 19:19

Goed, ik heb vanmiddag bij Maurice de Hond op zijn uitnodiging via notities.peil.nl al aangegeven dat het weer FvD wordt, net als in 2017 en de tussenliggende EU en PS verkiezingen. Vanwege het programma van FvD en ook vanwege Baudet , een miskend en zwart gemaakt genie.

Zwizalletju | 16-03-21 | 19:18

DFP! Vooral nu!

keestelpro | 16-03-21 | 19:16 | 1
-weggejorist-
HeeHaaaai | 16-03-21 | 19:20

Vanmorgen al gestempt.
FvD > Thierry Baudet!
Dit is de enige partij rechts van de VVD die potjes kan breken.
Vrijheid voor de 98% van de mensen die slechts een kleine kans hebben om ernstig ziek te worden van Corona.
En dat geouwehoer over racisme... Dat is schromelijk overdreven door de incompetente backstabbers van JAtten21! (En de Amsterdamse kliek die hen steunt...)

Aristotalloss | 16-03-21 | 19:16 | 2

De potjes waar u het over heeft, zijn dat de glazen potjes van FvD zelf? Dat zijn namelijk de enige die ik ze heb zien breken de laatste maanden..

Rest In Privacy | 16-03-21 | 19:22

M’n vrouw en ik hebben zojuist onze stem uitgebracht.
Eerst netjes gevraagd of het mocht, we zijn niet oud en niet zwak.
Was geen probleem, graag zelfs.
Allebei PVV.

Ruimedenker | 16-03-21 | 19:16
-weggejorist-
mocroGS | 16-03-21 | 19:15 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

En toch blijft het Fleur Agema - PVV.

Kudtkip | 16-03-21 | 19:15

Wordt gewoon weer een VVD dus.

SinisterNL | 16-03-21 | 19:12 | 4

@BrutusBosch | 16-03-21 | 19:17: Hier nog twee van Dissel aanhangers, Tijdens onze academische medische opleiding geleerd de gepromoveerde opleiders met hoogachting te bejegenen. Weer 2x VVD.

Smoelensmid | 16-03-21 | 19:28

Heel verstandig.

BobDobalina | 16-03-21 | 19:30
▼ 1 antwoord verborgen

Hoeveel tijd gaat daar nou zo inzitten? Zo'n topic tikken?

Leptob | 16-03-21 | 19:10 | 1

Iets langer dan in het partij programma van de vvd

Masteryu | 16-03-21 | 19:16

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl