achtergrond

Geenstijl

Doorgedraaide BLM’er door roeien en ruiten

Witte mensen wilden niet luisteren

Amsterdam West, eerder deze week. Getuigenverklaring (naam bij redactie bekend) en video's van het nachtelijke racismedebat in Nederland.

*"We werden wakker rond 3.45 omdat er iemand in de straat stond te schreeuwen. We openden het raam en hoorden iemand "Black Lives Matter!" schreeuwen naar de appartementenblokken. Sommige mensen riepen dat hij stil moest zijn en weg moest gaan. Maar hij bleef doorgaan en eiste dat mensen het met hem eens waren betreft Black Lives Matter. Vervolgens werd hij kwaad omdat er niemand reageerde op zijn eis en omdat men bleef zeggen, 'ga weg en wees stil'. Hierop begon hij hard op een container te slaan. *

Vervolgens trok hij een paal uit de grond en gooide deze door het raam van een appartement op de begane grond, daarna gingen er nog eens drie stoeptegels door de ramen van hetzelfde appartement. Als laatste haalde hij een wijnfles uit zijn rugzak en ging op een deur slaan, en vervolgs trapte hij de deur kapot. Kort daarna kwam de politie, waar hij voor weg probeerde te rennen, maar toch door werd gepakt. Extra info, het eerste raam naast de ramen waar hij de stoeptegels door gooide lag een kind in een bed te slapen. Dit had dus heel anders kunnen aflopen."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.