Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Baas Belastingdienst 'ontslagen' na toeslagaffaire

Keihard lik-op-stuk

Jaap Uijlenbroek wordt weggestuurd als topman bij de Belastingdienst als gevolg van de toeslagenaffaire. Hij moet nu zijn volledige salaris over de afgelopen drie jaar terugstorten met rente. Daarbovenop krijgt hij een boete van 750.000 euro die hij onmiddellijk moet betalen. Hij kan niet tegen deze maatregel in bezwaar gaan, en als hij naar de rechter stapt, stuurt het ministerie van Financiën de landsadvocaat op hem af. De Staat blijft jarenlang tegen hem procederen alsof hij een fraudeur is die de kas van de daklozenkrant heeft leeggeroofd. Iedereen die hij probeert te bellen over deze behandeling is in gesprek. Alle bewijsstukken worden zwartgelakt. Hij wordt topambtenaar bij de gemeente Den Haag. 
UPDATE 15 januari: LOL. Weggestuurde baas Belastingdienst na ophef toch niet welkom op Haags Stadhuis

Ondertussen

Social

Reaguursels

Inloggen

Even wat nuance: Uijlenbroek zit er pas drie jaar, was twee keer gevraagd voor de functie en had geweigerd en is uiteindelijk opgedragen het te gaan doen.
Dus de echte schuldigen (uitvoerend) dienen nog ontslagen en strafrechtelijk vervolgd te worden.

Tapu | 12-01-20 | 10:23

@Ronaldo, LOL! Dit is toch wel een van de mooiste stukjes die je niet hebt geschreven.

eastender | 11-01-20 | 23:06

Met topambtenaar wordt gedoeld GEMEENTESECRETARIS! De gemeentesecretaris is de eerste beleidsadviseur van het college van burgemeester en wethouders. In Den Haag is de vorige gemeentesecretaris weggepest door voormalig burgemeester Pauline Krikke.

SAP | 11-01-20 | 22:47

Goh.... wordt die even zwaar gestraft... NOT!

Roetveegje | 11-01-20 | 20:15

Ps. In alle eenvoud. Je mag als ondernemer 1 of 2 jaar (max) verlies draaien en toch zelfstandigenaftrek toepassen. Dan moet het jaar daarop wel weer winstgevend zijn geweest. En dat was dus het geval in mijn kwestie - over 2007 viel niks terug te vorderen over die toepassing.
Daarin ben ik dus na 2,5 jaar in het gelijk gesteld.

Ik wens die onterecht aangeslagen gezinnen alle extra sterkte.

Kudtkip | 11-01-20 | 19:27 | 1

Heeft nog lang geduurd voor hij weg gestuurd is.Nu nog ff afrekenen natuurlijk en hij hoeft nooit meer te werken.
Maar is hij de enige trouwens.?Wel wat karig dan voor het veroorzaken van zoveel problemen.

Ben5570 | 11-01-20 | 19:45

OuweKolenPook | 11-01-20 | 11:39
Absoluut waar, op andere terreinen heeft de Belastingdienst ook geclusterfuckt.
Uit eerbied voor die ouders heb ik mijn verhaal er maar niet meer gemengd.
Maar, komtie...

Eind 2008 krijg ik als zzp-er (sinds 1998) controle, over 2006. Prima. Ik lever netjes de stukken in. Dat resulteert in een naheffing van 1300,-. Bizar.
M'n boekhoudster informeert me op oudjaarsdag dat er twijfels zijn over m'n uren-registratie. Iets wat zij niet kan helpen verdedigen, dus de boodschap is: doe dat zelf maar, maak een afspraak.

Op 7 januari 2009 ga ik met die boekhouding op gesprek. Twee ambtenaren zagen me 2,5 uur door. Kijken overigens geen map, portfolio of agenda in.
Ze concluderen dat er in de boekhouding privékosten zijn opgevoerd, maar dat dit niet mijn schuld is - ik heb te goeder trouw gehandeld.

(Het ging om de casemarekening voor tv, internet en telefoon, daarvan had ik het deel vaste kosten internet opgevoerd qua btw-aftrek. Ik belde destijds ook zakelijk met privé-telefoon, maar vond dat te veel gepluis om uit te splitsen. Internet gebruikte ik veel meer zakelijk, vandaar die toepassing.
De BTW-afdracht deed ik ieder kwartaal zelf, en daaruit was dan ook op te maken dat ik niet de hele factuur van m'n provider had ingezet - die fout lag bij m'n boekhoudster, die de jaarrekeningen altijd opmaakte).

Afijn, de slotsom was dat mijn verdediging deugde. En doordat ik de moeite had genomen ze persoonlijk toe te lichten ging die 1300,- van tafel. Maarrrr!
Ze vonden eigenlijk dat ik vanaf 2005 niet echt ondernemer meer was, dus werd meteen even 2007 onder de loep genomen.

Zal het nooit vergeten. Ze vertrokken naar een ander kantoortje en kwamen terug met een voorlopige aanslag van 2500,-. WTF?
Ja, ik zou nog wel bericht krijgen. Compleet verslagen vertrok ik. Verdomme 1300 euro verdedigen en met een claim van 2500 de deur uit?
Ik had het niet. Die 2e recessie (2003/4 had ik overleefd) had me zo goed als genekt. En dit werd de genadeslag. Maar er klopte iets niet, en wat, dat kon gelukkig de BBK (beroepsvereniging beeldend kunstenaars) me vertellen.

Die claim was onterecht, want in 2007 had ik weer winst gedraaid. Heel belangrijk: vóór zelfstandigenaftrek. Dus op de 2 typen aanslagen - premie zorgverzekeringswet en inkomstenbelasting - bezwaar gemaakt.

En nu komt het: tot 3 x toe raakte de belastingdienst die bezwaren kwijt! Ondanks dat ik ze persoonlijk aan de balie, met stempel en al, was komen afgeven. Onderwijl was ik al in de verschikking van de bijstand beland. Na die aankondiging van nieuwe naheffing had ik m'n KvK opgezegd en restte me niks dan de bijstand. Van waaruit ik 12 januari 2009 in de horror van de gemeentefabriek terecht kwam - een epos op zich.

Na de 3e keer herinnering aanslagen ging ik opnieuw naar die balie en legde het nu voor aan de loketambtenaar. Die wilde me eerst nog les geven in type aanslagen - houd op svp.
Je kunt niet het deel inkomstenbelasting op nihil stellen (volledig terecht) en toch door blijven gaan over zorgverzekeringswet - ze komen beide uit één en dezelfde aangifte. En ho, hij zag het ineens ook. Ging het meteen "ambtelijk stopzetten", boven, in hetzelfde pand.

Paar weken later? Wéér herinnering, met aanmaning. Ik weer terug naar die man. Nu hij: WTF? Ik heb dit ambtelijk laten sto...
Ja, ziet u nu ook wat er telkens misgaat? En wordt het niet eens tijd voor excuses?

Het heeft nog tot een brief van de accountant van m'n broer aan de hogere directie moeten leiden totdat deze Kafka Unlimited werd geëindigd. Na 2,5 jaar.
Onderwijl was ik feitelijk net zo naar de kloten als deze gezinnen.

Ik vind het onverdraaglijk dat Jaap Uijlenbroek, verantwoordelijk voor hun fiscale drama en alles wat het hen privé benadeeld heeft, doodleuk de hoogste ambtenaar in Den Haag kan worden.
Dit verdient weerstand, opstand! Niet in de laatste plaats vanuit de politiek.
Ook geen vertrouwen in, maar de boodschap dient te worden gehoord.

Oja, en laat dit het begin zijn van de totale doorlichting van de topambtenarij.
Dát zijn de verantwoordelijken voor de schade die wordt aangericht in dit land.

Kudtkip | 11-01-20 | 19:17 | 2

Inderdaad zijn deze staatsgoden de mensen met de meeste zeggenschap in dit land en worden zelden terug gefloten door hun (politieke) baas............. woehahahah....

Ben5570 | 11-01-20 | 20:11

Uijlenbroek zat er pas drie jaar. Jij hebt het over ruim tien jaar geleden.

Tapu | 12-01-20 | 10:28

Dat deze man weggestuurd moest worden impliceert dat hij zo'n walgelijk lage en onderontwikkelde moraal heeft dat hij zelf niet eens is opgestapt en zijn verantwoordelijkheid voor de onmetelijke ellende die hij als eindverantwoordelijke vele mensen heeft aangedaan niet neemt. Walgelijk wezen, geen morele waarde. Low life.

langzullenweleven | 11-01-20 | 18:41

McKinsey-aan Hoekstra komt eindelijk met de bekende slides met al die moons en dan een org chart waar een paard de hik van krijgt.

van Oeffelen | 11-01-20 | 18:16

Dit is peanuts.
De vertrekregeling voor boventallige ambtenaren van de belastingdienst heeft een vermogen gekost, ruim 700 miljoen Euri!
Zelfs ambtenaren die vlak voor hun pensioen stonden mochten hier gebruik van maken.
Allemaal van ons geld.
Heeft u al zo n aanbieding van uw baas mogen ontvangen, met toestemming van diezelfde belastingdienst?
amp.nos.nl/artikel/2267815-vertrekreg...

Bolder | 11-01-20 | 16:24 | 1

Andere bedrijven mochten mensen vanaf leeftijd X géén regeling aanbieden die zou kunnen lijken op een vroegpensioen. Dan kwam de BD met een fikse boete aanzetten.
Toen zij zelf weg konden, wist géén van diezelfde ambtenaren van de RVU.
Hebben ze goed afgekeken "daar heb ik geen actieve herinnering aan".

En toen die RVU eenmaal ter sprake kwam, was er zogenaamd niets meer aan te doen en draaide de belastingbetaler er weer voor op. Waarom lukt dit soort dingen bij normale mensen/bedrijven nu toch nooit?
Schijnt toch echt een privilege van "integere" ambtenaren te zijn; van zij die de ambtenaren-eed hebben afgelegd?

Wering | 11-01-20 | 17:39

Het is zeer ongewenst dat mensen levenslang ambtenaar zijn. Daar moet een maximum aan zitten van 10 jaar totaal in je hele loopbaan. Er komt veel te weinig vers bloed en lucht in de ambtenarenwereld. De verstikkende deken moet er af. De beroepsambtenarij zit de welzijns en welvaartsgroei in dit land in de weg.
Wij zouden bij de top van Europa moeten kunnen horen in plaats van bij de grauwe middenmoot op het gebied van welvaart en koopkracht (14e plek in Europa in 2019).

kempenaer | 11-01-20 | 16:16 | 3

Als je alles weggeeft, daalt je koopkracht vanzelf.

Het leven is zwaar | 11-01-20 | 16:21

Ik ben het niet me u eens.
Ik durf te stellen dat er NIETS mis is met ambtenaren (sinds 1 januari dit jaar officieel uitgestorven by the way, dus vergeet die term maar) Wat er mis is, is de wisselwerking tussen ambtenarij en politiek. Daar zit de ellende. Ambtenaren, en nu nog steeds 'overheidsmedewerkers' hebben een zgn . "terugkom garantie" als zij zich in de politiek begeven. Ze blijven zeker van een baan als ze 'uit de bocht vliegen' in de politiek (kijk maar naa o.a. Joost Eerdmans, Hero Brinkman, etc) Andersom kom je boven salaris schaal 15 niet in een anbtelijke baan terecht zonder politieke vrienden die hierover beslissen. Dit mechaniek draagt in grote mate bij aan het partij-kartel. Wat een waardevrije ambtelijke uitvoering van democratisch genomen besluiten ooit was, is verworden tot een ondoorzichtige en corrupte ambtelijk-politieke brij van van foute belangen en nepotisme. Bij een verbod op deze vermengingen van ambtelijk en politiek, zouden er heel wat vieze zaakjes uit elkaar spatten.
Heb niet de illusie dat er iets mis is met gemotiveerde uitvoerende ambtenaren die op een prima manier hun werk doen voor de samenleving. Vis rot vanaf de kop; bovenin zit het fout. Zie Belastingdienst voor een recent voorbeeld van hoe falende rijksambtenaren bij de gemeente Den Haag als Sinterklaas weer worden binnen gehaald.

Bakschuif | 11-01-20 | 17:50

@Bakschuif | 11-01-20 | 17:50: was 45 jar geleden ook al zo.Alleen toen hadden lagere uitvoerende ambtenaren de macht om zelf beslissingen te nemen over wie wel en geen recht had op bijvoorbeeld kinderbijslag.Afhankelijk van welke kerk, gescheiden enz...

Ben5570 | 11-01-20 | 20:20

En hoeveel van de mensen die nu gecompenseerd worden, hebben ook daadwerkelijk fraude gepleegd?
We zullen het nooit weten.

SaintNick | 11-01-20 | 15:21 | 4

ga ervanuit dat de mensen geen fraude pleegden en bewijs dat ze dat wel deden. Zo hoort het in een democratische rechtsstaat en niet anders, Maar de terreur van dit onderdeel van de belastingdienst o.l.v. deze man handelde op een wijze die veel verdriet en ellende heeft veroorzaakt en een rechtsstaat onwaardig is. Ze moeten zich schamen, diep schamen (en oprotten)

langzullenweleven | 11-01-20 | 18:46

@langzullenweleven | 11-01-20 | 18:46: Wie weet hoeveel mensen in de loop van de jaren dat deze omgekeerde bewijslastwet is aangenomen bedondert zijn, misschien wel om tekorten of zoekgeraakt geld aan te vullen.

Ben5570 | 11-01-20 | 20:26

@langzullenweleven: Ik wil daar ook vanuit gaan. Maar ik heb het totaal nergens gehoord of gelezen.

SaintNick | 11-01-20 | 22:11
▼ 1 antwoord verborgen

Gaat werken bij de Gemeente Den Haag! Nou dan weet je het wel.

born2killn00bs | 11-01-20 | 14:40

Een gewone burger wordt in de ochtend door een gewapend arrestatieteam van zijn bed gelicht.

Reebensteeltje | 11-01-20 | 14:35 | 5
-weggejorist-
GuustFlater | 11-01-20 | 15:07

Voor een niet betaalde parkeerbon!

joppo0 | 11-01-20 | 17:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Nu de rest nog.

Mart6037 | 11-01-20 | 14:30

Ik verwacht dat e.e.a. weer gepaard gaat met een vette gouden handdruk.
Dat is altijd de straf voor slecht functionerende topfucntionarissen.

Gerf | 11-01-20 | 14:05

Het is natuurlijk niet deze meneer die deze heksenjacht heeft bedacht. Deze meneer is manager, en in overheidsland betekent dat dat je niet wordt geselecteerd op je inhoudelijke kennis maar op managementkwaliteiten en wie je kent.
Nee, het is vast een directeur Toeslagen, of waarschijnlijker, nog een trapje lager (en zelfs dat is in overheidsland nog goed voor een jaarinkomen van € 140.000 plus).
En ik vermoed dat die managers en hun onderdanen de werkelijke schuldigen zijn. Ik werk nu 30 jaar bij de overheid en kan jullie garanderen dat die er nog gewoon zitten.......

Mayan | 11-01-20 | 14:04 | 2

Juist deze affaire was gebaseerd op beleid, goedgekeurd door de top en organisatiebreed bekend, en niet het gevolg van verkeerde keuzes van een enkele fraudeopspoorder. En juist daarom zou er eens een dergelijke functionaris daadwerkelijk gevolgen van zijn/haar eigen wanbeleid moeten ondervinden.

Het brein erachter | 11-01-20 | 14:15
-weggejorist-
GuustFlater | 11-01-20 | 14:51

Ook leuk dat er weer een extra topambtenaar speciaal voor de toeslagen bij komt naast diegene die nu vertrekt. Het carrousel groeit alleen maar.

jip_86 | 11-01-20 | 13:45

Vreemd dat een guursel van ondergetekende, waarin werd aangegeven dat die zogenoemde topambtenaren de ware ziekte van dit land is met een permaban werd afgestraft.

Sjekkie | 11-01-20 | 13:36 | 1

Bakschuif | 11-01-20 | 17:50 klopt. met motivatie erbij.

Bakschuif | 11-01-20 | 17:53

Waarom wordt dat niet opgelost? Stuur de FIOD langs, laat die eikel op een stoel gaan zitten in het midden van zijn kantoor (zelfs naar de wc onder begeleiding), haal de troep overhoop, zoek uit wat er gebeurd is en verklaar hem vervolgens failliet met een restschuld, dan wegwezen, weggejorist, opgerot en zoek het verder maar uit. Zoals het hoort volgens de belastingdienst. Maar dat zal wel weer ijdele hoop zijn, hij krijgt een nieuw baantje om opnieuw een ravage aan te richten. Zo rolt de ambtenarij.

kalescheet | 11-01-20 | 13:30

Disfunctionerende of wan-presterende bovenbazen worden weggepromoveerd of landen elders in het systeem op een gelijkwaardige post. Onderknuppels worden simpelweg ontslagen. De reden is dat bovenbazen uit hoofde van hun functie beschikken over gevoelige informatie die ze openbaar zouden kunnen maken als ze op een minder elegante wijze de deur wordt gewezen. Uitzondering is misschien wel de ex-staatssecretaris Fred Teeven die ervoor koos achter het stuur van de bus plaats te nemen. Maar dat is dan ook een ex-waterpolospeler en dat zijn harde jongens.

isitsoornot | 11-01-20 | 13:27
-weggejorist-
Du-u-u-h | 11-01-20 | 13:24

Zo'n baantjescaroussel heb je ook bij de orde der katholieke kerken

hotbrasil | 11-01-20 | 13:19 | 2

Die zijn ook als de dood dat er een dekseltje van de beerput gaat!

Eirrah2000 | 11-01-20 | 13:31

@Eirrah2000 | 11-01-20 | 13:31: Dit zal bij de Islam niet anders zijn maar daar liggen de referenties m.b.t. leeftijd nog een beetje achter!

Eirrah2000 | 11-01-20 | 13:32

Wegsturen is niet helemaal het juiste woord. Dat klinkt boos, terwijl het om een aai over zijn bolletje gaat.
"Haagse bronnen zeggen dat hij vertrekt omdat de Belastingdienst wordt gereorganiseerd. "Na drie jaar deze zware klus werd het tijd voor wat anders.""

Rest In Privacy | 11-01-20 | 13:15

Dieptepuntambtenaar naar de gemeente Den Haag. Lekker vooruitzicht; je nieuwe collega is een topcrimineel.

Fijnstoffer | 11-01-20 | 13:14

Nederland als flatgebouw. De belastingfaaldienst wordt nu opgesplitst in twee faalorganisaties, zodat er werkgelegenheid ontstaat voor nog meer faalambtenaren en topfaalambtenaren.

Baron Clappique | 11-01-20 | 13:11 | 4

@Frau Merkel | 11-01-20 | 13:39: Zijn die wel duur genoeg?

Rest In Privacy | 11-01-20 | 13:56

En een nieuw ICT-project, dat na 8 jaar en 780 miljoen euro gewoon niet werkt. Niet slecht werkt, of geüpdate moet worden, maar gewoon niet werkt.

Het brein erachter | 11-01-20 | 14:18
▼ 1 antwoord verborgen

Dergelijke lieden weten te veel natuurlijk. Zo houdt men elkaar aan de top in gijzeling. Je denkt; "ach laat ik, gewoon om te proberen, eens kijken hoe dat smaakt, een beetje corrupt zijn.". Dat smaakt naar meer en als je een collega betrapt kijk je even een andere kant op. Tot de stront de ventilator raakt maar dan is het te laat. Je moet wel mee, al zou je anders willen.

Sans Comique | 11-01-20 | 13:10 | 1

Daarom zijn ze als de dood dat kartel ondermijnende partijen het voor het zeggen krijgen. Het begint met uitsluiten in de coalitie maar ik denk dat ze voor een eliminatie van "storende" elementen ook hun neus niet ophalen!

Eirrah2000 | 11-01-20 | 13:35

If you pay peanuts, you'll get monkeys, zeggen ze.
Ik vind dat in sommige gevallen niet zo'n heel slecht idee. Scheelt een hoop problemen en bespaart ons - en een hoop slachtoffers - een hoop geld en ergernis.

Graaisnaaiert | 11-01-20 | 13:09 | 1

Het is allang bewezen dat hoge salarissen helemaal niet helpen om talent te trekken: gemotiveerde deskundige mensen willen gewoon een fijne werkomgeving waar ze zich nuttig voelen ipv een apenrots.

De salarissen moeten natuurlijk ook weer niet door de vloer zakken, maar dat is een ander issue.

******** | 11-01-20 | 14:09

De Belastingdienst moet je niet 'belasten' met 't uitkeren van allerlei toeslagen. Ze zijn er om belasting te innen ( liever niet natuurlijk) en niet om als uitkeringsinstantie te fungeren.
Ik weet niet wie dit bedacht heeft maar het kan beter georganiseerd worden.

Zwizalletju | 11-01-20 | 13:09 | 2

met deze stelling ben ik het 100% eens!! Precies wat ik ook beweer: het is tegennatuurlijk om een argwanende incassant te belasten met sociaal geweten en geld te laten uitdelen.

langzullenweleven | 11-01-20 | 18:48

Het OM is nog aan het bekijken of er vervolging plaats gaat vinden. Bij de Friezen waren ze heel wat vlotter!

Frau Merkel | 11-01-20 | 13:08 | 2

Inderdaad, we zijn het al weer bijna vergeten!

Eirrah2000 | 11-01-20 | 13:37

bij Wilders ook

langzullenweleven | 11-01-20 | 18:48

Kuifje, Berbaar, Zandgenoten, Redshit en ThePriest zijn vandaag laat uit hun bed om dit te verdedigen.

kaasfondue | 11-01-20 | 13:06 | 1

Hahaha, zandgenoten.... de spijker op zijn kop!

Eirrah2000 | 11-01-20 | 13:37

@Ronaldo: Er loopt al weken een draadje over de falende Belastingdienst en de toeslagen, hoe dat gekomen en waar de chaos vandaan komt. Zeker nu er gepraat wordt over de nieuwe inrichting van het systeem mag daar wel even een linkje bij:
www.geenstijl.nl/5151206/uwv-kroniek-...
En een dikke middelvinger naar CapGemini!

Frau Merkel | 11-01-20 | 13:06

Schande, maar zo fungeert het partijkartel en de daaraan gelieerden.. Als je eenmaal zo’n baan hebt aan de top bij de overheid kun je doen en laten wat je wil..

duh! | 11-01-20 | 12:51

Een laaggeplaatste ambtenaar krijgt al het doorgestreepte voor zijn/haar kiezen. Verschil moet er zijn. Schijnheilige engerds van de hofhouding wier inkomen wij met zijn allen moeten betalen. Zulke mensen zouden moeten worden aangepakt zoals ze met Wilders doen. Laf hooggeplaatst volk dat de koninklijke kont likt en ons grote onverschilligheid, dédain en keihard behandelt. ZUM KOTZEN.

ecologiste | 11-01-20 | 12:49

Het kartel bestaat uit mislukkelingen die overal weer een topbaan krijgen. Geen goed voorbeeld voor de burgers, vandaar de verhuftering van de maatschappij.

BozePaarseMan | 11-01-20 | 12:49 | 6

@tweetybird | 11-01-20 | 13:11:

Huh lijk is op mijn telefoon weggecensureerd door mijn eigen telefoon. Want overal waar eigen staat hoort te staan eigenlijk

tweetybird | 11-01-20 | 13:13

@tweetybird | 11-01-20 | 13:11: En zo is het. PVV en Fvd zijn eigenlijk enige partijen die niet vuistdiep in het kartel zitten.

BozePaarseMan | 11-01-20 | 13:28
-weggejorist-
GuustFlater | 11-01-20 | 14:26
▼ 3 antwoorden verborgen

@Ronaldo,
Alleen dit Item,door jou zo perfect omschreven,is mij het GS lidmaatschap waard.
En dat is vast niet de laatste dit jaar!

De Profundus | 11-01-20 | 12:48 | 2

Applaus.

ecologiste | 11-01-20 | 12:50

Padum tssssk

Kladderadatsch | 11-01-20 | 13:06

Als je zulke dassen draagt ben je per definitie ongeschikt

Sprinkhaan | 11-01-20 | 12:45

Laat ze maar de hele belastingdienst tot aan de grond afbreken en een nieuw belastingstelsel opbouwen. Een systeem dat wel werkt.

Digitaal Smoelwerk | 11-01-20 | 12:44 | 2

Ik betaal liever helemaal geen belasting meer.

Baron Clappique | 11-01-20 | 13:02

2006 lijkt me een prima ijkpunt. Dat is ook een daverend succes geworden.

Frau Merkel | 11-01-20 | 13:07

Dat ging dan snel, ik kreeg gisteren nog een door hem ondertekende brief...

H. Drievuldigheid | 11-01-20 | 12:43

Tja. De Hagenezen kiezen elke vier jaar voor incompetentie en corruptie, en dus krijgen ze incompetentie en corruptie. Zo werkt dat nu eenmaal.

obominotie | 11-01-20 | 12:42 | 3

Huh de hagenezen. Dacht toch dat verkiezingen landelijk waren.

tweetybird | 11-01-20 | 12:57

@tweetybird | 11-01-20 | 12:57: Trek je kopeens onder de dekens vandaan. Er zijn ook gemeentelijke verkiezingen, provinciale verkiezingen, EU verkiezingen en het Song Festival.

Sans Comique | 11-01-20 | 13:12

Volgens mij hebben ze valsheid in geschrifte gepleegd, dat lijkt me een zaak voor het OM.

Blasfemie | 11-01-20 | 12:42 | 2

Sterker; dit zou een zaak voor Europees Hof kunnen zijn. Grondrechten (eerlijk proces) zijn verticaal toetsbaar via verdragen. Alleen schiet je daar als burger waarschijnlijk niet veel mee op.

Rest In Privacy | 11-01-20 | 12:50

@Je_zeulende_zusje | 11-01-20 | 12:50:

Geldt dit ook voor al die burgers en gastouderbureaus die jarenlang schaterend uit ONZE rijk gevulde toeslagen pot liepen te graaien? Deze fraude was echt gigantisch, ook al werd het ze wel erg makkelijk gemaakt. Maar stelen van gemeenschapsgeld is minstens zo erg, lijkt mij. Wellicht denkt het Europees Hof daar anders over.

Wiebenick | 11-01-20 | 13:56

Alles goed en wel, maar de fraude met de kinderopvang toeslagen was werkelijk waar enorm ende gigantisch, dus de burger is nou ook niet bepaald zo blank als sneeuw. Als ik me goed herinner waren de usual suspects hierbij onevenredig vertegenwoordigd. Hoor je ook niets meer over. Beetje vreemd.

Goed, de belastingdienst heeft dus jarenlang zitten slapen en toen was de puinhoop zo groot dat de paniek toesloeg. Maar ja, eerst fluitend alles op z'n beloop laten en dan ineens je spierballen laten zien, dat kan natuurlijk niet. Het hele toeslagensysteem deugt niet, dáár moet het over gaan. Het is namelijk extreem dom en wereldvreemd. Welke zot bedenkt dit en - hier wordt het nog vreemder -hoe kan het zo lang doorgaan? Wie is daarvoor verantwoordelijk? Zo maar wat vraagjes die volgens mij belangrijker zijn dan oeverloos gescheld op een belastingdienst. Die moest een krankzinnig fraudegevoelig stelsel van toeslagen beheren. Ga der maar aan staan. Het kón niet anders dan fout gaan.

Begrijp me goed, belastingdienst dikke boe en bah hoor, maar bij huilie huilie zie ik meer een krokodil ;-)

Wiebenick | 11-01-20 | 12:39 | 4

Eens met Wiebenick, het toeslagensysteem is bedacht door idioten.
Hoera, ik krijg een toeslag, maar alleen wanneer ik niet zoveel inkomen heb. Op papier. Hm, dat valt te regelen. We zijn inventief nietwaar.

Papa Jones | 11-01-20 | 13:12

@Papa Jones | 11-01-20 | 13:12:
Inkomen is te controleren binnen 5 seconden.
Gebeurt pas na 1 a 2 jaar, dan komen terugvorderingen ,maar helaas pindakaas, vertrokken naar "'andere landen"' en of geld is op.

joppo0 | 11-01-20 | 13:29

@Blasfemie | 11-01-20 | 12:45: Men moet altijd van het slechte van de mens uitgaan en er naar handelen. Dan doe je recht aan de goeden.

Rest In Privacy | 11-01-20 | 14:42
▼ 1 antwoord verborgen

Eens een top ambtenaar, altijd een top ambtenaar.... Ineens weet je het, je wordt top ambtenaar.

Sinclair | 11-01-20 | 12:38 | 2

Eerst lid worden van de PvdA, CDA, VVD of D66 en je een weg omhoog slijmen. De rest volgt.

azijnseikerT | 11-01-20 | 13:04

@azijnseikerT | 11-01-20 | 13:04:
Een ouder die het beste voor zijn kind wil en over weinig tot geen geweten beschikt geft het kind voor de 18e verjaardag het lidmaatschap van een mainstream kartelpartij cadeau. Hoef je verder weinig meer te kunnen, alleen braaf je sommetjes op HBO-WO-niveau maken en zo af en toe op het juiste moment je hand opsteken op de partijdagen.
Is je kostje wel gekocht.

Graaisnaaiert | 11-01-20 | 13:12

En het volk maar neoliberaal VVD, CDA, PvdA, d'66 (en PVV = ook fraudewet) blijven stemmen.

ProAsfalt | 11-01-20 | 12:33 | 3

Dit gaat niet over gekozen volksvertegenwoordigers, dit gaat over de instituties. Eigenlijk is dat veel kwalijker.

Rest In Privacy | 11-01-20 | 12:41

Wat is dat, neo-liberaal?

Sans Comique | 11-01-20 | 13:15

In de categorie: We drinken een glas, doen een plas en alles bleef zoals het was!

Nehemia | 11-01-20 | 12:28 | 2

@keestelpro | 11-01-20 | 12:37: Waar het om gaat is dat al die lieden die jammerlijk falen gewoon weggepromoveerd worden. Het zogeheten baantjescaroussel. Allemaal 'verworvenheden' als men wat hoger op de apenrots zit.

Nehemia | 11-01-20 | 12:45

De topman moet weg, dat was wel te verwachten natuurlijk.
Maar de mensen van die toeslagaffaire zijn het het slachtoffer van iets geworden. Waarvan dan?
Keihard regeltjes uitvoeren, geen verantwoording meer willen nemen als het misgaat met de regeltjes, hete aardappelen doorschuiven door eindeloos vragenformulieren op te sturen, doof zijn voor signalen van onderaf?
Er moeten echt wel mensen zijn geweest bij de belastingdienst die gezien hebben dat dit fout ging.
Nu weten we nog niets.

kloopindeslootjijook | 11-01-20 | 12:26

Er zijn landen waar je na dit soort verantwoordeljke blunders in het publiek je excuses aanbiedt en ook schuld bekend en ervaart en dit kenbaar makr door geen leidende positie meer in te nemen.

En je hebt landen die feitelijk een lobbycratie zijn, een verkapte vorm van corruptie, niet direct in geld maar in functie en status

litebyte | 11-01-20 | 12:25 | 3

Welke landen zijn dat dan, die eerste categorie ?

Baron Clappique | 11-01-20 | 13:05

@Baron Clappique | 11-01-20 | 13:05: Macht corrumpeert. Altijd! Daarom is een vrije onafhankelijke kritische pers onontbeerlijk voor een gezonde democratie.

Sans Comique | 11-01-20 | 13:21

@Baron Clappique | 11-01-20 | 13:05: Japan?

Blasfemie | 11-01-20 | 13:27

Hij is zeker ook aansprakelijk voor de kosten ?

bas ooms53686289 | 11-01-20 | 12:24 | 2

Leuker kan hij het niet maken....

litebyte | 11-01-20 | 12:27

In de functies heb je verantwoordelijkheid zegt men dan, krijg je een dito salaris.
Maar je bent niet aansprakelijk.
Je zou ook kunnen zeggen verantwoordelijkheid zonder aansprakelijkheid eigenlijk iets heel raars is en dat dus die salarissen wel wat omlaag kunnen.
Maar zo schijnt dat niet te werken.
Bankencrisis was natuurlijk helemaal feest. Cashen en het fout gaat mag de belastingbetaler er voor opdraaien. Mooi man.

kloopindeslootjijook | 11-01-20 | 12:38

Als directeur ben je per definitie de lul. Alleen is de directeur noch staatssecretaris Snel het probleem. De hoofdpersonen in dit dossier zitten nog braaf op hun plaats, te beginnen met voormalig staatssecretaris Wiebes. Deze directeur was ooit aangesteld na de puinhoop na de vertrekregeling. De hoofdpersonen zijn te arrogant om uit zichzelf weg te gaan. Er verandert met dit vertrek helemaal niets. Waarschijnlijk worden de puinhopen alleen maar groter.

LibertyCity | 11-01-20 | 12:15 | 1

Die directeur komt echt niet in de schuldsanering omdat hij nu ergens anders moet gaan werken. Voor Henk en Ingrid ligt dat heel anders. Jarenlange ellende.

kloopindeslootjijook | 11-01-20 | 12:27

Een enge apparatsjik pur sang. Geen empathie, alles volgens zijn regels.

BrutusBosch | 11-01-20 | 12:13

Verwacht niet veel van de staat. De staat laat zich bestelen, door fraudeurs en allerlei oplichters. En als de staat daar iets aan probeert te doen dan gooit zij de baby met het badwater weg: de goeden lijden onder de slechten. Er is een politieke partij die de staat wel helemaal op orde krijgt. Nee. Die is er niet en komt er niet. Mensen moeten zich verenigen in kleine gemeenschappen waarin men elkaar kent, en daarin zorg en sociale zekerheid regelen.

Rest In Privacy | 11-01-20 | 12:11 | 1

Maar dat zal door de autoriteiten worden uitgelegd als anarchie, dus kansloos.

Baron Clappique | 11-01-20 | 12:21

Fijn hè die schijn democratie en de overheid die alles voor u wil regelen, mooie regeltjes maken om u en mij klein te maken en houden. Ze hebben het beste met ons voor, dat weet ik zeker.

"When government fears the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny."

HaatAth3ist | 11-01-20 | 12:11 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Het kan erger hoor. Hier maar de belastingdienst een fout. Maar in andere landen gaan ze gewoon hun gang:
Koning van Swaziland koopt 20 Roll-Royes en 120 BMWs.
www.hartvoorautos.nl/koning-van-swazi...
Het land is straatarm.
Maar Mswati, 61e zoon van zijn vader, vindt 20 Mercedes-Maybach S600 Pullmans, een Maybach 62 en een BMW X6 en 2 jets niet genoeg.
En BMW doet dat ook nog. Zouden ze niet moeten doen, trouwens.
Gaat daar nog belastinggeld-ontwikkelingshulp naartoe toevallig?

kloopindeslootjijook | 11-01-20 | 12:09 | 10

@kloopindeslootjijook | 11-01-20 | 12:21:

Je doet het mischien niet expres. Maar het komt wel zo over. Als van ja het kan altijd nog veel slechter. Daar hebben dus die mensen die het overkomen is weinig aan!! Beter is het dus zoals u andere postings om duidelijk te maken dat we dit eigenlijk helemaal niet kunnen accepteren. Zo'n faal knuppel die beloont wordt met nog een veel betere baan. Die zou bestraft moeten worden. Gebeurt de burger namelijk ook als hij zulke faal fouten zou maken!! Die kan dan achter tralies zitten.

tweetybird | 11-01-20 | 12:34

@Blonde Nel | 11-01-20 | 12:30: enige verschil is dat daar de baantjes worden verdeeld op basis van stam afkomst en hier op basis van de juiste politieke partij.

Franker | 11-01-20 | 13:04

Wij zijn hoop ik het tijdperk van spiegeltjes, kraaltjes, peniskokertjes meten en vierdaagsemedailles op je uniformpje tellen wel voorbij, mag ik zo hopen.

Graaisnaaiert | 11-01-20 | 13:16
▼ 7 antwoorden verborgen

Op naar een wereld zonder ambtenaren. Lui, geen kennis van zaken,heel veel vrije dagen, gratis pensioenopbouw, wachtgeld ( waar wachten ze op, tot iemand uit het bedrijfsleven hen in dienst neemt? Dacht het niet.) Weet u wat de duurste “ commodity” in NL is,bijna nuet te krijgen ? Antwoord: Ambtenaren zweet!

Eendragtmaaktmagt | 11-01-20 | 12:08 | 1

Nou, luie mensen zonder kennis van zaken kom je ook in het bedrijfsleven tegen, ambtenaren betalen gewoon pensioenpremie en wachtgeld bestaat voor de gewone ambtenaar al heel lang niet meer.

matatwork | 11-01-20 | 13:10

De autoriteit van deZe man zou door het Haagse ambtenarenapparaat massaal moeten worden geweigerd of belachelijk gemaakt. De verziekte cultuur van dociele volgzaamheid binnen alle ambtenarenapparaten staat er helaas borg voor dat hij ook hier alle vrijheid krijgt voor het creëren van een nieuwe goud geld kostende puinhoop van ellende.

Ridde Rogter | 11-01-20 | 12:07

Wat is nou eigenlijk de kloe van dit verhaal? Hebben burgers teveel geld gekregen/aangevraagd en de manier waarop ze moeten terugbetalen is onmenselijk?
Hebben burgers gekregen waar ze recht op hadden en dat geld wordt ten onrechte teruggevorderd?
Ik heb nog nooit ergens een berekening gezien.

Leptob | 11-01-20 | 12:01 | 2

Dat laatste dus. En de belasting wist in veel gevallen dat ze het geld ten onrechte terug vorderden.

Muxje | 11-01-20 | 12:05

Waarschijnlijk als u het gevolgd had wel!!

tweetybird | 11-01-20 | 12:19

Iedere ambtenaar die iets teveel weet zit voor de rest van zijn carrière gebeiteld.

van stampij | 11-01-20 | 12:00 | 5

@Muxje | 11-01-20 | 12:08:

Het komt ergens vandaan .. Het probleem...

Probleem zien is probleem oplossen...

Ik ga met u mee dat ontslaan of afzetten een druppel is..

Maar waar begin je dan... Wie of wat moet er boeten...

Als iedereen maar beschermt wordt, ja, dan is het lastig....

neonreclame | 11-01-20 | 12:13

@neonreclame | 11-01-20 | 12:13: Ik zeg niet dat ik blij ben met deze situatie, en wat mij betreft komt er een strafrechtelijk onderzoek naar de betrokken ambtenaren, of er komen wetten die dat mogelijk maken. Een van beide, iets anders is onacceptabel.

Maar het feit dat ambtenaren in dit soort gevallen de dans ontspringen heeft te maken met de regels, niet met dat ze "iets" weten.

Muxje | 11-01-20 | 12:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is toch eigenlijk te idioot voor woorden, dat dit soort mensen overal mee weg komen. Thierry wordt belachelijk gemaakt wanneer hij spreekt over de baantjes carrousel. Maar het bestaat en mensen willen het gewoon niet inzien.

fapkoning40 | 11-01-20 | 11:59 | 2

Yep het bestaat zeker. Hier is weer het bewijs. Falers krijgen een nog betere baan!!

tweetybird | 11-01-20 | 12:08

Glas, plas, om maar even een klassieker uit de kast te halen...

neonreclame | 11-01-20 | 11:58

iedereen die daaraan mee heeft gewerkt hoort strafrechtelijk vervolgd te worden en niet gepromoveerd

isotope 465 | 11-01-20 | 11:58 | 2

Denk dat de ontslagen baas v Boeing die 40 miljoen vangt het niet met u eens is...

ger1306 | 11-01-20 | 12:12

Ze hadden em bij EZ moeten droppen.
Daar schijnt het nogal onaangenaam te wezen. Dat ministerie is destijds leeggelopen.

hotnot | 11-01-20 | 11:57 | 1

En anders BuZa wel. Timmermans heeft er wel/niet een kind aan overgehouden.

Frau Merkel | 11-01-20 | 13:10

De puinhoop in Nederland en het continue falen van de overheid zal nooit worden opgelost. Top ambtenaren die er een puinhoop van maken worden gewoon ergens anders geplaatst om ook daar weer een puinhoop te creëren. Voor de bühne sneuvelt er af en toe een minister of staatssecretaris, maar de werkelijke schuldigen gaan gewoon verder.

Ruikbaard | 11-01-20 | 11:57 | 1

Werkelijke topambtenaren worden weggekocht door bedrijfsleven.

ger1306 | 11-01-20 | 12:13

FvD, doe er wat aan, baantjes carousel

Moestuinier | 11-01-20 | 11:56 | 3

Halen max 15-18 zetels in 2021. Worden daarmee uitgesloten van regeren want Geertje haalt ook zoiets. Komt een 5-6 partijen kabinet. Met gedoogsteun van Hank de Tank en Jesse in de 1e kamer.

Graaf_van_Hogendorp | 11-01-20 | 12:01

@Graaf_van_Hogendorp | 11-01-20 | 12:01: Democratie is toch altijd dat de wil van het grootste deel van het volk wordt uitgevoerd,
Maar ja, binnenkort wordt een neef wethouder en nu al blijkt dat hij een Ruttiaans geheugen heeft.

Moestuinier | 11-01-20 | 12:23

Als je in de normale situatie bij de Belastingdienst vertrekt krijg je, met dank aan Wiebes, een zak poen mee. Deze man wordt derhalve zwaar gestraft: geen vertrekpremie en een andere baan.

witwas | 11-01-20 | 11:56 | 1

Wiebes is een natuurramp. Overal waar die bij betrokken raakt veranderd in een ruïne.

Ruikbaard | 11-01-20 | 12:06

Deze ambtenaar van en voor het volk hoort voor de rechter te komen wegens wangedrag, misleiding en diefstal.
O wacht D666..

Gokmaar | 11-01-20 | 11:55

Ik emigreer naar Nigeria. Meer vertrouwen in integriteit overheid en net een e-mail gekregen waarin staat dat ik veel miljoenen krijg van een prins.

Kaas de Vies | 11-01-20 | 11:55 | 3

Ja doei.. IK was eerste opvolger hoor !!

Gokmaar | 11-01-20 | 11:56

@Gokmaar | 11-01-20 | 11:56: Hoho... achteraansluiten! Ik heb vorige week net al mijn bankgegevens opgestuurd naar kroonprinses Mwuzoo Pekunozaa Bezali.

Ramses Sappie | 11-01-20 | 12:14

@Ramses Sappie | 11-01-20 | 12:14: Aldaar zal de zaak sneller beklonken zijn als hier bij de belastingen.

gerrie de perrie | 11-01-20 | 12:49

Hij woont nog steeds in een mooi huis zonder schuldsanering en weer lekker op vakantie dit jaar. Een zorgeloos leven met een goed inkomen.
De mensen van de toeslagaffaire echter....

kloopindeslootjijook | 11-01-20 | 11:55

Half maart overdag op alle snelwegen 100 Max... en maar huilen dat ze ondanks de controles en extra handhaving minder snelheidsboetes binnen harken door die verdomde Flitsmeister.... normaliter wordt er van de hardwerkende burgers geeist dat deze participeert, doet deze dit dmv flitsmeister... is het weer niet goed. www.destentor.nl/auto/flitscontroles-...

Hollandse_blauwe | 11-01-20 | 11:54

Als je dit allemaal volgt, in samenloop met o.a. de wantoestanden in de jeugdzorg, zoekgeraakte bonnetjes, Haags geheugenverlies, tegenwerking van klokkenluiders, miljarden voor ineffectieve subsidies in molens, panelen en biomassa, en de beschamende vertoning rond de aardbevingsschade in Groningen tegenover het voorstel om 50 miljard te gaan verbranden via een nationaal investeringsfonds, dan is het eigenlijk een wonder dat er nog geen autochtonen zijn die aanslagen plegen.

Harry.Langezwaal | 11-01-20 | 11:54

Zo, dat zal ze leren.

jemagookniksmeer | 11-01-20 | 11:53

Dat zulke toppers een armoedeval gaan maken na falen moeten we niet willen.

Voormalig Boeing-baas – weg omdat hij faalde – krijgt 60 miljoen aan vergoedingen
www.welingelichtekringen.nl/economie/...

pga | 11-01-20 | 11:53 | 2

In CEO land is een golden parachute doodnormaal, gebeurd bij elk beursgenoteerd miljoenenbedrijf.

Graaf_van_Hogendorp | 11-01-20 | 11:54

Klein verschilletje: die Boeing-baas werd niet betaald uit de belastinginkomsten, deze belastingdienstkwibus dus wel.

EefjeWentelteefje | 11-01-20 | 12:31

Jaap is Berbaar?

ristretto | 11-01-20 | 11:52 | 2

Ladies and gentlemen: we've got him.

Graaf_van_Hogendorp | 11-01-20 | 11:53

Hij is wel opvallend stil. Qua mentaliteit, naar beneden trappen, ritselmentaliteit zou het passen. Berbaar heeft echter een tokootje, zegt ie. Misschien ernaast?

5611 | 11-01-20 | 12:32

Zijn die ambtenaren van "bij twijfel afwijzen" al ontslagen?!
Zijn die ambtenaren van "afpakjesdag" al ontslagen?!
Is "duo pek en veren" al ontslagen?

Een cultuurprobleem los je niet op door een paar koppen te snellen.

Feynman | 11-01-20 | 11:51 | 2

De schuld wordt altijd bij de gewone ambtenaar neergelegd...... die wordt de komende jaren geconfronteerd met allerlei 'cultuuromslag cursussen' lastig gevallen....... degenen die dat geven zijn in dit geval de spekkoper.
Zo werkt het in het gehele ambtenaren landschap...... waar gefaald wordt komen de 'cultuuromslag clubjes' te voorschijn.

Fatwabuster | 11-01-20 | 12:00

+1
Dat zag je ook bij de woningstuctingen. De top fruedeerde. En het voetvolk kreeg verandermanagement, meer controlle, meer regels en er helemaal in vastlopen. Terwijl ze helemaal niet de oorzaak waren

shimanski | 11-01-20 | 12:54

Geniaal stukje, Ronaldo. Meen ik oprecht.
Iets met quod licet iovi, non licet bovi etc. etc.
Nepotisme, zo kennen we het Verdienmodel Via Democratuur weer.

Graaisnaaiert | 11-01-20 | 11:51

Vvd. Je verwacht het niet.

Jos Tiebent | 11-01-20 | 11:49 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Oof, gecondoleerd Den Haag. Was al niet veel met Krikke maar dit is zeg maar een kopschop na (dit keer niet van een blonde mevrouw).

Graaf_van_Hogendorp | 11-01-20 | 11:49

Ja natuurlijk wordt hij dat. Het is hetzelfde waarom Erik Staal (2 miljard zoek gemaakt) weg kon komen.
Bij een strafrechterlijke procedure gaat er het een en ander verteld worden wat niet in het belang is van het netwerk. dus het netwerk zorgt wel voor vervangende emplooi.

Mr.Crowley | 11-01-20 | 11:48 | 2

Het netwerk gaat ons allemaal de das omdoen.

Mr.Crowley | 11-01-20 | 11:49

Oei. U geeft vestia weer hoofdpijn. Zeker nu de rechter besloten heeft dat die wijk in rotterdam niet gesloopt mag worden. Dat kost vestia weer een boel centen. Echt best gaat het dus niet met ze. Te danken aan de man die daar de pot heeft leegeroofd en geniet van zijn vakantiehuis met twee zwembaden!!

tweetybird | 11-01-20 | 12:50

Geld rond pomp circus.
Betaal een ouder geld om een kind door een ander te laten opvoeden zodat de ouder zelf voor minimumloon een paar uurtjes kan werken.
Kost dat?

Is dit nog nieuws? | 11-01-20 | 11:48 | 3

Dit dus. Veel van die moeders die nu werken harken minder binnen dan dat al die subsidies voor opvang van hun kinderen kosten.
Netto boeren we er dus keihard op achteruit.

2voor12 | 11-01-20 | 11:56

Is iedereen wel lekker bezig en kan iedereen weer belasting betalen.
Ander krijg je van die huizen vol met qat-kauwende hang....
o wacht...

kloopindeslootjijook | 11-01-20 | 11:57

Die NL vrouwen moeten toch werken. Dat levert allemaal vervolgarbeid op en dús inkomsten om anderen niet te hoeven laten werken.
Vrouwen 35-45 jaar, (3e kwartaal 2019):
Verdeling v.d. bevolking is: Nederlands 68.60, We 12.76, NW 18.45 %
Verdeling werkenden in percentage: NL 73.81, We 12.73, NW 13.34 %

Netto arbeidsparticipatie (V, 35-45 jr) NL 86.27, We 80.0, NW 57.98 %

Wering | 11-01-20 | 12:58

Er is geen consequentie voor het slecht uitvoeren van beleid of het uitvoeren van slecht beleid.

Nederland80 | 11-01-20 | 11:46 | 2

Wat een onzin opmerking.
Er liggen al best wat rapporten dat het hele belasting en toeslagen circus zoals de tweede kamer dat verzint onuitvoerbaar is..
En de tweede kamer blijft de regelingen, subsidies, toelagen, belastingkortingen en vrijstellingen maar opstapelen terwijl het huidige systeem al zo complex is dat het onmogelijk is dat in de systemen te verwerken.
Als je als iets naar huis stuurt, dan de hele tweede kamer die bij elke nieuwe belasting etc weer een eindeloos aantal uitzonderingen, toelagen en vrijstellingen verzint om aan magische aantal van 76 stemmen te komen en er voor gezorgd moet worden dat de kiezers van de partijen die voor zijn, zo min mogelijk onder de regeling vallen

ZomaarEen | 11-01-20 | 11:51

De hoogste ambtenaar van gemeente Den Haag zou de gemeentesecretaris zijn. Als er nu iéts is dat Den Haag even niet kan gebruiken, is het wel een Jenny Thunissen 2.0.
-
Verbijsterend, telkens weer, dat verantwoordelijken en faalhazen binnen de bestuursdienst niet gewoon op straat worden gezet. Het meest jánkende voorbeeld is wel Jenny Thunissen (nooit eerder heeft één persoon ons met z'n allen zo veel centjes gekost) en een goede tweede (weliswaar niet in absolute bedragen) zou Wiebes moeten zijn.

bisbisbis | 11-01-20 | 11:46 | 4

Je vraagt je werkelijk af wat zo'n gemeente bezielt om zo'n erkende faalhaas aan te nemen. Aan dat rondpompen van disfunctionerende "top" ambtenaren dient een einde te komen. Zo'n pleefiguur moet toiletten schoon gaan maken bij de Mac, als hem dat al lukt.

5611 | 11-01-20 | 12:37

@Milton_Styx | 11-01-20 | 11:50:
Falende bonnetjes kwijtmakers besturen de bus tegenwoordig, met inclusief plus wachtgeld.

Flightless bird | 11-01-20 | 12:47

Interessante lectuur over die Jenny Thunissen. Totaal ongeschikt gebleken om ergens leiding te geven, dus wordt ze topambtenaar en overal en nergens neergeplempt en dan uitgekotst. Stuitend. Zo iemand dient gewoon ontslagen te worden wegens incompetentie en mag gewoon naar het UWV van mij.

BekiekUtMoar | 11-01-20 | 15:46
▼ 1 antwoord verborgen

Gok dat de aanstaande chef gelegaliseerde diefstal er ook niet heel lang zal zitten. Dit gaat nog wel een tijdje na-ijlen.

normanius | 11-01-20 | 11:45 | 1

Zal wel meevallen ze lossen het stil ff op, ze creëren wel ff wat hogere functies of een departement van groene oplichting functie schaal 16 en hoger

Idiot456 | 11-01-20 | 11:51

Maar goed, als Hofstad op zoek zijn naar een nieuwe burgemeester in de wetenschap dat deze geweldenaar je nieuwe gemeentesecretaris wordt. Nog los van het feit dat dat een wel heel efficiënte sollicitatieprocedure moet zijn geweest, alsof daar geen wettelijke voorschriften voor bestaan.

Het probleem wordt steeds duidelijker: nl.wikipedia.org/wiki/Algemene_Bestuu... En dan de vraag hoe je je daar tussen wurmt.

Rest In Privacy | 11-01-20 | 11:44

Bij gebrek aan gewicht vallen dit soort gasten altijd omhoog, in dit geval denk ik op gelijke hoogte. Jij en ik belanden in de WW als je geluk heb en na twee jaar in de bijstand.

DerkArie-ut-de-Achte | 11-01-20 | 11:44

Wat ik dan weer bijzonder vervelend vind, is dat alles wat ik heb geleerd over Bestuurs(proces)recht eigenlijk bullshit blijkt te zijn.

Rest In Privacy | 11-01-20 | 11:44 | 5

@Je_zeulende_zusje | 11-01-20 | 11:52: Maar de belastingdienst wordt ook op resultaat afgerekend. Als het te lang duurt, of teveel geld kost, zijn ze ook het haasje. De echte verantwoordelijken zitten in de Tweede Kamer. Neem nou zo'n Omzigt...

Rest In Privacy | 11-01-20 | 12:57

@Kuifje-naar-Brussel | 11-01-20 | 12:57:
1 Omtzigt bestuurt geen ministerie maar controleert. 2 Het is de vraag hoeveel invloed ministers en staatssecretarissen daadwerkelijk nog hebben op bepaalde ministeries. 3. Ik zou op Omtzigt kunnen stemmen, ware het niet dat ik dan zijn zeer onbetrouwbare schoonfamilie (CDA) erbij krijg.

Rest In Privacy | 11-01-20 | 13:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Persoonlijk zou ik ook geen verantwoording bij 's lands volksberoversdienst accepteren zonder rehabilitatiegarantie.

Joffri | 11-01-20 | 11:44 | 1

Een fatsoenlijk mens wil daar sowieso niet werken. Alleen als je een doorgewinterde sadist bent met een loeiende hekel aan gewone mensen ben je daar op je plaats.

5611 | 11-01-20 | 12:40

Top verwoord!

Dirk III | 11-01-20 | 11:44 | 4

@tweetybird | 11-01-20 | 12:22:
We zijn hier dan ook niet bij de belastingdienst maar op GeenStijl: open, transparant, tendentieus etc.

keestelpro | 11-01-20 | 12:30
▼ 1 antwoord verborgen

Goh raar, als ik mijn werk niet goed doe, krijg ik een trap onder m’n reet en moet ik maar zien of ik ergens anders nog aan de bak kom.

vokjoe | 11-01-20 | 11:43 | 1

Zorg ervoor dat jij degene bent die de trap geeft ipv degene die de trap krijgt.

keestelpro | 11-01-20 | 12:14

wetten.overheid.nl/BWBR0009572/1998-0...
het structureel en totaal in de reedt naaien van de burger behoort kennelijk tot het goed ambtenaarschap en/of wordt door nog hogerhand opgedragen.

Rest In Privacy | 11-01-20 | 11:42 | 9

@Kuifje-naar-Brussel | 11-01-20 | 11:45:
De schuld ligt bij dit kabinet de tweede kamer en dit soort hoge ambtenaren. Meestal wordt uiteindelijk de schuld gelegd bij de lagere ambtenaren die enkel maar uit te voeren hebben. Vaak wordt daar door die hogere knuppels niet naar geluisterd om de simpele reden . Zij zijn hoger in aanzien dus weten het altijd beter!!! En kijk daar heb je gelijk het probleem. Pure arrogantie!!

tweetybird | 11-01-20 | 12:26

@Kuifje-naar-Brussel | 11-01-20 | 11:45: De laatste die je hiervoor verantwoordelijk kunt stellen, is de kiezer. Daags na de verkiezingen worden partijprogramma's ritueel verbrand en gaat men het tegenovergestelde doen van wat men in de verkiezingstijd riep, jouw VVD voorop. Puur kiezersbedrog.

5611 | 11-01-20 | 12:46

@Graaisnaaiert | 11-01-20 | 11:55: De kiezers stemmen verre van eenduidig. Daardoor krijg je ingewikkelde coalitie-vorming en een kabinet bestaande uit partijen die het op belangrijke punten helemaal niet met elkaar eens zijn. Maar niet regeren is nog slechter dan matig regeren, dus modderen we maar wat aan. En niemand voelt zich uiteindelijk nog goed vertegenwoordigd.

Rest In Privacy | 11-01-20 | 13:00
▼ 6 antwoorden verborgen

Die houden ze op onze kosten een tijdje uit de wind en als de donkere wolk is overgewaaid, plempen ze m, om klokkenluiden te voorkomen, weer geruisloos ergens op een hoge positie.

tsjajaja | 11-01-20 | 11:41 | 1

Gewoon even goed lezen. Hij heeft al een nieuw nestje om te bevuilen.

Dirk III | 11-01-20 | 11:46

Heeft misschien wel meer te maken met het opzettelijk pootje lichten van Snel ("per ongeluk" teveel afgelakte dossiers, "per ongeluk" gemiste afspraken met de gezinnen) dan met deze affaire.

Muxje | 11-01-20 | 11:41

Topambtenaren weten te veel en zullen daarom altijd beschermd worden. Anders valt het hele kaartenhuis in elkaar.

Rest In Privacy | 11-01-20 | 11:41 | 1

Dat dus.

Dirk III | 11-01-20 | 11:46

Tyfus, dus Afrika is toch heel erg dichtbij!

Zeiss | 11-01-20 | 11:40

Er zijn er al twee eerder opgestapt vanwege de totale puinhoop die ze er van gemaakt hebben en u raadt het al, ze hebben een leuke topfunctie elders gekregen want het is niet genoeg als ze 1 organisatie de vernieling in helpen. Ieder ander zou verwijtbaar ontslag hebben gekregen en het zonder ww moeten uitzoeken.

Zapata10 | 11-01-20 | 11:39

Die Uijlenbroek lacht gewoon iedereen uit...... zijn kostje is allang gekocht.

Falen is nog nooit zo lucratief geweest!

Fatwabuster | 11-01-20 | 11:39

Eerst zien dan geloven!!
Dit soort volk heeft de gewoonte om met een dikke zak geld weg-gepromoveerd
te worden als hij verder beloofd "de vuile was" niet buiten te hangen..,
of dacht je dat dit de enige clusterfuck was wat verkeerd ging binnen de belastingdienst!?

OuweKolenPook | 11-01-20 | 11:39

Verantwoordelijkheid is maar een woord in dit land.

pejoar | 11-01-20 | 11:38 | 2

Ik heb er geen herinnering aan.

ViaNova | 11-01-20 | 11:39

Wij bukken diep steeds.

knutsel_ | 11-01-20 | 11:37

Gelukkig heeft de overheid altijd wel een plekje voor witteboordencriminelen.

De verwarde man | 11-01-20 | 11:36

Hij zal wel een mapje met gevoelige informatie hebben over andere politici,
en dus weggepromoveerd ipv afrekenen op verantwoordelijkheid.
En zo blijft Nederland een polyarchy van nepotisme, fraude en corruptie en komt onze levensstandaard nooit in de buurt van landen als Luxemburg, Zwitserland, Denemarken of Noorwegen.

Dauthi | 11-01-20 | 11:36

Is er een kartel van 'top' ambtenaren? Ik denk dus van wel...

Thoth | 11-01-20 | 11:35 | 1

dr zijn zelfs verschillende clubs. En functioneert echt als een carrousel.

Rest In Privacy | 11-01-20 | 11:38

En Menno Snel binnenkort natuurlijk de nieuwe burgemeester van Den Haag!

De baantjescarrousel blijft altijd draaien voor dit soort mislukkelingen..

vangodlos | 11-01-20 | 11:35

De duivel schijt altijd op dezelfde hoop.

osolemio | 11-01-20 | 11:34 | 1

De zak v/d duivel is nooit gevuld .

likmegaties | 11-01-20 | 11:48

Het land van Calvijn.... veeg maar onder het tapijt.

Poesman | 11-01-20 | 11:34

Tobambtenaar.

SlimmeBelg | 11-01-20 | 11:33

In het land van de Trump ga je als ambtenaar voor zo'n akkefietje 20 jaar bij bubba logeren...............

grapjasz | 11-01-20 | 11:32 | 1

o

grapjasz | 12-01-20 | 10:34

Ze zeggen weleens dat je vanaf een hoge positie alleen maar diep kunt vallen. Dat valt in de praktijk wel mee dus...

Rest In Privacy | 11-01-20 | 11:31 | 2

En nog zijn er voorstanders van de wachtgeldregeling.

Deflatiemonster | 11-01-20 | 11:35

@Quib
Dit is Nederland, ambtenaren, vooral de hoge, vallen hier zelden, laat staan diep
de meeste krijgen promotie en gaan er dus op vooruit
Het Volk, dát moet boeten, niet de ambtenarij

Tobi | 11-01-20 | 11:57

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl