achtergrond

Geenstijl

Rutte geeft GeenStijl gelijk over "ongemak" van 25.000 euro subsidie voor propcast @Jaapjansen

Wat Rob de Wijk "nepnieuws" noemt, is in de Kamer gewoon een relevante discussie over ondoorzichtig sponsorbeleid van media door de EU.

Bij het debat over de EU-begroting (Nederland moet meer meer meer gaan betalen van Brussel), informeerde Pieter Omtzigt bij premier Rutte naar zaken waar Jaap Jansen geen antwoord op wil geven: de 25.000 euro EU-subsidie voor zijn propcast "Betrouwbare Brusselse Bronnen".  En wat zegt Mark Rutte, aan het einde van een interruptiedebatje waarin Rob Jetten de bozige europopulist uithangt terwijl vvd, CDA en premier zinnige en nuchtere dingen zeggen over gesubsidieerde EU-media:

"Je wilt toch dat die journalistiek [...] zo vrij mogelijk is. En dat je zo min mogelijk sturing daar op geeft. [...] Het heeft iets ongemakkelijks voor mij, maar dat is een privé-opvatting."

Nou Jaap. We weten dat je GeenStijl niet hoog hebt zitten (en dat is wederzijds), maar de premier geeft GeenStijl hier dus wel mooi gelijk. EU-subsidie voor een EU-podcast, heeft inderdaad iets ongemakkelijks.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.