Asjemenou. Horeca gaat kapot
Nieuws die u wist dat zou komen - uit protest gaan de terrassen NIET open
Foto uit de tijd dat Ronald Koeman nog bondscoach van het Nederlands elftal was.
Ongelooflijk nieuws over de heilige grond waar u vroeger uw biertje dronk, uw jenever dronk, uw jenever naast uw bier dronk, uw vrouw/man ontmoette, vrienden maakte en weer vriendschappen verbrak, de barman in de maling nam, verhalen verzon, leerde klaverjassen, in de plee kotste, de krant las, in de lampen hing, op de bar stond te dansen, onder de bar lag te slapen, opschepte over dingen die helemaal niet gebeurd waren, klappen kreeg van de uitsmijter en nog veel meer dingen die tegenwoordig hartstikke verboden zijn. DE OMZET IS GEDAALD. "Met name cafés en hotels zijn afgelopen jaar hard geraakt." Eigenlijk gaat iedereen kapot, op deze manier, en uit protest gaan de terrassen morgen.... toch niet open. Wat nou zo fijn is, is dat de ondernemers heel veel perspectief wordt geboden. O nee toch niet.
Social
Reaguursels
Inloggen“Neem gerust een foto van mijn terras, maar zet er mijn nieuwe A6 45TFSI niet op, want Jan Publiek moet geloven, dat het slecht met me gaat “
Die bij ons heeft 1 café en rijd in een 2 jaar jonge Porsche Panamera 4S. Maar dat zal wel een uitzonderings geval zijn.
De horeca gaat niet alleen kapot aan de Corona (of eigenlijk dat maatregelen van het faalkabinet).
De horeca gaat ook kapot aan de brouwerijen.
Alle horecapanden zijn bezit van de brouwerijen die daar zonder ondernemersrisico een enorme huur voor vragen. En als verplichting in het huurcontract mag de kroegbaas niet kiezen waar hij zijn bier koopt en is hij verplicht om het voor de dubbele prijs ten opzichte van de supermarkten te kopen bij diezelfde brouwerijen die hem met de huur al een poot uitdraaiden.
Mijn voorspelling toen dit idee een paar weken geleden opkwam, was: ze hebben wel een grote mond, maat als rasechte NLers hebben ze niet het lef. Qed.
Ik maak me over de lokale horeca ploert weinig zorgen. Voorlopig zijn zijn prijzen al met 15% gestegen. Èn hij toucheert NOW geld. Nou betaal ik dus dubbel. De beste man wil gewoon op oude voet verder gaan. Maar dat ga zo niet werken vrees ik.
Precies hetzelfde als met een niet nader te noemen gay horeca bedrijf uit Tilburg. Dik NOW vangen, prijzen verhogen, SBS6 hier, omroepen meepakken, jarenlang tonnen winst maken en nu zielig lopen doen met inzamelingsacties. Want we hebben het zo zwaahaaaaar. Hij vertelt er dan weer niet bij dat hij constant de verzekering tilt, voor de overheid werkt als ambtenaar en dus gewoon een dikke boterham heeft. Walgelijke praktijken.
Aan deze kant ook geen medelijden met de lokale horeca. De meeste van hen zijn miljonairs die nu van de NOW etc. etc. en hun kluizen met zwart geld het makkelijk volhouden.
@Graaier | 01-03-21 | 17:17: miljonairs van now?
Kwal, je weet totaal niet wat je bazalt. Hou aub je mond vanuit je maandelijks betaalde ballen baantje
Dan schrijft de volkskrant dat de verhoging van de koopkracht "op het bordje komt van de volgende generatie". Ik sta perplex;
1. Welke verhoging van de koopkracht?
2. Volgens mij hangt er een heel erg andere donkere wolk boven het financieel welzijn van de volgende generaties.
Zijn zij nou zo dom of is er iets waarover we niet dienen te praten.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
Volgende generatie die nog geboren moet worden
@SinisterNL | 01-03-21 | 16:31: Nou ik ben bang dat die generatie al lang in de studiebanken zit of zelfs al kort is begonnen met werken.
Ik lees het als, de kosten van de nu door de partijen beloofde verhoging. Ergo, ze beloven nu van alles en de volgende generatie krijgt de rekening.
Zoals altijd zeer lezenswaardig incl reacties.
maurice.nl/2021/02/28/gesloten-terras...
Ach, in de horeca is het glas altijd halfvol.
De rest is schuim of ijsblokjes.
Dat is dan 3,85 € meneer, was alles naar wens?
En de dames die met opwaaiende zomerjurkjes en gillend geile damesdijen graag zitten te kletsen met hun brunette vriendin, terwijl ze zelf natuurlijk met hun blondine-hoofd de Queen Bee zijn, zou ik willen uitnodigen op mijn zolderkamer, die ik eerst grondig zal luchten, want dames houden van alles schoon en kort geschoren.
Ok, ik zal er een paar voor je over laten. Ik ben echter ook flink tekort gekomen de afgelopen maanden.
De laatste keer betaalde ik 4,20 voor een duimpje pinot op een terras in Tilburg. Blowen is goedkoper.
Als ik die gestage groei tussen 2014 en 2019 zie komt het vanzelf wel weer goed.
Ik heb 50 jaar veel geld naar deze instellingen gebracht en nou wordt het allemaal opgeheven ? Waarom, heb er best veel gein gehad. Mag het niet meer van de regering ?
En dan die dronken vent, belt iedere dag de bar bezitter op en vraagt wanneer zijn tent weer open gaat. Na een week is de bezitter het zat en zegt" na Pasen, maar u heeft dan huisverbod, u komt er niet in". De dronken man lalt in de telefoon " Ikke wil er niet in, ikke wil eruit!".
Dronken mensen doen domme dingen. Vergeten grenzen. En horecabazen denken alleen aan geld in de lade. Dus ik ben nog niet voor.
youtu.be/VXED2AVlbR0
@passie66 | 01-03-21 | 15:12: Ik zet je bij mijn favorieten.
Als ze nou wat meer verkopen in Box 4 zouden doen (zoals ze het ook onder de maas doen) dan zou de horeca er een stuk beter voor staan.
Met dit heerlijke weer merk ik pas hoeveel ik het gluren naar de jonge vrouwen in iets te zomerse jurkjes en rokjes mis deze tijd van het jaar.
Beslist geen last van. De meiden hier aan de kassa (ik was zelf lang geleden caissière) der supermarkten en dan vooral het jonge spul. Niet allemaal, maar dan dat tutoyeren. Precies 0 disrespect. Zullen het mijn grijze haren zijn.
Vakken vullen, achter de kassa. Dat ik het zelf deed studeerde ik aan de HEAO. Ik zal er wat mensenkennis hebben opgedaan. Niet per se meer, maar beslist anders dan aan de HEAO. Ik vind het nog steeds prima.
Een virus laat zich niet voorspellen of controleren en je kan er van alles van vinden, denken en/of willen maar dat virus luistert niet. Je kan dus zeggen we willen 10 maart weer open maar daar heeft een virus verder geen boodschap aan. Dat gemekker om perspectief is derhalve stompzinnig en zinloos, dat bepalen wij niet.
Verder al die vingerwijzende zeurkousen die Rutte dit en Hugo dat blèren.
Tuurlijk alles kan open. Maar alles heeft een prijs. Welke prijs wil u betalen?
Want voordat je zegt dat je de kosten wel wil betalen, zou je niet eerst uit gaan zoeken wat die kosten eigenlijk zijn?
Dan kan je namelijk een goede afweging maken. Dus hoeveel doden gaan er vallen? Hoeveel mensen gaan er doodziek worden? Hoeveel daarvan met langdurige problemen?
En hoe staat dat tegenover een paar mensen die minder/geen winst maken of zelfs failliet gaan.
Ik ben benieuwd. Want als de IC's vol liggen en de ziekenhuisbedden ook dan heeft dat nogal een neveneffect he. Dan kan je al snel spreken dat iemand die een ongeluk heeft gehad niet is gestorven met corona maar wel dankzij alle mensen die vinden dat alles open moet.
Als de ziekenhuizen bomvol liggen omdat alles open is dan is draait men de kritiek zo dat de frame dat Rutte en Hugo ruk fier overeind blijft staan .
Welke prijs ik wil betalen? Alsof ik een keuze heb. Je laatste alinea begint met als. Wat wil je nou eigenlijk zeggen?
Als de regering iets sneller geweest was met vaccineren, als hugo de sneltesters niet verlummeld had, als de bejaarde beter beschermd waren, als....... wel veel als zo.
Buiten kan gewoon open. Besmettingsgevaar vrijwel nihil. Betere handhaving ook op terassen dan in de parken. Het levert geld op ipv dat het geld kost. (Politie en schoonvegen enzo)
Nu je het toch vraagt - 5.000 doden oversterfte. Make that 8K.
Beetje bieden en loven nietwaar, bij een ontspoorde griepachtige epidemie.
Bij een gemiddeld jaarlijks aantal doden in NL van 150K is die afwijking marginaal.
O ja, en dat gezeik over vol liggende IC’s hangt me na een jaar ook mijlenver de keel uit.
In dier voege: als de geschreven pers toch al een loopje neemt met ons Nederlands, kan dan België alsjeblieft ook de NPO overnemen? www.youtube.com/watch?v=invmg6j90uE Maar dan wel een beetje rap graag!
Hadden we anders verwacht dan?
En dan te bedenken dat die hele sluiting van de horeca allemaal terug te voeren is op 1 enkel incident hier net over de grens waarbij een twintigtal mensen besmet zijn geraakt op een privefeestje in een restaurant waar iedereen mekaar heeft lopen knuffelen. Totaal niet representatief voor de horeca wat daar gebeurd is.
Kijk, dat je de tenten waar de mensen hutjemutje bovenop mekaar staan even dichtgooit, dat kan ik billijken. Maar dat ze ook de restaurants dichtgooien slash opofferen, nee, dat slaat echt helemaal nergens op. Dan kunnen we net zo goed een maagd offeren als je het mij vraagt.
België heeft vorige week al aangekondigd dat de horeca zo wie zo tot 02 april dicht blijft, dus reken er maar op dat dat hier ook gaat gebeuren !
@A333aan | 01-03-21 | 14:54: Ik geloof dat 15 maart alles weer mag, ook al staat corona ons aan de lippen en zijn alle IC's vol. "Mark" my words
De slijterijen aan de andere kant beleven een gouden eeuw.
Het klinkt overigens heel hard maar als ondernemer moet je creatief zijn. In goede tijden en slechte tijden. Je moet hard werken maar ook inspelen op de huidige situatie of die nu rampzalig is of niet. Never waste a good crisis is eigenlijk wel het summum van goed ondernemerschap. Als ondernemer kan je vreselijk veel en goed verdienen maar je kan ook vreselijk veel verliezen. Dat hoort bij het vak. Als je heel veel zekerheid wil hebben moet je ambtenaar worden, als je meer zekerheid wil hebben dan ondernemen dan moet je werknemer worden. Als je ondernemer bent dan moet je gewoon beseffen dat Nederland geen communistisch land is en dat je blij mag zijn dat je al bijstand krijgt.
Hard?
Ja.
Maar het is wel zo.
Laatst een visser gezien die post-Brexit naar de EU gaat verhuizen omdat hij zijn vangst niet meer kwijt kan dankzij Farage, Johnson e.d. rot voor hem natuurlijk maar je moet als ondernemer risico nemen en weten dat het geen boom is waar geld aan groeit zonder risico. Is ook vervelend. Maar daar kies je voor.
Gooi de horeca maar weer open voor mensen met een vaccinatiebewijs.
Goedemiddag mevrouw Kaag. Net wakker en direct in de segegratiemodus! Doe eens een beetje rustig. (ik geef het antwoord alvast: Wappie).
Narcist!
Als we dat nou eens gewoon aan de markt overlaten. Dat we straks kroegen hebben waar iedereen naar binnen mag, en kroegen, ""veilige"" kroegen zegmaar, waar je alleen naar binnen mag als je een vaccinatie-außweis kan overleggen.
Wat is dat toch met die liberalen dat ze zich overal tegenaan willen bemoeien?
Een grote Gele ster op je borst met "geimpft" en je mag naar binnen van mevrouw Kaag.
@VanBukkem | 01-03-21 | 15:00: Ah u bedoelt kroegen waar alleen angstige gevaccineerde schijthuizen bijeen durven komen...... nee daar stink het mij teveel naar schapenpoep.
Eigenlijk zou dit kabinet elke inwonereen thuistap moeten geven zoals elke asielzoeker een Miele krijgt.
Ik vind dat de regering een model moet maken om deze faillissementen tegen te gaan. Bijvoorbeeld de btw een half procent op het bier verlagen, maar alleen als de kastelein drie kinderen heeft. Ook de terrasbelasting kan opgeheven worden bij restaurants op de snelweg. Met deze drastische maatregelen is er misschien nog iets te redden.
Ze zullen eerder Zuid-Europa nog wat miljarden toestoppen !
Die overigens nooit terug zullen komen.
Ik vind het een méér dan grof schandaal !
Wanneer bent ú voor de laatste keer lazarus geweest in de kroeg?
Kan het me niet heugen.
1991 heb ik mij later laten vertellen.
Zou het bij alle consternatie niet het beste zijn om die hele malle lockdown op te heffen, Rutte met z’n rivm, omt en andere idioten weer terugsturen naar de krochten waar ze vandaan komen?
Kan 99,99999999999999% van NL gewoon weer verder.
Vast zetten zoals Sarcozy !
Nee, want zonder Rutte c.s. gaan we allemaal dood, weet u nog?
@A333aan | 01-03-21 | 14:50: Iets langer dan...
Ik zou willen adviseren wel de terrasverwarming aanzetten en niet opengaan.
Dat zal de dubbel leren.
Wat zal Groenlinks dan van slag zijn!
Terrassen gewoon opzetten maar de tent dicht houden en dan half Nederland uit nodigen om plaats te nemen !
Zou een mooi "stil protest" zijn....
@A333aan | 01-03-21 | 14:51: En gewoon een klein flesje meenemen van huis.
Terrassen dichthouden is deugen en indekken door politici: zie ons eens goed beleid voeren en wij zijn niet verantwoordelijk voor coronadoden.
Dat ondertussen iedereen toch in groepjes bij elkaar zit/staat is een werkelijkheid waar politici niets aan hebben.
Ach, de horeca. Ik kwam al zelden nog in restaurants, tenzij ik van tevoren wist dat de kwaliteit echt goed was. Dan mag het ook wat kosten. Als je zelf een beetje kan koken valt 80% van wat je wordt voorgezet door "de chef" tegen.
Laatste keer een "trio van lam" waarbij 2 van de 3 ranzig taai, en vet waren: uiteraard teruggestuurd naar de keuken. Uitleg van de bediening: "de kok vond het al wat vet eruit zien toen het binnen kwam. We kunnen u een koffie van het huis aanbieden?". Nee tut, 2/3 van mijn hoofdgerecht á 22 euro was niet te eten en mijn humeur is verpest. Zoek het uit met je gratis kopje koffie.
Het speciaalbiertje op de kade in de lentezon met een bittergarnituurtje erbij, dat mis ik dan weer wel.
Ik las trio met lam.
Met een oorlam erbij?
22 euro en dan klagen? Beetje dedain kan U niet ontzegd worden. Nederlander.
Ach, meneer kan zelf een beetje koken; trio van de lam waardeert ie laag maar een bittergarnituurtje mnom mnom mnom.
Het mag wat kosten een hoofdgerecht 22 euro.
Misschien is het leger des heils iets voor U.
Geestig, commentaar hebben en doen alsof u verstand van eten heeft maar wel naar vreetschuren gaan die een "trio van lam" op de kaart hebben staan. De jaren 90 belden, ze willen hun gerecht terug..... Oh, en 22 euro voor een hoofdgerecht met lamsvlees is een keurig prijs en het land zit vol goede restaurants.
Eerlijk gezegd kan ik me er maar weinig meer van herinneren, van mijn belevenissen in de horeca. Eigenlijk is het gewoon 1 groot zwart gat als ik eraan terugdenk.
Maar ik ben blij dat ze de deuren weer open gooien. Fuk die cojonamaatregelen.
Een soort darkroom zeg maar?
@goedverstaander | 01-03-21 | 14:38: En dan de deuren ineens opengooien, oeeh schrikken.
Ik heb 500 euro tegoed achter de bar van mijn lokale boozer. Ik wacht liever even tot ik met een t-shirtje buiten kan zitten voordat ik dat op begin te souperen.
Maar gelukkig zijn kerk en moskee wel open.
Wat schuift daar een kopstoot? Of krijg je die gratis als je het vraagt.
En dan lopen de coffeeshops nog als een tierelier. Of vallen die niet onder horeca?
Wiet weet mag het zeggen.
Zoek de betekenis van horeca even op.
Die moeten toch ook gewoon om uiterlijk 9 uur dicht? Das dat tietelier zal ook wel meevallen.
In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Jesse Klaver de nieuwe bondscoach gaat worden en met een LGHBT team, aangevuld met vluchtelingen uit Ruwanda, de wereld-cup gaat binnenhalen. Wat een genie die man!
Ik heb het ook gehoord, hij zit nu bij de kapper om zijn krullenbol stijl te maken.
Het aantal trauma's dat ik aan de horeca heb overgehouden is niet op de vingers van mijn handen te tellen, maar toch het volgende: we hebben een Brandweer en zulks die preventief vuur weten te voorkomen. Althans de narigheid ervan. We hebben BOA's en hier en daar zelfs heuse politieagenten.
En we hadden de Veiligheidsregio's voor het betere maatwerk. Wat werd gekild pal voor de dag dat het leek te mogen. Met al mijn sympathie voor de bonafide horeca-ondernemers: er ligt een dieper probleem aan jullie sector ten grondslag.
De sportscholen, godnondeju! Ik wil maar wat graag terug naar het halfzwaargewicht! www.youtube.com/watch?v=tYbygOZRBDE
-edit- het zo veel geprezen maatwerk dus. Door decentralisatie. Maar nu even niet, blijkbaar.
Tssssk, alsof malafide horeca ondernemers geen maatschappelijke functie vervullen. Om over waarde toevoeging nog maar te zwijgen.
"Wat nou zo fijn is, is dat de ondernemers heel veel perspectief wordt geboden."
De enigen in dit land die perspectief wordt aangeboden vanuit de overheid zijn ambtenaren, centrale banken uit knoflooklandjes en achter het ijzeren gordijn, windmolen, zonnepanelen en elektrische auto producenten... en medelanders werkzaam in de asiel industrie.
Kortom er is eigenlijk nog niet zo heel veel veranderd.
Misschien zit er nog wel geld in het Wopke Hoekstra fonds?
Daar hoor ik hele positieve dingen over van de minister van financiën
Voor een groot deel zielig, en tegelijk moet ik ook denken aan al die Turken, Marokkanen, Russen en blanke koffieshophouders die via de horeca op massieve schaal crimineel geld witwassen. De grote baas van Belfius in la Belgique zei dit ook. Een deel bestaat alleen maar om criminelen te faciliteren.
Dat is goed nieuws. Dan komt een deel van de sector er uiteindelijk dus weer bovenop.
Kapsalons, swoarmatenten etc. allemaal witwassers !
tja je krijgt als Horeca uitbater dan ook niet de 70% van je verborgen omzet.
Laat me niet lachen.. Wou gisteren 40 euro afrekenen.. Ja meneer alleen pin... Tsja dan heb je het niet helemaal goed begrepen.. En horeca was voor corona al naar de klote.. Dit was alleen de druppel zegmaar.. Proost
Waar wou je gisteren 40 euro afrekenen? Betalen met pin wordt geadviseerd als maatregel tegen verspreiding van Corona. Dus waarschijnlijk wou de ondernemer alleen maar zijn steentje bijdragen... Anders zijn horeca ondernemers niet vies van een beetje cash.
Toch bekruipt mij het gevoel dat Rutte en de Jonge bij anderen verantwoording afleggen dan bij de inwoners van Nederland.
En ook dat is een open deur. De beste man is letterlijk een schandknaap van Mutti Merkel. Die blijkbaar onze suzerein is om een of andere reden.
Gelukkig gaat het met sommige bedrijven juist heel goed. Laboratorium Microvida bijvoorbeeld, met als grootverdiener OMT-lid Jan Kluytmans.
www.bndestem.nl/tilburg/artsen-microb...
Dramatisch. Is er een economische woord voor een driedubbele turbodepressie?
Amsterdam
Okay dat was grappig.
Als de café's, terrassen en restaurants ooit weer open gaan zou het goed zijn om bepaalde politici en leden van het kabinet niet meer te bedienen als ze er iets willen bestellen. Een totale boycot dus. Dat moet leuke filmpjes opleveren.
Jasser Klaver in de rij bij de super, voor zijn fix Fristi
Hoe zou een horeca ondernemer zich nu voelen die jarenlang VVD gestemd heeft?
"Want VVD stemmen was zo goed voor je als ondernemer."
Hoe zou überhaupt iemand zich voelen die ooit VVD gestemd heeft? Vast iemand hier die mij dat kan vertellen. Mocht je dan ook zo'n empathieloze lijpkikker zijn die nu wederom VVD gaat stemmen, vertel dan ook eens waarom. Kan geheel aan mij liggen, maar snappen doe ik dat niet.
Oude VVD was niks mis mee. Jolige dubbele blazer figuren die onder het genot van een jonge klare en sigaar aan het biljarten waren met dixie band muziek op de achtergrond. Meneer de vrijwilliger was supermarkt eigenaar in wel 3 dorpen, mevrouw van meneer droeg een kitscherig parelketting en bontjas en zat altijd braaf zaterdag/zondag naast hem op de tribune van de lokale voetbalclub die ze sponsorden.
Omslag kwam tijdens Balkenende en Aars II. Daarna is het bergafwaarts gegaan richting de zielloze lege pakken partij wat het nu is. Sad.
Ik heb vier jaar geleden VVD gestemd, en er zijn sindsdien ook heus wel dagen geweest waarop ik daar geen spijt van had.
@Graaf_van_Hogendorp | 01-03-21 | 14:18:
Zo is dat. Met types als Ed Nijpels had Nederland geen Thierry Baudet nodig. Op jovd feestjes werd uit ballorigheid ook wel eens de rechterarm gestrekt en die jongens en meisjes werden dan vermanend toegesproken en daar bleef het bij. Types als Wiegel, Vonhoff, Bolkestein en Neelie Smit-Kroes maakten de partij.
@C1O2 | 01-03-21 | 14:22:
2?
Heb je een alternatief dan? Zolang dat er niet is blijven veel mensen inclusief mijzelf op de VVD stemmen. Ik moet toch echt niet denken aan Wilders, Baudet, Klaver, Kaag, of Marijnissen als premier hoor. Dan maar Rutte, niet altijd perfect maar beter dan de rest!
Zoals het er nu uitziet is 1 branche slachtofferen al gemeengoed en komen de klachten ook slechts uit die hoek. Maar ook de periferie vd horeca sappelt. Ik kan me voorstellen dat je een horecabedrijf wat stilligt, helemaal stript van vermijdbare kosten,.. maar hoeveel achterstallige schuldeisers staan er post-corona nog in je nek te hijgen? Een pilsje voor 4 euro zal gangbaar worden. Koffie idem dito. En dan hebben we het nog niet over festivals en evenementen.
Mijn kapper is in een jaar tijd ook €5 duurder geworden.
@Cunts-en-kitsch | 01-03-21 | 14:17: ik betaalde vanmorgen een pleurie meer. Maar wel heerlijke frissen natnek hier.
@horsteknots | 01-03-21 | 14:22: -n
Dan kunnen ze helemaal de deur sluiten. Gaat niemand binnen afzienbare tijd.vetalen voor een sappie.
@VerganeGlorie | 01-03-21 | 14:33: Vraag en aanbod. Zeker de eerste tijd zullen mensen graag wat extra betalen voor een biertje in de horeca 'omdat we eindelijk weer kunnen'. Het aanbod zal lager zijn, door de faillissementen en wellicht doordat er nog steeds minder mensen per m2 op een terras / in een kroeg mogen. Dus ga maar uit van hogere prijzen.
Veel van die schuldeisers hebben ook grote problemen en zitten zeer handig niet in de horeca cijfers (slagers, groenteboer, wasserette, servies etc.)
Wat dan niks met horeca te maken heeft (hotel, restaurant, café) zijn wat smeerlappen die in een keukentje wat kattenvoer in plastic bakjes propt waarna een ongewassen hippie op een elektrische fiets de meuk komt ophalen. Dat zit ineens wel in de horeca cijfers? Een restaurant kan je het niet noemen.. maximaal catering.
In de Randstad is dat al heeeel gangbaar hoor.
Mot jij es kijke wat der morguh gaat gebeure.... helemaal niks jonguh.
U bent de echtgenote van Brabeaulander?
Ach, de Horeca.
Waar je door een chagrijnige hangbek een lauw halfvol kopje koffie of een halfdood glas bier voor krijgt voorgesmeten en je bij het afrekenen altijd de tering schrikt.
Die Horeca was toch al druk bezig om zichzelf daarmee om zeep te helpen.
Sorry maar voor de prijs van zes vaasjes brouw ik dertig liter bier.
En hoeveel tijd spendeer je daarvoor á €9,72,- per uur? Reken je dat ook mee in de de kostprijs van je 30 liter?
@ReyNemaattori | 01-03-21 | 14:27: Als je het bier met lol brouwt, heb je er tweemaal plezier van. Als u in uw eigen tuin werkt, rekent u dan ook 9,72 met uwzelf af?
Daarnaast heeft een gemiddelde brouwer ook een klein fortuin geinvesteerd in mooie blinkende spulletjes. Zelf moet ik nog ca 10 hectoliter brouwen om quitte te spelen.
Hoe trap je een open deur in?
Bijschrift foto; geweldig GS!
Meer een big oof moment. Pijnlijk.
i.gifer.com/IBH.gif
thumbs.gfycat.com/NippyKindLangur-siz...
Raar dat je wel naar de barbier maar niet naar de bierbar mag.
lol!
Behalve Berbaar. Die mag niks.
Het is bar.
Kijk, en daarom bent u destijds aangenomen.
Slappe hap.
Sluiten liever de deuren stilletjes dan eruit gaan met een big bang.
En dat weten ze in Den Haag en daarom kan de horeca de pot op van ze.
Ah, de opening van de terrassen gaat met een "ludiek karakter". Ik heb het vermoeden dat Den Haag daar ludiek schijt aan gaat hebben. Die despoten luisteren pas als je met 30 trekkers op het Binnenhof staat en niet eerder.
Dan maar niet naar Heerlen morgen, ik wilde er een hapje gaan eten buiten.
Kan je gewoon doen op je favoriete terras door bij de buurman van het terras iest To go te kopen. Of BYO. Fooi geven kan natuurlijk altijd.
*stiekem hoopt dat de boel op 18 maart weer open is*
Hoe halen ze in godsnaam nog 50%?
Geen idee, de horeca die ik spreek haalt dat echt niet.
Het glas is altijd half vol of half leeg.
Restaurants, via Thuisbezorgd etc.
@Mr_Natural | 01-03-21 | 14:10:
Als ik een biertje bestel en de barman begint te tappen dan wacht ik tot het glas halfvol is en bestel dan gelijk de volgende.
Is niet uitgesplitst naar subbranches, dus het gros van die 50% komt van de omzet van restaurants / cafetaria's met afhaal/thuisbezorgd functionaliteit of koffie-to-go huizen. Een beetje van hotels en overnachtingsshizzle die half wel/half niet open zijn geweest... terwijl de kroegen harder crateren dan crypto's afgelopen weken.
Een daling van 44% procent van een kwartaal waarin het ook al zwaar kut ging. Ook door de maatregelen.
Logisch wel dat terrassen dichtmoeten, dat cafe's dicht moeten. En de avondklok. Je ziet het aantal besmettingen afnemen. Met het hoge tempo van vaccineren, kan alles op 15 maart weer open.
Goede grap, het liet mij lachen.
Precies de dag dat de horeca s'avonds de deur moest sluiten.
Waar ik ook zo'n schijt aan heb in de horeca, dat is zo'n ieniemienie klein verpakt minikoekje bij de koffie. Maak het eens wat persoonlijker. Hou de mensen een koektrommel voor 'koekje erbij?'
Ook te vermelden dat irritante stukje plastic wat je overhoud.
Gore voorverpakte koekjes ga ik niet missen.
@horsteknots | 01-03-21 | 14:07: en meteen wegwaaid, waardoor je wel moet opstaan, want je wilt niet gezien worden als gure vervuiler.
Mag niet van Brussel.
Ter illustratie: een jaar of tien geleden had elke espressobar in italië een suikerpot op de counter, met een lange lepel. Deze werd door de gasten gezamenlijk gebruikt. Die moest verdwijnen want het zou onhygiënisch zijn, volgens de EU. Het ging al 150 jaar goed maar Brussel zei nee en de Italiaan gehoorzaamde gedwee. Nu gooit een flink deel van de klandizie het halflege suikerzakje weg. Dagelijks.
Dat zijn heul veel kilo's suiker.
@horsteknots | 01-03-21 | 14:18:
Dat is misschien nog wel het ergste, die fucking hoeveelheid verpakkingsafval die je erbij krijgt.
En dan iedereen met z'n coronaklauwen in die koektrommel graaien? Ik passeer.
Net als die nootjes op de bar, iedereen en z'n moeder komt van de plee zonder handen fatsoenlijk te wassen(helft van de kroegen had al bezuinigd op zeep en handdoeken, zeker op stapavonden) en dan lekker graaien en een bakje nootjes dat er vorige week ook al stond.
Als je het overleeft, wel goed voor de weerstand.
@2021 sla ik ff over | 01-03-21 | 14:20: 'Gaat al 150 jaar goed'... los van een cholera uitbraak in 1867 en de jaren 70 van de 20e eeuw.
Geen idee of het suiker gerelateerd is of dat de maatregelen van Brussel hier ook maar iets tegen zouden doen, maar dat zien we wel vaker tegenwoordig dat geen enkele bureaucraat zich tegen laat houden of een maatregel effect heeft voordat ie ingevoerd wordt.
@ReyNemaattori | 01-03-21 | 14:41:
Cholera ? Het was niet de bedoeling dat je aan die lepel ging likken.
Ik krijg die kutdingen nooit open. Voel je de meewarige blikken om je heen, krijg je een rood hoofd en zweethanden en dan lukt het al helemaal niet meer. Stressen. Weg lol.
@ReyNemaattori | 01-03-21 | 14:35:
Djeez, geen woorden voor. Wel, maar geen zin om te typen. Het heeft allemaal vrij weinig zin meer, met lieden als u.
Midden 40 ben ik, heb 100-en, zo niet 1000-en malen in koekjestrommels, snoeppotten em bakjes nootjes gegrabbeld. Evenals in pruimen op sap.
Als je het overleeft.
Werkelijk.... Flesje Dettol erbij?!
De Nederlandse Revolutie is begonnen!
Het Loosje, binnen.. #huil
Verdomd. Loosje. Die doen ook geen take away bier.
't Loosje.
Ja. Blijft een van mijn favoriete kroegen.
REAGEER OOK