achtergrond

Geenstijl

Hier guys, vier minuten linkse LOL-waanzin

Heeeeey youuuu guy-huys!

Je kan dit natuurlijk helemaal psychologisch gaan duiden en je afvragen waarom het links-progressieve narratief zó failliet is dat zo'n meisje als hierboven denkt dat ze een soort trots en status kan ontlenen aan het volkomen absurde verketteren van een nondescripte aanspreektitel. Maar laten we het duiden voor wat het is: 4 minuten en 37 seconden waanzin die bij sommigen de lachspieren kietelt, bij anderen een welhaast onredelijk volstrekt begrijpelijk chagrijn triggert, maar die helemaal niemand* zal inspireren om geen "hee guys" of "hee jongens" meer te zeggen, omdat deze niet-kwetsende aanspreek-achteloosheid wel eens """kwetsend""" zou kunnen zijn voor mensen die toch al helemaal niks kunnen hebben, en waar je dus écht geen rekening mee moet gaan houden in welk discours dan ook. Toch gelachen gehuild, wel.

*niemand die bij zijn of haar volle verstand is

\

Fiasco, inderdaad. Maar gelukkig wel gelachen om de comments op de brontweet.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Interview met historicus Martin Harlaar, de schrik van woke en gendergekkies

Historicus Martin Harlaar (Amsterdam, 1956) publiceerde Het gender-experiment. Hoe maakbaar is onze identiteit als M/V/X? en Ben ik wel woke genoeg? Een ontdekkingstocht door het land der Social Justice Warriors.

@Arthur van Amerongen | 27-01-24 | 20:45 | 121 reacties

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.