Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Cancel the cancel culture

AKWASI GATE - De Officier van Justitie gaat hier lijnrecht in tegen een arrest van het Hof. Wie denkt meester Jacobien Vreekamp dat zij is?!

slavenhandelaarsnazaat

Akwasi zei op 1 juni 2020 op de Dam over Zwarte Piet dat hij “hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht trapt.” Een aankondiging om te gaan kopschoppen, voor hem een zeer gematigde toon. Akwasi twitterde in 2009, 2011 en 2012 dat Sinterklaas en Zwarte Piet moesten worden vermoord. Hij zette €500 op het hoofd van de goedheiligman. Wat Sinterklaas heeft misdaan is onduidelijk.

Al elf jaar wordt deze “rapper” gedoogd, en daar ging het OM vrijdag mee verder. Omdat Akwasi na overleg tussen zijn advocaat en OvJ Jacobien Vreekamp afstand heeft genomen van zijn uitspraak "heeft de officier van justitie besloten de zaak tegen Akwasi voorwaardelijk te seponeren."

Ongehinderd door twintig jaar internationale ervaring besloot deze oud-bestuursvoorzitter van Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam dat het met een sisser af mocht lopen. Erger nog, binnen deze bijbaan zat Jacobien aan de bestuurstafel met Mitchell Esajas van Kick Out Zwarte Piet. (Een actiegroep met de oproep tot geweld nota bene in de naam.)

De officier van Justitie gaat hier lijnrecht in tegen een arrest van het Hof, wie denkt meester Jacobien Vreekamp dat zij is?! Lapt even de meest heldere en recente jurisprudentie aan haar beflap. “Het gerechtshof hield geen rekening met de verklaring van Geert Wilders van na de partijbijeenkomst, omdat de belediging al gedaan was.”

flikker op, gek

De publicatiedatum van de vervolgbeslissing werd afgestemd op de Provinciale Staten verkiezingen, die de Eerste Kamer kiezen. Minister Opstelten greep hoogstpersoonlijk in op de communicatie over het het Wilders2-proces. Zijn ministerie die meedacht met het inhoudelijk bewijs, ambtenaren drongen aan op vervolging, toch vond het Hof na zes jaar procederen dit nog steeds geen politiek proces.

Zes jaar procederen, nu alleen veroordeeld voor groepsbelediging, zonder een straf op te leggen. We leven in een land waar een belediging WEL vervolgd wordt, en de herhaalde oproepen om meerdere moorden te plegen NIET vervolgd worden. De gerechtelijke macht is een speelballetje geworden, waar politieke correctheid in lijn staat met persoonlijke carrièrekansen.

De eerdere zaak Wilders 1 grossierde in het bewijs dat een raadsheer contact opnam met een getuige-deskundige om het beschikbare bewijs door te nemen. Dat werd pas door raadsheer Tom Schalken toegegeven toen Bram Moskowicz doorvroeg of Tom een deel van de beschikking bij zich droeg. (Minuut 37).

Maar laten we nu de kruidnoten de schappen weer vullen, kijken naar waar Akwasi zich ook al weer over opwond. Een stukje cultuur van een ander, nogal logisch, want de multiculturele samenleving is op basis van aangeboren zondeschuld eenrichtingsverkeer. De Gouden Koets is gerestaureerd voor een zijspoor.

De gemeente Eindhoven gaf 40.000 euro uit om zilvergrijze Pieten te ontwerpen. Een beetje make-up van de toekomst met Chriet Titulaer. Voor de actiegroep “Eindhoven kan het” was het niet genoeg. Paarse dreads, een blond permanentje roepen toch nog associaties op met afro-haarstijlen. Die reflex toont al de kern van het probleem.

Met een beetje creativiteit reikt de cultural appropriation steeds verder. Vier jaar geleden werd een blanke jongen al lastig gevallen op een universiteit omdat hij dreads had. Kennelijk een haardracht die sommige mensen als hun eigendom zien, die niet gekopieerd zou mogen worden. Dat de oude Grieken en Egyptenaren daar al mee rondliepen, hoor je niet.

Wat doen we eigenlijk met iemand met een blanke moeder en gekleurde vader, mag die nog net wel dreads?! Waar ligt de grens? Gaan we dat handhaven met een DNA-test? Of kijken we of iemand genoeg pigment heeft om dreads te mogen hebben?! Zijn er genoeg blanken met krullen zodat Truus nog een permanentje mag?!

Zullen we het anders omdraaien? De “westerlingen” hebben kleding uitgevonden, want in de sneeuw red je het niet zonder. Mogen nu andere “rassen” geen kleding meer aan omdat dit cultural appropriation van blanken zou zijn? Krijgen we dan een soort verplicht nudisme voor Nubiërs? Ik hoop het oprecht niet, ik zag al een rollade in een legging voorbijkomen.

Dat was in een topic op deze roze wolk waar de noodklok wordt geluid hoe een complete faculteit wordt doorgelicht door mensen die vinden dat alle witte mensen racisten zijn. Die activisten snappen al niet dat ze daarmee een racistische uitspraak doen, en zien niet dat zelfs de meest blanke albino niet zo wit is als een A4-tje. Ze zijn gevangen in een destructieve pseudo-werkelijkheid.

Op dezelfde manier wordt een beachvolleybalterrein verwijderd bij een moskee. De biddende mannen zien liever geen vrouwen in bikini. Hoe ze daar last van hebben snap ik niet, ik moet de eerste islamitische gebedsruimte met ramen nog zien. En zelfs al zijn die er, dan bestaat de optie die te blinderen, op de erfgrens een schutting te plaatsen of gewoon de andere kant op te kijken.

Deze voorbeelden zijn de onsamenhangende incomplete vangst van een weekje. Een mythisch sprookje vogelvrij, een politicus de mond gesnoerd, een beachvolleybal-terrein weggehaald en een faculteit wordt gehersenspoeld. Hun academici zullen ambtenarij & politici adviseren over de multiculturele samenleving, denkend en schrijvend vanuit dit nieuwe raamwerk.

Shit-in shit-out noem je dat in de engineering, allemaal voor de verdere vernietiging van een land waar al eeuwen mensen naartoe vluchten. Het tempo waarmee onze cultuur, vrijheden en wetenschappelijke integriteit worden ingeleverd is enorm, en het zal nooit genoeg zijn.

Reaguursels

Inloggen

Wilders doe het niet. Ga Rutte niet roosteren komende week. Laat dat over aan Hiddema voor deze keer. Jij bent weliswaar ook slachtoffer en belanghebbende. Je komt er veel beter uit als je de kastanjes door iemand anders uit het vuur laat halen. Iemand die onafhankelijk is en niet van jou partij. Hiddema kan en wil dat in het belang van een correcte rechtsgang. Blijf in deze buiten schot. Waarom justitie in het " gezicht trappen" als je dat ook een ander kunt laten doen.

I.Q. NUL | 13-09-20 | 17:20

Tijd om ergens anders een nieuw Nederland te gaan stichten. Deze is kapot.

TonyMontana010 | 13-09-20 | 17:16

"... dan bestaat de optie die te blinderen, op de erfgrens een schutting te plaatsen of gewoon de andere kant op te kijken"

of nog beter, op te duvelen naar medina. daar waar islam is geboren.

win | 13-09-20 | 15:00

Feynman, je hebt gelijk (zoals altijd) maar over je boosheid verbaas ik me.

Wat is het verschil tussen Akwasi en Wilders? Huidskleur.

Ik herinner me nog een tijd, nu alweer een aar of 1 a 2 geleden hoor, dat als ik in een tegel schreef over door onze gekleurde medeNLers gepleegd racisme en discriminatie van blanken, dat dan mijn tegel gejorist werden. Ik ben daar ook een keer voor geband. Ronduit ervoor uit komen dat anti-blank racistische haat bestaat, daarover schrijven en zo proberen het (media)taboe op het onderwerp te doorbreken, dat kon toen niet of nauwelijks. Dat lag gevoelig.

Inmiddels zijn we zover dat we nu ook van geïnstitutionaliseerd anti-blank racisme kunnen spreken.

Er gaat pas iets veranderen zodra de eerste anti-blanke racisten voor de rechter worden gebracht.

Dat beseft deze OvJ ook. Daarom hield ze deze zaak ook tegen en deponeerde ze hem; de kans is zeeeeer groot dat Akwasi de eerste anti-blanke racist zal zijn die voor anti-blank racistische haatspraak en opruiing veroordeeld wordt. En dat? Dat zou zomaar de genadeklap voor niet alleen de complete KOZP en BLM beweging in NL kunnen zijn.

En, een veroordeling van Akwasi zou alle anti-discriminatiebureaus dwingen hun beleid te veranderen zodat ze verplicht worden om klachten van anti-blanke discriminatie/hate-crimes niet meer per definitie af te wijzen -zoals nu hun praktijk is - maar in behandeling te nemen. Maar voor nu is dat off-topic.

gaffelbaard | 13-09-20 | 13:20 | 2

Er zijn wel meer zwartracisten die haat en oproepen tot geweld hebben verspreid, de laatste tijd. Iets met: "zwarte pieten insluiten in een doodlopen steegje en..." de achterlijkheid zelve. Je vraagt je toch af, zouden hun ouders trots op hun zijn met dit gedrag?

Santoku | 13-09-20 | 16:02

@Santoku | 13-09-20 | 16:02: Er stond van de week 1 zwarte man ze naam weet ik niet maar die had het er over dat de witte man dood moet deze topic is snel verwijdert doo GS of Grappenhaus.

kuus | 13-09-20 | 17:59

Azwarti met zijn gejank.. get a job

Devox85 | 13-09-20 | 13:00
-weggejorist-
piet7003 | 13-09-20 | 12:23

Wat betreft Greet, hoop ik dat hij in cassatie gaat bij de Hoge Raad.
Wiki: In cassatie gaan is beroep aantekenen bij het hoogste rechtsprekend orgaan tegen een uitspraak van een lagere rechter. Dit orgaan houdt dan alleen rekening met de wijze waarop de lagere rechter de wet heeft toegepast. Een cassatierechter treedt dus niet in beoordeling van de feiten zelf.
Dan kan e.e.a. m.b.t. dit proces wel eens heel anders kunnen uitpakken.
Kijk er naar uit dat het proces over gedaan moet worden en dat dan (voormalige-) bewindslieden al getuigen kunnen worden opgeroepen.
Misschien is het "wishfull thinking" aan mijn kant maar als dit gebeurd gaat er een beerput open.
Maar gelet op "Akwasie-gate" denk ik dat de leden van de Hoge Raad een hoog D666 gehalte hebben en op een zelfde wijze zich van de zaak willen verschonen.
Althans dat denk ik en ik kan het helemaal fout hebben.

Lenco | 13-09-20 | 11:49

nog een dag met deze gast op de site en ik kom hier ff niet meer terug

testpilot101 | 13-09-20 | 11:25 | 3

Maar wat gebeurt er nu eigenlijk. LInks laat immigranten naar binnen (Op zichzelf een nobel streven, en ok - Goed dat we als land zoiets kunnen opbrengen - Mensen helpen). Vervolgens komen vrouwelijke politici op posities terecht, en voila: Buigen, buigen, deugen, deugen .. Gesteund door tunnelvisie.
Rechtsdenkenden hebben OOK een plaats in de samenleving - Vooral als al die uitkjeringen die werkenden opbrengen, miljarden per jaar kosten. En dan krijgen we dit, als resultaat. Een breed uitgemeten labiel figuur, die ons wel even komt vertellen hoe het moet - Echter die in werkelijkheid nergens is, zonder de barmhartigheid die wij, als land opbrengen. Het Nederlanderschap wordt verkwanseld aan mensen die niets kunnen .. Zoals die Akdwaasie ..

Nederlandop1 | 13-09-20 | 12:39

Juist nu moeten we die criminele tapperij de schijnwerpers zetten. Zojuist nu moeten we laten zien hoe hypocriet die huiler is.

Ikblijfnietstil | 13-09-20 | 15:58

@Nederlandop1 | 13-09-20 | 12:39: Precies betalen ben je wel goed voor, die links hobbies, en voor de rest moet je je muil van ze houden. De arrogante slavenmenners.

Santoku | 13-09-20 | 16:03

Wat mij het meest irriteert is dat mij dit niet verbaast.
Wie zich een beetje inleest weet dat linkse terreur al ruim 40 jaar consequent gedoogd wordt. In de jaren '80 werd politicus Hans Janmaat wel 300 (!!!) keer aangeklaagd voor gedachtendelicten. De daders van de aanslag in Kedichem waarbij zijn vriendin haar been verloor zijn echter nooit gepakt; want "niet gekend". Maar gelukkig bekend genoeg om jaren later door de NPO geïnterviewd te worden, waarbij ze bovendien Janmaat nog even lafjes de schuld gaven ("hij had haar op moeten vangen"). Ook verder zijn er eigenlijk niet vaak linkse activisten gepakt voor de vele honderden brandstichtingen, (bom-) aanslagen, tegen bedrijven en tegen gezinnen thuis. Ex-terrorist Duyvendak schreef trots een boek over zijn illegale activiteiten voor "Bluf!", die oa leidden tot brandstichting bij een slapend gezin in Zoetermeer.

Links geweld is legaal, namelijk. In 2002 Fortuyn schreef daar eens een column over, naar aanleiding van een aanval op Filip de Winter in de Buitenhof-studio. Zowel politie als NPO weigerden hun gast te verdedigen, en de Winter moest vluchten. De daders gingen vrijuit want wederom "niet gekend", hoewel ze wel direct een interview gaven.
Die column werd overigens nog gecensureerd door HP de Tijd. www.pimfortuyn.com/17-aanklacht-tegen...

Over Fortuyn gesproken. Volkert van der G, de man die Fortuyn namens de linkse kerk vermoordde, was eerder verdachte in een andere moordzaak. www.trouw.nl/nieuws/meer-bewijs-tweed...
Volkert had namelijk milieu-inspecteur Chris van der werken met de dood bedreigd. En warempel; vlak daarna werd van der Werken geliquideerd; Volkert had geen alibi; en zijn vermoedelijk auto stond in de buurt. Bovendien bleek Volkert eerder een illegaal vuurwapen te hebben gehad. Te weinig bewijs destijds, maar nu bleek de Modus Operandi van de moord op Fortuyn precies dezelfde. Zwaar kaliber; relatief zeldzaam wapen; meerdere kogels; laf van achteren benaderd en zonder waarschuwing neergeschoten. Kat in het bakkie, toch?
Oh nee; Volkert is links.

Zoals van Gogh al zei; zonder Fortuyns chauffeur Hans Smolders die Volkert na de moord bleef achtervolgen zou de moord op Fortuyn ook nooit zijn opgelost. Had hij inmiddels misschien wel in de tweede kamer gezeten of een boekje geschreven over zijn heldendaden.

Het stelselmatig aanklagen van dissidenten voor uitspraken die kartelpolitici ook deden, is net zo'n duidelijk signaal als het stelselmatig vrij rond laten lopen van geweldsplegers en geweldspredikers.
Dit past in de strategie van politieke terreur tegen mensen die Nederland niet in een oorlogsgebied zoals Zuid Soedan willen veranderen. De voorstanders van grootschalig raciaal geweld noemen alle tegenstanders van raciaal geweld "racisten", en iedereen met dat etiket is vogelvrij.

Dandruff | 13-09-20 | 11:02 | 4

Effe complotdenken (hallo Gullie, BL, Kuif,Drump.-);
De moord op v.d. Werken (waarvan ze ws zeker wisten dat die door v,d.Gr. gepleegd is) is als chantagemiddel gebruikt om Fortuyn te vermoorden.
Alleen ging het daarna mis, toen vd.Gr. gepakt werd, hetgeen niet de bedoeling was.

A333aan | 13-09-20 | 12:37

@A333aan | 13-09-20 | 12:37:

Ik geloof niet zo in complotten, omdat die uit kunnen lekken. Zeker als iemand gechanteerd wordt voor die moord, en daarvoor de gevangenis in moet. En dan is medeplichtigheid aan moord een goede reden voor ontslag.

Een op chantage gebaseerd moordcomplot ook niet nodig; linkse mensen zijn gewend geweld te gebruiken tegen andersdenkenden. Dat blijkt uit elke demonstratie waar de linkse kerk opduikt; geweld tegen bedrijven, tegen de politie, tegen monumenten, tegen auto's en andere bezittingen van belastingbetalers, etc. Vaak worden "rechtse" demonstraties verboden om te voorkomen dat linkse "tegendemonstranten" rellen komen trappen.

Bovendien zijn er in NL letterlijk honderden aanslagen geweest, voornamelijk brandstichtingen bij bedrijven en gezinnen thuis. Plus talloze vernielingen bij personen thuis omdat er een poster van de oppositie voor het raam hing, of omdat terreurgroepen zoals antifa de NAW-gegevens verspreiden van mensen die het stenigen van homo's afwijzen ("islamofobie = racisme").

In dat klimaat hoeft de overheid helemaal niemand te chanteren voor een politieke moord. Een flinke lastercampagne ("fascist") is voldoende.
Gematigd links richt de loop; extreemlinks doet de rest.

Dandruff | 13-09-20 | 13:13

We zijn al ver heen en geen verandering op komst. Polarisatie en overheid die links geweld toedekt. Want laten we Janmaat, Fortuyn, Wilders, Baudet en de volgende populist niet in de kaart spelen. De democratie wordt met andre woorden langzaam gewurgd

Kladderadatsch | 13-09-20 | 13:55
▼ 1 antwoord verborgen

mobile.twitter.com/deikelenboom/statu...
De vrouw die Vreekamps voormalige nevenfunctie bij het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam sinds vorige maand bekleedt, Denise Eikelenboom, roert zich met een belachelijke (en ook als zodanig becommentarieerde) poging tot damage control.
Boosmakend.
Met deze kindvrouwtjes aan de top worden zaken onnodig complex. Het is allemaal heel simpel: iemand die strafbaar is straf je, iemand die niet strafbaar is straf je niet. Geen emoties, geen gevoel, geen politiek, geen belangenverstrengeling.

SIogra | 13-09-20 | 10:41

opcancelen met die cancelcultuur. zum kotsen

habemuspapam | 13-09-20 | 10:29 | 1

De bijdrage van de Snowflake generatie. Mooi man.

Nederlandop1 | 13-09-20 | 12:31

Ik denk dat het mogelijk is om nog in beroep te gaan tegen het vonnis van aquarium toch? In dat geval is het laatste woord er nog niet over gezegd.

Melkhagelslag | 13-09-20 | 10:08

Prachtig stuk Feynman. Mijn zoon heeft een boete van de Gemeente voor het plaatsen van een schoenendoos met oude kranten, naast een (overvolle) papierbak. Handhaving aan de deur. "Meneer, voor straatvuil hanteert de Gemeente een zero tolerance beleid". (Voor plofkraken helaas niet, denk je dan). Maar hij is mindejarig?! Helaas, dat geldt voor deze overtreding tot je 15e jaar. Dit land is knettergek geworden.

Piet Karbiet | 13-09-20 | 09:54

Tsja,...
De verklaring van de beedigde ambtenaar is afdoende bewijs.
.
Niets aan de hand mensen, gewoon doorlopen.......

M13 | 13-09-20 | 09:27

Misbruik van sociale zekerheid hebben Nederlanders in de jaren 70 uitgevonden. Dat zou je dus kunnen kwalificeren als blank cultuurgoed. Volgens hun eigen redeneringen zouden allochtone minderheden dit dus niet mogen kopiëren. Kappen daarmee dus jongens.

HD50 | 13-09-20 | 09:05 | 2

Ja want in de jaren 70 waren er geen allochtonen.....

Lupuslupus | 13-09-20 | 14:55

Die 1e generatie werkte toen nog in de betonfabriek en de slachterij enz. Later massaal de WAO in. ‘Wij’ hebben ze het geleerd helaas.

HD50 | 13-09-20 | 16:36

Ik ben blij dat Alessi niet wordt vervolgd. Laten we stoppen met die cancel culture onzin. Kinderachtig godverdomme.

Stijl_Loos | 13-09-20 | 08:52 | 4

@Stijl_Loos | 13-09-20 | 09:11:

Dus je vindt dat oproepen tot moord, treinkapingen, burgeroorlog en genocide gelegaliseerd moeten worden?
Kun je dat ook motiveren?

Dandruff | 13-09-20 | 11:08

Vandaag is het zwarte piet en morgen bent u aan de beurt?
Zojuist nog een video gezien van een nigeriaan die hier woont en roep dat alle witte mannen dood moeten....
Kan hem helaas niet plaatsen die video, heb het wel geprobeerd

Janus | 13-09-20 | 17:20
▼ 1 antwoord verborgen

Een aquarium gevuld met woordbraaksel

Diederik_Ezel | 13-09-20 | 08:27

Teletekst heeft het bericht alweer van de hoofdpagina gegooid.

laatjenietkisten | 13-09-20 | 04:49

Benieuwd wat ze gaan vinden in het vervolg onderzoek mbt Volkert en zijn kopschot op Pim.
"Rechtsgang"

H0lland | 13-09-20 | 04:15

-edit- laat maar, bleek fotosoep.

Abject | 13-09-20 | 02:10

Over de zogeheten 'Cultural Appropriation' gesproken.
Omgekeerd kan dan ook niet maar daar hoor je de negroïde medemensch niet over.
Bijvoorbeeld een Beyoncé die haar eigen kroeskop ontkent en jarenlang met lange wapperende nylonharen door het leven gaat als een blanke of latina. Zelfde geldt in Nederland voor een Glennis Grace of een Berget Lewis.
Om nog maar te zwijgen over al die Afro kappers die grof geld verdienen aan negerinnen die hun haar laten ontkroesen.
En waarom laten veel zwarte artiesten (hallo Beyoncé!) zich met een lichtere huidskleur afbeelden in advertenties en allerlei reclame-uitingen?
Hou toch op met deze bullshit.

leo de pejo | 13-09-20 | 01:05 | 3

Je hoeft het inderdaad niet zo ver van huis te zoeken. Neem nou eens Silly Syl. De huidkleur heeft inmiddels alle kleuren gehad in de RAL-8000 serie en het kapsel en pruikjes zijn afhankelijk van het meninkje dat ze op dat moment wil verkondigen. www.google.com/search?source=univ&... (kijken op eigen risico).

Ruikbaard | 13-09-20 | 02:18
-weggejorist-
Extra.Paracetamol | 13-09-20 | 09:59

@Ruikbaard | 13-09-20 | 02:18: Syl, heeft ooit een boekenprogramma gepresenteerd op tv. Ze vond het toen nodig om een bril op te zetten, ziet er namelijk intelligenter uit. De domme kut.

Crankhead | 13-09-20 | 10:21

Dat iedereen dit schijnt te missen:

Dat die Akwasi door een vriendje wordt geholpen is normaal want Nederland is ondertussen zo corrupt als de pest. Maar dat weten wij en dat is normaal.

Veel erger is echter dat het OM in die dubieuze groepen zit en heel dat gebeuren aanjaagt. Ik wist dat Links ver gaat maar zover had ik niet verwacht. Dit zie je zelfs niet in een bananenrepubliek.

Rest In Privacy | 13-09-20 | 00:03 | 5

Incidenten zijn geen bewijs van je stelling. Pas als zoiets vaker wel dan niet gebeurt kan je spreken van een bananenrepubliek. Dat je bijvoorbeeld per definitie je recht niet kunt halen zonder de rechter te betalen. Hier hoeft dat in 99.9% van de zaken niet. En ja, soms zal het gebeuren, naar het is verre van de regel. Dus die overdrijvingen hier dagelijks, ik heb er weinig sympathie voor, je krijgt er alleen de hysterisch uitgedaagden mee op de kast.

Beste_Landgenoten | 13-09-20 | 08:49

@Beste_Landgenoten | 13-09-20 | 08:49: Wat een onzin! Corruptie is coruptie en niet pas volgens jouw stelling als het meer wel gebeurd dan niet! Als je steelt ben je een dief en niet pas een dief als je meer steelt dan koopt.

Gandalph | 13-09-20 | 09:50

@Beste_Landgenoten | 13-09-20 | 08:49:

Je roept steeds dat miljoenen "incidenten" geen bewijs zijn van een probleem. Maar zelf kom je nooit met 1 voorbeeld van 1 incident dat tegenover die miljoenen andere incidenten staat. In dit geval bijvoorbeeld een OvJ die lid is van de racistische NVU, en daarom oproepen tot geweld van neonazi's niet vervolgt. Of een OvJ die misschien wel D66-lid is, maar toch bereid is linkse oproepen tot (genocidaal) geweld net zo hard aan te pakken als rechtse oproepen tot bescherming van een kinderfeest.

Bovendien mis je steeds de point. Het gaat niet zozeer om die miljoenen voorbeelden alleen, het gaat veel meer om de acceptatie van al die "incidenten" door de rest van datzelfde OM, politiek, journalistiek, etc. Niemand in OM, politiek en MSM neemt hier aanstoot aan. Als het andersom zou zijn geweest (NVU-er die nazi-uitlatingen niet vervolgt) zou de wereld te klein zijn geweest. Terecht.
Maar nu vindt iedereen het dus best.
Terwijl dissidenten decennialang worden vervolgd voor non-issues als "vol = vol" of "meer of minder".

Dandruff | 13-09-20 | 11:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij de moskee ging het merendeel om de harde muziek, die kon de bidrust verstoren. Dat ze zelf vijf keer per dag de hele buurt hun rust ontnemen met de azaan, daar hebben ze het dan niet over.

Nubiërs verbieden kleding te dragen? Wat ik op Instagram langs zie komen mag van mij best (verder) ontkleed rondlopen. ;-)
Zonder gekheid, al mijn vriendinnen zijn gekleurd en al knap genoeg. Zien er vaak zelfs nog beter uit met een kekke spijkerbroek met gaten. Dus doe maar niet, dat ontkleden.

Met_baard | 12-09-20 | 23:59

Hopelijk heeft Jacobien Vreekamp nog wel even plezier gehad van Aquariums zwarte pietje en het zakje pepernootjes.

Ruikbaard | 12-09-20 | 23:44 | 1

U vergist zich, in de evolutie hoort Jacobien eerder bij de Stonehenge-boys.... op de harde steen... dan op de zachte mango's. Het OM zal daar ongetwijfeld een protocol voor hebben. Duivelse oplichters.

grindbak | 13-09-20 | 00:20

Het besluit om voorwaardelijk niet te vervolgen betekent dat Akwasi geen domme dingen meer kan zeggen. Geloof mij, dat zal hij heel moeilijk vinden en wel degelijk als straf ervaren. Terecht!

kapitein_berendbotje | 12-09-20 | 23:24

KOZP: Trap Zwarte Piet Eruit, eerst even op zijn gezicht, want Akwasi heeft 'blacka’s die niet kunnen wachten om je te klappen', en 'De balkan, strapped up, staat klaar', 'ik ken blacka’s die studeren om je straks te pakken'. Met zijn hypocriete Ashanti Koningsgewaad aan op zijn CD cover. Akwasi de Ashanti prins: "maar mijn vader is zeker belangrijk geweest in mijn leven. Ik ben er harder door geworden. Ik zou ook heel makkelijk kunnen ontsporen namelijk."
Maar kon zich volgens zijn laffe briefje geen voorstelling maken hoe zijn speech op de dam geïnterpreteerd werd. Deze Akwasi de Ghanees lacht zich helemaal scheel om al die domme witmannen en -vrouwen die hem omarmen, zowel in de media als in de rechtspraak. Wat lokt Akwasi uit als hij een (willekeurige)Zwarte Piet vermoort? Moest hij het zelf doen of iemand anders? Huurmoord misschien? En dan vergeetachtig worden van de lafheid want 1 plus 1 is 2, uitspraakje hier, uitspraakje daar, en dan is Jerry er niet om je veilig te stellen middels zijn bestuursvriendin. De eerste de beste Marxistische BLM lul die Akwasi Owusuh Ansah tegen komt die wil gewoon dat hij al zijn centjes inlevert pik want zo gaat dat. Fuck rascisme, maar fuck vooral zwarte rascisten, want die zijn het zogenaamd niet. Anton Kapitein Workshopmaster Acteur Schrijver Intellectueel (narcist) is daar een schrijnend voorbeeld van. Ik maak verdomme zelf wel uit of ik een rascist ben of niet lul.

kentochnet | 12-09-20 | 23:22 | 1

Ze hebben die 'blacka's' of whatever niet eens nodig met dit cordon Nederlandse ezels.

SIogra | 12-09-20 | 23:28

Onbegrijpelijke losers, dit soort gangsterliefjes.
Ik vind het allemaal prima, maar zet ze godverdomme NIET op zulke hoge posities neer.

SIogra | 12-09-20 | 23:19 | 1

Juist

Mzilikazi | 13-09-20 | 11:03

Kotsmisselijk word ik van dat BLM-gedaas en het gezeik & gedram over 'divejjjsiteit' en 'inclusie'.

- Sinds enige tijd staat zelfs de 'Kampioen' van de ANWB vol met negers.

- Op Netflix circuleren alleen nog maar films & series waarin negers & moslims de belangrijkste rollen vervullen, en als dat al niet zo is, dan blijken het uitsluitend goede, voorbeeldige, perfect formulerende mensen te zijn die voortdurend op rabiate wijze en op allerlei mogelijke manieren slachtoffer zijn van 'Wit' racisme.
Elke terreur-aanslag die in die films & series voorkomt, wordt uiteraard niet gepleegd door radicale moslims, maar door ordinaire criminelen.

- In de tv-commercials van zowel de publieken als de commerciëlen zijn de negers, de hoofddoeken, de Aziaten en de kleurlingen haast niet meer te tellen.

- Het zelfde geldt voor zo'n beetje elke geïllustreerde nieuwsbrief, wijkkrant, voorlichtingsbrochure en reclame-folder: ze barsten van de negers, de halfbloedjes en van die vrolijke, kleine bruine meisjes met enorme bossen kroeshaar.

Je zou, als je niet beter wist, denken dat we hier in Zuid-Afrika wonen.

Peter Emile | 12-09-20 | 23:17 | 11

totaal helemaal met u eens, ik merkte dit 2 jaar geleden al vaak op maar kreeg dan altijd "hmm komt hij weer met zn er verschijnen alleen nog maar gemengde stellen in reclame's geouwehoer"...nu present day zie je (bijna) alleen nog maar wat u hierboven benoemd heeft, zit tegenwoordig met een kotsemmer op de bank reclame te kijken

Dekslettert | 13-09-20 | 12:55

Als er zowieso blanke mensen voorbijkomen in tv spotjes, zijn het bijna altijd ietwat dommige oudere mannen. Het type 'stiekeme PVV stemmer die heropgevoed moet worden'.

Tietmier | 13-09-20 | 13:26
▼ 8 antwoorden verborgen

Het is natuurlijk ook wat voor Akwasi. Die zwarte piet. Die is gebaseerd op door st Nicolaas bevrijde Moorse slaven. Die in dienst waren bij dezelfde st Nicolaas. Dus nu moet hij elke keer toezien hoe de slaven die door zijn ashanti voorouders zijn verhandeld dus bevrijd zijn, wat helemaal de bedoeling niet was. Redelijk beschamend voor de ashanti. En ook tot op de dag van vandaag een beetje de toffe peer tegen kinderen mogen uithangen in een groot feest. Ik snap wel dat je als nazaad van de grootste slaven handelaren dat niet leuk vind. In het gezicht trappen, zoals zijn voorouders ook deden met de personen waar Piet op gebaseerd is.

P-unit | 12-09-20 | 23:06 | 1

Geboren uit voorvocht of nazaad. Dat zijn de ergste!

laatste_waarschuwing | 13-09-20 | 14:43

Het zou hilarisch worden als Wilders hierover vragen gaat stellen aan Grapperhaus en even fijntjes de mededeling doet om een artikel 12 procedure te starten tegen Aquarium. Dat wordt één groot juridische janboel. Gezien de buitenlandse bemoeienis m.b.t. Zwarte Piet zal dit ongetwijfeld de buitenlandse pers ook halen. Bananen-koninkrijk Nederland valt door de mand en zakt op de lijst met "democratische" landen richting hekkensluiter Noord-Korea. Ach, dromen mag. Ik denk dat Wilders wel iets beters te doen heeft dan keer op keer corruptie binnen justitie aan de kaak te stellen.

Ruikbaard | 12-09-20 | 22:52 | 4

Goeie

oldskoolhollander | 12-09-20 | 23:02

Echt niet! Die beerput moet tot op de bodem leeg.
Dit is zeer schadelijk .

Datgingniegoed | 12-09-20 | 23:10

Ik hoop dat iemand van de 40 die aangifte heeft gedaan een artikel 12 procedure gaat sarten

jacobwillem | 12-09-20 | 23:29
▼ 1 antwoord verborgen

Aan alle twijfelende CDA-en VVD-stemmers. Als u in maart 2021 wederom op uw traditionele partij stemt, zal er werkelijk niets veranderen en gaat dit land naar de ondergang.

Stratum | 12-09-20 | 22:41

Mensen, kalm aan nou… ik ben zeer tevreden met de recentste uitspraak van mevr. Jacobien Vreekamp (OvJ bij het OM) betreffende het ‘doofpotten’ van de zaak Akwasi, namelijk:

- We kunnen af heden zeggen wat we willen, dit zonder beperkingen.
- We weten nu wie er met wie in bed liggen (Kartel, Justitie, KOZP en Akwazi).
- Hierdoor kennen we de reden tot de heksenjacht op de blokkeer Friezen.
- De lijn doortrekkend is het ondergraven van oud Hollandse cultuur: beleid.

Kortom, ik ben hartstikke blij met deze uitspraak en tevens indirecte bekentenis van loyaliteit van mevrouwtje Vreekamp. Ze laat zien hoe de hazen werkelijk lopen en geeft ook nog eens een ‘joker kaart’ vanuit de Overheid om iedereen maar lukraak op z’n bek te trappen die het niet met je eens is. Polariseren als beleid en geweld als kunstvorm! Dit gaat nog spannend worden binnenkort…

De zaak tegen de Friezen moet overnieuw in het licht van deze uitspraak.

Sw.Dwaallicht | 12-09-20 | 22:39 | 3

"-namelijk, we kunnen zeggen wat we willen, dit zonder beperkingen- "

Nou, nee. Er bestaat in het recht zoiets als het 'oppertuniteitsbeginsel' . Dat komt er op neer dat een OvJ zelfstandig en zonder daarvoor een verklaring schuldig te zijn kan besluiten om wel of om geen vervolging in te zetten of een straf te eisen. Een van de vele regeltjes in de rechtspraak die vreemde resultaten als deze opleveren.

me163komet | 12-09-20 | 23:05

Uw aangehaalde 'oppertuniteitsbeginsel’ staat in deze case voor ‘willekeur’, dus die vlieger gaat niet op. De zaak had en komt voor de Rechter, die zou eventueel middels jurisprudentie’ (raamwerk van eerdere uitspraken waarin de Rechter zich mag begeven) kunnen besluiten wat te doen. Dat een OvJ op eigen houtje de wetten ’n beetje afbuigt in het voordeel van haar oogappel is laakbaar gedrag, niets meer en niets minder.

Aldus blijf ik net zolang bij mijn standpunt dat ‘we kunnen zeggen wat we willen, dit zonder beperkingen’, zolang mevrouwtje Vreekamp nog bij het OM zit. Met andere woorden: ontslag of oneindige rumoer in de samenleving. Wat begrijpt u hier niet aan..?

Sw.Dwaallicht | 12-09-20 | 23:21

Oh, dat wordt dan oneindige rumoer in de maatschappij. Je denkt toch zeker niet dat dit soort lieden zich iets van het gewone volk of diens mening aantrekt? Daar vegen zij hun hautaine reet mee af. Dat heb je vorige week nog kunnen zie bij die Grapperhause. Ook die bepaald zelf wel hoe de wet voor hem moet worden uitgelegd, zo ook deze OvJ

me163komet | 12-09-20 | 23:34

" We leven in een land waar een belediging WEL vervolgd wordt, en de herhaalde oproepen om meerdere moorden te plegen NIET vervolgd worden"

Dat is natuurlijk van de pot gerukte onzin van Feynman. Het hof stelde duidelijk dat die herhaalde oproepen nog apart bekeken gaan worden. Het was niet onderdeel van dit onderzoek en oordeel. Dat is gewoon als het hoort.

Lijkt wel of Feyman rechters vooral beoordeelt op eigen smaak en niet op het simpele gegeven van een wetboek en toepassen en duiden wat daarin staat. Ook bij Wilders leek het een correcte rechterlijke afweging. Of de betreffende wetgeving nog zin heeft en herschreven moet worden is een andere verhaal. Gaat de rechter namelijk niet over. Wel in de Feynmaniakale roze bananenfabriek.

GeenAccount | 12-09-20 | 22:36 | 2

Onzin, geen account. Iedereen weet dat links op voorhand niet vervolgd wordt en rechts wel. Hof of geen hof, hogerhand bepaalt. Rechters zijn een farce en leven op een eigen planeet. Planeet van dedain.

JustMe | 12-09-20 | 22:53

@JustMe | 12-09-20 | 22:53: Het gaat niet om de rechters of het OM. Hoe meer het blundert, hoe meer het wankelt. Al denk ik wel dat Akwasi bewust als spartellend wezen in leven is gelaten. Onderschat het OM niet. Ze zijn niet zo dom als de gemiddelde linkse Nederlander, die uit idealisme/marxisme/socialisme/communisme denkt. Eigenlijk is Akwasi een geschenk op een gouden schaal. De pest is, dat niemand dat ziet en die weinigen die het wel zien, gelijk al hun geschut uit de mottenballen gaan halen. Maar goed, dat zei ik al eerder in een reactie, en als eeuwige zwitsal ben ik nu klaar met reaguren. Ik word verplicht naar bed gestuurd, terwijl de avond net pas begonnen is.

Klappernoot | 12-09-20 | 23:34

Gelukkig blijven sommigen nog opletten, anders zou de linkse magistratuur dit land nog sneller naar de gallemiezen helpen

Rest In Privacy | 12-09-20 | 22:36

Gaan ze binnenkort verliefdheid ook verbieden ? Je sluit iedereen uit , behalve die ene.

ja,diedus! | 12-09-20 | 22:34 | 1

Net nog iemand van anders gekleurde persuasie naar links geswiped, dacht echt even van oh oh zal toch niet dat ik...

Kladderadatsch | 12-09-20 | 23:45

Nederland is onder EU-bewind en D66-invloed verworden tot een corrupt land. Waar blijven de verontwaardigde juristen die dit aan de orde durven te stellen, of zetten die hun carrière liever niet op het spel?

NPOlitiekgekleurd | 12-09-20 | 22:29 | 1

Kijk eens naar Sven Hulleman .

ja,diedus! | 12-09-20 | 22:32

UK is verloren!
Last Night of the Proms (nu op BBC1) , altijd een prachtige uiting van Engels Chauvinisme is totaal verworden.

Staat volledig in het kader van diversiteit, dus:
- vrouwelijke dirigent met bloemetjesjurk
- Intermezzo's van bijeen geraapte mensen met kleur omdat het moet

Bolhoed | 12-09-20 | 22:28 | 1

Dat is zo met alles wat via de kwelbuis tot u komt. Zó overdreven allemaal.

NPOlitiekgekleurd | 12-09-20 | 22:32

Aardige oogst van nonsens in 1 weekje ja.
Het wordt alleen maar erger, nu willen ze hun 'kunst' terug, de kunst die pas als kunst werd gezien nadat Picasso wel wat zag in dat rauwe, ongeciviliseerde primitieve, dat was weer eens wat anders toen ter tijd. Toen kregen al die houten klazen van ze met schelpjes, kraaltjes en touw ineens waarde.

De Chinezen snappen dat beter, die kopen nu alles wat ze ooit verkochten of uitvoerden terug, tegen gigaprijzen, waarmee ze de waarde van hun overige collectie enorm op weten te krikken, maar maak dat maar eens een zwarte marxist , in bezit van blijkbaar een museumjaarkaart (want 'echte' kunstminaar! ) duidelijk die zijn armen om een sculptuurtje geslagen heeft en weer eens 'racisme' gilt.

Zer0-hedger | 12-09-20 | 22:27
-weggejorist-
Datgingniegoed | 12-09-20 | 22:26

Een dag zonder nono Akwasi (wie?). Ik blijf dromen.

TheseDays00 | 12-09-20 | 22:22

Men kijkt en reageert vaak op datgene waarover in de 2e kamer gedebatteerd wordt. Dat is een leuk afleidingsspelletje.
De ware ellende zit diep in de buiten parlementaire kringen, en het zit bij u om de hoek of zal daar spoedig landen. Links heeft de media, politie, kunst/cultuur, AIVD, OM en rechtspraak al in de knuisten, en verspreidt dat nu gaandeweg over het hele land. Het is niet meer alleen 010, 020, 030 of 070 het zit (weldra) overal. Om deze ellende teniet te doen is een kabinet met Wilders nog niet in 20 jaar klaar. Weg met ons, gaat zeker lukken, want het is allang zover. En een ieder die dit tegenspreekt ziet de kudde olifanten in zijn kamer niet staan.

Broadsquire | 12-09-20 | 22:20

Nederland is naar de klote, da's wel duidelijk, en ik als "native Hollander" ben de indiaan van de toekomst.

gijnsteel666 | 12-09-20 | 22:17 | 3

@gijnsteel666 | 12-09-20 | 22:17 |
Dat was in 2017 wat mijn oom (volbloed Oglala Lakota) via de Skype tegen me zei toen e.e.a. ter sprake kwam. Zijn woorden? "Zeg maar tegen de mensen bij jou daar dat ze nu in hetzelfde schuitje zitten als wij, maar dan 150 - 200 jaar later." Waarvan akte. Die toekomst van u is nú.

Sjefke7807 | 12-09-20 | 23:13

@Usumani | 13-09-20 | 00:56|
U bent verkouden?

Sjefke7807 | 13-09-20 | 01:47

Niks nieuws onder de zon. We weten toch al jaren dat politie & justitie volledig zijn overgenomen door D66-ers ? Dan kun je dit soort gerechtelijke dwalingen verwachten. Onder MP Kaag wordt Akwasi Minister van Vreemdelingenzaken. Telkens als je denkt: Het kan niet gekker, wordt de grens weer wat verder opgerekt. Het OM is ook de schaamte voorbij. Wilders zitten ze 6 jaar op z'n nek, en die rapper lacht iedereen uit, want komt er gewoon mee weg. Nederland 2020... Helemaal naar de klote geholpen door de linkse kerk.

Motleycrew | 12-09-20 | 22:16

Als we de rechtsverkrachtingen van de laatste tijd doortrekken zullen spoedig de eerste politieke moorden na Fortuyn een feit zijn en daarna aan de orde van de dag. Wilders en Baudet mogen wel oppassen. De toekomst ziet er inktzwart uit.

Koonkluk Huis | 12-09-20 | 22:16

Je schaamt je er voor om Nederlander te zijn. Een land zonder ruggegraat.

dubbletjes | 12-09-20 | 22:15

Regering en de (haar)diverse Bestuurslagen zijn in de praktijk gewoon de vijand van het volk geworden. Rutte de Lafaard schuift steeds verder op naar een positie zoals de DNC die er op na houdt in het bestieren van de VS,vooral op gemeentelijk, staats- en county niveau. Hij likt de extremisten (KOZP,BLM en dus indirect Antifa),gaat met ze aan tafel en kijk wat de bende die zich Justitie noemt,doet. Iets met droef te moede en koude rillingen. Maar ook iets met afkeer en onbeschrijflijke minachting voor de betrokkenen,alle wel te verstaan,ook het politieke uitschot.

hertogvanzottegem | 12-09-20 | 22:14

OM, rechtspraak, 1e en 2e kamer, kabinet, Raad van State, de media, kunst en cultuur, het is allemaal een grote smeltkroes van corruptie.
Daar zou zelfs een land als Italië jaloers op zijn.

Broadsquire | 12-09-20 | 22:14

Er zal vast ook wel een rechter zijn die activistisch is of een bijbaan heeft met een links ideologische grondslag. Baudet krijgt toch weer gelijk. Hij werd enorm aangevallen op zijn uitspraken maar het is gewoon waar.

BozePaarseMan | 12-09-20 | 22:14

Waarschijnlijk heeft Jacobientje het statement van Akwasi zelf geschreven. Verbaasde me al over de vele anti-Zwarte Piet statements in de tekst. Het was meer een anti-Zwarte Piet pamflet.

Drukvandaag | 12-09-20 | 22:09

Onze democratische rechtspraak is al jaren geleden afgedaan, het systeem is totaal gecorrumpeerd en in en in verrot alsmede een groot gedeelte van onze ambtenarij en politici, alleen de onwetende geloven nog in een democratisch Nederland. Het geloof van deze mensen in onze democratische rechtspraak houd op wanneer ze met ambtenaren politici en rechters te maken krijgen die niet staan voor hun belangen.

von Amsberg | 12-09-20 | 22:07

Wat was die Bram Moskowicz inhoudelijk sterk, welbespraakt en dan ook nog waar mogelijk met enige humor, erg goed. Zonde dat hij zelf ook wat steken heeft laten vallen. Dat soort mensen is belangrijk om het schip op koers te houden, de rest zijn allemaal papegaaien en meelopers.

Watching the Wheels | 12-09-20 | 22:07 | 2
-weggejorist-
Pietneus | 12-09-20 | 22:11

Ik heb Wilders 1 helemaal via streams gevolgd. Die man is een briljant advocaat. Zal wel steekjes hebben laten vallen inderdaad, maar was waar voor zijn geld!

Knufter | 12-09-20 | 22:11

Hulde voor dit stuk!

Bloemschikliefhebber | 12-09-20 | 22:06

Haarscherpe analyse van Feynman; hij maakt zijn nick meer dan waar. Wat ik me afvraag: Kan de uitspraak 'voorwaardelijk seponeren' juridisch nog aangevochten worden? Dat die Vreekamp gedegradeerd moet worden lijkt me duidelijk.

xavier | 12-09-20 | 22:06 | 1

Dan wordt ze juist gepromoveerd weten we met z'n allen.

Watching the Wheels | 12-09-20 | 22:08

Auto: uitgevonden door witte mensen. Vliegtuig; idem. Dus om culturele appropriate te voorkomen mogen gekleurde mensen niet meer vliegen of rijden. Alle titels van Lewis Hamilton mag hij inleveren.

YoMoms | 12-09-20 | 22:04 | 3

Wat zijn witte mensen?

BozePaarseMan | 12-09-20 | 22:15

De hele cultus rondom auto's en vliegtuigen is ook duidelijk wit. Witte uitvindingen van witte mannen. Wij mogen nu ongestraft auto's en vliegtuigen uit ALLE niet Noord-Amerikaanse en Noord Europese landen terughalen.

bisbisbis | 12-09-20 | 23:18

Vingerwijzen naar Polen, maar de rechtspraak is hier al compleet stuk.

azijnseikerT | 12-09-20 | 22:03 | 2

Precies, hier veel erger dan daar!

duh! | 12-09-20 | 22:09

Dit is ons huis. Voel je welkom, drink ons bier en respecteer onze zeden of flikker gewoon op, terug naar waar je wegkwam. (Plato - woordkunstelijke interpretatie)

suscrofa | 12-09-20 | 22:01 | 3
-weggejorist-
Pietneus | 12-09-20 | 22:06

@ Pietneus
Net zoveel, maar niet meer!

duh! | 12-09-20 | 22:10

Zoals Maarten het Hart ooit zei over de rechterlijke macht: "geloof nooit het gebefte geboefte".

Jane3715 | 12-09-20 | 22:00

Hier is m.i. meer aan de hand. Is er nou niemand bij het openbaar ministerie die tegen deze officier van justitie zegt dat hier sprake is van vermeende belangenverstrengeling en dat zij niet de geschikte persoon is voor deze zaak? Waar is het zelfreinigende vermogen van deze club? Of betreft het hier een breed gedragen standpunt binnen het OM? Binnen professionele organisaties creëert men binnenshuis de eigen oppositie,

therealbraindump | 12-09-20 | 22:00 | 2

Google eens op: De Lange Mars door de Instituten van Macht (Rudi Dutschke)
Is al vanaf mei 1968 aan de gang.

laatjenietkisten | 12-09-20 | 22:03

Deze mensen kunnen de zaken erg goed scheiden.
*Sarcasme modus uit*

Gele Beer | 12-09-20 | 22:10

Tja je hoeft niet intelligent te zijn om te snappen dat Jacobien Vreekman een integriteits uitdaging heeft af te handelen. Misschien is het zelfs tojd om de sollicitatie en benoemingspro cedures van het OM helemaal
Maar eens tegen het licht te houden. De afgelopen jaren zijn daar nogal wat klunzen in de weer geweest. Hebben we hier mogelijk een veel groter integriteitsissue samen met Grabbelhuis? Schoonvegen die hap zou ik adviseren.

Amoebes | 12-09-20 | 21:59 | 2

Alleen Wilders en Baudet gaan dat doen. Het hele hok moet schoon. Alle stront weggekrabt. Ik zou zeggen: alle rechters ontslaan en één voor één tegen het licht houden en weer aan nemen.

Ze zullen wel schreeuwen als varkens maar het moge inmiddels duidelijk zijn dat dit nodig is.

En maar zeiken over Polen en Hongarije. Die Polen en die Hongaren hebben helemaal gelijk: korte metten maken met dit soort sujetten.

De rechterlijke macht heeft niet één functionerend correctief mechanisme. Niks. Een grote bende van belangen en meningen en koninkrijkjes. Zieke boel.

Knufter | 12-09-20 | 22:01

Oh maar ik
Neem nu publiekelijk afstand van mijn gedachtes over linkse Jacobien en het incompetente OM. Dan is het toch opgelost? Of begrijp ik het niet ?

Amoebes | 12-09-20 | 22:49

Als ik een 'anti zwarte piet' of een vergelijkbaar persoon als aquarium zie tijdens de intocht alhier, ga ik de discussie met hem/het/haar aan.

Daarna trap ik wellicht mijn brommer aan.

GKJP | 12-09-20 | 21:57

Akwasi heeft blijkbaar zo vaak met een beschuldigende vinger naar anderen gewezen dat zijn wijsvinger alienesque proporties heeft aangenomen. Het lijkt de vinger van E.T. wel. 0_o

MickeyGouda | 12-09-20 | 21:54 | 1

Met die lelijke pooier-ring van hem. Wat een aftands ding, net als hijzelf overigens.

Santoku | 12-09-20 | 23:04

Hey aquarium , Ga toch lekker naar afrika man koop.daar een huis , als je zo trots bent op je roots ga je toch daar lekker mensen vervelen.
kwal.

gijs geluk | 12-09-20 | 21:54 | 27

@CalamityJane | 12-09-20 | 22:30: Misschien helpt het als minstens 1 van de 2 kanten wat minder theatraal gaat doen. Maar hij is toch echt een Nederlander, wat hij ook roept.

beldewouten | 12-09-20 | 22:49

@wiener mit pommes | 12-09-20 | 22:01: juistem.

Santoku | 12-09-20 | 23:06
▼ 24 antwoorden verborgen

Heerenveen voorlopig bovenaan in de Eredivisie. Dus.

gebruikesrnaam | 12-09-20 | 21:53 | 7

@Gele Beer | 12-09-20 | 22:12: Proficiat.

gebruikesrnaam | 12-09-20 | 22:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Al dit onrecht heeft bij mij inmiddels gezorgd dat ik me steeds minder aantrek van welke regel dan ook die men denkt over mij te kunnen uitroepen. Je zoekt het maar fijn uit daar in Den Haag. Ik erken het mandaat van deze kliek niet meer.

marcoplarco | 12-09-20 | 21:51 | 1

U heeft hopelijk de juiste mening? U leest hierboven al, indien dit niet het geval is wordt er zeker wél gehandhaafd.

mr.money | 12-09-20 | 22:12

Het zou een zegen zijn als iemand, op dit platform, een keer zou schrijven over de niet-westerse slavernij. Denk hierbij aan de zeer grootschalige slavernij van de berbers, ottomanen, aziaten en arabieren en bijv. west-afrikanen.
U kunt van mij aannemen dat de onsteltenis zeer groot zal zijn over de grootschaligheid en de gruwelijkheden.
Ik zou zeggen begin voor de grap een bij de berbers.

lalalilo | 12-09-20 | 21:48 | 8

@gebruikesrnaam | 12-09-20 | 21:55: De achtergrond van mijn familie is katholiek dus die hebben niets van doen gehad met slavernij of kolonialisme.

lalalilo | 12-09-20 | 22:39
▼ 5 antwoorden verborgen

Uiteindelijk, gaat alles om de macht. Wie heeft wat te vertellen, over wie. Er komt een hoop newspeak aan te pas, fraaie woorden over inclusief en samen en diversiteit, maar onder dit klinkende jargon schuilt een grote drang naar macht en overheersing.

Uiteraard is er ongelijkheid, racisme, uitbuiting. Daarom klinkt het ook zo fraai. Maar het programma van Bij1 toont voor iedereen zichtbaar dat de doelstelling is het omkeren van de rollen. Betalen zullen wij, Hollanders, voor echt leed, gebracht door onze voorouders en door gevoeld leed, door de huidige nazaten van Afrikaanse slaven. Bij1 is niet eerder tevreden dan dat Holland de schuld van de hele wereld op zich heeft genomen. Want oorlogen, honger en ongelijkheid is geheel en uitsluitend onze schuld.

Daarna houdt het ook niet op, want als men het dan uiteindelijk voor het zeggen heeft, wordt heus wel een smoes verzonnen, waarom inclusiviteit niet geldt voor blanken, waarom racisme door zwarten niet bestaat, waarom wij ons moeten schikken in de nieuwe orde.

Zo ging menig revolutie naadloos over in een nieuwe dictatuur en eerlijk gezegd krijg ik steeds meer de indruk dat het actiegroepen zoals BLM vooral daarom te doen is.

Beste_Landgenoten | 12-09-20 | 21:48 | 1

Vergeet wie doet het met wie niet. Is daar al meer zicht op?

Harry.Langezwaal | 12-09-20 | 21:54

Hmmm, slap verhaal, want niemand schijnt door te hebben dat je met rustig afwachten een heel volk kan leiden naar een hoger doel. Nee, ik bedoel niet de islamieten of andere rare kwibussen. Akwasi gaat vroeg of laat opnieuw op zijn plaat, dus die kan je afstrepen. Met het kalltstellen van Akwasi komen zijn hulppieten in het volle maanlicht. Die zijn ook al kansloos. Ondertussen ontwarren we alle lijntjes naar andere bondgenoten. Altijd een pluspunt, al zie je dat niet direct. Tegerlijkertijd noteren we alles wat er gebeurt, en is het later een vrij eenvoudige handeling om de genadeklap toe te dienen. 1+1=3 in dit geval. Laat de media lekker tegen windmolens vechten, en roer af en toe met een stok in de stront om ze scherp te houden. Meer is er niet nodig, behalve geduld en tactisch denkvermogen. Oja, stem voor de goede zaak nu een enkele keer op de PVV. Dat is een cruciaal dingetje, anders gaan we wel massaal de vernieling in.

Klappernoot | 12-09-20 | 21:47 | 2

Zolang de rechtelijke macht in zulke zaken niet meer onafhankelijk blijkt maak je weinig kans met afwachten. PVV stemmen kan helpen.. Ja.

inCol | 12-09-20 | 21:58

@inCol | 12-09-20 | 21:58: Ik ben bang dat PVV stemmen niet genoeg gaat helpen. Gaan we hopelijk wel allemaal doen, maar er zijn te weinig vaderlandslievende mensen met respect voor de welvaart die onze voorouders hebben opgebouwd, helaas.

Peerkeoud | 12-09-20 | 22:03

Is het niet tijd voor wat minder uitsluitende en racistische negers in het publieke debat? OM, doe er wat aan.

smdyasc | 12-09-20 | 21:47

Hoe schaamteloos wil je het hebben, notabene in de week dat de oppositieleider wordt veroordeelt voor een futiliteit, wordt een door het OM toegegeven strafbaar feit, het oproepen tot geweld, geseponeerd door een officier van justitie met de onmiskenbare schijn van vooringenomenheid. Puur machtsvertoon van het OM, we hebben schijt aan ongewillige meningen.

Diminutive | 12-09-20 | 21:47 | 1

Ja, zo zie ik het ook. Een treurige dag was dat zeg. Hoe kan het zo mis gaan met ons land, ONS land?

Peerkeoud | 12-09-20 | 22:05

Alles wat er nu gebeurt op dit gebied, naast de klimaatwaanzin en de EU, is munitie voor FvD en PVV, reken maar dat ze dat gaan uitmelken.

Zwizalletju | 12-09-20 | 21:46

Vrouwe Justitia is tegenwoordig zwart,
zij heeft geen blinddoek meer maar een hoofddoek.
Nederland denk bepaaldelijk op uw zaakje.

De Profundus | 12-09-20 | 21:46

Zwarte klassejustitie, volledig geëmancipeerd. Nu kunnen we weer Sinterklaas vieren.

nokkenaskettingklem | 12-09-20 | 21:45

Yuri had gelijk.

unshift | 12-09-20 | 21:45

Misschien is het tijd voor een blogje met een voorgedrukte/ingevulde aangifte tegen Akeasi. Dan kunnen de reaguurders en de pro-pieten aangifte doen.

Rest In Privacy | 12-09-20 | 21:41 | 1

Al dien je er honderdduizend van in. Andersom zijn er een paar al voldoende. Ongeacht geldigheid.

Mart6037 | 12-09-20 | 21:44

Feynman, zoek de moderne definitie van cultural appropriation eens op. Want het argument dat jij maakt is al lang doorgedrongen tot de drammers. De nieuwe definitie is derhalve: “Het zich toe-eigenen, gebruiken, of imiteren van uitingen of elementen van een minderheidscultuur, door een dominante cultuur”. Kleurtjes mogen leentjebuur spelen, blanken niet.

Muxje | 12-09-20 | 21:41 | 3

Dat is in al duidelijk. Iedere blanke loopt op zijn tenen om maar niets negatiefs te zeggen over negers, ook al is er soms wel aanleiding toe, omdat je dan een aangifte aan je broek hebt. Politici kruipen voor ze en semi-criminele actievoerders worden zelfs op het Catshuis uitgenodigd.

Ikblijfnietstil | 12-09-20 | 21:47

Hoeveel blanken zijn er op deze aardkloot? Een procent of 9 van het totaal aantal mensen toch? Zijn wij dan niet de minderheidscultuur?

Binkoo | 12-09-20 | 21:56

@Binkoo | 12-09-20 | 21:56: "We" hebben te goed ons best gedaan iets van "onze" wereld te maken. De jaloerse mens is nu aan zet.

Peerkeoud | 12-09-20 | 22:07

Geert gaat Rutte grillen maar die zal verwijzen naar de uitspraak vd rechter en zeggen dat het OM onafhankelijk is.
Advies van Rutte: Geert kan een art 12 procedure starten.

Next !!

Nichtsneues | 12-09-20 | 21:39 | 2

Volgende week BBQ weer. Hij weet de hamburgers wel aan te spreken in hun taal.

gebruikesrnaam | 12-09-20 | 21:42

Dit moet Rutten geweten hebben na dat goede gesprek.

dik van alster2409 | 12-09-20 | 21:44

Zo gaat het overal: kozp mag doen wat ze wil, milieuterroristen en dierenactivisten zitten bij Schouten op schoot, grappermaker vervolgt klokkenluiders. Maar blokkeerfriezen, die hun kinderen tegen idioten uit Amsterdam willen beschermen, moeten DNA afstaan. De overheid is door en door verrot en corrupt.

Mart6037 | 12-09-20 | 21:39

Niet vergeten dat dit een vooropgezette plan was. Eerst vlug bedanken na de uitspraak van die terrorist en toen de zaak in handen gekregen. Hier moet meer corruptie achter zitten en hulp gehad van hogerhand.

dik van alster2409 | 12-09-20 | 21:39

Bent u het niet eens met de beslissing van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie om een strafbaar feit niet (verder) te vervolgen bij de strafrechter? Dan kunt u daarover een klacht indienen bij het gerechtshof. De beklagprocedure ‘niet-vervolgen strafbaar feit’ is niet openbaar.

U (klager) kunt de klacht op grond van artikel 12 van het Wetboek van Strafvordering (Sv) alleen per brief (niet via e-mail of fax) indienen bij het gerechtshof.
bron: rechtspraak dot nl

JorisvGost | 12-09-20 | 21:37 | 4

@Mart6037 | 12-09-20 | 21:42: Van het kastje naar de muur,totdat u opgeeft.
Zij hebben ambtenaren en tijd zat.

De Profundus | 12-09-20 | 21:47

Volgens mij gaat deze vlieger (artikel 12 procedure) niet op in dit geval (voorwaardelijk seponeren).

Rest In Privacy | 12-09-20 | 21:48

Als dat zo is, dan kan mr. Hiddema daar wel even wat tijd aan besteden neem ik aan. Of anders mr Knoops, die ook best wel wat gemeenschapsgeld zal hebben mogen ontvangen voor de verdediging in het schijnproces van de laatste 5 eeuwen.

Peerkeoud | 12-09-20 | 22:11
▼ 1 antwoord verborgen

Nederland , een land waar iedereen die het ergens anders moeilijk had welkom was. Al decennia lang. Wij vroegen geen nederigheid of dankbaarheid. Gewoon meedraaien in onze maatschapppij met respect voor onze standaarden en respect hebben voor onze tradities was voldoende. Maar niet met de bedoeling om ons te overrulen en ons de mond te snoeren. En daar zijn de Sylvana’s en de Akwasi’s nu wel mee bezig. En met steun van linkse politici krijgen ze daarvoor alle ruimte ( en zelfs door ons betaalde subsidies ). Het is echt tijd voor verandering. En die keuze kan je maken in het stemhokje.

Ikblijfnietstil | 12-09-20 | 21:36 | 1

niks aan toe te voegen!

D.Ormin | 12-09-20 | 22:14

Ziehier hoe diep extreem-links al in het systeem zit, ofwel: De Lange Mars door de Instituten van Macht.

laatjenietkisten | 12-09-20 | 21:36 | 2

Koffers met een Feyenoord sticker komen vaak later op de bagegeband op Schiphol. Systeem? Noem het clubliefde.

gebruikesrnaam | 12-09-20 | 21:38

En maar klagen over institutioneel racisme in ons land, terwijl ze het helemaal voor het zeggen lijken te hebben. Waar dan?

Peerkeoud | 12-09-20 | 22:13

BLM en consorten willen ons dwingen om hun cultuur te omarmen en hen niet als gelijken maar als superieur te behandelen. En de vele whitey helpers die willen deugen om te deugen zodat zij keihard kunnen roepen dat zij deugen werken hier aan mee.
Wij moeten hun cultuur accepteren en de onze afschaffen. Wij moeten talent en inzet vervangen door inclusiviteit en diversiteit.
Wat er eerder gebeurt is het volgende: zodra je tegen mensen zegt: je moet!.... creëer je weerstand. Door groeperingen zoals drammende moslims, zeurende akwasies en anderen te faciliteren als politiek zijnde, zorg je juist voor groepsvorming, argwaan en racisme. Waar Marokkaanse criminelen en overlastgevers het verpesten voor de grote welwillende groep, zo verpesten de bovengenoemde groepen het voor zichzelf. Negers en moslims worden dan juist als groep anders bekeken en behandeld omdat de bevolking het gevoel krijgt dat zij allen hetzelfde zijn.
En Claudia doet mee, en Dolf, Jesse en Femke en talloze anderen die logica en oorzaak en gevolg hun bubbel hebben uitgeduwd.

Olleke | 12-09-20 | 21:35 | 1

Volgens mij willen ze vooral slachtoffer kunnen blijven spelen en gratis geld binnen harken. Als "we" "ze" nu overal gelijk in geven, dan vraag ik me af wat "ze" morgen te miepen hebben.
Zodra "ze" het voor het zeggen krijgen beginnen "ze" te stelen, want van werken is er nog geen één dood gegaan.
Dat geldt overigens maar voor het zeer kleine deel dat "onze" bestuurders vrij succesvol moreel gijzelt. Wel knap hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen.

Peerkeoud | 12-09-20 | 22:22

Ach kijk. Van de Rotary club. Nou ik weet voldoende heur. Oh en rechten en criminologie studeren in zuid afrika. Zegt dus wat over haar vooringenomenheid ook he.

grapo | 12-09-20 | 21:35

En wij staan, zitten en liggen hier weer met aan de zijlijn te gillen hoe alles ons niet aanstaat. Rutte praat met BLM en andere mensen van een of ander ongrijpbare entiteit dat macht naar zich toe heeft getrokken. Rutte wil vast wel met andere partijen praten die er anders naar kijken.
Maar die zijn er niet. Wij verwachtten dat Rutte wel voor 'ons' op zou komen. Nee dat hadden we mis. Rutte is premier van het volk. Maar Rutte kan niet bemiddelen tussen één kant van het verhaal. Als niemand bij Rutte een tegenstandpunt indient, is het niet moeilijk om te raden welke kant het op gaat.

Leptob | 12-09-20 | 21:34

Ik heb het idee dat twee flanken zich hier enorm druk over maken en elkaar proberen te overtreffen in theatrale jankreflexen, terwijl het gros van de mensen het geen reedt interesseert en zijn schouders ophaalt. Lijkt me een gezonde houding.

beldewouten | 12-09-20 | 21:34 | 1

Exact. En het voegt niks toe, lost niks op. Trekt niks recht, leidt alleen tot extremere bubbels. En uiteindelijk marginalisering van jezelf. Kijk naar FvD, dat leek een brede beweging te worden, tot die gekaapt werd door steeds extremere meningen, grenzend aan complotgeloof, waarna de boel weer inzakte als een Franse soufflé. En zo zie je ook dat je website alleen nog bevolkt wordt door PVV fans. You reap what you sow, zei mijn Ashanti grootmoeder al.

Beste_Landgenoten | 13-09-20 | 09:05
-weggejorist-
Pietneus | 12-09-20 | 21:34 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ruik hier een geurend kruidig recept voor een volksrevolutie. In maart waarschijnlijk, maar hopelijk nog voor oud&nieuw.

suscrofa | 12-09-20 | 21:34 | 5

@suscrofa | 12-09-20 | 21:41: Bubbels groeien en slinken. Maar jouw bubbel is groeiende. En terecht. Zo gaat dat in een democratie.

gebruikesrnaam | 12-09-20 | 21:50

@gebruikesrnaam | 12-09-20 | 21:50:
Ga me nu even toeleggen op de bubbels in mijn belgische bubbelbiertje, als je het niet erg vindt. De bubbels.

suscrofa | 12-09-20 | 21:59

@suscrofa | 12-09-20 | 21:59: Zie geen bezwaar. Zie ook niet waarom ik degene ben die zich bezwaart moet voelen. Bewaar wat champagne bubbels voor maart.

gebruikesrnaam | 12-09-20 | 22:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed verstaander heeft aan een half woord genoeg. De comments vertellen mij het verhaal. Hoef ik alleen de kop en de staart te lezen. En natuurlijk alle comments, maar dat doe ik met plezier.

gebruikesrnaam | 12-09-20 | 21:33

1 remedie: kom in opstand en stem daarnaast in maart niet meer op deugpartijen. Iets anders gaat dit tij niet keren.

elco485 | 12-09-20 | 21:33 | 1

Helaas is de reikwijdte van die weblog niet voldoende om echt een serieuze bedreiging voor het kartel te zijn, anders was hier al lang een slotje op gedaan.

Peerkeoud | 12-09-20 | 22:26

Het is gewoon corruptie, niks minder.

drs. P | 12-09-20 | 21:33 | 1

En ze komen er gewoon mee weg ook. De arrogantie!

AdPatat1960 | 12-09-20 | 22:04

Hoe mooi zou ons Holland zijn als we vroeguh nooit Afrikaanse jongemannen aan werk in de nieuwe wereld hadden geholpen en ons hadden beperkt tot het in beslag nemen van illegale zilvervloten. En O ja gastarbeiders slechts een jaarcontract hadden gegeven en geen gezinshereniging hadden toegestaan.

JorisvGost | 12-09-20 | 21:33

Leuk gevonden, maar ik vraag me af hoe dit juridisch zit. Een besluit van een OvJ om niet te vervolgen is iets heel anders dan een rechter die bepaalde zaken niet meeweegt in haar vonnis, ook al gaat het in beide gevallen om eenzelfde excuus achteraf.

Maar goed, men kan bezwaar maken tegen het besluit van het OM. En dat komt dan voor een rechter. Het lijkt mensae een rechter dan juridisch gezien rekening niet houden met deze jurisprudentie.

Maar dat een OvJ zo’n besluit kan nemen als er overduidelijk sprake is van belangenverstrengeling, daar kan ik niet bij. En wat mij betreft is ze voor die functie hiermee ongeschikt gebleken.

Muxje | 12-09-20 | 21:31 | 2

Wat betreft het eerste: zoals in dit stukje wordt gesuggereerd, werkt jurisprudentie niet. Voor het tweede: zeker wonderlijk, maar het is niet de beslissing van die ene officier, denk ik.

beldewouten | 12-09-20 | 21:36

Tweede alinea moet zijn "Het lijkt me dat een rechter dan juridisch gezien rekening moet houden met deze jurisprudentie."

Muxje | 12-09-20 | 21:45

Correctie: engineers maken geen shit. "Garbage in - garbage out" is de gangbare uitspraak.

nieuwe_Deen | 12-09-20 | 21:31

Officier van justitie Jacobien Vreekamp, die namens het Openbaar Ministerie de beslissing ondertekende om rapper Akwasi niet te vervolgen, werkte tot voor kort samen met Kick Out Zwarte Piet (KOZP)-activist Mitchell Esajas.

Bolder | 12-09-20 | 21:30

Zie de NOS ploeg eens banjeren tussen het Lesbosprotestvolkje op het Museumplein dat zich in cirkels van precies 1,5 meter heeft opgesteld. Door ertussendoor te flaneren overtreden deze journalisten schaamteloos de coronaregels. Maarrrr. Bij deze demo behoeft de NOS de regels niet te handhaven, want ze gaan voor het hogere, voor de stikwoedende zichdoodschamers. Zo zie je het meten met twee maten in beeld. Tussen links stikkende demonstranten voelt de NOS zich veilig.
Feynman signaleert het meten met twee maten vlijmscherp bij het optreden van een KOZP bevriende rechterlijke macht, die Akwasi's moordgeschreeuw met sympathie tolereert en Wilders' mindergeschreeuw opeens over de schreef vindt gaan. Mevrouw Kaag ging in een vlaag van hersenverweking gehoofddoekt buigen voor de islam, niet als vrouw maar als méns. In Nederland wil ze het torentje bezetten, niet als mens maar als vrouw.

Eeuwig..Op..Vakantie | 12-09-20 | 21:28 | 2

Wilders heeft alleen een vraag gesteld, niet eens geschreeuwd. Dat herhaaldelijk minder roepen kwam niet van hem dacht ik zo.

Peerkeoud | 12-09-20 | 22:30

@Peerkeoud | 12-09-20 | 22:30: Vanuit het perspectief van de linksmarcherende rechterlijke macht klonk het >>alsof<< Wilders onaangenaam stond te schreeuwen. Objectief waarnemen is het eerste slachtoffer in de cancel culture.

Eeuwig..Op..Vakantie | 12-09-20 | 22:43

Who the fuck is deze gast eigenlijk? Heeft hij de hongerwinter meegemaakt, of dit land helpen opbouwen de afgelopen 60 jaar? Heeft hij een hit gehad, is hij een succesvol ondernemer, presenteert hij een show bij één of andere commercieel, is hij een uitmuntend wetenschapper of filosoof? Waarom moet ik iedere keer lezen wat deze vent uitbraakt? Ik ben het zat. Flikker hem gewoon het land uit.

Scholletje | 12-09-20 | 21:28 | 1

Een succesvol ondernemer schijnt hij wel te zijn. Waardevol? Nee
Het is een mooier land zonder hem....

SterF... | 12-09-20 | 21:32

@Nederlanddraaitdoor | 12-09-20 | 21:32: dat er geen Zwarte Piet meer komt heeft het Jeugdjournaal al laten weten...
Ook zo fijn, probeer je je kinderen hier buiten te houden, beslist NPO dat het uitstekend is om lagere school kinderen er via jeugdjournaal juist in te betrekken. Echt ruk.

Bataafje | 12-09-20 | 21:37

@Nederlanddraaitdoor | 12-09-20 | 21:32:
Onze kinderen, jongste is ook een meiske en al weer 14 jaar en nog steeds een toegewijd fan van die doldwaze zwarte piet (niet zozeer van die grijze oersaaie blanke Jaap van Disselachtige baardaap met een mijter op), zijn het kinderfeest inmiddels aan het ontgroeien. Maar ik raad jou aan om jou en jullie kinderen het Sinterklaasfeest nooit te laten ontzeggen door een stelletje zwarte racisten en afrikaanse ex-slavendrijvers. Dan ga je maar underground. Dat is niet zo moeilijk in de beslotenheid van jullie eigen gezin. Jullie kinderen zullen jullie later dankbaar zijn. Voor dat beetje relativering van huidskleur. En niet toe te geven aan het leugenachtige racistische icoon van een stel doorgedraaide identiteitsfanatici.

suscrofa | 12-09-20 | 22:18
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een topcolumn weer. Altijd uitblinkend in ter zake doende details en sterke, goed onderbouwde argumenten. Feynman is voor mij een van de beste columnisten van Nederland. Echt geweldig!

hoogstetijd | 12-09-20 | 21:27

Zo’n Michelle Obama met straightened hair, walgelijk display.....

Habe das Gewust | 12-09-20 | 21:26 | 1

Cultural appropriation werkt ook maar 1 kant op

Muxje | 12-09-20 | 21:32

Die rollade, best erg. En hopeloos zo'n faculteit dat een boek als white fragility aanraadt of bijna verplicht... en zich laat scholen in racisme door iemand met een racistisch karakter en ronduit racistische uitspraken die klaarblijkelijk slecht in staat is om voor zichzelf te zorgen (zal ook wel door privilege en racisme komen).

Dit tekent zo'n faculteit toch wel.
Daar hoef je niet te wezen om nog wezenlijk iets zinnigs te leren.

Santoku | 12-09-20 | 21:26

Ik vond het al vreemd dat er nu pas uitspraak wordt gedaan over iets wat al op 1 juni op de Dam werd gezegd. Was het misschien wachten tot de “juiste” OvJ vrij wasdom tot dit verdict over te gaan?

JohannesIII | 12-09-20 | 21:25 | 2

was om

JohannesIII | 12-09-20 | 21:29

Ja.

gebruikesrnaam | 12-09-20 | 21:31

Waar is mijn reaguursel van zojuist ?

PerineumPiraat | 12-09-20 | 21:23 | 4

Kijk anders even onder je bed.

chicago river | 12-09-20 | 21:26

Vertelde alleen maar over de vk,nu,nl en Ad die dit nieuws niet brengen nu.....

PerineumPiraat | 12-09-20 | 21:28

@PerineumPiraat | 12-09-20 | 21:28: Tsja, je mag hier zeggen wat je wil, maar er is één ding echt helemaal verboden hier. Het noemen van Jetzt punk Niederlände is vragen om weggejorist te worden.

Peerkeoud | 12-09-20 | 22:35
▼ 1 antwoord verborgen

Spot-on.

HertoginHoezoda | 12-09-20 | 21:23

Hitler zou gezegd hebben: Die Jesse Owens kan nog wat.

gebruikesrnaam | 12-09-20 | 21:21 | 6

Ondanks alle beelden, zou het me niets verbazen als die twee niet kortstondig elkaar even wederzijds hebben verwend in de zin der herenliefde, alles kan.

smdyasc | 12-09-20 | 21:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Wilt u meer of minder aquariums?
Wil u meer of minder Zwarte Pieten?
Wilt u meer of minder migranten uit Lesbos, die een lesbische vrouw uit Nigeria met zuur behandelen?
Wilt u meer of minder rechtsongelijkheid onder het motto wet ongelijke behandeling?
Dan gaan we dat regelen.

IndoFortuyn | 12-09-20 | 21:20 | 1

Hé, jij spreekt voor je beurt. Niemand had nog antwoorden gegeven.

Minder aquariums; meer Zwarte Pieten; minder migranten; meer gelijkheid voor de echte gelijken en inzien dat die ongelijken ongelijk zijn en dat ze daarom onder permanente curatele moeten worden gesteld.

GeenHeil | 12-09-20 | 21:24

Waar ik lees zwarte piet moet zijn .... ( Vul in naam van een gezagsdrager)
Stop de tijd.

- ding dong
- goedenavond, het arrestatieteam, mogen we evn binnenkomen.

Earl_of_Doncaster | 12-09-20 | 21:20

Akwiewie is een sekteleider.
Lijkt me ook wel wat,
Dan volgen de vrouwtjes orders op zonder vragen te stellen.

HoerieHarry | 12-09-20 | 21:20 | 1

Ah, vandaar die hoofddoekjes... ik vroeg mij al af waarom ze dat deden. Het is wel naar als de sekteleider al dood is, je kan hem dan niet meer in de hoek lullen...
Tip: begin een religie. Het hoeriedom. Bij genoeg vrouwen sluit ik mij ook aan!

SterF... | 12-09-20 | 21:35

Hét bewijs dat we nu pas echt in een bananenrepubliek terecht zijn gekomen.

Bolder | 12-09-20 | 21:20

Het is ons overkomen is het nieuwe Wir haben es nicht gewußt.

Ruikbaard | 12-09-20 | 21:19

Als we BLM volgen moeten mensen door de overheid gelijk behandeld worden onafhankelijk van huidskleur en herkomst.

Maar lukt dat nog wel met de huidige BLM-stemming in het land? Of wordt er anders beoordeeld daardoor?

kloopindeslootjijook | 12-09-20 | 21:19

Ik deug dus ik ben. Dat is een beetje de strekking. Of het nou enig rationele basis heeft of niet. Kijk naar de klimaat discussie, of het gebrek daar aan. Ik deug dus ik dram mee. Blind deugen.

P-unit | 12-09-20 | 21:18

Opeens weet je het zeker: Akwasi is de levensechte zwarte variant van de clown IT. Dat blijkt uit alles wat hij doet en uit zijn gehele voorkomen.

GeenHeil | 12-09-20 | 21:18

Hoe zeer ik het ook jammer vond dat Akwasi niet voor de rechter hoeft te komen, is toch wel even goed dat 1) De tweetjes van 10 jaar geleden niet mee speelden bij het niet vervolgen, OM onderzoekt die volgens mij nog en 2) de officier gaat helemaal niet tegen een arrest in, dat is echt geneuzel. Totaal andere zaak en andere omstandigheden. Maar het blijft jammer.

beldewouten | 12-09-20 | 21:18

De samenleving loopt hopeloos vast in al die verbodjes, gebodjes en vingerwijzinkjes. Komt nog bij dat er is geen touw meer aan vast te knopen is. Wat kan nog wel? Wat kan niet meer? Diegene die het weet mag het zeggen.

Rest In Privacy | 12-09-20 | 21:17 | 1

Dat is wat je krijgt met links. Al dat gedogen en niet handhaven van regels en wetten.

Santoku | 12-09-20 | 21:20

Ach die akwasie, mazzelpik, geen vervolging, Dat is nou black privilege.

kikkererwt | 12-09-20 | 21:17

Dit is heel gevaarlijk, vanuit de EU dreigt Fransie met z'n welgestelde subsidie EU vrinden de bijdragen aan landen met een slecht rechtssysteem aan te pakken. Zo moeten Polen en Hongarije in het gareel worden gebracht.
Maar nu zullen wij ook wel gekort worden, want dit stinkt wel heel erg. Maar wij doen nu juist alles wat Fransie wil.
Oneerlijk.

bananabanana | 12-09-20 | 21:16 | 1

Als wij "gekort" worden betekent dat toch alleen maar dat we minder moeten betalen?

nieuwe_Deen | 12-09-20 | 21:34

Zolang der rechters de wettelijke eis om nevenfuncties te melden vrijwel allemaal negeren, hoeft het geen verbazing te wekken dat er weer eens een terrorist op een sleutelpositie terecht is gekomen. Laat alle ambtenaren vanaf het middenkader maar alle nevenfuncties en belangen eenduidig en openbaar publiceren. Dan gaat er pas een beerput open, zeker bij Justitie.

Frau Merkel | 12-09-20 | 21:16 | 2

Het gaat hier niet om een rechter.

Baron Clappique | 12-09-20 | 21:25

Hier zou de onderzoeksjournalistiek ook een rol in moeten spelen. Maar die hebben andere prioriteiten. Als ze überhaupt nog bestaan.

Frans Laarmans | 12-09-20 | 21:37

Ah. We hebben een naam en het bevestigt mijn vermoeden uit een eerdere tegel van vandaag: de OvJ in kwestie heeft een verleden als social justice warrior.

Nou Jacobien, mocht je onverhoopt ooit nog aan den lijve ondervinden wat wetteloosheid en gerechtelijke willekeur inhouden, onderga het dan als een boetedoening voor de door jouzelf uitgeoefende wetteloosheid en gerechtelijke willekeur.

Professor Superhirn | 12-09-20 | 21:15

Als sinterklaas is afgeschaft blijft er straks Amazon over voor het mkb

stipjes | 12-09-20 | 21:15

Ik geef het nog een kans....
Iedereen trekt de handen nu toch wel af van dat domme figuur?
Als Akwasi alsnog uitgenodigd gaat worden bij diverse talkshows versnel ik mijn emigratieplannen...

SterF... | 12-09-20 | 21:14 | 3

Dat is de bedoeling. Dat je plaats maakt voor nog meer immigranten.

petersteenkamp | 12-09-20 | 21:34

Eigenlijk heb je gelijk en moet dit onding genegeerd worden als de pest. Het is ook een volwassen narcistische racistische pestkop en hij leeft hier helemaal van op, al dat gerel, de kontlikkerij en de afbranderij van zijn kutkarakter. Het type aandacht maakt hem niet uit, het werkt voor hem. Een cordon sanitaire zou in deze echt toepasselijk zijn. Deze onwenselijke en gevaarlijke gek zou geïsoleerd moeten worden.

Leeg laten lopen deze zieke gast, geen energie meer geven.

Santoku | 12-09-20 | 21:36

@petersteenkamp | 12-09-20 | 21:34:
Ik heb geleerd. Ik ga ook ergens de boel verzieken. Die Hongaren zijn nog niet klaar als ik ton zoute haring bij het kruispunt voor het Astoria hotel dump in Boedapest...

SterF... | 12-09-20 | 21:38

Was het nog niet bekend dan, dat Nederland met twee maten meet???
Toen ze begonnen te tornen aan de straffen voor land- en hoogverraad
hadden bij ons alle alarmbellen moeten gaan rinkelen...

wiener mit pommes | 12-09-20 | 21:14

Resistance is futile. you will be assimilated.

Odin | 12-09-20 | 21:14 | 1

Maar de Borg zijn niet rassies. Die assimileren alle rassen.

Nivelleermarionet | 12-09-20 | 21:41

Artikel 12 Sv-procedure.

Baron Clappique | 12-09-20 | 21:13 | 3

Dat moet je dan wel doen in samenwerking met mensen die direct belanghebbenden zijn. Mensen die in november en december beroepshalve of als vrijwilliger verkleed gaan als Zwarte Piet.

Professor Superhirn | 12-09-20 | 21:18

@Professor Superhirn | 12-09-20 | 21:18: dat is niet zo ingewikkeld. Elke pietenclub doet graag mee. Als bonus krijg je een stroom berichten op GeenStijl die lekker in de onderbuik roeren.

beldewouten | 12-09-20 | 21:20

Ik zal een initiatief sponsoren. Ongelooflijk. Het OM is zo rot als een mispel. Wat een Grapperhaus is het.

Gelly P. Sprite | 12-09-20 | 22:20

In een tweet op zijn verwijderde account stond een vraag: Iets van waar omgekeerde motorpakken van zijn gemaakt.

gebruikesrnaam | 12-09-20 | 21:11 | 1

Als ik me goed herinner was dat vroegah iets met een dunschiller?

Kinkfactor | 12-09-20 | 21:14

Ben het vaak eens met Feynman maar vandaag ben ik het zeer eens.
Bananen monarchie, vriendjespolitiek zijn de woorden die in mij opkomen.

ditotje | 12-09-20 | 21:11

In een werkende rechtstaat zou dergelijke belangenverstrengeling goed zijn voor een paar jaar gevangenis.

Abject | 12-09-20 | 21:10 | 5

Hmmm, in mijn rechtsstaat zou in zo'n geval de oude roestige guillotine uit het schuurtje voor worden gereden. Bijl hapert een beetje, maar dat mag de pret niet drukken. Een schop ertegen en hij valt weer verder.

Kinkfactor | 12-09-20 | 21:18

In een werkende rechtstaat wel ja. Hier dus niet.

J-van-de-Bontekoe | 12-09-20 | 21:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Een week nadat Wilders stelt dat OM corrupt is bevestigt OM keihard dar Wilders het bij het rechte eind heeft. Deze officier had zich terugmoeten trekken.

jacobwillem | 12-09-20 | 21:09

Rechtbank Noord-Holland 24-09-2019,

Verdachte Michael van Zeijl heeft zich als actievoerder van een organisatie die tot doel heeft racisme – en in dat kader de figuur van Zwarte Piet – te bestrijden, schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Verdachte heeft een foto geplaatst op sociale media van Sinterklaas, gefotoshopt over voormalig president John F. Kennedy, vlak voor deze werd vermoord door een scherpschutter. Hij heeft daarmee de vertolker van de rol van Sinterklaas bij de landelijke intocht bedreigd met een misdrijf tegen het leven gericht. Hiermee is sprake van gedrag, waarvoor in geen enkel debat in een democratische samenleving plaats kan zijn. Dergelijk gedrag heeft een polariserend effect op de samenleving in zijn geheel. In het kader van zijn profilering als actievoerder heeft verdachte veel mensen bereikt, waardoor de afbeelding de nodige ophef heeft veroorzaakt.

De rechtbank legt op: een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week met een proeftijd van twee jaar en daarnaast een geldboete van € 500,-.

JorisvGost | 12-09-20 | 21:09 | 2

Tja.. maar ja, Michael van Zeijl had geen relatie tot het KOZP. Dus pech voor hem.

Forwaards | 12-09-20 | 21:11

Wat een kneus die van Zeijl. Ziek deugkneusje.

Santoku | 12-09-20 | 21:17

Ik weet niet maar een OvJ met zo een bijbaan dat kan/mag toch helemaal niet? Als je in dat soort kringen verkeert dan ga je heel krom denken, net als die lui op de redacties van de kranten, journaals en actualiteiten programma’s. Die maken elkaar steeds gekker.

M3nn0123 | 12-09-20 | 21:09 | 5

@Forwaards | 12-09-20 | 21:13:
Veel erger is dat die rechter ook een oordeel mocht geven. Het systeem is rot.

Baron Clappique | 12-09-20 | 21:18

@Santoku | 12-09-20 | 21:15:
In Nederland bepalen rechters zelf welke zaken ze wel en niet doen. Je gelooft het niet, maar het is écht zo!

libertat | 13-09-20 | 07:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Wij van WC-eend vinden dat WC-gans niet strafrechtelijk vervolgd moet worden.

Forwaards | 12-09-20 | 21:09 | 1

Volgende stap is: wie heeft er een Gele Ster verdiend en moet de vrachtauto in ? Dat OM bepaalt wel wie deugd en wie niet. En wie niet mee kakelt krijgt de politie op het dak. Kind, bloemenmeisje, ouderen. Maakt niet uit. De elite bepaalt.

Kamervraag | 13-09-20 | 08:22

De rot heeft het OM ook al bereikt

Abu Bachouca | 12-09-20 | 21:09 | 2

betomrot

henkvaningrid | 12-09-20 | 21:10

Bereikt? Dat is al even geleden hoor. Dat hele justitiedepartement is rot, door en door rot, inclusief die Grapperwaus.

J-van-de-Bontekoe | 12-09-20 | 21:50

Je zou haast gaan denken dat Nederland opnieuw bezet is.

Baron Clappique | 12-09-20 | 21:09 | 2

Je zou haast denken dat de moderne mens geen oorlogsverklaringen meer begrijpt... :-(

henkvaningrid | 12-09-20 | 21:10

Klopt, door Brussel, grootbedrijf en het deugkartel met een slootvol agressieve zwartracistische schreeuwers. Bij elkaar opgeteld zijn ze in de minderheid t.o.v. weldenkend Nederland.

En dit alles moet het land uitgeschopt worden.

Santoku | 12-09-20 | 21:11

Hard bemmende Feynman met Feiten. Tevens de zoveelste knauw in mijn rechtsgevoel.

Rest In Privacy | 12-09-20 | 21:07

Begon goed, eindigt zwabberend. Eigenlijk moet het volk (Nederlanders die hier al generaties tot voor de tweede wereldoorlog reeds woonden en geen gat in hun pensioenopbouw hebben sic bij1) de elite voor de kop schoppen, om het neo-poetisch te zeggen. Het is schaamteloos en totaal arrogant wat hier gebeurt. En als kopschoppen niet werkt, massaal stoppen met belasting betalen totdat er weer taxation met representation is. Tot die tijd, uit met de flauwekul. En het binnenhof naar buiten keren.

Rest In Privacy | 12-09-20 | 21:06

Ben al een paar jaar 100% overtuigd racist en wordt met de dag meer gesterkt in mijn geloof...

eerstneukendanpraten | 12-09-20 | 21:06 | 2

Dat is weinig bijzonder... Gezien de uitingen van o.a, dit soort figuren als Akwasi kan het ook bijna niet anders meer.

Ommezwaai | 12-09-20 | 21:28

En vergeet niet de overtuiging in een bananenkoninkrijk te wonen.

J-van-de-Bontekoe | 12-09-20 | 21:47

U doet het werk voor de zwijgende politici en advocatuur die als weinigen nog de rechtsstaat zouden kunnen redden. Als ze zich voldoende geschaamd hebben voor hun zwijgen de afgelopen jaren, komen ze hopelijk nu in actie.

smdyasc | 12-09-20 | 21:05

Als de officier banden heeft met KOZP zoals de Telegraaf schrijft, tja......

jan-lul-de-behanger | 12-09-20 | 21:05 | 2

Klaarblijkelijk is Justitie nog rotter dan we denken. Maar goed, de hopman van dit alles heeft ook geen enkel gezag meer en zo modderen we verder met een corrupte VVD'er als MP en hoogste baas van dit alles.

Ommezwaai | 12-09-20 | 21:24

@Ommezwaai | 12-09-20 | 21:24: Rutte tegen Bruls, U heeft zo hard gelopen om Wilders aan te geven, daarom geef ik U een hele vete baan!

Hoorneslaan | 12-09-20 | 23:08

Als hier niets meer te halen valt 'vluchten' ze net zo snel weer de andere kant op. Nederland wordt kaalgevreten door een zwerm menselijke sprinkhanen.

Zenzeo | 12-09-20 | 21:03 | 1

Precies. Met Gucci-heuptasje en alle andere krijgsbuit.

antagonist | 12-09-20 | 21:07

over dat 'wat doen we met een blanke moeder en zwarte vader', in Zuid Afrika hebben ze daar gewoon een hele berg racistische regels voor op papier staan. Dus dat kan wel. En dan zetten ze je ras gewoon op je ID kaart.

mykdelta | 12-09-20 | 21:02 | 2

Inderdaad, apartheid maar dan goed bedoeld, dus this time it is different.

Harry Turtle | 13-09-20 | 09:16

@Harry Turtle | 13-09-20 | 09:16: en > 10 x zo erg als voor de "afschaffing" van apartheid. Wanneer je wilt zien waar het partijprogramma van Bij1 toe leidt, moet je in ZA gaan kijken.

Kukooo1 | 13-09-20 | 20:30

Deugen is het nieuwe normaal.

GeenStijl-reaguurder | 12-09-20 | 21:01

Zo lang dit kabinet er zit zal dit zo doorgaan. Een weg met ons beleid

robdeventer | 12-09-20 | 20:59 | 3

Was het maar waar. Dit gaat wel een tikkie meer Deepstate lijkt me zo. Diepgewortelde haat vanuit OM dat tot uiting komt. Dat stopt niet zomaar. Daar moet een ongekende mentaliteitswijziging komen, die niet 1-2-3 voor melkaar is. Maar een wat democratischer gehalte in het kabinet en iets minder ja-knikkers in het parlement kan wel helpen.

de Voorzittert | 12-09-20 | 21:05

Zolang er zulke kabinetten bij elkaar gestemd worden is het misschien uiteindelijk beter om toch gewoon weg te gaan.

J-van-de-Bontekoe | 12-09-20 | 21:46

Tsja, zolang de PVV en FvD tegen Brussel zijn, kunnen de voorheen rechtse partijen niet anders dan naar links opschuiven, want Brussel is heilig. Dan krijg je dit soort rare fratsen in ons eens zo mooie land.
Niet dat dat de schuld van de PVV en/of FvD is, maar meer omdat de VVD zo ontzettend van Europa schijnt te houden. Meer dan van "mijn" Nederland.

Peerkeoud | 12-09-20 | 22:53

Het coronavirus is ook een racist - maar dat zien we later pas.

mykdelta | 12-09-20 | 20:57 | 2

Mijn coronaspuit sta ik als herstelbetaling af aan een afstammeling van een WIC-slaaf.

Pimp my Voortuin | 12-09-20 | 21:02

In Engeland stelt de BBC dat 'onderzoek' uitwijst dat corona vooral meer-gepigmenteerden zou treffen
dat die met z'n allen op een kluitje in 1 huis bivakkeren, zoals in Italië tijdens de piek, lijkt over het hoofd gezien te worden

Tobi | 12-09-20 | 21:09

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl