achtergrond

Geenstijl

Dronken baas bevrijdingsfestival 070 ramt auto's, media zwijgen want collega bij Omroep West

Pijnlijk persoonlijk drama, zonde van die ouwe Opel, en ook wel raarrr dat zijn media-outlets Den HaagFM en Omroep West er niet over berichten. Dus wij uitzoeken en wat een simpel verhaal leek, werd wrijven in een vlek door Omroep West.

Het verhaal:
Afgelopen donderdag op vrijdag vloog een dronken bestuurder uit de bocht op de Lijnbaan in Den Haag. Daarbij werden geparkeerde auto's geraakt en was er behoorlijk wat schade. De chauffeur droeg geen gordel, liep een fikse hoofdwond en een gebroken rib op en was in alle consternatie niet eens in staat om de plek van de aanrijding te ontvluchten: de politie kon hem aanhouden. Zijn beige ouwe Astra uit '97 is inmiddels door de shredder gehaald, en vandaag tipt iemand ons dat de bestuurder ene Gerard van den IJssel was. Dat is best een Bekende Hagenees, want die zit al jaren in de muziekscene, is directeur van het Bevrijdingsfestival in Den Haag en hij is stationsmanager van de Haagse stadsomroep. Den Haag FM - sympathiek stationnetje overigens, daar niet van - is weer onderdeel van (publieke) Omroep West. Van den IJssel is na een lokatieuitzending van Den Haag FM (een Sinterklaas-inzameling in het Parkroad Café), volgens een bron, "straalbezopen vertrokken na flink wat wijn". Er zou geprobeerd zijn hem een taxi in te krijgen, maar hij wilde toch zelf gaan rijden. De Lijnbaan ligt op de route naar zijn huis. En daar ging het mis.

**Wij kregen een tip, maar toen..
**Een linktipper wist ons dus te vertellen wie de bestuurder was. Dus wij wilden wederhoor plegen (want zo zijn we heus wel). Dus Van den IJssel gemaild, maar ook Omroep West gebeld. En die reageerden toch een potje pinnig op een doodnormale vraag ('Was het Gerard?') zeg. Dus wij op hun site zoeken. Maar: helemaal niks bij Omroep West (waar ze toch altijd zeer gretig met 112-nieuws bezig zijn). Ook helemaal niks op Den Haag FM. Onze bron gaf nog wat andere bronnen (die allemaal bevestigden), en meldde zelfs dat ze bij West intern de instructie gekregen hebben om over dit voorval niet te berichten - wat zou kunnen verklaren waarom de telefoniste niet echt vriendelijk reageerde toen we belden om te vragen hoe het nu met Gerard ging. Ook de adjunct-baas van Omroep West probeerde ons af te schepen (mailwisseling na de breek).

Zojuist reageerde Gerard zelf, bevestigde wat we inmiddels al via diverse routes achterhaald hadden (namelijk dat hij de bestuurder was), en gaf zijn eigen lezing als volgt:

Hij downplayt iets meer dan realistisch is, denken wij. Maar hij antwoordt tenminste. Wat wel echt jammer is, is dat zo'n actieve, maatschappelijk betrokken en well-connected Haagse participatiesburger kennelijk te weinig echte vrienden om zich heen heeft die zijn autosleutels afpakken als ie met z'n dronken harses in een auto uit de vorige eeuw wil stappen en dat er achteraf allemaal koppen in het zand gaan. Gelukkig alleen blikschade, een bult op het hoofd en een stukkie gezichtsverlies voor de lokale Haagse media die dit nieuws, laten we het eufemistisch zeggen, "niet oppikten". 

En ohja, geen dank aan de niet-communicerende dames van "Communicatie" bij Omroep West, die nogal nijdig in afwimpelmodus schoten (en niet terugbelden). En nog minder aan Henk Ruijl, de adjunct-directeur van West. *Wrijven in een vlek, na de breek!

*UPDATE 10 december: Gerard van den IJssel is geschorst door Omroep West-directeur Gerard Milo, bevestigt deze zelf op navraag door ons. Aanleiding? Daarover 'geen mededelingen'. Er gaan wel geruchten...

En toen bleef het stil.... Wel verdwenen er in de tussentijd foto's van Facebook en van deze pagina van het Sinterklaasevenement, maar hierrr nog een ongeblurde pica uit Google cache. "Dat is hem, rechts naast de agent." Het is 2018 jongens. Niet reageren, werkt niet.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.