achtergrond

Geenstijl

LIVE. Kamerdebat over 'geloofwaardigheid' WODC

Toch raar. Drie uur debatteren over iets wat er niet is.

Weet u nog. Iedereen (nou ja, niemand) viel van zijn wetenschappelijke stoel in december 2017, toen Nieuwsuur onthulde dat de onderzoeksafdeling van het ministerie van Veiligheid en Justitie en Veiligheid ongeveer net zo onafhankelijk was als zij van WC-Eend. Er kwamen drie onderzoekscommissies, plus de onafhankelijke GeenStijl WOB-commissie, en de belangrijkste conclusie was dat het WODC ongeveer net zo onafhankelijk is als zij van WC-eend. En daar gaat de Tweede Kamer nu as we speak live over praten in een algemeen overleg. Wij hopen vooral dat onze roze conclusies over de inmenging in het WODC-onderzoek naar de crisisberheersingsorganisatie na MH17 nog even wordt meegenomen. Daar is ook behoorlijk wat fout gegaan namelijk. Extra leesvoer voor als het saai wordt: het hielenlikkerige slijmkontenkusinterview dat Martin 'Factcheck' Sommer hield met ex-directeur Frans Leeuw. Wij zijn #teamBassie
UPDATE: BAM. GroenLinks begint meteen over de bemoeienis van Dick Schoof met het MH17-onderzoek. Ook D66, SP, PVV willen opheldering van Grapperhaus. 
UPDATE: Vergadering geschorst tot 15u10, dan komt Grapperhaus aan het woord.
UPDATE: Grapperhaus blijft volhouden dat er helemaal geen vingerafdrukken van Schoof op het MH17-onderzoek zitten. Bovendien doet hij alsof de onafhankelijkheid van het onderzoek gewaarborgd is door het feit dat de onderzoekers achteraf niet zeggen dat ze oneigenlijk zijn beïnvloed. Dat is uiteraard kul. Natuurlijk gaan die onderzoekers achteraf hun eigen goede naam niet door het slijk halen. De beïnvloeding staat gewoon zwart op wit.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.