Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – De Rechtsstaat kraakt

Het werd goedkoper de krakers van We Are Here te ontruimen, dan met een paar pelotons ME te gaan posten.

Afgelopen zondag sloeg We Are Here weer toe. Ditmaal een pand van een Turkse ondernemer. Eerste meldden politie en justitie dat een ontruiming nog weken zou duren. Er werd een pand bezet van enkele tonnen, de verbouwing kwam stil te liggen, de autohandel kon niet worden geopend, tienduizenden euro's aan misgelopen omzet, terwijl alle kosten doorliepen. Zo'n bezetting zou hem en zijn bedrijf kunnen ruïneren.

Krakers moesten de mogelijkheid hebben een kort geding tegen een eventuele ontruiming (FOTO'S) aan te spannen. In zijn algemeenheid is dat een beleidsrichtlijn van het openbaar ministerie. Niet geheel vrijwillig, onze Hoge Raad vond dat volgens Europese regels het huisrecht in enkele uren kan ontstaan en dat eigendom daarbij geen rol speelt. Daarmee werd een fors deel van de nieuwe kraakwet gesloopt.

Gelukkig kent die beleidsrichtlijn vier uitzonderingen, waarbij zonder rechtsgang direct ontruimd wordt, net zoals bij andere inbraken. De eerste is als iemand anders er woont, en zijn of haar huisrecht door de kraak geschonden werd. Denk hierbij aan het douchende meisje dat slachtoffer werd een kraakpoging of mensen die jarenlang wonen en een veldslag mochten leveren.

De tweede uitzondering is dat de krakers worden verdacht van andere strafbare feiten. Dat lijkt me in het geval van We Are Here ruimhartig van toepassing. Neem het geweld tegen een fotograaf, of tegenover de kraakstem. De vernielingen van de toegangsdeuren of de vechtpartijen met bewoners. Dat zijn bedrijf door de kraak niet meer kon functioneren zit ook in deze uitzonderingsgrond.

De derde uitzonderingsgrond is een gevaar voor de krakers of omgeving. De brandweer en de netbeheerder zijn bij het bewuste pand geweest en hebben de situatie als onveilig bestempeld. Dat komt mij vreemd over, het is een normaal pand, midden in een verbouwing. Toch was hun oordeel genoeg om toch direct te ontruimen.

De vierde is een verstoring van de openbare orde en veiligheid door de krakers. Dit lijkt mij bij We Are Here bij alle kraken het geval. De houding tegen omstanders waar een meningsverschil mee bestaat is barbaars. Mensen die alleen observeren en vastleggen, worden al aangevallen. Alleen goedgekeurde media mogen filmen. Zo werkt het in Nederland niet.

Hier zit een veel betere reden in om tot directe ontruiming over te gaan. Er was een facebookoproep voor een (intimiderend) protest. Deze had iets te veel aanmeldingen. Er ontstond een terechte vrees voor een veldslag tussen krakers en mensen die deze wetteloosheid en handelingsverlegenheid niet meer slikken. Het werd goedkoper te ontruimen, dan met een paar pelotons ME te gaan posten.

De Turkse gemeenschap reageert immers wat collectiever en samenhangender. Edwin Wagensveld deelde wat flyers uit bij een moskee, werd aangevallen door vijftig jonge Turken. Het was toen gemakkelijker om Edwin weg te brengen. Het lijkt wel alsof de politie meer bezig is wat met de onderbezetting nog haalbaar is, dan het wetboek. Niet met het recht, maar het recht van de sterkste.

Klein leed, want politie en justitie zijn op het idee gekomen om zelfs bij verkrachting een FOEI-gesprek te houden. Honderden zedenzaken blijven te lang liggen, hopelijk stopt de dader na een pedagogisch gesprek. Dat zo'n gesprek een later onderzoek, vervolging en veroordeling saboteert, wordt op de koop toe genomen. De politie heeft dus zeker geen tijd voor een wekelijkse ontruiming.

Het is bijzonder vreemd dat We Are Here niet net zoals Vereniging Martijn of vele motorclubs is verboden. De beweging roept op tot inbraken en trekt al jaren met een reeks van strafbare feiten door agglomeratie Amsterdam. De rechter heeft namelijk juni 2018 al geoordeeld dat het estafette-kraken een patroon is, een verstoring van de openbare oplevert en zo verder.

De rechter was ook ontstemd dat de groep reguliere opvang weigert. Deze illegalen zijn niet dakloos, onder legalen is dakloosheid verdubbeld. Voor iedere uitgeprocedeerde We Are Here-asielzoeker die jarenlang door de belastingbetalers gefêteerd is, zijn ongeveer een miljoen vergeten vluchtelingen die het een stuk minder hebben.

Theodor Holman schreef vorig jaar al: “Als we ons medelijden laten rechtspreken en niet de rechter, dan stellen wetten niks voor.” Deze heren verdienen ons medelijden totaal niet. Ze maken een karikatuur van vluchtelingen. Niemand denkt meer aan een moeder met kleine kinderen die jarenlang vastzit in een kamp midden in de zandbak.

Er ontstaat door deze gezonde, vitale en agressieve mannen een uitzonderlijk negatief beeld van asielzoekers. Ze hebben het waanbeeld dat ze op zaken recht hebben, en die met geweld kunnen opeisen. Ze voelen zich onaantastbaar. Ze worden niet aangehouden, zitten niet vast en worden nooit veroordeeld in de kosten van juridische procedures.

Bij deze kraak weer geen aanhoudingen. Dat is vreemd, wat niet alleen het kraken, maar ook het verblijf in een kraakpand is strafbaar gesteld. Terwijl ze langs de agent naar buiten lopen is de agent getuige van een gemakkelijk heterdaadje. Er staat een jaar celstraf op. Daar zijn al krakers voor veroordeeld.

We Are Here wordt een stuk milder behandeld, maar ook de Maagdenhuis-krakers ontliepen na 668.000 euro schade de dans. Steel een brood omdat je honger hebt, en je zit langer op het bureau. De boerka is verboden, maar er wordt niet vervolgd. Blokkeerfriezen leveren hun DNA in, deze heren wordt niets gevraagd. Het handelen van Vrouwe Justitia wordt onnavolgbaar.

Het gemeentehuis van Amsterdam verkeerde tijdens de ontruiming in angst. De deuren gebarricadeerd, alsof het een kraakpand was. De ambtenaren binnen opgesloten, alsof ze het pand gekraakt hadden. Wachtende op busjes met betogers die niet kwamen. Net zoals echte krakers de komst van de Mobiele Eenheid en Bratra vrezen. Een compleet omgekeerde wereld.

Belasting betaalde je voor rechtspraak, grensbewaking en politie. Dat sociale contract is opgezegd.

Reaguursels

Inloggen

Het is opnieuw klassenjustitie en u zit in de verkeerde klasse. De topklasse bestaat uit buitenlanders, of kinderen van buitenlanders, of mensen die zich buitenlander voelen, maar niet alle buitenlanders, niet Pjotr, want die is te blank Je moet uit Afrika komen of Islamiet zijn, dan gaan er deuren voor je open. Dat willen onze vrouwen, want zé worden onderdrukt.

Argesus | 25-08-19 | 20:53

Merkwaardig dat nu expliciet vermeld moest worden dat de ondernemer een Turk is. Er zijn talloze berichten die dezelfde achtergrond informatie dan ineens niet meer vermelden.

matrixbluepill | 25-08-19 | 19:36

Er is maar één goede oplossing en dat is overal in het land knokploegen gaan vormen. Die lossen al dit soort problemen zeer snel op en kost weinig.

G KOLKS676469474546 | 25-08-19 | 18:13

020 heeft problemen met hun afvalverwerking, wat kan er mis gaan.
Builenpest?

Kanarie_Geil | 25-08-19 | 15:03

Het blijft Amsterdam, he? Dat is al decennialang een anarchisten vrijstaat. De krakers van 1980 zitten nu in de Raad, en hollen de wet verder uit. Echt niet dat Groot Wasknijper zal toestaan dat zijn geestverwanten een duimbreed in de weg zal worden gelegd. 'We Are Here' weet dat, dat precedent was maanden geleden al geschapen.
Makkelijker is toerisme ontmoedigen, vishandels sluiten en bierdrinken op bootjes verbieden. De contradictoire ideologie is aan de macht. Het vaardigt de ene na de andere verordening uit maar handhaaft niet op de wetten die cruciaal zijn voor een orderlijke samenleving. Het zal de burger tot in zijn graf teisteren met boetes en regels, maar het gespuis dat geromantiseerd wordt tot bohémien staat boven de wet. En dus zal dit gewoon doorgaan, net zoals 'vergismoorden'. Geef het maar een ander naampje, dan is er geen probleem meer. In San Francisco hebben ze het al niet meer over 'criminals' maar over een 'justice involved person'. Je hebt dan weliswaar het probleem niet opgelost maar wel de taal zodanig verbouwd dat het minder erg lijkt.
Zeker in Nederland heerst na 50 jaar links beleid het idee dat bepaalde problemen nu eenmaal niet op te lossen zijn. Het welbekende 'wadoejederan' en 'niksantedoen' is prevalent in dit land. En dus worden steeds andere termen verzonnen om maar niet de hoofdproblemen aan te pakken. Gastarbeider wordt allochtoon wordt migrant wordt Nederlander met niet-Westerse achtergrond. Maar het probleem, meneer, dat blijft.
Een combinatie van volks fatalisme, ingegeven door decennialange propaganda dat er nu eenmaal niets aan te doen is, met een ideologisch gedreven agenda die de problemen alleen maar verergert. Maar zolang het hen niet direct raakt, en de mensen die op hen stemmen er niet direct door geraakt worden, gaan deze barmhartige, begane, sociale, aardige mensen gewoon door op de ingeslagen weg, en u mag letterlijk in de stront zakken.
Kijk uit, straks in het stemhokje. Stemt u GroenLinks, krijgt u Amsterdam op nationale basis u door de strot geduwd. Met verordeningen en regels voor u, en vrijheid blijheid voor de crimineel. Heeft u onroerende goederen? Die zullen in beslag genomen worden voor de huisvesting van illegalen. Heeft u werk? Dan mag u nog meer gaan afdragen teneinde de uitkeringen voor illegalen te financieren. Heeft u een zorgverzekering? Die gaat alleen maar omhoog teneinde de zorg van illegalen te kunnen betalen. Heeft u een auto? Die gaat nog zwaarder belast worden omdat het milieu - de opbrengst gaat dan naar de opvang van illegalen. Gebruikt u het openbaar vervoer? Die zal duurder moeten worden vanwege de stijgende vraag, opbrengsten kunnen dan gebruikt worden voor de opvang van illegalen. Illegalen? Die moeten gewoon stemrecht krijgen! Begrijpt u het nu een beetje?

Datsun_Cherry | 25-08-19 | 12:46

Prima stuk m'neer Feynman.
Misschien toch iets meer de diepte in en die asiel-eiser maffia advocaten eens benoemen. Die zorgen voor een forse hoeveelheid ellende door het gefluister naar deze criminelen vanuit de schaduw.
Deze mensen bevorderen criminaliteit door het gedraai aan de wet en de pogingen om de politieke opinie te beinvloeden.
Eng volk!

DatInternetDingetje | 25-08-19 | 12:17 | 2

Eens. De asieladvocaten weten zich gedekt door de anonimiteit. Hoog tijd dat er eens lijsten gepubliceerd worden met namen (en adressen).

Ridde Rogter | 25-08-19 | 12:25

@Ridde Rogter | 25-08-19 | 12:25: Zeg, we leven niet in nazi Duitsland. Wilt u weten wie gespecialiseerd zijn in asielrecht, kijk gewoon op internet. Wees blij dat we niet in een echte bananenrepubliek leven. Ok, een halve, maar nog net niet helemaal.

LV-225 | 25-08-19 | 14:46

Vrouwe Justicia is verdwenen. Zeker weggepromoveerd. Maar waarheen? Nobody knows.

Rest In Privacy | 25-08-19 | 11:18 | 2

Brussel en af en toe Straatsburg

Stonecity | 25-08-19 | 12:39

Ze is prostituee geworden van het linkse maakbaarheids ideaal.

Kanarie_Geil | 25-08-19 | 13:14

De laatste zin klopt niet helemaal.
Feynman noemt een aantal geruchtmakende zaken waaruit je kunt opmaken dat de politie zijn werk niet doet. Dat de grenzen niet bewaakt worden komt omdat slechts 20% van de kiezers dat wél wil. Of de rechtspraak in gebreke blijft kun je aan de hand van dit verhaal niet vaststellen.
Ik weet alleen dat er twee of drie politieke partijen zijn die hier iets aan willen doen.
Daarnaast zou het feit dat de politie staakt met doorbetaling van salaris een zorg van de regering moeten zijn en de hele 2e Kamer zou Rutte of die Ollo-heks daarvoor op het matje moeten roepen.

JvanDeventer | 25-08-19 | 10:30

Hebben jullie ook van die groepjes jonge mannen in een jurk, die 's ochtends om 4.30u in het speeltuintje staan te gymnastieken. Dat verteld de politie overigens, wanneer je daar een melding over maakt. Ze staan gebroedelijk gymnastiek te bedrijven.

LV-225 | 25-08-19 | 10:25

En weer een reden om de E.U te verlaten, en er zijn al zoveel redenen voor een Nexit. Maar ja de m.s.m. en VVD, CDA, PvdA, GL CU. maakt een groot gedeelte wijs dat een Nexit een ramp is voor Nederland. In de E.U. blijven is een ramp.

Mo het varken | 25-08-19 | 10:21

Als het pand van Jaap de Wit was geweest hadden die krakers daar over zes weken nog gezeten.
Maar omdat het pand van een turk is was het allemaal in de paar dagen regelend en konden ze vertrekken.

komtdatschot | 25-08-19 | 10:19 | 1

Nee, omdat de Turkse gemeenschap aan eigenrichting doet

ole guapa | 25-08-19 | 10:54

Prima stuk!

miss error | 25-08-19 | 10:17

Onze rechtsstaat helt over naar links.

BozePaarseMan | 25-08-19 | 10:11 | 1

Maar dat blijft niet lang zo.

G KOLKS676469474546 | 25-08-19 | 18:19

"Het handelen van Vrouwe Justitia wordt onnavolgbaar."

Ja vanuit een leken perspectief ja. Vanuit het perspectief van onze beteren wordt hun handelen tot op de letter uitgevoerd.

Er is van bovenaf bepaald dat bepaalde nationale wetten niet meer uitgevoerd mogen worden in bepaalde omstandigheden. Dit is vastgelegd in internationale verdragen zoals Marrakesh. En voordat mensen beginnen, 80% van onze witte medelanders heeft op partijen gestemd die dit soort verdragen steunen.

Dan moeten we ook niet zo raar op de neus kijken als het handelen van justitie en popo zich conformeren aan deze verdragen. Het enige wat mij persoonlijk verbaasd, is dat zoveel medelanders uberhaupt verbaasd zijn. Ze hebben er zelf voor gestemd en ze blijven doorgaan om op partijen te stemmen die dit alles faciliteren.

Graaf_van_Hogendorp | 25-08-19 | 09:51

Hele goeie tegel weer Feynman.

oakmont | 25-08-19 | 09:35

Oplossing is heel simpel.. EVRM over boord kieperen, een of meerdere van de reeds gesloten penitentiaire inrichtingen heropenen en die lui daar dumpen. Kan dat ongewenste klote volk elkaars cel kraken dat het een lieve lust is zonder dat de maatschappij er echt merkbaar last van heeft.

normanius | 25-08-19 | 09:25

Nu deze non -handhaving zich afspeelt in onze maatschappij heb ik een totale minachting voor de politie en alle ambtenaren gekregen. Alleen bedreiging van deze kraakidioten helpt blijkbaar. Dus het heft in eigen hand nemen zorgt ervoor dat je eigendommen van jou blijven. We zijn op de goede weg in dit land

Therapietje | 25-08-19 | 09:18 | 4

Let op dat je het de juiste poppetjes verwijt.
Niet die in het veld maar die achter een bureau.

frickY | 25-08-19 | 10:02

@frickY | 25-08-19 | 10:02: Poppetjes in het veld doen anders gewoon mee hoor. Die mogen zich dan ook wel eens harder opstellen naar de bureau poppetjes maar dat doen ze niet. Verwijtbaar dus

TheFrank | 25-08-19 | 10:29

@frickY | 25-08-19 | 10:02: Die in het veld aarzelenen geen moment om de befehlen uit te voeren. Die in het veld zijn degenen die zeggen dat je volgende week maar even terug moet komen voor aangifte na mishandeling of aanranding. Het zijn de agenten in het veld die drie wietplanten bij burgers uit de tuin haalt als die er even niet zijn, het zijn de agenten in het veld die jou aanspreken op door rood licht lopen terwijl er geen auto's rijden terwijl de scooters achter je over de stoep scheuren en je een grote bek geven als je ze daar op wijst, het zijn de agenten in het veld die die Friezen van bed lichten om DNA af te nemen...

Raar soort socialistische reflex om de 'gewone man' de hand boven het hoofd te houden en hun daden te vergoeilijken. Waarom zou, na decennia van streng selectiebeleid, de gemiddelde smeris niet net zo rot zijn als hun bazen?

Sans Comique | 25-08-19 | 11:55
▼ 1 antwoord verborgen

In Brabant moest gisteren een camping worden ontruimd omdat daar vlakbij een busje met drugsafval in brand stond. Ondanks alle retoriek (Taskforce Brabant, RIEC, 100 miljoen budget tegen 'ondermijning') vinden er alleen maar MEER dumpingen van drugsafval plaats.
Wat is er toch aan de hand met OM & politie? Die synthetische drugs worden voor het overgrote deel door Brabantse kampers geproduceerd. Is het nou zo vreselijk moeilijk om een paar woonwagenkampen in Brabant onder 100% surveillance te plaatsen?
Net zoals de "We Are Here" groep lijkt het erop dat de overheid gewoon niet WIL ingrijpen.
Link : www.112brabant.nl/deel-van-camping-po...

""Deel van camping Ponderosa ontruimd, explosie gevaar drugsbus Ulicoten""

theo-is-dood | 25-08-19 | 09:10 | 7

Lees dit maar eens, dan weet je hoe dit allemaal komt. Politie heeft orde handhaven in de genen, meer niet. Pas als het mis gaat komen ze in actie.

www.ftm.nl/artikelen/stoppen-ondermij...

Peerkeoud | 25-08-19 | 11:50

@Peerkeoud | 25-08-19 | 11:50: Wat HOOGENBOOM schrijft klopt inderdaad:
"‘Wat veel mensen niet begrijpen, is dat criminaliteit bestrijden helemaal niet de kern van de politie is. Dat is de beeldvorming in de media, in films, op televisie, in thrillers. Je moet zo’n verhaal vertellen aan jezelf en aan de samenleving: dat je je bezig bent met high impact crimes, met ondermijning en georganiseerde misdaad. Dat is zingeving. Kijk je echter naar de honderdduizenden meldingen die binnenkomen bij de meldkamer, dan is het merendeel klein bier: belangrijk voor burgers, maar niet Netflix-waardig. Verkeer, weggelopen kinderen, burenruzies, verwarde personen. Dat is het belangrijkste deel van het politiewerk.’"

We kunnen het opsporen van de ingewikkelde criminaliteit met een financiele component daarom veel beter overlaten aan de FIOD. Daar zitten rechercheurs met tenminste een HBO-opleiding die een PV kunnen schrijven zonder taalfouten.

theo-is-dood | 25-08-19 | 12:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Het gaat hier over illegale criminelen die door het Amsterdamse college van B&W worden gefaciliteerd met publiek geld. GroenLinks, D66, PvdA en SP maken dit mogelijk en doen er niets aan en laten de hardwerkende burger doodvallen. Als je dit soort activiteiten faciliteert ben je m.i. als college een criminele organisatie. Den Haag staat er bij en kijkt er naar en doet ook niets. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Weet waar je op stemt.

Rest In Privacy | 25-08-19 | 08:47 | 1

"Niet geheel vrijwillig, onze Hoge Raad vond dat volgens Europese regels het huisrecht in enkele uren kan ontstaan en dat eigendom daarbij geen rol speelt"
Beetje hetzelfde idee als met die rammelende Wet Gezichtsbedekkende Kleding. Wet is onduidelijk, kikkers springen overal heen.

Elzenkoning | 25-08-19 | 08:59

Als ik die We Are Here onderdakdieven bezig zie dan voel ik -vreemd genoeg- agressie tegen de politie die er schaapachtig bij staat te kijken. En minachting tegen de Nederlandse regering die deze """beweging""" bewust en moedwillig faciliteert. Ik heb totaal niets met Turken maar als ik moest kiezen tussen die Turkse ondernemer en dat agressieve dobber-en piratenvolk dan zou ik geneigd zijn om de kant van de Turken te kiezen. Niet omdat ik Turken zo lief vindt, maar uit eigenbelang. Politie, Justitie en de Regering zijn immers zó druk met flitsen, wegkijken en iftarren dat de Nederlandse burger zich niet alleen verraden, maar nog erger, verloren voelt.

Nivelleermarionet | 25-08-19 | 08:12 | 3

De agenten krijgen gewoon opdracht om niets te doen natuurlijk.

John McClane | 25-08-19 | 08:24

@John McClane | 25-08-19 | 08:24: Heel duidelijk!

theo-is-dood | 25-08-19 | 09:11

@John McClane | 25-08-19 | 08:24: Wie is het opperhoofd van de politie in Amsterdam, juist

Jan70 | 25-08-19 | 10:02

Meest krachtige en gecomprimeerde uitdrukking van alle commentaren?
"Wetshandhaving werd in enkele decennia ordehandhaving"

Rest In Privacy | 25-08-19 | 07:15 | 2

Bingo

marcoplarco | 25-08-19 | 08:28

De orde wordt gehandhaafd, waarin eigendomsrecht ondergeschikt wordt gemaakt aan linkse hobbies. Dat is het doel van Brussel, Den Haag, Stopera en uiteindelijk de wijkagent geworden. De mars door de instituten is volbracht. De anarchie daar.

tipo | 25-08-19 | 09:41

Wedden? Als het geen turkse ondernemer was geweest en er een oproep was gekomen om het heft in eigen handen te nemen dan had politie en justitie het op een veldslag laten aankomen. Net als de blokkeer friezen zal kosten wat kost de autochtonen bevolking duidelijk moeten worden gemaakt dat zij braaf moeten stil zitten terwijl ze worden geschoren.

HetLichtInHetZuiden | 25-08-19 | 06:21 | 8

@Jan70 | 25-08-19 | 10:06: DUS.... laten we ons gedragen als Turken.
ZIj staan er wel voor elkaar, maar wij autochtone sloebers laten gewoon alles gebeuren en ,erger, we laten elkaar in de steek.En dan heb ik het niet over mantelzorg, wat alleen maar is voor gratis zorg zodat de zorgbobo's meer voor zichzelf overhouden.

Ben5570 | 25-08-19 | 10:42

@haddem | 25-08-19 | 08:17: je dreigt niet met geweld je roept ondersteuning op om geweld tegen jouw gericht ( inbraak en ontrekken van eigendom om illigale wijze) in beeld te krijgen.. dat lukt dus. Volgende keer als je wordt bedreigd door hen die hier niets te zoeken hebben is direct de media erbij en direct vriendelijk oproepen tot een picknick voor je pand!

fikkieblijf! | 25-08-19 | 12:59

@Ben5570 | 25-08-19 | 10:42: als fucking oorspronkelijke burger van dit land slaan ze je wel in de boeien .. kijk naar die blokkeerfriezen of het protest bij een optocht waar kinderen midden in de vuurlinie terecht komen

fikkieblijf! | 25-08-19 | 13:00
▼ 5 antwoorden verborgen

"Niet geheel vrijwillig, onze Hoge Raad vond dat volgens Europese regels het huisrecht in enkele uren kan ontstaan en dat eigendom daarbij geen rol speelt."
Wanneer staat hun kantoor een dagje leeg?
Lijkt me best wel luxueus wonen.
Gratis onderdak, gas en elektra incluis, desnoods via de rechter af te dwingen. Wat een gaaf land!

Abject | 25-08-19 | 04:31

Helemaal eens met dit betoog van Feynman, behalve de opening.
Het filmpje gezien hebbende, zie ik een Nederlandse ondernemer, met een Turkse achtergrond. Dat doet er feitelijk niet toe.
Ook een Nederlandse ondernemer, met Turkse roots moet namelijk kunnen inzien dat krakende gelukzoeksters uit Afrika de zaak geen goed doen. Dat maakt dat de zogenaamde racismekaart geen troef is.
Ik heb namelijk niks tegen ondernemers, al zijn zij van Turkse komaf.

Ruimedenker | 25-08-19 | 03:31 | 5

@libertat | 25-08-19 | 08:10: Omdat wij autochtonen er niet voor elkaar staan..... allemaal ons eigen, kleine belangetje, maar als het erop aankomt willen we allemaal hetzelfde.

Ben5570 | 25-08-19 | 10:45

@Ben5570 | 25-08-19 | 10:45: We willen geen gezeik. Alles voor de lieve vrede en het sussen van onze zorgen.

Sans Comique | 25-08-19 | 11:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Willen jullie meer of min.....?

Is dit nog nieuws? | 25-08-19 | 03:24

Betreft de rechtsstaat, hier nog even een link zoals het afgelopen middag en avond in Hong Kong toeging, in chronologische volgorde, van onder naar boven: www.scmp.com/news/hong-kong/politics/...

kaolookchang | 25-08-19 | 03:21 | 2

Ik zou voorzichtig zijn met die bron. Scmp is verkocht aan de Alibaba groep en daardoor in Chinese handen. Er wordt geschreven over benzine-bommen, terwijl er alleen een foto is van een twee meter hoge vlam. Dat is een kleine molotov cocktail. En zo kan je nog we even doorgaan. De NOS heeft hier ook last van, die rapporteerde honderdduizend betogers, terwijl de Guardian het over 1,7 miljoen had, een kwart van de bevolking. Het is heel spijtig dat de nieuwsvoorziening gepolariseerd is.

Feynman | 25-08-19 | 04:30

@Feynman | 25-08-19 | 04:30: Je weet kennelijk meer dan ik, maar toch bedankt voor de tip, zal er in het vervolg rekening mee houden.

kaolookchang | 25-08-19 | 06:36

Dit geval druist tegen elk rechtsgevoel in.
Dat kraken werd ooit bedacht als aksie tegen speculanten met hun langdurig leegstaande panden.
Maar hier hebben we een eigenaar die flink betaald heeft voor zijn pand, die terug komt van vakantie, waarna hij dat tuig in zijn pand ziet zitten.
En dan begint dat tuig de eigenaar ook nog de huid vol te schelden.
Dit tart echt alle recht.
Maar alweer zien we links grinniken om deze 'rechtse' opwinding over het recht.

Rest In Privacy | 25-08-19 | 03:12 | 1

Simpel toch?
Verblijf zonder vergunning is illegaal, kraken is strafbaar, andermans eigendom slopen is strafbaar.
Hoe zeer ik ook begrijp dat deze mensen hun kans proberen te pakken, het is niet te bolwerken.

Ruimedenker | 25-08-19 | 03:37

De rechtstaat kraakt?!!! De rechtstaat is hier in Nederland al jaren hartstikke dood!!!

BadPatNL | 25-08-19 | 02:42

Het komt allemaal goed, beste mensen. Zweden ging ons al voor.
www.youtube.com/watch?v=QCE_vEdA9WU
De lijnen lopen inmiddels al aardig paralel met de opzet en de resultaten.

afdankert | 25-08-19 | 02:22

Even de rechtsongelijkheid daargelaten, prima dat die kraakbeesten er gewoon uit zijn getimmerd. Als je als gemeente niet wil dat kantoren of woningen leegstaan is daar een speculatiebeding voor te verzinnen of je verplicht in het geval van pandjesprinsen een permanente bewonings-/bezettingsgraad van 80% op jaarbasis maar jezelf wederrechtelijk een ruimte toe-eigenen, nee. En al helemaal niet door mensen die hier sowieso niet mogen zijn als de boven ons gestelden eens hun eigen regeltjes gingen handhaven.
We are here? Nee, de groeten, hoepel maar op. Je hebt geen verblijfsvergunning, je mag hier dus niet zijn, je mag hier niet eens legaal op een publiek toilet poepen of legaal op een bankje in het park zitten, je moet gewoon wegwezen. Uitgeprocedeerd is jammerdebammer, niet zielig genoeg, wegwezen. Toedels en de groeten, we schrijven niet.

Graaisnaaiert | 25-08-19 | 02:19 | 4

@brie-de-penis | 25-08-19 | 02:43: in een bedrijfspand dat gerenoveerd wordt om iets later een autoverkoophal te zijn.. anti kraak is voor een iets langere periode van enkele maanden niet voor een paar dagen.

fikkieblijf! | 25-08-19 | 08:22

@brie-de-penis | 25-08-19 | 02:43: Het is een bedrijfspand, kennelijk niet geschikt voor bewoning.
Maar ik zie in Amsterdam een markt voor de permanente bewaking (rond de klok) van bedrijfspanden die een paar dagen niet gebruikt worden wegens te koop of wegens verbouwing.

theo-is-dood | 25-08-19 | 10:53
▼ 1 antwoord verborgen

"Correcte" en aan de Europese aangelijnde politici hebben een monster gecreëerd. Een monster die zij zelf niet tegenkomen, ontmoeten en een die hen niet benadeelt. In de natuur is vaker gebleken dat een exoot in een andere omgeving vaak funest is voor de fauna.
De geschiedenis van de mensheid leert dat bepaalde bevolkingsgroepen niet kunnen samenleven. Of dat nou in de VS is waar de indianen werden geslacht, in zuid- Amerika waar de bevolking grotendeels is gestorven door meegebrachte ziektes waar zij geen resistentie tegen hadden. De Moren in Spanje,, en de moslims, nu ja, vrijwel overal.
Nu halen we hordes mensen, moslim of niet, die hier komen met slechts een doel voor ogen: Gratis geld. Niets anders.
En onze beleidsmakers staan dat toe. Zij staan mensensmokkel van NGO's toe terwijl het al lang bekend is dat mensensmokkelaars de telefoonnummers van de zgn reddingsboten hebben om een date te organiseren. En de beleidsmakers staan dat toe.
Agressie, strafbare feiten plegen en alles op luide toon eisen en werk weigeren loont. Terwijl de 9 to 5 person links en rechts wordt genaaid door verhoogde belastingen, accijnzen en pensioenleeftijd, en lagere pensioen. En de beleidsmakers staan dat toe.
Wat het ergste is?
WIJ STAAN DAT TOE!!!.

het lijkt wel of er in verkiezingsperiode door de MSM een hypnose spiraal wordt uitgezonden die niet waarneembaar is door het oog maar wel door het onderbewuste. Zoals Coca Cola ooit reclame maakte. Hoe kunnen inwoners van dit land en inwoners van andere landen binnen Europa zo ontzettend blind achter de gevestigde partijen aan blijven lopen?
Zij we net als een slungel die een lekker wijf als vriendin heeft en alle signalen dat zij vreemd gaat negeert, alle schaamte doorstaat en alle pijn voor lief neemt? En ook nog het spaargeld opmaakt.
Want eindelijk ziet een lekker wijf hem staan. En ze neukt met hem.
Nou, de huidige politici zijn geen lekkere wijven. Sommigen hebben nog nooit een relatie gehad (hoi Mark). Maar waar ze wel goed in zijn in naaien. Ze naaien u en ik, maar hebben maitresses in de EU en in de stroom migranten. Ze naaien u een oor aan qua financiën. En met de belofte om beter voor je te gaan zijn en het huwelijk te verzegelen. Waarna een smerige scheiding volgt waarna uw huis onbetaalbaar wordt (zgn klimaat) en uw land wordt weggegeven.
Daarom zouden politici en (gekozen) burgermeesters gedwongen moeten worden om in de grootste shithole buurten te moeten wonen. Misschien dat dat wat ogen opent.
En ja: Ik ben boos, neen, woedend dat ons land en de tradities zo te grabbel worden gegooid

Olleke | 25-08-19 | 00:24 | 12

Helemaal eens, wij zijn ook dusdanig uit elkaar gespeeld in de afgelopen 30 jaar door de politiek, dat we nu alles toelaten wat er momenteel in de eu gebeurd.

Ben5570 | 25-08-19 | 10:54

@Olleke | 25-08-19 | 01:29: Van het stemmen tellen en de biljetten binnen 1 week vernietigen. Gaat er dan een lampje branden ?

A333aan | 25-08-19 | 12:13
▼ 9 antwoorden verborgen

De maakbare samenleving maakt meer kapot dan je denkt.

Kanarie_Geil | 25-08-19 | 00:23 | 3

een samenleving wordt altijd vorm gegeven - dat moet ook juist door wetten en reglegeving. Of je moet ervoor kiezen om dit niet te oden, eindig je op het niveau als dat tuig wat zich 'we are her noemt'
Hier is sprake van (social)medialeving. Enig idee wat er was gebeurd als dit 'incident' niet in de (social)media was verschenen?

Geen ene godvergeten bips, dan had de eigenaar nog steeds niet zijn pand ingekund. De overheid (verantwoordelijk bestuurders) laat zich dus leiden door (social)media. Dat is heel trieste maar ook gevaarlijke ontwikkeling.

litebyte | 25-08-19 | 00:37

@litebyte | 25-08-19 | 00:37: De overheid die ons dient te beschermen is opnieuw aan het falen. Het geloof dat wij in ons recht staan is er niet meer. Wat er in Assen is gebeurt vandaag is absoluut niet wenselijk, ongeacht wie of wat en waarom maar de daadwerkelijke de dader, onze politiek, is mede verantwoordelijk hiervoor.

Iznogoedh | 25-08-19 | 00:46

Ik heb het hier al zo vaak gezegd. Handhaving van het recht heeft te maken met de hoeveelheid geld die het kost om te handhaven.
De heren van We are here. Hebben geen dubbeltje te makken. Ze vastzetten kost 700 Euro per dag. Ze uitzetten kan niet want er is geen land wat ze wil opnemen.
De enige reden dat er niet gehandhaafd wordt is omdat het dan geld kost. Zoals er zo vaak niet gehandhaafd wordt omdat zoiets meer geld kost dan dat het oplevert.
Handhaven wat betreft verkeersboetes kan wel want dat levert pecunia op.
De politie is zo onderbezet omdat een volledig goed uitgeruste politiemacht (niet uitgedost in clownspakjes) heel wat meer geld gaat kosten.
En dat wil onze lachende scheerkwast niet omdat alles maar dan ook alles in de denkwereld van die scheerkwast gebaseerd is op wat iets opbrengt. Dus ook justitie of politie.
Dus ook gezondheidszorg en andere basale zaken zoals vuilnis ophalen, openbaar vervoer, waterleiding en elektriciteit.
En omdat het zoveel mogelijk geld moet genereren moet er jaar in jaar uit een efficiëntie slag uitgevoerd worden wat vooral betekent meer doen met minder mensen die daarvoor minder geld krijgen.
Uiteindelijk gaat alles kraken en piepen in zijn voegen en loopt het vast.
Het enige wat Markje dan nog kan doen is het weglachen.

Zapata10 | 25-08-19 | 00:18 | 5

Dom geklets. Heeft geen hol met onderbezetting te maken, ze staan notabene toe te kijken met meerdere pettendragers terwijl de zooi gekraakt wordt. Tijd zat, mensen zat. Het gaat erom -en dat heeft ook Feynman nog steeds niet door-
dat wetshandhaving onder invloed van de burgemeesterswens tot rust is omgezet in ordehandhaving. De burgemeester als functionaris in de driehoek is de kanker voor het recht gebleken.
Voorop staat de rust in de gemeente. Die handhaaf je door de bedreigde weg te halen en de bedreigers ongemoeid te laten.
Deëscaleren.

sockpuppet | 25-08-19 | 02:32

Een goede reactie, vrijwel alle discussies eindigen veelal met de woorden wat het wel niet kost.

john7682 | 25-08-19 | 05:57

@sockpuppet | 25-08-19 | 02:32: Exact. Het wegkijken en het gebrek aan lef ontbreekt. Een andere cultuur is nodig. Mannen met lef moeten bevoegdheden krijgen. En die 700 per dag moet naar beneden naar 70 euro per dag aan kosten per detentie. Zonder gedoe met 10 man in een cel zonder poespas.

Graaier | 25-08-19 | 10:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Divide et impera

Divide et impera is een Latijnse spreuk die wordt toegeschreven aan Philippus II van Macedonië (382 v.Chr.-336 v.Chr.). De vertaling van deze spreuk is: verdeel en heers. Philippus zou deze tactiek van verdeel en heers hebben toegepast tegen de Griekse stadstaten. In de koloniale politiek van de Europese mogendheden was dit een zeer bekende zegswijze. Ook in het politieke bedrijf en in de oorlogvoering wordt deze tactiek meerdere keren toegepast.

De tactiek houdt in dat de ene concurrent meer rechten krijgt dan de andere concurrent. Hierdoor zal er nooit vriendschap ontstaan tussen hen beiden en hoeft de derde partij, diegene die deze tactiek gebruikt, niet te vrezen dat de eerste twee samen tegen hem zullen optreden.(Bron:Wikipedia)

Panem et circenses

"Panem et circenses" of "brood en spelen" is een uitdrukking die slaat op de praktijk om de gunst van het volk te winnen door oppervlakkige behoeften van het volk te lenigen, namelijk eten en vermaak. De uitdrukking stamt van Satire X[1][2] van de Romeinse dichter Juvenalis. Hij schreef:

"Vroeger verkochten we onze stem aan niemand. Al een hele tijd heeft het volk de macht afgestaan. Het volk benoemde vroeger militaire bevelhebbers, hoge ambtenaren, legioenen, alles. Nu beperkt het volk zichzelf en hoopt alleen nog op twee zaken: brood en spelen."( Bron: wikipedia)

We leven in een waanzinnig gaaf land, waar het recht krom is en krom recht. Een land waar Vrouwe Justitia geblinddoekt is, voor wie?

Iznogoedh | 25-08-19 | 00:18

Er is Nederland iets goed mis, en dan voronamelijk voor en door bestuurders

Bestuurders worden door druk van 'social'media meer en meer gedwongen om de keuze van de krijsende facebook/Twitter massa te volgen ipv de wet.' We are here' is zo'n voorbeeld, maar er zijn tientallen andere voorbeelden waarbij 'bestuurders' (is relatief qua uitvoering) zich gedwongen voelen door 'social' media wel of niet de wet te handhaven. Het kan tenslotte maar zo concequenties hebben voor je loop'baan' CV of toekomstperspectieven.

litebyte | 24-08-19 | 23:56 | 2

Ook mis. Ze willen geen onrust, daarom zie ook dat een kleine maar erg vocale minderheid al zijn zin krijgt. De rust keert weer zodra je deëscaleert. En dat doen ze zonder oog te hebben voor het recht.

sockpuppet | 25-08-19 | 02:34

@sockpuppet | 25-08-19 | 02:34: Precies, het is gebrek aan lef en gedoe. Managers in de politiek, justitie, ambtenaren willen geen gedoe. Dat is hun dagelijkse streven. Het is gebrek aan lef en gutmensch neigingen.

Graaier | 25-08-19 | 10:12

Eindelijk is ook Feynman erachter.
De logische conclusie uit dit dossier en talloze eerdere dossiers is dat we worden geregeerd door laffe bullebakken. Tegen brave burgers durven ze er op los te slaan, maar criminele bendes laten ze ongemoeid.

Als de overheid niet meer de wet handhaaft en opkomt voor de zwakkeren, verliest de overheid hiermee haar legitimiteit en haar recht op het geweldsmonopolie. Het is dan onze burgerplicht, om het recht in eigen hand te nemen en volksmilities te organiseren om zo alsnog het recht te handhaven. Een goed georganiseerde knokploeg rekent snel af met dit soort proleten. Wij zijn met vele malen meer dan zij.

Wemibono | 24-08-19 | 23:54 | 4

@litebyte | 25-08-19 | 00:12:

Kenmerkend voor een lafaard is, dat voor hem zelfbehoud zwaarder telt dan zijn plicht. De overwegingen die je noemt, zijn gericht op zelfbehoud en zelfbevoordeling ten koste van het vervullen van hun plicht om de wet te handhaven en zo de Nederlanders te beschermen, en daarmee de overwegingen van lafaards. Deze weekdieren zonder backbone zijn domweg niet geschikt voor hun functie. In een goed georganiseerd leger waren ze allang gefusilleerd.

Wemibono | 25-08-19 | 00:20

@litebyte | 25-08-19 | 00:12: en dat is dus een vorm van lafheid. Oogjes dicht. Vingers in de oren. Geen risico's. Wegkijken van je verantwoordelijkheden. Logische carrière keuze? Laffe zelfverrijking...

Rest In Privacy | 25-08-19 | 00:26

@Wemibono | 25-08-19 | 00:20: Het gaat vooral ook om het beeld en beeldvorming. Dat is nu net het hele probleem

litebyte | 25-08-19 | 00:29
▼ 1 antwoord verborgen

'In gelul kan je niet wonen'
Een uitspraak uit een hele andere tijd.

kloopindeslootjijook | 24-08-19 | 23:53 | 3

Maar met gelul kun je in Nederland sinds jaar en dag een acherlijk hoog salaris scoren, dat dan weer wel! (Zie onze omroepen en media.)

afdankert | 25-08-19 | 01:20

je kan wel een lul tekenen, maar dat wil nog niet zeggen dat het kan pissen. Dat klopt iets beter, want de mensen kunnen tegenwoordig overal over zeiken.

brie-de-penis | 25-08-19 | 02:49

@afdankert | 25-08-19 | 01:20: gelul en gezeik is niets, (onze leiders).
Alleen daden stellen iets voor, (de illegale krakers)

Ben5570 | 25-08-19 | 11:14

Dacht dat principiële krakers vooral iets kraken dat voorlopig geen bestemming heeft om de gemeente-provincie te prikkelen nou eindelijk eens voor wat fatsoenlijke woonruimte te zorgen zodat mensen niet 8 jaar op de wachtlijst staan.
Maar dat is blijkbaar lang lang lang geleden.

kloopindeslootjijook | 24-08-19 | 23:52

Heb nu al vier keer op Pieter Omtzigt gestemd, nog nooit een seconde spijt van gehad. Bijters zoals hij zijn gewoon hard nodig.

FunComp | 24-08-19 | 23:49 | 5

@litebyte | 25-08-19 | 00:24:
De aloude oorlog tussen de RK en de protestanten. Als de RK de overhand hebben drijven de farizeërs boven. Hoef geen namen te noemen.
Als de protestanten de bovenhand hebben streeft men in eerste instantie naar eerlijkheid voor iedereen. Maar drijft binnen de kortste keren de achterbaksheid boven.
Hoef ook geen namen te noemen.

reservebelgië | 25-08-19 | 00:42

Nee, je hebt 4 keer CDA gestemd. Vazal ben je dus van Rutte en Merkel.

HaatbaardKnipper | 25-08-19 | 08:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Mob rule in NL. Dit land ligt gewoon voor het grijpen. Er is zoveel bezuinigd op de mensen die het feitelijke werk moeten uitvoeren, dat er geen mensen meer zijn om het feitelijke werk uit te voeren. Ik schat dat je met een gemotiveerde 1000 man een stad als Amsterdam kan innemen.

Beefbus | 24-08-19 | 23:46 | 3

1000 man, en dan Amsterdam belegeren. Net als vroeger met Maurits. Goed plan.
Bellen we John de Mol op voor de tv, Lidl voor de nootjes en Marit Bouwmeester voor de show.

Oprisp | 24-08-19 | 23:57

@Oprisp | 24-08-19 | 23:57:
Die 1000 man verschijnen vanzelf op het toneel wanneer het zo doorgaat aldaar. Amsterdam verzandt in totale anarchie.

Beefbus | 25-08-19 | 00:01

Waarom in vredesnaam zou je Amsterdam willen innemen? Ik wil er het liefste zo ver mogelijk vandaan blijven.

Zapata10 | 25-08-19 | 00:41

Als de overheid de eigen groep waarvoor wetten zijn gemaakt om onrecht weer recht te krijgen vast loopt met excoten daarin is het wachten op een ander recht... dan krijg je oproepen en niet wachten op een foei gesprek als men al denkt dat er aan een kind is gezeten door een vreemde. Dit gaat alleen maar meer naar eigen oplossingen die wél werken ipv de wetteloosheid die de wet nog uitstraalt.

fikkieblijf! | 24-08-19 | 23:32

Dat de Stopera op woensdagavond was afgesloten vond ik zeer veelzeggend. Maar waren ze nou echt bang voor de krakers of misschien toch ook voor die groep die dreigde zelf een einde aan de situatie te maken?
In elk geval lijkt het toch een teken dat men in de Stopera beseft dat er iets niet helemaal klopt aan het 'beleid'.

Poesmobiel | 24-08-19 | 23:25 | 1

De druppel is irritanter dan de storm.

reservebelgië | 25-08-19 | 00:54

Was het maar een rechts-staat

ik.zou.haar.doen | 24-08-19 | 23:19 | 1

Een rechtstaat volstaat. Een echte dan.

reservebelgië | 25-08-19 | 00:53

Huisrecht in een bedrijfspand me reet .. probeer het zelf maar eens met je eigen stukje grond, krijg je me toch een boete..

dugo | 24-08-19 | 23:08

Dit tuig trekt al een hele tijd door de stad. Een tijd geleden het volgende meegemaakt. Ik woonde toen nog (als canary in the coalmine) op de gracht en een of andere babyboomer GL muts een paar nummers bij mij vandaan, bekakt moralistisch pratend (a la Bea), kort grijs pittig kapsel, gigantisch pand onder de kont, eigengemaakte gebreide trui. zurig. Maw alle linkse clichés waren op haar van toepassing. Anyways, zij en een groepje andere Gutmenschen hadden bedacht dat ze met hun morele verhevenheid deze "zielige ongedocumenteerden" (illegalen dus) moesten helpen door een aantal, lees 3 of 4 een weekje in haar souterrain te laten kamperen. Lol!
Het volgende gebeurde. Eerst kwamen er 2 of 3 op blauw gele ov fietsen (die kun je dus afschrijven NS want die zie je nooit meer terug) en grote stomerijtassen op de bagagedrager en gingen naar binnen. Een paar minuten later kwam er een naar buiten enthousiast bellend en na een half uur arriveerde er niet 2 of 3? Nee ongeveer 17 man. Gutmenschje raakte helemaal in paniek. "Maar dat hadden we niet afgesproken!" riep ze op hoge toon. "5 mensen en niet 20!" Die gasten deden echter alsof ze schtum waren en gingen dat pand binnen.
Hahaha. Zij hysterisch een vriend bellen voor hulp en inderdaad na een minuut of tien kwam er een fellow babyboomer GL vent met moeilijk grijs kapsel en dito bril met bezweet hoofd op e-bike aansnellen om haar te helpen. Het heeft nog uren geduurd voordat ze aftaaiden want dit had madamme natuurlijk niet verwacht. Ik heb bijna op de knieën gelegen van het lachen om zoveel dommige linkse naïviteit en daarna dat nimby gedrag. Ik zal nooit die hoge hysterische piepstem vergeten: "5 niet 20! 1 week! 5 niet 20! 1 week!" Muwahahaha.

Basil Fawlty | 24-08-19 | 23:07 | 13

@bij gelegenheid | 24-08-19 | 23:47: Nee, maar ik vind Shareholder II gewoon een l*l.

Beefbus | 24-08-19 | 23:48
▼ 10 antwoorden verborgen

Het zou allemaal anders zijn gelopen als de PVV de absolute meerderheid zou hebben gehad. Maar dat gebeurt helaas niet en zal ook niet gebeuren. De meerderheid van de populatie alhier is - waarschijnlijk door decennia slecht onderwijs - van overheidswege geïnfantiliseerd en gereduceerd tot een makke bierdrinkende borrelnoot-etende netflixende hoeveelheid domkoppen. Beleidsmakers kennen de volksaard. Ze kennen het eerloze karakter. Als je een Hollander in z'n gezicht spuugt, dan zegt-ie 'oh jee het regent'. En ze zijn er nog trots op ook, hebben het zelfs een naam gegeven: 'polderen', 'foei' zeggen. Dat werk. Maar goed, NL staat in z'n achteruit, dat is nu wel duidelijk en ikzelf heb altijd een open vliegticket stand-by en ik raad Geert hetzelfde aan. Laat barsten dat boeltje hier. Niks aan verloren. Anarchie? Daar heeft het volk zelf om gevraagd.

isitsoornot | 24-08-19 | 23:05 | 1

Lol. Iek moest lachen.

Shareholder II | 24-08-19 | 23:37

“Het handelen van Vrouwe Justitia wordt onnavolgbaar.“ Nee hoor, er zit een patroon in het wel of niet handelen/handhaven. Noem het gerust “white privilege”.

Ruler | 24-08-19 | 22:58

Waar zijn de mariniers van...
25 augustus 1970
Toen verjoeg een groep mariniers dat hippie zootje.
Hebben die geen kinderen of kleinkinderen met eergevoel?

Zo van OPA wat jij kon kunnen wij beter? ;o)

Alt | 24-08-19 | 22:50 | 10

@Petrus Poortwachter | 24-08-19 | 23:06:
De kogels die je meekreeg waren niet bedoeld om de treinkapers et cet.
Die mariniers.

bij gelegenheid | 24-08-19 | 23:19

Die zitten nu in de Karla Peijs kazerne, of al name's.

Kanarie_Geil | 24-08-19 | 23:26
▼ 7 antwoorden verborgen

Weer de spijker op de kop Feynman.
Zoals in al je columns kom je weer met een reeks controleerbare voorbeelden. Voorbeelden die, zeker opgeteld bij je vele voorbeelden in eerdere columns, duidelijk aantonen hoe verrot dit land is.
Onze overheid gedoogt crimineel, seksueel, extremistisch, raciaal en religieus geweld. Maar treedt ineens wel keihard op als belastingbetalers hun spullen, familie of zichzelf willen beschermen tegen dat geweld.

En helaas zien we in veel Westerse landen precies hetzelfde.
Je zou bijna denken dat dat beleid is...
Want stel je eens voor. Stel dat je de Westerse samenleving zou willen vernietigen. Hoe zou je dat dan aan kunnen pakken?
Enkele suggesties:
- Crimineel geweld gedogen, "gedachtendelicten" streng bestraffen. Check.
- Onze vijanden subsidiëren, onze bondgenoten schofferen. Check.
- Onze samenleving splijten met van bovenaf opgelegde non-discussies, zoals zwarte Piet; islamofobie; Israël; etc. Check.
- Onze vijanden verenigen met achterlijke leugens over "institutioneel racisme", "white privilege", etc. Check.

Ik ben niet zo dol op complotdenken. Maar het is lastig deze feiten dagelijks te aanschouwen, en te denken dat alle verantwoordelijke beleidsmakers "gewoon een beetje dom" zijn. Dat zal voor sommigen ongetwijfeld op gaan; en veel anderen lopen gewoon met de kudde mee.
Maar er moeten ook mensen zijn die hier lang over nagedacht hebben. En die toen bedacht hebben dat criminelen wèl geweld mogen gebruiken om een beroving of verkrachting goed uit te kunnen voeren; maar die eveneens vonden dat slachtoffers en agenten géén geweld mogen gebruiken.
Wat is hun motief?

Dandruff | 24-08-19 | 22:44 | 14

@Dandruff | 25-08-19 | 00:09:
Op NL niveau de mammoetwet. Wss als onderdeel van, dat is dan weer complot(ok) een soort bilderberg idee van hippies, wereldverbetering en verheffing van minderbedeelden.
Wat dan, in de bilderberg complotten, uitgewerkt moet worden naar verheven gedachten van vooral naïve consumenten. Ten dienste van het grootkapitaal.
Wie daarmee is begonnen is wss het startpunt van het grootkapitaal. De -platte- producenten. Crysler/Arcelor/Unilever/Exxon enz.
En wss niet met Bilderberg complottheoriën. Neen, bedrijfsvoering, winst. Coca Cola/McDonalds.
Zij hebben perfecte strategiën ontwikkeld. Die nu door social media bedrijven zoals Facebook etc geperfectioneerd worden.
Waren de Old Scool bedrijven nog slecht gericht op eigen gewin, de New Scool heeft ontdekt dat de massa manupalatief is!
Wist Ceasar al (Geef het volk brood en spelen). Goebbels was een perfectionist in dat, maar de huidige middelen geven potentiële manipulators mogelijkheden waar voornoemden slechts van konden dromen .

reservebelgië | 25-08-19 | 00:28

Jammer dat ook jij de rode draad mist. Net zoals grote bedrijven dat doen bij protesten over racisme of LGBTetc discriminatie is het de burgemeesters en het overige gezag er alles aan gelegen om de tent rustig te krijgen. Dat doe je door de schreeuwers hun zin te geven, zonder acht te slaan op de wetsvoorschriften.
De afgelopen decennia is wetshandhaving vervangen door ordehandhaving naar burgemeesterswens. Deëscalering bepaalt het handelen, de wet is secundair, (soms met uitzondering van de plaatselijke verordeningen). Vrijwel elk voorbeeld kun je langs dit model halen en het past.

sockpuppet | 25-08-19 | 02:40

@sockpuppet | 25-08-19 | 02:40:
Sterke tegel.
Betekent dus pappen en nathouden door de boven ons gestelden.
Met de tevreden goedkeuring van de door ons gekozenen.
Geen fraai beeld van de staat van het land.

reservebelgië | 25-08-19 | 09:15
▼ 11 antwoorden verborgen

Dit gebeurt dus als we onszelf opsluiten in regelgeving.
Jim Jeffries heeft daar een praktische oplossing voor:
Try not to be a cunt.
Meer heb je eigenlijk niet nodig.

Petrus Poortwachter | 24-08-19 | 22:40
-weggejorist-
Wasbakplasser | 24-08-19 | 22:37

En nu gaat de staat 50 miljard lenen om daklozen (lees illegale asielzoekers) woonruimte te bieden.
Is ons geweten ook weer in het reine.

Bolhoed | 24-08-19 | 22:20 | 5

@Stormageddon | 24-08-19 | 22:38: Vandaag nog met wat vrinden over verhaald.
Binnenkort een aflossingsvrije lening. Plus een omgekeerde negatieve renteuitkering. Top toch!

bij gelegenheid | 24-08-19 | 22:52

Is maar 100 miljoen de rest is voor de klimaat tafels vermomd als infrastructuur projecten wat het in feite ook zijn.
Iedereen op een warmtenet aansluiting zoals in de ussr en dan van oktober tm april een warme kachel.

Ongeblustekalk | 24-08-19 | 22:55

@Ongeblustekalk | 24-08-19 | 22:55: En de uitgelekte berichtgeving over een superb lightrandstadrail en overige zijn plots pleite. Duss, 4.900.000.000 euro over voor andere benodigdheden. Te denken aan meermeer meer eu, aan meermeer meer marrakeg pacten en de implementaties, meermeer meer ‘eu internetz’ ist al op?

bij gelegenheid | 24-08-19 | 23:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Tja, er wordt allang niet meer genoeg gehandgaafd als deugzeurtjes ervoor zorgen dat onze fraaie wetjes tegen ons gebruikt kunnen worden. Niemand durft meer een stevige handhavende klauw uit te steken omdat je overtreders dadelijk nog (mentaal) beschadigd. Met teveel wetten maak je het jezelf ook weer niet makkelijk, maar een stevigere keiharde niet zeiken en heel gauw optievven aanpak zouden van dit land nog wat kunnen fixen.
Ik ben voor.

NiCeY | 24-08-19 | 22:17

Nederland 2019: decadentie. Geen fuck geven. Dan gaat alles maar kapot. Het is tijd voor een leidcultuur om ons weer uit die onverschilligheid te halen.

Rest In Privacy | 24-08-19 | 22:16 | 1

Fuck that.

Shareholder II | 24-08-19 | 23:03

Voor Schengen was Nederland een 'gated community'.
Nu moet je, ondanks belastingverhogingen, er zelf voor zorgen, als je de centen hebt.

Kanarie_Geil | 24-08-19 | 22:16 | 1

Nu heb je overal niet homogene kleurrijke buurten en steden. Zonder sociale cohesie, zonder verantwoordelijkheidsgevoel naar elkaar toe. Precies zoals Brussel het graag ziet, hapklaar voor dat ene reich.

Acidstain | 24-08-19 | 22:28

Het is niet zomaar dat er in de VS een heel diplomatiek proces aan vooraf gaat als er een nieuw lid voor het hoger gerechtshof aangesteld wordt. De hoge Raad hier en de raad van State zijn links geïndoctrineerd dat zie je de laatste jaren aan hun uitspraken neem de idiote stikstof uitspraak.

Trumme | 24-08-19 | 22:14 | 4

Ik vraag me af of dat geen bewuste strategie is om uit Nederland weg te pesten. Er is een tekort aan woningen. En dat blijft nu zo. Ben je niet rijk? Heb je geen woning? Flikker dan op. Om te beginnen uit de Randstad.

Rest In Privacy | 24-08-19 | 22:21

@Trumme | 24-08-19 | 22:24:
Het roept toch meer de vraag op wat is onafhankelijk. Bestaat onafhankelijkheid wel ?
Ben rotstvast overtuigd dat niemand onafhankelijk kan oordelen.
Zelfs ik niet !

reservebelgië | 25-08-19 | 00:07
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik me kwaad wil maken hoef ik slechts over de privilegebehandeling te lezen die het gezelschap We are here ten deel valt.

Rest In Privacy | 24-08-19 | 22:11

“Belasting betaalde je voor rechtspraak, grensbewaking en politie. Dat sociale contract is opgezegd.”
Goede afsluiter. Mij uit het hart gegrepen. Dank hiervoor.
Ik voel mij niet meer verbonden met dit contract.

paridae | 24-08-19 | 22:08 | 4

Is eengoede van Feynman. De o.v.t.

bij gelegenheid | 24-08-19 | 22:14

@VanBukkem | 24-08-19 | 22:10: dat denk jij. Als wij als burgers, hands on, de grote schoonmaak gaan organiseren dan gaat de overheid daar wat van vinden. ( bijna helaas)

Blubberbazooka | 24-08-19 | 22:16

@Blubberbazooka | 24-08-19 | 22:16: Inderdaad, daar gaat de overheid wat van vinden. Klopt. Maar diezelfde overheid heeft zichzelf zo ontmand dat er enkel nog een waterhoofd overblijft om de boel zogezegd te runnen. Als er nu enkel nog politie ingezet kan worden om snelheidscontroles te doen of autochtonen op te pakken die scheef parkeren, gaat het voor ons de goede kant op. Je weet toch wel wat Rutte een paar jaar geleden zei: "We zijn met meer". Juist! Als wij, autochtone Nederlanders, met zijn allen berserk of amok gaan, kan geen politie ons tegenhouden, zelfs niet met de hulp van ons tandeloze leger.

C.Dirick | 24-08-19 | 23:16
▼ 1 antwoord verborgen

Leegstaand bedrijfspand veroorzaakt kraakactie.

Acidstain | 24-08-19 | 22:06 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Zijn die 'we are here'-krakers godverdomme nou nog niet het land uit gezet?!

VanBukkem | 24-08-19 | 21:58 | 1

Sterker nog: regelmatig nieuwe aanwas. En hier en daar een gedocumeteerde nieuwe langgenoot , na 16 jaar jatten en gratis procederen tegen 'fascistisch' NL.

HaatbaardKnipper | 24-08-19 | 22:04

Goed stuk Feynman. Er loopt ook een topic over wat er net is Assen gebeurde. Ook daar komt aan de orde wat mensen kunnen doen als de overheid, dus ook rechterlijke macht, niet meer aan de kant van de burger staan.

Ik snap wel dat er dan eigenrichterij ontstaat, maar dit is absoluut niet iets om blij over te zijn. Eigen rechter spelen is chaos, vendetta en onrechtvaardigheid, want uiteindelijk het recht van de sterkste.

Het is inderdaad absurd dat dit tuig, dat is het, van We Are Here zo hun gang mogen gang. Ze nemen dit mogelijk mee uit eigen cultuur, maar denk dat ze zeer gesterkt worden door de lankmoedige politie, rechters en stadsbestuur. Voeg daaraan toe hoe ze wegwijs gemaakt worden in het eindeloze woud aan rechterlijke procedures door de linkse fellow travellers, en je hebt een parasiterend gedrocht in het leven geroepen, wat We Are Here gewoon is.

Nuuk | 24-08-19 | 21:57 | 5

@Nuuk,

Ik geloof niet eens dat ze dit uit hun eigen cultuur meenemen. Als een Afrikaan naar welk ander Afrikaans land dan ook vlucht, weet hij dat hij zich gedeisd moet houden. In Afrika worden nog met enige regelmaat pogroms tegen minderheden georganiseerd. Stelen van anderen is nergens ter wereld normaal; mensen doen dat alleen als ze zeker weten dat dat geen gevolgen heeft.

Nederland gaat kapot aan een stevig gesubsidieerde asielindustrie. Hele beroepsgroepen verdienen een vette boterham aan het "helpen" van illegalen en asieleisers. De persverklaringen die de analfabeten van "we are here" her en der achterlieten zijn duidelijk geschreven door advocaten; betaald door u en ik.

Dandruff | 24-08-19 | 22:54

En daarom moeten wij beginnen om het recht in eigen handen te nemen. Niemand anders doet het immers nog voor ons. Onze krombanken en politici nog het allerminst.

C.Dirick | 24-08-19 | 23:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Heft in eigen land in een verkocht Nederland

ewout56593235 | 24-08-19 | 21:56

Waar is de lange arm van Erdogan als je hem nodig hebt?

Alexander des Burgus | 24-08-19 | 21:55 | 1

Nou die was er! neem van mij aan dat als de ondernemer een Nederlander was geweest dan hadden die gasten er nog steeds gezeten.

kapt.Jerkoff | 24-08-19 | 23:04

Op naar de volgende. We moeten iets met deze mensen. Of maak ze legaal, of zet ze uit naar waar ze vandaan komen, of het ontvangende land nou wil of niet. En willen ze niet zeggen wat ze vandaan komen, dan zet je ze in een of ander kutland.
Maar dit slaat gewoon nergens op.

John McClane | 24-08-19 | 21:51 | 5

@Blubberbazooka | 24-08-19 | 22:14: Je kunt niet zo maar iemand zonder documenten op een vlucht ergens naar toe zetten.
Het land van aankomst zet de passagier dan op dezelfde of eerstvolgende vlucht retour. Daarnaast krijgt de luchtvaartmaatschappij een (forse) boete.
C'est aussi c'est ca ! -)

A333aan | 24-08-19 | 22:23

@A333aan | 24-08-19 | 22:23:

Dat is een kwestie van afspraken maken met die landen. Desnoods onder lichte dwang; al die landen krijgen gratis geld van ons. Daar mag best wat tegenover staan, en anders moeten we dat gewoon afdwingen.

Het draait allemaal om politieke wil.
Toen Erdogan zich met Syrië ging bemoeien en een Russisch vliegtuig neerhaalde, verbood Putin alle reizen naar Turkije. Dat land bond in omdat het toerisme instortte.
Toen Erdogan de Amerikaanse zendeling Brunson opsloot als gijzelaar om de VS te dwingen Gülen uit te leveren, ruïneerde Trump de Turkse lira; en Brunson kwam vrij.

En Europa?
Erdogan dreigde de Europeanen meermaals met islamitisch geweld als wij Turkije geen gelijk geven, op allerlei gebieden. Erdogan noemt ons regelmatig "fascisten" en "kannibalen"; en wij geven hem miljarden subsidie.
Daar gaat het mis.

Dandruff | 24-08-19 | 23:17

@Dandruff | 24-08-19 | 23:17: Wat ik daar neerpen is de huidige gang van zaken. Sterker, gebeurt dit vaker dan trekken ze de landingsrechten van betreffende maatschappij in.
Voor de rest ben ik t wel met je eens hoor.

A333aan | 25-08-19 | 01:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Videobeelden van hoe in anderhalve week aanwezigheid van We Are Here de plafonds, muren en dragende vloerconstructie gesloopt zijn: www.facebook.com/hartvannederland/vid...

Feynman | 24-08-19 | 21:51 | 3

Ik ga dat echt niet zien !

Acidstain | 24-08-19 | 22:30

Zou er iemand op het idee zijn gekomen de krakers naar hun volgende verblijf te volgen.. en aldaar al de strafbare feiten te observeren om een rechtzaak voor te bereiden (het OM / Justitie) of hoe lang denkt men dit spel nog door te laten gaan?

afdankert | 25-08-19 | 01:38

@afdankert | 25-08-19 | 01:38:
Nee. Overheid. Om 15.45 ruimen ze hun bureau al op om om 15.59 met de jas aan klaar te staan om zich naar huis te spoeden.

libertat | 25-08-19 | 07:59

En omdat de rechtstaat kraakt, zal er steeds meer eigenrichting plaats gaan vinden, zoals vandaag in Drenthe. De NLse overheid speelt met vuur. Een falende rechtspraak ondermijnt de democratie. Mensen zullen steeds bozer worden en extreme partijen met extreme oplossingen verkiezen boven de partijen die het falen verdedigen of hebben veroorzaakt.

Angélica de Sancé | 24-08-19 | 21:50 | 4

@Shareholder II | 24-08-19 | 23:14:
De rechtsstaat kraakt natuurlijk niet. Volgens de rechtsstaat. En extreme politiek is kansloos. Klopt. In een functionerende rechtsstaat.
Een wegwuivende en weglachende overheid begint met vuur te spelen als het algemeen ongenoegen de toppen begint te raken. Eigenrichting is daar een verontrustend signaal van.
En oeverloze topics worden niet geheel feitenvrij volgeblaft, in Uw woorden. De roverheid betaald vele trollen om deze feiten te downplayen of belachelijk te maken.

Maar om in Uw krakende rechtsstaat te blijven, hoe dieper men de veenbrand smoort, hoe groter de uitbarsting zal zijn. Tzt.

reservebelgië | 24-08-19 | 23:35

@Shareholder II | 24-08-19 | 23:14:
Dacht het niet. Je levert geen enkel argument, zoals gewoonlijk. Feynman daarentegen wel.

ChatBot | 24-08-19 | 23:38

Extreme partijen zijn lid van het kartel.
We worden geregeerd door extreme partijen. Wanneer dringt die waarheid eens door????
Helaas blijft de bevolking op extremisten stemmen. Want hoe anders moet je het zootje ongeregeld noemen die al die malle wetjes verzinnen om daarna precies het tegenovergestelde te doen..... Nederland is gewoon weggegeven... Trump wilde Groenland kopen..... Wij zijn voor niets weggegeven.... De EU is de EUSSR en wij zijn hun slaven...
Wij zijn louter productie werkers die alles moeten pikken zonder enige macht.
Democratie is een farce....
De zelfbewuste vrije burger bestaat niet op een beetje gereutel hier en daar na.

dijkbewaker | 25-08-19 | 00:56
▼ 1 antwoord verborgen

Oké, het enige juiste wat mij bijblijft:
Kraken is strafbaar. Jurisprudentie over. Art. 138a SR
‘1. Hij die in een woning of gebouw, waarvan het gebruik door de rechthebbende is beëindigd, wederrechtelijk binnendringt of wederrechtelijk aldaar vertoeft, wordt, als schuldig aan kraken, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.2. Indien hij bedreigingen uit of zich bedient van middelen geschikt om vrees aan te jagen, wordt hij gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie. 3. De in het eerste en tweede lid bepaalde gevangenisstraffen kunnen met een derde worden verhoogd, indien twee of meer verenigde personen het misdrijf plegen.’

Next.

bij gelegenheid | 24-08-19 | 21:49 | 8

@bij gelegenheid | 24-08-19 | 22:04: Wanneer het pand niet meer in gebruik is bij de eigenaar is het kraken.

HaatbaardKnipper | 24-08-19 | 22:06

@bij gelegenheid | 24-08-19 | 22:04:
Houd wel rekening met D66 rechters en mogelijke vormfouten.

Ing. eslapen | 24-08-19 | 22:09
▼ 5 antwoorden verborgen

"(...) recht van de sterkste."
Dat is inherent aan het kapitalisme.

ProAsfalt | 24-08-19 | 21:47 | 2

En dat lijkt maar niemand te snappen. De mens heeft een prijs.
De een wat meer dan de ander. Dat is inderdaad zo inherent aan het systeem, dan kan je het over dit of dat onderwerp hebben.. het probleem blijft.
Geld is het kwaad van de wereld.

Toos Doos | 24-08-19 | 21:53

De doorgedreven 'sociaal democratie' heeft deze ellende evenwel veroorzaakt.

HaatbaardKnipper | 24-08-19 | 22:00

Onnavolgbaar betekent weergaloos en is niet synoniem met "niet te volgen".

Vula | 24-08-19 | 21:44 | 2

Onnavolgbaar Is ook; "zo onlogisch dat je het niet kunt begrijpen".

Acidstain | 24-08-19 | 22:03

Weergaloos is synoniem met uniek. niet met onnavolgbaar.

Petrus Poortwachter | 24-08-19 | 22:34

Het FOEI-gesprek is dus waarschijnlijk waarom die vaders in Assen een LOEI-gesprek hielden met die pedo.

MickeyGouda | 24-08-19 | 21:42 | 1

En nu weer met de desbetreffende verdachten ook weer een foei gesprek. Dat ontlast ook de rechterlijke macht. Win win

F. Jacobse | 24-08-19 | 21:44

Nu de overheid haar taken niet uitoefent, ondanks decennia lang ruime betalingen mijnerzijds, vraag ik mij af of ik dan ook mijn deel van de overeenkomst mag opzeggen?
Vriend Rutte? Hallo! Geef eens antwoord of mag ik er vanuit gaan dat wie zwijgt toestemt?

F. Jacobse | 24-08-19 | 21:41 | 1

Precies, de Overheid pleegt wanprestatie bij het sociaal contract, de overeenkomst is nietig.

Kanarie_Geil | 24-08-19 | 21:52

Nederlandse ondernemer komt in een dergelijke situatie in de problemen, maar Etnische groepen, in dit geval Turken, die wat verder van de ontwikkeling staan, gaan dreigen met geweld en de overheid zwicht.

ADVIZEUR | 24-08-19 | 21:39 | 1

Die Turkse ondernemer is toch wel opgepakt voor opruiing, toch?

witwas | 24-08-19 | 21:43

Van mij mag "We are here" trouwens nog een stuk groter worden in Amsterdam, niet uit een Karma gevoel oid, maar gewoon omdat dat recht doet aan de verkiezingsuitslag in die stad.

skoftig | 24-08-19 | 21:38
-weggejorist-
JaringElshout | 24-08-19 | 21:38

"Zo werkt het in Nederland niet". Laatste regel 7e alinea. Ja, zo werkt het in Nederland wel!

The7thGuest | 24-08-19 | 21:36

Maar goed dat dit een links blog is, anders zou er kunnen worden opgeroepen om krakers vooral naar Turkse huiseigenaren te sturen.

skoftig | 24-08-19 | 21:34

Gelukkig is het een beetje lekker weer. Glaasje drinken, hapje eten. Het is soms zo simpel.

Super Vaagstra | 24-08-19 | 21:34 | 1

Dat dachten die krakers ook...

SterF... | 24-08-19 | 22:24

Beste Feynman,
Wat een rare openingszin. ‘Het werd goedkoper de krakers van We Are Here te ontruimen, dan met een paar pelotons ME te gaan posten.’
En verder lezen doet ...

bij gelegenheid | 24-08-19 | 21:34 | 5

@bij gelegenheid | 24-08-19 | 22:09: hij doelt op de protestactie die vandaag zou plaats vinden en waar het linksche stadsbestuur aardig mee in hun maag zat. Rob Hoogland schreef er vandaag een mooie column over.

Trumme | 24-08-19 | 22:20

@Trumme | 24-08-19 | 22:20: Hoe kan ik dit nu weten? Er stonden geen “ ...” bij deze openingszin. En desgewenst ook geen linkje naar.

bij gelegenheid | 24-08-19 | 22:24

@bij gelegenheid | 24-08-19 | 22:24:
A: Je had verder kunnen lezen
B: Iedereen die het nieuws een beetje volgt snapt het meteen.
Beste bij gelegenheid, wat een rare opmerking dus.

TheEgg | 24-08-19 | 23:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Deze is een klassieker en voor het inlijsten en ophangen in ieder overheidsgebouw.

smdyasc | 24-08-19 | 21:33

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen