Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – 10 jaar Rutte

Dankzij een rustige zomer (het oog van de storm) zijn we helaas in slaap gesukkeld en is het kabinet vergeten te schakelen.

Persco, 2011

419.000 woningen tekort in 2025, ongekend onrecht, vastgelopen hoger onderwijs, Europese capitulatie en falend crisismanagement. Ik snap Mark Rutte wel dat hij alleen naar de toekomst wil kijken, hij draait zijn rug naar zijn eigen oeuvre. Fantaseren over wijken van het gas afhalen, onuitvoerbare en onbetaalbare projecten waarvoor geen technisch personeel is.

Het woningtekort is zo extreem dat het vreemdelingenhaat opwekt. Het rijk hanteert een systeem dat gemeenten op basis van hun huidige aantal inwoners naar rato verplicht zijn statushouders te plaatsen. De meest overbevolkte plekken zijn op die manier het meeste aan de beurt, terwijl krimpgemeenten beleid moeten formuleren voor leegstaande huizen en verpauperde wijken.

Amsterdam heeft dit jaar 1100 statushouders, 1700 dak- & thuislozen en 1000 mensen met een sociale of medische urgentie die gaan reageren op 1800 vrijkomende woningen, dat geeft een jaarlijks tekort van 2000 woningen. De meeste mensen gunnen iedereen een woning, maar als je na een werkdag vanaf de zolder van je ouders woningzoekende blijft, word je een beetje moedeloos.

Verkiezingen, 2021

Zeker als je netjes aan het sparen bent voor een de kosten koper van je hypotheek, en de huizenprijzen sneller ziet stijgen dan je salaris of je spaargeld. Die eerste woning wordt alleen maar minder bereikbaar. De gemiddelde Nederlandse woning kost 365.000 en steeg met 11,6%. Kort samengevat moest er in een jaartje tienduizenden euro's extra op tafel. Bij elkaar 58% in 8 jaar.

Besef even wat er met huizenprijzen gaat gebeuren als de rest van de economie weer wordt opgestart, horeca & winkels opengaan, meer ondernemers en werknemers geld verdienen. Als de vraag nog ietsje groter wordt. Dankzij de stikstofidioterie zijn er nauwelijks vergunningen om voldoende te bouwen, personeel is er niet, de vrije markt kan en mag dit niet oplossen.

De overheid doorbreekt hier met haar scholieren, studenten en arbeiders het sociale contract. Dat als je netjes je best doet, je eindigt met een huis. We betalen veel belasting, zo veel zelfs dat de meeste werkende ouders een toeslag nodig hadden. Daarvan zijn er tienduizenden jarenlang zonder fiscaal, civiel of strafrechtelijk proces gecriminaliseerd en onder de armoedegrens gebracht.

Het is niet de enige vrije markt die dankzij overheidsingrijpen niet functioneert: Waarom hebben we een numerus fixus op artsen? Waarom is er een gebrek aan plekken om stage te lopen (co-schappen)? Waarom is er een gebrek aan plaatsen om door te studeren tot huisarts of specialist? Het huidige tekort aan artsen, veroorzaakt ook verminderde kwaliteit van deze praktijkopleidingen.

Nederland importeert ervaren artsen, doet daarmee al haar ontwikkelingswerk teniet. (Niet dat er iets mis met buitenlandse artsen, behalve het gapende gat dat ze in hun moederland achterlaten.) Het is als rijk land totaal onethisch om aan die braindrain mee te doen. Goed opgeleide artsen en medische zorg hoort een rendabel exportproduct te zijn.

Gezien de kans dat dit coronavirus of een volgende endemisch wordt, lijkt me het handig het aantal IC plekken te verdubbelen. Helaas duurt de opleiding vanaf havo tot gespecialiseerd en ervaren gespecialiseerd IC-verpleegkundige rustig een jaar of acht. Dankzij een rustige zomer (het oog van de storm) zijn we helaas in slaap gesukkeld en is het kabinet vergeten te schakelen.

Dit tekort aan artsen zorgt voor snelle oplossingen. Zoals drie of vier keer terugkomen en wachten, omdat de volle agenda van de arts leidend is. Zoals tunnelvisie op de coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat een derde van de buitenpatiënten maanden later nog steeds klachten heeft, komt nu pas naar buiten. Mumbai had 75% antilichamen, hier is groepsimmuniteit nog ver weg.

Een werkweek van ruim zestig uur zorgt voor vermoeidheid en onnodige fouten. Waarom mag een piloot maar 900 uur vliegen per jaar, en werken specialisten in een maatschap het driedubbele? Waarom rijtijdenregels voor vrachtwagenchauffeurs en werken verpleegkundigen tot ze neervallen? Talentvolle studenten & medici vallen af, omdat ze dit niet kunnen of een normaler leven willen.

Er was een kenniseconomie beloofd, maar voor artificiële intelligentie, biomedische wetenschappen, (technische) informatica, klinische technologie, lucht & ruimtevaarttechniek, nanobiologie zijn er al te weinig plekken voor een bacheloropleiding. Opleidingen in winstgevende sectoren waar Nederland deels de boot zal missen. Elke geweigerde student is hier een gemiste kans.

Het gebrek aan medische techneuten vertaalt zich naar modellen en harde cijfers. Het percentage positieve testen zit al vijf maanden boven de 9%. Dat is ver boven het maximum van 5% van de WHO en Johns Hopkins. We varen half in de mist, het bron- en contactonderzoek blijft incompleet, nu krijgt iedereen semipermanent huisarrest, in plaats van louter besmette mensen in tijdelijke isolatie.

De kers op de taart kwam afgelopen dinsdag: De afgelopen drie dagen vijfduizend positieve testen, records voor februari. Op de verpleegafdeling stagneert het aantal Covid-patiënten op ruim ruim 1300, op de IC op ruim 500. De beoogde daling heeft niet doorgezet, het laatst berekende reproductiegetal is 0,99. Ruimte om coronamaatregelen te verlichten bestaat niet.

Toch gaan we dat een paar weekjes doen. Want we gaan stemmen.

Einde

Reaguursels

Inloggen

@Feynman,

Je eindigt de vijfde alinea met "de vrije markt kan en mag dit niet oplossen".
Maar het is de overheid die letterlijk elk van alle genoemde problemen heeft veroorzaakt.

Kerntaken van een goed functionerende overheid zijn zorg, onderwijs, veiligheid en infrastructuur. Dat hoeft niet veel te kosten; in landen als Singapore, Zuid Korea en Hong Kong betalen zelfs de allerrijksten pakweg 20% tot 30% belasting. Zowel zorg, onderwijs, veiligheid als infrastructuur zijn in die landen vergelijkbaar of beter dan hier. Zie ook de relatief lage aantallen coronaslachtoffers daar. Het "tekort" aan gratis geld in die landen leidt tot beter overheidsbeleid.

De truc is om overbodige managementslagen, adviescommissies, ambtenarij, fopwetenschappelijke raden, toezichthouders en andere voor (ex-) politici bedoelde baantjescarrousels achterwege te laten. Al die goedbetaalde ruifvreters kosten geld, vandaar dat de belastingdruk hier ruim 50% is.
En helaas zitten er daardoor ook zoveel kapiteins op elk schip, dat niemand als eerste een besluit durft te nemen. Temeer daar alles om belastinggeld draait, en er dus niemand tegen de politieke stroom in wil zwemmen.
Daarom werden er hier te laat mondkapjes besteld.
Daarom zei het RIVM dus maar dat die niet werken (tegen RIVM rapport 2014 in).
Daarom hield het OMT grootschalig testen tegen (en iets met belangenverstrengeling).
Daarom ging Carnaval 2020 gewoon door ("wordt in kleine groepen gevierd").

Het geloof in "management" leidt ook tot hele beroepsgroepen van niks-kunners. Daarom moeten we technici en zorgpersoneel importeren; Nederlandse scholieren zien zo'n baan niet zitten. In het huidige klimaat is dat helaas terecht; mensen die iets kunnen krijgen vaak het minste betaald, en worden als eerste wegbezuinigd. Alleen wie voor de overheid "werkt" zit gebeiteld.

Onze overheid blijft maar groeien, en we krijgen daar niks voor terug. Integendeel; steeds als overheden ons gratis geld beloven gaan de belastingen omhoog. En niet alleen de belastingen. Dat elke Jan met-de-Pet 50% belasting betaalt betekent niet alleen dat hij de helft van zijn inkomen kwijt is. Het betekent ook dat als hij een slotenmaker belt, die zo'n 50% extra uurloon berekent voor elke klus. Voor de monteur, de bakker, de opticien, etc; overal geldt hetzelfde.
Gratis huursubsidie en gratis hypotheekrenteaftrek leiden tot hogere huizenprijzen. Omdat verhuurders en verkopers weten dat we die subsidies bij ons inkomen optellen, bij het kiezen van een huis. Maar ons inkomen wordt wel eerst belast om dat "gratis geld" te kunnen uitdelen.

Dit probleem is veel ouder en groter dan Rutte. Al decennialang zien we de overheid groeien, de belastingen stijgen, het falen van de overheid exploderen. En daarop volgt steevast de roep om "meer overheid" om het falen van de overheid in kaart te brengen, en eventueel ooit op te lossen. Er worden speciale commissie benoemt; die nieuwe regelgeving adviseren; ambtenaren werken die regelgeving uit; inclusief mogelijke uitzonderingen op die regelgeving; etc.
Een heilloze weg.

Het probleem van een lekkende benzinetank los je niet op door vaker en meer te tanken. Je moet eerst het lek dichten.

Dandruff | 28-02-21 | 13:38 | 3

Duidelijk, helemaal mee eens.

ademende aarde | 28-02-21 | 15:13

Mooi geschreven Dandruff, hier past alleen maar 'AMEN'

Nico1000 | 28-02-21 | 15:38

Het woningnoodschandaal en toeslagenschandaal is kort samengevat 10 jaar Mark Rutte.

stipjes | 28-02-21 | 12:42

Met 10 jaar track-record weten we precies wat een stem op VVD/Rutte betekent. Een luxe-positie voor de stemmer!

- Meer machtsoverdracht naar de EU
- Hogere belastingen.
- Veel meer peperdure klimaathysterische maatregelen.
- Veel meer (nep)-asielzoekers en dus verdergaande islamisering.
- Door de ECB verder ondermijnde spaar- en pensioentekorten.
- Een uitzonderlijk softe D66-aanpak van criminaliteit.
- Een afbrokkelend zorgsysteem.
- Afkalving van de kwaliteit van onderwijs.

drs. Levi Samsonov | 28-02-21 | 12:28 | 1

oh, en dan vergeet ik nog:

- Totaal inadequate pandemiebestrijding. Zie de Oost-Aziatische landen en vooral de volle restaurants, winkels, baseball-stadions en gezinsfeestjes aldaar. Zonder scherpe lockdown.
- Wat buitenlands beleid betreft een selectieve focus op Poetin. Veel hartjes voor een China dat Taiwan bedreigt, de laatste restjes democratie in Hongkong verplettert, miljoenen Oeigoeren in heropvoedingskampen stopt, de Tibetaanse cultuur actief stuk maakt, onfelofelijk corrupt is en geen enkele vrijheid van meningsuiting duldt voor de algemene bevolking.

drs. Levi Samsonov | 28-02-21 | 12:31

Zag gister Baudet bij Nieuwsuur. Hij was ondanks de aanvallen van Tweebeke best sterk. Ondanks zijn strapatsen had hij wel weer een briljant idee, op de vraag welke coalitie hij zag zitten: FVD - PVV - SGP - SP, een keer eens andere partijen die elkaar al jarenlang de bal toespelen. En al jaren ongestraft door incompetente leiders dezelfde fouten maken. In het ergste geval komen er nieuwe incompetente leiders die dezelfde fouten maken maar wat zou daar erg aan zijn, in het beste geval is er een frisse wind en wat verandering, en moeten ambtenaren zich weer eens bewijzen.

WaltKowalski | 28-02-21 | 12:19 | 1

Baudet had zich nadrukkelijk voorgenomen te blijven glimlachen, alsof hij wil zeggen: kijk, ze spelen een spelletje, haha. Deed me denken aan Dries Van Langenhove in Vlaanderen.

drs. Levi Samsonov | 28-02-21 | 12:35

Een vriendin wordt maandag met spoed geopereerd in het OLVG. Er was volgens de planner van de OK nu ruimte. Ze zei dat anders later "een Derde Golf roet in het eten kon gooien..." Wat is dat voor bangmakerij? Onethisch. We gaan allemaal deaud! Verder staan in de grote steden alle hotels leeg. Zet daar lekker studenten en andere jongeren in. Gebeurt al maar veel te weinig. En stem Code Oranje, JA21, PVV of Forum. Dit zooitje moet weg.

Piet Karbiet | 28-02-21 | 12:03 | 1

Eens, er is zoveel behoefte aan een nette partij op rechts. Maar zetelrovers zoals JA21 ga ik niet mijn stem geven. Ministers die uit de partij stappen moeten ook hun zetel inleveren en wegwezen.

vlotterik | 28-02-21 | 13:18

Na maanden van niet-testen hadden we dan toch de eerste corna patiënt. Nog 12 maanden later is het aantal IC bedden + bijbehorend verplegend personeel toegenomen met 0%. Bedankt VVD!

W_F | 28-02-21 | 11:37

De (afgelopen) VVD regeerperiode heeft aangetoond dat het experiment (gematigd) rechts lullen links vullen mislukt is.
Belangrijkste instrument mark(t)werking kan wat mij betreft ook in de prullenbak.

D-Fens_1963 | 28-02-21 | 11:36

En nu in de stem van Rutte: "Ooit hadden we een gaaf land! En toen kwam ik".

Nederlandop1 | 28-02-21 | 11:34

Er zou een virus ontwikkeld moeten worden, die het dorre hout opruimt. Vervolgens een vaccin, die onvruchtbaar maakt. Dan heb je huizen genoeg. Klaus S. zou 'stotz' op mij zijn,

modderator | 28-02-21 | 11:15 | 1

Het is "Stoltz".

J. Jarig | 28-02-21 | 12:17

Wat er fout zit in dit land:
1.Te weinig starterswoningen in het hele land. In de krimpgebieiden lege woningen omdat er daar geen werkgelegenheid is.
Alles buiten de Randstad wordt als wingewest gezien. Men verdomt het om verder te kijken dan zijn/haar neus lang is en om te beginnen werkgelegenheid naar deze krimpregio's te brengen. Bovendien: door het toegenomen thuiswerken doet afstand wonen-werken steeds minder terzake, mits er goed in de technische infrastructuur (glasvezel!) geinvesterrd wordt. Hierdoor krijgen de krimpregio's meer kansen, echter Den Haag verdomt het om dat in te zien, want wingewest. Men begrijpt niet dat bijbouwen van woningen en technische infrastructuur op den duur leidt tot betere verdeling van het woningaanbod en egalisering (lees: mindere stijging) van de huizenprijzen.
2. Door de jarenlange bezuinigingen op de zorg en de vooral in VVD kringen gepropageerde marktwerking is de zorg compleet stukgemaakt. Daar plukken we nu de wrange vruchten van.
De clown die thans op VWS de scepter zwaait is niet in staat om het tij te keren. Zwabberend beleid en niet je eigen vooropgezette plan (zo dit er al is) doorzetten getuigt van onkunde en bewusteloosheid. Van een gesjeesde onderwijzer kun je ook niet anders verwachten.
En het OMT? 28 virologen die alleen hun eigen zin doordraven en zich er niets van aantrekken dat de economie naar de gallemiezen gaat en daarmee ook de mogelijkheid om hun eigen vakgebied te verbeteren.
Ik pleit dus voor een breder/ beter samengesteld OMT waar niet de virologische component de boventoon voert, bijvoorbeeld (uitgaande van de huidige 28 leden): 12 virologen/medici; 12 economen/ondernemers en de 4 burgemeesters van de 4 grote steden (als voorzitter van hun veiligheidsregio). Zo kan er geen enkele groepering zijn eigen zin dordrukken in een advies aan de regering.

Brulboei_61SB | 28-02-21 | 10:53 | 2

Dat OMT zit tjokvol lieden met een persoonlijk financieel belang bij hun eigen adviezen. Ik snap wel dat OMT lid Jan Kluytmans pleit voor testen-testen-testen als zijn maatschap 65 euro per PCR test vangt. Dit feest van de angst kan hem niet lang genoeg duren.

wapster | 28-02-21 | 11:02

Als we stoppen met iedere week 500 nuttelozen binnen te halen dan is het huizenprobleem zo opgelost.
Niet dweilen met de kraan open!

Kritiek caster | 28-02-21 | 12:39

Hoe dan ook, dat hitler snorretje kan echt niet!

aardv@rk | 28-02-21 | 10:49 | 2

Staat hem goed, en cryptisch gezien zou hij hem verplicht moeten laten staan in mijn ogen, gezien het beleid

Oxithius | 28-02-21 | 11:03

Als je de huizenprijzen substantieel wil laten dalen, dan is inzetten op massaal bijbouwen waarschijnlijk de minst realistische optie. Je kunt ook en sneller:
- het fiscaal regime aanpassen.
- een stevige rem zetten op immigratie.
- Air-bnb verbieden.
- niet-EU burgers verbieden onroerend goed op naam te verkrijgen.
- het aanhouden van een koophuis naast een sociale huurwoning strafbaar maken.
- kraken niet strafbaar maken.

wapster | 28-02-21 | 10:45 | 6

@Oxithius | 28-02-21 | 11:07:
Leuk dat jij dat als pensioen hebt verzonnen, maar als jij dat kan bekostigen, hoef jij niet meer in een gesubsidieerde woning te zitten.

wapster | 28-02-21 | 11:23

@wapster | 28-02-21 | 11:23: Eens als het een woning in het sociale segment zou zijn. Een huurwoning in de vrije sector bewonen, dus marktconform betalen, en daarnaast kopen en verhuren van 2e woning lijkt mij niet slim, wel acceptabel.

BadPatNL | 28-02-21 | 12:19

Huizenprijzen gaan nooit meer dalen , dat komt omdat de euro zoveel is bijgedrukt om Italië en Griekenland binnen de euro te houden. Feitelijk is de euro veel minder waard geworden. We moeten dus niet zoeken naar manieren om de huizenprijs te laten zakken, maar naar manieren om onze bevolking kapitaalkrachtig genoeg te maken om de prijs te kunnen betalen. ( nexit zou dat heel makkelijk maken Stem FvD-pvv-SP

WaltKowalski | 28-02-21 | 12:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Allemaal even WNL op zondag kijken, Kan iedereen even zien waar de pitbull van het CDA werkelijk voor staat.
De onderknuppel van de partij zakt volledig door het ijs.
Ook lekker om te constateren dat de VVD graag tegen de PVV aanschurkt maar ze wel uitsluit als het op regeren aankomt.

likdoorn | 28-02-21 | 10:45 | 1

Me dunkt..., heb je het laatste decennium onder een steen geleefd?

D-Fens_1963 | 28-02-21 | 11:31

Jammer van deze zin @Feynman:
"Het woningtekort is zo extreem dat het vreemdelingenhaat opwekt"
Het gaat om terechte afwijzing van de EU omvolkingspolitiek.
Dat is iets anders dan vreemdelingenhaat.

Graaiende Teddybeer | 28-02-21 | 10:40

Weer tijd voor onbehagen mensen? Dat hadden we toch al in 2000 al gehad? Of is er meer aan de hand?

nobodiesunmighty | 28-02-21 | 10:29

Jammer dat PVV en FVD zo wild zijn, dat Rutte zijn vingers er niet aan durft te branden, wat de kiezers met Rutte eens zijn, die blijven gewoon VVD of CDA stemmen. En zo blokkeren Wilders en Baudet de mogelijkheid op meer gezond verstand in de politiek. Rutte moet weer met D66 en GroenLinks. Arme Rutte, arm Nederland.

schoneslapert | 28-02-21 | 10:24 | 6

Het is maar vanuit welke positie u redeneert. Je kan Rutte met D66 en groen links ook wild en knettergek noemen wat mijnsinziens meer voor de hand ligt.
En de PVV precies is wat dit land nodig heeft. Maar omdat het beleid al zo ver af ligt van wat dit land nodig heeft lijkt het een onoverbrugbare kloof.
Niets is minder waar.

dijkbewaker | 28-02-21 | 11:18

Je draait de boel om. Rutte is hier fout bezig.

Deflatiemonster | 28-02-21 | 11:40
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
Taartmoment | 28-02-21 | 10:24

1,3 miljoen inwoners van ons land hebben een dubbel paspoort. Hiervan is de helft turk of marokkaan. Naar voorzichtige schattingen heeft 25% van de turken hier in NL een tweeede of derde woning in turkije. Over marokkanen is niet veel cijferwerk te vinden (toeval?), maar het zal niet veel minder zijn. Veel van onze ¨verrijkers¨ genieten hier een sociale huurwoning plus uitkering, vanzelf met alle hieraan gekoppelde toeslagen en financiële voordelen. Er zijn dus heel makkelijk 600.000 woningen vrij te maken voor Nederlandse mensen.

squadra | 28-02-21 | 10:20 | 4

Als ik een andere nationaliteit wil aannemen verlies ik automatisch mijn Nerderlanderschap. Ik heb dus geen recht op een dubbel paspoort en anderen wel. Mag ik mij nu gediscrimineerd voelen?

Mallenmoe | 28-02-21 | 11:54

Voorzichtige schattingen van mijn zijde: 90% van mijn Marokkaanse collega's van 25 jaar en ouder bezitten in Marokko een stukje grond met een huis er op.

BadPatNL | 28-02-21 | 12:23
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn moeder zei zo nu en dan als er weer een schrijnend onrecht door een instantie gepleegd was dat het mensen waren die hun macht misbruikten.
Aansluitend maakte ze dan de opmerking: Als niet komt tot iet pas dan maar op.

BBmetR | 28-02-21 | 10:12

Rutte BV, voor al uw sloopwerken en puinhopen.

Cor Netto | 28-02-21 | 10:07

Dit land is al jaren doodziek. En dat ligt niet aan corona...

Jafco | 28-02-21 | 10:01

Het4e rijk is vorm aan het krijgen, maatregelen in heel Europa die vergelijkbaar zijn met de onderdrukking ten tijde van de bezetting.
Nu van D66 bij monde van Kaag dat er een vaccinatie bewijs moet komen, de Uber en Untermens.
En Mark blijft zoals altijd zijn handjes in onschuld wassen, lekker onder de rok bij Muttie Angela.

likdoorn | 28-02-21 | 09:55 | 2

ja man, een golden shower voor Mark.

Phantomas | 28-02-21 | 10:51

Die Kaag is doodeng. Het zegt alles over een partij als zo'n hautaine wereldvreemde tante tot partijleider wordt verkozen.

Piet Karbiet | 28-02-21 | 12:10

Een overheid die op zijn onderdanen neerkijkt en ze soms als oud vuil behandelt.

piet7003 | 28-02-21 | 09:52 | 1

soms ?

Oxithius | 28-02-21 | 11:17

Negatieve dingetjes toeschrijven aan personen die men niet mag en positieve zaken compleet negeren. En waarom zitten we dan niet in de Middeleeuwen nu met Nederland?

van Oeffelen | 28-02-21 | 09:35 | 17

@van Oeffelen | 28-02-21 | 11:19: Werkelijk van Oeff?!?!
Je bent nog gekker dan ik dacht.

D-Fens_1963 | 28-02-21 | 11:29

@van Oeffelen | 28-02-21 | 11:16: ach kom op man, de middeleeuwen als referentie nemen voor het succes van de kabinetten Rutte.

therealbraindump | 28-02-21 | 11:33

@van Oeffelen | 28-02-21 | 11:15|
Wat een aperte onzin en u weet het. Voor Jan-met-de-Pet die in 3-ploegen in de fabriek werkt is het vaak de enige plek waar nog huizen te vinden zijn die hij met zijn fabriekssalaris kan betalen. Want kopen is met zo'n salaris in de meeste gevallen schier onmogelijk. En u weet verdomd goed dat het niet iedereen gegeven is om een universitaire opleiding te doen omdat men de intellectuele capaciteit niet heeft. Maar een dergelijke nuance is u volkomen vreemd.

Sjefke7807 | 28-02-21 | 12:11
▼ 14 antwoorden verborgen

Na 10 jaar liberaal democratische meuk waardoor hyperglobalisatie welig is gaan tieren is het inderdaad tijd voor iets anders. Ik ben alleen bang dat alle andere partijen in dezelfde wereldorde meenarcheren, moeilijk dus om echt iets te laten veranderen. Kort gezegd, op nationaal niveau hebben we niets meer te vertellen...

Rest In Privacy | 28-02-21 | 09:35 | 1

als volk hebben we die macht, alleen dan moet je de schapen zo gek krijgen om massaal in opstand te komen.

Milovsky | 28-02-21 | 11:03

Dat er geen groepsimmuniteit zou zijn, klopt niet. Immers: de R ligt nu al lager dan 1, en dat is de definitie ervoor. Daarnaast was de antilichamen test niet representatief en is de 1e piek van besmettingen zwaar onderschat. MdH komt ook al met schattingen van al meer dan 30-40% besmetten. Daarnaast is een ander deel van de mensen waarschijnlijk al immuun door kruisimmuniteit of gewoon een goed immuunsysteem.

RichardBandler | 28-02-21 | 09:34 | 12
▼ 9 antwoorden verborgen

Als de huidige crisis iets heeft aangetoond, iets wat we trouwens allemaal al wisten, is dat Nederland zwaar overbevolkt is: parken, bossen en stranden puilen uit! We zien het allemaal, maar er verandert niets: de instroom gaat gewoon door. Wat de crisis ook heeft bewezen, is dat Rutte & Co geen crisismanagers zijn: het zijn winkeloppassers met een kruideniersmentaliteit. Fout op fout was het resultaat met als voorlopig dieptepunt de vaccinatieramp!

Rationa | 28-02-21 | 09:26 | 3

Sjah als je niet verder kunt denken dan de randstad, is Nederland inderdaad wat overbevolkt. Maar om dat nou te concluderen op basis van een paar dagen drukte in wat parken.

normanius | 28-02-21 | 09:59

@normanius | 28-02-21 | 09:59:
Nederland was met 10 miljoen inwoners al overbevolkt. Die gedachte werd ook breed gedragen incl. de overheid. Emigratie werd met bonussen gestimuleerd. Jaren 50 vorige eeuw.

dijkbewaker | 28-02-21 | 11:10

Je bent goed in het 'duiden' Feynman.
Het aan de kaak stellen van dingen.
Zoals zovelen.
Oplossingen liggen niet zo voor de hand. Ons land heeft kurk. Of is dit te kort door de bocht?
Ons land is als een goede wijn die kurk heeft. Een irreversibel proces.
Dat krijg je wanneer er tien jaar lang een figuur aan de top staat, die niet echt iets heeft met ons land.
Hij belijdt het wel maar het zit niet diep, dat voel je gewoon. Het is een 'Politiek koopman' die heeft laten zien dat wetten, conventies, amendementen, besluiten en afspraken niets waard zijn wanneer de 'geest' niet goed is. Ze zijn niet bestand tegen inlegvelletjes, en geitenpadjes. Spitsvondige 'oplossingen', gedrenkt in het snot van figuren van een verderfelijk allooi.
Je kunt veel kritiek hebben op mensen als Lilian Marijnissen, Kees van der Staaij, Geert Wilders en Thierry Baudet, maar die houden tenminste van ons land. Die willen het behouden voor allen die geven om onze identiteit, onze waarden, onze tradities. Nadat koningin Juliana in 1979 zei dat ze vond dat Nederland 'vol' was kon ik nog jaren mee zonder Claustrofobisch te worden. (Klaustrofobisch bestaat ook tegenwoordig)
Onze huidige MP heeft het wel erg bont gemaakt, alleen om fatsoensredenen al zou hij eens ruimte moeten maken voor een ander.
Ons land heeft kurk, een beetje kun je nog proeven hoe het vroeger smaakte.
Voordat de Kaagbaan werd aangelegd.

Rest In Privacy | 28-02-21 | 09:04 | 3

Iemand die niet echt iets met Nederland heeft. De tijd gaat snel maar ik kan mij gelukkig geen decennium Beschimmelde KlaverKaag herinneren. Wellicht goed om te realiseren dat de vvd zich heeft laten gijzelen op links vanwege de erg twijfelachtige boycot van de pvv. Geen goed idee voor komende verkiezingen, wat mij betreft.

Pieterman | 28-02-21 | 09:13

@Pieterman | 28-02-21 | 09:13: Tenzij Rutte zich bewust laat gijzelen door links, omdat hij sowiewo over links wil. Want waarschijnlijk wil hij meer EU. meer macht voor de overheid en groene subsidiestromen. En wie weet veracht hij het Nederlandse volk uit zijn jeugd. En wil hij dat er in de toekomst alleen nog maar kan worden gesproken over een Nederlandse bevolking, die bestaat uit tig volkeren en tig groepen die leven in een Europese Unie. Kortom, hij is nu bezig met het voorsorteren om straks met het linkse deel van het CDA, PvdA, D66, CU en goedkeuring van GroenLinks te moeten regeren. Het Nederland van 40 jaar geleden moet vernietigd worden. En dan ook volledig en snel. Totaler Krieg ist kürzester Krieg enz. De seksloze zonder nageslacht neemt wraak in verband met onverwerkte jeugdtrauma's. Hij een kudtleven, dan iedereen een kudtleven. Zoiets.

Graaier | 28-02-21 | 09:22

@Graaier | 28-02-21 | 09:22: Ik denk dat hij een Nederland wilt hebben naar het voorbeeld van Nieuw-Zeeland: Veel ondernemerschap, mooi land, maar die hebben ook een flink oververhitte woningmarkt. Iedereen die dit niet kan betalen, wordt het land uitgedrukt en moet dan maar aan het werk in Australië in de hoop voldoende vermogen op te bouwen om weer terug te kunnen keren. Ik heb geen flauw benul hoe dat in Nederland moet gaan uitpakken. Nederlanders worden in het algemeen de Duitse grens overgeduwd, maar Duitsland is (nog) geen Nederland, hoe graag de VVD en het CDA er anders over denken. Andere alternatieven zijn direct weer zover weg zoals Canada, de VS en Australië. Of je komt er niet direct op zoals Noorwegen, Denemarken of Tsjechië. Dus de huizenprijzen blijven maar stijgen, maar er zijn geen goede alternatieven voor Nederlanders om naartoe te gaan als Nederland te duur wordt om in te wonen en je nog wel Nederlands wilt blijven spreken.

Alexander des Burgus | 28-02-21 | 11:03

Heb al een langere tijd het gevoel dat zijn uitvoering van dit beleid gepland is. Deze ontwikkeling zie je ook in andere landen.
Alles moet kapot.
Ben trouwens benieuwd welke buitenlandse partijen/organisaties hun kas spekt.

jitro | 28-02-21 | 09:02 | 3

Als Rutte eurprse ambities zou hebben dan zou hij allang weg zijn hoor.

Pieterman | 28-02-21 | 09:15

@Pieterman | 28-02-21 | 09:15: Rutte bleef, omdat hij FvD een gevaar vond. Heeft hij zelf gezegd paar jaar geleden. FvD is overigens gevaar vanwege nexit standpunt, niet vanwege racisme geneuzel. Dat boeit niet zo.
Daarnaast is Rutte in de EU straks de langst zittende premier (als Merkel weg is) en dat geeft heel veel macht. Want overal rommelt het en Rutte weet dat te doorstaan.

Bataafje | 28-02-21 | 10:03

@Bataafje | 28-02-21 | 10:03: Een Nexit zou het toekomstige baantje van Rutte als beloning voor de afbraak van de Nederlandse soevereiniteit behoorlijk in de weg staan. Dus moet Rutte nog even blijven en in korte tijd zo veel mogelijk schade aanrichten. Dus hebben we alle ellende aan het FvD te danken.

Sans Comique | 28-02-21 | 16:50
-weggejorist-
Taartmoment | 28-02-21 | 08:57

Wij willen allemaal Rutte weg hebben maar dat gaat niet lukken met de verdeeldheid over het stemmen op welke partij, als iedereen rutte weg wil zorg dan eerst dat de PVV de grootste wordt, en dan niet op andere partijen stemmen want daar krijg je Rutte niet mee weg.

Dan zien we over vier jaar wel of we er goed aan gedaan hebben maar dan zijn we wel verlost van Rutte.

Rocedlaaw | 28-02-21 | 08:56 | 2

Nee hoor, gezien het abominabel club gevoel in dit land kan het niet veel beter.

Pieterman | 28-02-21 | 09:17

Er is helemaal geen huizentekort, er zijn mensen te veel. En die stikstofregels hebben we ons zelf opgelegd, dus daar moeten we ons aan houden. Heel goed dat niet al die laatste reepjes groen klakkeloos worden vol gebouwd. Als iets eenmaal bebouwd is, dan komt daar geen groen voor terug in Nederland.
Kijk eens even op www.topotijdreis.nl en je schrikt je een ongeluk.

Timide_Aso | 28-02-21 | 08:49 | 4

Ik vraag me af hoeveel stellen nu nodeloos 2 huizen bezet houden om de uitkering van 1 van beiden maar niet te verliezen.

RichardBandler | 28-02-21 | 09:49

Er is ook gewoon meer hoogbouw nodig, maar daar willen ze niet aan bij de overheid. Dat vergt namelijk langetermijnvisie en die hebben ze niet. Als op een plek laagbouw is gebouwd en daar in de toekomst beter hoogbouw kan komen later, dan kun je vaak die woningen niet zomaar even slopen. Daarnaast moet er beter in kaart worden gebracht hoe groot de gezinnen zijn en in hoeveel vierkante meter ze wonen. Het gaat echt niet alleen om ouderen die niet doorverhuizen naar hun sterfhuizen/verpleegtehuizen, maar ook kinderen die ouders hebben die hun kinderen on wat voor reden dan ook in een te kleine woning laten opgroeien.

Alexander des Burgus | 28-02-21 | 10:36

De stikstof leugen komt voort uit Europese regelgeving uit de jaren 90, de Habitatrichtlijn. Daarin konden provincies Natura2000-gebieden aanwijzen waar dan strikte regels gingen gelden. Omdat ze daar ook een zak geld bijjkregen werden er zo veel mogelijk gebieden aangewezen.

Ik werkte toen voor een brancheorganisatie en toen werd al gewaarschuwd dat hele gebieden compleet op slot zouden gaan. Dat werd 'opgelost' met de PAS, die dus in 2019 ten gronde ging. Feitelijk hebben we de zeggenschap over deze gebieden en hun wijde omgeving (zeg maar het hele land) weggegeven aan Brussel.

5611 | 28-02-21 | 11:16
▼ 1 antwoord verborgen

Een terechtwijzing:
Natuurlijk, GeenStijl en zo bla bla...
Maar toch: Dat Hitlersnorretje en de kennelijke verwijzing is onsmakelijk hoor. Wie onze premier vergelijkt met een massamoordenaar moordenaar doet hetzelfde als die hufterige klojo’s van Denk. Graag weghalen deze malle belediging.

Pieterman | 28-02-21 | 08:36 | 11

Een terechtwijzing:
het is zeker niet mijn premier , maar verder heeft u groot gelijk.

overVolland | 28-02-21 | 11:29
▼ 8 antwoorden verborgen

De politieke partijen en de zuilen hadden een reset moeten hebben rond 2000 (lees verdwijnen en nieuwe land/bestuursstructuur). In dit land redden de slimme huichelaars het nog wel maar teveel onrendabele woke mensen willen de hele wereld redden(immigratie/klimaat) en krijgen alle ruimte in de slappe media/talkshows.

grindbak | 28-02-21 | 08:23

Arendo Joustra zei het al bij WNL, vrijwel alle problemen in NL (woningnood, stikstof, oplopende kosten sociale stelsel etc) zijn terug te leiden op massa immigratie en overbevolking.

Diederik_Ezel | 28-02-21 | 08:10 | 1

@Diederik_Ezel | 28-02-21 | 08:10 |
Alleen al de laatste 10 jaar onder Rutte bijna een miljoen(!). Dat is voor geen enkel land vol te houden, maar voor een klein, toch al overbevolkt land als Nederland al helemaal niet. Die overbevolking is de top van de piramide. Alle problemen die daar onder bungelen lossen zich vanzelf op indien men bereid is de top aan te pakken. Het heeft pas zin te gaan dweilen als je eerste de kraan dicht draait, Al het andere is slechts nutteloze verplaatsing van water.

Sjefke7807 | 28-02-21 | 11:03

Goed stuk! Fijn op zondagochtend bij de koffie.

Hij-Machine | 28-02-21 | 08:09

10 jaar rutte is een erfenis van 10 jaar met man en macht de boel bij elkaar houden, daarvoor krijgt hij echt mijn complimenten. Maar een strategie of überhaupt een visie ontbreekt volledig.

3Xniks | 28-02-21 | 08:07 | 1

Rutte houdt wmb alleen de VVD bij elkaar.
Voor de rest is het volk nog nooit zo verdeeld geweest.

D-Fens_1963 | 28-02-21 | 09:50

Pieter Omtzigt meldt het in zijn boek: Nederland wordt bestuurd op basis van modellen waarbij aangenomen wordt dat de vele schrijnende gevallen die dagelijks de revue passeren, simpelweg niet bestaan. Tel daarbij op het disfunctionerende parlement, de kloof tussen het kabinet en burgers en als laatste het totale psychopatische gedrag van Mark Rutte, en je hebt 10 jaar maatschappelijke kaalslag.

De Pilsvogel | 28-02-21 | 07:55 | 2

Ik wil zijn boek nog bestellen, aanrader dus?

Diederik_Ezel | 28-02-21 | 08:11

@Diederik_Ezel | 28-02-21 | 08:11: inhoudelijk inzichtgevend. Ik blijf me wel afvragen wat iemand met zoveel bagage en principes bij het CDA doet: juist het CDA, dat door de jaren heen vlees noch vis is qua profilering, top down bestuurd wordt door gelijkgestemden en waar Omtzigt dus een lastig poppetje is, zorgt voor ambivalentie.

De Pilsvogel | 28-02-21 | 08:23

Een piloot mag 900 uur VLIEGEN. Dus alle tijd die nodig is om een vlucht voor te bereiden en af te sluiten is hierin niet meegenomen. Het maximaal aantal uren is dus heel redelijk.

jve89 | 28-02-21 | 07:25 | 2

Daar had ik niet bij stilgestaan. Dank voor de duiding. Maar valt dat weg te strepen tegen de autopilot en vlieguren door de tweede gezagvoerder?

Chauffeurs kennen overigens ook andere werkzaamheden dan enkel rijden.

Bootvisser | 28-02-21 | 09:13

@Bootvisser | 28-02-21 | 09:13: Inderdaad zou je de moderne invulling van het pilotenvak ook moeten betrekken. Tegenwoordig is een piloot op een verkeersvliegtuig meestijds een proces operator, met een enorme berg verantwoordelijkheid. Staat niet in verhouding tot de arbeid die in de jaren ‘70 en ‘80 geleverd moest worden aan boord, maar de regelgeving en salariëring is nooit adequaat meeveranderd, voor zover ik weet.

Magna Carta | 28-02-21 | 10:39
-weggejorist-
Taartmoment | 28-02-21 | 05:25 | 2

Statushouders eisen , tja

likmegaties | 28-02-21 | 04:03 | 2

Oorzaak: bevolkingsgroei door immigratie.
- migratiesaldo ----750.000 nieuwkomers tijdens kabinetten Rutte -
tijdens de lockdown werd duidelijk zichtbaar dat ons land als dichtstbevolkt EU-landje, kampt met gigantisch ruimtegebrek, waardoor met goed fatsoen het schier onmogelijk is om relaxed op zondag in een park te vertoeven.

drs.Nee | 28-02-21 | 05:27

@ Drs nee,
de voormalige koningin wilhelmina zei het al in 1946
... nederland is vol. En toen hadden we nog maar zeven miljoen inwoners. Emigratie werd aangemoedigd.
In de jaren tachtig van de vorige eeuw zei Janmaat hetzelfde en werd veroordeeld tot een - voorwaardelijke- gevangenisstraf wegens discriminatie. we hadden toen zo' n twaalf miljoen inwoners. ik weet niet hoeveel meer mensen er momenteel op de - postzegel- Nederland passen , maar het zal niet lang meer duren voor we de twintig miljoen zijn gepasseerd.

me163komet | 28-02-21 | 08:28

10 jaar Rutte; RIP Nederland.

D-Fens_1963 | 28-02-21 | 01:44

"Nederland is vol, ten dele overvol"
(H.M. KJ - 1979)

VP732 | 28-02-21 | 01:26

Samen sterker verder?
Met een volledig vernacheld pensioen door het nieuwe pensioenakkoord in het vooruitzicht, onzekerheid vanwege versoepeld ontslagrecht en ieder jaar exponentiële verhogingen ten aanzien van de vaste lasten. En een in 10 jaren stelselmatig afgebouwd aantal ic plekken.
De sleetse plekken in mijn Burberry regenjas worden steeds genanter.

penis-aqua-rosA | 28-02-21 | 01:08

Feynman, ik zeur wel eens over je stukken. Maar dit is gewoon zeer sterk geschreven. Hulde.

Overigens is de opleiding vanaf HAVO tot IC-verpleegkundige dan misschien 8 jaar, maar er had natuurlijk geput kunnen worden uit gewone / andere verpleegkundigen. Waarbij een specifieke snelcursus corona-IC afdoende én haalbaar was geweest om een rol van betekenis te spelen op de IC. Heeft het afschalen van de overige zorg ook een doel, want er zijn genoeg afdelingen waar het verpleegkundig personeel duimen zit te draaien. Weet ik uit eerste hand.

Magna Carta | 28-02-21 | 01:02 | 3

Dat extra opleiden was ook de. Drieling, maar was geschrapt omdat een aardrijkskunde leraar in 2020 dacht dat COVID dan al voorbij zou zijn.

Astroturfer | 28-02-21 | 07:36

Onder de 20-30.000 man potentiële herintreders die zich vorig jaar hebben gemeld maar veelal de deur zijn gewezen hadden met een beetje goede wil en - centraal geregeld - budget(!) ook bruikbare krachten gezeten. En als we artsen kunnen importeren uit (verre) buitenlanden, moet het met een beetje creativiteit in een jaar tijd ook mogelijk zijn geweest een paar vliegtuigen verpleegkundigen met (min of meer) de juiste papieren uit China of zo te halen met een contract voor een jaar of misschien twee. Dan is er alle tijd om eigen kweek op te leiden. Plus het inrichten van grootschaliger corona-centra (met desgewenst gebruik van omliggende toch leegstaande hotels als personeelsverblijven) had ook efiiciëntie opgeleverd. Enzovoort, enzovoort, enzovoort. Een minder myopische focus op halfzachte pogingen dit virus te onderdrukken en meer realisme, daadkracht en creativiteit bij het managen van de gevolgen had niet eens visie gevergd, maar gewoon nadenken.

Sander Dieman | 28-02-21 | 08:09

@Sander Dieman | 28-02-21 | 08:09: Een myopische focus, wat een geweldige kernachtige beschrijving van wat er is gebeurd.

Ik moet altijd denken aan les 1 in judo, waar je leert je niet met kracht je tegen je sterkere tegenstander te verzetten. Maar meegaan, diens gewicht in zijn nadeel gebruiken en dan de overhand nemen. Hugo en Mark hebben duidelijk nooit op judo gezeten.

Magna Carta | 28-02-21 | 10:43

Nou was Rutte al een van de slechtste MP die we ooit gehad hebben, hij gooit er nog wat flinke scheppen bovenop om het land en de bevolking compleet te ruïneren. Gek, want hij gaf zelf toe geen visie te hebben. Zijn visie is echter glashelder. : kapot maken wat kapot kan. Rutte is een sloper. Een vleesgeworden sloophamer. De peilingen geven hem en zijn VVD nog steeds het dubbele aantal stemmen dan de tweede partij. Bizar en onbegrijpelijk. Waarom kiezen mensen met vol verstand voor een ramp op 2 benen als leider?
Kies eens voor jezelf! Ik kan het wel uitschreeuwen!
Kies eens voor een beter Nederland.

dijkbewaker | 28-02-21 | 00:50 | 4

@Ridocar | 28-02-21 | 01:17:
Beetje te simpel.
De VVD was vanouds de middenstandspartij. Opkomen voor de ondernemer. Zo weinig mogelijk regeltjes, zo weinig mogelijk belasting en een kleine overheid. Streng immigratiebeleid, en eigen initiatief stimuleren. Met de beste zorgverlening, alle ruimte en mogelijkheid voor een eigen woning en een goede infrastructuur waar er doorgereden wordt op de weg.
Dus Waar is die wereld van de VVD gebleven?
Boven modaal betekent al een relatief kleine groep, dus is bij lange na niet de groep die massaal op de VVD stemt. En voor de rest heeft iedereen arm of rijk last van destroyer Rutte met zijn geschifte VVD.
Doet dan niemand zijn bek open in die partij?

dijkbewaker | 28-02-21 | 02:04

@dijkbewaker | 28-02-21 | 02:04: precies, en toen kwam Rita Verdonk die zo door wilde zetten. Maar dat past niet in de EU. Dus werd Rutte ‘gekozen’.
De rest is geschiedenis welke een nachtmerrie wordt.
Nogmaals, het is net zo ‘toevallig’ als Volkert van der Graaff.

Ray Skak | 28-02-21 | 07:46

@Ridocar | 28-02-21 | 01:17: De VVD heeft nog steeds een prima programma voor de gemiddelde Nederlander.

Er komt alleen niet van terecht.

frickY | 28-02-21 | 10:28
▼ 1 antwoord verborgen

10 jaar rutte uit zich in het feit dat 80+ en 60 tot 65 gevaccineerd wordt en dat er voor 65 tot 80 nog geen peil op te trekken valt. De praktijk is echter dat iedereen die zégt dat zijn of haar bmi 40+(het lijkt wel kaas) zegt direct geprikt wordt. Ook partners van zorgmedewerkers worden direct meegenomen in het vaccinatieproces want zgn. 'prikken niet opgehaald'.

pa_niek | 28-02-21 | 00:39 | 1

Die focus op het vaccin is opgedrongen door overheid en media, voor de meeste mensen is vaccinatie niet nodig, gezien het besmettingen niet stopt is het totaal zinloos om voor de grootste groep dit te nemen

Oxithius | 28-02-21 | 11:28

Feynman, het zou goed zijn eens te erkennen dat Nederland overbevolkt is. Dat heeft niets te maken met vreemdelingenhaat maar met de beschikbare ruimte. Ik weer dat het begrip leefruimte ook beladen is, maar dat kwam uit een tijd dat onze oosterburen het verlangen hadden om hun gebieden sterk uit te breiden. Dat is volgens mij niet nodig, maar laten we zuinig zijn op de beschikbare ruimte hier. Nederland is het dichtstbevolkte land van de EU en als het even tegen zit staat het water ons letterlijk tot aan de lippen.

Arnold Layne | 28-02-21 | 00:03 | 3

Maar de vergrijzing en het onvermijdelijke gevolg daarvan dan?

ChristianV | 28-02-21 | 01:51

@ChristianV | 28-02-21 | 01:51:
Dat lost zich in 1 generatie op daarnaast is de vergrijzing in Japan veel ernstiger dan hier toch geen probleem door allerlei technologische vernieuwingen op het gebied van AI kunstmatige intelligentie bij robots.
Japan is ook een land waar ouderdom als rijkdom en wijsheid gezien wordt. Veel meer respect voor ouderen. Mensen van 80 gaan diepzeeduiken. Veel fitter dan het cholesterol vette westen.

dijkbewaker | 28-02-21 | 02:12

@ChristianV | 28-02-21 | 01:51: De vergrijzing oplossen door meer mensen te importeren? Die mensen worden niet oud op den duur? Zo ontzettend kortzichtig. Vergrijzing is een tijdelijk probleem.

Timide_Aso | 28-02-21 | 08:18

Perfect verwoord Feynman.

MoonBeebe | 27-02-21 | 23:35

Ik zou éérst de Ritalin nemen en dán pas gaan schrijven. Dat scheelt zo 27 van 30 onderwerpen in dit stukje. Maar je hebt wel gelijk dat we niet kunnen versoepelen. Dat we dat wel doen heeft niet zoveel met verkiezingen te maken, een deel van het volk trekt het gewoon niet meer.

beldewouten | 27-02-21 | 23:28

Dat snorretje staat Rutte wel, net de oude Drees, vader des vaderlands....

ger1306 | 27-02-21 | 22:55 | 6

Meer die ander met dat kleine snorretje.

peet12 | 28-02-21 | 00:40

@penis-aqua-rosA | 27-02-21 | 23:23: Drees heeft de Nazi instituten in stand gehouden of opnieuw opgetuigd met zijn naam er onder. Oude dagvoorziening, kinderbijslag, allemaal nazi uitvindingen.

Sans Comique | 28-02-21 | 09:50

@Sans Comique | 28-02-21 | 09:50: Niet alle uitvindingen waren slecht...

Oxithius | 28-02-21 | 12:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Even een beetje off topic: vaccinatie paspoort
Rutte doet nu net of we in een democratie leven; Het is misschien goed om te weten dat Nederland, u weet wel, dat gave land, de vaccinatie paspoorten al lang heeft besteld. En weet u ook wanneer? Mei 2020!!!!!!

whatsinthename | 27-02-21 | 22:40 | 13

@Koning BongoBongo | 28-02-21 | 08:12: Wat een onzin, gewoon lekker naar Curacao, daar kan je naar toe met alleen een pcr test voor de heenreis.

Pimp my Voortuin | 28-02-21 | 08:40

@Pimp my Voortuin | 28-02-21 | 08:40: Puke.... Curacao.

Koning BongoBongo | 28-02-21 | 08:46

Dit gaat over een bewijs van negatieve testuitslag, niet over vaccinatie

Joffri | 28-02-21 | 09:20
▼ 10 antwoorden verborgen

Rutte, nu de nr 1 in de peilingen, over 10 jaar net gepasseerd voor een belangrijke functie in Brussel en over 30 jaar de man die de Nederlandse middenklasse decimeerde.

Portemonnee van de A | 27-02-21 | 22:37

"Wijken van het gas afhalen" is niet alleen onbetaalbaar en onuitvoerbaar maar vooral ook onwenselijk omdat de achterliggende gedachte niet deugt.

JvanDeventer | 27-02-21 | 22:28

Ja maar hij lacht altijd dus dan gaat het goed met Nederland, anders zou ie toch niet lachen........

Habe das Gewust | 27-02-21 | 22:24 | 2

Zeker. Laatste 10 maanden 30% duurdere levensmiddelen(oa btw) en onder Rutte zijn er 800.000 mensen bij gekomen.

ger1306 | 27-02-21 | 22:41

Dat denken de meeste ouderen en zwakzinnigen in Nederland inderdaad . Met dank aan de NPO .

Koning BongoBongo | 28-02-21 | 08:14

Weet je waarom die specialisten zo veel werken? Ze willen de poet niet delen, dus er komen geen nieuwe mensen bij de in maatschap. Bij de vele uren van verpleegkundigen zal ook wel een gierigheidsargument spelen. Want dat is wat ze zijn: artsen buiten de academische ziekenhuizen zijn overwegend gierig van aard. Gooi die nepondernemers eens snel in loondienst en maximeer op een salaris van een rechter.

BobDobalina | 27-02-21 | 22:22 | 3

Yep.

ger1306 | 27-02-21 | 22:27

Waaruit vloeit de veronderstelling voort dat dat alleen maar geldt voor artsen buiten academische ziekenhuizen? Voor zover ik weet laten az-artsen zich ook gewoon inlenen vanuit hun eigen bedrijf.

jemagookniksmeer | 27-02-21 | 22:39

Hahaha, en dan zeker 36 uur werken inclusief ziektevervanging en pensioen? En dan volgt de managementexplosie. Dat wordt pas duur.

Nichtsneues | 27-02-21 | 23:12

Ik heb het twee keer gelezen, ik proef naast de klaagzang over schreeuwende tekorten ook niet precies aan welke kant Feynman staat. Welke conclusies we hier aan moeten verbinden? Wat is nu de oplossing voor het probleem, of hebben we ons er al bij neergelegd dat de ellende nog vier jaar voortduurt?

deugallergie | 27-02-21 | 22:18 | 1

We wachten nog op het Volkskrant artikel 2 dagen voor de verkiezingen en ze zijn nog bezig om met Erdokan een stunt in te plannen voor wederzijds gewin. Weet u nog die vage Turkse minister die met auto en al de grens over is gezt? Die prachtige foto's van het AT en de Mercedes? Hier: www.geenstijl.nl/5106742/liveblog_esc... of anders geklooi met covid regels waar Rutte mee gaat shinen. Game set match

Kladderadatsch | 27-02-21 | 23:09

70% van de afgestudeerde lucht en ruimtevaart studenten vindt werk buiten die sector. Gezien de capaciteit niet zo vreemd dat er op gegeven moment een grens gesteld wordt.

RandyBiel | 27-02-21 | 22:06 | 4

@Ommezwaai | 27-02-21 | 22:11: laat een leraar het vaccineren en het testen regelen en dan vooral niet klagen als het even wat minder goed gaat!

likdoorn | 27-02-21 | 22:29

Pabo-ers met pipo schoenen kunnen ook elders terecht om de boel te verneuken. Nederland!

Kladderadatsch | 27-02-21 | 23:12

@Ommezwaai | 27-02-21 | 22:11:
Als leraar geschiedenis weet je hoe het moet.
Nero is ook nog steeds niet vergeten.

MistaRazista | 28-02-21 | 02:24
▼ 1 antwoord verborgen

Niets mis met buitenlandse artsen? Ik had in Utrecht een arts die uit Syrië kwam. Die weigerde mij door te verwijzen voor een onderzoek naar autisme. Ze loog tegen me dat zij dat niet kon, kijkend in het beeldscherm van haar pc. Ik kon niet overstappen naar een andere arts, want in Utrecht nemen huisartsen geen patiënten van elkaar over (is nog steeds zo). Dus wachtte ik af tot ze op vakantie ging en maakte een afspraak met haar vervangster. Die verwees mij direct door naar een instelling die een half jaar later mij diagnosticeerde als autist. Ik ben nooit meer naar mijn huisarts gegaan, zo kwaad was ik op haar.

Albert61 | 27-02-21 | 22:03 | 9

En haar Syrische achtergrond is relevant omdat?

beldewouten | 27-02-21 | 23:30

Ik had een vervangende huisarts ; ze was Poolse . Ze stelde na een onderzoek vast dat ik een tennisarm had . Later bleek dat het gordelroos was . Probleem met buitenlandse artsen is vaak dat men geen 100 % Nederlands praat en men daardoor geen nuances oppikt en de dialoog wat moeilijker verloopt. Heb ook ooit een vrouwelijke Turkse orthopeed gehad die me doorstuurde naar een fysiotherapeut zonder dat ze een duidelijke diagnose had gesteld . De therapeut had uiteraard geen idee wat hij zou gaan doen.

Koning BongoBongo | 28-02-21 | 08:22

Islamieten moeten gewoon liegen tegen de haram witte, is verplicht.

Acidstain | 28-02-21 | 08:30
▼ 6 antwoorden verborgen

Thierry je kan van hem zeggen en vinden wat je wil maar hij gaat gewoon bij Nieuwsuur zitten bij die zure Tweebeke die niet anders doet dan proberen hem onderuit te halen.
Wat gaat zij doen als Forum meer dan 6 zetels gaat halen op 17 maart.
Hopelijk ontslag nemen bij Nieuwzuur.

likdoorn | 27-02-21 | 22:02 | 5

@Sitting_targets | 27-02-21 | 22:14:
Ik reageer zelden, maar Baudet werd gevraagd of er na de pandemie een Corona tribunaal zou moeten worden ingesteld om huidige bewindslieden te veroordelen.
Hierop antwoorden dat dat niet wenselijk is maar hoopt dat men in de verkiezingen voor een andere koers stemt om na 17 maart van het huidige beleid verlost te zijn.
Hij haalde Neurenberg erbij omdat het niet legitiem is om een tribunaal in te stellen met nieuwe vormen van strafrecht wanneer er al voldoende mogelijkheden tot strafrechtelijke vervolging zijn, zo ook de vervolging van Je zo kopstukken waar niet nieuwe wetten voor hadden geschreven worden maar onder bestaand internationaal recht veroordeeld hadden kunnen worden

MacDonagh | 27-02-21 | 23:55

@Sitting_targets | 27-02-21 | 22:14: Baudet's stelling was dat iets wat niet strafbaar is, niet achteraf nog eens strafbaar gesteld kan worden om dan met terugwerkende kracht daders te veroordelen. In die context was het benoemen van de Neurenberger processen, waar zoals bekend vele nazi kopstukken en oorlogsmisdadigers uit het Derde Rijk werden berecht voor hun aandeel in de Holocaust natuurlijk uiterst ongelukkig , om het nog zwak uit te drukken. Baudet had kunnen weten dat dit soort uitspraken "gefundenes fressen" zijn voor de mainstream media, die hem natuurlijk direkt zullen betichten van tenminste sympathie voor oorlogsmisdadigers of voor het misdadige en mensonterende nazi regime. Onbegrijpelijk dat hij daar met open ogen is ingetuind. Die kerel wordt echt steeds leiper gewoon.

Asteroid-B612 | 28-02-21 | 04:55

Thierry gaat daar gewoon zitten vanwege zijn narcisme . Deze persoonlijkheidsstoornis maakt dat hij zich het middelpunt van de wereld voelt en dat hij niet kan falen. Met dat gevoel in je hoofd kun je overal aanschuiven .

Koning BongoBongo | 28-02-21 | 08:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Het zou toch wat zijn als de verkiezingen eerlijk verlopen over een paar weken..

Johan1235 | 27-02-21 | 21:59 | 7

@BoerKoekoek | 27-02-21 | 22:57: En daarom dat het zo belangrijk is dat het stemmen direct na het sluiten in de lokale stemlokalen wordt gedaan. Gaan we het uitsmeren of per post stemmen dan wordt dat een gouden gelegenheid voor GL/D66'ers om te gaan frauderen. Die kans gaan ze niet laten schieten.

Grachus | 27-02-21 | 23:38

@BoerKoekoek | 27-02-21 | 22:57: Je mag als kiezer bij het stemmen tellen aanwezig zijn in het stemlokaal. Weet niet hoeveel mensen erbij mogen zijn, maar naar mijn weten wordt er eigenlijk maar zelden gebruik gemaakt van dat recht.

Cassandra | 28-02-21 | 09:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Driedubbel. We hebben in onze taal een mooi woord dat niet genoeg aandacht krijgt: drievoudig.

Rest In Privacy | 27-02-21 | 21:58

Gelukkig is er nog een buurland waar dezelfde taal gesproken wordt: Belgie. Het land van pillendraaiers en goede medische opleidingen. Er zitten er veel Nederlanders op de KU in Leuven, UVB in Brussel en op de Univs van Gent en Antwerpen.

Haberdoebas | 27-02-21 | 21:56 | 2

En niet te vergeten de goede gezondheidszorg, waar jaarlijks in Nederland verzekerde inwoners gebruik van maken.

VW, alles ist vorbei | 27-02-21 | 22:02

Ik versta er geen klote van, dat Vlaamse "geklap".

Asteroid-B612 | 28-02-21 | 05:04

Ga wat vaccins scoren en richt prikposten in bij de stembureaus.

Muxje | 27-02-21 | 21:54 | 1

Juist. Combineer nou een zaken, ben eens wat creatiever Overheid, of laat op zijn minst creativiteit weer toe!

Timide_Aso | 28-02-21 | 08:26

58% in 8 jaar. Dat komt neer op een inflatie van bijna 6% per jaar. Het officiële getal is nu 1,3% en de jaren ervoor was het nog lager. Maar dat officiële getal wordt met het boodschappenmandje berekend. Brood en zo. Maar prijzen voor woningen wegen niet sterk in dat mandje. Terwijl in woonlasten de meeste kosten zitten voor de meeste mensen. De werkelijke inflatie is veel hoger dan die 1,3%, al jaren lang. Dat officiële inflatiecijfer is puur bedrog.

Rest In Privacy | 27-02-21 | 21:53 | 3

Sowieso leven we al 20 jaar (in het hele Westen) in een nep-economie. Maar daar lees of hoor je verdacht weinig over...

Biolizard | 27-02-21 | 22:24

Vergeet niet de euro verhouding die die grappig lachende minister heeft 'onderhandeld' voor ons (om Italië, Griekenland en Spanje aan boord te krijgen met hun Duitse leningen. ABN AMRO was z'n beloning. Net echte mensen politici. Follow the money

Kladderadatsch | 27-02-21 | 23:16

@Biolizard | 27-02-21 | 22:24: sinds 1977 was er tot 2016 voor huishoudens maar 18% stijging in koopkracht. De stijgingen gingen naar overheid en bedrijfsleven. Het modale inkomen in 1977 zou ca 13000 euro zijn geweest, nu ca 38000. Het is dus bijna allemaal prijsstijging geweest, gebakken lucht.

Nichtsneues | 27-02-21 | 23:20

10 jaar Rutte laat zich toch wat sneller beschrijven: het Groen Links / D66 programma: meer regelgeving, meer overheid, hogere belastingen, ongebreidelde massa immigratie, meer EU, meer islamisering en afbraak Nederlandse cultuur.

Franker | 27-02-21 | 21:53 | 4

Beste Franker: u vergeet dat Rutte ook ondernemers heeft getreiterd met de mislukte Wet DBA die niet werkt maar wel over de volle breedte uurtarieven heeft gedrukt dan wel opdrachten heeft gekost voor veel ZZP’ers. Ook heeft de VVD als eerste partij daadwerkelijk de hypotheekrente gesloopt voor reeds uitstaande hypotheken. Ook is onder aanvoering van de VVD de zeggenschap over onze pensioenen uitbesteed aan de EU. Uiteraard is het referendum gesloopt en hebben we onszelf gecommiteerd aan windmolens in het hele land zodat de komende 3 generaties nooit meer van een normale horizon kunnen genieten.

de Voorzittert | 27-02-21 | 22:01

Je vraagt je toch in alle ernst af of zijn aanhangers hier ook zo over denken. Al wordt het wel wat stil rond de Rutte idolen hier.

Ommezwaai | 27-02-21 | 22:05
▼ 1 antwoord verborgen

De tekorten zijn niet bijster verrassend voor hen die hun geschiedenis & economie kennen: CAO's, numerus fixus, bouwvergunningen, zijn allemaal (prijs)plafonds en die werkten niet fantastisch in de DDR en andere communstische landen.

Barbaar | 27-02-21 | 21:52
-weggejorist-
funkyd | 27-02-21 | 21:51

"... van het gas afhalen, onuitvoerbare en onbetaalbare projecten waarvoor geen technisch personeel is."
Ha, ja! Er over praten, na een zware pr studie, dat kan een blij en enthousiast nufje wel. Keurig in de lijntjes, staand naast een kabelhaspel of zo. "Groene energie, waterstof, bla bla". Doet ze goed. Maar nu nog even die kabels trekken, juiste dikte, aansluiten. Berekening van de te verwachte belasting ook met het oog op de toekomst. Nee, meestal houdt het op met zelf wifi instellen (m/v)

Mark van Leeuwen | 27-02-21 | 21:51 | 1

Kijk naar de paar wijken waar ze al warmtepompen hebben die aangevuld wordt met aardwarmte. Niets dan kinderziektes met dat spul, en in sommige gevallen zulke hoge reparatiekosten dat de aannemer, de bewoners noch de gemeente voor de kosten op willen of kunnen draaien. Die lui zitten in de winter allemaal met 2 truien aan op de bank de blauwbekken.

Muxje | 27-02-21 | 21:59

Feynman, kneitersterk stuk weer. Zat in dezelfde gedachtengang, nu met structuur gelezen en voel me geen roepende in de woestijn meer. Het binnenhalen van vluchtelingen zonder toekomstperspectief is immoreel. Mensen die zelf in de woningmarkt zijn gekomen hebben geen idee hoe het er in de de huurmarkt aan toe gaat. Als je geen eigen plek kunt krijgen omdat anderen voorrang hebben en als je het benoemd ben je guur rechts en wordt je met de nek aangekeken door de deugers met hun tweede huisje in de Dordogne en 'sociale' politieke voorkeur. Het is een gotspe. Voor jou een quote uit een 25 jaar oude film die nog steeds actueel is en een meesterwerk wat mij betreft:
"C'est l'histoire d'un homme qui tombe d'un immeuble de cinquante étages. Le mec, au fur et à mesure de sa chute se répète sans cesse pour se rassurer : jusqu'ici tout va bien, jusqu'ici tout va bien, jusqu'ici tout va bien."

Here's to you! Prosit

Kladderadatsch | 27-02-21 | 21:47 | 2

En hoe vaak moet het nog, zonder enig merkbaar resultaat, hier bekrachtigd worden? Waarom is er in de MSM geen vergelijkbare partner of gelijke op dit uitermate realistisch beeld van de stand van zaken? Het enige wat we kunnen is dit via de voor ons inmiddels beperkte middelen (wie wil er hier nog een sm kanaal?) blijven delen. Heb je een goed idee hoor ik het graag. Wellicht ben ik een schele kaketoe, maar ik heb nog niet een duidelijke invloed gemerkt in alle jaren GS. Maar dat geldt ook voor de joop trouwens.
Neemt niet weg dat dit soort zaken, hoe dan ook, naar buiten moet. Ik dacht dat ik goed was in fuck-ups...

NiCeY | 27-02-21 | 21:58

Eerst negeren ze je. Dan lachen ze om je. En dan worden ze bang voor je. Ik weet zeker dat hier meegelezen wordt door politici. Onafhankelijkheid, blijven trekken die poeplap voor ons roze pamflet. Als deze blog off line gehaald wordt zijn de rapen gaar. Maar ik neem aan dat de mannen een continuïteitsplan hebben liggen. Assumpties zijn wel de moeder van alle groepsgewijze seksuele daden, maar op hun achterhoofd gevallen, dat zijn ze mmmm, nah, denkutniet hier. Ergens in bunkers staan tevreden servers. En met die gedachte wens ik iedereen welterusten. Meneer de president, slaap zacht, denk maar niet aan al die geruïneerde mkb-ers hummend: youtu.be/_5Cmw1NHUig

Kladderadatsch | 27-02-21 | 23:32

De "lees verder" niet gelezen. Ik gun niet "de meeste mensen" een woning.
Ik gun mijn kinderen een woning, die van mijn vriendin. En dan houdt het wel op...

WasHetMaarMakkelijk | 27-02-21 | 21:47 | 3

Nou, dat wordt dan de portemonnee trekken voor jou!

Papa Jones | 27-02-21 | 21:49

Dat heet egocentrisme, google er maar eens op en do the math

Kladderadatsch | 27-02-21 | 23:34

Niet erg democratisch ,maar begrijpelijk. Democratie is in dit land al even verdwenen......

Koning BongoBongo | 28-02-21 | 08:31

Een stem op de VVD of een partij die koste wat kost 4 jaar met deze partij uitgezeten hebben zijn onbetrouwbaar.
Alles voor de baantjes carrousel, want wie uitstapt valt in ongenade van deze criminele club en kan beloningen voor de achterban vergeten.
Verkiezing nederlagen tellen niet, informeer maar eens bij de PvdA want wachtgeld na een Kamerzetel is ook wel lekker.

likdoorn | 27-02-21 | 21:45

Een klein gedachtesprongetje: de PVV als de nieuwe hoeksteen van onze samenleving. Het traditionalisme pas echt voorbij. Fok inderdaad het joodsgristelijkhumanisme: gebakken lucht a la Don Quichote. Alsof het die brave borst windeieren heeft gelegd!

Hetkanverkeren | 27-02-21 | 21:45

Ik denk dat alle peilingen ook gemanipuleerd worden want wat zou in hemelsnaam iemand bewegen om op VVD te gaan stemmen? De boeren gaan het zeker niet doen, die gaan voor PVV of Fvd. Horeca en andere mkb'ers gaan ook zeker niet voor VVD want die zien faillissementen aankomen. Het merendeel van de Nederlanders vindt de import uit moslim landen een levensgevaarlijk groot probleem. Het merendeel van de Nederland is die extremiteit omtrent milieu ook helemaal spuugzat. Dan rest nog het zogenaamd sympathieke overkomen van onze minpres. Maar daar kijk je toch inmiddels ook wel doorheen of niet godverdomme. Die man liegt vanaf zijn geboorte de hele flikkerse bende bij elkaar en heeft het talent om er steeds mee weg te komen. Dit is een wolf in schaapskleren, een dictator in een zogenaamde democratie. Houd er mee op! Stem niet op VVD. Nu ook niet masaal op GroenLinks of D66 gaan stemmen natuurlijk want dat zou dezelfde waanzin zijn.

ILF2 | 27-02-21 | 21:41 | 10

@Papa Jones | 27-02-21 | 21:43:
Mhoehahaha!!!

Wasbakplasser | 27-02-21 | 23:55

@Papa Jones | 27-02-21 | 21:43: Denk eerder dat het komt omdat Rutte een gouden babbel heeft stressbestendig is en zelfverzekerd over komt .

Koning BongoBongo | 28-02-21 | 08:35
▼ 7 antwoorden verborgen

En er zijn ook nog 500k scheefwoners op 2.5M sociale huurwoningen die dus niet voor hen bedoeld zijn. Het zit ramvast.

Ir_HardGelag | 27-02-21 | 21:40 | 7

@Amsterdamsko | 27-02-21 | 21:56: zucht. Het is bedacht onder het kabinet Rutte II om maatschappelijke draagkracht te creeren voor het omvolkingsbeleid. Daarvoor bestond de term scheefwoner niet, en werd het wonen in een goedkoop huurhuis ook niet beschouwd als onwenselijk. Je was gewoon een sukkel die dom genoeg was om niet te profiteren van de prijsstijgingen van huizen.

jemagookniksmeer | 27-02-21 | 21:58

@jemagookniksmeer | 27-02-21 | 21:58:
Ik weet niet hoelang u op deze aardkloot meeloopt maar de term 'scheefwonen' werd al uitgebreid gebezigd in het Amsterdam van rond de laatste eeuwwisseling.
Volgens Wikipedia stamt die zelfs uit 1989 (!!).
Maar als het binnen uw wereldbeeld past om alle problemen op het conto van één man te schrijven, moet u dat vooral blijven doen.

Amsterdamsko | 27-02-21 | 22:14

Dat zijn grachtengordel bewoners die wel huizen kopen vanwege lage woonlasten sinds 1968. Huisje in Frankrijk, la vie en rose. En hier 530 eddies per maand met uitzicht op de gracht en omringd door gelijkgestemde deugers, voor de bühne iig. Met een klein geheimpje. "Je wilt toch geen dief zijn van je eigen portemonnee toch? Ober nog een flesje rood en zijn er nog pannekoeken roomkaas? Leuk tentje dit he, en om de hoek!"

Kladderadatsch | 27-02-21 | 23:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Geen idee waar dit stuk naartoe gaat want het gaat werkelijk alle kanten op maar laat ik stilstaan bij één onderwerp: de woningnood. Mijn stelling is dat niemand die kan oplossen, als die al oplosbaar is. Ga het maar regelen: klein land, overmaat aan regels/wetgeving, steeds veranderende woonwensen, geen markt, verstikkende inspraak en procedures etc etc.
Wie zegt dat hij/zij binnen een bepaalde tijd, de woningnood in NL STRUCTUREEL opgelost heeft, verkoopt u knollen voor citroenen.
De woningnood op het conto van één persoon schrijven is dus erg simplistisch en niet serieus te nemen.

Amsterdamsko | 27-02-21 | 21:38 | 2

Moet een stuk ergens naartoe gaan? Wil je conclusies voorgeschreven krijgen zoals je gewend ben van de MSM. Feynman wijst simpelweg op een open wond en de veroorzaker die de diagnose en behandeling niet weet vast te stellen. Een ongeluk dat zich al 10 jaar lang voltrekt onder kabinet purpelpaars 2.Lees het stuk nog eens en maak uw eigen conclusie/opinie.

Astroturfer | 28-02-21 | 08:15

Je hebt je trolgeld weer verdient. Rutte is een godsgeschenk voor Nederland.... en niets is zijn schuld. Neem nou maar aan dat Rutte in de regering dicteert , domineert en dat de rest doet wat ie zegt . Mede hierom houdt hij het al zo lang vol .

Koning BongoBongo | 28-02-21 | 08:41

Ik ben niet ziek en heb geen corona maar ik mag niks tot ik mezelf laat enten en krijg dan via een coronapaspoort weer een stukje vrijheid.
Gezond zijn betekent dus ziek zijn toch?

Old daddy | 27-02-21 | 21:37 | 1

Dat stukje vrijheid gaat pas in nadat je je paspoort in handen hebt. Wanneer krijg je je injectie ?

Koning BongoBongo | 28-02-21 | 08:43

Hoe is dit eens zo mooie land zo naar de kloten gegaan? Waar ondernemen eens een centrale plek in de maatschappij innam is de ondernemer tegenwoordig niets anders geworden dan een staatsslaaf die belasting moet betalen, veel belasting moet betalen. Bovendien mag de ondernemer ook nog eens gratis "poortwachter" spelen voor de roverheid. NSB 'er spelen noem ik dat. Wel eens van de WWFT gehoord? Vraag eens aan je gemiddelde administratiekantoor of hij zich ook bezig houdt met de Wet Witwassen en Financiering Terorisme... Hij moet wel van de roverheid en krijgt daarmee de functie van Poortwachter opgedrongen. Omdat we dat met z'n allen zo graag willen...

Stemmen? Bij alles wat me lief is... Op wie dan? Ik vertrouw dus geen enkele politicus meer. En zeker Mark Rutte niet die in de afgelopen 10 jaar meer bij elkaar heeft gelogen dan ik in mijn hele leven. Waarom blijven mensen toch als domme schapen achter die man aanlopen? Zo charismatisch is ie toch ook weer niet?

Feynman somt keurig een aantal zaken op, maar het is bijna iedere keer hetzelfde.

Zouden we een manier kunnen verzinnen om dit kapotte land onder een meritocratie te stellen? Deskundigen laten besturen, mensen die echt verstand van zaken hebben? En al die beroepspolitici er uit gooien.

Ach wat zal het mij ook nog jeuken... Ik blijf zo ver mogelijk weg de roverheid.

de Jager59 | 27-02-21 | 21:36 | 4

Zeur niet zo als ondernemer. Bijna de helft van de begroting wordt gevult uit loonbelasting. Aantal werkende mensen X gemiddeld inkomen, is nog geen 300miljard aan totale inkomsten.
De andere helft komt bijna uit belastingen op het bedrijfsleven. Daar wordt in Nederland wel heel, HEEL veel meer verdient dan slechts 300miljard per jaar.
Het is compleet uit verband gerukt.
Maak je maar eens wat drukker over bedrijven met miljardeninkomsten die minder belasting betalen dan jouw en mij.

Shadowzz | 28-02-21 | 00:14

@Shadowzz | 28-02-21 | 00:14: Loonbelasting.... Heb je daar wel eens goed over nagedacht? Jij werkt, jij komt elke dag op tijd bij je baas, doet moeite om een goed bestaan op te bouwen. En van elke euro die JIJ verdient mag je 40 procent wegbrengen naar Den Haag waar ze JOUW verdiende geld gaan herverdelen over zaken waar JIJ als prive mens nog geen kwartje aan uit zou geven. Het is een verouderd systeem gebaseerd op "het collectieve denken" uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Zou de gedachte om een flat tax voor iedereen van bijvoorbeeld 15% te besteden aan algemene zaken een overweging waard zijn? En wanneer JIJ als prive persoon jezelf extra wilt verzekeren voor weet ik veel wat, je dat dan doet omdat JIJ als prive persoon dat graag wilt...

de Jager59 | 28-02-21 | 08:37

@Zwizalletju | 27-02-21 | 21:48: Ik begrijp waar je op hint, maar wees nou eens eerlijk naar de PVV en naar jezelf. Wat zijn de oplossingen van de PVV? Minder marokanen... Is dat de oplossing voor de problemen waar dit treurige land zich voor gesteld ziet? Kom op, dat kan toch niet de oplossing zijn? De ratten het marokanen tuig mogen ze van mij opsluiten of op een lekke boot naar Tanger sturen, maar de problemen liggen veel dieper. Wie gaat bijvoorbeeld de volkomen klerezooi bij de belastingdienst echt opruimen? NIEMAND... Er is geen partij die daar zijn vingers aan wil branden. Wie durft het om dat hele geldrondpompsysteem op te heffen. Wie heeft het lef? IK zie het in geen enkel partijprogramma. Maar je hebt gelijk ik ben zeer zwak en eigenlijk gediskwalificeerd om hierover van gedachten te wisselen want ik stem al jaren niet meer.

de Jager59 | 28-02-21 | 08:43
▼ 1 antwoord verborgen

Zucht.
Al die reaguurders die denken dat een Minister President het beleid maakt.
Hoe aandoenlijk.
Lesje staatsinrichting iemand?

boer-zonder-principe | 27-02-21 | 21:36 | 10

Uw stageopdracht bestaat uit het opsporen van VVD onvriendelijke commentaren op het internet.
Door middel van reageren probeert u op ludieke edoch standvastige wijze onze partijstandpunten te verdedigen en vertegenwoordigen.

penis-aqua-rosA | 27-02-21 | 23:37

Daarom waarschuwt je Rutte ook tegen het gevaar van Wilders en Tjerrie. Want onze democratie is zo allemachtig prachtig, maar alleen als het tot de gewenste uitkomst leidt. En verder zijn her die domme ambtenaren, ook maar mensen die fouten maken. Maar inderdaad Rutte staat daarbuiten. Bedankt voor de nuance, succes met de stage in je korte paarse broek

Kladderadatsch | 27-02-21 | 23:45
▼ 7 antwoorden verborgen

Perfect verwoord door feynman. Hulde. Daar is geen woord Spaans bij. En voor nu is het morgen maar weer afwachten, waar onze mauriceke de peilingen hoax weer mee komt aanzetten.

Paaldanseres | 27-02-21 | 21:36

Het is onnodig en oneerlijk om statushouders snel
aan een woning te helpen. Dat gevoel leeft onder het overgrote merendeel van de bevolking, van links tot rechts... Oplossingen zoeken in leegstaande kazernes of fabriekshallen en daar de eerste 5 jaar in kleine units met centrale faciliteiten voor eten en wassen. Iedereen direct volop in de watten leggen is wat teveel van het goede. Na 5 jaar pas recht op een kleine woning en delen als je alleen bent . Alleen gezinnen kunnen wellicht iets eerder in aanmerking komen.

laurentius | 27-02-21 | 21:34 | 5

@de honden blaffen... | 27-02-21 | 21:36:
Sowieso ook

laurentius | 27-02-21 | 21:42

@de honden blaffen... | 27-02-21 | 21:36: Op de wachtlijst, en voorlopig uitzitten op kamers bij de moeder, in Syrië.

Zwizalletju | 27-02-21 | 21:51

@de honden blaffen... | 27-02-21 | 21:36: extreem rechtse gedachten! Dus toch hier in de duistere krochten. Geert Mak heeft gelijk! Jeetje, Joris...

Kladderadatsch | 27-02-21 | 23:48
▼ 2 antwoorden verborgen

"De kers op de taart kwam afgelopen dinsdag: De afgelopen drie dagen vijfduizend positieve testen, records voor februari."

Er wordt meer getest omdat het volk bang gehouden moet worden met cijfergegoochel. Daarom dat domme gelul over absolute stijgingen alsof dat ook maar iets zegt. Percentage positieve testen daalt gestaagd, rest van de cijfers zien er ook niet alarmwekkend uit. Pfizer en Moderna roepen per 1 juli conform afspraken met de westerse overheden het einde van de pandemie uit en de WHO heeft inmiddels ook geen volle paniekerectie meer.

Binnenbaan | 27-02-21 | 21:30 | 2

paniekerectie, lol.

Purk | 27-02-21 | 21:37

@Purk | 27-02-21 | 21:37: dat is wat ab osterhuis en gommers krijgen als ze iedereen aan de talkshowtafel weer de stuipen op het lijf hebben gejaagd

Ir_HardGelag | 27-02-21 | 21:43

Cijfers over 2018.
Te huisvesten asielzoekers: 17.000.
Nieuwbouw sociale huurwoningen: 12.000.
Echter het aantal sociale huurwoningen neemt ook af met ca. 20.000 per jaar door sloop, verkoop en liberalisatie.

de honden blaffen... | 27-02-21 | 21:30 | 1

Deze berekening veroorzaakt m.i. een te hoge stikstof uitstoot, stopt u onmiddellijk. Dank u, minderdenkenvooreenbeterklimaat.nl (2 zetels)

Kladderadatsch | 27-02-21 | 21:56

Band of horses : the funeral

Purk | 27-02-21 | 21:29

Four more years!

Raspatat | 27-02-21 | 21:28 | 2

Lock him up! Lock him up!

VanBukkem | 27-02-21 | 21:31

vier jaar? met zo'n kerfstok mag hij minstens 20 jaar zitten.

W_F | 27-02-21 | 21:35

Ik kan die vvd-er niet meer horen of zien.

Joffri | 27-02-21 | 21:28

Huizen zat. Voor een miljoen euro hypotheek betaal je netto 1000 euro rente. Stuk aflossingsvrij, stuk aflossen. Je spaart dus ook 1000 euro per maand. Totaal 2000 euro per maand. Voor 1000 euro huur je niet echt iets bijzonders. Zeker niet in een van de G4. Voor 1 miljoen koop je in 010, 020, 030 of 070 nog steeds een heel mooi huis. Dus laat mij dan maar 1 miljoen lenen voor 20 jaar vast. Dat huis is prima te betalen.

BoerKoekoek | 27-02-21 | 21:27 | 8

Ik doe de administratie voor een koppel dat hun appartement voor een miljoen heeft gekocht. De totale woonlasten zitten net boven de 2K per maand.
En dat is exclusief aflossing.

jemagookniksmeer | 27-02-21 | 21:38

@jemagookniksmeer | 27-02-21 | 21:38: gedeeltelijk aflossingsvrij kopen, en rente nu vastzetten op 1,8 % voor 20 jaar vast. 18k rente is 1500 bruto is 1000 netto pm. Plus 1000 aflos is 2000. Hebben ze waarschijnlijk een wat hogere rente dan nu wordt berekend. 2 jaar gelden was de rente 1% hoger dan nu.

BoerKoekoek | 27-02-21 | 22:51
▼ 5 antwoorden verborgen

Het benoemen van de problemen is een, een oplossing ervoor, of op zijn minst een politieke visie op de oplossing ervan is twee. Die politieke visie is ofwel globalistisch dan wel nationaal georiënteerd, waarbij een nationale oriëntering kansen biedt om sneller door te pakken. Helaas is dat laatste in dit tijdsgewricht politiek onbespreekbaar geworden. De enige mogelijkheid die ik momenteel zie is druk op de globalistische partijen te zetten met een stem op een nationaal georiënteerde partij.

De Briemusketier | 27-02-21 | 21:27 | 1

Rutte gaat er prat op dat ie geen visie heeft. Hij is van de geitenpaadjes, weet u nog?

Kladderadatsch | 27-02-21 | 21:57

"Mumbai had 75% antilichamen."

Tadaaa. En ze hebben er nauwelijks iets van gemerkt.

I rest my case.

VanBukkem | 27-02-21 | 21:26 | 3

Daar zij blijkbaar minder dikke Turken.

BrutusBosch | 27-02-21 | 21:39

Wij zijn gewoon spijkers op laag water aan het zoeken hier.

VanBukkem | 27-02-21 | 21:42

En dit is dan nog maar het topje van de rutte ijsberg... na deze totale afbreuk en verloedering van ons ooit zo mooie Nederland, zullen in de toekomst nog wel wat meer lijken uit de kast komen rollen, waar we nu nog helemaal geen weet van hebben. Deze psychopaat moeten ze voorgoed opsluiten en de sleutel van het gevang weggooien.

Paaldanseres | 27-02-21 | 21:26

10 jaar Rutte is 10 jaar afbraak van het land. Rutte heeft het land compleet gecorrumpeerd en dat gaat jaren duren voordat de samenleving hersteld is van deze schade.

smdyasc | 27-02-21 | 21:22 | 1

Dat komt omdat veruit de meeste partijen zich afhankelijk gemaakt hebben van de baantjes carrousel.
Dus maakt het niet meer uit waar je op stemt zolang de PVV niet de meerderheid krijgt in de tweede kamer zal er niks veranderen.

likdoorn | 27-02-21 | 21:36

Het doet gewoon pijn om zo'n verschrikkelijke zooi te zien ontstaan.
Waarom? En voor wat?
Het enige dat we ervan geleerd hebben is hoe een rasechte psychopaat zijn invloed en macht verwerft en vergroot.

Poesmobiel | 27-02-21 | 21:19 | 8

@ProFail | 27-02-21 | 21:33: Je hebt gelijk. Maar dan nog had het allemaal minder erg en verwoestend af kunnen lopen, vanaf die jaren ‘80.

Poesmobiel | 27-02-21 | 21:50

Laatste 10 jaar 800.000 mensen erbij..... laatste 10 mnd 30% prijsstijging levensmiddelen.

ger1306 | 27-02-21 | 22:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Er is juist geen vrij markt,ze zitten overal in met hun tengels,regels en instanties zodat vanzelf alles vast loopt.
Alles word vooraf bepaald,en elke afwijking is onmogelijk ,een half communistisch systeem in een kapitalistische wereld.
Alles via plannen die geen realiteitszin hebben.

Roger-Rabbit | 27-02-21 | 21:18

U leeft te veel in de toekomst en in cijfers Fijn man.

Purk | 27-02-21 | 21:17

Feynman, vriend en lotgenoot. Zware waardering voor uw vermogen om brandend perspectief openbaar te maken. Echt waar en serieus.

Ten aanzien van Covid kunnen we beter denk ik.

Laten we dat proberen(?).

Hartje, andere reaguurder.

Joffri | 27-02-21 | 21:16

Niemand produceert dit cijfer, maar volgens mij is dat op dit moment het belangrijkste: het aantal ziekenhuis- / IC-opnamen per het aantal besmettingen. Als je die plot, zul je denk ik zien dat we beter aan het worden zijn in het beheersen van deze ziekte. Mag de besmettingsgraad omhoog gaan, want vaccins krijgen we als braafste jongetje van de EU klas natuurlijk pas als laatste, in de ziekenhuizen wordt het langzaam rustig.

konjodebonjo | 27-02-21 | 21:15 | 2

Om te beginnen zou het aantal positief getesten gedeeld door het aantal gedane testen inzicht geven maar dat cijfer vind ik nergens.

Der Schnitzeljäger | 28-02-21 | 08:26

Slechts een kleine greep, uit de puinhopen van 10 jaar Rutte.

de honden blaffen... | 27-02-21 | 21:15

De Groote Chroonische Pinokkio is vooral heel goed voor zichzelf en zijn vrindjes van de multinationals aan het zorgen. Deze machtswellusteling heeft zichzelf ten doel gesteld om voorzitter te worden van het Europees Parlement. Dat dit ten koste gaat van een eens bijzonder welvarend land lijkt van ondergeschikt belang.

Peejenkop | 27-02-21 | 21:12

Spijker kop. Ik ga voor het eerst PVV stemmen ipv VVD, puur uit frustratie dat een sociale huurwoning niet langer is weggelegd voor autochtone Nederlanders. Vrijwel alles dat vrijkomt gaat nu naar asielzoekers, door de verplichte inhaalslag die gemeenten opgelegd krijgen. Heb er persoonlijk mee te maken, een klein rothok van een huisjesmelker a 900 euro is het enige dat er is in de randstad. Boven de huursubsidiegrens dus daar grijp je óók al naast.

Genoeg is genoeg. En dan kan het best zijn dat de PVV wordt uitgesloten, het gaat nu om de eerste levensbehoefte dus hoppa mijn stem gaat principieel naar Bosma.

Papa Jones | 27-02-21 | 21:11 | 13

@Japannert | 27-02-21 | 21:54: Ja, de PVV heeft ook best linkse standpunten: terug naar het Ziekenfonds, AOW naar 65.

Papa Jones | 27-02-21 | 21:56

Nu je er persoonlijk er mee te maken krijgt stem je nu ineens wel op de PVV?! Ben ik nu werkelijk de enige die uit landsbelang stemt?

Wasbakplasser | 28-02-21 | 00:04

@zwaaropdehand | 27-02-21 | 21:17: Als we GL het kabinet in stemmen, dan houdt dit kabinet het geen jaar vol. Er is gewoon geen match tussen VVD en een grote verzameling andere partijen. Juist door PVV te stemmen dwing je Mark om met prutsers in zee te gaan en binnen de kortste keren is het heibel omdat de VVD niet woke genoeg is en dan komen er weer verkiezingen.
Dus leer de route naar het stembureau maar uit uw hoofd, die gaat u de komende jaren nog vaker bewandelen.

Bakkeleures | 28-02-21 | 09:23
▼ 10 antwoorden verborgen

heerlijk heldere observatie weer

Zueco | 27-02-21 | 21:07 | 1

Jazeker, alleen jammer dat wij hier op GS de enigen zijn dit lezen.
En het er mee eens zijn.

J-van-de-Bontekoe | 27-02-21 | 21:51

Mensen zijn dom en gierig en willen max prijs betalen voor een lening op een nieuwe woning.
Dat is de grootste drijvende factor achter het opdrijven van de huizenprijzen.
Als iedereen wat redelijker zou zijn in max besteding aan hypotheek, zouden de prijzen een stuk lager liggen

MaximusAurelius | 27-02-21 | 21:06 | 8

Jij snapt echt niks van de huizenmarkt he. Wel of géén huis, dat is geen keuze. Oh, de vraagprijs is wel hóóg, nou dan doe ik het maar niet? Onzin! Je moet toch érgens wonen?

Papa Jones | 27-02-21 | 21:39

@Ambiorix | 27-02-21 | 21:34: Niet om het een of ander, maar 2 decennia terug kon je een veel hogere hypotheek krijgen dan dan nu. Was het in mijn ouders tijd nog maximaal 3x je bruto jaarinkomen, toen ik begon met werken kon je zonder problemen een hypotheek krijgen van 8x je bruto jaarinkomen. Tegenwoordig ligt dat (gelukkig) weer op zo'n 3x/4x het jaarinkomen.

Grachus | 28-02-21 | 00:04

@Ambiorix | 27-02-21 | 21:34:
Huizen tot 600.000 euro zijn momenteel te duur (gezien het aanbod natuurlijk niet) maar volgens mij geldt dit niet voor de duurdere huizen.
Heb zelf een huis laten bouwen van 1700m3 (grond had ik al) en als ik het nu te koop zet brengt het minder op dan het gekost heeft.

MargauxGrandCru | 28-02-21 | 10:19
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik zeg niks meer het is al te laat.

kuus | 27-02-21 | 21:05 | 2

Yep,blijf wel stemmen,maar de hoop dat het beter gaat worden in dit land is al aardig verdampt.Helaas..

roberto9715 | 27-02-21 | 21:10

Ja ik blijf wel stemmen, in ieder geval zolang nog niet alle beslissingen bij de EU liggen.

W_F | 27-02-21 | 21:40

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl