Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

DEBAT - Over het in de fik gestoken kamp Moria

Gaat Nederland 500 minderjarige pyromaantjes opnemen?

Lesbos. Ooit een schitterend Grieks vakantie-oord voor vrouwen die eruit zien als Matthijs van Nieuwkerk. Thansch volledig verpest door Johnny de Mol, Tineke Ceelen en de Eikelboom AsielHandel GmbH. Vanuit Turkije is het een half uurtje met het bootje, en daarom zit het eiland tjokvol apothekers uit Aleppo, microbiologen uit Idlib, en natuurlijk NGO's die glunderend afkomen op toezeggingen van politici die met miljoenen strooien. Dat Miljoen van Kaag komt nooit terecht in zo'n kamp zelf. Maar bij de NGO-deugmaffia die er kekke 4 wheel drives met humanitaire bestickering en villa's met zwembad voor 'vrijwilligers' van koopt. Omdat niemand zich geroepen voelt een asielzoeker op zolder te nemen wordt het steeds voller in het kamp, en is het de schuld van de EU dat iemand vervolgens zijn tent in de fik steekt. (Deden ze in 2016 ook al.) Omvolkspartijen waren er gisteren als de kippen bij met een motie om 500 pyromaantjes naar Ter Apel (tussenstand) te halen en vandaag dus debat in een achterafzaaltje.
Update: Debat had om 1400 uur moeten beginnen, maar het CDA begon te spartelen, en nu is er een soort van deal om die 500 WeesMoriaantjes (met plots nareizende vaders, moeders, ooms en tantes) in te ruilen voor de reguliere 500 UNHCR-geluksvogels (dat zijn dus niet die wekelijkse 500 instromiers.) Bent u daar nog?

100

Social

Reaguursels

Inloggen

Alles is geoorloofd in de strijd tegen de oorspronkelijke bewoners in NL.

piet7003 | 11-09-20 | 17:39

kinderen van25 jaar ahum en de rest komt later

stef3094 | 11-09-20 | 15:54

En hoeveel worden er opgenomen door Saudi Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar ?

Kattie | 11-09-20 | 15:48
-weggejorist-
Evilette | 11-09-20 | 13:58 | 1

Waarom kan een ""gewone"" Afrikaan, die een visum aanvraagt het land niet binnenkomen, maar doordouwers krijgen het wel. Waarom geen hulp aan de miljoenen Aziaten, die hard willen werken en Philippijnen, die wel behoorlijk zijn opgeleid en hier graag tegen een ""normaal"" salaris willen werken. Daar zit kennelijk geen glamour aan.

hansem | 11-09-20 | 12:47 | 1

Met Aziaten scoor je geen deugpunten. Je kunt ze ook niet lekker pamperen vanuit je linkse superioriteitsgevoel (wat hebben wij het toch eigenlijk goed hè, dat we dit kunnen doen...) want ze kunnen prima zichzelf bedruipen én Aziaten lijden doorgaans niet aan islam, wat bijna een voorwaarde is om lekker vrijblijvend te kunnen freeloaden met hulp van de zieligheidsindustrie.

Lefty-Messup | 11-09-20 | 13:03

De werkelijk zwakkeren zijn achtergebleven. Die hebben niet zoveel gezondheid en geld kunnen investeren. Laar de regering daar eerst maar eens een bak geld naar toe sturen of hulpverleners. Bovendien over de kinderen in de kampen zijn al eens eerder toch eigenlijk volwassenen ze zijn met een jongere geboortedatum. Al met al gebeuren er een hoop zaken, die het daglicht niet kunnen verdragen.

hansem | 11-09-20 | 12:35

Ruilen voor kozp-aanhangers.

Drs. Paco P. | 11-09-20 | 10:37 | 2

ruilen voor kaalkopjes of andere Fvd/PVV aanhangers?

* Il Principe * | 11-09-20 | 11:53

@* Il Principe * | 11-09-20 | 11:53:
Ha, daar is die ouwe dooddoener weer: het racisme/fscismekaartje!
Stop daar nou eens mee. Niemand voelt zich meer aangesproken door de inmiddels volledig inhoudsloze termen racist/fascist..

Lefty-Messup | 11-09-20 | 12:46

Het hele "vluchtelingen" gebeuren is het ultieme voorbeeld van het spreekwoord "zachte heelmeesters maken stinkende wonden"

watazooi | 11-09-20 | 10:14

De situatie in Moria is HET voorbeeld van falend asielbeleid van de EU. Deze mensen zijn aan land gekomen op Grieks grondgebied, afkomstig uit oorlogsgebieden zoals Syrie en Afghanistan en inderdaad, ongetwijfeld zijn daar mensen bij, jonge mannen vaak, die graag hun geluk willen proberen in Europa.

Echter, deze mensen hebben alle recht om asiel aan te vragen en te laten behandelen, zodra ze op Europese bodem zijn. Of dat gehonoreerd wordt bepaalt de asielprocedure, bij ons de IND. Veel aanvragen zullen het niet halen en leiden tot een afwijzing.

Dat dit EU-breed moet worden opgelost lijkt me duidelijk, we kunnen dit niet op het bordje van alleen Griekenland schuiven, omdat ze daar toevallig aan land zijn gekomen. Dus: verdeling over andere EU-landen en daar volgens de afgesproken quota, afhandelen. Dat gebeuhrt dus ook exact zo. Deze 100 opgenomen kinderen en zwakkeren vangen wij nu op, maar gaan alweer af van de reeds afgesproken quota. Dat daartegen zoveel - en zo neerbuigend - wordt geprotesteerd in de comments vind ik stuitend egocentrisch en asociaal. Er wordt zelfs druk gewezen naar landen die anders nooit een voorbeeld voor ons zijn, zoals Saoedi Arabie, waaraan we nu opeens wel een voorbeeld moeten nemen qua hardvochtigheid, blijkbaar uit opportunisme omdat dit toevallig past. Het gaat om maar honderd mensen, die nu dus iets eerder naar ons land komen, wegens een verwoest kamp waarin ze zaten, een kamp dat daar sowieso niet had moeten zijn in die grootte en die ellende. Andere EU landen hebben de Grieken daar fijn mee laten zitten in de hoop dat het probleem vanzelf zou oplossen in pure ellende. Bang om de populisten niet in de kaart te spelen is een vuil spel gespeeld met deze vluchtelingen, per EU land waar de hete adem van deze partijen in de nek wordt gevoeld.

Nogmaals: Slechts 100 mensen die iets eerder komen dan gepland, dat is dus alles! En daartegen steekt dan een storm op waarvan ik denk: Wat een losers die zich zo opstellen. Om je dood te schamen. Dit kamp staat op een eiland waar je volgend jaar weer met met je reet in het zand ligt te genieten van een ouzootje of een sirtaki. Dit is Europa! Dit is geen apenland, waar ze niks kunnen maar waar ze toch mensen opnemen in grote aantallen, zoals in Libanon dat 1.5 miljoen opneemt. Wat zijn 13.000 vluchtelingen?

Keerzijde is uiteraard dat we niet ALLE vluchtelingen en migranten kunnen opnemen die hierheen willen. We hebben er de capaciteit niet voor en dan nog: De hoeveelheid in ellende levende mensen is gigantisch. Er moet dus iets radicaals veranderen met die asielaanvragen en de afhandeling van vluchtelingen. We kunnen ze niet allemaal aan een huis, een Miele en een uitkering helpen zoals Bij1 voorstaat in haar absurde verkiezingsprogramma. Je moet dan toch denken aan tijdelijke opvang, gericht op terugkeer en andere rechten op voorzieningen. Het gaat tenslotte om een noodsituatie als het juist is en dan zijn ook minder dan ideale of gelijke rechten voldoende om aan de dood of vervolging te ontsnappen. Zo'n opzet zou ook de "gelukszoekers" ontmoedigen, omdat op die manier helder is dat een opvang tijdelijk is en geen onbeperkte toegang geeft toch onze welvaartsstaat.

Maar afgezien daarvan: Dit reeds bestaande probleem, dit opvangkamp dat expres in een ellendige toestand is gelaten, dat is een schandvlek op onze Europese waarden en normen, dezelfde Europese en westerse waarden waar de populisten altijd zo prat op gaan als iets dat hoger, beter en moreel hoogstaander zou zijn dan dat van islamitische apenlanden. Nou, laat maar eens zien dat die moraal ook geldt voor de behandeling van vluchtelingen op ons grondgebeied. Anders moet je vertder je mond houden over onze superieure cultuur. Dan verdien je het niet om daarmee te schermen.

Beste_Landgenoten | 11-09-20 | 09:50 | 14

Je kunt je ook afvragen of het asielrecht in beginsel nog wel "rechtvaardig" is in de huidige tijd. Rechtvaardig voor wie? De Europeaan die langzaamaan zijn/haar land en continent steeds meer ziet islamiseren? Voor de landen waar de asielzoekers vandaan komen, die niets kunnen opbouwen omdat alle jongeren liever het land permanent ontvluchten? Er wordt geen enkel structureel probleem mee opgelost maar wel diverse mee gecreëerd of mede in stand gehouden.
In feite krijgt de volledige bevolking van iedere zandbak waar ook ter wereld automatisch recht op asiel in Europa op het moment dat er iets van oorlog uitbreekt, terwijl we allemaal snappen dat Europa niet de gehele bevolking van ieder land waar problemen spelen kan opnemen. Zo iemand als Segers vindt blijkbaar dat de verantwoordelijkheid van Nederland en Europa om mensen voor alle kwaad en tegenslag te behoeden tot zo ongeveer de hele wereld reikt. Er valt iemand in Afghanistan van zijn fiets, haal 'm naar Nederland!
Het is makkelijk preken dat we een morele plicht hebben jegens mensen op ons grondgebied, zeker voor iemand die zelf waarschijnlijk niet naast een asielzoekerscentrum, laat staan een vluchtelingenkamp woont, maar geldt dit ook voor mensen die helemaal niet op ons grondgebied hadden mogen zijn? Mensen waarvan het maar de vraag is in hoeverre zij zelf onze "waarden en normen" onderschrijven. Voor wie Europa nauwelijks iets meer is dan "een plek waar het leven beter is" maar die er verder geen enkele culturele binding mee hebben en mogelijk zelfs een flinke afkeer hebben van diverse Westerse culturele waarden (wat zo af en toe uitmondt in dodelijke aanslagen op de oh zo gastvrije Europeanen die hen zo barmhartig hebben opgenomen). Dus waar trek je de grens dan? Segers trekt hem blijkbaar ergens bij Syrië of nog verder. Sommigen in de EU dromen al van Europese asiel-voorposten in Afrika.

En het zou allemaal nog wat anders zijn als Europa niet al de afgelopen decennia miljoenen Turken, Marokkanen, Algerijnen, Thunesiërs, Somaliërs, Ghanezen, Pakistanen en Afghanen had binnengehaald, waardoor in vele grote steden de autochtone bevoling inmiddels al in de minderheid is. Draagvlak en barmhartigheid zijn niet onbegrensd.

snakedogman | 11-09-20 | 13:06

@snakedogman | 11-09-20 | 13:06:
Als het nou zo was dat 80% van de vluchtelingen bij ons aankomen, had je een punt. Maar van de Syriers zit 1.5 miljoen in Libanon, 3 miljoen in Turkije en ook 1 miljoen in Jordanie, ik weet het niet exact. De getallen van Syriers in Europa zijn daarmee vergeleken druppels op een gloeiende plaat. Dus we doen verhoudingsgewijs al bijna njiets qua opvang, daar was die hele Turkije deal om bedoeld en nu piepen we bij de minste asielzoeker die bij ons aanspoelt. Ik vind dat ongelofelijk egocentrisch. Kijk, welbeschouwd is niets jouw probleem, maar we leven wel in 1 wereld en moeten het toch op de een of andere manier enigszins zo regelen dat we niet iedereen maar laten verrekken, omdat jij net toevallig geen millimeter wil inleveren. Moet ik er nog een Godwinnetje tegenaan gooien? Hoeft niet he? Maar je weet wat ik bedoel.

Beste_Landgenoten | 11-09-20 | 14:05

@Beste_Landgenoten | 11-09-20 | 14:05:
Even afgezien van oorlogs- en andere échte vluchtelingen, die overigens ook terug moeten naar het land van herkomst zodra het daar weer veilig is: ik wil inderdaad geen millimeter inleveren omdat ze in andere delen van de wereld hun leuter niet in hun broek kunnen houden. Die hele gedachte van een wereld en dat wij iedere sloeber dan maar moeten opvangen is volstrekt belachelijk. Als je er zelf een teringzooi van maakt in je land is dat jouw verantwoordelijkheid, niet de mijne! Als je dan uiteindelijk die zelf veroorzaakte teringzooi "ontvlucht" en vervolgens ook nog eens heel brutaal een aantal potentiële (=veilige) opvanglanden doorreist omdat je elders meer gratis geld denkt te kunnen krijgen, dan ben je gewoon af.
Je krijgt van mij dan ook helemaal niets te vreten. Verrek maar.

Lefty-Messup | 11-09-20 | 15:12
▼ 11 antwoorden verborgen

Gedraagt u zich netjes en bent u UNHCR vluchteling geen kans... helaas.... Heeft u brand gesticht en illegaal de grens overgestoken.. ja hoor u bent welkom !

johnyl | 11-09-20 | 09:48

Bericht aan alle vluchtelingenkampbewoners. Steek de boel in de fik want daarmee kom je verder.

McSnor | 11-09-20 | 09:42

En nu de beloftes nog waarmaken.

Belofte maakt schuld.

Maar weke knieen knikken snel.

Dus,,,,,,,,afwachten maar weer.

Alt | 11-09-20 | 09:30

100 Moriaantjes erbij in plaats van...........(als je het gelooft).
Nu wachten op het volgende kamp dat in de fik gaat.

langzullenweleven | 11-09-20 | 09:18

Al sinds de dekolonisatie gooien we, "het westen", bakken geld richting Afrika. Deels waarschijnlijk om "ons" (niet mijn!) schuldgevoel af te kopen, deels uit idealisme. Helaas heeft al die (financiële) hulp precies nérgens toe geleid. De meerderheid van de lokale bevolking is nog steeds even achterlijk als vroeger, mede door religieuze invloeden fokt men nog steeds als de konijnen en de psychiatrische aandoening islam, de achterlijkste aller godsdiensten, woekert alom. Dit alles geeft weinig hoop voor de toekomst, wat ook blijkt uit de bevolkingsprognose voor 2100: 4 miljard Afrikanen...
Het wordt dan ook hoog tijd dat we stoppen met geld wegpissen (=symptoombestrijding) en alleen nog meebetalen aan zeer specifieke hulp gericht op duurzame landbouw- en industrieontwikkeling, zodat de Afrikanen eindelijk eens leren om hun eigen boontjes te doppen.
Verder moet de opvang van Afrikaanse immigranten (economische "vluchtelingen") in Europa per direct stoppen, ook wanneer dat tot sterfte leidt op het Afrikaanse continent. Opvang in Europa leidt slechts tot verarming, criminaliteit en onveiligheid, aangezien het merendeel van deze lieden direct na binnenkomst aan de uitkeringstiet komt te hangen zonder ooit nog iets zinvols aan de samenleving bij te dragen en verder vooral hinderlijk rondhangt. Zie Parijs en overige grote steden.
Het zal in het begin wel even doorbijten worden, want talloze emotioneel incontinenten zullen de straat opgaan om te protesteren tegen deze kille harteloosheid, maar uiteindelijk zal dit beleid z'n vruchten afwerpen.
Als wij nog jaren in dit tempo blijven doorgaan met het importeren van kanslozen (met of zonder islam) wordt de redeloze chaos die de Afrikanen op hun eigen continent hebben gecreëerd ook hier de standaard en herkennen we ons eigen land over 50 jaar niet meer terug, Het tij kan misschien nog gekeerd worden, maar dan moeten de grenzen nu dicht!

Lefty-Messup | 11-09-20 | 09:08 | 5

@Lefty-Messup | 11-09-20 | 10:08: Ik ben blij met uw antwoord. Het is buiten de randstad inmiddels ook al aan het vollopen. Ik woon ver van de randstad. Wil niet overdrijven of "populistisch" overkomen, maar als je ziet wat hier allemaal wandelt.... waan je je soms in Afrika.

oostermoer | 11-09-20 | 10:18

Duurzame landbouw- en industrieontwikkeling hebben we ook gedaan.
Machines verkommeren doordat regeringen het geld voor onderhoud in eigen zak steken en de bevolking die dingen dan verder afbreekt en verkoopt.
We doen er links en rechts best nog wel e.e.a. (bloementeelt o.a.).
Het beste is de Chinese aanpak daar. Geen geld geven maar wegenaanleg etc. in ruil voor grondstoffen.
Zelf willen en kunnen ze niks behalve onder de klapperboom zitten, neuken en de vrouwen het werk laten doen....

A333aan | 11-09-20 | 11:55

@oostermoer | 11-09-20 | 10:18: af en toe tel ik het aantal west Europees uitziende burgers als ik in Den Haag loop of in het ov zit daar. Nou dan hoef je niet veel verder dan tien te kunnen tellen. En als je die west Europeaans uitziende mensen bij toeval hoort praten is het meestal Pools of zo iets in ieder geval iets uit het Oostblok.

Kattie | 11-09-20 | 15:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Kamperen kun je leren.

JvanDeventer | 11-09-20 | 08:59

Het is wachten tot "jongeren" de Schilderswijk of het Kanalen eiland in brand steken wegens ontevredenheid over hun status...

Odin | 11-09-20 | 08:31 | 1

Breng ze niet op gedachtes
Ze zijn toch al zo labiel (of debiel) zeg het maar

Alt | 11-09-20 | 09:32

Misdaad loont.

Rest In Privacy | 11-09-20 | 08:29
-weggejorist-
boerk | 11-09-20 | 08:07

Enige echte oplossing is die kut landen waar ze vandaan komen minder kut maken maarja dan zijn wij weer de slechte blanke kolonisten. Al de andere maatregelen zijn pappen en nathouden en maken het waarschijnlijk alleen maar erger.

Vleespet96 | 11-09-20 | 07:52 | 2

Brussel moet stoppen, dat zijn de echte slavenhandelaren. Het is dankzij Brussel dat er allemaal organisaties zijn die asielzoekers net voorbij de branding bij Libië al aan boort trekken... als Europa een duidelijk signaal afgeeft waarbij het kansloos is hier te huisvesten , Eu burger te worden dan is het snel afgelopen. Grenzen dicht en wat er dan over het water komt ook direct weer terug. We lossen niks op maar verplaatsen de problemen zodat het straks wereldwijd een bende is.

Hollandse_blauwe | 11-09-20 | 08:31

Daar ben ik het ook helemaal mee eens maar dat lost het gezeik daar niet op wat overigens niet ons probleem is. Dat kan alleen door de kern aan te pakken iets waar al decennia omheen wordt gedraaid.

Vleespet96 | 11-09-20 | 08:57

Wat een gejank overal dat we maar 50 extra personen hebben opgenomen. Vorig jaar kwamen er bijna 35.000 asielzoekers naar Nederland en het totale immigratiesaldo was 100.000. Nederland is altijd een land geweest waar mensen hun heil konden zoeken maar helaas zitten er links veel rupsjes nooitgenoeg. Nederland heeft uitermate veel oorlogsvluchtelingen geholpen altijd en ik ben daar trots op. Maar als iedereen hier geholpen moet worden dan loopt dat systeem vast. Laat de oost Europese landen eerst maar eens hun verantwoordelijkheid nemen. Wel al decennia lang profiteren van Europees geld en in andere landen de goedkope baantjes inpikken maar zelf zo min mogelijk vluchtelingen opnemen. Daar zou het over moeten gaan!

Rest In Privacy | 11-09-20 | 07:48 | 4

@Hollandse_blauwe | 11-09-20 | 08:26: Tel daar bij op dat 99% van de mensen buiten de Randstad allang door heeft dat dit niet goed gaat en erg ontevreden is. Heb je een heel erg gevaarlijke cocktail die ooit ontploft. En dan is het de schuld van rechts (die juist altijd de puinhopen van links moet opruimen, zie Amerika).

tis_wat | 11-09-20 | 09:37

Nee,

De Oost-Europese landen zijn juist een soort-van bondgenoot. Zij hebben door dat ze zich hiertegen moeten verzetten, zij hebben 50 jaar communistische onderdrukking meegemaakt. En dat verzetten doen zij dan ook fanatiek.

Zouden ze dat niet doen, dan zouden de linkse bestuurders dus de ellende lekker makkelijk kunnen uitsmeren over heel de EU. Het water stijgt als het ware langzamer, dus de bevolking verliest hun alertheid en daarmee verdwijnt (ten onrechte!) de urgentie van de massa-immigratie van de politieke agenda.

Vanwege Oost-Europees verzet zal men dus in de rest van de EU met die realiteit om moeten gaan en gedwongen worden het beleid strenger te maken. Dat is uiteindelijk wat we moeten bereiken: kansloze massa-immigratie stoppen.

Overigens is dat “gejank” verklaarbaar. De zoveelste druppel bij de reeds al lang overgelopen emmer. Het zoveelste gedram van deugend (christelijk) links. Iets dat fout is, toch door je strot geduwd krijgen. Leven in een democratie waar de minderheid jou als meerderheid hun verwerpelijke morele superioriteit door de strot kunnen drukken. En het besef dat veel wat je op tv ziet georkestreerd wordt door (extreem)links tuig dat nu lachend door gemanipuleer en gedram z’n zin heeft gekregen. Alles ook nog eens gesubsidieerd met belastinggeld en geld van deugende “kunstenaars” als Banksy en zoontjes van bepaalde multimiljardairs.

Mensen zijn er dus gewoon helemaal klaar mee.

Hopelijk uit zich dit in maart 2021.

Kompromat | 11-09-20 | 09:45

Wat te denken van de rijke landen in het MO, zelfde achterlijk geloof en zelfde mentaliteit plus ruimte genoeg.

Jan70 | 11-09-20 | 11:46
▼ 1 antwoord verborgen

De hele situatie op Lesbos is een schande die de westerse wereld zelf heeft geschapen. Eerst steunen we het bommen gooien op Assad en steunen we terroristische milities die de 'dictator' Assad moeten verdrijven. Eigenlijke reden is een pijpleiding die we niet aan de Russen gunnen.
Dan komen er mensen naar Griekenland die vluchten voor onze oorlog... die geven we onderdak zonder dat we kijken naar een echte oplossing voor hen. We wachten en laten Griekenland met het probleem zitten. Er komen ook vluchtelingen bij die niets met de oorlog in Syrië te maken hebben... en we kijken weer weg.
Als er drie dagen geleden brand uitbreekt en 13.000 mensen geen enkele basis voorziening meer hebben, willen we onze verantwoordelijkheid in eerste instantie afkopen met wat dekens en voedselpakketten. Dan komt het besef dat we misschien toch iets meer moeten doen en nemen we ons voor om 50 weeskinderen en 50 alleenstaande moeders op te nemen. En dan is Nederland te klein... heb het debat gisteren gevolgd en vond het walgelijk... Rechts die ons voorhoudt dat die 50 kinderen en alleenstaande moeders allen met een lucifer zelf de boel hebben aangestoten en links die de staatssecretaris aanvalt met allerlei futiliteiten en rekensommetjes.
Niemand, maar dan ook helemaal niemand die het probleem in Moria ECHT wil oplossen: degene die door onze schuld vluchteling zijn geworden, daar neemt Europa de verantwoordelijkheid op zich. Degene die economisch vluchteling zijn, gaan terug.

Willy_Wuiles | 11-09-20 | 07:40 | 6

Ik zat gisteren naar een paar vluchtelingen op tv te kijken... 100% uit de binnenlanden van Afrika. Afghanen, Afrikanen, Pakistanen, het zit er daar vol mee.

Ommezwaai | 11-09-20 | 09:10

Paar onwaarheden. 1. Er zitten daar niet uitsluitend Syriërs. Ook Afrikanen en andere kolonisten. Als je namelijk ergens je heil zoekt, om vervolgens enclaves te creëren en je je niet aanpast, ben je een kolonist.
2. De hele interne islamitische haat naar elkaar bestond al voordat er überhaupt een westen was. Die komt voort uit de islam zelf. Akkoord, recentelijk heeft het westen wel degelijk een duit in het zakje gedaan.
3. Mensen die een kwartier nadat de branden begonnen al met een gepakte koffer en al rustig het terrein verlieten en meerdere bronnen die vertellen dat dit gebeurd is, is geen rechts complottheorie. Dit is trouwens eerder ook al gedaan.
4. Kinderen van dertig jaar ja.
5. Dit is islamitische expansie. Niet meer niet minder.
6. Ik heb nooit EU gewild. Lat staan de pislam

RtotheB | 11-09-20 | 09:46

@Willy
Ik heb nog eens even alle politieke partij programma's er op nagekeken maar de op Syrie en andere mogelijke doelwitten te gooien bommen worden nergens gemeld als beleidsvoorname. Op deelname aan internationale "militaire" programma's heb je als burger daarnaast geen enkele invloed; ik kan niet stemmen op de leding ervan (Nato, UN, EU); ook kan ik niet stemmen voor hun ontslag. "We" zijn derhalve niet verantwoordelijk, maar de beslissingnemers. Laat die dan maar hun landgoederen openstellen voor al deze onschuldige prachtmensen, ter compensatie van het leed dat ze zelf hebben aangericht.

kindapaas | 11-09-20 | 12:25
▼ 3 antwoorden verborgen

De jaren-70 wijk waarin ik woon, verandert zeer snel. In 10 jaar tijd woon ik nu tussen mensen die slecht tot geen Nederlands spreken en alleen met "soortgenoten" omgaan. Mijn eerdere NL buren zijn allemaal verkast naar betere wijken. Ik heb nog slechts 1 boze, witte geprivilegeerde achterbuurman waarmee ik spreek en nog eens wat mee onderneem; u weet wel, beter een goede buur dan verre vriend. De eerst genoemde dreigt te verdwijnen. Ik heb het helemaal gehad met het deuggedoe, de extreemlinkse politiek die dit land in de uitverkoop heeft gedaan. Er wordt gezegd dat de zeespiegel hard gaat stijgen, wellicht is dat een goede ontwikkeling.

stiffy | 11-09-20 | 07:38 | 2

Het gros van de Nederlanders zal uw verhaal steunen en onderschrijven. Alleen zijn ze best dom wanneer ze een vakje aan moeten kruisen.

Reaganmania | 11-09-20 | 07:42

Dan moeten we ze niet leren zwemmen....

Hollandse_blauwe | 11-09-20 | 08:24

De VVD lijkt toch even vergeten te zijn dat er verkiezingen aan komen. En weer blijkt de Tweede Kamer onder een hoedje te spelen met het kabinet. Politieke partijen horen niet te bestaan, dat blijkt maar weer. Ze staan niet in de Grondwet. De regering is stuk. Ik wil een nieuwe!

Frau Merkel | 11-09-20 | 07:35

Ik denk dat ik ook m'n huis in de hens steek en gw vragen om een vila in Wassenaar want dat is wel zo humaan...

a4p | 11-09-20 | 07:13 | 1

Juist, goed gezien. Helaas, je bent blank en zo, dus..........

langzullenweleven | 11-09-20 | 09:19

En dan blijken de alleenstaande minderjarigen opeens toch nog ouders/broertjes/zussen én kinderen te hebben en komt die hele stoet kanslozen uiteindelijk naar Ons Nederlandje. Kunnen ze mooi in Hoofddorp gaan wonen waar ze een binnen een poep en een scheet een nieuwe wijk hebben gebouwd (echt waar, herziening bestemmingsplan op bedrijventerrein De President) voor de nieuwe ploeg parasieten.

RGV42 | 11-09-20 | 07:10

Misschien moeten we de beelden even terug kijken ,van een aantal maanden terug,
wat daar voor de Griekse grens stond?

Datgingniegoed | 11-09-20 | 06:13

Nederlanders die vroeggah keurig netjes 75.000 joden op de trein hadden gezet kunnen nu geen 50 kinderen opnemen.
Kan er niet om janken dat jullie nu met een moslim probleem zitten, eigen schuld dikke bult.

ummeh | 11-09-20 | 04:38 | 6

@donkieshot | 11-09-20 | 06:56:
Lekker laten gaan joh, geen tijd aan verspillen. Ummeh lijdt duidelijk aan islam en dat is een ernstige psychiatrische aandoening.

Lefty-Messup | 11-09-20 | 07:38

Erger nog dan het niet kunnen opnemen van 50 'kinderen' is het niet kunnen uitzetten van duizenden uitgeprocedeerde illegalen.

LucaBrasi | 11-09-20 | 08:38

"Nederlanders die vroeggah keurig netjes 75.000 joden op de trein hadden gezet"

Eh........ dat waren toch echt de Duitse bezetters, hoor

(met een handjevol collaborerende Nederlanders, dat is waar, maar zonder die Duitse bezetting was er geen één jood op de trein gezet).

Dr_Johnson | 11-09-20 | 09:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is wat te stil rondom de Akwasi's, de Sylvana's, de Ercan Büyükçifçi's, de Maiwand de Thuisblijvers en de Anousha Nzumes onder ons. Nieuwe, verse lichting zeikerds, please.

SIogra | 11-09-20 | 03:35

Leeft Noord Koreanse slet nog?

Dutch-Super-Evil | 11-09-20 | 01:24 | 2

Waarschijnlijk einde oefening vanwege fatale SOA.

prins_flip_da_luxe | 11-09-20 | 01:51

Ach joh, dat is niets, Anouk moet ook weer een keer zwanger worden gemaakt en daar is influx voor nodig. Ze heeft inmiddels alle kleurlingen in Europa wel gehad en uitgeprobeerd en het wil maar niet vlotten.

GeenHeil | 11-09-20 | 01:04
-weggejorist-
Teensia | 11-09-20 | 00:41 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Op het moment van mijn stem bij de poll, vluchtelingen opnemen ja/nee, op NPORadio1 een kleine 8100 stemmen en circa 20% voor, 80% tegen.

Dus gaat het gebeuren. De verschillen zijn vaak zelfs nog groter en dan gebeurt het ook. Der Linkshund regeert. Altijd en overal.

Heeft Bosma uitstekend en uitgebreid betoogd vorige week.

Realism Is All | 11-09-20 | 00:32 | 4

De reden dat het referendum is afgeschaft.

de honden blaffen... | 11-09-20 | 00:49

@de honden blaffen... | 11-09-20 | 00:49: De reden was: mond houden, Europa, zoals de eurofielen dit wensen, moet er komen. Niet de boel verdraaien.

donkieshot | 11-09-20 | 07:16
▼ 1 antwoord verborgen

"Het opnemen van honderd vluchtelingen uit het afgebrande opvangkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos is voor het kabinet een uitzondering. Het gaat om zo’n bijzondere en verschrikkelijke situatie dat het kabinet nu een uitzondering maakt, zei staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) tijdens een overleg in de Tweede Kamer."

De "uitzonderingen" zoals hierboven beschreven door een dame die geheid in een van de lelieblanke reservaten woont waar de enige allochtoon de bezorger is van het NRC, Trouw en De Volkskrant, zijn zo langzamerhand niet meer te tellen.
De ene "uitzondering" volgt de andere op: generaal pardon zus, "uitzonderlijke situatie" zo.

Het is allemaal stompzinnig ritueel gedans om een kraan die open gaat, terwijl er in hetzelfde pand dat Nederland heet, een brandkraan continu wijd open staat.
Daar valt al lang niet meer tegenop te dweilen. En al dat troebele water tast de fundering van het pand aan. Over enige tijd resteert er slechts een enorm sinkhole.

Peter Emile | 11-09-20 | 00:22 | 1

ABK heeft nog blauw knokkels van het vergeefs aan de deur kloppen bij de Marokkaanse ambassadeur. De arme schat.

Graaisnaaiert | 11-09-20 | 01:15

Wezen, zwakkeren, gelul! Het zijn vrijwel allemaal kwartiermakers voor de ganse familie die hier binnenkort ook naar toe gevlogen wordt. We worden in toenemende mate gekoloniseerd door islamitische hordes, in wat voor een land ben ik terecht gekomen....

donkeyman | 11-09-20 | 00:06 | 5

@Beste_Landgenoten | 11-09-20 | 00:46: Hoe kun je in hemelsnaam nu nog steeds ontkennen dat de enorme aanwas van islamitische populatie in West-Europa tot een grote clash zal leiden.

Reaganmania | 11-09-20 | 00:52

Maar donkeyman, is dat de schuilnaam voor Baudet? Wat tenslotte "ezel" betekent in het Frans.

Beste_Landgenoten | 11-09-20 | 00:58

@Reaganmania | 11-09-20 | 00:52: Valt ook niet te ontkennen, ook niet door BL. Cijfers hebben geen emotie. 50 kinderen toelaten is in principe ook geen probleem, chantage wel.
Wat een probleem binnen deze discussie is, zijn mensen die het bagatelliseren vanuit een politieke overtuiging en anderen betitelen als xenofoob, racist etc, alles wat een discussie dood maakt. Als je begint om in die termen te denken dan kun je vrij snel niet meer terug, myopia versterkt zich naarmate je feller wordt.
Prettig dat er in NL en Europa de periode van verlichting is geweest. Intolerantie importeren maakt een land niet toleranter, ook daar hoef je geen Einstein voor te heten.
Ook grappig, is het u wel eens opgevallen dat mensen die het hardst roepen dat bulletje Trump intolerant is, dat zijn de lieden die wel veel begrip tonen voor een intolerantie ideologie. Klinkt mij in de oren als meewaaien met de wind.

donkieshot | 11-09-20 | 07:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Als het aan mensen als de Landgenoot ligt bepalen niet wij wie er hier naar binnen mag en wie niet maar bepalen migranten dat zelf.
Zou een unicum in de wereld zijn en nee, lijkt me niks om dat als experiment eens uit te voeren.

Graaisnaaiert | 10-09-20 | 23:53 | 19

@BenPakdee | 11-09-20 | 07:32: en uit Afrika of midden oosten kunnen hier met bootladingen tegelijk hier een nieuwe sociale woning opeisen, gratis zorg en uitkeringen. Het heeft niks te maken met sociaal zijn vanuit de overheid maar het is gewoon een quotum voor het grote geld.

Hollandse_blauwe | 11-09-20 | 08:22

@BenPakdee | 11-09-20 | 07:32:
Ben je klaar mee. Gezien uw alias zeker een Thaise ( net als de mijne, die snapt ook niets van het visum- en arbeidsbeleid hier ). Ja, die zijn niet "zielig" en die mensen kunnen zichzelf redden, zijn ondernemend en bedrijvig en dragen dus bij aan de samenleving als ze hier zijn dus daar wil een kamermeerderheid niet aan. Moslims en Afrikanen daarentegen, kom maar binnen met je knecht.
Om doodziek van te worden.
Geen reactie meer van de Landgenoot trouwens maar laten we wel wezen, dat hadden we toch ook niet verwacht...

Graaisnaaiert | 11-09-20 | 12:54
▼ 16 antwoorden verborgen

Vroeger! Werd er gezongen en gefloten in de straat... Ik bedoel vroeger zei de NOS weleens dat ontevreden migrantenpyromanen 'het koud hadden' en 'net door een rivier waren gewaad', terwijl er later beelden uitlekten waarop ze stonden te juichen na de brandstichting.
nos.nl/artikel/2064266-brand-in-slove...
Op Lesbos is het nu 's nachts boven de twintig en overdag boven de dertig graden celsius.

Vroeger had je ook al respectloze migrantenpyromanen in Moria. Niks nieuws onder de zon, dus.
parakalo.wordpress.com/2016/09/19/bra...

SIogra | 10-09-20 | 23:43 | 1

Binnenkort ook op Moria, als het aan de Landgenoot ligt: Zon, Zee en Zakat.

Graaisnaaiert | 10-09-20 | 23:54

Die 500 'geluksvogels' zijn de UNHCR 'hervestigers' die ons ieder jaar weer in de schoot worden geworpen door de UNHCR. Dat is dus even buiten de asielstroom om. Ze kosten ons tonnen per stuk, al vóór dat ze überhaupt in Nederland komen, omdat ze door een complete (Nederlandse) afdeling speciale ambtenaren vooraf in de kampen klaar worden gestoomd voor het leven in Nederland. Ze worden door de UNHCR aangewezen op basis van schimmige criteria ('zwakkeren') - waarbij ook nog al eens geld van eigenaar wisselt of alleenstaande dames buitengewone gunsten moeten verlenen aan het VN-gajes.

bisbisbis | 10-09-20 | 23:36 | 1

Ja, vooral zwakkeren, en analfabeten.
Want die leveren een niet te onderschatten bijdrage aan de hoogwaardige kenniseconomie die Nederland voor ogen staat.

de honden blaffen... | 11-09-20 | 00:06

Dit land is al veel te vol, denk aan dalende grondwaterstanden, gebrek aan woningen etc. Elke vluchteling is er één te veel. We zouden aan krimp moeten gaan doen, niet aan groei. Daarbij hebben zij het kamp zelf in de fik gezet. Je moet dit soort gedrag nooit belonen. Dom besluit dus.

Poes Fiep | 10-09-20 | 23:31

Fijn dat er weer 100 anders gecultiveerde menschen binnen gehaald worden, Echt weer een verrijking voor onze Multi cultuur. Ik voel me er wel erg schuldig over dat we dan die andere 3,5 miljard Tobbers nog gewoon in hun golfplatenwoning laten creperen. Kunnen we die dan ook niet versneld hier naar toe halen?

gijnsteel666 | 10-09-20 | 23:22 | 1

Prima, dan gaan we wel elders een nieuw land optuigen.

Ommezwaai | 10-09-20 | 23:28

Is dit niet gewoon om je dood te schamen? Landen als Libanon, met een inwonertal van 4.5 miljoen en arm als een kerkrat, neemt al bijna tien jaar lang 1.5 miljoen vluchtelingen op. Anderhalf miljoen! En wij, het steenrijke Europa in vergelijking, met een inwonertal dat vele, vele malen hoger ligt, zit te zaniken over 13.000 sloebers die hier aan wal zijn geraakt, of zijn overgestroomd vanuit die kampen in Libanon en Jordanie.

Ga je allemaal doodschamen, PVV-ers.
Jullie zijn geen knip voor de neus waard.
Jullie verdienen nog niet de lucht die je inademt.

Beste_Landgenoten | 10-09-20 | 23:21 | 41

Ik ken een paar landen veel rijker als ons land en hetzelfde achterlijk geloof en nog heel ruimte om die gasten te huisvesten.

Jan70 | 11-09-20 | 12:23

@Beste_Landgenoten | 10-09-20 | 23:53: Dan krijg je wel een klein probleem als al de hardwerkende belastingbetalers naar België gaan wie gaan dan al die zogenaamde vluchtelingen onderhouden, van welk geld?

Jan70 | 11-09-20 | 12:29
▼ 38 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
cinnamongirl | 10-09-20 | 23:20 | 1

Hoepel eens op met je emojies en leer je normaal uit te drukken. Het is hier geen faecesbook.

Frau Merkel | 10-09-20 | 23:58

Gaat zich vermenigvuldigen, beetje als corona zegmaar..

niv01 | 10-09-20 | 23:14

'500 Ethiopian Christians slaughtered in door-to-door attacks since June'
'... a youth movement of men from the ethnic Oromo group who have traditionally been Muslim...'
Moslims? Die doen zoiets niet. * doet oren dicht *

SIogra | 10-09-20 | 23:51

Het loont dus.
Steek u sociale huurwoning in de hens (na 17 jaar wachten), reis via Aleppo en men biedt u een villa aan naar keuze in Wassenaar, Bergen of Blaricum.....

J.Thee.Cohen | 10-09-20 | 23:07

-Verworpen
-verworpen
-verworpen ('66 motie van Dijk, '66 stemt tegen)
-verworpen
-verworpen
-verworpen

Alle moties zijn verworpen, alles was voor niks, Deugen was het enige doel, alles voor de eigen glorie! En wij mogen ze er voor betalen, dat is nog wel het ergste!

Abject | 10-09-20 | 23:04 | 1

De Kartelkiezer heeft het weer lekker voor elkaar: onein dige rijen apothekers en chirurgen,tandartsen vergeet ik ook niet en ze houden meer van Nederland,dan die jan en trien doedels ,die hun stemhokjes inschuiven om dit land keer op keer kapot te stemmen. Kartel stemmen heeft gevolgen,en niet zulke kleine ook.....

hertogvanzottegem | 10-09-20 | 23:39

Nadeel van het importeren van kinderen en gezinnen is dat we er nog lange tijd last van gaan hebben. Strategisch zou het slimmer zijn als Nederland zich focust op LGBTQ+ asielzoekers als "kwetsbare groep". Past mooi in het deugstraatje en draagt minder bij aan de overbevolking en islamisering van NL.

zeertegendradig | 10-09-20 | 23:03

Word weer een beetje onpasselijjk van de reacties hier. Een paar idioten steken dat kamp in de fik en ja hoor, de andere 13000 zijn opeens pyromaan en geen slachtoffer van deze door hen ook ongewenste situatie. Allemaal eiegn schuld natuurlijk, want "ze" zijn allemaal maar uit op gratis Mieles en ja daar hebben ze alles voor over, zoals allemaal unaniem voor het affakkelen van hun eigen kamp. Tuurlijk. Insecten zijn het, en wat doe je met insecten? Inderdaad! Hoppakee, die vliegen vanzelf in de vlammen, toch?

En ach jongens, het zijn er maar 13.000, die kunnen best bij de 1.5 miljoen die al in kampen zitten in Libanon toch? Dat land heeft nu immers een gat dat groot genoeg is om ze allemaal in op te vangen. Hoppakee, op de boot naar Libanon! Je denkt toch niet dat wij ons mooie Europa gaan laten bevuilen door zo'n stel schooiers uit de zandbak?

Maar goed. honderd dus. What the fuck is slechts 100? Twee bussen van de Oad.

Beste_Landgenoten | 10-09-20 | 23:03 | 25

@YoMoms | 10-09-20 | 23:27: Die geldproblemen zijn niet het grote probleem.
Waar ga je 100 extra pleeggezinnen vandaan halen?

Dergelijke humanitaire projecten lopen spaak op een geheel ander vlak. Neem bijvoorbeeld terugkerende IS kinderen. Wie staan vooraan in de rij om die op te nemen? Juist, niet een geloofsloos gezin op het platteland, maar die ronselaars die hun werk niet verloren willen laten gaan. Hoe voorkom je dat? Want ze weten beter met de wet en het recht te spelen dan jij en ik.

Stel je wilt die +/- 500 nieuwkomers opnemen in de maatschappij. Willen zij dat ook? En wat als zij dat niet willen? Wat ga je doen met een veranderende man/vrouw verhouding in de maatschappij? Willen we alleen steun geven aan mensen in nood die onze grens halen? Dan, je stuurt met een vrijwilligersproject een studente maatschappelijke zorgverlening o.i.d. langs voor taallessen, maar de vluchteling accepteert niks van een vrouw. Jij zal niet snel stelen omdat je een sociale omgeving hebt. Sommige dingen staan niet goed om te vertellen op de verjaardag van je nichtje. Die vluchtelingen hebben nul sociaal corrigerende omgeving & nauwelijks inkomen/bezit noch gevoel bij onze maatschappelijke normen. Hoe houd je die op het rechtte pad? Wat doe je met hun geschiedenis? Ze hebben immers allemaal familie & herinneringen achtergelaten. Omdat ze geen sociaal netwerk hebben willen ze allemaal in de grote steden wonen, hoe ga je om met die urbanisatie en demografische effecten? enz. enz.

C10H12N2O | 11-09-20 | 00:02

Elke keer weer 100 + nareizigers tikt ook aan. Vraag me af wat het maximum aantal asielzoekers/migranten is wat volgens de Landgenoot hier mag komen, of hun verblijf in principe permanent moet zijn en wat de Landgenoot doet als het mazinmum bereikt is en er staat weer een homo uit Aleppo of een meisje met muts aan de poort te rammelen.
Ben benieuwd, Landgenoot. Emotionele onzin typen en verbaal hard in het rond slaan kan iedereen. Kom nou eens met aantallen.

Graaisnaaiert | 11-09-20 | 00:06

@YoMoms | 10-09-20 | 23:27: En dit allemaal keer 60 jaar. Voor 1 miljoen meeëters is het nog eens keer 10.000. De wet van de grote getallen gaat ons hier echt parten spelen.

jacobh-59 | 11-09-20 | 00:07
▼ 22 antwoorden verborgen

De stemmingen, eindelijk einde van dit Deugdebat.

Abject | 10-09-20 | 23:01

We hebben wel eens vaker mensen willen helpen, tamil tijgertjes noemden deze zielige mensjes zichzelf.
Die staken hier hun pensions/hotels in brand omdat ze meenden niet genoeg zakgeld te krijgen.
Niks geleerd toen, gewoon weer brandstichters binnenhalen...

Hendrikaatje | 10-09-20 | 23:01 | 2

Dat waren ook moslims, net als die zielige Rohinya of zoiets.

Reaganmania | 11-09-20 | 01:04

Gelukkig hebben alle deugmensen die ik op twitter heb langs zien komen hun huis ter beschikking gesteld voor onfortuinlijke pyromanen.... oh wacht nee toch niet.

zeertegendradig | 10-09-20 | 22:48 | 2

De ongenadige tyfus met die deugers die weldenkende mensen met hun achterlijke ideologie op willen zadelen en zelf de hele dag geen flikker uit voeren.

Modi | 10-09-20 | 23:55

@Modi | 10-09-20 | 23:55:
De gewenste tyfus is geheel en hartgrondig wederzijds modi.

Beste_Landgenoten | 10-09-20 | 23:58

Arrggg dat we hier weer intrappen. Althans die domme domme deugers van D66 en G.L. ChristenUnie en CDA hebben het nog steeds niet door dat ze hun eigen glazen ingooien (kerken en moslims....hahaha).
Het ergste is de VVD die van alles beloofd maar nooit iets nakomt.

Bommelaar | 10-09-20 | 22:42 | 2

Ben blij dat we de VVD nog in de regering hebben zitten, is de enige partij die hierin nog op de rem trapt. Als we het van de christelijke broederliefde van CDA+ CU moeten hebben zijn we als Europeanen helemaal de Sjaak.

zeertegendradig | 10-09-20 | 22:50

Er zijn op deze wereld zeker 1 miljard mensen die graag en dringend een beter leven willen. Als je naar hun omstandigheden kijkt hebben ze nog gelijk ook. Op de EU-bevolking is dat ruim 3 man/vrouw/LHBT-enz per persoon. Is er al een deugmoos met vrouw en drie kinderen die zich heeft aangemeld voor opvang van 15 migranten? Of willen zij wel deugen, maar mogen anderen het (weer) opknappen?

Harry.Langezwaal | 10-09-20 | 22:34 | 2

Voor deze deugmoospositie nomineer ik Lammert van Raan van de PvdD. Die ransbak met zijn grote bek vindt het volstrekt begrijpelijk dat migranten brand stichten -hier krijgt men daar TBS voor, in een kamp brand stichten-, en Lammert weet dat mensen met realiteitszin een 'nare, misselijke instelling' hebben. Zie deugmoos in "Geert Wilders: ''Meneer Rutte dit vergeven Nederlanders u niet!'' van 8.57 to 11.32

eastender | 10-09-20 | 22:54

Uiteraard, de letterlijke en figuurlijke klappen mag het plebs opvangen. Het is nog steeds een ver-van-mijn-bed-show voor de deugmozen....

Ommezwaai | 10-09-20 | 22:54

Neee! Niet het 'meisje met het roze mutsje'! De Deugmeute heeft weer een Alan Kurdi gevonden, en deze is niet eens dood, kunnen ze nog jaren mee leuren om uw geld af te troggelen.

Abject | 10-09-20 | 22:30 | 1

Wat is er mis met de roze geenstijlpop?
Dat hij stijlloos is lijkt me evidenf.

Shoarmamasutra | 10-09-20 | 22:46

Als we nu eens geen 100 opnemen, maar schepen naar die regio sturen om er 1000 terug naar huis te brengen?

dezakloper | 10-09-20 | 22:24 | 2

U zou toch niet schaamteloos misbruik willen maken van een calamiteit als zelf aangestoken branden?

Harry.Langezwaal | 10-09-20 | 22:36

Wel een goed idee als we op die manier alle defecte exemplaren kunnen retourneren. Zoals asielzoekers die vrouwen in de hens steken omdat ze op vrouwen vallen en gekke jihadi's. .

zeertegendradig | 10-09-20 | 22:53

Wie het Plenaire Zaal debat niet vinden kan: Probeer de Debat Direct app. Kan je alles bekijken, en terugkijken.

Abject | 10-09-20 | 22:18

100 opvreters en gratis daar nog bij 1000 nareizende familieleden tot de 5e graad.

natit | 10-09-20 | 22:13 | 2

Vergeet ook niet de kameel en het huisschaap.

5611 | 10-09-20 | 22:21

2000 sociale huurwoningen, 2500 bijstandsuitkeringen, 50 man extra politie en 300 scootmobielen. Dure grap weer...

donkeyman | 11-09-20 | 00:11

De administratie van de 13.000 figuren is ook in rook op gegaan dus men moet opnieuw gaan registreren, duurt 3 maanden.

Uw Verzekeringsadvis | 10-09-20 | 22:13

 
Fijne gozer, die Rutte.  In plaats van 1000 euro krijgen we 100 migranten.

MaximumAwesomenimity | 10-09-20 | 22:09 | 1

En ook nog eens 100 miljard richting het zuiden sturen. Het is ook nooit genoeg.

Ommezwaai | 10-09-20 | 23:16

Gaat Femke ook ?

"Onder de naam 'Evacuate Moria' wordt aanstaande zaterdag om 16.00 uur een demonstratie op het Museumplein door studenten georganiseerd. De organisatie achter de demonstratie wil dat er vijfhonderd kinderen vanuit Moria, Griekenland, naar Nederland worden gehaald"
bron: AT5

JorisvGost | 10-09-20 | 22:09 | 6

Stelletje kneuzen. Goed bedoeld maar dit gaat ons nageslacht nog veel problemen opleveren!

Harrie7949 | 10-09-20 | 23:15

Ik heb op zich niets tegen het evacueren van Moria, zolang ze maar weer oostwaarts gaan, richting Turkije en verder Arabierie in. Hadden we trouwens niets zo'n geweldige vluchtelingendeal met ons bevriende staatshoofd, onze besnorde bondgenoot in de strijd tegen IS, onze grote aanjager van assimilatie en integratie van Turken in de EU? Toch?

Graaisnaaiert | 10-09-20 | 23:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Zei van Meenen nu echt dat het debat wordt voortgezet op NPO2? Die flierefluiters hebben totaal geen benul van het omroep gestel.

Remmersmaak1 | 10-09-20 | 22:02

Welkom, welkom, welkom.

Is dit nog nieuws? | 10-09-20 | 22:01

En we gaan door naar de Plenaire Zaal.

Wat kost dit verkiezingskoorts-Deugmomentje ons eigenlijk?

Abject | 10-09-20 | 22:00

Dit duurt nog minimaal een week want ze moeten eerst nog door de teststraat.

InSight | 10-09-20 | 21:53

Er komen dus volgend jaar weer 500 gesubsidieerde kapperszaken bij. Pinnen niet mogelijk alleen cash zonder bonnetje.

JorisvGost | 10-09-20 | 21:53 | 1

Of kebabtent, ijssallon of zonnebankstudio.

shimanski | 10-09-20 | 21:55

Jammer, dat zijn er 100 teveel.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 21:51 | 4

Ga nou niet doen alsof de VVD dit vervelend vindt. Sowieso heeft Mark Rutte orders uit Brussel gekregen en de VVD is in de afgelopen 50 jaar 43 jaar aan de macht geweest (meer dan welke partij ook) heeft niets gedaan om dit te stoppen en is als zodanig hoofdschuldige aan de totaal ongecontroleerde immigratie van klaplopers.

5611 | 10-09-20 | 22:06

Aha, dus toch. Carolieeeeeeeeeen! Wat moet ik nu?

Ehmmm, naar voren maar, naar voren! Kweet het nu ook niet, dus laat de trollen - nee, de influencers - op GS enzo maar vast vol op de vlucht en afgang naar voren gaan, dan zien we later wel weer verder.

Kuif jongen, wakker worden ja, erop! Ende rap!

Hahahahahaha, wat een ballentent met Pinokkio voorop. Je kan een familieschommel aan zijn neus hangen, zo lang is ie intussen.

Kinkfactor | 10-09-20 | 22:19

Ik hoor een Kuif die langzamerhand toch aan overstappen denkt. U weet Kuif, bij de PVV is altijd nog een plaatsje vrij voor ex-VVders.

Graaisnaaiert | 10-09-20 | 23:00
▼ 1 antwoord verborgen

De volgende 250 zijn ook een uitzondering etc.

Snake | 10-09-20 | 22:02

@Snake | 10-09-20 | 22:02:
Ik voel wederom het zoveelste generaal pardon aankomen... Gewoon niets en niemand meer toelaten, dan hoef je jezelf ook niet in een spagaat te leggen wat betreft dit soort kwesties. Met iedere gelukszoeker die je hier toelaat, neem je een verplichting op je nek. Maar dat gaan de zittende politici echter niet meer mee. Dat mogen onze kleinkinderen oplossen.

Ommezwaai | 10-09-20 | 23:12

Dus als je iets goed in de fik steekt dan luisteren ze wel op het Binnenhof, interessant.

laatjenietkisten | 10-09-20 | 21:48 | 2

Dit gaat dus veel vaker gebeuren in die kampen. Die wegkijk West-Europese regeringen heten ze wel welkom.

Snake | 10-09-20 | 22:01

@Snake | 10-09-20 | 22:01: Dat dus, er zullen nog een hoop kampen de hens ingaan nu ze dit zien. Zo voorspelbaar.

5611 | 10-09-20 | 22:07

Ach gossie, Atje Kuiken vat gewoon stil, ze zit even door haar Deugwoorden heen, nog even en ze gaat janken. Gezien de inclusiviteit van haar acteerwerk wil ik haar nomineren voor een Oscar.

Abject | 10-09-20 | 21:47

{conspiracy}
Als je moria omdraait staat er A.I.r.o.m.

Arteficial Inteligence Read Only Memory

(en als je zoekt op airom, dan kom je ook een koperen koffiezetapparaat tegen. wat eruit ziet als een datacenter maar dan wat kleiner)

Wellicht hebben ze Moria aangestoken om er een moeder der datacenters voor de Europese AI te kunnen plaatsen.... De miljarden hebben ze immers toch al in de pocket nietwaar?....
{/conspiracy]

Maar als dit geen brandende passie voor werk is in de huidige en toekomstige booming technologie aldaar, dan weet ik het ook niet meer hoor. Dan heb ik oprecht respect voor Ankies Knollenerbroek beleid...
[kan ook /conspiracy zijn]

_Zweevers_ | 10-09-20 | 21:43

Nederland wordt weer volop op z'n Grieks genomen.

En ze proberen hier wat inmiddels bedorven politiek glijmiddel te promoten.

Goed (blijven) smeren, glijden, oliën en glibberen.

En vooral stevig (blijven) doordouwen.

Ondanks heftig protest.

En hopla : daar zit er plots weer een compleet klein dorp van "kwetsbaren" in de al kansarme en verstopte aars van het land.

Daarna is het snel op naar de volgende. En de volgende. En volgende.

Want deze deugende politiek correcte lusten en "humanitaire noden" moeten en zullen bevredigd worden.

Dr.Mabuse | 10-09-20 | 21:38 | 1

Poll standpuntnl: Bijna 8.000 stemmen, 79% tegen opname brandstichters uit Moira, ondanks de sterk sturende tekst van NPO.

5611 | 10-09-20 | 22:10

Als autochtone bejaarden nu niet hun huis opgeven deugen ze niet !

Acidstain | 10-09-20 | 21:37 | 1

De Deugmedia haalt daar al regelmatig naar uit, oudjes moeten hun vertrouwde huis, tuin&buurt opgeven voor "grote gezinnen" en eenzaam slijten in een gehorig appartementje.

Abject | 10-09-20 | 21:43

Update: Claudia de Breij stelt 20 kamers in haar Utrechtse stadsvilla beschikbaar. Linda de Mol twijfelt nog.

JorisvGost | 10-09-20 | 21:36 | 4

Tim Hofman neemt er ook twee op.

Ruud5 | 10-09-20 | 21:44
▼ 1 antwoord verborgen

Verrek, Kaag, ze hebben zwaar geschut ingezet om de nek van '66 te redden.

Abject | 10-09-20 | 21:34

Grote steden worden onleefbaar alleen voor de rijken en in sociale woningen de allochtonen. Nederland gaat op den duur door deze import ten gronde.

jacobwillem | 10-09-20 | 21:32 | 2

Ach ja, terwijl de middenstand al lang de benen heeft genomen naar Polen, Canada, etc zitten die rijken allen opgezadeld met die onderklasse.
Dat gaan ze niet lang overleven.

Abject | 10-09-20 | 21:36

@Abject | 10-09-20 | 21:36: Vroeg of laat komen ook de betere buurten aan de beurt om van de door hen zo vurig gewenste diversiteit te genieten.

5611 | 10-09-20 | 22:12

Eerst enorme bosbranden in Australië, nu in Californië en Oregon; het regenwoud staat het hele jaar al in de fik, hier in Nederland hebben we elk weekeinde autobranden. En nu halen wij minstens 50 "jongeren" hier naar toe. En waarin zijn die goed?

JvanDeventer | 10-09-20 | 21:31 | 1

Nou, wat dacht je van jouw huis inpikken wanneer ze na 3 jaar nog geen woning hebben. Die gaan echt geen 10-15 jaar wachten zoals de "Henkies" hier...

A333aan | 10-09-20 | 22:05

In ruil 500 reguliere migranten minder? Er staat een batterij rechters klaar om daar een streep doorheen te zetten.

Cor Netto | 10-09-20 | 21:28

100 en dat worden er veel meer want zijn de 50 kinderen wees of hebben ze toch een vader of moeder en broers en zussen en die mogen allemaal komen. Dat geldt ook voor de 50 zwakkeren die hier naar toe komen. Uiteindelijk een veelvoud van 100. Je zult maar ingeschreven staan als woningzoekende met een klein inkomen. 17 maart is de dag voor DE verandering.

jacobwillem | 10-09-20 | 21:28 | 2

Ach natuurlijk. Die zg 'kinderen'zijn helemaal geen 'wees'. Het zijn jong-volwassenen die door hun families erop uit gestuurd zijn (en gefinancierd) om de hordeloop naar een rijk Noordwest-Europees land te ondernemen, want ze zijn fit en het meest kansrijk om daarin te slagen. Ze zijn vooruit gestuurd als 'kwartiermaker'; zodra zij 'gesetteld' zijn in een sociale huurwoning en een uitkering hebben, kunnen ze geld naar hun families overmaken in afwachting van het moment dat die in het kader van de gezinshereniging wordt ingevlogen.

Dr_Johnson | 10-09-20 | 21:35

En twintigers die liegen over hun leeftijd en situatie.

Bloemschikliefhebber | 10-09-20 | 21:55

Mooi, de EU en de regering laten zich (weer) chanteren. Mijn maat is vol.
-De VVD daarop ben ik definitief afgeknapt, ze hebben tot op heden nog niets geleverd behalve de premier waar van mij niet duidelijk is wat zijn politieke kleur of ideologie is.
- FvD Thierry heeft gelijk over het partijkartel, maar vindt zichzelf te belangrijk, dat is niet goed voor een politicus.
- PVV Geert is te radicaal anti-islam maar is de enige die er iets tegen doet.
-d66 = VVD
-CDA Hugo de Jonge = Mark Rutte
- Groenlinks Hahahahahahaha, zie het klimaat akkoord, naïef en te duur.
- SP rationeler dan groenlinks maar te communistisch.
- PvdA Eerst de arbeiders van je vervreemd daarna ook de allochtonen, dat brengt me bij
- Denk Dacht het niet, te pro- islam
- CU en SGP duidelijk ideologische kleur, maar te star en traditioneel
Blijft weinig over.
Dit keer denk ik maar voor een kamerlid stemmen.
- Martin Bosma overweeg een echte democraat leve het referendum!!!
- Pieter Omtzigt integer maar dan krijg ik Hugo de schoenen erbij.
- Ronald van Raak stopt ermee bovendien te links,
- Annabel Nanninga zou ze landelijk gaan? Maar dat is effectief een stem op Thierry (huisideoloog zou hem beter passen dan politiek leider).
- Niet stemmen geen optie.
Dat gaat moeilijk worden komende verkiezingen. Maar ik vrees dat er weinig gaat veranderen. De Nederlandse democratie is dor en leven loos, saai.
Wat te kiezen (als samenleving) ?

upload.wikimedia.org/wikipedia/common...

ratelaar | 10-09-20 | 21:25 | 5

Net doen als met bieden op een huis, de verkoper zet zo hoog mogelijk in, de koper zo laag mogelijk en uiteindelijk kom je in het midden uit.
Als iedereen al genuanceerd gaat stemmen op waar je uit wil komen wordt het niets en blijft het door-polderen op details en wordt niemand blij........

emwee | 10-09-20 | 22:09

Kartel en DENK zijn no go, blijft over SGP, SP, PVV of FvD. Simpel.

5611 | 10-09-20 | 22:15

De Mos komt nog.

Frau Merkel | 10-09-20 | 22:42
▼ 2 antwoorden verborgen

En ja hoor, al dat gedoe om niks, de VVD-knol is weer door haar hoeven gezakt, het googelen met getallen is mislukt, we krijgen er 600 totaal.

Abject | 10-09-20 | 21:22 | 1

Per week inmiddels toch?
Dit fossiel noemt het "hervestigen", je moet maar durven.

Ommezwaai | 10-09-20 | 21:23

"75% kansrijk."

En we gaan niet wegstrepen.

Belooft Broekie.

En Bram is weer heel blij.

Poppenkast voor volwassen.

Nou ja. Volwassenen.

Dr.Mabuse | 10-09-20 | 21:21

Voorlees-opa van Oijk wordt alweer driftig en onredelijk, alweer zo'n symptoom waar Joe Biden mee te kampen heeft.

Abject | 10-09-20 | 21:18 | 1

Gebrek aan argumenten he. Dan maar op de emotoer. Wie weet helpt het.

Graaisnaaiert | 10-09-20 | 21:30

Ach, dit is eenmalig vanwege brand.

Baron Clappique | 10-09-20 | 21:16 | 2

Vanaf nu fikken de meeste van dit soort kampen af, let maar op.

Ommezwaai | 10-09-20 | 21:22

De volgende keer nemen we ze op bij een uitbraak van luizen, of een chronisch gebrek aan wc-papier. Altijd wel een smoes te verzinnen.

Abject | 10-09-20 | 21:23

De stilte vanuit '66&CU is oorverdovend en veelzeggend.
Ze hebben een bittere pil geslikt, vooral '66 gaat het voor de kiezen krijgen.

Abject | 10-09-20 | 21:16

Ik kan alleen maar hopen dat dit de VVD en het CDA duur komt te staan. Je maakt mij trouwens niet wijs dat de kiezers van het CDA zo warm lopen voor dit soort acties van de linkervleugel van hun partij. Ze zijn wel goed, maar niet helemaal gek. De echte christen-gekken zitten bij de CU. Over Rutte heb ik het niet eens. Die kennen we nu wel.

JvanDeventer | 10-09-20 | 21:15

"We willen kansrijke mensen."

Die Broekie toch.

Zou ze dat nou zelf (nog) geloven?

Dat die er echt zijn / komen?

Dr.Mabuse | 10-09-20 | 21:12 | 1

Kansrijke mensen komen niet uit derdewereldlanden, die komen uit andere westerse landen. Uit derdewereldlanden komen alleen kansarme en kansloze mensen, die vanaf dag 1 een vol beroep doen op de verzorgingsstaat, en dat voor meer dan 50% hun hele leven blijven doen.

Vandaar dat die verzorgingsstaat stukje bij beetje 'versoberd' wordt, totdat hij volledig afgeschaft zal worden wegens onbetaalbaar.

Dr_Johnson | 10-09-20 | 21:29

Om kotsmisselijk van te worden, alle huilstruiken zitten in dit debat bij elkaar, en hebben het woord 'kwetsbaar' tot een toverspreuk verheven.

Lubitch | 10-09-20 | 21:11 | 1

Inclusief, samen, verbinden... Het had evengoed latijn kunnen zijn, de Deugmeute likt het op als een groep katholieken op bedevaart.

Abject | 10-09-20 | 21:27

In 020 Zuidoost (Bijlmer) ben ik als witte man al jaren een minderheid. Kom ik af en toe een andere blanke tegen spreekt die vaak geen Nederlands maar 1 of ander Oostblok taaltje.

Dat is Nederland anno 2020.

CarelJan7937 | 10-09-20 | 21:09 | 3

Ik heb 14 jaar in Zuidoost gewoond. Ik ben er weggevlucht toen ik met wat geluk een mooie huurwoning in 020-Zuid kon betrekken. Eén van de redenen was, afgezien van de dagelijkse ellende van drugsoverlast, de vervuiling, de verloedering, de tering-herrie en de inbraken aan de lopende band, het overweldigende gevoel van ontheemding; ik had in die tijd (jaren '80) nog geen auto, dus was ik afhankelijk van de metro. Vrijwel dagelijks had ik, op weg naar mijn werk in het centrum, het gevoel in het boemeltje van Johannesburg naar Soweto te zitten. Ik was meestal de enige blanke in mijn wagon.

Ik herinner mij na mijn vlucht vanuit de Bijlmer naar 020-Zuid vooral één ding: de blijde verbazing dat ik voor het eerst in 14 jaar, 's morgens weer gewoon mensen naar hun werk zag gaan.

Peter Emile | 10-09-20 | 21:22

Ik ben ook blij lang geleden gevlucht te zijn uit de Bijlmer in het bijzonder en Amsterdam in het algemeen. Het gedrag van de import is vaak vreselijk.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 21:40

Een jaar of 10 terug werkte ik in de Bijlmer bij ING BANK (rood-witte gebouw naast station A'dam Arena). In die periode beviel me de Bijlmer wel goed eigenlijk, maar ik het er nooit gewoond natuurlijk. Er hing altijd wel een leuke sfeer in dat gebied en ging altijd met veel plezier eten in de restaurantjes in de buurt tijdens de pauzes. Het was altijd leuk om vrijdag (IIRC) door de markt te lopen.

Ik woonde in die periode in de buurt van Muiderpoort station (Javastraat). Was best wel een Moslim wijk (tegenwoordig wellicht niet meer vanwege "gentrification"?). En van mijn verhuurster hoorde ik dat het niet echt een veilig gebied voor vrouwen was. Ik meen dat de vorige verhuurster een jonge dame was en wellicht was ze vertrokken vanwege nare ervaringen op straat. Zelf heb ik me overigens daar nooit onveilig gevoeld op straat, maar ik kan me voorstellen dat je als vrouw daar wel werd na-gesist enzo.

DolfWeerwolf | 10-09-20 | 21:48

Ik zit me op te vreten. Nogmaals, we maken onszelf eigenaar van de rotzooi, puinhopen en ellende die ze elders veroorzaken en dan maken we ons tegelijekrtijd aansprakelijk voor alle nog voortvloeiende kosten en ellende die dat met zich meebrengt. Gestoord.
Geen mensen naar Nederland. Geen opvang hier zolang er geen functionerend uitzetbeleid is en we nog steeds niets aan de 5-jaar verblijf = permastay idioterie hebben gedaan. En bovenal, geen mensen uit landen die uit niet-vergelijkbare culturen komen.
*murv wordt je ervan*

Graaisnaaiert | 10-09-20 | 21:05 | 1

Laten we afspreken om niet meer op de coalitiepartijen te stemmen? Doe eens PVV en FvD stemmen, de enige partijen die mordicus tegen deze import zijn.

Ommezwaai | 10-09-20 | 21:13

Het is godverdomme niet te geloven. Ankie is toch door de pomp gegaan, terwijl ze gisteren nog verzekerde dat er geen één van die klaplopers Nederland zou binnenkomen. Wat is er dan opeens veranderd?

Waarom krijgen de zeurende, zeikende, zuigende Gutmenschen altijd hun zin? En ik kan nu al weer hun ontevreden, zeurende, zeikende commentaren zien aankomen, met veel woorden als 'zuinig', 'schamel', 'ontoereikend', 'een druppel op een gloeiende plaat', 'kruideniersgeest', etc erin, want 50 kinderen en 50 'kwetsbaren' is natuurlijk weer niet genoeg voor de deugende zeikers; het moeten er minstens 500 worden. En als het er 500 zijn, moeten het er toch echt op zijn minst 1000 worden, wir schaffen das, met gemak.

Ik wil straks foto's zien van die 'kinderen' als ze op Schiphol aankomen, en van die 'kwetsbaren'. Een biertje zegt dat we weer allemaal jonge mannen zullen zien in de kracht van hun leven, die hier niets te zoeken hebben, die iets zouden moeten opbouwen in hun 'eige' landen.

En er zal geen eind aan komen. Als alle 13.000 klaplopers over de EU verdeeld worden - dwz de Noord-West Europese EU, want de Visegrad landen en de rest in de Balkan doen uiteraard niet mee - dan zal dat een signaal zijn voor de volgende cohorten klaplopers om richting de Griekse eilanden te gaan dobberen, want er is eindelijk 'doorstroming'.

Het MOET ophouden, maar het houdt niet op.

Dr_Johnson | 10-09-20 | 21:05 | 3

Nou ja, ik begrijp nu dat Ankie heeft gezegd dat dit een soort van voorschot is op de reguliere 500 die Nederland elk jaar opneemt op aanwijzen van de UNHCR (wat op zich óók een belachelijk systeem is, en al jaren rijp voor de prullebak), en dat we daarom volgend jaar maar 400 UNHCR aangewezenen opnemen.

Als dat echt op die manier gaat, kan ik er nog wel een soort van vrede mee hebben ook. Maar met dit soort zaken is het altijd: eerst zien en dan pas geloven.

Dr_Johnson | 10-09-20 | 21:10

Ankie het knol heeft van rutte billekoek gekregen, altijd eerst aan rutte vragen.

Hoorneslaan | 10-09-20 | 22:10

Dus aankomende week staat de teller op 500 ipv 400?

Gaat het niet dan? | 10-09-20 | 21:04

De woorden 'politieke realiteit' worden de laatste tijd nogal vaak in de mond genomen.
Weer een zoveelste kutsmoes.
Er is maar 1 realiteit en dat is het hier en nu. Flikker op met je non term als politieke realiteit. Als je echt wil helpen reis dan maar af naar Lesbos en steek daar de handen uit de mouwen ipv. hier een beetje belangrijk lopen spelen.

Dat verhuizen van kinderen van land naar land en poortjes en wachtkampen en getouwtrek wat denk je dat zo'n kind hier in NL zal doen? Denk je nou echt dat deze na verloop van tijd na het zoveelste wachtkamp en na de zoveelste littekens van armoe, de handen laat wapperen en keihard aan het werk gaat en er iets van maakt hier?
Of denk je dat deze heeft getekend voor levenslang wachten en husselend de hand ophouden?

De VVD moet zich beseffen dat zij hier in Nederland hun werk hebben te verrichten. Niet daarbuiten, daarbuiten is het altijd toch wel gaande.
We kunnen niet alle zwakkeren van de wereld opvangen. Velen daarvan zijn ook nog eens zware junkies (over de wereld gezien).

En als je teveel junkies opvangt, dan ga je failliet. Want dan zul je altijd sponsoren en meer sponsoren nodig moeten hebben, Want het is nooit genoeg.
Niet bij de VVD en ook niet bij junkies. Lijken wel geldsponzen enkel met het nut om uit te drogen.

_Zweevers_ | 10-09-20 | 21:04 | 1

Hallo vvd ers jullie gaan nog veel meer betalen!

Hoorneslaan | 10-09-20 | 22:13

Dit is de #Moria-deal van coalitie:
"- 100 mensen naar NL, 50 kinderen, 50 kwetsbaren"
(dat zijn er nu 100, en dat zijn er binnen de kortste keren 1000, als de vaders, de moeders, de broertjes, de zusjes, de ooms, de tantes, de opa's, de oma's, de nichtjes en vooral de neven mogen nakomen in het kader van de 'gezinshereniging'.

"- gaat af van toekomstig UNHCR-quotum"
Reken er maar op dat we daarover nooit meer iets zullen horen. Dus vergeet het maar.

"- mensensmokkel strenger straffen"
Haha, yeah! Echt?? Mensensmokkelaars straffen? Wie pakt ze? Wie berecht ze? Waar zitten ze? Die lui zitten in hun holen in Noord-Afrika, Türkije en het Midden-Oosten. Dus: vergeet het maar.

"- overlastgevers met verblijfsvergunning sneller uitgezet"
Yeah, right. Er wordt sowieso niemand uitgezet. Omdat de landen waar die overlastgevers vandaan komen, weigeren ze weer op te nemen. En omdat het watjes-land Nederland, evenals andere West-Europese watjes-landen, te laf is om met de vuist op tafel te slaan en die weiger-landen te dreigen met stopzetten van elke vorm van hulp, economische samenwerking en het verstrekken van uitkeringen aan bewoners die in Nederland gewoond/gewerkt/geprofiteerd hebben en nu naar hun eigen land zijn teruggekeerd.
Kortom: vergeet het maar.

"- asielprocedure wordt ingekort"
En gij geleufd da??
Dat roepen ze al jaren. En de puinhoop wordt alleen maar groter en de wachtlijsten langer, terwijl de COA-medewerkers naar huis worden gestuurd om Netflix te kijken.

Politiek is verworden tot een verwerpelijk en verraderlijk spel van hypocrisie, lege beloften, grove leugens en een beschamende exhibitie van bedrog, lafheid en onmacht.
En dit is wat er door moet:

tuinlandprod-cdn.azureedge.net/cmsdat...

Peter Emile | 10-09-20 | 21:03 | 1

Helemaal eens, had het zelf niet beter kunnen zeggen!

knalrode lippenstift | 11-09-20 | 09:40

Dus die 100 krijgen een aanbod om naar Nederland te gaan, spannend, wat zullen ze gaan besluiten, wel of niet.

laatjenietkisten | 10-09-20 | 21:02 | 1

Gratis geld!

Bloemschikliefhebber | 10-09-20 | 21:57

Dat er uberhaubt nog iemand de moeite neemt om deze showdebatten te volgen.

Scholletje | 10-09-20 | 21:02

Die 100 "vluchtelingen" opnemen is nog geen druppel op een gloeiende plaat.
Het onderliggende probleem is groter. In een aantal regio's in NL zijn de "witten" allang in de minderheid.

CarelJan7937 | 10-09-20 | 21:01

Is dit het vervolg op Mein Kampf?

ilovevarkens | 10-09-20 | 20:57 | 1

Zeker niet. Maar als je tijdens de lessen Duits op de middelbare school iets beter op had gelet had jij ook de betekenis van het het woord ‘kampf’ geweten.

Sinterbikske | 10-09-20 | 21:07

Mevrouw Knol: ik weet normaliter van niks, maar als ik ergens iets van zou moeten weten zeg ik dat er over gesproken wordt en dat er hard aan wordt gewerkt.
Met deze mevrouw is eigenlijk geen normaal gesprek meer mogelijk.

Schmalz | 10-09-20 | 20:52

Voorleesopa Bram zit er de laatste tijd wel erg ver naast met zijn dossierkennis. zou hij last hebben van een Joe Biden-moment?

Abject | 10-09-20 | 20:50

Heerlijk jankstuk in de Sluitsteen van de geest. (NRC)
Einde Kardashians belangrijker dan brand op Lesbos
www.nrc.nl/nieuws/2020/09/10/35313573...

Conclusie. Vrijwel niemand geeft ene fuck, ook al draai je de hele dag emo-chantage-reclames en programma's. Gelijk het woord 'racisme' heeft het geheel haar waarde en impact verloren, jullie hebben het kapot-geDeugd op onze kosten, jullie hypocriete gedrag was niet te stuiten, jullie zijn af!

Abject | 10-09-20 | 20:46 | 1

De commentator van dienst trekt wel een heel grote deugbroek aan met zijn 'Nederland moet 500 kinderen opnemen, op z'n minst.'

gestoptmetroken | 10-09-20 | 21:34

Destijds waren er maar 300 Grieken nodig om de Perzen tegen te houden bij Thermopylae...

Odin | 10-09-20 | 20:44 | 4

Ik heb ze gezien, die 300. In de bioscoop. Allemaal rechtstreeks afkomstig uit de voos-kelders van de bars voor leernichten.

Peter Emile | 10-09-20 | 21:10

De perzen. Maar later liepen de Turken finaal over Grieksel heen tot aan de poorten van Wenen

Shoarmamasutra | 10-09-20 | 22:56
▼ 1 antwoord verborgen

Handen af van onze Hulpverleners !!
Is de campagne van de NL overheid.

En daarom laten we mensen toe die de brandweer hebben bekogeld in Griekenland toen ze de door hun aangestookte fik kwamen blussen.
Komt helemaal goed.

Stoned Hengst | 10-09-20 | 20:43

Lekker laten komen het liefst alle 14.000. Allemaal binnen de ring van. A'dam neerplempen en alvast plaats maken voor de volgende tig duizend. In het vondelpark past nog wel een moskee, achter de boekenkast stoppen we een paar haatbaarden en andere engnekken. Op de dam komt een mogelijkheid voor steniging en de wallen tsja misschien kan daar het restantje Nederlanders lekker uitgebuit worden..

Zolang de deugmensjes nog steeds kanspareltjes binnen wil trekken. Dan moet NL dus meer naar de kloten alvorens men tot inkeer komt.

Janhoo | 10-09-20 | 20:41

Wat een getut om 100 vluchtelingen. Laten we een voorbeeld zijn voor de wereld en dat hele kamp hierheen halen. En alle andere vluchtelingen die in Griekenland of Italië geen kant op kunnen ook. Het zijn toch ook mensen en waarom zouden wij meer rechten hebben omdat we toevallig hier geboren zijn? Wel graag voor de verkiezingen.

witwas | 10-09-20 | 20:41

Kalifaatkids. Daar komen ze hoor.
Binnen 10 jaar is het definitief gedaan met de vrede in Europa.

jgrotius | 10-09-20 | 20:39

Meest asociale van 100 naar Nederland halen is al die andere mensen die niet mogen. Los van of we het doen.

En vergeet niet dat niet 13000 mensen die boel in de hens hebben gestoken.

Het wordt tijd dat we in de regio bakken met geld gaan uitgeven om iets te doen aan het leed wat er wel is.

Ja, ben PVV'er

MeneerGuggenheimer | 10-09-20 | 20:39 | 1

Naar verluid heerste er op Moria - een eiland - een Boris stijl corona regime. Je kunt de brand dan vergelijken met brand in een gevangenis, In principe zijn 13000 mensen weer op vrije voeten gekomen. Dat Nederland nu opeens reageert als het nu doet, is alsof een handelaar al z'n inventaris is kwijt geraakt.

rmstock | 10-09-20 | 20:48

Zo komen er nog meer boze aquariums bij in dit land.

laatjenietkisten | 10-09-20 | 20:37

De staatssecretaris duikt. Ze weet dondersgoed dat de asielzoekers nog een pallet marshmallows moesten wegwerken.

Nehemia | 10-09-20 | 20:29

Ankie-in-haar-broek-schijt-Knol weigert in te gaan op de vraag of deze brand doelbewust in aangestoken en de brandweer is verhinderd te blussen.
Daar gaan we!

Abject | 10-09-20 | 20:27 | 4

@sprietatoom | 10-09-20 | 20:34: Incapabel zijn is blijkbaar een vereiste voor die taak. Ooit iemand de laatste dertig jaar effectief asielbeleid zien voeren?

Abject | 10-09-20 | 20:36

@Abject | 10-09-20 | 20:36:

Nee, we moeten gewoon doen wat Merkel ons dicteert.

Herinner me een debat van een jaar of 11 geleden waarin volgens mij Rutte tegen Wilders zei dat de EU NOOIT over ons asielbeleid zou gaan.

We zijn de EU in gerommeld waaruit een weg terug nooit meer mogelijk is tenzij we echt de ballen hebben om er uit te stappen. En de EU bepaalt dat we ze opnemen en dit gaat niet stoppen, integendeel. De natte droom van die dikke Limburger, een divers Europa.

sprietatoom | 10-09-20 | 20:46

""ik weiger u vragen te beantwoorden"'
Anus Broek Knol tegen Hiddema.
Op de vraag waarom ze 9 maanden geen fuck gedaan heeft inzake Marokko.

joppo0 | 10-09-20 | 21:00
▼ 1 antwoord verborgen

Webster Dictionary :

Moria(noun)

idiocy; imbecility; fatuity; foolishness

Etymology: [NL., fr. Gr. folly.]

Dr.Mabuse | 10-09-20 | 20:27 | 4

@rmstock | 10-09-20 | 20:38:

Die van Webster vond ik na een "moria meaning" search.

Ik vond ook nog twee andere leuke en best toepasselijke vertalingen maar directe linkjes naar de websites kunnen hier niet helaas.

Noun -moria (uncountable)
Excessive frivolity; an inability to be serious.

En :

moria (ˈmɔːrɪə) - n
1. folly or excessive frivolity
2. (Medicine) a mental impairment affecting intellectual functions

Dr.Mabuse | 10-09-20 | 21:02

Philology Phi*lol"o*gy, n. [L. philologia love of learning,
interpretation, philology, Gr. ?: cf. F. philologie. See
Philologer.]
1. Criticism; grammatical learning. [R.] --Johnson.

2. The study of language, especially in a philosophical
manner and as a science; the investigation of the laws of
human speech, the relation of different tongues to one
another, and historical development of languages;
linguistic science.

Note: Philology comprehends a knowledge of the etymology, or
origin and combination of words; grammar, the
construction of sentences, or use of words in language;
criticism, the interpretation of authors, the
affinities of different languages, and whatever relates
to the history or present state of languages. It
sometimes includes rhetoric, poetry, history, and
antiquities.

3. A treatise on the science of language.

-- From Webster's Revised Unabridged Dictionary (1913)

rmstock | 10-09-20 | 22:11
▼ 1 antwoord verborgen

Wat hebben die politici van het kartel toch een ontzettende hekel aan de autochtone bevolking.

oplichter | 10-09-20 | 20:27 | 2

Tja, wat wil je, wij zijn geen tribale religieus verdeelde meute die je makkelijk kan verdelen om te heersen, althans... zo was het ooit.

Abject | 10-09-20 | 20:29

Komt omdat ze geen krant mogen lezen van rutte.

Hoorneslaan | 10-09-20 | 22:25

Waarom heet dat kamp eigenlijk Moria? Is dat een verwijzing naar de bijbelse Abram die zijn zoon offerde? Of naar de enge dwergen die in de mijnen werkten in Tolkiens Midden Aarde? De godin van de zotheid uit Erasmus meesterwerk? Een slakkensoort? Moleculen - volgens het Griekse woordenboek? Een begrip uit de psychologie dat duidt op stompzinnig lachen terwijl iets niet grappig is?

Rest In Privacy | 10-09-20 | 20:27 | 1

Is een ander woord voor zielig.

laatjenietkisten | 10-09-20 | 20:38

Fijn dat de LHBTOKN vluchteling na de brand ook zo goed word opgevangen in Moria, de Necrofielen onder hen konden op de begraafplaats terecht om de nacht door te brengen.

gijnsteel666 | 10-09-20 | 20:26

Kom maar hoor, geen plaats voorlopig, wachtrijen, gebrek aan visie, maar dat we maar mogen deugen. Kom!

Kladderadatsch | 10-09-20 | 20:25

Willen wij meer of minder arbeidsmigranten uit Moria?

Rest In Privacy | 10-09-20 | 20:23

50 kids, 150 man met ouders dus, met een beetje pech moeten er dan nog broertjes en zusjes mee. Dan nog 50 man met aanhang... heb je zo weer een klein dorpje vol binnen gehaald.

Dan nog een paar losse flodders over onhaalbare uitzetting, rekening lekker naar het volk en over tot de orde van de dag

Terra | 10-09-20 | 20:23 | 1

We hebben in Nederland gelukkig geen woningnood.

Titje | 10-09-20 | 21:02

Duitsland liet zich weer eens lijmen. Ze waren bereid meisjes (MEISJES!!!) op te nemen uit die kampen.
Toen het vliegtuig arriveerde, zat het vol "jongens" die beweerden minderjarig te zijn. Harig, groot, kwaad, en dertig. Opnieuw een vlucht vol islamitische, ongeschoolde, kansloze razernij die in dat land wordt losgelaten.

En de hele wereld kijkt met afgrijzen en verbijstering toe dat W-Europa jaar in, jaar uit haar bevolking uitlevert aan scheepsladingen bandeloze migranten.

Madame Poitiers | 10-09-20 | 20:22 | 3

Kansloze razernij. Nice. Precies was het is.

de ondode dichter | 10-09-20 | 20:40

Zo vroeg Poetin zich ooit verbijsterd af waarom we al dat volk maar binnen laten.

laatjenietkisten | 10-09-20 | 20:41

Duitsland is wel goed met het vervoeren van mensen,er is altijd een uitweg

Coolcalmcollected | 10-09-20 | 21:51

50 alleenstaande kinderen. Dus staan er binnen de kortste keren minstens 50 x 20 = 1.000 familieleden op de stoep. Sommigen hebben opeens 3 moeders en 7 vaders, maar die mogen natuurlijk allemaal blijven.

Here's Freddy | 10-09-20 | 20:22 | 1

Tsja, het is natuurlijk ook moeilijk om vast te stellen wie nou precies de verwekker is geweest,

gijnsteel666 | 10-09-20 | 20:28

Op naar nog meer autobranden.

Dachten ze, goed voor de automakers, deze kansenparels?

Santoku | 10-09-20 | 20:21

En die 100 gehersenspoelde 'kinderen', gaan die nu eerst naar een heropvoedingskamp, of krijgen ze zoals gebruikelijk ruim baan om hier de komende jaren dood en verderf te gaan zaaien?

Reaguurdeskundige | 10-09-20 | 20:21

Bedenk me net dat de naam Moria toepasselijk is:

en.wikipedia.org/wiki/Moria_(Middle-e...)

Witte oude man ging daar dood en de mijn was overlopen met Orks (toespeling op het overlopen van Europa door barbaren en de dood van de witte man?)

Graaf_van_Hogendorp | 10-09-20 | 20:20

100 mensen naar NL. Weet dat onder de migranten er ook Afghaanse bendes zitten

Rest In Privacy | 10-09-20 | 20:20 | 1

In Duitsland vechten de deelstaat ministers elkaar de tent uit wie ze allemaal mag ophalen.
Niks geleerd van ""wir schaffen das"' nicht.

joppo0 | 10-09-20 | 21:03

Grappig al die drukte om 500 van die 'vluchtelingen'. Dit aantal komt minimaal wekelijks al binnen. Op een wekelijks item van GS na 0 rumoer over.

ChristianV | 10-09-20 | 20:17 | 2

Nee er is geen rumoer over de multiculturele samenleving, de verandering van onze cultuur, de afbreuk van onze geschiedenis, de criminaliteit, woningtekort, de angst voor terreur en het geld wat het kost etcetc. Nooit iets vernomen inderdaad.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 20:22
-weggejorist-
gijnsteel666 | 10-09-20 | 20:30

Fijn dat die arme pyromaantjes hier goed opgevangen worden. Goed voorbeeld doet goed volgen. D'r komen er dus vast nog wel meer.

gijnsteel666 | 10-09-20 | 20:15 | 1

Ja, nu kan je wachten op de volgende brand; daarna mag je er uit, hoe kansloos ook. Is er een maximum IQ voor de mensen die dit soort beslissingen nemen? Dat zou ik wel willen weten.

Harry.Langezwaal | 10-09-20 | 20:19

Vijftig kinderen en vijftig kwetsbare mensen, zoals alleenstaande moeders. Eh... en als die kwetsbare kech 9 kinderen heeft, tellen de 10 personen die binnenkomen dan voor één?

gestoptmetroken | 10-09-20 | 20:15

In de vakanties gaan ze terug naar land waar ze uit " gevlucht" zijn. Daarna wel weer terug naar Nederigland natuurlijk.

Zuster01 | 10-09-20 | 20:14

Brandend zand en een verloren kamp
En een leven vol gevaar
Brandend zand belooft je bijna net geen ramp
want het COA staat reeds klaar.

Nehemia | 10-09-20 | 20:11 | 3

Lol...

Amsterdamsko | 10-09-20 | 20:16

Allah gaf, een lucifertje
En Mohammed een blikkie peut
Allah Akbar, lekker fikkie
We hadden zoveel leut

Poesmobiel | 10-09-20 | 20:16

Onder een normaal asielbeleid zou vakantie vieren in je eigen land enkele reis zijn. Maar ja verNederland...

5611 | 10-09-20 | 22:31

Code oranje dus wegblijven!! Wij mogen niet daarheen maar zij wel??? Ik heb hier echt schoon genoeg van Willem-Alexander!

ecologiste | 10-09-20 | 20:08

Maar nu echt.
Tuurlijk.

Ride_On | 10-09-20 | 20:06

Vol = vol

stipjes | 10-09-20 | 20:05

Nog meer steekpartijen, nog mer autobranden, nog meer pinpas overvallen, nog meer chantage etc etc, nog minder ruimte voor autochtone huurders, etc.

ecologiste | 10-09-20 | 20:05 | 1

En nog hogere lasten voor de belastingbetalers.

vranac | 10-09-20 | 20:08

Highwoodman | 10-09-20 | 19:47 | reageer
Las vandaag zowaar bij Telegraaf dat het woningtekort mede oploopt,door 100.000 nieuwkomers per jaar.Voor het eerst dat ik tegenkwam dat dat ronduit gesteld werd.
Nu alleen dit nieuws nog even vasthouden tot maart 2021. Kunnen we lachen...

roberto9715 | 10-09-20 | 20:03

Zoals ik het zie;
Dat hele gebied bulldozeren.
Asielzoekers weer naar binnen flikkeren.
Hele grote lading tenten er achteraan en het hek weer sluiten.

Gokmaar | 10-09-20 | 20:01 | 1

Hebben genoeg jonge kerels daar om de zaak weer op te bouwen.

joppo0 | 10-09-20 | 21:04

De SGP is tegen de opvang. Het christendom is ook niet meer wat het geweest is.

Mannes | 10-09-20 | 20:00 | 8

De SGP is realistisch ook wat betreft feminisme

Rest In Privacy | 10-09-20 | 20:21

De SGP is tegen het homohuwelijk. Daarmee staan ze achter de vluchtelingen die ze hier naar toe willen halen.

met klem | 10-09-20 | 20:40

@met klem | 10-09-20 | 20:40: De LGTBQ lobby is een industrie met totalitaire trekjes, een beetje tegengas kan geen kwaad

Rest In Privacy | 10-09-20 | 20:56
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik ben sterk van mening dat morele chantage ook als zedenmisdrijf aangemerkt dient te worden.

Abject | 10-09-20 | 19:57

Voor wie het interesseert, bij de Stand van Nederland is 79 % van de stemmers tegen de opvang.

grietmetgroenefiets | 10-09-20 | 19:57 | 4

21% voor en minderheden krijgen hun zin. Ai, klinkt extremer dan ik het bedoel.

TheseDays00 | 10-09-20 | 20:03

Egen volk laatst.

bqbq | 10-09-20 | 20:09

En luistert onze Volksvertegenwoordiging daarnaar? Tuurlijk niet, waarom zouden ze.

canis lupus | 10-09-20 | 20:39
▼ 1 antwoord verborgen

Wat heeft dit politieke volk toch een hekel aan ons.
In plaats het leven in Nederland voor de kwetsbare Nederlanders dragelijker te maken, kunnen ze niet slapen vanwege vage asieleisers uit verwegistan.
Vreselijk om in dit land te moeten wonen. Als ik kon was ik allang vertrokken.

oostermoer | 10-09-20 | 19:57 | 1

Dit dus ; eigen kwetsbaren eerst.

canis lupus | 10-09-20 | 20:40

Al die borstklopperij over dat ze op Kamp Moira zijn geweest, Kuiken is minstens de derde die er mee aan komt kakken. Hypocriet schijtvolk, even de mooie sier maken met andermans leed, terwijl het loon gewoon wordt doorbetaald.
En reken maar dat er geen één een financieel offer heeft gemaakt om dat leed te verzachten, at mag de belastingbetaler doen.
Deugen op andermans kosten, ooit komt de rekening. Stem ze weg!

Abject | 10-09-20 | 19:55 | 1

Schept wel mooi baantjes bij COA, Vluchtelingenwerk en soortgelijke subsidiecrematoria voor linkse mutsen zonder marktwaarde.

vranac | 10-09-20 | 20:13

Domme kip van de PvdA gaat nu ook weer vrijblijvend deugzeiken.

smdyasc | 10-09-20 | 19:53

Waar geld is, is vuur

rectormagnificus | 10-09-20 | 19:53

Eierstokpolitiek en losgeldpolitici maken een hopeloos instabiel europa nog instabieler,onveiliger en armer, time will tell

2CVOcean | 10-09-20 | 19:53

Ben benieuwd wat het volgende kamp is dat in de fik wordt gestoken.

Rennieflox | 10-09-20 | 19:53 | 2

Vast niet het binnenhof.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:59

Kamp Hol in Syrië? Krijgen we onze plofkippen ook weer terug. Het gaat er de laatste tijd al weer gespannen aan toe, niet op z'n minst wegens Erdolf.

Abject | 10-09-20 | 20:03

Een Grieks einland heeft een binnenbrandje, en nog dezelfde dag betrekt het Nederlands parlement per direct een spoed vergadering. Waarom ? Staat soms de falende Griekse brandweer op de agenda ? Wat denkt de Griekse overheid wel niet van deze onaangekondigde Nederlandse inmenging in zaken van het Griekse interieur ?

rmstock | 10-09-20 | 19:51 | 1

Sowieso krijgen we nog een hoop held van de Grieken. Eerst betalen en dan gaan we eens kijken hoe of wat.

Ommezwaai | 10-09-20 | 22:45

Wie geloofd dit nu nog dan, geen enkele kans meer om dit me dacht checken want we worden gewoon weer voorgelogen en bedonderd

me_paranoia | 10-09-20 | 19:51 | 1

Het schorem komt hierheen, Duitsland heb de kersjes als uitgekozen. En Nederland kwetsbaren helpen? Deden ze dat maar eens, in eigen land lukt het niet eens. Groningers helpen vanwege de gevolgen van de aardgasbevingen kunnen ze niet eens. Hebben ze de ballen en het geld niet voor over. Dat geld allemaal naar die libjse hobbies. En daar in Groningen zijn ze van huis uit altijd al zo van het links/pvda stemmen geweest. Hopelijk zijn de daar de ogen inmiddels bij velen opengegaan.

Santoku | 10-09-20 | 19:55

Willen we meer of minder asielzoekers in dit land?
Willen we meer of minder warmtepompen/windmolens in dit land?
Willen we meer of minder europese unie?
Willen we meer of minder geld naar de Italianen/Grieken/*etc?
Willen we meer of minder belasting betalen?
Willen we meer of minder linkse propaganda in het onderwijs?
Willen we meer of minder genaaid worden door Mark Rutte?

Zomaar wat vragen waar volgens mij maar één politieke partij een duidelijk antwoord op kan geven.

Specht! | 10-09-20 | 19:48 | 1

NUL!

marcoplarco | 10-09-20 | 20:09

Ik hoor zo vaak het woord 'kinderen', dat ik daardoor moet denken aan het intro van het tv-programma Kinderen voor Kinderen. Voor de liefhebbers: www.youtube.com/watch?v=qFE2AJF3Urg

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:47 | 3

Jongens van 14 met een snor tot aan hun behaarde ballen zul je bedoelen.

VP732 | 10-09-20 | 19:50

Binnenkort nog meer kampen in vuur en vlam, ze zien dat dit werkt, we worden overlopen.
Maar, zoals Kamp al zei, het is ons overkomen.
We konden er niks aan doen. Ammahoelah...

jan6894 | 10-09-20 | 19:47

Als ik zo zie wat er allemaal naar binnen gutst en dit naast het oplopend tekort van huizen leg denk ik dat je nu nog ervoor kan kiezen om groter te gaan wonen als het in je budget past. Want over 10 jaar kan het nog wel eens onbetaalbaar zijn geworden.

Highwoodman | 10-09-20 | 19:47

Dat vluchtelingenverdrag dateert van 1951. Je zou het niet zeggen maar de wereld is veranderd en dat verdrag is niet meer van deze tijd, dat het toen goed was om het zo vast te leggen betekend niet dat dit nog steeds het geval is en we het maar zo moeten accepteren en moeten blijven slikken... dat geclaim én de mensenhandel door die deugkneuzen en hun kartel moet nu eens afgelopen zijn.

Dit verdrag past ons niet meer, dan moet je tot se conclusie komen dat je dit met je bondgenoten opzegt. En handhaven en uitvoeren; de grenzen en het uitzetten. Simpel.

En niet een nog slechter verdrag er voor in de plaats. Afgezien dat ze hier alles maar blijven tolereren en gedogen en uitzetten ze dikwijls mislukt.

Santoku | 10-09-20 | 19:47

Ze kunnen al die kwetsbare slachtoffers natuurlijk ook een ticket naar land van herkomst aanbieden, kunnen ze weer door met hun leven.

trekarm | 10-09-20 | 19:47

Als ik mijn huis nou eens in de fik steek, krijg ik dan ook een nieuw huis en miele en uitkering?

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:46 | 1

Ik denk alleen als u hem aan het coa heeft verhuurd....

GKJP | 10-09-20 | 19:54

Ik begin steeds meer te begrijpen waarom sommige landen NGO's aan banden leggen. Ze krijgen zoveel politieke invloed, tot vele kamerleden aan toe, dat het democratisch proces onder druk komt te staan.
Niet langer de burger, maar een schimmig wereldje van NGO's, ideologische gedreven geldschieters (Soros, Postcodeloterij), mensensmokkelaars, en buitenlandse machten bepalen het debat.

Abject | 10-09-20 | 19:46 | 5

De haagse en brusselse kliek werkt hier maar wat graag aan mee, complete wetsvoorstellen geschreven door lobbyisten worden compleet overgenomen en zonder werkelijk te hebben bestudeerd ingediend.

Ook zeer democratisch, het afschaffen van het referendum en het naast zich neerleggen van de onwelvallige referendumuitslagen.

Santoku | 10-09-20 | 20:18

Eens, ongekozen clubjes als Urgenda, KOZP of een werkloze eenling uit Nijmegen met teveel tijd bepalen zo langzamerhand het overheidsbeleid. Weg ermee!

5611 | 10-09-20 | 22:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Ha ha 50 alleen staande kinderen. En weer laat de politiek zich in maling nemen. Zodra die 50 zielige alleenstaande kindertjes in Nederland zijn, stromen de ouders en alle familieleden uit alle hoeken en gaten gillend dat ze verenigd willen worden met hun vooruit gestuurde zielige kindertjes.

natit | 10-09-20 | 19:45 | 3

Ik denk zomaar dat die zielige kindertjes ook hun vrouw en eigen zielige kindertjes laten overkomen.

Juffrouw op de fiets | 10-09-20 | 19:53

Plus die achterneef aan wie ze zijn uitgehuwelijkt.

canis lupus | 10-09-20 | 20:42

Een serieuze overheid zou dan onmiddellijk die kennelijk niet zo wezen onmiddellijk herenigen in land van herkomst. Heel humaan!

5611 | 10-09-20 | 22:41

We zouden eigenlijk een soort welkomslied moeten componeren. Zo geef je ze het gevoel dat ze welkom zijn om hier de boel te verbinden.

RickTheDick | 10-09-20 | 19:44 | 1

Dat is wel een idee, dat daar nooit eerder iemand is op gekomen.

canis lupus | 10-09-20 | 20:43

Femke Merel van Kooten zou niet misstaan in het 'Je bent welkom in ons land' koortje.

Nehemia | 10-09-20 | 19:43 | 5

@Nehemia
Dat geldt vrnl alleen voor de eigen genen, daar doen ze alles voor, op het gemene af. Pleegkinderen zijn bijv al stukken minder populair. De asielziekte komt ook bij mannen voor... heeft meer te maken met bevordering van de eigen status van goedheid. Zo geven mensen meer aan goede doelen als het openbaar is (vs niemand weet het). Dat is ook waarom je er posters en buttons enzo bij krijgt en waarom ze op drukke plekken werven.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 20:06

@einStina | 10-09-20 | 20:06: Uiteindelijk toch weer een verkapt narcisme wat de belastingbetaler mag ophoesten.

Nehemia | 10-09-20 | 20:14

@Nehemia | 10-09-20 | 20:14: jep, allemaal egotripperij op andermans kosten. Heeft niks met naastenliefde of altruisme of levensvisie te maken.
Wel interessant waarom het op vooral op links speelt, op rechts minder. Op rechts heeft men andere manieren om zn sociale status te verbeteren, zoals hard werken of het land verdedigen. Is vaak ook enigzins goedkoop, bij nadere inspectie. Verschillen hebben met normen waarden en beliefs te maken, en met de vaardigheden die daaruit voortkomen, veelal met opvoeding dus.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 20:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Dus. Je gaat illegaal ergens heen. Alles wat je daar gratis krijgt, vindt je stom, dus je steekt de boel in de fik. Als beloning krijg je ver weg in het paradijs een huis, extra zak geld, en een miele. Daarna ga je klagen hoe slecht je het hebt en hoe enorm je wordt gediscrimineerd. En dan...

Wie weet het slot van het verhaal?

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:43 | 6

Het slot is vrij simpel. De eenalaatste zin gaat ongeveer 25 jaar lang door. En daarna is het paradijs waar je 25 jaar geleden aankwam veranderd in het shithole waar je toendertijd vandaan kwam. De mensen die jou toen hierheen haalde zijn dood en begraven. De mensen die het er 25 jaar geleden niet mee eens waren en ooit in een fijn land woonden zijn nu de vijand in de burgeroorlog die is uitgebroken in je nieuwe shithole.

Lochos | 10-09-20 | 20:11

Ik vrees ook... voorlopig nog geen leuk einde dat alles goed kwam.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 20:38
-weggejorist-
5611 | 10-09-20 | 22:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Lekker is dat, weer 100 haters van joden, christenen, homo's , vrouwen en het vrije westen erbij.

met klem | 10-09-20 | 19:42

De overheid moet echt iets bedenken om de velden van de boeren beschikbaar te maken voor de nieuwe stroom apothekers en tandartsen. Zometeen geven ze nog een vergoeding om naar Canada te emigreren.

BubbelWater | 10-09-20 | 19:42

Kijk eens, van kwetsbare kinderen maken we de stap naar kwetsbare ouders.
Iedereen is toch maar een partij kwetsbaar zeg.
Maar niet kwetsbaar genoeg om als minderjarige de oversteek te maken, schijnbaar.

Maya de Blij | 10-09-20 | 19:40

Kan nauwelijks reacties lezen en het debat niet volgen. Excuses. Maar is er al een oplossing voor de 40.000 daklozen in Nederland?

Poesmobiel | 10-09-20 | 19:40 | 4

@Nehemia
De coeke is op!

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:49

Pia's euthanasie&recycling-kliniek, en daarna verwerkt worden tot Soylent Green als het aan '66 ligt. Wel zo goed voor het klimaat.

Abject | 10-09-20 | 19:52
▼ 1 antwoord verborgen

Ha ha ha ha ha. De VVD wil de asielprocedure aanscherpen. De verkiezingen komen er weer aan. Trap er niet in.

Nehemia | 10-09-20 | 19:38 | 2

Kuifje is vandaag opvallend stil.

BubbelWater | 10-09-20 | 19:45

Nederland heeft nog één kans.....2021 stem PVV.
Thuis blijven is geen optie.

wolftour | 10-09-20 | 19:37 | 1

Als die 80 zetels krijgt wel ja. Maar dat gaat niet gebeuren en dat weet je zelf ook wel. Zelfs samen met FvD gaan ze het niet redden en zo wel: dan doet de EU of de VN de rest. Je kan 'kiezen' wat je wil maar het maakt geen reet uit. Sturen niet, bekijk het als theater en laat het aan je voorbij gaan. Veel gezonder.

YoMoms | 10-09-20 | 19:41

En hoor die schijnheilige Azarkan weer eens van leer trekken.
Wanneer jouw grote voorganger, de dictator Erdogan, zich iets menselijker zou opstellen zou dit probleem ook minder zijn.
Zak hooi.

Maya de Blij | 10-09-20 | 19:37

Ah, ze hebben een nieuw chantagemiddel gevonden. Dat gaat als een lopend vuurtje in asieleisersland.

VP732 | 10-09-20 | 19:36
-weggejorist-
rmstock | 10-09-20 | 19:36 | 1

25.000 reguliere vluchtelingen,. vele duizenden "we gaan ze halen" vluchtelingen, deze 500 er bij, en Femke van Kooten is nog niet tevree.
Althans, haar campagnekas-spekkers van Vluchtelingenwerk.

Abject | 10-09-20 | 19:36

Het loopt weer in het 100.

Premier Trutte | 10-09-20 | 19:35

Waarom wordt er girorekening geopend waar de Linksmenschen geld kunnen doneren of een soort booming.com waar vluchtelingen onderdak kunnen krijgen bij Linksmenschen? Werkenden en gepensioneerden mogen weer dokken. Ben ondertussen vergeten waar die vluchtelingen vandaan komen. Krijg ik subsidie van de Staat als ik naar het buitenland vlucht?
Wat een land!

ET007 | 10-09-20 | 19:35 | 1

Communisme: Betalen, bek houden en goedvinden en doen wat wij voor u bedenken, witte, rechtse, racistische, homofobe Nazi's!!

Knoppenbonker | 10-09-20 | 19:44

In ieder geval wel duidelijk nu waarom Moriaantje zo zwart als roet was.

Bata4 | 10-09-20 | 19:34

Zooooooooo leuk dat '66 en CU de wind van voren krijgen van de "progressieve" oppositie. Het '66 masker valt wederom af, macht en EU is belangrijker dan hun "linkse" imago.

Abject | 10-09-20 | 19:34

Om tijdelijk opvangruimte te bieden zou men de cruiseschepen kunnen huren en die naar Lesbos kunnen sturen die vanwege de corona niks of nauwelijks iets te doen hebben. Natuurlijk wel even de ventilatiesystemen nakijken. Maar, zo vang je 2 vliegen in één klap. Of denk ik er te makkelijk over?

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:33 | 1

Cruiseschepen kunnen ook branden...

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:46

Kinderen (=< 12 jaar) of "kinderen" die zeggen 17 jaar te zijn maar in werkelijkheid de 20 reeds gepasseerd?
We krijgen er weer heel wat schorriemorrie bij. Vanaf Schiphol graag linea recta naar zand van herkomst.

Grachus | 10-09-20 | 19:33 | 1

Ach, je bent zo jong als je je voelt, toch?

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:35
-weggejorist-
Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:32

Ga vast de welkomspakketen klaar zetten jerrycan benzine, goede aansteker, lont materiaal,...... wat hebben die mensen nou aan een Mielle

Habe das Gewust | 10-09-20 | 19:32

Zo zo, alle linkse Kamerleden hebben als ramptoerist Lesbos bezocht.

gestoptmetroken | 10-09-20 | 19:32

We kunnen constateren dat de asielzoekers een vurig verlangen hebben om deze kant op te komen.

Nehemia | 10-09-20 | 19:32

Verhaaltje van de kruik en te water gaan.

LoperH2 | 10-09-20 | 19:31

Hoorde ik dat nu goed even tussen neus en lippen door van Voordenwind dat ie ook de familie van die 100 kansenjongeren er even bij neemt?

PolarWolf | 10-09-20 | 19:31 | 2

Klopt, zei Ron Frezer ook al. 100 + hun hele familie.

sprietatoom | 10-09-20 | 19:33

Echt helemaal gestoord.

VP732 | 10-09-20 | 19:52

Bizar om te zien dat vandalistisch gedrag beloond wordt.

Maya de Blij | 10-09-20 | 19:30

GodmiljaaR. En weer zijn we de dupe en kunnen we weer ophoesten. Zijn die nou helemaal van de pot gerukt.
Hier wordt je zo ontzettend moe van.
Die zakken van politici vanachter hun diner tafel zullen voor de goodwill van hun eigen baan dit wel ff regelen want zij zullen niet getroffen worden door extra maatregelen want dat komt weer bij werkenden en gepensioneerden terecht waarna de bezuinigingen bij zorg, onderwijs en politie weer een feit zijn.

Troyan horse | 10-09-20 | 19:29

We hebben nu een achterstand van 315000 woningen op de woningmarkt. Hoeveel moet dat worden? 500.000? 1000.000?
Zien ze nu echt niet dat dit gaat ontploffen?

Zapata10 | 10-09-20 | 19:28 | 2

Boeiend. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn al 20+ jaar op verschillende plekken. Dat kan ook wel 25 worden. Wat is dat nou op een mensenleven.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:35

0 kinderen halen. 0,0 Gewoon 0. Niks. Niemand. Laat deze mensen waar ze zijn. Rot op met het heen en weer slepen van kinderen en beschavingen. Kan iemand de incentive er uit halen?
Ik zou deze politici voor de rechter willen slepen zo erg spelen ze met emoties.

credit | 10-09-20 | 19:28

Maar wie is de opperdeuger, Ooink, Kuiken, Kooten. Het blijft moeilijk kiezen met al hun emotioneel gejank.

sprietatoom | 10-09-20 | 19:28

Godmiljaar! Die asielzoekers zijn steeds sneller aangebrand.

Nehemia | 10-09-20 | 19:27

Voorlees-opa Bram van Ojik begint humeurig te worden, hij mag de hoofdrol van zijn aangevraagde debat niet spelen.
Ga met pensioen, ouwe gek!

Abject | 10-09-20 | 19:25 | 1

Of 'Ga eens met je oor op het spoor liggen om te luisteren of er een trein aankomt, ouwe gek!
(Als Herman Koch het mag zeggen mag ik het ook)

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:29

Kraan 100% dicht. En dweilen. Heel veel dweilen.

VP732 | 10-09-20 | 19:25

Attje Kuiken wil vast wel een paar van die arme kinders in huis halen.

Nehemia | 10-09-20 | 19:25

Kom d'r bij, kom d'r bij, kom d'r bij, iedereen staat voor onze boerderij.

Plek zat hier, dit jaar gaat het lukken, las ik, om op wonderbaarlijke wijze 50.000 woningen bij te bouwen. Geen woord over CO2, PFAS en weet ik wat veel meer. Kan dus. Lees ik elders dat in 2030 875.000 woningen erbij moeten zijn ( daar kan ik enkele tienduizenden naast zitten, maar hé), rekenen we 2020 er even bij, tot en met 2030, maal 50.000, is 875.000.

Dames en heren, nog even doorbijten, woonruimte voor u nu nog thuiswonende kinderen is geregeld, inclusief inclusieve omgeving.

GKJP | 10-09-20 | 19:25 | 2

'uw'.

Sorry.

GKJP | 10-09-20 | 19:30

Die woonruimte is bedoeld voor asieleisers en andere gelukszoekers.. Onze kinderen mogen gewoon achteraan aansluiten.

Ommezwaai | 10-09-20 | 21:08

Maakt het stemmen op gezond verstand partijen enkel makkelijker

mr_awesome | 10-09-20 | 19:25

We hebben kennelijk een quotum van 500 'vluchtelingen' per week en nog is het niet genoeg. Onze eigen mensen (mensen die nu in Nederland wonen) kunnen niet wonen. Waarom moeten wij in hemelsnaam als een klein land zoveel mensen toelaten?

osolemio | 10-09-20 | 19:25 | 5

@osolemio | 10-09-20 | 19:43:

Ik snap vooral niet dat Rutte, al 10 jaar verantwoordelijk voor de grootste instroom ooit, nooit afgestraft wordt in de peilingen wat hij ook doet.

sprietatoom | 10-09-20 | 20:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is gewoon verschrikkelijk. Politiek over kinderen bedrijven. Groenlinks en Christenunie kunnen het. En ze krijgen er nog de meerderheid in mee ook!
Onbegrijpelijk dat opportunisme altijd maar wordt beloond. En intussen mogen we dit betalen en verwatert mijn Nederlanderschap nog verder.

rectormagnificus | 10-09-20 | 19:25

- mensensmokkel strenger straffen.? Alweer? tsjonge die gasten hebben met die steeds strenger wordende straffen straks honderd x levenslang.
- overlastgevers met verblijfsvergunning sneller uitgezet?Alweer? die lui worden nu zo snel uitgezet dat ze alweer weg zijn voordat ze aangekomen zijn.
- asielprocedure wordt ingekort?
Alweer? Die procedure is zo langzamerhand zo kort dat na aanvraag de beslissing al binnen een minuut bekend is.

Zapata10 | 10-09-20 | 19:24 | 1

"ja" is korter dan "nee". Beroep op beroep stapelen en dan nog blijven (we are here) niet veranderen? Daar gaat het echt fout.

TheseDays00 | 10-09-20 | 19:34

Bekijk het positief. Als de EU nog een tijdje doorgaat met deze idiotie schaffen ze zichzelf af. Wat er dan uiteindelijk overblijft van dit continentje is maar de vraag, maar van het policor gezeik zijn we dan i.i.g. af.

Deze 500 mensen inruilen voor die andere 500? Neen. Haal het allemaal binnen. Maak er gelijk 50.000 van, why don'cha?

threeheadedmonkey | 10-09-20 | 19:24 | 1

Zogenaamd wil de EU een sterk economisch blok vormen. Ondertussen willen ze 50 miljoen klaplopers binnenlaten met 0 vaardigheden en 0 motivatie om iets uit te voeren.

5611 | 10-09-20 | 22:57

Tja door de commie cough lag de massa immigratie uit l'Afrique en de Levant even stil, maar onze beteren raken kennelijk ongeduldig en hebben opdracht gegeven aan de """vluchtelingen""" in dat kamp om het maar in de fik te steken. Met de belofte om ze op te komen halen.

De Chinezen hadden onbedoeld met hun pinko pox de destabilisering van het westen even tegengehouden maar de globalisten hervormden zich en gaan weer vrolijk verder met het slopen van het westen. Te beginnen met massa immigratie. In Amerika lijkt het wat mis te lopen want Joe Hidin' wordt compleet weggevaagd door Twamp, maar ach die zit er nog maar 4 jaar hierna (en accidents do happen dus...)

Graaf_van_Hogendorp | 10-09-20 | 19:22

Stemmenwinst proberen te halen over de rug van vluchtelingen.

Ko Ranzig | 10-09-20 | 19:19 | 2

Links kent inderdaad geen schaamte.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:23

@Gulliver | 10-09-20 | 19:23: Daar is helemaal geen stemmenwinst mee te halen: 79% van de bevolking is tegen het binnenhalen van deze klaplopende pyromanen (standpuntnl).

5611 | 10-09-20 | 22:59

Weer een volle moskee deze kant op. Weer een aanval op de westerse beschaving.

Ookalweer | 10-09-20 | 19:19

Ook zoiets: ik geef les aan een Syrische jongen die met zijn gezin opgenomen is in het veilige paradijs Nederland. Alleen bleek het jochie homo te zijn, dus hij is door zijn ouders in elkaar gemept. Nu zit ie zelf in een opvanghuis voor homo's.
Kun je daarbij met je hoofd? Die ouders worden eerst met geweld uit hun Syrische huis verdreven, doe je daarna hetzelfde met je zoon.

Het Vragevuur | 10-09-20 | 19:19 | 3

Daarom: 10 jaar proeftijd.

Knufter | 10-09-20 | 19:23

Goed dat die Syrische jongen nu hier woont. In shithole Syrië kun je geen kant op als vrouw of alfabetmens.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:23

Het antwoord luidt: Mohammed. Goed voorbeeld doet goed volgen. Het is echt zooo simpel.

Reaganmania | 10-09-20 | 19:26

Waarom is dit in godsnaam zielig? Zielig is wanneer je door omstandigheden waaraan je niets kan doen geen volwaardig of goed leven kunt hebben, ondanks dat je je hier wel voor inzet. Nu is het klagen omdat je geen huis hebt (naar je zin) omdat je je eigen plaats in brandt hebt gestoken en op hoge poten eisen dat je wat beters krijgt. Let op KRIJGT.

mr.money | 10-09-20 | 19:19 | 1

Als je het al tot Lesbos hebt gebracht vanuit een ver land ben je niet zielig. Het tegendeel. Je hebt voldoende middelen en doorzettingsvermogen gehad om daar te komen en had ook in je eigen land de boel op orde kunnen krijgen, maar kiest voor de makkelijke weg , nl verder je hand op houden in Europa.

Zwizalletju | 10-09-20 | 19:27

Nou ja er is een deal en er liggen voorwaarden voor neer. Maar een uiteenzetting is een wassen neus aangezien ze gewoon naar buurlanden zoals duitsland of belgie kunnen gaan als in NL de boel verkloot is. Ja toch? Want ze zijn immers wel al de EU binnen. Mensen in de kamer zijn zo oliedom.

Krachtkoe | 10-09-20 | 19:19 | 1

Nee hoor, niet oliedom. Is algemeen bekend en wordt bewust gedaan.

JustMe | 10-09-20 | 19:26

Jep, ik weet het nu vrijwel zeker, het was al zichtbaar toen Femke ruzie kreeg bij de Dierenpoes omdat ze ook mensenrechtendingetjes wou doen, maar ze is gewoon het zoveelste poppetje van een Asieligindustrie-NGO.
Volg het geld.

Abject | 10-09-20 | 19:18

Zoals gebruikelijk wordt er bij dit sport overhaaste besluiten weer niet gekozen voor de apothekers en tandartsen, maar is de Nederlandse keuze gevallen op getraumatiseerde kinderen (en uiteraard tzt de onvermijdelijke familieleden die komen nareizen) en de volwassen "kwetsbaren". De kneuzen zeg maar. Het gemak waarmee de Nederlandse regering valt voor emotionele chantage is verbijsterend. Uiteraard weer aangespoord en voor het blok gezet door werkelijk elke vrouwelijke presentator van een babbelshow met een overdosis moederkloek gevoelens. Elke rationaliteit is ver te zoeken in een dergelijk besluit. Door het maar opnemen van zogenaamde "vluchtelingen" houdt de über-deugclub de mensensmokkel in stand om vervolgens heel hard te gaan piepen als het resultaat van hun handelen uit de hand loopt. Uiteraard gelijk dan weer met een beschuldigend vingertje naar alles en iedereen wijzen om maar geen geen verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen handelen en het resultaat daar van. Als mensen dergelijke "vluchtelingen" willen helpen, laat ze er maar eentje adopteren, in huis nemen en er financieel de rest van hun leven verantwoordelijk voor zijn. Ik ben onderhand wel klaar om te betalen voor het deugen van anderen. Wil je deugen, betaal er zelf maar voor.

Ruikbaard | 10-09-20 | 19:17 | 1

Dat zijn in ieder geval op z'n minst 100 lieden die hier tot het graf gepamperd gaan worden. Huisje, uitkering, Miele en schaapje. We worden tegen nagenoeg ieders wil opgezadeld met mensen waar we uiteindelijk geen ene moer aan hebben.

Ommezwaai | 10-09-20 | 21:04

Het is wel prettig te constateren dat de Gutmenschen woedend zijn.
Ze reageren zoals Italië en Spanje op het dwarsliggen voor de bühne van Rutte.
Overigens, hebben Nijman en Staal hun excuses al aangeboden voor het uitnodigen van Van Kooten in het Café? Wat flikkert die doos door de mand.

gestoptmetroken | 10-09-20 | 19:17 | 1

Waarom moet iemand daar excuses voor aanbieden? Soms heb je een leuke gast, soms niet. Hebben ze soms leveringsvoorwaarden met een garantiestelsel?

Knufter | 10-09-20 | 19:19

Marie Antoinepatje: 'als ze geen dak boven hun hoofd hebben dan huren ze toch gewoon een hotelkamer'

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:16

Het nieuwe normaal gewoon je kamp in de fik steken dan komen ze je wel ophalen.

kuus | 10-09-20 | 19:16

Het is net zoiets als een hond die steeds binnen pist: een gedragstoornis die afgekapt moet worden.

De stoornis: 'compromis'. 'tegemoet komen'. 'split the difference'. 'een beetje wel en een beetje niet'. 'ja, maar dan willen we er x voor terug'.

Altijd maar halve bak. U wilt 100 mensen vermoorden? We gaan erover praten, komen tegemoet en dan mag u er één vermoorden. En een tweede zien we over het hoofd. Zo lossen we dat samen op.

Ik ben tegenwoordig gewoon voor een Trumpiaanse aanpak: nee zeggen en als ze dan gaan janken nóg harder nee zeggen.

Vind ik het een menselijk drama? Ja. Ik ben er dan ook voor dat voor elke vluchteling die Claudia de Breij opneemt er 3 door de rest van Nederland opgenomen mogen worden. Vooruit, tóch een compromis.

Knufter | 10-09-20 | 19:16 | 1

Dan help ik je. *laatste alinea doorkrassen doet*

VP732 | 10-09-20 | 19:34

Linkse beloftes...
Er gaat helemaal niks van een quotum af, er gaat helemaal niemand terug, er wordt buiten de gewone Nederlander helemaal niemand (strenger) gestraft, en de staatsschuld kan nog hoger.
En dat weten de Farizeeërs natuurlijk heel goed.

Knoppenbonker | 10-09-20 | 19:16 | 1

Ja er gaat wel van dat quotum af, maar toevallig zou dat ook per volgende week opgehoogd worden dus nou wordt het minder opgehoogd.

Knufter | 10-09-20 | 19:17

De nareis komt later.

Nehemia | 10-09-20 | 19:15

En toch kan ik makkelijk 100 Nederlanders verzinnen die ik er voor zou willen inruilen.

uisge baugh | 10-09-20 | 19:15

Het hek is kennelijk van de dam.

Zo net gehoord dat er meer branden zijn uitgebroken.

Door toe te geven hebben de illegale migranten nu een manier gevonden om Noord/West Europa te bereiken................... dus via brandstichting.

Chantage werkt dus.

Swieberj | 10-09-20 | 19:14 | 2

Fire bun.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:15

Interessant, heb je een bron?

de ondode dichter | 10-09-20 | 19:16

Er wandelen er vijfhonderd per week dit land binnen, en dan gaan we debatteren over honderd meer of minder?! Dit gaat helemaal nergens over.

VanBukkem | 10-09-20 | 19:13 | 5

100 nu meer is op lange termijn duizenden mensen nog sneller hier. dit maakt echt wel uit op de lange termijn.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:25

@Anoniemtje | 10-09-20 | 19:31: doet BLM gelukkig niets mee. Enkel wanneer het Suicide by Cop is laten ze van zich horen.

sjef-van-iekel | 10-09-20 | 20:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar waarom naar Nederland? We hebben hier witte mensen gatverdegatver! We hebben hier ouderen die in huizen wonen en alles opeten, bezetten en afpakken van de jongeren. We zijn racisten, kolonialisten, islamofoben, populisten en rechts-extremisten. We geven hier nooit iemand een kans en discrimineren 24 uur per dag, elke dag. We hebben hier donkere en minder donkere strijders die moeten vechten om duidelijk te maken dat ze zich vervelen en achtergesteld worden. Er leven hier mensen onder kleur met pijn!

Vraag anders nog even of die pyromanen zeker weten dat ze hier naar toe willen, goed?

Poesmobiel | 10-09-20 | 19:12

Ik zeg maar niets, beter voor mij.

Ab_de_Slam | 10-09-20 | 19:11

Biedt er iemand meer dan 100 kwetsbarbaren?
Eenmaal... andermaal....

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:11 | 1

Ja wel kwetsbaar dus hoeven ze zeker niet te werken wel aangepaste woning graag met alles er op en er aan .

kuus | 10-09-20 | 19:15

Turkije zou achter de branstichting zitten om de eu te destabilseren. Zoek op Twitter ‘moria turkijr’.

Einde van de Domheid | 10-09-20 | 19:11 | 5

Het wordt tijd dat de alle beschaafde landen en de EU alle banden met het terroristische regime in Ankara verbreken.

smdyasc | 10-09-20 | 19:16

@Einde van de Domheid | 10-09-20 | 19:21:
Het zou een begin kunnen zijn, op een gegeven moment moet een streep getrokken worden.

smdyasc | 10-09-20 | 19:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Mocht het waar zijn dat ze het zelf in brand hebben gestoken dan blijkt maar weer wat voor ondankbaar volkje het is. Als je vlucht voor het geweld. En je komt aan in het veilige Europa wees dan dankbaar dat je veilig bent en dat je rustig kan gaan slapen zonder dat er bommen op je hoofd vallen. Maar het is meer meer meer. Boos worden omdat je het terrein niet af mag omdat er corona is. Gelijk door willen reizen verder Europa in richting Engeland, Duitsland en Nederland. Dan ben je wat mij betreft een economische vluchteling en niet welkom. En een beetje zielig lopen doen dat er kinderen bij betrokken zijn. Die graag laten doorsturen en er zelf achteraan komen.

simpel_vruchtje | 10-09-20 | 19:09 | 2

Zwichten voor criminaliteit en terreur dat is wat er gebeurd. En nu is er kennelijk een legitieme reden om al dat gespuis hier naartoe te halen en van A tot Z te onderhouden met gemeenschapsgeld. Ineens moeten en 10k den huizen worden gebouwd? Amper voor autochtonen maar de absolute meerderheid voor allochtonen/immigranten/statushouders. NL veranderd rap in een armoedig, kwaadaardig en onveilig land waarin rijk en arm veel verder uiteen komen te staan. Steun de boeren en laat ze niet al hun land afstaan... bizar straks al dat groen en ruimte dat misbruikt gaat worden voor nieuwbouwwijken en zonnepanelen... voor de rust en veiligheid hoef je niet meer in NL te zijn.

Hollandse_blauwe | 10-09-20 | 19:15

Sywert van Lienden schrijft op Twitter:

“Sorry, maar het zijn zelf aangestoken branden waarbij de brandweer gehinderd is in het bluswerk (Griekse minister van Migratie). Kortom: deze groep probeert dit soort politieke oproepen te forceren met geweld. Hier moet je nimmer aan (willen) toegeven.”

twitter.com/Sywert/status/13036082398...

Swieberj | 10-09-20 | 19:17

Volgens mij is er geen weldenkend mens tegen het opnemen en helpen van vluchtelingen. Maar wel tegen het opnemen van gelukszoekers (ofwel economisch vluchtelingen). Hoe begrijpelijk ook dat je je spullen pakt en naar een rijk land trekt: het systeem van dat land kan niet ontelbare gelukszoekers aan, zeker niet als die niet direct waarde leveren. Als ze hun eigen kamp in de fik steken en daarna de brandweer tegen houden lijkt het me al helemaal niet ok.

sioux_ | 10-09-20 | 19:09 | 3

99% is economisch.... zeker uit Afrika.

Zwizalletju | 10-09-20 | 19:10

Dat daar nog geen burgeroorlog (tegen het gezag) is uitgebroken,verbaast me mss nog wel het meest.

roberto9715 | 10-09-20 | 19:11

IK wel tegen dat opnemen hoor. Max. 100 per jaar is meer dan genoeg. Dat zijn dan wel bekende wetenschappers e.d. die moeten vrezen voor een jarenlang repressief regime; niet willekeurig voetvolk uit een of andere brandhaard.

Grachus | 10-09-20 | 19:45

Mm, van Moria

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:09 | 2

Lekker Patje ;))

VP732 | 10-09-20 | 19:26

Iets lekkers van Beckers....

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:29

Ziet niemand in dat die hele massa immigratie niks te maken heeft met idealisme of deugen door onze politiek als Brussel? Het is om legitiem slaven naar de Eu te halen en de economie op pijl te houden en vooral te groeien. Ook al haal je half de wereld naar de EU, armoede, slechte omstandigheden en soms oorlog zullen altijd blijven. Laat daarom al dat volk lekker daar en niks maar dan ook niks de EU in.

Hollandse_blauwe | 10-09-20 | 19:08

Wie ze vandaag kwetsbaar noemen, die noemen zichzelf over een x aantal jaren gekwetst; geen werk en geen toekomst. Help die economische vluchtelingen bij repatriëring naar hun thuislanden en sluit het vluchtelingenkamp op Lesbos definitief. EU moet beginnen haar grenzen te bewaken en de Grieken daarbij helpen. Er staan nog 50 miljoen migranten klaar.

suscrofa | 10-09-20 | 19:08

Moria, dat is toch die dwergenstaat van in De Ban van de Ring?
Hebben ze daar nu gelukszoekers in opgenomen? Vast het werk van orks en trollen.

Alco-de-Holist | 10-09-20 | 19:08

En dat terwijl ik altijd dacht dat alleen de PVV en ‘t Forum vurig tegenstanders waren van dit vluchtelingenbeleid, zien we thans ineens een paar opmerkelijke “bondgenoten”:

De Christen Unie en D66!

Je probeert de kwalijke zaken van de asielindustriemaffia aan de kaak te stellen, door de hypocrisie en verwerpelijke politiek eromheen te benoemen, en dan komen ineens deze twee partijtjes om de hoek kijken om ons (vast ongewild) een handje te helpen.

Want wat omhelst deze afspraak in feite? Deze “50 kinderen” zijn voornamelijk (zo niet allemaal) afkomstig uit veilige landen. Hetzelfde geldt hoogstwaarschijnlijk voor deze “50 kwetsbare migranten”.

Dus deze 100 “Lesbos-migranten” worden toegelaten, in ruil voor 100 echte (!) vluchtelingen die via deze UNHCR-quota hierheen zouden komen.

Dus deze 100 echte vluchtelingen moeten nu wegblijven, om ruimte te geven aan 100 nepvluchtelingen!

D66 en De CU hebben hiermee onmiskenbaar aangetoond dat het voor hen helemaal niet gaat om echte vluchtelingen in Nederland een veilig heenkomen te bieden, maar louter om politiek te bedrijven. Zij hebben dus de echte vluchtelingen in de uitverkoop gedaan om politieke redenen! Om daarmee dus hun deugende, met-hun-kop-in-het-zand-zittende achterban in de maling te nemen.

Dank dus aan D66 en de CU voor het zetten van deze bijl in de wortels van dit onzinnige en hypocriete “vluchtelingen”beleid!

Overigens laat ook het CDA hun ware gezicht zien. Maar dat wisten de meesten toch al sinds “Lily & Howick” (en wij uiteraard al veel langer).

Maart 2021 kan niet snel genoeg komen!

Kompromat | 10-09-20 | 19:08

LOL, lees net op RTL Nieuws:
"Na koortsachtig overleg van de regeringspartijen is besloten om toch 100 mensen te gaan halen naar Nederland. Het zou gaan om vijftig kinderen en vijftig kwetsbaren.

Daar staat wel wat tegenover: Dat aantal gaat af van het aantal vluchtelingen dat volgend jaar sowieso via het VN-programma naar Nederland zou komen. Ook wordt mensensmokkel harder gestraft en criminelen met een verblijfsvergunning worden sneller uitgezet."

c r i m i n e l e n met een verblijfsvergunning worden sneller u i t g e z e t... bwahahaha, nee joh. Dat doen ze hier niet!

Met_baard | 10-09-20 | 19:08 | 4

En het aantal vluchtelingen dat volgende jaar via het VN-programma naar Nederland zou komen gaat straks met 100 mensen verhoogd worden. Het is allemaal zo doorzichtig.

Reaguurdeskundige | 10-09-20 | 19:17

Criminele asielzoekers worden altijd uitgezet, hoor (behalve als ze daar niet aan willen meewerken).

kunstliefhebber | 10-09-20 | 19:21

@kunstliefhebber | 10-09-20 | 19:21:

In 2018 of 2019 (ben het even kwijt welk jaar) zijn er maar liefst vijf (5) (3+2) criminele asielzoekers uitgezet, de rest vond het hier veel te fijn...

eerstneukendanpraten | 10-09-20 | 19:37
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik nu mijn huis in de fik steek krijg ik dan een villa in een land naar keuze of gaan we dan opeens flauw doen. Dan zeker bang om precedenten te scheppen...

Croisantneuf | 10-09-20 | 19:07 | 1

Neen, dan klopt u bij uw rijke buren aan. Die helpen u meteen, maar eerst de brandweer hinderen.

AdPatat1960 | 10-09-20 | 19:20

"Aha, dit werkt dus", hoor je ze nu elders denken.
Weer een onvoorstelbaar stom besluit.

jgrotius | 10-09-20 | 19:07

De kansparels hebben een nieuw sabotagemodel gevonden. De fik erin.

Nehemia | 10-09-20 | 19:07

Plotseling heb je het. Je wordt COA medewerker.

Nehemia | 10-09-20 | 19:06 | 4

Ruime carriere mogelijkheden voor deugmutsen.

vranac | 10-09-20 | 21:36
▼ 1 antwoord verborgen

Je ruilt gewoon je afgebrande tentje in voor een sociale huurwoning + extra voordelen , wat een deal .

likmegaties | 10-09-20 | 19:06

Zit die man onder in beeld nu te Tinderen of wat is die allemaal aan het doen vol in beeld? Misschien kunnen familie en/of kennissen hem even waarschuwen?

Remmersmaak1 | 10-09-20 | 19:05

Waarom laten ze in de media voornamelijk jonge kinderen zien? Het gros is 16-17 jaar.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:05

Je zou maar Nederlander worden en gewoon compleet schijt hebben aan ons land, nooit je druk maken over onze politiek, cultuur en toekomstbeeld. Heerlijk moet dat zijn.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:05

Tis toch alweer een tijdje vrede in Syrië? Je hoort er eigenlijk niet zo veel meer over sinds Corona. Daesh is toch helemaal naar de gallemiese hoorde ik recent van een Mocrobro. Kunnen ze dan niet beter terug naar het land van hun voorouders? Vinden ze volgens mij ook veel fijner, terug naar hun familie, zou ik ook fijner vinden. Geef ze gewoon een ticket naar waar ze heen willen in Syria. We hebben toch geld zat.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:05 | 1

Detail. Daar gaat het natuurlijk niet om. We hengelen gewoon graag afrikanen en arabieren binnen, vanwege diverse redenen.

Graaisnaaiert | 10-09-20 | 19:07

Juist als je nu niks doet, zullen ze niet meer komen. Haal je ze op heb je over een paar maanden weer een nieuw kamp. Let op, de toevoer is oneindig!

heldheino | 10-09-20 | 19:04
-weggejorist-
Met_baard | 10-09-20 | 19:04

Ik dacht , dat we in een corona crisis zaten. Dan ga je toch geen "migranten" hierheen halen? We zijn sowieso al overbevolkt. Heel onze eigen cultuur verdwijnt.
Wij worden geregeerd door totale ... ach ,laat ik het maar niet schrijven. Jullie weten wel wat ik bedoel.

oostermoer | 10-09-20 | 19:04 | 2

Ja,helaas,maar heb besloten me er niet meer druk over te maken,is slecht voor m'n bloeddruk.Het enige wat momenteel voorkomt dat het m'n humeur verpest,is dat 17 maart 2021 steeds dichter bij komt.
Hopelijk stelt 18 maart 2021 me niet teleur...

roberto9715 | 10-09-20 | 19:09

dan doe ik het wel: "totale achterlijke, onwetende, enkel met getallen schermende boekhouders. die lui hebben nergens verstand van, enkel van hoe je jezelf rijk kan maken in die positie. stop nu ... nee er nog veel meer wat ik wil zeggen .. einde nu" (het lucht wel een beetje op)

isotope 465 | 10-09-20 | 19:10

kan iemand die achterlijke achterhaalde dienstbel eindelijk eens afschaffen?

Abject | 10-09-20 | 19:03 | 1

Traditie, dát houden ze wél in stand. De rest wordt afgebroken en gecancelled.

Zwizalletju | 10-09-20 | 19:08

Gaat de NPO ook actie voeren voor de geteisterde dorpsbewoners in de omgeving?

de honden blaffen... | 10-09-20 | 19:03 | 1

Jazeker, hoe eerder zij hun huis uit gezet zijn, hoe eerder er statushouders gevestigd kunnen worden.

Abject | 10-09-20 | 19:04

12 duizend mensen
Op dat hele kleine stukje aarde
Die schrijf je niet de wetten voor
Die laat je in hun waarde
12 duizend mensen
Op dat hele kleine stukje aarde
Die moeten niet 't Nederlands keurslijf in
Die laat je in hun waarde

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:02

"Overlastgevers met verblijfsvergunning sneller uitzetten"? NOG sneller?????

Bena | 10-09-20 | 19:02

Oud nieuws, de PVV en de VVD gaan hun verkiezingsprogramma's voorlezen

Middenmoter | 10-09-20 | 19:02

Deze deal rammelt aan alle kanten. Er is geen UNHCR quota. Overlastgevers worden echt niet teruggestuurd (want zielig). Kwetsbare personen waren enkele jaren geleden nog aan het moorden voor ISIS. Asielprocedure wordt echt niet ingekort want er verdienen verschillende instanties bakken en bakken met geld mee. Mensensmokkel is niet aan te pakken want de verantwoordelijken komen hier niet in de buurt.
Nareizigers echter komen wel degelijk want familie. Dus de 100 nu worden er ongeveer 700 á 800.

Gomezlopez | 10-09-20 | 19:01 | 2

Opa's oma, neefjes, nichtjes. 10.000.

de honden blaffen... | 10-09-20 | 19:05

En bij de 2e generatie zijn het er gelijk duizenden, want die gaan op grote schaal trouwen met iemand uit het land van afkomst.

Grachus | 10-09-20 | 19:52

Idee: prima als we die vluchtelingen opnemen. Ze moeten wel een serieuze inburgeringscursus volgen waarin ze echt de NL cultuur goed eigen moeten maken. Niet geslaagd voor examen? Terug naar land van herkomst (dus niet Moria). En in ruil voor elke vluchteling die we opnemen, mogen we iemand uit Nederland er heen sturen. Dus 100 vluchtelingen hier naartoe = 100 mensen uit Nederland daar naartoe. En dit gaan we democratisch doen. Dus stemmen. Johnny de Mol die de Mol loopt uit te hangen in Moria maakt alvast kans om weggestemd te worden. Rutte ook. De Jonge. Arie Boomsma. Dolf Jansen. Rapper Boef. Heerlijk, jongens, grote opruiming!

kwinkslag | 10-09-20 | 19:00 | 2

Alles wat je hierboven zegt is al geprobeerd en heeft gefaald.

heldheino | 10-09-20 | 19:01

@heldheino | 10-09-20 | 19:01: Alles? Ook het wegstemmen van de meest irritante NL'ers? Anders alleen Rapper Boef en Arie Boomsma doen? Doe ik het voor. OH WACHT! EN AKWASI! Die mag ook naar Moria als ruil!!

kwinkslag | 10-09-20 | 19:12

Nederland laten leegroven door de EUSSR en onmeetbare aantallen kansloos tuig ons land binnenlaten.
Wanneer komt Rutte voor een tribunaal?

jgrotius | 10-09-20 | 19:00

Bente weet het mooi te brengen.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:00

"Overlastgevers met verblijfsvergunning worden sneller uitgezet."
Yeah right. Volgens mij heb ik dit al 100.000 keer eerder gehoord.

VanBukkem | 10-09-20 | 18:58 | 3

Marokko werkt gewoon niet mee en we doen niets tegen Marokko dus gebeurt er ook niets.

VVD, bah.

JohnLocke | 10-09-20 | 19:00

Precies. Iets met het pact van Marrakesh dat echt in het voordeel van Nederland zou werken betreft het uitzetten van mensen. Leugen na leugen.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 19:00

@JohnLocke | 10-09-20 | 19:00: Nooit begrepen waarom we die dan niet gewoon met een marineschip op een bootje aan de kust afzetten opdat ze op dezelfde manier weer retour kunnen gaan.
Zo vermoeiend, al die chantage.

Abject | 10-09-20 | 19:06

- mensensmokkel strenger straffen
- overlastgevers met verblijfsvergunning sneller uitgezet
- asielprocedure wordt ingekort
Dat zijn de bekende holle toezeggingen. Gaap.

BrutusBosch | 10-09-20 | 18:58 | 1

Van de VVD ja.

paridae | 10-09-20 | 19:01

Kinderen beschuldigen van een psychatrische aandoening en het plegen van crimineel gedrag zonder bewijs. Misschien valt te overwegen daarmee op te houden.

dhrat | 10-09-20 | 18:57

Ik denk dat barmhartige landen als Oezbekistan, Tajikistan, Pakistan, Turkmenistan, China, Sri Lanka, Mongolië, Mauritanië, Bangladesh of Tsjaad dit keer hun beste beentje voorzetten om wat kansenparels op te nemen.

Trasnochador | 10-09-20 | 18:56

Leefden we nog maar in de tijd dat we eerst gingen kijken of je wel echt een vluchteling was. Als je bleef drijven met 200 kilo stenen op je buik was je echt, als je zonk was je een heks euh een vluchteling, sorry liet me even gaan.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:55

Ehm, als ik mijn huis willens en wetens in de fik steek, word ik toch opgepakt en gestraft?

Odin | 10-09-20 | 18:55

Eerst laten we als 'één Europa' toe dat honderdduizenden de zee over worden gesmokkeld door mensenhandelaren, vervolgens weigeren we de consequenties daarvan te aanvaarden, en daarna doen we niks.
Vang die mensen op, op het vasteland. Van Afrika, dan wel Syrië, dan wel waar ze ook vandaan komen.

Valse_nootjes | 10-09-20 | 18:55

Altijd maar weer van dat laffe. Gewoon álle mensen en mn 'jongeren' die kwetsbaar zijn opnemen. Dat zijn we als beschaafd land verplicht aan onze stand!

HoogToontje | 10-09-20 | 18:55 | 4

We zijn niets verplicht, er lopen miljarden zielige mensen rond.

Ook hebben we nog minstens 40.000 eigen daklozen.

sprietatoom | 10-09-20 | 18:59

Neem er alvast een stuk of 20 in huis joh. Ben je als beschaafde burger verplicht!

Bena | 10-09-20 | 19:06

En laat iedere vóórstemmende parlemetariër er verplicht 5 in huis nemen.

Valse_nootjes | 10-09-20 | 19:07
▼ 1 antwoord verborgen

Ik weet een betere deal: iedere asieleiser in NL krijgt een enkeltje Moria bij z'n eerste overtreding.

_pacman_ | 10-09-20 | 18:55

Triest genoeg. Wezen waar niemand voor wilde zorgen. Totdat ze de klink van Europa in de hand hebben en de deur er naartoe is geopend.

roevka | 10-09-20 | 18:55 | 1

Tuurlijk is het triest voor kinderen. Er zijn echter wel 100.000.000 kinderen die in armoe opgroeien en maar wat graag hier komen vegeteren met hun familie. Dat gaat dus niet. De wereld is nou eenmaal niet eerlijk en leuk voor de meeste mensen. Probeer te waarderen dat jij in die kansberekening het juiste lootje toegekend hebt gekregen.

_pacman_ | 10-09-20 | 18:59

Stempt allen, den zeventiende maert, TweeduysendTwintigh!!!

emwee | 10-09-20 | 18:55 | 2

2021 hè, anders zijn we reeds rijkelijk te laat. Ow wacht, dat zijn we sowieso al!

Binkoo | 10-09-20 | 21:08

Laat GroenLinks en Bram van Ojik uit barmhartigheid voor iedere import een tienvoudige GroenLinks'ers export regelen. 500 honderd kwetsbaren voor 5 duizend over-geprivilegde GroenLinks uit de grachtengordel naar Lesbos, mooie morele ruil.

smdyasc | 10-09-20 | 18:54 | 1

Ik vrees dat Nederland dan nog sneller ontvolkt, GroenLinkserts zijn allemaal roomblank.

Abject | 10-09-20 | 18:55

Mooi Pritt!
Hoe krijgen we dit in de weekendbijlage van de Volkskrant?

Ray Skak | 10-09-20 | 18:53 | 1

Vanavond als opening voorlezen in het Acht Uur Journaal. Dat zou wat zijn en veel mensen ( aka The Sheeple ) de ogen openen.

Zwizalletju | 10-09-20 | 19:15

Met dank aan reaguurder Frau Merkel hieronder: het addertje zit hem in "toekomstige UNHCR-quotum". Er ís simpelweg nog helemaal geen UNHCR-quotum. Ook niet vastgesteld. Nietszeggende quatsch dus, met de ingebakken belofte dat er nog oneindig veel deze kant op komen!

Scholletje | 10-09-20 | 18:52

Willen jullie meer of minder Lesbostoeristen?

g[E]ulden | 10-09-20 | 18:52

Dat alles nu afgefikt gaat worden is wel zeker. De vraag is alleen nog maar wanneer.

jan-lul-de-behanger | 10-09-20 | 18:52

Signaal is gegeven, Steek je kamp in de fik.. Dat loont.

ScheveHarry | 10-09-20 | 18:50

Vroeger kon je als christelijke partij of sociaaldemocraten nog mooi ‘sociaal’ zijn door een paar migranten toe te laten. Maar die vlieger gaat niet meer op. De aantallen nu nopen tot een gamechanger.

Reaganmania | 10-09-20 | 18:49

Gaan we dan ook deze modelburgers 10 jaar volgen om te kijken of ze inderdaad zo zielig en kwetsbaar bleken? Of dat ze na een paar jaar genieten hier besluiten zich aan te sluiten bij het islamiseringsleger dat strijdt om ons te dwingen hun ideologie over te nemen...

kwinkslag | 10-09-20 | 18:49 | 1

Of op vakantie te gaan naar Syrië, Irak, Eritrea of Somalië.

Reaganmania | 10-09-20 | 18:50

Geinig eigenlijk. Ik ga naar mijn huisbaas en zeg, joh bro geef me een beter huis anders steek ik het in de fik. Tuurlijk mijnheertje, wat wil je ? Een 5 kamer woning aan de Cote d'azur? Geen probleem. Gratis? Word geregeld. Woehahaha.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:48 | 1

En dan, als de wifi het laat afweten, steek je dat ook gewoon weer in de fik. En eis je en passant dat de hele cote d'azur zich aan jou aanpast.

kwinkslag | 10-09-20 | 18:49

Afpersen en chanteren loont dus, niet alleen voor en door de overheid maar ook bij deze illegalen uit Moria en bijbehorende deugkneuzen.

Santoku | 10-09-20 | 18:47 | 2

Ach, Erdolf komt er ook altijd mee weg, en in deze brand zie ik wederom de hand van Erdolf. Reken maar dat ze in Den Haag en Brussel verdomd goed weten wat er nu precies gebeurt is. Maar ze durven niet uit te spreken, zo bang dat de Deugmeute sterker is dan het gezond verstand wanneer Erdolf alle vluchtelingen onze kant op duwt. Wij zijn het Romeinse Rijk in haar laatste dagen, slechts overlevend door het afdragen van enorme afkoopsommen en toelaten dat onze samenleving steeds meer wordt geïnfiltreerd en gedicteerd door de barbaren.

twitter.com/g_mastropavlos/status/130...

Abject | 10-09-20 | 18:52

Ook erdolf wordt voor slecht gedrag beloond. Hier wordt goed gedrag afgestraft met belasting met als bedankje overlast van lichtgekleurde illegalen en jongeren.

Santoku | 10-09-20 | 20:01

Lachwekkend weer. We geven weer toe aan emotionele chantage en er is een nieuwe precedent geschapen.
En het is elke keer weer eenmalig, eenmalig dit, eenmalig dat, dan weer eenmalig zus en vervolgens een speciaal pardonnetje zo.
Hoepel toch op. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het leed in de wereld, wij hebben die kinderen daar niet naartoe gehaald , die kinderen horen daar niet eens, die horen in Turkije ( of in het thuisland ). En vervolgens gaan die kinderen me een geld kosten en problemen opleveren, niet te kort.
Ik zeg: bah.

Graaisnaaiert | 10-09-20 | 18:47

Iedereen is het er over eens dat Nederland nog amper uit de EU kan stappen. Raar dat ze hier nooit rekening mee hebben gehouden zodat er altijd een nooduitgang is. We hebben tegen de EU gestemd. Ik kan hier zo piswoest over worden.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:46 | 2

Systeemfout carrièrepoliticus. Persoonlijke ambities richting Europese loopbaan stroken niet met het nationale belang. Iets als art. 2.46 BW inzake tegenstrijdig belang.

Reaganmania | 10-09-20 | 18:53

Je moet er toch altijd uit kunnen stappen? Gewoon gelul. Er moet gewoon een nexit referendum komen en die krijgen we alleen met centrum-partijen: pvv, sp, fvd. De radicaal linkse kliek van de afgelopen 40 jaar heeft ons opgeofferd en verkloot net als het referendum.

Iets gelezen dat door nieuw verdrag met benelux we niet zomaar uit de eu zouden kunnen. Oh, en dan?

Stemmen we gelijk voor nexit uit benelux en eu. Kiezen we daarna weer onze vriendjes uit.

Alles ia af te pellen zoals bij een ui. Moet je wel willen en tegen tranen kunnen, anders zwembrilletje op.

Santoku | 10-09-20 | 20:04

Dit is de #Moria-deal van coalitie:
- 100 mensen naar NL, 50 kinderen, 50 kwetsbaren.
- gaat af van toekomstig UNHCR-quotum
- mensensmokkel strenger straffen
- overlastgevers met verblijfsvergunning sneller uitgezet
- asielprocedure wordt ingekort

Dit was toch al beleid? Of gaat het dit keer echt zeker weten wel lukken?

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:45 | 6

@Graaisnaaiert | 10-09-20 | 18:49: Asielprocedure is ook al ingekort. Maar ja, als advocaten kunnen blijven procederen en mensen zelf onvindbaar zijn...

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:50

@Graaisnaaiert | 10-09-20 | 18:49:
Ibrahim C., doodschopper van Richard Nieuwenhuizen, is later nog vaker met justitie in aanraking gekomen en moest derhalve Nederland verlaten omdat hij alleen een Marokkaans paspoort heeft. Die zit dus nu gewoon nog ondergedoken in Nederland. Van uitzetten blijkt in de praktijk weinig terecht te komen.

van der g | 10-09-20 | 19:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Minder.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:44

We roepen het met z'n allen hier al heel lang en daarom kan ik me gerust wagen aan een simpele voorspelling . Volgend jaar zijn we met verkiezingen weer of zo u wilt nog steeds het haasje..... en Rutte verdwijnt van het toneel want teveel leugens Ik durf ook te voorspellen dat den Nederlander kritischer gaat worden en dat hij/zij een flinke ruk naar rechts gaat maken ..... maar pas met de verkiezingen in 2025. Hoop dat ik dit qua leeftijd nog mag meemaken.

Koning BongoBongo | 10-09-20 | 18:43

Hoe zit het met de vrijheid van meningsuiting GS?

Markutte | 10-09-20 | 18:43 | 4

@Gulliver | 10-09-20 | 18:45: Ja, dat is helaas duidelijk en beangstigend dat dergelijke leiding zo langzamerhand overal zit.

Markutte | 10-09-20 | 19:01
▼ 1 antwoord verborgen

We hebben hier al meer dan genoeg kwetsbarbaren.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:43 | 1

In Duitsland zijn de kosten voor een onbegeleide jongere 'vluchteling' minstens €50.000,00 per jaar.
Ook in Duitsland zie je dat steeds meer mensen er klaar mee zijn.
Kurz, Oostenrijk, heeft openlijk gezegd dat deze mensen zelf het kamp in de fik hebben gestoken.

Tja. 100 plus nareizigers voor Nederland. Zelfde als bij kinderpardon, eigenlijk geen recht op een status, maar ja...

Bataafje | 10-09-20 | 18:46

Mensenhandel voor politiek gewin.
Onvrijwillig bekostigd door de (Noord) Europese belastingbetaler. Reuze benieuwd wat onze achterkleinkinderen daar van gaan vinden.

jemagookniksmeer | 10-09-20 | 18:42

Wacht effe. TOEKOMSTIG UNHCR QUOTUM? In welk verkiezingsprogramma staan dat de VN gaat bepalen wat voor tuig dit keer naar binnen geschoven wordt? Niks quotum! We worden genaaid! Dit staat nu heel stoer, maar hiermee wordt het quotum ingevoerd en goedgekeurd.

Frau Merkel | 10-09-20 | 18:42 | 3

Ah, het addertje is al gevonden!
Joris, mijn post van 18:38 kan de vuilnisbak in.

Scholletje | 10-09-20 | 18:46

Nog even en we geven stemrecht aan de gehele wereld. En ook aan dieren uiteraard, zij verdienen blijkbaar ook een stem, aldus Dierenpoes.

Abject | 10-09-20 | 18:48

Scherp!

MoonBeebe | 10-09-20 | 19:03

Of wat zijn ze kwetsbaar, zijn ze van porselein ofzo?

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:41

Meh, Bente Becker mag ons met haar lieve gezichtje komen vertellen dat de VVD wederom niet aan de afspraken te houden is.
We gaan ze halen!

Abject | 10-09-20 | 18:40 | 5

@Gulliver | 10-09-20 | 18:43: Luister gewoon naar de bagger die uit haar strot komt zodra ze haar scheur opentrekt.

Reaguurdeskundige | 10-09-20 | 19:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Haha Ankie Broekers-Knol. Tena lady.

sprietatoom | 10-09-20 | 18:42

Zet er bij waar het over gaat ipv alleen maar een link.

Zwizalletju | 10-09-20 | 18:43

Niets zo flexibel als de ruggengraat van de VVD.

Frau Merkel | 10-09-20 | 18:43

Nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee nee en nog eens nee!

weet-ik-veel | 10-09-20 | 18:39

In Irak en Syrië is het op dit moment relatief veilig. Daarom moeten de mensen uit die contreien hun pijlen richten op opbouw van land en niet op koffers pakken.

van der g | 10-09-20 | 18:39 | 1

Dat willen de eurofielen niet. Ze houden Syrië in een verstikkende economische boycot, om er zeker van de zijn dat Syriërs geen enkel economisch perspectief in eigen land hebben, en er dus zoveel mogelijk vertrekken richting de EU als goedkope arbeidskrachten.
Syrië en Libië heropbouwen zou de doodsteek voor de lucratieve eurofiele mensensmokkelmaffia zijn.

Reaguurdeskundige | 10-09-20 | 18:41

En welk signaal wordt hiermee afgegeven voor mensen die illegaal naar Europa willen immigreren..., de VVD zakt weer door het ijs.

therealbraindump | 10-09-20 | 18:39 | 2

Gewoon je kamp in de fik steken, dat is de les.

LuNaTeeQ | 10-09-20 | 18:43

Regeren is vooruit zien.

We hebben werkelijk probleem branden.
We hebben eigenlijk probleem met van alles.

Brand blus je met water.

Ons probleem schijn je alleen met import van de brand te kunnen organiseren.

Meesteres Belgie | 10-09-20 | 18:39

Grappig. Jaarlijks nemen wij 500 gelukszoekers op uitnodiging op. Net ze veel als er wekelijks ongevraagd hier naar toe komen.

Osdorpertje | 10-09-20 | 18:39

En wanneer gaan ze weer terug naar hun vaderland?
Wel even goed datum afspreken.

De Profundus | 10-09-20 | 18:38

Het lijkt op de excel spreadsheethandel in stikstof. Modern management in actie.

inCol | 10-09-20 | 18:38

"Dit is de #Moria-deal van coalitie:
- 100 mensen naar NL, 50 kinderen, 50 kwetsbaren.
- gaat af van toekomstig UNHCR-quotum
- mensensmokkel strenger straffen
- overlastgevers met verblijfsvergunning sneller uitgezet
- asielprocedure wordt ingekort"

Dit klinkt té redelijk voor woorden voor het kabinet Rutte. Waar is het addertje? Is het Katshuis ter beschikking gesteld als opvanglocatie? Gaat er 100 miljard naar Ghana? Komen er verkiezingen aan? Wáár... verdomme.... wáár!

Scholletje | 10-09-20 | 18:38 | 4

Het addertje is opgenomen in het inlegvelletje waar Rutte zich nog over buigt.

J.Luns | 10-09-20 | 18:40

Waar komt dat quotum vandaan? Dat is het addertje.

Frau Merkel | 10-09-20 | 18:44

@Frau Merkel | 10-09-20 | 18:44:
Ik zag uw post hierboven al, dank!

Scholletje | 10-09-20 | 18:47
▼ 1 antwoord verborgen

Begin maar vast met sparen voor Youssef, Mehmed, Dilemmah en Fatima.

stipjes | 10-09-20 | 18:37 | 1

Binnenkort ook uw auto in de hens door deze pyromaantjes?

g[E]ulden | 10-09-20 | 18:45

Er zu nog veel meer Orcs volgen uit Moria voorheen Kahzad Dūm. Ik ga me voorbereiden.

Carlos_I | 10-09-20 | 18:37 | 2

Whahahahahaha!

kwinkslag | 10-09-20 | 18:55

Koop een draak.

Nuchternederland | 10-09-20 | 20:38

VVD haal ze maar op dan kan het land nog verder naar de kloten geholpen worden .
Het liefst nog voor 17 maart.

Modi | 10-09-20 | 18:36
-weggejorist-
Der alte Fritz | 10-09-20 | 18:35

Ik ben niet geraakt VVD. Sorry.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:35 | 1

Het was een leuke poging, zo net voor de verkiezingen.

Frau Merkel | 10-09-20 | 18:39

Madeleine van Toorenburg, ondanks CDA, maakt wel een sterke indruk en serveert de DENK-kolonisator genadeloos af.

smdyasc | 10-09-20 | 18:35

Loze toezeggingen / beloftes. Die 100 komen binnen, de rest "mensensmokkel strenger straffen ,- overlastgevers met verblijfsvergunning sneller uitgezet - asielprocedure wordt ingekort" gaat niet gebeuren.

Zwizalletju | 10-09-20 | 18:34

Mensen die misbruik maken van onze gastvrijheid hard aanpakken. Donder op mens. ga koken.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:34

Wanneer definieer je iemand als kwetsbaar? En de vraag was toch opnemen van wezen en niet van kinderen? Wat is daar nu ineens veranderd?

Jan, Leiden | 10-09-20 | 18:34

50 kwetsbaren.... ja dat bekt goed.

Koning BongoBongo | 10-09-20 | 18:34 | 1

Kwetsbarbaren zullen ze bedoelen....

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:40

CDA is niet alleen een partij die aan verkiezingsfraude doet (2x!) maar ook een partij die het helemaal niet op heeft met Nederland. Hoeveel asielzoekers moeten wij nog opnemen in dit land wat te boek staat als een van de drukste bevolkte landen ter wereld?! Jaarlijks komen er al ca. 30.000 binnen en terugsturen ho maar! Maakt niet uit wat ze uitvreten, er gaat niemand terug. CDA is zelfde als D66. Ideologen, shuldcomplexen, te veel verdienen, geen enkele ratio, anti Nederland.

ILF2 | 10-09-20 | 18:33

Ik wil dit niet meer zien en ga het dan ook niet wéér hoeven aanzien alhier. Dus spreekwoordelijk gezegd steek ik mijn kop in de grond. Onze struisvogelpolitiek kan immers alleen daarvan bestaan... de onverschilligheid van het stemvee.
*Wanneer is het eensch genoeg geweest met het wegsmijten van onze relatieve en duur betaalde vrede en vrijheid!?! *

Halal gehaktbal | 10-09-20 | 18:33

De komende 10 jaar gaat europa echt in elkaar zakken. Het gaat zo echt niet de kant op die men ooit voor ogen had. Dweilen met de kraan open dit.

ScheveHarry | 10-09-20 | 18:33

Dus daar laat Ollongren die nieuwe woningen voor bouwen.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:32 | 1

Bingo,wat dacht je anders.
De sociale huurwoningen zijn al bij voorbaat vergeven aan zieligers met “oorlog’s” drama’s.
Die oorlog is meer de strijd om een zo hoog mogelijke uitkering en toeslagen.

De Profundus | 10-09-20 | 18:37

Poeh,poeh, harde woorden, hoe zit dat met al die asbakken die al binnen zijn?

WitteGrunneger | 10-09-20 | 18:31

ff duidelijk een kind is 12 of jonger.

newray | 10-09-20 | 18:31 | 2
-weggejorist-
newray | 10-09-20 | 18:33

daarna het je het over pubers , niet meer over kinderen.

newray | 10-09-20 | 18:35

Ze praten vol vuur over die kinderen.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:30

Laat Nederland voor zichzelf zorgen.
Er is hier genoeg ellende op te lossen voor een feel good momentje.
Je kunt het jezelf nog zo moeilijk maken, de wereld redden kan nederland (of de EU) toch niet.
Ze creëeren enkel leed bij het eigen volk

Het leven is zwaar | 10-09-20 | 18:29

Ok, duidelijk, CDA is gedraaid.

Abject | 10-09-20 | 18:29 | 3

Nice, Torenburg spreekt ze aan over de enorme achterstand op de verwerking op AZC's. Helaas kan dit enkel meer budget voor het COA betekenen.

Abject | 10-09-20 | 18:31

Denk dat ze alleen nog maar wat naar CU overgelopen kiezers terug willen winnen. Een marginaal partijtje is wat over zal blijven van het CDA.

sprietatoom | 10-09-20 | 18:34

Ik geloof er helemaal niets van dat het CDA criminele asielzoekers sneller gaat uitzetten, of mensensmokkelaars gaat bestraffen. Dat roepen ze al decennia, en tot dusver doen ze helemaal niets, nul, nada. Net zoals de VVD.

Reaguurdeskundige | 10-09-20 | 18:38

Dank voor uw stem op Hugo de Jonge !

Vesta | 10-09-20 | 18:29

'Overlastgevers met verblijfsvergunning worden sneller uitgezet'. Laat me niet lachen. Alles wat erin komt gaat er nooit meer uit. Het wordt weer zwaan kleef aan. We hebben al genoeg kwetsbaren. Morele chantage loont weer.

osolemio | 10-09-20 | 18:27 | 2

U hebt Uw opera-gezang voortreffelijk ten toon gespreid, het stemfluitje wijst aan: exact op de toon.

grindbak | 10-09-20 | 18:30

Dat we daar sowieso over moesten onderhandelen.

Hoezo moeten we onderhandelen over het handhaven van de wet? Volksverlakkers!

Abject | 10-09-20 | 18:35

Net zo'n soort "inlegvel" waar Rutte patent op heeft.
Een soort ruil mensenhandel.
Al ze eenmaal hier zijn en hun huis bevalt niet steken ze het ook in de brand.
Krijgen ze vast een grotere.
Wat een afgang voor de vvd. Dijkhof vond het een prima oplossing.
Van de rest had ik wel slappe knieen verwacht.

bqbq | 10-09-20 | 18:26

Stelletje draaikonten daar in Den Haag, bah!

nogeenreactie | 10-09-20 | 18:25

Haal ze allemaal hierheen in de buurt van Amsterdam en Den Haag plaatsen kunnen ze oefenen met brandstichtingen. Krijgen ze sneller een huis met riante uitkeringen .

Limburgse-Harry | 10-09-20 | 18:25 | 1

Vooral naast kamerleden en bekende Nederlanders, die willen ze zo graag.
Mijn hele straat is er al van vergeven.

bqbq | 10-09-20 | 18:27

Zal Australië ook last van deze brandstichters krijgen ?

ja,diedus! | 10-09-20 | 18:25

Ah fijn, Op dit topic zat ik te wachten.

Heb tot nu toe op de PVV (Van Dijk goed op dreef) na enkel Deuggedram gehoord, wij moeten, wij zijn moreel verplicht, wij hebben geen keus.

Reuze benieuwd hoe Rutte hier aan ontkomen kan, de VVD staat zo'n beetje alleen qua kabinet, PVV, SGP, FvD, en dan houdt het wel zo'n beetje op op afremmen. Welk konijn gaat hij ditmaal uit de hoed toveren?

Abject | 10-09-20 | 18:24 | 1

Gaat gewoon meebukken, rubberen mark. Gaat 'm veel stemmen kosten.
Dat rekenmodelletje trapt niemand in.

bqbq | 10-09-20 | 18:29

Ik hoop dat Claudia ruimte genoeg heeft.

Mr_Natural | 10-09-20 | 18:24 | 1

Van boven of van onder ?

ja,diedus! | 10-09-20 | 18:25

Deelt Jonny de Mol daar nu flyers uit van Nederland?

Bram-Jr | 10-09-20 | 18:24

Laat a.u.b. die Bram van Ojik en zijn deugers cs zijn vluchtelingen opnemen en verantwoordelijkheid nemen voor ALTIJD. Dus kost en inwoning verzorgen en opvoeden onder zijn verantwoordelijkheid en voor ALTIJD. Put your money where your mouth is Brammetje.

ecologiste | 10-09-20 | 18:23

Het gaat volgens mij om 100 dwergen uit Moria

D.Bader | 10-09-20 | 18:23 | 1

zwarte dwergen, moriaantje zo zwart als roet...

Nuchternederland | 10-09-20 | 20:37

En we trappen er weer in. Een totaal overspannen huizenmarkt. Een totaal overspannen en overwerkte GGZ, IND en GGD. De politie kan 't niet meer aan. Verpleegsters die er maar mee stoppen. Stijgende werkloosheid. Toenemende polarisatie en verdeeldheid. Een steeds groter wordende groep in NL welke NL haat.
En we gooien naast de 400 a 500 per week nu nog maar weer wat bij.
Ik kan 't niet geloven. Mensen die er zelf voor gekozen hebben om de oversteek te maken (al navigerend op hun Iphones). Omdat ze toch maar weten dat de gratis pot met goud en Mieles op ze wacht in Nederland, Zweden of Duitsland.

filosofem | 10-09-20 | 18:23 | 2

Ach wat kan mij dat geld schelen, het heeft veel ergere (langere) gevolgen, elke keer de eonomie erbij halen is meepraten met de mensen die dit bewerkstelligen want eigenlijk zeg je hiermee: als we de economie nog onpersoonlijker maar effectiever maken en we lossen dit op, dan mag de rest van de wereld ook wel overkomen.

Caesar.is.Keizer | 10-09-20 | 18:25

Was allemaal vooropgezet volgens Griekse getuigen. Brandhaarden op drie plekken , stenen naar de brandweer en ze liepen keurig bepakt het brandende kamp uit. Geen gewonden en geen doden. www.briefjevanjan.nl/aan-het-welkom-i...

ja,diedus! | 10-09-20 | 18:22

Er is veel ellende op de wereld, heel veel. Nederland gaat het allemaal oplossen.

sprietatoom | 10-09-20 | 18:22

De chantage heeft dus gewerkt.

Nu weten de illegale migranten wat ze moeten doen on Noord/West Europa te bereiken.............. gewoon de boel in brand steken.

Swieberj | 10-09-20 | 18:21 | 1

Ja, debiel. Het is gewoon chantage. Maar u en ik zouden dat ook doen in dezelfde situatie. Niet dat wij in de situatie zouden komen. Ik zou gek genoeg zijn om te proberen mijn paar duizend euro te steken in het opbouwen van mijn thuisland, in plaats van een mensen-smokkelaar te betalen.

De verwarde man | 10-09-20 | 18:23

- gaat af van toekomstig UNHCR-quotum
- mensensmokkel strenger straffen
- overlastgevers met verblijfsvergunning sneller uitgezet
- asielprocedure wordt ingekort

Bijna verkiezingstijd?

hetlaastewoord | 10-09-20 | 18:21 | 3

Gelukkig wel.
PVV

swassannuf | 10-09-20 | 18:27

Nog snelller uitgezet?? Ze worden helemaal niet uitgezet.
quotum moet naar nul. Die mensen smokkelaars gaan ze echt niet vinden, als ze er naar zouden zoeken.

bqbq | 10-09-20 | 18:34

De VVD heeft in 10 jaar prominentie in het kabinet op bovenstaande punten 0,0 gepresteerd ondanks talloze toezeggingen. Het houdt een keer op.

Reaganmania | 10-09-20 | 18:38

Ben de tel kwijt hoe vaak ik vandaag bij de NPO hoorde dat er in het kamp "een verschrikkelijke brand was uitgebroken". Nooit dat op meerdere plaatsen de boel in de fik was gestoken, dat de bewoners hun spullen al hadden gepakt en voorkennis hadden en dat de plaatselijke brandweer door dat rapalje werd gehinderd bij het blussen. En natuurlijk gaat de politiek weer door de knieën, want migranten kunnen klaarblijkelijk alleen door West-Europa worden opgevangen, zelfs al komen ze uit andere werelddelen.

jochum1980 | 10-09-20 | 18:21 | 2

En de emotionele chantage in de vragen als een journalist van de NOS een politicus ondervraagt.

sprietatoom | 10-09-20 | 18:24

Dat snap ik ook niet in S A staat een tentenkamp daar kunnen ze met gemak in voorzien van alle gemakken en in een land wat stukken rijker is als ons land en het belangrijkste, dezelfde religie.

Jan70 | 10-09-20 | 18:29

Ze zorgen goed voor criminaliteit.

stipjes | 10-09-20 | 18:20

Lesbos was altijd al kut.

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:20 | 1

Moslims hebben het er niet zo op kennelijk.

Reaganmania | 10-09-20 | 18:43

Grap van de dag:.
'overlastgevers met verblijfsvergunning sneller uitgezet'

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:20 | 2

Als het binnen 100 jaar gebeurt is het inderdaad sneller.

sprietatoom | 10-09-20 | 18:26

Diana Rigg is dood.
Prachtvrouw.
Graag aandacht daarvoor.
100 meer trotse testosteronbommige sargentijnen is klein bier bij wat er nu wekelijks binnenkomt.

De verwarde man | 10-09-20 | 18:19 | 6

Inderdaad verwarde man, vond ik ook een pracht vrouw.

Jan70 | 10-09-20 | 18:33

Ach, een icoon overleden.

J-van-de-Bontekoe | 10-09-20 | 19:00

Ik zat altijd te wachten tot ze met 'r strakke vechtpakje in beeld kwam. RIP.

Vesta | 10-09-20 | 19:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Belonen met gratis huizen en Miele's omdat ze de boel daar in de fik steken. Knettergek. Zwarte Piet mag ik niet meer vieren, maar de overheid blijft wel Sinterklaas spelen.

memanta82 | 10-09-20 | 18:19 | 1

De overheid moet naar een gesticht !

oldskoolhollander | 10-09-20 | 18:20

Dus als ik mijn huis in de fik steek dan krijg ik ook gratis geld en een Miele in Nederland?

FapMaster | 10-09-20 | 18:18 | 1

Jij word opgesloten en je was word wel gedaan in het washok is wel heel divers

oldskoolhollander | 10-09-20 | 18:22
-weggejorist-
Markutte | 10-09-20 | 18:18

We halen brandstichters hier heen, knettergek. Het overgrote deel in dat kamp is gevlucht uit een islamitisch land voor de islam. Ze hebben een islamitische opvoeding gehad en komen straks in een (nog wel) open samenleving en dat is vragen om problemen.

Eddy67 | 10-09-20 | 18:18

Dus het signaal is nu dat als je je teringzooitje in de fik steekt je een enkeltje honingpot krijgt. Waarbij later de rest van je familie mag instromen.

swassannuf | 10-09-20 | 18:18 | 2

Dat gaat dus ook gebeuren. Echt, alles gaat volledig in tegen de westerse manier van denken, met andere woorden, wij zijn op weg naar niet-westen: op merite gebasseerd + orde en gezag worden ons onder het mum van diversiteit onder onze voeten weggetrokken. En als je er iets over zegt dan gooien ze deze groep mensen voor je voeten. Zo doen ze het al decennia.

Caesar.is.Keizer | 10-09-20 | 18:21

Precies. Meer meer meer brandstichting in opvangcentra, want het loont.

GuusHetSchaapje | 10-09-20 | 18:40

Och daar zit van Kooten weer te huilen.

sprietatoom | 10-09-20 | 18:17 | 1

Haar campagnekas gaat betaald worden door NGO's en de Postcode-loterij lijkt mij.

Abject | 10-09-20 | 18:43

Alles wordt er doorheen gedrukt onder de noemer 'zielig', 'kwetsbaar', 'rechtvaardig', 'sociaal'... Zodat je er niet tegenin kunt gaan, ook al zitten er alles behalve goedaardige agendas achter. Je wordt er zo moe van. Ze willen 1 groot winkelcentrum van onze landen maken, en wij zijn straks de 'Aboriginals'. Misschien krijgen we nog een reservaat, maar ik ben bang van niet, teveel privilege.

Caesar.is.Keizer | 10-09-20 | 18:17

Hoeveel is minderjarig bij wezen? 18. Want 18 is al behoorlijk oud. Misschien t/m 14. En dan alleen die echte wezen dan.

Jan, Leiden | 10-09-20 | 18:16 | 4

18 is het nieuwe 12.

Mr_Natural | 10-09-20 | 18:23

Was in Dld ook een zogenaamde minderjarige vluchteling die een meisje had verkracht, geen papieren en gaf op dat hij 15 jaar zou zijn, na onderzoek door specialisten was hij rond de dertig.

Jan70 | 10-09-20 | 18:38

Lastig vast te stellen... De paspoorten zijn natuurlijk ook zomaar in de vlammen opgegaan.

Ommezwaai | 10-09-20 | 19:36
▼ 1 antwoord verborgen

Mooie bijdrage van Emiel van Dijk, eindelijk wat redelijkheid in dit debat en dossier..

smdyasc | 10-09-20 | 18:15 | 2

Je kan zien dat hij heel goed op let als Bosma spreekt. Een goeie leerling.

Abject | 10-09-20 | 18:42

En hij heeft Rutte met z'n leugenachtige streken en zijn vileine VVD ook nog eens door.

Ommezwaai | 10-09-20 | 19:35

Wat is er mis met terug naar Afrika brengen?

Rest In Privacy | 10-09-20 | 18:15 | 2

Wie zijn kamp verbrand, moet op de blaren zitten.

J-van-de-Bontekoe | 10-09-20 | 18:59

Ho ho. De omvolking van Europa mag geen vertraging oplopen.

Nehemia | 10-09-20 | 19:09
-weggejorist-
jacques | 10-09-20 | 18:14 | 1

Aoo dus die ouders en directe familieleden blijven achter. Of hebben we het opeens over 250 mensen?

Forwaards | 10-09-20 | 18:14 | 3

Die komen zoals gebruikelijk later, een stuk of 800. En over 10 jaar zijn het er ...

Bull-Sunnyboy | 10-09-20 | 18:16

Nadat de weeskinderen een verblijfsvergunning hebben staan vader en moeder uit de dood op. Eerste vliegtuig naar Schiphol.

Heenenweer | 10-09-20 | 18:35

Die komen na is ook afgesproken in de coalitie staat alleen in de kleine lettertjes.

Jan70 | 10-09-20 | 18:39

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl