Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Man met schietgeweer waarschuwt Rutte nog 1 X

Marinier, brigadier, politieman, babyboomer en Oud-Hollandsche klaagzanger. Of heeft Job Vast een punt over pensioenkorting? Gevonden op Facebook. Hij wil graag verdere verspreiding. Nou, bij dezen. Discussieerrr maarrr mee!

Job Vast, maar dan gepensioneerd

Pensioenkorting

Ik ben 70 jaar en heb dus al een tijdje mijn pensioen. Is dat groots, absoluut niet, kan alles een beetje betalen als hypotheek, vaste lasten en heb dan nog een paar honderdjes over om leuke dingen te doen. Maar ja, dan moet de auto nieuwe banden, of voor de keuring, ja dan wordt het meteen moeilijk. Loop al 15 jaar met dezelfde bril, gelukkig zijn mijn ogen nog redelijk en ik doe mijn uiterste best om gezond te blijven, want die zorg is zo goed als onbetaalbaar geworden voor mij en vele generatiegenoten. Ieder jaar weer dat vervelende briefje van het ABP, waar ze vroeger durfden te beloven op papier waar je recht op had voor de REST van je leven, en nu ieder jaar dreigen met die korting. Terwijl ze stikken van het geld, met dat gemiddelde rendement van 7% op jaarbasis.

Ik die gekozen heb op jonge leeftijd voor die overheid. Ik die immense risico's heb gelopen voor die overheid, want ik had een belofte gedaan. Die overheid had MIJ een belofte gedaan dat ik een waardevast pensioen zou krijgen, wat jaarlijks zou worden aangepast en geindexeerd en dat stond ook nog zwart op wit. Een overheid die mij zou aanspreken als ik mijn beloftes niet zou nakomen maar zelf iedere gedane belofte zomaar teniet doet. CAO's openbreekt en eigenlijk de boel belazert op grote schaal en daar gewoon mee wegkomt.

'Wij, de babyboomers, hebben alles verpest voor hun'
Gaat het slecht in Nederland, nee, bijna wekelijks moet ik lezen dat de economie er meer dan goed voorstaat en dat al geruime tijd. Een overheid die al tijden lang bezig is op een hele slinkse manier de jongeren tegen de ouderen op te zetten. Wij, de babyboomers, hebben alles verpest voor hun. Zij zitten straks zonder pensioen en meer van die onzin. Wij hebben alles mee gehad, afbetaalde huizen, tonnen op de bank, en vervuilen de rest van Europa met onze dure campers. Ja, dat is misschien 20%. De overige 80% kan net datgene betalen wat ze verplicht zijn en houdt iedere aardigheid om leuke dingen te doen op en zitten gewoon in een soort overlevingsfase de rest van hun bestaan.


Wat zijn woorden en beloftes waard van een overheid en een regering, die, wetende dat de Babyboomers massaal met pensioen gingen, in een record tempo bejaardenhuizen ging sluiten en tienduizenden mensen in de zorg werkeloos maakte. Een krankzinnige maatregel die onder het kabinet Rutte is verwezenlijkt. Heeft dit kabinet wel iets met ouderen, ik denk helemaal niets, al die jaren NOOIT geïndexeerd, nooit zijn de pensioenen aangepast aan die beruchte koopkrachtregeling en nu KORTEN. Wat een ongelofelijke stunt van een kabinet dat NIETS op heeft met ouderen die als oud vuil bij het grof vuil worden geplaatst. Wordt en passant ook nog even gesproken dat zorg na je 75e levensjaar maar beperkt moet gaan worden want heeft dat nog wel zin voor die oude meuk. Laat ze gewoon doodgaan dat is veel humaner en daar wordt serieus over gesproken, ze moeten zich doodschamen, ze gaan maar even op de stoel van de dokter zitten.

Een regering die op pensioenen gaan korten, met een krankzinnige balans van 1500 miljard in kas bij de pensioenfondsen, is een overheid geworden die andere plannen heeft met dat enorme overschot en dat is stiekem door slimme oud politici, die hun hoofd volledig hebben laten hangen naar de EU, verzonnen met rare onbegrijpelijke rekenrentes en het bewust geforceerd laag houden van rentes om zichzelf een reden te geven om te korten op de pensioenen. Dat met een overschot van 1500 miljard in kas, zijn ze volledig doorgeschoten in hun elitaire machtspositie door doodleuk de ouderen te grazen te nemen. 

Een groep die zich slecht heeft georganiseerd en eigenlijk geen zin meer heeft de straat op te gaan, dus voor de regering een groep die wel even te grazen genomen kan worden met ongelofelijk valse retoriek. Ik was allang klaar met deze onvoorstelbare politiek van jongetjes in maatpakken en een minister-president die eigenlijk alleen maar leugens verkondigt en samen heult met oud politici met verdorven plannetjes om die almachtige EU blij te houden omdat daar voor hun het geld voor het oprapen ligt. Ja dat dat dan ten koste gaat van die oude meuk zal ze een zorg zijn. Ben ik boos, ik ben woest op dit doortrapte zooitje wat zichzelf regering noemt.

Laten we dit eens 100.000 keer delen, dat is toch niet zo moeilijk. Ik ben het zat en niet een klein beetje ook, genoeg over geschreven, maar dit kan en mag niet gebeuren, INDEXEREN en AANPASSEN en NIETS anders.

Job Vast

Reaguursels

Inloggen

Ik snap deze meneer helemaal, en nee, ik ben geen babyboomer. Het valt me wel op hoezeer generaties wederom tegen elkaar worden opgezet, ook hier druipen de panelen weer vol haat over die 'generatie die massaal heeft geprofiteerd'. Let wel, had jij in die tijd geleefd, had je hetzelfde gedaan. Hypocrisie.
Je hebt het hier wel over je ouders en grootouders, beseffen jullie dat wel? Willen jullie je eigen ouders de gaskamer in jagen? Ik zie teveel borrelpraat à la Andrew Deen, die echt een keer een psychiater op moet gaan zoeken.
Meneer zou geen reden tot klagen hebben, met als argument 'hij is een babyboomer'. Nee, de generatie '68 heeft nogal wat huis gehouden in dit land, en die tij is nog steeds niet gekeerd. Maar dan helpt het niet om keer op keer bij verkiezingen op die lachende oliebol Rutte te stemmen (mijn generatie) en feitelijk je toekomst en die van je kinderen en kleinkinderen bij het vuil te zetten.
Vraag, wat doe jij eigenlijk om het tij te keren? Mopperen over babyboomers en roepen dat iedereen boven de 50 dood moet? Die meneer heeft valide punten en wij zitten mekaar in de haren te vliegen. Rutte lacht zich ziek om zulk dom volk, en terecht.

Datsun_Cherry | 21-09-19 | 13:29

Als ik zijn verhaal en zijn facebook pagina naast elkaar leg vermoed ik toch dat we met een typische babyboomer te maken hebben.
Een sneue droeftoeter met klagen als hobby...

panthoseen | 21-09-19 | 12:40 | 4

@Datsun_Cherry | 21-09-19 | 13:20:
Ieder lullig ambtenaartje kan tijdens zijn werkzame leven zijn hypotheek af betalen en een voldoende goed pensioen opbouwen als aanvulling op zijn/haar aow. Als je dat niet lukt en je gaat de schuld buiten je zelf om zoeken, dan ben je een loser.

panthoseen | 21-09-19 | 14:01

@panthoseen, ik heb medelijden met u. Kortom: U snapt er dus werkelijk geen moer van.... Wacht maar af

jale | 21-09-19 | 15:40

Het gaat niet om het goed of slecht hebben, maar om het principe dat de overheid met zijn fikken zit aan het uitgestelde salaris van werknemers en bewust de -volstrekt willekeurige - rekenrente zo laag houdt dat de pensioenfondsen moeten korten. Terwijl er voor de komende 40 jaar voldoende geld in kas is en en maandelijks miljoenen bij komen.

Leffe Blonde | 21-09-19 | 16:45
▼ 1 antwoord verborgen

G*dT, zullen we proberen geen schulden te maken ook al is het moeilijk in een schuld gedreven economie;-)
Alleen Papoea’s en Molukse KNIL soldaten mogen klagen, die zijn echt verraden door diverse Nederlandse politici!
*CcMed*

kapitein oosterlng | 21-09-19 | 11:07

Bah, gezeur en gezeik van mensen die vinden dat alles maar van ze wordt afgepakt. We leven in de meest welvarende eeuw in 10.000 jaar. Wil je weer terug naar de Gouden Eeuw ? Toen 90% zo oud was als de straat ?

Ja, in de jaren 70 en 80 leken de bomen de hemel in te groeien. Beschouw dat maar als een positieve uitschieter. We gaan het nooit beter krijgen dan nu.

Nummer 14 speciaal | 21-09-19 | 09:24 | 2

zo oud = zo arm

Nummer 14 speciaal | 21-09-19 | 09:24

Wacht maar tot je zelf pensioengerechtigd bent. Alles wordt duurder maar de pensioenen staan stil en worden straks zelfs gekort. Het gaat er niet om of je voldoende geld krijgt, maar dat jouw uitgestelde loon zonder enige noodzaak door de overheid bevroren wordt. En we pakken niets van de jongeren af. In tegendeel. Lees mijn tegel hieronder. De pot wordt steeds voller en heel Europa kijkt er likkebaardend naar in afwachting wanneer de pot onder heel Europa verdeeld gaat worden. PAS DAN gaan de jongeren onderuit.

Leffe Blonde | 21-09-19 | 11:32
-weggejorist-
oliebolletje234 | 21-09-19 | 09:07 | 1

Ben van 1947, dus een babyboomer.
Het moet van mijn hart dat ik in geen betere tijd geboren had kunnen worden.
Een prachtige jeugd met ouders die zich te pletter werkte om Nederland mee op te bouwen.
Een schitterende studente tijd waarin volop ruimte en tijd was voor ontspanning, er was immers geen haast om snel af te studeren. Toen kon je nog de eeuwige student zijn.
Een heerlijk arbeidsleven, waarin alles mogelijk was, geld was geen probleem. Over geld praten deed je niet dat had je gewoon.
Onze Kinderen die zorgeloos naar school konden en ook op hun gemak konden studeren.
Een fantastisch pensioen met een mooi aoweetje erbij.
Huis betaald, geen schulden.
Wouw wat een heerlijk leven, dat gun ik de nieuwe generatie ook.
Wij hebben niet het recht om te klagen wij oudjes hebben het héél goed. En zelfs als zouden we financieel nog wat moeten inleveren om de nieuwe generatie te helpen voor hun oude dag, is dat nog steeds géén overkomelijk probleem. Ik spreek de wens uit dat de nieuwe generatie het net zo goed krijgt als wij oudjes.

Jonkheer-Carolus | 21-09-19 | 08:23 | 1

Pas op met vrijwillig afstaan van wat je hebt opgebouwd, deze overheid maakt graag misbruik van goedheid.

Datsun_Cherry | 21-09-19 | 13:22

Deze zeikerd moet echt zijn lip houden, het is hun generatie die van alle voorzieningen en regelingen hebben geprofiteerd en de rekening doodleuk bij de volgende generaties heeft neergelegd, met een mentaliteit van: "Na mij de zondvloed". Tot overmaat van ramp is het ook nog zijn zelfgemaakte lot want de poep waar we nu in zitten is bepaald in het stemhokje. En dan NOG durven zeiken! In 1 ding heeft hij wel gelijk: de ouderen moeten vlot kapot zodat ze vervangen kunnen worden door stemslaven uit Afrika. Voor de rest moet deze meneer gewoon zwijgen.

GraafKaasschaaf | 21-09-19 | 08:03 | 5
-weggejorist-
oliebolletje234 | 21-09-19 | 10:14

“Hun” generatie had geen huurtoeslag, bijstand, ouderschapsverlof, studietoelagen, flexibele wegktijden, thuiswerken etc, maar wel dienstplicht en 48-urige werkweek. En de rekening wordt niet bij volgende generaties gelegd omdat de pensioenen (uitgesteld loon) betaald wordt uit de winsten op beleggingen. De pensioenpot wordt steeds voller, dus voor de jongeren geen probleem. Bovendien: die pensioenpot is alleen voor werknemers die zelf inleggen. Wie niet werkt zal daar dus niets azn hebben. Evenzo een ambtenaar (ABP) niet kan profiteren van de pensioenpot van bijvoorbeeld de Zorg of Metaal.

Leffe Blonde | 21-09-19 | 13:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Reken eens door: ik heb 47 pensioenjaren. In die tijd hebben mijn werkgever en ik 470.000 euro ingelegd. Dat geld is door de beleggingen van het pensioenfonds enkele miljoenen waard geworden. Mijn pensioen kan oneindig lang ruimschoots betaald worden uit de belegging van “mijn” potje. Dat potje wordt dus niet aangesproken en blijft staan. Na mijn dood blijft dat potje in het pensioenfonds. Als reserve voor hen die na mij komen. Die reserve wordt steeds groter, terwijl het aantal ouderen al aan het afnemen is. Dus waarom niet gewoon indexeren???? Omdat onze “regering” kennelijk andere plannen heeft met zoveel kapitaal.
Andere benadering: geef ouderen meer pensioen. Er wordt meer uitgegeven, dus stijging van de economie en meer belastinginkomsten. En wat er niet wordt uitgegeven gaat als erfenis naar de kinderen (en weer een deel naar de belasting). Win-win.

Leffe Blonde | 21-09-19 | 07:23 | 5

Nog een aanvulling: de gepensioneerden die vroeg overlijden, laten dus een mooi spaarpotje achter voor de jongeren. Die krijgen een mooie pensioenpot zonder ervoor gewerkt te hebben. Wie klaagt er nu zonder reden?????
Maar de overheid, die niets met de pensioenen van doen hebben, willen zich dat geld toe-eigenen. Gewoon gelegaliseerde roof.

Leffe Blonde | 21-09-19 | 10:09

hoe kom je aan 47 pensioen jaren? Tropenjaren? Dacht dat je pas pensioenpremie betaalde vanaf het 25ste (vroeger, toen alles nog beter was)

DebraCadabra | 21-09-19 | 13:16

Politieambtenaren gingen meteen de pensioenjaren in. Met 17 begonnen. Belofte van 40 dienstjaren, dus met 57 er uit. Daarna belofte van VUT, daarna FLO, daarna Levensloop en uiteindelijk pas met 64 in het vroegpensioen. Ik klaag niet over mijn pensioen, maar dat blijft onveranderd, terwijl alles al jarenlang steeds duurder wordt. En straks gaat het pensioen waaarschijnlijk zelfs omlaag. Door een regeringsmaatregel, terwijl het MIJN achtergesteld salaris is.

Leffe Blonde | 21-09-19 | 16:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een droeftoeter.
Ouderen zeiken.
Punt.

Nonik Neem | 21-09-19 | 06:52 | 2

Ouderen hebben gewerkt voor hun pensioenpot en hebben daar recht op.
Als u 10.000 euro op de bank zet met de belofte van de bank daar over 10 jaar elk jaar 1.100 euro voor uit te keren, en u krijgt na 10 jaar elk jaar maar 990 euro, bent u ook niet gelukkig.

Leffe Blonde | 21-09-19 | 07:55

Het tegen elkaar opzetten (ouderen versus jongeren) heeft in uw geval gewerkt.

Here's Freddy | 21-09-19 | 11:12

Ik begrijp ergens de frustratie van die man wel, ben het er ook niet helemaal mee oneens. Maar, afgezien van het feit dat een "pensioen" een fictief potje met geld is waarvan nog maar de vraag is óf en hoeveel je er van krijgt (wat mijn generatie hier van terug ziet is nog maar de vraag...), doe je als je na tientallen jaren werken en pensioen opbouwen maar een habbekrats over houdt toch ergens iets verkeerd...

We hebben het hier nota bene wel over een (zelfbenoemde) "baby boomer", iemand van de generatie die nog op één inkomen een huis kon kopen en een gezin van 5 kon onderhouden, in een tijdperk dat alle voorzieningen die heden ten dage inderdaad stervensduur zijn (denk aan zorgverzekering) nog een appel en ei kostten, en die maximaal geprofiteerd hebben van alle voorzieningen, regelingen, subsidies en andere gemakzucht waar wij nu met zijn allen de hoofdprijs voor betalen. Andere reaguurders merkten al op dat meneer een huisje in Frankrijk heeft (gehad) en in een Porsche heeft rondgereden. Oftewel, het er maximaal van genomen en buiten de stand geleefd, en nu op de blaren moeten zitten en klagen.

Hij had ook beter geld opzij kunnen leggen, kunnen sparen, zijn hypotheek helemaal af kunnen lossen, et cetera. Het is erg makkelijk om 'de politiek' maar voor alles de schuld te geven. Wat gaat dit wel niet geven voor mijn generatie als ik straks hopelijk op mijn 67e met pensioen mag, als die leeftijd tegen die tijd niet nóg meer is opgeschroefd en de pensioenpot niet nóg meer is aangevreten door o.a. babyboomers die vooral zichzelf enorm hebben verrijkt.

Le Roi | 21-09-19 | 05:01 | 3

je bedoelt omdat de ECB onze pot op maakt, dankzij de EU dus.

edjekaddetje | 21-09-19 | 05:20

@edjekaddetje | 21-09-19 | 05:20: precies. En deze man heeft ongetwijfeld een pro-EU partij gestemd dus hij moet niet zeuren. Een ander ding is dat de berekening van premies gedaan is met sterftetabellen die al lang niet meer opgaan. Hij zou al lang de pijp uit moeten zijn. Het argument van volle pensioenpotten word ik ook niet goed van. Daar staan verplichtingen tegenover. Maar ja, weet Jan met de Pet van actuariële rekenregels.

azijnseikerT | 21-09-19 | 07:00

Je hebt het over verschillende dingen, de AOW komt uit de lopende rekening want er is nooit voor gereserveerd, Daarvan hoor je ook het bezwaar van de werkenden dat zij dat moeten opbrengen, maar dat hebben de huidige ontvangers van de WAO ook altijd moeten doen. Een pensioenpot is een reservering door de werkgever voor de werknemer waaraan de werknemer en de werkgever bijdragen. De overheid is zo'n werkgever en heeft het ABP als potje dat ze zelf beheerd en daar in het verleden ook bij begrotingstekorten grepen uit heeft gedaan. Dat is natuurlijk gewoon diefstal maar daar hoorde je nooit iemand over. Dat geld is van de werknemers en niet van de overheid. Omdat het potje zo groot is zouden ze dat natuurlijk graag iets mee doen bijvoorbeeld aan Europa lenen zodat landen als Griekenland er weer bovenop komen, maar die hebben niet echt de intentie om het terug te betalen als het ze beter gaat. Hoe het ook zei ze hebben er plannen mee en willen niet graag uitbetalen aan de rechtmatige eigenaren.

Hein7261 | 21-09-19 | 08:48

De moraal van het verhaal:
De overheid is een onbetrouwbaar loeder. Geeft je een paraplu wanneer de zon schijnt, pakt hem af zodra het gaat regenen.

Als je gelooft wat de overheid je belooft en je daarnaar leeft, sta je binnenkort voor lul.

Rest In Privacy | 21-09-19 | 02:10 | 4

Noem mij één mens dat te vertrouwen is wanneer miljarden binnen handbereik zijn...

Flibbage | 21-09-19 | 08:50

@Leffe Blonde | 21-09-19 | 08:12:
Denk je dat het PvdA beter is?
Of D66?
Groenlinks?

Rest In Privacy | 21-09-19 | 15:35

U heeft hier wel een punt.

Leffe Blonde | 21-09-19 | 16:51
▼ 1 antwoord verborgen

Tja Job, nu jammeren en klagen en vroeger voor de (r)overheid werken. Waarschijnlijk ook nog op de VVD of CDA gestemd? Dikke bult eigen schuld. Je pensioen centjes gaan straks lekker naar Brussel, want daarmee heeft Rutte zich een dikke baan gekocht. En als straks de Zuid Europeanen met 60 jaar in de zon van jou centjes zitten te genieten, realiseer je je hoe dom je was toen je met dat rood potloodje in dat hokje stond.

LimbabweWillem | 21-09-19 | 01:48 | 2

links haalt alle apothekers naar binnen die van het wieg tot aan het graf betaalt en verzorgd moeten worden, moraal, alles is verkeerd, links nog wat meer omdat ze twintig jaar achter lopen en de realist de kolen uit het vuur mogen halen omdat ze de realist al 20 jaar uit maken voor dom en racist en als er dan stront uitbreekt is links als eerste weg, tja willem.......

edjekaddetje | 21-09-19 | 03:15

en nog effe wat, die zuid europeaan gaat ook van jou centen genieten en wat gaat willem daaraan doen........ niets en nog eens niets..... alleen andere mensen erop wijzen dat ze beter moesten stemmen, ik zie jou op het malieveld of brussel met een spandoek of hesje, ach laat maar.........

edjekaddetje | 21-09-19 | 03:19

Toen ik ging werken 36 jaar geleden hadden ze net de vut uitgevonden; ik zei direct al dat dat hem niet ging worden. De doorsnee NL-er zit tot zijn 22e op school en kon er uit op 59. Voor de snelle rekenaars kom je dan op 37 jaar werken. Maar we worden gemiddeld allemaal 80. Dat houdt dus in dat meer als de helft van je leven een ander voor je in de weer is in het gunstigste geval dat IEDEREEN!! zijn steentje bijdraagt. Ik ken er legio uit de baby-boom leeftijd die zelfs die 37 jaar al een onmogelijke opgave vonden. Tel daarbij op dat ze allemaal gigantisch geprofiteerd hebben van alle inmiddels afgebouwde regelingen, huizen voor een schijntje en gesubsidieerd gekocht hebben en het mag duidelijk zijn dat ik de laatste ben die medelijden heeft met deze groep beroeps-jankerds. Ik heb me toen al gerealiseerd dat voor dit baby-boomer feestje de rekening volledig bij mijn -de zogenaamde patatgeneratie, een kwalificatie van baby-boomer Leo Beenhakker- neergelegd zou gaan worden en ik ben er dus vanaf dag-1 maar vanuit gegaan dat ik moet doorwerken tot aan de houten pyiama. Graag gedaan, overigens.

leaupveaugel | 21-09-19 | 00:32 | 2

Laat onverlet dat de jarenlange stilstand van pensioenen en de gegarendeerde verlagingen die er aan koomen, volkomen onnodig zijn. Terwijl het economisch zogenaamd voor de wind gaat, men zomaar weer ff 50 miljard opzij man zetten voor een investeringsfonds (wordt wrsch ook gebruikt om Shell te subsidieren bij de windmolenparken die ze van minister Kwiebes (ex Shell employee) in de noordzee mogen gaan bouwen. Rara waar dat gestolen pensioengeld oa voor wordt gebruikt. O ja, niet te vergeten de 15 miljard euro die inmiddels elk jaar de toestroom van cultuurverrijkers kost

bart2653 | 21-09-19 | 01:45

Uw voorbeeldrekensom klopt niet, want t/m uw 18-22e zorgde uw ouders voor u. De truc met pensioenen is dat ze beweren uit te keren als iemand statistisch op z’n eind zit. De mazzelaars welke ouder worden hebben ten eerste geluk, en ten tweede kosten ze knaken voor het betreffende pensioenfonds. Als men het puur cijfermatig beziet geven pensioenfondsen niets, ze nemen enkel om er mee te gokken (beleggen). Hard maar waar…

Het jaarlijkse pensioen overzicht wat o.a. ik ontvang bevat alleen optionele berekeningen, vandaar dat ik de wartaal-brieven enkel archiveer om er in tijden van nood de kachel mee aan te maken. Wat dhr. Job Vast betreft: geniet van wat u nu heeft, een naar de leeftijd goede gezondheid, een bak aan ervaring plus sterke verhalen en een mooie dubbelloops shotgun om mee op kleiduiven te jagen. En vrijheid = niet in munten uit te drukken..!

Veluwse-Eikel | 21-09-19 | 03:51

Zijn hele leven geen flikker uitgevoerd en dan gaan het zeiken. Sneu.

Baron Clappique | 20-09-19 | 23:41 | 1

Kent u hem dan?

tsjajaja | 21-09-19 | 00:27

Ik ook 70. Een paar honderdjes over is voor mij een droomscenario. Ik heb niets over dus kan ook niets kopen. Ook 45 jaar gewerkt waarvan 36 jaar voor de overheid.

frisenfruitig | 20-09-19 | 22:25

Zogenaamd geen geld voor een nieuwe bril, maar wel elke maand "een paar honderdjes over voor leuke dingen" waaronder dus een peperdure hobby als kleiduivenschieten. En een tweede huis in Frankrijk, aan zijn Facebook te zien. Job moet niet zo janken.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 22:08

Als je in zo'n Porsche hebt gereden ben je voor mij sowieso een held. Naast het feit dat hij ex-marinier is.

Zo wijd de wereld strekt vriend Job. Je maakt alle reaguurders per definitie tot watjes...

Rest In Privacy | 20-09-19 | 21:55

Moet ik nu door een geregisseerde truc uit Brussel weer boeten ten faveure van die gewiekste zuidelijke landen? Mij is een waardevast pensioen beloofd, punt uit! Onze soevereiniteit is weggegeven aan Bussel. Doffe ellende! Daar draaien ze aan knoppen en worden spel-/rekenregels verandert hoe het ze uitkomt en worden ouderen schaamteloos buiten spel gezet.
Genoeg.. maar zeik niet voortdurend over die kortingen. Laat me gewoon met rust G.V.D.

Uli Aarskopf | 20-09-19 | 21:35

Zelf heeft hij en zijn mede-boomers altijd fout gestemd (en genoten van het toenmalige klimaat, wat wij nu afbetalen) iets wat heeft geleid tot huidig klimaat en beleid. En nu de boehoe toeter blazen. Ik ben zelf ook een soort ambtenaar, landmacht, maar stem realistisch conservatief. Ben er klaar mee dat modale inkomens zo worden belast of minder worden "gematst" dat ze ongeveer gelijk staan aan werkelozen, bijstandstrekkers en minimumloners. Maar deze meneer plukt de vruchten van zijn generatie. Dus jammer dan... volgend leven weer een kans.

VerganeGlorie | 20-09-19 | 21:22 | 2

Landmacht. VerganeGlorie.
Sorry, maar is wel een beetje grappig.

Kotjung | 20-09-19 | 23:20

Dat is de grap mijn zoon. Daarbij ben ik pas 32. Je moet zaken niet te serieus nemen.

VerganeGlorie | 21-09-19 | 08:49

Ik snap niet echt wat er zo speciaal is aan zijn arbeidsverleden waardoor ik enige notie zou moeten nemen van de ‘bijzonderheid’ van zijn welvaartsniveau.
Eigenlijk het enige dat ik kan bedenken is dat als je 70 bent en nog steeds een hypotheek hebt, je iets niet helemaal slim hebt gedaan, of, dat je voor je pensioen op te grote voet hebt geleefd, en te weinig hebt afbetaald.

Epistulae_Morales | 20-09-19 | 21:16 | 5

@Uli Aarskopf | 20-09-19 | 21:54:
Dan heeft hij toch gelijk, trouwen is niet slim.

Erikjan79 | 20-09-19 | 22:00

Tegenwoordig heb je tweeverdieners. Dat was toen nog niet zo.

ZZP-er | 20-09-19 | 22:00

Hij heeft jarenlang in een porsche en een motorfiets zitten racen over de Nederlandse snelwegen. Dat is toch wel een offer, hoor. Stuk verhevener dan gepeupel als stratenmakers, schilders, metselaars... En hij heeft vast altijd trouw VVD gestemd, wat hem nu letterlijk duur is komen te staan.

Vuurwezel | 20-09-19 | 22:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft Ingrid Henk ingeleverd en een nieuwe man?

mozaard | 20-09-19 | 21:10 | 1

Nee, Ingrid heet nu ook Henk en heeft een nieuwe queer. Ga eens met je tijd mee man.

Flibbage | 21-09-19 | 08:57

Wat een verwende zeikerd.

wapster | 20-09-19 | 21:02

En terzijde: dat zorg onbetaalbaar is in NL is echt onzin.

De huisarts zelf is "gratis" (wat jij of een ander indirect natuurlijk ook betaalt), je hebt een betrekkelijk klein wettelijk eigen risico om al te scheutig of onnadenkend gebruik van zorg een beetje af te remmen zonder dat het onbetaalbaar wordt, en wat je iets groter kunt maken op vrijwillige basis (doe ik ook, zelfs met zorgkosten en niet optimale gezondheid levert het meer op dan het kost). Alles wat redelijk kosteneffectief is en werkelijk flinke gezondheidswinst of langer leven voor een redelijke (of zelfs onredelijke) prijs oplevert wordt gewoon vergoed.

Je moet niet willen dat we op laatst een miljoen kunnen neertellen om iemand een jaartje het leven te rekken. Ergens moet je een grens trekken en anders moet je maar een vrijwillige inzameling houden. En bij bepaalde zeer dure langdurige zorg wordt er gekeken of je eigen vermogen hebt om in te kunnen zetten. Zonder dat dit eigen risico een premiekorting oplevert helaas, dat zou er van mij wel tegenover mogen staan. Anders zit je wederom mensen zonder spaargeld of vermogen en met schulden te belonen voor zulk ongewenst gedrag of ongewenste uitkomsten en mensen die wel bijdragen of hun eigen broek ophouden te bestraffen.

Wol | 20-09-19 | 21:01 | 4

@Wol | 20-09-19 | 21:38:
Sorry, maar de bovenste 30% zorgt voor dik 80% van de inkomstenbelasting. Jan modaal mag blij zijn als ie netto iets oplevert voor de staat.

Erikjan79 | 20-09-19 | 21:55
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn spanningsboog is toch echt te kort voor deze lange verhalen.. Prettige discussie allemaal!

Kernsplijter | 20-09-19 | 20:59 | 2

Dhr. Vast heeft 1000% gelijk. Lof voor deze ontboezeming.

Boef | 20-09-19 | 21:03

@ajmvdborst | 20-09-19 | 21:03:
Dat heeft hij zeker niet en hij moet niet zo zeiken aangezien hij deze poep zelf heeft veroorzaakt in het stemhokje en zelf alle voorzieningen het oude klimaat in NL maximaal heeft uitgebuit net als de andere klootzakken van zijn generatie.

GraafKaasschaaf | 21-09-19 | 08:14

Overdrijven is ook een vak. Als je werkelijk tot de minima behoort heb je alleen (gedeeltelijk) AOW, wellicht aangevuld tot bijstandsniveau in de ernstigste gevallen. En die (plus een circus aan toeslagen) zijn in principe gewoon berekend op een bestaansminimum. Heb je niet veel meer, tja, kennelijk niet veel gespaard of gewerkt dan in het leven? Of ietsje boven je stand geleefd. Uiteindelijk hoort in een normale wereld sparen en werken meer te lonen dan stilzitten en opsoeperen, ongeacht de oorzaak van je achterstand binnen je eigen schuld ligt of anoniem onheil.

Uit het verhaal, dat ik eerlijkheidshalve moet bekennen niet helemaal aandachtig gelezen te hebben, lijkt toch de indruk te ontstaan dat meneer een aanvullend pensioen bovenop die AOW heeft, anders was er niks te korten of weinig te indexeren. Dus hij heeft het nog altijd beter dan een aanzienlijke groep die echt vrijwel aan de grond zit.

En dan, het niet indexeren, is dat oneerlijk? Nou ja en nee. Het zou überhaupt geen issue zijn als we geen Euro en\of monetair beleid hadden met kunstmatig lage rente om schuldenlanden en schuldenaren in het algemeen te ontlasten ten koste van de spaarders en pensionado's. We leven niet in de genoemde normale wereld maar eentje waar productiviteit en spaarzaamheid bestraft en klaploperij en jezelf in problematische schulden steken beloond wordt.

Die "beloftes" van de Staat, moet je altijd met een oceaan aan korreltjes zeezout nemen. En lees de kleine lettertjes: resultaten\beloftes uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Niet in aandelen, niet in (staats)obligaties, niet in spaargeld en ook niet in wetgeving en wettelijke "garanties". Want die wetgeving kan ook elk moment (on)democratisch veranderd worden. En je kunt wel hopen of geloven dat de beurs en de staatsschuld eeuwig flink zullen renderen, maar dat maakt het nog geen realiteit.

Natuurlijk, je kunt ook best discussie hebben over hervorming van de grondslag van de rekenrente. Wellicht er een langjarig gemiddelde van maken van zowel de waardestijging van aandelen als van de (staats)obligatierentes, i.p.v. slechts de rente van de "veilige" (ahum...) staatsobligaties of AAA obligaties, de kunstmatige ECB-rente of waar men het nu ook op baseert. Maar een economische wetmatigheid is: iemand betaalt altijd het gelag. Als meneer het niet betaalt in de vorm van lager pensioen of geen indexatie is een ander wel de sjaak.

Nu vind ik persoonlijk het ECB- (en Fed, en BOJ, etc.) beleid van kunstmatig lage rentes schadelijk en niet goed voor wat een vrijemarkteconomie hoort te zijn, waar ook recessies en verliezers bij horen, maar: wie betaalt die garanties of hogere rente? Toevallig dezelfde (vermogende) mensen die aanvullend pensioen bezitten dat anders gekort zal worden? Of hoopt meneer dat hij de kosten kan afwentelen op iedereen die rijker is dan hij? Zelfs als de rente naar een vrije markt niveau zou stijgen, heeft dat waarschijnlijk tot gevolg dat de aandelen- en woningmarktbubbel barst en daarmee de enige componenten van pensioenbeleggingen die renderen, terwijl alle Nederlanders inclusief meneer zelf ineens een aanzienlijk duurdere staatsschuldrente moet ophoesten.

Wat mij betreft, afgezien van één algemeen verplichte sociale inkomensverzekering waarvan je zelf de voorwaarden mag kiezen binnen uiterste minimum en maximumkaders aangegeven door de gezamenlijk overeengekomen wetgeving, is aanvullend sparen of beleggen voor je pensioen puur een privézaak. Doe je het niet, ga dan niet miepen dat je later alleen maar het bestaansminimum krijgt als je daarvoor hebt gekozen voor die verzekering of levenslang onproductief bent geweest. Stort de beurs ineen of komt er ineens binnen nu en je pensioen toch een ramp, een economische depressie, een oorlog of een technologische doorbraak die je eigendom en potje voor later verdampt, helaas, jammer, eigen schuld of niemands schuld die er werkelijk wat aan kon doen. Daarvoor hebben we die sociale inkomensverzekering.

Wol | 20-09-19 | 20:53
-weggejorist-
Ernstige Zaken | 20-09-19 | 20:47

Het verhaal komt mij zeer bekend voor en weet dat in mijn omgeving mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten . Ik weet daarom ook dat die ABP zeker geen vetpot is en dat er ook dingen zijn belooft en niet niet nagekomen door de roverheid ( sta ik verbaast te kijken?)
1500 miljard waar de EU gieren op aasen.
Het is te gek voor woorden hoe er hier met de ouderen wordt omgegaan. Het verdien model stopt na je pensioen ,dan ben je niet meer interesant en willen ze liefst zo snel mogelijk van je af. Onderbezette verzorgings tehuizen waar de oudjes de gehele dag in een vol gescheten luier zitten , geen adequate medische hulp en ga zo maar door.
Lekker geregeld allemaal in Nederland hoor!
kunnen we wel vingertjes gaan wijzen van jongeren naar ouderen en andersom maar de tekortkoming zit toch echt bij de roverheid.
Dit “probleem “kon je letterlijk en figuurlijk 50 jaar geleden al zien aankomen. Hier heeft de roverheid dus op een uiterst smerige manier op geanticipeerd als ik het zo mag noemen. Deze manier is het snelst om van het “probleem” ouderen af te komen. Lekken afknijpen en minimale zorg/ hulp leveren.
En ehh, Jongeren worden ook ouder. Ik adviseer ze om een staats pensioen niet als vanzelfsprekend te nemen maar begin met geld opzij te zetten voor je ouwedag anders kan je nog wel eens van de kouwe kermis terug komen oo je 67/68e.

Datgingniegoed | 20-09-19 | 20:47

De babyboomert heeft verzuimd tijdig het systeem om te gooien. Het was voor de babyboomert goed te dragen, met een grote groep mensen het pensioen van een kleinere groep ophoesten, maar dit systeem is niet houdbaar aangezien het nu omgekeerd is, een kleine groep moet nu ineens het pensioen ophoesten van een grote groep. De babyboomers hebben altijd weggekeken, struisvogel gespeeld, en nu ... nu moeten ze op de blaren zitten (PS - veel babyboomerts moet niet klagen, ze hebben een huis gekocht wat de afgelopen decennia gigantisch in waarde is gestegen. Verkoop je huis, ga in een appartement wonen en geniet, betaal de leuke dingen die je krijgt uit de overwaarde van je huis.

oh nee he | 20-09-19 | 20:40 | 3

on top, ze vragen om eigenlijk dat de maatschappij sociaal is, maar ze zijn blijkbaar zelf niet sociaal naar de rest van de maatschappij, want hoe zit het dan met het pensioen van de andere generaties? (alles <55jaar??) die hebben dan straks helemaal niets. zijn verhaal gaat over sociaal als ik er maar beter van wordt. wat een sneuneus

oh nee he | 20-09-19 | 20:44

Want appartementen zijn gratis toch?

deechteprins | 20-09-19 | 20:46

@deechteprins | 20-09-19 | 20:46: dat ik het uit moet leggen.. Maar ik wil wel de moeite nemen ... als je in de jaren 70 een gezinswoning hebt gekocht, dan heb je nu een behoorlijke overwaarde. je bent nu niet meer met een gezin, maar waarschijnlijk met zijn tweeën en kan dus kleiner wonen. De nieuwe woning is kleinere en goedkoper waardoor je de overwaarde cash kan gebruiken om je pensioen (waar je verder niet voor gespaard hebt) aan te vullen. Daarnaast is een appartement waarschijnlijk ook een stuk goedkoper in onderhoud, energieverbruik, ontroerendgoed belasting etc. dus probleem opgelost lijkt mij.

oh nee he | 21-09-19 | 13:30

De een zeikt over de ander en de ander zeikt over die ene., En wat is het echte verhaal ?? De-lonen-zijn-te-laag !! Niet sinds gisteren of sinds Rutte, nee al 40 jaar. En jullie laten het allemaal gebeuren, maar ja jullie zijn ook het gelukkigste land. Of moet ik zeggen het land met de laagste ambitie.
Over een jaar begint de economische winter weer en jullie hebben niet geprofiteerd van de economische zomer. En dus gaat jullie welvaart weer een stap naar beneden.
Wat je wel moet doen? Een Eva Jinekje. Laat je duur betalen voor je kunstje ! En als dat niet in NL kan, dan ga je weg. Maar een beetje op elkaar zeiken is makkelijker en ook leuker.

Henk1955 | 20-09-19 | 20:39 | 1

Jup moet je wel een kunstje geleerd hebben of kunnen leren.

Lionfromzion | 20-09-19 | 21:30

Deze verzameling comments is een perfecte weergave van hoe allerlei generatie groepen tegen elkaar uitgespeeld worden.
Wereldwijde financiële systeem is al meer dan een decennium kaput.
Enige wat nog nodig is, is de finale lont in het kruitvat om weer naar een factory default te gaan.
Mensen met geld (veel geld) kopen zich dan vrij of vergaren gekochte privileges in deze zwarte geschiedenis bladzijden.
Op de lange termijn maakt het ook allemaal niet uit. Iedereen gaat de pijp uit.

Nauw Gaatje | 20-09-19 | 20:38

Jaa.. sterk verhaal, nu 100.000 keer delen op FeestBoek..

DAT ZAL ZE LEREN!
/zucht

DatInternetDingetje | 20-09-19 | 20:31

Wat een lang tyfus verhaal. Had kunnen volstaan met de zin "een paar honderdjes over om leuke dingen te doen". Je schijt in de bek van mensen met echte geldzorgen, ouwe.

PiPaPiemelhoofd | 20-09-19 | 20:30 | 2

Zeg dat tegen Rutte Pipo.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 20:48

Hij komt ook op voor mede-pensionados die echt heel krap zitten. Veel reaguurders zijn duidelijk gebrainwasht door de omroepen over gepensioneerden met grote campers en dito sloepen in de gracht. Een groot deel van de gepensioneerden hebben dat niet, plus dat veel vrouwen van die generatie niet of nauwelijks gewerkt hebben. We worden belazerd met de laagste rekenrente in Europa, 1.2 procent, waardoor er waarschijnlijk gekort gaat worden, wat gewoon totaal onnodig is. Je zult maar gepensioneerd zijn met een klein pensioentje, bijv. Van de metaal, en dan 7 jaar op rij niet geindexeerd zijn. De man heeft grotendeels gelijk.

Ruud5 | 20-09-19 | 22:32

Goed verhaal admiraal, serieus. Maar de zorg onbetaalbaar? Ga fietsen, nergens in de wereld is de zorg zo goed te betalen als in nl.

Hunter S. Thompson | 20-09-19 | 20:07 | 2

Dat is in ieder geval ook geen waarheid.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 20:33

Dat statement is alleen waar zonder verplichte zorgverzekering..
Operaties kosten een schijntje als je dat geld gewoon opzij kunt zetten.

Er worden een hoop dingen geroepen over de zorg in NL, of eigenlijk beter gezegd: er zijn een paar hardnekkige geruchten/mantra's die constant herhaald worden alsof ze waar terwijl ze niets met de werkelijkheid van doen hebben.

Dingen als ambulances die 80k kosten en dure operaties..

BS gewoon redelijk lange ingrijpende operatie kost 8k, geen enkele reden om hier verplicht voor te sparen.

Leningen bij ziekenhuis verlenen zou wss veel beter werken.

Socialistisch betalen voor iets dat in de private sector zou moeten fungeren.

Lulkoek van a-z

Lionfromzion | 20-09-19 | 21:39

Waarom in ‘shemelsnaam korten bij een rendement, over de afgelopen 30 jaar, van 7%? Waarom die stompzinnige rekenrente veroorzaakt door de EU dictatuur? We kunnen beter (harde) acties voeren dan mopperen en klagen. Kom op Henk Krol. Organiseer eens actie. Jullie hebben de kennis. Doe er eens wat mee!!!

dranrebel | 20-09-19 | 20:02

Heel verhaal en ja kudt!

Ik zelf, studie gedaan dikke schuld nog steeds afbetalende, houdt nu ik eindelijk heb kunnen doorgroeien in mijn functie wat meer geld, kon eindelijk na JAAAAAREN op vakantie. Denk na over mn uitgaves maar probeer wel leuke dingen te doen. Probeer overal wel korting op te scoren met wat ik doe. Geen vriendin, noodgedwongen dus huurwoning, ondertussen salaris hoger en alles duurder, woon ik dus scheef. Betaal een vermogen aan huur nu plus andere onkosten en houd als ik een maat geen reet doe. 300 Euro over. Hoe de fuck moet ik dan ooit een woning kopen of als mijn auto kapot gaat een ander kopen?!

En ja ik werk hard, denk na met wat ik doe. Dus ja pensioen en zielig verhaal, maar genoeg werkenden die nu al minder hebben EN nog erbij moeten werken ook! Ondertussen stijgt mijn salaris ook niet meer en zit ik gewoon vast.

Stifflers_Mom | 20-09-19 | 19:49 | 4

Die dikke schuld heb je toch echt aan jezelf te danken dus niet zo janken.

Hunter S. Thompson | 20-09-19 | 20:09

@Hunter S. Thompson | 20-09-19 | 20:09:
Ohnee, ging enkel om perspectief! Uiteindelijk de wijsheid die een hoop anderen hebben gedaan in mijn omgeving: GA NIET STUDEREN! het LOONT NIET! en hard werken loont ook niet.

Helaas ben ik wel een harde werker en doorzetter alleen wordt dit in dit LINKSE land niet gewaardeerd en kan je beter ondermaats presteren dan krijg je financieel net iets meer en een stuk meer vrije tijd.

Stifflers_Mom | 20-09-19 | 20:31
▼ 1 antwoord verborgen

Guttegut, wat zijn ze zielig die boemertjes. Subsidie op hun premiewoning gekregen. Die vervolgens 5 a 6 keer over de kop ging. Pensioen op basis van eindloon. Vroegpensioenregelingen. Profiteren van regelingen die door de generatie na ze worden betaald. En nu zeuren, na een wijziging van het pensioenstelsel die voor de jongeren en de boomers juist gunstig is!

Max Headroom | 20-09-19 | 19:42 | 1

@Max Headroom | 20-09-19 | 19:42
Uhhhh…... mijn ervaring is 9.5 maal over de kop.
Heeft u daar een probleem mee?

demaup | 20-09-19 | 20:19

Boemertje moet inderdaad gewoon zijn mond houden. Oh jee, ik heb een koopwoning waarvan ik zonder problemen de hypotheek kan betalen en hou maar een paar honderd euro in de maand over! Wat een gejank.

WahedPissebed | 20-09-19 | 19:27 | 2

Nou inderdaad, en zal ook wel geen Philips rijtjeswoning zijn.

RdeFriesch | 20-09-19 | 19:39

Die pensioen premie elke maand werd toch gewoon door de overheid betaald jan de arbeider moest dat zelf maar doen.

kuus | 20-09-19 | 20:04

Oei! Zijn auto heeft nieuwe banden nodig ... ik heb niet eens een auto, en woon op 50 m2. Laat deze babyboomer met goudgerande pensioenregeling eerst maar bekend maken wat hij iedere maand contant vangt ... doet hij bewust niet, want het is een baby-boomer.

Analia von Solmsch | 20-09-19 | 19:26 | 3

Analia, ik hoor iemand in mijn omgeving zeggen dat er 1500 miljard in de pensioenpot zit en die persoon voorspelt daarbij dat die pot in 10 jaar leeg zal zijn. Heel Europa loert op die pot. Dat is vele malen erger.
P.S. Heb geen medelijden met meneer. Dat je dat weet.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 19:36

Hoe oud ben je? Ik heb wel een auto, een Ford Ka van 13 jaar oud. Maakt mij geen drol uit want ik geef niets om auto's Maar mijn eerste auto (nog kleiner dan die Ka) kreeg ik toen ik 40 was. Woning vroeger? In de jaren 80 kon je als minimumlijer echt geen hypotheek krijgen, Pas inderdaad na mijn veertigste een huis kunnen kopen, daarvoor van caravan naar krot.
Wel als een gek gaan aflossen natuurlijk want wij wisten wel dat we genaaid zouden worden als we oud werden.
Als dank krijg je dan ook nog eens graaiende gemeentes die de WOZ absurd verhogen. Praat me niet over hoe zwaar de jeugd van nu het heeft. In de jaren 80 hadden we helemaal niets. Of je moest rijke ouders hebben.

Zapata10 | 20-09-19 | 19:49

Ik had nooit een auto,, mijn eerste auto was een Opel Kadett 4e hands op gas. Nu rij ik Tesla.
Gewoon, studeren, hard werken, sparen en niet alles voor je 30e willen.
Gaat niemand van dood.

Epistulae_Morales | 20-09-19 | 21:23

Voel helemaal mee met Job. Ben zelf ook een babyboomer maar had 30 jaar geleden al door dat als die geboortegolf met pensioen gaat het wel eens moeilijk zou kunnen worden. Maar daar hebben we toch top economen voor die ons gespaarde geld goed moeten beheren?
Ik was van mening dat je beter voor jezelf kon zorgen en deed dat ook. Ja en toen was er zoiets als oktober 2008 en weg waren de spaarcentjes. Daar lult niemand over. Nu moeten we het doen met 1500 per maand met z'n tweeen. Zelfs dat lukt, maar niet in NL.

annevance | 20-09-19 | 19:15

Bedankt.
Deze bladzijde (3 september) op Job zijn facebook had GS best als tip mee kunnen geven. Jammer.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 20:41

Job bevestigt hoe PC een politie corps heeft verziekt, de straat onveiliger maakt en de burger opstandig. De korpsleiding heeft jaren gefaald door tegen de burgers die ze moesten beschermen te kiezen en jaren het linkse wensdenken en de multiculti pipe-dream heeft nagejaagd door haar taken op een politieke manier uit te leggen. Vullis moet je opruimen en niet laten door rotten. GVD.
Nu is het ruim te laat.

Flappie2006 | 20-09-19 | 22:41

Ik geloof niet da Job om medelijden vroeg, maar wel om wat begrip.De meeste reaguurders zijn geen babyboomers, maar hedonisten die verwend door hun ouders nu met afschuw naar die ouders kijken en luisteren. Daar zit bij sommige geld in stenen die ze niet kunnen vreten, maar later wel hun kinderen. En zijn die stenen dan nog niet afbetaald blijft er toch een mooi bedrag over. Ze mochten studeren, maar deden het niet. Ze mochten bijdragen aan de maatschappij, maar zaten liever met hun neus in de poeder met hun bek vol pillen en drank. Terwijl die zg babyboomers het vroeger moesten doen met een brommertje rijden ze nu in de meest luxe auto's. Gaan naar festivals en gooien op een mooie zomerdag hun BBQ vol vlees, nodigen hun vrienden uit en vieren feest. Wie heeft het hier nu slecht de ouderen of de jongeren. Er zijn genoeg ouderen die van een aow-tje moeten leven en dat is vele malen kariger dan het salaris van de generatie die hier zo afgaat op de ouderen. Geen wonder dat het zo kloten gaat met dit land. Niet te veel ouderen, maar wel teveel dikke ikke's.

eh.dinges | 20-09-19 | 19:03 | 3

Na 44 jaar werken heb ik nu het geweldige,waardevaste pensioen van €320,-per maand.Altijd full-time gewerkt,ongeveer 55 uur per week.De jongeren werken nu 34 uur per week en sommige nog minder(+/- 20 uur)anders vallen er hoop toeslagen weg.En toch klagen??Zeikers !!!

Co7699 | 20-09-19 | 19:19

@Co7699 | 20-09-19 | 19:19: wat jij zegt: baby-boomers doen altijd alsof ze het volle pond aan premie hebben betaald, maar die dubbeltjes en kwartjes van toen moeten nu in harde euro’s met veel nullen er achter uitbetaald worden...
Dat ging niet, dat gaat niet.
Ik moet nog 25 jaar dus afwachten of er 1) AOW nog bestaat 2) of er nog pensioenfondsen met geld zijn
Dus: in je handjes knijpen jij!
Er zijn pensionado’s met minder pensioen..
En: Ooit aan een persoonlijk pensioen gedacht toen je je pensioen overzicht zag?

Analia von Solmsch | 20-09-19 | 19:33

@Co7699 | 20-09-19 | 19:19: ik ben nog geen 50 en werk al een paar jaar niet meer. Hoef ook geen AOW tzt. U heeft iets verkeerd gedaan...

Rest In Privacy | 20-09-19 | 20:37

Uiteindelijk worden de pensioenpotten gebruikt om schulden af te lossen voor de Zuid Europese landen. Pensioenfondsen zijn verplicht pakketjes met rommel van knoflooklanden te kopen. (waardeloos schatkistpapier uit Frankrijk, failliete water- & energiebedrijven uit Griekenland etc.. Verplicht door DNB. Willen medewerkers dit niet doen dan worden ze ontslagen. Voodoo economics van de EU.

luto333 | 20-09-19 | 18:51 | 5

Mooi hè. Blij dat ik niet in zo'n verplicht wurgpensioenfonds zit.
Oja politici die hier voor waarschuwen hebben een bruin randje uiteraard.
Dom land.

Harry Turtle | 20-09-19 | 19:11

@Harry Turtle | 20-09-19 | 19:11: Inderdaad verplicht want er is geen keuze. En omdat ene Draghi de transferunie in stand wil houden wordt iedereen nu genaaid wat de pensioenen aangaat. (en wel op meer terreinen) Dat willen de Deentjes van deze wereld niet weten natuurlijk want EU is goed en al helemaal als je een D66 figuur bent die graag schaken op een dambord met de centjes van anderen. Dat noemen ze progressief en ze zijn toch zo kosmopolitisch. Geen wonder dat die kut club zo hun best doet om bejaarden maar wat eerder de pijp uit te laten gaan.

Zapata10 | 20-09-19 | 19:39

Dat is nu echt dom gelul.,pensioen is uitgesteld loon. Het is al van jou. Enige voorwaarde is dat de groei en uiteindelijke uitkering afhankelijk zijn van rente en beursklimaat. Dat kan wel beïnvloed worden door de EU, dat is altijd al zo geweest, maar het eigendom niet.

Epistulae_Morales | 20-09-19 | 21:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Make Greet Great Again . . . ! U weet wel waarom . . .

isitsoornot | 20-09-19 | 18:40 | 2

too little... to late...

me163komet | 20-09-19 | 18:55

Greet kan het niet alleen. Maak FvD groot want Greet heeft hulp nodig.

frisenfruitig | 21-09-19 | 09:22

Nou Job, die €1.500 miljard die zijn helemaal niet van jou, die hebben jij en je werkgever wel ingelegd maar zijn door Wouter Bos verpatst als garantiefonds om de Europese banken, de Euro en Griekenland te redden. Om de aanspraken te minimaliseren wordt er niet geïndexeerd en gekort en omdat te verkopen worden oud en jong tegenover elkaar uitgespeeld en geschermd met de lage rente die ze zelf bewust laag houden. Dat de pensioenpot moet blijven groeien is nodig om Rutte’s toekomstige Europese baantje te garanderen. Nu denk je misschien dat dat duur betaald is maar het is ten eerste niet zijn eigen geld en bovendien wordt hij daarmee de opperheerser over enkele honderduizenden onmondige, volledige onderworpen Europese burgers waarmee hij kan doen wat hij wil. Je brief is leuk maar het is helaas te laat om nog aan de noodrem te trekken en bovendien wordt het alleen nog maar erger.

down | 20-09-19 | 18:36 | 2

Nee. Probeer het nog eens. En lees je dit keer goed in.

Andrew Deen | 20-09-19 | 18:51

@Andrew Deen | 20-09-19 | 18:51: waarom zouden we dit eenzijdige huil-verhaal herlezen? Ooit gehoord van Premie-vakantie? Premie werd zelfs terug gestort! Pensioenfondsen afgeroomd!
Vond men helemaal niet erg!
En nu moeten de profiteurs van toen gecompenseerd worden? Betalen ze de gemiste premie terug?

Analia von Solmsch | 20-09-19 | 19:37

Hij heeft gewoon gelijk.
Er zijn natuurlijk zat babyboomers die hun zakken rijkelijk gevuld hebben en dan kijk ik vooral naar het ambtenaren korps maar er zijn er veel meer die moeten sappelen met een heel klein pensioentje en die worden ook gekort.
Het verrotte van Rutte en consorten is dat ze heel goed iedereen tegen elkaar kunnen opzetten.
En iedereen trapt er in.
Alhoewel ik in de ICT zit ben ik heel dicht betrokken (relationeel) bij de schuldhulpverlening en hoor er dagelijks de verhalen over.
Het wordt alleen maar meer.
Ja zekers is ook die verrotte EU daar debet aan. Dat is slechts een rich mans game maar ook onze politici zijn verantwoordelijk. Tenminste de clubjes VVD/D66/CDA/PvdA/GL/CU. Volledig uitwisselbare partijtjes.
Dus als u weer eens scheld op de babyboomers, probeer dat dan een beetje te nuanceren.
Onder babyboomers verstaat men iedereen die voor 1960 geboren is (ik als schlemiel ben in 1960 geboren, heb 45 jaar gewerkt en moet nu nog acht jaar) mevrouw Zapata is in 1958 geboren, op 16 jarige leeftijd gaan werken en moet nu nog zes jaar en ze is toch echt een babyboomer.
Zekers heeft een gedeelte van de meer parasitaire babyboomers (ambtenaren vooral) hun zakken gevuld en nooit een flikker uitgevoerd maar het grootste gedeelte van die babyboomers zijn sappelaars zoals u en ik.
Dus de scribent van het bovenstaande artikel heeft helemaal gelijk en de meeste gepensioneerden worden godsgruwelijk genaaid.
Net zoals u door Rutte en zijn Henchemen.

Zapata10 | 20-09-19 | 18:32 | 10

@grapo | 20-09-19 | 19:07:

De gouden generatie. De babyboomers hebben het verkwist. En hun kinderen en kleinkinderen kunnen de rekening betalen.

Nog bedankt.

Andrew Deen | 20-09-19 | 19:09

@Andrew Deen | 20-09-19 | 19:08:
"Babyboomers bedankt voor de schulden en ga eens dood."
Nee, dat is een goed beredeneerde reactie.
Een echte Andrew Deen reactie.
Je neemt je stiefvader als voorbeeld, en voor de rest weer totaal feitenvrij geneuzel.

Roadblock | 20-09-19 | 19:15
▼ 7 antwoorden verborgen

Even afgezien van het verhaal van meneer, valt het mij op dat men (algemeen) het een vanzelfsprekende of normale gedachte vindt, dat de pensioengelden naar de EU gaan, en/of dat deze gelden naar Frankrijk, Italie of Spanje gaan. Zelfs die lakeman praat zo in die YT video.

Ik snap die vanzelfsprekendheid niet, de pensioengelden zijn grotendeels van de werknemers met mogelijk een bijdrage van de werkgevers ingeval van bedrijfspensioenen en niet van de pensioenfondsen zelf. Als het goed is, beheren ze deze gelden met stricte regels wat ze met dat geld wel of niet mogen doen.
Dat de DNB een rol heeft, als toezichthouder prima, maar niet om gelden af te romen naar de ECB of dat fondsen via dubieuze beleggingen gelden in risicovolle zaken kunnen beleggen.

Dat is wat ik begrepen heb, tuurlijk weet ook niet alle details, maar in essentie zou dit het verhaal moeten zijn. Iemand correcties en/of aanvullingen, graag.

thephysicist | 20-09-19 | 18:26 | 1

tuurlijk weet ook -> tuurlijk weet ik ook

thephysicist | 20-09-19 | 18:27

Al dat gezeur over een onbetrouwbare overheid.... de overheid is extreem betrouwbaar, namemelijk in die zin dat zij steeds meer en meer geld nodig heeft. Sparen heeft enkel zin als je zo'n hoog bedrag weet te verkrijgen dat je weg kunt uit Nederland zonder dat je Nederland nog nodig heeft. Ga er als jan modaal met spaargeld maar van uit dat je het in de toekomst allemaal kwijt gaat raken, inclusief je pensioen (bijv. door het negatieve-rentebeleid van de ECB). Beter kun je dan nu zo min mogelijk werken - zodat je net rond kunt komen - en een beetje genieten van je vrije tijd.

lekgoot | 20-09-19 | 18:23 | 2

hebt ipv heeft

lekgoot | 20-09-19 | 18:24

Als ik mijn leven over kon doen zou ik dat laatste ook zeker doen. Met het besef dat ik indertijd ben voorgelogen wat betreft pensioen, en dat het land zou worden volgezogen met mensen die nooit ene klap zullen bijdragen maar wel hun hand weten op te houden zou ik af en toe eens werken en voor de rest lekker profiteren.

me163komet | 20-09-19 | 18:38

Gedeeld. Deze man heeft helemaal gelijk!

pjisonline | 20-09-19 | 18:23 | 2

Nee.

Andrew Deen | 20-09-19 | 18:36

Daarom heb ik het ook gedeeld.

Roadblock | 20-09-19 | 19:16

Je kunt precies zien wanneer Rutte liegt en manipuleert. Als hij zijn mond open doet.

Motleycrew | 20-09-19 | 18:21

Meneer Job moet niet zeiken! Hij lijkt me een erg irritant kereltje. Hij kon op 60-jarige leeftijd met functioneel leeftijd ontslag en waarschijnlijk zelfs al 1,5 jaar eerder met een prima uitkering tot zijn pensioen. Wij moeten door tot onze 67ste jaar en daarna met een lager pensioen. Ook ik heb nog vele zwart op wit beloften van onze overheid ergens diep in een la liggen die nu niets meer waard zijn. Ik zou zeggen meneer Job, kop houden en je zegeningen tellen.

Eminent | 20-09-19 | 18:20 | 4

Heeft u enig idee wat het is om alle kosten te zien stijgen en uw inkomen al decennia niet?
Nee? Kop dicht dan.

Roadblock | 20-09-19 | 19:18

Weet je, een functioneel leeftijds ontslag krijg je om een reden. OMdat je je misschien de pestpleuris hebt gewerkt en misschien voor de staat ergens naar toe bent gestuurd waar de mogelijkheid aanwezig was dat je niet meer terug zou komen, ja in een bodybag. een FLO houd ook in dat je tot je 67 dus 70% van je laats verdiende loon krijgt uitbetaald. Wanneer je dan gaat werken om toch je huidige levensstijl een beetje wil aan kunnen houden, word je daar maximaal op belast. Het loont bijna niet om een baantje te zoeken na een FLO. Dit zijn wel mensen die zich keihard hebben ingezet voor de staat maar nu ze recht hebben op het hun beloofde waardevast pensioen, geven ze niet thuis en komen ze ook niet in aanmerking voor andere toelagen. Mijn vader, is zo'n man die destijds in Nieuw Guinea 16 huurcontracten heeft gehad in de rimboe en zelfs er nog een medaille aan overgehouden hheeft.de man wordt s'nachts soms nog badend in het zweet wakker. Dat is ook een babyboomer, lul

clockandhammergame | 20-09-19 | 20:16

Vuurcontacten dus

clockandhammergame | 20-09-19 | 20:18
▼ 1 antwoord verborgen

Een 7 in uw leven brengt geluk meneer Vast,
Misschien nu niet zo duidelijk maar later wel, u merkt het wel.

steekmug | 20-09-19 | 18:14

Die baby-boomers vormen momenteel een grote groep gepensioneerden t.o.v. de rest. Daarom vallen ze op als ze genieten van hun pensioen.
Maar dat verwijt dat ze geprofiteerd hebben is onzin. Ze hebben gewerkt voor hun geld, zijn vaak redelijk armoedig begonnen, studeerden in de avonduren, deden overwerk, gingen op zaterdag nog naar school enz.
Die enorme geboortegolf heeft, samen met de opbouw van Nederland, gezorgd voor een economische boom. Daar was ook hun werk. Dat was dus niet alleen maar "profiteren".

Rest In Privacy | 20-09-19 | 18:13 | 12

@Andrew Deen | 20-09-19 | 19:11:
Ik begin zo langzamerhand te denken dat je bepaalde permanente oplossingen voor de door jouw gehate babyboomers voorhanden hebt Andrew?
Alle babyboomers moeten uit hun huizen, en eigenlijk dood als ik jou zo hoor?
Je bent wel een rigoureus mannetje:
Alle in jouw ogen extremisten met wortel en tak uitroeien, en nu weer de babyboomers.
Weet je hoe mensen met dat soort ideeen genoemd worden?

Roadblock | 20-09-19 | 19:31
-weggejorist-
2tribes | 21-09-19 | 00:24

@Andrew Deen | 20-09-19 | 18:35: Ik mag hopen dat als jij 67 bent, er geen cent meer voor je is en dat je onder een brug mag slapen, loser!

knalrode lippenstift | 21-09-19 | 07:18
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik zeg het vaker: het enige betrouwbare aan de overheid is dat ze onbetrouwbaar is.
Zouden we T-shirts van moeten maken!

MKBer | 20-09-19 | 18:09

Typisch babyboomer jankverhaaltje.

De realiteit. Babyboomers leefden op de pof. Geld lenen en het harder uitgeven. Schulden waren zorgen voor morgen. Voor hun kinderen en kleinkinderen. Boeien. De politiek hielp daar met liefde aan mee. Want zorgen voor morgen. De hoogste levensstandaard voor iedereen. Maar het kost allemaal geld. Dus meer bijlenen. Boven je stand leven. En ga zo maar door. De schulden? Dat zijn zorgen voor morgen.

Een veel gemaakte misvatting is dat babyboomers het land hebben opgebouwd na de oorlog. Dit is niet zo. Dat was de gouden generatie voor de babyboomers. Onze (naar ik aanneem ouders of grootouders). Niet de babyboomers. Er werd gas gevonden. Nederland werd rijk. Er moesten buitenlanders gehaald worden voor de vieze klusjes terwijl de babyboomers aan het gratis studeren waren (jaren na jaren) of gewoon aan het uitkeringsinfuus hingen. Ken persoonlijk een kerel die letterlijk nog nooit een dag heeft gewerkt. Hij is nu 65 jaar oud. Maar wel een mooi huisje en alles wat hij nodig heeft.

Babyboomers. De generatie die alle generaties met de schulden opzadelt zodat zij lekker kunnen (konden) leven. Drie keer gescheiden en zitten in een sociale huurwoning in hun uppie dat bedoelt is voor een gezin. Babyboomers. De laatsten die nog AOW zullen krijgen. Want dat potje is al jaren leeg. De belastingbetaler moet het ophoesten.

Babyboomers. Het volk wiens leven zoveel makkelijker ging dan welke andere generatie ooit.

Babyboomers. Babyboomers moeten hun bek houden en beseffen hoe goed ze het hebben gehad in tegenstelling tot het autochtone meisje met twee kinderen die met haar man in een 1 kamer woont terwijl haar klant in de thuiszorg in een 4 kamer woning woont in zijn eentje. Beiden sociale huur. De babyboomers.

Ja. En dan nog klagen en janken.

Andrew Deen | 20-09-19 | 18:06 | 6

@dr Rechts | 20-09-19 | 19:08:

Dat is het probleem niet. Rijke babyboomers zitten in Portugal of Frankrijk of Spanje aan de wijn. Daar hebben we geen last van. Het zijn de andere babyboomers die alles eisen alles willen alles gekregen hebben en nog is het niet genoeg. Als ik zeventig ben (als ik überhaupt nog leef) dank ik God op mijn blote knietjes dat ik een dak boven mijn hoofd kan hebben en eten.

Andrew Deen | 20-09-19 | 19:15

de babyoomers die ik ken , gaan overal heen , de cruise business draait top en kijk eens wat je op een zonnige werkdag ziet rond fietsen , electrisch. vele zitten en blijven zitten in een huurwoning van de stichting voor nog geen 600 in de maand. en vangen met zijn 2e zomaar een 2500/3000 schoon in de maand .ik heb geen medelijden met de gemiddelde babyboomer.

Baron de laclou | 20-09-19 | 19:16

Volksvaderland 18.23
Te vroeg er uit konden..... nee moesten!
Werknemers moesten met de VUT om plek te maken zodat jongeren een kans kregen op een baan.
Wie weigerde was asociaal en dacht alleen aan zichzelf!

me163komet | 20-09-19 | 19:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Moeten wij nu echt medelijden hebben met deze volgevreten boomer? Wat een jankverhaal weet van de meest economisch bevoorrechte generatie ooit, de tyfus!

Solar666 | 20-09-19 | 18:04 | 3

Kort en krachtig. Bondig. Daar kan ik wat van leren.

Andrew Deen | 20-09-19 | 18:13

De dekkingsgraad wordt berekend op grond van een te laag berekend rendement. Dat deugt niet. Als het pensioen van de agent (die belangrijk werk deed, met risico's) gekort wordt op grond van de bewering dat de dekkingsgraad onder de 90% dreigt te komen (wat dus onjuist kan zijn), dan ageert hij helemaal terecht. De fondsen zijn rijker dan ze moeten beweren.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 18:25

@arie-hoax | 20-09-19 | 18:25:
Tyf op met je dekkingsgraad, je hebt langs genoeg alles weggevreten. Tijd voor die zondvloed die na jullie zouden komen. Succes er mee.

GraafKaasschaaf | 21-09-19 | 08:47

Hij houdt tenminste nog een paar honderd per maand over, dat is niet voor iedereen zo. "wetende dat de Babyboomers massaal met pensioen gingen, in een record tempo bejaardenhuizen ging sluiten ". Dat heb ik ook nooit begrepen idd.

Mark van Leeuwen | 20-09-19 | 18:00

En zo wordt iedere groep die je kunt verzinnen op een ander vlak te pskken genomen. Its all about the money

Rest In Privacy | 20-09-19 | 17:49 | 1

verdeel en heers.. doe tie goed Rutte I II en III

fikkieblijf! | 20-09-19 | 18:00

Hij wisselt niet vaak van baan denk, maarre. Laat het op facebook? Of geef een dislike button. Waarom wil ik dit weten?! Helemaal gelijk heeft 'ie, boze witte mannen zijn altijd slecht georganiseerd, houd maar ff zo nog. Ik wil gamen vanavond. En morgen niet te vroeg. En de wowfactor meenemen volgende keer Job, dit gaat hem niet worden zo.

Aap Noot Miesje | 20-09-19 | 17:41

De pensioenen staan onder druk
En de rente is ook helemaal stuk
Wie heeft dat gedaan?
Draghi, een Italiaan
En nu EU-veteraan
Om Nederland geeft hij geen fuck

In Zuid Europa is hij een held
Hij zorgde voor veel extra geld
En kocht WC papier
Maar de mensen hier
Zijn nu het offerdier:
Onze toekomst door één man geveld

Angélica de Sancé | 20-09-19 | 17:39 | 1

Door 1 man idd, een wonder, minder dan 10 % v/d EU bevolking, gewogen stemrecht in de ECB kan uitmaken dat wij naar de klote gaan.

Uw Verzekeringsadvis | 20-09-19 | 17:46

Zeer veel domme reacties! Ik zal er ook een bakken:
"Gelukkig de pensioenen van de babyboomers worden weer gekort!"
Shit, mijn toekomstige pensioen is ook al met 5% gekort en dus binnenkort weer met 5 a 7%. Misschien moet ik eens gaan protesteren zoals de "gele hesjes" i.p.v. babyboomers af zitten te zeiken.

johnelec | 20-09-19 | 17:38 | 5

Fuck die boomers, zij stonden aan de wieg van de ellende en dachten alleen maar aan de dikke ikke.

Solar666 | 20-09-19 | 18:05

@Solar666 | 20-09-19 | 18:05:
Vanwege de linkse infectie ben je ongeremd jaloers en vind je dat nog terecht ook. Niets staat je in de weg om ook te gaan bouwen, net als die geboorte-golf.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 18:47

@arie-hoax | 20-09-19 | 18:47: Met ongeveer 1% van de voorzieningen die jullie toen haden valt er weinig meer te bouwen, sprinkhaan. Dikke ikke boomers hebben alles maximaal uitgemolken en is jaloezie dus niet zo heel gek. Als ik een boomer zou zijn had ik gewoon gezwegen gezien waar wij het nu mee moeten doen. Dat gelul waar U mee aankomt kunt u maar beter achterwegen laten.

GraafKaasschaaf | 21-09-19 | 09:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Omdat hij al een tijdje met pensioen is vermoed ik dat hij met 55 met pensioen is gegaan en in ca. 2000 zijn huis goed verkocht heeft. Zeer waarschijnlijk goedkoop gekocht in met dikke winst verkocht om een twee onder een kap of vrijstaand te kopen waardoor hij nu nog aan een hypotheek vastzit.
Dikke Baretta op z'n schouder, auto van max 3 jaar voor de deur en twee kei dure e bikes in de garage. En maar klagen. Joh, koop je bril lekker bij de action of kruidvat voor 2 epo en ga ergens op een eiland wonen.

hier openen | 20-09-19 | 17:38 | 9

@Angélica de Sancé | 20-09-19 | 18:24:
Ik begrijp je wel maar hij laat niet het achterste van zijn (financiele) tong zien.

hier openen | 20-09-19 | 19:00

@hier openen | 20-09-19 | 17:54: Sorry, zo bedoelde ik het niet openen. Meneer heeft het niet slecht en zou niet moeten klagen. Mss heeft hij zich een levensstijl aangemeten die een beetje begint te knellen met de pensioenkortingen. Vind ik ook niet slim. Wel is het zo dat deze kortingen mensen treffen die dat eigenlijk niet kunnen hebben doordat ze helemaal niks in te leveren hebben. Daar komt hij ook voor op.
Las uw reactie (te snel) als jaloezie. En met jaloezie heb ik helemaal niks.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 19:07
▼ 6 antwoorden verborgen

Dood gaan is het nieuwe pensioen.

Earl_of_Doncaster | 20-09-19 | 17:37

Het is duidelijk dat de personen die van hun pensioen genieten of er dicht tegen aan zitten en de mensen die nog ver weg van hun pensioen af zitten volledig een andere mening hebben.

Op zich geheel logisch.

Het punt is, dat je afspraken maakt, contractueel vast gelegd.
Elke bank vraagt om deze contracten ivm financieringen.
Nu blijkt, jaren later, dat de overheid haar afspraken niet nakomt.
Een overheid die haar afspraken niet nakomt is onbetrouwbaar.

Toch even een voorbeeld voor mogelijke studenten of andere jonge volwassen op dze site.

Je hebt een hypotheek, na 30 jaar bijna geheel afbetaald.
Er is dus spraken van flinke overwaarde van het huis.

Je hebt toch een kleine hypotheek nodig, maar je ontvangt alleen je pensioen.
Denk je nu werkelijk dat je een nieuwe hypotheek van de bank krijgt?

Ja, je krijgt het wel als je na de negatieve uitslag drijgt je rekeningen op te zeggen en de bank manager de zaak komt sussen.

Je bent uit het werkproces, dan ben je ook niet meer nuttig.
de boodschap is, ga zo snel mogelijk dood.

Meesteres Belgie | 20-09-19 | 17:30

Wat de man zegt klopt helemaal, er werd een WAARDEVAST pensioen overeengekomen en daar werd elke maand (veel) voor betaald. Soms zelfs 40 jaar, dat zijn 480 maanden pensioenpremie. De boven ons gestelden zorgen beter voor ondermeer kansloze en vaak criminele gelukzoekers dan voor mensen zoals Job, mensen die in hun leven wél iets bijgedragen hebben. Als er iets mis gaat met stikstof of Lelystad Airport bedient men zich van "andere rekenmethoden", als de pensioenen keer op keer gekort worden is er geen enkele ruimte laat staan een andere manier van rekenen. En daar mag de politiek zich diep voor schamen!

DasNouJammer | 20-09-19 | 17:28 | 3

Nederlanders vanaf 65 jaar zijn de nieuwe melkkoe van de Pinokkio bende....

the namster | 20-09-19 | 17:43

@the namster | 20-09-19 | 17:43: Alles waar groter aantallen van zijn zien de politici als prooi om uit te persen, ZZP ers, nu meer dan 1 mio, al tig x voorspelt die pakken ze, en verdomt de Zelfstandigenaftrek gaat met 2.000 omlaag, oftewel weer 1.2 mio x 800 netto om te verkloten.
15.000.000.000 per jaar kosten de binnenslenterende lieden ons, dus uitpersen maar.

Uw Verzekeringsadvis | 20-09-19 | 17:52

Het is toch logica dat dit een belofte is die nooit altijd gestand kan houden. Ten eerste is er de solidariteit tussen generaties. Diegene die dit bedacht heeft, heeft een generatie pensioeneuros uit kunnen geven. Daarnaast heeft hij alle inwoners van Nederland opgezadeld met een systeem dat afhankelijk is van demografische ontwikkelingen. Nu die ontwikkeling zo loopt dat er steeds meer mensen zijn van pensioengerechtigde leeftijd die ook nog eens steeds ouder worden en daarnaast is het geboortecijfer steeds lager. Dan kun je 3 dingen doen.
1) pensioenpremie omhoog
2) pensioenleeftijd omhoog
3) pensioenuitkering omlaag
Job heeft de fucking mazzel dat hij alleen last heeft van nummer 3. Job heeft daarbij de pech dat het merendeel van de kiezers ook last hebben van 1 en 2, zodat voor een politicus die gekozen wil worden optie 3 zwaarder laten wegen aantrekkelijk is.
Ten tweede is er nog het feit dat de ingelegde premie niet 1 op 1 kan worden vertaald in uit te keren pensioenen. En aangezien we tegenwoordig alleen maar willen investeren in groene en deugende zaken zal dit rendement naar verwachting gemiddeld niet hoger worden. De loonkosten van de medewerkers van uitkeringsinstanties gaan vanzelf al omhoog door de stijgende pensioenpremies.

JohnFrederikstadtdt | 20-09-19 | 18:11

Wat een geweldige brief waar ik het 100% mee eens ben. Hulde!

Goofje | 20-09-19 | 17:27

Volgens d66 is het leven van Job toch al bijna voltooid

komtdatschot | 20-09-19 | 17:26

met pensioen wordt gerekend dat 22 jaar wordt uitgekeerd per persoon volgens de actuariële berekening. Job is nu 70 dus zal de FLO in 2001 nog net wel/niet hebben kunnen krijgen en dan na 4 jaar FLO al 5 jaar van zijn ABP pensioen hebben kunnen genieten. dit naast zijn pensioen als marinier vanaf 55 jaar? Dus hij zou dan gemiddeld nog 22-5=17 jaar van zijn pensioen kunnen genieten die onder water staat door onder andere de actie van Draghi. Wat Jetta adviseert aan Job is neem een moestuintje daarnaast kan hij gezien zijn ervaring nog kunnen bijklussen in de beveiliging als nachtportier of particuliere marinebeveiliging in de straat van Hormuz en bij Somalie ofzo

HetOorAakel | 20-09-19 | 17:24 | 1

Was 13 jr nu 20, dus als je op 66 jr met 500.000 aan komt zetten krijg je 2 mille per maand, bruto.

Uw Verzekeringsadvis | 20-09-19 | 17:55

Jaren een Porsche gereden, een midlifemotor en nu een enkele honderdjes per maand vrij besteedbaar. Dat allemaal op kosten van de belastingbetaler. Wat doe je dan?

49 | 20-09-19 | 17:23 | 5

Profiteer maar raak. Als het op is, wat doe je dan?

Aap Noot Miesje | 20-09-19 | 17:57
▼ 2 antwoorden verborgen

In mijn omgeving sterven mensen rond de 60. Ik ben 62. Ik zit al in de plus dus

DannyM | 20-09-19 | 17:23 | 3

Winnen!

Henk5 | 20-09-19 | 17:37

Waar? Thailand ofzo. Lol dit.

Aap Noot Miesje | 20-09-19 | 18:00

nog 6 jaar doorademen dan mag je met pensioen.. misschien.

fikkieblijf! | 20-09-19 | 18:03

En ik maar denken dat alle reaguurders intelligente mensen zijn!
Sorry voor de oveschatting.

Dachtutnie | 20-09-19 | 17:19 | 6

180 graden?

Rest In Privacy | 20-09-19 | 17:30

Wat een verwachtingen op de vrijdagmiddagborrel

popeye-de-zeemeermin | 20-09-19 | 17:36

Wat is er aan iedereen z'n handje? Guttegut. Gevoelens gekwetst? Ach nee hè. Mist een lettertje schat.

Aap Noot Miesje | 20-09-19 | 17:53
▼ 3 antwoorden verborgen

70 ? Een op de vijf Nederlanders haalt überhaupt z'n pensioen niet. Die knar mag elke dag wel een gat in de lucht schieten van blijdschap. www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

A.S. Perien | 20-09-19 | 17:18 | 1

Het tellen van de zegeningen is de generatie van de jonge 70ers niet gegeven. Zijn de rupsjes nooit genoeg van Nederland.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 17:21

Helemaal eens. Liegen kunnen ze als de beste. Geitenppaadjes zoek als de beste. its all abaout the money. Rutte cum suis hebben hun fianciele schaapjes al lang op het droge. De EU, lonkt en nog meer geld is nooit weg. Luxe baantje bij de EU, ligt in het verschiet, als je het land maar verkoopt aan hen. Een corrupte bende die alleen uit is op macht en zelf-verrijking. Dag Nederland. Hup EUSSR..

De Evangelist | 20-09-19 | 17:17

Het valt me op dat veel van die millenials linkser zijn dan ze doorhebben. Veel linkser. Eng.

Zwezerik | 20-09-19 | 17:15 | 1

Wie jong is en niet links heeft geen hart, wie oud is en niet rechts heeft geen verstand.

me163komet | 20-09-19 | 17:39

Er is iemand heel boos op GS.

Rosanne Y. Hertzberger
PVV-tv, oh pardon @geenstijl bespreekt rustig het zgn. "Marokkanenprobleem", en niemand kijkt er meer van op. Behalve Ziggo, Mitsubishi, Staatsloterij, Philips. Die denken: hoe kan ik naast deze haatzaaijerij zoveel mogelijk spullen verkopen? "The best a man can get"

komtdatschot | 20-09-19 | 17:15 | 3

Het is haar beroep gekwetst te zijn. Telt dat ook al tegenwoordig?

padbuffel | 20-09-19 | 17:31

Haar achternaam doet een joodse achtergrond vermoeden. Als je dan leest hoe die door het gros van de Marokkanen gezien worden is zij toch wel het ultieme voorbeeld van een zg "usefull idiot".
maar goed... dat is haar eigen keus, dat staat haar vrij.

me163komet | 20-09-19 | 17:46

Haar opmerking moet nog steeds bezinken. Het 'Marokkanenprobleem' mag volgens mevrouw Rosanne Y. Hertzberger niet worden benoemd? Nog steeds niet? Ik verschil van mening met u mevrouw Rosanne Y. Hertzberger.

padbuffel | 20-09-19 | 18:07

Wat de jongeren die zo tegen de babyboomers ageren niet schijnen te willen begrijpen is dat hun toekomstig pensioen 5 a 6 jaar geleden ook gekort is met 5% en dat hun toekomstige pensioen nu ook mogelijk weer gekort wordt met 5 tot 7 procent. Als ze zich dat zouden realiseren zouden ze mogelijk gaan staken of gaan demonstreren. Dat helpt want bijv. Macron is de "gele hesje" wel degelijk tegemoet getreden en heeft diverse eisen van hun ingewilligd. Een seant detail is dat de crisis ontstaan is door de banken en dat deze gered zijn met het geld van de belastingbetaler. Deze banken die dus gered zijn met jullie geld indexeren hun pensieonen voor hun werknemers al weer 5 jaar. Dat komt nooit in het nieuws maar is hier te lezen op Syp Wyna's website www.sypwynia.nl/ in zijn stuk getiteld "Het wordt steeds gekker met de rekenrente voor de pensioenfondsen".
De werkende jongeren die reeds zo'n 10 jaar of meer pensioenpremie betalen zouden dit stuk eens moeten lezen want zij worden net zo hard getroffen door de kortingen op pensioenen als degene die reeds gepensioneerd zijn!
Het afzeiken van babyboomers zoals ik hier in diverse tegels lees getuigd van domheid tenzij ze van een uitkering leven maar zeik dan ook de werkende af want die krijgen uiteindelijk ook pensioen na hun 67-ste. Jullie worden gepakt door Rutte cs en de banken lachen zich te pletter!

johnelec | 20-09-19 | 17:14 | 7

@Goofje | 20-09-19 | 17:30: De generatie 45 46, 47 en 48 zijn écht in heel veel bedrijfstakken nog véél eerder gegaan en de hoger opgeleiden daarvan hebben écht heel veel langer gestudeerd dan 4 jaar én hebben vaak ook nog een jaartje dienstgeneuzel gehad. Die 70ers hebben never nooit niet 40 jaren plus gewerkt. Eerder 30.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 17:33

Exact, dat hebben maar weinig jongeren door. Bovendien beseffen veel van die jongeren kennelijk niet dat ze ooit ook eens oud zullen zijn. Dus ook voor hen moeten er geen kortingen komen. Nergens voor nodig want de rente zal ooit weer stijgen en dan is het theoretische en bewust gecreëerde dekkingsgraad"probleem" over. Om problemen over 50 tot 60 jaar na nu te voorkomen, creëert de regering nu voor de huidige generatie gepensioneerden een probleem. En omdat zowel jongeren als ouderen door de regering in de steek worden gelaten, blijft er ooit in de Nederlandse pensioenkassen honderden miljarden pensioengeld zitten. Dan is er geen Nederland meer, en dus graait de EU regering dat geld uit de pensioenpot. En dat is het grote complot achter wat er nu gebeurt. Stem straks verstandig want het wordt erger dan je denkt.

bloothommel | 20-09-19 | 17:36

Juistem het rattenvolk in 070 heeft de wettelijk toegestane pensioenpremie verlaagd, waarom, dan is er minder pensioen premie v/h salaris af te trekken, hebben zij weer centjes om te verjubelen aan u weet wel wie.
Dit betekent gewoon dat de loontrekkende dienaar minder pensioen opbouwt.
De huidige generatie politici weten dit niet eens en staan er nu bij te kijken hoe dit toch allemaal kan.
Jongeren moeten oppassen met hun extreme uitspraken de grap is dat ze zelf ook oud gaan worden, zo simpel is het in het leven.
Dat jongeren geen vaste baan met bijbehorende pensioenopbouw meer kunnen krijgen is wel degelijk een groot punt van zorg.

Uw Verzekeringsadvis | 20-09-19 | 18:01
▼ 4 antwoorden verborgen

'Laten we dit eens 100.000 keer delen'.

En dan? Dan wordt het 100.000 keer gedeeld. Verandert er dan wel wat? Nee.

In Nederland worden inmiddels advocaten omgelegd omdat ze kroongetuigen bijstaan, zonder dat daarover ook maar een bericht wordt gedeeld, laat staan dat mensen met 100.000enden de straat op gaan.

Denk je dat ze dan wel protesteren omdat een babyboomer te weinig pensioen heeft?

Laat me niet lachen. Dit is Nederland. Zelfs als pensionado's van hun 75ste worden afgeschoten, er elke dag een advocaat wordt omgelegd en je struikelt over de lijken gaat er niemand de straat op en is 'Goedemorgen' trending topic op Twitter.

Ben jij een Nederlander? You are fucked.

blikjegrolsch | 20-09-19 | 17:14 | 3

Twitter.. ja dat is natuurlijk een belangrijke graadmeter. Lol!!

Superior Bastard | 20-09-19 | 17:22

Niks doen en je er bij neer leggen help natuurlijk meer.

dennistegelwerken | 20-09-19 | 17:46

Heb jij meer informatie over die doodgeschoten advocaat voor mij? Kan daar inderdaad niets online over vinden. Vreemd.

Inferi0r | 20-09-19 | 20:03

Niet dat ik medelijden zou moeten hebben met een ambtenaar die z'n pensioen premievrij heeft opgebouwd,maar hij heeft wel gelijk.
Onze generatie begon 's ochtends met houtjes hakken en kolenscheppen,want kachel ging 's avonds uit. Geen auto's alles ging per fiets.
Voordeel: alle levensmiddelen boeren + bakker kwamen aan de deur. Werken/naar school tot zaterdagmiddag 13.00 uur. Pensioen opbouw in het bedrijfsleven was niet geïndexeerd,in guldens dus en werknemer betaalde daar wél mee aan zijn pensioen;totaal anders als bij deze klagende ambtenaar. Na de gulden kregen wij de euro met de bijbehorende opgerente inflatie.
Heeft deze ambtenaar geen last van want geïndexeerd pensioen. Héél simpel allemaal. Zonder aanvullende verdiencapaciteit gaan alle huidige en toekomstige gepensioneerden aan de bedelstaf dankzij de ESB/Nederlandsche Bank en haar inflatoire beleid. In de tussentijd speelt Rutte al 9 jaar Sinterklaas en zijn er 400.000 gelukzoekers bijgekomen die allemaal aan de tiet van de gemeentes/belastingdienst hangen voor toeslagen en uitkeringen,woningen.
Hoe lang gaat dit nog door? Antwoord: de kruik is al gebarsten en over 2-3 jaar is dankzij Draghi en zijn vrouwelijke opvolgster Lagarde de Euro net zo boterzacht als de Lire en Franse Franc ooit waren. Hoera! Lang leve de Europese integratie en Eenheid ! Begrijp goed dat deze man een toekomst niet ziet zitten,maar klagen helpt niet....

Eendragtmaaktmagt | 20-09-19 | 17:14 | 2

Draghi heeft in zijn contract staan dat hij niet vervolgd kan worden, is geen geintje.

Uw Verzekeringsadvis | 20-09-19 | 18:03

@Uw Verzekeringsadvis | 20-09-19 | 18:03:
Dat staat in het contract van iedere politicus, dat heet parlementaire onschendbaarheid.

me163komet | 20-09-19 | 20:02

Huis kopen voor een ton, dan 2 ton overwaarde opnemen, dan gaan lopen janken dat je nog steeds 'hypotheek' moet betalen na je pensioen. Of bedoelde Job de hypotheek op z'n 2e huis, zijn 'stek on de zon'. Wat een lul. Nederland, het land waar iemand die z'n hele leven lang uitvoerend ambtenaar is geweest, gaat lopen janken dat hij nog hypotheek over z'n vakantiehuis moet afbetalen. Wat heeft 'ie toch zwaar onze job. Zittend op z'n nieuwe grasmaaier. Zodat zijn 11000m2 grond goed kan maaien. En maar janken.

Henk5 | 20-09-19 | 17:11 | 2

Ken je hem zo goed dat je dit allemaal weet?

UncleAlbert | 20-09-19 | 17:25

Zolang Job niet begrijpt dat er tegenover de balanspositie ook verplichtingen staan kun je geen discussie voeren en snap ik ook de financiele situatie van deze huiliehuilie. Helaas merk ik om mij heen dat veel boomerts deze redenering volgen. Ik heb zelf de hoop op een te ontvangen aow al opgegeven.

JohnFrederikstadtdt | 20-09-19 | 17:10 | 2

U verwart pensioen met aow.

Goofje | 20-09-19 | 17:33

@Goofje | 20-09-19 | 17:33: u hebt gelijk. Waar aow staat moet pensioen staan.(ik verwacht overigens ook geen aow).

JohnFrederikstadtdt | 20-09-19 | 17:36

Zo slecht heeft Job het niet gezien het geweer op zijn schouder. Een Beretta is bepaald geen paupergeweer. Kleiduiven schieten is überhaupt een dure hobby.

Croisantneuf | 20-09-19 | 17:09 | 9

@NorthStar | 20-09-19 | 18:50: Excuses, je hebt gelijk. In mijn hoofd is een bockgeweer zo'n buks met twee lopen die je openbreekt en van die patronen met en rand verschiet. Iedere loop een ander kaliber. Blijkbaar heb ik ook een bockgeweer. Wij noemen het dan weer het hagelgeweer.

Croisantneuf | 20-09-19 | 22:39
▼ 6 antwoorden verborgen

Kerel, je hebt helemaal gelijk. Maar.... geniet nog van het weinige wat je hebt, want -als is het veel minder dan beloofd-, je hebt in ieder geval nog wat, en je kunt nog een doosje 12 gauges betalen, dus een paar tientjes kunnen er nog af voor de hobby.
Ik -nu 54- ben van de generatie die -toen ik begon met werken op mij twintigste- toekeek hoe collega's met 40 dienstjaren op hun vijfenvijftigste met de VUT gingen met 80% van het LAATSVERDIENDE salaris, en die zelf de belofte kreeg dat ik op mijn 65e met pensioen mocht. Ineens was daar het pensioen uit het middeninkomen en ploegendiensten die niet meer meetelden voor het pensioen..... Al twee verbroken beloften voor ik goed en wel aan het werk was.
Ondertussen ben ik al blij als ik er straks op mijn zeventigste uit mag, maar ik denk dat ik ook dan nog -volledig of part time- zal moeten blijven werken om niet in de bittere armoede weg te zakken, ik zit bij het PME, zo ongeveer het slechtst presterende fonds van Nederland waar je -met het mes op de strot gedwongen- je geld naar toe moet brengen.
De onder Jetta Kleinsma ingevoerde IORP-2 regeling, die in feite inhoudt dat Brussel over onze pensioenen beschikt zal over 20 a 25 jaar hoogstwaarschijnlijk nog een hele leuke verassing gaan opleveren, als bekend wordt dat die grote pot Nederlands spaargeld -1145 Miljard- door Brussel is gebruikt om verplicht schuldenpapieren op te kopen van zuid Europese landen, om te voorkomen dat die omvallen en de huidige economie in hun val meeslepen. Jouw en mijn zorgvuldig gespaarde geld, dat wordt gebruikt om landen die het niet zo nauw nemen uit de shit te houden, zodat zij voort kunnen modderen en frauderen. U weet wel, waar niet is, verliest de keizer zijn recht, oftewel dag pensioen! U krijgt niets! Wat dat betreft kan de ploeg mensen die nu het pensioen in het vooruitzicht hebben hun borst vast natmaken; you're fucked!

Ach ja, nog een kleine noot.... dat je een vlammend protest schrijft -waar ik het helemaal mee eens ben-, uitstekend. Maar houd er rekening mee dat politici -en je oud collega's- van het avator plaatje van een man die protesteert in combinatie met een geweer erg zenuwachtig worden. Het geeft namelijk de -onbedoelde- impressie dat je militant zou kunnen zijn/worden, en ze zijn gewend dat de bevolking zich verzet- en protestloos laat leegroven.
Kijk uit dat het je straks je verlof niet kost, dan ben je ook het laatste stukje hobby in je leven nog kwijt.

me163komet | 20-09-19 | 17:07

Job heeft een punt (welk kaliber kan ik niet zien aan zijn gun). Ook ik heb op papier harde afspraken gemaakt over mijn pensioen. Deze zijn ook per papier allemaal opgezegd door de pensioengever. Ik noem maar even een simpel een jarenlange extra inleg om een of twee jaartjes eerder met pensioen te kunnen en gebrek aan AOW te kunnen overbruggen. Vervroegd pensioen heette dat. Nou die inleg is uiteindelijk in de gewone pensioenpot verdwenen die uiteraard in de mijn pensioentijd (dat gaat nog tientallen jaren duren) weer vrolijk hard gekort gaan worden. Kortom gewoon verdampt. Maar goed voor de jeugd (de generaties na mij) zal het ook niet veel beter worden. Geen idee wat de oplossing is. Particulier verzekeren heb ik ook geen fiducie in (zie het grote koopsompolissen schandaal). Beste oplossing lijkt mij nog altijd snel na je pensioen dood gaan. Want genieten van je seniore leven is er niet meer bij. Het is gewoon keihard sappelen en eindjes aan elkaar knopen.

Zuma | 20-09-19 | 17:07 | 3

Job heeft geen punt ( hagel kaliber wordt niet in . aangegeven). Hagel wordt aangegeven in gauge. Dat getal geeft aan hoeveel ronde kogels uit een Engels pond lood kunnen worden gehaald. In een loop van 'kaliber 12' past een ronde kogel die 1/12 deel is van een Engels pond lood. Dus hoe lager het getal, hoe groter de patroon ! Het meest gebruikte kaliber in Nederland is kaliber 12 ('12 gauge'). Maar dit geheel terzijde uiteraard.

A.S. Perien | 20-09-19 | 17:25

@A.S. Perien | 20-09-19 | 17:25: Dit terwijl lood in hagel al jaren verboden is, leuke spot kleiduivenschieten, wel een beetje duur voor een politie agent.

Uw Verzekeringsadvis | 20-09-19 | 18:05

@Uw Verzekeringsadvis | 20-09-19 | 18:05: Kleiduiven worden dan ook niet met loodhagel geschoten maar met staal- of bismut hagel. Dat mag nog wel gelukkig..

Croisantneuf | 20-09-19 | 18:30

Als ie net als ieder slim mens op z'n 70e zijn hypotheek had afbetaald had hij geld zat gehad nu

De_Helderse_Kaaskop | 20-09-19 | 17:07 | 6

@Goofje | 20-09-19 | 17:34: Nee hoor gewoon een kwestie van erfenis niet accepteren.... Maar gezien zijn leeftijd krijgt hij die aanvullende hypotheek niet. Na 68 worden geen hypotheken meer uitgegeven zonder een onderpand van gelijke waarde. Tenminste bij mijn weten

Zuma | 20-09-19 | 18:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Na de eerste zin opgehouden met lezen.
70 jaar en hypotheek is gewoon FAIL planning.

Q.Bert | 20-09-19 | 17:05 | 1

Misschien gescheiden en op 50e een huis moeten kopen? >k lees ik over een vrouw, twee AOW plus een pensioen zou voldoende moeten zijn toch?

small_town_dude | 20-09-19 | 17:14

.. verpest voor hen

MentalW | 20-09-19 | 17:02
-weggejorist-
azijnseikerT | 20-09-19 | 17:02

Ouwe zeikerd...
Heb nu een bril op van de Action van exact 1 Euro. Heb nog nooit zoveel complimentjes gekregen, en staat inderdaad erg goed. Iedereen denkt dat ik een modieuze hipster ben.
Hier een lekker live optreden van Neil Young op z'n best:
www.youtube.com/watch?v=ufsHa4X990w
Gooi er eens een pil in en geniet eens een keer van het leven, ouwe kniesoor met ambtenaren-mentaliteit....

King of the Oneliner | 20-09-19 | 17:02 | 1

zet eerst je bril eens op en neem dan pas die pil

ET007 | 20-09-19 | 17:05

Aahw wil opoe misschien wat pudding ofzo?

Turbulentie? | 20-09-19 | 17:00

Zeventig jaar en dan nog z'n hypotheek niet afgelost...

Schoorsteenveger | 20-09-19 | 16:58 | 2

Dat heet aflossingsvrije hypotheek. Zoals die jarenlang zijn verkocht door de banken en fiscaal gefaciliteerd werden door de overheid.

HaatbaardKnipper | 20-09-19 | 17:04

@HaatbaardKnipper | 20-09-19 | 17:04:
Daar heeft-ie dan jaren van geprofiteerd. Maximale rente-aftrek, elk jaar weer. Zijn buurman loste braaf af, en kon zich daardoor al die jaren het kleiduivenschieten wellicht niet permitteren.

Schoorsteenveger | 20-09-19 | 17:39

Ha, ha, ha.
Die sneeuwvlokjes en millenials zijn voor 50% (of 80 (Pareto)) slappe zakkewassertjes die denken dat het rondsjouwen met een vouwcomputertje werken is. :D
Vroeger had je ze ook, maar veel minder; met een mapje papieren onder de arm.

voordeoorlog | 20-09-19 | 16:58 | 3

Op weg naar de kweekschool of sociale academie.

HaatbaardKnipper | 20-09-19 | 17:02

voordeoorlog | 20-09-19 | 16:58
Haha, heb er ook ééntje gekent, altijd wel iets onder zijn arm, driftig heen en weer lopen. Als je aan iemand vroeg wat de functie van hem was, zeiden ze stuk voor stuk : geen idee....

the namster | 20-09-19 | 17:27

manager ...

vranac | 20-09-19 | 17:49

Ben 61 en heb net m’n hypotheek afgelost heb een ton of wat op de bank en werk als zzp’er in de bouw. Wat een zeik lul. Altijd maar op de overheid moeten leunen.

kua | 20-09-19 | 16:58 | 5

een ton op de bank, nee dat is snugger

De_Helderse_Kaaskop | 20-09-19 | 17:10
▼ 2 antwoorden verborgen

‘Na ons de zondvloed’ had meneer net zo goed kunnen schrijven, was ie sneller klaar geweest. ‘Geef mij meer geld en als er over 30 jaar niets meer is voor degenen die dan 70 jaar zijn, whatever’

raskol | 20-09-19 | 16:57 | 3

Leuk. Blijkbaar werkt de tactiek van de overheid. Heb je niet goed gelezen? Ben je niet goed geïnformeerd over het verleden waar kapitaal pensioen naar bedrijfsleven ging. Ik herken het verhaal van de betreffende voormalig ambtenaar.

ET007 | 20-09-19 | 17:03

@ET007 | 20-09-19 | 17:03: Ach het is weer een en al jaloezie hier. Zoals altijd bij een onderwerp als dit. Mijn wijze vader zei altijd "het is duister lezen in andermans boeken". Ook mijn pensioenTJE - dat al 10 jaar niet geïndexeerd is maar dat wel de belofte was: 'WaardeVAST" - gaat volgend jaar (in oktober) gekort worden. Nou èn. Ik kan mij daar druk over maken of niet en ik kies voor het laatste. Wilders en Krol hebben tijdens de AB een vlammend betoog gehouden voor de 65plussers/de pensioenen maar Rutte lacht gewoon alles weg. Wedden dat die 1400 miljard t.z.t. verhuist naar Brussel? Want dàt is het doel. Trouwens, die 30 miljard! die Lubbers en Kok hebben gestolen(!) van het ABP is nooit teruggekomen. (Net zoals het beruchte kwartje).

Goofje | 20-09-19 | 17:45

Zolang Job nog kan kleiduiven schieten heeft ie niet zoveel te klagen. Dat is geen goedkope hobby.
Voor het overige; Job moet niet bij de regering klagen. De regering heeft niets te zeggen over het uitkeringsbeleid van het ABP. Om te voorkomen dat de babyboomers de pot van het ABP leegeten, en dus om de huidige premiebetalers te beschermen, wordt er in 2020 gekort. Nou, het zal tijd worden. Dat had het ABP al jaren geleden moeten doen.
Google eens “pension tsunami”, dan realiseert u zich dat we in Nederland nog erg goed wegkomen met onze pensioenen

theo-is-dood | 20-09-19 | 16:56 | 2

De regering heeft veel te maken met pensioen.

ET007 | 20-09-19 | 17:08

Ahum. Het was toch echt overheidsdienaar, minister-president Lubbers die in de jaren 1980 de ABP-spaarpot met enige miljarden afroomde.

EefjeWentelteefje | 20-09-19 | 18:36

Een nieuw huis doet Job Vast goed.

Ruimedenker | 20-09-19 | 16:56

Wat een jankerd.

Superior Bastard | 20-09-19 | 16:52 | 1

Job moet eens laten zien waar er zwart op wit is beloofd dat ABP-pensioenen welvaartsvast zijn.

theo-is-dood | 20-09-19 | 16:59

Al die jaren VVD gestemd .
Niet komen janken dan .

kktbel | 20-09-19 | 16:48

Hoeveel bekeuringen zou Job nou in zijn leven hebben uitgedeeld?

komtdatschot | 20-09-19 | 16:47 | 2

Lees zijn andere posts.

am*dam | 20-09-19 | 16:48

Pensioenfondsen, de bergen stront waar veel vliegen op afkomen...

roevka | 20-09-19 | 16:46

De kaassschaafmethode: doet u als burger al heel uw leven uw goede best, zeggen wij dankuwel voor uw geld. Doet u uw stinkende best om er een puinhoop van te maken: dan zijn wij er om het eerder genoemde geld naar hartelust aan u te besteden.

Was getekend: elke politicus ooit ever.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 16:46

Leuk de man is met al "een tijdje" met pensioen, op zijn 70ste, de leeftijd van zijn bril suggerereerd dat de beste man ergens tussen de 55 en 60 met pensieon is gegaan. Lullig allemaal, maar ik mag volgens de prognose pas met mijn 71ste met pensioen... nou maar hopen dat het niet nog een keer crisis wordt

TDB | 20-09-19 | 16:46 | 2

Google eens “Remkesregeling”.

theo-is-dood | 20-09-19 | 17:00

Bovendien kom je bij dezelfde inleg als beste brievenschrijver op een totale uitkering van 150 duizend euro minder.
Maar gelukkig hoor je de huidige middenklasse niet klagen. Dat zijn vooral de mensen die de tering niet naar de nering willen zetten en maar blijven klagen over dat ze zo weinig hebben, behalve dan de auto, huis, smartphone, abo op meerdere bladen, luxe eten, grote tuin, veel spullen en kleding. Och wat slecht toch weer.
Heb zelf meerdere keren alles verloren in het leven. Maakt dat je wat waardeert.
Bovendien heeft brievenschrijven niet door dat hij bijdroeg aan een systeem dat toen onderhoud gaf aan de toen levende mensen. Nu zijn er veel meer mensen die in datzelfde systeem moeten onderhouden worden omdat ze langer niet hoeven werken. Dat gaat nu eenmaal moeizaam.
Ga eens na wat je echt nodig hebt in je leven, kijk eens echt kritisch naar inkomsten en uitgaven. Heb je dat koophuis echt nog nodig of is het ondertussen niet veel te groot? Kun je gelijk eens op Youtube kijken naar tiny living en als een God in Nederland leven voor nog niet eens de helft van wat je nu besteed.

TypischReagluursel | 20-09-19 | 17:01

#ikbenjob

am*dam | 20-09-19 | 16:45

LOL. Die hebberige kutbabyboomer gaat in één alinea over van "een krankzinnige balans van 1500" naar "een overschot van 1500 miljard in kas". Dat tekent toch zo'n hebberige lul. 1500 miljard is gewoon niet genoeg voor indexatie, volgens de spelregels. En de babyboomer vergeet ook nog even dat (het uitblijven van) indexatie geldt voor iedereen, zowel werkenden als gepensioneerden.

Nee dus! | 20-09-19 | 16:45 | 4

Ongelofeloos, dat ze zoals jij nog kunnen groeien, echt erg.

Kinkfactor | 20-09-19 | 16:57

@HaatbaardKnipper | 20-09-19 | 16:55:
Dat klopt helemaal, spaarzame N-Europese landen mogen de rekening betalen (lees: de burgers van die landen). Maar dat raakt zowel Job als huidige werkenden (evenveel of meer premie betalen, minder opbouwen) en vragen om indexering betekent nóg meer de rekening naar de volgende generatie doorschuiven.

raskol | 20-09-19 | 17:01

@HaatbaardKnipper | 20-09-19 | 16:55: Tuurlijk. NL is zelf in de € gestapt/gerommeld. Daarmee wist NL dat het de renteregels van de ECB moest slikken.

Nee dus! | 20-09-19 | 17:04
▼ 1 antwoord verborgen

Een hypotheek op je 70e? Waarom?

Een hypotheek is anno 2019 echter iets geworden waar je als éénverdiener sowieso niet meer voor in aanmerking komt. In Job zijn tijd waren éénverdieners de norm. En Job kon dan nog lekker kopen in de tijd dat een huis nog enigszins normaal geprijsd was en niet godgeklaagd onbetaalbaar zoals nu.

Terence Hill | 20-09-19 | 16:45 | 4

Als je op je zeventigste je huis nog niet hebt afbetaald, dan heb je toch echt iets fout gedaan.
Normaliter betaal je je huis in dertig jaar af.

theo-is-dood | 20-09-19 | 17:02

@theo-is-dood | 20-09-19 | 17:02:
Huh? En mensen die gaan scheiden dan? Mogen die alleen nog huren volgens de hier gangbare opinie? Echt -wat een bekrompen denktrant, de zelfgenoegzaaamheid druipt er weer eens vanaf in de reaguursels hier. Als je gaat scheiden, ziek of ontslagen wordt, een gehandicapt kind hebt, je bedrijf moet sluiten, dan heb je iets heel erg fout gedaan, boven je stand geleefd, et cetera. Het leven is geen economisch model, er gaan weleens dingen anders dan verwacht en uiteindelijk is ook niet iedereen econoom. Laat onverlet dat de meeste babyboomers hun werkzame leven hard gewerkt hebben en er het beste hebben uitgehaald, net als hun voorgaande en latere generaties. Gaan de meeste jongeren die nu steen en been klagen ook niet minimaal eenmaal wekelijks uit eten, 3x per jaar op reis, nog vaker naar festivals, gekleed volgens de laatste mode en voorzien van de nieuwste drugs en gadgets? Het is hen van harte gegund maar hoeveel productieve jaren hebben ze er gemiddeld op zitten? Dus vanwaar dat entitlement en gescheld op die boomers? Ik vind het triest om te constateren dat in de huidige 'beschaving' mensen blijkbaar alleen nog van waarde zijn zolang ze actief bijdragen aan de samenleving en daarna op hun 70e van sommigen afgespoten mogen worden om plaats te maken voor nieuwe generaties. Dat gezegd hebbende constateer ik eveneens dat ons solidariteitsbeginsel dat bedoeld was om de zwakkeren een helpende hand te reiken op grote schaal misbruikt is door mensen die hun zwakte als verdienmodel inzetten waardoor die solidariteit zwaar onder druk is komen te staan. Zonder dat zij hier zelf ooit een tegenprestatie voor leverden. Ga je schamen om hier de boomers de schuld van te geven al was het maar om hun stemgedrag, want wie heeft er een glazen bol in huis? Ooit van kiezersbedrog gehoord? Tot slot een link naar een column die toch wel een genuanceerder beeld schetst van de pensioenaanspraken voor jongeren: www.coenteulings.com/nl/kritiek-van-j... De pensionada's van morgen zijn pas echt de sjaak.

2tribes | 21-09-19 | 09:14
▼ 1 antwoord verborgen

Zonder bedragen kan ik niets zonder zo'n verhaal.
Nogal zinloos dus.

demaup | 20-09-19 | 16:45 | 3

zonder=met

demaup | 20-09-19 | 16:56

Mr_Natural | 20-09-19 | 16:57
Right !...……... "mét zo'n verhaal".
Maar..... dat wist u al, u bent niet dom.

demaup | 20-09-19 | 20:51
-weggejorist-
Ignatius J Reilly | 20-09-19 | 16:45 | 1

Owjee... het is voor deze meneer zijn gemoedstoestand te hopen dat hij de comments hier niet leest. Korte samenvatting: eigen schuld, dikke bult. Bam!

Amsterdamsko | 20-09-19 | 16:44

thanks for your service kun je misschien net aan krijgen.

Schepvogel | 20-09-19 | 16:43

Beste Job, geloofde je het nou echt? Dan pensioenverhaaltje "GegarAndEerD geLd"? Grote fout. Ik vind het vervelend voor je, maar wij 20/30/40s geloven het grotendeels niet - iig niet als ik om me heen kijk. Wij gaan er van uit dat het weggegooid geld is, maarja verplicht vanuit de CAOs....

Het geld fondsen zit in beleggingen, maar je kunt geen boodschappen doen van aandelen BAM/KPN....

DIt gaat nog veel meer pijn doen ben ik bang.

harry21 | 20-09-19 | 16:41

Babyboomers hebben alle kansen gehad om hun zakken te vullen. Jammer voor Job dat hij zijn kans niet heeft gegrepen toen hij eindeloos kon studeren of een premie A woning kopen die nu voor vier ton euro's van de hand gaan.

man on the edge | 20-09-19 | 16:39 | 1

@man on the edge | 20-09-19 | 16:39
Uw verhaal klopt.

demaup | 20-09-19 | 16:48

"en heb dan nog een paar honderdjes over om leuke dingen te doen."

En dan nog een heel jankstuk typen. Waarschijnlijk toch nog pvda stemmen met als argumentatie 'dat doe ik al 40 jaar'

De boomer is een plaag, en op de lange termijn puur vergif voor dit land.
Maar aan de andere kant, kan ik precies het zelfde zeggen over millenials.

Enige verschil is dat millenials betere memes maken.

Historicuck_Han | 20-09-19 | 16:38 | 2

Als 25-jarige in een huurstudio van 30m² die me bijna 1000 euro kost en een bijna-modaal salris mag ik blij zijn als ik 200 euro per maand kan sparen. Hypotheek? Daar kan ik beter niet eens over nadenken, door studieschuld krijg ik 30k minder. Spaargeld voor eigen bijdrage heb ik evenmin. Een auto überhaupt? Laat me niet lachen. De beste man moet niet zo zeuren, zo slecht heeft hij het echt niet.

Pot Vol Koffie | 20-09-19 | 16:46

Wat een gelul.

donkieshot | 20-09-19 | 17:06

40 jaar bonnen schrijven omdat mensen 5 kilometer te hard rijden... Ik hoop dat ze je 80% korten.

tippitappi | 20-09-19 | 16:36

Helaas natuurlijk geen FB hier. Wel even de link op twitter (ja, die wel, maar voor zakelijk) gepleurd.
Is het minste wat ik kan doen.

NiCeY | 20-09-19 | 16:36

Als je 70 bent had je voor 100.000 gulden een huis kunnen kopen om de paar jaar verhuizen en incasseren en ons er nu 350.000 euro voor laten betalen. Waarom heeft deze man een hypotheek? Van 20 euro per maand ofzo? Of net als ons een van 800-1000 per maand?

Repetitive Beats | 20-09-19 | 16:35 | 5

Job woont nota bene gratis op zijn mestvaalt.

gestoptmetroken | 20-09-19 | 16:45

huis verkopen met dikke winst klinkt leuk, maar hij kan niet wonen in een volle bankrekening

TDB | 20-09-19 | 16:52

He die caravan moet ook betaald worden en de nieuwe auto! Kon in de "goede oude" tijd gewoon meegefinancierd en afgetrokken...

Rest In Privacy | 20-09-19 | 17:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet zo zeuren opa, de voordelen die jij een heel leven lang hebt kunnen genieten, daar kunnen de komende generaties alleen nog maar van dromen. Sterker nog, volgens mij hebben die generaties van jou en je generatiegenoten nog een welgemeend excuus tegoed.

Binnenbaan | 20-09-19 | 16:35 | 2

Bij de politie grossierde me in het verleden in gunstige pré-pensioenregelingen. En nog steeds kun je anderhalf jaar voor je pensioen stoppen met werken en volledig doorbetaald thuis uitrusten

theo-is-dood | 20-09-19 | 17:05

Haha de overheid heeft deze missie dan wel weer goed uitgevoerd -het tegen elkaar opzetten van generaties, welk doel zou dat toch dienen? Laat je toch niet zo gek maken met die vergrijzingsretoriek en klimaathysterie allemaal en denk zelf even na. En hou effe op met zeuren over zaken die niet aan de orde zijn: www.coenteulings.com/nl/kritiek-van-j... Bovendien, zo lang dit land overspoeld wordt met foodfestivals die uitpuilen van de 20-40plus hipsters, de bestaande luchthavens alle vakantievluchten maar net verwerkt krijgen en de duurste concertkaartjes op ticketswap in 2 seconden weg zijn, kan ik als oudere jongere het geklaag van de huidige jongeren niet serieus nemen, Ga eens sparen joh (beleggen), deden je grootouders (jeweetwel die nu in dat veeeeeel te grote huis wonen dat jullie later erven) ook. Grow a pair, en ik bedoel alle klagers in deze comments.

2tribes | 21-09-19 | 09:37

Misschien kan hij met die andere gepensioneerde galbak, Joop van Riessen, eerst Wilders en dan Rutte omleggen. Zo zijn onze dienders.

gestoptmetroken | 20-09-19 | 16:34 | 1

Precies!!

streknek | 21-09-19 | 03:11

Klagen als je een leven lang gewerkt hebt voor de overheid. Hallo, ben je wakker. Je bent 40-45 jaar raamslaper geweest en nu zeiken. Je had ook een stressvolle baan kunnen zoeken met ontzettend veel gezeik, altijd te weinig. Dan had je nu een leuk pensioen. Maar je koos er voor lekker te hangen in je stoeltje op een muf kantoor. Tja dan kom je niet ver Job.

Sjorsch | 20-09-19 | 16:31 | 5

Ik denk dat die kerel meer heeft gedaan dan jij

Repetitive Beats | 20-09-19 | 16:35

@despecialist | 20-09-19 | 16:34: Aangezien ambtenaren (bijna 1 miljoen nederlanders) altijd over een kam gescheerd worden hier dient u wel een beetje consequent te zijn. Of alle ambtenaren zijn lui ongedierte of u formuleert een genuanceerde en volwassen mening.

Binnenbaan | 20-09-19 | 16:39

@despecialist | 20-09-19 | 16:34: Nou en ?? Inderdaad. je ging vroeger bij de politie als je niets anders weer kon. En dan 40-45 jaar verder heb je een aardig pensioen. Niet zeiken, een kut baan gehad , maar nu genieten.

Predeker | 20-09-19 | 16:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Nep socialist en zelf verrijker WIM KOK heeft 30 miljard gestolen uit he ABP.
Hiermee werden toen linkse hobby's betaald, terwijl er volop gasopbrengsten waren.
Vervolgens is er door Wouter Bos een belasting ingevoerd voor gepensioneerden met een zelf opgebouwd pensioen.
Door die 30 miljard, die KOK gestolen heeft in een periode met hoge rentabiliteit heeft het ABP ca. 100 miljard pensioenopbouw gemist.

Bolhoed | 20-09-19 | 16:30 | 3

Elke Euro is door Zalm gekocht voor 2,2 Gulden in plaats van 2,0 Gulden, waardoor er een kapitaalverlies van 10% is geweest in de pensioenpot voor zover die van Guldens naar Euro's is omgezet: www.trouw.nl/nieuws/de-nederlandsche-...

tipo | 20-09-19 | 16:48

@tipo | 20-09-19 | 16:48: 2.20371 was de wisselkoers,,, maar ik raad je aan niet te gaan terugrekenen.

pieterS | 20-09-19 | 17:39

Vergeet Lubbers niet.
Die begon met de Uitnamewet.

Ben-Bataaf | 20-09-19 | 17:57

En wat is nou eigenlijk je verhaal? Omdat in jouw beleving jou een belofte is gedaan van een waardevast pensioen, moet de jongere generatie dat maar lappen? Als je zegt dat de overheid het dan maar moet betalen de werkenden het alsnog. Gratis geld bestaat niet, pannenkoek.

bulk | 20-09-19 | 16:28 | 5

Die belofte over waardevast staat nergens zwart op wit.

theo-is-dood | 20-09-19 | 17:06

@ja,diedus! | 20-09-19 | 16:32:
Nope, pensioenuitkeringen zijn resultaat van een opgebouwde algemene aanspraak door premie-inleg, die premie is niet geoormerkt als ‘jouw geld’ dat je met rente terugkrijgt.

raskol | 20-09-19 | 17:08

Gratis geld bestaat niet???
Hoe noem jij dat geld wat die luie opvreters, uit moslimlanden krijgen, dan???

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 20-09-19 | 17:16
▼ 2 antwoorden verborgen

"pAaR hOndErDjeS oVeR oM lEuKe dInGeN mEe te dOEn"

Het zal allemaal erg zijn hoor Job, maar er zijn talloze werkenden in dit land die dat niet eens kunnen. En een slecht georganiseerde groep? Er is nota bene een partij puur voor ouderen. Bij de vakbonden kun je daarnaast ook de grijze kruintjes tellen.

Derkaderr | 20-09-19 | 16:27

Eindelijk valt mijn kwartje. D66 staat voor Dood op 66 jarige leeftijd. Oplossing van alle problemen.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 16:27 | 1

De gruwel. Dood 66

frisenfruitig | 21-09-19 | 09:14

Job is waarschijnlijk vergeten dat de pensioenfondsen de helft vermogen in vastrentende waarden beleggen. Die 10 jarige obligaties geven op dit moment een negatieve rente. Sorry Job beleggen is niet altijd omhoog.

De rekenrente is eerlijk voor de huidige pensioenopbouwers er moet wel geld overblijven zodat zij ook met pensioen kunnen.

Mans5 | 20-09-19 | 16:26 | 4

Tenzij de rente nog negatiever wordt en de obligatie tussentijds met winst verkocht kan worden....

Glasgow Argus | 20-09-19 | 16:30

Nono. Het echte doel is slijmen bij Macron, het failliete Frankrijk overeind houden.

HaatbaardKnipper | 20-09-19 | 16:59

maar pensioenfondsen kunnen er net als een bank ook voor kiezen om te gaan "beleggen" in hypotheken. Zou toch prachtig zijn als de rente die jij betaald voor je huis gebruikt word voor de indexering van deze hardwerkende ambtenaar. voor 30 jaar 4 ton uitlenen tegen 1,1% rente is altijd beter dan 10 jaar geld op de bank zetten met negatieve rente.

pieterS | 20-09-19 | 17:42
▼ 1 antwoord verborgen

Hij is nog van de generatie: nl.wikipedia.org/wiki/Schoonvegen_van...

Tegenwoordig beschermen Nederlandse mariniers het Vaderland door in Mali, en masse, pang pang te schreeuwen. Screbrenica weet hoe dat afliep.

P.s. ik neem het onze militairen niet kwalijk, wel onze politici.

padbuffel | 20-09-19 | 16:26

Tijd voor een dikke blow Job.

Ruimedenker | 20-09-19 | 16:25 | 2

Lol!!

Superior Bastard | 20-09-19 | 16:54

Ha ha.

Mr_Natural | 20-09-19 | 16:55

Job heeft zijn aardgasbaten in zijn neus gestoken in plaats van in zijn nu volledig overpriced stapel stenen. Jammer jo(h)b.

Joffri | 20-09-19 | 16:25 | 2

En met 57 met vroegpensioen voor 90% vh salaris tot 65. En op z’n 70ste nog hypotheek moeten betalen.

Trumme | 20-09-19 | 16:31

Hahaha Lutser! Risico's nemen voor de overheid. Dies maf.

Berry_Bidet | 20-09-19 | 16:24

Toen de babyboomers jong waren riepen ze: vertrouw niemand boven de dertig, nou zijn ze zelf met pensioen en de rupsjes nooit genoeg willen het onderste uit de kan, onze pensioenen worden ook niet geindexeerd, babyboomers! Helemaal geen maar dan ook geen medelijden. Herstel eerst maar eens de basisbeurs voor de jeugd. Dan praten we verder.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 16:23

Je bent wel erg naïef als je je hele werkende leven erop vertrouwt dat de overheid iets voor je regelt als je met pensioen gaat. Is ook geen enkele goede reden voor, zeker niet als je voor die overheid werk verricht. Dan had je het kunnen weten.
Zijn generatie heeft wél ervoor gezorgd dat huizenprijzen sky high gingen en hij klaagt nu nog over dat hij de hypotheek net kan betalen. Welke hypotheek? Oh, je bent blijven lenen en lenen en lenen en lenen? Ja, dat is niet zo snugger. Je pensioen is namelijk niet berekend op het hebben van schulden maar je moest tijdens je werkzame leven ook een beetje genieten he? En een groter huis kopen. Of te laat.
Dus kom mij niet aanzeiken dat je niks overhoudt, dat had je zelf in de hand. Maar juist door die mentaliteit en manier van leven zitten de werkenden van nu met de gebakken peren. Want wat er voor jou nog beschikbaar is, zal er voor mij straks niet meer zijn. Daar hou ik rekening mee.

Bakkeleures | 20-09-19 | 16:23

Ochja, vanmorgen plofte d'r alweer een mail in de bus dat in 2020 er gekort gaat worden vanuit m'n pensioenfonds. Vooralsnog ga ik er van uit dat tegen de tijd dat ik m'n hand op mag houden het geld gewoon op is.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 16:23 | 2

Het geld staat niet op een rekening ofzo he - het uitbetaald komt van premie betalende "jongeren" en resultaten uit beleggingen.

Soort driehoekig ding. Hoe heet zo'n vorm ook alweer ... een... ....

harry21 | 20-09-19 | 16:43

Hij kan zeuren, maar hij had tenminste een vaste job.

Snorkle | 20-09-19 | 16:22

"Waardevast" is een belofte die niemand, ook geen overheid, waar kan maken. Dat hadden babyboomers moeten en kunnen weten. En misschien wisten ze het ook wel, en maar al te goed: de belofte 'waardevast' geeft hen tot het einde der tijden een onrechtvaardige claim op de generaties na hen. Het zijn namelijk die generaties na de babyboomers die de 'waarde' moeten creëren die hen is 'beloofd'.

Nee dus! | 20-09-19 | 16:22 | 8

@Nee dus! | 20-09-19 | 16:29: waar is dat welvaartsvaste pensioen beloofd? Link?!

theo-is-dood | 20-09-19 | 17:09

@theo-is-dood | 20-09-19 | 17:09: "Die overheid had MIJ een belofte gedaan dat ik een waardevast pensioen zou krijgen, wat jaarlijks zou worden aangepast en geindexeerd en dat stond ook nog zwart op wit." Vraag het lekker even aan die babyboomer. Die heeft het zwart op wit.

Nee dus! | 20-09-19 | 17:14
▼ 5 antwoorden verborgen

Lijken me drie verschillende kerels op die foto' s. Maar goed: ik ben het volkomen eens met deze heer Vast. Hij had wel een vaste job, ( !!!) en er is hem van alles beloofd door Rutte cs, maar uiteindelijk worden de oudjes afgedankt en in de hoek getrapt.
Ze moeten maar zien hoe ze het redden de rest van hun miserabele leven. Schokkend relaas dit. Ik zou op 50 plus gaan stemmen als ik hem was. Of op de PVV. Sterkte, heer Vast. Maar gebruik dat geweer maar niet in het publieke domein.

aamert | 20-09-19 | 16:21

Leven moet je ook gewoon doen voordat je veertig bent. Alles wat daarna komt is mooi meegenomen. Job mag blij zijn dat ie überhaupt nog leeft. Als je zeventig bent heeft moeder natuur je al laaang afgeschreven.
En al die pensioenpraatjes, tja, die moet je natuurlijk niet geloven. Ik ga ervan uit dat al het geld wat ik nu -verplicht- opzij leg voor mijn pensioen straks op is als ik zevenenzestig ben. Mijn pensioen gaat gebruikt worden om de euro nog een paar jaar te rekken.

VanBukkem | 20-09-19 | 16:20 | 1

Jij snapt m.
Je zal gvd wachten op gratis geld als je mank en incontinent bent.
De typhus voor ze. Je leeft m
Nu.
Maar ja, al die veilig klinkende contractejss eh..

schoon-schip-maken | 20-09-19 | 16:44

Eurhm, moet ik nou medelijden hebben met een babyboomer. Dacht het niet.

Doet me denken aan die scene in The Breakfast Club:

Vernon: Now this is the thought that wakes me up in the middle of the night; that when I get older, these kids are gonna take care of me.
Carl: I wouldn't count on it.

postmodernismisdead | 20-09-19 | 16:20

Super van je! Dat je het LEF hebt om een tegengeluid te laten horen, met foto's, met uitgebreide tekst. Fantastisch!
En schaar je nu maar in de rij bij de duizenden anderen die zich ÓÓK vern.. kt voelen door een liegende, bedriegende, stelende overheid, die alleen nog als hulpje voor Brussel dient. Want reken maar dat dáár de miljarden meteen naar worden overgemaakt!
Dus ja, ik zie dat je een nummertje hebt getrokken voor de rij, wat is het? Oh, nummer 1.835.472. Nou, dat wordt dan haast nét zo lang wachten als die rij met woningzoekenden.
Ik zou zeggen, gewoon op Geert stemmen!

Du-u-u-h | 20-09-19 | 16:19 | 4

@Joris Draaksteker | 20-09-19 | 16:24: ja die heeft hij

T.R.U.M.P. | 20-09-19 | 16:27

*boks*

Rest In Privacy | 20-09-19 | 16:28

@Joris Draaksteker | 20-09-19 | 16:24: Als het aan Geert ligt vertrekken er een miljoen opvreters. Zal allicht wat schelen denk je niet, Kloris Draaksteker?

HaatbaardKnipper | 20-09-19 | 16:28
▼ 1 antwoord verborgen

Overheid kan je van alles beloven

knehmoo | 20-09-19 | 16:19 | 2

En beroven.

Reebensteeltje | 20-09-19 | 16:23

Shit ik was te laat. Punt voor Reebensteeltje.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 16:29

70 jaar, vreet dus al 16 jaar uit de ABP-ruif, altijd “premievrij” geweest en nog steeds een eindloonregeling.

Er zijn er met meer reden tot klagen. Jongeren, bijvoorbeeld, die inmiddels 30% van hun loonsom zien verdwijnen in een pensioenpot met middelloon regeling of in een defined contribution regeling zonder enige garantie.

Glasgow Argus | 20-09-19 | 16:19 | 4

En van z’n 57ste tot z’n 65 was ie met vroegpensioen.

Trumme | 20-09-19 | 16:34

Een parasiet is het. Z'n hele leven burgers bekeurd. Waarschijnlijk ook nog op de PvdA gestemd.

Tronald_dump | 20-09-19 | 16:51
▼ 1 antwoord verborgen

Wanneer gaan mensen nou eens ophouden met domme onzin uitkramen.
A) als de pensioenen gekort worden is dat niet alleen slecht nieuws voor ouderen, maar ook voor nog niet gepensioneerden. Ook hun pensioenaanspraak gaat omlaag.
B) de rekenrente is heel realistisch, zelfs nog te optimistisch. Dat hebben recente onderzoeken ook aangetoond, maar daar kiezen onze geriatrische medelanders gewoon om te negeren. Dat beleggingen nog rendement behalen is mooi, maar tijdelijk. Als dat straks ook stopt, rendeert geld op geen enkele manier meer. Onze pensioenen staan er nog veel slechter voor als de rekenrente doet vermoeden. De volgende crisis zal dat aantonen.
C) pensioenkortingen willen kunnen juist ook ruimte maken voor toekomstige indexatie. Nu korten, hopelijk met een paar jaar wel weer normaal indexeren.

bulk | 20-09-19 | 16:19 | 1

Beste Bulk, er wordt al 11 jaar nauwelijks geïndexeerd waardoor ouderen en jongeren meer dan 20% van hun pensioen kwijt zijn. Dat is gelegaliseerde diefstal.
Ouderen op een houtje laten bijten ondanks prima fonds rendementen is uitermate asociaal.

Flappie2006 | 20-09-19 | 21:58

"... en heb dan nog een paar honderdjes over om leuke dingen te doen. "

Er zijn zàt mensen die dat NIET hebben, jankbal. Daar kan je prima die zorgkosten van betalen, om maar eens iets te noemen.

En de overheid die zich niet aan beloften houdt? Haha, is dat op je 70e nog een verrassing? Dan heb je toch geruime tijd niet opgelet.
Enne Jos, wat heb je al die jaren gestemd?

EefjeWentelteefje | 20-09-19 | 16:18 | 1

Makkelijk lullen, Teef. Het is toch ook van de zotte?
Ik ben zzp'er en wordt constant door leeftijdgenoten de maat genomen dat ik niet voor m'n pensioen spaar.. Ik zou wel gek zijn. Ik spaar wat voor t algemeen overzien en verder de dievenmoord voor ze. Tegen die tijd zijn er een bepaald miljoen gelijke monniken en zullen ze wat moeten verzinnen voor de waanzin anders breekt de pleuris los.
En ja, mocht ik echt ongeneeslijk ziek worden en er is aan het eind van de rit geen hulp dan ga ik met een geheel GS toptopic waardige boem dit land verlaten.
Gvd. Doe nu al halve mantelzorg. Ga mij aan het eind niet in de kou laten staan omdat ik zogenaamd niet voldoende bijgedragen heb aan deze samenleving aub.
Of ik ben tegen die tijd al pleite natuurlijk
Met de huidige gang van zaken is dat een waarschijnlijker scenario.
Fokkin poppenkast. Waar zijn de hijskranen?

schoon-schip-maken | 20-09-19 | 16:29

De millenial denkt, ach wat een oude zeurpiet, heeft geen enkel benul van wat de EU en de politici van dit land aan het aanrichten zijn. Sukkels, hou je maar dom, jullie kunnen straks echt naar je centen fluiten, de EU heeft onze pensioenen dan allang opgeëist en opgesoupeerd, en jullie staan erbij en kijken ernaar, en maar zeuren over de eigen ouderen die alles opgemaakt hebben!

lanexx | 20-09-19 | 16:18 | 1

Mja, de link hieronder al geplaatst, maar ik geloof dat je gelijk hebt en dat maakt me erg kwaad.

Ben zelf ZZP-er en niet in loondienst. Maar vroeger wel wat pensioen gespaard in loondienst uiteraard.

Volgens Pieter Lakeman gaat een groot gedeelte van de pensioenen op een bepaald moment naar Frankrijk en/of Zuid-Europa: youtu.be/mKEIVGzmthg?t=1180

DolfWeerwolf | 20-09-19 | 16:27

Die man moet zich realiseren dat zonder zijn pensioen plan, maar door zelf voor pensioen te sparen, zijn huidige pensioen een stuk onvoorspelbaarder was geweest. Solidariteit is het woord. Misschien had ie het dan toen al uitgegeven!

Hadena | 20-09-19 | 16:18 | 2

Solidariteit anno 2019 is dat onze pensioenpot wordt leeggetrokken door de armlastige zuideuropese landen.

Papa Jones | 20-09-19 | 16:21

Meer dan 100.000 personen per jaar worden toegelaten tot dit land, die zijn zielig en moeten verzorgt worden. Iemand moet dat betalen.... Omvolken kost nou eenmaal geld. EU is aan het omvolken en klimaat. Wij moeten dat betalen, wij zijn blank en moeten nu slaaf worden, is een historische schuld en die moet afgelost worden. Door te stemmen op het partij kartel stemt u hiermee in.

Gandalph | 20-09-19 | 17:44

Gewoon doorwerken (bijbeunen) tot je dood. Het is toch heerlijk om op oude leeftijd er nog tot te toe doen i.p.v. kleiduiven te lopen schieten? Hop Hop, tot de dood er op volgt.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 16:17

Meneer vergeet iets. Zijn generatie heeft nog mazzel. De huidige werkende generatie (de huidige ouders van de jongeren)zijn zulke enorme oppervlakkige sombies geworden met hun telefoon en social media.
Dat vanaf volgend jaar ieder werknemer een sitting duck is geworden. Met als initiator D666 en afmaker PvdA onder Rutte is het arbeidsrecht volledig afgebroken. Die generatie kan gedag gaan zeggen door hun eigen stomme passieve gedrag op uberhaupt een pensioen. Rond hun vijftigste vliegen ze er allemaal uit met een armoede val tot gevolg en geen baan meer want te oud. Welk pensioen? welke hypotheek aflossen? Financieel drama komen gaat voor Nederland. ghe ghe

harverster | 20-09-19 | 16:17 | 5

Misschien eens verdiepen hoe 'deze generatie' heeft geleefd en verdiend, pas dan roepen. Zijn generatie is zwaar belazerd en probeert nu de jongere generaties hiervoor te waarschuwen. Er zit nu (nog) 1.500 miljard in de pensioenfondsen. Met dit systeem meer dan genoeg ook voor de nu nog jongere generaties. Maar er wordt vanaf jaren '90 een spel gespeeld waar nu meer duidelijkheid over komt. Overigens werd er al in de jaren '90 gewaarschuwd tegen o.a. Frankrijk die toen al verlekkerd keek naar deze 'spaarpot' van de lage landen.

Jenny_L | 20-09-19 | 16:31

@Jenny_L | 20-09-19 | 16:31: En straks is die 1.500.000.000 zomaar verdwenen.Kunnen ze leuke dingen doen in brussel.

flesje | 20-09-19 | 16:56

@Jenny_L | 20-09-19 | 16:31: met die 1500 miljard zijn baantjes gekocht in de EU. Het wordt straks dat is pech, geld is weg...

Gandalph | 20-09-19 | 17:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Klopt, de politiek breekt dit land af. Niemand wordt gespaard, tenzij je je hand ophoudt en loopt te drammen, klagen, afdwingen, eisen, slachtofferrollen en verschuilt achter discriminatie/ racisme/ religie. Dan krijg je alles maar dan ook alles voor elkaar. No problemo. Betaal je belasting, dan ben je de Sjaak en hoef je nergens op te rekenen.

De enige kanttekening die hierbij gemaakt kan worden is: kartel stemmers verdienen niet beter.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 16:17

Oorzaak 1:
- 50 jaar import onrendabelen
oorzaak 2:
- EU en Euro

Tronald_dump | 20-09-19 | 16:17 | 4

Je vergeet dom passie gedrag van een volk dat het allemaal zover laat komen.

harverster | 20-09-19 | 16:22

Zo simpel is het.

Uw Verzekeringsadvis | 20-09-19 | 18:08
▼ 1 antwoord verborgen

15 jaar dezelfde bril.....
Ik doe al 49 jaar zonder, zelfs al zit dat in mijn pakket van ohra.

Ruimedenker | 20-09-19 | 16:17

Ach Job sommige mensen, zoals ik, moeten gewoon voor hun eigen pensioen zorgen.
En hypotheek als je 70 bent, waarom?
Dat had al lang afbetaald moeten zijn.
Nou succes met de Feestboek actie, dat zal vast effect hebben lol

Berbaar | 20-09-19 | 16:16 | 11

@Berbaar | 20-09-19 | 16:33:
Dank, fraai uitgedrukt!
... totdat onze overheid het natuurlijk in z'n botte kop haalt om de afgeloste woning in box 3 van de IB te plempen, iets waar al diverse keren op is gezinspeeld. In dat geval kun je wellicht beter nog een hypotheekschuld van een paar ton op je nek hebben.

Mocht dat ooit daadwerkelijk gebeuren, dan is mijn hutje verkocht en smeer ik 'm.

EefjeWentelteefje | 20-09-19 | 16:41
▼ 8 antwoorden verborgen

Job is een jankbal en heeft veel dingen fout gedaan tijdens zijn leven, (nog een hypotheek op je zeventigste?) en geeft daar nu anderen de schuld van. Job = Loser

imp.caes.avg. | 20-09-19 | 16:16 | 1

Gelukkig ben jij geweldig!

Zwezerik | 20-09-19 | 16:54

Niet zo zeiken Job

sohee | 20-09-19 | 16:15

Niet op de VVD stemmen dat is het beste voor de ouderen.

wiers | 20-09-19 | 16:15

Hey een klagende baby boomer die op z'n 55ste met pensioen kon en niet eens z'n hypotheek heeft afgelost in z'n baantje als ambtenaar, nou niet echt iemand om medelijden mee te hebben.

zwellevertje | 20-09-19 | 16:14 | 1

helemaal mee eens. Ik kan me niet eens voorstellen wat het zou betekenen om op mijn 55e met pensioen te gaan. (ik zou me trouwens kapotvervelen).

Joris Draaksteker | 20-09-19 | 16:27

Het is triest, diep triest!

Lood om oud ijzer | 20-09-19 | 16:14

En toch ben ik benieuwd hoe hoog zijn pensioen dan is. Volgens mij zal het best wel meevallen als hij altijd voor de overheid gewerkt heeft. Geen pensioenbreuk en nog deels een mooie eindloonregeling

lustgeenthee | 20-09-19 | 16:14 | 2

Dat valt heel vies tegen. Overheidspensioenen worden verrekend met de AOW, dus er blijft van je inleg niet veel over. Vergeet ook niet dat pensioenregelingen niet "altijd" bestaan hebben. Ik ben 80, heb een heel behoorlijk bestaan gehad in een elektronicafabriek, zonder pensioenregeling, en daarna nog 15 jaar bij de overheid, ook in een keurig betaalde functie maar uiteindelijk niet eens met recht op vol pensioen. Dat heb ik met een lijfrentepolis min of meer opgevuld, maar bokkesprongen kan ik echt niet maken. Geen eigen vervoer meer, geen reizen, pensioen al jaren bevroren maar net geen recht op toeslagen.

Synecdoche | 20-09-19 | 16:37

Nee dat is echt onzin. Overheidspensioenen worden niet verrekend met de AOW. Lariekoek. Het verschil is echter dat deze meneer 40 jaar voor de overheid heeft gewerkt en onafgebroken pensioenopbouw heeft gehad en u heeft 15 jaar voor de overheid gewerkt. U bent inderdaad een stuk minder bedeeld met pensioen.

lustgeenthee | 20-09-19 | 17:01

UPDATE: Geschreven door Job Vast.

Lieve mensen dit bericht gaat als een trein, we gaan door tot 1 miljoen, kan niemand om dit bericht heen en moet de media er zich mee bemoeien, ik kan ze verbaal aan op alle fronten, mede door jullie steun.

Ik krijg honderden ``vrienden`` verzoeken, ben ik ook heel blij mee, maar kan er op dit moment niets mee. Je mag maar een beperkt aantal vrienden op FB hebben. Wordt niet boos als ik het niet honoreer, maar als dit gaat zoals ik hoop en omschrijf, maak ik iets waarop ik iedereen kan toevoegen.

Hollandmix | 20-09-19 | 16:13 | 4

Go Job! YOLO !!!
Wat zegt u? Oh, andere Job..

Rest In Privacy | 20-09-19 | 16:22
▼ 1 antwoord verborgen

Ik wist niet dat Lee Towers een politieagent was. Dacht altijd dat'ie kraandrijver was.

NeedIsaymore? | 20-09-19 | 16:13 | 1

Kraan onderhoudsmonteur.

demaup | 20-09-19 | 16:21

Het is ook bizar en belachelijk dat er zoveel geld naar Brussel verdwijnt en die pensioenen ondergebracht zijn onder de EU vlag. Schandalig wanneer je zo lang hebt gewerkt elke maand moet gaan zitten rekenen.

Jan, Leiden | 20-09-19 | 16:12

Ik wil hem nog wel horen zodra hij in een verzorgingstehuis een keer per week wordt gewassen.

Reebensteeltje | 20-09-19 | 16:12 | 1

Welk verzorgingstehuis? Zijn die er nog?

Synecdoche | 20-09-19 | 16:38

Stoere vent, op die motor en met zo’n leren jas in die Porsche. Ik kan me de tijd nog herinneren. Ik keek altijd met bewondering naar ze.

Overmar | 20-09-19 | 16:10

Sorry Job, jij bent, net als mijn vader, gewoon een hardwerkende boomer geweest die nu weinig heeft om van te genieten. Dat is spijtig, maar je hebt toch gewoon alles mee gehad. Jij kon op je 19e een huis kopen, autootje voor weinig erbij, alsmaar stijgende lonen met gelijkblijvende lasten, incluis spaarrekening want je hield altijd wel wat over.

Vraag eens welke 'jongere' het bovenstaande kan bewerkstelligen zonder in een gouden wieg te zijn gelegd.

Wilde Slechtdoener | 20-09-19 | 16:10 | 9

@Papa Jones | 20-09-19 | 16:25: in de jaren 70 stegen de lonen vrijwel iedere maand. Voor iedereen.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 17:20

Vergeet de belachelijk lage pensioenpremies niet die mijnheer heeft afgedragen.
Zijn riante inleg/uitkering ratio kunnen jongeren alleen maar van dromen.

Harry Turtle | 20-09-19 | 19:02
▼ 6 antwoorden verborgen

Met 70 jaar nog een hypotheek met significante lasten? Heeft mijnheer nooit afgelost (wat de jongere generaties niet meer kunnen), of heeft mijnheer zijn hypotheek telkens verhoogd voor consumptieve uitgaven (wat huidige generaties niet meer kunnen)?
.
Ik mis iets in dit zielige verhaaltje.

alexbl | 20-09-19 | 16:10 | 4

Ik heb er sowieso geen medelijden mee.
Ik vraag me weleens af welke generatie irritanter is, jankende verwende boomers of eisende sneeuwvlok-millenials... ze kunnen elkaar een handje geven.

EefjeWentelteefje | 20-09-19 | 16:32

Je kan op je 45e nog een 30-jarige hypotheek afsluiten, heb je bij een annuïteiten hypotheek gelijke hoge lasten tot je 75e

sko | 20-09-19 | 17:06

@EefjeWentelteefje | 20-09-19 | 16:32:
Jij wordt ook nog wel een keer oud..
En dan hoop ik voor je dat het tot die tijd altijd voor de wind is gegaan.
Maar het kan ook anders verlopen, zonder dat je daar invloed op kan uitoefenen.

watmagjenogwel | 21-09-19 | 03:22
▼ 1 antwoord verborgen

Tja. Ook een beetje naïef van Job om zo te vertrouwen op de overheid. Want als er iets niet te vertrouwen is dan is het wel de overheid. Dat weet ik al sinds mijn pubertijd. Ik probeer dan ook zo weinig mogelijk met de overheid te maken te hebben.
Ik hoop trouwens niet dat Job rare dingen gaat doen met dat geweer. Beter is het om Mark Rutte gewoon van zijn fiets te rijden, en dan te zeggen dat je een black out kreeg. Waarschijnlijk dankzij een te lage bloedsuikerspiegel.

VanBukkem | 20-09-19 | 16:09 | 1

Ook mijn vader vertelde meer dan 60 jaar geleden dat je de roverheid niet kan vertrouwen.
T.o.h. Wordt ik daar iedere dag in bevestigd.
Waar ze ook zo goed in zijn is het veranderen van de spelregels tijdens het spelen van het spel. X op X.

watmagjenogwel | 21-09-19 | 03:18

Deze pensioenlul met niet zeuren over die paar tientjes korting per maand. Ga dan naar de bestuurders van het pensioenfonds en spreek hen aan op de veel te lage performance en de te hoge kosten.

van Oeffelen | 20-09-19 | 16:08 | 1

Jij kan zeker weten niet begrijpend lezen...

Edo12 | 20-09-19 | 16:13

ik vind wel dat er punten in het verhaal staan waar ik me bij aan kan sluiten. maar goed hij zegt dat deze groep geen zin heeft om te protsteren.... Ze zijn in dat geval lui. ze hebben hele dagen de tijd, maar net als bij de supermarkt hebben ze haast want ze moeten straks naar de andere kant van de straat kijken!

ikworstelengadouchen | 20-09-19 | 16:08

Maar meneer rijdt wel in een Porche...

Olleke | 20-09-19 | 16:08 | 2

Leasebak van de baas meneer.

J-van-de-Bontekoe | 20-09-19 | 17:15

Als het over pensioenkorting gaat moet hij bij Draghi zijn i.p.v. Rutte.

du Roi Soleil | 20-09-19 | 16:07 | 1

Idd. We worden gewoon beroofd door de EU en ECB. Zuid kan alleen in leven worden gehouden met een zeer lage rente. Voor ons financiële huishouding funest.

kenny harder | 20-09-19 | 16:09

Pensioen opbouwen is zóóó 1960...

Papa Jones | 20-09-19 | 16:07

Wat moet je dan ook met een auto op die leeftijd.

Gele Beer | 20-09-19 | 16:06 | 1

Zorgen dat je nog ergens kunt komen. In heel grote delen van Nederland is nauwelijks openbaar vervoer meer.

Synecdoche | 20-09-19 | 16:42

In verband met de pensioenen is deze aflevering van Café Weltschmerz met Arno Wellens en Pieter Lakeman een must-see. Een groot gedeelte van de pensioenreserves lijkt gereserveerd te worden voor de EU.

Zie: www.youtube.com/watch?v=mKEIVGzmthg

DolfWeerwolf | 20-09-19 | 16:06

Wel altijd in een mooie auto gereden.

Rest In Privacy | 20-09-19 | 16:06

Hetgeen ze uit je zakken peuteren gaat integraal naar nieuwe kansenparels.
Deal with it . Je bent zeker niet de enige .

kktbel | 20-09-19 | 16:06

Mijn ouders zijn ook 70... hebben het goed, heel goed. Hadden nog eind loon pensioen. Dat heeft Job VAST ook of iets wat goed is. Ja, wordt gekort etc. Ik ben verplicht ZZP'er en probeer pensioen op te bouwen... maar of dat lukt. Dat gaan we zien. Ik weet zeker dat ik het me niet kan veroorloven om op mijn zeventigste niet te werken en beetje kleiduifjes te schieten.

MeneerGuggenheimer | 20-09-19 | 16:06 | 1

Mijn ouders zijn midden-80. Die komen niks te kort, sparen zich nog een ongeluk. Ook ABP pensioen. Job doet iets fout.

Gele Beer | 20-09-19 | 16:08

Ik heb niet het hele verhaal gelezen op zijn FB, maar schrijft hij nog ergens wanneer hij met pensioen is gegaan? Iets zegt me dat dat niet op zijn 65e was.

fredflange | 20-09-19 | 16:05 | 3

Meneer (70) klaagt dat hij al 15 jaar dezelfde bril heeft. Zou toch wat vreemd zijn daar in het kader van pensioenen een punt van te maken als de bril het pensioen al 10 jaar voorafging. Tenzij meneer natuurlijk gebruik heeft gemaakt van de goudgerande regelingen waarbij men ergens rond 55-58 met de VUT kon...

Reynaerde | 20-09-19 | 16:17

Ik werk godverdomme me reet eraf.

GateKeeperNL | 20-09-19 | 16:05 | 2

Lekker vroeg klaar vandaag.

Musset | 20-09-19 | 16:21

Sukkel

Ruchhouwer | 20-09-19 | 16:23

Job Vast heeft nooit een tijdelijke baan gehad.

Mr_Natural | 20-09-19 | 16:05 | 6

@Mr_Natural | 20-09-19 | 16:10: Of: zonder een goede en nieuwe bril, doet Job Vast tegenwoordig alles op de tast!

Rest In Privacy | 20-09-19 | 16:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Job, wat heeft u al die jaren gestemd als ik zo vrij mag zijn?

Graaisnaaiert | 20-09-19 | 16:05 | 2

Het antwoord op deze vraag is waarschijnlijk de sleutel naar het antwoord.

Gele Beer | 20-09-19 | 16:09

That, Detective, is the "right question."

Aad Teïst | 20-09-19 | 16:51

In wezen zijn boomers gewoon millennials met rimpels en grijs haar.

Stockton | 20-09-19 | 16:05

Beste mM heeft gelijk

Henk P | 20-09-19 | 16:05

Deze bejaarde komt nogal ondankbaar over.

Parsons | 20-09-19 | 16:05

De man heeft gewoon gelijk

Vanbonkenaayen | 20-09-19 | 16:04

Blijven lachen,doet Rutte ook.

rein9576 | 20-09-19 | 16:04

Ik werk me het schompes en heb die honderdjes per maand ook niet om leuke dingen te doen.

Sjeik-Sjotum | 20-09-19 | 16:03 | 8

@McMarx | 20-09-19 | 16:09: “Dat klink dat”? Als jij dan nu begint grammaticaal correcte zinnen te typen, hebben we het nergens meer over.
Verder zou het ‘Belastingtechnisch gezien’ voor mij idd verstandiger zijn om te scheiden, mijn kinderen uit te zwaaien, te stoppen met werken, de bijstand in te gaan en 20% van het werk dat ik nu doe zwart te gaan doen. Dàt zou ‘Belastingtechnisch’ slim zijn, maar ja, modelburger hè.

Sjeik-Sjotum | 20-09-19 | 20:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Een paar honderdjes over om leuke dingen te doen en toch nog klagen.

fredflange | 20-09-19 | 16:02 | 6

Ik hou maar mijn mond. Geen zin om om Fred af te fakkelen tot aan zijn enkels.

snakeplisskin | 20-09-19 | 16:27

Meneer heeft nog een hypotheek die al lang afbetaald had moeten zijn. Maar hij wilde een groter huis, nog een mooier huis en aflossingsvrij dus gewoon nog een hypotheek erachteraan. Dát is de reden dat hij niet rond komt. En dat is meteen ook de reden waarom Nederland zich in deze situatie bevindt. Medelijden? No way, hij heeft gegokt en verloren. Ik betaal zijn AOW al, de rest had hij zelf moeten regelen.

Bakkeleures | 20-09-19 | 16:32

@Bakkeleures | 20-09-19 | 16:32: Dan nog heeft de beste man gelijk. Hij heeft altijd overal voor betaald, aan een overheid die alle beloftes aan hem heeft gebroken, en bewust tegen de belangen van haar burgers handelt. Of deze man nu nog wel of geen hypotheek meer had moeten hebben staat volkomen buiten het feit dat de lasten tegenwoordig absurd hoog zijn, en wat je daar voor terug krijgt wonderbaarlijk steeds minder en slechter is, op vele niveau's. Met recht mag Nederland zich een bananenrepubliek noemen, en de politici zouden zich zeer diep moeten schamen. Dat laatste is slechts ijdele hoop.... Hulde voor deze oud politieman hoe hij het nog netjes kan verwoorden, terwijl dit land naar mijn idee niets anders verdient dan een revolutie en een nexit.

Ghehehe | 21-09-19 | 03:12
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com