achtergrond

Geenstijl

TU/e weigert ook transgenders & genderneutralen

Geen V'tje in je paspoort? Geen baan aan de TU!

Toen ze voor de mannen kwamen, zwegen de feministen. Zij hebben immers een hekel aan mannen. Maar in Eindhoven worden vrouwen die nog niet helemaal af zijn, of die mid-transitie besluiten op genderneutraal terrein te blijven, óók geweigerd in de wereld van de wetenschap. Die is alleen voor vrouwen toegankelijk, en je moet bij de deur je broekje open doen je paspoort laten zien. Geen V'tje? Dan geen voorkeursbehandeling. Zie onderstaande mailwisseling tussen Piet (soon to be Petra) en Hanneke (v) van het "Communicatie Expertise Centrum" (lees: de front office, wat vroeger ook nog gewoon 'het secretariaat' heette). NOU. Dan zullen de LHGBTI vermicelli-verenigingen zich nu wel gaan ROEREN, nemen wij aan. We weten. De waanzin vordert met rasse schreden. Maar GeenStijl is toch zeker niet de enige die nog voor Artikel 1 opkomt in dit land?

Geachte TU Eindhoven,

Ik ben hard op weg met een proces om mijn genderidentiteit te veranderen. Het kan zijn dat ik uiteindelijk helemaal en definitief een vrouw word (Ik heb daar nu ook al meerdere kenmerken van), maar het kan ook zijn dat ik genderneutraal blijf. Ik ben in ieder geval geen man meer. Nu wil ik graag kans maken op een wetenschappelijk carriere op uw universiteit. Val ik ook onder de uitsluitende maatregel voor functies in uw organisatie? Graag uw spoedige reactie, 

Piet (Petra) [Zwartestift].

Van: Communicatie Expertise Centrum [zwartestift]@tue.nl
Date: wo 19 jun. 2019 13:44
Subject: re: transgender
To: piet.[zwartestift]@gmail.com 

Geachte Piet (Petra) [Zwartestift],

Dank voor uw mail in reactie op ons besluit om de vacatures voor wetenschappelijk personeel de eerste zes maanden alleen open te stellen voor vrouwen.

De TU/e vindt het belangrijk om een diverse en inclusieve community te zijn, die ook oog heeft voor kandidaten die niet tot het mannelijk of vrouwelijk geslacht behoren. Het Irène Curie Fellowship programma richt zich echter voorlopig op vrouwelijke kandidaten, zoals dit vermeld staat op hun paspoort.

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wens u succes met uw proces om uw genderidentiteit te veranderen.

Met vriendelijke groet,

Hanneke [Zwartestift]

Head of Communications Expertise Center
Eindhoven University of Technology

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

UvA-genderexpert in @ADnl: 'Anouk = Poetin'

Een UvA-sociologe/genderexpert in het Algemeen Dagblad over Anouks 'transfobie' met "POETIN" in de kop. Daar gaat de moderne man even voor zitten

@Spartacus | 12-02-24 | 19:33 | 364 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.