Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stemverklaring. De allochtoon die op Forum stemt

Mail, van een allochtoon die ook op Forum heeft gestemd. Goed verhaal dus hieronder integraal knip, plak & NAW bij redactie bekend.

Fetastaat wordt Lavendelkolonie

De allochtoon die ook op Forum stemt

Een Griek, westers dus, die ook voor Turk of Syriër door kan gaan en al tranend van de peper stapels roti met zijn Surinaamse broeders eet. Een ondernemer die in essentie pro-EU, pro-euro en pro-klimaat is en toch voor de tweede keer op Forum stemt. Volgens velen dus ook een fascist die daarmee contrair genoeg zijn bruine hemd in zijn eigen koffer moge pakken. Nu de NOS mijn keuze vast niet voor u duidt, doe ik dat zelf alhier waar ik al eens over het Griekse referendum schrijven mocht. Op dit GeenStijl dat de unieke nieuwsvoorziening biedt die elders achterwege blijft, aan de hand van enkele onderwerpen waaraan ik waarde hecht.

Bestuurlijke vernieuwing
Waar alles in onze maatschappij ontwikkelt, wordt herzien en met de tijd verbeterd wordt zodat de mensheid groeit, is het onbestaanbaar dat ons politieke stelsel al sinds 1848 niet substantieel meer is vernieuwd. Geen ander deel van onze samenleving kent zo’n complete stilstand. Hoe te vernieuwen? Dat vereist levendig debat: Een bindend referendum? Onder welke voorwaarden? Supermajorities misschien, zodat de helft plus één geen grote status quo kan wijzigen? Een gekozen burgemeester? Een constitutioneel hof om grondwettelijke rechten eindelijk te borgen? Een kiesdrempel? Stuk voor stuk acteren politieke partijen binnen het bestaande spel, zonder zich in te spannen de regels daarvan aan te passen aan onze tijd. Het dualisme is dood, de rechtstaat vertoont ernstige scheuren, onze democratie is deels kapot. Alleen Forum maakt zich hard voor de broodnodige vernieuwing.

Het partijkartel
Ons land is stapels ongekwalificeerde beroepsbestuurders arm. Vanuit moeders schoot via de universiteit in de politiek gerold, zonder ooit te dienen in het leger, de zorg, het bedrijfsleven of het onderwijs. Mensen die de gevolgen van hun beleid nooit werkelijk ervaren en zolang de partijmores gehoorzaamd wordt altijd een volgende dienstbetrekking wacht. Neem beroepspolitica Ank Bijleveld. Kijk en luister drie minuten of drie uur naar haar. Je hoeft toch niet zó woke te zijn om te zien hoe volstrekt ongekwalificeerd deze MinDef is om te beslissen over onze mannen en vrouwen die bereid zijn voor hun volk en vaderland te sterven? Voor vrijwel elke andere minister geldt hetzelfde. Leraren kúnnen betere arbeidsvoorwaarden krijgen, zónder extra miljarden, als de red tape eindelijk eens doorbroken wordt. Die oplossingen, échte oplossingen, vereisen vakministers. Hoe bestáát het dat je als minister, de allerhoogste rang in een discipline, geen serieus track record moet overleggen voor je portefeuille. Forum is de enige partij die vakministers eist.

Het klimaat
Natúúrlijk wordt de opwarming van de aarde veroorzaakt door de mens, moet onze wereld leefbaar blijven en moeten de rijkste landen van de wereld zoals het onze het initiatief nemen om de wereld mee te trekken; iets waar we met de Hollandse handelsgeest en passant vast ook winst op kunnen maken. Ik schat in dat Baudet dat ook wel weet en zijn hoaxstandpunt het nastreeft de onderbuik van het electoraat te bewerken en maximaal te kunnen onderhandelen. Ik rijd zelf een schone auto, isoleer mijn woning, doe aan afvalscheiding en betaal die extra maandelijkse €25 voor mijn gas en stroom met liefde. Maar de bijstandsmoeder kan dat niet. De grond onder je huis verkopen voor een bloody warmtepomp is compleet gestoord. Net als zóveel mensen ben ik het spuugzat dat alles door onze strotten wordt geduwd zonder onderbouwing, zonder overleg, zonder inspraak en zonder gedegen onderzoek. Daar is een sterk tegengeluid op nodig. Zij het naar mijn smaak wat overdreven, is Forum de enige partij die dat geluid laat horen.

Migratie dan
Laat gekwalificeerde mensen toe. Help oorlogsvluchtelingen. Maar doe het slim. Waarom wenden we niet de helft van wat we nu spenderen aan om vluchtelingen in de eigen regio op te vangen en daar veel meer voor ze te doen. Dicht bij huis en hun cultuur. Met scholing en psychologische hulp om straks praktisch en emotioneel hun land weer op te kunnen bouwen. Minder kosten en risico. Meer resultaat en draagvlak. Voor hen die wel hier komen leef ik me in en zou ik als vluchteling zeer dankbaar zijn dat mijn gezin veilig was, op dag één de taal gaan leren, elke dag bijdragen om mijn plekje te verdienen; of dat nu in Duitsland, Egypte of in China was. Die houding mogen wij ook verwachten. Wie niet meedoet is af. Wie wel meedoet bieden we veel meer dan nu: échte taallessen, opleidingen en werkvergunningen, mits je er net zo hard voor werkt als wij. Al decennia floreert de politiek in schijnresultaten, brandjes blussen en symptoombestrijding waarmee we als maatschappij geen centimeter verder komen. Forum eist verandering, maar kiest niet de keiharde lijn van de PVV.

Het valsspelen kotsbeu
Gepassioneerde discussies met mijn linkse medemens zijn mooi en in gezonde dialoog blijkt altijd meer overeenkomst dan verschil. Maar er zijn ook Freek de Jonge’s die dat niet kunnen, die gelijk en het hardst 'fascist' schreeuwen. Jettens die op voorhand roepen dat Thierry ‘zichzelf uitgesloten’ heeft, Ollongrens wier hautaine opmerkingen er blijk van geven dat zij zich immuun achten voor de mening van het plebs. Iemand met wie je het oneens bent nazi noemen, diskwalificeert jezelf. Altijd maar slachtoffer zijn, SJW’tje spelen, compleet Sylvana gaan. De linkse propaganda die de NOS, Jinek, DWDD en Nu.nl al jaren op ons afvuren, hun framing ad nauseam, die insinueert dat ik volstrekt achterlijk zou zijn. Heb kritiek! Vuur argumenten af! Bring it! Niets is interessanter dan debat met tegengesteld geluid, maar spreek over de inhoud en niet over de man, spreek over wat waar is en niet over verdraaide versies die niets bieden dan meer polarisatie. Hun eeuwige gejank, gedram, gedemoniseer en gemanipuleer bewogen mij verder richting rechts. Of is het vooral links dat steeds verder in die richting schoof?

Het ligt zo voor de hand
Nooit stemde ik op Pim of Wilders, als linkervleugel-VVD’er die fan van Rutte was toen hij nog in de oppositie zat. Ook nu is niet alles onder hem maar slecht. De staatsschuld bijvoorbeeld, staat er weer keurig voor. Toch vergeet ik niet hoe het referendum rücksichtslos de nek werd omgedraaid in plaats van het te verbeteren. Toch werk je zó overduidelijk voor het grootkapitaal als je de dividendbelasting wilt afschaffen waar verder werkelijk niemand iets aan heeft. De coalitie had veel minder zetels verloren als voor dezelfde € 1,5 miljard de ‘tijdelijke crisismaatregel’ was teruggedraaid die de assurantiebelasting van 9,7% naar 21% verhoogde. Zoiets voelt iedereen elke maand opnieuw, want hoewel de economie puik draait, merkt het grootste deel van de bevolking daar veel te weinig van.

Onze Thierry
Om deze en meer redenen waarvoor de ruimte hier ontbreekt stemde ik op Thierry. Op deze waarde eclatante representative populi pur sang, wiens reis naar ik hoop pas net begonnen is. Wat hoop ik dat hij het compromis kan vinden, dat hij dat beter doet dan Wilders, dat hij Wiebes en Harbers laat zitten en zijn tanden hoogstens in Ollongren zet. Dat hij na deze midterms tot provinciaal regeren komt en laat zien dat Forum het kan, dat de hoop van zoveel mensen niet nóg een keer verloren gaat, wat Freek cum suis ook schreeuwen. Ik hoop dat Thierry zich niet verliest in het excentrieke maar dat zijn uil ook hem kan inspireren. Knal door die grachtengordel met de mentaliteit van het Rotterdam dat je zoveel stemmen gaf: zet je woorden om in daden en lul niet maar poets zo hard als je maar kunt, waarna deze allochtoon je met plezier zélf op zijn rug naar het Torentje toe draagt.

Reaguursels

Inloggen

Ja. Hoe kunnen deze populistische partijen steeds roepen dat wij door links geregeerd worden? Het is het korte geheugen van veel mensen, en ook dommigheid, die hun bang maakt en dan stemmen op deze partijen.

Jan Onbewoond | 30-03-19 | 18:52

Grieken die in NL wonen mogen niet voor de PS stemmen, alleen voor de waterschapsverkiezingen en daar stond FvD niet op de lijst.

Iets klopt hier dus niet.

Misschien heeft 'Zorba' een dubbele nationaliteit welke hem stemrecht geeft, maar dan is hij gewoon (ook) Nederlander.

Daarmee valt wel zijn narratief van 'allochtoon die op FvD stemt' uiteen, en dat verkoopt niet zo lekker. Tjsa.

Bovendien is Zorba's Nederlands te goed voor een allochtoon. Geen Griek schrijft zo, daar durf ik wel een tsipouro op te nemen.

@Geenstijl -- goeie fact-check gedaan naar NAW, of heet Zorba gewoon Floris-Jan en woont hij in Laren (NH)?

tectonicos | 29-03-19 | 16:35 | 1

Gezien zijn weldoordachte en correcte argumentatie over zijn stemkeuze durf ik te zeggen dat deze Griek bovengemiddeld intelligent is, en daarom zeer zeker de Nederlandse taal kan beheersen op dit niveau.

Kim-Jung-Un | 29-03-19 | 19:45

wat ik nooit begrijp is dat pvv-ers en forummers altijd van de daken schreeuwen
over het links complot, terwijl er al een dikke 40 jaar geen links kabinet is geweest ... en ook vinden ze dat je alles moet kunnen zeggen, maar zelf in de kramp schieten als je zegt waar het op staat en fascisme fascisme noemt. Ik ben tegen doodschieten en voor alle ruimte voor alle schreeuwende meningen, maar de grootste partij in NL is nu een fascistische en racistische daar is geen speld tussen te krijgen. Gelukkig doet Baudet ook niet heel veel moeite dat te verbloemen anders werd hij een volgende huichelaar. Het is zaak dat de gevestigde politiek eens een keer niet aan het pluche denkt en hard aan het werk gaat en goede olossingen levert waardoor de kiezers niet moeten uitkomen bij dit soort partijen, die hoe je het ook wendt of keert je vragen aan te sluiten bij de 'de strijd', 'de redders', 'de kentering' om samen op te marcheren in een lange kolonne van borealen, witmensen , mammoetoverwinnaars en übermenschen waarbij ondertussen de andersdenkenden, onderwijzers , kunstenaars en wetenschappers en immigranten op zijn Erdogans uitgeschakeld en geneutraliseerd zullen worden. Marcheren in een lange mars naar, tja naar wat eigenlijk... de geschiedenis leert: naar zelfdestructie.

feitenzijnfeiten | 29-03-19 | 13:00 | 3

Voordat je jezelf voorbij schreeuwt met termen als fascisme en racisme, zou je even voor de volledigheid jouw definitie van die twee termen willen geven? Alvast bedankt.

Wil Palen | 29-03-19 | 14:47

De grootste partij van Nederland is de meest fascistische en racistische? De VVD!
Mee Eens. De VVD doet er in samenwerking met D666 en GL er alles aan om het werkende ras te discrimineren. Ook sluiten zij zonder te blikken of te blozen de tweede grootste partij in de TK uit aan deelname aan de regering. Best wel fascistisch! U bent kenner!

Harrie7949 | 29-03-19 | 15:22

Ik ga feitenzijngeengeiten een beetje helpen.
Fascisme definitie: Het fascisme is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel.
Pas deze definitie toe en je ziet dat de schreeuwers op links, lees o.a. AFA, hier perfect onder vallen.
-----------------
Het is een beetje lastig om B. in deze hoek te drukken daar hij o.a. een fel voorstander is van het referendum en van meer democratie, zelfbeschikkingsrecht en openheid.
Het is prima dat je hier langskomt om je mening te ventileren, maar het moet wel enig hout snijden.
De aannames die je benoemt, hier ga je helemaal nat.
Ubermensch? Hoe kom je er op; wie heeft dat geroepen, namen en rugnummers.
Sorry, je bent slecht geinformeerd.

donkieshot | 29-03-19 | 15:36

On (multiple) topic(s):
Ik vind het jammer dat sommige tegels worden weg-gejorist, terwijl de reacties hierop blijven staan. Ben dan altijd heel nieuwsgierig naar wat de ongewenste tekst is geweest!

McSplutter | 29-03-19 | 12:57

"Natúúrlijk wordt de opwarming van de aarde veroorzaakt door de mens"
3 procent van de co2 in de lucht komt door de mens.

poiuytrewq | 29-03-19 | 12:40

Normaal gebruik ik de grieken (kleine g) als voorbeeld van wat er niet deugt en te veel kost aan de eu. U is een Griek (grote G) in de geest van Pythagoras en Stelios! Eigen verantwoordelijkheid is +Heleboel.

McSplutter | 29-03-19 | 12:12

'Ons land is stapels ongekwalificeerde beroepsbestuurders ARM'? Er wordt waarschijnlijk bedoeld 'RIJK'? We hebben namelijk héél véél van die onbenullen!

BaldEagle | 29-03-19 | 11:26 | 3

Begrijpend lezen

Centicuub | 29-03-19 | 11:42

Gekwalificeerd (in dit geval met een academische graad) wil niet altijd zeggen 'geschikt voor de taak'.
De inflatie van cursussen - 'vrijetijds-management', 'europese studies' en wat er nog meer voor woke lulligheid wordt bedreven - tot academische studies én het vertrouwen van de drs-en in dezen onderling, is inderdaad meer dan scha(n)delijk.

McSplutter | 29-03-19 | 12:24

Heel juist geformuleerd met Arm! Dit kun je toch geen rijke bijdrage noemen!

Harrie7949 | 29-03-19 | 15:24

Geilt die Han van der Horst op Thierry???? Hij opent op joop het ene na het andere topic over Baudet.

taylor 1000 | 29-03-19 | 11:08

Ik ben het niet op alle punten eens met de schrijver, dat kan neem ik aan. Maar toen ik las dat hij nooit op Pim of Geert heeft gestemd, maar wel de VVD met Rutte, en dan nog wil volhouden dat 'Rutte ook goeie dingen doet', was hij voor mij af. Niet vanwege Pim of Geert, maar omdat hij overkomt als een zwevende kiezer. Zodra de VVD met een andere lijsttrekker komt die zegt wat hij wil horen, stemt hij weer VVD.
Mij vielen ook de Franse, Engelse en Latijnse termen tussendoor, hij komt me over als iemand met een goede baan, middelbare leeftijd, hoger opgeleid. Maar toch nog teveel beïnvloed door de dogma's van de msm: 'Natuurlijk is de mens medeverantwoordelijk voor de opwarming van de aarde'. Daar begint het al.
Toch erbij willen horen, toch niet helemaal versleten willen worden als mafkees. Want dat ben je in Nederland als je niet vol op het orgel voor groene ideologie bent. Hele volksstammen laten zich gekmaken door zich een electro-auto of hybride aan te smeren ('kijk, ik ben niet zo slecht, hoor'). De noodzakelijke aflaat om de zonde af te kopen dat je toch andere dingen wil denken als het gros. Ook is het stuk soms wat naïef.
De veronderstelling springt er in de volgende alinea uit dat migranten- en vluchtelingenbeleid in Nederland vooral gebaseerd zijn op de gedachte dat de Nederlandse overheid mensen wil helpen. Sorry, maar een overheid die geen zak geeft om zijn eigen inwoners, houdt zich niet bezig met altruïsme op internationaal gebied. Men voert gewoon klakkeloos VN beleid door zonder na te denken over consequenties voor de eigen bevolking of de sociale zekerheid. 'Marrakesh' heeft men niet gelezen, gewoon doorgedrukt. Daar zit geen spatje mensliefde bij, enkel cynisch opportunisme en oikofobie. Voorbeeld nodig? Hoe lang heeft het geduurd voor de overheid eindelijk een beetje ging inzien dat het wel erg riskant is om gevaarlijke misdadigers op proefverlof te sturen? Ruim 20 jaar. Ondanks al de pijn en het verdriet van slachtoffers ging men hier gewoon mee door en kon je wachten op de volgende slachting. Niet erg meelevend van deze overheid, is het wel?
Net als die draaideurpanhuizen al jaren hun gang gaan, gaan criminelen van allerlei allooi hun gang. Dagelijks worden bejaarden in hun woning overvallen, al jaren. Al jaren zijn er verhalen van bejaarden die geen regelmatige douches meer krijgen en in hun luier mogen blijven liggen. Hoezo barmhartigheid? Rutte 'die het op punten goed doet', doet hier niet veel aan. Of beter gezegd, niks. Een 'bejaardenakkoord' klinkt ook minder sexy, denk ik. Plus het feit dat ze regelmatig spelen met ideetjes om bejaarden over een bepaalde leeftijd maar 'op te ruimen'. Hiervoor heeft deze 'barmhartige en liefdevolle' jezuscomplexoverheid mooie dingen verzonnen als 'voltooid leven'. Dan laat je oma lekker wegrotten op haar kamer en praat haar via de media aan wat voor een nutteloze kostenpost ze wel niet is, voor je het weet, trekt oma de conclusie dat het mooi is geweest.
FvD doet mij denken aan het D'66 van Hans van Mierlo, Thierry is ook veel langer bezig over dit soort dingen na te denken dan toen hij die partij oprichtte. Hij zag gewoon geen andere mogelijkheid invloed uit te kunnen oefenen om die broodnodige herijking te laten plaatsvinden. Dat was de reden waarom deze allochtoon op FvD stemt. Omdat deze het dichtst bij de traditionele waarden van de Verlichting aanliggen, de 'unalienable rights' die een ieder van ons heeft en die een overheid dient te respecteren. Zoals u kon lezen, doet de huidige overheid dat absoluut niet, en is vooral gelardeerd met ex-studentjes die heilig geloven in methodes om de samenleving maakbaar te krijgen. En hiervoor moet er stevig gemanipuleerd worden. Zodat u niet anders kunt dan zeggen 'uiteraard is de mens medeverantwoordelijk voor de opwarming van de aarde, maar....'
Question everything, the 'why' matters.

Datsun_Cherry | 29-03-19 | 10:52 | 3

Zij die invloed begeren maar niet verkrijgen creëren regels en wetten, zij die mensen-mens zijn en durven te vertrouwen, doen en laten wat nodig is om een duin te onderhouden, een dijk te bouwen een sluis te maken, oudere mensen te helpen, leraar te worden, kruidenier ict-er, weet ik veel wat te doen om: jezelf, gezin, familie, dorp, stad, NL, EU, Aarde wat leuker te maken dan toen voordat je kwam….dat vergt inzet, nieuwsgierigheid en eigenwijsheid. Behoefte aan controle wordt geboren uit angst….. De reden dat ik niet door rood rijd is niet omdat ik een bekeuring krijg maar omdat dat ik geef om anderen….. fijne vrijdag….

hetgingperongeluk | 29-03-19 | 11:13

@Datsun_Cherry;

Dat zaken beter kunnen ben ik met je eens, maar het is wel erg makkelijk om de verantwoording voor liefdevolle behandeling van opa & oma volledig bij de overheid te leggen. Er wordt al 80.000 miljoen per jaar aan zorg uitgegeven waarvan een groot deel ouderenzorg. Honderden euro's per maand per Hollander dus en voor dat geld kun je de huidige standaard regelen. Ze doen écht hun best in de zorg; als je een hogere standaard echt zo belangrijk vindt kun je opa & oma in huis nemen zoals dat in de afgelopen millenia ook ging.
www.rijksoverheid.nl/binaries/content...

StuggeRob | 29-03-19 | 11:49

@Cherry Eens! @StuggeRob is nog te jong om te weten wat de VVD sinds Terpstra als stas al gesloten heeft aan faciliteiten voor ouderen en hoe het personeel in de zorg behandeld is? En hoe men aan de gang blijft met bezuinigen op zorg en leven? Dat kan iedereen constateren zonder opoe in huis te nemen (die daarvoor overigens een korting op haar AOW mag incasseren die de kinders mogen ophoesten).

eastender | 29-03-19 | 19:01

Kunnen we er nou over ophouden? Hij heeft 13 zetels, anderen minder, nu weer over tot de orde van de dag. Waarmaken die stemmen...

Jan Gordelroos | 29-03-19 | 10:46 | 1

En de kans er voor krijgen!

Harrie7949 | 29-03-19 | 15:28

De Griek hinkt op meerdere gedachtes, dat maakt het een wat warrig verhaal, dat wordt het duidelijkst als hij over het klimaat begint.
Toch een goed stukje omdat hij duidelijk afstand aan het nemen is van linkse hersenspoelerij en ratio en realiteit toelaat in zijn leven. Good for him!
Kunnen BL en bertje nog wat van leren.

kempenaer | 29-03-19 | 10:41 | 2

M.i. heeft hij nog een lange weg te gaan.

Datsun_Cherry | 29-03-19 | 10:55

"Linkse hersenspoelerij en ratio" las ik als één ding. Ik schrok ervan.

McSplutter | 29-03-19 | 12:51

@Jan Onbewoond - mensen die van allochtonen af willen...

Het is niet van allochtonen af willen... maar ons maf migratiesysteem MOET dit jaar gewijzigd worden.
Wij vinden het normaal dat een oneindige stroom migranten uit Afrika en moslimlanden hier onder de noemer van vluchteling in de watten worden gelegd.... met gratis opvang in een AZC, daarna een ingerichte woning plus een levenslange uitkering.
Het heeft een grote aanzuigende werking... dit verhaal is onbetaalbaar.

Steeds meer woningnood en steeds meer onvrede bij de Nederlandse burger, die goed zien dat migranten door de overheid en gemeente in de watten worden gelegd waarbij ze als kasplantjes worden behandeld... alles wordt van A tot Z voor hen geregeld.
De Nederlander moet tot 67 jaar blijven werken en migranten krijgen tot 67 jaar een uitkering - dat zijn we in Nederland als normaal gaan vinden.
Dit onderwerp moet bespreekbaar worden en er moet een heel ander migratiesysteem komen... Baudet gaat hier voor zorgen.

Als het aan Rutte ligt - hebben we over 10 jaar hier 20 miljoen inwoners...
met 4 miljoen migranten.
Heb nog nooit zo'n zwakke premier meegemaakt als Mark Rutte.
Rob Jetten en Jesse Klaver zijn over Rutte de baas... wat een zwak figuur.

sociaal_econoom | 29-03-19 | 09:42 | 2

Wijze woorden weer.

schijtzat | 29-03-19 | 10:53

Dat heb ik nooit begrepen van GL: Wel meer mensen importeren, die huizen en ruimte nodig hebben, en toch beweren dat in Nederland de natuur voorrang moet krijgen. In Engeland noemen ze dat 'have your cake and eat it!'

McSplutter | 29-03-19 | 12:31

Baudet gaat ook gewoon op de fiets, net zoals Rutte. Niks bodyguards en dure limousines.

Jan Onbewoond | 29-03-19 | 09:15 | 4

Waar heb je het over? Thierry laat zich rondrijden in een Jaguar...

Dr Truth | 29-03-19 | 09:29

Wellicht op het onbewoonde eiland war je woont?

BaldEagle | 29-03-19 | 11:28
▼ 1 antwoord verborgen

Mensen die van allochtonen af willen, stemmen toch op zulke partijen?

Jan Onbewoond | 29-03-19 | 09:13 | 2

Wat een onzin Jan O.
Mensen die hulp nodig hebben (oorlogsgebieden, extreme nood etc.) dien je te helpen, waar ze ook vandaan komen.
Het is inmiddels meer dan algemeen bekend dat er misbruik gemaakt wordt van een verkeerd georganiseerde tolerantie. Als je daar niet kritisch over mag zijn dat is er is chronisch mis met je realiteitsbesef.

donkieshot | 29-03-19 | 10:20

@Jan O,

Als je nou eerst de column eens leest.
Daar staat alles nog eens duidelijk uitgelegd, speciaal voor NPO-kijkers met een algemene ontwikkeling van 0.

Dandruff | 29-03-19 | 10:42

Freek de Jonges*

Michiel85 | 29-03-19 | 08:54

Met de PVV van Wilders kwamen we geen meter vooruit.
Hij werd door de andere partijen genegeerd, niemand maakte zich nog druk om hem.
Hij mocht zijn zegje doen in de Kamer en dat was het dan.... hij wilde niet bij de NPO en ook niet bij de Vara.

Baudet is totaal anders - hij gaat rustig naar de NPO en ook naar Jinek en Pauw of de DwdD. Wat de linkse gasten ook proberen hij doet rustig zijn zegje en komt als winnaar uit de strijd. Exact hetzelfde als Pim Fortuyn.
Thierry heeft drie speerpunten waarmee het merendeel van het Nederlandse volk het roerend mee eens is:
1. niet van het gas af... dit kost miljarden - de andere landen in Europa blijven wel het schone aardgas gebruiken
2. we moeten stoppen met ons onbetaalbaar migratiesysteem waarbij mensen uit Afrika en moslimlanden onder de noemer van vluchteling hier in de watten worden gelegd met gratis een ingerichte woning en een levenslange uitkering,
de woningnood wordt alsmaar groter en het kostenplaatje onbetaalbaar
3. we zijn de knecht van Brussel - Rutte betaalt elk jaar 8 miljard euro en zodra Engeland wegvalt gaan we 13 miljard afdragen aan Brussel.
Baudet gaat deze bodemloze put aanpakken - hij wil niet meer de knecht van Brussel zijn.

Kortom Baudet heeft 3 belangrijke punten waarmee hij 100 miljard euro per jaar gaat besparen hetgeen we kunnen geven aan ouderen, aan de zorg en hulpbehoevenden - de heffingen, BTW, de energierekening kan dan omlaag zodat het besteedbaar inkomen zal stijgen.

sociaal_econoom | 29-03-19 | 08:51 | 1

Daarentegen, waarom makkelijk als het moeilijk kan? Met heel veel moeite en aan heel hoge kosten kunnen we van het gas af. We kunnen mensen tegen heug en meug blijven opnemen, ook al kapen ze de boel als ze hun zien niet meteen krijgen. En die 13 miljard kunnen we ook nog wel aan als we pik modaal nog wat extra belasten. Yes we can - wir schaffen das - vaasje!

jos verstoppen | 29-03-19 | 09:24

Top verhaal; niets aan toe te voegen!

Brou Is Back | 29-03-19 | 08:47

Ik wil het toch wel een keer opnemen voor Jinek. Zij wordt altijd in hetzelfde rijtje genoemd met DWDD en Pauw maar zij heeft best vaak rechtse politici aan tafel zitten. Terry heeft al regelmatig aan tafel gezeten. Inderdaad is de tafel dan vaak gevuld met mensen die de "rechtse" gasten de mond snoeren en belachelijk maken, maar er zijn ook afleveringen waarbij dat niet gebeurde. De redactie van Jinek werkt hier overduidelijk aan. Bijvoorbeeld de laatste aflevering na de verkiezingen met Eerdmans en Kelder.

Bakje Friet | 29-03-19 | 08:46 | 3

Klopt Jinek is van KRO-NCRV... beduidend minder links als de VARA en NOS.
Hier komen ook rechtse thema's en rechtse mensen aan het woord.

Bij de VARA zitten dan 2 linkse gasten aan tafel die de rechtse persoon aanvallen en belachelijk maken. Waarbij ook de verslaggever zich niet onbetuigd laat --> Geert Wilders gaat daar niet naar toe.

Pauw en consorten zijn doorgewinterde figuren... maar Baudet laat zich door hen niet in de hoek drukken - dit doet Thierry bijzonder knap.

sociaal_econoom | 29-03-19 | 09:17

Jinek is van KRO-NCRV en beduidend minder links als de VARA en NOS.

sociaal_econoom | 29-03-19 | 09:18

@ Friet en @ SE: Jullie hebben wss een boontje voor Jinek. Ze misdroeg zich compleet toen ze Wilders ooit interviewde. Je weet wel, die aflevering met die bordeelplateaus en de krulspelden er amper uit. Ze deed precies wat de omroep van haar vroeg, zoals ze altijd, bij elke omroep, braaf deed. Anders was ze nooit op de stoel terechtgekomen die ze nu warm houdt. Het is karakterloos volk aan die kletstafels, als ze al zoete broodjes bakken hebben ze peter rrr of een ander die zich voor de juiste hoeveelheid pegels gaarne misdraagt.

eastender | 29-03-19 | 19:14

Ik voel niet vaak de neiging om een reactie achter te laten, maar dikke props voor Zorba voor het zo goed verwoorden van het sentiment dat mij niet vreemd is. Vooral ook het niet op inhoud kunnen voeren van een debat of discussie is kenmerkend voor nu, voor 'progressive' kringen en om gelijk te in de fascisme dit en dat reflex te schieten vind ik ook FOKKING irritant.

Pappedeepoopee | 29-03-19 | 08:19

Goed stuk. Ik zelf heb het laatste jaar een hekel gekregen aan Rutte. Journalist vraagt door op materie en de vraag wordt 10 maal op dezelfde manier geantwoord zonder dat iets inhoudelijks wordt geroepen.

Atlantis-95 | 29-03-19 | 08:12 | 1

Wat wel weer begrijpelijk is als je bedenkt dat als hij ook maar iets toezegt, het vrijwel meteen vergaande consequenties heeft. En die journalist weet dat. Als een bewindspersoon de schrijnende situatie van wie dan ook beaamt, dan is de vervolgvraag meteen: wanneer doet u er iets aan? Terwijl dat 'iets er aan doen' misschien niet past binnen het regeerakkoord of nog ergens in onderhandeling is. Dan kun je dus beter niets zeggen of een door de woordvoerder voorgekookt non-antwoord, om het zo open mogelijk te houden. Want belofte maakt schuld. Maar ja, de journalist wil nieuws maken, dus die blijft gewoon doordrammen met dezelfde vraag. Ook het feit dat iemand duidelijk géén direct bevredigend antwoord geeft kan dan immers tot nieuws worden gepromoot. Het is een hele praatindustrie die elkaar op deze manier bezighoudt...

Joris Draaksteker | 29-03-19 | 10:27

Prima stukje. Discussie materiaal genoeg maar de boodschap is duidelijk!

UncleBigH | 29-03-19 | 07:55

Forum heeft veel standpunten waar ik het helemaal mee eens ben. Maar het is een centraal aangestuurde partij waarbij het Kartel van FVD, duidelijk zichtbaar, beslist wat er gebeurt. Volksvertegenwoordigers van FVD moeten de standpunten uitdragen wat het kartel van FVD beslist. Dat is zo jammer, weer een partij die het woord democratisch volledig misbruikt.

Toetsiemonster | 29-03-19 | 07:50 | 6

En jouw flutpartijtje wordt linea recta aangestuurd vanuit Brussel! Dus waar heb je het over?

BaldEagle | 29-03-19 | 11:30

Wat verwacht je dan van een volksvertegenwoordiger? Dat hij de ideeën uitdraagt niet totaal niet overeenkomen met de zienswijze van de achterban? Man man!

Harrie7949 | 29-03-19 | 15:43

@Monster, als het FvD het woord kartel gebruikt heeft het een andere betekenis dan in The Blacklist. Misschien is politiek niet zo je ding.

eastender | 29-03-19 | 19:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Een Griek? We krijgen nog heel veel geld van de Grieken! Oftie nu Baudet stemt of niet.

Fuckinghell | 29-03-19 | 07:49 | 2

Ach wat een onzin. 'De Grieken' bestaat niet in dit verband. De gewone Griek was vooral de Sjaak.

van heinde en verre | 29-03-19 | 12:26

@van heinde en verre | 29-03-19 | 12:26: Zo is het. Net zoals de gewone Argentijnen en de gewone IJslanders zijn ook de gewone Grieken tot in lengte van jaren de Sjaak door een misselijke en schaamteloze geldpolitiek van de zgn boven hen gestelden.

eastender | 29-03-19 | 19:20

De mens heeft invloed op het klimaat?
Als dat al zo zou zijn: Is dat dan zo erg eigenlijk? Vanalles heeft invloed op het klimaat. Waarom zou de mens daar eigenlijk niet zijn steentje aan mogen bijdragen? Vulkanen hebben ook invloed op het klimaat: ik zie alleen nog geen miljardenverslindende projecten geïnitieerd worden om die dingen dan maar te slopen.

stichpimpelibok | 29-03-19 | 07:29 | 1

Ik denk dat de mens is gemaakt om al die oude vegetatie op te fikken. Zodat de aarde niet veranderd in een oliebol.

reagluurder010 | 29-03-19 | 08:25
-weggejorist-
Rest In Privacy | 29-03-19 | 07:08 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

"Knal door die grachtengordel met de mentaliteit van het Rotterdam dat je zoveel stemmen gaf"

Thierry woont op de grachtengordel en is al zijn hele leven "de elite", Thierry is geen arbeiderstelgje die keihard heeft moeten knokken om ergens te komen. Thierry is elitair en doneert dure woordjes aan een oude ideologie. Kort gezegd: Thierry heeft wat denkbeelden waar sommigen het eens mee zijn, deels of geheel en anderen pertinent tegen zijn. Daar kan en mag je wat van vinden maar als je hele verhaaltje neer komt op 'ik ben een Griek en ik ben tegen migranten (uit Afrika) maar de rest is eigenlijk wel prima' denk ik wel dat ik wel weet waarom het verhaaltje van Thierry je zo enorm aanspreekt, een soort van identitair verzet. Beetje zoals de Gouden Dageraad (Chrysi Avgi) zeg maar. Ik snap ook absoluut niet waarom dit gebracht wordt als een soort van doekje om het overduidelijke te stelpen. Laten we een beetje eerlijk tegen elkaar zijn. Baudet is geen vernieuwer of een groot licht, Baudet vindt de wereld zo als deze nu draait maar niets, al die vrouwen met een grote mond, die buitenlanders die lopen te parasiteren (aldus Baudet) en uiteindelijk is het (Noord)Westen het slachtoffer van slap links beleid en wordt 'de grootste beschaving sinds de Romeinen' gesloopt door links, niet westerse allochtonen en een kwaadaardige globalistische cabal van de elite. Daar ben je het mee eens of niet. Persoonlijk vind ik het een dramatisering en vooral onterecht, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen het wel met Baudet eens zijn.

DeKussendeWielrenner | 29-03-19 | 06:29 | 6

Ik ben het niet vaak met DeKussendewielrennert eens maar nu wel.
Baudet is een strohalm waar Nederland zich aan vastklampt bij gebrek aan een stevige boom.

Rest In Privacy | 29-03-19 | 08:02

@ wielrenner
Wellicht helpt het als u het peloton eens achter u laat, de ogen opent en eens goed om u heen kijkt. Dan ziet u het wellicht wel, de realiteit.

kempenaer | 29-03-19 | 10:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Mooi stuk! Ik lees eindelijk nuance en hij vraagt nuance. En hij stelde een goede vraag, is FvD zo rechts of is links inmiddels wel heel ver afgegleden naar links dat het inmiddels in het vakje extreem belanden is.

upbeat | 29-03-19 | 06:14 | 1

De grens tussen links is naar links verschoven en mogelijk zlefs doorgeschoten. Ik ben altijds links geweest, mijn standpunten zijn de zelfde altijd, maar toch ben ik kennelijk rechts tegenwoordig, en zelfs fascist en racist. En niet te vergeten klimaat ontkenner, maar dat spreekt voor zich nu ik FvD stem.

jos verstoppen | 29-03-19 | 10:53

Typische reaguurder die doet alsof hij anders is omdat ie ooit in Griekenland heeft gewoond. Doen alsof ie stik ontevreden is over de huidige situatie maar eigenlijk alleen maar allergisch voor alles dat niet rechts genoeg is. Op staan tegen links, maar het ondertussen alleen oneens zijn over het migratie beleid. Mietje.

Balgesjaakt | 29-03-19 | 06:06 | 2

@ Balgehakt: maar het ondertussen alleen oneens zijn over het migratie beleid.
Weinig aansprekende reactie van u.. Selectief shoppen is zo heerlijk eenvoudig.

donkieshot | 29-03-19 | 06:43

Dat "mietje" ook toegevoegd aan je comment. Je diskwalificeert jezelf er meteen mee.

volksvaderland | 29-03-19 | 06:59

Ik snap niet zo goed waarom het bijzonder is dat een Nederlandse Griek FvD stemt. Wat maakt zijn stem bijzonder?

Ggroengras | 29-03-19 | 05:47 | 3

Ik denk: pro-EU, pro-euro en pro-klimaat en dan FvD stemmen hem nogal bijzonder maakt, mijn beste groengras. Dat Grieks snap ik ook niet als Nederlandse Westlander FvD stemmer zijnde.

Nalek | 29-03-19 | 07:14

@Nalek | 29-03-19 | 07:14: Dat zou kunnen, waarde Nalek. En dat zegt natuurlijk wat: iemand is zo ontevreden met de gang van zaken dat hij maar op een partij stemt die eigenlijk niet in zijn straatje lijkt te passen. Maar het allochtone tintje is dus vrij irrelevant bij dit verhaal.

Ggroengras | 29-03-19 | 10:13

De gehersenspoelde Griek voelt dat hij voor de gek is gehouden maar is nog niet zo ver om te begrijpen op welke schaal dat precies gebeurde, daarom is het een beetje een warrig verhaal dat hinkt op twee gedachten met flarden hersenspoelsel vermengd met stukjes ratio en helderheid.
Hij doet me erg denken aan één van de redacteurs van GS die daar ook mee worstelt.

kempenaer | 29-03-19 | 10:31

Prima betoog van een Griekse Nederlander. Mensen die iets toevoegen, inmiddels ook wat te verliezen hebben door hun arbeid en liefde voor de nieuwe Heimat. 2 dingen die ik graag wil voorleggen. Het klimaat is niet door de mens te beïnvloeden (al zouden ze dat graag willen). Wel onze leefomgeving, ons milieu. Prima om daar zoveel mogelijk aan te doen. Ik heb nog nooit een stuk plastic op de grond gegooid. Maar de plannen die onze beste schoolverlaters nu etaleren, zijn helemaal doorgeschoten. Wind en zonne energie zijn veel te duur. Elektrische auto is ook niet milieu vriendelijk. Kernenergie is de oplossing. Voor het milieu, niet voor het klimaat, daar zijn de mensen een maat of tig te klein voor. De evolutie van een planeet ligt buiten de invloedssfeer van een niet toevallig hier aanwezige mens.
Dan zegt u de harde lijn van Wilders. Harde standpunten zijn in Nederland (en misschien in Griekenland ook) al 40 jaar niet meer in zwang. Deels te maken met welvaart en het willen delen hiervan, op zich wel goed maar volgens mij niet als dit je eigen faillissement gaat betekenen. Dat weet u (en ik) als zelfstandige al te goed. En wat is nu hard? Het (h) erkennen van het grootste probleem van deze tijd voor Nederland? Dat vind ik niet hard, en zeker niet als de betreffende volksvertegenwoordiger dat met zijn persoonlijke vrijheid moet bekopen.
Verder ben ik het helemaal met u eens. Ik houd van uw geboorteland. Mijn vriend woont (en werkt als er werk is) al 10 jaar op Lesbos en heeft de teloorgang van dit eiland aan den lijve ondervonden. Hopelijk gaat het daar weer een keer beter.

SlimmeBelg | 29-03-19 | 04:08

Het is heel simpel.... mensen die WERKEN of een eigen zaak hebben stemmen FvD, maakt niet uit of je autochtoon of allochtoon bent.

Mensen met een langdurige uitkering stemmen geen FvD --> maar GroenLinks, D66, PvdA, Denk of VVD.
Opmerkelijk ook VVD, want onder Rutte III is de VVD net zo links als D66 en GL.
MEER geld voor klimaat (van het gas af), meer geld voor migratie en meer geld voor Brussel.

Dit zijn de drie dingen waar Baudet het mes in gaat zetten.
Als je werk of een eigen zaak hebt --> ben je een dief van je eigen portemonnee indien je op Rutte III stemt.

sociaal_econoom | 29-03-19 | 01:58 | 3

Als je het valsspelen kotsbeu bent waarom stem je dan op de Valsspeler. Of dacht je dat die zijn vak soms verstond?

zazkia | 29-03-19 | 03:51

Is een generalisatie. En klopt niet.

peterdh | 29-03-19 | 07:00

De VVD schuift heel veel subsidiegeld richting nepondernemers zoals bertje, veredelde uitkeringstrekkers dus.

kempenaer | 29-03-19 | 10:28

'Goed verhaal dus hieronder integraal.'

Rijmen is cool.

Braboblanke | 29-03-19 | 00:17
-weggejorist-
Helder_Mientje | 29-03-19 | 00:07 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Wiebes zou ik niet eens mijn auto laten parkeren, laat staan dat hij minister blijft

ZwarteDag | 29-03-19 | 00:04 | 2

Hij heeft wel een beetje de look van een chef-hamburgers in zo'n comedy op disney-channel. Waar je niet lacht om de gesynchroniseerde meuk maar omdat ie episch is als beeldend idiot fool.
Zelf denk ik dat Eric voor pantomime bestemd is. Wiebes zou er zelfs pantomeme van kunnen maken.

Shareholder II | 29-03-19 | 00:27

Wiebes is een typetje van Wim T. Schippers, met te weinig make-up om hem onherkenbaar te maken. Ronflonflon...

McSplutter | 29-03-19 | 12:48

Het FvD standpunt wat mij nog het meest aansprak was de belofte om het mediakartel aan de tand te voelen. Geen enkele grote krant of tv-zender die "het grote verhaal" niet aanhangt. De pluriformiteit is geheel zoek, en daarmee is een eerlijke kijk op de politiek geheel verloren, wij zien slechts door een filter. En dat boven alles moet anders.

Ter illustratie: sevenxseven.wordpress.com/2009/06/23/...

Abject | 28-03-19 | 23:50 | 2

Ja maar je hebt toch couranten ende media op links áls rechts? Politieke partijen krijgen evenveel zendtijd toegedeeld. Je kunt overal vrij bij. En vrij lid van worden. Tig channels, verenigingen, religies. Wordt allemaal bijzonder makkelijk gemaakt. Neutraal, niemand uitgesloten. Ontstellend veel aanbod. Wat je noemt: een typisch pluriforme samenleving. Alsmede -dus- de inrichting ervan.

Kortom, de Thierry gaat gewoon mee- of tegen stemmen op de grote issues die al lopen ende door anderen zijn/worden aangeslingerd.
Vooralsnog kruiwagen, en velen verwachten wat kikkers te zien springen..

Shareholder II | 29-03-19 | 00:14

Politieke partijen krijgen evenveel zendtijd. In de zendtijd voor politieke partijen. De overige 95% van de tijd, mede op prime-time van de jaarlijks drie kwart miljard kostende publieke omroep wordt gevuld met linkse prietpraat en framing van de bovenste plank, waar meestal de honden geen brood van lusten. En jouw oplossing is dan, dan moeten ze maar op internet gaan kijken?

peterdh | 29-03-19 | 07:06

“Natúúrlijk wordt de opwarming van de aarde veroorzaakt door de mens.”
LOL. Die overschreeuwde pseudozekerheid deed me afhaken.
Niks natuurlijk. Genoeg hele serieuze wetenschappers die zeggen dat het volstrekte onzin is dat CO2 het klimaat zou opwarmen.

Superkwatta | 28-03-19 | 23:47 | 8

@Runderknak | 29-03-19 | 00:42:
Ik vind het eerder naïef om te denken dat in dat overgecompliceerde geheel dat het klimaat vormt, CO2 het enige element is dat alles veroorzaakt. Hell, het klimaat is zo complex en is van zoveel miljoen factoren afhankelijk, dat de sterkste computers die de mens kan ontwikkelen gebruikt moeten worden om de klimaat modellen uit te werken. En dan gaan ze met droge ogen beweren dat wanneer wij de CO2 uitstoot naar beneden brengen, het klimaat minder zal opwarmen. Op globaal niveau een schrikwekkende 0,0000007 graden celcius zelfs.
Net zoals wij in de huiskamer aan de thermostaat draaien, gaan onze bewindvoerders aan de CO2 uitstoot draaien. En dan waarschijnlijk met zijn allen ontdekken dat het geen ene reet uit maakt.
Al dat geld kun je maar 1 keer uitgeven. Persoonlijk denk ik dat er op dit moment belangrijkere, meer urgente problemen zijn dan het klimaat. Zoals daar zijn: Sterk groeiende wereld bevolking en de daarmee samenhangende millieu problematiek

Eagle0511 | 29-03-19 | 07:53

@Runderknak | 29-03-19 | 00:42:
Je haalt wat dingen door elkaar.
SK had het over de CO2 global warming hoax.
Zoek eens op wat Michael Limburg van EIKE er over te zeggen heeft. Of Ivar Giaever, nobelprijswinnaar natuurkunde.
Kijk eens naar de al weer meer dan 10 jaar oude docu “the great global warming swindle” van channel 4.
Klimaatmodellen voorspellen niks en dat beweert het ipcc zelf ook niet eens.
Onder 150 ppm CO2 gaan planten doid.
De zon is leidend en bepaalt mate van bewolking en temperatuur en CO2 is volgend.

kempenaer | 29-03-19 | 10:25

@Eagle0511 | 29-03-19 | 07:53: Milieuproblematiek, voedsel- en waterproblematiek. Maar wat stel je voor om aan overbevolking te doen? Zelfs in China heeft de eenkindpolitiek niet goed uitgewerkt. Als het met zo'n totalitair bewind al niet lukt om barende vrouwen te voorkomen... India alleen al: denk je echt dat je voor die tijd 1,33 miljard mensen kunt veranderen in welvarende (en dus minder kinderenbarende) mensen? Ik denk eerlijk gezegd dat het niet tegen te houden is. En dan mondt dan uiteindelijk dus uit in oorlogen. Om water, voedsel en energie. En dan lost het zichzelf dus wel op. Maar mooier wordt het er niet op.

Joris Draaksteker | 29-03-19 | 10:43
▼ 5 antwoorden verborgen

Die Griek ging toch gewoon stemmen? Vanwaar het epistel en deze drang tot verantwoording of geldingsdrang. Hij meldt/verwijst m.i zo goed als niets over zijn Griekse referenda. Ik lees dezelfde argumenten als een niet-allochtoon. Gefundeness fressen. Van den weeromstuit, uiltjes fladderen druk dezer dagen.

Shareholder II | 28-03-19 | 23:23

Als je een lans voor Baudet wil breken is het natuurlijk niet erg slim om hem dan in een zin als klimaathoaxer weg te zetten en er zelf boven te gaan staan met 'Natúúrlijk wordt de opwarming van de aarde veroorzaakt door de mens'.

De mens veroorzaakt de veranderingen absoluut niet! Er is niet eens sprake van signifikante noch aaneengesloten opwarming. Opwarming en afkoeling wisselen elkaar steeds af ook al beweren de msn over and over dat het opwarmt.

Dus niet zo hoog van de toren met je vermeende feiten die juist door de klimaathysterici nog nooit zijn bewezen. Voorspellingen op basis modellen zijn alles behalve de werkelijkheid, vooral ook als die voorspellingen nog niet een enkele keer zijn uitgekomen.

Voor de rest: wordt FvD lid! Kost je een avondje per jaar niet naar de kroeg. Alhoewel, kan dat tegenwoordig uberhaupt nog wel, voor 25 euro naar de kroeg?

jos verstoppen | 28-03-19 | 23:19 | 9

@jos verstoppen | 29-03-19 | 00:06:
Precies, lustgeenthee is niet het scherpste mes van het blok.
Michael Limburg en Ivar Giaever hebben al lang gehakt gemaakt van die klimaatgekte.
Channel 4 heeft er ook een goede docu over gemaakt: the great global warming swindle.

kempenaer | 29-03-19 | 10:19
▼ 6 antwoorden verborgen

Één Griek maakt nog géén zomer.

Ruimedenker | 28-03-19 | 23:15

Weer iemand die wel even komt vertellen hoe het moet, daar zit Nederland vol van.

trekarm | 28-03-19 | 22:47

De mensheid moet 1 ding doen om “de planeet te redden” en dat is MINDER NEUKEN! Of vaker een condoom om.

GOEM | 28-03-19 | 22:30 | 5

Klopt Goem.
Iedere dag doe ik preventief een condoom om.
Ook bij het boodschappen doen. Je weet nooit wat je tegenkomt.

Ruimedenker | 28-03-19 | 23:30

Dan dondert onze ponzi piramide dus in elkaar.

Waarom moet onze economie persé groeien ook al zou die de gezondste en grootste ter wereld zijn? Omdat opwaartse mobiliteit de wortel voor je neus is en jij de ezel bent. Het lijkt of je opklimt maar je blijft gewoon op je plek. De piramide groeit echter van beneden aan en aan, en zo wordt iedereen vanaf beneden opgeduwd en stijgt weliswaar tov de grond maar blijft tov boven altijd op dezelfde positie. Nieuwe aanvoer van beneden -groei van de economie- is daarom persé nodig om alles wat zich erboven bevindt te kunnen blijven voeden. Dat geldt voor de hele piramide, behalve voor wie helemaal in de top zit. Die voedt niemand anders behalve zichzelf met alles wat vanaf beneden doorkomt.

Dus die geboortebeperking kunnen we vergeten, daar zal boven altijd een stokje voor steken.

jos verstoppen | 28-03-19 | 23:32

@Ruimedenker: een fraaie taart op de versafdeling, of even in zo'n doos met flinke meloenen.. Ik hoor mezelf hardop over een blanke soes op een etiket denken of ze een lege huls is waar ik thuis zelf nog room in moet spuiten. Ahh die supermarkt.. zucht. Wat jammer dat ik daar niet meer niet binnen mag.

Shareholder II | 28-03-19 | 23:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat een scribent zich disckwalificeert door de mens verantwoordelijk te houden voor 'klimaat'.
'Klimaat is onverschillig', en laat zich niets gelegen liggen aan wat de mens 'leven' noemt.
Daarnaast staat het u vrij om tegen de zon te duwen.
Veel succes.

Maartenalsoptwitter | 28-03-19 | 22:13 | 6

@Greisaart | 28-03-19 | 22:44: Ik ben zo ontzettend, maar dan echt zo ontzettend benieuwd naar die consensus!

(1:) Wat houdt die nu die precies in en
(2:) op basis waarvan is die consensus bereikt en
(3:) door wie?

3 simpele vragen waarop ik dan nooit antwoord op krijg, en dan bij uitstek niet door knakkers die denken dat het aanvoeren van flat earthers een slim idee is.

Ik stel daar dan wél een concrete lijst tegenover met daarop meer dan 1000 bonafide wetenschappers die volledig de vloer aanvegen met die flut consensus en de hele klimaatleugen. Die lijst wordt dan door de drammers weggewoven, maar toch blijven ze juist mij een ontkenner noemen. Je staat erbij en kijkt er naar.

scienceandpublicpolicy.org/images/stor...

jos verstoppen | 28-03-19 | 23:46

@jos verstoppen | 28-03-19 | 23:46:
Spijker - kop - raak

enorme sukkelzak | 29-03-19 | 07:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach, zo allochtonisch ben je ook weer niet. Zal Baudet ook niet vinden trouwens, die dweept (ook) met de Klassieke dus Griekse Oudheid. Maar goed verhaal!
Over het klimaatdebat vind ik je toch iets te mainstream.
Er IS klimaatverandering, maar CO2 is het verkeerde knopje om te draaien. Ook nog eens fucking duur.
Dat CO2 een niemendalletje is in the big scheme of things is laag op laag vet onderbouwd, wetenschappelijk onderbouwd. En niet alleen door klimaatsceptici. FvD laat zich graag voorstaan op wetenschap en heeft wat mij betreft al meerdere malen laten zien waar ze de bronnen halen, hoe wetenschappelijk oke die zijn en wat ze ermee zeggen en doen.
Als FvD slim is, halen ze het bouwwerk CO2 neer; de zwakste schakel van het prokamp in het klimaatdebat. Als FvD héél slim is, doen ze dat tegelijk met gelijkgestemden in de EU-landen. Statuur genoeg nu, om zoiets te initieren.
Misschien kan jij hen helpen Zorba? Naar een boreaalse Levantiër met een anti-establishmentboodschap wordt geluisterd door laid-back mediterrane zeevolkeren en Slavische dwarsliggers. Succes!
Mvgrt,

Organische evolutie | 28-03-19 | 22:05 | 9

@Organische evolutie | 28-03-19 | 22:17:
Ja ik ben er een paar aan het lezen. Meestal ben ik er niet van onder de indruk. Maar ik zal mijn best doen.

Beste_Landgenoten | 28-03-19 | 22:49

@Crusher | 28-03-19 | 22:43: Dat asbest verhaal komt natuurlijk ook wel heel goed uit. Heel Nederland moet straks verbouwen en in veel huizen zit asbest.

trekarm | 28-03-19 | 22:54

@Beste_Landgenoten | 28-03-19 | 22:06:
Nee hoor. Vele wetenschappers zeggen dat het CO2 global warming een hoax is.
Onder de 150 ppm CO2 gaan planten dood trouwens, zuurstofvergiftiging.

kempenaer | 29-03-19 | 10:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Mooi verhaal, kan me niet zo vinden in het klimaat verhaal.

Ik wordt een beetje moe van die vanzelfsprekendheid waarmee de mens als grote boeman wordt afgeschilderd.
Natuurlijk, we hebben invloed op het milieu, het klimaat? hmm... daarover bestaat nog altijd veel discussie. Dat er invloed is op CO2 is duidelijk. Echter, CO2 is een stukje in een hele grote puzzel en.. wat is dan precies een 'gevaarlijk niveau'?
En die opwarming? echt? Daarover is nog veel meer discussie. De relatie tussen CO2 en opwarming? ook heel veel discussie en veel gerommel met data aan beide kanten van de opiniedijk.

Het energievraagstuk is ook niet zwart wit. Natuurlijk, het zou mooi zijn als we minder dinomush gebruiken. Dat doen we ook.. kijk naar het verbruik van auto's nu en dat van vroeger.
Er lijkt een veelbelovende nieuwe technologie te zijn in de vorm van Thorium centrale's. Waarom wordt daar niet vol op ingezet? Sowieso... hoeveel slechter is kernenergie nu eigenlijk vergeleken met zo'n kolencentrale?
En hoe goed is zo'n elektrische auto nou eigenlijk echt voor het milieu en/of het klimaat?

We moeten van het gas af? Waarom?
De enige reden die ik kan bedenken heeft een directe relatie met de ellende waar onze regering de Groningers gedondert heeft. Ook daar veel gerommel met cijfers. Gasbaten die, voor zover ik mij herinner, 'ons gas' waren, maar dan meer van hun dan van mij zeg maar.
Commerciële partijen die weggelopen zijn met miljarden PER JAAR, maar we hebben geen aalmoes meer voor mensen waarvan het huis vernield is.
Lekker gewerkt dames en heren!

Ik zeg zet het hele klimaat akkoord vooralsnog maar eens in de ijskast, trek ons terug uit het akkoord van Parijs en ga onafhankelijk onderzoek doen.
Pas op het moment dat je echt bewijs hebt kan je daarop acteren.
En nee.. wij hoeven niet het braafste jongetje van de klas te zijn.

DatInternetDingetje | 28-03-19 | 22:01 | 9

Ze kunnen het weer van volgende week al niet eens accuraat voorspellen, laat staan het klimaat over 50 jaar.

Braboblanke | 29-03-19 | 00:21

Zonne activiteit bepaalt mate van bewolking en temperatuur en CO2 is volgend.
Dat zeggen de mensen die er echt verstand van hebben.
Die klimaatmodellen voorspellen overigens niks en dat beweert het ipcc ook niet. Gekken verdraaien alles.

kempenaer | 29-03-19 | 10:12

@Beste_Landgenoten | 28-03-19 | 22:08: ehm.. ik lees er best wel wat over.. misschien wel veel zelfs.
Mijn conclusie tot zo verre is dat de wetenschap misbruikt wordt en dat wetenschappers niet zo wetenschappelijk bezig zijn als ze allemaal beweren.
Sowieso is het best vreemd dat je in het bereik van de beta wetenschap allerlei alfa wetenschapper ziet die om het hardst lopen te gillen dat juist zij weten hoe ons klimaat er voor staat.
Daarnaast is er nog dat manifest wat door.. hm... hoeveel? 30k wetenschappers ondertekend is of zo? Allemaal mensen die het niet eens zijn met de verregaande VERONDERSTELLINGEN die hun collega's gedaan hebben.
Het IPCC wordt gestuurd door de politiek. Die maken een rapport wat min of meer moet voldoen aan wat de politici willen, politici schrijven vervolgens de conclusie (die aantoonbaar soms niet strookt met de gegevens in het rapport)/.
We hebben een KNMI was naar hartelust rommelt met data, we hebben instituten die data verzinnen omdat er geen data voorhande was.

De wetenschap heeft zich in de klimaatdiscussie uitermate verdacht gemaakt.
Alleen al het feit dat wetenschappers boos worden op het moment dat hun verhaal onderbouwd onderuit gehaald wordt is uitermate onwetenschappelijk!
We kunnen tot op heden niet één model produceren waaruit de triggers gehaald kunnen worden van een vorige ijstijd.
.... maar we kunnen wel voorspellen hoe het klimaat er over 50 jaar uit ziet?

Zullen we het in het Nederlands doen? FLIKKER TOCH OP!

DatInternetDingetje | 29-03-19 | 12:16
▼ 6 antwoorden verborgen

Hear, hear. Fijn om een goed geïntegreerde "allochtoon" te lezen die bijkans beter Nederlands schrijft en spelt dan de gemiddelde Nederlander. Kun je eigenlijk ook nauwelijks nog van allochtoon spreken. Al is dat ook Grieks, dus ergens wel toepasselijk.

Niet helemaal eens met het klimaatstandpunt, ook al hou ik het zeker voor mogelijk dat de mens het versterkt. Klimaat blijft veranderen, ook zonder mens. En dat het allemaal apocalyptisch zal aflopen als we niet de hele maatschappij abrupt tot stilstand brengen door aan de noodrem te trekken (ook geen bijster goed idee in een trein op volle snelheid zonder uitermate goede reden en zekerheid van een nog grotere ramp) neem ik met een korreltje zout. Vooral als blijkt dat men voornamelijk redenen zoekt de lasten verder te verzwaren i.p.v. alleen naar CO2 inhoud van fossiele brandstof te verplaatsen. Of dat men compleet willekeurig wil dicteren waar je wel en geen CO2 uitstoot mee mag veroorzaken, geheel volgens de lijn van de eigen dogma's en voorkeuren. Dan liever een macromaatregel in de vorm van teruggave van CO2-belasting op fossiel voor het uit de lucht halen van CO2, ongeacht hoe, en uiteraard geen belasting op echt groene stroom, inclusief kernenergie (mits de kans op een kernramp niet té groot). De totale lasten hoeven niet te stijgen, integendeel.

Ook hoeft van mij een minister van defensie niet per se militair geweest te zijn. Al valt er ergens wel wat voor te zeggen om passief kiesrecht voor benoeming tot openbare ambten te beperken tot mensen die ook bereid zijn geweest vrijwillig hun dientsperiode te doen. Waarom zou je het land mogen leiden, als je niet bereid was\bent haar vrijwillig te verdedigen of minstens financieel daartoe bij te dragen, zoals men in Turkije ook dienstplicht mag\mocht afkopen? Maar er valt ook wel wat te zeggen voor een gelijk recht voor elke volwassen burger uiteraard.

Immigratie laat ik inderdaad ook liever afhangen van het jezelf kunnen bedruipen, alle immigratiekosten delen met andere immigranten in een aparte verzekering met strenge voorwaarden en flink eigen risico of borgsom bij immigratie. En uiteraard respecteren van basale vrijheden en gelijke rechten en het leren van de taal. Al mag van mij per referendum de meerderheid ook migratie beperken qua aantal of zelfs op totaal subjectieve gronden, of ik het daar mee eens ben of niet. Per slot van rekening delen we de openbare ruimte van dit land met ons allen. Zelfs al ben ik niet zo gecharmeerd van de dictatuur van simpele meerderheden, groepen toelaten waar 50+% van de burgers zwaar allergisch voor is, is ook een recept voor etnische spanningen.

Partijkartel doorbreken, ook prima. Openbare ambten horen meritocratisch open te staan voor de beste kandidaat, of anders minimaal een democratische keuze te zijn. Niet weggegeven aan partijvriendjes volgens de Dijkhof-logica dat ze ervaring hebben dankzij het eerder krijgen van een baan van een kartelvriendje.

Lastenverlaging lijkt me ook een goed idee, al mag men ook daar, binnen redelijke grenzen een andere mening over hebben. Zolang men de kip met gouden eieren maar niet slacht á la Venezuela of Zimbabwe. Als men via referendum wil stemmen voor hogere belasting, ok, maar dan wel zodanig dat iedereen die geld verdient hetzelfde percentage mag betalen en het altijd moet blijven lonen om meer te werken en investeren dan simpelweg hand ophouden en opsoeperen. Gewoon je eigen inkomen verzekeren via een betaling van een premiepercentage daarvan aan een zelf gekozen (commerciële of non-profit) verzekering zou wellicht nog eerlijker zijn, maar daar is lang niet iedereen het mee eens waarschijnlijk.

En please, al ben je nog zo EU, realiseer je dat niemand behalve een heel klein clubje echt gebaat is bij monopolisering van macht. De wereld wordt echt niet beter van een tweede VS, Rusland of China. Dat wordt dezelfde corruptie, hetzelfde machtsmisbruik en een grotere kans op grootschalige dictatuur zonder te kunnen stemmen met de voeten of vluchten. Gewoon vrijhandel op basis van eigen regels is genoeg. Harmoniseren daarvan kan, maar is ook terug te draaien. Defensie kan via een NAVO-achtig pact, liefst met neutrale buitenlandpolitiek en respecteren van recht op autonomie van autochtone minderheden.

Compromissen vinden, ook prima, maar zonder je eigen principes of programma te compromitteren. Anders verlies je je geloofwaardigheid naar de kiezers die daarop hebben gestemd. Je kunt uiteraard standpunten veranderen, voor de vólgende verkiezingen, maar ga niet je principes zomaar inruilen om de macht. Anders word je net zoals de PvdA, D66, VVD of CDA. Die zwalken alle kanten op en zijn altijd bereid de lasten te verzwaren of verlagen, socialistische, liberale of confessionele standpunten te verloochenen en dan met een grijns of ernstig smoelwerk beweren dat dat nodig is voor de "bestuurdbaarheid" en "regeringsverantwoordelijk nemen", wat pure nonsens is. Je kunt gewoon voet bij stuk houden, zeggen dat er niks verandert op punten waar je het niet eens bent en alleen doorvoeren waar je allebei mee kunt leven. De partij die vasthoudt aan zijn principes wint, want degenen die vooral macht willen vinden na heftig protesteren voor de bühne uiteindelijk alles best, in ruil voor het pluche. Gewoon de coalitie veilen aan de hoogste bieder qua standpuntverwezenlijking. Wie gezamelijk de meeste punten kan doorvoeren of de meeste anti-punten kan voorkomen met een meerderheid wint.

Of de FvD dat ook allemaal wil en gaat klaarspelen is een tweede, maar het is i.i.g. beter dan de eeuwig grijnzende teflon Rutte die alles van zich af laat glijden, Robot Jetten\freule Ollongren die vooral het tegengestelde willen of Wilders die vooral extreme standpunten inneemt vanaf een buitenspel positie, die wat mij betreft ook altijd een tikje te ver gaan.

Wol | 28-03-19 | 21:52

Ja, die Grieken weten wel hoe links je land kapot kan maken.

Osdorpertje | 28-03-19 | 21:47

Dank Zorba, maar voor DWDD blijf je een fascist.

Mahatma | 28-03-19 | 21:47

Iedereen die Baudet met Hilter vergelijkt omdat beiden "Rechts" zouden zijn vergeten dit: De inderdaad erg walgelijke partij van Hitler was de NSDAP. Dit betekent NationalSOZIALISTISCHE Deutsche ARBEITERpartei. Inderdaad. Hitler en zijn partei waren LINKS.

Patatter | 28-03-19 | 21:40 | 3

Fascisme is links.

Mahatma | 28-03-19 | 21:47

Zeker de ideeën van Hitler waren links, aanleg van natuurparken, tegen vivisectie, en A.H. was vegetariër..

Mo het varken | 28-03-19 | 21:48

@Mo het varken | 28-03-19 | 21:48:
Een auto voor alle arbeiders, een volksauto dus. De fascist!
Oh wacht.... Den Uyl zeg je?

piloot47 | 28-03-19 | 22:28

Prima stuk, verplicht leesvoer voor de zittende politici.

oakmont | 28-03-19 | 21:38

Zit ik in het begin van de avond buiten een sigaret te roken, en kijk naar de, veelal oudere, buren verderop. Hoewel ik vrij ver van hen af woon, kan ik toch zien wat er op de tv staat. En toen dacht ik, propaganda. En dat kan toch niet in deze tijd, in dit land? Conclusie, jawel dus.

GKJP | 28-03-19 | 21:36

Mooie woorden,en iedereen wil ze graag horen.
Maar welke maatregelen noemt deze beste D66 meneer eigenlijk om tot de oplossingen te komen op bijvoorbeeld migratie?
Kijk!,zeggen,"we moeten mensen binnen laten die gekwalificeerd zijn"prima,maar wat doen we met die miljoen die reeds binnen zijn,want FVD gaat niet voor de harde lijn van de PVV zoals Griekse meneer zegt.
Dus wat te doen aan hen die er al zijn,en waarvan het merendeel geen recht heeft hier te zijn,en van de overige maar een klein deel gekwalificeerd zal zijn op een niveau waar je vraagtekens bij mag zetten,of de nodige scholing op los moet laten.

Dan deze. Het klimaat
"Natúúrlijk wordt de opwarming van de aarde veroorzaakt door de mens, moet onze wereld leefbaar blijven en moeten de rijkste landen van de wereld zoals het onze het initiatief nemen om de wereld mee te trekken; iets waar we met de Hollandse handelsgeest en passant vast ook winst op kunnen maken."
Het lijkt door Klaver zelf opgeschreven dit stukje.

"Nooit stemde ik op Pim of Wilders, als linkervleugel-VVD’er die fan van Rutte was toen hij nog in de oppositie zat. Ook nu is niet alles onder hem maar slecht. De staatsschuld bijvoorbeeld, staat er weer keurig voor"... Sorry,maar ik hoor hier een VVD goed prater.
Onze Thierry
"Wat hoop ik dat hij het compromis kan vinden, dat hij dat beter doet dan Wilders, dat hij Wiebes en Harbers laat zitten en zijn tanden hoogstens in Ollongren zet." .... Hoor ik hier Hans Wiegel?

Fijn dat Baudet er stemmers van de VVD heeft bijgekregen die zo duidelijk en openlijk over hun verwachtingen,en redenen aangeven voor hun stem.

Welles! Nietes! | 28-03-19 | 21:33

Slow clap...

nAf-e | 28-03-19 | 21:29

Allochtonen die op FvD stemmen zijn racisten.

Mr_Natural | 28-03-19 | 21:25 | 2

Ik heb een hekel an racisten..

neonreclame | 28-03-19 | 21:37

mr. natural.. leg dat maar eens uit.. waarom ben ik een racist?

donkieshot | 29-03-19 | 07:10

"Ik schat in dat Baudet dat ook wel weet en zijn hoaxstandpunt het nastreeft de onderbuik van het electoraat te bewerken en maximaal te kunnen onderhandelen. "

Sterk stukje tekst. Maar ik vrees dat hij Baudet hier een beetje overschat heeft.

Beste_Landgenoten | 28-03-19 | 21:22 | 6

@dihydrogenmonoxide | 28-03-19 | 21:59:
"En de mensheid heeft met grotere problemen te kampen dan dat."
Voorlopig nog wel inderaad.
Probleem is alleen dat die opwarming langzaam start maar slecht is af te remmen als het eenmaal op gang is. Stijging co2 geeft pas veel later de opwarming, eerst wordt veel co2 gebufferd door de oceanen. Dus de ellende komt, maar pas later.

Beste_Landgenoten | 28-03-19 | 22:11

Klimaathysterici alert!!!

kempenaer | 29-03-19 | 10:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Nou ik vind het helemaal niet raar dat allochtonen op FvD stemmen.Want waar veel mensen(vooral slinkse)een vergissing in maken is dat ze immigratie met een allochtone inwoner verwarren.Fvd heeft niks tegen allochtonen die hier al tijden wonen. Nee het gaat om het immigratie beleid. Iedereen welkom.Dat de spuigaten uitloopt. Waardoor mensen in nederland zowel autochtoon of allochtoon zwaar benadeelt worden.

Slinks zal wel roepen het is niet waar. Maar we weten wel beter. Kijk maar naar de huizen. Hup statushouder en voorrang in alles.En wij mensen ,zowel autochtoon als allochtoon die hier al lang wonen hebben het nakijken. Ook al sta je al tien jaar op een wachtlijst.

En zo zijn er veel dingen op te noemen die ver over de top gegaan zijn. We moeten mensen opvangen uit landen die echt voor leven daar te vrezen hebben. Maar nope het merendeel economisch en hebben niet voor leven te vrezen. En zelfs als dat bewezen wordt,ook bij de rechter ,zijn er steeds weer die slinkse deugers die ze de hand boven het hoofd houden en zorgt dat ze niet terugkeren.

En dat zijn nou die mensen die het straks ook voor de mensen verpesten die wel moeten vrezen voor hun leven. Door dat constante welkom en die linkse deugers die ervoor zorgen dat dat immigratie beleid sucks.

En dat is nou iets waar fvd iets aan wil doen. Wie hier niks te zoeken heeft lekker terug,of er niet in.

Zodat het leefbaar blijft voor de inwoners van nederland. Dat niet alles en iedereen hier maar naartoe kan komen.Dat nederland zich niet aanpast naar de immigranten maar de immigranten zich aanpassen aan nederland.Zoals het hoort.

Dit kabinet haalt maar binnen. Tekent klakkeloos bij kruisjes van die EU steelclub , komen ook nog eens met onzinnige maatregelen voor het klimaat.

Waarvoor onzinnig. Nou omdat het veel kost maar werkelijk niks doet.Het zijn ondoordachte maatregelen en het zijn projekten die in de kinderschoenen staan en meestal nog half af ook. Maar de burger moet het dokken.

En ook daar vind FVD dat we wel andere zaken hebben waar je beter dat geld aan uit kunt geven nu.Die wel wat doen en zinnig zijn.En goed zijn voor iedereen.

Dat die slinkse het weer allemaal demoniseren . Ach als ze zelf niks meer weten is dit altijd hun riedeltje. Ben niet anders van ze gewend dat ze dan rascisme en fascisten gaan roepen.

En dat terwijl ze zelf schijnbaar weinig geven om mensen die wel opvang nodig hebben omdat ze moeten vrezen voor hun leven ,maar zij dat dadelijk onmogelijk maken door iedereen en alles maar welkom te heten.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Die slinkse deugcultuur voor eigen gewin moet maar eens over zijn. Want dat is het. Dagelijks op tv te zien. Kijk eens hoe goed ik ben ,want ik deug.Ja kijk maar eens goed ,want het zijn vaak de programma's ook waar deugers zitten die er dan weer geen moeite mee hebben een partij te demoniseren en zelfs hoopt dat die partij geweldadig wordt uitgeschakeld.Omdat het hun niet welgevallig is.
Tot zover het deugen behalve als het effe niet uitkomt.

Bn-ers hebben er ook zo'n handje van maar dan voor hernieuwde roem en kassa. Zoals een freek. Een fossiel.

Tijd dus voor verandering. Maar dat is na de provinciale statenverkiezing wel duidelijk.Heel langzaam aan worden we het eindelijk zat. Die huidige achterkamertjes politiek.En het uitsluiten van partijen omdat hun boodschap ze niet bevalt..

Maar die politici die zichzelf wel steeds op de borst kloppen hoe democratisch ze wel niet zijn.Democratisch. pff.Ze hebben lak aan onze mening. Voor al dat kabinet.Tijd dus om te laten zien. We willen het anders en zijn jullie zat.We hebben het wel gehad met dat gelieg en al die loze beloftes.

tweetybird | 28-03-19 | 21:21

Doodmoe word ik van die mensen die afkering kijken of afkeurende opmerkingen geven over het feit dat je als hoogopgeleide FvD stemt. Als je ze verwijst naar de inhoud dan beginnen ze alleen maar over Baudet te zeuren. Maar echt een goede discussie wordt niet gevoerd. (ik hoop dat ik alles goed heb gespeld of gespelt..)

Common_Sense | 28-03-19 | 21:19

Goed verhaal, vandaag in de auto op de terugweg radio 1 aan. Die zure reacties waren niet bij te houden. Meneer verspreekt zich door Klaas, Thierry te noemen en sluit later af met de verontschuldiging aan zichzelf het niet zuur te bedoelen... Hebben ze het dan zelf echt niet door. Wat een vertoning. Vroeger hadden ze op radio 1 van die hoorspelen met voetstappen in het grind, dat was minder theatraal.

geheelvermomd | 28-03-19 | 21:19

mark1487 | 28-03-19 | 20:09 | reageer "U bent nog steeds voor de slavernij?" Ik zeg het niet gauw, maar wat een onnozele hals ben jij zeg. Ga u maar lekker bevredigen op een poster van uw grote leider. Denk vooral niet zelf na.

kotelet | 28-03-19 | 21:17

mooie leesbare column !

Schepvogel | 28-03-19 | 21:14

Mooi! Maar de wetenschappelijke kennis over het klimaat biedt toch echt geen rechtvaardiging voor het alarmisme dat is 100 procent quatsch.

Sjoerdhendrik | 28-03-19 | 21:07

"Een rechtse coalitie met CDA, VVD, Forum voor Democratie (FvD) en PVV lijkt voorlopig het meest kansrijk in Overijssel. Dat bleek donderdag tijdens een eerste debat in het provinciehuis in Zwolle." Niet mijn keus, maar zo moet democratie wel werken. Ook in de Staten namens de FvD een Syrisch-orthodoxe Enschedeër. Ook dat kan rustig in Overijssel. Misschien maar eens minder denken in links en rechts.

Mannes | 28-03-19 | 21:07 | 2

Minder denken in links en rechts kan al want we hebben in ons land extreem linkse partijen maar geen rechtse eerder liberale.

Ongeblustekalk | 28-03-19 | 21:18

@Ongeblustekalk | 28-03-19 | 21:18:
Links vs rechts , Autochtoon vs allochtoon , enz , enz allemaal kwestie van Verdeel en Heers.
Verdeel de bevolking in groepen , laat ze onderling bakkeleien - ondertussen kun jij hun beurs rollen en leven controleren
Moeilijker is het niet.

enorme sukkelzak | 28-03-19 | 21:41

Deze meneer mag zichzelf uiteraard allochtoon noemen, maar ik lees hierin het nuchtere relaas van een Nederlander van Griekse afkomst.

MickeyGouda | 28-03-19 | 21:02 | 5

Nou, inderdaad. Dat vind ik eigenlijk ook.
Het is ook eenzelfde soort cultuur in grote lijnen.
Er zijn zoveel verschillende soorten allochtonen uit alle windstreken, maar die worden vaak zo niet meer gezien. Hun kinderen zeker niet. Omdat die gewoon lekker meedoen.

(Het zijn eigenlijk alleen de niet-geïntegreerde, onNederlandse, anti-westerse, humorloze vreemde eenden die echt als allochtoon worden gezien).
Ik weet nog dat ik in de klas op de basisschool zat, en er werd uitgelegd wat een allochtoon was. De hele klas moest lachen en ik ook, want 'ik bleek er 1 te zijn'.:) Wist ik ook niet.
Er is helemaal geen reden voor immigranten of kinderen van immigranten om niet op Fvd te stemmen.
Dat men daar verbaasd over is, komt door het framen.
Degenen die niet op Fvd stemmen zijn de mensen van culturen die haaks staan op onze westerse cultuur.
Want ja, daar is Forum niet zo blij mee.
Maar gek he, heel veel Italianen, Joden, Canadezen, Grieken, Iraniërs, of Surinamers ook niet.

letopuwzaak | 28-03-19 | 21:22

@letopuwzaak

Dat van die "culturen die haaks staan op de onze" is een feit dat door veel Nederlanders altijd is gebagatelliseerd. Daarnaast wordt het beeld vaak geromantiseerd: ze hebben veel respect voor ouderen (daar hebben mijn oudere familieleden weinig van gemerkt), ze zijn heel gastvrij (tuurlijk, stap als Nederlandse vrouw eens spontaan een moskee binnen en zie of je met open armen wordt ontvangen), binnenshuis zijn de vrouwen de baas (daarom zit de man de hele dag in de moskee of het theehuis terwijl de vrouw thuis de kinderschare hoedt). Van elk van de andere nationaliteiten en van de Joodse cultuur kan ik moeiteloos de verworvenheden opnoemen, maar dat geldt niet voor de belijders van de "religie van de vrede" (op een enkele positieve uitzondering na).

PS: Lol @ die openbaring op de basisschool.

MickeyGouda | 28-03-19 | 21:51

@MickeyGouda | 28-03-19 | 21:51:

Voorbeelden te over.
Zeker, gebagatelliseert door mensen die er doorgaans weinig tot niks mee te maken hebben. Geen vrouwen in gewaden zien lopen in hun eigen straat of in de super.

PS. Ja, iemand moest het doen:)

letopuwzaak | 28-03-19 | 22:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Mooie verkiezingsslogan voor 2021 (of eerder):

'Ook Achmet stemt Baudet'

Jan Leul | 28-03-19 | 20:53 | 2

Ook Mohammed stemt Baudet zou dan weer vreemd zijn.

Mark_D_NL | 28-03-19 | 21:02

Hear hear!

Maar ik ben ook moe van mezelf verdedigen en constant een xenofoob, racist, en fascist genoemd te worden.

Ziet links, en de rest van het partijkartel, nu echt niet wat ze aanrichten door redelijke mensen zó te verketteren?

Noltie | 28-03-19 | 20:50 | 4

Waarom zou u uzelf willen verdedigen ? En waartegen ?
Verdedigen tegen de spoken die een ander in zijn hoofd heeft ?
Dat kan niet , zelf de poging daartoe is zinloos.
Mensen die overal racisten en fascisten zien zijn dat meestal zelf , waarschijnlijk gewoon een vorm van projectie.
Iemand die zo geobsedeerd is door een bepaald fenomeen en dat altijd bij “ de ander “ meent waar te nemen , is hoogstwaarschijnlijk juist drager van dat “ gen “ / die eigenschap.

Laat het probleem bij die ander , negeer hem / haar en ga verder met uw leven.
Trouwens de verkettering van mensen , hen “ rascist , fascist “ ed noemen is over zijn hoogtepunt heen , werkt niet meer , mensen zijn er immuun en moe van.
Het was lange tijd een paardemiddel van “ links “ om de mensen binnen hun lijntjes te houden / buitenspel te zetten , maar het werkt nu niet meer - gelukkig

het beeld dat een ander heeft , het beeld in zijn hoofd

enorme sukkelzak | 28-03-19 | 21:22

@enorme sukkelzak | 28-03-19 | 21:22:
Laatste zin mag wel weg , sukkel

enorme sukkelzak | 28-03-19 | 21:23
▼ 1 antwoord verborgen

1 allochtoon maakt nog geen zomer. Geloof het allemaal niet zo. Allochtonen stemmen nauwelijks en waarom op FvD stemmen goed is voor de gemiddelde allochtoon is onduidelijk.

Mark_D_NL | 28-03-19 | 20:49 | 11

@Mark_D_NL | 28-03-19 | 21:00 Onbegrip gevolgd door krompraat.

Rest In Privacy | 28-03-19 | 21:38

Vroeger liet je toch ook geen andere kinderen in je hut die je hut wilden vernielen of een compleet eigen hut IN jouw hut wilden bouwen?

letopuwzaak | 28-03-19 | 21:45

@Mark_D_NL | 28-03-19 | 21:00:

Cynisch.
Niet ons soort mensen, wel mensen die hun eigen stukje verantwoordelijkheid willen dragen. Je werkt, je draagt bij, en wie dat echt niet kan verdient hulp, ondersteuning en begrip. Mensen die alleen hun hand willen ophouden terwijl ze de taal niet willen leren (kunnen is wat anders, maar moeite doen, je verantwoordelijkheid nemen, wordt gewaardeerd) en hun medemens op basis van geslacht en seksualiteit niet gelijk willen behandelen daar hoeft niemand begrip voor te tonen.

In Nederland zijn dat waarden die in Artikel 1 beschreven zijn en als recht maar óók als voorwaarde gelden.

Andermans rechten zijn namelijk ook mijn plichten, dat mogen we dus vragen zonder voor racist uitgemaakt te worden.

Artikel 1 dient ter bescherming van iedereen en de vrijheid van religie dient daarvoor miet misbruikt te worden om de waarden beschreven in datzelfde Artikel 1 te omzeilen.

Als jij dat eng vindt, denk dat dan vooral. Ik denk dat het een redelijk verzoek is.

Noltie | 28-03-19 | 22:03
▼ 8 antwoorden verborgen

Dat staatsschuld gebeuren is toch ge-explodeert sinds Rutte 1? Ik lees vaker dat het goed gaat met de staatsschuld, maar dat klopt toch niet? Zowel in % als in € is die nog flink.

sjef-van-iekel | 28-03-19 | 20:48 | 2

Minder dan 65% van het BNP, wat de norm is.
Onder de beste van Europa, de wereld zelfs.
Het probleem met die norm is echter dat de staatsschuld te vaak vergeleken wordt met huishoudelijke financiën (het ‘huishoudboekje’), terwijl er wezenlijke verschillen zijn.

Noltie | 28-03-19 | 20:55

Als je maar lang genoeg aan de definitie van BNP sleutelt ziet de relatieve staatsschuld er keurig uit.

Harry Turtle | 28-03-19 | 21:02

"Ik schat in dat Baudet dat ook wel weet en zijn hoaxstandpunt het nastreeft de onderbuik van het electoraat te bewerken en maximaal te kunnen onderhandelen." mijn god. Zo kan je alles wel recht lullen.

Ggroengras | 28-03-19 | 20:45 | 1

Weet je wat oa een hoax was ? De zure regen en het ozon gat !

ghetto-is-back | 28-03-19 | 23:19

Sommigen hier lopen te zeuren over spelfouten: Niets beters te doen? Als ik hier "hij luisterd" tegenkom, dan kunnen we op dit punt wel aan de gang blijven.

Duarte | 28-03-19 | 20:42 | 3

Taal is zeg maar best wel een soort van belangrijk.

Rest In Privacy | 28-03-19 | 20:44

Was getekend, Zorba

Jan Leul | 28-03-19 | 20:42

Goed!!
Er stemmen genoeg allochtonen op Fvd, en ik kan er ook voor door, zoals bekend.

De enige reden waarom dit een issue is, en dat men er verbaasd over is, is omdat Fvd wordt geframed zoals gebeurd; racistisch, fascistisch.

Wanneer je inziet dat dit nergens, maar dan ook nergens op slaat, wordt Fvd ook voor mensen met een tintje gewoon een normale partij om op te stemmen, omdat je het met hun standpunten eens bent, en dat hebben er dan ook gelukkig veel gedaan!

letopuwzaak | 28-03-19 | 20:39

Klinkt ludiek huis isoleren en zo maar cijfermatig zet het geen zoden aan de dijk. Het CBS leert dat ongeveer 406PJ van de 3150 PJ voor rekening komt van de huishoudens. opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dat...
Met andere woorden ook al isoleer je huizen tot op het bot, het draagt weinig bij en jaagt de bevolking alleen maar op exorbitante kosten.
Cijfertjes, sommetjes, het CPB en PBL zijn kennelijk niet in staat om eenvoudige sommetjes te maken. Ik wel.
Hier de gehele berekening: www.geenstijl.nl/5146731/live-verkiez...
Hier de samenvatting: www.geenstijl.nl/5146760/feynman-en-o...

ProAsfalt | 28-03-19 | 20:37 | 6

@azijnseikerT | 28-03-19 | 21:34:

Ja hoor, allemaal dubbel.

Misschien is het interessant hierbij te vermelden dat ik in Zweden woon? 50 cm isolatie in het dak, 25 cm in de muren en vloer. Ik heb dus dubbel glas, 'moderne' huizen worden met 3-dubbel gebouwd. Ik woon in een 17de-eeuwse boerderij die ik met een houtkachel en een houtfornuis en verder niets verwarm.

Voorgeenchanterikpeu | 28-03-19 | 21:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Deze meneer zou eens moeten solliciteren bij Thierry, zulke mensen hebben we nodig!

Japie-Nak | 28-03-19 | 20:37

Deed ik vroeger ook. Bij iedereen aanbellen en mensen ongevraagd verrassen met een blijde boodschap; de verantwoording voor/rechtvaardiging van.. mijn stemgedrag. Wat een mazzelpikken die mensen.

RickTheDick | 28-03-19 | 20:35 | 1

Dan ben jij zeker die gast met dat bosje rode rozen en rode bodywarmer, heb je vaak een schop onder je hol gegeven.

Harry Turtle | 28-03-19 | 20:41

Ik ben het niet eens met die stelling over het klimaat. Er zijn een aantal hypothesen opgelaten en er schijnt iets van een gezamenlijk zienswijze gevormd te zijn onder klimaatwetenschappers maar een exacte wetenschap als wiskunde is het nog steeds niet. Wat in dit verband opvalt is dat de 0,0007 graden die al enkele malen is aangehaald mathematisch niet in overeenstemming te krijgen is met het algemeen verkondigde doemscenario. Logischerwijs moet minimaal een van de twee beweringen daarmee onjuist zijn.

Punt van immigratie steun ik ook niet. Ik ben meer voor het Australische model, eerder ook al eens aangehaald door de PVV. Indien de functie kan worden ingevuld door iemand die reeds over een Nederlands BSN beschikt dient daaraan de voorkeur te worden gegeven.

Pierre Tombal | 28-03-19 | 20:29

Omschrijft precies hoe ik me voel! Goed geschreven! Ik zit er serieus aan te denken om dit stuk tekst te gebruiken richting al mijn linkse vrienden die me stiekem toch met de nek aankijken sinds ze weten dat ik fvd hebt gestemd....

Janow. | 28-03-19 | 20:28 | 9

@Noltie | 28-03-19 | 20:38: Tjej Noltie daar heb je dan je tijd mee gedeeld. Ik herken dit. Laat je niet teleurstellen.

Rest In Privacy | 28-03-19 | 22:06

@Berbaar | 28-03-19 | 21:39:

Hm, is de Berbaar die we hier voorgeschoteld krijgen nu Jeckyll of is het Hyde? Dat met vrienden met afwijkende mening is namelijk niet echt iets wat ik associeer met de GS-Berbaar.

Voorgeenchanterikpeu | 28-03-19 | 22:09

@Berbaar | 28-03-19 | 21:39:
Vrienden die Denk stemmen ? Dat soort figuren zijn op ''mien hiem'' nimmer welkom punt

ghetto-is-back | 28-03-19 | 23:22
▼ 6 antwoorden verborgen

Goed verhaal en hij is bij lange na niet de enige. Mijn vrouw, ex-Yu en ex-moslima heeft ook FvD gestemd al wilde ze eerst eigenlijk de PVV kiezen.

Ruud Hazes56616330 | 28-03-19 | 20:25

Over het algemeen hebben Grieken geen borden voor hun kop, die gooien ze altijd kapot.

Mr_Natural | 28-03-19 | 20:24

Kan iedereen zich voorstellen wat een artikel je krijgt te lezen als deze griek in zijn eigen taal schrijft?
Er is niets mis met dit artikel, daarom ben ik meer dan benieuwd als hij helemaal los gaat in eigen taal

Meesteres Belgie | 28-03-19 | 20:22

Was deze brief niet voor Eva Jinek bedoeld?

Mr_Natural | 28-03-19 | 20:21 | 1

Het schijnt dat de melk links lekkerder smaakt...

neonreclame | 28-03-19 | 20:25

Helemaal blij met de uitleg bij boreaal, als westers, en niet perse wit. Als gristen kan ik me er goed in vinden, ook het teruggaan naar de roots van de westerse beschaving is een goed idee, en dhr. Baudet heeft er helemaal gelijk in dat je niet perse gelovig hoeft te zijn om iets positiefs te halen uit de joodse christelijke humanistische Griekse Germaanse etc culturele bagage, het gaat erom de metafysische principes die erachter zitten, de gedeelde waarden van het westen. Dat boreaal wel een beetje wit is, vind ik zelf eigenlijk ook goed, als autochtone Hollander mag je best zeggen dat je recht hebt op een heimat, maar alsjeblieft mensen, niet op zo n manier dat je al die andere westerlingen verdriet doet.

xmas | 28-03-19 | 20:21 | 5

@Epistulae_Morales | 28-03-19 | 20:26:
Sjerry schijnt nogal een fan te zijn van die oude Le Pen.
Hij ging meerdere malen op audiëntie.
Brrrrrrrrrrr..........

Berbaar | 28-03-19 | 21:35

@Berbaar | 28-03-19 | 21:35:
Hennis schijnt nogal een fan te zijn van een kopvod . Ze droeg het meerdere malen .
Brrrrrrrrr............

ghetto-is-back | 28-03-19 | 23:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Tja,... ik geloof dat als Greet net zoveel % van de stemmen kreeg onder de autochtonen bevolking als onder de Surinamers hij dertig zetels zou hebben.

miko | 28-03-19 | 20:19

Mijn complimenten, bijzonder elegant geschreven. Goed stuk en maar al te waar.

drs. KJ | 28-03-19 | 20:18 | 1

Mee eens, kan me helemaal vinden in dit stuk. Goed geschreven, duidelijk. Laten we hopen dat het uitkomt.

themexican | 28-03-19 | 20:54

Ik zie niet in waarom een allochtoon niet op Thierry zou stemmen. Als je in dit land woont en je wil het leefbaar houden dan stem je fvd. Alleen de slinkse indoctrinatie en framing weerhoud allochtonen fvd te stemmen

Repetitive Beats | 28-03-19 | 20:16 | 1

Laten we eerlijk zijn,je hebt allochtoon en allochtoon...

Maar goed, die ene allochtoon is beter dan die andere alochtoon..

neonreclame | 28-03-19 | 20:19

“Natúúrlijk wordt de opwarming van de aarde veroorzaakt door de mens,” dat zegt het IPCC niet eens. Kun je zien hoe ver die indoctrinatie is doorgevoerd.

azijnseikerT | 28-03-19 | 20:11 | 2

Ik ben allang blij dat iemand kritisch naar de klimaatdrammers kijkt. En niet klakkeloos het riedeltje overneemt. Nu nog de juiste feiten en de realisatie dat die IPCC modellen op gebakken lucht is gebaseerd.

Wim Venijn | 28-03-19 | 20:23

@Wim Venijn | 28-03-19 | 20:23: dat ze geen voorspellende waarde hebben is al duidelijk. Wordt ook niet beweerd. Dat is de hele grap.

azijnseikerT | 28-03-19 | 20:25

Maar verkoopt 'ie ook ouzo?

Phat_Phuc | 28-03-19 | 20:10 | 1

Hoezo ?

De Literator | 28-03-19 | 20:15

Krijg er zin in bepaalde paddenstoelen van.
Zet 'm op!

Rest In Privacy | 28-03-19 | 20:08

Volgens mij is dit dezelfde Griek, die een paar jaar geleden in een blog beschreef hoe hij naar Nederland kwam. Die olijkerd noemde zich toen Ilias Schaligas.
www.autoweek.nl/reviews/artikel/ford-...

De Literator | 28-03-19 | 20:07 | 3

De neef van Ari Stoteles, de bokstrainer.

Pelforth | 28-03-19 | 20:11

En Papalamepiemelos zit in de bak voor kinderporno.

Mr_Natural | 28-03-19 | 20:25

Goed geschreven, dank daarvoor. Verder zegt mijn eigen waarneming dat onder de van buiten binnengekomen Hollanders (die ambtenaren blijven brandmerken met de gruwelDavidster 'allochtoon') die sympathie hadden voor Geert Wilders en nu FvD een warm hart toedragen best wel een grote groep vormen. De vooronderstelling van dit stuk, namelijk dat 'A'-gebrandmerkten niets zouden voelen voor FvD, klopt voor geen meter.

Eeuwig..Op..Vakantie | 28-03-19 | 20:06 | 3

"Van buiten binnen gekomen nederlanders" dat klinkt nog erger dan het "de wereld is van iedereen" volk

Sceptische_autist | 28-03-19 | 20:17

@Sceptische_autist | 28-03-19 | 20:17: O Ja? Ik begrijp niet goed, waarom Zorba zichzelf niet gewoon Hollander beschouwt: het ziet eruit als een eend, het kwaakt als een eend, kortom: het is een eend.

Eeuwig..Op..Vakantie | 28-03-19 | 20:54

Mooi gezegd, Eeuwig op Vakantie!

Ik denk overigens dat het komt omdat er zo geframed wordt over immigranten, dat er een sfeer ontstaat waarin het ondenkbaar is dat immigranten voór Fvd zijn.
Ik merk dat ik soms ook spreek als 'dochter van een migrant' terwijl ik echt de meest boerse Hollandse meid ben die je je maar kan voorstellen.
Maar inderdaad, mensen als hij en ik zijn gewoon op en top Nederlanders.
En als die linkse kliek hun kop houdt met hun geframe, kunnen wij dat ook weer gewoon zijn.

letopuwzaak | 28-03-19 | 22:36

Goed stuk, duidelijk verwoord!

Plofkrakeling | 28-03-19 | 20:05

Meer geld voor milieu, meer geld voor migranten en Brussel.

Maar net als bij Pim Fortuyn komt er nu steeds meer boosheid en protest bij het Nederlandse volk.
Geert Wilders was geen bedreiging, hij zat er maar te zitten en geen hond die naar hem luisterde... als hij NEE zei, dan deden de andere Kamerleden precies het tegenovergestelde.
Maar met Thierry Baudet gaan ze niet lachen.

sociaal_econoom | 28-03-19 | 20:04

Legitieme argumenten, idd nu afwachten of forum de dingen de goede kanten kan opbuigen.

Tee Of Cup | 28-03-19 | 20:03 | 1

Denk het wel... Thierry Baudet duwt telkens de vinger op de zere plek.
Hierbij zoekt hij contact via de media en ook bij de linkse NPO.
Waarbij het volk zegt - die jongen heeft helemaal gelijk.

Het wordt voor Rutte steeds moeilijker om door te gaan met zijn linkse Rutte III beleid, waarbij we meer geld kwijt zijn voor milieu, migratie en Brussel.
Het volk heeft steeds minder te besteden en moet onnodig van het gas af.

Met Baudet heb je iemand die Rutte hiermee niet met rust laat - hij krijgt van Baudet de wind van voren en dat is volkomen terecht.
Rutte moet op zijn tellen gaan passen.

sociaal_econoom | 28-03-19 | 20:16

Daarom werd directe democratie binnen de partij meteen bij het binnenkomen van de Tweede Kamer binnen de partij de nek om gedraaid. Iemand nog wanneer dat terug komt? Oh ja als je dat wil word je direct gejorist door 'het bestuur'.
Constitutioneel Hof werd destijds (2002) ingebracht door de huidige buuuurgemeeeester van Amsterdam: www.parlement.com/id/vhnnmt7l3ozx/con... net als de gekozen burgemeester, commissaris vd koning en andere openbare bestuurlijke functies? groenlinks.nl/standpunten/benoemingen... Groenlinks. Geinig dit he...

Alle gekheid op een stokje, ik te wachten op het eerste inhoudelijke plan om 1 ding aan te pakken. FvD heeft tot nu toe 0.00 daarop gepresteerd. De rest van het stuk zijn enkel aannames. Er is voorlopig van FvD nog geen plan om een plan te maken bekend. Waarom zou je ook als politicus? Straks vinden ze je stom als je plan onuitvoerbaar of nogal fantasierijk lijkt.
Zo komen we uit bij een vergelijking die ik laatst las op een klein blogje:

"Alle bomen stemden op de bijl. Omdat de steel van de bijl van hout was dachten de bomen dat hij een van hen was."

Mocro070 | 28-03-19 | 20:02 | 22

Hee, uw laatste alinea vind ik nou perfect bij partijtjes als Denk en Bij1 passen!
Die ga ik onthouden.

letopuwzaak | 28-03-19 | 22:39

@teleurstelling is eerder het resultaat van de verwachting | 28-03-19 | 21:30:

kentochnet | 29-03-19 | 01:01
▼ 19 antwoorden verborgen

Heel, heel herkenbaar verhaal dit.

Harry Turtle | 28-03-19 | 20:02

Of je nou "rechts" of "links" bent, tegen het idee van een vakminister in plaats van een post voor een partijgenoot is natuurlijk weinig in te brengen ( tenzij je lid van de Haagse baantjescaroussel/partijkartel bent ). En het gebrek aan dualisme in de politiek is gewoon aantoonbaar waar, dat heeft ook dat rapport o.l.v. Johan Remkes laatst aangetoond. En dat gebrek aan interne democratie en dualisme is gewoon een groot probleem ( ook weer: tenzij je de zittende macht bent of daar belangen in hebt en daarom dus geen zin hebt in inspraak en/of tegenspraak ). Dus opnieuw een punt voor FvD waar iedereen die zichzelf democraat noemt het wel mee eens moet zijn.
Maar goed, FvD houdt geen rekening met bestaande lijntjes en belangen en zal dus gewoon onnoemelijk veel flak, demonisering en tegenstand ondervinden en ik hoop dat ze daartegen bestand zijn.

Graaisnaaiert | 28-03-19 | 20:01 | 6

@Muxje | 28-03-19 | 20:47:
Vind het een nobel streven om die baantjescarrousel te willen doorbreken. En wat werkervaring buiten universiteit/bestuursmolen lijkt me prima. Maar als je alleen al naar het publiekrecht kijkt, dat is toch een andere werkelijkheid dan die waar de meeste mensen dagelijks mee te maken hebben. En die werkelijkheid kan al snel erg complex worden. Waarschijnlijk ook een totaal andere cultuur (denk ik, ben geen ambtenaar o.i.d).

Rest In Privacy | 28-03-19 | 21:01

@Hollende_Kleurling | 28-03-19 | 21:01: Helemaal eens met de stelling dat het op zich een goed streven is om meer vakministers aan te stellen. Maar dan wel met de managementkwaliteiten zoals boven benoemd. En geen Ollongren.

Muxje | 28-03-19 | 21:46

En een vakminister is?
Een minister is een politieke functie... de hoogste ambtenaar op het ministerie moet vakbekwaam zijn.
Misschien is het zelfs beter om niet altijd een vakminister te hebben. Want het impliceert dat ie alleen de juiste vakinhoudelijke beslissing mag nemen..

Een politicus moet soms zijn schoonmoeder verkopen en een slag verliezen om later de oorlog te winnen.. zeker in een land waar een absolute meerderheid gewoon onhaalbaar is..
Ik denk dat Nederlanders ook helemaal nog niet klaar zijn voor een technocratie... wij denken wel dat we heel erg ontwikkeld en vooruitstrevend zijn.. maar de meerderheid in dit land is gewoon klootjesvolk

Epistulae_Morales | 28-03-19 | 22:13
▼ 3 antwoorden verborgen

@Keestelpro,
"Het is niet meer dan normaal dat de media, GS incluis, zich aanpast aan de veranderde publieke opinie na een dergelijke verkiezingsoverwinning". Pardon? Ik hoef geen media die met de massa meehuilen.

kotelet | 28-03-19 | 20:00 | 2

U bent nog steeds voor de slavernij? Of toch van mening meegegaan sinds die tijd?

mark1487 | 28-03-19 | 20:09

Het is juist de media die huilt en de massa die lacht. Het Nederlandse volk is niet een volk van klagers en pessimisten. Daarom spreekt het FvD het publiek ook zo aan: integer, POSITIEF en vaderlandslievend.

keestelpro | 29-03-19 | 00:05

Helemaal.. bijna dan.. met de schrijver eens.Goed stuk.

070 | 28-03-19 | 19:58

Toch is een Turk of Marokkaan meer allochtoon dan een Griek. Een Griek voelt gewoon niet zo allochtoon. Spanjaarden voelen ook niet als allochtoon, Italianen evenmin?

Mark_D_NL | 28-03-19 | 19:58 | 3

Zit diep van binnen, die culturele afstand naar die islam.

kwark001 | 28-03-19 | 20:01

Klassiek verschil. Arab tegenover Latijn.

oplichter | 28-03-19 | 20:03

Bottom line... het is niet heel moeilijk om een Griek te vinden die zon spuughekel heeft aan Turken dat ie wel zijn eigen toekomst in wil zetten, wetende dat EU burgerschap goed beschermd is en die plannen van FvD om uit de EU te stappen zullen wel meevallen.. toch?
Daarnaast is het algemeen bekend dat voor de tweede wereld oorlog ook Joden op de NSB stemden.. dat hielp overigens niet...

Epistulae_Morales | 28-03-19 | 22:17

welk land had de democratie ook al weer uitgevonden ? .

newray | 28-03-19 | 19:57 | 4

Noord Korea

hertogvanzottegem | 28-03-19 | 20:28
▼ 1 antwoord verborgen

Half Grieks, half Engels, dat verklaart veel. Ik vind helemaal goed stukje. Gebookmarkt om terug te lezen als ik even geen goede formulering meer weet over waarom ik ook al weer FvD stemde.

Bass Trouble | 28-03-19 | 19:57 | 1

Ik weet nog precies waarom ik twee maal op FvD heb gestemd. Eerste plaats:vanwege het standpunt inzake de klimaathysterie. Tweede plaats: omdat alle media en de politici Baudet en daarmee de partij in de hoek zette van fascisten, racisme en gevaarlijk. Waanzinnig! Derde plaats: omdat ik in Amsterdam kon stemmmen op Annabel Nanninga.

Zonder erg | 28-03-19 | 20:44

Stemmen dus 23 mei.
Iedereen.

oplichter | 28-03-19 | 19:57 | 1

Opkomst is altijd laag voor de eu verkiezingen. Maar indien de huidige trend doorzet wordt het een hogere opkomst, volgens cijfers net onder de 50%, door voornamelijk FvD, PVV (Nexit) en Groenslinks Stemmers.

Mark_D_NL | 28-03-19 | 20:24

Ik denk dat FvD heel veel allochtonen kent, en even hard met de ogen wegdraait als links weer vol op het orgel het bekende ‘is racistisch’ deuntje afspeelt.
Goed stuk.
Denk je wel aan je rug, hij tafelt nogal boreaals zwaar.

Wim Venijn | 28-03-19 | 19:56

Vakministers? Dat moet ik nog zien...

Erikjan79 | 28-03-19 | 19:56 | 3
-weggejorist-
De musso linie | 28-03-19 | 20:22

@De musso linie | 28-03-19 | 20:22:
Bij LPF ging dat ook zo goed bedoel je?

Erikjan79 | 28-03-19 | 20:24

@Erikjan79 | 28-03-19 | 20:24: Was daar ook niet iemand dood? Volgens mij diegene die al die mensen bij elkaar had kunnen brengen. En nee dan had die malle gast herben of hoe heette die, waarschijnlijk niet eens in beeld geweest als minister.
Laatste tijd nog PAF! geroepen?

Slecht vergelijk dus.

A.I. van Dee | 28-03-19 | 21:13

Lege ruimtes echoën zo.

Rest In Privacy | 28-03-19 | 19:55 | 2

heeft u een strijkkwartet dat niet kan oefenen?

hertogvanzottegem | 28-03-19 | 20:29

In dit uitgeholde land hoort men vaak hetzelfde, zonder dat er ook maar iets gebeurt.
Zo. Speciaal voor de zwitsal mijn tegel uitgespeld. Ga ik natuurlijk geen gewoonte van maken.

Rest In Privacy | 28-03-19 | 21:11

Goed stuk zonder meer, milieu paragraaf niet geheel mee eens maar verder puik stukje.

DerkArie-ut-de-Achte | 28-03-19 | 19:55

Geinig, een stemverklaring.
Zo hebben we allemaal onze afwegingen te maken en soms komt men bij het Fvd uit, of GL en ik bij de VVD.
Humoristisch werd het toen meneer vroeg: "dat hij Wiebes en Harbers laat zitten en zijn tanden hoogstens in Ollongren zet".
Haha met 2 zeteltjes in de TK en een prima optie om het FVD links te laten liggen (pun intended) in de EK, schopt Baudet geen deuk in een pakje boter. Een tandeloze pussy.
Volgende week weer een stemverklaring van een reaguurder?

Berbaar | 28-03-19 | 19:55 | 7

@Sceptische_autist | 28-03-19 | 20:26:
Ach het land moet geregeerd worden en dan moet je roeien met de riemen die je hebt.
Heel vrolijk werd ik niet van de vorige coalitie met de PvdA en in de huidige constellatie is D'66 nu ook niet echt joepie.
Neemt niet weg dat het de enige reële optie is.
De rol van de PVV is uitgespeeld, daar zal niemand ever, ooit mee gaan samenwerken.
FVD, hmm stelt nog weinig voor eigenlijk.
Wel zorgelijk is Baudet's fascinatie met extreem rechtse engnekken.
Maar hij heeft nog 2 jaar om zich als een constructieve en acceptabele partner te manifesteren en dan zien we dan wel verder.

Berbaar | 28-03-19 | 21:19

@TeeJee | 28-03-19 | 20:30: Berbaar is een trol van joop. Gewoon negeren dat soort figuren.

beter-laat-dan-nooit | 28-03-19 | 22:44

Bertje is afhankelijk van de graantjes die de vvd vanuit de overheid naar hem toe gooit.
Hij noemt dat ondernemen maar is eigenlijk een verborgen werkloze, een bijstandstrekker.

kempenaer | 29-03-19 | 09:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Beetje Godwin om dit op 19:33 te posten.

lulkoekhapper | 28-03-19 | 19:55 | 1

Hehe, *pak even een doekie.*

kwark001 | 28-03-19 | 19:56

Een allochtoon naar mijn hart.

Motleycrew | 28-03-19 | 19:53

Volledig eensch, en hulde voor de taalvaardigheid in het Nederlands van deze Griek. Beter dan menig reaguurder alhier, op één klein dingetje na dan:

"Ons land is stapels ongekwalificeerde beroepsbestuurders arm. "
Deze zin bevat een dubbele ontkenning. We zijn gekwalificeerde beroepsbestuurders arm, of ongekwalificeerde rijk, lijkt me zo.

EefjeWentelteefje | 28-03-19 | 19:53 | 4

"Ongekwalificeerde beroepsbestuurders" is daarbij een pleonasme. Me dunkt.

Nosky | 28-03-19 | 19:58

@Nosky | 28-03-19 | 19:58: Er zijn goede beroepsbestuurders. Maar ze zijn buitengewoon schaars. En in het systeem zijn het lang niet altijd de besten die boven komen drijven.

Muxje | 28-03-19 | 20:53
▼ 1 antwoord verborgen

Prima. Zo zit ik er zelf ook in. Geen idee of FvD echt met goede maatregelen voor de dag komt als ze straks mogen regeren, maar ik weet inmiddels wel dat die maatregelen van de andere partijen niet gaan komen.

Muxje | 28-03-19 | 19:53 | 5

@Berbaar | 28-03-19 | 20:11: met een uil op de arm en een boreaalse schone aan zijn zij riep thiery ook mij naar het front. Houzee.

Sceptische_autist | 28-03-19 | 20:30

@Sceptische_autist | 28-03-19 | 20:30:
Hiddema een "boreaalse schone"?
Iets anders zal er de komende 2 jaar niet naast die piano neukerT zitten namelijk.
Als ze er al eens beiden zijn.

Berbaar | 28-03-19 | 21:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Je zal maar door je rug gaan, als Thierry erop zit.

Rudolph_Hesje | 28-03-19 | 19:52

Met alle respect... nu wordt steeds meer duidelijk dat we met PVV en Geert Wilders op een dood spoor zaten.
Ze zaten in de Kamer maar er was niemand die naar hun luisterde.... Geert blaft wel, maar hij bijt niet.
Als Geert NEE zei - dan deden de andere Kamerleden precies het tegenovergestelde.

Nu met Baudet en FvD gaat er een andere wind waaien... de NPO en de Kamer weten dat ze niet met hun kunnen spotten.

sociaal_econoom | 28-03-19 | 19:52 | 6
-weggejorist-
De musso linie | 28-03-19 | 20:20

Jonge jonge.. *nu?* daar had je 15 jaar voor nodig?

Epistulae_Morales | 28-03-19 | 22:22

De PVV heeft wel degelijk nut gehad en nog steeds. Samen met fvd kunnen ze meer bereiken dan fvd of pvv alleen.
Bertje zegt dat de vvd is verworden tot een achterlijk links subsidie partijtje voor nep ondernemers die te zwak zijn om zelf de broek op te houden en daarom allerlei graantjes van de overheid moeten meepikken. Dat klopt. Maar die mensen kun je beter een bijstandsuitkering geven, dat is goedkoper dan net doen alsof ze ondernemer zijn.

kempenaer | 29-03-19 | 09:53
▼ 3 antwoorden verborgen

1 april grap?

padbuffel | 28-03-19 | 19:51

Prachtig gesproken!

Generaalspruit | 28-03-19 | 19:50

Goed stuk maar met "Natúúrlijk wordt de opwarming van de aarde veroorzaakt door de mens" vliegt u uit de bocht. Dat er sprake is van opwarming zal niemand ontkennen, dat de mens daarvan de oorzaak is is alles behalve zeker.

spamzuiger | 28-03-19 | 19:50 | 7

@keestelpro | 28-03-19 | 19:59:
Ik kan het niet helpen, maar ik vind de soort mens wel degelijk een apensoort... heel toevallig 98% van het DNA gemeenschappelijk met de énig andere bekende diersoort die wel eens oorlogen voert tegen soortgenoten, namelijk de chimpansee.
;-)

EefjeWentelteefje | 28-03-19 | 20:01

www.geenstijl.nl/5146944/stemverklari... Misschien is onze eigenschap als mensheid om oorlog tegen elkaar te voeren ook wel onderdeel van onze intelligentie. Het werkt als een zelfcorrigerend vermogen in tijden van schaarste of overbevolking. Dat zie ik ratten of sprinkhanen nog niet doen: zichzelf verdelgen en opruimen.

keestelpro | 28-03-19 | 20:15

De mens is daarvan voor een deel de oorzaak.. en niet eens door uitstoot alleen, maar door ontbossing icm uitstoot.
Milieu is overigens geen technische argument maar een kwaliteitsargument... importheffing wordt milieutaks. Aangezien we in Europa wat verder zijn met maatregelen en we ins op kwaliteit steeds minder kunnen gaan inderscheiden, is milieu footprint een uitermate effectief middel. Moet je natuurlijk in de eerste plaats wel zelf voldoen..

Epistulae_Morales | 28-03-19 | 22:27
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik snap waarom we van deze persoon geen wekelijks opstel krijgen over zijn werkeloosheid. Hij is namelijk geen Eren...

ScumbaggusMaximus | 28-03-19 | 19:50

"Natúúrlijk wordt de opwarming van de aarde veroorzaakt door de mens"

Wanneer ik dat lees stop ik met verder lezen .
Veel mensen die deze stelling poneren zijn onbenullen die niets ... maar dan ook helemaal niets van de geschiedenis kennen .

Domme mensen zullen er altijd blijven .

iopeth | 28-03-19 | 19:49 | 8

het is bezwijken onder indoctrinatie en propaganda. Niet sterk,maar het aanbod aan vergif is enorm en wordt ongekend heftig gebracht...

hertogvanzottegem | 28-03-19 | 20:33

Meh, vrolijk doorgelezen maar compleet mee onees.
 
Heel het klimaatdebat past thuis in het doemsdag en zelfkastijdings denken van onze ongekozen bestuurders, hun links marxistische handlangers en ander tuig dat ons land naar de tering helpt; grappig te zien dat de schrijver niet de link ziet tussen Links en hun eeuwige gekrijs (of ze nou wel of niet met de scepter zwaaien) en hoe ongelofelijk hard ze het klimaat debat verkankerd hebben (DENK AAN DE KINDEREN, ZEEHONDJES EN IJSBEREN) en altijd voor lastenverhogingen zijn die alleen ons (het westen) raken. Het is een nivelleringsstrategie en er zijn meer mensen die dat het hebben opgemerkt, het is een smerige linkse controle-techniek.

HaatAth3ist | 28-03-19 | 21:19

Deze Griek is ook gehersenspoeld met de klimaatwaanzin. Ik kan de rest van het verhaal ook niet meer serieus nemen als iemand zulke onzin begint uit te kramen.

Superkwatta | 28-03-19 | 23:55
▼ 5 antwoorden verborgen

"Forum is de enige partij die vakministers eist." -> Kijk, daar hebben ze dan wel een punt. Laten we overgaan tot een technocratische regering, geen politiek in de uitvoerende macht!

bvdbos | 28-03-19 | 19:48 | 4

Net zoals de verkiezingslijsten die niet democratisch tot stand kwamen heb je dus Hiddema op 4 ministersposten, Otten op 6 en Roken op 5 en Thierry als MP.

Mocro070 | 28-03-19 | 19:51

Ben benieuwd wie er in de 1e kamer gaan komen voor het FvD.

Mark_D_NL | 28-03-19 | 20:02

Waar kan je examen doen en een vakdiploma halen? Op de iklieghethardst-academie?

lovekila | 28-03-19 | 21:40
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een verhaal, ik kan wel janken. Van geluk.
Ik ben het hier zó mee eens!

Ik wil de schrijver graag adviseren zich direct to Baudet te wenden en zich aan te sluiten bij de partij. Kunnen ze vast goed gebruiken.

Nosky | 28-03-19 | 19:48 | 2

Plus veel!!

IronLady | 28-03-19 | 19:52

Waarom? Ik denk dat dit vrij bekende standpunten van de gemiddelde fvd' er
De fvd heeft volgens mij 2 vleugels: de pragmatische en romantische vleugel. We horen veel over die pragmatische vleugel (directe democratie, ondernemingsklimaat) maar minder van de romantische (identiteit, immigratie). De fvd heeft beide vleugels nodig om bij het vallen van de avond op te stijgen.

Ik vrees echter dat beide kanten elkaar uit de tent gaan vechten, wat weer voor lpf toestanden gaat zorgen.

Sceptische_autist | 28-03-19 | 20:41

Amen!

_Kap_ | 28-03-19 | 19:47

Prima stuk..

donkieshot | 28-03-19 | 19:46

Vooral veel populistisch nagepraat.... En als je zegt "Natúúrlijk wordt de opwarming van de aarde veroorzaakt door de mens, moet onze wereld leefbaar blijven en moeten de rijkste landen van de wereld zoals het onze het initiatief nemen om de wereld mee te trekken", hoe kan je dan op FvD stemmen?

bvdbos | 28-03-19 | 19:45 | 6

@EefjeWentelteefje | 28-03-19 | 19:58:
Ik was heel erg gecharmeerd van Fortuyn.
Maar met FvD kan ik me ook heel goed identificeren.

Het gaat me niet eens zozeer om de standpunten, maar om de benadering. Het ander benaderen van de hedendaagse 'problemen'. Meer openstaan voor écht in houdelijke discussie en durven te filosoferen. Wil je vooruitgang, verandering en verbetering zijn dit wat mij betreft essentiele punten. Dit zie ik alleen bij FvD/Baudet.

De huidige politiek (en van de afgelopen decennia) samen met de EU isn niet meer dan constant hetzelfde geratel, danwel oude wijn in nieuwe zakken, Problemen die er zijn - al vele jaren - vaak veroorzaakt door hun beleid zelf, daar hebben ze zelf altijd de beste oplossing voor, zeggen ze. Maar toch blijven die problemen maar dooretteren. Keer op keer op keer weet men het niet voor elkaar te krijgen, maar wel blijven oreren dat we de wijsheid in pacht hebben.

Om het in een metafoor te zetten (en met name de EU opereert zo):
Men zet een pan olie op het vuur.. Maar omdat met dusdanig lomp is en niet met beleid kookt, slaat de vlam in de pan..
Ojee.. blussen maar: een glas water erop.
Ojee, nog mee vuur. Nou, pak maar een emmer.
Ojee, blijft branden, Welnu pak de tuinslang.
Shit zeg, de hele keuken begint inmiddels te fikken.
Poe hee. Laten we maar even overleggen wat de beste aanpak is.
Het komt vast door het water. Laten we bronwater uit de ijstkast gebruiken..
En. Zo. Voorts.

Nosky | 28-03-19 | 20:11

@EefjeWentelteefje | 28-03-19 | 19:58: Ik ben nu 51 jaar stemgerechtigd en vond het medio jaren 70 de gewoonste zaak van de wereld om op Ome Joop (den Uyl) te stemmen, PVDA ja... tot rond 1982 ene Kok de scepter daar ging zwaaien, ik vertrouwde hem toen al niet en ben vanaf dat moment een zwevende kiezer geworden en ook gebleven.

Keyboardspeler | 28-03-19 | 22:01

@ bos
Inderdaad een beetje vreemd. Allemaal van die voorgekauwde en achterhaalde linkse praatjes en dan fvd stemmen...

kempenaer | 29-03-19 | 09:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Iedereen die zijn verstand gebruikt ziet dat we zo niet verder kunnen in Nederland. Maakt niet uit blank, bruin of zwart.

Al ons geld gaat naar klimaat, migratie en Brussel.
Dit kan niet een land zo volhouden - ook wij niet.

sociaal_econoom | 28-03-19 | 19:45

Prima zorba en die assurantie belasting is niet het enigste. Prutte verhoogt de lage btw met 33% terwijl ze 11 miljard begrotingsoverschot hebben.
Ik hoor net dat de gekaapte tanker met migranten is bevrijdt de kapers gearresteerd en de rest mag de asielprocedure in op Malte. Gefeliciteerd.

Trumme | 28-03-19 | 19:45 | 2

Dat wisten we gisteren toch al?

lovekila | 28-03-19 | 21:28

50%.

Buerman | 28-03-19 | 21:29

Die is duidelijk geïntegreerd. Chapeau.

Contento-Limbo | 28-03-19 | 19:44

Prima stuk.

Roadblock | 28-03-19 | 19:44

Prima stuk. Graag meer van deze Griek in plaats van het wekelijkse onzin-feuilleton.

doitdoit | 28-03-19 | 19:43

Tjemig, GeenStijl. Het wordt wel een beetje een FVD-bukakke op deze manier.

kotelet | 28-03-19 | 19:43 | 1

Hoezo? Daags voor de verkiezingen kwam van Rossem nog met een FvD bash topic.
Het is niet meer dan normaal dat de media, GS incluis, zich aanpast aan de veranderde publieke opinie na een dergelijke verkiezingsoverwinning. Je ziet het ook bij andere media zoals de Volkskrant en de NOS.

keestelpro | 28-03-19 | 19:47

Volgens links heeft de op Baudet stemmende allochtoon het verhaal niet goed begrepen.

Fapfap | 28-03-19 | 19:40 | 1

Klassieke fout.. ‘ het verhaal niet begrijpen’ verwarren met ‘ de lange termijn niet kunnen overzien’

Epistulae_Morales | 29-03-19 | 00:23

Dit is geen allochtoon. Hij zegt "onze" maatschappij. Een allochtoon zou het maatschappij zeggen.

Balabanov | 28-03-19 | 19:39 | 4

“Daar is een sterk tegengeluid op nodig.” En “Iemand met wie je het oneens bent nazi noemen, diskwalificeert jezelf.” kan wat mij betreft wel op een allochtoon wijzen, die geweldig Nederlands schrijft, maar toch minieme steekjes laat vallen.

JayJay | 28-03-19 | 19:46

De Griek zegt: "Ons land is stapels ongekwalificeerde beroepsbestuurders arm", waar hij waarschijnlijk "rijk" bedoeld.

gemeentereiniging | 28-03-19 | 20:35
▼ 1 antwoord verborgen

Vind Eren beter.

Mark_D_NL | 28-03-19 | 19:39 | 1

Ik ken een Turk genaamd Eus die volgens mij ook op Baudet heeft gestemd.
Sympathieke en slimme gözer. Die voldoet nog iets beter aan de term allochtoon.
Die mag ook wel eens een stukkie tikken voor GeenStijl.

keestelpro | 28-03-19 | 19:43

Goed stuk Zorba de Geus!

keestelpro | 28-03-19 | 19:34 | 1
-weggejorist-
marian2???? | 29-03-19 | 07:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen