Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

BierChinees eet Smerigste Gerecht ter Wereld

Pangzai! Rauw ui bai?

Social

Nog ff over die filmpjes waarin Chinezen gefrituurde vleermuizen oppeuzelen, en levende babymuisjes in de sojasaus dopen, dat doen ze dus niet allemaal he. Check deze populaire powerchinees dan, bekend van enorme drankontbijtjes, bier zuipen volgens de tornado-methode en het wegklokken van ontzettend gore cocktails van drie liter. Deze week vreet Pangzai een blik Zweedse rotte stinkharing weg alsof het niets is en zonder ook maar een kik of een kokhals te geven. (Een challenge van drie jaar geleden, die maar niet dood wil. Check video's hierrr.) Eet smakelijk voor straks, met stukjes panharing enzo... Meer over Pangzai, na de break.

Zuip & Blijf leven!

Reaguursels

Inloggen

Ik heb het zelf wel is geprobeerd en mij ging het net zo als deze twee jongens.
www.youtube.com/watch?v=hRAluSEqufs
Het leukste filmpje wat ik ken.

jan huppeldepup | 08-02-20 | 16:54

Een lekker biertje drinken bij de chinees lukt vaak ook niet, sommigen hebben zelfs alleen maar Heineken pils en dat drink ik zelfs met de kermis niet.

Vuurspuger | 08-02-20 | 16:38

Ik kijk liever naar Mark Wiens, al ruim 5 miljoen abonnees in 5 jaar tijd. Niet alleen reclame voor internationaal streetfood, maar ook voor gewone normale mensen.

SlimmeBelg | 08-02-20 | 07:02 | 5

@SlimmeBelg | 08-02-20 | 13:40: Wat doet het aantal abonnees ertoe?!
Maar voor elk wat wils op YouTube gelukkig.
Veel plezier met die humorloze one trick pony.

priks | 08-02-20 | 13:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Overigens GeenStijl, graag meer eet-vreet-kooktopics.
Levert veel prima reacties op.
Bij voorbaat dank.Evocatus
PS
Zoektur een sponsor bij.

Evocatus | 08-02-20 | 01:45

Surströmming is prima te eten, maar je moet het niet puur uit blik eten.
Je legt het op tunbrod, met gekookte aardappeltjes, dille, bieslook, misschien wat zure room, glaasje akvavit erbij, lekker. Slechts één keer gegeten, zou het zou weer eten.

Tapu | 07-02-20 | 22:55 | 2

Amen

Stijl_Loos | 07-02-20 | 23:43

Klinkt prima. Zeker met een echt glaasje aquavit. Waar is verdomme dat Zweedse resto gebleven dat op een bovenverdieping in de Kalverstraat zat. Ach, te lang geleden .... Snifs.

Als oefening qua geur kun je oefenen met Limburgse kaas of 1000jarige eieren, die ook een eigen aroma hebben
nl.wikipedia.org/wiki/Duizendjarig_ei...
Dank u voor de culinaire bijdrage. Evocatus
PS
Hoi GS, wat dacht u van de organisatie van een Surströmming eetduel, of zo? Idee?

Evocatus | 08-02-20 | 01:22

Dienstmededeling: vanaf volgende week zijn alle Hema worsten besneden.

RickRD | 07-02-20 | 22:38 | 1

Besneden maakt varkensvlees nog niet halal hoor.

Shoarmamasutra | 07-02-20 | 22:39

Zit die gekke Chinees nou zijn bruine bonen in tomatensaus te flamberen?

RickRD | 07-02-20 | 22:34

Degene die dat voor het eerst geprobeerd heeft moet een tumor in het hoofd hebben gehad. Of last, heel erg veel last van een coronavirus.

Sans Comique | 07-02-20 | 22:04

Panharing vanavond gebakken (in een pan!!) en morgenochtend koud op een boterham. De minuscule graatjes kraken dan in je mond.
Eet echter geen Morjon-pilchards - kots!

HogeNood | 07-02-20 | 21:57

Staat ook tamelijk doelloos in het leven deze moderne Chinees. Kungfu vreetzak in de martial cuisines.

suscrofa | 07-02-20 | 19:55

Slagroom past bijna overal bij..

Antikwaar | 07-02-20 | 19:31 | 6

Net in de winkel heb ik mijzelf een pak geprivilegieerde vla aangeschaft.

Brabeaulander | 07-02-20 | 20:38
-weggejorist-
Evocatus | 08-02-20 | 01:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Probeer eens een Chinees delicatesse te weten een duizend jarig ei.
Vol van smaak.

steekmug | 07-02-20 | 19:19 | 5

Heerlijk. En dat bedoel ik niet eens sarcastisch.

Wel opletten dat je het bij de juiste tent eet. Het ei hoort net zo zacht en romig te zijn als een normaal versgekookt ei. (Bij sommige restaurants lijken ze van plastic, wat natuurlijk niet zo hoort.)

Vaak geserveerd met tofu, maar dat eet ik dan weer absoluut niet.

WammesWonder | 07-02-20 | 20:47

Echt heel smerig.

schijtzat | 07-02-20 | 21:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor wie Netflix heeft en van origineel Chinees eten houdt, is de volgende serie wellicht interessant: "Flavorful Origins". Dertig afleveringen van ongeveer dertien minuten per filmpje. "Varkensbloedsoep", levend bereidde rauwe rivierkreeften (niet koken, maar een of ander zuur erover, dan nachtje laten inwerken), "Zha": vlees dat een jaartje in een pot heeft gefermenteerd, "Springende Salade"; deze gerechten geven een indruk van de zeer boeiende serie.

ridder pompompom | 07-02-20 | 19:15 | 2

Ik krijg nu al trek.

RickRD | 07-02-20 | 22:37

Ik weet het, ik weet het, gefermteerd eten is in de mode, desalnietmin gaat het er bij mij prima in. Mevr. Evocatus is zeer goed in dat soort zaken, dus van alles à la Russe ou Oekranien. Staat weer een joekelpot met allerlei groenten in de koeling.
Heb al vaker reclame gemaakt voor Wing Kee op de Zeedijk. Dus nogus.
Heerlijk. Evocatus

Evocatus | 08-02-20 | 01:28

Aktie vanaf 2 minuten.

Het leven is zwaar | 07-02-20 | 19:11

@Het leven is zwaar | 07-02-20 | 19:11: Nou! Je zou bijna gaan mee kotsen. Wel vreselijk gelachen. Dank!

SNAFU | 07-02-20 | 19:24

@Het leven is zwaar | 07-02-20 | 19:11:
Oh man... Aktie zinderde al vanaf het begin, stilte voor de stormSurströmming.
Filmpje maakt het gefermenteerde leven plots stukken minder zwaar, nietwaar?
Linktip v/h weekend samen icm Pangzai China booze boy dit.
/*Pangzai tevergeefs naklokken doet*

chicago river | 07-02-20 | 19:35

Maar het allergoorste dat wat er bestaat waarvan ik gelezen heb ooit is shoarma met knoflooksaus/ejaculaat.

Baron Clappique | 07-02-20 | 19:06 | 2

Dat eten anders miljoenen Nederlanders

hustler01 | 07-02-20 | 19:10

Engelsen hebben de naam maar de Zweedse keuken is met afstand de slechtste van de wereld.

Gulliver | 07-02-20 | 19:03 | 2

Ik verwijs u vriendelijk naar het fenomeen Nordic Cuisine. Rene Rezeppi is op zich het boegbeeld, maar hij zit wel aan de fat tail. Seizoensgebonden traditionele ingrediënten. Wat vroeger Dogma was als de Scandinavische Nouvelle Vague. Ik word wat sentimenteel op deze vrijdagavond, maar daar kunnen we als Nederlandse kookliefhebbers volgens mij nog een hoop van leren.

Hetkanverkeren | 07-02-20 | 19:36

@Hetkanverkeren | 07-02-20 | 19:36:
Hulde! Dank!

Hoewel ik geen liefhebber van fröbeleten ben met toegevoegde beleving. In Hongkong (?) is er weer een chef die tijdens het eten van een visgerecht, zeelucht in je nek blaast en een bandje* met krijsende meeuwen afspeelt. Niet mijn ding. Wel een goede kibbeling van Vis op Zuid, dan.
Zoiets dus. Evocatus
PS
* MP4tje natuurlijk

Evocatus | 08-02-20 | 01:34

Ik ga effe niet kijken. Ik heb net mijn zelf gemaakte pizza in de oven geschoven.

rustzacht6 | 07-02-20 | 19:02 | 1

En goed gelukt?
Alsnog smakelijk! Evocatus

Evocatus | 08-02-20 | 01:35

Mooie traditie in Zweden. Wegrotten kunnen ze goed.

Wim Venijn | 07-02-20 | 19:02

Ik neem nog een verse haring met uitjes en aardbeienjam.
Met dank aan Guust Flater.

Piet Karbiet | 07-02-20 | 19:02 | 1

Ook prima met stroop !

Wijze uit het Oosten | 07-02-20 | 19:21

Zuurkool is ook gefermenteerde kool ...

Wekkertje | 07-02-20 | 19:01 | 1

Bier ook. Gefermenteerd. Niet alles is smerig.

Wim Venijn | 07-02-20 | 19:03

BierChinees eet Smerigste Gerecht ter Wereld

BierChinees eet smerigste gerecht ter wereld.

Is dit nog nieuws? | 07-02-20 | 19:01

Dit gelooft niemand.

Kaas de Vies | 07-02-20 | 18:59

Ik kan me haast niet vorrstellen dat je surstromming moet eten als is. Vergelijk het met vissaus, de geur waarvan je het belang van penishygiëne doet beseffen, maar dat als smaakversterker nogal geen gelijke kent. Sowieso is haring in de noordelijke keukens een heel ander ingrediënt dan bij ons. Ingelegd of als panharing, het is veelal een maal op zich. Maar kijk bijvoorbeeld alleen al bij onze oosterburen waar ze er allerhande capriolen mee uithalen. Dat is dus inclusief recepten met room: alsof ze in het buitenland allemaal chronisch zwanger zijn!

Maar van een Chinees verbaast mij op culinair gebied dan weer helemaal niks, die gasten zijn onnavolgbaar. De liefhebber van foodporn verwijs ik graag naar het te streamen Flavourful Origins: in een vijzel gemalen pens, rauw te consumeren. En aanverwante delicatessen. Het is zonder dollen verder een ongelooflijk inkijkje in fermentatietechniek en andere traditionele bereidingswijzen.

Gelukkig is bier hier dan weer wel wat beter ingeburgerd. Op de gezondheid en allen een fijn weekend. Storm en al.

Hetkanverkeren | 07-02-20 | 18:53

De 7" single "Hang wang, lekker aan de gang" van Pietje Potent blijft een klassieker.

Fi-Bu-Bla | 07-02-20 | 18:51 | 1

Youtroep staat vol van die leuke kleine Chinese meisjes die de
meest walgelijke joekels van insecten en ander onbestemde creaties
in een keer lachend wegslobberen....
Ik krijg daar schamend af en toe een stijfje van.

TijdelijkOptimist | 07-02-20 | 18:50 | 1

Dan ben je een pedo.

Baron Clappique | 07-02-20 | 18:58

Die zal wel immuun zijn voor corona. Dat virus kijkt wel link uit.

eerlijke joop | 07-02-20 | 18:50

Smerige Zweden trouwens.

Is dit nog nieuws? | 07-02-20 | 18:48

En iedereen maar zeuren over vleermuis soep.
Terwijl nu blijkt dat het mogelijk toch niet de bron was:
www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/c...
Pangolin.
Afrika.

Wat zou je van gefermenteerde haring kunnen krijgen?

Is dit nog nieuws? | 07-02-20 | 18:48

Heeft "ons" parlement dat zich nooit durft te mengen in verstandiger zaken niet onlangs den burger verboden onaangename dingen over chinezen te zeggen?

Jan Passant mk2 | 07-02-20 | 18:47

Net mijn nassi naar binnen gewerkt, die houd ik graag binnen. Ga niet kijken.

Jan, Leiden | 07-02-20 | 18:46 | 2

Gadverdamme. Nasi.
Heb je een filmpje gemaakt en op YouTube gezet?

Is dit nog nieuws? | 07-02-20 | 18:56

@Is dit nog nieuws? | 07-02-20 | 18:56:
Haha, nee. Komen er allemaal kotsfilmpjes als respons.

Jan, Leiden | 07-02-20 | 19:36

Toen ik nog op de universiteit werkte hadden we een tijdje een Zweedse prof als gastdocent... kwam ook al aanzetten met die rottende stinkharing haha.
Je neemt een houten vaatje, haring erin, een paar maandjes de grond in en klaar is kees. Bij consumptie vooral de wasknijper niet vergeten, voor op je neus.

Ik heb voor de eer bedankt. Bah bah en bah!

EefjeWentelteefje | 07-02-20 | 18:45

Ik eet tegenwoordig alles vloeibaar met een katheter. Daarna een biertje om het weg te spoelen.

Poesman | 07-02-20 | 18:41 | 3

Een sonde dan waarschijnlijk. Een katheter is om door te pissen.

Bennie Verbaasd | 07-02-20 | 18:51

Waar zit die katheter dan precies in ?

Baron Clappique | 07-02-20 | 18:51

Oei Poesman,
dat klinkt niet best!
Alluh sverder OK? Evocatus

Evocatus | 08-02-20 | 01:38

Als het bestaat moeten er liefhebbers voor zijn.
Eten die het dan bij windkracht 10 of zo?

kloopindeslootjijook | 07-02-20 | 18:37

Ik klok zo nog een blikje verf naar binnen.

meneer der meneren | 07-02-20 | 18:35

Best goed te doen hoor, met karnemelk en gebakken aardappeltjes, uitjes en knäckebröd.
Munster ruikt ook een stuk smeriger dan het smaakt...

Skazz | 07-02-20 | 18:31 | 3

Behalve als je hem in Munster eet. Daar geen overgeaffineerde shit, want dat is gewoon bederfde waar. Ze hanteren daar zelfs links en rechts de echte hollandse kaasschaaf om hun kaas te presenteren. En dat lukt niet met een bakkie ammoniak.

Langshetrandje | 07-02-20 | 18:34

Prima relatiegeschenk lijkt me zo.

De Profundus | 07-02-20 | 18:30 | 1

Lol!

Sinterbikske | 07-02-20 | 18:34

Sorry Corinne InmeReedt, op deze manier vragen die Chinezen er zelf om.
Hoe noem je een Chinees, die Zweedse blikvis eet?

Een Pekelnees.

Ruimedenker | 07-02-20 | 18:29 | 3

Haha!

EefjeWentelteefje | 07-02-20 | 18:49

( Politieke censuur buzzer gaat driftig af )

SNAFU | 07-02-20 | 19:12
-weggejorist-
Evocatus | 08-02-20 | 01:40

Dat zijn geen baby-muisjes in dat filmpje Pritt, dat zijn puppy's.

netniet | 07-02-20 | 18:24

Ik heb die haring ook een keer voor de neus gehad. Is lang geleden. Wordt er nog steeds week van in de buik. Ben best een held als het op rare eetdingetjes aankomt (heb ook vleermuizen, of liever vliegende honden gegeten) maar dit is echt smerig.

Langshetrandje | 07-02-20 | 18:20 | 5

Die Haring heb ik nooit op maar een keer een of andere stinkkaas in Zwitserland die ik echt niet weg kreeg Groenlandse haai (was een uitdaging) en een keer een soort bloedsoep met ingewanden in Kroatië.
En ik kan veel,heel veel hebben.

miko | 07-02-20 | 18:42

@miko | 07-02-20 | 18:42: het aller aller aller ergste was een héél klein stukje rommedoeke die achtergebleven was op het aanrecht en na twee weken uithuizigheid... we dachten dat de bovenbuurman dood in zijn huis lag.

Langshetrandje | 07-02-20 | 18:59

Die Groenlandse haai heeft geen poepert, alles moet uiteindelijk via de huid naar buiten worden gewerkt. Dus haai eerst geslacht en al een half jaar buiten in de wind laten hangen.

ritter vn hüpfburg | 08-02-20 | 17:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een baas!! Pangzai +5 corona’s!

Sinterbikske | 07-02-20 | 18:17

Het zal je werk maar zijn...

laurentius | 07-02-20 | 18:17

heeft iemand zijn tel. nummer?

Brulletje | 07-02-20 | 18:14

Bij zo’n blik vis is een rode ui inderdaad een lekkere afwisseling.

Groene_pixel_man | 07-02-20 | 18:13

Dat hele "challenge" gebeuren is al 3 jaar passé...

Muxje | 07-02-20 | 18:13 | 1

Komt weer terug.

Baron Clappique | 07-02-20 | 19:03

Niet alle Chinezen drinken bier. Rijke Chinezen kopen de duurste wijnen en mixen deze met cola.

Earl_of_Doncaster | 07-02-20 | 18:12 | 5

Dat doe ik alleen maar in Frankrijk, om die zure zooi weg te spoelen moet je wel.
Nee hoor geintje, ik doe dat alleen om die Fransozen te choqueren.
net zoals bij de japanner twee soorten sushi in je mond te proppen met gember en verzopen in soa saus.

miko | 07-02-20 | 18:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat is natuurlijk de Chinese imitatietroep, die smaakt natuurlijk naar hond.

redthehaghue | 07-02-20 | 18:12

Schijnt een bij-effect te zijn van het Corona virus, het tast ook je smaak papillen aan.
Fijn om te zien dat hij geniet van zijn galgenmaal.

Maya de Blij | 07-02-20 | 18:10

Sinds ik Ilse heb gevingerd vind ik dit best meevallen.

Re:Kniftig | 07-02-20 | 18:09 | 3

Jezus.

Langshetrandje | 07-02-20 | 18:32

@Maya de Blij | 07-02-20 | 18:33: Jezus.

Brulletje | 07-02-20 | 18:40

Hier staat een bak chinees klaar die ik zo ga nuken.

Brabeaulander | 07-02-20 | 18:09 | 1

Bedoel je opwarmen in de magnetron of vernietigen ?

Baron Clappique | 07-02-20 | 18:55

Ik heb pas respect als ie de ballen gehakt van mijn schoonmoeder opeet.

Ruimedenker | 07-02-20 | 18:08 | 1

Veel plus +++ gelachen.

Baron Clappique | 07-02-20 | 18:54

En wie zegt dat zijn geur en smaakreceptoren nog werken?

Barbarous_Relic | 07-02-20 | 18:06 | 1

Die zijn inderdaad in een voortdurende staat van verdoving.

Nehemia | 08-02-20 | 00:33

Zin in Italiaans nu.

keestelpro | 07-02-20 | 18:02 | 7

Dan ga ik voor de lasagna. Wat dat aangaat ben ik net Garfield.

Nehemia | 08-02-20 | 00:34
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken