Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Pandemie. MET EEN AGENDA?

The Great Reset! Build Back Better! 

Het is crisistijd en dan trekt iedereen zijn eigen agenda. Want in crisis wordt sneller en meer geld vrijgemaakt, met minder democratische controle vooraf en achteraf, dus iedereen die van zichzelf vindt dat hij een goed, nee: werelds idee heeft voor verbetering, komt zijn opportunisme omzetten in de keiharde cash waarmee die plannen moeten worden verwezenlijkt. Altijd handig als een ander betaalt op een moment dat ie weinig tijd heeft voor vragen.

Zo wordt corona een pandemie van de grote idealen en de lange vergezichten, over economische wereldhervorming of lange slagen in de klimaatcampagne en natuurlijk is dit een kans om de Europese eenwording in beter beton te gieten. Het World Economic Forum was ruim een half jaar geleden al zo stom om al die individuele utopieën te reduceren tot één alu-gevoelige term: "The Great Reset". Het was de naam van een congres van het WEF waar het modieuze thema om de wereldsamenleving en de economie duurzamer terug op te bouwen na de COVID-crisis over de catwalk geparadeerd werd. "Een duurzame respons", moet er komen. Internationaal gejuich steeg op uit krantenpagina's, praatprogramma's en gesubsidieerde ngo's. Midden in een gezondheidsstrijd, wordt aan een voorstel voor gelijkwaardige wereldvrede gewerkt. Schone schijn is voor velen nou eenmaal een fijne houvast.

De slagzin die uit deze gewenste 'duurzame repons' is voortgekomen, luidt "Build Back Better" en dat allitereert absoluut alleraardigst maar betekent natuurlijk helemaal niets. Het is een oneliner fits all slogan. Klimaat stuk? Build back better! EU een verdeelde zaak? Build back better! Welvaartsverdeling uit balans? Build back better! Zie de video hierboven, alle dominees, idolen, popsterren en overige vrome voorgangers hebben het in de mond genomen. 

De dagelijkse praktijk ziet er volkomen anders uit. De wereld zit op slot. De economie mankt. Mensen zitten opgesloten, beperkt in hun reisbewegingen, gebonden aan een avondklok, verstoken van actieve ontspanning en onbezorgd vertier. Piepend en krakend draait de economische machine door, gevoed door de mentale reserves van gedwongen thuiswerkende tweeverdieners die hun tijd verdelen tussen Zoom en home schooling. Overeind gehouden door 'vitale beroepen' die gezondheidsrisico's trotseren om de machinekamer van de samenleving van smeerolie te voorzien.

Het is makkelijker om over de huidige situatie heen een ideologische utopie te schetsen, dan een bezem pakken om de rotzooi die recht voor je neus ligt op te vegen. De rotzooi bestaat uit honderdduizend kleine klusjes voor de gewone vuilnisman, hulpdienster, zorgmedewerker of vakkenvuller. De grote verhalen zijn veel geiler voor de media en voor hogere doelstellingen zijn altijd dominees, spreekbuizen en idolen te vinden. Rutger Bregman op lokaal kanselniveau, Greta Thunberg als wereldklimaatpopster (met de klemtoon op 'pop') en zelfs de stokoude, half seniele Joe Biden als woke wereldvredestichter op internationaal niveau. Ook Mark Rutte sprak in zijn steenkolenengels de drie woorden "Build Back Better" uit in een videoboodschap voor de Verenigde Naties, enkele maanden geleden:

Maar terwijl de grote idealen het geld proberen op te eisen voor ná corona, is de burger dus het bokje. Beter, eerlijker, veiliger en duurzamer terugbouwen? Op dit moment breken steeds meer onderdelen af van de machine. Beleidsmatig, omdat we in een uitzichtloze situatie zitten die wel tot méér beperkingen leidt, maar niet tot meer vaccins (laat staan een strategie daarvoor), noch tot zicht op heropening van de samenleving in het algemeen en het sociale kleinbedrijf (horeca!) in het bijzonder. Of neem de GGD-datalekken, die al vanaf dag 1 een veiligheidsrisico vormen waar criminelen goud geld aan verdienen, een gegeven waar Hugo de Jonge over liegt en zelfs GGD-voorzitter André Rouvoet zich geen reedt van aan lijkt te trekken, zoals in de Nieuwsuurvideo hieronder is te zien:

Ook en vooral op persoonlijk niveau vliegen de wielen van de wagen. De werktitel "Great Reset" en het mantra "Build Back Better" voeden complotdenkers met een beeld van een nieuwe wereldorde. Doodgewone Gerda's en Karins (letterlijk, deze verwarde vrouw heet echt Karin) draaien door en dansen achter staatsgek Willem Engel aan. Zelfs zelfverklaard grote denker Thierry Baudet is door het putje van de coronacomplotten gespoeld ("QAnon heeft gelijk", waren recent zijn letterlijke edoch niet verder met argumenten toegelichte woorden). Kun je grappen over maken (moeten we ook doen), maar die mentale afbraak gaat bij sommigen zorgwekkend snel en is in brede zin een aandoening waar iederéén in zekere mate onder lijdt. Bijna niemand fluit zich een weg door deze pandemie: op individueel niveau en in talloze economische sectoren is het leed niet te overzien.

De "Great Reset" is dan ook geen stapsgewijs, eerlijk en verstandig microbeleid maar een grotesk, megalomaan macro-ideaal, een globale schets, een utopische fata morgana. Er is echt geen functioneel complot. Er is alleen opportunisme in maatpak, gegoten in Powerpoint, doorgerekend in Excel, gefactureerd in driecijferige bedragen per uur, verzameld rond de werktitel van het World Economic Forum en de slechte slogan over beter terugbouwen, en gepropageerd door idealisten, ideologen en (politieke) elites die wel menen te weten hoe je de hele wereld kunt repareren maar niet weten hoe duur een pak melk is, hoe het is om met een gezin van vijf drie hoog achter op één krap modaaltje te leven en wat een 'ondernemersrisico' je precies kan kosten aan (zwaarwegende zorgen over) werk, inkomen, woning en (sociale) zekerheid.

De realiteit is: er is geen plan. De enige agenda gaat over dagen zonder datum, als stip op de horizon, wanneer we úit de coronapandemie verlost zijn en de wereld better back gebuild is. De weg daarheen is gevuld met lege afspraken en loze beloftes. Corona is geen wereldwijde gamechanger. Het is een tijdelijk ongemak dat door opportunisten is overgenomen. We worden bestuurd door Covidioten. Hugo de Jonge kan niks. Echt helemaal niks. Mark Rutte is juist iets te goed in mensen een narratief opspelden waarin hij ofwel altijd de held lijkt, maar in ieder geval nooit de dader is. Gaat er iets goed, dan heeft zijn beleid gewerkt. Gaat er iets niet goed, of juist heel slecht, dan was hij enkel degene die handelde op (tegenstrijdige) adviezen van OMT, RIVM of Gezondheidsraad.

Praktisch verantwoordelijken voor de pandemie zoals Ernst Kuipers en Dokter Diederik zijn opiniepatiënten geworden die aan de beademing van de talkshowfaam zijn gelegd om tegen elkaar in te praten over de zin en onzin van avondklokken waar zij helemaal niet over besluiten. Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra hebben corona voor hun campagnekar gespannen. Jesse Klaver is per definitie een paar maten te klein om van invloed op het klimaat te kunnen zijn.

Van enige coördinatie is geen enkele sprake. Voor een Nieuwe Wereld Orde na corona hoef je niet te vrezen - alleen al de fantastische (maar niet ongevaarlijke) GameStop-saga bewijst dat eerder incidentele anarchie dan georganiseerde ideologie de weg naar de (nabije) toekomst aan het plaveien is - een toekomst die van toevalligheden aan elkaar hangt (zoals een gesloopte Primera in Den Bosch ineens tot een crowdfund van GeenStijl leidt waar zelfs de koning voor uit zijn kasteel komt).

Ook de manier waarop Big Tech grip op narratieven probeert te krijgen is lelijk en repressief, maar ademt machteloosheid en voedt vooral alternatieven: Telegram en Signal groeien als kool en ook financieel en commercieel is de koek langzaam anders aan het verkruimelen. Kijk maar naar de groei van crypto. Er is echt wel leven na Google, Facebook en Twitter. Zoals er ook leven is na Mark Rutte en Hugo de Jonge.

De enige vraag waar wij ons acuut druk (of nog beter: boos) over moeten maken, is: WAAR BLIJVEN GODVERDOMME DIE VACCINS EN DIE RATIONEEL GEORGANISEERDE 24-UURS PRIKSTRATEGIE? Maar ja. In een land met te weinig kritische inktkoelies,  door mediastrategie geprogrammeerde politici en afgevuld met kritiekloze kiezers die hun eigen verantwoordelijkheid aan de vvd uitverkopen, hoef je ook daar weinig vergezichten te verwachten. Zo het al een complot is, is het er eentje van collectieve incompetentie.

Weet je wie trouwens ook z'n hand wel eens ophoudt?

Noem het opportunisme, noem het overleven als kleine maar vitale online ondermijning onderneming. Maar aangezien u op een groeiende berg reservegeld zit, durven we het toch te vragen: een aalmoes voor een ander geluid? Een beetje cash voor klein verzet? Een lidmaatschap op leedverlichting? Wat geld voor een gezond verstand? We bieden het allemaal, maar het betaalt zichzelf niet. Dank u wel, dank u zeer, dank u hoogst erkentelijk. En hang in daar, dan doen wij dat ook.

Reaguursels

Inloggen

Complotontkenners, je kon er op wachten.

de honden blaffen... | 31-01-21 | 11:03

Ik denk dat het vrij naïef is, wanneer je denkt dat na de coronacrisis alles weer verdergaat, zoals voor de corona. Het concept koffieshop, waar je softdrugs kan halen en kon zitten relaxen, komt nooit meer terug. Ja, afhalen bij een zielig loketje, maar dat is geen koffieshop. En verder blijf ik erbij, dat de EU straks als duveltje uit een doosje springt, om als reddende engel op te treden, in ruil voor ons sociale stelsel. Het grote gelijktrekken om het zo maar te noemen. Het blijft natuurlijk vreemd, dat de EU overal en altijd wel zichzelf loopt te promoten met kulwetgeving, zoals rechte komkommers, maar muisstil is in tijden van crisis, als heel Europa in chaos aan het vervallen is. We zijn nog lang niet klaar met alle ellende waar we nu inzitten, en dit is denk ik nog maar het begin van nog veel meer ellende. Als een land binnen een klein jaar zodanig naar de klote wordt geholpen, dan is dat niet zomaar morgen weer gerepareerd. Wat weg is, blijft weg. Zo gaat het vrijwel altijd.

LV-225 | 31-01-21 | 10:00 | 3

Hoe kom je erbij dat de EU muisstil is? Integendeel zelfs. De EU zit juist nu overal op, in en onder en boven en heeft zich nog steviger verankerd. Of het succesvol wordt is een 2e, naar nld heeft weer autonomie en geld ingeleverd.

Bataafje | 31-01-21 | 11:27

@Bataafje | 31-01-21 | 11:27: Sorry, ik had het over het begin van de crisis. Ja, ik ben op de hoogte van de ondergeschoven ontwikkelingen binnen de EU en de effecten op ons land. De EU stond voor de crisis al niet echt in de belangstelling van de burger, maar ik denk wel, dat straks types als Verhofstadt deze crisis keihard gebruiken om hun doel te bewerkstelligen. Als dat straks duidelijk wordt, dan is iedereen weer geschokt.

LV-225 | 31-01-21 | 11:53

‘ afhalen bij een zielig loketje’ is meer dan goed genoeg voor de sneuneuzen die stuff gebruiken.

Rdock | 31-01-21 | 13:16

Er is geen complot wordt er hier gezegd. Alleen opportunisme. Maar opportunisme bij hen die al redelijk veel invloedsinstrumenten binnen handbereik hebben. Er mag dan geen complot zijn, het resultaat is er wel naar.

Sans Comique | 31-01-21 | 09:54 | 1

Ik houd het vooral op grenzeloze domheid.

Zorc | 31-01-21 | 11:09

b-uild b-ack b-etter bbb=666

helmholtz | 31-01-21 | 09:31 | 1

Je moet het wel willen zien.

Sans Comique | 31-01-21 | 09:55

"Maar ja. In een land met te weinig kritische inktkoelies, door mediastrategie geprogrammeerde politici en afgevuld met kritiekloze kiezers die hun eigen verantwoordelijkheid aan de vvd uitverkopen, hoef je ook daar weinig vergezichten te verwachten. Zo het al een complot is, is het er eentje van collectieve incompetentie."

Dit is natuurlijk wel erg gemakkelijk. Tuurlijk het is ten dele waar maar door de onophoudelijke wegzetterij van kritsche geluiden door de media en politici als wappies zijn er velen met een kritisch geluid murf gemept. Die hebben inmiddels maar eieren voor hun geld gekozen om niet constant verbaal aangevallen te worden zonder dat daarbij een debat met argumenten plaatsvind. Vrijwel alle (mainstream) media en politieke partijen zijn hier schuldig aan.

oh no | 31-01-21 | 09:30

Beetje jammer dat Geenstijl volledig voorbijgaat aan de oorzaak van deze pandemie en daardoor de link tussen een duurzame oplossing (build a better world!) en deze crisis niet kan leggen. Kijk de oorzaak is gewoon heel simpel: we fokken en consumeren elk jaar 70 miljard dieren. Daarbovenop komt ook nog eens dat we steeds meer land (en daarmee leefgebied van dieren) gebruiken. Hoe je het ook went of keert, dat leidt uiteindelijk maar tot één ding: virussen, virussen en nog meer virussen. In een land als China waar regelgeving, naleving daarvan en hygiene niet echt hoog in vaandel staan gaat het dan ook regelmatig mis. Tel daarbij op dat we per jaar 40 miljoen keer vliegen en een pandemie is zo geboren. Dus een duurzame oplossing waarin we minder consumeren en meer oog hebben voor dieren en de natuur is helemaal niet zo gek bedacht!

Henkiespankiejemoede | 31-01-21 | 09:05 | 1

Even aanvullen: wereld bevolking 7,5 miljard, komen er per dag 225000 bij.
Nederland 6,9 miljoen auto,s, komen er per jaar 100.000 bij.
Totaal bedrag per jaar aan geld voor oorlogsindustrie $1950 miljard. Amerika neemt $ 750 miljard voor zijn rekening.
Per jaar 1,3 miljard smartphones geproduceerd.
Per jaar 60 miljoen auto's geproduceerd.
Totaal energieverbruik per jaar niet meer in Petrawats uit te drukken.
Enz....

Goedzo | 31-01-21 | 10:04

Mooi geschreven en zeker waar. Maar het is ook een leeg betoog zonder enige constructieve oplossingen. Hoe moet het dan GeenStijl?

Henkiespankiejemoede | 31-01-21 | 07:58

Ah,Geenstijl is nu ook een wappie website?

WhispersInDarkness | 31-01-21 | 07:31 | 2

Je moet wel kunnen lezen als je websites bezoekt he? Niet alleen plaatjes kijken...

Warhead | 31-01-21 | 07:53

Zullen we Jip en Janneke toepassen. WhisperinDarkness?
Of doe anders het licht aan.

J.Cash | 31-01-21 | 10:57

Build Back Better: zelfs BoJo zit in het complot: Ik wist wel dat Bojo een klojo is, maar nu wordt dat hier op GS ook nog eens onderstreept in het eerste filmpje van dit topic: hij zit samen met de andere grote conspirators, als Bill Gates etc in het complot!!!!!

cugel | 31-01-21 | 06:55

Vinden wij dit nodig zegt grefoman! Vinden wij het nodig dat er een clickbutton op ieders scherm staat waarmee je alle gegevens van mensen kunt exporteren naar een excelbestand. Vinden wij dit nodig gvd? Nee mafketel, dat is een gotspe, een achterlijkheid ten top. De idiote nieuwsuur interviewer kan die André niet aan dat blijkt wel uit de vragen die hij stelt. Ieder kind kan bedenken dat zo’n ‘export to excel button’ nergens voor nodig is, behalve om gegevens te stelen dan.

Rdock | 31-01-21 | 04:39

"De realiteit is: er is geen plan."

May be.
In mijn realiteit hebben we teveel leiders en aspirant- leiders met teveel plannen.

MistaRazista | 31-01-21 | 01:44 | 1

To much chiefs and no indians.
Voelt u zich geroepen?

Datgingniegoed | 31-01-21 | 03:10

Koop bitcoin

Harris Pilton | 31-01-21 | 00:42 | 1

Dude, koop XRP 08:30EST. (A.s. maandag 14:30 voor ons, pump&dump. Exact die tijd kopen en daarna, the pro)fit is all yours. HODL tot $10,-
Stipt 14:30, niet eerder, niet later! En HODL!

Aventador | 31-01-21 | 02:21

Die link tussen de corona-crisis en "duurzame respons" is natuurlijk een volledig onzinnige. Die link is er niet. Nu politici, links voorop, massaal de rigoreuze maatregelen steunen om oversterfte door corona te voorkomen, vind ik het een interessante gedachte wat denken te doen aan oversterfte door hittegolven. Hier zie je ieder jaar ook een oversterfte piek. Als men oversterfte door bij ouderen koste wat kost wil voorkomen (wat men nu bij corona doet), zouden ze eigenlijk alle verzorgingshuizen, woningen voor ouderen etc van airco moeten voorzien. Maar dat zou helaas niet zo mooi aan duurzame respons te linken zijn.

Thomtidom | 30-01-21 | 23:49 | 3

Gratis Miele koelkast voor die oudjes, Kunnen ze in zitten en de Berenburg koud houden.
"Die link tussen de corona-crisis en "duurzame respons" is natuurlijk een volledig onzinnige" Tuuurlijk!. Net zoals die link tussen ongecontroleerde migratie en EU? Het ondertekenen van de Oekraïne deal en plofkippen/ Graan uit "europa" ( Dat is een commercial!), Het opkopen van een EU paspoort door Niet EU oligarchen om dan EU ( Finland, Griekenland, Italië) grondgebied op te kopen.

De ongelimiteerde CO2 hetze ( 0,04% = 440) waardoor iedereen de vinken tifus sterft is ons grootste gevaar, echt waar hoor.
Weet u dat de MAC waarde ( Maximum Allowable Concentration) Berekend over een 8 urige werk dag op 1200 PPM ligt en dat er geen Planten leven mogelijk is wanneer dit niveau daalt beneden de 150 PPM?
En toch willen we dit CO2 monster met alle geweld de grond in pompen en nihileren tot.... PPM?
Wist u dat naast dit luttele CO2 percentage waterdamp de grootste influencer is?
Om maar een heel simpel voorbeeld te noemen ; Het koelende vermogen van water in uw verbrandings motor.
U reageert hier op het internet en kijk eens verder rond mbt uw vragen.
Deze zijn nl allang beantwoord.
Er zijn allang relatief goedkope oplossingen Ionisatie/ UV upgrades in ventilatie systemen die elk virus/ fijnstof uitschakelen ( dus ook griep) . No Fuckin' problem at all. Inmiddels spotgoedkope ongepatendeerde medicijnen die het al uit 1960 daterende Covid virus de nek om draaien.

Maar u heeft helemaal gelijk hoor, Totaal geen paralellen.
En val me niet lastig want ik zit hier met mijn enorme aluminium Sombrero ff van m'n slag schaduw te genieten.

Datgingniegoed | 31-01-21 | 01:38

Duurzaam zou zijn, niet meer vliegen naar China, geen troep daar vandaan halen. Terug naar de basis, ieder op het eigen continent. Maar ja.

nietoftochwel | 31-01-21 | 08:03

Die link is er wel degelijk. Elke goede crisis moet je als kans benutten en dat doen de door klimaathysterie gedreven machthebbers maar al te graag. Al die miljarden die nu wel erg gemakkelijk ovet tafel vliegen zijn onder de noemer van wederopbouw wel gemakkelijk om te buigen naar investeringen in een groenere wereld zonder dat het daarbij behorende debat wordt gevoerd. De angst die er is gecreëerd werkt wat dat betreft als een prima bliksemafleider voor het volk en de media.

oh no | 31-01-21 | 09:37

Neeh joh, niks aan de hand slaap rustig verder terwijl de overheid over u waakt.
Slaap kindje slaap, u bent nu niet meer buiten maar een schaap.

Ondertussen houdt onze ( voormalige) MP prachtige, op sustainable steenkool gestookt engels, een multie laterale toespraak over wat en hoe ge-wel-dig belangrijk de WHO/WEF/UN en EU wel zijn.
Jaha, zeker in de afgelopen 4 "regerings" jaren is de Agenda van deze instanties de leidraad geweest van hetgeen zich in Nederland afspeelde. En wat ging dat toch allemaal goed met ons, niet? Eind 2019 was er geen onberoerde grasspriet meer te vinden op het Maliveld, Zo blij waren we allemaal met het beleid.
Nee, die overheid was er wel voor u en had had u alvast geholpen om dat lastige referendum omzeep te helpen en ondertussen ligt de halve grondwet al in de vuilnisbak. En Sleepwetten we na de finish ook nog ff een avondklokkie binnen.
Met strakke hand werd ook het energie/klimaat beleid nageleefd met Build back Be.. eeh... to the stoneage. Het geweldige succes dat minister Henk kamp "is overkomen"en zijn opvolger Wiebus; Die zo snel de benen nam dat Carl Lewis hem geeneens bij kon houden.
Ook de Corona cijfers zijn net zo succesvol als de immigratie cijfers.
Gelukkig gaat het in alle andere sectoren ook allemaal voor de wind, daar is ook geen vuiltje aan de biomassa lucht.
Dat komt natuurlijk omdat dit kabinet zo gefocused is op vooral het welzijn van de Nederlanders. De gezondheid en het welzijn van de Nederlander kwam altijd op de eerste plek, echt waar.
Er is ook keihard gevochten voor de Nederlandse belangen toen de Corona bonds ter spraken kwamen in Brussel. Ze hebben zo hard gevochten voor ons dat ze 04-12-2019 (drie maanden voor de Corona uitbraak) al een contract voor financiële overdracht hadden ondertekend. Onze keiharde onderhandelaar hield zijn poot stijf zodat we maar voor 34K euries p.p garant staan voor het pensioen/zorg van onze zuiderburen.
Ook qua eerlijkheid en transparantie was dit kabinet ongeëvenaard met onderste stenen die boven kwamen en ongecensureerde stukken, gewoon omdat ze helemaal niets te verbergen hadden. En dat is de basis van goed management natuurlijk , Eerlijkheid en openheid.
Het hele land werd opstelten gezet door een drie keer minder uitspraak van deze of gene waar het hele kabinet helumaal niet met een enorm vergrootglas op stond te kijken.
En dan komen er van die boreale wappies die dan over kartel vorming spreken, dat ze elkaar het handje boven het hoofd houden, Nou echt nie! Hoe stom kan je wezen dan? Doen ze net zo of er een plan/agenda achter zit, stelletje koekwausen!

Nou , Slaap lekker.
Want hier waak ik.

Datgingniegoed | 30-01-21 | 23:37 | 6

Hear, hear

clockandhammergame | 31-01-21 | 07:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Het WEF bestaat veelal uit mensen die zichzelf fantastisch vinden en daadwerkelijk denken dat ze boven het volk staan. Nu dramt de belangrijkste influencer namelijk oprichter en voorziter Schwab er een experimenteel, melagomaan experiment doorheen. Alleen de titel al, zegt zoveel over hoe ze denken. De great reset, door de mensen die zelf de economie hebben verheven als belangrijkste verbinding tussen mensen. Terwijl het enkel een middel zou moeten zijn om een fijne samenleving te creeeren. Het hele gebeuren geeft me geen goed gevoel.

zevensprong | 30-01-21 | 22:30

Waarom zo vast blijven hangen in dat inenten. iets wat zo onnodig is! Je gaat jezelf toch niet inspuiten met iets wat 66% kans op bescherming bieden kan terwijl je 99% kans hebt je dit virus niet eens te merken als je het oploopt voor ruim 95% van ons.
Kappen nou.

MokumsMoppie | 30-01-21 | 22:03 | 4

@Erikjan79 | 30-01-21 | 22:17: Wat snapt ze niet, immuniteit wordt nu alleen gemeten in bloedwaarden op IgM antistoffen. Dit is een heel klijn stukje van ons immuunsysteem er wordt volledig voorbij gegaan aan t cellen onze eerst barierre daarom hebben veel mensen geen of weinig klachten. Wat doen de meeste vaccins? De t cel response opgang helpen. Dus bij inderdaad 95% van de mensen doen de t cellen al hun werk. Dus is een vaccinatie dan echt nodig? Dus jij snapt het niet helemaal.

1steafslagrechts | 30-01-21 | 22:59

@1steafslagrechts | 30-01-21 | 22:59: Ja ho, maar het was toch niet de bedoeling inhoudelijk te worden toch zeker. Jij houdt je niet aan het wijzen en roepen protocol.

luistukvreten | 30-01-21 | 23:32
▼ 1 antwoord verborgen

Dat had die w@ppie J@ensen toch een jaar geleden al mooi door.

MVuitM | 30-01-21 | 21:50 | 2

U begrijpt het stuk niet.

zwaaropdehand | 30-01-21 | 21:51

De vvd beloofde de standaard te zetten voor wat betreft 'integriteit' na www.ad.nl/binnenland/waarom-zijn-vvd-..., maar helaas www.vn.nl/integriteits-index-6/ en ze werken nu samen met Rouvoet aan de standaard voor wat betreft bescherming van persoonsgegevens na de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) uit 2018, maar het interesseert ze geen lor. Het is hetzelfde probleem als bij de belastingdienst met die toeslagen, de wet geldt voor anderen, niet voor de overheid (en hun vriendjes).

Watching the Wheels | 30-01-21 | 21:48 | 2

En wat een gel*l om als argument te gebruiken dat het snel in elkaar gezet moest worden. Die wet is er al vanaf 2018 dus alle software daarna moet er gewoon aan voldoen. Maar dit gaat veel verder, die gast gisteren op tv (die er 1 ochtend gewerkt had) vertelde dat hij nu nog altijd vanuit huis in kon loggen op de database. Het lijkt er dus op dat ze ook maar 1 user/pass (per vestiging) gebruiken, zodat iedereen die er ooit gewerkt heeft erbij kan? Kent iemand de details rond dat inloggen? Waarom geen IP-check erop, dat zou al schelen.

Watching the Wheels | 30-01-21 | 21:52

Zo'n extra IP-check (zodat je dus alleen op die locatie kunt inloggen) kun je er binnen een halfuur voor bouwen, desnoods met een simpel .htaccess bestandje.

Watching the Wheels | 30-01-21 | 21:59

Oh en die druk op iedereen en z'n moeder vaccineren is niets anders dan een verkapte vorm van een wereldpaspoort, onder het mom van vaccinatiepaspoort. Dalijk krijgen we een digitale stempel op ons lijf en daarmee kunnen we dan dingen krijgen of juist niet.... á la China.

En jullie hier durven nog aan te jagen op volledige vaccinatie? Of jullie zijn de mond gesnoerd, of jullie snappen het gewoon echt niet.

Heel jammer dit

DaDutch | 30-01-21 | 21:14 | 2

Een vaccinatieboekje voor reizen met verplichte vaccinaties is al decennia oud, huilebalk

ArielSchmariel | 30-01-21 | 22:36

@ArielSchmariel | 30-01-21 | 22:36: klopt, maar toch zijn de ideeën die sommige aanhangen om ook in bijv eigen land onderscheid te maken tussen wel/geen vaccin heel veel verdergaand dan waar een gewoon traditioneel vaccinpaspoort voor gebruikt wordt.

oh no | 31-01-21 | 09:40
-weggejorist en opgerot-
DaDutch | 30-01-21 | 21:11 | 3

Het was 11 september 2001 hoor.

RickRD | 30-01-21 | 21:16
-weggejorist-
DaDutch | 30-01-21 | 21:43

Waar is Gulliver als je 'm nodig hebt?

zwaaropdehand | 30-01-21 | 21:50

Rutte Engels horen praten is best wel awkward

thanseeuwen | 30-01-21 | 21:07 | 2

Woorden zijn goed, maar het is die rare bijna Duitse uitspraak van sommige woorden met Rotterdamse invloeden. "There's nassing like it".

Watching the Wheels | 30-01-21 | 21:26

@Watching the Wheels | 30-01-21 | 21:26: Vee hef wees toe meek joe tsalk

clockandhammergame | 31-01-21 | 07:45

De diepe eindeloze ellende zit hem in het collectieve waanbeeld dat "de beter gesitueerde" (ofwel de elite) het beter kan dan wij. Het nemen van een beslissing, plannen maken, details herkennen, het grote geheel begrijpen, ingrijpen, iets opstarten. "De elite kan het beter dan wij. Want als we allemaal onze egoïstische zin willen wordt het een puinbak, joh!" Dit geloof in een hoedende bovenlaag is bijna niet aan te vechten. Maar alleen omdat we het niet geleerd hebben. Bij alternatieven zoals communisme moest iedereen opnieuw achter grootheden aanlopen. Start een collectief, en men vecht elkaar de tent uit omdat we geen raad weten met onszelf.
Maar het kan wel. Een maatschappij zonder heersende elite is een maatschappij van volwassenen. Mensen die hun kindertijd voorgoed achter zich gelaten hebben. Ze willen weten dat de aarde naar de knoppen gaat als we ons misdragen. Een volwassene heeft realiteitsbesef en invoelingsvermogen en kan vertrouwen op zijn/haar kennis en verstand. En de volwassene spreekt op niveau.
De puinhoop kan zo niet groter worden dan de jennende plunderende neerdrukkende puberbreinen die nu achter de knoppen zitten. Het zou zo zelfs wel eens goed kunnen gaan met de aardbol.

zeurmachine | 30-01-21 | 21:00 | 1

Maar kan het wel echt? Of is het gewoon de zoveelste utopische wensgedachte.

luistukvreten | 30-01-21 | 23:37

Ik denk dat de masters of the universe en andere WEF types aanvoelen dat ze binnenkort het haasje zijn; de door hen veroorzaakte onbalans wordt onhoudbaar. Dus ze zoeken een uitweg, en klampen zich zelfs vast aan een slap en leeg lulkoekverhaal als dat van Schwab, of BLM, of de klimaatcatastrofe, wat dan ook. Alles, zolang het beestje niet bij de naam hoeft te worden genoemd.

dihydrogenmonoxide | 30-01-21 | 21:00

'Zoals er ook leven is na Mark Rutte en Hugo de Jonge'
Vraag me soms af of ik dat nog mag meemaken.

RickRD | 30-01-21 | 20:53

Build Back Better is een slogan die voorkomt uit de tsunami van 2004. Als onderdeel van Disaster Risk Reduction om rampen te voorkomen of de impact daarvan de minimaliseren. Het is goedkoop overnemen van die slogan.

Zzzzooooffff | 30-01-21 | 20:28 | 1

Interessant. Toen sloeg het in ieder geval op iets tastbaars.

oh no | 31-01-21 | 09:41

Vorig jaar november heeft de WHO , de voorwaarden voor een pandemie veranderd. Waar je voorheen op de A lijst kwam werd berekent op mortaliteit/ sterfte Op die lijst stond bijvoorbeeld ebola, daar ging je redelijk zeker dood aan.
De nieuwe regel om op de A lijst te komen is gebaseerd of berekent op besmettelijkheid. Dus corona wat erg besmettelijk en kwam meteen op de A lijst en werd tot pandemie verklaart.
Dit was onder de oude regeling nooit gebeurt, er sterven immers niet genoeg mensen aan per besmetting.
Tevens in die zelfde vergadering werden de 178 aangesloten landen er even aan herinnerd dat ze contractueel verplicht waren om de maatregelen die door de WHO opgesteld waren /zijn in geval van een pandemie te volgen.
Waaronder , lockdown, vaccineren en avondklok. Toeval? Misschien maar er zijn ondertussen wel veel toevalligheden.

1steafslagrechts | 30-01-21 | 20:21 | 2

Precies, "Als iets eruitziet als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend."

Helder | 30-01-21 | 20:29

@Helder | 30-01-21 | 20:29: behoudens de definitie volgens de rutte-doctrine. Kan ‘t ook zomaar ineens een hond zijn/worden

gijssie67 | 30-01-21 | 22:54
-weggejorist en opgerot-
Helder | 30-01-21 | 20:21 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

In het kader van WTF: Het Europees Medicijn Agentschap dat de vaccins moet goedkeuren was tussen 24 december 3n 4 januari gesloten.

Specy | 30-01-21 | 20:17

Hehe, eindelijk een topic hierover. Klasse GS.

RickRD | 30-01-21 | 20:16 | 2

Alle behalve klasse, want ze gaan volledig voorbij aan het echte verhaal. Hier klopt simpelweg geen reet van

DaDutch | 30-01-21 | 21:19
-weggejorist-
zwaaropdehand | 30-01-21 | 21:53

he he word geen stijl ook s wakker pfff lekker optyd

kale tornado | 30-01-21 | 20:02 | 4

Doe 'ns lezen dan.

"Er is echt geen functioneel complot. Er is alleen opportunisme in maatpak, gegoten in Powerpoint, doorgerekend in Excel, gefactureerd in driecijferige bedragen per uur, verzameld rond de werktitel van het World Economic Forum en de slechte slogan over beter terugbouwen."

Groot gelijk trouwens. Het is gewoon D66-gezwets waar je niks mee opschiet. The Great Reset, laat me niet lachen. Een bureacratenborrel, meer is het niet.

zwaaropdehand | 30-01-21 | 21:55
▼ 1 antwoord verborgen

Volgens Rouvoet was wel elk vaccin dat op voorraad is, gealloceerd. Dus toegewezen. Om ergens een prik te zetten eind april? Dat zei Rouvoet er niet bij.

Weet hij dat wel? Sommer schreef vandaag in zijn column dat die oud-politici vooral goed zijn in het hebben van telefoonnummers van ministers. Verstand van zaken hebben? Minder.

Rest In Privacy | 30-01-21 | 20:00

Pas echt build back better is al er weer meer geproduceerd wordt in Europa. Medicijnen, mondkapjes enz. het moet allemaal uit China en India komen. We moeten weer zelfredzaam worden, onafhankelijker. Antifragile. Resilience.

Rest In Privacy | 30-01-21 | 19:38 | 6

Toevallig werk ik als productspecialist van beschermingsmiddelen in zkh, onze organisatie produceert in Wuhan, directeur zegt dat het buiten China veel te duur is. Wist je trouwens dat de overheid de invoer van beschermingsmiddelen heeft tegengehouden? Ook van de gerenommeerde organisaties die al decennia een betrouwbare partner waren voor zkh? Er wás helemaal geen schaarste, de overheid creëerde schaarste. Alleen dat zou al een belletje moeten doen rinkelen..

Helder | 30-01-21 | 20:25

Populist.

Wel met een knipoog.

revolte | 30-01-21 | 20:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Over lidmaatschap gesproken Geenstijl, waarom is mijn kroontje weg?

SchichtigeSpicht | 30-01-21 | 19:32 | 3

Betale pannekoek!1!

Magna Carta | 30-01-21 | 19:43

Ik krijg nog steeds premium mail en het lijkt mij sterk dat die €2,- niet afgeschreven kan worden pipo

SchichtigeSpicht | 30-01-21 | 20:22

Je hoeft geen complotdenker te zijn om te begrijpen dat elke crisis ter wereld wordt aangegrepen om bepaald beleid door te voeren. Beleid dat voor een crisis ondenkbaar en vaak ook onmogelijk door te voeren was.

Mooie docu hierover van Naomi Klein "The Shock Doctrine "
www.youtube.com/watch?v=HYG0euMv54w

ultraman | 30-01-21 | 19:28 | 3

Heb het boek ook gelezen, ondanks dat het een linkse feeks is een erg Interresant fenomeen.

SchichtigeSpicht | 30-01-21 | 19:32

Dit

gebakkenzuchten | 30-01-21 | 19:32

Thanxz!

RickRD | 30-01-21 | 20:17

Na een jaar in een zogenaamde pandemie te hebben geleefd wordt er een artikel geschreven over het WEF. Werd eens tijd. Deze club heeft grootse plannen. Of het werkelijkheid wordt weet ik niet maar ze gaan hun best doen. En als burgers of overheden niet willen luisteren kunnen ze hard op hun vingers worden getikt. Grondrechten bestaan dan niet meer.

gebakkenzuchten | 30-01-21 | 19:10 | 3

Het is helaas al werkelijkheid. Kijk maar naar de verdeling van het Coronafonds, precies volgens de plannen van Schwab. Iedereen aan staatsinfuus? Schwab.. Horeca en MKB kapot? Precies volgens de plannen van Schwab. Covidpas? Schwab. Grondrechten weg? Schwab. Homeschooling? Schwab. Nu nog de afschaffing van contant geld, het wonen in smartcities, een chipje en we zijn volledig geSchwabt..

Helder | 30-01-21 | 20:35

Interessante stelling dat er geen plan is. Ik denk dat de complotdenkers hun woede beter kunnen richten op het gebrek aan plannen in plaats van al hun complotten. Nu zetten ze zichzelf buitenspel waardoor ironisch genoeg de door hun gehate elite juist alleen maar in het zadel blijft.

Merkie | 30-01-21 | 19:02 | 1

Maar het is ook wel makkelijk om iedereen met een kritisch geluid weg te zetten als wappie of complotdenker, dat dood zo lekker het debat.

We kunnen ook gewoon accepteren dat covid19 een blijvend virus is zoals er zoveel zijn en dat we dus zo nu en dan wat extra doden zullen hebben in een jaar. Als we voor elk virus met vergelijkbare sterftecijfers de wereld op slot gooien dan kunnen we wellicht beter de samenleving zoals we die kennen afschaffen...

oh no | 31-01-21 | 09:47

Ik mis toch een beetje het geboden perspectief in dit verhaal.

Ook zo'n begrip dat aan inflatie onderhevig is. In het huidige tijdsgewricht zijn we na een paar maanden al dermate van de leg, dat we losgeslagen van wat we dachten dat zekerheden waren, door het ontbreken van enige weerbaarheid, mentaal stuurloos dobberen op de golven van ons zelf aangeprate uitzichtloosheid.

Perspectief. Ik wil nu niet meteen een vergelijking maken met de laatste bezetting, maar dacht je dat iemand na 1 jaar bezetting zich meldde bij de plaatselijke Ortskommandantur met de boodschap: "allemaal leuk en aardig, die bezetting en zo, maar ik mis een beetje het perspectief".

We kunnen nergens meer tegen en denken dat de wereld maakbaar is. Alles moet nu én meteen en als het dan een beetje tegenzit, omdat we een poosje de kinderen thuis moet animeren en begeleiden, dan raken we in de stress, omdat alle omhooggehouden balletjes van verwachtingen en behoeften op de grond stuiteren.

Graaf_Slis | 30-01-21 | 19:01 | 1

Hugo ben jij het?

swagmachine | 30-01-21 | 20:15

Nog een vaccinatie tip bel eerst phizer in de USA en volg het menu

oldskoolhollander | 30-01-21 | 18:56 | 2

Waarom?

zwaaropdehand | 30-01-21 | 22:18

Dus: politici kakelen vanuit ivoren torens de groots mogelijke waanideeën en geven er maar weer een keertje blijk van, dat ze volkomen losgezongen van de werkelijkheid zijn en geen idee hebben van wat de burger wil. Dit artikel had korter gekund.

vladimirows | 30-01-21 | 18:54

WEF= 23+5+6=34=3+4=7!

steekmug | 30-01-21 | 18:50

Heel Holland bekt beter.

Ernst Oosters8389 | 30-01-21 | 18:48

Standpunten die ik mijn kids zo gun:

-Build Black Better (indien van toepassing)
-Bevolking terugbrengen naar 15 miljoen in 2050 (geboortebeperking/immigratiestop)
-Fit in or fuck off (opsluiten/terug naar land van herkomst)

Lage landen, hoge welvaart!

Remi A. | 30-01-21 | 18:46 | 6

Hoge welvaart? Maar die paar kinderen moeten wel miljoenen ouderen in de AOW ondehouden. Hahaha.

Erikjan79 | 30-01-21 | 22:21

U bent een paar nulletjes in de war.

revolte | 30-01-21 | 22:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Laten we morgen om 20.00 allemaal gaan applaudiseren voor Geenstijl!

Niek1582 | 30-01-21 | 18:39

Bij een reset wil het systeem nog wel eens crashen.

de honden blaffen... | 30-01-21 | 18:31

6uild 6ack 6etter. ja klinkt als een complot, maar zeg nou zelf het slogan klinkt toch nergens naar?

Het slogan is niet nieuw. Globalistische organisaties zoals de UN hebben het al een paar jaar in gebruik, zoals de steun missies aan Haiti.

grassrootsonline.org/blog/newsblogbui...

Laten we hopen dat het geen duivelsaanbidders zijn geweest in Haiti die onder de deken van chaos, armoede en "hulp" kindertjes hebben ontvoert. Rondgehoerd hebben die UN gasten iig wel.

Ir. Wilhelmus | 30-01-21 | 18:30 | 1

ontvoerd dus

Ir. Wilhelmus | 30-01-21 | 18:31

Dat hele World Economic Forum is niet serieus te nemen. Prietpraat van CEO's, politici en Rutger Bregmannen. Iets om in de gaten te houden, maar niet om serieus naar te luisteren. Antidemocratisch clubje. Ze hadden onlangs een reclame waarin de zin staat "You will own nothing and you will be happy". Nogal Orwelliaans.

StiekemeBunzing | 30-01-21 | 18:28 | 6

Als Rutte het er over heeft, kun je het maar beter wel serieus nemen.

RickRD | 30-01-21 | 20:28

Globalisme is het grote kwaad, dat gaan we oplossen met méér globalisme. Een hele enge club die wef, daar wil je met goed fatsoen niet mee geassocieerd worden.

revolte | 30-01-21 | 21:02

@Jan Passant mk2 | 30-01-21 | 19:07: Dit dus

DaDutch | 30-01-21 | 21:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Onderdeel van de reset is dat MEers ook met voorrang gevaccineerd willen worden anders kunnen ze het meppen niet meer garanderen.
En zijn daarom een zeer kwetsbare groep.

likdoorn | 30-01-21 | 18:25

Ondertussen is de VS als een gek geld aan het bijdrukken. De M1 Money Stock (al het geld in omloop, dus cash geld en geld op betaalrekeningen, maar niet op spaarrekeningen) is in een jaar tijd gestegen van 4000 miljard dollar naar ruim 6700 miljard dollar. Oftewel een geldinflatie van 67,5%. Dat betekent op termijn een forse prijsinflatie, van tientallen procenten. De VS proberen overduidelijk hun forse staatsschuld te verminderen door middel van inflatie, en iedereen met cash geld of bijvoorbeeld staatsobligaties, of die leeft van een vast bedrag, zoals een pensioen, is de pineut. De rijke Amerikanen die hun fortuin in andere vormen van bezit hebben, zoals land of gebouwen, ontspringen de dans. Maar zodra Amerikanen doorhebben dat de inflatie door het dak gaat, dan krijg je kapitaalvlucht. En dat gaat de Amerikaanse economie fors beschadigen.

petersteenkamp | 30-01-21 | 18:22 | 1

Hoe had het allemaal gelopen zonder internet? Was dan de puinhoop en economische malaise nog groter geweest? Of had men het lockdownen juist "opgegeven", om relatief snel, na 100000 overleden bejaarden (en dus een sterkere economie) weer versterkt verder te gaan?

Expert Homo | 30-01-21 | 18:22

Ik ben redelijk slim.
Maar de strekking van dit verhaal ontgaat me.

HoerieHarry | 30-01-21 | 18:11 | 5

@HoerieHarry | 30-01-21 | 18:50: het idee is zeg maar dat jij als "redelijk rijke normale man" de "armere normale man" gaat helpen. Iedereen wordt dan gelukkig. Het ding is, de "abnormaal rijke man", die wordt er nóg rijker van.

Timide_Aso | 30-01-21 | 19:03
-weggejorist-
DaDutch | 30-01-21 | 21:35

@DaDutch | 30-01-21 | 21:35: En als bonus ook nog smeken om een vaccinatie voor een ziekte waar 98% van de bevolking geen ernstige gevolgen van heeft. En het paspoort is natuurlijk ook onzin als je zoals ze nu beweren na de prik nog steeds besmettelijk kan zijn.

Diepstrotje | 30-01-21 | 22:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor de geïnteresseerden, hier wordt de Great Reset wel aardig toegelicht door Willem Middelkoop in gesprek met Madelon Vos:
youtu.be/39Y1518crss

Timide_Aso | 30-01-21 | 18:06

Het enge is dat zoveel politici dezelfde slogan gebruiken. De vraag is dan waarom en door wie worden wij dan werkelijk geleid? Onze politici waar wij op stemmen of onzichtbare elites die de memo met slogan voorleggen aan onze puppet-politici.

unshift | 30-01-21 | 18:05 | 1

De vraag stellen is hem beantwoorden.

revolte | 30-01-21 | 21:08

Ik kan niet minutenlang naar Rutte luisteren, maar ik wil hem wel even "Build Back Better" horen zeggen. Op welk moment in de video zegt hij dit?

schweinefleisch | 30-01-21 | 18:01 | 1

Niet in deze video...

wiener mit pommes | 30-01-21 | 18:44

De hele 'Build Back Better' beweging was langs mij heen gegaan. Daar heb ik nooit wat van meegekregen. Tot gisteravond toen ik daar een tweet van Marianne Zwagerman over las. Een vrouw die ik normaal gesproken, hoog heb zitten maar nu blijkbaar een BBB-complot ontwaart. Is dit één van de gevolgen van de coronawanhoop? Dat doorgaans verstandige mensen ineens ereldomvattende complotten ontwaren?
Vooralsnog neem ik de BBB-beweging niet serieus en zie ik geen complot.

Amsterdamsko | 30-01-21 | 18:00 | 3

Wat nou complot?
Ga kijken op de site van het WEF.
Zoek op Great Reset.

de honden blaffen... | 30-01-21 | 18:03

@de honden blaffen... | 30-01-21 | 18:03: Ergens voelt die WEF behoorlijk fake aan. Waarom? Waarom ziet die club een herinrichting van de wereld ala Star Trek als een oplossing?

starbuck280 | 30-01-21 | 18:06
-weggejorist-
DaDutch | 30-01-21 | 21:39

Crypto zit in de lift ja, ben zelf in een crypto ‘scheme’ getrapt en bijna 10k lichter. Desalniettemin goed stuk van je van Rossem.

Cunts-en-kitsch | 30-01-21 | 18:00 | 1

Je dacht dat je Kunst kocht maar je kreeg Kitch??

Flow_Snake | 30-01-21 | 18:12

Thrust no one.
Oftewel, informeer jezelf.
En trek je eigen conclusies.

Noobster | 30-01-21 | 17:56 | 1

Zeg dat maar niet tegen Elon Musk.

Rest In Privacy | 30-01-21 | 18:04

En voor de systeemslaven: hst is geen complot als ze je letterlijk veetellen wat ze willen doen.

Rest In Privacy | 30-01-21 | 17:56

Ik zit met smart te wachten op een voorleesfunctie voor als ik de hond moet uitlaten.

Groene_pixel_man | 30-01-21 | 17:55

Niks "great reset", niks "complotten". Het enige is een overheid die zijn kans schoon ziet om wetgeving door te douwen die men er onder normale omstandigheden nooit en te nimmer door zou krijgen, en die ook na de corona crisis gewoon -misschien licht gewijzigd- blijft bestaan. Meer iets in de trant van je kansen grijpen als ze zich voordoen.

me163komet | 30-01-21 | 17:53 | 2

Het probleem is dat ook onze regering ervoor heeft getekend het WHO protocol op te volgen als die een pandemie zouden uitroepen. Feitelijk hebben ze zich met handen en voeten gebonden aan een ongekozen NGO. Dat heeft héél verstrekkende gevolgen.

Bloempje | 30-01-21 | 17:59

Zoiets als de Crisis- en herstelwet, waarmee inspraakrechten fors beknot zijn om uit de banken- en kredietcrisis te komen, en die nog steeds bestaat?

marchbrown | 30-01-21 | 18:15

Gisteren een complot, morgen de waarheid. Het kan snel gaan. Die wappies komen toch dichter in de buurt dan al die verstandige NRC figuren.

Jiet Panssen | 30-01-21 | 17:50 | 1

De wereldgeschiedenis hangt van complotten aan elkaar. Geen theorieën

Bloempje | 30-01-21 | 17:54

Een heel verhaal over dit onderwerp schrijven en slechts 1x WEF noemen en geen Klaus Schwabje. Hmmmm.

Pimp my Voortuin | 30-01-21 | 17:50 | 3

Bij deze dan; Schwab is oprichter en voorzitter van die club.

starbuck280 | 30-01-21 | 18:04

Allebei.

Pieter Breydel | 30-01-21 | 20:41

De leeftijdsopbouw van de personen die zijn overleden in de periode van 29-01-21 10:00 tot 30-01-21 10:00 is;
50-59 1 persoon
60-69 10 personen
70-79 18 personen
80-89 37 personen
90+ 20 personen
< 50 1 persoon
Totaal 87
Waarvan 14 in het ziekenhuis
Waarvan 54 in het verpleeghuis
Waarvan 23 boven 70 thuiswonend
De leeftijdopbouw van de personen die in het ziekenhuis zijn opgenomen is;
0-9 0 personen
10-19 -1 personen
20-29 2 personen
30-39 2 personen
40-49 6 personen
50-59 8 personen
60-69 18 personen
70-79 20 personen
80-89 19 personen
90+ 5 personen
< 50 0 personen
Totaal 79

mikes43357369 | 30-01-21 | 17:49 | 8

En qua inkomen/vermogen?

van Oeffelen | 30-01-21 | 19:14

@J.P.Drapeau | 30-01-21 | 17:56:
Ik heb dit overzicht gemaakt met de gegevens van de RIVM. Te downloaden;
data.rivm.nl/covid-19/
COVID-19_casus_landelijk.csv
Hierin gebruikt de RIVM de leeftijdscategorieën 0-9,10-19, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70-79, 80-89 en 90+ , maar ook de categorie <50. Waarom ze die extra categorie hebben toegevoegd is mij niet duidelijk. Ze gebruiken deze categorie sporadisch wel. Dus ik kan hem niet weglaten.

mikes43357369 | 31-01-21 | 09:51
▼ 5 antwoorden verborgen

Kan die fucking auto play er af!1

professorinopleiding | 30-01-21 | 17:49

Het zou me niks verbazen dat zodra alle biljoenen aan gekke klimaatmaatregelen zijn uitgegeven onder auspiciën van Brussel, er inmiddels zoveel euro's bijgedrukt zijn/worden dat de euro waardeloos wordt. Lekker goedkoop voor overheden, die zijn van alle schulden af, en die kutburgers met hun grote bek hebben niks meer aan hun digitale dan wel analoge pleepapier op de bank dan wel in de sok. Ook een soort reset....

Zwiebelsuppe | 30-01-21 | 17:47 | 3

Maar op dit moment , zo lezen we in de krant:
‘De euro is te duur, vinden ze bij de ECB‘

Ambiorix | 30-01-21 | 17:55

Dat is het idee ook. Extreme schulden opbouwen, zodat het geen reet meer waard is en iedereen dus even arm.
"You'll own nothing, and you'll be happy!"

Timide_Aso | 30-01-21 | 18:03

The Geat Reset is koren op de molen van flierefluiters als Jesse Klaver die het liefst de economie zouden afschaffen waarna we met z'n allen in een utopie gaan leven en iedereen vrij is om zijn dromen na te jagen omdat niemand nog voor geld hoeft te werken omdat geld gewoon wordt afgeschaft.
Als al die woke figuren zeggen dat ze een betere wereld willen invoeren bedoelen ze eigenlijk een communistische dictatuur waar iedereen met een afwijkende mening wordt kalt gesteld.

Osdorpertje | 30-01-21 | 17:46 | 2

Goh.... waar lijkt de huidige situatie nou toch op...

starbuck280 | 30-01-21 | 17:47

Hahaha. Wappie!
(ironisch)

Merkwaardeloos | 30-01-21 | 17:49

Staat er nou "the great reset"?
Hahaha, nu ook hier wappie stukjes.

Merkwaardeloos | 30-01-21 | 17:46 | 3

Het gaat idd niet gebeuren. De mens heeft de neiging om verder te gaan op basis van de mogelijkheden van het moment. Waarom? Ander opties zijn er niet, en wie het toch anders wil loopt er in vast. Vele heilstaten gingen ons voor.

Harry.Langezwaal | 30-01-21 | 17:48

Dus Rutte is een wappie, en Kaag en al die anderen die deelnemen aan het WEF.

de honden blaffen... | 30-01-21 | 17:52

En toch heeft de bedenker ervan het boek geschreven dat zo heet. Het hele WEF bestaat volgens jou uit wappies? Niets of niemand die er meer over schrijft dan zij zelf...

Rusrs | 30-01-21 | 18:03

In een groot opgezetten Great Reset geloof ik niet.
Wij zagen de ellende wel aankomen en hebben de plannen die we hadden in de koelkast gezet. In de kleine gemeenschap was dit in april het gesprek van de dag.
De toeristen kwamen en gingen en lieten een grote som geld achter, dit ging door tot eind juli, toen kwam de klad er in. Aan het einde van augustus riep de burgervader een vergadering uit. Iedereen was welkom. (natuurlijk)
Het dorps plein is best groot en was ook goed gevuld met geïnteresseerden.
Onze burgervader nam het woord en vertelde wat hij en mede bestuurders hadden bedacht. Een stop op uitgaven die niet noodzakelijk waren. Omdat ze geen zicht hadden op wat de toekomst zou gaan brengen.
Deze maatregel werd aangenomen en betaald zich nu uit.
Regeren is vooruitzien.

Iedereen is nu zo een beetje bezig met de aankomende zomer. Lekker alles in de verf zetten, opruimen en schoonmaken.
Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Gokmaar | 30-01-21 | 17:45

Denk even iets langer na over "Build Back Better". Die slogan impliceert dat er eerst iets kapot moet voordat er herbouwd kan worden. Denk daar nu ook even over na. Het is nooit de bedoeling geweest om heelhuids door deze pandemie te komen.

Stijlicoon | 30-01-21 | 17:45 | 2

De plannen zijn er idd wel degelijk, het slagen van de plannen hangt af van jullie volgzaamheid.

Bloempje | 30-01-21 | 17:52

@Bloempje | 30-01-21 | 17:52: Het is gewoon 'ons' hoor. Zet je er maar niet meteen boven, ook jij gaat bloeden.

luistukvreten | 31-01-21 | 00:07

Build Back Better rijmt op Black Lives Matter.

Mr.Crowley | 30-01-21 | 17:43 | 1

Build black better?

P-unit | 30-01-21 | 18:42

Waar slaat die video van het WEF dan op? Ik maak mezelf daar geen zorgen om maar ik bedenk wel vooraf hoe ik er op kan anticiperen.

professorinopleiding | 30-01-21 | 17:42

Laatst ergens gelezen dat een gedeelte van de chinese bevolking smakelijk moet lachen om onze vrije democratie. Jammer maar begrijpelijk.

the brush | 30-01-21 | 17:42 | 2

Ik heb een vriend in china, door de handel daar leren kennen. Ik was met hem eens bij een gezamelijke klant elders in Europa op bezoek. Ik zat met die klant te praten en we zaten beiden te klagen over de mate van corruptie en verrotheid in de EU. Toen moest de chinees lachen. Hij zei:”jullie doen hetzelfde als ik, je gaat gewoon je eigen gang en grijpt de kansen die je ziet. Het vetschil is dat jullie dènken invloed op het regeringsbeleid te hebben omdat je mag stemmen. Maar uiteindelijk is het gewoon hetzelfde als in China. Ik heb het idee gewoon losgelaten dat ik er invloed op heb en ga gewoon mijn eigen gang”. Dat was een zeer scherpe analyse

Bloempje | 30-01-21 | 17:50

@bloempje. Tja, kan niet zeggen dat hij het mis heeft.

the brush | 30-01-21 | 19:19

Laatst ergens gelezen dat een gedeelte van de chinese bevolking smakelijk moet lachen om onze vrije democratie. Jammer maar begrijpelijk.

the brush | 30-01-21 | 17:42 | 2

Welke vrije democratie? We hebben een lobbycratie, niks meer en niks minder.

revolte | 30-01-21 | 21:22

@revolte | 30-01-21 | 21:22: Die ouwe Griek zou inderdaad opstaan uit zijn graf als hij hoorde wat we met zijn terminologie uitspoken.

luistukvreten | 31-01-21 | 00:10

"Build Back Better", "The Great Reset", en "Duurzaamheid" zijn uitgeholde containerbegrippen.
Stel je een glanzend groen (met bloemetjes) geschilderde zeecontainer voor die gevuld is met kadaver-lucht.

Wat overblijft zijn opportunisme, korte termijn-scoredrift, ego-tripperij, windhandel, volksverlakkerij en collectieve stompzinnigheid.

"Daar zult u het mee moeten doen".

Peter Emile | 30-01-21 | 17:40 | 1

Je vergat; "Dit is mn uitspraak, "

Flow_Snake | 30-01-21 | 18:36

Build back better. Ja, maar wel binnen de kaders van degenen die het lef hebben dit uit te spreken. Het probleem is nou juist de door hen opgelegde kaders.

Leptob | 30-01-21 | 17:39 | 1

Welnee, aan dit soort binnen-de-lijntjes kleuren doet niemand mee.

van Oeffelen | 30-01-21 | 17:48

Geinig, dat zeg ik al een kleine 40 jaar. Hoop dat het met deze pandemie eindelijk gaat lukken. Op naar een betere wereld, stop de bio industrie.

Rest In Privacy | 30-01-21 | 17:38 | 4

Stop de mensen industrie in Azië en Afrika.

Torwart | 30-01-21 | 17:46

Ja, natuuuurlijk... Als de bio-industrie wordt afgeschaft zal de wereld in een paradijs veranderen: geen IS meer, geen Al Qaida meer, geen oorlog meer, geen armoe meer, geen haat-imams meer, en geen koteletjes meer op de barbekjoe.
En met z'n allen aan het vogelvoer! Veggie veggie veggie!

Peter Emile | 30-01-21 | 17:53

@Peter Emile | 30-01-21 | 17:53: Als de mossels het schapevlees afzweren, dan zal er wereldvrede zijn.

aflaatverkoper | 30-01-21 | 18:23
▼ 1 antwoord verborgen

Bill Gates: de man die de wereld met het meest beroerde besturingsysteem voor PC's opgezadeld heeft, gaat even zeggen dat dingen beter gebouwd moeten worden? Het moet niet gekker worden!

aflaatverkoper | 30-01-21 | 17:37 | 6

Windows en gelieerde producten zijn vooral nuttig voor top down organisatiemanagement.

Baizuo | 30-01-21 | 17:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik moest bij BBB altijd denken aan Bed, Bad, Brood, of aan de Blood Brain Barrier, maar aan deze moet ik nog even wennen. Liever niet, trouwens.

JackStick | 30-01-21 | 17:32

Ik geloof niet dat er een agenda achter zit, achter deze collectieve gekte.

VanBukkem | 30-01-21 | 17:32 | 7

Nee, maar er is wel een miljardenstroom aan groene gekte subsidies te verdelen. Daar gaan knappe koppen echt wel een agenda voor opstellen.

Graaier | 30-01-21 | 18:27

Een doordenkertje, een collectieve gekte en niet geloven dat er een agenda achter zit. ̶T̶o̶e̶v̶a̶l̶ ̶b̶e̶s̶t̶a̶a̶t̶ ̶̶n̶i̶e̶t̶ Zuiver toeval allemaal.

revolte | 30-01-21 | 21:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Dit. Blijft. Zo.
Zolang we machtshongerige geld- en statusafhankelijke politici hebben zonder écht verstand van zaken. Zolang we politici hebben die de effecten van hun beleid zelf niet merken.
We krijgen altijd waar we voor gekozen hebben. Volgens de peilingen zouden we er zelfs meer van willen. Poeh poeh...

TimTheEnchanter | 30-01-21 | 17:26

Liever een roll back dan een reset.

IslamPislam | 30-01-21 | 17:25 | 1

Doe maar 1980.

zwaaropdehand | 30-01-21 | 22:33

En de grote winnaar is een dictatuur zoals China. Had de mogelijkheid, zijn bewoners met corona op te sluiten, of ze verhongeren of niet. Daarna heeft het vlug zijn economie zonder veel schade weer opgestart. Europa ligt op de knieën door zijn lakse corona beleid. Nu hebben landen zoals China de mogelijkheid onze sleutel industrieën voor een lage prijs op te kopen. Het wordt een leuke toekomst met veel werkeloosheid, kan nog gezellig worden dus.

jan huppeldepup | 30-01-21 | 17:24

Het niet meer hebben van een brede onafhankelijke pers is misschien wel het grootste verlies van Nederland, zo niet elk democratisch land in de wereld. Nee, er is niet één wereldorde, of één plan dat ons better backbuilt. Maar zonder een onafhankelijke pers, komt de weg naar het verliezen van onze democratische rechten angstwekkend dichtbij. Want is een overheid (en Tweede Kamer) eigenlijk nog wel een democratie, als zij niet eens openbaar wil maken hoe het land bestuurd wordt? (Denk aan de toeslagenaffaire) Een onafhankelijke pers is één van de weinige instrumenten (jammer genoeg) om die openbaarheid / transparantie af te dwingen.
Dus ja, er is een leven na Twitter, maar hoe vrij zal dat leven dan nog zijn..?

GizzleMolby | 30-01-21 | 17:24 | 2

Lees even rustig terug wat je zegt, maakt nul sense zo.....

captainobvious | 30-01-21 | 17:36

Built
Blacks
Better
- dat lijkt mij een prima idee...
Opvoeden die gasten.

Stoned Hengst | 30-01-21 | 17:20 | 1

Built? Verleden tijd dus?

JackStick | 30-01-21 | 17:30

Een maand terug werd men nog voor wappie uitgemaakt als men begon over “the great reset”.

pacmann | 30-01-21 | 17:20 | 5

Nog steeds door mij. Lees en huiver en veel van de filmpjes waar het uit geknipt is ziet er uit zijn verband gerukt uit. Mijn apple 0 brandde uit en toen....

TheseDays00 | 30-01-21 | 17:37

U had vast een mooi cijfer voor begrijpend lezen.

zwaaropdehand | 30-01-21 | 22:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Je moet wat zeggen als je in een jaar tijd biljoenen euro's hebt verbrand als EU, met nul resultaat. En die paar biljoen kwamen ze al te kort. Voor dit mislukte feestje gaan we nog lang, heel lang bloeden.

_pacman_ | 30-01-21 | 17:19

Miss Universe heeft beter teksten. Die wil zich inzetten voor een wereld die eerlijker is, met betere kansen voor iedereen, en waarin de mens een nieuw evenwicht zoekt met de natuur.
Ok, geen betere tekst. Maar ze is wel fijner om naar te kijken dan die ijkoude koningin van de holle teksten, Sigrid Kaag.
Afijn. De bottomline van Zot: Als mensen vragen om een grote verandering, dan vragen ze feitelijk om grote macht en grote poen. Altijd.

Zeddegeizot | 30-01-21 | 17:16 | 1

Miss Universe is tegenwoordig ook standaard een niet-blanke. Terecht overigens wat iedereen weet dat Zuid-Amerikaanse wijven de lekkerste zijn, maar die winnen ook niet meer.

_pacman_ | 30-01-21 | 17:20

Al voor de Coronacrisis was er een boek van Willem Middelkoop met deze zelfde titel, over de onhoudbaarheid en onvermijdelijke implosie van de Euro. Inmiddels is deze term dus doodleuk gekaapt door Frans Timmermans en consorten..

Frits_Binkestein | 30-01-21 | 17:14

@Van Rossem: Die eerste zin is echt onbegrijpelijk lang. Niet de begrijpen bij eerste lezen.

Expert Homo | 30-01-21 | 17:12 | 3

Dat is om mensen weg te jagen die op zoek zijn naar simpele antwoorden

Van Rossem | 30-01-21 | 17:16

"Het is crisistijd en dan trekt iedereen zijn eigen agenda."
Dit lijkt me een vrij begrijpelijke en niet onnodig lange zin.

Rest In Privacy | 30-01-21 | 17:18

@Van Rossem | 30-01-21 | 17:16: Daar is méér voor nodig. ;)

TimTheEnchanter | 30-01-21 | 17:27

Heb deze week 2 hedge fund miljardairs zien huilen.
Nu Bill nog en mijn week kan niet meer stuk.

Steve1234 | 30-01-21 | 17:12

Build Back Better is het nieuwe 'lessons learned'.

Reebensteeltje | 30-01-21 | 17:11 | 1

Net zoals" goed punt, dat nemen we mee".

revolte | 30-01-21 | 22:45

Dat "Build Back Better" betekent geopolitiek vertaald "Fuck China".

Echter, de Chinezen geven geen neuk en de coronapandemie is slechts het begin van decennialange doffe ellende voor de hele wereld. Schiet iedereen in een soort idealistische stuip van, behalve de zwartkijkende realisten die deze (r)evolutie al zagen aankomen toen internet zijn intrede deed. Ni hao!

Mensdier | 30-01-21 | 17:09

Build Back Better.
Dat moet een politieke kreet zijn, want roepen dat het beter wordt is het zangzaad van de politiek.
Maar let op. Mijn goede vader zei altijd: de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. En daar had ie erg vaak gelijk in.

Schadenfreude | 30-01-21 | 17:07

Het is één groot spel en steeds meer mensen krijgen de spelregels door.

Endoxa | 30-01-21 | 17:03 | 1

Oooh, the suspense!

zwaaropdehand | 30-01-21 | 22:56

"tadaaaaaaaaaaah..... I know a magic trick"

nobodiesunmighty | 30-01-21 | 17:00

Toch wel benieuwd hoe de filantropen en elites denken over het motto "You'll own nothing, and you'll be happy" zodra het over hun persoonlijke bezittingen en levensstijl gaat.

Reebensteeltje | 30-01-21 | 16:57 | 2

Ja, ik vraag me ook af hoe ze dat voor zich zien. We leven dan in een deel-economie zeggen ze. Je leent een auto als je die nodig hebt, etc. Maar van wie dan? Iemand is toch altijd eigenaar van iets.

Timide_Aso | 30-01-21 | 18:12

Ze hebben onterecht het idee dat ze als meeheulers zijnde de dans ontspringen.

revolte | 30-01-21 | 22:48

Die graaiers en rovers van het WEF, die willen nu opeens het beste voor ons. Waaronder identity politics, het ultieme verdeel en heers middel. Hakken in het zand: neen!

Rest In Privacy | 30-01-21 | 16:55 | 1

Zijn mooie events daar in Davos, leuke parties.

van Oeffelen | 30-01-21 | 17:36

Ja hallo, gelijk een topic over mijn vorige reaguursel!

onesizefitsall | 30-01-21 | 16:55 | 2

Niet zeuren. Weest er trots op.

Gokmaar | 30-01-21 | 17:19

Nee nee, ik heb dat filmpje van Rutte doorgestuurd, dus dit is míj́n topic, ja?!

Timide_Aso | 30-01-21 | 18:13

Build Back Better klinkt als conflict met de aannemer.

Steve1234 | 30-01-21 | 16:53 | 3

Biereco verherbouwing.

Rest In Privacy | 30-01-21 | 16:56
-weggejorist-
karel-de-junior | 30-01-21 | 16:50 | 3

Die linksen maar virtuesignalen met tax the rich.

Steve1234 | 30-01-21 | 16:50 | 3
-weggejorist-
karel-de-junior | 30-01-21 | 16:52

@karel-de-junior | 30-01-21 | 16:52: Ja dat bedoelen ze eigenlijk maar durven ze niet te zeggen. Dat komt later pas. Na de onderdrukking en het afnemen van bezit.

Steve1234 | 30-01-21 | 16:55

@karel-de-junior | 30-01-21 | 16:52: las laatst ergens een quote die ongeveer ging van "je hebt parasieten aan de top, je hebt parasieten in de onderklasse, en beide parasiteren ze op de middenklasse". Vond het wel een mooie

Gen. Maximus | 30-01-21 | 17:23

Er is mij nét iets te veel coördinatie om te denken dat er géén plan achter zit, @vanRossem....

Iets te vaak en te veel "build back better" vanuit het zelfde bestuurslaagje, iets teveel avondklok - allemaal in hetzelfde ritme, iets teveel eensgezindheid dat alléén en vaccin een oplossing is en ga zo maar door.

Ik ben er niks gerust op...

De Droit | 30-01-21 | 16:50 | 6

dr is nog geen enkel rijk geweest wat de wereld heeft kunnen beheersen. Degenen die dat dachten te doen zijn bijna zonder uitzondering opgeknoopt. Die gasten in Davos zijn riante sukkels, "levend" in hun elysisch bubbeltje. De meerderheid van de wereldbevolking is bezig te overleven omdat die komedianten al lang weg gelanceerd zijn van de aarde.

nobodiesunmighty | 30-01-21 | 17:13
-weggejorist-
peet12 | 30-01-21 | 17:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Je kunt het ook zo zien. Er zijn nu zoveel mensen op aarde die zo goed kunnen reizen dat besturen middels democratie en vrijheid onmogelijk is geworden.

Hadena | 30-01-21 | 16:49

'Build Back Better'
Dat gaan we nog regelmatig horen uit de bourgondische smulbek van een Frans Timmermans, het zuinige mondje van KaagKak en de babymuiltjes van Kutje Klaver en Malle Robbie Jetten.

leo de pejo | 30-01-21 | 16:49

Rutte zegt doodleuk dat hij staatsrechtelijke niet verantwoordelijk is voor het Corona beleid.

Nergens voor verantwoordelijk zijn als MP, zo makkelijk komt hij elke keer met alles weg.

sprietatoom | 30-01-21 | 16:48 | 4

Tja.... een geschiedenisleraar die zich voor doet als mp moet nou eenmaal belangrijke beslissingen nemen, dat brengt het vak met zich mee. En als je altijd bij gebrek aan kennis of interesse verkeerd gokt........ tja..... dan krijg je het Nederland waarin we nu leven.

Koning BongoBongo | 30-01-21 | 16:55

Formeel heeft hij gelijk. Zo werkt het in Nederland. Geen idee wat je aan een premier hebt formeel. Niks? In dat geval vult Rutte de positie heel goed in.

Rest In Privacy | 30-01-21 | 17:03

Hij heeft gelijk. In Nederland doen we alles samen. Daarom is er nooit iemand verantwoordelijk.

zwaaropdehand | 31-01-21 | 09:05
▼ 1 antwoord verborgen

Wat ! krijgen we een nieuwe agenda, de scholen zijn toch dicht.

Steve1234 | 30-01-21 | 16:48
-weggejorist-
Jan Passant mk2 | 30-01-21 | 16:47 | 1

De woke-cultuur is invloedrijk in tal van instituties zoals universiteiten en journalistiek. Daardoor kan wat getalsmatig niet meer dan een splintergroepje is NL haar mening opdringen. En niemand die ze weerwoord durft te geven want dan wordt je gecanceld. Als deze lui de Reset mogen uitrollen vrees ik het allerergste.

Axolotl | 30-01-21 | 16:46

Ik hoop dat dat BBB ook inhoudt dat bij de volgende pandemie er geen maatregelen genomen worden om een virus in te dammen......... wat een zooitje is ons land momenteel....

Koning BongoBongo | 30-01-21 | 16:46

Een betere wereld begint bij je eigen.

Rest In Privacy | 30-01-21 | 16:45 | 5

Bij jezelf

MoonBeebe | 30-01-21 | 16:50

En jezelluf

Gaat het niet dan? | 30-01-21 | 17:04

Begint bij oew eige.

Gravin v Kippenbouth | 31-01-21 | 00:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoe is het ook alweer afgelopen met al die mooie 5- en 10-jaren-plannen in de Sovjet-Unie?

J.P.Drapeau | 30-01-21 | 16:45 | 1

En de Grote Sprong Voorwaarts?

Groenstrook | 30-01-21 | 16:59

Cultuur veroorzaakt allerhande problemen, overbevolking, overconsumptie, virussen etc. Beetje lastig op te lossen gezien we niet zonder cultuur meer kunnen. De great reset kan alleen met het uitsterven van onze soort door evolutie of genocide.

Neuth | 30-01-21 | 16:45 | 3

Genocide dus, evolutie zal te lang duren.

Dutch-Super-Evil | 30-01-21 | 17:01

Hou het maar op soort. De mens is onverbeterlijk .

Koning BongoBongo | 30-01-21 | 17:03

@Dutch-Super-Evil | 30-01-21 | 17:01: Gezien genetische drift vooral werkt bij kleine populaties, en natuurlijke selectie door cultuur op een erg laag pitje staat denk ik dat we niet eens meer evolueren. Maar genetische manipulatie zou uitkomst kunnen bieden...

Neuth | 30-01-21 | 17:27

De crisis doen we onszelf aan met de verkeerde maatregelen. Het Coronavirus geloof ik wel, maar de maatregelen kloppen helemaal niet bij de risico's. Als ik met het mes op de keel zou moeten kiezen tussen Hugo de Jonge/Rutte of Willem Engel, dan kies ik de laatste. Niet omdat hij gelijk heeft, maar omdat het kabinet bewezen ongelijk heeft maar desondanks stug doorgaat.

Overigens heeft Willem Engel wel gelijk over de rammelende modellen van het RIVM. En anders dan Willem Engel heb ik daar wel over doorgeleerd. Het is zelfs veel erger dan Engel stelt. Ze hebben geen flauw idee en de gebruikte statistiek deugt van geen kant.

van heinde en verre | 30-01-21 | 16:44 | 1

Als ik met het mes op de keel moet kiezen, dan zeg ik: 'Druk maar door'.

zwaaropdehand | 31-01-21 | 09:09

'kritiekloze kiezers die hun eigen verantwoordelijkheid aan de vvd uitverkopen'.

Kaboem!

goedverstaander | 30-01-21 | 16:44

'Zo het al een complot is, is het er eentje van collectieve incompetentie.'

Precies. Mijn woorden.

Maar het volk is net zo incompetent want over een paar nachtjes hebben we Rutte 3. De massa is uitermate tevreden met incompetentie.

Sofa1 | 30-01-21 | 16:43 | 1

Rutte 4.

zwaaropdehand | 31-01-21 | 09:10

“We cannot solve our problems with the same people we used when we created them.”
Albert Einstein.
*vrij vertaald*

Stijlloze bezoeker | 30-01-21 | 16:43 | 1

Horeca-ondernemer Won Yip: 'Mensen die een probleem maken, kunnen meestal het probleem niet oplossen. Als dat namelijk wel het geval was, hadden ze vaak die problemen niet gemaakt. Zo simpel is het toch gewoon? Ze hebben allemaal gefaald. Die bezem moet er doorheen! Ze zitten elkaar allemaal af te dekken nu."

goedverstaander | 30-01-21 | 16:49

Hoe zou het nog met de Grieken zijn ?
We gingen nog wat terug krijgen .

likmegaties | 30-01-21 | 16:42 | 2

Dat kan Rutte zich niet herinneren..

Dutch-Super-Evil | 30-01-21 | 16:56

Met de huidige rentestanden moeten wij ze zowat gaan betalen.

miko | 30-01-21 | 18:00

The Great Reset = The Simms gespeeld door megalomane maakbare-samenlevingszeloten.
Doodeng, omdat ze eindeloos met tegen 0% geleend geld kunnen strooien. Mijn voorspelling voor 2025: overheden lenen tegen -5%, burgers tegen +10% en bedrijven die meeheulen tegen 0%.

Bedenk dat een negatieve spaarrente eigenlijk betekend dat onze spaartegoeden, en daarmee invloed, waardeloos zijn geworden. Zou een bankrun nu positief uitpakken voor banken? Dan betalen ze minder stallingsrente bij de ECB.

(lieve FIOD / AIVD / TSGP: dit is absoluut géén uitnodiging tot een bankrun, tenzij jullie dat intussen als positief zien, dan weer wel)

Coffee Party | 30-01-21 | 16:41

Overal zie ik die onderwerpen terug komen (great reset, Georgia guidestones. NWO etc.) en een horde wappies die huilend en schreeuwend verkondigen dat we onderdrukt worden of dood gaan. Maar een wereld waar iedereen elkaars gelijke is en overal over beschikt , met een maximum wereldbevolking van 500 miljoen is toch helemaal prima? Het enige probleem is wie er blijft en wie niet? Stel je voor dat alle wappies overblijven....*grijns*

Hangtietsmurfin | 30-01-21 | 16:41 | 1

Nee. Zonder pieken, geen dalen. Niet iedereen kan even "rijk" zijn, want rijkdom is per definitie relatief.
Wel ben ik voor krimp van de wereldbevolking (op een natuurlijke manier!), want ik als dierenvriend kan het echt niet aanzien in welk tempo de Amazone bijvoorbeeld gekapt wordt. Iedereen op de wereld streeft de levensstandaard van ons na, dat kan de wereld niet aan. Of ja, hij herstelt zich wel, maar niet zonder slag of stoot. Massa extinctie golf 6 is momenteel bezig.

Timide_Aso | 30-01-21 | 18:21

@Hangtietsmurfin | 30-01-21 | 16:45: Terugbrengen van de wereldbevolking... Ben ik helemaal mee eens.
Spiraaltjes en sterilisatiekitjes naar Afrika voor iedereen die al twee kinderen heeft!
En voor alle andere shitholecountries natuurlijk...

Aristotalloss | 30-01-21 | 17:18

Niet-bindend. Kan worden nageleefd.

Net als vroeger op school met maatschappijleer en gymnastiek. Je kon er als leraar wel gewichtig over doen, maar het telde niet mee voor je eindrapport.

zwaaropdehand | 31-01-21 | 10:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Top artikel!

toetssteen | 30-01-21 | 16:41 | 3

vooral Lachwekkende nonsens. NB Biden is niet seniel. Duidelijk dat men hier aan discriminatie van ouderen doet en wellicht denkt zelf niet zo oud te worden. De aangehangen held Bonkers Bonespur is stapel mesjogge, die staat met een senieltest te zwaaien alsof het een IQ test was.

MaarFeitelijk | 30-01-21 | 17:09

Eerst maar terug naar het oude normaal en zo snel mogelijk.
Dan praten we verder over kernenergie en het slopen van de kartelpolitiek.
Is dat geen mooi plan?

polletjepiekhaar | 30-01-21 | 16:40

Keizer Nero was een trendsetter, de rest zijn copycats.

Toetsenbordcomplex | 30-01-21 | 16:39

Secreet-Reset...

wiener mit pommes | 30-01-21 | 16:39

Onze kleine grootste gluipert zit midden in al die gruizige vergaderingen waar de meest anti-democratische Brusselmannen hun vunzige complotten smeden.
Complotten die geen complotten genoemd mogen worden, omdat het dat precies wel zijn.

Niemand stelt daar vragen over - en wanneer dat toch gebeurt kleien de handen van Rutte een kabouter uit lucht. Zijn welluidende- maar niets zeggende woorden toveren een voor de media afdoende luchtkasteel.
Waarna de trein doordendert naar onbekende bestemming. Met een inlegvelletje als plaatsbewijs.

Jan Passant mk2 | 30-01-21 | 16:39 | 2

Poëtisch! Hulde maar tegelijkertijd sla je de spijker op zunne kop.

SDI | 30-01-21 | 16:41

U heeft, voor vandaag, mijn stem voor de titel van dichter des vaderlands

dikketietenhardetepl | 30-01-21 | 21:31

Ik zie liever een 'Greet reset' reset. Of Bosma, dat mag ook.

VolleBak | 30-01-21 | 16:38 | 1

De Greet Reset! +1

keestelpro | 31-01-21 | 11:38

In het nieuwe nu van straks is geen plaats meer voor sommige mensen.

RickTheDick | 30-01-21 | 16:38 | 3

Het is dezelfde muffe oude wijn in een nieuwe inclusieve zak.

Jan Passant mk2 | 30-01-21 | 17:07

Precies. Ongeveer 80% van de wereldbevolking is overbodig, volgens de elite. En daar horen wij allemaal toe. Ook de zelfbenoemde nuttige knappe succesvolle reaguurders.

Arachne | 31-01-21 | 01:11

You'll own nothing and you"ll be happy. OK, jullie eerst.

Rest In Privacy | 30-01-21 | 16:37

Onderschrift foto Rob Jetten in bad: "𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥 𝘣𝘢𝘥 𝘣𝘦𝘵𝘵𝘦𝘳".

5gninja | 30-01-21 | 16:37

Anders gezegd,welkom armoede

rein9576 | 30-01-21 | 16:35

Dat Build back better is idd de meeate hoe spreuk ooit. Wel mooi dat het enerzijds wordt gebruikt om tw roepen dat alles beter qordt en amderzijds als soort van bewijs dat de elite kabal ons gaat opeten, ofzo.

ZureKoek | 30-01-21 | 16:32 | 6

Een typo vsop

Raspatat | 30-01-21 | 16:39

@Wijze uit het Oosten | 30-01-21 | 16:37: je moet wat als je nooit naar buiten mag.

ZureKoek | 30-01-21 | 16:42
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl