achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

China gaat vrolijk door met concentratiekampen voor Oeigoeren, Maajid Nawaz in hongerstaking

Wist u dat? Die vier kleine sterren op de Chinese vlag staan voor hun vier etnische minderheden, waaronder de Oeigoeren?

Nou zo ziet u maar, een vlag vertelt slechts het halve verhaal! De Oeigoeren zijn een Chinese islamitische minderheid van iets meer dan 12 miljoen makkers, en wonen in de Xinjiang Uyghur Autonomous Region in Noord-West China, steeds vaker bekend als bezet Oost-Turkestan. Vanaf ongeveer 2015 besloot China dat het tijd was de Oeigoeren in concentratiekampen om te scholen tot Han-Chinezen, en voortaan hun organenoogst- en handel voort te zetten met Oeigoerse organen in plaats van hun 'eigen' gevangenen. 

Om de zoveel tijd duikt er weer een filmpje op van rangeerstations. Gister was het weer zo'n dag en ging een gaardere versie van het bovenstaande filmpje uit september 2019 weer viraal. Inmiddels is ONZE Maajid Nawaz in hongerstaking tot hij 100K handtekeningen heeft verzameld om een parlementair debat af te dwingen, en nodigt China de Amerikaanse MinBuz Mike Pompeo uit om zelf een kijkje te komen nemen en te ondervinden wat de mensen van Xinjiang van hem vinden. Kortom, het is weer wild en de aanklacht van mensenrechtenschendingen tegen Oeigoeren noemt China's woordvoerder "de grootste leugen van de eeuw".

Na de breek meerdere kijkjes in die kampen waar gezelligheid geen tijd kent, maar onderstaand op een subtiele manier misschien wel het naarste filmpje dat we kennen. Terwijl de mannen omgeschoold worden, verblijven Han-ambtenaren bij hun vrouw en kinderen als zaakwaarnemers, of zo. Uiteraard worden Oeigoerse vrouwen aan de lopende band gesteriliseerd en lijken videogetuigenissen over 9 gedwongen abortussen niet ongebruikelijk.

Ondertussen draaien China's propagandabots natuurlijk overuren, wat dan weer resulteert in dit soort hallucinante videos van 'Oeigoerse' modellen die blijkbaar niets dan hun beste leven leven.

Gezelligheid kent geen tijd

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.