Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De ondraaglijke lafheid van links

Links is ontiegelijk laf. Want Links Nederland wil het niet over het i-trio immigratie, integratie en islam hebben. 

Dood kind, nuttig om critici buiten de orde te plaatsen

Pertinent niet. Nooit. De grenzen staan open, iedereen is welkom, en iedere migrant is een vluchteling die we ondanks afkomst, antidemocratische religieuze overtuigingen en/of economische kansloosheid in deze contreien moeten koesteren. In de Europese herberg is ruimte voor iedereen, want dat zijn we vanwege ons eigen verleden aan de wereld verschuldigd. Basta. Daarmee legt links het debat over een paar enorme, toekomst bepalende vraagstukken bij andere, niet-linkse mensen en partijen. En zodra die zich schuldig maken aan het bespreken van die enorme verantwoordelijkheid, rijdt links de strontkar over ze uit. Laf, laffer, links.

Je zal ons niet horen roepen dat je ‘niks mag zeggen in dit land’, want je mag alles zeggen in Dit Land. Het is alleen wel een feit dat bepaalde specifieke onderwerpen lastig of moeizaam bespreekbaar zijn, omdat het opwerpen van bepaalde discussies kan leiden tot sociale stigma’s, sociale uitsluiting of harde, meestal onterechte verwijten van onfrisse ideologieën.

Gesteund door een grote en veelal via NPO, MSM en culturele sector door henzelf gecreëerde groepsdruk om “de juiste mening” te hebben, te houden en te verkondigen, wordt het grootste migratievraagstuk van onze tijd (namelijk: hoeveel exogene invloed het westen, de rechtsstatelijke democratie en de liberale vrijheid kunnen verdragen) genegeerd en gebagatelliseerd, en worden deelnemers daaraan om niets verdacht gemaakt. 

In eigen land wordt de cultuursector gedwongen (goeddeels door zichzelf, in een circulair vuurpeloton) om continu op het sentiment rond migratie te hameren vanuit een dogmatische en dwangmatige omarming van holle termen over “diversiteit” en “inclusiviteit”. Ook het cabaret - zo belangrijk voor ontspanning en ontwapening in loodzware maatschappelijke kwesties - loopt op eieren, of is in humorloze prekerigheid vervallen (hoi Dolf). Oudejaarsconferences zijn lessen maatschappijleer geworden (dag Claudia). 

Niet schieten, we zijn vrolijk rechts
Op de NPO reizen volle Corendonvluchten vol B- en CN’ers met enige regelmaat af naar migrantenkampen op Griekse of Italiaanse eilanden om tot tranen geroerde televisiebeelden van zichzelf te laten maken omdat kijkers die proxy tenminste begrijpen: Johnny de Mol, Eus en Sophie Hillbrand moeten huilen, dus dan zal het wel heel erg zijn. Eenieder die toch nog jamaart, krijgt de foto’s van aangespoelde Aylan onder de neus geschoven en de snerend oneerlijke vraag “Is dít dan wat je wil, jij onmens?” er nog eens flink in gewreven. Op televisie wapperen zelfs rechtse omroepen uit arren moede maar met witte vlaggen waar “Niet schieten, we zijn vrolijk rechts!” op staat. 

Breekijzers zijn er heus wel, maar die hebben - murw gebeukt door jaren van niet aflatende deugtsunami’s - vaak de neiging om een te harde lijn te kiezen die in strijd is met grondrechten (PVV met z’n koranverbod en totale moskeesluiting), of ze verzanden in hobbyfilosofische ornithologe omvolkingstheorieën die gedragen worden op de bruine slippen van het boreale gedachtengoed. Daar tussenin wil de vvd nog wel eens als bliksemafleider fungeren (‘Beter uitzetbeleid!’, ‘Geen verblijfsvergunning voor wetsovertreders!’ of ‘Ja, dus?’ schamperen tegen kinderen), maar behalve dat ze daarmee het strontkanon een paar dagen op zichzelf gericht zien, weet iedereen dat de Dilan-Bingo na een decennium vvd alleen uit holle woorden en nooit uit praktische daden bestaat. 

Ondertussen zijn in heel Europa de beelden en berichten van, met en over de negatieve uitwassen van ongeremde immigratie, falende integratie en dogmatische islam dagelijkse kost. Op internet, in de kantlijn en in de marge, welteverstaan - vooral opvallend niet in de kranten en op televisie. Althans, niet zonder disclaimers (“Het half onthoofden van argeloze voorbijgangers door iemand die 'Allah akbar' riep was de daad van een eenzame verwarde man”) en het weglaten van feiten over afkomst, uiterlijk en religieuze overtuigingen die een rol zouden kunnen hebben gespeeld bij verdachten en daders van criminaliteit of geweld. 

Stelt de Volkskrant nou VRAGEN?
Hoewel: inmiddels is zelfs De Volkskrant van uitroeptekenend “Niks aan de hand in Zweden!” opgeschoven naar voorzichtig vragend “Wat is er aan de hand in Zweden?”, een vraag waarop ze het antwoord vóór het Wirschaffendaswunder al hadden kunnen weten, hadden ze niet jarenlang energie gestoken in het verdacht maken van de vragenstellers, maar het hete hangijzer zelf met een open vizier tegemoet getreden.

Maar dat kon niet, en kan niet, omdat het niet mag, van zichzelf. Omdat links te laf is om die grote vraagstukken eerlijk te bevragen. Liever werpen ze zich op het volgende, in hun ogen nóg grotere probleem: de opwarming van de aarde. Waarbij ze, net als bij Aylan, wederom een kind gevonden hebben om als levend schild te gebruiken voor hun sentimentele strijd. Internationaal is het Greta, in Nederland hebben we nu Lars. En als die kinderen zich uitspreken over de enorme problemen en uitdagingen waar de mensheid zich voor gesteld ziet, dan dienen we allemaal te luisteren, en het kind als volwaardige debatpartner te accepteren. Of nee, zelfs dat niet: je mag alleen maar luisteren. Zodra je hun profetieën met enige kritiek pareert, krijg je meteen de linkse lafheid weer om de oren: “Durf je wel, tegen een kind?” Alsof we zelf kinds zijn.

Eerst waren ze van...

...maar nu is het ineens van

Reaguursels

Inloggen

Groot compliment voor dit stuk. Ik lees ook enorm goede tegels van reaguurders, compleet met links naar weer andere interessante artikelen.
Zelf kan ik helaas geen duiding geven aan wat er gebeurd. Ik heb alleen maar meer en meer vragen. Waarom wordt altijd de verantwoordelijkheid voor opvang migranten bij het westen gelegd? Ik begrijp dat arme landen niet in staat zijn om mensen op te vangen, maar er zijn toch ook hele rijke islamitische oliestaten. Waarom wordt er over deze staten geen schande gesproken, wat betreft het migratiebeleid, (of gebrek aan beleid)? Waarom verschijnt er niets in de media over de christen vervolgingen? Waarom de benaming "Easter worshippers", i.p.v. christenen? Ik word geplaagd door vragen, zie verbanden, maar kan het niet begrijpen. Europa.... Ik zie wat er gebeurd, zie ook grotendeels wat er moet gebeuren, maar begrijp niet waarom we onszelf kapot laten maken door..... schuld? Waar is het gezond verstand en de rede gebleven?

lezeres | 18-01-20 | 17:32

Je bent zelf vrolijk rechts, van Rossem. Een heel stuk over de "lafheid van links" maar nog snel even een "Niet schieten, ik haat PVV en FvD ook!" erin want oh oh oh anders deug je niet.

naraga | 18-01-20 | 17:08 | 1

Klopt wat heeft dat verder met deze discussie te maken. Dat is typisch links.

Trumme | 18-01-20 | 17:24

Niet alleen levert de massa-immigratie niets op in termen van economie, welvaart, sociale samenhang en wat dies meer zij.

Ook is er dit: hebben de volkeren van Europa niet gewoon het recht zichzelf te blijven? Hebben zij niet het recht op voortbestaan, net als elk ander volk op de planeet?

6638-12345 | 18-01-20 | 13:41 | 12

@Dauthi | 18-01-20 | 16:39:

Haha, die houden we erin; "rechts verdeelt en heerst".
Ik hou wel van dat absurde sarcasme, beetje Blackadder.

Je hebt helemaal gelijk; inderdaad is het links SJW-gebral en "identity politics" dat stelselmatig aanzet tot raciaal en religieus geweld, generatiekloven en spanningen tussen de seksen en onlangs bedachte genders.
En inderdaad is het links dat al decennialang bepaalt dat we onze eigen cultuur moeten vernietigen, en al onze vrijheden moeten afschaffen.

Heerlijk hoe jij de vinger op de zere plek legt, juist door de absurde linkse leugens tot in het extreme te bejubelen.

Ook je opmerking over arbeidsparticipatie is heerlijk; volgens de pleitbezorgers van massa-immigratie bij het COA duurt het 10 jaar voor 50% van de "hoogopgeleide vluchtelingen" een baan heeft... van slechts 30 uur (ivm allerlei subsidies).
Heerlijk, hoe jij daar dan zo'n vette leugen van 70% overheen knalt.

Dandruff | 18-01-20 | 19:30

@Dandruff | 18-01-20 | 19:30: inderdaad, Dandruff, de cijfers m.b.t. uitkeringen onder niet westerse allochtonen liegen er niet om. Ik kan deze gegevens van afgelopen jaren niet meer vinden op internet maar de laatste cijfers over 2015 waren om te janken!

Eirrah2000 | 18-01-20 | 20:16

Te veel, te vaak, te laf, te laat..

Misterspok | 19-01-20 | 10:31
▼ 9 antwoorden verborgen

Bekijk het eens vanuit een ander perspectief. In de 19e eeuw werd je als jatter van een appel en een ei door de Britse overheid verbannen naar Virginia en later naar Australië. Op dezelfde wijze werd Siberië bemenst door het Tsarenrijk. Inmiddels leven we in de 21e eeuw en denken grachtengordelmensen dat de hele globalistische aardbol net zo denkt als zijzelf. Mooi niet. Een land als Marokko kampt met een sterke bevolkingsgroei, waarvan ze het schuim afromen en naar de EU toe sturen. Marokko volgt gewoon het 19e eeuwse voorbeeld van het Victoriaanse Engeland en Rusland. Stuur het gajes in exiel. Maar in Amsterdam denken de grachtengordelmensen, dat alle asielzoekers, migranten, vluchtelingen enz. het liefst terug zouden keren naar hun 'thuisland'. Maar net als het Victoriaanse Engeland hun schoeje kwijt raakten aan Australië, zo weten de asielzoekers enz. dat ze niet meer een 'thuisland' hebben. Dat 'thuisland' is typisch projectie denken vanuit de grachtengordel. Marokko is blij dat van het schuim van hun natie verlost zijn. Het is daarom niet een probleem van 'asielzoekers' maar van in-exiel-gedeporteerden. Dat wordt bevestigd door de jat-criminaliteit en erger van de uit Marokko gedeporteerden. Het wordt tijd dat de taal wordt ge-updated: spreek niet meer van asielzoeker maar van gedeporteerden.

Eeuwig..Op..Vakantie | 18-01-20 | 13:39 | 2

Goede analyse

echtpaul | 18-01-20 | 14:08

Daar heeft Rutte toch het verdrag van Marrakech door onze strot gedrukt...... woehhaaaa.... wat een miskoop!

Eirrah2000 | 18-01-20 | 15:09

"De terreur van de goedheid". De britse schrijver/dichter C.S.Lewis heeft daar een
duidelijke tekst over geschreven. Een paar jaar geleden heeft daar eens een mooi stuk over in GS gestaan. De philosofische schrijver weet ik niet meer. Bovenstaand artikel somt dat nog eens op.

Goedzo | 18-01-20 | 13:34 | 1

Over feiten heen stappen, bevalt een poll niet dan gauw een volgende die wel een goede uitslag geeft, vermeende slachtoffers aan het woord om feiten weg te poetsen met kortetermijn emoties, onderzoeksresultaten terzijde schuivend indien nodig. Blijven drammen in de media zonder weerwoord.
Het lijkt de vuurwerkdiscussie wel!
Doordat GeenStijl alles van hierboven zelf heeft geflikt bij de vuurwerkdiscussie is GeenStijl schijnheilig.

willem n | 18-01-20 | 14:57

Links is bijzonder laf als het gaat om het onderwerp immigratie. Een discussie met betrekking tot alle problemen rond immigratie gaan ze uit de weg en maken er het probleem van voor toekomstige generaties van. Links kan gewoon zelfs agressief worden genoemd. Van debat is helemaal geen sprake, daarvoor zijn minimaal twee meningen nodig. Andere meningen worden steevast als racistisch en extreem-rechts weggezet, waarmee elke discussie in de kiem wordt gesmoord. De huidige klimaathysterie waar links vol op inzet is een prettige afleiding van het veel acuter immigratie probleem. Maar ja, dan moet de realiteit onder ogen worden gezien en dat is niet echt het sterkste punt van links.

Ruikbaard | 18-01-20 | 12:50 | 1

Links heeft mijn toekomst gestolen. How dare you!

echtpaul | 18-01-20 | 14:10
-weggejorist-
DrumPiet | 18-01-20 | 12:43 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

"Wat is er in Zweden aan de hand?"
Ja, Volkskrant, wat is er daar aan de hand? Niks nieuws, niks wat echt bevreemdend is, als je maar de moed hebt om je ogen te openen. Kijk om je heen, Volkskrant, veeg de stront uit je ogen en neem waar dat het hier in Nederland niet veel anders is.
"Wat is er in Zweden aan de hand?"
Zweden laat zien dat de fundamenten onder het multiculturalisme zijn weggezakt omdat het hele bouwwerk op drijfzand is neergezet. Dat drijfzand is jullie wereld- en mensbeeld. Daar zullen jullie naar terug moeten, die zul je moeten herijken. Als je dat niet kunt of wilt, dan zul je nooit kunnen begrijpen wat er in Zweden aan de hand is. Dan zul je, zoals je al lange tijd doet, doorgaan met het provisorisch repareren van de scheuren en de verzakkingen.
"Wat is er in Zweden aan de hand?"
Wat is er in jullie hoofden aan de hand? Wat maakt het dat jullie de waarheid niet onder ogen kunnen zien? Dat is de juiste vraag.

Schoorsteenveger | 18-01-20 | 12:42 | 3

Inderdaad, dat is de juiste vraag. Ik moest denken aan Frits Wester, die bij Jinek vertelde dat hij diep van binnen allang wist dat hij een alcoholprobleem had, maar de beslissing om er iets aan te gaan doen maar voor zich uit bleef schuiven zodat hij lekker comfortabel door kon gaan op de oude voet. Tót hij voor het oog van de camera door de mand viel en op non-actief werd gesteld,toen moést hij wel. Zo zal het ook gaan met correct links: doorgaan met ontkennen tót je geen andere keus meer hebt dan de feiten onder ogen te zien en je standpunten te herzien.

Zenzeo | 18-01-20 | 13:14

@Remus McMillan | 18-01-20 | 13:42: Met het verschil dat Frits hét probleem in eigen hand had. Deze vlieger gaat met betrekking tot open grenzen en migratie helaas niet op!

Eirrah2000 | 18-01-20 | 15:13
-weggejorist-
Dauthi | 18-01-20 | 12:20 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Pracht stuk. Niks aan gelogen. Zweden haald nu de voorpagina. In NL niet veel anders. Vraagstuk is niet buitenlanders er uit. We hebben hier democratisch (links) voor gekozen om 300 nationaliteiten binnen te halen die elkaar doorgaans niet kunnen verdragen. NL is vol, te vol, te vervuild. Dus stop met import. Ook dat is democratisch. Daar is de populatie Nederlanders van niet Westerse komaf ook bij gebaat. Het is nu nog enigszins beheersbaar. Trek aan die noodrem om te overleven op alle gebieden, sociaal, economisch maar zeker ook het milieu waar links zo vol van is. Moet je rechts georiënteerd zijn om dit te begrijpen ?

Ron101 | 18-01-20 | 12:00

Velen hebben zich ook nooit eerlijk afgevraagd waarom mensen uit veilige landen in hemelsnaam naar Europa komen. Natuurlijk zijn een deel eerlijke mensen die hier kansen krijgen die zij in land van herkomst nooit gehad hebben. Maar een evenredig groot deel zijn natuurlijk gewoon boefjes die in eigen land al uitgekotst werden. Samenleving ontwrichtende figuren die hier ook kansen zien. In Nederland zitten de gevangenissen vol met lieden die als ze de kans kregen ook naar b.v. Amerika zouden "vluchten" om met een schone lei zich weer heerlijk te kunnen misdragen. Deze figuren worden hier door links nog politiek vluchteling genoemd, omdat er in land van herkomst een straf op hen wacht. Het is nogal wat om uit een vaak mooi maar economisch iets minder welvarend land alles achter te laten en naar een land te emigreren waar alles anders is. Daar moet je een verdomd goede reden voor hebben. Helaas is het in veel gevallen het uitschot dat niks anders achterlaat dan ellende in eigen land het geen wat wij hier binnenkrijgen.

Jopiejo | 18-01-20 | 11:57 | 1

Europa, hét parasieteparadijs. We weten het tóch? De parasiet verlaat zijn gast pas als deze uitgebuit, uitgeput en waardeloos geworden is!

Eirrah2000 | 18-01-20 | 13:23

Weer een goed 'iron-clad' stuk die perfect beschrijft wat wij allen denken. Want hoezeer men ook probeert ons door middel van 'bullying' in het gareel te dwingen, het werkt niet. Hoeveel verzopen Turkse jongetjes je onder mijn neus wil schuiven, hoeveel hand ophoudende 'immigranten' in een tentenkamp of bedelende Roma, ik heb inmiddels een laag eelt gekweekt door alle beledigingen en verwijten die ik en velen met mij de afgelopen decennia over ons heen hebben mogen krijgen.
Links is de ultieme lafheid, het infantiele onvermogen de wereld niet te willen zien zoals deze is. Ik prijs de Turken en Marokkanen omdat zij juist wel over een volwassen inzicht beschikken en dondersgoed weten hoe de wereld in elkaar zit. Wij daarentegen worden geregeerd door theetantes die leven in de Efteling. Daarom regeert daar een Erdogan en hebben wij een Rutte. En hebben wij vervolgens een land in name only waar absoluut niets meer voor mekaar gekregen kan worden. Grensbewaking, criminaliteitsbestrijding, fraude, woningbouw, alles is een grote puinhoop. En dan worden we geacht miljarden op te hoesten voor het 'echte probleem': de klimaatverandering. Het wordt tijd dat onze geachte bestuurders leren om te gaan met de werkelijkheid, het begint potsierlijke vormen aan te nemen, dit landsbestuur.

Datsun_Cherry | 18-01-20 | 11:51

Wat heeft u daar weer een dijk van een topic geschreven mijn waarde @Van Rossem! Uw stukken worden door mij altijd met veel plezier tegemoet gezien. Mag ik echter een kleine kanttekening zetten bij de volgende alinea?

"Je zal ons niet horen roepen dat je ‘niks mag zeggen in dit land’, want je mag alles zeggen in Dit Land. Het is alleen wel een feit dat bepaalde specifieke onderwerpen lastig of moeizaam bespreekbaar zijn, omdat het opwerpen van bepaalde discussies kan leiden tot sociale stigma’s, sociale uitsluiting of harde, meestal onterechte verwijten van onfrisse ideologieën."

Helaas gaat het wel iets verder dan alleen sociale stigma's, sociale uitsluiting etc.. Fortuyn is er het leven door verloren, evenals Theo van Gogh. En Wilders leeft al 15 jaar onder een zwaar gepantserde steen omdat hij het waagde, zij het op wat onbeholpen manier, de grote witte olifant in de kamer te benoemen waar de rest er met de grootste omzichtigheid omheen danst. Ook de zelfcensuur die zowel het cabaret, als ook de andere culturele uitingen die nu net de vinger aan de pols zouden moeten kunnen leggen, is daar een directe uiting van. Men heeft hier in het geheel niet door hóeveel we al verloren hebben. De Salamitactiek werkt wederom feilloos. Stukje voor stukje, beetje bij beetje zijn vanzelfsprekende vrijheden eerst naar achterkamertjes gedirigeerd, daarna naar de kelder, om uiteindelijk op de mestvaalt bij de septic tank te belanden. Het maakt me woest en ontzettend verdrietig tegelijk. Want eenmaal verloren krijg je die o zo belangrijke vrijheden niet weer zomaar terug, als dat al lukt.

Sjefke7807 | 18-01-20 | 11:37

Over feiten heen stappen, bevalt een poll niet dan gauw een volgende die wel een goede uitslag geeft, vermeende slachtoffers aan het woord om feiten weg te poetsen met kortetermijn emoties, onderzoeksresultaten terzijde schuivend indien nodig. Blijven drammen in de media zonder weerwoord.
Het lijkt de vuurwerkdiscussie wel!
Doordat GeenStijl alles van hierboven zelf heeft geflikt bij de vuurwerkdiscussie is GeenStijl schijnheilig.

willem n | 18-01-20 | 11:37

Debat? Welk debat?
Er is nooit een debat geweest.
Mensen die zichzelf weldenkend noemen, hebben een ronduit dogmatisch zwart-wit beeld van de wereld en dulden geen enkele tegenspraak.
Dat is geen debat.

Rico Tampeloerus | 18-01-20 | 11:06 | 2

Dat is zo ong. wat Murray beargumenteert. Er is nooit een debat geweest om massa immigratie uit de Levant en l'Afrique. Onze beteren hebben nooit de moeite genomen om het kantklossend klootjesvolk uit te leggen waarom massa immigratie zo nodig was. Buiten 2 hele zwakke en doorzichtig gelogen redenen ("""vuil werk opknappen die aboriginals niet meer willen doen""" en """"vergrijzing""").

En het erge is dat (s)links mee ging met onze beteren om massa immigratie te promoten. Terwijl dat overduidelijk schade zou berokkenen bij hun traditionele achterban.

Onze meerderen hebben na WWII alle vertrouwen in democratie, liberalisme, gristendom en kapitalisme (wat we nu hebben is corporatisme) verloren (bedankt Dolfie). Maar (s)links pleegde een veel groter verraad. Hun eigen achterban bij het vuil af te danken en een kopschop na te geven (door ze uit te schelden). En een nieuwe achterban te omarmen en zalig te verklaren.

Maar (s)links vergeet een ding. De nieuwe achterban is niet loyaal aan hun. En zullen uiteindelijk voor hun eigen etnische en religieuze lijders kiezen. En dat komt eerder dan later, zie de moesliem partijen die als paddenstoelen uit de grond schieten in agga.

En dat is dan weer onze enige schrale troost. Dat (s)links de deksel op de neus krijgt. Maar veel hebben we er niet aan, het westen is verloren.

Graaf_van_Hogendorp | 18-01-20 | 11:32

Heb jij dat nou ook van Rossum? Soms heb je één vette zin in je gedachten en die vind je zo gaaf, dat je er wel een heel artikel omheen zou willen schrijven.
Deze bijvoorbeeld; "... of ze verzanden in hobbyfilosofische ornithologe omvolkingstheorieën die gedragen worden op de bruine slippen van het boreale gedachtengoed. Daar tussenin wil de vvd nog wel eens als bliksemafleider fungeren... " Echt klasse, al ben ik een Thierry-fan..

Rest In Privacy | 18-01-20 | 10:56 | 2

Zo klasse vind ik 'm niet. Ik zie het vooral als het afzeiken van TB, terwijl die als enige politicus in dit land nog iets van een oplossingsrichting heeft. TB is geen heilige, maar dat bruine hemd steeds weer verdient ie niet. Verder moet je kijken naar het programma van de partij acher de politicus. Bij FvD staat dat als een huis.

ThePozz | 18-01-20 | 13:44

@ThePozz | 18-01-20 | 13:44:

Hoewel zelf afwisselend PVV en FvD stemmer zit ik daar niet zo mee. Dat afzeiken hoort een beetje bij GS, dat doen ze ook bij "Maorijnissen" "communistische republiek Amsterdam", "NPO stenigt Ekiz" en "Holland Heineken Slavenboot".

Het tenenkrommende aan de NPO en andere deugzeugen is dat die eenzijdig alleen de oppositie stelselmatig als kampbeulen wegzetten, zonder enige argumentatie. Terwijl ze de echte problemen weigeren te benoemen, laat staan veroordelen. Zelfs isis-oorlogsmisdadigers hebben volgens de NPO "een verhaal dat gehoord moet worden", terwijl elk woord van Baudet ongezien als fascisme wordt gezien.

Van Rossem schopt gezellig om zich heen, alle kanten op, en komt daarna met een goed onderbouwd verhaal. Dan kan ik die op zich onjuiste referentie naar "bruin" best hebben.

Dandruff | 18-01-20 | 14:06

De Geschiedenis laat zien dat het inzetten van de jugend de eindfase & wanhoop weergeeft. Laat dat een troost zijn.

Shortganger | 18-01-20 | 10:56 | 1

Nee hoor, de hitler-jugend was al in de jaren 30 actief, vanaf het allereerste begin.

Zenzeo | 18-01-20 | 13:16

Fijn om te lezen, mooie titel ook, dank. Maar dat afzeiken van links is wel een enojjme verspilling van waardevolle energie. Denk aan positieve dingen, zoals inrichting van grensposten, orde weer gewoon handhaven, bromsnor terug, weer ouderwets bang voor de politie de conducteur en de buschauffeur (want ze krijgen een compliment als ze je een oorvijg geven omdat ze daar een goede reden voor hadden). Afschaffing van kansloze procedures. Herinrichten van gevangenissen, werkkampen (met contactverbod). Opheffen van alle gesubsidieerde clubs dinges. Enz. Laat links maar weer eens wat te mopperen hebben.

Cepalislam500mg | 18-01-20 | 10:41 | 1

gaat niet gebeuren, je zit dan namelijk direct aan hun 'verdienmodel' ze lullen links maar ze vullen rechts. Onthou dat.

tragic1911 | 18-01-20 | 11:05

Vooroordelen komen voort uit je eigen gedachten en die zijn natuurlijk waardeloos.

Go_Vegan2.0 | 18-01-20 | 10:41 | 1

De activistische mural ‘Go Vegan’ lijkt mij overigens ook zo’n vooroordeel en derhalve dus waardeloos als ik uw beredenatie volg.

Veluwse-Eikel | 18-01-20 | 18:31

Links is niet laf, links is buitengewoon aggresief en geslepen en heeft 100% van de Nederlandse publieke omroep in handen. Pas als de publieke omroep ter ziele is kan er weer balans komen in het algemeen narratief.

Arkan Sonney | 18-01-20 | 10:37 | 1

Klopt helemaal. er zijn zijn geen engere verliezers als linksmensen. Pas op als ze in het zand happen want dan toornt hun agressieviteit zelfs ver boven hun eigen pascifistisch linksdenken uit. Voorbeelden genoeg.

Lichtstadfan | 18-01-20 | 12:25

Een sluipenderwijs opgebouwde zieligheidsindustrie die in alle lagen van de samenleving is doorgedrongen, de NPO/MSM overheersend, de zelf gemaakte drukgroepen en buitenparlementaire invloed die links heeft opgebouwd is de molensteen om de nek van Nederland. Daar heeft rechts het laten liggen daar heeft men zitten slapen.
Om links aan de grond te krijgen is een forse verkiezingsnederlaag absoluut niet voldoende. Het zijn de invloeden buiten het parlement en in de media die links staande houden alsmede de enorme subsidiestroom.
Begin met het afschaffen van die subsidies en links zal verschrompelen, trap de NPO kliek eruit en we kunnen schoon schip maken.
Als dat niet gebeurt gaat het spelletje gewoon door.

Broadsquire | 18-01-20 | 10:08

Alles gelezen. Vraag me dan ook af ... is links nog wel links?

RickTheDick | 18-01-20 | 09:55 | 3

Links is nog altijd links: dezelfde gehersenspoelde groep morele supremacisten, met het enige verschil dat hun sluier nu aan het vallen is.

unshift | 18-01-20 | 10:02

Inderdaad. Is dit Ons Links nog wel? Nog even en dan hebben we niks meer om af te zeiken.

Cepalislam500mg | 18-01-20 | 10:27

Onzin, als links gedecimeerd is dan gaan we rechts weer aanpakken. Echter, voorlopig is links een clubje met steeds minder bestaansrecht, immers ze hebben de boel jarenlang grandioos bedrogen. Dus tja, dan kunnen ze de bal ’n keertje terug verwachten.

Veluwse-Eikel | 18-01-20 | 18:40

Het enige wat ik met enige tevredenheid constateer is dat links langzaam maar zeker op zijn retour begint te raken. Men begint het zat te worden.
En over 10 jaar zal dit linkse gebeuren terug te vinden zijn waar het hoort: op de mestvaalt van de Nederlandse en Europese geschiedenis. Daar waar het hoort. Samen met extreemrechts.

appeltjesgroeneweide | 18-01-20 | 09:50 | 3

Zodra NL eindelijk het schroom van zich af stemt, zal Links met geweld gaan ageren.
Wat ik je brom.

Remus McMillan | 18-01-20 | 11:26

@Remus McMillan | 18-01-20 | 11:26: Mee eens, Scrol even een paar commentaren naar boven em lees mijn reactie.

Lichtstadfan | 18-01-20 | 12:28

Op naar de mestvaalt, de moslim zwaait ons uit!

Acidstain | 18-01-20 | 15:02

Zojuist “Mondo” gekeken op VPRO. Wat een bi-zar programma. Niet te bevatten. Kijk dit, je hoofd zal tollen.

Koekje-dr-bij? | 18-01-20 | 09:46 | 2

Durf ik dat?

Knufter | 18-01-20 | 12:18

@Knufter | 18-01-20 | 12:18: Jezus ik heb het een kans gegeven.

Eerste vraag aan een gast "Moet kunst politiek correcter worden"
Antwoord van schrijver "Ja".

Huilend het afspelen uitgezet.

Knufter | 18-01-20 | 12:22

Hartstikke mooi allemaal, maar wat te doen? We hebben massaal gestemd op partijen die dit zouden aanpakken en de misstanden zijn volop in het nieuws. Maar... er veranderd toch helemaal niets?

Misterspok | 18-01-20 | 09:33

Zo ondraaglijk is het allemaal niet voor het grootste deel van de Nederlanders. We laten het in ieder geval gelaten over onszelf heenkomen.

harry19612 | 18-01-20 | 09:18 | 1

Hoezo, het is toch fijn al die illegaaltjes in het land. Kun je lekker links uitbuiten.

tragic1911 | 18-01-20 | 11:07

En de oplossing van links als ze eindelijk beginnen in te zien dat het land verzuipt in de moslim ellende: meer van uw geld voor hulp, begeleiding en nog meer subsidie. Ook u nog harder beschuldigen van discriminatie zodat we dan puppet moslims op gevaarlijke publieke/bestuurlijke functies kunnen gaan zetten. Bedrijven gaan we dwingen om haatzaaiers, handenweigeraars en homohaters in dienst te nemen. Cijfers over de ellende worden tot op het bod genegeerd of gemanipuleerd. De media moet in de houding staan en u, u heeft een bruin overhemd aan.

npo | 18-01-20 | 09:16 | 1

In combinatie met je gebruikersnaam een prachtige tegel. Ik mis de tijd dat je reaguursels kon ‘reeten’ en dan kon filteren op de meeste stemmen. Heerlijk was dat. Als ook de laatste geuzen, de laatste Asterix en Obelix bolwerken niet meer democratisch zijn dan staat de vrijheid er slecht voor. GS als uitlaatklep, niet om gelijkgezinden te verenigen. We schreeuwen maar wat.

Durereaguurder | 18-01-20 | 09:36

In negen van de 10 arthouse films op netflix zit wel een moslim met voorbeeldfunctie. waarom? Omdat ze daarom subsidie krijgen. Je kunt bijna geen film meer kijken. Vreselijk.

ecologiste | 18-01-20 | 09:13

Het misbruiken van kinderen door politici is niets nieuws. Hitler aaide kinderen over hun bolletjes, en ook Stalin, Hussein, Mao en Kim Jung Il/Ung stonden regelmatig met hun vriendelijkste smile met kindertjes te poseren.

Alco-de-Holist | 18-01-20 | 09:10 | 4

@Ivoren Toren | 18-01-20 | 09:49: creepy uncle Joe

Ivoren Toren | 18-01-20 | 09:50

Vergeet Timmermans niet.

Julianalaan | 18-01-20 | 10:02

In de film de killing fields zitten scènes die zich afspelen in de her opvoedingskampen van de pol pot. De ‘kameraad kinderen’ houden alles ideologisch in de gaten in de kampen. Zij zijn speciaal door de de rode khmer opgevoed. Ze oordelen en straffen zonder enige beperking. De khmer is het enige wat zij kennen.

P-unit | 18-01-20 | 10:20
▼ 1 antwoord verborgen

Uitstekend stukje. Het lijkt wel alsof we ieder jaar over hetzelfde onderwerp een column moeten schrijven. Na 15 jaar worden we daar heel bedreven in. Heel langzaam verschijnen er hypocriete barstjes in het policore pantser zoals bijvoorbeeld op de NPO1 radio een journalist zich met 1000 kilo boter op zijn hoofd afvroeg: ‘maar konden we dat dan niet zien aankomen?’ over de ellende in Zweden. Net als die Volkskrant van Rossem.

Tiscali-2 | 18-01-20 | 09:07 | 6

U bedoelt dat daar het leger moet inspringen omdat de politie het niet meer aankan?

Rest In Privacy | 18-01-20 | 09:31

Rutte heeft een duwtje nodig Tiscali. En dat dient hij serieus te krijgen!!

Rest In Privacy | 18-01-20 | 09:33

@CalamityJane | 18-01-20 | 09:33: Mochten de PVV en de FVD een grote overwinning behalen, dan gaat Rutte en de VVD, gewoon een regering vormen met deze 2 partijen, Rutte lult met iedereen mee zolang hij maar aan de macht kan blijven.

Jan70 | 18-01-20 | 10:51
▼ 3 antwoorden verborgen

De ene gruwelijke kinderfoto is links blijkbaar net iets meer waard dan de andere. Dat leidt ik af uit het feit dat die van Aylan (eigenlijk toch daar door de keuze van met name zijn vader) te pas en te onpas wordt gebruikt om het eigen, drammerige gelijk te behalen. Tegelijkertijd is daar de foto van dat Jezidi-peutertje dat van alle kanten in zijn gezichtje wordt bestookt met geweren. Die foto inspireert links blijkbaar niet tot genoeg afgrijzen om een interview met Syrië-gangster Laura H. te zien voor wat het is, namelijk gekmakend kwalijk. Selectieve verontwaardiging is in Nederland inmiddels verworden tot een kunstvorm.

MickeyGouda | 18-01-20 | 09:06 | 1

@MickeyGouda | 18-01-20 | 09:06 |
Wat dacht u van de foto van dat door een vrachtwagen aan stukken gereden meisje? Die foto verdween ook binnen de kortste keren van het Internet. Belichtte waarschijnlijk iets te veel de keerzijde van al die 'verrijking'.

Het interview met Laura - god betere het ook nog op Eerste Kerstdag! - gaf een onthutsend kijkje in de moreel failliete keuken van de gehele deugende Goegemeente. Ik heb met absolute walging het vergoelijken, het bagatelliseren en het ophemelen zitten bekijken nadat er een terechte storm van verontwaardiging opstak op de Twitters.

Sjefke7807 | 18-01-20 | 11:28
-weggejorist-
Koning BongoBongo | 18-01-20 | 09:02

Vooruit nog eentje dan

SAMENLEVEN
Zij erfde eens een zilveren toverfluit
waarmee ze al wat slecht was wou bezweren.
Ze speelde Bach en hoopte dat 't geluid
barbaren en ook duivels kon bekeren.

Er voegde zich tot haar een Rhaita-speler
voor samenspel, en zij was inclusief.
Het klonk niet beter maar wel actueler
en zij had alle muzikanten lief.

Zo kwamen er nog vele muzikanten.
Een rapper, Mizmars, trommels, deksels, pannen.
De lucht zaagt nu van wrange dissonanten

in toonstelsels van ver uitheems komaf.
Zelf is ze weggelopen, overspannen
en Bach is weer gestorven in zijn graf.

Knufter | 18-01-20 | 08:59 | 8

Screenshot voor mezelf.

Rest In Privacy | 18-01-20 | 09:35

@Jan, Leiden | 18-01-20 | 09:15: jij drinkt zeker ook koffie met soep erdoor. Lekker man van alles wat.

Knufter | 18-01-20 | 10:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Het omvolken is een feit, anders kan ik het niet zien.

van heinde en verre | 18-01-20 | 08:58 | 1

Zie mijn reactie van 00.31 uur en daaronder.

Aleon | 18-01-20 | 11:23

Migratie zorgt voor onthechting. Voorheen kende men de mensen om zich heen van kindsbeen. Men kende de ouders. Er waren allianties, vriend- en vijandschappen die decennia, generaties teruggingen. Mijn vader nog in de fabriek met die van jou, toen. Dit sociale netwerk is aan het verdwijnen. We leven meer en meer in een samenleving van vluchtige verbanden zonder checks&balances.

Overmatige migratie is niet goed, net als teveel suiker in de koffie.

Daar komen nog fundamentele verschillen bij. Wij spelen pop, zij spelen jazz en dat moet allemaal in één concertruimte. Dat klinkt nergens naar.

Knufter | 18-01-20 | 08:57 | 3

@Knufter. Die onthechting is ook de bedoeling. Middels massaimmigratie wordt de sociale cohesie, homogeniteit en culturele samenhang van de oorspronkelijke bewoners afgebroken. Het gevolg hiervan is een gemengde en verdeelde bevolking zonder sterke banden met het betreffende land. Een dergelijke verdeelde bevolking is eenvoudiger te leiden en niet in staat zich te verenigen en te verzetten tegen verdere afbraak en overdracht van macht en souvereiniteit aan organisaties zoals de EU en VN. De massaimmigratie wordt bewust ingezet als middel voor verdere globalisering.

Pakeha | 18-01-20 | 10:20

@Pakeha | 18-01-20 | 10:20|
Op de keper beschouwd is dit dus een herhaling van zetten. Zo is wat we nu de Verenigde Staten noemen ook ontstaan. De oorspronkelijke bevolking werd verjaagd, vermoord en opgesloten in Reservaten waar ze mochten wegkwijnen. Hun cultuur, taal, tradities en hele levenswijze werden belachelijk gemaakt, onderuit gehaald (begint het al bekend te klinken?) zo niet openlijk verboden. Hetzelfde zien we nu hier, maar dan een aantal honderd jaar later. Alles moet wijken voor de nieuw te vormen federale staat, de EUSSR. En dat gaat nu eenmaal makkelijker als die lastige dwarsliggende aboriginals zich niet meer kunnen verlaten op een eigen geschiedenis, land en tradities. Kortom; hun wortels, hun voeling met het land waarin ze leven, waar hun voorouders leefden en de boel opgebouwd hebben tot wat het nu is. Een ontheemd volk is makkelijk te sturen en te controleren. De kosmopolieten vinden het fantastisch. Men is zelf al een lege ontheemde huls die van wereldstad naar wereldstad migreert, zich hip en modern voordoet en zich met allerlei materiële prullaria omringt. Maar hoeveel ze ook kopen en bezitten, het kan die lege ruimte niet vullen omdat het essentiële in hun levens mist.

Sjefke7807 | 18-01-20 | 11:50

@Sjefke7807 | 18-01-20 | 11:50. Dat is een interessante vergelijking. Er zijn inderdaad overeenkomsten. Een groot verschil is echter dat onze bestuurders en/of regering bewust meewerken aan het afbreken van de culturele en sociale cohesie. Het is nu meer een aanval van binnenuit.

Pakeha | 18-01-20 | 20:04

Ik ervaar het als dat links voornamelijk redeneert vanuit gevoel. Het is wensdenken, daarom dat Greta ook zon gevoelige snaar raakt. Als zelfs de kinderen al moord en brand schreeuwen, dan moet het wel heel erg zijn. Wellicht denkt links ook voornamelijk met een ander stuk van de hersenen, iets waar je ongetwijfeld een interessante ct scan studie naar zou kunnen doen.

Begrijp je dit dus goed als machthebber dan kan je het tamelijk eenvoudig manipuleren. Het zet de deur open voor strategieën die logisch redeneren afwijzen. Er is ooit voor deze mensen bepaald wie goed is en wie slecht. De overheid is goed want deugt, zie BN’ers, NOS etc. Alles rechts is griezelig, oe, Hitler de grote boef zijn we niet vergeten natuurlijk.

Prachtig voorbeeld van hoe dit misbruikt wordt is bij een terroristische aanslag. De gehele media legt de nadruk op rouwen om de slachtoffers, gelijk de politici vooraan de stoet met de nabestaande. Slachtofferrol pur sang en er wordt nooit eens concreet gepraat over oplossingen, nooit komt aan bod of hun beleid wel eens de oorzaak kan zijn en we horen ook nooit cijfers, die er gewoon zijn, van bepaalde doelgroepen in relatie tot toen die verhoudingen nog anders waren.

Dat brengt me bij zon grote red flag dat ik, net zoals van Rossem, links niet kan uitstaan. Een tijd terug kwam aan het licht dat de overheid de statistieken van geweld en moord had zitten manipuleren om mensen met een migratie achtergrond er beter uit te laten komen. Dit is zo ontiegelijk fout, dat ze er toch wel een marionet voor hebben ontslagen. Compleet van de pot gerukt natuurlijk dat dit kan in ons land. Zo iets gaat het ene oor in, het andere oor weer uit bij links. Past niet in hun wereldbeeld, past niet bij hun gevoel want de overheid is goed.

Geen wonder ook dat de logisch redenerende, meer vanuit onderzoek en vragen stellende groep zich ongehoord voelt en op zaterdagochtend hele verhalen op roze gekleude blogjes plempt, ahum.

Durereaguurder | 18-01-20 | 08:33 | 1

Uiteraard zijn er ook nog de reaguurders, die vanuit hun linkse rechtvaardigheidsgevoel, dan wel de (financiële?) prikkel vanuit de VVD, trachten uw gedachten te veranderen.

EEnzame SchizofrEEN | 18-01-20 | 08:53

Het linkse deugleger onder aanvoering van Greta HowDareYou! voelt zich gesterkt door EU en islam.
Vol overgave proberen ze de blanke man, de echte Nederlander, de realist, de nationalist en de klimaatoptimist over de rand van de afgrond te duwen.
Niet beseffende dat zij de volgende zijn die over de rand gekieperd gaan worden door de islam en de EU.
Als het kwartje eindelijk valt, dan is het te laat.
#Nexit graag.

Schietmijmaarlek | 18-01-20 | 08:32

Zo, dat is eruit!

nee_toch? | 18-01-20 | 08:30 | 3

zware bevalling?
Of tijd om uw internist te bellen?

EEnzame SchizofrEEN | 18-01-20 | 08:54

Zijn ze al voorbij gekomen Schiz? Kom nu pas binnen namelijk.

Rest In Privacy | 18-01-20 | 09:10

Antwoord op 8.53. Schizofreen.

Rest In Privacy | 18-01-20 | 09:29

In antwoord op de vraag liquidaties in Malmo van de volkskrant: Causaliteit.

ratelaar | 18-01-20 | 08:24 | 2

As simple as that....

Koning BongoBongo | 18-01-20 | 08:57

Dat weten ‘zij’ ook wel maar ze spelen liever de vermoorde onschuld.

Tiscali-2 | 18-01-20 | 09:20

Op het moment dat Asscher zei dat 'zijn ogen nu wel geopend werden' en 'je nu wel beseft wat er aan de hand is' na het zien van de foto van dat jongetje weet je alweer genoeg.
Compleet ongeschikt voor zijn functie.

Want hij heeft dit soort beelden dus blijkbaar nodig om dat te beseffen? Dat kan ie zelf niet? Dat had ie zichzelf allang niet bedacht? Regeren, vooruitzien?

En dat soort knuppels leidt dan het land...

Realism Is All | 18-01-20 | 08:10 | 1

Negeren dan de realiteit ,zoals het echte verhaal achter de foto van dat jongetje is gemeengoed . De realiteit is ingeruild voor wensdenken . Als je problemen niet wilt zien kun je ze ook niet oplossen en zo denderen we maar verder.

Koning BongoBongo | 18-01-20 | 09:08
-weggejorist-
Hollandse_blauwe | 18-01-20 | 08:01 | 3

Het is telkens kwaad kerseneten met linkse lieden en hun fantomen.
Ben er eigenlijk wel klaar mee om het zo maar eens te zeggen…

Veluwse-Eikel | 18-01-20 | 08:01

Wat van Rossem schrijft is dat eigenlijk niemand in ons parlement op dit moment bij machte is (of bereid) de grote problemen op een werkbare inhoudelijke manier te adresseren. Dat is misschien wel ons grootste verlies.
Verder +1 voor "ornithologe omvolkingstheorieën". *oehoe*

Rest In Privacy | 18-01-20 | 07:59 | 1

Over adresseren gesproken: Trump en Khamenei zijn op Twitter aan het campagne voeren, zo lijkt het. Geweldige tijd is dit.

Rest In Privacy | 18-01-20 | 08:16

Ik ben ook links, maar moest als kind verplicht met rechts schrijven.

Go_Vegan2.0 | 18-01-20 | 07:58 | 1

Nou dat was nog best lastig, moest er zelfs een speciale kroontjespen voor linkshandigen voor aanschaffen. Dus het ligt niet aan ons we waren deugdzaam geboren maar moesten verplicht weldenkend worden.

Plat-forum | 18-01-20 | 08:23

Geweldig stuk! Spot on!

Snoess | 18-01-20 | 07:52

G*dT, de rode dominees en hun zaakwaarnemers zullen hun gerechte straf niet ontlopen! Zij worden overboord gegooid door de mensen, die ze geholpen hebben;) Volgens het profetische boek ‘ Le Camp des Saints’ frappez toujours...!
*CcMed*

kapitein oosterlng | 18-01-20 | 07:49 | 1

Ik vrees dat ze al dood zijn voordat het echt uit de hand loopt. Lubbers bijvoorbeeld is de dans al ontsprongen.

Ivoren Toren | 18-01-20 | 10:34

Dit is een prachtig omschreven waarheid, complimenten van Rossem

Eddy Spagetty | 18-01-20 | 07:27

Goed geschreven tekst. Helaas zijn de meeste stemgerechtigde Nederlanders inmiddels van islamitische achtergrond en/of 'deugend' links. Dus is het 'op weg naar het einde'. Wat zonde van ons mooie Europa.

Montesquieue | 18-01-20 | 07:15

Mijn complimenten met deze scherpe tekst.

Petrus de Dooper | 18-01-20 | 06:52

Elke keer dat ze met Aylan aankomen, pak ik een foto met Bataclan erbij. Foto moet je foto bestrijden, wat dat betreft is rechts tamelijk dom bezig... Een Lars bestrijdt je door zelf met een anti-Lars te komen, hoe komt het dat rechts toch zo elke keer hier intuint? waarschijnlijk omdat die creatieve types allemaal links zijn, en reaguurders vooral typefouten maken...

ZwarteDag | 18-01-20 | 06:29 | 2

Goeie, ik moet ook een bataclanfoto bij de hema laten afdrukken.

toerbaas | 18-01-20 | 06:48

Waarom vertel je niet gewoon het echte verhaal achter de foto ?

Koning BongoBongo | 18-01-20 | 09:11

Als Guy Verhofstadt en de zijnen hun zin krijgen dan zullen vrijgevochten media als GeenStijl die nog het eerlijke verhaal vertellen het bijzonder moeilijk gaan krijgen. Brussel stuurt echt aan op een Orwelliaanse censuurhut.

Nehemia | 18-01-20 | 05:58 | 1

Uw nick is daarom goed gekozen, de oplossing zit in een grondige kennis van de bijbel zodat je om het even welk punt kunt verduidelijken met een code taal van drieduizend jaar oud, aan verhalen geen gebrek. Dat kunnen ze moeilijk gaan verbieden. Zelf geef ik de voorkeur aan de Lutherbijbel, veruit de beste vertaling die er beschikbaar is. Beter zelfs dan de originele tekst soms, omdat ML bronnen gebruikte die voor ons niet toegankelijk zijn.

kindapaas | 18-01-20 | 12:21

De journalistiek is allang dood. Je moet netjes binnen de lijntjes kleuren en het gewenste narratief naar buiten brengen of je baan staat op het spel.

Nehemia | 18-01-20 | 05:27

Het is alsof je huis in brand staat en je van de overheid alles mag doen om het op te lossen, behalve blussen. De mondiale lotsverbondenheid die 'progressief Nederland' nu probeert te creëren is potsierlijk, want opzichtig kunstmatig en inderdaad deels bedoeld om maar geen nederige en al tientallen jaren achterstallige excuses aan Henk en Ingrid te hoeven maken en vele verketterden en verguisden achteraf (en in enkele gevallen postuum) gelijk te hoeven geven. Daarnaast drijft het klimaatalarmisme wederom op progressieve 'peer pressure', zoals te doen gebruikelijk in linkse kringen. Die stijgende zeespiegel, het zal allemaal best, maar tegen de tijd dat ik mijn warmtepomp heb afbetaald zitten, is die tsunami waar Greet het over had allang een fait accompli.

Schulzie | 18-01-20 | 03:34 | 26

@CalamityJane | 18-01-20 | 10:29:
Als meesterreaguurders zich laten wegjagen door een stukje tekst geeft dat toc ook te denken nietwaar? En nee op Joop mag ik nooit meer posten, ik heb daar ooit een Marokkaanse redacteur beledigd door hem racist te noemen. Dat vinden ze daar niet zo leuk.

Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 11:13
▼ 23 antwoorden verborgen

Echt…. wederom mooi verwoordt zoals alleen dhr. van Rossem dat kan.
Het betoog blijft mooi van u.
Maar.... zoals ik al jaren nadenk over de uitgesproken zinsnede " wir schaffen das " door Mevrouw Merkel ooit uitgesproken, dit is mede te danken door bovengenoemde beeltenis van de vreselijke foto, denk ik dat zij dit hebben misbruikt voor hun eigen Politieke gewin, zoals ook Samson destijds met een tranendal de boel in de 2e kamer destijds hiermee monddood maakten.
Want, niemand kan ageren tegen een dood jochie….. elk gezond nadenkend persoon, vindt dit ook vreselijk.
Merkel, misbruikte deze foto ook, eigenlijk is dat arme jongetje niet 1 keer misbruikt maar diverse keren.
Een schande pure sang, men gaat duidelijk over lijken, nu doen zij dat niet meer.
men gebruikt nu de jeugd voor een eigen Politieke doeleinden terwijl zij nog levend zijn.
Dan vraag ik mijzelf nu af, wat is erger ? dode kinderen gebruiken om je Politieke gewin te behalen of over de levende kinderen het eigen Politieke gewin behalen ?!
Want het voelt voor mijzelf, beiden heel erg fout aan.

Bad - Casey | 18-01-20 | 02:21 | 4

@Bad - Casey | 18-01-20 | 02:49:

Als ze echt om hun kinderen zouden geven stopte men nu met deze waanzin. Mensen tekort, zorg ervoor dat onze eigen mensen meer kinderen krijgen maar importeer niet deze mensen die niets hebben met ons en ook nooit zullen krijgen.

sprietatoom | 18-01-20 | 03:12

@sprietatoom | 18-01-20 | 03:12:,
Ik snap u, ik heb een andere mening in deze, dat hele " Boomer-verhaal" en " vergrijzing ", dat houdt een keer op ( het is een kolderiek-verhaal )
Maar als men import als excuus blijft gebruiken zoals bovengenoemd door mij.
Dan blijven wij dweilen met de kraan open, kortom ben ik het met uw stelling eens, maar wat men wederom tracht te bereiken middels " emotionele " chantage, om de Nederlandse bevolking mede hierdoor dit beleid toe te laten….." anders hebben wij geen mensen meer om voor onze economie en voor ons te zorgen op onze oude dag ".
De mensen wat ik hier nu meemaak….. pffff, ik waan mijzelf terug in Poelenburg, met dit verschil, deze gastarbeiders destijds, die werkten toen nog, denk men nu echt dat deze mensen met al die kleding om hun lichaam omgeven, nog kan of wilt wilt werken ?!
Neen, doen zij niet en dat gaan zij ook niet/nooit doen, maar als wij ( Jan Kaas ) ooit worden ontslagen, door ziekte of wat dan ook, dan zit de UWV ons geheid op de hielen.
Das krom en dat geeft ook frictie in onze samenleving.
Dhr. Wilders is niet gemaakt die is juist ontstaan door de hedendaagse samelenleving.

Bad - Casey | 18-01-20 | 03:40

@Bad - Casey | 18-01-20 | 03:40,
Laat ik het zo zeggen, als men import blijft hanteren, dan blijft de vergrijzing bestaan, ( misschien wordt het mede hierdoor nog wel erger ?! )
Anders had het zichzelf ( de vergrijzing ) wel opgelost, zonder de import, het is eigenlijk een " simpele " rekensom.

Bad - Casey | 18-01-20 | 03:52
▼ 1 antwoord verborgen

Zo'n Volkskrant die eerst Trump verkettert omdat hij zei: "what happened in Sweden last night" terwijl iedereen weet dat het land totaal de controle kwijt is al vele jaren. 3 jaar later plaatsen ze een artikel met de vertaling van Trumps woorden, "Wat is er aan de hand in Zweden ?".

90% van de moorden of pogingen daartoe in Zweden werden door immigranten gepleegd. Maar wie denkt dat de volkskrant om is, men zegt dat de Xenofobie toeneemt en noemt partijen die dit willen bestrijden extreem rechts.

Eerlijk gezegd, de MSM en deze kranten zijn onderdeel van het probleem met hun verdoezelen en verdraaien van de werkelijkheid. Dit is geen objectieve journalistiek maar moedwillig meewerken aan onze ondergang.

sprietatoom | 18-01-20 | 01:48 | 1

Juist!,
Altijd maar dat wegkijken en down playen van de echte problemen breekt ons op.

Datgingniegoed | 18-01-20 | 02:18

Dat 'vrolijk rechts' heeft ook weinig zin zo.
Hebben we dan ook zuur rechts en vrolijk links.
Doet teveel denken aan de prozac teflon weglachen van ellende van Henk en Ingrid door de VVD. Als je geld hebt, is de vrijheid niet duur.
Als het op het geweten en misstanden aankomt, beginnen ze te zweten. 'Het zou toch allemaal vanzelf moeten gaan zonder echt over levenskwaliteit na te hoeven denken en andere enge gewetenvraagstukken'.
Nee, dus. Dat is nou precies de reden, waarom de burger het vertrouwen in de overheid aan het verliezen is. Zorg, onderwijs, politie, alles van belang wordt gestript en uitgebeend En je zag het aankomen, al lang, lang geleden. En ze hebben het laten gebeuren.

kloopindeslootjijook | 18-01-20 | 01:48 | 2

Zo vrolijk is rechts niet... Met name in de media zijn het prima donna's die het in grote lijnen met elkaar eens zijn maar elkaar liever de tent uit vechten om onbenullige dingen...

Nemo_Tenetur | 18-01-20 | 01:54

Kabatz! Heads up and wakey wakey!
Rechts/ links?! Door wie wordt ons land geregeerd meneer Indesloot?
Dacht u dat u nog enige invloed had op de huidige politiek? Afgezien van de planten keuze in uw gemeentelijke plantenbakken?

Ik niet , maar heeft u lieslaarsjes?

Datgingniegoed | 18-01-20 | 02:05

Dit land heeft sturing nodig.

Turbulentie? | 18-01-20 | 01:41 | 2

de beste stuurlui...

Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 05:31

In 2017 werd een of andere president nog gigantisch afgezeken, omdat hij wat riep over #lastnightinsweden www.bbc.com/news/world-us-canada-3902...
Wat had de media weer een gelijk....

flashforward | 18-01-20 | 01:37 | 7

@Kaas de Vies | 18-01-20 | 07:39: Steun voor offensief van Kaas, al zal het deze tegenstander niet overtuigen. Die wil blijven in zijn rancuneuze gelijk. Wel goed voor alle lezertjes die denken dat BL misschien een punt heeft. Luister naar Kaas!

B. Randnetel | 18-01-20 | 09:19

@B. Randnetel | 18-01-20 | 09:19:
Zo krijg je in ieder geval inzichtelijk wat je tegen dat vuil gespuis kan zeggen.

Kaas de Vies | 18-01-20 | 10:32

@kaasfondue | 18-01-20 | 07:32: En de reaguurders hier die de handen ineen zouden moeten slaan, wat niet eens lukt, laten zich door Landgenoot ook nog eens de boot aanmaken. Hij drijft uit elkaar.

Rest In Privacy | 18-01-20 | 10:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Ongetwijfeld hebben sommige vrouwelijke taartenbakkers in den lande zich door dit zandkunstwerk op bovenste foto (met kilo's verontreinigende kleurstof) laten inspireren tot het bakken van een heel gevoelig kopie-taartje. Ter herinnering. Maar ik blijf erbij dat het arme kereltje nooit had hoeven verdrinken als zijn vader niet zo stom en bang was geweest om het enige reddingsvest aan boord voor zichzelf te bewaren. Charlie Hebdo gaf daar in een cartoon een weliswaar snoeiharde maar in mijn ogen volledig terecht antwoord op. Maar goed, nu doet het er niet meer toe. Deze zomer gaan we allemaal op de bbq. Lekker slapen.

suscrofa | 18-01-20 | 01:30 | 4

Wat weten jullie allemaal goed wat Syrische vluchtelingen hadden moeten doen en laten. Ik denk hun huis en familie laten kapot bombarderen door Assad of één of andere jihadistische strijdgroep, gewoon braaf afwachten tot ze aan de beurt waren, nietwaar?

Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 05:56

@Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 05:56:
De man was al veilig in Turkije, het extra risico om verder te trekken om egoïstische redenen was totaal onnodig en werd zijn zoon noodlottig. Waarom wil je die waarheid niet accepteren?

Kaas de Vies | 18-01-20 | 06:19

@Kaas de Vies | 18-01-20 | 06:19: Hij wil de eenheid die nodig is hier ondergraven. Links is eenheid. Dat mag rechts hier niet zijn. Hij doet goed werk voor links!

Rest In Privacy | 18-01-20 | 10:37
▼ 1 antwoord verborgen

De kade keert het schip. Steeds meer ook linkse mensen krijgen zelf of hun familie te maken met de negatieve kant van deze invasie. Na de zesde roofoverval of mishandeling in je kennissenkring kan zelfs de meest geharde knuffelbeer er niet meer omheen. Asielzoekers zijn klote. Islamisten zijn klote.

jan huppeldepup | 18-01-20 | 01:29 | 7

Asielzoekers zijn ook nog wel eens gewoon slachtoffers van een oorlog of vervolging. Wat hebben die te maken met mishandeling van je arme blonde dochters? Of gooi je wat zaken op één hoop?

Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 05:58

@Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 05:58: precies zoals jij het zegt... asielzoekers zijn ook nog wel eens echte asielzoekers zoals bedoelt in de wet in verdragen, vaak niet, en dat is het probleem.

Kaas de Vies | 18-01-20 | 06:22

De wal keert het schip.

Risingson | 18-01-20 | 08:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Heel lang verhaal kort gemaakt club van Rome/ Agenda 21/ UN 2030.
Momenteel is dit waar deze chaos op draait en niets anders.

Datgingniegoed | 18-01-20 | 01:17 | 5

Twee keer zelfde clip
Sorry , ik wilde Nog een download laten zien met de VK trotse Uinion flag.

Datgingniegoed | 18-01-20 | 01:48

Mogelijk hebben ze gelijk in hun streven naar globale goede doelen, maar opvallend is de afwezigheid van herverdeling van inkomsten en vermogens van de multi-miljonairs kaste (beweeglijke vermogens=>"Panama" offshore gelden, en onbeweeglijke=>OG via corporations en trusts). Een gelaagde vorm van neo-messianisme naar een betere wereld, waarin de rijken niet hoeven te worden hervormd en privé bezit wordt afgeschaft voorzover je niet rijk genoeg bent.

kindapaas | 18-01-20 | 03:59

Exact. Dat is precies wat allemaal wordt uitgerold, maar de meesten willen er niet aan. Iets met cognitieve dissonantie.

Nehemia | 18-01-20 | 05:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Je hebt ook nog verstandige linksers.
Maar Links heeft de strijd voor betere arbeidsomstandigheden, betere CAO, verlaten en is nu alleen nog bezig met onzinnige abstracte waandenkbeelden en wegkijken bij moslim-geweld.

Jan Dribbel | 18-01-20 | 01:19

Jammer dat GS de Amsterdamse invloeden toch niet kwijt raakt. Wilders is helemaal zo gek nog niet met de moskeesluitingen. De islam is een gevaarlijke ideologie en GS begint nu ook al ze zeuren over de 'dogmatische moslims' en de 'echte' moslims. 15 tot 25 procent van de islamieten hier te lande keurt geweld goed. De rest wordt hier prima uitgelegd: www.youtube.com/watch?v=_Z_RAbOJcu0
En dan is de uitleg van Polen duidelijk genoeg. www.youtube.com/watch?v=TYSX2vI7oPk

Frau Merkel | 18-01-20 | 00:57 | 4

Maar door zo te beginnen sluiten ze zich uit van regeringsdeelname omdat het simpelweg te ver gaat voor alle mogelijke partners. En bereiken ze niets.

De Eierbal | 18-01-20 | 01:56

Wat weten jullie goed wat moslims denken

Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 05:32

@Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 05:32: wat weet jij goed wat moslims denken. De onderzoeken zijn gewoon gepubliceerd en op te zoeken. Waar is jouw onderbouwing?

Kaas de Vies | 18-01-20 | 06:24
▼ 1 antwoord verborgen

In het komende decennium, zal de strijd tussen utopisten en realisten beslecht worden.

de honden blaffen... | 18-01-20 | 00:44 | 5

@Vage_eddie | 18-01-20 | 01:55:
Het is niet meer vol te houden, dat immigratie geen plaag is maar een zegen.

de honden blaffen... | 18-01-20 | 02:04

Ik denk eerder dat de bangerikken zullen emigreren naar landen waar ze nog respect hebben voor traditionele waarden uit grootmoeders tijd. Prima, dan zijn we hier verlost van ze, daarmee wordt het een stukje vrolijker in dit land.

Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 06:02

@Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 06:02: hoe weet jij wat bangerikken denken en wat is er mis met traditionele waarden uit grootmoeders tijd.

De grap is dat met de aanhoudende immigratie veel traditionele waarden uit grootmoeders tijd weer hip worden. Bijzonder hoe linkse lui zoals jij dit nooit snappen of denk je dat al die culturen die geïmporteerd worden de meest vooruit strevenden zijn?

Kaas de Vies | 18-01-20 | 06:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat ik me weleens oprecht afvraag is of de situatie in grote lijnen georkestreerd wordt of dat het gewoon een lullige samenloop van omstandigheden is. Ik ben knetterrechts maar kan de linkse filosofie voor een groot gedeelte goed begrijpen. Ik kan het begrijpen maar ben het er natuurlijk niet mee eens. Links gaat uit van het goede in een mens. Het gaat uit dat mensen bij basis goed zijn en niet slecht. Als dit inderdaad zou kloppen zou links inderdaad een mooie filosofie zijn. De realiteit is echter dat de mens bij basis een egoïstische profiteur is. Het liefst doet een mens niets en heeft het graag goed voor elkaar voor zichzelf. Als mens hebben wij echter geleerd dat je wel iets moet doen om te overleven. Dat begon met jagen, werd daarna boeren en is nu uiteindelijk werken geworden. We werken om aan ruilhandel te kunnen doen zodat we kunnen overleven. Desondanks in principe ons leven hiervan afhangt, spant het gros van de mens hier het liefst zo min mogelijk voor in. Slechts het uiterst noodzakelijke. Graag zeggen we tegen een ander wat hij of zij moet doen. Leidinggevende is een populaire baan. Hoe beter we het vervolgens krijgen, hoe luier we worden (uitzonderingen daargelaten). Vergelijk het met een leeuw. Zolang je hem eten geeft blijft hij rustig en kan je hem aaien. Stop met voeren en hij vreet je op! Het liefst jaagt een leeuw niet en krijgt hij zijn eten voorgeschoteld. Zo is het precies met mensen. Als werken niet nodig was, zou morgen 75% stoppen om nog alleen maar dingen te doen die ze leuk vinden, de rest zijn de leidinggevenden. Daarom moet er ook een flink verschil zitten tussen uitkeringen en salarissen anders hangt iedereen aan de overheidstiet. Wat links niet in de gaten heeft is dat de mens in principe zo in elkaar zit en als je mensen binnenhaalt die al generaties als een leeuw voor zich hebben laten zorgen (een vorm van status in de islamitische wereld), dat dit er bij die lui zo ingebakken zit, dat je aan het gros over nog geen 5 generaties iets aan hebt. Dat linksige types dit niet zien omdat ze de wereld anders bekijken, kan ik inkomen. Het gros van links maakt ook geen reet van hun eigen leven (behalve linkse ambtenaren). Het zijn in principe 'useful idiots'. Wat ik echter niet kan geloven is dat 'intelligente' mensen die het land besturen, dit niet zien. Ze weten godverdomme dondersgoed dat je de meeste niet eens een halve vinger moet geven voordat je er met huid en haar wordt ingetrokken. Het gebeurd dus tegen beter weten in. Zelfs als de realiteit het bewijst, geven ze er niet aan toe maar proberen het te verbergen. Ze zetten het niet stop, maar doen er een schepje bovenop. En als ze dan gelijktijdig zouden zorgen dat belangrijke zorgen voor (werkende) autochtone belastingbetalers wel goed geregeld worden (zorg, onderwijs, etc.), laten ze deze zaken sloffen. Sterker nog, ze verzinnen problemen waardoor huisvesting van al die immigranten ten koste gaat voor de autochtone burger. Daarmee creëren ze dus polariteit (wij en hun). Omdat de gemiddelde burger nog meer dan genoeg te 'eten' heeft (goede financiële situatie), hoor je hem (nog) niet zeuren, maar in plaats van te zorgen dat die situatie zo blijft, lijken ze in toenemende mate op (al) het geld van de burger uit te zijn. Nogmaals, van de links stemmers begrijp ik dat ze vrolijk van deze situatie worden, ze zien niet in dat we naar de klote gaan omdat ze overtuigd zijn dat alle mensen 'goed' van aard zijn. De machtshebbers/ bestuurders weten wel beter. Ze zijn slim genoeg om in te zien waar het mogelijk op uitdraait. Zeker nu ze het geld ook lijken af te willen pakken waarmee de burger momenteel nog enigszins tevreden mee wordt gehouden. Het lijkt dus wel dat ze expres op een grote 'clash' aansturen. Dat, of ze zijn toch achterlijk...!

Nemo_Tenetur | 18-01-20 | 00:44 | 23

De eerste zin van je stukje geeft aan dat we te maken hebben met een aluhoedje. Maar gelukkig kom je daarna met een aardig verhaal. Ja mogelijk gaat links uit van de gedachte dat mensen in principe goed van aard zijn. Ook een beetje van het idee dat mensen begeleid moeten worden en soms heropgevoed een bij dat laatste wordt het irritant. Wat rechts wil is mij niet helemaal helder, behalve misschien minder regels en meer eigen verantwoordelijkheid. Tot zover ben ik geheel voor, maar trek je naar rechts door tot de FvD en PVV dan krijgt het weer onverdraagzame trekjes. Ergens op de extremen vinden links en rechts elkaar in onverdraagzaamheid en uitsluiting van anderen. Daar vind je de identiteitspolitiek, links gaat helemaal van het padje over gender, vrouwenquota, intersectioneel feminisme en safe spaces, rechts gaat van de rails met bruine plannetjes voor moslims en import van elders.

En of dit allemaal georkestreerd wordt? Nee. Dat is teveel eer voor het landsbestuur.

Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 06:13

@Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 06:13: Wat liberalen (in beginsel althans) willen is volgens mij duidelijk: de grootst mogelijke vrijheid voor de grootst mogelijke groep mensen; en de vrijheid van de één houdt op daar waar de vrijheid van de ander geschaad wordt. Niets mis mee toch? De kerngedachte van het conservatisme zou ik niet zomaar onder woorden kunnen brengen, maar misschien is dat wel: "Probeer alle dingen en behoudt het goede." Overigens ook een wijs woord van de apostel Paulus...

staat het bier koud? | 18-01-20 | 10:47
▼ 20 antwoorden verborgen

Wat er ook gaat gebeuren tussen overmorgen en omstreeks tien jaar; aanslagen, burgeroorlog, geweld, veel geweld - want dat gaat gebeuren- links zal nooit toegeven.

Portnoy | 18-01-20 | 00:43 | 3

Gaat. Nooit. Gebeuren. Nederlanders zijn daar te bang voor. Wegwezen, slikken of sterven. Dat zijn je keuzes.

Bom-Petisco | 18-01-20 | 00:45

@Bom-Petisco | 18-01-20 | 00:45:
Er zullen best wel veel Nederlanders bang zijn, maar er zullen ook veel Nederlanders zijn die de strijd wel aan durven gaan en als deze groep
opstaat dan raakt de poep de ventilator, maar dan ook vreselijk hard, reken daar maar op.

katvanger | 18-01-20 | 08:57

@katvanger | 18-01-20 | 08:57: Ik denk dat u daar heel erg gelijk in heeft. Er zullen altijd bangeriken zijn maar ook heel veel mensen, die de angstfase inmiddels voorbij, nu tot op het bot getergd zijn. Daarbij zijn velen financieel totaal uitgekleed door een regering die volledig faalt op gebied van huisvesting, onderwijs, etc. Diezelfde regering staat machteloos vanwege het alsmaar toenemende geweld. Ik gok dat binnen vijf jaar de boel totaal uit de klauw loopt.

Overmar | 18-01-20 | 10:07

Ik mag zelf - evenals het gros van de reageerders hier - graag afgeven op de VVD maar ik realiseer me wel dat zij eigenlijk de redding zijn van NL. Zonder regeringsdeelname van de VVD krijgen we een zeer sterke links/rechts tegenstelling in het land en al helemaal als die oppositionele VVD scherp aan de wind zou varen op de 3 genoemde 'i-trio'. Beeld je maar eens in: een regering van linkse signatuur met VVD, FvD en PVV in de oppositie.
Dat wordt oorlog.... in figuurlijke zin.
Misschien is dat wel de kracht van de VVD: dat de linkse partijen haar nodig hebben om de boel hier niet te laten ontploffen. Het bijzondere daarbij is dat naarmate de PVV en FvD groter worden, de VVD des te meer het redelijke en noodzakelijke alternatief op rechts wordt. Zo bezien, zijn we nog lang niet af van regeringsdeelname van de VVD met alle consequenties voor de discussie over het I-trio.

Amsterdamsko | 18-01-20 | 00:38 | 7

Je redenering zou hout snijden als we ook maar iets van dat rechtse van de VVD in de coalitie zouden zien. Het enige wat ik zo kan bedenken is de afschaffing van de dividendbelasting wat ze er bijna doorheen hadden. En laat dat nou precies iets zijn waar we net niet op zaten te wachten. Voor de rest hebben ze puur Groen Links beleid gevoerd.

5611 | 18-01-20 | 04:31

De VVD doet exact wat Brussel wil.

Nehemia | 18-01-20 | 05:32

@Nehemia | 18-01-20 | 05:32:
Dit dus, ze spelen het spel mee om ook een stuk van de taart te krijgen,
laffe wezels zijn het.

katvanger | 18-01-20 | 09:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Nu zijn wij al een tijdje weg uit Nederland, en in Portugal is echt niet zo heel veel beter, maar de hele ellende met MSM, Islam en laffe politiek hebben Nederlanders echt over zichzelf afgeroepen. Ik las op dit roze weblog 15 jaar geleden al dat er geen redden meer aan was. Hoxha, Fleischbaum en De Chileen waarschuwden al dat we toch echt wat moesten gaan doen. 10 jaar geleden hetzelfde gewauwel, 5 jaar geleden... afijn, u raadt het al.
Nederland is compleet stuk en dan kun je drie dingen doen:
- als de sodemieter wegwezen;
- je erbij neerleggen;
- een kogel door je kop jagen.
Meer opties zijn er eenvoudigweg niet meer. Let that sink in.

Bom-Petisco | 18-01-20 | 00:38 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Links is religieus geworden. Ze zingen hun mantra's over diversiteit, inclusie, ze leren het genderalfabet van voren en van achteren op te zeggen. Ze zien demonen ronddwalen verkleed als witte mannen en trillen stampvoetend bij het horen van ooggetuigenverslagen over de rossige satan uit de US. Om hun zielenheil te redden van een CO2 gestookte hel dwingen ze anderen tot aflaten om goed te maken wat hun grote ecologische voetafdrukken verpletten. Reine geesten met zuivere deug worden op een schild gehesen en Gretag bewierookt.
En zoals Steven Weinberg zei, met of zonder religie doen goede mensen goede dingen en slechte mensen slechte dingen, maar goede mensen slechte dingen laten doen, daarvoor heb je een religie nodig.

Blauwpetje | 18-01-20 | 00:37 | 1

De laatste zin, collectieve waanzin aangespoord door mensen die je denkt te kunnen vertrouwen omdat ze het beste met je voor zeggen te hebben.

sprietatoom | 18-01-20 | 00:51

Marjolijn Faber is rechtovereind gebleven bij de linksche gekkies op1. De ontluistering was bij Hilbrand van d’r smoel af te lezen. Een pareltje voor de 2de Kamerverkiezingen vlgd jaar.

Trumme | 18-01-20 | 00:34 | 6

Doe dan even een linkje..

Frau Merkel | 18-01-20 | 01:07

Ik vond haar niet sterk antwoorden op de vraag waarom die boerenkindertjes dan wél OK waren. Ze had hier gewoon kunnen zeggen dat deze kinderen weliswaar mee waren demonstreren met pappa en mamma, maar dat ze niet als een soort Jezusjes op het podium werden gezet om het volk en de politiek de les te lezen.

KlunsJohannus | 18-01-20 | 01:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Deze politici en journalisten zouden eens verplicht 2 weken moeten wonen in wijken van het Europa van de toekomst. Brussel, Malmo, veel Duitse steden enzovoort enz.

Maar zolang men in de meest gore grote stad van de EU (Brussel) niets ziet als beleidsmakers in dezelfde stad dan is het wishful thinking dat ze inzicht krijgen. Eigen dikke elitaire kop eerst, schijt aan het gepeupel.

sprietatoom | 18-01-20 | 00:33 | 4

Zelfs de meest kritische journalisten blijken weg te kijken en hard te willen deugen.
Wat jij beweert is kansloos.

Ongeblustekalk | 18-01-20 | 00:39

@Trumme | 18-01-20 | 00:36:

Vergat Frankrijk even. Nou was het altijd een havenstad waar harde jongens rondliepen, nu is het een NO GO zone, het Europa van de toekomst net als de banlieus in Parijs.

sprietatoom | 18-01-20 | 00:41

@sprietatoom | 18-01-20 | 00:41: Wat te denken Duitsland, steden als Ruhrort etc. daar durft de normale polizei niet meer te komen

Jan70 | 18-01-20 | 11:40
▼ 1 antwoord verborgen

Begrijp nou eens dat de omvolking nog lang niet is voltooid.
Ik wederom:

De europese commissie, afdeling binnenlandse zaken en migratie, heeft in 2010 een rapport laten opstellen met als uitkomst dat Nederland er 8 miljoen (!!!!!) immigranten bij kan hebben.
Voor de europese unie zijn dat er 3,3 miljard(!!!!!).
Zie hiervoor een pdf op fenixx.news.

In 2019 heeft Nederland er 132.000 immigranten bij gekregen.
Indien in hetzelfde tempo wordt voortgedaan, er is geen enkele aanwijzing dat dat niet zo zal zijn, betekent dit dat er in 2060 5 miljoen mensen (is 40 keer Zwolle) in Nederland bij zijn gekomen en staat het bevolkingsaantal op 22 miljoen.
Nog 3 miljoen te gaan dus.

Het is een illusie te denken dat dit niet gaat gebeuren, met name door de volstrekt corrupte manier waarop in Nederland en in het bijzonder in Brussel de democratie wordt gevoerd.

We hebben nog ff te gaan dus, ik heb er zin an.

Aleon | 18-01-20 | 00:31 | 5

8 miljoen immigranten? Oh, nou, dan hoef ik me geen zorgen te maken en dan kan ik met een gerust hart gaan slapen.

Rest In Privacy | 18-01-20 | 00:48

Maar wat is het nut ervan, genoeg schietvoer voor als de oorlog met China begint?

Waarom voeren de politici dit uit als ze zelf ook familie, kinderen etc. hier hebben wonen?

Puur zakelijk gezien is het ook een vreemde move, juist lager opgeleide banen zijn, of uitbesteed aan lage lonen landen, of (worden) geautomatiseerd.

Dan vanuit de EU forceren perspectief, waarom een cultuur die haaks op de onze staat? 1 geloof snap ik, dan maken de grenzen niet meer uit. Maar het hele idee dat de economie van Frankrijk zo verweven is met die van Duitsland, is dat ze niet nog een keer oorlog zouden gaan voeren. Waarom importeren ze dan iets wat wel voor burgeroorlogen gaat zorgen?

We missen gewoon steeds een stuk van de puzzel. Zouden ze dan toch satanische gekken zijn die ons alleen maar willen zien branden?

Durereaguurder | 18-01-20 | 00:53

@SIogra | 18-01-20 | 00:40: Ik heb die bemoeienis van Jinek niet gezien maar wat we ons moeten realiseren is dat het gaat om mensen met een ideologie die achter deze omvolking (term bij gebrek aan beter) zitten.
Ideologie maakt stekeblind en volkomen hartenloos.
Als we kijken naar de grote ideologieen uit de geschiedenis zoals het communisme, nazisme, fascisme en nu ,nog actueler, de islam dan ziiet men dat het aantal slachtoffers onder eigen bevolkingen of zelfs aanhangers volstrekt irrelevant is voor deze gestoorden.
Laat staan de gevolgen voor diegenen die niet achter de ideologie staan, die mogen en masse worden uitgeroeid.

Aleon | 18-01-20 | 10:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Vooruit omdat het vrijdag is.

LINKS INZICHT

Daar slaat zonder hapering
met onophoudelijke vlijt
de hamer der verandering
op het aambeeld van de tijd.

Wat een uitroepteken was
wordt verhit en buigt dan om.
Kromgeslagen vraagt het pas
waar en hoe en wat, waarom?

Daar versist de zekerheid
in het water, niet meer heet
werd het groot gelijk met spijt
tot een vraagteken gesmeed.

Knufter | 18-01-20 | 00:18 | 3

Meer! heb je gefaved.

KutFilosoof | 18-01-20 | 00:40

Mooi!

de honden blaffen... | 18-01-20 | 00:42

Waar is Angelica gebleven?

5611 | 18-01-20 | 04:34

Goed stuk behoudens die wat goedkope sneer naar Baudet. Hoe anders?

HaatbaardKnipper | 18-01-20 | 00:18

In Denemarken proberen ze het probleem te bespreken dus maakt de NPO een item over vreemdelingenhaat in Denemarken. Zo rolt links.

BozePaarseMan | 18-01-20 | 00:15 | 1

Hadden beter de uitzending uitgezonden waarin men undercover in de moskees gingen in Denemarken.

sprietatoom | 18-01-20 | 00:18

Nou, het is wat.

John_J | 18-01-20 | 00:13

Chapeau Bart ....
Doe maar paginagroot in alle dag en weekbladen. Spijker kop enz......

Pjotterdjotter | 18-01-20 | 00:12

Waarom die sneer naar FVD? Onzakelijk.

jan99 | 18-01-20 | 00:11 | 1

De murw gebeukten kiezen de harde lijn. Alsof het je dan nog kan schelen in welke hoek je wordt geduwd. Je bent murw gebeukt of niet natuurlijk. En ik ga toch lekker op Bosma stemmen de volgende keer.

knutsel_ | 18-01-20 | 00:15

Goed stuk Van Rossem.
Ik denk dat het nog wel even gaat duren voordat er hier een normale discussie op gang kan komen. De situatie is nu nog te doen in vergelijking tot bv Frankrijk. Ik reed van de zomer de binnenste ring Parijs en je schrikt je te barsten. Honderden tentjes met evenzovele vnl. zwarte bewoners en gigantische bergen afval overal. Hier worden migranten in AZC's gezet, voor de meeste nederlanders de ver van hun bed show.
Wijken als Molenbeek hebben we niet. Aanslagen worden alleen gepleegd door 'verwarde' personen en als je maar blijft kijken en luisteren naar de NPO (wat veel meer mensen doen dan de meeste reaguurders aannemen) denk je, ach.. het zal zo'n vaart niet lopen. En dat ondanks toch verontrustende reportages van Nieuwsuur.
We gaan het zien.

Von Mutzenbacher | 18-01-20 | 00:07

De elite welke arbeidersverheffing als hobby bedreef vindt dat zij haar doel heeft bereikt. Er zelfs voorbij is geschoten. Van bovenaf bezien is roeren in de demografische verhoudingen als het schudden van de kaarten, een nieuw spel vangt aan. De immigrant is nu de zielenpoot. De autochtone arbeider moet niet zeuren maar inschikken.

Rest In Privacy | 18-01-20 | 00:02

Het importeren van burgeroorlogen en conflicten.
Het importeren van die haatgodsdienst.
Het importeren van achterlijkheid.
Het belachelijk maken van alles wat dierbaar is aan onze eigen wereld.
Het kapotmaken en bespotten van gemeenschapsgevoel.
Het kruipen voor alles wat vreemd is.
Het bespotten van mensen die waarschuwen voor de desintegratie.
Het zich terugtrekken op plaatsen waar je nog geen ellende hebt.
Het weigeren om de symptomen te zien.
Het weigeren om te vechten voor wat ons dierbaar is.
De onderdanigheid in de hoop dat de krokodil jou als laatste opeet.
Dat is de linksmens ten voeten uit. Ik voorspel dat hij vlak voor zijn onthoofding nog om een verdoving vraagt aan zijn beul.

JvanDeventer | 18-01-20 | 00:00 | 6

@Durereaguurder | 18-01-20 | 00:16: U vergeet dat deze mensen geen scrupules hebben.
Ze zijn gewoon niet in staat te denken dat hun gestoorde visie op hun plannen desatreus zouden kunnen uitpakken.
Ze zijn zo onwaarschijnlijk stom dat zelfs het mes zullen slijpen dat hun keel zal afsnijden.

Aleon | 18-01-20 | 00:38

Links offert de ouderen, kwetsbaren, vrouwen, kinderen, dieren, daklozen zonder enige schroom op. Dit zijn de eersten die eraan moeten geloven. Steeds slechtere zorg voor de ouderen. Afbraak van de zorg voor de kwetsbaren zoals de jeugdzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Vrouwenrechten hollen achteruit, verkrachting van vrouwen komt steeds meer voor en wordt amper bestraft, ook moeten vrouwen zich steeds meer bedekt kleden. Kinderen worden op steeds grotere schaal slachtoffer van geweld zoals steekpartijen en kopschoppen. Dierenrechten stellen steeds minder voor halal slachten en bont zijn normaal geworden. Een huis is voor de Nederlander amper nog bereikbaar, er zullen steeds meer daklozen komen. Financieel zal steeds meer arbeiders het water tot de lippen komen te staan. En links hoor je niet over een van deze groepen waar ze vroeger nog voor opkwamen, integendeel ze laten deze mensen zonder enige wroeging vallen.

miss error | 18-01-20 | 01:32

@miss error | 18-01-20 | 01:32: Erger nog, hun voormalige doelgroep die de lasten draagt van hun geliefde immigratie, wordt, als ze tegenpruttelen weggezet als tokkies of zo u wil deplorables.

5611 | 18-01-20 | 04:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik wil alleen maar zeggen: wat een fakking goed stuk. Niet dat het helpt, maar toch bedankt.

YoMoms | 17-01-20 | 23:59

Linkse partijen zijn helper whiteys.

Mahatma | 17-01-20 | 23:57

"want je mag alles zeggen in Dit Land."
Nope. Zolang we groepsbelediging strafbaar stellen, kun je niet alles zeggen.

Mahatma | 17-01-20 | 23:51 | 1

De enige goede immigrant is een... ach laat ook maar. Straks krijg ik nog een -weggejorist- van @Van_Rossem

RickRD | 18-01-20 | 00:01

Je krijgt als volk in een democratisch land de regering die je met zijn allen bij elkaar stemt. Niet zeuren dus

me163komet | 17-01-20 | 23:50 | 4

Binnenkort met 800 partijtjes en maar polderen...

Yumi | 18-01-20 | 00:02

Gewoon wel blijven zeuren. Coalitievorming is niet persé een uitkomst van de stemming, het kwartetten over zaken die niet in een verkiezingsprogramma stonden kun je bepaald niet als uitkomst van verkiezingen zien. Of heb jij d66 vantevoren gehoord over het opdoeken van de referendumwet en de wet op de orgaan'donatie'?

eastender | 18-01-20 | 00:13

Kunt u zich Paul Witteman nog herinneren? Die gaf in 'Het zwarte schaap' dus ruiterlijk toe dat hij en de zijnen mensen met een andere mening expres dwars zaten, met als logisch gevolg een niet-objectieve, politiek gekleurde mediaberichtgeving. Beinvloeding van kiezers was daamee ongetwijfeld het gevolg. Of misschien was dat wel het doel.
Hetzelfde is nu nog steeds aan de hand.

SIogra | 18-01-20 | 00:28
▼ 1 antwoord verborgen

Het zo divers willen zijn en op het moment iemand zich divers gedraagt bedreigen met geweld of dood. Hoe schizofreen kan je zijn?

foxhunter | 17-01-20 | 23:48

Ik gun Jinek een voetreis over de snelweg en Elfie en Ans hun gespikete drankjes. Waarom? Omdat ik geen argumenten heb.

SIogra | 17-01-20 | 23:47

En toch is het naïef van Rossem.
Wachten tot vrijlinks de dans gaat leiden is zinloos.

ristretto | 17-01-20 | 23:47

Jammer dat de linksmensch nooit gestraft zal worden voor zijn maatschappij desastreuze gedachtengoed en voor het beschimpen van anderdenkenden die niet hun mening aan wilden houden.
Wat dat betreft lijkt links op de islam: een enigszins totalitaire ideologie waar iedereen onderhand genoeg van heeft. Behalve de linkse ayatolla's.

appeltjesgroeneweide | 17-01-20 | 23:40 | 1

Dat is idd het schrijnende, vooral het linkse boomer-geteisem ondervindt geen enkele last van de door hen veroorzaakte puinzooi.

ploppy | 18-01-20 | 02:07

Zelfs de kunst valt nu onder censuur en mag niet ontaard zijn. De nieuwsgeving staat onder censuur en mag de waarheid niet schrijven, alleen wat de politici vinden. We moeten accepteren dat we voor mensen worden uitgemaakt die vroeger in een ander land iets verschrikkelijks deden en waar wij op tegen waren. En we moeten accepteren dat we nu mensen binnenhalen met dezelfde ideeën als die groep van toen. En we moeten accepteren dat er een grote groep criminelen binnengehaald is waarvan we niets slechts mogen zeggen anders zijn wij fout. Wij moeten accepteren dat net als 80 jaren terug een groep politici een groot europa willen stichten, Wij moeten accepteren dat wij net als 80 jaren terug onder een totalitair regime met censuur komen en onze vrijheid kwijtraken.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 23:39

Klimaat-moslim : wereldwijd erkent als beste en enige oplossing voor elk voorkomend probleem.

rattenvanger XL | 17-01-20 | 23:38

Het komt denk ik neer op dit.

Het is vele malen makkelijker mensen te manipuleren dan ze duidelijk te maken dat ze gemanipuleerd zijn.
Men houd stevig vast aan de mystieke participatie waar ze zich in bevinden. Denkend dat de waarden die ze nu belichamen voor altijd zullen gelden.

We zullen het echt moeten hebben van de volgende generatie.

KutFilosoof | 17-01-20 | 23:36 | 3

O mijn God

rattenvanger XL | 17-01-20 | 23:39

Ik denk meer van de nazaten van de generatie na de volgende generatie. Anders gezegd: " Alles zal rech kom". Maar da's van drie generaties terug.

Mark van Leeuwen | 18-01-20 | 00:02

das een beetje te laat, vrees ik

Yumi | 18-01-20 | 00:02

Het kalf moet eerst verdronken zijn. Dat is gewoon een wet

Mark van Leeuwen | 17-01-20 | 23:36

Ik ben wel linksdragend. Is dat raar in combi met extreem xenofoob socialistisch radicaal nationalistisch rechts?

schoon-schip-maken | 17-01-20 | 23:30

Goed stuk weer van Rossem.

knutsel_ | 17-01-20 | 23:29 | 11

@knutsel_ | 18-01-20 | 00:47:
Gaat het lekker daar thuis, of heeft de toerist een lens laten vallen, wat een frustraties allemaal...

Ongeblustekalk | 18-01-20 | 00:53

LOL jouw inschatting van de situatie beleeft weer zijn hoogtijdagen zie ik. :)

knutsel_ | 18-01-20 | 00:59
▼ 8 antwoorden verborgen

Goed stuk, maar je geeft links teveel credit. Ze zullen het niet stoppen, absoluut, maar was de VVD niet rechts?

Ik vermoed eerder dat links als usefull idiot gebruikt wordt, de kant en klare 'wie is goed en wie is slecht' gedachtengoed is natuurlijk zo voorspelbaar als de neten.

Maar zijn zij ook de masterminds? Wie betaald zon Greta om de wereld over te vliegen ? Waarom worden er actief mensen gerondseld om hier naar toe te migreren? Dat links ze met open armen ontvangt wilt nog niet zeggen dat ze het ook in gang hebben gezet. Er is een groep mensen die een voordeel hier uit haalt, die boven de termen links en rechts uitstijgt.

Rutte heeft al lang bewezen dat hij de hand niet bijt die hem voed. De grote bedrijven, lobbyisten en globalisten hebben het dus voor het zeggen. Als we vanuit hun perspectief kijken, dan zie je een Nederland dat te snel vergrijst, net zoals in alle welvarende landen, kortom een gevaar want dat worden onbetaalbare werknemers. Oplossing: je importeerd een groep mensen die veel meer kinderen krijgen, afhankelijk zijn van de linkse systemen, wat later terug te zien is in hun stemgedrag.

Als dit de sociale vangnetten kapot maakt, hebben ze een mooi zwart schaap waar het allemaal door komt. Het helpt dus dat ze qua cultuur niet matchen. Je wilt zoveel mogelijk afstand met de autochtonen. Zodat verdeel en heers bijna automatisch gaat.

Er is dus vanuit hogeraf geen behoefte om een grote groep slimme, intelligente, 'doktoren' etc. te importeren. Die zullen zich eerder aanpassen en als dan de sociale vangnetten kapot gaan, kijkt men naar het verantwoordelijke bestuur, ipv de moslims.

Het helpt om te realiseren dat zij (top van de grote bedrijven, globalisten etc.) ons gewoon als vee zien. Wij zijn cijfertjes op een balans en denktanks rekenen precies uit hoe ze die cijfertjes in hun voordeel kunnen laten werken. De gespeelde verontwaardiging van onze politici verdient dan ook een oscar, want ze weten dondersgoed waar ze mee bezig zijn. Linksom of rechtsom, de mensen die echt aan de touwtjes trekken blijven buiten beeld.

Wordt het niet eens tijd dat de politieke voorkeur van leiders van grote bedrijven e.d. als een keurmerk op hun diensten en producten geplakt wordt, indien ze met hun macht de politiek beinvloeden? Dan kan je stemmen met je koopgedrag.

Durereaguurder | 17-01-20 | 23:19 | 18

@Zapata10 | 18-01-20 | 00:39:
ICT? Wanneer je zelfs liegt over de basis van jouw inkomsten verdien je geen antwoord, beeldmaker.
Beledigen helpt ook niet om een normale discussie te voeren, jij bent duidelijk af.
En commies rijden geen Porsche maar lada ;)

Ongeblustekalk | 18-01-20 | 00:52

@Ongeblustekalk | 18-01-20 | 00:52: Je bent dus gewoon een gefrustreerde sukkel. Die niet eens er voor durft uit te komen waar hij op stemt. En alleen maar probeert anderen verdacht te maken.
Ik weet niet wat je doel is maar ik heb zo het idee dat je geen leven hebt.
Zekers ICT, Ing bestuurlijke informatica maar in de techniek terecht gekomen omdat ik niet tegen oeverloos slap geouwehoer kan zoals van lieden zoals jij. Daarbij ook nog een Drs. cultuurgeschiedenis maar daar is geen droog brood mee te verdienen.
Allemaal bekend hier door de jaren heen.
Maar van jou is helemaal niets bekend.
Geen standpunten, geen visie, niet welke politieke voorkeuren je hebt. Het enige wat van je bekend is dat is dat je anderen afzeikt.
Zonder logica, zonder argumenten, zonder inhoud.
Veel plezier op je zolderkamer.

Zapata10 | 18-01-20 | 01:03

@Zapata10 | 18-01-20 | 01:03:
Ik ben een liberaal en verafschuw communisten als jij die zich anders voordoen als ze zijn.
Liegen en bedriegen en graaien en grabbelen is jullie metier en dan vraag je van mij of ik jou zie als discussie partner?
Wat denk je zelf. Betrapte graaier.

Ongeblustekalk | 18-01-20 | 01:14
▼ 15 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Motleycrew | 17-01-20 | 23:17 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

En ja inderdaad, de opwarming van de aarde, de schaarste aan energie, de bevolkingsgroei. Het is allemaal veel groter bier. De nucleaire dreiging, nog altijd is vele malen gevaarlijker dan die paar sneue moslims, die paar zielige asielzoekers, die paar ellendige klaplopers. En nee dat is geen aflaat voor onze zonden, noch bedoeld als excuus voor onszelf, noch als verdienmodel. Het zijn gewoon de droge feiten tegenover de belachelijke hysterische focus van een stel puberale nooit volwassen geworden mannetjes met een bange inslag. Bang voor alles, voor anderen, voor de toekomst, voor verlies van hun cultuur van gehaktbal en zwarte piet, bang voor mensen uit Afrika, bang voor kinderen van kalifaat mannetjes en vrouwtjes. Bang voor hun eigen angst denk ik. PVV-ers meestal. Het sneuste stukje volk dat ons land heeft voortgebracht.

Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 23:14 | 29

@Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 23:46: Voor het eerst ben ik het met je eens, vanuit een totaal ander standpunt, maar dat mag de pret niet drukken. De oplossing voor het gefantaseerde probleem dat is waar ik me zorgen over maak. Hoeveel vrijheid / zelf beschikking / verworven rechten / verzorgingsstaat gaan we inleveren om een marginaal probleem de kop in te drukken.

mmx | 18-01-20 | 01:22

Hier is iemand duidelijk bang voor PVV'ers.

6638-12345 | 18-01-20 | 13:51
▼ 26 antwoorden verborgen

Het zal hier wel net zoals in Zweden gaan. Pas wakker worden als je niet meer over straat durft te gaan omdat je strot zomaar ergens kan worden afgesneden. Door een crimineel of door een allahuhakbar-roeper die z'n islamitische plicht doet. Maar dan is het te laat. Dan wordt het hier onleefbaar. Echt wel. Dus, Maak Greet/Baudet Groot. De Grootste. Volgens mij lukt dat in dit land vol zelf-ingenomen, gezapige en genetflixiseerde burgers toch niet, maar wie weet. Meer kan je niet doen. Maar voor de zekerheid hou ik mijn open vliegticket toch maar stand-by.

isitsoornot | 17-01-20 | 23:12 | 3

Doe maar. Vlieg graag binnenkort dan. Kijk ik wel Netflix met de overgebleven asielzoekers. Wordt het toch nog gezellig.

Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 23:51

@rattenvanger XL | 17-01-20 | 23:57:
Nee hoor, die gaan nergens naartoe.

Ongeblustekalk | 18-01-20 | 01:16

En dan durft er vandaag eindelijk een PvdA burgemeester (Rob Meerhof) resoluut op te treden tegen in dit geval een zeer foute voetbalclub in Oostzaan komt er vervolgens een rechter (Antoon Schotman) die de sluiting verbiedt.

Jan Leul | 17-01-20 | 23:09 | 1

En dààr zal wel wat gram tegen de overheid vandaan komen, door uitspraken van rechters die lak hebben aan de bevolking. Burgemeesters die goed werk doen zijn zeldzaam en steeds weer is er dan wel een rechter die aan de foute deugkant gaat staan.

eastender | 18-01-20 | 00:31

De grenzen staan niet wagenwijd open. Het is godsgruwelijk onmogelijk om de EU in te komen als armelandiër. Wij nemen elk jaar 16.000 asielzoekers op, dat is nog geen duizendste van onze bevolking. De overdrijvingen en nonsens in dit stuk zijn bijna niet op te noemen zo veel zijn het er. Iedereen en zijn moeder heeft het over integratie en islam, echt iedereen, de hele dag weer. Alsof dat het grootste probleem is. De onzinnige hyperfocus op dit onderwerp, op rechts is een karikatuur aan het worden. Dit land gaat echt niet ten onder aan een paar asielzoekers. Ook niet aan een paar moslims. Eerder aan de verregaande polarisering en groeiende ongelijkheid. Maar goed, wie het met bovenstaande niet eens is, is uiteraard een wegkijker, een deuger. Want iets anders vinden dan dat islam de allergrootste bedreiging voor ons vormt is vloeken in de rechtse kerk.

Beste_Landgenoten | 17-01-20 | 23:07 | 25

Rick, in Schubbekuttenveen dus. De meeste PVV stemmers wonen niet tussen de Turken en Marokkanen. Maar hebben daar wel een nogal extreme mening over. Kijk maar eens op je kaartje.

Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 05:48

@Beste_Landgenoten | 18-01-20 | 05:48:

Jij hebt een mening over Trump zonder in de VS te wonen.
Dat mag.
Jij haat democratie, en PVV-ers haten criminaliteit, censuur, terrorisme, genocide en slavenhandel. Je hoeft niet tussen de moslims te wonen om al die nadelen van de islam te zien. En anders dan jij vind ik het afwijzen van slavernij en genocide helemaal niet zo extreem.

Los van het feit dat iemand die niet tussen de Marokkanen woont, misschien wel dagelijks met of tussen de Marokkanen moet werken. Of misschien ooit wèl tussen de Marokkanen heeft gewoond; google "witte vlucht".

Verder zal jij ongetwijfeld in een witte deugbubbel wonen, maar houd er wel rekening mee dat veel Nederlanders ook gewoon familie en vrienden hebben in de rest van het land. Niet iedereen is zo fel tegen algemene ontwikkeling als jij.

Dandruff | 18-01-20 | 13:40

Vorig jaar meer dan 200.000 immigranten, de helft niet-westers.

6638-12345 | 18-01-20 | 13:53
▼ 22 antwoorden verborgen

Verkrachtingen in Zweden:
twitter.com/petersweden7/status/12178...

Sowieso is deze twitter-Zweed een aanrader voor iedereen die partijkartel stemt. Gewoon voor wat realiteitszin.

de Voorzittert | 17-01-20 | 23:04 | 3

Net gekeken.
Sjesus man.

Rape statistics.
1975: 421
2019: 8350

That's an increase with almost 2000%

That's around 83 rapes per 100 000 people.

Poland only has 3 rapes per 100 000 people.

What went wrong in Sweden

Dirk III | 17-01-20 | 23:22

@Dirk III | 17-01-20 | 23:22:

Dus 80 extra verkrachtingen per 100.000.
Voornamelijk dankzij ongecontroleerde massa-immigratie.
Dat zal dus nog leuk worden als immigranten niet 20%, maar 30% of 50% van de bevolking uitmaken. Gezien de demografische ontwikkelingen in West en Zuid Europa zijn sommige landen al over 30 aan de beurt.

Om met Beste Leugenaar te spreken; "niks aan de hand".

Dandruff | 18-01-20 | 00:09

@Dirk III | 17-01-20 | 23:22: Greta?

Mark van Leeuwen | 18-01-20 | 00:15

Laatst had ik een discussie met een LinksGutMensch over immigratie. Ik begon over de bootladingen modieus geklede jonge soldaten van Allah met Nikes en iPhones. Ik werd meteen onderuit getrapt: iederéén heeft tegenwoordig Nikes en iPhones, dus zij ook. Dat had niets met hun leefomstandigheden te maken, werd mij verteld. Iedereen is welkom. Mijn vraag: wie dat gaat betalen? Geen antwoord, want dat was een ongepaste vraag die alleen een extreem-rechtsracist als ik kon stellen. Ik heb het toen maar opgegeven, want die linksen zijn niet voor rede vatbaar. "Wir schaffen das". "Welkom, welkom". Gradaties in hulpbehoevendheid bestaan volgens hen niet; ze komen niet voor niks hierheen. In hun eigen land komen ze iets te kort en het is onze plicht om iedereen op te nemen. Ook bijvoorbeeld de Moldaviërs. "Moldavië is een arm land, dus wij moeten helpen". Welkom planeet Aarde, komt allen naar Luilekkerland Nederland. Hoe kunnen ze toch zo onvoorstelbaat deugen. Kots.

Nivelleermarionet | 17-01-20 | 23:03

links blijft zo nog wel een tijdje doorgaan. totdat de sjw ook daadwerkelijk last geen krijgen van de 3 i's. Ik geef de helft van links nog een jaartje of 25, daarna zal er weleens een omslag punt komen. of dan zijn we al opgedoekt, dat kan natuurlijk ook.

Schepvogel | 17-01-20 | 23:01 | 2

Nog 25 jaar import.... the horror, the horror!

Dirk III | 17-01-20 | 23:05

Kijk eens op Jeaup. Daar zie je de kentering al onder de braven

Mark van Leeuwen | 18-01-20 | 00:18

Links = Communisme = Socialisme =
Nationaal Socialisme = Fascisme = Antisemitisme = Islam = Totalitarisme

roxymusic | 17-01-20 | 23:01

Integratie, grappig dat daar nog over wordt gesproken.
Integratie is iets van heeeel lang geleden. Toen links veronderstelde dat al die nieuwkomers samen met ons op zouden gaan in een fantastische multiculturele samenleving.
Hahaha, Niks van terecht gekomen. De groepen migranten, zeker in de Randstad, zijn zo groot dat ze niet eens meer moeite doen om zich aan te passen aan Nederland. Kijk om je heen in bijv het OV, de migraten spreken grotendeels alleen nog in hun eigen taal, hebben eigen wijken met volledig op hen gerichte supermarkten, scholen en "volkshuizen".
De integratie is volledig mislukt en het enige contact met "Nederland" dat er is, is voor het aanvragen van uitkeringen en toeslagen. Voor de rest leeft een steeds groter deel van de migranten volledig met de rug naar Nederland gekeerd.

ZomaarEen | 17-01-20 | 23:01 | 1

De zogenaamde parallelle samenleving.

Alco-de-Holist | 17-01-20 | 23:57

Hoe nu verder? Na de verkiezingen zullen de Puinhopen van Rutte moeten worden opgeruimd :
Immigranten uit veilige gebieden moeten terug om hun eigen land op te bouwen.

Kinderbijslag boven het 2e kind afschaffen.

Verplicht 5 dagen per week een tegenprestatie voor de bijstand. Maximaal 2 bijstandsuitkering gen per gezin

Stoppen met zonneweides, windmolens en wijkcentrales. Bomen planten ipv te kappen. Behoud van het gas. Kernergie centrales + 1 Thorium centrale bouwen. Zonnepanelen op alle privé daken neerzetten. Eigen solar batterij industrie opzetten/ promoten. Hoge vliegtax instellen.

Rekenrente aanpassen zodat de pensioenen kunnen worden geindexeerd

Landen die hun onderdanen niet terugnemen:harde sancties:hoge visa kosten, landings rechten intrekken, economische hulp helemaal stoppen, hoge importheffingen op hun producten

Opzeggen Marrakech en vluchtelingen verdrag totdat het aangepast is

Geen cent meer dan de 1 % van het bbp naar de EU

FrankOngerust | 17-01-20 | 23:01

rechtse slachtoffer reflex, ook triest en onuitroeibaar.

captainobvious | 17-01-20 | 23:00

Zweden is een goed voorbeeld van hoe Nederland later ook totaal kapot gaat nu de grenzen wagenwijd voor ook criminele immigranten openstaat. Ook hier kunnen we straks niet meer veilig over straat. En klimaat is het rookgordijn ervan: het ongecontroleerde migratieprobleem.

Jan, Leiden | 17-01-20 | 22:59 | 3

Later ? Zeg maar gerust dat we zeker niet onder doen voor zweden. Wellicht (veel) erger

Jan Leul | 17-01-20 | 23:02

We zouden ook gewoon een voorbeeld kunnen nemen aan de Denen. Dan ziet de toekomst er een stuk rooskleuriger uit.

grietmetgroenefiets | 17-01-20 | 23:09

@grietmetgroenefiets | 17-01-20 | 23:09:
Ja, maar zolang er op karelpartijen wordt gestemd en die een meerderheid hebben in de kamer, ook al zou het maar 1 zetel zijn, gaat hier zeker niet gebeuren wat in Denemarken is besloten.

Jan, Leiden | 18-01-20 | 08:59
-weggejorist-
Supermatthijs | 17-01-20 | 22:56 | 2

Gelukkig is er ook in Zweden een steeds grotere groep die al enkele jaren weerstand biedt aan de verkettering door links om de problemen bespreekbaar te maken.
Het journalistieke werk werd ze onmogelijk gemaakt en zijn ze deels gevlucht naar Denemarken.
Inmiddels is hun website (voorheen Avpixlat) nu de drijvende kracht achter de SD.

Lezenswaardig: samnytt.se/

Bolhoed | 17-01-20 | 22:54

Hoe verder? Laat de (links deugende Nederlanders) maar eens de realiteit onder ogen zien met hun oneindige gedram.
Gratis geld om alles te kunnen betalen bestaat gewoonweg niet. Iemand moet de rekening betalen. Veel te veel instanties verdienen schrikbarend te veel geld aan deze industrie!

jj3162 | 17-01-20 | 22:54 | 1

Juist! Dat is de vraag: hoe verder? Kan het schelen dat links laf is. Hoe gaan we verder en wie moeten we daarvoor bekeren en met welke middelen? Ongeacht links of rechts, zolang het maar rechtmatig en doelmatig is. Maar dit hier boven is een makkelijke tirade. Proost @vanrossem.

Fiets | 17-01-20 | 23:04

Net weer een demonstratie gezien van vieze linkse streken om die pvv vrouw af te maken. Faalde enorm, maar zelf leken ze enorm trots. Mijn god, de oogkleppen lijken meer een blinddoek. Op1

Rest In Privacy | 17-01-20 | 22:54

Vandaag nog in de Stentor. Een jonge vrouwelijke Groenlinks arts wil de strijd aangaan met Jesse Klaver om het leiderschap. Ze vindt hem niet links genoeg.. dat zegt eigenlijk alles.

Europees_Aanbesteed | 17-01-20 | 22:51 | 2

dat wijf gelooft zoals zovelen nog in gratis geld.... Vraag haar eens een voorstel te doen wie dat alles moet betalen?

jj3162 | 17-01-20 | 22:57

Wanneer er een stel goeie tieten opzitten, gewoon doen zou ik zeggen.

Ongeblustekalk | 17-01-20 | 22:58

"Laf, laffer, links."

I might steal that...

_Roy_ | 17-01-20 | 22:49 | 1

Links, linker, linkst.

WitteGrunneger | 17-01-20 | 23:25

Nou maar hopen dat we meer dan 200 huizen per week opleveren, anders is het niet eens genoeg om de instroom van de asielzoekers te huisvesten.
Laat staan dat je dan ooit zelf aan de beurt komt.
Eigen schuld, inwoners krijgen geen voorrang, nooit. Die hebben ouders en geld..

snapal | 17-01-20 | 22:48 | 2

De goedkoopste sociale huurwoningen worden in toenemende mate verhuurd aan ‘kwetsbare bewoners’: bijvoorbeeld mensen met psychiatrische problemen, statushouders, alleenstaande ouders en mensen met verstandelijke beperkingen. ‘Gezinnen trekken weg, de draagkracht verdwijnt uit de wijk, de problemen stapelen zich op. Het ergste vind ik dat duizenden mensen geen andere keuze hebben dan te wonen in het putje van de samenleving’, aldus Aedes-voorzitter Marnix Norder.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

drs.Nee | 17-01-20 | 23:04

@drs.Nee | 17-01-20 | 23:04:
je zou juist verwachten dat die wijken top in trek zijn bij GL en D66 stemmers, eindelijk de beloofde diversiteit!

Dagelijks omringd door 'zwakkeren' die ze dus ook dagelijks kunnen helpen, maar vreemd genoeg wonen ze meestal op de grachtengordel.
Die ze dan autoluw willen, waardoor die naastgelegen 'pauperwijk' weer volstroomt met auto's, en dat vinden ze dan ook prima, de moralisten van linksch.

Yumi | 18-01-20 | 00:14

Het ooit christelijke Cda en de linkse Volk Val Dood partij zijn verantwoordelijk voor de tsunami aan immigranten in Nederland. Zij hebben ervoor gekozen om met die linkse wegkijk hufters van CU, en Drammers 666 te gaan regeren.

Pinokkio kan je het persoonlijk aanrekenen, hij heeft geen visie (naar eigen zeggen dan - ik geloof niks meer van die narcistische hufter), hij liegt voortdurend en heeft een geheugen als een zeef. Totaal ongeschikt dus en hij moet voor een tribunaal komen voor het naar de klote helpen van het ooit zo mooie Nederland.

Hoplijk is zijn leugen partij snel niet meer de grootste in de peilingen. Geloof niks van hun verkiezingsbeloftes.. Na de verkiezingen doen ze gewoon waar ze zin in hebben. Hufters

FrankOngerust | 17-01-20 | 22:48

Dat jongetje dat stierf op het strand stierf omdat zijn vader gratis naar de tandarts wilde. Die was veilig als bordenwasser in Turkije maar wilde als vluchteling gratis medisch zorg claimen in Europa.

Osdorpertje | 17-01-20 | 22:45

Beastie Boys - Gratitude

Robert Haynes | 17-01-20 | 22:44 | 1

Beastie Boys - So What Cha Want (Official Music Video)

Robert Haynes | 17-01-20 | 22:36 | reageer
Dus u luistert Beasty Boys.
En nu ?

grapo | 17-01-20 | 22:55

Inderdaad, het is de intens dodelijke lafheid van links om zich niet uit te spreken tegen de negatieve implicaties van deze tsunami van religieuze ongeletterde invasieven met een laat-middeleeuws referentiekader. Deze mensen gaan nooit en te nimmer een bijdrage leveren aan een verdere economisch-culturele doorbloei van ons land. Ze komen al binnen met een ingebrand vijandsbeelden elke ontwikkelingseuro leverte een negatieve multplier op. Het heeft hetzelfde effect als vrijwillig planten tijdens de jaarlijkse boomplantdag van de Japanse duizendknoop. Nederland wordt bestuur door automutalisten en mensen/organisaties die hier hun brood mee verdienen.

Fantomas | 17-01-20 | 22:43

Goed verwoord, maar dit is inmiddels een achterhoede gevecht. Het is te laat om hier nog een positieve draai aan te geven. Nederland is verloren en daar helpt geen waterlinie meer aan. Helaas.

ik_wacht_niet | 17-01-20 | 22:42

Toen jaren geleden al bleek dat vluchtelingen in de zin van vluchten voor een oorlog/geweld geen echte vluchtelingen waren, ging links ze economische vluchtelingen noemen. Ik noem ze gewoon gelukszoekers.

RickRD | 17-01-20 | 22:41

Faber (PVV) op OP1.

Faber for President!

ProAsfalt | 17-01-20 | 22:40 | 2

Faber houdt haar rug recht. +10.
NPO is en blijft een neoliberale klimafatistische propaganda zender

ProAsfalt | 17-01-20 | 22:50

Had dat OP1 nog niet gezien. Faber aan tafel de enige die begrijpelijke taal uitslaat. De rest probeert interessant en gezellig te wezen en ons kent ons te spelen. Ik zie geen verschil met eerdere linksige policor NPO-kletsprogramma's.

JvanDeventer | 17-01-20 | 23:46

Heeft niets met Links te maken maar alles met de (economische) elite die het klootjesvolk maar vooral de vluchtelingen gratis te werk wil stellen.

ProAsfalt | 17-01-20 | 22:39

Vraag al deze mensen eens hoe ze denken over Joodse vluchtelingen en je zult zien dat het enorme rascisten zijn.
Alleen uit Marokko alleen al vertrokken er in 1948 een kwart miljoen Joodse vluchtelingen. Die huis en haard moesten achter laten. Uit Irak en Jemen vertrokken er ook hele volksverhuizingen.
Allemaal opgenomen door een nietig klein landje.
Maar als je de vluchtelingenknuffelaars er naar vraagt dan hadden die het verdient.

Osdorpertje | 17-01-20 | 22:39

Goed stuk. Een hard migratie beleid is een smerig karwei om uit te voeren. Voor eilandstaten als Australië en Japan is het nog wel te doen, maar voor Europa is het door haar ligging al veel moeilijker. Helemaal als de wil daarvoor bij een deel van de bevolking ontbreekt.

De oplossing ligt bij opvangcentra buiten Europa. Iedere vluchteling die zich hier meldt, moet onmiddellijk naar zo'n buiten Europees opvangkamp vervoerd worden. Dat levert geen gezellige beelden op, maar die prijs moet Europa bereid zijn te betalen.

De wil om terug te keren naar het land van herkomst in een dergelijk kamp, zal aanmerkelijk groter zijn dan hier. Opvang in een dergelijk kamp is ook voordeliger dan de voorzieningen die we hier allemaal bieden. Voor hetzelfde geld, kunnen uiteindelijk dus meer mensen geholpen worden. Dat moet links ook aanspreken.

ED-209 | 17-01-20 | 22:36

Beastie Boys - So What Cha Want (Official Music Video)

Robert Haynes | 17-01-20 | 22:36

Leo Lucassen - het spijt mij zeer - heeft op 6 januari een artikel in de Volkskrant gehad: 'Een debat over (im)migratie moet wel over feiten gaan.' Hij geeft dan aan aan welke knoppen je kunt draaien. Daarna zegt hij bij bijna alles wel onmiddellijk dat het weinig zal opleveren, maar hij doet een poging.

grietmetgroenefiets | 17-01-20 | 22:33 | 1

Bedankt, ik heb het gelezen. Op sommige punten heeft hij gelijk. Dat we eens economische krimp moeten accepteren ipv een alsmaar groeiende bevolking. Maar linkse experts doen wel een flauw trucje. Je gaat eerst met enorme getallen gooien. EU werknemers, niet EU werknemers, terugkerende Nederlanders.. van 200000 mensen zijn er maar 16.000 (economische) vluchteling. De lezer denkt: ach joh die 10% of zo. Intussen is door gezinshereniging het hele land veranderd.

Middensteun | 17-01-20 | 22:55

-dromerige hippies
-softe schuldbewuste christenen
-GroenLinkse (cultuur)marxisten
denken en dachten allemaal dat alle volkeren vanzelf en met veel vreugde hand in hand samen kunnen gaan leven, maakt niet uit vanuit welk ontwikkelingsland ze gehaald werden, in een paar maanden kunnen ze naadloos leven in een typisch seculier, geëmancipeerd, modern westers land zoals Nederland.

Bovendien werd er niet naar de mening van de autochtone Nederlander gevraagd.

Ziehier het resultaat: geweld, parallelle samenleving, constant gedonder in de glazen, een overbevolkt en overspannen land, sociale cohesie uitgehold, sociale voorzieningen opgesoupeerd.

En Bedankt, politici.
Al van af Janmaat, daarna Pim Fortuyn, Geert Wilders, Thierry Baudet is men ziende blind.

King of the Oneliner | 17-01-20 | 22:32 | 11

@Red shirt | 17-01-20 | 22:44:
Wat is jouw punt precies?
Mijn beide opa’s hebben ook hard moeten werken om hun gezin te vreten te geven, net als mijn vrouw en ik nu doen.
Vond het jochie de popcorn lekker? Gewoon belangstelling als vader.
We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Ruimedenker | 17-01-20 | 23:00

@Red shirt | 17-01-20 | 22:54:

Je hoort het me zeggen; ga je er ook nog wat mee doen?

Dandruff | 17-01-20 | 23:35
▼ 8 antwoorden verborgen

Het verraad van en door links is een ramp voor iedereen en zijn moeder

frisenfruitig | 17-01-20 | 22:31

Het is wachten op het moment dat het taboe op immigratie, asielzoekers en de zieligheidsindustrie doorbroken wordt. Helaas gebeurt dat alleen wanneer links volledig in de peilingen verdwijnt, zoals in Denemarken twee jaar geleden. Daardoor is dat land er nu goed op vooruit gegaan.

Optyfen met dat softe gedoe, dat taboe op immigratie en islam. Sterk topic, Van Rossem.

Koekkeloere | 17-01-20 | 22:30 | 1
-weggejorist-
Red shirt | 17-01-20 | 22:57

De Zweden waren er in 2014 al achter nog voor dat de ergste shit na 'wir schaffen das' hun land binnen kwam. Net zoals heel veel Nederlanders die niet permanent hun kop in het zand steken wisten ze wat er aan de hand was. Ik had toen Zweedse en Deense collega's uit de buurt van Malmö en die schetsten toen al een vrij onthutsend beeld. Sindsdien is het er niet op vooruit gegaan.

Dat de VK in 2017 nog zo'n volkomen tendentieus en stupide artikel er uit weet te wringen zegt ook weer heel veel.

Zwizalletju | 17-01-20 | 22:29

Wachttijden van 10-20 jaar voor een huurhuis.
De rest wordt op kosten gejaagd door hoge huren/peperdure woningen.
Wordt alleen nog maar erger in de toekomst.
Een grof schandaal.
Eigen volk eerst is verleden tijd, eigen asielzoekers eerst.

snapal | 17-01-20 | 22:27 | 4

enige verschil is dat die wachttijd er nu ook voor de 1 en 2 kamer-flatjes is

Petroselinum crispum | 17-01-20 | 22:30

@Petroselinum crispum | 17-01-20 | 22:29: Ik heb letterlijk een bouwval moeten kopen en dan maar met veel geld opknappen om als starter een begin te maken in de woningmarkt. Dat was inderdaad 15 a 20 jaar geleden in de randstad. Huren was onmogelijk.

Dirk III | 17-01-20 | 22:31

@Petroselinum crispum | 17-01-20 | 22:29:
Randstad is een te breed begrip, Sommige steden misschien, denk dat Amsterdam wel de langste wachttijden heeft.

snapal | 17-01-20 | 22:35
▼ 1 antwoord verborgen

Hier is De Telegraaf uitvoering over hoe Zweden eerst zichzelf compleet naar de mallemoer heeft geholpen en nu bij komt Vattenfailen. Weg met ons!

www.telegraaf.nl/nieuws/576611512/zwe...

Kinkfactor | 17-01-20 | 22:24

Mooi man! Kom maar met die strontkar, want stront is goed. Stront is mest en van mest gaat alles groeien. Mest geeft kracht, hoe meer mest des te beter. Ik ben fatsoenlijk rechts en daar trots op.

quigg | 17-01-20 | 22:22

Liggen er ook van die beelden in Bataclan? En nog een paar Parijse cafés, in Stockholm, Manchester, Nice, Toulouse, Utrecht, Berlijn, in al die Nigeriaanse dorpjes waar boko haram te keer ging en gaat, zelfde in Kenia, een aantal Sahellanden, enz, enz?

Nuuk | 17-01-20 | 22:21 | 2

Dat zijn opzichzelf staande incidentjes uitgevoerd door moslims die geen moslims zijn.

Jan Dribbel | 17-01-20 | 22:27

Ik herinner me een foto van een islamitisch feestje in Mosul, enige jaren geleden.
Als slingers waren de hoofden van lokale christenen aan kabels geregen, en opgehangen.

NPO-lieveling Laura H vond dat zo énig, dat ze direct een vlucht naar het kalifaat boekte. Binnenkort verschijnen van haar hand en van ons belastinggeld een boek, een serie, een film en een musical over haar spannende tijd daar.

Dandruff | 17-01-20 | 22:29

Het benepen schoolmeesterachtige moralisme van politiek correct Nederland is hoogst irritant, je wordt er balorig en recalcitrant van.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 22:19

Zoek even naar "Breaking the Chains of the Anti-White West"

unshift | 17-01-20 | 22:18

Helaas zijn er harde en vervelende maatregelen nodig om de situatie op te lossen en verder leed te voorkomen. Maar er zijn te veel naïefe mensen die het altijd goed hebben gehad en dit niet kunnen, willen of durven te doen.
Soms heb je een kwal nodig als trump die risico en onpopulaire beslissing durft te nemen.
Wat dat betreft kunnen we veel leren van de hardere zakenwereld hoewel een groot deel van de kiezers dit helaas niet wilt zien.

Struikrover3 | 17-01-20 | 22:17 | 8

@Struikrover3 | 17-01-20 | 22:37: Klopt! Maar u vergeet 1 ding. Grote bedrijven worden bestuurd door meestal competente managers. Ik kan met de beste wil in de Nederlandse regering en kamer geen enkele hiermee vergelijkbare persoon ontwaren. De echte deskundigen passen hiervoor. De lieden die er nu zitten komen allemaal voort uit de baantjescaroussel.

hohostop | 17-01-20 | 22:48

@hohostop | 17-01-20 | 22:48: klopt, misschien moeten we goed management ook meer betalen, maar dan wel met volledige transparantie om belangenverstrengeling tegen te gaan.
Momenteel is een te groot deel voor zichzelf bezig en zet het land daarvoor in de uitverkoop, een resultaat van de individuele maatschappij...

Struikrover3 | 17-01-20 | 22:57

@Struikrover3 | 17-01-20 | 22:57: Het spijt me zeer, maar helaas zie ik in Nederland nog geen Trump-figuur aan de horizon, die zijn kennis, kunde en daadkracht in dienst wil stellen van het land.

hohostop | 17-01-20 | 23:15
▼ 5 antwoorden verborgen

Si vis pacem, para bellum
Zoals Angus McDonald riep tot zijn vrouw bij het zien van de naderende Engelsen: "hand me down my gun, woman!"

Bakschuif | 17-01-20 | 22:16 | 2

@ Bakschuif | 17-01-20 | 22:16 |
Toen ik de zelfde Latijnse term gebruikte in mijn reaguursel, - overigens in een volstrekt onschuldige context - werd ik weggejorist.

Peter Emile | 17-01-20 | 22:46

@Peter Emile | 17-01-20 | 22:46
Ten onrechte lijkt mij. Het is een referentie aan een historische maatschappelijke opvatting die in de vorige eeuw volstrekt legitiem was. En wat mij betreft nog steeds IS. Vrede sticht je vanuit macht, omdat je het kan afdwingen, niet omdat je het vergeefs aan een machthebber afsmeekt.

Bakschuif | 17-01-20 | 22:51
-weggejorist-
revolte | 17-01-20 | 22:15 | 1

"Wat is er in Zweden aan de hand ?", is omdat ze zelf geen flauw idee hadden?
Kan het artikel niet lezen.

snapal | 17-01-20 | 22:15 | 1

Open een incognito venster in Chrome.... tadaaaa knip en plak de link

King of the Oneliner | 17-01-20 | 22:47

Wat ons land nodig heeft is een nieuwe McCarthy. Socialisme/communisme verbieden en de aanhangers voor het gerecht slepen en daarna berechten.
Zo niet dan gaat onze samenleving kapot en met een ideologie als het communisme wordt elk herstel onmogelijk gemaakt of wederom afgebroken.

Ongeblustekalk | 17-01-20 | 22:15 | 10

Ben blij dat je het zo opvat als dat jou helpt om er mee om te gaan.

Bakschuif | 18-01-20 | 00:30

Dan moet je zowat alle krantenpersen sluiten,waar haal ik dan het papier voor mijn kattenbak vandaan?

jan huppeldepup | 18-01-20 | 01:35
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
De Geus | 17-01-20 | 22:14

Sommig links dan. Ik ben ook links en ben al decennia lang tegen de immigratie van barbaarse gelukszoekers uit zandbakken. Ook heb ik helemaal niets met klimaatdrammers en het gezwam over diversiteit komt me mijn neus uit.
Identiteitspolitiek is voor lafbekken de EU een faliekant mislukt experiment en de open grenzen zijn de nagel aan de doodskist van alles waar wij en onze ouders voor gewerkt hebben.

Zapata10 | 17-01-20 | 22:13 | 11

@Zapata10 | 17-01-20 | 23:00:
Kijk, daar hebben we de linkse redenatie technieken weer.
Jij kan geen mening hebben, want je hangt een ideologie aan.
En die verzorgingsstaat, want daar heb je het over in gewone taal, is mislukt door linkse idioten als jij.

Ongeblustekalk | 17-01-20 | 23:13

@Zapata10 | 17-01-20 | 23:00
@Ongeblustekalk | 17-01-20 | 23:13
Knip het eens los van de labeltjes. Zie jullie beider standpunten wel.
Verzorgingsstaat was niet verkeerd, maar links moest zo nodig "de hele wereld redden" (wat we niet kunnen betalen) en rechts heeft alles op de marktwerking gegooid wat alles beter en betaalbaar zou maken (wat we dus ook niet kunnen betalen; kijk alleen maar 's naar je zorgkosten)
Als je 'links' en 'rechts' los laat (zijn inmiddels wel "verworden" termen) en je de dialoog aangaat op wat we eigenlijk collectief zouden willen voor ons land, dan kom je op de praktische zaken als "wie is of zijn de baas in dit LAND?" En ook:"zijn we nog wel een land?"
Als jullie tegenstellingen opgaan in de anonieme betekenisloosheid van de huidige europa-gezindheid van de de huidige kartel-partijen, is het volstrekt nietszeggend. Als je de dialoog voert op wat is goed voor "ONS" (zijnde Nederlanders) dan denk ik dat jullie minder ver uit elkaar liggen dan je misschien zou denken.

Bakschuif | 18-01-20 | 00:26

Wel een quote die media waardig is.

Ongeblustekalk | 18-01-20 | 01:41
▼ 8 antwoorden verborgen

Het zou helemaal niet nodig moeten zijn een maatschappelijke discussie over massa-immigratie en integratie te voeren.
Mensen zijn toch zelf ook onderdeel van de maatschappij en ervaren beter dan ivoren-tpren-journalisten en -politici in hoeverre het huidige beleid een succes is.
En op welke partijen men moet stemmen als men verandering wil.
Het kan dus niet anders dan dat ofwel het huidige beleid breed gedragen wordt, ofwel de Nederlandse kiezer zo onmetelijk dom is dat hij niet zelf kan beredeneren dat stemmen op dezelfde partijen hetzelfde resultaat als ervoor geeft.

jemagookniksmeer | 17-01-20 | 22:10 | 1

Mensen zijn bang voor verandering en al helemaal als ze wijs gemaakt wordt dat we helemaal failliet gaan als we weer grenscontroles instellen.

Zapata10 | 17-01-20 | 22:15

Stel je hebt een shit-hole wereld met allemaal stammen die elkaar het leven zuur maken omdat de ene groep in een blauwe smurf gelooft en de ander in Aquaman. Dan heb je op een gegeven moment een serie stammen die stoppen met die onzin en te midden van die ellende een redelijk georganiseerde samenleving.
Wat krijg je dan? Iedereen van de shit-hole landen willen natuurlijk naar die rust en welvaart ook al geloven ze nog steeds in Aquaman en Grote smurf.

Bescherm je de grenzen niet dan implodeert deze oase van welvaart uiteraard ogenblikkelijk door hele hordes achterlijken die willen genieten van die oase van welvaart maar nog wel de achterlijkheid van hun geloof of cultuur met zich meedragen.

Dirk III | 17-01-20 | 22:09 | 4

Conclusie: dan blijft er niets over. Gewoon alles gaat dan kapot tot het nergens meer veilig is.
Mijn Japanse expat vriend zei laatst gekscherend. Nederland is aan het kapot gaan. Het enige wat nog functioneert is het boete-systeem voor te hard rijden waar je zelfs met een "Tikkie" kan betalen. Hij lachte maar het is natuurlijk bittere armoede. Helemaal als je beseft dat dit boete systeem weer bijdraagt aan de financiering van nog meer ondermijnende import.

Dirk III | 17-01-20 | 22:23

Het zijn roofmieren,ze komen ,plunderen en gaan voldaan weer weg

Coolcalmcollected | 17-01-20 | 22:48

Wat een aquamanofobisch reaguursel!
(en terecht!)

keestelpro | 17-01-20 | 22:54
▼ 1 antwoord verborgen

The Verve - Bittersweet Symphony (Extended Version)

Robert Haynes | 17-01-20 | 22:08 | 7

@Dirk III | 17-01-20 | 22:13: de smurfen hoeven niet te slapen maar slechts driemaal te gapen

Rest In Privacy | 17-01-20 | 22:22

@lingo star | 17-01-20 | 22:22: Lol

Dirk III | 17-01-20 | 22:25

@lingo star | 17-01-20 | 22:22: She's Crafty

Robert Haynes | 17-01-20 | 22:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat het ook zonder deugkramp kan, bewijzen de Deense sociaal democraten. Ze wonnen ook de verkiezingen. Gek hè.

twijfelbewaren | 17-01-20 | 22:06 | 3

Hier gaan de sociaal democraten ook winnen, maar die gaan verder op dezelfde weg die den uyl ingeslagen is.

Ongeblustekalk | 17-01-20 | 22:09

@Ongeblustekalk | 17-01-20 | 22:09: Den Uyl was weliswaar van het geld over de balk smijten maar geen fanatiek voorstander van massa-immigratie, klimaatwappie en Brusselknuffelaar.
De sociaal-democraten van nu zijn schadelijker dan die van 40-45.

jemagookniksmeer | 17-01-20 | 22:15

In gesprekken met mensen die deze problemen niet willen begrijpen gebruik ik vaker de volgende formulering:

U hebt nu nog de keuze tussen het westen (USA/Europa) of islam. Als u kiest voor het westen kunt u later nog steeds van mening veranderen. Als u daarentegen een keer kiest voor islam kunt u deze keuze nooit meer ongedaan maken. Misschien begrijpt u het nu wel.

Dat helpt heel vaak, daarna wordt het aan de linkerkant meestal stil!

hohostop | 17-01-20 | 22:05

Jammer dat de pvv en FvD heel deugend in de rechtse bruinhemden hoek wordt geduwd, of mag ik dat niet zeggen?
De titel van het stukje zegt het al.

Ongeblustekalk | 17-01-20 | 22:02 | 1

Ik snap dat ook niet. Dan heb je ein-de-lijk twee partijen die hun nek uitsteken om er wat tegen te doen en dan worden ze zelfs door GS weg-ge-deugd. Ik stem gewoon op 1 van die partijen doordat de behaalde resultaten van de andere partijen een garantie zijn dat ze het in de toekomst niet beter zullen doen dan de ellende die ze de afgelopen 30 jaar hebben veroorzaakt.

Dirk III | 17-01-20 | 22:16

Goed stuk en een waar woord helaas. Daar is Zweden nu ook achter. Hier mag je zijn/zeggen wat je wilt, zolang het maar de "juiste", lees: een linkse en inclusieve mening is. Past dat niet in het beeld, nou dan weet je het wel: je wordt verketterd/uitgestoten of - in het ergste geval - omgelegd. En stond Nederland nou maar es pal zijn waarden en normen. Maar die worden heel snel over de schutting gegooid of ze slijten nog sneller dan de kleding van de Primark. Ondertussen blijft menigeen stemmen op dezelfde partijen...

Geil Kippetje | 17-01-20 | 22:00

Weet je wie ook links was?

IkwilJinekwel | 17-01-20 | 22:00 | 8

@Geil Kippetje | 17-01-20 | 22:00: Kippetje?

revolte | 17-01-20 | 22:30

Van Hanegem

roxymusic | 17-01-20 | 22:45

@Dirk III | 17-01-20 | 22:26:
Marcel van Dam: hij kan gvd wel goed beledigen. Subtiel zonder De Here te schaden maar wel de moordlustigheid bij de psychoot te doen ontwaken. Dan ben je een grote. Een grote linkse despoot.

keestelpro | 17-01-20 | 22:50
▼ 5 antwoorden verborgen

Laf of dom weet ik niet, maar humorloos zijn ze daar zeker. Verklaart ook de klik met bepaalde groepen mensen.

BRR76 | 17-01-20 | 21:59 | 1

Dat humorloze, dat er daar steeds harder inslaat, is denk ik ook wat ze uiteindelijk op gaat breken.

ZonderNaam | 17-01-20 | 22:02

Goed stuk weer van Rossem.
De linkse lafheid zit hem in structurele indoctrinatie, censuur, groepsdruk, en in het gebruik van kinderen om linkse dogma's te promoten. Terwijl elk tegengeluid bij voorbaat "onfatsoenlijk" is, ongeacht de vorm.
Stel je toch eens voor dat "rechts" structureel precies dezelfde tactieken zou gebruiken om rechtse standpunten te promoten.

Dus dagelijks alleen de voordelen van kernenergie benadrukken, op scholen, universiteiten en in alle MSM. En alle kritiek op kernenergie negeren, bespotten, belasteren, godwinnen en zelfs strafbaar stellen. Zonder ooit inhoudelijk op de kritiek in te gaan.
Jesse Klaver die vanwege en "minder kernenergie" uitspraak jarenlang van schijnproces naar schijnproces hobbelt.

Of een foto van het door een jihadist in tweeën gereden kind in Stockholm gebruiken om de risico's van ongecontroleerde massa-immigratie duidelijk te maken.
Enige verschil is dat Aylan door zijn eigen vader de dood in is gejaagd, niet door een religieuze sekte die na de joden ook alle andere niet-moslims uit wil roeien.

Rechts kan ook een 12-jarige automonteur naar voren schuiven om te waarschuwen tegen hongersnood als de EU niet onmiddellijk gestopt wordt. Waarom zou je politiek immers aan volwassenen over laten?
Kinderen weten veel beter hoe laat ze naar bed kunnen, en dat elke dag taart eten veel gezonder is dan groenten.

Dandruff | 17-01-20 | 21:59

Links is niet laf, links is dom. Hoe valt het anders te verklaren dat mensen die intelligent lijken, toch een ideologie aanhangen die miljoenen doden heeft gestapeld.

Ongeblustekalk | 17-01-20 | 21:56 | 6

@Ongeblustekalk | 17-01-20 | 22:03:
Maar socialisme en religie zijn van hetzelfde type denken. Socialisme heeft er alleen geen god voor nodig wat het uiteindelijk nog kwaadaardiger maakt.

ZonderNaam | 17-01-20 | 22:28

@ZonderNaam | 17-01-20 | 22:28:
Het communisme was nooit echt een partij voor het christendom, maar de islam vinden ze geweldig omdat het dezelfde "waarden" nastreeft, namelijk de bevolking knechten.
Het katholicisme leek daar ook erg op.

Ongeblustekalk | 17-01-20 | 22:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Links dat zij toch die mensen met dat koloniaal racistische gedachtengoed?
Waar ze mensen uit den vreemden zien als een soort van simpele zielige wezens, die overal aan de hand van de blanke redder mee moeten worden geleid?
Het komt in het brein van de deuger nooit op dat het weleens volwaardige zelfstandige mensen kunnen zijn met hun heel eigen ideeën en doelen....
...... en dat sommige daarvan zacht gezegd wellicht niet helemaal in lijn liggen met hoe we zaken tot nog toe met elkaar geregeld hebben.

ZonderNaam | 17-01-20 | 21:56

De ondraaglijke lafheid van links. Titel klopt niet helemaal. Want ook 'christenen' zijn ondraaglijk laf, huichelachtig en in Bijbelse zin FOUT en ongehoorzaam aan de apostel die zei dat gelovigen moeten doen wat goed is voor allen, maar in het bijzonder voor hun geloofsgenoten. Dat laatste doen ze niet, want ze knuffelen de inherent antichristelijke en jodenhatende ideologie Islam die, vermomd als godsdienst, hun onvoorwaardelijke respect heeft. Christenen zijn verworden tot helpers van het kwaad, tot domme sukkels en voor de islamisering nuttige idioten, die in dwaasheid niet onder doen voor rabiaat landverkwanselend links en de VVD.

Fijnstoffer | 17-01-20 | 21:52 | 5

Inderdaad. Christenen dienen Allah. Afgekort CDA. En de CU is de wanna-be CDA. Alleen het SGP houdt nog wat stand, net als vroeger een zeker Gallisch dorpje, al mogen ze wel wat harder roepen.

Tuinhekje | 17-01-20 | 21:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vrees dat er uiteindelijk niets gaat veranderen. We sukkelen verder op de weg die ergens in de jaren 70 is ingezet - de gastarbeiders werd toegestaan hun gezinnen in te vliegen, later gevolgd door een gigantische ketenmigratie, plus alle zg asielzoekers/vluchtelingen, die maar blijven toestromen - en zullen ergens in de toekomst, ik schat over een jaar of 30, 40, het punt bereiken dat oorspronkelijke, autochtone Nederlanders numeriek een minderheid vormen in hun eigen land.

Wat dan zal gebeuren - er zijn dacht ik op dit moment al voorbeelden van - is dat bepaalde autochtone Nederlanders, die daartoe financieel in staat zijn - dan hebben we het voornamelijk over D66ers en GLers - zich zullen terugtrekken in zg 'gated communities', waar ze ongestoord door allerlei multiculturele verworvenheden, het gezellie en ongelooflijk met andere OSM luitjes getroffen hebben.

En ipv te denken - mbt de massa-immigratie van uiterst lastig in te passen derdewereldlanders met incompatibele geloven en culturen - beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, blijven de Gutmenschen denken: arme, wanhopige zielen uit de derde wereld moeten we welkom blijven heten, want dat is onze morele plicht, want het kolonialisme, want de slavernij.

Zie ter illustratie bv weer eens zo'n 'goed nieuws showtje' op de Joop:

joop.bnnvara.nl/nieuws/mensen-in-de-b...

Echt, ik geloof er geen ene reet van. Of het is onderzocht door een stel prutsers van de RUG, of, wat ik uiterst waarschijnlijk acht, geïnterviewde mensen hebben sociaal wenselijke antwoorden gegeven.

Mensen die in de buurt van een AZC wonen denken niet 'positiever' over vluchtelingen dan de rest van Nederland.......... No fucking way.

Dr_Johnson | 17-01-20 | 21:49 | 2

Dat hoort bij een eerder topic van vandaag. En dit is één van de bij-uitkomsten. Uit dit onderzoek bleek dat mensen niet zo negatief waren over echte vluchtelingen, dat ze negatief waren over veiligelanders, die ook echt een probleem bleken te zijn in de centra, dat de ondervraagden negatief waren over het terugkeerbeleid, negatief over de overheid, en dat 21 % dacht ik, geweld ook geoorloofd acht tegen die overheid, en dat ze zeer negatief stonden tegen het vrije verkeer van personen binnen Europa. En dit is wat Joop ervan maakt.

grietmetgroenefiets | 17-01-20 | 22:13

Misschien dachten ze eerst, nu er een azc komt zal alles wel van me gestolen worden en nu blijkt dat ze toch nog wat overhouden. Positiever is relatief.

echtpaul | 17-01-20 | 22:17

In Irak heb je ook bomaanslagen, in Syrië ook. In Libië ook. In Afghanistan ook. In Pakistan ook. Toch heeft het weinig met immigratie te maken. Misschien met geloof?

Hadena | 17-01-20 | 21:49 | 1

Met IQ

Dirk III | 17-01-20 | 21:52

As we speak, nog zo’n open deur.
Vers vd pers nos.nl/l/2319094
Volgens mij twijfelt bijna niemand dat het klimaat aan het veranderen is.
De oplossingen, daar twijfelen de meesten over.
Maar dat mag niet, want dan ben je een zogenaamde klimaatontkenner.
Rob Hoogland vroeg zich ook al af wat dat woord betekent,

Ruimedenker | 17-01-20 | 21:49 | 1

Het was eerst "opwarming" en nu "verandering".

Tuinhekje | 17-01-20 | 21:58

Is een Soviet dingetje. Facilitators. Truc ervan is dat je vooral niet vraagt of mensen het ermee eens zijn. Dan kan het zomaar zijn dat mensen er nog over gaan debatteren ook. Dat willen dit soort lui niet. Nee, ze gaan op de wie is het er niet mee eens toer om zodoende dissidenten eruit te vissen en dan met groepsdruk de mond te snoeren. De media legt het grondwerk. Die verkondigd bepaalde ideeën zodoende als algemeen universeel goed of slecht. Neem dat klimaat gezeur nou. Want iedereen geeft toch om de toekomst van onze planeet? Hoe kan je het er dan niet mee eens zijn is het gebrul.

Ik verbaas mij al jaren over het constante Godwin gebeuren. Komt deze communisten goed uit want niemand durft erop te wijzen dat de communisten toch wel even heel wat meer doden op hun geweten hebben en nog bruter waren dan die muppet Adolf. Want hoe durf je?

Vageling | 17-01-20 | 21:48 | 1

"Truc ervan is dat je vooral niet vraagt of mensen het ermee eens zijn. Dan kan het zomaar zijn dat mensen er nog over gaan debatteren ook. Dat willen dit soort lui niet. " oh jah zoals dat je op de NU site niet mag debatteren over het milieu tenzij je het eens bent met de mening van de site.

Tuinhekje | 17-01-20 | 21:59

Jarenlang roepen in de woestijn. Hoelang nu al, 10, 20, 30 jaar? En wat is er veranderd?
We zijn nog steeds met handen en voeten gebonden aan een Vluchtelingenverdrag uit 1951 en hebben door de jaren heen de regels ervan steeds ruimer uitgelegd. Roepers voor de bühne hebben we ook genoeg gehad, Verdonk, Nawijn, Leers, Harbers, Broekers-Knol. Het zou anders, het zou strakker, het zou strenger, het zou beter. Niets is er gebeurd. Niets.

medusa324 | 17-01-20 | 21:48

Weldenkende mensen emigreren. Mijn mooie land verwordt tot een gekkenhuis. Dag lieve mensen. Wij vertrekken.

balustrade | 17-01-20 | 21:47 | 2

Oh ja, da's ook mijn doel. Maar ik moet nog even volhouden.

Mazzelstof | 17-01-20 | 22:08

Naar een andere psychiatrische inrichting.

Montgomery Burns | 18-01-20 | 00:55

We hadden een krantenbezorger, een echte neger, ik was tien of zo en mijn vriendje en ik scholden hem stoer uit voor Sambo. Mijn moeder gaf me zwaar op mijn kloten en liet me sorry tegen de neger zeggen. Een betere les in "niet discrimineren" kon ik niet krijgen. Voor mij zijn alle mensen gelijk, broeders, zusters, of genderneutralen (zijn dat dan brusters?). Maar ze hoeven toch niet allemaal naar 0031 te komen? Er is hier echt niks te halen. Dit is op 1 na het duurste land in Europa. We zijn het dichtstbevolkte land in Europa. Mogen wij in ons hoekje van Europa ook nog een beetje "lebensraum"? OhOhoooo Hij zegt Lebensraum.... Schande, jij bruinhemd. Het land is in de vijftig jaar dat ik min of meer bewust leef zo ontzettend afgegleden. Van liegende en bedriegende politici tot een criminele belastingdienst en een compleet doorgeslagen politieke correctheid waarbij je bijna vanzelf een eigen censuur oplegt aan jezelf.

Zolang we nog allemaal braaf een biertje op de bank drinken, GTST kijken en verder als lulletje rozewater op de middenpartijen blijven stemmen verandert er niks meisjes en jongens.
Misschien moeten we eens gaan nadenken over het politieke bestel en de houdbaarheidsdatum van "democratie". Zijn er geen andere (betere) bestuursvormen? Ik denk bijvoorbeeld aan een meritocratie (zoek maar op). Of een libertair geleid systeem waarbij de overheid een volstrekt uitgeklede rol speelt. Eng he... Geen overheid meer... Alles zelf doen, je eigen broek ophouden, minimaal belastingen betalen en jezelf bedruipen.... Brrrrrrr doodeng.

Enfin met die gedachten ga ik mijn straatje rond met de hond.

Wees lief voor elkaar.

de Jager59 | 17-01-20 | 21:46 | 3

Deze vorm van democratie belemmert dr besluitvorming.
Bovendien is een democratie, waarin een minderheid bepaalt geen democratie.
En als de meerderheid voor of tegen stemt wordt er niet naar geluisterd.
Ik jaag met je mee. Tijd voor een andere bestuursvorm.
Zolang het maar geen communisme, socialisme of dictatuur is.

Ruimedenker | 17-01-20 | 21:54

Een doorgeschoten democratie is ook een dictatuur, inderdaad.

Tuinhekje | 17-01-20 | 22:01

Zo denk ik er ook over. Maar ik heb geen hond.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 22:04
-weggejorist-
Normpje | 17-01-20 | 21:46 | 1

beetje onsmakelijke openingsfoto hoor, iedereen weet dat dit een echt dood jongetje is omdat zijn vader naar Europa wilde vluchten omdat hij daar een gratis kunstgebit aangemeten kon krijgen en in Turkije er voor moest betalen, maar zo slecht hadden ze het in Turkije toen nog niet eens zo heel erg want Erdogan was toen nog geen Grote Baas van dat Olieloze Oliedomme land!

thepinkpainter | 17-01-20 | 21:45 | 4

@echtpaul | 17-01-20 | 22:12: Nee hoor. Die is daar neergelegd. Was 50 meter verder gevonden in een niet zo'n fotogenieke houding.

Grachus | 17-01-20 | 23:08
▼ 1 antwoord verborgen

Er is een jongen op youtube die in z'n eentje heel Geenstijl in Zweden lijkt te zijn. zoek eens op Angry Foreigner.
Goede analyse en interviews.

Baytep | 17-01-20 | 21:44 | 2

En Arg Blatte Talar is zijn naam. (inclusief de En voor de Arg)

Tuinhekje | 17-01-20 | 22:02

Liquidaties in Amsterdam: wat is er aan de hand in Nederland heb ik de VK nog nooit horen zeggen??

Petroselinum crispum | 17-01-20 | 21:44 | 1

Rotterdam, Den-Haag, Zwolle tot Schubbekutteveen aan toe tegenwoordig. Wat een zooi hebben we er van gemaakt in Europa.

Dirk III | 17-01-20 | 21:55

Helaas zijn ze niet echt verdwenen.

Blote Bertus 2000 | 17-01-20 | 21:47

De stront floddert al jaren door de straten, veranderen gaat er niets. Brand Brussel plat en breng de eurofielen naar Nürnberg, misschien dat ze het dan snappen.

Frau Merkel | 18-01-20 | 00:40

Ik heb acute deugschaamte.

revolte | 17-01-20 | 21:43

In de Arnhemse stadsbeek welke uitmondt in de Rijn werden onlangs een vrachtje goudvissen gedumpt. Alle biologen in rep en roer, want ze zouden zich maar eens vermeerderen en zo inheemse soorten kunnen bedreigen.
Zie zie de analogie van de ongebreidelde toestroom met niet mengbare andere culturen. In ecologisch opzicht zijn wij, the natives, er erg slecht aan toe.
www.google.com/search?client=firefox-...

gemeentereiniging | 17-01-20 | 21:43 | 1

Interessante vergelijking; heb een artikel gelezen over invasieve exoten via die link. EU heeft zich er al over gebogen, maar het verbod (daar is weer één!) geldt alleen voor planten en dieren...
"... Met ingang van 3 augustus 2016 is er een Europees verbod op bezit, handel, kweek, transport en import van schadelijke exotische planten en dieren..."

Wering | 18-01-20 | 01:37

Er heeft iemand nog nooit van de SP gehoord... En veel linkser wordt het toch niet. Maar vooral: allerjezus wat er karikaturale schets van een wereld die alleen maar tegen je is. Het ligt allemaal aan links en de media. Dat de grootste krant van Nederland al jaren op deze anti-immigratie toeter blaast wordt maar even vergeten. Dat er voortdurend discussie is over immigratie wordt genegeerd. Wat zijn we toch allemaal arm slachtoffers van de boze linkse elite die maar niet wil luisteren naar hét grote gelijk. De tranen biggelen werkelijk van mij wangen.
Wat een goedkoop stukje populistisch gezwam. Welkom in de realiteit: er zijn zeer tegengestelde meningen op deze dossiers. En die hoor je allemaal. De extremen misschien wat minder vaak. Weet je waarom? Omdat het gros het er niet mee eens is.

beldewouten | 17-01-20 | 21:39 | 9

@Dandruff | 17-01-20 | 22:17: stropop na stropop, wat een armoede. Ik vind de stukjes van Van Rossem vaak wel vermakelijk, al ben ik het er zelden mee eens. Maar dit lijkt mij louter geschreven om even de handjes op elkaar te krijgen van het klapvee. Links is de schuld van alles... Had het niet net iets intelligenter gekund? Over immigratieproblematiek zijn prima discussies te voeren en dogma’s belemmeren die discussie. Introduceer ze dan ook niet vanaf de rechterzijde. Wat een slachtofferretoriek, voor je het weet zijn we over ‘de wil van het volk’ aan het lullen...

beldewouten | 17-01-20 | 22:29

@beldewouten | 17-01-20 | 22:29:

Je gaat wederom niet in op de feiten in de column.

Wat jouw stropoppen betreft, de stropoppen komen van links.
Links, dat elk debat met godwins meent te kunnen winnen.
Niet mee eens?
Doe mij maar eens één voorbeeld van een debat over immigratie, integratie of islam sinds 1980 waarbij links NIET naar extreemrechts of Auschwitz verwees.
Dat gaat je niet lukken.
Sterker nog; zelfs in discussies over criminaliteit, klimaat, verzorgingsstaat, EU of Trump wordt regelmatig de Hitlerkaart getrokken. Alleen is de dekking van linkse godwins dan geen 100%.

En welk dogma komt volgens jou van rechts?
Je hebt 0 voorbeelden, zeg je?

En "slachtofferretoriek", schei uit. Iemand die verkrachting afwees werd onlangs in de Volkskrant omschreven als "extreem rechts", "rechts extreem", "radicaal rechts", "rechts radicaal", "ultra rechts", "nationalistisch rechts", "alt right", etc. Kortom tientallen stempeltjes die niks betekenen omdat er geen enkele definitie gegeven wordt.
Het zijn stempeltjes, meer niet.
Maar wel stempeltjes die haar wel in de nazi-hoek plaatsen.
Zeg maar de hoek waar de klappen vallen; Buikhuizen, Schuurman, Fortuyn, van Gogh en de al 15 jaar ondergedoken Wilders.

Zelfs slachtoffers van groepsverkrachtingen en pedoslavernij netwerken werden door links geschoffeerd ("victims need to shut up"). In Duitsland werd een slachtoffer van "Keulen" bedreigd door antifa.

Dandruff | 17-01-20 | 23:12

@Dandruff | 17-01-20 | 23:12: Je gooit zoveel warrigheid op een hoop dat het bijna onmogelijk is om je een antwoord te geven. Je legt me woorden in de mond, neemt aan dat ik bepaalde standpunten heb en leeft in een waanwereld waarbij ‘links’ een soort homogene vijand is. En dat laatste is precies wat Van Rossem ook in dit stukje doet. Daar heb ik het over. Het is theatraal slachtoffergedrag waarbij je doet alsof iedereen die het niet met je eens is links is, de hele wereld door hen gedomineerd wordt en mensen met de echte waarheid in pacht door hen worden belaagd. En als je dat werkelijk denkt, ben je elk contact met de realiteit kwijt. Immigratie is een politiek onderwerp tot en met, en wordt keer op keer op gediscussieerd, er zijn enorm veel meningen over. Dat de mening die hier favoriet is minder weerklank vindt komt niet omdat er een linkse elite tegenwerkt, het komt omdat veel mensen er niet mee eens zijn. En daar is niks mis mee.

beldewouten | 18-01-20 | 00:39
▼ 6 antwoorden verborgen

ik heb het gevoel dat er een grote stille meerderheid aan het groeien is in dit land die pas van zich laat horen bij de komende verkiezingen. Mogelijk dat de uitslag dan een schok teweeg zal brengen en links het weer niet begrijpt waarom de uitslag zo is.

yeps | 17-01-20 | 21:39 | 4

Ik denk het niet. Ik zie niet het geringste teken om de hoop te kunnen motiveren dat mensen in tegenstelling tot politici wèl van gemaakte fouten kunnen leren.

Mazzelstof | 17-01-20 | 21:55

Het lijkt wel alsof iedereen bang is om anders te stemmen. Alsof ze er later alsnog op afgerekend kunnen worden. Juist in het stemhokje zijn ze anoniem en uit handen van het linkse tuig. Laten ze daar gebruik van maken. Voor mijn part stemmen ze PVV of FvD en zeggen ze na afloop van de verkiezingen dat Jesse de meest toffe peer is. Win-win. Links delft het onderspit, maar geen gezeik met je Groenlinks buurman.

Kopieerapparaat | 17-01-20 | 22:08
▼ 1 antwoord verborgen

Goed stuk over die zin over omvolkingstheorieën na. Omvolking is geen complottheorie, omvolking is een statistisch feit gebaseerd op migratie- en geboortecijfers van verschillende groepen.
'Boreaal' is een volstrekt normaal woord dat uitsluitend 'besmet' is geraakt ná de speech van Baudet en niet ervoor (incl. wikipediapagina's die er voor zijn opgetuigd. Check de data in de edithistory.) Een dergelijke frame overnemen is een diskwalificatie. Bruine slippen is ook nogal een onfrisse verwijzing.

Het zal er wel bijhoren dat soort zinnen in het kader van 'fair and balanced'...

Antiquerulant | 17-01-20 | 21:37 | 3

Baudet weet te weinig de gewone man en vrouw aan te spreken.

Arkan Sonney | 17-01-20 | 21:43

@Arkan Sonney | 17-01-20 | 21:43:
Hij adresseert thema's waar voornamelijk de lagere inkomens last van hebben, terwijl hij zich positioneert in een richting waar lagere inkomens niets hebben te zoeken.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 22:01

Dat is inderdaad precies wat ie dat verfoeilijke links verwijt. Misschien sla je zo'n wig om jezelf een beetje vrolijk rechts te schilderen. Futloze godwinnetje erachteraan en klaar ben je voor de lovebombing.

Mazzelstof | 17-01-20 | 22:05

Links wordt ook gedreven door ressentiment. Dat de onderklasse last heeft van immigratie en globalisering, prima. Links interesseert zich allang niet meer voor de autochtone onderklasse. Daar heeft links zelfs nogal een hekel aan gekregen, want die onderklasse luistert en gehoorzaamt niet. De VVD had al nooit interesse in die onderklasse, en zo hebben links en de VVD elkaar gevonden in een soort globaliseringsverbond.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 21:37 | 1

Zeer sterke posting!

hoogstetijd | 17-01-20 | 23:31

Wat ik het allerergste vind, Ligt dat kind daar nog steeds?

Meesteres Belgie | 17-01-20 | 21:33 | 5

Ja de fotograaf had het lijkje ook even iets gedraaid, dat was beter voor de uitstraling en de lichtval, rekening houdend dat de afbeelding ook op print er mooi moest uitzien in de kranten.

Tuinhekje | 17-01-20 | 22:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Ben ik cynisch als ik alleen maar denk bij dit stuk: “Alweer een open deur ingetrapt en gepreekt voor eigen parochie”?

‘We’ overtuigen volgens mij niemand van de andere kant met deze stukken, hoe waar ik ze ook vind.

Noltie | 17-01-20 | 21:32 | 4

Zeker de elite niet.

ger1306 | 17-01-20 | 21:43

Daar heb je een punt. Het schiet gewoon geen zak op. Tot ze de hele stad tot no-go hebben omgetoverd en de elite niet meer veilig naar hun vermaek kan. Dan zullen ze misschien pas beseffen wat een tyfuszooi ze er van gemaakt hebben.

Dirk III | 17-01-20 | 21:48

Hier ben ik het wel eens beetje mee eens. Ik denk ook dat de PVV en fvd samen maximaal 40 zetels kunnen halen en dat die dus ook voor eigen parochie preken. Ik denk toch dat de grootste verandering van de PvdA of SP moet komen of een "vrij links" achtige partij die voor Deense toestanden moeten zorgen om de problemen wat te vertragen.

Middensteun | 17-01-20 | 21:58
▼ 1 antwoord verborgen

Jammer dat altijd iets over PVV of Baudet erbij gehaald moet worden. Om toch even te laten zien dat hij niet in dat kamp zit. Dat, is een groot deel van het probleem. Lafheid bij 'rechts' tezamen met de lafheid van 'links'. Verder prima stuk.

didivos | 17-01-20 | 21:32 | 2

Mijn idee. PVV heeft inderdaad een niet haalbaar idee maar hey, beter dan grenzen open en wees welkom...

Dirk III | 17-01-20 | 21:50

Dan rijst de vraag: In welk kamp zit ie dan WEL?

Eduardo- | 17-01-20 | 21:59

Ho-ho-ho. Er staan Tweede Kamerdebatten over intergratie, immigratie en islam op de debattenwachtlijst:

- Debat over de publieke opinie over integratie
- Debat over een nieuwe migratiecrisis
- Dertigledendebat over anti-islamsentimenten in de samenleving
- Debat over lesmethodes op islamitische scholen die in strijd zijn met democratische basiswaarden

bron: www.tweedekamer.nl/debat_en_vergaderi...

Rest In Privacy | 17-01-20 | 21:31 | 3

Waarbij de uitslag al vast staat. De PVV wordt weggehoond en de rest, met uitzondering van FvD, is veel te bang om zijn zetel te verliezen. Het linkse, confessionele en vvd-klapvee zal weer alle ambtelijke en leugenachtige wegkijk-argumentatie gebruiken om de situatie intact te houden. De lafaards.

hoogstetijd | 17-01-20 | 21:38

Een goed geïnformeerd mens telt voor twee.

schijtzat | 17-01-20 | 21:45

Die debatten kennen we al. De Tweede Kamer kan wat blaffen, bijten doen ze niet. Zelfs corrupte belastingambtenaren pakken ze niet aan, rechters overtreden al jaren de wet en geen mens, laat staan een minister, doet er iets aan. Meineed door ambtenaren wordt niet bestraft.
Er komen weer verkiezingen aan, dus moet er weer even over gepraat worden. Alleen al de term anti-islamsentimenten roept kotsneigingen op. De wetgeving komt uit Brussel en daar zijn de linksgekkies nog aan de macht. Het is een show, meer niet.

Frau Merkel | 18-01-20 | 00:46

De modelstaat Zweden bestaat niet meer.

Mr.Crowley | 17-01-20 | 21:30 | 2

Requiescat in pace.

Mr.Crowley | 17-01-20 | 21:30

Dood en begraven.

Dirk III | 17-01-20 | 21:52

Veel narigheid in Zweden wordt toegeschreven aan.....
Zelfs nu nog hebben ze hun voorbehoud.
Ze krijgen het niet door hun strot.

Mr.Crowley | 17-01-20 | 21:29 | 4

@Gazelle | 17-01-20 | 21:33:
Dat is het natuurlijk. Hadden ze daar maar meer aandacht aan moeten geven.

Mr.Crowley | 17-01-20 | 21:40

@Gazelle | 17-01-20 | 21:33:
Maar ik denk dat na 20 jaar thee drinken, het geld voor jongeren werkers en buurthuizen aan het opraken is.

Mr.Crowley | 17-01-20 | 21:55

Geen stageplekken he. Helaas door de gedragingen van alle nieuwkomers zou je als stageplek aanbieder ook wat voorzichtiger worden. Waren de nieuwkomers er niet geweest dan had je minder kritisch gekeken, immers het leeuwendeel van wat hier al geboren was en woonde was al redelijk tot goed geintegreerd. Tot zover had Nederland het wel aardig op orde. En alle "welkom" zingers gingen ook uit van nieuwkomers van hetzelfde kaliber. Helaas versterkte de media dat beeld in plaats van de waarheid te brengen.

Tuinhekje | 17-01-20 | 22:08
▼ 1 antwoord verborgen

Beste van Rossem, een geweldige uiteenzetting, dat dient gezegd!

Ernst Oosters8389 | 17-01-20 | 21:28

Wierd Duk heeft voor een uitstekend (zoals altijd) artikel in De Telegraaf gezorgd: www.telegraaf.nl/nieuws/576611512/zwe...
.
Niets aan de hand linkse mensen, gewoon doorlopen en vooral blijven wegkijken.

hoogstetijd | 17-01-20 | 21:27 | 6

Links moet wel weg blijven kijken, je kan toch niet gaan toegeven dat je het al 30 jaar mis hebt ivm immigratie? Stel je het gezichtsverlies en schade voor om je eigen domheid te moeten toegeven. Dag credibility.

ger1306 | 17-01-20 | 21:34

@ger1306 | 17-01-20 | 21:34:
Ja, zo is het. Ik zou alleen 30 jaar willen verlengen tot 47 jaar, toen het kabinet-Den Uyl aan de macht kwam. De horror.

hoogstetijd | 17-01-20 | 21:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Zweden is ons voorland. Waarom komt die zelfvernietigingsdrang vandaan. De gehele westerse wereld, behalve Amerika onder leiding van sergant-major Trump en Australie, bevinden zich in een zelfmoordfase. Weg-met-ons klinkt het doorlopend in media, in talkshows en bij links deugende politici. Het immigratiespook wordt handig ingewisseld en als bliksemafleider gebruikt voor het klimaatspook. In wat voor wereld zijn we beland. Overgeleverd aan suïcide leiders die voor zichzelf in elk geval een optie hebben opengelaten, met een vervuilend vilegtuig uit te wijken naar hun 2e huis, ver weg bij het ooit mooie landje achter de duinen van de Noordzee. Waar zijn de helden van toen, het verleden gebleven. Waren zij er nog maar. RIP

De Evangelist | 17-01-20 | 21:25 | 6

@El Rico Grande | 17-01-20 | 21:34: Ik denk dat moord- en doodslag het makkelijkst te vinden is.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 21:40

Jullie missen de essentie. De essentie is het credo, 'WEG MET ONS', dat doorlopend doorklinkt in de berichtgeving in media, talkshows en vanuit de linkse deugershoek waar ook inmiddels de VVD, bij is aangesloten. Wij zullen de eerste beschaving zijn, sinds dat de mens op deze aardkloot rond wandelt die zichzelf opheft. Een prestatie van formaat. Met dank aan hen die dit mogelijk hebben gemaakt en er niet meer zijn om verantwoording af te leggen.

De Evangelist | 17-01-20 | 22:35
▼ 3 antwoorden verborgen

De boodschap en propaganda van links heeft dus meer effect dan die van rechts.
Wat is daar dan de oorzaak van ? Komt dat door Wilders en Baudet, of is de beweging gewoon te klein omdat de grote meerderheid het eigenlijk wel best vindt?

Baron Clappique | 17-01-20 | 21:23 | 3

Nee dit komt dat mensen bang zijn en doordoor scharen zij naar links groepsdruk
Bange mensen zijn altijd linkse mensen .

steefbeen | 17-01-20 | 21:26

@Leduc | 17-01-20 | 21:29: dus als je het commentaar van steefbeen en leduc combineert, krijg je linkse mensen zijn slechte raadgevers.

echtpaul | 17-01-20 | 22:01

Tut tut tut, Van Rossem. De stikstofcrisis, dát is de grootste crisis. Dixit de leidert van ons land.

Een paard | 17-01-20 | 21:23


Een diploma van onvermogen, afhankelijkheid en zich consequent af te zetten tegen diegene die hen de helpende hand rijkt en voedt, lijkt een garantie te zijn voor een verblijfsvergunning+ bijstandsuitkering + toeslagen tot het graf.


Ervaringsdeskundige | 17-01-20 | 21:22 | 1

rijkt = reikt

Ervaringsdeskundige | 17-01-20 | 21:24

Wat is er aan de hand in Zweden?
Het feit dat het daar niet binnen afzienbare tijd goed gaat komen.

Lijkt of ze een beetje in paniek beginnen te raken.

Mr.Crowley | 17-01-20 | 21:22 | 3

Ik zou er geen geld op inzetten. Zweden zit zo diep in het drijfzand van het deugen dat ze de realiteit nooit zullen zien of erkennen.

halfvolle glas | 17-01-20 | 21:28

@halfvolle glas | 17-01-20 | 21:28:
Voor iemand met een dodelijke ziekte is de realiteit altijd moeilijk om toe te geven.

Mr.Crowley | 17-01-20 | 21:38

En de door IS doodgeschoten christelijke kinderen zie je helemaal nergens in de linkse media. Vreemd, vreemd, vreemd.........

Roadsurfer | 17-01-20 | 21:19

Het trieste is wel dat de huidige omvolking dit continent voorgoed verandert. Er valt toch niet te ontkennen dat we over een paar honderd jaar nog maar drie rassen kennen in de wereld: de negert, de aziaat en de lichtgetintiër.

de Voorzittert | 17-01-20 | 21:17

De wereld moet beter, eerlijker, veiliger en mooier. Het idealistische plaatje wat Links ons maar al te graag voorhoud. Grappig dat het juist het Linkse beleid dat idealistische plaatje helemaal kapot maakt. En fuck de VolkSSkrant, Links haatblad.

Indoneesje | 17-01-20 | 21:16 | 2

Dat valt ook wel weer mee, Indoneesje. Zegt een kritische abonnee.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 21:23

Helemaal mee eens Indoneesje. Het valt inderdaad heel erg tegen. Voortaan links alleen met een kleine L schrijven. Niet alleen taalkundig, maar dat tuig verdient geen kapitale letters.

hoogstetijd | 17-01-20 | 21:32

Tegen een sollicitant kun je gewoon zeggen: aan jou hebben we niks, je komt er niet in.
Maar tegen immigranten doen we dat dus niet.
En er staat geen enkele rem op.
Da's toch raar?

Papa Jones | 17-01-20 | 21:15 | 4

10 jaar VVD. 10 jaar Rutte die vertelt dat Denemarken wel eisen kan stellen, maar Nederland niet, vanwege de EU.

El Rico Grande | 17-01-20 | 21:40

@El Rico Grande | 17-01-20 | 21:40: Mark rubberen Rutte zonder graat.
Slap, lui, visieloos, pathologisch leugenwonder, demagoog en landverrader, half Nederland is er achter dat we belazerd worden, uit ons pensioen genaaid, ons land onherkenbaar verkleurd binnen en binnen 40 jaar 15% islamitisch. Gemismanaged door een disfunctionele burger-hatende overheid. Mijn hart huilt voor de kinderen die deze toren van Babel erven.
Wie keert dit drama om zonder zijn leven te laten? Hadden we Pim nog maar, die wist wel raad. Mensen pleeg geweldloos verzet, verenig u als uw land u lief is. Onderneem iets. Verzet u tegen de waanzin.

Flappie2006 | 17-01-20 | 23:11
▼ 1 antwoord verborgen

Tsja, Zweden.... Ruim 160 bomaanslagen in 2018. Bijna allemaal daders met een migratie-achtergrond. Integreren is nog niet zo makkelijk.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 21:15 | 1

Tja, onbegrijpelijk dat die autochtone Zweden niet gezellig mee gaan doen he?

J-van-de-Bontekoe | 18-01-20 | 08:51

Tot een aantal jaar geleden had men het nog over inburgering en integratie.
Het lijkt alsof de politiek en de MSM de handdoek in de ring gegooid hebben want nu zijn de toverwoorden inclusiviteit, multicultureel en diversiteit.
Ofwel, niet de nieuwkomers en de al decennia lang hier wonende allochtonen dienen zich aan te passen aan de mores in dit land maar de autochtone bevolking dient zich maar weer te schikken.

leo de pejo | 17-01-20 | 21:14 | 2
-weggejorist-
Rest In Privacy | 17-01-20 | 21:21

Nu je het zegt, ja! Wat een goede opinie. Het uitgangspunt is idd veranderd.

Carmelita | 18-01-20 | 13:05

Zojuist (ter nagedachtenis) twee uur geluisterd naar interviews van Sir Roger Scruton op YT. Helpt dat dan? Nee. Maar het is wel troostend en helend voor de geest.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 21:14

Holman had er een goeie column over deze week.

Verder blij dat ik GS lid ben.

Weldenkendheid is een spier. Die ontwikkelt zich pas bij gebruik en gebruik vindt vaak plaats bij noodzaak. In Zweden is die noodzaak te lang afwezig geweest. Het verhaal van de dodo's.

Ook in Nederland hebben we het te lang te goed gehad. Ik hoor een oude echo 'het moet maar eens echt oorlog worden'. Ik ben bang dat pas dan het begrip wat meer wijdverbreid raakt over het handhaven van het eigen belang en het belang van de cultuur en beschaving van ons en onze voorvaderen.

Als we niet wakker worden gaat Bach plaatsmaken voor 'spoken word artists' en ander minderwaardig gedoe. Drill rap.

Ik leer mijn kinderen één ding: niet kijken wat je achterlaat, maar wegwezen als je weg moet wezen.

Knufter | 17-01-20 | 21:13 | 6

@Knufter | 17-01-20 | 23:51:
Sorry Adriaan, ik had eerst het originele reaguursel ge-copy-pasted. Toen zag ik in de bundel dat het aangepast was.
Helaas had ik niet tijd genoeg om het helemaal te corrigeren.
Dus. :-)
Trouwens dat mooie originele gedigt had niet eens een reactie op GeenStijl terwijl het één van mijn favoriete gedichten is van v. Geel.

keestelpro | 18-01-20 | 00:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Puik stuk Van Rossem, geen speld tussen te krijgen. Maar hoe goed ook geformuleerd en geduid, ook dit is inmiddels een grijs gedraaide en semantische plaat zonder een nieuwe invalshoek waarmee ‘links’ nu eens keihard wordt gehoekt.

de directeur | 17-01-20 | 21:13
-weggejorist en opgerot-
Rest In Privacy | 17-01-20 | 21:12 | 2

'hobbyfilosofische ornithologe omvolkingstheorieën die gedragen worden op de bruine slippen van het boreale gedachtengoed'. Tsja, als je Baudet wilt bashen dan kun je natuurlijk zoiets schrijven. Wel erg Grote Woorden.

ThePozz | 17-01-20 | 21:11 | 4

Baudet heeft wel een paar rare blunders gemaakt. Alleen al het contact met zo'n smerige antisemiet als JM le Pen. Dat blijft hem achtervolgen.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 21:19
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Ted_De_Turk | 17-01-20 | 21:11 | 2

' Dag Claudia ' ................. had het niet beter kunnen verwoorden. Wat een armoede is dat zeg !! Die zelfvoldane paardenbek van haar.

Als links niet voor redelijkheid en voor billijkheid wilt gaan dan wordt het tijd om aan hen voorbij te gaan.

Ervaringsdeskundige | 17-01-20 | 21:11 | 4

@IJsbrekert | 17-01-20 | 21:17:

Dank u ijsbrekert .... ik weet dat u gelijk heeft, maar de boosheid in mij veroorzaakt deze <ongepaste> uitval.

Ervaringsdeskundige | 17-01-20 | 21:37

Toch is die paardenbek wel functioneel. Zodra die op mijn scherm verschijnt, gaat het zcherm op zwart. Het is een reflex geworden.

artie | 18-01-20 | 09:35

Ik zou dr doen hoor.

HA BIER!1! | 18-01-20 | 15:43
▼ 1 antwoord verborgen

Kijk naar Frankrijk. Dapper volk dat het niet meer pikt om alles wat ze lief is afgepakt te zien worden.

Finn | 17-01-20 | 21:09 | 4

Op die Fransen valt ook veel aan te merken. In Parijs winkels binnenvallen en dan de boel kort en klein slaan. Een stel hooligans in gele hesjes.

Rest In Privacy | 17-01-20 | 21:19
▼ 1 antwoord verborgen

Ja ik zag het, ze weten heel goed wat daar aan de hand is, en het is niet van gisteren. Heb niet eens de moeite genomen het te lezen.

marrretje | 17-01-20 | 21:09

Goed stuk.
Lekker leesbaar, zonder irri linkjes en bovendien 100% waar.

Ruimedenker | 17-01-20 | 21:08 | 2

Zo lekker geschreven dat de leestijd maar 2-3 minuten is.
Eenzelfde lengte topic geschreven door Feynman kost 10-15 minuten en komt in aanmerking voor het predicaat 'essay'.

keestelpro | 17-01-20 | 21:12

Hopeloos ouderwets. Er zat niet één # in.

artie | 18-01-20 | 09:31
-weggejorist-
frank4444 | 17-01-20 | 21:07 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Schuld en boete, daarmee legt groen en links elke discussie plat

kapotte_stofzuiger | 17-01-20 | 21:06 | 4

Over schuld en boete gesproken: net de met veel tamtam aangekondigde nieuwe serie ARES op Netflix gekeken.
Script is waarschijnlijk geschreven door Sylvana Simons en de Amsterdamse communisten van GroenLinks.
Boodschap van de serie: de welvaart van Amsterdam en Nederland for that matter, is gebouwd op de lijken van de Afrikaanse slaven en de zwarte übermensch is teruggekeerd om het verachtelijke blanke ras dat geen geweten heeft af te slachten.
Man, man, man wat een gedrocht van een serie zeg.
Volslagen belachelijk!

Aristotalloss | 18-01-20 | 00:20

Ooit een lezing bijgewoond waarin de presentator (heet dat zo?) langzaam iets uitlegde. Het ging over de motoren voor de V2 raket, die gebouwd zouden worden in Nederland, Zuid-Limburg om precies te zijn. Een verzetsdaad van de Belgische dwangarbeiders zou ervoor hebben gezorgd dat de fabriek nooit operationeel zou kunnen worden, ware het niet dat de oorlog ook afliep. Maar eind van dat heroïsche verhaal was dat het BMW was die deze bommen ging maken. Toen vroeg hij terloops: "Wie van u rijdt er in een BMW?" En toen was het akelig stil bij een rijtje deugende politici.
Het zelfde verhaal als Amsterdam: het is misschien groot (niet groots) geworden dankzij misstappen in de Gouden Eeuw maar daar kun je de huidige bewoners toch niet voor verantwoordelijk houden? Dat is onmogelijk. Doch niet voor Sylvana. Benieuwd wat voor auto zij rijdt...

Busverhuur | 18-01-20 | 08:23

@Aristotalloss | 18-01-20 | 00:20: Bedankt voor de info. Die ga ik dus niet kijken. Het is wel des Netflix dat linkse gedoe. Je zou het verrotte om er nog een abo te nemen. Maar ja, er is ook genoeg, niet politiek, goeds te zien. En zo houden "wij" zelf de contradictie in stand.

The7thGuest | 18-01-20 | 11:23
▼ 1 antwoord verborgen

Stukje uit mijn hart van Rossem.
Amen

HD50 | 17-01-20 | 21:06

Links en Islam zijn 2 koppen van dezelfde Draak.
Daarom is er geen conflict tussen deze 2.

Wontonton | 17-01-20 | 21:04 | 2

Ja de NSDAP en de Islam waren grote vrienden van elkaar. Raar maar waar.

ja-ja-nee-nee | 17-01-20 | 21:13

Bij beiden komt de onderdrukking vanuit de samenleving en niet vanuit een centrale overheid. Karaktermoord en lynchpartijen komen ook uit de samenleving dat de gevestigde orde even goed uitkomt. De islam is daarom ook een perfect middel om het volk zodanig achterlijk te houden dat ze niet meer doorhebben dat ze onderdrukt worden.

Suncatcher | 17-01-20 | 22:35

De volkskrant: wat is er aan de hand?
Jammer dat al hun wetenschappers zich met het klimaat bezig houden anders hadden ze wellicht een voorsprong gehad in knowhow.
Ze zullen het antwoord op die vraag toch echt zelf moeten ontdekken want luisteren naar 'extreem rechts' kunnen ze niet, willen ze niet, doen ze niet.

keestelpro | 17-01-20 | 21:03 | 13

@Mesmer | 17-01-20 | 21:13: Ik hoor wel wetenschappers over het klimaat praten, maar wetenschappers handelen, zeker op hun eigen vakgebied, nooit in zekerheden. Gelovigen daarentegen eisen zekerheden. En als gelovigen ergens de schurft aan hebben dan is het weifel, wankel en twijfel in eigen gelederen. Ketterij. Daarom verstomt het wetenschappelijk geluid naarmate de geloofsijver vordert.

Mazzelstof | 17-01-20 | 21:38

@Kuifje-naar-Brussel | 17-01-20 | 21:31:
Er is nooit geselecteerd Kuif. Tenminste, niet echt. En in kleine aantallen is het nog wel te behappen maar die massamigratie is gewoon niet te doen. Niet voor hun om aan hun eigen ballast te ontsnappen en niet voor ons om serieus werk van assimileren te maken.
En zo zitten we dus met deze demografische puinhoop waar we langs elkaar leven en weinig tot niets van elkaar moeten hebben. Behalve natuurlijk op de NPO en de RTL-Unilever, daar spelen we gewoon een grote, blije multiculturele familie.
Blerrgh.

Graaisnaaiert | 18-01-20 | 10:47

@keestelpro | 17-01-20 | 21:22: In zekere zin is dit nog waar ook. Zo'n 10% van de bevolking is o.b.v. IQ te dom om te poepen, maar ze zijn er wel en als maatschappij heb je hier mee om te gaan. De import van vandaag valt voor het overgrote deel in deze categorie van 10%. Doe daar nog een beetje religie bij en klaar ben je. De Zweedse overheid heeft inderdaad gefaald, alleen niet in de opvang, maar bij het binnenlaten en wegkijken. De zelfcensuur van de MSM en ambtenarenkorps doen de rest. Bijzonder dat de groep mensen die dit eigenlijk allemaal goed praat, vaak de dezelfde groep is die een ander wil overtuigen van de noodzaak om allerlei extreme milieu maatregelen te nemen. Ze zijn bij het andere onderwerp fouter dan fout maar nu hebben ze echt gelijk hoor!

Kukooo1 | 18-01-20 | 12:25
▼ 10 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl