achtergrond

Geenstijl

Feynman en/of Feiten – Gökman was niet alleen

De ware aard van Gökman Tanis werd zichtbaar in de rechtbank. Nadat Eline tegen hem vertelde wat hij haar had aangedaan, zei hij dat hij het jammer vond ze de moordaanslag als een wonder overleefde.

Ook andere nabestaanden, slachtoffers, magistraten en publiek werden door hem gekwetst. Hij spuugde op zijn eigen advocaat en de rechtbank. Daarover werd verslag gedaan en alle volkswoede, rancune en schuld werd netjes geconcentreerd op 1 punt, want er zat maar 1 verdachte.

Was het leven maar zo simpel en overzichtelijk. Je zou in alle tumult bijna vergeten wie er allemaal nog meer bloed aan hun handen hebben. Gökman heeft deze aanslag 100% zelf gedaan, maar anderen zorgden voor zijn motivatie, het vuurwapen en gelegenheid. Het laatste wat ik wil is dat zij de dans ontspringen, want dat is de eerste stap op weg naar herhaling.

Hoe komt een zwakbegaafd iemand eigenlijk op het idee de democratie af te wijzen, aan het werk te gaan als onbetaalde sharia-politieagent en vrouwen of niet-moslims zo ontzettend minderwaardig te vinden? Dat zijn geen denkbeelden die hij zelfstandig kan ontwikkelen. Rob Jetten ontkende namens D66 die bijdrage, hopelijk doen de rechters dat niet.

Gökman stond in 2011 al op GeenStijlTV vanwege vrouwenhaat. Samen met een vriend was hij zo stoer zonder aanleiding een jonge vrouw aan te spreken op haar zomerse kleding. De dame was een “democraat, geen sharia”. Hij kon als een bokser met hersenbeschadiging nog net de termen uitspreken. Toen al zat hij samen met zijn holmaat 100 procent vast in wij/zij-denken.

Een hond vals africhten
Gökman laat hier niet alleen zijn morbide karakter zien, maar ook aangeleerde denkwijzen en gedrag. Er zijn dus mensen die het bij hun volle verstand een goed idee vonden een mentaal gehandicapt persoon aan te leren dat vrouwen bedekte kleding moeten dragen, en dat ons democratie en emancipatie moet worden afgewezen. Alsof je een hond vals africht.

Wanneer gaan die mensen verantwoording afleggen voor hun demonisering van sensueel geklede jonge vrouwen, homoseksuelen, joden en andere minderheden? Er is aangezet tot dit geweld. Ik had deze religieuze leiders graag in de rechtszaal gehad, zodat ze dagenlang konden aanhoren waar hun haatdragende preken toe leiden.

Er zijn meer zwakbegaafden die dankzij godsdienstwaanzin een moord plegen. Humeyra werd ruim een jaar geleden als zestienjarige op haar schoolplein geëxecuteerd door een man die haar al twee jaar achtervolgde. Drie kwartier voor haar zoveelste afspraak met de politie. Bekir had een strafblad van 15 pagina‘s.

Beide heren schoten met een pistool. Hoe komen zwakbegaafden aan vuurwapens? Wordt het niet eens tijd dat deze wapenhandelaren verantwoording afleggen voor deze verkopen? Ik had graag de verkopers de hele procedure naast Gökman in de rechtbank gehad. Alleen al zodat ze beseffen wat ze met die transactie hebben aangericht: Voor een beetje geld, levens verwoest.

Het OM wenst aan slachtoffers niet alle beelden uit de tram te verstrekken. Een slachtoffer herinnert zich dat het wapen op hem gericht werd en het wapen twee keer weigerde. Hij wordt niet geloofd door het OM, hij wil graag de beelden en erkenning voor deze poging tot moord. Hij liet zelfs de rechtbank wraken, omdat hij zo niet verder wil in dit strafproces.

Een nachtmerrie die niet kan eindigen
Alleen al voor de verdere verwerking heeft hij de beelden nodig. Deze nachtmerrie kan voor hem niet eindigen met een overheid die weigert mee te werken. Zelfs ik voel me er niet prettig bij dat de staat bewijs achterhoudt. De laatste groep die namelijk wat uit te leggen heeft, is onze politiek. Zij zijn verantwoordelijk voor het opsluiten van personen die een gevaar voor ons vormen.

Ik vraag me af wat iemand allemaal moet doen voor een gedwongen opname. Angelique deed aangifte tegen Gökman voor een beestachtige verkrachting op 10 & 11 juli 2017. Compleet doorgesnoven sloeg, beet & verkrachte hij haar urenlang en dreigde haar huis in brand te steken. Bij een adequate vervolging had hij minimaal 2018 en 2019 vastgezeten. 

Gökman gaf een kopstoot aan een gevangenisbewaarder, er volgde geen directe aangifte. Een belofte mee te werken aan een psychisch onderzoek werd “verlaat de gevangenis zonder te betalen”. 1 maart 2019 kwam hij vrij, 18 maart was zijn terroristische aanslag. Hier lagen meerdere kansen de aanslag op zijn minst uit te stellen. 

Open grenzen met het licht uit
Decennialang predikt de wetgever dat nieuwe culturen met open armen ontvangen moeten worden. Dat onze tolerantie geen grenzen moet kennen, alles kan, alles mag. We zijn heel terughoudend oproepen tot geweld in gebedstempels en drill rap aan te pakken. Maximaal deugen en eindeloos opkomen voor de belangen van gevaarlijke criminelen heeft een prijs. 

Vanuit die mantra‘s kregen Gökman & Bekir kans op kans, vrij baan en niet de juiste behandeling of celstraf. Vanuit die principes kiezen we ervoor niet altijd op te komen voor (jonge) vrouwen, hun seksuele vrijheid, onze democratische waarden, de gelijkheid tussen man & vrouw, de onaantastbaarheid van het menselijk lichaam en de rest van de Verlichting.

Wie doet het licht weer aan?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.