achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

HAAGSE BRONNEN aan NOS: 'Avondklok eindigt op 10 februari als cijfers blijven dalen'

1-2'tje NOS-Kabinet om de gemoederen te bedaren.

- Actuele volksmuziek door bezorgde Nederlanders -

De avondklok was oorspronkelijk bedoeld tot 10 februari. Maar iets met de lockdown en 1 juno, en wie weet welke buitenaardse corona-varianten er nog op duiken de komende 9 dagen, dus vergeef Het Volk enige scepsis. Maar, vandaag wordt ons voorgehouden dat leed eindig is, en melden Haagse Bronnen aan de staatsmedia dat: "Als de besmettingscijfers blijven dalen, dan komt er een einde aan de avondklok op 10 februari. (...) Het besluit ligt nog niet vast; morgen neemt het kabinet een beslissing over het al dan niet verlengen van de avondklok-maatregel." Kortom, houd rekening met een avondklok tot 10 maart, maar dan wel met elke week een NOS-bericht over Haagse bronnen die benadrukken hoezeer het kabinet hun best doet zo snel mogelijk van die rotklok af te komen, terwijl we wel de scholen open gooien omdat ouders hun kinderen thuis zat zijn. Een soort gelekte OMT-rapporten, maar dan zonder dat de Rijksrecherche zich er tegenaan bemoeit. Maar goed, nu de spannendste vraag. Draagt de avondklok bij aan de cijfers die al vanaf de kerst dalen. OF IS HET EEN MAATREGEL DIE EXPRES ZO INGRIJPEND IS DAT HET DE UITEINDELIJKE VACCINATIE-BEREIDHEID VERGROOT. Gister waren er wel het laagste aantal nieuwe besmettingen sinds 1 oktober, dus dat valt misschien in het voordeel van de klok uit te leggen. Maar goed hè we doen maar wat.

Update: naast basisscholen mogen vanaf 8 februari niet-essentiële winkels weer beperkt open voor het afhalen van bestellingen.

Kortom. De Derde Golf wordt mede mogelijk gemaakt door ouders die er niet tegen kunnen dat hun eigen kinderen thuis zijn.

Yorick
Yorick
@YorickB

Tot zover het OMT advies. Conclusie: Geen enkele biomedische reden om de scholen te openen. Er staat slechts één zin in het advies waarin ze de opening van de scholen "onderbouwen". En die onderbouwing is: "diverse maatschappelijke afwegingen" 😕

Image
97
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.