Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Auteur islamboekje vol homohaat legt hoofd op schouder Volkskrant: 'Het voelt als onrecht'

Snik snik snik snik

Heeeelemaal geschokt, iedereen, door de opzienbarende ontdekking in een islamitisch schoolboekje dat ook de Nederlandse versie van Allah een hekel heeft aan hosmo: doet-ie anders noooooit. Nou, daar wil schrijfster en bekeerling (die zijn eng, meh) Asma Claassen wel iets over zeggen. "'Het voelt als onrecht', zegt ze, terwijl ze geruisloos wat tranen wegveegt van onder haar bril." Arme Asma, haar geruisloos weggeveegde tranen en haar onrecht. Het soort onrecht dat homo's in hun tandjes hebben gevoeld toen ze een betonschaar tegen hun bakkes kregen. Het soort onrecht dat de homo's in Homs voelden toen ze door hun beulen van het dak werden gekletterd. Het soort onrecht dat homo's in Amsterdam Nieuw-West voelen als ze worden beschimpt, bespuugd, uitgescholden. Het soort onrecht dat een Iraanse homo op zijn rug voelt als hij zweepslagen krijgt, alleen maar omdat hij verliefd is op een ander. Maar het échte slachtoffer, het échte slachtoffer is een moslim. Asma pinkt het traantje weg, samen met schooldirecteur Gökhan Çoban, en in de Volkskrant mogen ze saampjes de schuld aan anderen geven.

- Het komt ongelukkig over
- Het boek is nauwelijks gebruikt
- Het boek zoekt juist verbinding
- Er is een verkeerd beeld geschetst in de media
- Men kijkt niet goed naar de context
- Wij proberen juist dingen bespreekbaar maken
- Grondwettelijk botst er niets
- Misschien wat anders kunnen formuleren (hee een soort excuus!)
- Maar het gaat om de intentie
- Voor ánderen klinkt het misschien extreem

"Wij zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving. Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn? Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen? Wij eisen onze plek op."

Reaguursels

Inloggen

Ik ben klaar met die kwaadaardige ideologie. Elke dag weer ontstellend nieuws. Dit gedachte'goed' past niet in onze westerse maatschappij.

Montesquieue | 26-09-19 | 07:36

Hopelijk worden alle boeken zoals deze verboden en z.s.m. verwijderd en vernietigt,
En volgt er vanaf nu een veel en veel strengere controle op boeken voor kinderen en jongeren.. voordat men straks ook deze voor heilig gaat verklaren..

Rene046 | 25-09-19 | 19:13

Hij stelt vragen, hier de antwoorden:
"Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen?"
Als dat tegen de wet is: Neen.
"Wij eisen onze plek op."
Als dat tegen de wet is: Naar de gevangenis of emigreren.
.
Graag gedaan hoor.
.
@Regerend politici: Hoe lang houden jullie je kop noig in het zand???
Denk eens bij jezelf, ben ik niet crimineel nalatig?

hotmint | 25-09-19 | 19:04

"Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen? Wij eisen onze plek op."

Vraag uw zelve af of hun identiteit verenigbaar is met een openbare ruimte in een vrije open democratie et voila. Daar heb je de oorzaak van de huidige trammelant

Sans Comique | 25-09-19 | 17:32

Respectievelijk;
"Wij zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving."
Nee, jullie leven in de Nederlandse maatschappij, en profiteren van de Nederlandse maatschappij. Olie drijft op water. Maar wordt nooit onderdeel van het water.
"Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn?"
Dat is nou net wat we willen ja, dat jullie een - passend - onderdeel van de maatschappij zijn. Dat heet aanpassen en invoegen. Maar dat willen jullie nou net niet. Jullie willen dat wij een onderdeel, met nadruk op onder, worden van jullie.
"Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen?"
Ja mits. Binnen de grenzen van de wet, en de grenzen van wat wij hier dan maar noemen de moderne westerse vrijheden. U weet wel, gelijkheid van alle mensen, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van geweten en godsdienst. Alles wat niet binnen jullie "identiteit" past.
"Wij eisen onze plek op."
Er valt niets te eisen. Jullie mogen in dit land wonen, net als alle andere inwoners. Om dat te mogen, móeten jullie onze (ja onze, niet jullie) wetten, normen en waarden erkennen en volgen. net als wij zouden moeten als we in whatever hellengat zouden willen wonen waar jullie vandaan komen en waar jullie "identiteit" zo welig tiert. Maar dat willen wij niet en, vreemd genoeg, dat willen jullie blijkbaar ook niet. Maar dit is mijn land, ons land. En - vrij nadrukkelijk, op basis van wat jullie je kinderen willen leren - niet jullie land. Gaat het ook niet worden. Dus. Ga. Weg.

Pyrolobus | 25-09-19 | 17:28 | 2

Zo... goed bezig!

Pianoman | 25-09-19 | 19:59

Mooi betoog van Pyrolobus.

Rest In Privacy | 26-09-19 | 01:39

Altijd dat eisen. Het is geven en nemen. Niet eisen en verder niks.

Ohja | 25-09-19 | 17:18

Laat me mevrouw Asma's antwoorden eens wat kloos rieden:

"Het komt ongelukkig over"

- Me dunkt dat het ongelukkig overkomt als je in multiple choice de keuze voorlegt aan beïnvloedbare kinderbreinen hoe op de juiste manier de Kafir/ homo/ jood/ anders om te brengen. In o.a. Syrië en Irak ISIS had rondlopen die de daad nogal bij het halal woord voegde om dit dan in propaganda JijBuisjes/ anderszins de Interwebs op te slingeren zodat de gehele wereld hier tegen wil en dank deelgenoot van werd.

"Het boek is nauwelijks gebruikt"

- Oh, dan is het goed. Het boek wordt nauwelijks gebruikt, dus alle walgelijke èn strafbare(!) inhoud is dan ineens geen probleem meer. Natuurlijk. En nog steeds bent u niet in staat het probleem te zien.

"Het boek zoekt juist verbinding"

- Vergeeft u mij als ik het even niet snap hoor, maar hoe zoek je de verbinding precies wanneer je kinderen leert om vrouwen, joden, homo's, christenen en polytheïsme intens te haten? Hoe je hen in multiple choice laat kiezen hoe de eerder genoemde groepen het best gedood kunnen worden volgens de Sharia? Hoe je hen leert de samenleving die hun alle kansen biedt zo veel mogelijk te saboteren en de rug toe te keren? De logica van het 'verbinding zoeken' ontgaat me in deze dan ook geheel.

"Er is een verkeerd beeld geschetst in de media"

- Ach, natuurlijk. De media hebben het weer eens gedaan. Die hebben stiekem de hoofdstukken herschreven en zo. Juist.

"Men kijkt niet goed naar de context"

- Oh, was er dan ook nog een aanvaardbare context te vinden voor het eerder genoemde walgelijke lesmateriaal? Hoe dom van me! Dat ik dat nu niet snap zeg.

"Wij proberen juist dingen bespreekbaar maken"

- Bespreekbaar maken hoe niet-moslims correct te doden. Hoe de samenleving op èlke mogelijke manier de rug toe te keren en te saboteren waar het maar kan. Ik denk dat u en ik toch een iets ander idee hebben bij het "bespreekbaar maken van dingen".

"Grondwettelijk botst er niets"

- Uhm, dus wel en niet te zuinig ook. U schendt niet alleen Artikel 1, en waarschijnlijk ook nog een paar andere flagrant, maar ook nog het Strafrecht door uw niet-zo-verkapte oproep tot het doden van de Kafir. Misschien is een lesje Grondwet-voor-beginners iets voor u?

" Misschien wat anders kunnen formuleren (hee een soort excuus!)"

- Inderdaad. Een excuus, en een slap excuus bovendien.

"Maar het gaat om de intentie"

- Nou, verras ons! We staan hier werkelijk te trappelen om de juiste interpretatie van die intentie te mogen horen. Uw vorige poging faalde nogal opzichtig.

"Voor ánderen klinkt het misschien extreem"

- In elk zichzelf respecterend niet-islamitisch land ter wereld zijn uw visies en geboden nogal extreem ja. Het feit dat het voor u schijnbaar de gewoonste zaak van de wereld is om in de taal die in die lesboeken gebezigd wordt te spreken over alles dat de islam niet aanhangt geeft op zichzelf al zwaar te denken. Weet u zeker dat Nederland het goede land is voor u? Persoonlijk denk ik namelijk dat u in één van de tenminste 53 islamitische landen veel beter op uw plek zult zijn.

Als kers op de taart:
"Wij zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving. Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn? Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen? Wij eisen onze plek op."

- U eist, u eist. U hééft helemaal niets te eisen! U bent hier in Nederland, het land dat u en alle andere moslims álle kansen biedt op een volwaardig leven en beleving van uw religieuze tak. U zou Allah op uw knieën moeten danken vanwege het feit dat u die vrijheid hier krijgt. Omgekeerd is het namelijk een heel ander verhaal! En op het moment dat uw identiteit de 'natives' gaat verdrijven en verstikken kunt u er donder op zeggen dat dit gaat wrijven en steken. En verder raad ik u de Gouden Tegel van @Peter Emile | 25-09-19 | 15:16 | aan ter introspectie.

Sjefke7807 | 25-09-19 | 16:29 | 2

Beiden toptegels.

letopuwzaak | 25-09-19 | 18:47

Sjefke wat een prachtige uitleg, zou geweldig zijn als men dit in Den Haag ten harte zou nemen.
Maar schijnbaar zijn ook voor de dames en heren in Den Haag wetten gewoon wat zwarte inkt op papier.

Rene046 | 25-09-19 | 19:24

Peter Emile, uw tegel hieronder is fantastisch..!
-hoed afnemen doet-

Canis.bonus.es | 25-09-19 | 16:25

"Wij zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving. Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn? Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen? Wij eisen onze plek op."
Aldus NSB-leider Anton Mussert in 1939.

Zenzeo | 25-09-19 | 16:03

"Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn?"

Aldus degene die homo's en ongelovigen als "de ander" ziet, en jongens en meisjes liever niet samen laat zijn. Knap hypocriet, dus.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 15:59

Dit boekje is afkomstig uit de meest progressieve hoek van de islam. Het verschil met minder progressieve islamhoeken bestaat hoogstwaarschijnlijk in het feit dat dit zwart op wit is gedrukt. De rest prent het leerlingen in zonder boekje. Verder reikt de progressiviteit van kort rokje tot aan decolleté. In Amerika wordt verwacht dat tussen nu en 2050 35 miljoen jongeren de Chr. kerken gaan verlaten. Niet omdat ze het ergens niet mee eens zijn, maar vanwege desinteresse. Dat lot staat de islam ook te wachten. Het boeit niet. www.nd.nl/nieuws/geloof/massale-kerkv...

Eeuwig..Op..Vakantie | 25-09-19 | 15:48 | 2

Ben het niet met u eens.
Ten eerste, als men de Islam verlaat maakt men zich schuldig aan een doodzonde.
Einde vakanties in moslimlanden dus.
Ten tweede is het vergelijken van het Christendom met de Islam onzin.
Islam is een ideologie zoals het communisme en het nazisme was.
Ten derde kan het misschien niet boeien, maar dan kunt u niet verklaren waarom de Islam de snelst groeiende ideologie ter wereld is.
Ten vierde is de Islam niet bereid zich aan te passen aan welke tijdgeest, of omgeving dan ook.
Integendeel. Salafisme is niet voor niets hier in opkomst.

Roadblock | 25-09-19 | 15:56

@Eeuwig:
Christenen zwijgen afvalligen dood, Islamieten maken ze dood.
Christenen zwijgen homofilie dood, Islamieten maken ze dood.
Christenen zwijgen godslasteraars dood, Islamieten maken ze dood.
Zomaar een paar verschillen, maar ik begin een soort van patroon te ontwaren. U ook?

Graaisnaaiert | 25-09-19 | 16:01

"Wij zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving. Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn? Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen? Wij eisen onze plek op."
- En de Nederlanders dan, zouden die misschien óók in voldoende mate hun identiteit mogen beleven zoals zij dat willen?
- En hoe valt het integreren eigenlijk te rijmen met het feit dat je kinderen op jonge leeftijd alle mogelijkheden tot integratie afneemt door ze distantiëren van alle Nederlanders middels islamitisch onderwijs?

JackStick | 25-09-19 | 15:21

Citaatjes:
1) "Wij zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving."
2) "Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn?"
3) "Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen?"
4) "Wij eisen onze plek op."

Beste mevrouw Asma Claassen,

1) U bént geen onderdeel van de Nederlandse samenleving.
U bent een onderdeel van een parallelle, ongevraagd geïmporteerde, islamitische subversieve samenleving die - heel bewust - met de rug staat naar de Nederlandse.

2) Het is dáárom dat een groot (en groeiend) deel van de Nederlandse samenleving weigert dat de islam en het islamitische parallelle volksdeel een onderdeel van die samenleving wordt, omdat de vrijheden waar we generaties lang voor gevochten hebben, door dat islamitische volksdeel worden verketterd, bespuugd, beledigd, en aangetast.

3) U kunt níet in voldoende mate uw islamitische identiteit beleven in een open, westerse, democratische en vrije samenleving, en dat is maar goed ook. Zie hierboven.

4) U hééft niets te eisen.
Al was het alleen maar vanwege het feit dat 1) islamieten nooit geleerd hebben iets vriendelijk te vragen, maar altijd meteen op hoge toon eisen stellen vanuit hun zelf benoemde superieure positie, en 2) omdat je eerst van alles moet verdíenen voordat je het recht hebt om eisen te stellen. Zoals bijvoorbeeld door een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving waarvan je zegt deel te willen uitmaken, terwijl je tegelijkertijd met de rug naar die samenleving staat.

Ergo: als je zo graag jezelf (en anderen) wilt verstikken in de achterlijkheid van Midden-Oosterse, barbaarse woestijnvolken uit de zevende eeuw, moet je dat vooral doen in die stoffige, Midden-Oosterse woestijnen. En niet in een fris, beschaafd en modern landje aan de Noordzee.

En nog wat:
Ik eis als homo mijn plek op in deze samenleving. Niet alleen omdat ik heb gevochten voor mijn vrijheid om te kunnen zijn wie ik ben en te kunnen houden van wie ik wil, maar ook omdat ik al decennia lang een positieve bijdrage aan die samenleving heb gegeven, in professioneel, financieel en sociaal opzicht.
Úw 'bijdrage' daarentegen, is uitsluitend regressie, discriminatie, onderdrukking, dwingelandij en afbraak.
En een hele plas huichelachtige krokodillentranen.

Kortom: Uw eis voor een plek in deze samenleving botst nogal heftig met de mijne, en dat is nog vriendelijk uitgedrukt. Afgezien daarvan, schrijft u boekjes waarin u de wet overtreedt door homo's te veroordelen via een door u en uw geloofsgenoten bij elkaar gefantaseerde godheid. Homo's die in dit land worden beschermd door de fel bevochten wet waarin staat dat discriminatie van mensen op grond van hun seksuele geaardheid, strafbaar is.

Míjn eis voor een plek in deze samenleving heb ik al lang bevochten, samen met vele anderen. Dan komt u met uw sneue islamitische boekje, en met het grauwe, voor-middeleeuwse gedachtengoed van uw uitheemse achterban, om mijn plek hier in mijn eigen land en in mijn eigen samenleving ter discussie te stellen.

No way, "zuster".
Ik was hier eerder.

Peter Emile | 25-09-19 | 15:16 | 3

Precies.
Klopt helemaal

donjon | 25-09-19 | 15:26

Ik wilde u, n.a.v. deze woorden, als favoriet aanmerken, maar daar stond u al in. Complimenten voor een toptegel!

JackStick | 25-09-19 | 16:09

Zoals zo vaak, correcter dan dit krijg je niet. Dank P.E.

Bill Cosby | 25-09-19 | 17:14

Over de hele wereld gezeik met de moslim. Het probleem is dat wij hen niet begrijpen. We zien het niet in de juiste context. Het ligt dus aan de anderen die niet de context bezigen van een eeuwenoud barbarengeloof!

Harrie7949 | 25-09-19 | 14:52 | 4

.
"Accuse your enemies of doing what you do." V. Lenin
.
Deze tactiek wordt vaak door hun gebezigd.

donjon | 25-09-19 | 15:20
▼ 1 antwoord verborgen

Asma, stikt in der eisen...

donjon | 25-09-19 | 14:49

Die rare heks zegt verbinding te zoeken tussen de religieuze werkelijkheid en de samenleving. 'Religieuze werkelijkheid; is een 'contradictio in terminis' oftewel twee woorden die je niet samen kunt verbinden omdat ze exact tegenovergesteld zijn. Geloof is geen werkelijkheid, dat kan niet, is onmogelijk. Hoe kan een zichzelf serieus nemende krant zoiets schrijven? Bedoelde ze misschien verbinding te zoeken tussen religie en werkelijkheid?

BluRay | 25-09-19 | 14:49 | 1

Nee, dat kan ook niet, want hoe meer religie verbinding zoekt met de werkelijkheid, hoe minder religie er overblijft. Het geloof verdwijnt als het ware als sneeuw voor de zon. De werkelijkheid is de vijand van elke religie.

De samenleving moet haar werkelijkheid kritiekloos omarmen, zodat ze in haar sprookje kan blijven geloven. Dat is wat ze zoekt. Ze maakt zich klein. Het probleem is alleen dat ze geen kind meer is, maar een volwassen vrouw, die weigert om groot te groeien. Maar van deze krant krijgt ze daarvoor een aai over de bol in plaats van een schop onder de derrière. Zo'n krant kun je dus niet serieus nemen.

Wiebenick | 25-09-19 | 15:14

"Wij eisen onze plek op". Ho ho. Die plek is van ons allemaal.

Astimar Teutis | 25-09-19 | 14:29

Ik heb het wel een beetje gehad met die klaaglims. Het misdraagt zich van Kapelle tot Rottumerplaat en als ze dan eens op hun idiote uitspraken/ideologie/gedachtengoed worden gewezen is het jankjank, klaagklaag, wij worden niet begrepen, niet wil ons, wij hebben ook rewchten, wij horen er ook bij, iedereenn haat Islam en wij zijn zo zielugh en boehoehoehoehoe.
Nou, Astma, geen greintje begrip voor een ideolgie die hier a: niet hoort, b: in strijd is met artikel 1 van onze grondwet en c: oproept tot haat, geweld of erger op basis van geslacht, geaardheid en geloof.
Groetjes ( geen hand, dat mag niet van jullie ) van iemand die moet worden uitgeroeid.

Graaisnaaiert | 25-09-19 | 14:28 | 4

@Graaisnaaiert | 25-09-19 | 14:30: Het stond een staande ovatie niet in de weg. Dat tuig gaat zich nu maar eens een beetje aan ons aanpassen.

keistad | 25-09-19 | 14:39

Toptegel.

letopuwzaak | 25-09-19 | 14:39

Worden bekeerde moslima's eigenlijk ook ontklit? Enge bedoening die islam, helemaal voor vrouwen.

Theo-Pim-Riv | 25-09-19 | 15:18
▼ 1 antwoord verborgen

' Wij zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving, maar wil de samenleving ook dat we onderdeel van hen zijn'.

Bent u dat echt, en waaruit blijkt dat?
Of is het gewoon waar je huis toevallig is komen te staan, en waar de inkomsten binnenkomen?
Maar ben je ook daadwerkelijk een onderdeel van de sa-men-le-ving?

Vooralsnog ben ik het alleen eens met uw laatste zin.
Jullie eisen vooral.

letopuwzaak | 25-09-19 | 14:18

"Wij zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving. Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn? Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen? Wij eisen onze plek op."
Ze hebben wel wat noten op hun zang, zeg.

Als je onderdeel uit wilt maken van - dan pas je je aan. Maar je gaat niet lopen eisen. De brutaliteit.
(Geef ze een vinger en ze nemen je hand.)

Gewone_mevrouw | 25-09-19 | 14:12

"Wij zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving. Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn? Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen? Wij eisen onze plek op." Dat riep Vereniging MARTIJN ook.

Tjemig | 25-09-19 | 14:00

Moslims willen helemaal niet samen leven, die willen wel onze uitkeringen. en hun politieke systeem hier invoeren (onder t Taqiyya mom van religie).
Moslims kunnen niet eens onderling samenleven ! Wahabieten salafisten soennieten sjiieten enzovoort: ze vermoorden elkaar t best

selectief verontwaar | 25-09-19 | 13:59

Benieuwd hoelang de toentertijd opgeworpen democratische dijken den Verlichting bestand blijven tegen al dit fundamentalistisch theocratisch geweld. Ben bang dat met hulp z.g. liberaal joods-christelijke politiek de infidele dijken wel plat gaan heur, das traditie toch geef potdomme die IS jongens/meisjes hun paspoort terug!

william7055 | 25-09-19 | 13:57

De islam is een achterlijk militant onderdrukkingsapparaat onder de noemer van religie. Punt. En nou opzouten.

polderslootje | 25-09-19 | 13:52 | 1

Soms is één zinnetje, behalve simpel, ook zo helder als bergkristal. Kudo´s.

Peter Emile | 25-09-19 | 17:36

Vroeger, in de tachtiger jaren, bezocht ik diverse vrienden en vriendinnen die in een psychiatrisch inrichting zaten voor het het een of ander. Daar zag ik meer dan eens meisjes (enkel meisjes) die daar zaten vanwege fanatiek 'in Jesus' te zijn. Godsdienstwaanzin was toen blijkbaar nog een diagnose om opgesloten te worden.

Deze Asma zou in die tijd zeker te vinden zijn op de gesloten afdeling van zo'n inrichting. Bijvoorbeeld 'Zon en Schild' in Amersfoort. Dat 'Schild' stond toen nog ergens voor.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 13:48 | 2

Nu lopen de gekken op straat en krijgen ook nog een podium. De niet-gekken daarentegen worden gek verklaard en aan de schandpaal gehesen, waarna de GZZ industrie het stokje overneemt. DSM hokjes genoeg. Daarna Pillen (verdoven) en Praten (herprogrammeren), liefst ambulant. Dat is goedkoper. Als speeltje voor de goedgekeurde gekken. Al met al een win-win situatie.

Wiebenick | 25-09-19 | 14:10

Ik heb nix tegen vrouwen hoor, sommige van mijn beste vrienden zijn vrouwen, maar het is ook míjn waarneming dat het vooral vrouwen zijn die bevattelijk zijn voor allerlei vormen van religie - zelfs de meest idiote vormen ervan.
Ik zou ze de kost niet willen geven, al die labiele typetjes en zweef-teven die zich blind in de armen werpen van Jezus, de Boeddha, de Bhagwan, de islam, Het Klimaat of gewoon wat oeverloos geklooi met klankschalen.
Die vrouwen noemen dat ´spiritualiteit´.
Ik noem dat ´primitief bijgeloof´.

Peter Emile | 25-09-19 | 17:44

"Wij eisen onze plek op in de samenleving. Maar wil de samenleving wel een onderdeeltje van wij worden? Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen! Huh?"

Beste mevrouw Astma, wees eens een eerlijk met je bedoelingen. De Boze Profeet (retour afzender graag) was daar veel duidelijker over. Dat in het geniep met homo's gooien is best wel bespreekbaar bij de Verenigde Nazi's en de EU.
Die schrijven alleen resoluties tegen Israël en financieren de palestijnen niet voor niets. Dat zij zoveel mogelijk verwarde mannen uit zee laten vissen en hier vestigen zou ook een hint kunnen zijn.

Jan Passant mk2 | 25-09-19 | 13:40

Ze willen helemaal geen onderdeel van de Nederlandse samenleving zijn. Ze verdommen het zich ook maar een heel klein beetje aan te passen. En die zielige teksten zijn standaard. Leren ze uit het hoofd.

Mijn klomp breekt | 25-09-19 | 13:39

Liegen mag van de koran, alleen tegen ongelovige natuurlijk. tis dus altijd peop wat er uit haar islam mond komt, helaas geen waarde

MokumsMoppie | 25-09-19 | 13:35
-weggejorist-
Rest In Privacy | 25-09-19 | 13:32

Bij Asma denk je niet snel aan seks.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 13:28

Kijk, die mag wat mij betreft een boerka dragen.

HenkyPanky | 25-09-19 | 13:30

LOL

echtpaul | 25-09-19 | 13:40

Mo was a lunatic..

Bat-Adam | 25-09-19 | 14:30

* Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen *

Geldt dat ook voor NL's die hier al een paar honderd jaar hier wonen?
Tsja, maar door die vraag te stellen zal ik wel een vieze, gore fascist zijn
Die dood moet

rigelstraat | 25-09-19 | 12:59
-weggejorist-
oliebolletje234 | 25-09-19 | 12:57

Ergens wel knap, hoe ze elke keer de aandacht weten te verleggen van het daadwerkelijke -door henzelf gecreëerde- probleem naar hoe erg en emotioneel het allemaal voor hen is dat iemand er de vinger op legt en de aandacht op vestigt.

Braboblanke | 25-09-19 | 12:55

"Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn?"
Da's een inkoppertje: Nee, nee en nog eens nee.

obominotie | 25-09-19 | 12:51 | 1

90% dan toch niet.

10% wel, de blinde Linkse elite en laffe politici.
En laat die 10%, en dus superduidelijke minderheid, nu juist verhoudingsgewijs enorm veel voor elkaar krij... drammen. Te veel vrije tijd overdag ofzo denk ik. En te fanatiek, tot moorden voor hun idealen aan toe.

Realism Is All | 25-09-19 | 13:25

Ach gossie, inderdaad allemaal heel ongelukkig en zó onrechtvaardig! Arme mensen, ik kreeg bij het lezen inderdaad ook een brok in mijn keel en moest zelfs tranen wegpinken. Zo zielig!

SaintNick | 25-09-19 | 12:35

In deze tijd wordt alles zichtbaar vooral die dingen die we met z'n allen niet willen zien. Toch lastig voor de elite wegkijkers die straks wellicht gaan bekennen dat Wilders het al die tijd bij het rechte eind had.

Hypno2050 | 25-09-19 | 12:27

Hoe kun je 'een regen van stenen' nou verkeerd interpreteren? Een regen van stenen is een regen van stenen, klaar, en dat is behoorlijke gewelddadige voor in een lesboek voor kinderen. Als het als metafoor moet dienen voor iets anders, dan moet je dat duidelijk maken in de tekst, maar dat is hier niet het geval, hier staat een regen van stenen letterlijk voor een regen van stenen. De Volkskrant-journalist had moeten vragen: 'Wat wordt er dán met een regen van stenen bedoeld?' Maar naar die zogenaamde 'verkeerde interpretatie' wordt verder niet doorgevraagd hoe het dan geïnterpreteerd had moeten worden, en vervolgens hoe de auteurs dit geprobeerd hebben over te brengen. Op die manier kun je laten zien dat er hier keihard gelogen worden (taqiyya), maar ik had eerlijk gezegd ook niets anders verwacht van een linkse journalist.

JackStick | 25-09-19 | 12:21

Als ik het interview lees dan komt het niet anders over dan een schoolhoofd van een gereformeerde school in Zeeland in BOOS (YouTube kanaal) die de mening was toegedaan dat jongens op zijn school geen korte broek mogen dragen bij hoge temperaturen. Tim Hofman begon vervolgens over of een jongen verliefd kan worden op een andere jongen op zijn school en die sexuele variant was duidelijk NIET welkom op die school. Kijk als je dat niet wil als overheid moet je het bijzonder onderwijs afschaffen. Op zich wel een goed idee!

Simon_GS | 25-09-19 | 12:20 | 7

@Simon_GS | 25-09-19 | 13:27:
U vergelijking gaat pas op als:
1. Die bijbelteksten over Lot ook in de Gereformeerde leerboeken voor kinderen zouden staan.
2. De gereformeerden ook aangemoedigd zouden worden, om precies volgens het Oude Testament te gaan leven.
3.Als gereformeerden alleen het 1e Testament zouden hanteren.
U bent iets te haastig om het bijzonder onderwijs in zijn geheel te willen afschaffen omdat een bepaalde ideologie er misbruik van maakt.

Roadblock | 25-09-19 | 13:43

@Roadblock | 25-09-19 | 13:43: het verschil tussen een beetje fout en erg fout heeft u het over. Laten die gereformeerde kindertjes maar gewoon op een openbare school leren wat in de maatschappij acceptabel is en daar (indien gewenst) Godsdienstonderwijs over alle gelovigen krijgen. Lijkt mij veel beter voor hun vorming ... vooral doordat er een diversiteit aan leerlingen op zo'n school zit.

Simon_GS | 25-09-19 | 13:51

@Simon_GS | 25-09-19 | 13:51:
Mja, die diversiteit aan leerlingen op een openbare school is meestal een van de redenen, dat ouders hun kinderen op een christelijke school plaatsen terwijl ze niets met het geloof hebben.
En natuurlijk de betere kwaliteit van het onderwijs.

Roadblock | 25-09-19 | 15:59
▼ 4 antwoorden verborgen

De nieuwe trigger voor een mental short-circuit op links is:
"Islam is right about women."

Chuck the plant | 25-09-19 | 12:13

Nuance. Ik heb het boekje opgezocht. ISBO heeft het hoofdstuk integraal online gezet. Homofilie hoofdstuk bestaat in eerste de helft uit een redelijk gematigde uitleg van de geschiedenis van Loet (de bijbelse lot), een verhaal wat ook Christenen en Joden kennen. In de uitleg wordt opvallend evenwichtig uitgelegd dat het verhaal in de eerste plaats draait om de zonde van het schenden van de gastvrijheid en homofilie als bijkomstige zonde pas later genoemd wordt. Tweede helft van het hoofdstuk gaat met actuele voorbeelden in op omgang met homo's: niet alleen geweld wordt afgekeurd, zelfs schelden, ja zelfs onaardig zijn tegen homo's wordt aan de hand van het voorbeeld van Lot berispt. Lot was nl. echt heel beleefd tegen die gasten, ging zelfs zo ver zijn eigen dochters als alternatief aan te bieden voor de mooie jonge mannelijke engelen, die hij gastvrijheid en bescherming bood maar waar de inwoners van Sodom graag hun lusten op wilden botvieren. Als vrouw vind ik dat aanbieden van die dochters niet echt een geslaagd voorbeeld maar goed. Ik vind niks mis aan dit hoofdstuk, je mag iets vinden van homofilie. Natuurlijk is het rot dat je jezelf als jong homootje aan dit soort standpunten moet ontworstelen, maar get a life, zo heeft iedereen wel wat waar hij zijn persoonlijke strijd mee moet voeren. Zolang de wet en de overheid je de ruimte geeft en bescherming biedt, wil ik geen gezeik horen over "discriminatie" : moslim, homo, christen, dik, blank, rood noem maar op.

JuffrouwJansen | 25-09-19 | 12:11 | 2

@JuffrouwJansen, 12:11: Met uw woorden "rot dat je jezelf als jong homootje aan dit soort standpunten moet ontworstelen, maar get a life" legt u het nadeel van de twijfel neer bij het slachtoffer. Ik ben weliswaar hetero, maar ik heb wel om mij heen gezien hoe wreed kinderen werden gepest met hun geaardheid en ik zal mij daartegen altijd blijven verzetten. We moeten juist kritisch kijken naar de negatieve boodschap die 'tussen-de-regels-door' wordt overgebracht. Veel jonge kinderen blijken nog niet in staat om in metaforen en vergelijkingen te redeneren, maar nemen de teksten vaak letterlijk.

Middenmoter | 25-09-19 | 12:37

Oh, u baseert uw oordeel op een hoofdstuk wat ISBO online heeft gezet.
Wat vreemd dat ze niet de passage:
'Oogcontact met een jongen (en andersom) wordt in de Islam als een vorm van zina beschouwd. Het naar elkaar kijken kan het begin zijn van een verboden relatie. Wie zich schuldig maakt aan zina, wacht een grote straf in het hiernamaals." online hebben gezet vind u niet?
Maar over uw inhoud.
Je mag iets vinden van homofilie volgens u.
Het ontgaat u een beetje dat de Qur'an het heeft over "Een regen van stenen" die op de betrokkenen moet neerdalen, en de Hadith spreekt van:
Abu Dawud (4462) - The Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said, "Whoever you find doing the action of the people of Loot, execute the one who does it and the one to whom it is done."
U vind het verder een kwestie van get a life als een jonge moslim-homo zich aan deze standpunten moet ontworstelen, en en passant daardoor zijn hele familie verliest.
Kortom het valt allemaal reuze mee, en u wil verder geen gezeik horen.
Nu, het is mij intussen wel duidelijk geworden waar u in dit verhaal staat, maar ik zou mij in de toekomst toch wat beter, en wat veelzijdiger informeren als ik u was, en niet gelijk de zoete koek van ISBO slikken met angel en aas.

Roadblock | 25-09-19 | 12:54

Een leeg inlegvelletje maakt toch alles weer heel?

Mathijs2017 | 25-09-19 | 12:10

Wij eisen. Eisen, de enige eis die Nederland aan hen moet stellen is, INTEGRATIE en het aan de Nederlandse Wet houden. Ja, dat valt zo maar niet meer. In plaats van integratie willen zij dat Nederland veranderd is een moslimstaat waar het licht langzaam zal doven wanneer dat gebeurt. En mijn ervaring is dat dit inmiddels in volle gang is. Droom wel lekker verder, deugers, multiculturele knuffelaars. Het einde is in zicht van de westerse beschaving. Met dank aan hen die dit mogelijk hebben gemaakt.

De Evangelist | 25-09-19 | 12:02

Nee. Om te beginnen wilt u helemaal geen onderdeel van onze samenleving zijn. Een samenleving is een samenstelsel van afspraken. Die afspraken wilt u wijzigen opdat u zich thuis voelt. U wilt uw homohaat niet alleen uit kunnen dragen, u wilt die haat ook kunnen praktiseren.
Uw religie schrijft voor dat vrouwen zich dienen te bedekken en zodoende dienen te voorkomen dat de onvolprezen mannen een harde plasser krijgen. Door u zelf te bedekken laat u niet alleen zien dat u het daarmee eens bent, u draagt tevens uit dat u van mening bent dat vrouwen die zichzelf niet bedekken, minderwaardig zijn aan u. Sterker nog: het zijn, alle boerkabuddy's ten spijt, hoeren. Uw religie stelt tevens voor dat grofweg 50 % van de mensheid, namelijk vrouwen, van een mindere soort is. Daarin onderscheid uw religie zich overigens niet van andere monistische godsdiensten, waaronder het christendom. Om u uzelf "thuis" te laten voelen, moeten wij eeuwen terug in de tijd en daar bedank ik toch echt vriendelijk voor.

BenZen | 25-09-19 | 12:00 | 1

Amen.

Roadblock | 25-09-19 | 12:57

Geloofsvrijheid is nooit absoluut, maar geldt juist "behoudens ieders verantwoordelijkheid voor de wet" (artikel 6 Grondwet). Goed bijzonder of openbaar onderwijs (artikel 23 Grondwet) kan alleen bestaan bij de gratie van een adequate Onderwijsinspectie, die haar taak serieus neemt om de Nederlandse wet te handhaven. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden: neem lesmateriaal met discriminerende uitingen direct in beslag. De school kan achteraf altijd nog naar de onafhankelijke rechter stappen om de inbeslagname te laten toetsen.

Middenmoter | 25-09-19 | 12:00

In het interview presenteren ze zich een beetje als verlichtte geesten binnen de wereld van de islam. Als zij de verlichting zijn, stel je dan eens voor hoe duister de islam wel niet moet zijn. Dat is ook waar bewusteloos Nederland een beetje van schrok.

Blauwpetje | 25-09-19 | 12:00

"We zitten in een soap waar elke dag een nieuwe aflevering bijkomt". Nou, welkom in Nederland dan maar...

Muxje | 25-09-19 | 11:56 | 2

En iemand die zo van aandacht houdt als 'Asma' Claassen gaat voor de hoofdrol.

SIogra | 25-09-19 | 12:03

De tijd van onbezorgdheid is inderdaad allang voorbij.

Realism Is All | 25-09-19 | 13:29

Hoe lang gaat het nog duren voordat onze overheid doorheeft dat de islam geen "geloof" is, maar een hersenspoelende ziekte, die mettertijd heel de wereld naar de klote helpt!

Peter1950 | 25-09-19 | 11:50 | 1

U doelt op die mensen die slechts de ambitie hebben om politicus te zijn, en daarvoor alleen maar op een dusdanige manier hoeven te speechen om stemmen te krijgen? Al zouden sommigen het inmiddels doorhebben, politicus zijn is nou eenmaal hun boterham, en bekennen, eerlijk zijn, zou betekenen dat ze een normale baan moeten gaan zoeken.

JackStick | 25-09-19 | 12:27

Deze mensen hebben zelf niet in de gaten hoe extreem ze zijn. Aan kinderen uit groep 7 vertellen dat homo zijn niet haram is. Je mag zelfs homogevoelens niet hebben van hun Opperwezen. Want daarop wordt je veroordeeld op de Dag des Oordeels. Blijkt dat je dan deze gevoelens hebt gehad, dan zul je eeuwig branden in de hel en helse pijnen lijden. Pure kindermishandeling en die vrouw noemt het onrecht dat weldenkende mensen daar boos over zijn. Bah.

Selassie | 25-09-19 | 11:49

"Wij zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving. Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn? Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen? Wij eisen onze plek op."
Pas je eerst maar eens aan met je - alle waarheid en niets dan de waarheid - staat in ons heilige sprookjesboek.
Doe maar eens afstand van alle onzin zoals jodenhaat, haat tegen anders denkenden, homo's, andere religies.. Doe maar een prediken dat er niks mis is met homo's ipv wat in je achtelijke schoolboekje staat.. Dan kan er misschien verder gepraat worden, geindoctrineerde muts.
Je kaart de moslim problemen niet aan in eigen huis, dat maakt je onderdeel van het probleem.
Salafisten zijn de nieuwe Nazi's, moslims de nieuwe wegkijkende Duitsers.

donkieshot | 25-09-19 | 11:46 | 1

Gaat moeilijk worden aangezien die achterlijken hun geloof willen praktiseren en beleven zoals hun profeetje dat deed. Wat vinden die salafisten trouwens van pedofilie of gedroegen 9-jarigen zich in die periode al als een oud wijf? Wat vinden die salafisten van hun afghaanse broeders die jongetjes als meisjes verkleden en zich vervolgens eraan vergrijpen? Huichelachtige wezens zijn het.

drekzooi | 25-09-19 | 12:15

Volgens de Islam zijn niet Moslims allemaal ongelovigen.
Zelfs ik als vroom Katholiek (haha).
Dus moeten die dood.
Je kunt er van vinden wat je wilt maar het is wel lekker
duidelijk en rechtlijnig

HoerieHarry | 25-09-19 | 11:44 | 1

Ik las eens een artikeltje van een moslim, waarin vol overtuiging werd uitgelegd waarom moeder Theresa in de hel komt.

Blauwpetje | 25-09-19 | 14:19

"Wij zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving. Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn? Kunnen wij in voldoende mate onze identiteit beleven zoals wij dat willen? Wij eisen onze plek op."

Terechte vraag, maar die gaan we niet zonder meer bevestigend beantwoorden. Normen en waardensysteem van deze lieden staat te ver af want hier door eeuwen heen tot stand is gebracht en om die reden als natuurlijk en passend kan worden beschouwd. Introductie van overtuigingen en leefstijl van genoemde lieden is abrupt , onnatuurlijk, een grote stap terug en zal leiden tot veel onbehagen. We zullen ons hierover als samenleving meer moeten bezinnen , in ieder geval deze ontwikkelingen niet als vanzelfsprekend beschouwen.

justinianus | 25-09-19 | 11:39 | 4

Het probleem is juist dat ze zich geen onderdeel van de Nederlandse samenleving voelen. Begin nou eens met behoorlijk te integreren. Dan hoef je ook je plek niet op te eisen.

Synecdoche | 25-09-19 | 11:50

@Synecdoche | 25-09-19 | 11:50: Mevrouw 'Asma' Claassen was al geïntegreerd, maar vondt 't kennelijk niks. Die is alvast niet meer te redden.

SIogra | 25-09-19 | 12:06
▼ 1 antwoord verborgen

'Het voelt als Shariarecht'

SIogra | 25-09-19 | 11:37

"Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn?"

Nee, dat willen wij niet. Niet totdat jullie ook een Verlichting doormaken. Gaan accepteren dat niet alles wat in je boekje staat de letterlijke waarheid is en nagevolgd dient te worden. Je houding van intolerantie jegens joden, ongelovigen, homo's laat varen. Vrouwen als gelijkwaardig accepteert. Accepteert dat de Nederlandse wet boven religieuze voorschriften staat. Afstand nemen van terrorisme. Meedoen in de samenleving. Je kinderen opvoedt. Dan zijn jullie van harte welkom. En er zijn ook heus wel moslims die dit (grotendeels) waar maken en hun plek in de samenleving gevonden hebben. Maar de rest mag van mij morgen nog een ticket boeken en vertrekken.

Tapu | 25-09-19 | 11:36

Wat ik dan wel weer mooi vind om te zien dat er 2 aparte foto's zijn gemaakt. Je zal als goeie moslima toch eens op een bank zitten met een man die niet tot je familie behoort.

dedwarsligger | 25-09-19 | 11:36 | 2

Maar ze wordt nu wel bekeken door heel veel mannen, die zeker heel slechte gedachten zullen hebben.

Mr.Crowley | 25-09-19 | 11:38

Ik ben ongelooflijk islam moe. Laten we de islam nu gewoon eens benoemen naar wat het is, namelijk een ideologie. islamieten kunnen zich dan niet eeuwig beroepen op vrijheid van godsdienst en het geeft hopelijk de politiek iets meer ruimte om nu eens paal en perk te stellen aan de dwingende terreur van de islam op basis van geloof. Met geloof heeft de islam niets te maken, het staat volkomen haaks op de democratische gedachte.

Ruikbaard | 25-09-19 | 11:35 | 1

De samenleving is er nog lang niet flauw van. Wat niet weet wat niet deert. Wat dat betreft zou FvD een goeie zijn om meer islameducatie op scholen door te voeren. Net zo lang, uitvoerig en veel tot het men de strot uitkomt.

SIogra | 25-09-19 | 11:41

Wij EISEN onze plek op.

Jullie eisen teveel. Jullie plaatsen jezelf buiten de maatschappij, weloverwogen, bewust.
Ga naar moslimië als je zo graag volgens die regels wil leven,
Maar dát doen ze dan weer niet, want dat goede onderwijs, die gratis zorg, die goede infastructuur, de (uitgewoonde) vrijheid van meningsuiting, die (redelijk) schone omgeving zijn net iets te lekker.

En een ander vraagje: wat krijgen wij in Europa /ik in NL er voor terug?
Domme vraag. De Westerse verworvenheden zien die fijne moslims als vanzelfsprekend,

(Ok, naar verluid gastvrijheid waar wij in het Westen wat van kunnen leren).

klimgek | 25-09-19 | 11:35

"Wij eisen onze plek op."

Mr.Crowley | 25-09-19 | 11:33

Van de VARA mag je de joden weer eens doden
En in de Volkskrant, dat is de koran van de roden
Wordt homo-vervolging verdedigd
Weer wordt onze cultuur beledigd
Vergeten zijn de 6 miljoen onder de groene zoden

De liefde tussen moslims en (nationaal) socialisten
Zie je hier terug bij de pro-Palestijnse activisten
www.parool.nl/nieuws/politie-betreurt...
Onze overheid knijpt een oogje toe
Moslims arresteren geeft zo’n gedoe
Camera’s staan uit bij ‘n aanslag op joodse toeristen

Angélica de Sancé | 25-09-19 | 11:31
-weggejorist-
frank4444 | 25-09-19 | 11:30 | 2

Als je te weinig lucht krijgt ga je nou eenmaal gekke dingen zeggen.

FogerRederer | 25-09-19 | 11:30

Aha ons wekelijkse stukje zelfpijniging en elende veroorzaken bij anderen om jezelf te voeden met nog meeeeeerrrrr pijn en elende! Gefeliciteerd PVV en FVD en geniet ervan :))) Als dat klaar is en weer voldaan bent, zoek dan even iets te compensatie van jouw genot door bijvoorbeeld 5 min in een dag wel iets nuttigs te doen. Groet en glimlach naar je medemens, toon interesse, help ze ergens mee zonder gelijk iets terug te vragen. Leef!!!! :))) Als dat niet lukt, laat je helpen door familie en vrienden en zoek professioneel hulp.

Kaan78 | 25-09-19 | 11:29 | 3
-weggejorist-
frank4444 | 25-09-19 | 11:32

Ja Kaan! Neem het eens op voor den homo.
Is gewoon een medemens hoor.
Je hebt wel veel woorden nodig om te zeggen dat homo’s vies zijn en dat diegene, die het voor homo’s opnemen,
PVVers/ FvDers zonder leven zijn.
Jammer Kaan, weer niet gelukt. Volgende keer beter.

Ruimedenker | 25-09-19 | 12:59

Is dat je goede raad naar je mede-moslims Kaan78?

Roadblock | 25-09-19 | 13:03

Daar gaan we weer, de slachtofferrol...

Tapu | 25-09-19 | 11:29

Oh gaan ze weer iets eisen.

Hou je bek dicht.

Voeg iets positiefs toe aan de samenleving, en wellicht kan je dan iets bespreekbaar maken... met je eisen.

Jarenlang hele samenlevingen figuurlijk en letterlijk verkracht en op dezelfde vrolijke tour bezig in Nederland.... en onze bestuurders luisteren maar al te graag naar dit soort waanzinnigen.

Kaas de Vies | 25-09-19 | 11:25

Voor de islam is geen plek in een open samenleving. De islam is een sekte die verboden moet worden

Eddy67 | 25-09-19 | 11:24

"Seksuele voorlichting is onderdeel van de godsdienstles"

Nou dan weet je het wel.
Branden in de hel, zul je.

Mr.Crowley | 25-09-19 | 11:23 | 1

Godzijdank weet ik beter.
Maar niet dankzij de godsdienstles.

Mr.Crowley | 25-09-19 | 11:25

Wat kun je in godsnaam verkeerd interpreteren aan "welke straf verdienen homo's: zwaard, galg of steniging?"

Captain Pervert | 25-09-19 | 11:20 | 1

Je zou de fout kunnen maken te denken dat jij daar iets van mag vinden bijvoorbeeld, terwijl Allah er heel duidelijk over was.

Blauwpetje | 25-09-19 | 11:26

Dat de islam in Nederland in de verdrukking komt, is het probleem van de islam. Niet van de Nederlander.

Wat Wilders zei; kies voor vrijheid, verlaat de islam.

Journos, blijf spitten en WOBBEN, geef de islam geen ademruimte meer.

NumbNuts | 25-09-19 | 11:19 | 1

De islam komt helegaar niet in de verdrukking, is een leugen die maar wat graag door de moslims gebruikt wordt. Ook de zogenaamde
aanrandingen/verkrachtingen van moslima's en discriminatie van moslims door extreem rechts. Geen greintje bewijs, een leugen, alleen maar nep nieuws maar die wel maar al te graag door de linkse media wordt verspreid.

thephysicist | 25-09-19 | 12:22

T is een beetje van dezelfde strekking als die man van gisteren aan de telefoon die en passant het werk van Hitler vergoeilijkte.
We bedoelen het niet zo, maar ze moeten allemaal dood

IkWilOokWatZeggen | 25-09-19 | 11:17

Ik ga het boek "De Islam opgedoekt" uitbrengen.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 11:17

Toen Mohammed stelde dat vrouwen maar een kwart van een normale herseninhoud hebben, bedoelde hij toen moslima's?

Poesmobiel | 25-09-19 | 11:17 | 4

Niet alles wat Mohammed zei is per definitie verkeerd.

spanarchist | 25-09-19 | 11:31
▼ 1 antwoord verborgen

Ach wat kijk ik uit naar de dag dat we dit soort lui die de Nederlandse normen en waarden vertrappen, die onze gastvrijheid misbruiken met mach 6 de grens over trappen. Meerdere culturen prima maar wel onze normen en waarden bevalt het niet rot je maar op.

Barkruk2 | 25-09-19 | 11:17

Liegen, verdraaien, ontkennen, jou de schuld geven, in slachtofferrol kruipen en dan grondwet misbruiken, en als doel, plek opeisen.
Een plek waarin voor anderen geen plek meer zal zijn dan alleen voor hen.

Premier Trutte | 25-09-19 | 11:17

Zag een onechtpaar deze week. Zij in het allesbedekkend donkerbruin behalve de ogen. Geen boerka. Wat wel? Eng zeker.
Mijnheer. Zag er 2019 uit.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 11:16 | 3

Is dit een gedicht of ben je nog niet nuchter?

Braco.me | 25-09-19 | 11:30

Eigenlijk geen zin meer er een woord aan vuil te maken. En dan ontstaat er zomaar zo'n gedicht. Zal me beteren.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 11:39

Bij mij in de wijk scharrelen er ook een aantal zo rond.
Vooral de nieuwe aanwas uit Somalie en Eritrea draagt dat soort kleuren.

Roadblock | 25-09-19 | 13:08

Jullie vergeten nog het soort onrecht van door mocrojeugd weggepeste homoparen in zowat elke stad, die na hun gedwongen verhuizing, als enige steun van lokale overheden te horen kregen dat die geschokt waren. Terwijl die overheden nooit een poot hebben uitgestoken om reljeugd tot de orde te roepen. En de boekjes waaruit ze hun gedrag geleerd hebben nooit hebben verboden.

gekwetst | 25-09-19 | 11:16

Het leuke is dat zij van origine niet eens moslim(a) is maar een bekeerde westerse.

Sinclair | 25-09-19 | 11:15

Als Asma geen moslim was zou ik er toch ook een doek over hangen.

ivanhoe bergs | 25-09-19 | 11:15

Dit hele interview is één grote taqiyya-oratie van de auteur.

JackStick | 25-09-19 | 11:15 | 2

En de Volksverlakkerskrant geeft er weer flink de ruimte voor zonder ook maar enig echt weerwoord te geven tegen de openlijke leugens.

2voor12 | 25-09-19 | 11:18

@2voor12 | 25-09-19 | 11:18: Een beetje vergelijkbaar met die BNNVARA dj op NPO 1 alle ruimte bood aan jodenhaat. Het kan allemaal op de linkse mediakanalen des lands.

JackStick | 25-09-19 | 11:25

Het valt mij vaak op dat vrouwen die zich bekeren tot het mohammedanisme een laag zelfbeeld hebben. Zo ook Asma. Zij werd niet gerekend tot de groep van aantrekkelijke vrouwen en dat maakte haar depressief. Door te bekeren en mohammedaanse kleding aan te trekken was ze opeens een mooie vrouw. Immers, een vrouw dient zich zo te kleden om haar schoonheid te verbergen. Van grijs muisje naar de suggestie van schoonheid en dat kan alleen in stand gehouden worden door in de islam te blijven geloven. Zwaar pathologisch. Ik denk dat Asma vroeger veel gepest is.

wijsvinger | 25-09-19 | 11:15

De weggejoriste clitoris.
Aansprekende titel ook.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 11:12 | 2

Dat is pech, voorhuid weg..

HoerieHarry | 25-09-19 | 11:13

Vrouwtje Asma: "Maar wil de samenleving dat wij onderdeel van hén zijn?"
Nou mevrouwtje Asma.
De vraag stellen is hem beantwoorden.
Maar mogelijkerwijs is dat een te abstract, typisch filosofisch nuchter Nederlands antwoord.
.
En nog iets, Asma vrouwmensch. Nature en nurture verschil wordt schielijk overschat. Het loopt in mekaar over.
En daarom loopt de mohammedaanse gemeenschap/cultuur over van problematiek.
.
-"HElp, ik word volwassen?" Help?
Help? Dat vind je kind niet, dat vind jij, mohammedaans mens.
Bang dat je kind gaat fantaseren over neuQseks en aanverwante zaken.
Dat mag niet van Allallalalah.
Waarom niet?
Gewoon omdat het kan, macht. Opium voor het volk.

chicago river | 25-09-19 | 11:10 | 1

De angst voor alles niet islam en het boze leven moet er zo jong mogelijk in. Ik heb al een tijd het idee dat de meerderheid van de volwassenen afgunstig zijn jegens onze vrijheid en deze onder de overduidelijke groepsdruk nooit zullen ervaren. En vanuit die gedachte komt dan het 'wij niet, zij dan zéker ook niet' principedenken. De islam biedt zowel probleem als de oplossing. Het gevaar dat de volgende generatie iets vrijer zal zijn dan de vorige is groter omdat ze tussen die vrijheid opgroeien. Er wordt dus al vroeg bangmakerij gebezigd om ze er vandaan proberen te houden en zich er tegen af laten zetten. Ieder mens heeft vanaf geboorte exact dezelfde kansen binnen het kader van de plek op de planeet waarin het geboren wordt. Een mens wordt niet als moslim geboren, die wordt moslim gemaakt.

NiCeY | 25-09-19 | 11:18

"Moslims - en dat geldt ook voor joden en christenen - geloven dat je geen seks voor het huwelijk mag hebben. In dat kader is flirten niet toegestaan."
-Ja want flirten is hetzelfde als seks?
.
"In het boek wordt de kinderen geleerd dat God degene is die oordeelt over mensen en dat mensen niet over andere mensen horen te oordelen.’
- Dat is een vrij hypocriete opmerking, aangezien er even later aangegeven wordt dat ze pal staan achter de vrijheid van meningsuiting VAN MENSEN.

JackStick | 25-09-19 | 11:10 | 6

@Wiebenick | 25-09-19 | 12:24:
Heb je gelezen wat er precies stond?
Wat jij hier zegt is dat een moslim kan weten dat ie gaat branden, maar alsnog allah te vriend moet houden? Waarschijnlijk doel je op moslims die zich volgens andere, nog betere moslims, slecht hebben gedragen maar dat kunnen afkopen door het martelaarsschap? Anders is het niet echt een bijster slimme reactie, Wieb.

NiCeY | 25-09-19 | 12:32

@NiCeY | 25-09-19 | 12:32: Het vergt nogal wat mentale lenigheid om gelovigen te begrijpen. Dat komt omdat hun redenaties absoluut niet logisch zijn. Als god alwetend is, hoezo kunnen wij stervelingen zijn beslissingen dan beïnvloeden? Vragen zonder antwoord. Het kan allebei. Wat dat betreft zijn gereformeerden en antroposofen eenduidiger, met hun diep gevoeld besef van "voorbestemming". Het staat toch allemaal al vast, dus waarom zal je je druk maken. Fatalistisch en gelaten ondergaan zij hun lot. Althans, dat is het streven..

Wiebenick | 25-09-19 | 13:11

@Wiebenick | 25-09-19 | 13:11:
Waar werd er gezegd dat wij de beslissingen van god kunnen beinvloeden?
Wat ik probeerde duidelijk te maken is dat gelovigen van welk smaakje dan ook niet de fouten inzien die in hun absolute waarheid zitten, en dus die stelling onderuit hakken. Dat gelovigen niet voor rede en ratio vatbaar zijn is wel duidelijk. Dat is mede te wijten aan de starre eigenwijsheid die ingebakken in die leer zit. Volgens mij heb je je een beetje te diep proberen in te leven en zo te lezen ben je ook een beetje verdwaald. Voor die dwaling biedt religie gewoon een oplossing hoor.

NiCeY | 25-09-19 | 13:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Moslims zijn hypocriet. Onder de radar gaan ze lekker hun eigen, orthodoxe, radicaal-godsdienstige gang, maar als eea in de publiciteit komt, zoals met die salafistische weekendscholen - 50 maar liefst - en deze "lesboekjes" die in het islamitische basisonderwijs gebruikt worden, dan wordt er opeens "geschokt" gereageerd, beweerd dat ze het niet wisten, en/of eea wordt ontkend/gedownplayed, zoals in dat VK interview vandaag.

Ik vertrouw moslims eigenlijk niet, allemaal niet.

Dr_Johnson | 25-09-19 | 11:08

Stel Mekkaraars.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 11:08
-weggejorist-
gestoptmetroken | 25-09-19 | 11:08

Pas je GVD aan, theedoek.

Hebbiehemookweer | 25-09-19 | 11:08
-weggejorist-
DJanssens | 25-09-19 | 11:07

Een paar jaar geleden kon je bij de Volkskrant nog reageren op dit soort tranentrekkende kul, nu heeft het volk het maar te slikken. Het is langs deze omweg dat ik moet erkennen, ja, het is inderdaad om te huilen dat de drogredenen en uitvluchten in je dit "interview" om de oren vliegen, terwijl de krant zich gedraagt als een natte dweil. Wat een aanfluiting. De Volkskrant moet zich doodschamen.

Wiebenick | 25-09-19 | 11:07

Eerst geven, dan nemen.
Niet andersom.
Mohammed was een gewetenloze gewelddadige massamoordenaar, slavenhandelaar, egoïst, plunderaar, roverhoofdman enz.
Wie zo iemand op zijn woord geloofd (de koran) is inderdaad verward en zou moeten worden opgesloten.

watergeus | 25-09-19 | 11:05 | 5
-weggejorist-
frank4444 | 25-09-19 | 11:14

@Polarisator | 25-09-19 | 11:08:
Sommige historici zeggen dat het door een gas kwam wat zich bevond in de grot waar hij graag verbleef, en waar hij ook vaak van die aanvallen kreeg.

Papierversnipperaar | 25-09-19 | 11:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoe lang moeten we dit religieuze gezeik aanhoren?
Does ff achter de deur geloven.
Islam is niet verenigbaar met onze huidige samenleving.
Ga naar een land waar homo en jodenhaat makkelijker te verdedigen is.
Ga naar een land waar vrouwen niet meetellen.
Stop met het ontwrichten van ons mooie landje.

Ruimedenker | 25-09-19 | 11:04 | 3

Wat WIJ willen is voor moslims totaal niet relevant. Het gaat erom wat ZIJ willen. En dat is de oemma. Er zal pas vrede zijn als iedereen bekeerd is. Wij zijn namelijk allemaal al moslim, maar zwaar onwetend en/of onwillig. Dat is een miskenning van Allah de Allerhoogste, en die vat zulks niet licht op. Moslims zijn strijders voor Allah. Altijd en overal. Begrijp dat dan.

Wiebenick | 25-09-19 | 11:27

@Ruud Hazes56616330 | 25-09-19 | 11:37: Het punt is dat een miljard moslims wel geloven dat hij bestaat. En dat hij via een heilig boek opdrachten geeft die je niet kunt weigeren. Een normaal mens noemt dit een psychose, wij noemen het een religie. Dan moeten we ook niet raar opkijken als deze gelovigen ons op enig moment met hakmessen en bijlen om zeep willen brengen. Hoort er allemaal bij.

Wiebenick | 25-09-19 | 13:32

Simpel, zulke conservatieve denkbeelden, het geweld gepreek en de boodschap je af te keren van de Nederlandse samenleving, geheel naar moslim broederschap ideologie. Nee, die wil ik niet omarmen als onderdeel van de maatschappij. Simpelweg omdat elke wederkerigheid ontbreekt. Dus: Fuck you! Met je fundamentalistische, achterlijke, islam. Toedels

ratelaar | 25-09-19 | 10:59

Alles en iedereen die niet moslim is, is uitschot.

Denk daar maar eens over na, Asma.

Mr.Crowley | 25-09-19 | 10:59 | 1

Nu kan het nog.

Mr.Crowley | 25-09-19 | 11:03

Ik blijf het maar herhalen. Stapje voor stapje gaat het. Voor de één (ons?) terug. Voor de ander (hen?) naar voren. En op een dag word je wakker en is je omgeving definitief veranderd

batvoca2 | 25-09-19 | 10:58

Wel een voordeel van een interview in een krant is dat de Volkskrant-redactie, na lang beraad, heeft besloten de opmerkingen van Gokman en Asma over geldgierig jodengespuis die overal de schuld van zijn, heeft besloten te schrappen. Dat laten ze liever aan de zeer gewaardeerde VARA-collega´s over.

spanarchist | 25-09-19 | 10:58

Ik moet toegeven diepe diepe bewondering te hebben voor de uitzonderlijke gave die eigenlijk bijna alle moslims wel hebben de schuld van alles bij anderen te leggen. Werkelijk niets komt door hun, het is ten alle tijde de ander die fout is.

2voor12 | 25-09-19 | 10:57

Jullie plek is in de groene kliko, stelletje middeleeuwse barbaaren...

Bill le Koek | 25-09-19 | 10:57 | 1
-weggejorist-
frank4444 | 25-09-19 | 11:01

Eerst ongelooflijk platte en domme jodenhaat, nu weer ongelooflijk platte en domme homohaat... Het is weer gezellig vanochtend ! Zo maar een willekeurige dag in het Nederland van 2019. Waar moet dat naartoe in de toekomst ? Serieus, wat hebben we ons land toch verziekt en bedorven. Je zou er verdrietig van worden. Om het verlies van een landje dat ooit zo fijn en gezellig was om te leven (jaren '60 en '70).

Motleycrew | 25-09-19 | 10:57

de tietel alleen al.. HELP ik word volwassen... dus volwassen worden is een ramp, drama, ellende etc etc etc.. Jippie ik word volwassen klinkt echt al vanuit een andere hoek bekeken.

fikkieblijf! | 25-09-19 | 10:55 | 1

Het is een trend in boekentitels. Zo heb je ook "Help, ik word puber! Meisje" op bol.com zie je al snel als je ff googled.

Dirk III | 25-09-19 | 10:57

Onrecht?
Onecht. Onecht sentimenti mohammedaans gemekker, meer niet.
Excuus desnoods vast maar dat ik weer terugkeer naar het joden-haat-topic;
en waarom keer ik terug naar het jodenhaat-topic?
Ergens rond het millenium denk, verscheen in de NRC artikelen over "joodse knokploegen", in Antwerpen, Diamantbuurt (woorden van NRC).
Knokploegen? Joodse knokploegen?
WTF en why?
Het bleek te gaan om schermutselingen tussen extreme, drammende, onrecht-roepende pro-malle Pallie demonstranten (zeg maar Belgisch islamitisch afa-achtig naffertuigh) dat in de Antwerpse straten paradeerden met levensgrote joods-geklede poppen die ze en plein publique in de fik staken.
Sans scrupules, geen veroordelingen ,geen inmenging politie, niks.
.
Maar waar legde NRC (toen al kuDt geworden) de nadruk op?
Op de joodse gemeenschap daar, die niet zomaar zich niet in het openbaar lieten intimideren, maar een vuist maakten.
En dan ben je in een vloek en een zucht, voor de NRC, een "joodse knokploeg", TEGEN die arme malle pro-Pallies.
.
Wil jij onrecht, gematigde mohammedaan, krijg jij onrecht.
Want zo werkt het inmiddels.
Heb ik en de mijnen niet om gevraagd. Je oogst wat je zaait.
En wie wind zaait...

chicago river | 25-09-19 | 10:55 | 3

Wat cr zegt.
Joden die vergast worden zijn zielig, joden die voor zichzelf op komen zijn nare mensen.
Overigens is de Diamantbuurt in Antwerpen allang niet meer in handen van joden.
Alle slijpers en handelaren zijn verjaagd.
Was in Amsterdam al veeeel eerder het geval.
Zo’n beetje alleen Gassan is over.

Ruimedenker | 25-09-19 | 11:12

@Ruimedenker | 25-09-19 | 11:12:
Vorige week mijn horloge ter reparatie aangeboden bij Gassan. Kosten EUR 1700. Als dat geen jodenstreek is...
(Schrijver dezes is een hardcore Israëlfan en jodenvriend, dus niet jorissen s.v.p.)

Ruud Hazes56616330 | 25-09-19 | 11:35

@Ruud Hazes56616330 | 25-09-19 | 11:35:
Het klokkie zal het wel waard zijn.
En je bent deskundig geholpen.
Laat mij raden: je bent van harte welkom voor een volgend bezoek.
Alles voor de Mezomme ;-)

Ruimedenker | 25-09-19 | 12:07

Er is vrijheid van onderwijs. Dan is dit een logisch gevolg. Ook op Christelijke scholen kan een homo leraar ontslagen worden. Hoe onnoemlijk veel kinderen zijn en worden er niet al decennia misbruikt?

Binnen de gangbare religies is Islam het grootste probleem. Maar Islam is niet het probleem. Het probleem is religie. En de manier waarop die mensen in hun macht poogt te houden door hel en verdoemenis te preken.

Dr_Prepper | 25-09-19 | 10:55 | 7

@mr. dude | 25-09-19 | 11:01: Dank u. Uw laatste zin zou bij de entree van het binnenhof moeten hangen.

Dr_Prepper | 25-09-19 | 11:33

@Dr_Prepper | 25-09-19 | 11:32:
De politiek moet uitbannen. Dan lees ik verbieden op straffe van. Dat is geen vrijheid meer.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 12:12

@arie-hoax | 25-09-19 | 12:12: Daar heeft u een punt. Iig zou de politiek niet anders moeten behandelen. Denkt u dat als een motorclub zo georganiseerd kinderen misbruikt zou hebben, als de Katholieke kerk, die motorclun nog zou bestaan? Of, als een voetbalclub jongens leert dat homo's vies zijn. Dat die clun open blijft?

Dr_Prepper | 25-09-19 | 12:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Moslims wensen nooit te integreren. Hoeveel bewijs wil wegkijkend Nederland hiervan nog hebben?

WillemWordtWakker | 25-09-19 | 10:54 | 2

Nog meer doden denk ik en zelfs dat schijnt niet te werken hoor ik de moslims klagen.

Dirk III | 25-09-19 | 10:58

@Dirk III | 25-09-19 | 10:58: Ik begrijp die moslims wel. Aanslagen horen er kennelijk gewoon bij tegenwoordig. Dan vráág je toch om nog meer en nog bloediger aanslagen? Wie niet horen wil moet voelen. Net als zeikwijven ;-(

Wiebenick | 25-09-19 | 12:09

- Het komt ongelukkig over
- Het boek is nauwelijks gebruikt
- Men kijkt niet goed naar de context
- Toen gingen mijn ogen open en heb ik het in de open haard geflikkerd....

the namster | 25-09-19 | 10:53

Wat een walgelijk stuk tekst uit de Volkskrant. De andere kant van het verhaal laten zien is prima, maar de emotionele lading die aan het stuk wordt meegegeven (wij zijn zooo zielig) is wat mij betreft om te kotsen. Daarentegen is dit slachtoffergedrag wel weer tekenend voor een grote groep moslims in dit land.

Kevf | 25-09-19 | 10:53

Knettergek... En dan doel ik op Nederland als maatschappij, waar we dit met z’n allen goed lopen te praten. Dat het bloed van een eindredactie van zo’n krant niet gaat koken bij het lezen van deze onderwerping vermomd als medeleven en nuance zegt denk ik genoeg over hoe ver de betonrot al is

Wutangelang | 25-09-19 | 10:53

Gelukkig is daar de schouder van links Nederland.

BozePaarseMan | 25-09-19 | 10:53

Asma krijgt het benauwd van alle kritiek.

keestelpro | 25-09-19 | 10:53 | 2

Meteen het krachtigste wapen van de vrouwmensch inzetten.
Dé traan.

NeetNormaal | 25-09-19 | 10:53

Logisch, ze heeft een flutboek geschreven.

BozePaarseMan | 25-09-19 | 10:54

Geen, geen, geen.

kwark001 | 25-09-19 | 10:52

'Wij eisen onze plek'. Oké, dat was jullie zandbak. Take it!

pa_niek | 25-09-19 | 10:52

De Nederlandse wet geldt voor iedereen in dit land, mevrouw de Nederlander.
Dus hoezo "We eisen onze plek op". U vergeet wel erg gemakkelijk dat u dezelfde rechten heeft als iedereen in dit land.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 10:51

Ze eist maar een eind weg. Met haar krokodillentraantje. Als je je omdraait steekt ze je in je rug. Dat is cultuur bij deze mensen. Liegen en bedonderen, en altijd in het vuile geniep. Als ze betrapt worden snel alles ontkennen, zielig gaan doen, racisme kaartje trekken, en daarna weer lekker verdergaan met pesten en zuigen, met liegen en misbruiken van de goedheid van anderen. Kan me er niet eens meer boos om maken ook, ze waren kansloos, en ze blijven kansloos, willen ook helemaal niet "mee doen" maar koesteren juist hun status aparte. Want zonder dat zijn ze gewoon jan boerenlul en daarvoor gelden in Nederland nou eenmaal andere, strengere regels dan voor dit religieus uitschot.

Macroglossum | 25-09-19 | 10:51

Voor religieuze gestoorden en fanatici is er geen plek in de samenleving! Opdonderen richting een willekeurig moslimland aub!

Indoneesje | 25-09-19 | 10:50

Dus de Volkskrant geeft een niet/nauwelijks kritisch podium aan discriminatie. Als Hitler nu geleefd had danste hij op de tafel voor zo’n steun. De nazi’s zouden de verkiezingen erdoor winnen. Wacht,... wat wil de Volkskrant?

TheseDays00 | 25-09-19 | 10:49 | 3

De nazi's eisten ook hun plek op. Kostte vijf jaar om ze er weer vanaf te schoppen.

piloot47 | 25-09-19 | 10:52

@piloot47 | 25-09-19 | 10:52: Klopt. Maar dat was ook maar vijf jaar. Die religieus gehandicapten pakken het nu toch slimmer aan: een lange weg naar het doel. Stapje voor stapje onze samenleving afbreken en bekritiseren, maar ondertussen wel van alle geneugten profiteren. Islam is vergif en daar moeten we van af. Lekker naar de zandbak.

Graeme Reaper3779 | 25-09-19 | 11:15

@piloot47 | 25-09-19 | 10:52: De Nazi's heersen nog steeds hoor. Alleen in een andere gedaante. Geen groot duits rijk, maar nu een wereldregering.

wakker worden | 25-09-19 | 11:17

"Het is uiteindelijk ieders persoonlijke verantwoordelijkheid om wel of geen gehoor te geven aan de oproep van God in Zijn heilige boek, in dit geval de Koran."
Wauw. Wat een verschrikkelijke vrouw. Eerst indoctrineren en vervolgens net doen of er bij die kinderen zoiets als een vrije keuze bestaat, ook al "gaat het tegen de oproep van God in". Dit soort lui is echt het vuilnis van de samenleving.

spanarchist | 25-09-19 | 10:49 | 1

Precies, dit is de essentie van hoe er langs elkaar heen gepraat wordt. In een jasje van goedertierenheid doen alsof je geen agressieve, gevaarlijke denkbeelden loopt te pushen naar jonge kinderen en je verschuilen achter je God om het te verantwoorden. En dan zou een gezonde, goed functionerende samenleving je fucking hard uitlachen om vervolgens dat soort excessen in te dammen. Maar wij slikken het massaal, voor zoete koek

Wutangelang | 25-09-19 | 11:01

Wat zou ik graag een visiterondje met dit vod willen maken langs al mijn lieve homovrienden. Die al meer dan tien jaar niet meer de deur uit kunnen als het donker is. Die door een flinke groep beroofd, bloedend en zonder fiets en telefoon achter zijn gelaten om te creperen. Dan gaan we eens bespreken wat onrecht is, waar het vandaan komt en waar werkelijk om gejankt zou moeten worden.

Poesmobiel | 25-09-19 | 10:48

Prima om je plek op te eisen. Maar dan wel in je eigen revier in het zand.

azijnseikerT | 25-09-19 | 10:48

Hijra. En nou opgetiefd.

knutsel_ | 25-09-19 | 10:47

Ben zelf ooit geëmigreerd en het is heel simpel. Als je integreert, je gastland respecteert en meespeelt volgens de (grondwettelijke) spelregels, dan wordt je geaccepteerd, voor vol aangezien en gewaardeerd. Het is een intermenselijk iets en geen kwestie van nationaliteit, huidskleur of afkomst. Je moet gewoon je best doen en vooral niet denken dat je iets te eisen hebt. Dan komt de rest vanzelf.

Waagmeester | 25-09-19 | 10:47 | 4

@BozePaarseMan | 25-09-19 | 10:51: Tijden wel, maar mensen niet. Wie een plekje wil binnen een samenleving zal daar zelf iets aan moeten doen, anders kotst diezelfde samenleving je vroeg of laat weer uit.

Waagmeester | 25-09-19 | 10:59

- Als je integreert, je gastland respecteert: De koran leert dat een moslim geen beschermers, vrienden of helpers moet zoeken tussen de joden, christenen en de zondaars. Daar gaat uw eerste voorwaarde.
- meespeelt volgens de (grondwettelijke) spelregels: De sharia is rechtstreeks afkomstig van allah, dan wel geïnspireerd op het voorbeeld van de door allah gezegende mohammed. De sharia heeft dus een veel betere basis dan door ongelovige parlementariërs aangenomen wetjes. Daar gaat uw 2de voorwaarde.
- Het is een intermenselijk iets: Zie 1 en de talloze voorbeelden in de koran over hoe de ongelovigen voor eeuwig in de hel zullen lijden, met om de andere soera een nieuw voorbeeld van hoe erg het is (alleen kokende vloeistof te drinken, je huid brand weg, maar groeit ook meteen weer aan zodat het eeuwig duurt, er is alleen etter van ontstoken wonden te eten,......) De islam heeft het niet zo op intermenselijk, wel op intermoslim, wat je gemakkelijk zou kunnen verwarren.
- niet denken dat je iets te eisen hebt: Allah heeft beloofd dat de wereld uiteindelijk van de moslims zal zijn en dat de gelovigen recht hebben op alles. De wereld gaat ooit 1 kalifaat worden en alleen joden en christenen die zich onderdanig gedragen en de jizya betalen mogen blijven leven. De rest mag weg. Ze hebben van de islam alle recht om te eisen, de enigen die nergens recht op hebben zijn de rest van de wereld.

Ik heb zo mijn twijfels of ze uw voorbeeld gaan volgen.

Blauwpetje | 25-09-19 | 12:23

@Blauwpetje | 25-09-19 | 12:23: De meerderheid waarschijnlijk niet. Dat ben ik met u eens. Nu moeten we als samenleving die meerderheid alleen nog durven uitkotsen door duidelijk te maken dat voor ons de grens bereikt is. Buigen of barsten, anders wordt het onhoudbaar.

Waagmeester | 25-09-19 | 13:22
▼ 1 antwoord verborgen

Asma Claasen!? Da fuck!
Als je ouders je deze naam meegeven dan weet je al dat het bij hun niet goed is gegaan, wat verwacht je dan van een dochter!? Nou een bekeerd allah volgeling die creepy haat boekjes maakt dus, ouders zullen waarschijnlijk apetrots zijn en vol overgave op de mo's, appies en faties kleinkinderen passen.

Halul gebakken | 25-09-19 | 10:45 | 3

Ouders noemden haar Mascha, maar als je moslim wordt, moet je ook een moslimnaam. Anders is het niet echt.

Poesmobiel | 25-09-19 | 10:50

De ouder hebben destijds gekozen voor Mascha als naam..

NeetNormaal | 25-09-19 | 10:51

Aarsmade Claasen

Graeme Reaper3779 | 25-09-19 | 11:22

Antwoord: nee, ik wil niet dat dit volk onderdeel uitmaakt van onze samenleving.

WahedPissebed | 25-09-19 | 10:45 | 2

U heeft niets te willen!

NeedIsaymore? | 25-09-19 | 10:48

U heeft niets te willen!

NeedIsaymore? | 25-09-19 | 10:48

@fifi23 | 25-09-19 | 10:55: Ex-roker hier, 25 jaar gerookt. Ik ben niet zo'n klager waar jullie aan refereren, maar ik heb wel erg veel last van de rook van rokers. Het klinkt misschien vreemd, maar het lijkt wel een soort allergische reactie. Ik was dan ook dolblij met het verbod op roken in restaurants destijds, want als er iemand in de buurt zat te roken dan vertrok ik liever want lekker eten is dan onmogelijk. Ik ben voor zoveel mogelijk individuele vrijheid, dus rook wat mij betreft zoveel je wilt. Maar vrijheid dient begrensd te worden tot waar je anderen onnodig hindert in hun vrijheid.

gekwetst | 25-09-19 | 11:22

@gekwetst | 25-09-19 | 11:22:
Nooit ge-Islamd maar ik heb wel inmiddels een allergische reactie als ik een moslim zie. Dus ik onderstreep uw punt volledig.

Graaisnaaiert | 25-09-19 | 14:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Wij "eisen" het kernwoord van een moslim...

mrjixies | 25-09-19 | 10:43 | 3

Wij eisen onze plek op? Waar is die dan?

piloot47 | 25-09-19 | 10:46

@piloot47 | 25-09-19 | 10:46:
De hele planeet hoort toe aan de moslim. Wij ongelovigen zijn slechts de bezetter van ‘hun’ land.

Flightless bird | 25-09-19 | 11:38

Het ís ook gewoon onderdeel van het huidige Nederland. Ik vraag me echter af of het dat in de toekomst ook moet blijven...

dyslexieman | 25-09-19 | 10:42

Een kind Asma noemen. Dan haat je niet alleen homo's

Rest In Privacy | 25-09-19 | 10:42 | 5

@NeetNormaal | 25-09-19 | 10:46:
Ze heette Mascha Dominique. Zal nog wel zo zijn in de basisadministratie. Net als Kasja en Karin.

piloot47 | 25-09-19 | 10:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat is eigenlijk de vrouwelijke vorm van MOSLIDIOOT?

BoerinFrance | 25-09-19 | 10:42 | 5

Mutslim

NeedIsaymore? | 25-09-19 | 10:57

Moslet.

Festen | 25-09-19 | 10:59

Moslimdoos?
Trouwens? Vrouwelijke vorm? In een burka of niqaab?

Yellow Shark | 25-09-19 | 11:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Vandaar dat er geen Islamitische homo's zijn.

Polarisator | 25-09-19 | 10:41

Van twee walletjes eten: de doelgroep mag de Volkskrant niet lezen.

CiTy3 | 25-09-19 | 10:41

Het onrecht, dat homo's voelen in Saudi-Arabie : als ze gestenigd worden;
of in Iran : als ze aan hijskranen opgehangen worden. Vrijdags, na de moskee.

Islam is een gewelddadige leer. Verbieden, dus.

Cool Pete | 25-09-19 | 10:40 | 2

De Hell's Angels zijn minder schadelijk.

ugur | 25-09-19 | 11:26

Vergeet vrouwen niet, die nadat ze verkracht zijn worden gestenigd omdat ze hun kuisheid niet hebben kunnen bewaren.
( Nu dringt zich ineens een hele fout grap richting Astma bij mij op, maar nee, ik ga hem niet maken ).

Graaisnaaiert | 25-09-19 | 14:39

'Mijn lichaam, mijn sieraad'. Ooo?? En waarom mogen wij dat sieraad dan niet zien, waarom wordt dat sieraad weggestopt in naargeestige, zwarte vodden?

Edelschweiss | 25-09-19 | 10:40 | 3

De afgesneden clitoris hang je sierlijk om je nek.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 10:43

Omdat dat sieraad alleen bedoeld is voor haar man, de eigenaar van het sieraad. Die mag dat sieraad ook helemaal lens slaan als hij dat gewenst acht. En weggooien als hij een mooier sieraad tegen het lijf loopt.

piloot47 | 25-09-19 | 10:44

In een medaillon.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 11:08

Deze mevrouw hoort in de gevangenis.

de Voorzittert | 25-09-19 | 10:40 | 4

@aamert | 25-09-19 | 10:51: Durf ik niet, het komt allemaal veel te dicht bij, wil niet bij de eersten horen die aan de beurt komen, want dat gaat dus wel gebeuren in West-Europa.

grindbak | 25-09-19 | 11:15
▼ 1 antwoord verborgen

‘Wil de samenleving dat wij een van hen zijn?’ Nee! Ga weg!

blikjegrolsch | 25-09-19 | 10:39 | 1

Juist.
Voor moslims : ga in Pakistan wonen : "het land van de reinen" ...............

Cool Pete | 25-09-19 | 10:41

Iemand die zich tot de islam bekeert, is sowieso gediskwalificeerd.

obi1 | 25-09-19 | 10:39 | 4

Nog erger in het gedrag dan een gestopte roker...

NeetNormaal | 25-09-19 | 10:45

En in de aap gelogeerd.

keestelpro | 25-09-19 | 10:51

Voor vele andere religies is allah de satan. Het is een religie van satan, duivels en demonen aanbidders. Maar who cares, alle religiues zijn toch allemaal maar bedacht door mensen en zowel een god als een duivel bestaan niet. Wel knap dat bepaalde mensen met intellect en ogenschijnlijk gezond verstand er toch in geloven. Dus het is wel knap hoe ze die religies in al die jaren hebben opgebouwd.

BluRay | 25-09-19 | 14:52
▼ 1 antwoord verborgen

Domvolk

rein9576 | 25-09-19 | 10:39

"Wij eisen"
De duivel zit in de details.

Calastir | 25-09-19 | 10:39 | 1

Je hoeft niet eens tussen de regels door te lezen, het ligt er dik bovenop.

keestelpro | 25-09-19 | 10:50

Wij eisen onze plek op? Sinds wanneer heb je hier iets te eisen. Heb ik niet, heeft mijn buurman niet en hebben zelfgesegreerde moslims al helemaal niet.

ole guapa | 25-09-19 | 10:38

Nee. Ga weg. In Saudi Arabie is er plek zat voor je ideologie.

Glasgow Argus | 25-09-19 | 10:37

"Wij eisen" kijk zo ken ik mijn moslim weer.

Halul gebakken | 25-09-19 | 10:37

Ik wacht met smart op zijn volgende boek 'Au, ik word besneden'.

keestelpro | 25-09-19 | 10:37 | 3

en speciaal voor de reageerders: Joris mijn clitoris.

ole guapa | 25-09-19 | 10:38

Oh jee, daar gaat mijn snee, over de volledige vrouwenbesnijdenis.

Blauwpetje | 25-09-19 | 12:28

@ole guapa | 25-09-19 | 10:38:
Geniaal.

Graaisnaaiert | 25-09-19 | 14:37

Die doos kan in ieder geval nog een boekje in elkaar pielen. Dat is winst.

Pedronegro | 25-09-19 | 10:37 | 2

Winst? Voor wie? Niet voor den Nederlandsche bevolking... Je weet wel, die van Duitschen bloed... Die hard hebben gestreden tegen den Spaanschen tyranieën... Dat lees je dan weer niet in haar boekje.

GWBA | 25-09-19 | 11:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com