Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Baudet wil splitsing Forum voor Democratie

Maar natuurlijk

Social

Een nieuwe dag, een nieuwe ontwikkeling in de soap rond het Forum voor Democratie. Thierry Baudet stuurt nu aan op een """ordentelijke""" splitsing. Wij zijn erg benieuwd hoe Baudet dat na de onthulling van de brief van Nicki Pouw-Verweij van gisteren voor zich ziet: dat aan de ene kant de groep verdergaat die antisemitisme, complotten over Hillary Clinton en/of corona geen probleem vindt? En dan aan de andere kant de groep die nadat de politiek leider van de beweging waar ze jarenlang lid van waren de meest walgelijke en absurde uitspraken deed niet dacht 'en nu kappen we ermee en verbreken we al onze banden met deze rabiate gek' maar 'hee dit is een lekker bommetje om vijf dagen later af te laten gaan in de T. en misschien wil hij wel gezellig een zeteltje in Brussel pakken'? En dat dat dan allemaal ordentelijk gescheiden wordt? Tijd om wakker te worden en om je heen te kijken. Het Forum is een Ruïne geworden. Ramptoerisme nu live op NPO1
UPDATE: Baudet: "Ik herken me volstrekt niet in wat zij (Nicki Pouw-Verweij, red.) schrijft".
UPDATE: Eerdmans zou de lezing van Pouw-Verweij bevestigen. Baudet noemt dit nu een "aanval" (ja, nogal wiedes, red.) op hem. Noemt Eerdmans "ongeloofwaardig". 
UPDATE: WNL meldt nu dat ook Eva Vlaardingerbroek de lezing van Pouw-Verweij bevestigt. Op NPO1 nu... reclame. 
UPDATE: Hal-lu-ci-nan-te vertoning van Baudet nu bij Goedemorgen Nederland. Baudet probeert om beschuldigingen over het etentje heen te praten en doet alsof een boedelscheiding een hele redelijke normale oplossing is. 
UPDATE: Nummer 10 Hans Smolders aan de lijn bij WNL. Neemt het op voor Baudet. "De enige die verandering kan brengen in Nederland die broodnodig is de heer Baudet." Noemt het allemaal de schuld van de media en heeft het over "karaktermoord". 
UPDATE: Eerdmans spreekt zich nu ook uit op Twitter. Bevestigt lezing Pouw-Verweij en schaart zich achter bestuur. 
UPDATE: Geen idee hoe dit nou weer ter sprake is gekomen maar Baudet heeft zojuist bij WNL gezegd dat hij in 2017 een liefdesrelatie had met Eva Vlaardingerbroek. 
UPDATE: Eva Vlaardingerbroek spreekt zich nu bij WNL uit voor het bestuur. Baudet zichtbaar ontroerd nu. Noemt zijn eigen voorstel een "ridderlijk voorstel". 
UPDATE: NRC meldt dat FvD-bestuur niet wil praten over een boedelscheiding. 
UPDATE: Thierry Baudet twittert nu een briefje dat hij van Hans Wiegel heeft gekregen. Onduidelijk wanneer.
UPDATE: Hans Smolders, die vanochtend nog zei dat hij Baudet steunde, trekt zich terug uit FvD.
UPDATE: Nummer 9 van de lijst Jan Cees Vogelaar neemt het woord 'karaktermoord' in de mond en kiest dus partij voor Baudet.
UPDATE: Olaf Ephraim reageert. De uitspraken van Baudet waren 'provocerend, zoals we hem allen wel kennen'. Nergens worden de door Pouw-Verweij beschreven gebeurtenissen ontkend. 

Eva Vlaardingerbroek aan de telefoon, Thierry zichtbaar aangeslagen

Social
Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Moet zeggen dat de leiderschapscultus rondom baudet ergens ook wel beangstigend is. Als je onder het twitter bericht van klokkenluider eerdmans kijkt, staat het vol met dingen als "verrader" en "leugenaar". Noord- koreaanse toestanden, dat geloof in de grote leider, die niks fout kan doen.

zeertegendradig | 26-11-20 | 16:28

Ik had Thierry altijd aardig hoog zitten, ik deed het af als beginnersfoutjes. Maar tjonge jonge jonge.... er zijn vervelende dingen gaande, je hebt een ronde tafel gesprek en dan ga je opmerkingen maken die volledig uit z'n verband getrokken kunnen worden. Opmerkingen waarvan je weet, dat ze tegen je gebruikt kunnen worden. Zoals keer op keer weer gebeurt. De vergadering is afgelopen en een paar uur later gebeurt het al. Dan denk ik allereerst: Thierry, kerel... houd gewoon eens een keer je bek, houd je in, want je weet dat het tegen je gebruikt gaat worden. Als 2e denk ik, je hebt een gesprek met team genoten van FvD en een paar uur later ligt alles wat er gezegd is open en bloot op straat. Wat voor team genoten zijn dat dan? Wordt er niet gepraat over geheimhouding enz. Hoe vreselijk naïef kun je zijn. HOEDAN!!

mood | 26-11-20 | 15:46

"Tot zover de opkomst en ondergang van ons personage Thierry Baudet, over wie wij uitsluitend nog in de verleden tijd spreken, omdat de tijden waarin hij kortstondig opzien baarde inmiddels ver achter ons liggen en door het roest van de geschiedenis zijn bedekt." Mooi. www.hpdetijd.nl/columns/thierry-baude...

tipo | 26-11-20 | 15:14

Voor mij is Thierry definitief door de mand gevallen bij die boreale speech van hem op die bewuste avond. Je kunt duidelijk je vraagtekens bij het gevoerde immigratiebeleid van dit - en de vorige - kabinetten hebben, je kunt duidelijk tegen het migratiebeleid van de EU zijn maar daar heb je dat boreale geneuzel niet voor nodig. Zeker voor een partij op de rechterflank is dat zo ongeveer het domste wat je kunt doen omdat je al onder een vergrootglas ligt en een gevoelige periode uit onze geschidenis nog vers in het geheugen ligt.
Dat Thierry zichzelf niet in de hand heeft is overduidelijk. Ook voor Corona hebben we hem toch bezig gezien in debatten en interviwes. Zolang hij zich puur zakelijk bij zijn voorbereide verhaaltje hield was het een tien met een griffel, dat kon hij uitstekend. Op het moment dat het buiten die voorbereiding ging, hij overmoedig werd of tegengas in een richting kreeg die hem niet bevalt werd hij emotioneel en ging hij tetteren. Alle controle kwijt. Dat mensen daar nu verbaasd over doen verbaast mij dan weer. Dat is al jaren zo. Geloof er ook niet echt veel van dat de bruine hints ( die deels best "studentikoos" geweest kunnen zijn, was er niet bij, maar de optelsom valt toch zwaar negatief uit ) van de ene op de andere dag pas zijn opgevallen maar het lijkt er meer op dat het een optesom is geworden van Baudet die binnen en buiten het debat de weg totaal kwijt leek te zijn en op zo'n moment wil je daar niet meer mee geassocieerd worden. Tekenend is wel dat ze pas bij Freek de grens hebben getrokken en niet bij bijvoorbeeld Lange Frans of Van Haga.
Enfin, zoals eerder gezegd, ik hoop dat Baudet zichzelf niet iets aandoet en als er iemand in zijn omgeving is die om hem geeft dat die hem even in de gaten houdt en er desnoods met hem even een weekje tussenuit gaat. FvD lijkt opgeblazen, in ieder geval met Baudet aan het roer dus als hij verstandig is neemt hij een advocaat in de arm die de afwikkeling ervan regelt. Hijzelf lijkt de weg echt helemaal kwijt.
Toch wil ik afsluiten met een m.i. hoogtepunt van Baudet in de kamer, zoals het had kunnen zijn ( en dat zeg ik als Bosmastemmer ):
www.youtube.com/watch?v=jr2MHzq2cDo

Graaisnaaiert | 26-11-20 | 15:13

Ik denk dat inzage in het medisch dossier van Baudet veel, zo niet alles zal verklaren. Het eindeloos politiseren hier, over "richtingen" enzo, heeft z'n beste tijd wel gehad. Bij Freak Jansen ging het toch ook alleen om z'n hypotheek? Ook Olaf Ephraïm en Baudet zelf, en eerder Otten, zitten bij nadere beschouwing danig op zwart zaad. Net als Trump met z'n dreigende rechtszaken, is de politiek voor zulke mensen de enige escape uit hun persoonlijk falen. Dat verklaart hun onderlinge 'loyaliteit'.

borderlijntje | 26-11-20 | 14:24 | 1

Die Freek Jansen kan zijn hypotheek en huis ook wel vaarwel zeggen want die komt de eerste 10 jaar nergens meer aan de bak. Wel jammer van die fraaie Bierkeller die hij al gebouwd had.

5611 | 26-11-20 | 15:08

Heb die Baudet altijd al een over het paard getilde kwal gevonden. Geef mij tante Bel maar. De fvd is definitief stuk en Team #bestuur kan inderdaad beter verder gaan onder een andere naam.

Kopje Suiker | 26-11-20 | 14:23 | 1

Waarom richt die Nanninga dan niet gewoon een eigen partij op? Dit gooien met poep maakt op mij in ieder geval geen beste indruk. In haar geval kan ze het misschien nog op haar hormonen ivm haar zwangerschap gooien, maar de anderen hebben dat excuus niet!

Overigens valt me op dat Baudet niet met poep teruggooit. Dat pleit in ieder geval voor hem!

kunstliefhebber | 26-11-20 | 14:45

Zodra er binnen een partij over en weer met modder wordt gegooid, is het over en uit voor die partij.

Als potentiële kiezer wil ik professionaliteit zien binnen een partij. Wil ik zien dat ze problemen volwassen aanpakken.

Als ze DAT niet eens kunnen, dan is zo'n partij niet rijp om te reageren.

Gaap en gaat over tot de orde van de dag

Roos | 26-11-20 | 14:18 | 4

@Nice_Wheels | 26-11-20 | 14:40: grappig hoe je alles extreem rechts noemt, wat een immigratie standpunt rechts van de VVD heeft. Ga lekker naar de Joop, mag je misschien wel een wapen straks van je commie vriendjes.

ikworstelengadouchen | 26-11-20 | 14:49

@ikworstelengadouchen | 26-11-20 | 14:49: Je mag het anders zien. Maar dit grapje met Baudet heeft gewoon weer duidelijk gemaakt dat het in essentie gewoon een extremistische partij is. Dan mag je denken dat ik links ben, maar quod non. Gewoon een bezorgde burger die verruwing en verrechtsing van de maatschappij door dit soort rattenvangers met zorg waarneemt.

Nice_Wheels | 26-11-20 | 15:00

@ikworstelengadouchen | 26-11-20 | 14:49: Overigens, dat je denkt dat de rest van het politieke spectrum commie is, geeft wel aan dat je zo diep in je bubbel zit, dat je je anus niet meer van je mond kunt onderscheiden. Er komt allebei dikke stront uit.

Nice_Wheels | 26-11-20 | 15:01
▼ 1 antwoord verborgen

Als Baudet geconfronteerde wordt met de uitspraken die hij deed volgens Nicki Pouw-Verweij zegt hij letterlijk :

"Ik herinner me die avond totaal anders."

Of hij is zo onder invloed geweest dat hij het niet meer weet of er is iets anders aan de hand. Het feit dat hij elke keer over die uitspraken heen wil stappen bij WNL zegt genoeg. De uitspraken die Nicki Pouw-Verweij beschrijft zijn wel degelijk door hem gedaan.

Roze_bril_drager | 26-11-20 | 13:56 | 8

@kunstliefhebber | 26-11-20 | 14:53: Nou, toen hij dat onderzoeksrapportje bij GS dumpte aangaande Otten liet hij zien dat hij het wel degelijk uiterst smerig kan spelen. Onderschat hem niet. Een onvervalste narcist die mensen met het gemak van een baksteen laat vallen.

UpdateAvailable | 26-11-20 | 15:37
▼ 5 antwoorden verborgen

Eva maakt carriere zoals ze altijd al van plan was. Door handig gebruik te maken van haar sterke punten, haar charme, haar aangeleerde glimlach en op het juiste moment mensen te verleiden dan wel te laten vallen. Heel klassiek eigenlijk, dus helemaal in lijn met haar eigen conservatieve kijk op de rol van de vrouw. Nu dus als femme fatale. Baudet beseft dat hij door haar is gebruikt om hogerop te komen en niet meer dan dat. Moet pijnlijk zijn voor de lavendelprins.

Beste_Landgenoten | 26-11-20 | 13:46 | 12

Ik had Thierry op een aantal vlakken nog redelijk hoog zitten, vind het triest dat dit drama zich zo ontwikkeld voor hem, op persoonlijk vlak. Alleen maar liefde. Maar de immoraliteit van Baudet om op dit moment, vanochtend, op dat podium, met het acteertalent van een uitgerangeerde Duitse porno-acteur, de kennelijke onderlinge liefdesrelatie erbij te slepen, is zo ontzettend groot en onmenselijk lelijk. Vele malen lelijker dan Eva’s eerlijke bevestiging van de feiten die beschreven zijn over die bewuste vrijdagavond en haar euvele moed om stelling te nemen tegen iemand die ze ooit liefhad, maar die nu als een doorgeslagen narcist ten koste van zowat alles, enig en alléén eigen hachje probeert te redden. Het gaat Baudet allang niet meer om zijn kiezers en al helemaal niet meer om het landsbelang. Het gaat om hem, zijn ego en zijn intuïtieve, egocentrische driften om alleen zichzelf als de ware te herkennen. Dat je dat niet ziet en zelfs nog tot dit soort niet onderbouwde beweringen kan komen, doet me vermoeden dat er toch een kern van waarheid is in hetgeen beweerd wordt over FvD stemmers. Ohh, wtf, dat ben ik zelf ook …

Mr Sanbou | 26-11-20 | 15:44

@klimaatsloper | 26-11-20 | 15:33: Dat zie ik anders @klimaatsloper. Natuurlijk is dit een nog heel jonge vrouw, maar met een, in mijn ogen heel groot potentieel. Ben juist zeer over haar te spreken. Met name wat ze zegt over het hedendaagse feminisme, of wat daarvoor door moet gaan, vind ik haar kijk hierop heel verfrissend. Ze heeft lef. Zeker voor iemand van haar leeftijd. En ik vind haar moedig en zeer intelligent.

lezeres | 26-11-20 | 15:59

Ze is inderdaad telefonisch niet sterk

Cidioot | 26-11-20 | 16:01
▼ 9 antwoorden verborgen

De buil van Minerva is doorgeprikt

cellivibrez | 26-11-20 | 13:33

Een goed leider kent zijn beperkingen. Hetzelfde zie je bij bedrijven. Z'n ondernemer die een mooie club heeft neergezet, maar dan nog liever kapot gaat dan te erkennen dat vaak de volgende fase van zo'n bedrijf toch om andere capaciteiten vraagt dan het oprichten. Dat zijn vaak hele trieste drama's waarbij een verbeten iemand achter blijft zich afvragende waarom de wereld hem zo tegenwerkte. In je eigen succes geloven werkt alleen als je ook jezelf durft te confronteren met je eigen zwaktes en beperkingen.

Lafayette | 26-11-20 | 13:33 | 3

mooie tegel en o zo waar.

komtdatschot | 26-11-20 | 13:38

Precies. Baudet is een goede art-director maar geen manager. Met zijn persoonlijkheidsstructuur kon je er op wachten dat hij over het Cuckoo's nest zou gaan vliegen. Toen Hiddema zich keurig terug trok was het wel duidelijk.

A.S. Perien | 26-11-20 | 13:59

Exact. Hoop meegemaakt bij bands, waar de ontwikkeling razendsnel kan gaan en de ego's groot zijn. Nooit prettig, maar zo werkt het.

o)+ | 26-11-20 | 14:13

Dacht je dat die nanninga een smerige backstabber was. Komt Eva om de hoek. Je ziet de pijn in het hart bij Thierry. Verraad van iemand die je lief hebt. Wat een nare streek die alleen een vrouw kan uitdelen.

76435 | 26-11-20 | 13:31 | 6

Had ie aan kunnen denken voordat ie Pinkeltje uit z’n broek toverde of niet? Liefde op het werk gaat vaker fout dan goed.

Super Vaagstra | 26-11-20 | 14:04

@76435 | 26-11-20 | 13:55: Heb jij die brief gelezen? Het heeft geen zin meer te praten met een totaal overspannen iemand. Dat doe je dan alleen nog voor de vorm, of niet. Klaar is klaar.

Super Vaagstra | 26-11-20 | 14:07
-weggejorist-
MichielDeFluyter | 26-11-20 | 15:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Thierry moet gewoon het Forum voor Autocratie beginnen.
Kan het zelfbenoemde genie zich heerlijk laten vereren als de Sterke Man.

wapster | 26-11-20 | 13:30

Het nieuwe normaal bij FVD.
We wachten eerst totdat we gekozen zijn als kandidaat kamerlid om daarna de partijleider van FVD proberen kalt te stellen.
Maar volgens mij bepalen de leden van FVD wie de nieuwe partijleider word en niet de backstabbers van FVD.
Pas dan zullen we weten wie de nieuwe partijleider is van FVD.

komtdatschot | 26-11-20 | 13:18 | 9

@Sjonie01 | 26-11-20 | 13:46:
Helemaal met jou eens: Soros is kwalijk.
Maar doe dat niet in achterkamertjes gesprekken (ook niet met mensen die je denkt te kunnen vertrouwen). Heimelijke informele gesprekken worden altijd tegen je gebruikt, ook door je "naasten". Misschien wel juist door je "naasten" (backstabbers).
Ik bedoelde dus te zeggen: Thierry is naïef en denkt dat hij in informele gesprekken gewoon kan zeggen en filosoferen als hij wilt.
Dat kan dus NIET: een partijleider moet altijd zijn kaken op elkaar houden, alles wordt (ooit) tegen je gebruikt.
En als je zo'n kwalijke linkse Soros wil aanpakken (helemaal mee eens): doe dat dan publiekelijk en met onderbouwing (bewijs & feiten), maar nooit in informele gesprekjes.

Jan3863 | 26-11-20 | 14:12

@Super Vaagstra | 26-11-20 | 14:09: Volgens mij hebben ze ook niks te vertellen in Rotterdam dat best rot is zoals de meeste steden in nederland.

Sjonie01 | 26-11-20 | 14:15

@Jan3863 | 26-11-20 | 14:12: Ja dat is waar daarom moet je zorgen dat je mensen om je heen heb die daar echt wat tegen willen doen.

Sjonie01 | 26-11-20 | 14:17
▼ 6 antwoorden verborgen

Thierry wil de Partij van de Antisemieten beginnen. Helps staat de affording van deze Naam al geregistreerd

Fijn_dat_je_er_bent | 26-11-20 | 13:17 | 3

Die partijen zijn al ruim vertegenwoordigd in de 2de kamerl
VVD/PVDA/CDA/D66/GL/SP en CU.

komtdatschot | 26-11-20 | 13:22

Antisemiet Baudet??
Als er iemand géén antisemiet, en pro-Joods is, is het Baudet wel.
(dus media, incl Geenstijl, houd op met jullie misselijkmakende verdachtmakingen).

Antisemitisch?! FvD is radicaal pro-Israël en uitermate pro-Joods. Een witboek.
FvD-standpunten aangaande Israël en joden:
1. FvD steunt geen tweestatenoplossing
2. FvD steunt Israël als 'de enige democratie in het Midden-Oosten'
3. FvD erkent de Palestijnse Staat niet
4. FvD erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël
5. FvD wil de Nederlandse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem verhuizen
6. FvD eist dat Nederland joodse instellingen "adequaat beschermt" tegen radicalisme en terreur
7. FvD is tegen de "anti-Israëlobsessie bij de VN"
8. FvD steunt Israël in haar strijd tegen islamitisch terrorisme
9. FvD weigert Israëlisch geweld tegen Gazaanse burgerdoelen te veroordelen
10. FvD is voor het handhaven van de Israëlische blokkade tegen Gaza
11. FvD maakt zich ernstig zorgen om Palestijnse haat in schoolboeken waarin Israël wordt gedemoniseerd, het bestaan van het land wordt ontkend en opgeroepen wordt tot geweld tegen Israël en joden in het algemeen.

Bron: www.reddit.com/r/Forum_Democratie/com...

Jan3863 | 26-11-20 | 13:22

Die partij bestaat al en heet Denk.

_Roy_ | 26-11-20 | 13:25

Maar toch bedwingt mij nog het gevoel dat we van Baudet nog steeds niet weten wat hij nou allemaal bedoelt. Vind hij dat VvMU absoluut is en dat dan ook hoort binnen zijn partij? Als hij dat vindt, dan is dat een mening, maar wel één die volledig onredelijk is, voor zijn partijgenoten die zich bezwaarlijk voelen over de mensen/reacties die je daarmee ook ontlokt. Het is wel een mening en die maakt je niet specifiek een antisemiet.

heldheino | 26-11-20 | 13:07 | 7

@heldheino | 26-11-20 | 13:34:
Nee, ik ben niet tegen vvmu.
Ik zeg dat ideeën leven. Net als het nazisme. Net als god, net als communisme.
Naar ik aanneem heeft Baudet daar ook kennis van genomen. Wanneer je het pad van nazisme (anti-semitisme of om het even communisme) opnieuw wil gaan bewandelen omdat ‘negatieve dogma’s doorbreken’, dan heb je geen mening, dan heeft een mening (ideologie) jóu.

Het is niet aan verstandige mensen om zich ervan te distantiëren of niet. Het is aan jóu, ook als je meegaat in de stroom, de tijdsgeest. Jíj bepaald. Niet iemand anders, nooit iemand anders.
En dat is waar vvmu werkt zoals jij zegt, bij het individu. Niet bij individuele advocaten van een ideologie.

ratelaar | 26-11-20 | 14:35

@ratelaar | 26-11-20 | 14:35: Wederom jouw woorden. Negatieve dogma's kunnen net zo goed het doorbreken van de dogma's van de katholieke kerk zijn, als die tijdens de Parijse studentenrevolutie van '68. Jij associeert het de zijne van, niet ik. Ook maak je maar geen onderscheidt tussen VvMU en absolute VvMU, terwijl dat precies het onderwerp is waar we het over hebben. Dus ik ga hier niet verder op in. Het zijn jouw woorden, ik kan er niks mee.

heldheino | 26-11-20 | 14:43

@heldheino | 26-11-20 | 14:43:
Dat klopt, er is vvmu of er is geen vvmu.
Mijn punt is vvmu veronderstelt eigenaarschap, verantwoordelijkheid.
Weinig mensen nemen die. De meesten gebruiken vvmu om anderen (ideeën) na te kakelen voor eigen gewin.
Als je anti-semitische ideeën, de ruimte geeft -het er mee eens bent of er geen kwaad inziet dan ben je dus anti-semiet.
Dat idee mág je hebben. Alleen het nazisme (wat dreef op anti-semitisme) is geprobeerd en heeft ertoe geleid dat miljoenen op industriële schaal zijn vernietigd en Europa in puin heeft gelegd. Als je dat idee ruimte geeft, dan is de vraag heb jij de mening of heeft de mening jou? Maar ook: Wat zijn dan je motieven? Gelet op de uitkomst van de eerste keer.

ratelaar | 26-11-20 | 15:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Las net het interview met ex-senator Paul Cliteur in Trouw. Wat een oppervlakkig verhaal zonder de hand in eigen boezem te durven steken en zonder ontzetting over de melaatsheid (>> antisemitisme, corona-complotdenken enz.). Dit maakt duidelijk dat Cliteur's senatorschap en 'wetenschappelijk bureau' bobo functie puur een vriendendienst van Baudet was. Nu volgt hij zijn vriend, ongelovig als een spaghettivergiet zonder inhoud, in Limbo.

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-11-20 | 13:05

Tsja, sorry mensen maar Thierry is toch vooral in zijn eigen mes gevallen. Dan kunnen mensen Annabel en Eerdmans etc als judas wegzetten maar dat vind ik ook niet terecht.
Ik denk dat heel veel mensen die hem nu nog steunen Thierry vooral erg dankbaar zijn hoe hij de visie en de parij heeft opgericht. Dat ben ik hem ook.
Maar hij verknalt het nu totaal, zijn erfenis van de partij blijft gewoon overeind staan maar het is nu beter als hij verdwijnt in het belang van de partij en de samenlevingsvisie.

mlmn | 26-11-20 | 13:04 | 6

Je klink gewoon als een slinksert die doet alsof dit beter is voor de partij.
De pure haat tegen Thierry is echt iets van zieken mensen met een mentaal probleem zelfs geenstijl doet hieraan mee naar de faal van geenpeil.

Sjonie01 | 26-11-20 | 13:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Het heeft geen sier Baudet eruit te werken, je blijft onderdeel van een partij die dan opgericht is door iemand die je eruit hebt gezet.
Dat is voor kiezers toch ook raar.

Misschien een leuke voor een poll op GS.
Hoe gaat de van FvD afgesplitste partij heten?

Nieuwe Democraten
D2020

Roept u maar.

kloopindeslootjijook | 26-11-20 | 13:01 | 1

TEP, Thierry's Eigen Partij.

Rhenium | 26-11-20 | 13:15

Eva heeft zich lekker omhoog geneukt blijkt maar weer. En vervolgens harteloos een mes in iemands rug steken. Het doet Thierry wel echt wat. Zulke vrouwen moet je voor uitkijken.

omwenteling | 26-11-20 | 13:00 | 1

Bij een boedelscheiding alle spiegels in huis voor mevrouw. Kan ze eens goed naar haar zelf kijken.

gebruikesrnaam | 26-11-20 | 13:23

Dus Baudet heeft die Eva gedaan? Vond het al zo'n gespannen sfeertje.

Watching the Wheels | 26-11-20 | 12:47 | 2

Met of zonder Lavendelzakje?

Watching the Wheels | 26-11-20 | 12:48

@Watching the Wheels | 26-11-20 | 12:48: in ieder geval met z'n zakje.

Pje911 | 26-11-20 | 12:54

Interessant. 1 handtekening van ene Leo van R. uit de Banska Bistrica regio en precies waar de Slowaakse fascisten van Kotleba hun hoofdkwartier hebben waaronder een trainingskamp voor fascisten uit heel Europa met, volgens Slowaakse veiligheidsdiensten, verdacht veel Russische instructeurs.

Ziet er niet goed uit voor Baudet dit soort steunbetuigingen.

Het kan natuurlijk dat het een verdwaalde Nederlander betreft die gewoon daar lekker woont zonder enige bijzonderheden. Maar toch.

Theodorus.Goldbach | 26-11-20 | 14:23
-weggejorist-
HetGewoneNormaal | 26-11-20 | 12:46 | 1

Toch een goed en fair idee van Baudet, of je het met zijn uitspraken eens bent of niet.
Splitsen die boel.
Als oprichter mag hij toch enige credit krijgen, ook al kun je het niet meer met zijn uitspraken vinden.
Die achterban kan best een nieuwe partij beginnen. Als ze het niet meer met Baudet kunnen vinden is dat geen probleem met zo'n grote groep. Dan ben je ook echt los van Baudet gekomen, als dat de bedoeling is en dan heb je ook twee duidelijke stabiele partijen gemaakt.
En dan kan de kiezer gewoon stemmen.

kloopindeslootjijook | 26-11-20 | 12:45 | 5

Fair idee? Nou de splitsing is al een feit dus ik zie de vondst niet zo. En fair is je aan de statuten van je partij te houden.

Simon_GS | 26-11-20 | 13:03

Nee niet eerlijk. Tjer was er al uitgestapt, dan ben je af en geef je de juwelen weg. Je gaat toch vlak na het ondertekenen van een contract ook niet lopen janken dat je het niet eens bent?

Super Vaagstra | 26-11-20 | 14:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zag met Corona Baudet al aftakelen. Jammer dat het zo'n wappie geworden is. Een echte vrijdenker die zijn eigen morele kompas niet kon vasthouden en de horizon in is gedacht. Zijn eerste boek/scriptie is goed. Daar zou hij naar terug moeten grijpen.

een maffiabaas | 26-11-20 | 12:44

Met terugwerkende kracht blijkt eens te meer de wijsheid van Wilders om de absolute macht in zijn partij te houden.

Als jij degene bent die (nagenoeg) single handedly de partij (of bedrijf for that matter) opricht, groot en ongekend populair maakt, heb je een morele claim hierop (iets wat verankerd had moeten zijn officiele documenten). Opportunisten die net komen kijken en binnen een jaar vergeten zijn aan wie ze alles te danken hebben niet.

_Roy_ | 26-11-20 | 12:40 | 1

Dus die opportunisten hebben de hele tijd met hun vingers in de neus zitten circle jerken?

Super Vaagstra | 26-11-20 | 14:19

Afgelopen vrijdag zou Baudet dus door het lint zijn gegaan. En de keren daarvoor totaal niet. Er was daarvoor niets vreemds met hem? Dat is natuurlijk een beetje ongeloofwaardig. Opeens antisemitisme en complottheorieën, daarvoor niet. Ik denk dat er een hoop verzonnen is door Nicky. Om even goed van Baudet af te komen. Ik geloof het niet, maar ik snap het wel. Baudet heeft zich nou ook bepaald niet goed gedragen. En hij is geen goede leider. Ik snap wel dat ze van hem af willen.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 12:39 | 2

Als iemand zulke leugens over je verspreid doe je toch gelijk aangifte van smaad en laster ?

Dan kunnen de mensen die het verhaal bevestigen onder ede worden gehoord. Onder ede liegen staan heel zware straffen op.

Roze_bril_drager | 26-11-20 | 12:51

Zo gaat dat met emotioneel instabiele types. Daar hangt eerst een klein zweempje rarigheid omheen. Dat wordt heel langzaam groter en dat proces versterkt weer de al aanwezige instabiliteit. Net zo lang tot de boel in elkaar sodemietert. Dit zag je toch van een kilometer aankomen, het lag nooit aan Thierry maar altijd aan een ander.

Super Vaagstra | 26-11-20 | 14:22

Zoals ik al eerder opmerkte: Het is de hoogste tijd voor de oprichting van Thierry's Eigen Partij, de TEP!

Rhenium | 26-11-20 | 12:38 | 3

Stel dat Thierry eieren voor zijn geld kiest en met zijn met stront besmeurde staart tussen de bebloede benen wegvlucht, dan ben ik benieuwd wat de 'overwinnaars' gaan doen.

gestoptmetroken | 26-11-20 | 12:46

Let maar op. Wilders gaat Baudet de PVV binnenhalen.

Derechtselutser | 26-11-20 | 12:31 | 6

@Roze_bril_drager | 26-11-20 | 12:34: zeker niet. Op eerste oog kan het wat vreemd klinken maar zijn huidige stemmers lopen er niet door weg en hij krijgt er een hele groep bij. Als hij echt zo groot als de VVD wil worden is dit zijn kans. De fvd stemmers die nu afhalen gaan echt niet massaal naar de PVV nu.

Derechtselutser | 26-11-20 | 12:41

Echt niet. In de huidige context gaat dat Wilders veel stemmen kosten.

Jan, Leiden | 26-11-20 | 13:16

Wilders is een slimme man. Die kent zijn grenzen. Dat zag je ook heel goed toen FvD in opkomst was. Hij bleef stil, ging er niet tegenaan trappen en bleef beleefd en rustig op de achtergrond. Besefte dat hij iets had laten liggen en nam zijn verlies om later sterker terug te komen.

Nu ook weer met het verval en hype rondom FvD blijft Wilders keurig in de schaduw tot alles is overgewaaid. Geen rare dingen gedaan, geen vijanden gemaakt in de tussentijd. Die staat er prima voor wat betreft de aankomende verkiezingen. Baudet is wel de laatste persoon waar hij nu mee geassocieerd wil worden.

76435 | 26-11-20 | 14:05
▼ 3 antwoorden verborgen

einde oefening niet meer te redden, alle krediet en geloofwaardigheid verspeeld ..

justinianus | 26-11-20 | 12:29

De vermeende uitspraken van Baudet die gedaan zijn tijdens een spoedbijeenkomst die bedoeld is om nota bene de nazi-angel uit FvD te halen zijn zó cartoonesk en extreem dat ik het simpelweg niet geloof.
Of de beste man moet al niet goed zijn, in welk geval het niet netjes is om op zo'n manier de vuile was buiten te hangen. Dit geharrewar out in the open zonder bewijsstukjes van je smart getuigt hoe dan ook van weinig flair.

SIogra | 26-11-20 | 12:15 | 12

Toch kaart Thierry naast die complotten ook dingen aan die wél waar zijn. Zoals dat het effect van 130>100 een totaal verwaarloosbaar effect heeft op stikstof reductie. Gisterochtend nog op BNR het nieuws "Zo zorgt één specifieke Gelderse boerderij voor meer stikstofuitstoot dan de uitstoot die we collectief besparen door 100 kilometer per uur te rijden. " Superjammer dat zulk nieuws compleet ondersneeuwt.

Middensteun | 26-11-20 | 12:38

@Middensteun | 26-11-20 | 12:38:

Het is zeker niet zo dat alles wat Baudet ooit bedacht de prullenbak in kan, integendeel. Er zitten heel heldere oplossingen tussen.

Roze_bril_drager | 26-11-20 | 12:46

@Roze_bril_drager | 26-11-20 | 12:36: Niet alleen dat. FvD was een treinramp in wording. Naast de onhaalbare standpunten en de wens om altijd die schopper tegen de schenen van "het kartel" te willen blijven, wat uiteindelijk je alleen een plaats aan de zijkant oplevert, miste de partij een duidelijke richting. Thierry liet zich verleiden tot steeds extremer standpunten en raakte daar ook werkelijk van overtuigd, zo blijkt. Het zat eraan te komen maar dat het zo zou exploderen had ik ook niet verwacht.

Beste_Landgenoten | 26-11-20 | 13:38
▼ 9 antwoorden verborgen

Oei, dit wordt echt pijnlijk. Thierry begon bijna te huilen. Het moet niet erger worden. Vrees dat Thierry straks nergens meer terecht kan. Wie wil er nog in zee met hem ? Hij kan altijd nog gaan schnabbelen als pianist. Een soort Wibi Soerjadi of Jan Vayne. Populair klassiek op bruiloften en sjieke partijen. Is wel wat je noemt een carriërebreuk.

Motleycrew | 26-11-20 | 12:13 | 8

@Beste_Landgenoten | 26-11-20 | 12:40: Inderdaad... Thierry begon te denken dat hij onaantastbaar was. Opmerkelijk toch dat ook hij in die val is getrapt.

Motleycrew | 26-11-20 | 13:01

@Motleycrew | 26-11-20 | 13:01: Ja en nee. Het ligt aan zijn persoonlijkheid. Hij wil te graag het mannetje zijn en te veel genieten van de spotlights. Als hij slimmer was geweest had hij zijn eigen rol wat minder prominent gemaakt ten gunste van capabele anderen. Dan zou hij op handen gedragen zijn, maar nu heeft ie het allemaal verspeeld.

Beste_Landgenoten | 26-11-20 | 13:35

@Beste_Landgenoten | 26-11-20 | 13:35: Volkomen mee eens. Hij had tante Bel naar voren moeten schuiven als lijsttrekker, en zelf aan moeten blijven als partijvoorzitter. Waren de taken mooi verdeeld en had Baudet een essentiële rol achter de schermen kunnen blijven spelen, met tante Bel als uithangbord voor het stemvee. Maar zo slim als Baudet is... Kennelijk had hij dat nou net niet zelf kunnen verzinnen.

Motleycrew | 26-11-20 | 14:38
▼ 5 antwoorden verborgen

In het weekend en begin deze week was het nog de hele dag, òm de andere zin, 'Trial by media!' wat hij kon uitbrengen. Nu zijn het weer zijn oude politieke vrienden, die hem verraden. Maandag trok hij aan zijn stutten en een dag later wil hij weer lijsttrekker zijn. Thierry was al niet zo geloofwaardig, maar nu is hij dat helemaal niet meer.

'Oops, het was een foutje dat ik per ongeluk de codes van en de toegang tot de diverse digitale kanalen bij me heb gehouden!' Het wordt kolderieker met de minuut en die quasi emotionele blikken falen compleet. En dan nu uren zitten jankeballen bij de media, die hem afgelopen weekend zonder 'eerlijk proces' hebben veroordeeld?

Houd de eer aan jezelf, Thierry. Doe dit jezelf niet aan. Dit is (jij bent) op deze manier niet meer (geloof)waardig ...

Mr Sanbou | 26-11-20 | 12:12

Moet terugdenken aan 1989 en het laatste optreden van Nicolae Ceaușescu, die aan het volk dat verzameld was voor zijn paleis voorkauwde dat ze allemaal "Ja!" moesten roepen. Maar als uit één mond antwoordde het volk onverwachts: "Nee!" Nog zie ik die lege blik in de ogen van de bleek wegtrekkende Nicolae Ceaușescu, die voor het eerst van zijn leven voor zijn aangezicht democratie zag.
Thierry Baudet is geen dictator, heeft geen bloed aan zijn handen, gaf geen witte Toyota's aan foute anti-Assad bandieten, zat niet in Poetin's datsja, maar hier is toch sprake van een déjà Vu. Wat heeft hij een lege blik in zijn ogen, nu hij met een duidelijk "Nee!" wordt gefronteerd. Baudet werd geconfronteerd met democratie in Forum voor democratie, maar blijft weigeren om te erkennen dat hij foute vrienden heeft/had. Foute vrienden die te onpas foute grappen maken. Het optreden van Annabel Nanninga en Nicky Pouw-Verwey om openlijk "Nee!" te zeggen tegen partijleider Thierry Baudet toont de kracht van democratie aan. Hopelijk maakt FvD zonder Thierry Baudet een 'luctor et emergo' mee. Nogmaals: Thierry Baudet is geen dictator, geen Mussolini en geen Nicolae Ceaușescu, maar moet nodig afkicken van zijn grootheidswaanzin.

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-11-20 | 12:11

Jeetjemineetje.
Binnen 2 weken is hij echt weg, wed ik.
En dat is dan goed.

hotmint | 26-11-20 | 12:08 | 2

Bedoel je daarmee "de partij uit"-weg, of "badkuip, overdosis coke"-weg?

Vage_eddie | 26-11-20 | 12:10

@Vage_eddie | 26-11-20 | 12:10:
Hij maakt een wanhopige indruk. Ik hoop dat hij het hoofd koel houdt en zijn ambitie hem overeind houdt.

gestoptmetroken | 26-11-20 | 12:23

Worden enkele van deze lieden niet door ons betaald om mede het land te besturen enz. enz. Hebben ze nog wel tijd voor ONZE belangen ? Het zo maar opgeven van banen en terugtreden zou de gemiddelde Nederlander (zonder beschermende vangnetten) wel uit zijn hoofd laten.

Tinie | 26-11-20 | 12:08

Ik maak me een beetje zorgen nu!

Stel, de FvD gaat hieraan ten onder, wat zeer waarschijnlijk is.

De grote vraag is, wat gaan BL en Druifje dan doen in de toekomst? Ik bedoel, hun enige hobby is nu vooral trollen op GS over FvD. Of zouden ze ook nog andere hobby's hebben? Ik voorzie een grote dip voor deze 2, en een diepe depressie is goed mogelijk voor deze 2 de komende tijd.

Drunken_Pumpkins | 26-11-20 | 12:02 | 4

PVV is er ook nog en waarschijnlijk zijn ze dan groot.

Roze_bril_drager | 26-11-20 | 12:05

Forum heeft een grote achterban en mensen die willen. Die laten dit niet verdwijnen.

kloopindeslootjijook | 26-11-20 | 12:37

Ja Trump! Maar die is nu ook uitgespeeld, al had hij vandaag nog even een ultiemcorrupte actie door zijn maatje Flynn, die vastzat wegens het liegen onder ede wegens de "Russia hoax", over contacten met de Russische ambassadeur tijdens de campagne, gratie te verlenen. Kijk, gratie verlenen doe je als president, maar niet als dank voor persoonlijke diensten, verleend tijdens een onderzoek naar je eigen fraude. Dat is corrupt, zoals je ziet bij dictators.

Maar we vinden wel weer iets anders. Complotwappies genoeg!

Beste_Landgenoten | 26-11-20 | 13:42
▼ 1 antwoord verborgen

Zoals hij erbij stond na dat telefoontje van Vlaardingerbroek, auw, dat zag er niet goed uit. Die man is heilig overtuigd van zijn eigen gelijk en voelt zich intens verraden.
Het zou me met de huidige gang van zaken niet verbazen als hij over een week in de badkamer van een of ander chic hotel wordt gevonden.

Vage_eddie | 26-11-20 | 12:02 | 1

Zelfs dat geraakt worden van hem uit zich in ongemakkelijke theatrale bewegingen en uitdrukkingen.

haddem | 26-11-20 | 12:13

Nicky, Eva, Joost, Annabel = Judas

MaxiCosi24 | 26-11-20 | 12:01 | 6

@Graaier | 26-11-20 | 12:04:

Als je zo rechtgeschapen bent, begin je je eigen partij. Wat je niet doet is iemands werk jatten.

_Roy_ | 26-11-20 | 12:22

Er zijn blijkbaar zaken voorgevallen die wij niet weten en die een omslagpunt hebben veroorzaakt. Het kan zijn dat Nicky, Eva, Joost, Annabel en Hiddema juist wel de FvD-Kiezers bedienen en Baudet inmiddels niet meer. Maar we kennen de interne details niet.

kloopindeslootjijook | 26-11-20 | 12:33

@_Roy_ | 26-11-20 | 12:22: Hoezo, het is hun partij cq die van het bestuur. De partij is niet van Baudet. Het lid Baudet is niet meer welkom. "We" gaan verder zonder hem. Hoeveel zetels dat oplevert is onbekend. Maar mijn stem hebben de dappere dames.

Graaier | 26-11-20 | 12:48
▼ 3 antwoorden verborgen

De boeketreeks Theirry Baudet en het FvD van afgelopen dagen op Geenstijl overtreft nu het aantal delen van Harry Potter en Lord of the Rings tezamen...

steekmug | 26-11-20 | 12:00 | 1

Thierry heeft binnenkort voldoende tijd zijn eigen versie van 'Het Bureau' te schrijven.

gestoptmetroken | 26-11-20 | 12:26

Als je zegt ik herken me volstrekt niet in wat iemand zegt dan ontken je ook niet erg krachtig.

Tot gisterenavond aan toe team Baudet, maar er is echt meer met die kerel aan de hand. Hij heeft hulp nodig en dat wordt ook wel bevestigd door zijn labiel gedrag van de laatste dagen.

Hij is inderdaad veranderd blijkbaar en zit misschien zelfs in een psychose.

Roze_bril_drager | 26-11-20 | 11:56 | 6

@B. Randnetel | 26-11-20 | 12:34:

Wappiepraat.
Baudet heeft dit zich zelf aangedaan.
Men heeft hem juist veel te lang de hand boven het hoofd gehouden.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 12:39

@B. Randnetel | 26-11-20 | 12:34:
Ergens niet ondenkbaar.
Als de media je van begin af aan als fascist afschilderen, snap ik dat je steeds harder gaat roepen dat de media poep praten en dat je er niet naar moet luisteren. Maarja.
Dat heeft dan weer verdomd veel weg van fascistische trekjes, dus hoeven ze alleen nog "zie je wel" te roepen.

Vage_eddie | 26-11-20 | 14:42

@B. Randnetel | 26-11-20 | 12:34: Zo'n vijandige buitenwereld helpt zeker niet en bevordert tunnel- en groepsdenken. Bij de start van FvD zag het er veelbelovend uit, goede mensen, dus geef het een kans. De boreale toespraak was een breuk en het begin van het einde. Denk ook aan het prima debat met Rutte in de aanloop naar de EP verkiezingen toen het met 1 laatste vraag volledig uit handen liet vallen.

Ontzettend jammer dat het zo afloopt, voor Thierry, de partij en de grote groep kiezers die zich in Forum herkenden.

5611 | 26-11-20 | 15:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Zou het voor de heer Baudet niet beter zijn om de komende tijd zich alleen maar bezig te houden met zijn nageslacht?

JohannesdenDoper | 26-11-20 | 11:53 | 2

Is Freek zwanger?

Rest In Privacy | 26-11-20 | 12:09

Misschien zag hij die laatste hoop verdampen toen Eva uit de friendzone wegrende.

Vage_eddie | 26-11-20 | 12:14

Het begint allemaal een beetje op kopschoppen te lijken. Thierry ligt op de grond en word compleet afgemaakt door de media (GS inclusief). Vind het niet zo heel vreemd dat er nu allerlei rare uitspraken komen. De man zit in de hoek waar de klappen vallen. Het beste wat hij nu kan doen is z'n kop houden en op Twatter wegblijven.

clockandhammergame | 26-11-20 | 11:52 | 5

Kopschoppen? Die man heeft zich gister opnieuw verkiesbaar gesteld als voorzitter. Als je die z'n gang laat gaan is hij (denkt ie) nog lang niet klaar hoor.
En als bovenstaande aantijgingen kloppen, dan is het wel zo relevant om dáár even aandacht aan te besteden, en het verhaal bevestigd te zien worden door meerdere bestuursleden.

Hij blijft zelf rondjes rennen in de arena.

Vage_eddie | 26-11-20 | 12:09

Baudet probeert met zijn hoofd de voeten van zijn tegenstanders te breken.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 12:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Maakt mij allemaal niks uit, ik stem toch op de PVV

Johan1235 | 26-11-20 | 11:35 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Drie maanden geleden had ik zin in een kortstondige liefdesrelatie met Eva Vlaar. Nu niet meer.

RickTheDick | 26-11-20 | 11:34 | 5

Nou, daar zal ze wel van balen.....

Ruif_Vuller | 26-11-20 | 11:46

Eva gaat nu met een Fransoos. Mogelijk houdt ze van mannen met een Franse achternaam. Dus TheDick veranderen in LeCoq zou je meer kans geven. Maar ik kan me voorstellen dat je een boterham die door Thierry is afgelikt niet wilt hebben.

Graaier | 26-11-20 | 12:03

Misschien kan ze heel lekker koken?

Rest In Privacy | 26-11-20 | 12:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Zou Baudet ook een etentje met Willem Engel hebben gehad?

Rest In Privacy | 26-11-20 | 11:34 | 2

Na bemiddeling van Lange Frans. Wat zullen ze hebben gebruikt?

Rest In Privacy | 26-11-20 | 11:47

In dat geval heeft Willem Engel heel wat uit te leggen.

Vage_eddie | 26-11-20 | 14:45

Misschien niet helemaal terzake, maar de uitdrukking is niet gentlemanly maar gentlemanlike. Het Nederengels gaat nog heel groot worden.

JvanDeventer | 26-11-20 | 11:25 | 2

Ach wat weten die Britten nu helemaal van t Engels? Dat kunnen wij toch veel beter hier

RandyBiel | 26-11-20 | 11:34

@RandyBiel | 26-11-20 | 11:34: Klopt. Britten leren Engels op de kleuterschool en wij op de middelbare school. Dus wij leren het op hoger niveau.

petersteenkamp | 26-11-20 | 12:08

Hé Eva, leg eens uit !
De nummer drie op de kieslijst van Forum voor Democratie heeft publiekelijk de kant gekozen van Annabel Nanninga. Ze wil géén onderzoek naar de inhoud van de appgroep Borrel FVD. Nu weten we waarom: mevrouw zat zelf in de groep en heeft enkele heel homo-onvriendelijke uitspraken gedaan.

demaup | 26-11-20 | 11:20 | 11

@demaup | 26-11-20 | 11:28:
Zozo, mevrouw jaagt homo's de kast weer in volgens verslaglegging van DDS? Citaat:
“Uitdragen van je seksualiteit ook. Niemand weet dat ik katholiek ben tot ik het vertel, en niemand weet dat je homo bent tot je het vertelt.”

En ze hoeven wanneer ze de daad verrichten niet te solliciteren op die specifieke gereformeerde scholen want er zijn nog genoeg andere scholen waar dat wel kan? Pardon?!

Opbergen, dat hele FvD.

Jan, Leiden | 26-11-20 | 11:49

kun je uitleggen welke dat zijn? Die transscriptie is namelijk heel duidelijk en heel netjes van haar. Sterker nog, het zouden mijn woorden kunnen zijn.

Behangdelul | 26-11-20 | 11:50

@jan huppeldepup | 26-11-20 | 11:48:
Dan geef je dus die scholen gelijk dat je het mag zijn, maar het niet mag doen.... Lijkt me toch in strijd met de wet gelijke behandeling naar geaardheid.

Jan, Leiden | 26-11-20 | 11:52
▼ 8 antwoorden verborgen

Aan alle draadjes onder GS artikelen over FvD wordt het duidelijk waarom een rechtse partij niet van de grond komt: teveel meningen die niet wensen te schikken.

ultraman | 26-11-20 | 11:18 | 3

Onzin, er is wel degelijk een platform, Minder/geen Migratie, EU terug in z'n hok/nexit, behoud NL cultuur, en kleinere overheid en minder belasting. Alleen trekt het figuren aan van bedenkelijk allooi, en die figuren heeft Thierry juist z'n matties gemaakt en heeft hun ideeën over genomen.

ikworstelengadouchen | 26-11-20 | 11:21

@ikworstelengadouchen | 26-11-20 | 11:21: Nee geen onzin. Wat je noemt zijn losse onderwerpen waarover de meningen hoe en wat weer uiteenlopen. Er is geen dragend ideaal dat alles draagt, alleen wat items waarop uiteindelijk geen overeenstemming is. Alles draait om eigenbelang terwijl je of idealisten of realisten nodig hebt om echt iets neer te kunnen zetten. Je ziet net als bij de LPF graaiers, narcisten, etc. die op zo'n club springen.

ultraman | 26-11-20 | 11:36

Ik denk dat het probleem is dat rechts zo lang "not done" is geweest, dat er een heel spectrum aan rechtse kiezers is dat niet vertegenwoordigd wordt.
Op het moment dat je dan een rechtse partij opricht, trek je ongeveer álles van rechts aan, van redelijk en netjes, tot extremistisch en onfris:
Mensen die slechts vinden dat er toch wel èrg veel vluchtelingen komen die nooit meer teruggaan, maar ook mensen die vinden dat iedereen met een kleurtje naar een kamp moet.
Elke uitgesproken rechtse partij loopt dus groot risico om besmet te worden door de fans die je eigenlijk niet wilt krijgen.
Een grotere diversiteit met een grotere spreiding op rechts zou de boel goed doen: De die hard extremisten kunnen zo rechts gaan zitten als ze willen, wat enorm veel smet zou wegnemen van de gezonde rechtse partijen.
Daarbij wordt het een stuk moeilijker om PVV en FvD "extreemrechts" te noemen zodra er zichtbaar een échte extreemrechtse partij is.
Zo'n partij als afvalfilter zou overig rechts ineens meer salonfähig maken.

Vage_eddie | 26-11-20 | 12:22

Het houdt niet op. Nu zijn we al op het niveau wie met wie de sponde gedeeld heeft.
Belachelijke vertoning, meer dan. Evocatus

Evocatus | 26-11-20 | 11:17

Kan TB niet even een weekje geurzakjes met lavendel maken? Dit is echt roeren in de stront samen met de media.

Diotima | 26-11-20 | 11:17 | 1

Ik dacht dat Baudet inmiddels van de brandnetels was, gezien z'n grotere liefde voor stikstofoxiden dan voor lavendel, de laatste jaren.

RandyBiel | 26-11-20 | 11:53

Grappg wel eigenlijk, je kon van kilometers afstand zien dat Baudet en dus zijn partij een ontspoorde trein is. Letterlijk vanaf dag 1. En dan toch die teleurstelling nu... 'Alles beter dan de VVD'. Nope, dus niet blijkbaar.

Circlont6A | 26-11-20 | 11:16 | 6

Zeker niet.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 11:48

@RandyBiel | 26-11-20 | 11:39: Klopt ook. Hoewel ik daarbij dus nog vond dat hij realistische vragen stelde, maar ook daar was zijn stijl niet de mijne. Klimaat verandering, OK. Maar kunnen we daar iets aan doen? En heeft het dan zin om er miljarden in te steken zonder de moeite van het meten van het effect ervan te nemen? Zijn er geen adnere methodes? MH17, de vraag waarom een van de verdachten onderzoek deed is een legitieme, maar uiteindelijk was volgens mij ook de conclusie van Baudet dat het bewijs overtuigend genoeg was. Maar goed, dat waren misschien 'symptomen' van wat uiteindelijk zich ontvouwde in deze implosie van dhr Baudet.

BBRDWR | 26-11-20 | 12:09

@RandyBiel | 26-11-20 | 11:39:
Oh goh, ik dacht dat MH17 één en al transparantie en internationale eerlijkheid was, zonder schimmige info, diplomatieke belangen en verzwijgingen. Dom van me.

Vage_eddie | 26-11-20 | 14:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Jammer om te zien hoe Baudet in ong. 1 jaar tijd fvd volledig heeft laten imploderen. fvd had/heeft een enorm potentieel (20-30 zetels) als fatsoenlijk rechtse partij met een zakelijke leider.

Diederik_Ezel | 26-11-20 | 11:15

En ondertussen is een aanzienlijk deel van de bevolking haar stem in de Tweede Kamer kwijt, en met een beetje pech gaat die naar Henk Otten:

"Binnen twee weken opvolging FVD'ers bekend, mogelijk lege zetels (...) Vervolgens wordt aan hand van de kieslijsten bepaald wie de vrijgekomen zetels gaan bezetten. Dit kan een stoelendans in de partij opleveren waardoor mogelijk zetels leeg blijven of overgaan naar de partij van Henk Otten, de rivaal van Thierry Baudet die zich in de Eerste Kamer afsplitste van Forum voor Democratie. Overigens maakt ook Otten aanspraak op de Tweede Kamerzetel van Hiddema, iets waarover hij naar eigen zeggen nog nadenkt. Iemand mag slechts lid zijn van één Kamer."
www.bndestem.nl/dossier-forum-voor-de...

Abject | 26-11-20 | 11:15 | 2

Niet overdrijven FvD is kleiner dan 50+.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 11:31

Henk otten is de laatste die ik kies, de voorlaatste is die met de hoofddoek in GL maar er zijn voor haar nog ongeveer 250 anderen.

jan huppeldepup | 26-11-20 | 11:51

Beste heer Baudet,

Het lijkt erop alsof het je allemaal wat teveel is geworden. Er is nu veel schade aan de FvD toegebracht en of die nog valt te lijmen is de vraag. Verzoen je met de tegenstanders binnen de partij, stap uit de schijnwerpers en gun jezelf tijd en ruimte voor reflectie op een bewogen periode. De visie ligt er in de vorm van een partijprogramma, maar laat het nu over aan de bemanning die politiek verstaan en zo de visie tot uitvoering kunnen brengen. Pak dan je rol op de achtergrond en breng het beste wat je te bieden hebt. Stap over je eigen schaduw heen.

Succes

Wensbaar Denken | 26-11-20 | 11:13 | 8

@mameloe | 26-11-20 | 11:29: Als die brief inderdaad waar is over het gedrag van TB die avond, en het lijkt me aannemelijk na zijn gedrag ervoor. Dan heeft hij een groot probleem.

jan huppeldepup | 26-11-20 | 11:55
▼ 5 antwoorden verborgen

Thierry heeft getoond dat er een grote behoefte is aan een conservatief populistisch geluid. FvD is een te groot gevaar voor de "weg met ons" globalistische kartelpartijen en wordt met behulp van de corrupte media gesloopt. Nu FvD is kaltgesteld zal vóór de verkiezingen de pijlen weer op PVV gericht gaan worden in de Belgische media. Het is aan de kiezer, meer meer meer globalisme of minder minder minder.

revolte | 26-11-20 | 11:12 | 5

@Diederik_Ezel | 26-11-20 | 11:17: die jongerenafdeling had hij inderdaad een paar gasten uit moeten knikkeren maar met zijn constatering dat de vrije wereld in gevaar is mede door een 90 jarige psychopaat met veel teveel geld is niets van gelogen.

revolte | 26-11-20 | 11:29

@revolte | 26-11-20 | 11:29: dat die ene psychopaat een gevaar is ok, maar met vriendje freek met jarrod gaan dineren, dan roepen dat iedereen anti semiet is, en weet ik het nog niet meer, dan spoor je niet.

ikworstelengadouchen | 26-11-20 | 11:31

Het is ook steeds dezelfde tactiek, met dat kaltstellen. Zo allemaal vlak voor de verkiezingen. Valt niet op inderdaad.

mynameistrouble2 | 26-11-20 | 16:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Al de karaktermoordenaars komen onder stenen vandaan, met zijn allen tegen mijn niet-vriend Thierry Baudet en straks als er iets ergs gebeurt de handen in Onschuld wassen zeker. Nee ook hier zou men moeten luisteren naar mensen zoals Hiddema en bovenal Smolders, de man die er persoonlijk voor zorgde, dat de huurmoordenaar VVDgraaf aangehouden kon worden. Smolders de man die jaren aan zijn familie en vrienden uitlegde, dat Pim Fortuyn geen fascist noch pedofiel noch racist was. Smolders de chauffeur en vriend van Pim Fortuyn een man die ik zeer hoog heb zitten en niet de blehrfiguren hier of in de pers die met zijn allen de hakbijl gebruiken en een Pim2 (Rust in Vrede man) aan het creëren zijn. Heeft Thierry Baudet al beveiliging, of gaan de verantwoordelijken daarvoor liever achteraf hun handen in onschuld wassen.
Nogmaals ik zal nimmer op het FvD stemmen, maar ik luister graag naar sommige personen in het FvD en 1 van mijn Helden is hier aan het woordt, ik zou zeggen vergeet de vreemde karaktermoordenaars die kennelijk al heel dicht Baudet omcirkeld hadden, vergeet dat zooitje maar luist naar de Held Smolders en naar Theo Hiddema en maak dan op aan wiens kant U staat.
Nou Thierry Baudet man sterkte ik wou, dat ik je kon helpen en hou je vast aan de eerlijke steunpilaren om je heen het zijn er maar een paar en die waren er al voor dat zooitje infiltranten en baantjesjagers zich bij jou inschurkten, luister naar Smolders mijn Held
www.telegraaf.nl/video/392296339/baud...

Theo-Pim-Riv | 26-11-20 | 11:12 | 6

@Gulliver | 26-11-20 | 11:17: Ik had van U meer dan een Godwin verwacht eigenlijk zie ik hier weer een masker vallen, jammer en vreemd.

Theo-Pim-Riv | 26-11-20 | 11:27

Maar toch geeft Smolders aan dat Baudet zich heeft omringd met een aantal foute figuren. Hij laat het niet geheel onbesproken. En dat hij hem hiervoor ook heeft gewaarschuwd. Hij had zich er niet mee in moeten laten, laat staan de ideeën overnemen?

Jan, Leiden | 26-11-20 | 11:35

Ik had nou niet de indruk dat de moordenaar van Foruyn zich in VVD-kringen ophield.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 11:51
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Ok_dan | 26-11-20 | 11:10 | 1

Europa, klimaat, immigratie, het feit dat FvD die zaken op de agenda probeerde te krijgen beviel mij wel. Net als de kritiek op het Haagse circus en het lef om zelfs kritiek op de media te hebben.
Ergens (sinds de uil-toespraak?) is Baudet de weg kwijtgeraakt. Het (hij) werd steeds gekker.
En kennelijk was er niemand die Baudet een spiegel voor kon houden, hij zelf al helemaal niet.
FvD kunnen we afschrijven. Beetje jammer, wel.

Ton-de-Lange | 26-11-20 | 11:09

Walgelijke insinuaties : "... dat aan de ene kant de groep verdergaat die antisemitisme, complotten over Hillary Clinton en/of corona geen probleem vindt?"

Antisemiet Baudet??
Als er iemand géén antisemiet, en pro-Joods is, is het Baudet wel.
(dus media, incl Geenstijl, houd op met jullie misselijkmakende verdachtmakingen).

Antisemitisch?! FvD is radicaal pro-Israël en uitermate pro-Joods. Een witboek.
FvD-standpunten aangaande Israël en joden:
1. FvD steunt geen tweestatenoplossing
2. FvD steunt Israël als 'de enige democratie in het Midden-Oosten'
3. FvD erkent de Palestijnse Staat niet
4. FvD erkent Jeruzalem als hoofdstad van Israël
5. FvD wil de Nederlandse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem verhuizen
6. FvD eist dat Nederland joodse instellingen "adequaat beschermt" tegen radicalisme en terreur
7. FvD is tegen de "anti-Israëlobsessie bij de VN"
8. FvD steunt Israël in haar strijd tegen islamitisch terrorisme
9. FvD weigert Israëlisch geweld tegen Gazaanse burgerdoelen te veroordelen
10. FvD is voor het handhaven van de Israëlische blokkade tegen Gaza
11. FvD maakt zich ernstig zorgen om Palestijnse haat in schoolboeken waarin Israël wordt gedemoniseerd, het bestaan van het land wordt ontkend en opgeroepen wordt tot geweld tegen Israël en joden in het algemeen.

Bron: www.reddit.com/r/Forum_Democratie/com...

Jan3863 | 26-11-20 | 11:07 | 7

@BBRDWR | 26-11-20 | 11:19:
Het is maar wat je antisemitisch noemt. De meerderheid van de mensen die ik ken is in deze zin ook antisemitisch: ze leggen Israël onder een vergrootglas en stellen mensenrechten-eisen aan dat land die ze bij de omringende dictaturen nooit en te nimmer zouden stellen. Ik noem dat ook antisemitisch. Als het alleen Israël-kritiek was zouden ze niet zo selectief zijn. Je kunt dus ruziën over de betekenis van dat 'antisemitisch'.

JvanDeventer | 26-11-20 | 11:32

@Jacko745 | 26-11-20 | 11:19:
U negeert punt 6 van de opsomming.
Ik denk dat hij, net als heel veel mensen trouwens, inderdaad Israël als vlaggeschip van het westen ziet. Maar als dat vlaggeschip geheel met joden bemand is en je bent zelf antisemiet? Dan ben je toch minder hartelijk met je steun. De waarheid is natuurlijk dat Baudet geen antisemiet is en net zoals veel andere mensen inderdaad Israël als het vlaggeschip van het westen ziet.

JvanDeventer | 26-11-20 | 11:38

@JvanDeventer | 26-11-20 | 11:38:
Baudet was de eerste, via kamervragen aan Grappenhaus, die na de aanslag in Wenen (hoewel geen doelwit, wel nabij een synagoge), meer bescherming vroeg voor Joodse instellingen en scholen in Nederland.

Jan3863 | 26-11-20 | 11:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Links juicht, zet een moslimfundamentalist in GL en een groene misdadiger in PvdA. Niks aan de hand want zo is de Nederlandse cultuur.

Acidstain | 26-11-20 | 11:07 | 2

Ja en dat sneeuwt allemaal onder door de aanhoudende stroom nieuws van FvD. Maar wie zijn schuld is dat? Waar was Baudet overigens het afgelopen jaar? Nergens meer gezien of over gehoord behalve dat hij zich met anti virus wappies in liet

JanP999 | 26-11-20 | 11:14

Het lijkt wel of linksch samenwerkt met de vvd en in de media volledig de macht heeft te roeptoeteren wat ze willen, luister eens naar zo een Held en eerlijke man als Smolders, ja de vriend en chauffeur van Pim Fortuyn, die dicht bij Thierry Baudet staat en werkt, luister naar die vent en ook naar Theo Hiddema, luister naar die helden en die zouden een fascist steunen? Kom nou, hebben we nu helemaal niet meer door wat hier gebeurt, hier wordt Thierry Baudet die de machthebbers voor de voeten dreigt te lopen Gedecimeerd en er wordt karaktermoord op gepleegd. Vooral hier zou steun moeten komen, maar dat zie en hoor ik niet, ik zie dolken in zijn rug gestoken worden. Hier luister naar Smolders www.telegraaf.nl/video/392296339/baud...

Theo-Pim-Riv | 26-11-20 | 11:25

Ik heb een gouden idee! Er is toch een film in de maak: "Laura, wolvin van de Islamitische Staat"? Wou die regisseur nog een kaskraker erachteraan? Laat hij dan nu al beginnen aan "Thierry, uil van de FvD"! Misschien is het zelfs wel wat voor een soap op de tv. Tien afleveringen heb je zo. Nou, wat krijg ik voor deze tip?

MAD1950 | 26-11-20 | 11:07

De timing van de backstabbers doet me sterk denken aan Metoo. Als er één schaap over de dam is, volgen er steeds meer. Ik vind die volgers nooit zo overtuigend.

JvanDeventer | 26-11-20 | 11:06

Hoe vaak hebben mensen niet geroepen : "Thierry , verkloot het nou niet ? " - pfff...

Kim-Jung-Un | 26-11-20 | 11:05

Thierry you had one job, one job. Jezelf verschoond houden van alt rechts, complot en of nazi geurtjes. Zodat aankomende maart FVD met een hoop zetels in de kamer kan komen en zo het partijprogramma op de agenda komt. You fucked it up. Anders dan jij denkt is FVD geen persoonlijkheidscultus. Ik hoor je op tv zeggen dat men zijn lidmaatschap opzegt voor jou, maar men zegt het op door jou. Men is er klaar mee. Vier jaar heb ik mijn best gedaan je kronkels te accepteren. Iedereen die openlijk FVD is buiten de koorballen wereld, en dat zijn de meeste leden en stemmers, moeten zich de laatste jaren verantwoorden voor jou gezwam. En nu zijn we daar klaar mee. Je hebt omwille van de politieke koers je niet kunnen, en niet willen distantiëren van deze lariekoek. En nu is alles kapot. Je hebt het zelf gedaan verblind door het succes. Doof voor de wereld om je heen. Tabee. Ridder Don Quichot. Wat dat ben je. Af op de Kartel Molens.

P-unit | 26-11-20 | 11:01 | 5

Mooi verwoord.

Mr Proper | 26-11-20 | 11:15

Wat P-unit zegt.

En Thierry, als je dan zo groot(s) bent, als jij dan denkt dat jij de partij bent, pak je biezen dan, stap dan op en doe als Fortuyn. Vermorzel ze dan en toon dat jij het bent, waarop gestemd wordt en niet op het programma. Eén tip, laat je Arische vriend met zijn alt-right gebrabbel van een briefje opstamelend, lekker buiten je partij. Want met Freek in je kielzog gaat het niks, maar dan ook niks meer met je worden. Inderdaad, ... you had one job, one job.

Mr Sanbou | 26-11-20 | 11:29

Dit inderdaad.

Knitty | 26-11-20 | 13:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Thierry is een beetje rijp voor het Pieter Baan Centrum

echtpaul | 26-11-20 | 11:00 | 2

Als hij zo blijft huilen kan hij ook in Pieterburen terecht.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 12:53

Thierry blijft maar hameren op het feit dat hij FvD heeft bedacht en grootgebracht. Maar dat is in deze situatie niet relevant en daarmee geen valide argument. Het gaat hier om een leiderschapscrisis. Baudet blijkt niet in staat om leiding te geven aan een politieke partij. Naar het Peter Principle ("In a hierarchy, every employee tends to rise to his level of incompetence") zit hij al een tijdje op de verkeerde bureaustoel. Dat kan, komt wel vaker voor. Ook al heeft hijzelf die bureaustoel betaald, een naam gegeven en daar neergezet, dat doet niet terzake. Het blijft voor hem de verkeerde stoel.

Dampende_aardappel | 26-11-20 | 10:54 | 2

Dit is zeker waar. Echter, geldt ook voor al die onderknuppels eronder. Die opeens woordvoerdertje spelen. Zo mevrouw uit de Senaat heeft vast nog nooit een crisis moeten bezweren in het dagelijks leven. Anders ga je niet zo'n idiote brief schrijven natuurlijk. Gogme van een visstick.

de Voorzittert | 26-11-20 | 11:02

@de Voorzittert | 26-11-20 | 11:02: Transparantie was een kernwaarde van FvD, voorzitter. En zo ziet dat er uit. Niemand heeft beloofd dat transparantie fraai was, maar het is heel erg noodzakelijk. Dat blijkt hier uit.

tipo | 26-11-20 | 11:11

Was ik Eerdmans, dan zou ik nu toch bedanken. Wie steekt nu toch zijn hoofd in zo'n wespennest? Hij kan alleen nog maar verliezen. Wint de Tjer, dan kan hij niet meer draaien. Winnen de rebellen, dan mag hij nog een paar jaar aanvoerder zijn van een romppartijtje met een steeds verder slinkende aanhang.
Jammer van Eerdmans, want ik vind het een prima vent en in 010 heb ik op hem gestemd. Maar bij die rebellenclub verliest hij voor mij zijn aantrekking.

JvanDeventer | 26-11-20 | 10:53 | 1

Eerdmans staat te trappelen om lijsttrekker te worden bij FvD (wat er van over is).
Die vent is schaamteloos en gaat over lijken. Heeft alleen zijn eigen belang op het oog. Een goed betaald baantje. Helaas, ook ditmaal zal het 'm niet lukken.

demaup | 26-11-20 | 11:05

Ik zou in ieder geval geen moment met mijn rug richting mensen als Vlaardingerbroek, Nanninga, Eerdmans of die nono nummer 3 gaan staan.
Maar goed, zoals ze aan hun positie zijn gekomen, komen ze er ook vaak weer vanaf.
We gaan het zien.

DrumPiet | 26-11-20 | 10:53 | 2
-weggejorist-
Ok_dan | 26-11-20 | 10:59

Ik weet niet wat ik lees, een primeur. Voor de eerste keer ben ik het met u eens. Ga zo door. En nee dit is geen sarcasme.

JeWeetToch!? | 26-11-20 | 11:35

Ik wil ook wel 'ns wat. Dat Baudet z'n muil houdt bijvoorbeeld.

zwaaropdehand | 26-11-20 | 10:53 | 1

Want U bent lekker belangrijk...!

Kowalski11 | 26-11-20 | 11:01

Voor de afsplitsers lijkt het me goed de rechten op de naam FVD te houden. Terugbrengen naar wat t was: een denktank. En voor de politiek VNL iom Jan Roos afstoffen en opnieuw optuigen. Met FVD als denktank eraan gekoppeld.

Ruif_Vuller | 26-11-20 | 10:52 | 6

Jan Roos is redelijk afgeschminkt na zijn VNL stint. Kieslijst poison. Net als Jan Dijkgraaf iemand van 12 ambachten 13 ongelukken. En overal met iedereen fitties.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 11:24

Wist niet dat Jan Roos al bij Code Oranje zit Ook goed. Weet alleen nog dat ik bij de vorige verkiezingen twijfelde tussen FVD en VNL. Een mooie nieuwe baan verzinnen is ook een optie. Voor verkiezingen is FVD inmiddels in ieder geval een te besmette naam. Vond zelf VNL wel een mooi alternatief.

Ruif_Vuller | 26-11-20 | 11:43

Hahahaha, Jan Roos, hahahaha.

DrumPiet | 26-11-20 | 11:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Voor de jongens en meisjes die door willen met FvD: ga eerst uitleggen waarom deze nazi wappie zo lang op jullie steun kon rekenen. Wat is dit voor volk. Cliteur en Hiddema begrijpen tenminste nog dat ze beschadigd zijn en zich nooit meer met politiek moeten bemoeien.

BobDobalina | 26-11-20 | 10:52 | 9

@demaup | 26-11-20 | 10:59:
Precies, de vraag is nu, wie wordt de volgende Thierry Baudet? Niemand vertrouw elkaar nog, omdat ze van elkaar weten hoe ze aan hun huidige positie zijn gekomen.

DrumPiet | 26-11-20 | 11:22
▼ 6 antwoorden verborgen

Ze zijn helemaal gek geworden.
Allemaal.
Niemand bewaart de rust meer.
Elk lid dat vrolijk mee zit te tweeten - of erger nog - in gaat bellen in WNL programma's is net zo goed schuldig aan de epische LFP toestanden.
Die senator met haar brief.... man man man wat een bizar wijf moet dat zijn. Dat je zo'n brief tikt, opstuurt en denkt dat je er als partij ooit beter uit gaat komen.
Stuk voor Stuk te licht en te stompzinnig.
Tuurlijk Thierry kraamt onzin uit.
Maar dat betekent toch niet dat je massaal over elkaar heen moet gaan buitelen?
Van Eerdmans meer verwacht. Die had ik nog hoog zitten.
Nu kunnen ze het beter opdoeken.
Klaar.
Streep eronder. Niet gelukt.

de Voorzittert | 26-11-20 | 10:50 | 3

Eens alles en iedereen is nu besmet. Òf je bent een nazi òf je bent het niet, maar vind de dingen die Baudet zegt niet schokkend genoeg om meteen op te stappen. Eerdmans steunde Baudet eergisteren nog. Een paar dagen na die vergadering van die brief

Middensteun | 26-11-20 | 11:01

Het zijn stuk voor stuk door internet geïndoctrineerde lui die het woord professionaliteit op geen enkele wijze verdienen. Laat staan het woord 'volksvertegenwoordiger'. Allemaal af inderdaad.

Mensdier | 26-11-20 | 11:02

Iemand in een psychose moet je rock bottom laten gaan om er uit te kunnen komen.

tipo | 26-11-20 | 11:14

Hearsay over een vrijdagavondetentje kan je tegenwoordig al de kop kosten.

DrumPiet | 26-11-20 | 10:50 | 2

Die Julio Poch heeft 8 jaar onschuldig in de bak gezeten voor hearsay over een etentje in Bali. Zo gaan die dingen.

JvanDeventer | 26-11-20 | 11:03

Dus 3 tot 4 mensen bevestigen wat er is gezegd en het is hearsay?

Grote Smurf | 26-11-20 | 12:22

Wat een treinramp in slowmotion is dit. Bizar dat Baudet echt niet lijkt te begrijpen wat hij aan het aanrichten is allemaal.

johoost | 26-11-20 | 10:47 | 2

Hij is te ver heen

BobDobalina | 26-11-20 | 10:53

Eerdmans is helemaal de l*l, carrière switch gemaakt en in deze bad trip beland.

Acidstain | 26-11-20 | 10:57

Voorstel voor nieuwe naam na de splitsing ( voor het partijbestuur dan, niet voor Baudet, die houdt dan de naam FvD) :
Fratelli d'Hollanda.
Uitleg: in Italie was ook een afsplitsing van rechts: "Mussolini staat op de lijst van de Fratelli d’Italia, Broeders van Italië, een klein extreem-rechts partijtje dat voortkomt uit de neofascistische Movimento Sociale Italiano" (quote Trouw)
Ik denk dat het Partijebestuur met al hun rechtstextremistische (jeugd)-leden, prima aansluiting kan vinden bij hun evenknie uit Italië, kunnen ze gelijk op EU-niveau een samenwerking aangaan?
WIN-WIN, Baudet weer normaal rechts, en dan dat extremitsche gezwel er afgesplitst naast. * zwaait naar Eva Vlaardingerbroek

onesizefitsall | 26-11-20 | 10:45 | 5

Laat ik nu steeds gedacht hebben dat het geschil ging over de zieke ultra rechtse mening en complotdenker Baudet versus een bestuur die hier niet verder in wil meegaan.

Bolhoed | 26-11-20 | 10:56

Thierry Baudet en Freek Jansen zijn onderdeel van dat extremistische gezwel waar jij het over hebt. Is jouw wekker wel afgegaan? Want volgens mij ben jij nu aan het afgaan. Kom op! Ruik de koffie?

VBO_B_Niveau | 26-11-20 | 11:01

@ Barre_de_k @Bolhoed @ VBO_B_Niveau| 26-11-20 | 10:56:
ik ben helemaal in de war, Baudet had toch juist afstand genomen, en daarom teruggetreden? Maar ik zeg niet dat jullie ongelijk hebben. Ik denk dat de teleurstelling bij mij zit, dat jullie juist WEL eens gelijk zouden kunnen hebben. Ik snap werkelijk ook niet, hoe zo'n Vlaardingerbroek bv, erbij komt, of zo'n Nanninga, of zo'n Eerdmans(?) om gelijk als een lijkenpikker op te staan, de 1 zijn dood is de ander zijn brood, enz. Mja sorry hoor, ik vind het een stel rancuneuze coupplegers. Zo gaat het op mijn werk ook, zodra ze de kans zien, de leidinggevenden helemaal afbranden, maar tussentijds nog vol stroop smeren. Ik vind die Vlaardingerbroek bv extremistisch, en echt zo'n ellenboogwerkster, die profiteert van haar uiterlijk in een mannenwereld. Carriere maken, maakt niet uit hoe, als je er maar komt. Nou, ik ga weer naar mijn werk, even kijken of er bij ons al een coup is gepleegd. Fijne dag!

onesizefitsall | 26-11-20 | 11:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Tja TB heeft duidelijk te weinig spiegels in huis, hij werkt zich door zijn wanhoop steeds dieper in het drijfzand, liefdevol geholpen door GS.
Zou hij later als het voorbij is tot inzicht komen en zich schamen of verder gaan op de weg der verbetenheid. Ik raad hem aan een weekeinde zonder ophef en MSM, bij Hiddema door te brengen en samen te gaan wandelen. Hiddema is niet voor of tegen maar realist en eerlijk.

jan huppeldepup | 26-11-20 | 10:43

Als je geschoren wordt moet je stil blijven zitten. Maar in plaats daarvan zoekt Baudet constant de media op met allerlei theorieën, onduidelijke strategieën en vage uitspraken. Tuurlijk wordt je aangevallen, je vraagt er zowat zelf om Tjer!

de directeur | 26-11-20 | 10:42 | 1

Ja echt... Ik vind het zo jammer dat ie niet even zijn kop onder het maaiveld houdt.Steeds maar weer gelegenheid bieden om gebashed te worden. Het lijkt alsof hij de realiteit uit het oog verliest en steeds maar weer probeert zichzelf te verklaren aan groepen mensen die helemaal niet willen horen wat hij zegt.

Knitty | 26-11-20 | 13:22

Eva was dus de vriendin die de idiote naaktfoto van Baudet aan het zwembad heeft genomen.
Was die meisje toen al meerderjarig?

Rest In Privacy | 26-11-20 | 10:42 | 2

Hypergamie joh. Hoog in de boom klimmen en zodra je niet meer nodig bent... female nature.

Suncatcher | 26-11-20 | 10:45

Niets mis met die foto. Of je m moet delen op je socials is een tweede.
Is 'die meisje' grappig bedoeld?

Knitty | 26-11-20 | 13:23

"NRC meldt dat FvD-bestuur niet wil praten over een boedelscheiding."

Dit dus.

Het bestuur gedraagt zich als een graaiwijf tijdens een vechtscheiding.
Zelf alleen maar shoppen en naar de stylist, terwijl haar kerel het geld bijeen zwoegt. Dan komt er heibel, en dan wil ze niet waar ze recht op heeft... (=weinig). Ze is zelfs niet eens tevreden met de helft.

Nee, het loeder wil alles: zijn gebouw, zijn bankrekening, zijn bedrijf, zelfs z'n twitter account.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 10:38 | 5

Misschien dat je je eens moet verdiepen in verenigingsrecht.

Tapu | 26-11-20 | 10:45

Dat is wel een aardige vergelijking. Jammer dat ik nu weer terug moet denken aan mijn eigen scheiding, maar u heeft een punt.

JvanDeventer | 26-11-20 | 10:47

Bestuur bestaat uit opportunisten die meeliften op het succes van Baudet. Ze overschatten zichzelf. Je kunt veel zeggen over Baudet maar hij heeft deze tent wel opgebouwd.

Drukvandaag | 26-11-20 | 11:05
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Ok_dan | 26-11-20 | 10:38 | 2

Ik denk dat Baudet in hetzelfde proces zit als Cafe Weltschmertz. Eerst ontdekken ze dat een hele hoop dingen niet zijn zoals altijd voorgeschoteld. Dat geldt ook, of zelfs met name, voor dingen die de goegemeente (MSM, je linkse collega's) racistisch noemen.

En dan maak je de denkfout dat je ge-redpilled bent. Dat je dus kan zien wat anderen niet zien. M.a.w. je zet je kritische denken uit als het om racisme gaat. Maar 'red pill'-fantasieen komen uit een film. Je moet kritisch blijven nadenken.

omanders | 26-11-20 | 10:37 | 2

Prima samenvatting!

zwellevertje | 26-11-20 | 10:40

Eens - Baudet is wat dat betreft aardig doorgeslagen. Ik denk persoonlijk dat FvD beter af is zonder Baudet en dan eindelijk een volwassen partij kan gaan worden die niet aan de grillen van 1 persoon wordt beoordeeld.

Als hij trouwens echt ridderlijk zou zijn dan wil hij nu geen boedelscheiding, hij heeft zichzelf in eerste instantie teruggetrokken dus dan moet je ook accepteren dat je ook daadwerkelijk afstand van de partij moet nemen. Om dan vervolgens te beginnen met maar ik heb het opgericht etc etc lijkt me meer calimero gedrag dan ridderlijk.

oh no | 26-11-20 | 11:03

Er gaat nooit meer een nieuwe partij komen, dat kan niet meer in deze tijd.
De gevestigde partijen hebben dit soort zaken ook gehad, maar in die tijd was er nauwelijks media, zeker niet voor het arbeiders volk, internet en (a)sociaalmedia bestond niet. Al dit soort fitties die de gevestigde partijen hebben gehad zijn altijd binnen kamers gebleven en nooit zo uitgebreid onder de aandacht van de kiezer geweest. Hierdoor hebben deze partijen zich kunnen zuiveren en een stabiele macht kunnen nemen. Gaat nu iemand over de schreef dan zijn de gevolgen voor de partij minimaal, kunnen ze het met vergaarde macht rechtzetten, zie de toeslagaffaire er worden geen partijen afgerekend, hooguit een persoon binnen een partij, die wordt dan netjes op een andere functie gezet en het boek is gesloten.

Damoos | 26-11-20 | 10:36 | 2

Ook u ziet als een van de weinigen de verderfelijke rol van de digitale revolutie op wat eens democratie was en een samenleving van volwassen mensen die nog met elkaar communiceerden in plaats van middels het oordeel van 'de massa'.

Mensdier | 26-11-20 | 10:59

Helemaal mee eens. Belangrijker is dat je mensen verenigd in lobbygroepen en daarmee vervolgens de politiek bewerken.

ultraman | 26-11-20 | 11:02

Heeft FvD nog gezellige dineetjes voor 10 mensen? En waar doen ze dit nou in hemelsnaam, naam van restaurant graag, wil ik dan ook graag naar toe, of stond T. zelf in de keuken?

Thomtidom | 26-11-20 | 10:33

The O'Jays, Back stabbers.
All the time they want to take your place
The back stabbers (back stabbers)
(They smilin' in your face)
All the time, they want to take your place
The back stabbers (back stabbers)

de honden blaffen... | 26-11-20 | 10:31 | 1

Mooi gevonden!

Acidstain | 26-11-20 | 11:02

Complimenten aan de WNL-redactie voor dat split-screen shot tussen Eva Vlaar en Baudet. Wat een voorzienigheid, om de val van Thiery zo genadeloos in beeld te brengen. Door dames he? Allemaal dames. En Eerdmans, okay.

tipo | 26-11-20 | 10:30

Het is een zware tijd voor sommige onder ons, eerst dondert Donny van zijn voetstuk, nu Tjerrie en dan moeten ze volgende week ook nog een mondkapje op, sterkte hoor..

priwax | 26-11-20 | 10:29 | 4

Er staat bij de inauguratie op 20 januari maar 1 man op het podium en dat zal Donald J. Trump zijn.

Der alte Fritz | 26-11-20 | 10:42

Donny heeft dinsdag uitstekend gespeeld voor MU.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 10:46

@Der alte Fritz | 26-11-20 | 10:42: Hahahah

Lievewitteman | 26-11-20 | 11:25
▼ 1 antwoord verborgen

Mooie bijdrage van Smolders. #team Thierry. Het is een heksenjacht. De één is bang voor zijn/haar baantje, de ander vecht een persoonlijk dingetje uit tegen Thierry (GS), de linkse media heeft belang bij een krachtig links kartel en het publiek hobbelt er ja-knikkend achteraan.

BozePaarseMan | 26-11-20 | 10:28 | 13

Het enige wat Smolders denkt is: hoe kom ik van plaats 10 op plaats 2 van de kieslijst van Trumpy Baudet.

The_Black_Knight | 26-11-20 | 10:55

@knutsel_ | 26-11-20 | 10:37: Ontkenners van het kartel zou ik naïef en ingedommeld willen noemen. Talloze voorbeelden.

BozePaarseMan | 26-11-20 | 11:43
▼ 10 antwoorden verborgen

Nou, dan is het wachten tot Eerdmans of Nanninga er de brui aan geeft, dan is het helemaal klaar.

Maar wat ik nou niet snap he, zelfs als is er maar een heel klein beetje twijfel over Baudet, dat het niet waar is en dat het maar een complot is, waarom flikkert ie die Freek er niet uit of spreekt zich keihard uit? In plaats daarvan alleen maar vage rookgordijnen opgooien etc.
Baudet: rot op! Ga lekker een gezin stichten ofzo.

Behangdelul | 26-11-20 | 10:27 | 2

Narcisten moeten niet aan kinderen beginnen die kunnen geen liefde geven.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 10:35

Stolz und Ehre!

Zoltan | 26-11-20 | 10:40

Thierry kan verder als Fascistisch Vaandel Dandy. En Annabel als Flinke Vette Deerne..

Padre Grassi | 26-11-20 | 10:25

@Thierry Baudet: dit Koningsdrama gaat je stemmen opleveren.

Der alte Fritz | 26-11-20 | 10:24 | 6

@_pacman_ | 26-11-20 | 10:35: dat is als kiezen als poepen of pissen in je broek. Maar als het moet dan Baudet. Ik kies er liever voor om naar de wc te gaan.

Behangdelul | 26-11-20 | 11:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik kan me niet voorstellen dat op zo’n ‘gezellig’ dinertje het niet vaker is voorgekomen dat Baudet zich op die manier heeft uitgelaten. Dat moet (als het waar is) op elke intieme bijeenkomst hebben plaatsgevonden. Waarom hebben Nicki Pouw-Verweij en de rest dan nooit eerder de klokken geluid behalve dat er geen beter moment is om dat nu te doen als je een coupe wilt plegen? Alleen Eerdmans en Nanninga waren niet bij dat soort dinertjes. Dus die zijn geëxcuseerd. De rest is net als Baudet niet integer. Als ik Annabel was zou ik me storten op mijn gezin en de politiek laten voor wat ze is.

Tiscali-2 | 26-11-20 | 10:20 | 11

@knutsel_ | 26-11-20 | 10:32:
Op zich maakt het niet uit voor welke partij. Je past je strategie hier gewoon op aan.

Mr.Crowley | 26-11-20 | 10:36

Annabel die zich op haar gezin stort, zullen we dat maar even niet visualiseren ?

CeesCloosd | 26-11-20 | 10:54
▼ 8 antwoorden verborgen

Baudet, de ex die maar niet wil accepteren dat het uit is. Ik denk dat hij nu in een hardnekkige stalker gaat veranderen. Wat een kwast.

osolemio | 26-11-20 | 10:19 | 5

@_Roy_ | 26-11-20 | 10:21: baudet, de geniale gek die altijd in het gareel is gehouden door anderen en nu ontspoort.

Inferi0r | 26-11-20 | 10:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Nu weten we zeker dat Eva een vrouw is.

klimaatsloper | 26-11-20 | 10:18 | 4

Hoezo weet je dat nu zeker?

Grote Smurf | 26-11-20 | 10:41

ik wil dat nog wel even grondig onderzoeken, als ze wil app ik haar mijn adres wel, komt zaterdag uit? ik heb een flesje bubbels koud....

ikworstelengadouchen | 26-11-20 | 10:49

@Grote Smurf | 26-11-20 | 10:41:
Een gedrags-temperatuur beneden het vriespunt geeft immer de doorslag.

klimaatsloper | 26-11-20 | 10:57
▼ 1 antwoord verborgen

Hoeveel geld wordt hier door de plee gespoeld? Geld van de belastingbetaler, geld van leden, geld van donateurs. En dan zit hij daar te bazelen dat het allemaal van hem is. Wat een flapdrol is dit zeg. Er is geen euro van hem. Helemaal niets.

Arjan9401 | 26-11-20 | 10:17 | 2

De regisseur van deze soap is Baudet en zeg niet dat goede tijden slechte tijden beter is want dat is het niet. Wat kost nou hoogstaande entertainment? Alle acteurs en medewerkers moeten toch ook betaalt worden? Alleen al de reclame boodschappen rond FvD nieuws zijn de laatste dagen met 1000% gestegen.
Deze soap brengt veel meer geld in het laatje dan het gekost heeft. De entertainment branche veert op. Meer tv verkocht en ga zo maar door.

dijkbewaker | 26-11-20 | 10:30

Thierry is echt een artiest. Zijn ondergang moet groot en dramatisch.

Hij is de heldendaad van het FvD bij de Eerste Kamerverkiezingen nooit te boven gekomen en leeft emotioneel nog in het verleden.

van heinde en verre | 26-11-20 | 10:16 | 1

Dus die Eva.. Ze blijkt toch erg conservatief in de manier waarop ze carrière maakt. Gewoon volgens het broekje.

Beste_Landgenoten | 26-11-20 | 10:14 | 3

Ja je hebt nu eens gelijk.

AMX pri | 26-11-20 | 10:19

Kon wel eens een heel korte carriere worden.

Koning BongoBongo | 26-11-20 | 10:28

mijn gedachten woord voor woord door mijn parallelle evenknie, dus mijn tweede ik bestaat echt

onesizefitsall | 26-11-20 | 10:30

Om het FvD definitief uit te bannen moet die Eerdmans zich tot verlosser uitroepen en lijsttrekker worden bij de komende verkiezingen.

demaup | 26-11-20 | 10:10 | 7

Der alte Fritz | 26-11-20 | 10:27
Eerdmans, "chef lege dozen" kan als géén ander het FvD ten grave dragen.

demaup | 26-11-20 | 10:35

@Der alte Fritz | 26-11-20 | 10:27: Leefbaar Rotterdam leeft toch nog?

quazi | 26-11-20 | 11:22

@quazi | 26-11-20 | 11:22:
Zeker. Het is zelfs de grootste partij hier in Rotterdam.
Maar, ondanks dát ze de grootste zijn zitten ze in de oppositie. Losse flodders schietend. Waarom gaan Eerdmans en Hoogwerf volgens u tussentijds weg bij Leefbaar?

demaup | 26-11-20 | 11:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Thierry stelde uiteindelijk dat hij drie miljoen doden zou accepteren "als daarmee de vrijheid gered werd". Staat gewoon in de brief.
Tijdens de bezetting in `40 `45 hebben mensen zich opgeofferd voor de vrijheid, dat is iets heel anders Thierry.

Mr.Crowley | 26-11-20 | 10:10 | 5

@Gulliver | 26-11-20 | 10:40: vandaag in de krant: gemiddelde leeftijd vrouwen die met corona overleden :83.5 jaar, mannen : 79.5 jaar

Huwelijksgeluk | 26-11-20 | 11:01

@Gulliver | 26-11-20 | 11:09:
Het is wel grappig dat Baudet de corona crisis gebruikt als een complot van de overheid om de vrijheid van de burger in te perken.

Mr.Crowley | 26-11-20 | 11:13
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
FogerRederer | 26-11-20 | 10:09

Briljant voorstel van Thierry!
"In plaats van dat jullie mij royeren splitsen jullie je van mij af en mag ik de naam houden, de helft van het geld en alle bruinhemden"
"Jullie mogen verder met de idealen waar FvD ooit voor stond en de nette mensen, maar dan moeten jullie wel een nieuwe naam verzinnen"

Osdorpertje | 26-11-20 | 10:04 | 6

@Erikjan79 | 26-11-20 | 10:22: Otten heeft het organisatorisch en administratief geregeld, maar het gedachtengoed komt van Baudet.

frickY | 26-11-20 | 10:34

@frickY | 26-11-20 | 10:34:
Jammer genoeg ziet Baudet niet in dat het één niet zonder het ander gaat.
Briljante ideeën hebben is leuk, maar als er geen "Otten" is om het te verwezenlijken dan blijft het daar bij.
Baudet is in een delirium van zichzelf geraakt en daarmee een gevaar voor de partij geworden.

der_feldwebel | 26-11-20 | 10:51

@frickY | 26-11-20 | 10:34:
Welk gedachtengoed? Zoals ik al zei, programma is gemaakt door Otten en Co. Thierry wist soms niet eens wat in het programma stond. Boeide hem namelijk niet.

Erikjan79 | 26-11-20 | 11:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Hé, eindelijk weer een zinnig voorstel van Baudet. Nu zich twee kampen aftekenen is een boedelscheiding redelijk. Ieder zijn deel. Een vechtscheiding is voor geen enkele partij voordelig. Dat van die naam is natuurlijk weer een eis die nergens op slaat. Thierry heeft gekozen voor een ledenpartij en de leden moeten maar uitmaken wie de naam houdt. Gelukkig hoor ik daar niet bij.

jochum1980 | 26-11-20 | 10:03 | 5

Baudet heeft dat idee van het partij splitsen niet zelf verzonnen. Dat idee heb ik gisteren nog ergens in de reaguursels gezien. Heeft een reaguurder nog een leuk idee voor hem?

Alexander des Burgus | 26-11-20 | 10:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Moet iemand deze man niet tegen zichzelf in bescherming nemen?

mr_awesome | 26-11-20 | 10:01 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Rutte en Hoekstra worden vandaag gehoord over de toeslagenaffaire, maar iedereen roert stront bij FvD.

Sukkels dat je je daarvoor laat lenen. Iedereen stemt weer VVD.

lirft | 26-11-20 | 09:59 | 7

Oja, de kers op de taart bij het feestje van ontkennen. Heb er een aantal kunnen volgen en daar wordt je pas moedeloos van.

Dr. Blechtrummel | 26-11-20 | 10:13

@Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 10:02: Yep, helaas wel! Waarom kan er nooit een partij iets meer ter rechterzijde van de vvd bestaan. Terwijl daar wel voldoende potentieel voor is. (Bedoel dan niet Greets PVV)

AMX pri | 26-11-20 | 10:22

@AMX pri | 26-11-20 | 10:22:
Geen idee. Wel kun je met een gerust hart een socialistische partij oprichten in dit land.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 10:39
▼ 4 antwoorden verborgen

LPF toestanden, iedereen buitelt weer over elkaar om een ander een dolk in de rug te steken en hogerop te komen. Waarom lukt het een rechtse partij nou nooit om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen? Zo jammer dit, Rutte lacht zich kapot.

R.F.Pickering | 26-11-20 | 09:59

Zo staan er nog wel een paar rare dingen in die brief.
Volgens mij voldoende voor een aangifte.

Mr.Crowley | 26-11-20 | 09:57

Ik zou bijna medelijden met Thierry krijgen. Bijna ... Je kan in ieder geval constateren dat hij óf grenzeloos naïef was óf volkomen geobsedeerd door zijn eigen gelijk.

oldandwise | 26-11-20 | 09:53 | 2

Ik vermoed beiden.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 09:55

Thierry is, net als Trumpy, geobsedeerd door maar één ding: zijn eigen ego.

The_Black_Knight | 26-11-20 | 11:00

Status:

- Meerderheid bestuur heeft recht op naam, logo, website van de partij
- Royement van een bestuurder kan, maar is juridisch tricky (zie geval PvdD-voorzitter afgelopen jaar)
- Over twee maanden moet kandidatenlijst worden ingediend bij de Kiesraad
- Volgens statuten FVD moet deze lijst worden goedgekeurd door ALV (deze mag kandidaten afwijzen en omhoog en omlaag zetten, niet toevoegen)

Enige vraag is: hoeveel leden die gaan stemmen zijn voor Team Bestuur/Nanninga? Zolang Baudet denkt dat hij de meerderheid heeft van de stemmende leden, dan kan hij de partij eerst gijzelen (leden stemmen ELKE TK-kandidaat af) en daarna overnemen door het flippen van één bestuurslid. Dan heeft hij zeggenschap naam etc. terug en kan hij de lijst samenstellen. Vraag is wel of de meerderheid van de leden achter hem staat. Eerdmans heeft nog nauwelijks basis. En al die andere lui ook niet. Maar het is lastig te peilen.

Beste wat Baudet kan doen voor hemzelf is tijd winnen zodat ander nieuws de cycle gaat vullen (media-optredens stoppen) en een ALV forceren. Deze moet er toch komen voor 1 februari.

Dus vanaf nu: ‘Er moet een ALV worden georganiseerd en ik leg mij neer bij de uitkomst daarvan’. Niets anders communiceren dan dat.

Zo kan Baudet nog best de partij winnen/kapen.

Of dat allemaal verstandig is, dat is een ander verhaal. Schets alleen dat Team Fatsoen niet moet denken dat ze meerderheid leden hebben. Zeker niet als ze op het politieke lijk Baudet gaan springen,

JohnLocke | 26-11-20 | 09:53 | 1

Dat is wat ik eerder al gezegd heb. Het beste dat Baudet nu kan doen is z'n mond houden en het via de juiste middelen (een ledenstemming) beslissen. Maar zijn ego laat dat niet toe en elk ongestructureerd, hak op de tak, vraag ontwijkend media optreden maakt dat juist meer mensen (en waarschijnlijk leden) afhaken.

Gregovic | 26-11-20 | 10:28

Deze ridder heeft zijn lans voor iets heel anders gebruikt bij Eva dan een ridderlijk voorstel.

herstelkous | 26-11-20 | 09:52

Afsplitsing lijkt me het enige juiste. En voor de groep dat Baudet meeneemt, kom er maar voor uit. Vertel maar wat je ideologie is, puur nazistisch, of een Alt-Light. Laat de stemmer in maart maar kiezen.

heldheino | 26-11-20 | 09:51

Thierry , wees verstandig : neem voorlopig even afscheid . Zij zijn jou meer nodig
dan jij hun . Op het moment lijkt het andersom maar het is slechts een momentopname . De restanten van FvD gaan hierna , zoals gebruikelijk een LPFje doen .. of een Rita Verdonckje . Ze mogen dan qua publieke opinie (lees media) de wind in de zeilen hebben, maar Eerdmans , Vlaardingerbroek en Nanninga etc zijn stuk voor stuk lichtgewichten en splinters hebben in dominee-land geen lang leven .

daytripper | 26-11-20 | 09:50

Niks geen splitsing. Je kan niet een democratische partij oprichten en betrokkenen de deur wijzen als ze iets zeggen wat je niet aanstaat (zeker niet met het argument dat jij de partij hebt opgericht.

Thierry heeft nu twee opties. Een is deze route voortzetten en verder vernederd worden. Of hij neemt zijn verliezen en trekt zich terug als kandidaat partijleider, saneert dat jongeren fascistische clubje en stapt uit het bestuur. Voor het tweede is het misschien al te laat.

paninikoek | 26-11-20 | 09:48 | 3

En daarom had Wilders het (wederom) goed gezien door geen leden te accepteren in de PVV. Wat je ook van de man vindt, enig strategisch inzicht kun je hem niet onthouden. FVD is in de aloude slangenkuil van opportunisten, baantjesjagers, ego-politiek en verkeerder mensen aantrekken gevallen. Jammer.

_pacman_ | 26-11-20 | 09:55

@_pacman_ | 26-11-20 | 09:55: Exact..! En de meute hier huilt met de wolven mee "salon-fascist" "de buurvrouw van Baudet" etc etc ... allemaal RTL boulevard niveau ... ook hier volop in de panelen.

daytripper | 26-11-20 | 09:59

Over dat argument dat hij de partij heeft opgericht.. Het lijkt alsof hij daar op een bijna kinderlijke manier inzit. "Maar ik heb het bedacht!" hoorde ik hem ergens zeggen. Dat hoor ik hier ook wel eens als mijn kinderen aan het spelen zijn met vriendjes.

Knitty | 26-11-20 | 13:09

Hoeveel leden en bestuursleden zijn zwanger geraakt en is het DNA al getest of Baudet daar de vader van is? Hoeveel Katten van bestuursleden hebben net als de kat van Baudet een beeltenis van Hitler in het oor laten tatoeëren? Je hoeft het niet te verzinnen, het komt allemaal op prime time nog deze of volgende week.

dijkbewaker | 26-11-20 | 09:47 | 6

@Schoorsteenveger | 26-11-20 | 10:01:
Ligt aan persoonlijke smaak maar je kan het als man dan slechter treffen. Bijv. een trio met Ploumen en Dijksma.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 10:04

@Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 09:51: Niks verbaast mij meer. We hebben meer popcorn nodig. En dan terug te denken aan deze presentatie: www.youtube.com/watch?v=lcStLck-4Z8 Supergrappig als je dit terugkijkt: wat een opgeblazen gedoe met vlammen en gedoe in Ahoy. Nog geen 4 weken later geen vlammen maar ontploffingen. De uil van Minerva is gestikt in zijn uilenbal.

GekkeLorrie | 26-11-20 | 10:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Is iedereen antisemiet overigens?

Mr.Crowley | 26-11-20 | 09:46 | 5

@Jan, Leiden | 26-11-20 | 09:47:
Kennelijk zijn er mensen die dat wel denken. Hoe ze er bij komen begrijp ik eigenlijk niet.

Mr.Crowley | 26-11-20 | 09:52

Ik zie Ajax altijd graag verliezen telt dat ook?

Rest In Privacy | 26-11-20 | 11:22

@Gulliver | 26-11-20 | 11:22:
Alles wat je denkt dat in jouw voordeel kan werken, telt.
Zo denken die mensen.
Jij geeft informatie en zij gebruiken dat om hun doel te bereiken.

Mr.Crowley | 26-11-20 | 11:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben nu echt fvd moe.

Schepvogel | 26-11-20 | 09:46

Wat ik nu niet begrijp: waarom is wanneer dit allemaal juist is niet veel en veel eerder ingegrepen? Wat een trieste vertoning dat extreem-rechts gedachtegoed en klimaatwappies al die tijd zonder enig beletsel zonder tegenspraak van het bestuur een ingang kon vinden. Tenminste: wanneer het allemaal juist is m.b.t. het laatste stuk van die Pouw Verweij.

Daarom heb ik nu zoiets als: distantieer u in de provincie of gemeente van alles en begin gewoon onder lokaal belangenbehartiger voor het rechtse geluid en begin een geheel nieuwe partij zonder jongerenafdeling landelijk. Zonder Baudet en zonder die lui die alsmaar zwegen....

Het is nu zo besmet, er is zoveel onder de pet gehouden, een doorstart is niet eens meer wenselijk?

Jan, Leiden | 26-11-20 | 09:45 | 2

Het lijkt erop dat het stapje bij stapje en ging en volgens mij is het steeds aangekkart bij Baudet maar deed hij daar niets of weinig mee. De nieuwe soap rond de jongere afdeling was de druppel denk ik. En als ik het goed begrijp heeft dat gedoe over antisemieten zich afgelopen vrijdag voorgedaan. Dat zal dingen ook in een stroomversnelling hebben gebracht.

Grote Smurf | 26-11-20 | 10:17

@Grote Smurf | 26-11-20 | 10:17: *volgende keer even nalezen voordat je reaguur drukt*

Grote Smurf | 26-11-20 | 10:18

boreale uil, homeopathische verdunning, bijeenkomsten met alt-right, erkenbranders, pipo de clown wereld. Met de kennis van nu zijn dat geen nauwelijks hoorbare dog whistles meer . Maar de grote vraag blijft wie, welke politieke partij, gaat nu dat immigratie, open grenzen en minder invloed Brussel aanpakken. Salonfascist Baudet niet in ieder geval

HetOorAakel | 26-11-20 | 09:45

Pouw Verweij nummer 3 zou ook wat verwerpelijke appjes geplaatst hebben een reden wellicht waarom ze dus geen onderzoek wil hebben wat Baudet voorstelde. Wellicht zijn er meer leden-bestuursleden met boter op hun hoofd. Voor Annabel was dobberneger ook maar een ludieke benaming voor een migratie probleem.
Wellicht is een scheiding der machten een idee. Alleen wil het anti Baudet kamp natuurlijk wel de in jaren opgebouwde visie en structuur van Baudet en zijn FvD "gratis"overnemen. Een gevecht om de boedelscheiding gaat nu via de media uitgespeeld worden. Ik heb geen idee of er winnaars overblijven of alleen maar verliezers. Is Baudet nou opeens een compleet complot gekkie of een politiek genie of beiden? Wie alles een beetje opschrijft wat er gebeurd heeft een geheide internationale netflix hit uit de Hollandse modder getrokken. Verzinnen hoeft niet, gewoon opschrijven wat er gebeurd.

dijkbewaker | 26-11-20 | 09:41 | 3

Dat gezeik over verwerpelijke appjes. Iedereen die niet onder een steen leeft krijgt weleens ordinaire onbehoorlijke meuk op z'n app binnen en/of heeft wat doorgestuurd. Over smaak valt niet te twisten en vergeet ook niet dat je met het ontvangen / doorsturen / glimlachen om zo'n banaal appje je niet het gedachtegoed onderschrijft. We hebben helemaal niets geleerd van Akwasi en soortgelijke boe-roepers als de Hebdo-slachters.

_pacman_ | 26-11-20 | 09:44

@_pacman_ | 26-11-20 | 09:44: Dat klopt. Het gaat in deze puinhoop dus ook niet om enkele simpele verwerpelijke appjes, lees je daarom eerst maar even in.

SnelleSlak | 26-11-20 | 09:52

@SnelleSlak | 26-11-20 | 09:52: Bedankt voor je droevige sneer om je eigen, blijkbaar exceptionele, kennisniveau te etaleren als politiek commentator.

Ik reageer louter op de eerste alinea van dijkbewaker.

_pacman_ | 26-11-20 | 09:59

We krijgen gaandeweg toch een steeds beter zicht.

Mr.Crowley | 26-11-20 | 09:40

Ondertussen missen we dus even dat de PvdA de huidige directeur van de Greenpeace terroristen bende op plekje nummer 7 heeft gezet.
Over activisten en extremisten gesproken.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 09:38 | 4

Greenpeace. De club van betonbouw in zee.

impy | 26-11-20 | 09:45

Aan GL en de SP is ook nauwelijks aandacht geschonken. Wordt nu alleen nog door Geert gedaan. NL is niet meer te redden en de oppositie is bewust om zeep geholpen. Dus nooit meer klagen of er zelf gaan zitten.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 09:46

De vorige Greenpeace terrorist stond op 1. Het kan verkeren. En plek 7 is bij PvdA tegenwoordig geen zekerheidje meer.

_pacman_ | 26-11-20 | 09:48
▼ 1 antwoord verborgen

Maar hoe zit het met de buurvrouw van Baudet? Heeft die inmiddels al iets aangetrokken?

Zoltan | 26-11-20 | 09:36 | 1

weten we wel zeker dat dat niet eigenlijk Eva was...?

Harvey2Face | 26-11-20 | 09:43

Is dit niet een doodgewone 'coupe'.
Valt me tegen dit, van de "Tegenpartij".
Ook gij, lieveschattebout ANanninga.

chicago river | 26-11-20 | 09:36 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Ondertussen zijn theirry trollen ook op wikipedia druk bezig. Ik ging die Pouw-Verweij opzoeken en dan staat deze tekst op haar wiki:
"Zij is inmiddels in opspraak omdat zei met enkele prominenten de politiek leider Thierry Baudet op slinkse wijze wil afzetten om zo hun eigen politieke posities veilig te stellen."

Quantum Suicide | 26-11-20 | 09:34 | 1

"omdat zei met enkele" etc. Wel een licht die dat op Wiki gezet heeft. Wat een niveau.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 09:56

Hans Smolders, dat is toch de chauffeur van Pim Fortuyn, die na de aanslag de achtervolging op Volkert heeft ingezet?

Boer Harm uut Twente | 26-11-20 | 09:34 | 2

Ja. En de nummer 10 van FvD.

Janusz_Korwin_Mikke | 26-11-20 | 10:02

Ja, niet het scherpste mes in de la. Prima dat ie zich uitspreekt voor Baudet, kan ie ook wieberen.

Behangdelul | 26-11-20 | 10:22

Ridderlijke echtscheiding a la T. Toilet:
Ik - het huis, de auto, inboedel en kinderen.
Jij - gaat gewoon weg.

wapster | 26-11-20 | 09:33

Omdat ze Wilders er mee vergelijkt, is ze af? Of omdat ze in zee ging met Baudet, en waarvan nu blijkt dat ie flink aan de verkeerde kant staat? Van de laatste doet ze juist afstand, nu blijkt hoe de vork in de steel zit en met die eerste heeft ze niets mee te doen....
Dus hoezo is ze af?

Harvey2Face | 26-11-20 | 09:48

Heel fout. Verspreiden maar zou ik zeggen.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 10:07

Heeft ze gewoon gelijk in. Wilders gebruikt genoeg 1930 retoriek. Hij riep niet voor niets op om boekverbranding. Wat niet wil zeggen dat hij een Nazi is natuurlijk.

Grote Smurf | 26-11-20 | 10:24
▼ 7 antwoorden verborgen

Maar let eens op, wat als de fvd stemmers hem een redelijk persoon vinden na deze uitzending en de persoonlijkheidscultus die de afgelopen maanden/jaren werd gecultiveerd gewoon voor Thierry willen bij fvd.

Barre_de_k | 26-11-20 | 09:32 | 3

Dat is waar-ie op speelt. De vergelijking met Trump is treffend.

Schoorsteenveger | 26-11-20 | 09:37

Dat is inderdaad waar hij op hoopt of zinspeelt. Hij is de 'partij'. En zoiets roep je alleen als je de stemmen hebt, dat je weet dat je niet kan verliezen. ZIjn oproep vanochtend om de boel te splitsen doet dan anders vermoeden. Dat hij weet dat hij de stemmen niet heeft.
Dan wil hij dus 'zijn partij' voortzetten, en kan iedereen die dat wilt, met hem mee. Iedereen weet dan wel gelijk hoe de wind er dan bij staat.
Voorts is het ook wel makkelijk voor hém. Iedereen die dat dan niet wilt, en blijkbaar zijn dat er veel meer, moet dan opnieuw gaan organiseren. En dat kan ook nog wel eens flink strijd op gaan leveren. Buiten nog de strijd die het sowieso al op gaat leveren voor de nieuwe lijsttrekker.

Harvey2Face | 26-11-20 | 09:55

Dat is hij inderdaad aan het proberen. En als je de tweets leest op zijn twitter en FvD en andere reakties zijn er nog genoeg in zijn bubbel die hem steunen.

Grote Smurf | 26-11-20 | 10:25

Wat mij betreft mag FvD geheel ontmanteld worden. Geen doorstart. Iedereen die dicht bij Thierry stond heeft ofwel jarenlang lafjes gezwegen toen hij binnenskamers blijkbaar dubieus gedachtegoed propageerde, ofwel ze zien nu een kans om zich langs slinkse weg naar voren te manoeuvreren. Deze beerput reflecteert op het hele zootje, inclusief Nanninga.

MickeyGouda | 26-11-20 | 09:30 | 10

Binnenskamers is nu juist het probleem. Ik kan jarenlang met Baudet zijn opgetrokken. Alleen als ik niet in diezelfde binnenkamer ben, zal ik nooit weten hoe en wat bij hem precies in elkaar steekt.
Naar wat nu blijkt, zijn er bij een heleboel mensen nieuwe feiten aan het licht gekomen hoe hun (oud)politieke leider werkelijk er instond dan wel staat.
Hoewel die klimaatgekkies wel overduidelijk waren de laatste maanden, en hij daar ook echt wel op aangesproken is. Blijkbaar kwam het allemaal niet aan.
Daar is niets slinks aan. Had Baudet goed opgetreden, was er nu niets aan de hand geweest! Dat gegeven wordt toch te vaak even vergeten.

Harvey2Face | 26-11-20 | 10:27

@MickeyGouda | 26-11-20 | 09:30: Ik denk dat je gelijk hebt. Dit is niet meer te redden. FvD helemaal opheffen. Nieuwe partij(en) beginnen. Klaar.

AMX pri | 26-11-20 | 10:45

@Schoorsteenveger | 26-11-20 | 09:56:

"Mijn ouders hadden moeite met mijn genialiteit"

Echt ook. Hij zou zomaar model gestaan kunnen hebben voor het karakter van Sheldon Cooper.
Zelfs uiterlijk heeft hij er wel wat van weg, Thierry zou die rol zonder problemen kunnen doen. Hij hoeft slechts zichzelf te spelen.

der_feldwebel | 26-11-20 | 10:46
▼ 7 antwoorden verborgen

Moeten we nu van Baudet begrijpen dat Eva zich omhooggeneukt heeft? Of was het echte liefde? Of ging het hier helemaal niet over Eva?
Ik kan het allemaal niet meer volgen.

Schoorsteenveger | 26-11-20 | 09:29 | 7

Zal wel worden omgebogen tot #metoo-tje.

knutsel_ | 26-11-20 | 09:37

@Conifeer | 26-11-20 | 09:35: Hij zei het toch echt, minimaal twee keer. Hij had een relatie met haar, waarop de presentatrice (lichtelijk) verbaasd vroeg "een liefdesrelatie?" waarop Baudet weer bevestigend antwoorde.

Harvey2Face | 26-11-20 | 10:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb al die tijd gedacht dat Baudet een flamboyant clowneske Dandy was maar verder normaal rechts.
Nu blijkt het flamboyant clowneske in feite het enige normale aan Baudet te zijn.

JanVergoor | 26-11-20 | 09:27 | 5

@JanVergoor Zo dacht ik weer, dat dit een rechtse site was, maar dat blijkt ultra links te zijn. Wat kun je je vergissen he.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 10:14

@Wachtmaar! | 26-11-20 | 10:14: ultra links.... vind je jezelf toevallig in narcist omdat je verlies toegeven bij jou ook zo ontzettend pijn doet?

Inferi0r | 26-11-20 | 10:35
▼ 2 antwoorden verborgen

WNL terug gekeken, maar er word nooit beweerd dat er een liefdesrelatie met Eva is geweest?

frickY | 26-11-20 | 09:26 | 5

Herstel, er bleek een 2e uitzending te zijn.
Daad wordt zegt Baudet, een minuutje voor de aftiteling, dat hij en Eva een liefdesrelatie hebben gehad.

frickY | 26-11-20 | 09:33

Net in het laatste stukje WNL ging het daar weer even over.

GroetenVanUrk | 26-11-20 | 09:39

Aan het eind hebben ze het nogmaals over Eva en Titi

Barre_de_k | 26-11-20 | 09:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Als het waar is wat Nicky-Pouw-Verweij in het verslag schrijft, is die Thierry nog gekker dan ik al dacht dat hij was. Er zijn er maar weinig die met roem en aanzien om kunnen gaan. Wat we nu zien, gisteravond bij Beau en vanmorgen bij WNL zijn de laatste stuiptrekkingen van een welbespraakt narcistische jongeman, die wel heel erg in zichzelf is gaan geloven.

Karel Kruizenruiker | 26-11-20 | 09:24 | 3

Tjerry is vleesgeworden QAnon lol. Aan de andere kant. Epstein island was ook maar een Alex Jones complot totdat het waar bleek.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 09:30

Of een publieke vertoning van iemand die én media-geil is én zwaar overspannen. Daarmee zijn we terug bij de vrouw-met-de-baard tentoonstelling op vroegere kermissen. Iemand die duidelijk ziek is, en op een bepaald niet integere manier misbruikt wordt voor kijkcijfers (en clickbait).

ole guapa | 26-11-20 | 09:30

Het is duidelijk dat het ‘als het waar is’ niet meer van toepassing is hier en in andere media. Wat gezegd wordt, of beter, de stront die gegooid wordt is waarheid, context of niet.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 09:43

Je bent toch knap naïef als je blind vertrouwt op mensen die bewezen hebben geen eer, geweten of loyaliteit te hebben. Stelletje opportunistische ratten die letterlijk alles zouden zeggen om de macht binnen FvD te grijpen. Ja, ontzettend sterk "bewijs" voor Baudet's antisemitisme...

_Roy_ | 26-11-20 | 09:23 | 5

@_Roy_ | 26-11-20 | 09:31: Wat, 4 mensen die zeggen dat een persoon bepaalde uitspraken heeft gedaan. In ieder rechtzaal wordt dat als bewijs erkend hoor, alleen door jou en andere Baudet groupies niet.

Grote Smurf | 26-11-20 | 10:31

@Grote Smurf | 26-11-20 | 10:31:

De tegenpartij is de getuige. Dus nee, niet toelaatbaar.

_Roy_ | 26-11-20 | 12:30
▼ 2 antwoorden verborgen

GS en GL dan met die andere affaire?

Baardvansinterklaas | 26-11-20 | 09:22

Vroeger dacht ja bij het zien van sommige fims, series en soaps etc.: 'Nee, dit kan echt niet!' Nu denk je bij het zien van de realiteit dat het nog altijd gekker kan.'

MoorCopJoris | 26-11-20 | 09:22

FvD heeft blijkbaar een vleugel met randdebielen met Thierry himself aan kop.
Er zitten ook wel "normale" mensen in die partij, mensen die geen zin hebben in die radicale opvattingen. Die mensen worden in de maatschappij al deels met de nek aangekeken. Na al deze nieuwe peop is nu iedereen die zich ooit publiekelijk heeft uitgesproken voor FvD meteen permanent beschadigd, zelfs als ze helemaal niets op hadden met die radicale gedachten. Bedankt hoor Thierry...

EenManMetEenBanaan | 26-11-20 | 09:21 | 1

Daarom spreek je jezelf ook nooit publiekelijk uit.

heldheino | 26-11-20 | 09:43

En hier dan de bevestiging van Eva en Joost.

JohnLocke | 26-11-20 | 09:19

Baudet wordt nu gebruikt door media om nog eens te benadrukken hoe vreemd/raar/onbetrouwbaar rechtsextremisten zijn ; met als gevolg dat miljoenen schapen volgend jaar maart weer op het kartel stemmen. En wie hier in Nederland de media heeft....

Koning BongoBongo | 26-11-20 | 09:19 | 7

@oldandwise | 26-11-20 | 09:22: De verkiezingsbeloftes van Rutte en de keuze om zijn coalitie te vullen met extreemlinks staan niet echt voor redelijkheid . Dat Rutte goed overkomt op tv en eloquent is alsook stressbestendig , is eerder een reden voor de schapen om hiervoor te kiezen.

Koning BongoBongo | 26-11-20 | 09:30

Wat heel jammer is, echter veel erger is dat Baudet zich laat gebruiken door zich doorgesnoven te gedragen. Misschien is hij wel echt doorgesnoven of doorgedraaid. Hij doet mij denken aan Maradona in begin jaren 90

Linke Soep | 26-11-20 | 09:46

@Koning En de kans op meer tegenstand is in ieder geval mede dankzij GS aanzienlijk verminderd.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 10:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een melodramatisch slachtoffer zit er bij WNL jongens. Dit is geen daadkrachtige leider. Tjer is af.

NiCeY | 26-11-20 | 09:18 | 1

Dat hij geen leiderschap kwaliteiten heeft is een understatement van de eeuw. Die kwaliteiten zijn niet alleen slecht, maar zelf ondermijnend.

heldheino | 26-11-20 | 09:45

De man die je een baantje bezorgde via de pers een mes in de rug steken. Een echt lekker gevoel krijg ik daar niet bij. Team Nanninga gaat uiteraard nul zetels halen, dus waarom ze niet meteen volledig de stekker eruit trekken ontgaat me.

HoogToontje | 26-11-20 | 09:18 | 6

@HoogToontje | 26-11-20 | 09:28: "maar blijkbaar was het baantje veiligstellen belangrijker dan de principes."

Wat een dom gelul. Hij had echt de kans wat te bewegen, maar die gast is na de provinciale verkiezingen volledig van de rails gegaan, daarvoor was het nog enigszins ok. De kans om een fatosenlijke, onconfessionele en conservatieve partij op te zetten is nu weer voor 10 jaar naar de knoppen en het is harder nodig dan ooit.

MAURIK | 26-11-20 | 09:50

Dit begon al uit de hand te lopen toen van de week uitlekte dat FvD een paar van die nazi-sympathisanten een half jaar terug opofferde om de rest 't hand boven 't hoofd te houden cq. te promoveren.

Vanaf dat moment stond heel 't FvD te kijk als een clubje extreem rechtse nazi's, op weg naar 0 zetels. Wat volgde was iedereen die z'n straatje schoon proberen te vegen en zich van dat stigma te zuiveren (ws. in de hoop ooit elders aan de slag te kunnen of een doorstart te kunnen maken).

Ja, Baudet heeft de partij gemaakt, absoluut.
Maar ook kapot gemaakt door lakse leiding, niet distantiëren tov. nazi-sympathisanten en sjansen met complotwappies. Hij hoeft zelf geen nazi of complotwappie te zijn: dit soort elementen tolereren is voldoende om de publieke schijn tegen te krijgen en rap stemmen kwijt te raken.

ReyNemaattori | 26-11-20 | 10:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Laat de kiezer maar bepalen! Dan krijgt dat zootje backstabbers een ware scholing in de betekenis van het woord loyaliteit.

_Roy_ | 26-11-20 | 09:18 | 1

Hear hear!

Rest In Privacy | 26-11-20 | 09:46

Beste Thierry,

Ik heb even gewacht met reageren, het gebeuren de afgelopen dagen met een gelaten gevoel over me heen laten komen. Als lid en FVD-stemmer voel ik me ongelofelijk in de steek gelaten. Voor de zoveelste keer, moet ik er eigenlijk achteraan zeggen, want voor dit gebeuren heb jij je in de afgelopen jaren al meerdere malen gedragen en geuit op een manier, waarin ik me -als rechts georiënteerde stemmer- totaal, maar dan ook totaal niet vertegenwoordigd zie.

Zoals jij je nu gedraagt en uit past eigenlijk in dat beeld. Bij het plaatje van de verongelijkte, niet begrepen eenling. Het slachtoffer. Aan je performance, je lichaamstaal, je hakkelende en omzeilende verbale reacties op de zaken die jou initieel verweten worden, namelijk door te doen alsof je het slachtoffer bent van een persoonlijk politieke hetze en niet te acteren op de afschuwelijke elementen en ontwikkelingen die zich in de krochten van de partij manifesteren, is te zien dat je er wéér omheen draait. Dat je niet eerlijk bent en ja Thierry, ik draai al even mee in het leven en het kost me geen moeite om door je afgewende blikken en het draaien van je ogen en je totale houding heen te kijken. Het zal niet mals zijn wat je nu aan het doorstaan bent, maar aan alles is duidelijk dat je in een wanhopig en matig gespeelde slachtofferrol gestapt bent, waarbij het enige is wat je probeert te redden, is jezelf en je enorme ego.

Ja, je bent de partij gestart en ja, je hebt die partij opgebouwd, maar het is een volkomen verkeerde inschatting van je, als je stelt dat ‘jij de partij bent’. Dat ben je niet, in ieder geval voor mij niet. Chapeau voor wat je hebt weten te realiseren, kuddo’s voor -met name- het partij programma en alle lof voor de wijze waarop je het lelijke, incompetente, compleet doorgeslagen en onbetrouwbare machtsblok van de Nederlandse politiek tegemoet bent getreden. Oprechte dank daarvoor.
Maar, ondanks je moed, je visie en op veel vlakken ook je kennis en performance, ik ben geen lid van FvD geworden voor jou. Dat is namelijk vanwege het partijprogramma. Ik sta dus ook niet achter jou, maar achter het partijprogramma.

Als je een politieke beweging start en je deponeert een visie in de vorm van een programma, dan is het een volkomen verkeerde inschatting dat mensen jou kiezen en zich niet scharen achter (lees: stemmen òp) dat programma, op die visie. Het gros van de mensen stemt namelijk niet op jou, Thierry. Want een politieke partij is een maatschappelijke beweging, waarin de visie leidend en bepalend moet zijn en niet degene die het verkondigt. Ondanks het feit en de vaststelling dat degene die die visie verkondigt en verdedigd belangrijk is, en vooral dat diegene een bepaalde geloofwaardigheid moet hebben.

Nu, die geloofwaardigheid heb je verspeeld. En het is mijn inschatting dat dat het gevoel is van het overgrote deel van de FVD-leden en -stemmers. Tel je zegeningen dus en ga nu ’s niet aan jezelf denken, maar aan mij en de andere FVD-leden en -stemmers, die je zegt te vertegenwoordigen. Mijn vertrouwen had je al niet zo, maar ben je nu volledig kwijt. Nog steeds heb ik mijn lidmaatschap niet opgezegd, maar du moment dat duidelijk wordt dat jij aan het roer van Forum voor Democratie blijft staan, ben ik weg. Ik kan en ga me niet meer aan een partij en visie verbinden die verkondigd wordt door jou. Je bent totaal ongeloofwaardig geworden en dat heb je helemaal zelf bewerkstelligd.

Veel succes in de toekomst en dank voor hetgeen je in de afgelopen jaren hebt gedaan.

Mr Sanbou | 26-11-20 | 09:17 | 11

Goed verwoord. Partijprogramma zoekt capabele personen

Wensbaar Denken | 26-11-20 | 09:55

Jouw treurige betoog lijkt mij duidelijk het prima voorstel van Baudet te onderstrepen; laat de leden kiezen en splits de partij. Kun jij je aansluiten bij die rugstekende karaktermoordenaars, sluit ik me aan bij die zogenoemde ‘antisemitische complot nazi’

Rest In Privacy | 26-11-20 | 10:04

@Lupuslupus | 26-11-20 | 09:54: Nou, houd je mond dan eens een keer?

Toevallig ben ik het wél eens met Mr Sanbou. Enige verschil is, ik ben nooit lid geworden van FvD. Op de eerste plaats om de kat uit de boom te kijken. Toen Baudet kwam met het boreale gelul, was dat zeker een reden om niet lid te gaan worden. En dat werd er niet beter op.

Nu, als zijn invloed eruit is, en ze teruggaan naar de kernwaarden zal dat wellicht juist een reden zijn om wél lid te gaan worden.

Harvey2Face | 26-11-20 | 10:49
▼ 8 antwoorden verborgen

Never waste a good crisis. Er ligt een enorm groot electoraal rechts van de VVD te wachten op een partij die op een realistische en pragmatische manier tegengas geeft aan de enorme problematiek waar de links-idealisten ons land mee willen opzadelen. Het partijprogramma staat nog steeds als een huis en uit de puinhopen van FvD kan prima een nieuwe partij worden opgebouwd. Een enorme kans.

Alco-de-Holist | 26-11-20 | 09:17 | 2

Te laat. Alleen als Baudet voor zichzelf gaat beginnen en een behoorlijk aantal van zijn kiezers meeneemt, wordt het nog wat. Dat FvD is totaal ongeloofwaardig geworden. Wie gaat er nou op een zooitje backstabbers stemmen? Het is over en uit voor die club en dat hebben ze helemaal zelf gedaan. Ik had al geen hoge pet op van mijn medemensen (door schade en schande wijs geworden in mijn lange leven) maar dit gaat werkelijk alle perken te buiten. Nog nooit meegemaakt, hierbij vergeleken is wat er in de tijd van Pim gebeurde, gewoon kinderspel. Watch your back Baudet, anders eindig je net zo als Pim.

Lupuslupus | 26-11-20 | 09:59

@Lupuslupus | 26-11-20 | 09:59:
Als het volk mag kiezen tussen backstabbers of nazi's in de politiek, weet ik zeker dan 99% kiest voor de backstabbers... dát zijn we namelijk gewend van Rutte & Co. en die zitten ook al 10 jaar in 't zadel.

Wie gaat er op een nazi sympathisant stemmen? Dat gegeven gaat in *elk* debat tegen je gebruikt worden, en daarmee verlies je sowieso. Dan wel omdat je moet ontkennen, dan wel omdat niemand je serieus neemt.

Daarom is het zo fnuikend dat Baudet een half jaar terug al niet direct actie heeft ondernomen en de heleboel (al dan niet preventief) geruimd heeft.

ReyNemaattori | 26-11-20 | 10:50

Nou ja, toch maar Jezus Leeft dan.

Tashtego | 26-11-20 | 09:17

Als Baudet vrijheid ten opzichte van de coronamaatregelen het belangrijkste thema vindt, belangrijker dan de thema’s in het partijprogramma van het FvD, dan is het verstandiger om hiervoor een nieuwe partij op te richten en het FvD te laten zoals het is.

WatWeetIk | 26-11-20 | 09:13

Is dit alles nog wel in het lándsbelang, vraag ik mij dan af.

Zenzeo | 26-11-20 | 09:13 | 3

Nee natuurlijk niet.

Lupuslupus | 26-11-20 | 09:14

Bij Baudet geldt alleen het Baudetbelang.

oldandwise | 26-11-20 | 09:17

Alleen Fred Teeven heeft oog voor het landsbelang.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 09:18

Hahaha, Tierry is dus compleet Q-Anon gegaan, tot aan pizzagate pedonetwerken aan toe. Zo jammer, had men gewoon vol ingezet op het partijprogramma in plaats van Baudet's complottheorieën dan waren ze nu zeker net zo groot als de PVV. Baudet moet gewoon lekker boeken schrijven. Trump was ook redelijk wappie, maar tenminste geen antisemiet en kon daadwerkelijk dingen voor elkaar krijgen.
Ik heb vorige keer op ze gestemd, voor het programma en omdat Baudet destijds nog gewoon een soort frisse wind/stoorzender in de politiek leek. Dan neem je (net als bij Trump) wat persoonlijke merkwaardigheden voor lief.
Maar met zijn geraaskal en heulen met foute types heeft Baudet hoogstpersoonlijk de overwinning voor links (incl VVD) voor de komende 10 jaar weer gegarandeerd. Weer een praktijkvoorbeeld de wereld in geholpen van een populistisch rechts (-liberale) partij die weer aan rellen en schandalen ten onder gaat. En de kiezers staan met lege handen.

snakedogman | 26-11-20 | 09:13 | 4

@BozePaarseMan | 26-11-20 | 09:21: Wanneer er zoiets gebeurt zoals nu met Baudet is het niet meer dan normaal om de vraag te stellen: 'wie heeft hier belang bij, wie profiteert hiervan, wie trekt er (nog) ongezien aan de touwtjes'?

Lupuslupus | 26-11-20 | 10:03

@Lupuslupus | 26-11-20 | 10:03:
Een ding is zeker: De MSM wordt er van beschuldigt, maar veel websites behoren daar ook toe, blijkt. Missie geslaagd in ieder geval: weerwoord uitgeschakeld. Waar gaan we nu over schrijven is de vraag?

Rest In Privacy | 26-11-20 | 10:30

Thierry snapt dan geen hol van Q (anon), dat anon is alleen een toevoeging door normies. Q heeft nooit iets tegen joden in het algemeen gepropagandeerd ofzo. allelen zijn een paar bekende joden aan bod gekomen ( George S. bijv). Als je iets gaat roepen weet dan wat je roept.....

ikworstelengadouchen | 26-11-20 | 10:52
▼ 1 antwoord verborgen

Hopelijk is de band tussen Eva en haar voormalig promotor nog goed genoeg om door te gaan met dat proefschrift van haar. Haar politieke loopbaan is ten einde als Baudet de partij splitst en met de boedel er vandoor gaat.

Irnerius | 26-11-20 | 09:12 | 1

Martin Bosma kon niet promoveren aan de UvA omdat niemand daar zn handen aan hem wilde wassen, dat zal met Vlaardingerbroek ook wel zo zijn.

Mijn GS nick magnie | 26-11-20 | 09:41

Fascinerende live-politiek en een magnifiek zwanenzang.
Bedankt Baudet en mooi dat je je emoties live op tv laat zien, het ga je goed.
.
Trouwens, heeft iemand een adblocker voor al die advertenties op npo? Ik dacht dat de zender van belastinggeld betaald werd?

Barre_de_k | 26-11-20 | 09:12

Is Annabel al aan het bevallen? Ze is zo stil.

Dubbelepunthoofd | 26-11-20 | 09:11 | 3

Heel verstandig, als iedereen al door elkaar heen loopt te schreeuwen.

Zenzeo | 26-11-20 | 09:15

@Zenzeo | 26-11-20 | 09:15:
Zij heeft de knuppel in het hoenderhok van open riool twatter gegooid lol.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 09:19

Ik snap deze totale chaos niet. Populistische partijen zijn altijd extreem. Rechts populisme kenmerkt zich door racisme en xenofobie. Blijkbaar is de grens antisemitisme, dan slaan alle stoppen door. Vandaar dat de PVV het zolang volhoudt. Die houden het alleen bij racisme, discriminatie en xenofobie.

mocroGS | 26-11-20 | 09:11 | 8

De zwaar populistische partijen maken zichzelf eigenlijk zonder uitzondering kapot omdat het nooit genoeg is. Er is geen grens. Ze gaan steeds een stapje verder, uitspraken moeten extremer, ideeën moeten verder gaan dan een maand geleden. Dat gaat dan zover dat er allerlei schokkend gedachtegoed in zo'n partij blijkt te leven, de media daarachter komt en erover schrijft. Vervolgens geeft de aanhang van de partij de media de schuld, i.p.v. het idiote gedrag van hun mensen in de partij. En dat biedt dan weer de mogelijkheid voor een volgende populist om een partij op te richten. Die trend zal nog wel even doorzetten vrees ik!

TancredvanTiberias2 | 26-11-20 | 09:28

Jankerd.

ikworstelengadouchen | 26-11-20 | 11:11
▼ 5 antwoorden verborgen

De soap serie "Thierry": Annabel was vroeger verliefd op Thierry, en nu komt uit dat die juist een oogje had op Eva. Ze besluit wraak te nemen en hitst iedereen via twitter tegen elkaar op. De vrienden van het Amsterdams dispuut hebben echter een plannetje. Het wordt opa Theo allemaal teveel, die neemt zijn intrek in een huisje buiten de stad. Zal de rust terugkeren? Lees morgen verder bij Geenstijl .

small_town_dude | 26-11-20 | 09:10 | 4

Zou kunnen. Misschien dat de rust terugkeert in seizoen twee waarin Annabel Thierry jaloers weet te maken door met Eerdmans te pronken. Goed format.

Lorejas | 26-11-20 | 09:21

Morgen? Over een uur zul je bedoelen.

Hadena | 26-11-20 | 09:22

Thierry rijdt met z’n auto in een ravijn en komt dan met een heel nieuw gezicht weer terug als partijleider.

Bigi Bana Boy | 26-11-20 | 09:45
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zit naar WNL te kijken en daar hoor ik Baudet een - verbazend - redelijk verhaal houden over een splitsing en een nette manier om uit elkaar te gaan. Dat had een paar dagen geleden ook zo gekund, maar voor mijn gevoel hebben Annabel (en GS) hun hand wat dat betreft overspeeld door keihard op de man te spelen met allerlei persoonlijke aantijgingen waardoor Baudet zich ook weer naar het front geroepen voelde met de shitshow zoals die nu is als gevolg.

Een paar dagen geleden dacht ik ook nog dat kamp Annabel met Joost aan het roer FVD dan zouden gaan besturen en Baudet netjes op een zijspoor - ergens bij het renaissance instituut of de EU - mee kon blijven doen. Dan kon het 'nieuwe FVD' altijd nog zelf uitzoeken of ze überhaupt nog iets met JFVD wilden en wat ze met al die gepromoveerde JFVD'ers wilden doen.

Maar door vol op het orgel te gaan over drugs, woedeaanvallen, vermeende uitspraken en allerlei verwijten die het daglicht niet kunnen verdragen was een rol bij FVD voor Baudet onmogelijk gemaakt, want besmet, en gaat het zelfs zo ver dat het de vraag is of GS en kamp Annabel überhaupt Baudet nog wel een leven gunnen, want hoe het er nu voor staat wordt die man publiekelijk geëxecuteerd dan wel richting zelfmoord gejaagd.

GroetenVanUrk | 26-11-20 | 09:10 | 5

Mooi geschreven.

Ik zou graag Nanninga, Vlaardingenbroek of Eerdmans bij WNL zien om daar eens wat uitdieping te horen van de tijdlijnen. Waarom nu. Waarom zo.
Bij voorkeur met Baudet er bij voor een gesprek.

En doe dan ook maar meteen een leugendetector.
de Mol, lees je mee?

frickY | 26-11-20 | 09:16

Baudet is een snelle denker en die heeft vannacht echt niet liggen snurken.

Maar dit is natuurlijk niet van de laatste weken, intern is hier al heel lang iets gaande wat nu compleet geëscaleerd is.

En ik hoor geen redelijk verhaal, ik hoor een slachtoffer en iemand die heel goed weet dat het afgelopen is voor hem. Iemand die uit alle macht probeert zijn hachje te redden.

der_feldwebel | 26-11-20 | 09:18

Ja hoor, daar issie weer, Thierry is sielug en kan er ook niks aan doen. Man, die vent is een gestoorde megalomane dictator en iedereen die hem tot rede trachtte te brengen werd kalt gesteld , typisch gevalletje waarbij praten niet meer helpt.

zwellevertje | 26-11-20 | 10:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Na het optreden van Thierry Baudet bij Beau gisterenavond is mijn achting voor hem enigszins gedaald. Het was vrij duidelijk dat hij iets te verliezen heeft en psychisch kwam hij niet consequent over. Hetzelfde geldt voor zijn optreden bij WNL, het is wankel en er is weinig meer over van de kracht die er maandagavond nog was. Op zich ook niet gek, hij zit in een roes.

En toch is dit een casus over communicatie en menselijk fatsoen, niet over antisemitisme, FvD als politieke partij of de winst van de moraalridder-bokaal.

Het scenario dat wordt geschetst is dat Baudet een complotwappie is geworden die niet voor rede vatbaar is. Een ondertussen aannemelijk scenario, omdat niemand van zijn kant het gezegde ontkent. Doch, in dat geval is Baudet psychisch niet in orde en dient hij hulp te krijgen.

Collega's die dán alles doorsturen naar de media en hem op die manier feitelijk 'dwingen' zich ook openbaar uit te (blijven) spreken zijn dan verantwoordelijk voor de verdere psychische schade die Baudet ondervindt. Het ís karaktermoord, want het gaat over zijn karakter en persoon.

Het ís smaad en laster om continu via media iemand massaal te veroordelen op een situatie, op woorden en op gedrag wat binnen een besloten kring in een werksituatie heeft plaatsgevonden. Ik sta er dan nog steeds achter dat Baudet aangifte moet doen van smaad en laster. Hoe gestoord hij ook moge zijn; hij is niet de eerste intelligente mens die doordraait dankzij 'de massa'. En het laatste wat hij verdient is alle dolken die men hem nu in de borst, de rug en het hoofd steekt. Hij heeft allicht psychische hulp nodig, maar dat neemt niet weg dat alle mediaheulende 'collega's' van hem -die dankzij zijn idee en oprichting van het FvD in deze positie zitten- in mijn ogen het lafste, zwakste soort 'intelligente mensen' is die er rondloopt.

Niet in de laatste plaats omdat dit 20 jaar geleden niet op deze manier had kunnen worden gecommuniceerd. 20 jaar geleden, toen Eva Vlaar 5 jaar was en toen we al die psychisch degeneratieve achterlijkheid genaamd 'social media' nog niet hadden. Van Nicki Pouw tot 'het bestuur' tot Annabel Nanninga: allemaal het besef verloren van het verschil tussen interne en externe communicatie; en gevangen door de drang om alles maar met 'de wereld' te moeten delen. Het geweten van de wereld willen spelen, alsof niemand zelf kan bepalen wat goed of fout is. Dat vind ik het meest kwalijk. Hoe fout Thierry Baudet ook zou blijken te zijn. 'De wereld' zou eerst eens naar zichzelf kunnen kijken en kunnen leren van de lafheid van communicatie via schermpjes en de oordelen over mensen die dat teweeg brengt. Het wordt er niet beter op.

Mensdier | 26-11-20 | 09:10 | 7

Ik weet niet onder welke steen jij geleefd hebt maar 'social media' bestaan al sinds '95. De term 'social media' is veel later ontstaan, maar dat betekent niet dat er al veel eerder 'profielensites' waren met aan verbonden chatrooms, fora en gebruikerscontent dan 't jaar 2000(als je BBS'en erbij betrekt zou je zelfs als kunnen stellen dat ze al sinds eind jaren 80/begin 90s bestonden)

De vuile was buiten hangen valt absoluut niet goed te praten, maar dat is het gedrag van Baudet ook niet. Des te meer blijkt hoe die partij in elkaar hangt van mensen die niet samen werken, elkaar niet vertrouwen en die je zeker niet aan 't roer wil hebben. Je wilt geen nazisympathisant of complotwappie als premier, maar je wilt ook geen mensen in je kabinet die elke vuile scheet op twitter uitmeten of elkaar voor de bus gooien. Links om of rechts om, diskwalificeert FvD zich als serieuze oppositie en al helemaal als serieuze regeringskandidaat.

Niet om hun programma of idealen, of je het er mee eens bent of niet: dat programma staat als een dijk. Het is het gebrek aan de de juiste loyaliteit maar vooral zelfreinigend vermogen, oogkleppen zo je wilt, om zich niet laten verlokken tot de extremistische kanten van 't spectrum maar om hun idealen als doel voor zich te houden.

ReyNemaattori | 26-11-20 | 11:23

@ReyNemaattori | 26-11-20 | 11:23: mij benaderen als een 'u' geniet de voorkeur, gezien ik niet met u geknikkerd heb.
En eigenlijk diskwalificeert u zich al in de eerste zin: u begint met 'Ik', komt met een flauwe jijbak en denkt mij blijkbaar iets te kunnen uitleggen met verder ge-je en ge-jij.
Ik wijs u daarom op mijn verwijzing 'al die' en de betreffende 'social media' die in deze casus een rol spelen.
Voor de rest van uw suggestieve verhaal verwijs ik u naar mijn tweede alinea en wens u vervolgens een prettige dag verder.

Mensdier | 26-11-20 | 11:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Ze spreekt zich altijd heel consequent uit, en trekt, zoals gezegd in het interview, een duidelijke lijn tussen columnist en politicus. Als columnist roep je dingen om de discussie op te stuwen, als politicus ben je er voor de voetbalvader en schoolpleinmoeder. En ze heeft ook altijd zo gehandeld.
Dat ze de knuppel in het hoenderhok heeft gegooid kan ik, gezien de informatie die later boven tafel gekomen is, wel begrijpen. Het kon zo niet langer.
Overigens - zoals ook in andere tegel - heb ik de indruk dat TB overspannen is. Ik vind het bijzonder pijnlijk om zo een charismatische man zichzelf zo te zien etaleren.

ole guapa | 26-11-20 | 09:22

Wat ongelofelijk jammer dat het enige alternatief voor de VVD nu zo'n zooitje is geworden. Ik ben geen psycholoog, maar ik begin -helaas- wel een beetje aan de geestesgesteldheid van Thierry te twijfelen. Alsof narcisme + autisme (nartisme?) van hem een zonnekoning gemaakt hebben. Ik hoop dat de FvD doorgaat zonder hem en zonder zijn protegés. Er ligt namelijk een open veld op rechts.

Jean Cul | 26-11-20 | 09:10 | 4

@ole guapa | 26-11-20 | 09:25: Ben zelf geen forum stemmer of aanhanger, maar vraag me toch altijd af of dit een succesformule is. Heb een beetje het idee dat Forum zonder Thierry behoorlijk leeg zal lopen: hij is het toch wel charismatische gezicht dat mensen trekt. De overige lui bij Forum hebben dat m.i. niet zo. Al die filosofische rants etc. van Thierry die mensen zo leuk vonden verdwijnen, dat veranderd in klassiek conservatief (sorry) geneuzel waar niemand blij van wordt. Een beetje een pessimistische houding i.p.v. de optimistische houding van Baudet.

Ik snap het idee dat Thierry weg moet voor de partij om volwassen te worden, maar tegelijkertijd zie ik het zo gebeuren dat de partij zonder hem instort. Ben wel benieuwd naar reflecties van Forum aanhangers daarover!

TancredvanTiberias2 | 26-11-20 | 09:33

Absoluut! En for the record: ik ga nog steeds FvD stemmen maar dan als protest tegen het ‘kartel’. Elke stem die níet naar de VVD, D66, GroenLinks etc. gaat is winst!

Augustwoman | 26-11-20 | 09:42

@TancredvanTiberias2 | 26-11-20 | 09:33: Ik ben FvD lid en ik zie Thierry niet meer zitten, maar het FvD wel. Er zitten (of zaten) genoeg capabele mensen bij. Ik wil Thierry bij deze bedanken voor zijn inzet, maar hij heeft nu duidelijk rust nodig.

Jean Cul | 26-11-20 | 10:18
▼ 1 antwoord verborgen

Van Rossem en nu ook Ronaldo, als een tegenstander gewond op de grond ligt laat je hem met rust. Jullie zijn ordinaire kopschoppers. Wat doe ik hier nog?

Axolotl | 26-11-20 | 09:10 | 3

De tot voor kort sterkst opkomende nieuwe partij in Nederland stort in door intrige en intern gedoe. Dat is behoorlijk nieuwswaardig. Daarnaast blijkt er van alles te gebeuren binnen Forum wat gewoon oprecht interessant is om te lezen.

GeenStijl is kritisch op iedereen. Deze week is Forum aan de beurt, die hebben de dans ook heel lang mogen ontspringen. Ik zie het probleem niet. Als dit over GL of PvdA ging zou je het ook prima gevonden hebben, wees nou wel.

TancredvanTiberias2 | 26-11-20 | 09:37

@TancredvanTiberias2 | 26-11-20 | 09:37: Niks mis met een kritische houding natuurlijk. Maar tot hoever ga je? Tot hij helemaal kapot is? Dat is hij al, dus waarom nog doorgaan tot hij zichzelf misschien iets aan doet? We zijn allemaal maar mensen, hoor

Axolotl | 26-11-20 | 09:53

@Axoioti Mag je al blij zijn als je mening gepost wordt.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 10:52

Nou hup, royeren. Einde verhaal, kan Van Rossem zijn hartslagmeter ook weer opbergen.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 09:09

Wat ik niet begrijp is dat al die mensen zoals Eva, Nicky en Joost zich op de kandidatenlijst hebben laten plaatsen als ze al heel lang hun bedenkingen hadden.

oldandwise | 26-11-20 | 09:09 | 6

Precies. Als het waar is wat ze zeggen, dan stinkt die hele club, wat doen ze daar dan?

Gandalph | 26-11-20 | 09:14

De kans op een mooie blauwe stoel in 's lands vergaderzaal weegt soms zwaarder dan bedenkingen.

Irnerius | 26-11-20 | 09:14

Opportunisme natuurlijk. Waar in de politiek kunnen zulke mensen anders terecht, overigens?

TancredvanTiberias2 | 26-11-20 | 09:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Fvd moet een partij worden die staat voor een soeverein en welvarend Nederland met weinig belasting, minimalistische wetgeving, en degelijke grensbewaking met dito asielbeleid. Een partij die niet meedoet aan identiteitspolitiek. Met een pragmatische rationele kijk op energie en klimaat. Als FvD zich niet bezighoudt met allerlei bijzaken en gekakel kan het nog wat worden. Duidelijkheid en orde binnen de partij is het meest belangrijk, groei komt daarna.

etwaboy | 26-11-20 | 09:07 | 7

@snakedogman | 26-11-20 | 09:29: Kernenergie prima, onderzoek en innovatie ook, maar tót we volledig zijn overgeschakeld op kernenergie of andere nog te bedenken innovaties moet de uitstoot wel omlaag. Zeggen dat het een verwaarloosbaar effect heeft is hetzelfde als zeggen dat je gerust je afval in de berm kunt gooien: er ligt al zoveel dat het een verwaarloosbaar effect zou hebben als jij het niet zou doen.

Diewijfvandielange | 26-11-20 | 09:41

@Rechts door zee | 26-11-20 | 09:30: Ja, ik leer mijn kind ook om geleidelijk minder rotzooi op straat te gooien, hij is nu eenmaal geen grote speler als het gaat om het zwerfafval, en het kost ook gewoon heel veel moeite om steeds je afval bij je te houden tot je een prullenbak tegenkomt.

Diewijfvandielange | 26-11-20 | 09:42
▼ 4 antwoorden verborgen

He getsie weer zo'n verwarde man.

Godmiljaar | 26-11-20 | 09:05

Baudet had bekende ideeën maar niemand durfde die, zins Pim, uit te spreken. Die ideeën sloegen aan, de partij groeide. Met de groei van de partij groeide ook het al volumineuze ego van Baudet. Maandenlang was hij "elders doende". Zijn afwezigheid viel op. Onder zijn leiding en, het kan niet anders, met zijn medeweten of in ieder geval onder zijn verantwoordelijkheid, kon het gebeuren dat rechtse krachten nieuwe punten agendeerden: antisemitisme, homofobie en andere ongewenste thema's. De fout van Baudet is dat hij, toen hij eenmaal die signalen opving, niet en niet snel genoeg reageerde, actie nam. Daarmee staat vast dat hij niet de leider is die we zoeken; hij bralt leuk, maar blijft hangen in zijn droomwereld. Zijn onevenwichtige gedrag na de recente onthullingen biedt ook geen hoop voor de toekomst. Jammer.
Ongeschikt.

langzullenweleven | 26-11-20 | 09:05 | 7

@Barre_de_k | 26-11-20 | 09:15:
Precies! J. den Uijl had ook grote bewondering voor het nazi regiem. Daar maalde niemand om. staat in z'n memoires n.b.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 10:57
▼ 4 antwoorden verborgen

De moeder aller soaps was Peyton Place. Tot afgelopen zaterdag.
Ben nu echter al de tel kwijt qua afleveringen van deze nieuwe serie.

Dubbelepunthoofd | 26-11-20 | 09:04

Waarom deze ruzie via de media? Waarom al dit lekken en het individueel partij kiezen? Waarom niet gewoon opstappen en een nieuwe partij oprichten? Als de Nanninga's, Eerdmansen en Verweijs nu denken, dat ze nog 1 zetel over houden in maart, dan zijn ze te stom om te poepen. Of moest Baudet gewoon kapot, ten koste van alles? En wat zegt dat over hun ambitie en inzet?

HetGewoneNormaal | 26-11-20 | 09:04 | 1

Wat voor communicatiemiddelen denkt Thierry over te hebben? Hij wilde ooit een soort van transparantie en geen achterkamertjes meer, nu heeft de kiezer die gekregen.

Barre_de_k | 26-11-20 | 09:16

Reaguursel: 'Ik geloof niet dat Baudet jodenvervolging op z'n lijstje heeft staan'.

Voor een griezelig groot deel van de FvD'ers lijkt Baudet pas van z'n voetstuk te kunnen vallen wanneer op camera wordt vastgelegd dat hij persoonlijk de gaskraan opendraait. Alhoewel, dan zouden de fanboys waarschijnlijk 'deepfake' roepen...

Ik hoop dat na dit gedonder mensen inzien dat leiders die verafgood worden en die steeds maar weer laten zien dat ze niet kunnen omgaan met kritiek heel gevaarlijk zijn. Die twee zaken zijn namelijk erg moeilijk te rijmen met democratie (daarom heeft de PVV geen leden), vrije pers (daarom laat Trump z'n aanhangers journalisten uitjouwen) en onafhankelijke rechtspraak (daarom installeert Polen een regeringsgezinde tuchtkamer die toezicht moet houden op de rechters).

Diewijfvandielange | 26-11-20 | 09:02 | 7

@Diewijfvandielange | 26-11-20 | 09:27: er is een verschil tussen echte troep op graven zoals bij Thierry, en mensen, omdat je ze niet mag, zwart maken. Dat laatste is bij Trump aan de hand, de man wordt constant weg gezet als racist, homofoob, xenofoob en weet ik het allemaal. De beste man was nooit racist voor hij de politiek in ging, heeft genoeg zwarte mede standers en nu is hij racist? Bij trump is ook overduidleijk geknipt in zijn beweringen, namelijk dat standpunt van fine people on both sides, daar is except the neonazi's and white supermacists who have to be condemd totaly. afgeknipt.. bij Thierry is er niet veel afgeknipt zover we weten.

ikworstelengadouchen | 26-11-20 | 10:40

@ikworstelengadouchen | 26-11-20 | 10:40: Túúrlijk zijn er mensen die Trump zwart maken omdat ze hen niet mogen. En túúrlijk zijn er voorbeelden te vinden van lelijk knip- en plakwerk. Daar gaat het helemaal niet om. Het gaat erom dat Trump en zijn aanhangers doen alsof 'de media' IN ZIJN ALGEMEENHEID EN BIJ ÉLKE AANTIJGING kwaadwillend zijn. En dát is gewoon heel schadelijk gelul.

Diewijfvandielange | 26-11-20 | 10:54

@Diewijfvandielange | 26-11-20 | 10:54: heb je die pipo van CNN zien huilen? CNN en MSNBC zijn kwaadwillend in deze. De Media hier zijn veel voorzichtiger om gegaan met Baudet en ook met Wilders, dan in de VS met Trump.

ikworstelengadouchen | 26-11-20 | 11:13
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Jans_Hanmaat | 26-11-20 | 09:02

Het kartel wrijft in de handjes. Het ene gestuntel leidt zo lekker af van het andere.
Ook GL met haar moslimzuster, en de SP met de geradicaliseerde zolderkamercommunisten , blijven zo lekker in de luwte.

de visser | 26-11-20 | 09:01

Na het Interview van gisteren avond ben ik bang dat Thierry Baudet zwaar overspannen is. Tijd voor professionele hulp.

ole guapa | 26-11-20 | 09:01

Het zal allemaal wel.. teveel druk en wie weet, teveel lavendel... maar 'domme negers' kan ik toch niet geloven.. en een ieder die zich nu achter nicki's lezing schaart kan toch ook niet anders? hier nu tegenin gaan betekent einde FVD hoofdstuk..

ed.. | 26-11-20 | 09:01

Onnodige bashing op de Sherry Baudet, dit.
Totaal uit zn verband getrokken.
Knoflook-uien soep + Japanse schar als ontbijt nemen nu.
Fak de haters.
Sherry is een pedante lul, maar het is wel mijn lul!
*spugen doet*
Wonen wij weer in de middeleeuwen, met drijvend zinkende heksen enzovoort?

chicago river | 26-11-20 | 09:01 | 6

Mooie uitspraak:"Sherrry is..... mijn lul"!!! Ik vind het pijnlijk om te zien hoe hij echt volledig in de grond getrapt wordt. Half in de grond volstaat ook. Bij sommigen lijkt er een vilein genoegen te zijn om hem te slopen. Nu moet ik zeggen dat ik langzaamaan vind dat Thierry zichzelf eigenlijk ook wel zit te bashen. Waarom brengt hij zichzelf steeds in posities waar hij mensen de kans geeft om hem zo aan te vallen en waarom zegt hij dingen waar mensen hem zo op kunnen grijpen. Het is duidelijk dat niemand zitten te wachten op zijn kant van het verhaal. Zeg liever niets meer, houd de eer aan jezelf. Revenge is a dish best served cold.

Knitty | 26-11-20 | 13:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ben niet Team Baudet of Team bestuur maar Team parttijprogramma, is dat er ook?

Knitty | 26-11-20 | 09:01 | 4

hear hear.

tipo | 26-11-20 | 09:32

"Team parttijprogramma" is net zoiets als een non-combattant op het slachtveld.
www.youtube.com/watch?v=w3fA6uAc9dU

Ain't no such thing today boy.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 10:07
▼ 1 antwoord verborgen

Vond Thierry in aanvang een revelatie politieke toneel Den Haag, maar na enige tijd grandmaster in vaag lullen. Enne op wolkenridders zit niemand niet op te wachten ter rechterzijde politieke spectrum zoals dat heet.

william7055 | 26-11-20 | 08:59

Een liefdesrelatie met Eva in 2017 ... Waarschijnlijk een vluggertje in het bezemhok van het partijkantoor.

oldandwise | 26-11-20 | 08:59 | 3

geef 'm eens ongelijk.

Schwanzeleber | 26-11-20 | 09:00

Exit Davide straks. Heeft hij iedereen om zich heen van zich afgestoten.

Knitty | 26-11-20 | 09:29

Ik kan het niet bewijzen, maar volgens mij rommelt het binnen de FvD.
Noem het instinct.

Koekje-dr-bij? | 26-11-20 | 08:58 | 1

Ja, ik hoop voor hun dat het goed blijft gaan tot de verkiezingen. Zou lullig zijn dat de bom barst net voordat ze meer zetels zouden krijgen.

Grote Smurf | 26-11-20 | 09:11

Als Baudet het met Eva gedaan heeft, heeft Lubach dat dan ook gedaan? Of was dat een andere van Thierry?

Hadena | 26-11-20 | 08:58

Qua vrouwen heeft hij iig wel smaak!!

Snaajoe | 26-11-20 | 08:58 | 2

Heeft zich verkeken met Nanninga.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 09:00

Afgaande op het resultaat, zou het niets uitmaken als FVD en PVV nooit bestaan zouden hebben. De vreemde situatie is inmiddels zelfs ontstaan dat traditionele bestuurderspartijen juist legitimiteit ontlenen aan populistische partijen, terwijl de kiezers van die laatste het er juist om te doen was die te ondermijnen (en indirect ook die van de EU). Onder het huidige geopolitieke gesternte, met een buitensporige migratie influx, stagnerende integratie, om zich heen grijpende criminaliteit en corruptie en een politiek-bestuurlijk systeem en rechtssysteem die daar niet tegen opgewassen zijn, zal de wal het schip uiteindelijk keren. Los van kwaliteit, politieke richting en het zeteltal van oppositiepartijen. We zien het in Frankrijk al langzaam beginnen.

Schulzie | 26-11-20 | 08:57

Verdraaid zeg. Eva als Baudet's matras. Dat is wel een eye-opener. Had die dekselse graaf van dat zakenbladje toch gelijk over haar!

Zwiebelsuppe | 26-11-20 | 08:57 | 2

Sandertje was geweaun jelly. Die sneer van Eva op het eind was juist haar hoogtepunt van haar carriere.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 08:58

Dat wordt blanco voor mij 17 Maart.

Pieter_Auper | 26-11-20 | 08:57 | 8

@Koekje-dr-bij? | 26-11-20 | 09:04:
Ze tellen wel mee bij de opkomst waar uiteindelijk een restzetel wordt verdeeld. Meestal gaat dat naar het partijkartel. Maar leuk dat je idd open riool twatter's censuur aanhaalt ja.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 09:16

De grootste partij maakt statistisch gezien het meeste kans op een restzetel, aangezien het aantal stemmen per zetel daar simpelweg het hoogste ligt.

Oftewel, in het huidige politieke landschap pakt de VVD het meeste restzetels in vrijwel elk scenario.

Maar dit is een gegeven, een blanco stem heeft daar verder geen enkele invloed op.

Inferi0r | 26-11-20 | 10:49
▼ 5 antwoorden verborgen

FvD = Baudet. Laat hem lekker met z'n nieuwe complotwappies onder die naam verder gaan. Je kan ze beter out in the open hebben waar je ze goed in de gaten kunt blijven houden. En laat dan de zogenaamd wel fatsoenlijke en niet geesteszieke fvd'ers weer een nieuw clubje oprichten. Hoera voor versplintering.
Oow en toch wel kleine high fiiiiive voor Terry als hij Eva aangeduwd heeft. Hij had daarna gewoon al met alles moeten kappen. Iets met stoppen op je hoogtepunt ofzo.

Quantum Suicide | 26-11-20 | 08:57

Heeft iemand een lijntje met Hiddema die kan wederhoren of wat Thierry gister bij Beau zei klopt?

Thierry zei dat er tussen hem en Hiddema niets stuk is. Als Hiddema dat bevestigd ben ik geneigt andere uitingen ook meer te geloven.

frickY | 26-11-20 | 08:56 | 2

De Hiddemeister heeft al gezegd dat hij niet opgestapt is, om zich te distantieeren van Baudet.

Dat betekent simpelweg dat Theo niet denkt dat Baudet een anti-semiet is op wat voor serieus niveau dan ook.

Als Baudet inderdaad voor systematische discriminatie van joden zou zijn, dan had Theo daar echt wel afstand van genomen.

Dit is een combinatie van larie en uit verband gerukte quotes. Het zal best dat Baudet af en toe merkwaardige dingen zegt. Het is een academicus van oorsprong. Die lui zijn wat maf en wereldvreemd.

Verder zal het niet gaan.

Als Baudet inderdaad klaarstond met een dienstregeling om de treinen naar het Oosten weer op te starten, waarom wachtte iedereen dan totdat het aantal zetels in de peilingen *omlaag* ging, voordat men de pers op zocht?

Er was maar 1 ding aan de hand:
De peilingen verslechterden. Daarvan kreeg Baudet de schuld, terecht of onterecht. En al diegenen in de FvD die zich eerder zeker waanden van een zetetje of een baantje, zagen dat in rook opgaan. Die meelifters begonnen ineens uit te kijken naar een andere leider: iemand anders die hun boterham velig kon stellen.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 09:23

Lijntjes genoeg volgens mij
Daar zorgt Mo wel voor

laurentius | 26-11-20 | 10:49

GS lijkt net een nieuwsuur uitzending met alle verontwaardiging die de journalisten over hun onderwerp hebben.

Blasfemie | 26-11-20 | 08:56

Maar, maar, maar, Eva heeft toch al heel lang dat vriendje van Front National? Zou ze dan zijn vreemdgegaan met die lavendel nipper? Raar verhaal.

herstelkous | 26-11-20 | 08:56 | 1

Baudet was niet extreem rechts genoeg voor haar?

Merkwaardeloos | 26-11-20 | 09:02

Zonder Baudet is fvd op sterven na dood. De PVV kan zomaar de grootste worden. Zet hem op Geert.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 08:56 | 7

Als de VVD niet bestond ja.

snakedogman | 26-11-20 | 09:38

@mlmn | 26-11-20 | 09:04:
"Een partij op rechts kan alleen groot worden als het ook kiezers wegsnoept van CDA en VVD."

Dit simpele feit kunnen mensen en partijen rechts van de VVD maar niet begrijpen blijkbaar. Alsof je ooit de grootste partij gaat worden met radicale Q-Anon complottheorieën.
Speel nou eens gewoon het politieke spel mee op een normale manier, hoe kut dat ook is soms.

snakedogman | 26-11-20 | 09:42

@mlmn | 26-11-20 | 09:04: Hij is wel mooi de enige die de huidige toestanden heeft zien aankomen en blijft aanstippen .Dat is mij toch ook wat waard en verder ... BOSMA stemmen.

Koning BongoBongo | 26-11-20 | 10:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Coke maakt meer kapot dan je lief is

laurentius | 26-11-20 | 08:55

Baudet maakt voortgang in de rouwverwerking. Na Denial en Anger is hij inmiddels aangeland bij Bargaining. Nu nog een dagje Depression morgen en dan hebben we het weekend Acceptance. Dan leest Geenstijl hopelijk ook weer wat leuker want al die FvD topics vervelen stierlijk.

Dr. Ka wo lo | 26-11-20 | 08:55

De tranen van Thierry:

Analyse 2134: Dhr. Baudet wil de regie houden, wat je hem niet kwalijk kan nemen. Want deze regie is hem jarenlang ook opgelegd door de partij. Zijn voorstel, mits hij zich ook had teruggetrokken uit het publieke debat, was prima geweest. Maar dan heb je een mediator nodig, Iemand die genoeg ballen heeft om de media te woord te staan. Hier had Wiegel een rol kunnen spelen. Nu word er gevochten om de regie en de macht. Terwijl er niks meer te winnen is.

Naall | 26-11-20 | 08:54

Even los van Boudé. Voor degenen die nu heel opportuun de lavendel caesar een dolkstoot in de rug verkopen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het voor je gaan zien de komende maanden. En hoeveel zetels jullie denken te gaan halen.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 08:54 | 1

De naam/titel caesar is vele malen te groot voor dit rare menneke.
Hij kwam, hij deed raar en verloor, oftewel: veni, vidi, foetsie.

Usumani | 26-11-20 | 09:11

He jongens van de redactie, dat Baudet het met Eva gedaan heeft, was echt wel een breaking news item waard geweest.

UpdateAvailable | 26-11-20 | 08:54 | 2

Maar was het vrijwillig?

laurentius | 26-11-20 | 08:56

Het is hier toch geen 'hart voor NL? Of wel?

Rest In Privacy | 26-11-20 | 11:11

Heeft ie Eva gedaan ? Daar zal Davide niet vrolijk van worden. Wat is het toch een ondeugende schuinsmarcheerder.

Motleycrew | 26-11-20 | 08:54 | 1

Op de vleugel waarschijnlijk

laurentius | 26-11-20 | 08:58

Is wel zuur voor die Eva als na al dat gekakel over meer zijn dan een mooi hoofd blijkt dat ze zich omhoog heeft gewipt.

2017, hoe oud was ze toen uberhaupt? Ze ziet er nu al uit als een kind.

ZureKoek | 26-11-20 | 08:52 | 3

21. Om met Gijp te spreken: “lekker man!”.

_pacman_ | 26-11-20 | 08:55

21

UpdateAvailable | 26-11-20 | 08:55

De schrijf dame aan tafel bij WNL maakt de juiste opmerkingen.
Hoe kan het dat dit alles zo escaleert.

Het antwoord is niet moeilijk, Baudet is een arrogante eigenwijze flapdrol die zich door niets en niemand laat corrigeren.

Vroeg of laat loop je dan een keer tegen je grenzen op,

der_feldwebel | 26-11-20 | 08:51 | 4

Wat grappig dat Baudet de schuld krijgt van wat Nanninga in gang zet.

Waarom niet gewoon bij de bron beginnen?

Rest In Privacy | 26-11-20 | 08:55

@HP-premium | 26-11-20 | 08:55:
Nanninga heeft niets in gang gezet, ze is hooguit de kathalysator van een proces wat intern al een hele tijd speelt.

ik vermoed (ben geen insider) dat er al heel erg lang op Thierry wordt ingepraat om zijn handel en wandel in lijn te brengen met wat van een fatsoenlijk politicus in dit land mag worden verwacht. Als dat dan op de stille manier niet werkt, en de partij leidt ernstig schade, dan maar een hint met de voorhamer geven, meestal werkt dat een stuk beter bij figuren met een Napoleon complex.

der_feldwebel | 26-11-20 | 09:02

@der_feldwebel | 26-11-20 | 09:02:
De partij deed het wat minder in de peilingen. Toen werden steeds meer meelifters nerveus want zo bleef er geen baantje voor hen over.

Daarom moest het mes in de rug.

Wat Baudet ook riep aan merkwaardige dingen, dat was allemaal geen probleem toen ze op +20 zetels stonden.

Nanninga zette dit hele circus in gang. En ze wist dat het broeide, dus dat haar aanval op Twitter navolging zou krijgen van allerlei derde garnituur sujetten bij FvD.

Ennuh... in welk parallel universum "werkt het een stuk beter" wat Nanninga gedaan heeft?
De partij is geklapt.
De leden worden buitenspel gezet. Die zullen stemmen, of voor dat partij leiderschap, of met hun voeten - met hun opzeggingen.
De kiezer stemt hier niet op. Electoraal is het over.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 09:51
▼ 1 antwoord verborgen

Nu met de trollerij en de vermeende uitspraken die door Nicky zijn geopenbaard begint het wel degelijk op karaktermoord te lijken.

Het is aannemelijk dat de waarheid vertekend raakt in al dit geweld.

Schwanzeleber | 26-11-20 | 08:51

Ik heb medelijden met Thierry ondanks al zijn domme fouten.

Patje | 26-11-20 | 08:50 | 2

Ik ook

JanAmsterdamEnzo | 26-11-20 | 08:55

Absoluut.

knutsel_ | 26-11-20 | 09:12

Kolere waar is ie mee bezig man?!
Zit ie één of andere bad trip ofzo? Zit mij een partij te raaskallen…

boerenvla | 26-11-20 | 08:48 | 1

Gisteravond laat bij Beau vanmorgen vroeg naar de NPO. Denk dat de beste man amper of niet geslapen heeft. Vind het nog knap dat hij in die programma's verschijnt terwijl op papier zo'n beetje de hele wereld tegen je is.

D.Onderop | 26-11-20 | 08:52

Enorme ophef ook in de SP.
De leiding van de SP wil hun Communistische jeugdleider eruit gooien.
Want, zo zeggen ze: de SP is Socialistisch en niet Communistisch.
Waarom noemden de Russische Communisten hun paradijs: Unie van Socialistische Sovjet Republieken?

Bolder | 26-11-20 | 08:47 | 7

Die eeuwige drogredenen

JanAmsterdamEnzo | 26-11-20 | 08:57

@langzullenweleven | 26-11-20 | 08:49: de socialisten geloven zelf dat die grens een onoverbrugbare ideologische kloof is.
De praktijk blijkt anders, gelukkig.

Bolder | 26-11-20 | 08:58

@_pacman_ | 26-11-20 | 08:53: daarom noemen de Communisten zich nu ook anders: Groen Links of nog mooier: Neo-Liberaal

Bolder | 26-11-20 | 09:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Goh dat is wel de ultieme godwin van Terry, "ja, maar wij hebben geneukt, dus...." Terry, jongen, ga lekker op vakantie, neem een hap lavendel en stop met wrijven in de vlek. Exit.

De_Gemarginaliseerde | 26-11-20 | 08:46 | 1

Ik snap het wel, ik zou er ook mee gaan pochen.

Graaf_van_Hogendorp | 26-11-20 | 08:50

Die Bosma is eigenlijk al jaren heel goed bezig.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 08:45 | 5

Dat kun je wel zeggen. Qua vorm zeker met afstand de beste oppositievoerder die Nederland de laatste 40 jaar heeft gehad.
Wordt in de media totaal genegeerd, dat zegt eigenlijk al genoeg over zijn kwaliteiten.

jemagookniksmeer | 26-11-20 | 09:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Eva gaat mee met het anti-Thierry kamp, dus ik weet wie ik moet geloven.

Diddykong92 | 26-11-20 | 08:45

Ah hij heeft Eva dus flink genomen.
Toch nog kudo's

fubarmf | 26-11-20 | 08:44 | 1

Een hoop mannen en zelfs vrouwen lopen met nodige jalousie in de rondte.

netniet | 26-11-20 | 08:45

Belangrijkste nieuws voor mij is dat Baudet blijkbaar Eva V. heeft gedaan. Kudo’s, maar was dit dan niet een klassiek gevalletje omhoog neuken van de lekkerste politica ooit? Ze zijn ook allemaal hetzelfde.

_pacman_ | 26-11-20 | 08:43 | 6

Het toont dan wel weer aan dat Baudet uitermate fatsoenlijk kan scheiden.

netniet | 26-11-20 | 08:48

Eva heeft Baudet gedaan. Niet liegen.

impy | 26-11-20 | 08:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Tja wanneer hier op Geenstijl dezelfde standpunten ingenomen worden als bij de NPO-wappies, dan krab je toch even op je hoofd van verbazing.
Ik een anti FvD'er want ik heb ze vanaf dag één de handrem op de PVV genoemd, het FvD als een middel vanuit de denktank van de VVD, teneinde leden bij Geert Wilders weg te roven. Mede door uitspraken van Mark Rutte zelf, die zich liet ontvallen, dat hij doorging de PVV te decimeren en wel toen de heer Geert Wilders zei te stoppen met gedogen, daar wat er bekokstoofd werd Hij de heer Geert Wilders niet de Nederlandse bevolking aan wou doen. Vanaf die dag sprak Mark Rutte een soor fatwa over Geert Wilders uit en dreigde hem en zijn partij te Decimeren. Toen dan ook via een ras VVD'er Otten een partij opgericht werd, een soort nette PVV koste dat gelijk de PVV bijna de helft van de stemmen, die anders op de PVV zouden woden uitgebracht. Mark Rutte & Co dachten "Bestemming Bereikt". Ik zag dus het FvD als handrem op de PVV en vergelijkingen met wat de ras pvda'er Jan Nagel deed, partijtjes met een praalhans oprichten teneinde stemmen bij de PVV en andere concurenten weg te halen. Jan Nagel deed dat zo goed, dat er een Pim Fortuyn opstond en ja dat konden ze niet hebben, de machtverslaafden achter de schermen en Jan Nagel kreeg opdracht Pim Fortuyn uit die leefbaarpartij te zetten. Jan Nagel scheurde van binnenuit de partij uiteen en Pim Fortuyn werd, dachten ze op een zijspoor gezet. Toen Pim Fortuyn doorhad wat er gebeurd was ging hij solo verder en zou supergroot geworden zijn en dat konden de machtverslaafden achter de schermen niet hebben en huurden VVDgraaf in, mijn visie. Rust in Vrede Pim.
Genoeg over mijn idee, dat het FvD dus een handrem op de PVV is.
Wel vond ik wat daar gebeurde zo erg, dat ik nu schrik van wat er aan de hand is met het kapotmaken van een man als Thierry Baudet, ik zie allerlei mechanismes die erg naar de aanpak van Pim Fortuyn ruiken, zoniet hetzelfde zijn.
Ik zie de enorme Hetze 24/7 weer in de npo-linksche-kanalen, ik zie hier op Geen Stijl de ene na de andere aanval verschijnen en zonder wederhoor, nee Otten zegt iets en hoppa het wordt gebruikt, Annabel zegt iets en hoppa het wordt gebruikt en Nicky en Eerddinges roepen iets en hoppa andere sloten op de deur want Thierry Baudet moet kennelijk, ja wat eigenlijk.
Willen al die aanvallers ook hier, dat er weer een gek ten tonele verschijnt en hun "politieke Fatwa's" over Thierry Baudet ten uitvoer gaat brengen.
Hebben wij en ik ben geen vriend van het Fvd dan helemaal niets geleerd, zie ik dan als enige dat er weer krachten aan het werk zijn, van onder water uit het zicht, die beginnen met hun Godwinnen en de druk op karaktermoord steeds meer opvoeren?
Ik kijk hier op "mijn" Geen Stijl en mijn mond valt open en dan denk ik, waarom wordt er niet met bijvoorbeeld het Toonbeeld van gerechtigheid en eerlijkheid de enige en only Theo Hiddema gesproken.?? Waarom wordt Theo Hiddema niet naar Zijn mening gevraagd, want alleen de mening van Theo Hiddema (schandalig, dat die man niet bij de PVV betrokken kan worden), alleen de mening van Theo Hiddema dus kan mij overhalen er iets anders van te vinden, dan het spel van karaktermoord op Thierry Baudet vanuit de meest vreemde hoeken. Je zou het bijna allemaal gaan geloven, maar dan zie je hoe zelfs Beau hem Thierry niet eens duidelijk antwoordt laat geven, nee hem elke keer afkapt, wanneer Baudet iets zegt hetgeen in zijn voordeel is of lijkt te zijn.
Wat ik zie is de verbazing bij die man, bij Thierry Baudet, nu alles en iedereen, die eerst zijn kont kusten hem nu een dolk in zijn rug steken en Thierry Baudet zei dit ook zo te voelen als "Et tu Brute", de laatste woorden van ........
Nee voor ik als niet FvD volgeling in deze politieke oorlog mijn mening wijzig, wil ik toch eerst uitgebreid Theo Hiddema aan het woord hebben, want die man werkte 24/7 met Thierry Baudet samen en als Hiddema niets gemerkt heeft dan is hetzelfde als wat tegen Pim Fortuyn gebeurde weer aan de gang en wordt er politieke karaktermoord gepleegd, daar het FvD sommigen voor de Voeten begint te lopen. Thierry Baudet moet vanaf nu eigenlijk al beveiliging hebben vind ik. Hee horen jullie dat, de mensen die verantwoordelijk zouden moeten zijn voor de beveiliging van politici, beveilig die man Godverdomze.
Ziet dan niemand wat er Godverdomze zomaar weer kan gebeuren en nu zijn er meer AK-47 in "Ons Nederland" dan ooit, beveilig die man en laat Theo Hiddema eens aan jullie Geenstijl Bar zitten aub. Schiet op van Rossem nodig Theo Hiddema uit en alles zal uitgelegd kunnen worden.
Hoppa, ik ben ff buiten adem.

Theo-Pim-Riv | 26-11-20 | 08:41 | 13

Top reactie.

de honden blaffen... | 26-11-20 | 10:38

Precies dit. Het is Fortuyn all over again. Ik hoop voor Thierry op een ander einde ..

GuusHetSchaapje | 26-11-20 | 10:54

@MickeyGouda | 26-11-20 | 08:52: Eens want de Rots van Gibraltar mogen ze subiet van mij de Moeder van Gibraltar noemen, want zo zie ik al die echte Moeders.

Theo-Pim-Riv | 26-11-20 | 11:50
▼ 10 antwoorden verborgen

He heerlijk! Forum voor Democratie, weer een partij die na de volgende verkiezing van het toneel verdwijnt. Welke wordt de volgende LTB (Lijst Thierry Baudet) op z'n minst kan je daar moeilijk uitgegooid worden als de partij je de naam heeft ;-)

gjna | 26-11-20 | 08:41

Ben nooit Baudet / FvD aanhanger of stemmer geweest maar dit mes in je rug gekronkel gaat aardig op de nacht van Fortuyn lijken. En de media, ook deze site, werken er wederom gaarne aan mee. Onafhankelijke en eerlijke media bestaan bijna niet.
#trialbymedia

D.Onderop | 26-11-20 | 08:41 | 6

Het messen steken zit in het Nederlandse karakter. Ook in het bedrijfsleven acteren mensen zich zo als in een crisis ook aan hun geloofwaardigheid en dus salaris wordt gezaagd. OM dan gewetenloos een mes in iemand zijn strot te duwen kost dan geen enkele moeite.

Zelf kots ik op dergelijke werkwijze. Strijdt met open vizier en als een echte man. Ik ben geen fan van Tjer met zijn uilen gelul, maar wat hem nu overkomt is ronduit NSB gedrag uit de dieptse krochten van de godwin archieven

vokfeez | 26-11-20 | 08:57

@IJzer Oxide | 26-11-20 | 08:54: Weet je wel waar de nacht van Fortuyn op gebaseerd is ?

D.Onderop | 26-11-20 | 08:58

Denk niet dat jij snapt wat trial by media echt betekent Dirk. 90% van deze informatie komt direct uit de mond van Baudet of een van partijgenoten die hij notabene zelf heeft aangesteld. Letterlijke quotes.

Zoek nog even op wat trial by media betekent anders.

Inferi0r | 26-11-20 | 09:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Gooooooodmorning reactors,
Aangezien geen feestdagen, geen skieen, geen vuurwerk,
Wat een verademing na Covid-19
Can't go to entertainment, get entertainment to you.
Soon on youre tv-set "Thierry Baudet and the revenge of the partysnatchers"

ptrck | 26-11-20 | 08:39 | 3

Geen skieen? Ik ga gewoon hoor.

penis-aqua-rosA | 26-11-20 | 08:40

Fijn voor je. Gezond heen en kuchend terug om bij ons Corona golf III op te starten? Dank alvast.

Lorejas | 26-11-20 | 08:58

Zo ff pochen dat ie Eva gedaan heeft.
Wat.. Een.. Meltdown!

haddem | 26-11-20 | 08:38 | 3

Wat een held, haha, Eva Vlaardingerbroekjeuit

Ragnar_Lodbrok | 26-11-20 | 08:44

Paniek, om zich heen slaan. Die documentaire van vier minuten in de bunker komt dicht bij de waarheid.

BrutusBosch | 26-11-20 | 08:45

Geert moet nu snel met een nóg interessanter wijf komen dat ie meedogenloos heeft gedaan anders gaan we allemaal voor Sjerrie.

Breinbrouwsels | 26-11-20 | 09:15

Beste is nu, geef Thierry een zak duiten mee zodat hij eigen partij op kan starten. Geef hem de emaillijst zodat leden die met mee willen met hem mee kunnen gaan. De wettelijke structuur van FVD blijft bestaan en geef de partij een nieuwe naam.
Thierry mag vervolgens doen wat hij wil, wij onze partij terug.

Dat is nog het beste wat hier uit kan komen denk ik.

mlmn | 26-11-20 | 08:38 | 3

"Wij onze partij terug" ? Denk dat er weinig leden overblijven de meesten gaan met Thierry mee. Als de splitsing zal plaatsvinden zal de nieuwe fvd een vvd light worden. De leden van fvd (schat ik zo in) zitten daar niet op te wachten.

JeWeetToch!? | 26-11-20 | 08:42

@JeWeetToch!? | 26-11-20 | 08:42:
Misschien hebt u gelijk, zolang het nieuwe gedeelte dan maar 1 zetel haalt en hopelijk een flink deel van de overige bestuurders meegaat dan is dat nog wel te overzien. Het is niet het programma waar het aan ligt.
Dat lijkt mij de gunstigste uitkomst, dan heeft die groep kiezers in ieder geval nog politieke vertegenwoordiging.

mlmn | 26-11-20 | 08:48

Wie is wij? De antisemieten die de holcaust ontkennen en corona een Soros-project vinden? Haloperidol is dan de beste keuze en niet de FvD. Sorry.

tipo | 26-11-20 | 08:54

Genoeg over Baudet. Wat is Annabel een ongelofelijk moedige vrouw gebleken. Als zij deze kar niet had getrokken, was het circus niet gestopt.

Tr0l0l0l | 26-11-20 | 08:36 | 6

Genoeg over Baudet. Wat is Annabel een ongelooflijke machtswellust gebleken. Via Baudet de politiek in wetende welke ideeën de beste man had en vervolgens diezelfde man er uit willen gooien. Ongehoord smerig en vies.

JeWeetToch!? | 26-11-20 | 08:45

Als Geert nu vertelt dat ie Annabel heeft gedaan heeft ie gewonnen...

Breinbrouwsels | 26-11-20 | 09:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik snap het gvd niet waarom iedereen altijd overal een complot inziet.. Alsof dat de enige manier is waarop het allemaal een beetje te rijmen is in dat brein van die mensen.

De simpelste verklaring is altijd nog gewoon totale imcompetentie vanuit de overheid, het is niet dat de overheid nu overloopt van kundig handelen. Zelfs al zou de overheid een complot willen uitvoeren dan is de kans dat het ze lukt buiten gewoon klein. Noem mij drie overheidsregelingen waarvan je nu echt zegt, die lopen echt goed..

En het nadeel van al die complotwappies is dat mensen met echte nuchtere kritiek, of het nu gaat om corona of wat anders, het haast onmogelijk wordt gemaakt om serieus genomen te worden...

mlmn | 26-11-20 | 08:35 | 2

Komt door de media die zo makkelijk de waarheid verdraaid en vervangt door hun vele narratieven. Dat maakt alle waarheid zover die bestaat vloeibaar.
Om een piepklein voorbeeldje te geven hoe een narratief de waarheid vervangt, een artikel op het Engelse Unherd over hoe de New York Times over Engeland schrijft (The New York Times Bizarre Campain Against Brittain).
unherd.com/2020/01/what-has-the-new-y...

Dit is dus gewoon ook een complot theorie, wat de NYT hier doet.

me,myself and IK | 26-11-20 | 08:55

Kan iemand mij het volgende helpen begrijpen.

Het probleem was dat Thierry zich niet hard genoeg zou uitspreken tegen Freek Jansen en de nazi-taferelen bij de JFvD. Daar begon het afgelopen weekend mee. Daar was Nanninga verbolgen over.

Maar nu enkele dagen is het probleem opeens dat Thierry zelf de nazi is. Niet omdat hij zich niet hard uitspreekt, maar omdat hij zelf allerlei ideeën en menignen zou hebben. Waarom waren die afgelopen weekend nog geen probleem?

Het begint aan te voelen alsof de meeste niet zozeer problemen hebben met Thierry's ideeën. Maar dat deze nu, middels het niet hard uitspreken, naar buiten zijn gekomen.
Men vond het tot gisteren prima samen met hem op een kieslijst te staan, samen met hem te vergaderen. Maar opeens is hij het kwade zelf, op basis van uitspraken van maanden tot jaren geleden.

Hoe dan.

frickY | 26-11-20 | 08:34 | 6

Dit is de Twitter-generatie. Disputen verlopen middels kretologie die snoeihard en continu over en weer gaat, zonder dat men voldoende tijd neemt voor diepere reflectie.

MickeyGouda | 26-11-20 | 08:43

Nee het probleem is dat sjerry die gedachtegoed aanhangt

JanAmsterdamEnzo | 26-11-20 | 08:43

Een geval van: je kleineert ze, je onderdrukt ze, intimideert ze en manipuleert ze en ineens, zomaar uit het niets, keren ze zich allemaal tegen je.

Wat ik lees was Baudet nogal een dictator en nu ziet iedereen dat zijn macht is uitgespeeld. Oftewel, er hangt een Plakkaat van Verlatinghe op zijn voordeur.

Sqbar | 26-11-20 | 08:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Baudet is het FVD. De mensen om hem heen hebben hun carriere daaraan te danken. Is er nou niemand die tegen die man zegt neem rust en laat je behandelen? De ophef over die appjes is hypocriet, dat gekoketeer met bruin is niet nieuw. Het is net een echte politieke partij, een hoop opportunisten.

wimdebok | 26-11-20 | 08:34

Het draait bij Thierry Baudet dan ook alleen om Thierry Baudet. Eindelijk worden mensen wakker.

Ardbeg | 26-11-20 | 08:34

Baudet houd FvD, de rest kan bij GeenPeil terecht. Komt partijvoorzitter Bart volgend jaar waarschijnlijk toch nog in de Tweede Kamer terecht zoals hij altijd al wilde.
Doel bereikt.

2voor12 | 26-11-20 | 08:34 | 4

En opnieuw een favo uit de lijst geschrapt. Alle blinde straathonden gaan eruit.

Normpje | 26-11-20 | 09:22

@Normpje | 26-11-20 | 09:22:
Ik ben absoluut geen Baudet aanhanger, vond het altijd al een blaaskaak met steeds vaker foute mensen om hem heen.
Laat hem zijn eigen mensen dan maar houden in een eigen partij, weet je tenminste openlijk waar je op stemt.
Dit gaat me over het opportunisme van zijn tegenstanders die persoonlijke vetes aan het uitvechten zijn en nu hun kans grijpen.

2voor12 | 26-11-20 | 09:42

@2voor12 | 26-11-20 | 09:42: Bart wil niet in de Kamer. Het is ook geen rancune. Maar Baudet heeft eerst GP stiekem verlaten en partij begonnen. GS schreef niks verkeerd. Toen het mis begon te gaan klaagde hij over GS. Nu, een half jaar later, het echt mis is met de man schrijft GS wat er allemaal gebeurd bij die geweldige, intelligente stemmentrekker die levensgevaarlijk bezig is. En dan willen wij álles weten toch? Ook als het een keer geen linkse partij is.

Normpje | 26-11-20 | 09:50
▼ 1 antwoord verborgen

"TB radicaliseert", radicaliseren, van (lat. radix=wortel) geworteld raken. Niks mis mee dus. Heisa rond antisemitisme TB, FvD , partij aan de grond. Wilders' PVV anti Islam, mag zijn gang gaan.

Sendis | 26-11-20 | 08:32 | 2

Niemand is anti-islam. Iedereen is anti terreur door islamisten en mag dat zeggen.
Joodse terreur........ dagelijkse kost toch? Of niet? Nee!

langzullenweleven | 26-11-20 | 08:55

@langzullenweleven | 26-11-20 | 08:55: U snapt het niet. Ik zou het u graag willen uitleggen, maar dan heeft Joris het weggehaald voordat u ook maar één lettergreep hebt kunnen lezen.

Sendis | 26-11-20 | 09:14

Ruttes geheime satelliet telefoon met state-of-the-art crypto bevelling rinkelt. "Hi Mark, you wanted to speak with me?". "Yes, mister M, I don't know how the Mossad pulled this off, but thanks again! I will also never forget that stunt with that Turkish minister. Hahaha". "Sorry Mark, we deny any involvement in those two brilliant feats of dark ops. hahaha"

BASinnic | 26-11-20 | 08:31

mooi, eindelijk weten we hoe het in Den Haag echt gaat. Lijkt me prima om als volk eens allemaal op Therry te stemmen. 100%. Wat zal de rest janken. Kunnen we de rest van de bende terugpakken.
Hier in een notedop het probleem, verdeel en heers. NL is zo versnipperd, het kartel wint altijd en overal.
Geert is al lang uitgespeeld, dat weet hij want hij straalt dat ook uit. Kansloos.
We gaan gewoon nog decennia verder op de ingeslagen weg van list bedrog leugens en corruptie.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 08:31 | 1

Ja allemaal, 100%! Want eigenlijk wil iedereen wel op Baudet stemmen, maar dan stemmen ze tóch weer per ongeluk op de rest.. En dan zit iedereen weer met dat kartel, waar niemand voor gekozen heeft. Want zo werkt dat.

haddem | 26-11-20 | 08:33

Hallo Geen Stijl.
Er is meer in de wereld loos dan Baudet!!

Harrie7949 | 26-11-20 | 08:29 | 6

@Harrie7949 | 26-11-20 | 08:46: Zoals? Als GS 'roert waar het stinkt' bij een linkse partij worden er ook rustig achter elkaar topcis geplempt.

StiekemeBunzing | 26-11-20 | 08:49

Toch is het zelfs op npo/nos het openings-item.

Jos Tiebent | 26-11-20 | 09:10

@Harrie7949 | 26-11-20 | 08:46: Hé Pipo, bel je de huis aan huis bode ook als ze teveel reclame maken voor de plaatselijke groenteboer? Bemoei je er niet mee en koop anders een kroontje. Heb je iets meer rechten om je bakkes open te trekken. Windbuil.

Normpje | 26-11-20 | 09:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Thierry gaat een ID21 je, doen, ... lang lang geleden was er de Volksunie, door een chisma tussen links en rechts ontstond er ID21 en NVA ...

Lt-Kol Kilgore | 26-11-20 | 08:29 | 1

Ik zou het een goed idee vinden, maar het stinkt echt teveel al. Enige die dit zou kunnen is Hiddema.

Naall | 26-11-20 | 08:34

In mijn hoofd speelt 'Come Undone' van Robbie Williams op repeat. Narcist of niet, zoals ik hem zie zitten bij WNL maakt Thierry in ieder geval de indruk van iemand die is geraakt tot in zijn kern. Mijn conclusie: in de hedendaagse politiek is alles ego, eigen gewin, geheime agenda's en vieze spelletjes. De kiezer blijft met lege handen achter, steeds weer. Linksom of rechtsom wordt hij - om het maar eens grof te zeggen - genaaid.

MickeyGouda | 26-11-20 | 08:28 | 3

@Piet Karbiet | 26-11-20 | 08:33:
'We met with a goodbye kiss' is een bijzonder treffend retrospectief in dezen!

MickeyGouda | 26-11-20 | 08:37

Mickey, Precies zo gaat het in de buitenwereld.

gato | 26-11-20 | 09:45

Als het ook door andere bevestigd wordt, en ook nog eens niet de minste maar door mensen die ik (relatief) vertrouw (eerdmans) of waarvan ik nooit zou verwachten dat ze tegen Baudet zouden zijn (Eva) lijkt het mij toch wel duidelijk dat wat Baudet heeft gedaan echt is gebeurd, wat nog steeds moeilijk te bevatten is maar wel duidelijk maakt dat Baudet gewoon niet meer kan.

tuttifrutti25 | 26-11-20 | 08:28 | 4

Wat ik lees is dat Eerdmans bevestigd wat er in Tiel zou zijn gezegd.

Maar die brief van Nikki van gister over dat avondje uit met de lijst-top10 was niet in Tiel.

frickY | 26-11-20 | 08:38

@frickY | 26-11-20 | 08:38: Amai, dan heeft hij het meerdere keren gezegd, of iemand anders lult uit zijn of haar nek

Knitty | 26-11-20 | 08:47

Eens, volledig vleugellam geschoten. Al dan niet door zichzelf.

Knitty | 26-11-20 | 08:48
▼ 1 antwoord verborgen

Eigenlijk zou Thierry perfect bij de VVD passen!

Arrogant, maling hebben aan de democratie, en alleen uit op een lekker betalend baantje!

Drunken_Pumpkins | 26-11-20 | 08:26 | 2

Het is juist Baudet die voorstelde de leiderschap per verkiezing te regelen.

Op welke manier heeft Baudet maling aan de democratie?
Het moge duidelijk zijn dat juist het bestuur de ondemocratische weg kiest door dat voorstel te verwerpen.

Het bestuur van het Forum voor Democratie verwerpt democratie als proces om hun leider te kiezen, want dat is "in strijd met de statuten".

Humor om te lachen.
Die ronduit lachwekkende houding is noodzakelijk, want de leden zouden Baudet terug kiezen als partij leider. Weet het bestuur ook.

Nogmaals:
Wie heeft er nou maling aan democratie?

Rest In Privacy | 26-11-20 | 08:32

Weet je wie destijds ook in twee partijen werd gesplitst?

Ad Hominem | 26-11-20 | 08:26 | 1

GroenLinks?

Jos Tiebent | 26-11-20 | 09:09

Ik werd net beroofd op straat en ik vocht terug. Vervolgens ben ik naar de politie gestapt en daar kreeg ik te horen: "Tja sorry, waar twee mensen vechten hebben 2 mensen schuld"

Patje | 26-11-20 | 08:26 | 1

Klinkt als mijn echtscheiding. En je hebt getuigen, video en foto's, "maar daar maakt de rechter geen gebruik van"...
Ik ken het, helaas...

De Droit | 26-11-20 | 09:05

mensen die zichzelf (zgn. uit naam van anderen) complimenteren zijn niet te vertrouwen... TB doet dit keer op keer.

Satria | 26-11-20 | 08:26

Pff het is nog een soap geworden zeg. Baudet is een beetje blauw, en de rest ziet kansen om de poten onder zijn stoel vandaag te zagen.. 4 tegelijk. Het schip over te nemen en Baudet overboord te gooien. "Democratisch besloten".
Wilders heeft dit beter onder controle.

boerk | 26-11-20 | 08:24

Nanninga hoe lang wist jij al dat Thierry een antisemiet is? Of heeft hij dat jaren verborgen kunnen houden voor jou zijn partij? (wat ik niet kan geloven) Mocht de Thierry een antisemiet zijn dan moet iedereen uit de FvD opdonderen uit de politiek.

Patje | 26-11-20 | 08:24 | 3

De tweets van Nanninga over de Joden liegen er trouwens ook niet om. Maar dat wordt natuurlijk gezien als 'grapje'.
twitter.com/percolator_hnj/status/133...
twitter.com/percolator_hnj/status/133...

Lupuslupus | 26-11-20 | 08:32

@Lupuslupus | 26-11-20 | 08:32: Ja, ook Nanninga is uit de gratie. Heerlijke schrijfster, maar met terugwerkende kracht ook zo fout als wat.

Normpje | 26-11-20 | 09:13

@Lupuslupus | 26-11-20 | 08:32: Ik vind Annabel's grapjes leuker dan die van Thierry maar over smaak valt te twisten.

zwellevertje | 26-11-20 | 09:54

Enige heer van stand de afgelopen dagen is natuurlijk dhr Hiddema. Lijkt ook de enige die verder zou kunnen. Zonder schade. Verdomme.

Naall | 26-11-20 | 08:24 | 5

Keurig netjes. Geen moddergooien. Geen achterklap. Niet op zoek naar een plek in de media. Hiddema blijft boven alles verheven.

jochum1980 | 26-11-20 | 10:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Baudet heeft blijkbaar nog veel fans in de panelen, misschien nog genoeg voor 1 zetel?

Diederik_Ezel | 26-11-20 | 08:23 | 1

Omdat er hier misschien nog tien idioten het licht nog steeds niet gezien hebben en op Twitter misschien vijftig man een kamikaze strijd voeren onder de noemer #teamthierry wil dat nog niet zeggen dat hij ook maar in de buurt komt van één zeteltje, dat is waarom ik ook voor een verkiezing door de leden ben, dan zijn de monden van dat soort idioten in één keer gesloten, als ze tenminste niet zo debiel te keer gaan als Trump na dat verkiezings debacle.

zwellevertje | 26-11-20 | 09:53

Ik vind die verontwaardigingbij die andere kneuzen op de lijst wel schattig. Vooral dat onderschrijven. Dus toen niemand het wist, was een antesemitische partijleider wel oke, maar nu het naar buiten komt keren jullie hem snel de rug toe. Wat een ruggengraat! Maar goed, wat verwacht je anders van een partijhopper en iemand die net uit de rechtenfabriek in Leiden is komen rollen.

Die "nieuwe" jongens in de politiek doen altijd schamper over carrierepolitici die nooit een baan hebben gehad, maar zouden ze er heel misschien aan voorbijgaan dat een politieke partij runnen wel alsnog een baan is met verantwoordelijkheden en niet alleen maar loze kreten roepen op Twitter en in je propagandajournaal?

Veel succes met de opsplitsing hoor, ik zie een grote toekomst. Misschien als een soort SGP doorgaan met alleen de echt gehersenspoelde adepten.

ZureKoek | 26-11-20 | 08:23 | 3

Het is toch logisch dat je de politiek leider niet zomaar royeert na zo’n avond. De vraag is ook wanneer die brief is gestuurd.

Vind het wel te prijzen dat ze forum proberen te behouden zonder Thierry. Weglopen en die gek met forum door laten gaan was een veel slechter plan geweest.

Bvdb | 26-11-20 | 08:26

Ik zou direct weggaan bij een partij als de grote leider dit soort dingen roept. Maar goed, de meeste mensen zitten dan ook niet om hun idealen. Zo'n Joost Eerdmans zou zonder blikken of blozen bij Groen Links gaan zitten als ze hem wat zendtijd en salaris beloven.

Dat is ook het probleem van de politiek. Die mensen zijn een soort beroemdheden geworden. Ze moeten het land besturen, als je aandacht en fans wil, moet je lekker een taart gaan bakken op youtube. Politiek trekt nu gestoorde aandachtzoekers als Baudet en Jesse Klaver aan ipv mensen met visie en idealen.

ZureKoek | 26-11-20 | 08:33

Iedereen die z'n bek open durfde te trekken tegen de grote leider werd zonder pardon de tent uit geflikkerd, nogal logisch dat er niet veel naar buiten sijpelde, maar de goede luisteraar had al langer in de gaten dat er iets compleet fout zat binnen die partij.

zwellevertje | 26-11-20 | 09:48

Ik heb niks te eisen, maar wens Thierry Baudet de professionele hulp toe die hij medisch gezien nodig heeft. Hiddema, regel dat alsjeblieft.

tipo | 26-11-20 | 08:22

Oh Eerdmans is ongeloofwaardig! Ik dacht ff dat Thierry zelf ongeloofwaardig is gebleken de laatste tijd. Maar volgens hem is Eerdmans ongeloofwaardig. Dan is dat zo hè.

haddem | 26-11-20 | 08:21

Iedereen vergeet dat de heer Baudet helemaal niks meer heeft als FVD niet meer bestaat of wanneer hij daar geen onderdeel meer van is. Dit is eerder al eens ter sprake gekomen. Dat je je dan vast bijt is begrijpelijk, maar wel intens triest om iemand zo te zien spartelen.

Naall | 26-11-20 | 08:19 | 1

Ik denk ook dat de laatste fanatiekelingen die nu nog een baantje bij Baudet hebben (Bakhir/ van Meijeren en zo) beter er aan doen om hun sporen op social media te wissen, hun linkedin te updaten en zich alvast gaan orienteren op een leven na FVD in plaats van wanhopig #teamthierry te twitteren.

UpdateAvailable | 26-11-20 | 08:20

MSM willen TB nu allemaal maximaal in beeld. Ze hebben door dat ze FVD daar maximaal mee schaden.

dr_heckle-mr_right | 26-11-20 | 08:19 | 1

Thiery zit in iets dat op een psychose lijkt.

tipo | 26-11-20 | 08:23

Waar is zo’n brief nou voor nodig als je een volwassen partij bent? Komt alleen maar gezeur van. Die mevrouw de senator is natuurlijk net zo ongeschikt.

de Voorzittert | 26-11-20 | 08:16 | 3

Ja beter allemaal je bek houden! Help die jongen een beetje!

haddem | 26-11-20 | 08:23

De eervolle aftocht was hem gegund door Verweij. Ze heeft dagenlang haar mond gehouden. Baudet maakte er geen gebruik van maar escaleerde enkel verder in iets dat op een psychose lijkt. Verweij is ook dokter. Ze zal weten wat ze doet.

tipo | 26-11-20 | 08:25

Ik vind het juist alleen maar goed dat ze de partij boven Baudet stelde, wat hij deed kan toch gewoon niet langer.

tuttifrutti25 | 26-11-20 | 08:30

Stop maar gewoon met FvD, Baudet en al die andere vervelio's, het is stuk en we willen de komende tijd geen nieuwe. En zeker niets nieuws uit deze berg met verbrande peop.

Misschien smeulen de (goede) ideeen voort en komt hieruit iets nieuws opbloeien voor de parlementsverkiezingen van 2025. Maar dan wel zonder al deze narcisten, attention whores en heethoofden.

EenManMetEenBanaan | 26-11-20 | 08:15

Als ze gaan splitsen, dan heb ik een probleem. Ik kan maar één keer stemmen. Misschien kan ik een keer stemmen via post en eenmaal via het stembiljet. Ik zoek een Democraat die me dit truckje leert

Dr.Platypus | 26-11-20 | 08:15 | 2

Heb je nog een dode overgrootopa?

haddem | 26-11-20 | 08:22

Mail Biden even...

Wijze uit het Oosten | 26-11-20 | 08:59

Totaal zinloos. Niemand luistert nog naar hem. Het is de dood of de gladiolen nu. Place your bets...

Het zaakje stinkt heel hard. Als hij die uitspraken heeft gedaan, is hij strafbaar en had ik een aangifte van de putschisten verwacht. Andersom ook als het laster is. Het is me een raadsel waarom dat nog niet is gebeurd. Ach ja, de dag is nog jong...

Zwiebelsuppe | 26-11-20 | 08:14

Mijn god, dat is dan het kwaliteitsniveau dat ons in de Eerste Kamer vertegenwoordigt. Opstelletje basisschool niveau 8.

UpdateAvailable | 26-11-20 | 08:14 | 1

Eens. En allemaal hebben ze hun baantje aan Baudet te danken.

Lupuslupus | 26-11-20 | 08:38

Yess, weer een afsplitsing.

Probleem: te weinig partijen in de tweede kamer.
Oplossing: 150 individuele politieke partijen.

Nederland80 | 26-11-20 | 08:13 | 2

Ach ja het maakt ook niet meer uit, we gaan gewoon naar een toekomst vol dure klimaatplannen, meer EU, minder Nederland, meer immigratie, meer geld naar de EU, derde wereldlanden en Zuid-Europa, meer Islam, minder Nederlandse cultuur en tradities en nog veel meer wetten, regeltjes en verboden.

Niemand kan dit tegen houden. En de meerderheid van Nederland staat hier ook gewoon achter zo blijkt.

Patje | 26-11-20 | 08:19

150 parlementsleden op persoonlijke naam gekozen die gezamenlijk kunnen regeren met een meerderheid van stemmen. Hey geen eens zo'n gek idee eigenlijk

Petroselinum crispum | 26-11-20 | 08:27

Ben geen Baudet fan maar die presentatrice van wnl is werkelijk tenenkrommend slecht. Het bléért en bléért maar door maar een zinnige vraag komt er niet uit. Kippenhok daar. Baudet moet gewoon een maandje op vakantie en bij zinnen komen. FvD is over en uit.

NorthStar | 26-11-20 | 08:11 | 2

Dat zouden ze allemaal moeten doen. Maar stuk voor stuk te ijdel.

de Voorzittert | 26-11-20 | 08:17

die meisjes (als ze de 30 naderen moeten ze weg) van WNL zijn allemaal veel te licht voor de journalistiek. Mooi in de camera kaartjes oplezen doen ze

Petroselinum crispum | 26-11-20 | 08:28

Het zeur een berg proces.

Mr_Natural | 26-11-20 | 08:11 | 1

Hij is weer geniaal.

Normpje | 26-11-20 | 09:06

Nu de NPO toch aanstaat wat een prachtig wereldwijd eerbetoon aan Maradona. Drie dagen van nationale rouw in Argentinië, daar weten ze hoe je een held eert.

Patje | 26-11-20 | 08:09 | 1

Hier 3 dagen feest, als Rutte de geest geeft.

pieterS | 26-11-20 | 08:47

Toch teleurstellend! Bijna alles, maar dan verdorie ook alles wat we 'de politiek' verwijten wordt hoe wrang ook door Baudet nu zelf bedreven.

rechtsom | 26-11-20 | 08:09

Is een beetje alsof je uit je eigen band gezet wordt. Is ook pijnlijk.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 08:06 | 5

Steve Jobs die bij Apple geloosd werd.

UpdateAvailable | 26-11-20 | 08:15

Zoals Pink Floyd; Syd Barrett gewoon niet meer ophalen als je naar het concert rijdt.

knutsel_ | 26-11-20 | 08:19

@knutsel_ | 26-11-20 | 08:19: Haha ja. Triest. Maar ze hebben wel heel netjes voor Syd gezorgd tijdens hun verder carrière. Meest bizarre verhaal is natuurlijk dat hij daar 50 kilo te zwaar en zonder wenkbrauwen in de studio stond tijdens Wish You Where Here opnames.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 08:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Zou bijna denken dat GS haar lezers gewoon aan het trollen is met al die Baudet berichten..

Do-na-zi | 26-11-20 | 08:05 | 6

@Herfsttijloos | 26-11-20 | 08:21: In het oude testament staat anders genoeg ongezellige dan onzinnige meuk. Om beide boeken te vergelijken lijkt me niet zinvol.

StiekemeBunzing | 26-11-20 | 08:29

@StiekemeBunzing | 26-11-20 | 08:29:
Als je het niet te serieus neemt is ook het OT prima om eens notie van te nemen. Onze cultuur, onze taal is er mee doordesemd. Daarnaast heb ik een zwak voor archaïsch taalgebruik. :)

Rest In Privacy | 26-11-20 | 08:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Met zoveel geruchten en beweringen moet er ook bewijs zijn…toch?

impy | 26-11-20 | 08:04 | 1

De bronnen liggen voor het oprapen toch? Komt vast nog wel meer aan.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 08:08

het blijft opmerkelijk hoe hij zelf een succesvolle partij opblaast.
Toen de corona net uitbrak stond hij zo goed. Als eerst signaleren dat er wat groots gaande is, dat er harde maatregelen (lockdown) moesten komen.

En dan laat die zich in met allerlei wappies en treed niet hard op tegen nazi's.

Als die gewoon "normaal" was blijven functioneren en zijn partij schoon had gehouden dan stond die nu heel hoog in de peilingen.

fubarmf | 26-11-20 | 08:04 | 1

Je gaat er vanuit dat TB zelf geen wappie is. Dat blijkt wel een beetje anders te liggen...

EenManMetEenBanaan | 26-11-20 | 08:19

nvu.info/scholing15.html

Niet dat ik achter hun punten sta maar antwoord 7 en 8 is wel intressant.

dhrat | 26-11-20 | 08:03

Gewoon pispotten, schat ligt onder.

ZureKoek | 26-11-20 | 08:02

Hou op. Hou gewoon op.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 08:02 | 1

Welmoed niet btw

Rest In Privacy | 26-11-20 | 08:03

Ramptoerisme op NPO kijken gaat me dan net weer iets te ver. Dat is voor mij zoiets als de Duitse zender opzetten in de laatste tien minuten als Oranje met 3-0 achter staat. Ik vind het heel spijtig als een mooie rechtse partij uiteindelijk toch nog aan zichzelf ten onder gaat.

Cepalislam500mg | 26-11-20 | 08:02 | 3

Volledig met u eens!

PaRaR | 26-11-20 | 09:47

Wacht maar af hoe dit afloopt. Niet het mediakartel heeft het laatste woord, maar de leden (zoals wij). En wij allen staan onvoorwaardelijk achter Tjerrie.
En wat een prachtige woorden van Hans Smolders (WNL). Deze man, die zijn leven waagde om de moordenaar van Pim te pakken, begrijpt wel smerig spel er gespeeld wordt. En de verrader slaapt nooit !

Kamervraag | 26-11-20 | 11:01

Beste oplossing mogelijk onder de huidige omstandigheden.

Beter was geweest als hij direct was opgestapt, samen met de heer Hiddema met meenemen van hun Tweede Kamer zetels. Drie partijen op rechts is een goede ontwikkeling.

Als dit zich zo ontvouwt, stemt netniet straks lekker op Code Oranje. Meer balans in dat malle huis, is hard nodig.

netniet | 26-11-20 | 08:01

En toch vind ik het buitengewoon jammer. Ik heb namelijk geen zin om straks op Dion Graus-achtigen te stemmen.

bisbisbis | 26-11-20 | 08:01 | 4

Gewoon op een hoofddoekje stemmen. Kun je nog een tijdje rustig slapen. Daarna is het één haal en slaap je voor altijd.

Normpje | 26-11-20 | 09:02

Het is diep triest, ik heb geen flauw idee op wie te stemmen in Maart, Thierry bedankt, smerige hufter.

zwellevertje | 26-11-20 | 09:41
▼ 1 antwoord verborgen

Eerdmans en Vlaardingerbroek bevestigen dus, einde verhaal voor Thierry en met hem Jansen en Van Haga.

hoevenpe | 26-11-20 | 08:01 | 2

Uiteraard. Afbreukrisico voor Nicki was veel te groot om dit soort aantijgingen ongefundeerd en nodeloos kwetsend te maken. Ook Olaf Ephraïm (kamp-Baudet) ontkent de uitspraken overigens niet.

Mindgeek | 26-11-20 | 08:04

Wij blijven wel achter Tjerrie staan. Ondanks alle haat ! Ik deel de mening van Greet en Hans Smolders: "Tjerrie we staan achter je".

Kamervraag | 26-11-20 | 10:57

Wat een interviewers zitten er toch bij de NPO, er wordt echt 25 keer dezelfde vraag gesteld aan Baudet. Hoe vaak moet hij zeggen dat hij zich niet herkent in het geschetste beeld? Maar goed, ik hoop dat de aantijgingen niet waar zijn, blijkt Baudet wel een antisemiet te zijn dan zit er aan de gehele FvD een luchtje, ook aan Nanninga. Je maakt mij niet wijs dat hij 4 jaar voor zich heeft kunnen houden dat hij een jodenhater, is mocht het zo zijn natuurlijk.

Patje | 26-11-20 | 08:00 | 3

Zo is het. Vooral Hiddema, maar ook Annabel moet het eerder hebben gemerkt. Dat hele FvD is doodziek.

Normpje | 26-11-20 | 09:00

Maar iemand kan in 4 jaar veranderen.. Thierry is toch geen eindproduct?! Als hij met de 'verkeerde' mensen omgaat zie ik niet in waarom hij uiteindelijk ook niet zulke uitspraken zou kunnen doen. Niet vanwege Thierry, maar gewoon omdat de mens zich makkelijk laat beïnvloeden

LordSir | 26-11-20 | 11:00

@LordSir | 26-11-20 | 11:00:
Domme mensen, klopt.
Domme mensen laten zich makkelijk beïnvloeden.

Slimme mensen houden hun vrienden dichtbij, maar hun vijanden nog meer.

NumbNuts | 26-11-20 | 14:38

Het is over & uit met de lavendelprins.
Politiek einde van wat ooit een talentvolle kandidaat-premier leek te zijn.... RIP

WalterSobchack | 26-11-20 | 07:59 | 2

kandidaat premier lol alsof er één partij met hem zou samenwerken (WIlders zal om die reden ook nooit premier worden)

Petroselinum crispum | 26-11-20 | 08:30

@Petroselinum crispum | 26-11-20 | 08:30: ik schrijf: "wat ooit leek". Na de Prov. Statenverkiezingen was de FvD even de grootste partij en leek Baudet inderdaad een kandidaat-premier. Tot hij rare uitglijders begon te maken, zoals in dat 1-op-1 debat met Rutte.
Eigenlijk heel jammer.

WalterSobchack | 26-11-20 | 09:07

Jullie zijn anders nooit zo vroeg.
Zie je wel dat GeenStijl het liefst voorop loopt om het FvD onder de tram te duwen?

NumbNuts | 26-11-20 | 07:58 | 16

@JanAmsterdamEnzo | 26-11-20 | 08:41:
Ja want "rechts" beheerst de media en de instituties. Maar goed, laat maar. Lekker doorgaan met polariseren.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 08:46

@Knitty | 26-11-20 | 08:43: Aanvulling op mijzelf: het is nu natuurlijk ook geloofwaardig dat hij ook de andere dingen heeft gezegd, gezien de reacties van onder andere Eerdmans

Knitty | 26-11-20 | 08:50
▼ 13 antwoorden verborgen

Welk een hijgerig gedrag bij WNL nu. Doe dat ook eens bij Rutte. Of Asscher.
Het kartel gaat los. Ontkennen heeft geen zin. Walgelijk.

Piet Karbiet | 26-11-20 | 07:58 | 9

@Cepalislam500mg | 26-11-20 | 08:06: Zeker. Als ik zeg dat ik Jodenhaat niet te toleren vind, dan is dat inclusief de haat uit Islamitische hoek.

Bigi Bana Boy | 26-11-20 | 08:22

Snap best wat je bedoeld, maar het is toch ook terecht dat iemand die zulke bizarre uitspraken doet, neo-nazi's verdedigd en er blijkbaar zelf ook één is hard aan de tand gevoeld wordt? Door wie dan ook, zelfs linkse media. Mag hopen dat rechtse media hetzelfde zou doen.

tuttifrutti25 | 26-11-20 | 08:39

U bedoelt de nieuwsmeida brengen nieuws. Het probleem is dat u het nu niet zo leuk vindt en liever in stilte het bruinhemd strijkt.

AntiZanicz | 26-11-20 | 09:58
▼ 6 antwoorden verborgen

Maar hij is wel weer op de tullefiesie in z'n mooie pakkie. Doorgedraaide narcist die hij is.

Barend Braakbal | 26-11-20 | 07:58 | 1

Hij een heeft een pak aan, dat is het wel Erg goed zitten ze niet. Veel kreukels en niet passend. Hiddeman had een stuk beter voor elkaar.

AntiZanicz | 26-11-20 | 09:56

Lol

Cashforce1 | 26-11-20 | 07:58

Wie nu nog op die gast stemt, weet donders goed waar hij zich mee inlaat. Ik ben inmiddels zo ver dat ik bereid ben banden met dat soort mensen definitief te verbreken. Ik ga niet gezellig zitten doen met jodenhaters. Niet na wat er in mijn stad in de oorlog gebeurd is. Hier trek ik een lijn in het zand. Dan maar ruzie.

Bigi Bana Boy | 26-11-20 | 07:55 | 9

Ik ben blij dat er nog grote delen van FVD zijn die het ook niet vonden kunnen wat Baudet deed, dat brengt mij nog hoop dat FVD valt te redden.

tuttifrutti25 | 26-11-20 | 08:39

@tuttifrutti25 | 26-11-20 | 08:39: Ja hoor, een FvD zonder hun hoofdpersoon, die gaat dezelfde kant op als Leefbaar NL zonder Fortuijn... pakken misschien nog 2 zeteltjes en Baudet met een nieuwe lijst een stuk of 10, jij snapt niet hoe politiek werkt

Keyboardspeler | 26-11-20 | 13:30
▼ 6 antwoorden verborgen

Op een gegeven moment kun je er ook voor kiezen er geen aandacht meer aan te geven. Gewoon, omdat het onderwerp is verwezen naar de kantlijn. Goed gedaan en nu doorrrr

SterF... | 26-11-20 | 07:54

Inmiddels mag Tjerrie al een uur op WNL zijn mening geven. Warrig, ontkent en/of ontwijkt.
Als je kijkt naar zijn blik, valt vooral op dat hij nauwelijks de presentatrice aankijkt, ziet er afgemat uit.
De man is opgebrand en moet een maandje rust en hulp, lijkt me.

EEnzame SchizofrEEN | 26-11-20 | 07:52 | 8

Gelul. Onze laatste kans.

Piet Karbiet | 26-11-20 | 08:58

@Lupuslupus | 26-11-20 | 07:57: Zelden iemand gezien die in zo'n droomwereld leeft als jij, je kon z'n moeder wel zijn.

zwellevertje | 26-11-20 | 09:38
▼ 5 antwoorden verborgen

Een echte democraat.

RickTheDick | 26-11-20 | 07:52

Succes met solliciteren, meneer Baudet, en succes met uw toekomst.
De man is werkelijk volledig de weg kwijt.

Broadsquire | 26-11-20 | 07:50 | 2

dat kan zijn, maar voorlopig zit ie nog in de emotie en dan komt echt niets rationeel binnen.

uutgrunn2015 | 26-11-20 | 07:52

De trollen komen uit hun holen.

Kamervraag | 26-11-20 | 10:54

LPF taferelen verbleken bij het geklungel van terry...

panthoseen | 26-11-20 | 07:49 | 1

Meer dan ooit gaan wij op Tjerrie stemmen. Al is het alleen al om dat het hele vooringenomen mediakartel kalt te stellen.
Wij blijven lid Tjerrie. Net als de HELD Hans Smolders !!!!!!

Kamervraag | 26-11-20 | 10:53

Richt gewoon Lijst Thierry Baudet op en hou op met zeuren, als enigszins klopt wat in de brief van Pouw-Verweij staat is hij gevaarlijk doorgedraaid. Dan is de NVU wellicht een optie voor hem, sleur niet de hele partij mee in je waandenkbeelden.

hoevenpe | 26-11-20 | 07:48 | 1

Daar heb ik ook aan zitten denken, maar LTB staat volgens mij ook voor de Land en Tuinbouw Bond, krijg je daar weer herrie over... Groep Baudet lijkt mij beter, of pak de oude partijnaam van Winny de Jong op : Conservatief Ned.

Keyboardspeler | 26-11-20 | 13:23

Man man man.
Ik ben geen FvD adept, alleen Hiddema vind ik goed te pruimen.
Maar voor mijn nieuwsduiding ga ik de komende week wel ergens anders kijken als hiero.

J-van-de-Bontekoe | 26-11-20 | 07:48 | 4

Ik ga even naar mijn profiel en beëindig mijn lidmaatschap. Onderbuikgevoel, ik weet het.

Marcello Christiani | 26-11-20 | 08:19

Misschien moeten jullie een afsplitsing van GS oprichten.
Sterkte!

obi1 | 26-11-20 | 08:42

Is ook beter. U snapt er toch niet veel van.

Normpje | 26-11-20 | 08:49
▼ 1 antwoord verborgen

Alles wijst erop dat Baudet zwaar overspannen is en geestelijk ernstig in de war. Anders blaas je je eigen partij niet binnen 4 dagen op. Dat is bijna zelfdestructief gedrag. Sneu. Nee, dan heb ik meer respect voor Trump. Die houdt zijn hoofd koel en bouwt langzaam maar zeker aan zijn rechtszaak tegen voter fraud, die hij zo maar zou kunnen gaan winnen.

Motleycrew | 26-11-20 | 07:48 | 13

Bonkers bouwt niets en breekt voor de VS af. Hij wint niets. Zelfs zijn eigen verkiezing heeft hij eigenlijk niet gewonnen zonder de russen (en comey's hulp). Bonkers zit wel in de stress en is al zijn hele leven overspannen omdat het een poseur en conman is. Ieder moment alert om zijn ontmaskering te voorkomen met nieuw conmanship.

AntiZanicz | 26-11-20 | 09:52

@Lupuslupus | 26-11-20 | 07:53: alles is weg gelachten. Er komen geen SCOTUS zittingen over dit onderwerp. Voorts zou men daar gewoon de wet volgen, door wie men ook benoemd is.

AntiZanicz | 26-11-20 | 09:53
▼ 10 antwoorden verborgen

Zooo vroeg al?
Ben net wakker man en ging ermee naar bed.
Ik heb gedroomp over Baudêh.
Dat m’n kont een struik lavendel was en hij eraan stond te ruiken.

Ruimedenker | 26-11-20 | 07:46 | 4

Lik lik

Cashforce1 | 26-11-20 | 08:00

Uw metafoor doet mij aan mijn Moeder Zaliger denken, die plaagde mijn Vader Zaliger daar mee. Ja toen had je nog familie dagen, warm, gezellig, druk met Echte Snert en ook sigaren en Genever, Oude en Jonge en veel vrouwen met zwaaiende baaien rokken. Dank U voor de fijne herinnering die ik nu heb, ik heb geen sigaar en het is nog te vroeg voor Oude Genever of Korenwijn, ergo dan maar een DE koffie met sprits.

Theo-Pim-Riv | 26-11-20 | 11:40

@Theo-Pim-Riv | 26-11-20 | 11:40:
Goeie ouwe tijd.
Pa dronk z’n Bols jonkie, met een zwaar shaggie.
Dan was het “proost” en dan zei hij “vaders lul is moeders troost”.
Op naar Bobbelskonte!

Ruimedenker | 26-11-20 | 12:58
▼ 1 antwoord verborgen

Thierry heeft niet door dat hij niets meer te vertellen of te willen heeft. Hij is formeel slechts 1 van de 50.000 leden. En zelfs dat lidmaatschap is hij straks kwijt.

Graaier | 26-11-20 | 07:44 | 14

@HP-premium | 26-11-20 | 10:00: Ik denk dat uw analyse dat de leden van FvD voor Baudet kiezen zondermeer juist is. Bij iedereen die ik spreek gaat de sympathy zondermeer uit naar Baudet en in het geheel niet naar de coupplegers en zwartpraters die kennelijk niet geïnteresseerd zijn in de mening van de achterban.

Wladimir 1928 | 26-11-20 | 10:16

@HP-premium | 26-11-20 | 10:00: Als het in strijd is met de statuten, zullen zij éérst de statuten moeten laten veranderen. En dat is een democratisch proces bij FvD. En wellicht stemmen ze dan ook wel voor een verkiezing als dit. Alleen u draait het nu om, want het komt Baudet niet goed uit dat de statuten in zijn nadeel zijn nu. Dus dan moeten die statuten maar aan de kant geschoven worden? Dat lijkt mij verre van democratisch! Maar het roept natuurlijk makkelijk om dan maar het bestuur te betichten dat ze laf zijn....

Harvey2Face | 26-11-20 | 11:06

@Harvey2Face | 26-11-20 | 11:06:
Nu zegt u het toch zelf:
Het bestuur kan leiderschaps verkiezingen mogelijk maken door de leden erover te laten stemmen. Kun je daarna direct door naar de stemming die ertoe doet.

En dat verrekken ze dus.

De reden moge duidelijk zijn: te laf om hun grootspraak te toetsen aan de achterban.

Ik beticht ze niet.
Ik constateer dat ze te laf, ondemocratisch, en incompetent zijn.

Die lieden zijn geen mensen die zelf dingen opzetten. Dit zijn een stelletje meelifters die zelfs nog geen twitter following kunnen opbouwen. Zelfs dat willen ze van Baudet hebben.

Ze vechten met Baudet om het stuurwiel van een auto die ze zelf nooit hadden kunnen verdienen. Baudet heeft dat gedaan. En het enige dat ze kunnen, is die kar vervolgens de sloot in rijden.

Dat blijkt wel. Ze liggen er al in.

Rest In Privacy | 26-11-20 | 11:23
▼ 11 antwoorden verborgen

Hoeveel kroontjes is GS kwijt? Na 13 jaar lid ga ik er maar eens eentje bestellen.

JanAmsterdamEnzo | 26-11-20 | 07:44 | 1

Gek hè, dat de burger moet betalen voor een kroontje terwijl er ook zijn die het gratis krijgen. En dat zijn juist degenen met de hoogste uitkering die in een paleis met Miele wonen.

Nivelleermarionet | 26-11-20 | 08:56

Alle bruinhemden naar Thierry en de fatsoenlijke mensen naar Eerdmans. Zoiets toch?

Rest In Privacy | 26-11-20 | 07:42 | 7

@Bigi Bana Boy | 26-11-20 | 08:00: U weet dat de bruinhemden links waren?

HetGewoneNormaal | 26-11-20 | 08:58
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen