Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gigantisch slecht subjectief zeikstuk over hooligans en Zwarte Piet in de Volkskrant

zwarte piet met blond haar wtf

Ongelooflijk zeikstuk van Kaya Bouma in de Volkskrant: "Waarom hooligans het opnemen voor Zwarte Piet."

Kaya Bouma schrijft vaak over onderwijs, maar ook over ijskarhipsters, verloren vakantieparadijzen en de deeleconomie en nu mag ze van haar baas ineens iets schrijven over hooligans van PSV alsook over Zwarte Piet. Nou dat komt wel goed. De laatste keer dat Kaya zich een hooligan voelde was toen ze een Legoblokje onder de voet van de juf duwde en misschien heeft ze ook wel een keer niet doorgetrokken toen ze had geplast. Kaya Bouma is de aller- aller- allerslechtst denkbare dude om te schrijven over de beweegredenen van hooligans. Want sjongejongejonge wat zijn die hooligans toch een diep racistische mensen die een hekel hebben een alle zwarte medemensen. Kaya poneert de stelling 'Waarom hooligans het opnemen voor Zwarte Piet', maar daar komt in de verste verte geen antwoord op.

Politieknakker Otto Adang mag wat zeggen en volgens Otto is het 'voor het eerst dat er op deze schaal confrontaties zijn geweest'. Dat is al bullshit, want voetbalhooligans bemoeien zich váák met demonstraties in hun stad. 'Dit soort fanatieke supporters is over het algemeen niet zo maatschappelijk betrokken' is derhalve ook bullshit. Conclusie van het stuk in de Volkskrant: "Het zou kunnen dat ze los wilden gaan en mogelijk voelden ze de behoefte het op te nemen voor Zwarte Piet." Ja wat is dat verdomme nou voor een slap excuus van een conclusie. Het zou ook kunnen dat het een interlandweekend was. Het zou ook kunnen dat de hoolies gewoon niks te doen hadden. Het zou kunnen dat de blikskes bier in de aanbieding waren. Maar Kaya neemt dat gezwets in de ruimte en het wild guessing van Otto Adang klakkeloos over en verder staat het stuk vol met mitsen en maren en zouden en misschien en eventuelen, dus onze harige kont Kaya.

Waar het wél om draait: hooligans voelen zich de baas van de stad. Hún stad. Dan gelden andere wetten dan de wetten van de Volkskrant-lezer. Rennen in je eigen stad doe je niet. Onbekommerd bier drinken in de stad van een ander is een overwinning. De tegenstander in jouw stad tolereer je niet. Je accepteert geen gezeik in jouw stad. Derhalve dit soort shit van de roomblanke ophitser Harriet Duurvoort en die clowns van New Urban Collective over 'georganiseerd en gecoördineerd werk van extreemrechts en hooligans' is echt de domst denkbare frame ooit. Het gaat helemaal niet om die stomme Zwarte Piet. Het gaat om gezeik en gedoe in HUN stad. Of zijn Kaya en Harriët soms vergeten dat de hooligans van Feyenoord de nazivriendjes van Kontrot Kusters in elkaar hebben gebietst? Wordt ook even vergeten dat fans van PEC Zwolle op de vuist gingen met de Adolfs? Dat die verhalen ook over supporters van De Graafschap gingen? Dat de harde kern van FC Twente de nazikneuzen niet in Enschede wilde hebben? Niet omdat ze in casu allemaal tegen nazi's zijn of omdat ze allemaal voor Zwarte Piet zijn. "De harde kernsupporters geven in alle gevallen aan dat de stad van hen is en dat ze dergelijke demonstraties niet tolereren."

Gewoon. Oprotten. Met. Je. Gezeik. Uit. Onze. Stad. Dus waarom hooligans het opnemen voor Zwarte Piet? Ze zien de stad als hún stad en ze willen dat randstedelijke gezeik niet binnen hun stadsmuren. En die sneue PSV-kneuzen die met hun rechterarm in een vat stijfsel zijn gevallen? Dat zijn dus geen aperte nazi's zoals Kontrut Kutters dat wel is. Dat PSV-tuig is gewoon dom tuig, zoals je in iedere stad dom tuig hebt.

[Lezenswaardig scriptieboekje hier. "Although some group members are of Moluccan descent, the group predominantly consists of white males. Some individual members allegedly hold racist beliefs and the group has occasionally fought with Moroccan youth groups, but there is no evidence to suggest that ‘whiteness’ is perceived as a symbol of collective identity. In fact, RJK members attacked alleged neo-Nazis during a right-wing demonstration on 26 January 2002 in Rotterdam" en over Sparta-fans in NVU-troep: "On the other hand, the hooligans refuse to allow right-wing youths to join the group because ‘they are a completely different type of people who have nothing to do with us. Those skinhead types wouldn’t fit in very well."]

Social

Reaguursels

Inloggen

SMILE ik sta op geenstijl! 2e vid bij de charge vd ME in Den Haag. Wat nou neo-nazi/goed georganiseerd/extreem rechts etc?? We waren gewoon een samenraapsel van arbeiders/jongens vd straat en wat Den Haag hoolies. We hadden geen wapens, vuurwerk, toeters of fakkels. We werden continu opgejaagd door de ME/politie en stillen want we probeerden kozp te bereiken. Toen we via social media te horen kregen dat de naomi pietertjes op dh CS terug naar 020 of whatever werden gedirigeerd was het gevaar geweken en gingen we een hapje eten. Sinterklaas kwam een uur later aan op Het Plein en de kinderen hadden nergens last van. Gadverdamme wat een vies wijf trouwens die N.pieter.
Volgend jaar weer, en we komen met meer!!

vrijejongen999999 | 21-11-18 | 14:16

Goed gezien door Mosterd. Dit stuk is een heel aannemelijke beoordeling van wat de hooligan beweegt. Dat de Omvolkskrant zulke overwegingen niet kan maken is natuurlijk niet verbazend. De linkse ziet de wereld nu eenmaal niet zoals hij is, maar zoals de linkse vindt dat hij zou moeten zijn. Je hebt Goeden (wij linksen dus) en Slechten en wat niet in dat schema past wordt er met veel krompraat toch ingeforceerd.

JvanDeventer | 21-11-18 | 11:48

Links zuigt en blijft zuigen net zoals de moslimbroeders van denk.

likdoorn | 21-11-18 | 11:34

Als we nu eerst eens allemaal ophouden met de linksche activisten en propaganda taal van de NPO over te nemen. Gewoon BLANKE Nederlanders blank te noemen en niet WIT.

dikkedragonder | 21-11-18 | 11:19 | 1
-weggejorist-
BroodjefrikometMaggi | 21-11-18 | 13:01

Misschien moet het vredelievende Kick Out Zwart Piet iets doen aan zijn naam dan en zich hernoemen van KOZP tot WWLGZP&WDIDMU, wat natuurlijk staat voor "Wij Willen Liever Geen Zwarte Piet en Willen Daarover In Discussie Met U".

Dit zou de zaak goed doen en andere tegenreacties oproepen.

mozaard | 21-11-18 | 10:16 | 2

En misschien ook eens ophouden met ouders en kleine kinderen loeihard toeschreeuwen door megafoons.

kleurdoosje | 21-11-18 | 11:31

Nou ja, wat kan die discussie eigenlijk voorstellen?
- Wij vinden ZP een racistische karikatuur en zijn daardoor gekwetst
- Nou, we bedoelen het absoluut niet zo en we hebben geen zin om het te veranderen
- Maar mijn kleine zwarte kindje wordt ermee gepest
- Ja, en waarschijnlijk wordt hij de rest van het jaar ook gepest. Komt niet door ZP.
- Maar nu word ik toch ieder jaar gekwetst
- Nou dan ga je niet naar die intocht en dan kijk je niet naar het Sintjournaal. Boeie!

Veel meer valt er niet over te zeggen en alles is al eens gezegd. Einde discussie.

JvanDeventer | 21-11-18 | 12:00

Het zou ook zo kunnen zijn dat al die hooligans al 6weken sexueel gefrustreerd zijn.
Of 2 maanden geen pindakaas mochten eten.
Of al 5 dagen verkouden zijn en daardoor slecht hebben geslapen.
Wat een propaganda weer, man man man...

boerk | 21-11-18 | 10:13

En vergeten zijn de bedreigingen van van Z en zijn KOZP mede infantielen. Vergeten zijn de provocaties waarmee deze hele non-discussie is begonnen. Vergeten is het gewelddadig links extremisme waarmee ze al hun standpunten af willen dwingen. Vergeten is het onomstotelijk bewijs dat links vele malen gewelddadiger is dan rechts. Nu zijn ze zielig want er is volop tegengas gegeven. En omdat het hooligans zijn is het dom tuig. Deels waar maar 3/4 van het Nederlandse volk is pro zwarte piet en het gezeik zat. Maar de media jankt maar door zodat uiteindelijk de zeikers winnen omdat de werkende Nederlander geen zin en geen tijd heeft voor dit gelul. Het gaat allang niet meer om zwart of wit. Dit wordt de strijd voor- of tegen de Nederlandse cultuur, want valt zwarte piet dan zijn Coen, de Ruyter, Willem van Oranje en de witte Nederlander de volgende slachtoffers.

KLK3 | 21-11-18 | 09:28

In Duitsland moest het hoofd van de binnenlandse veiligheidsdienst aftreden toen hij verhalen van Merkel, over racistische klopjachten (Hetzjagd) door neo-nazi's op immigranten in Chemnitz, in twijfel trok. Inmiddels is hij helemaal kaltgesteld. Feiten, ach.

Mammeloe | 21-11-18 | 08:45

Handiger is gewoon niet een demonstratie goed te keuren naast een groep kinderen. Demonstraties gaan vaak over gevoelige onderwerpen en willen weleens uit de hand lopen.

Blasfemie | 21-11-18 | 07:50

Voor wat de hooligans deden ben ik véél te beschaafd. Ik ben zo erg bescháááááááfd.

Rest In Privacy | 21-11-18 | 07:35 | 1

Beschaafde kaas

kleurdoosje | 21-11-18 | 11:27

Mwa, het is geen dommigheid wat zich in Eindhoven heeft afgespeeld. Hooligans willen zieken, mensen het bloed onder de nagels uithalen. Shockeren. En de hitlergroet blijft natuurlijk een toppertje als je mensen op de kast wil krijgen.

Een rationeel, gematigd en/of geweldloos imago is niet iets wat hooligans nastreven. Ziehier het resultaat.

van gulder | 21-11-18 | 06:54

Instaan "voor een inclusieve samenleving" betekent ook het accepteren van zwarte piet. Net zoals wij instaan voor de inclusieve samenleving voor mensen met rare kapsels.

threeheadedmonkey | 21-11-18 | 05:05 | 3

Juist @threeheademonkey. Dat is het hele punt. De samenleving is inclusief behalve voor wie een andere mening heeft: die sluiten we buiten. Nu nog een reden vinden... racist, wat een vondst! Niet meetbaar maar wel verwijtbaar, ideaal.

kindapaas | 21-11-18 | 07:28

Logica is niet uw sterkste punt.

menage | 21-11-18 | 09:34

Goed gezien. Zowel pro als contra heeft gewoon de schurft aan de tegenpartij, maar bij links doen ze met die zalvende woorden zoals "inclusief" vele malen schijnheiliger dan bij rechts. Schijnheilig, rechtzinnig en pretentieus. Als een linkse met zijn hand in de snoeppot of zijn broek op de enkels wordt betrapt is dat om die reden ook veel ontluisterender dan een bij rechtse gluiperd. De linkse "kerk" is een uitstekende omschrijving. Stelletje predikanten.

JvanDeventer | 21-11-18 | 12:15

Hoe breng ik de robolinksche alfa breintjes tot kortsluiting met minimale inspanning:
(1) Aanname: de reeks Ras {zwart, wit, Aziatisch, gemengd};
(2) Stellingen: Zwarte Piet = witte cultuur, Zwarte Piet = racisme;
(3) conclusie 1 => witte cultuur = racisme
(4) conclusie 2 => cultuur = ras [*]

[*] is dat niet grappig , dat vond de Gobineau ook. Maar die wordt meestal als "Rechts" gezien.

(5) Linksch = rechts?! tzzzzzzt poeffff

kindapaas | 21-11-18 | 04:54

WayneGretzky*99* | 20-11-18 | 20:32 |... krijgen we dit weer - geen kerstbomen meer met lampjes.

De zwarte pietendiscussie is nog volop bezig en nu beginnen ze bij de NOS moeilijk te doen over kerstbomen met verlichting.
Volgens de Volkskrant heeft dit iets te maken met de vroegere overheersing van christenen (katholieke missionarissen) in Afrikaanse landen.

sociaal_econoom | 21-11-18 | 02:07

"Hooligans die overduidelijk vreedzame demonstranten van #KOZP probeerden aan te vallen...". Oh dus stilstaan met een spandoek is altijd vreedzaam? Met die logica valt ook goed te praten dat ik tijdens het offerfeest een moskee binnenloop en, geheel vreedzaam, een spandoek vasthoud met daarop de tekst "Islam is een nepreligie". Verder niets, alleen dat spandoek vasthouden, geheel vreedzaam. Dan moet ik daarvoor door moslims dus ook gerespecteerd worden?

JackStick | 21-11-18 | 00:46 | 2

Of een bbq aansteken, zelfs zonder spandoek, en lekker vreedzaam genieten van wat de natuur ons gegeven heeft.. een lekker speklapje.

boerk | 21-11-18 | 10:15

"wat de natuur ons gegeven heeft" EN wat daarna door ons nog even gekeeld moet worden.

JvanDeventer | 21-11-18 | 12:21

Een vreedzame demonstratie waarbij we kinderen aan het huilen maken.... top hoor...

Ik hoop dat de volgende piercing de staf is...

Sottotteke | 21-11-18 | 00:14 | 1

Hahaha!

Runderknak | 21-11-18 | 01:38

Wie leest er in godesnaam dan ook nog Das Volkskrant?

Vlasbaard | 21-11-18 | 00:11

11 maanden per jaar ellende over die kut-islam en de laatste maand van het jaar dat geouwehoer over zwarte piet, en dan vinden ze het nog gek dat de witte bevolking in Nederland een hekel krijgen aan dit soort mensen en meer rechts gaan stemmen (ik ook) trouwens het gebeurt in heel Europa, links helpt alles naar de kloten.

Nietgek | 21-11-18 | 00:10 | 2

Ik wacht nog steeds op een links liberale partij. Die wel voor gelijke verdeling is maar 100% voor vrijheid van meningsuiting.

LateStageCapitalism | 21-11-18 | 08:10

En maar lekker door blijven drammen. Links heeft geen zelfreinigend vermogen, lekker blijven cirkelen in het eigen gelijk want dat "voelt goed", wat ook heel belangrijk is volgens de UVA.

boerk | 21-11-18 | 10:18

En hoe ziet zwarte piet er op de Bovenwindse eilanden uit? Juist zwart! Hoor je de mensen daar klagen? Nee. Als er 1 plek is waar slavernij nog aanwezig gevoelt kan worden is het daar wel. Maar die mensen genieten ook gewoon van het feest! Niet zeiken

Henk P | 21-11-18 | 00:03
-weggejorist-
dijkbewaker | 20-11-18 | 22:17 | 1

Was er maar net zoveel aandacht en ophef, over het verdrag van markkech.
Jaja!

Rest In Privacy | 20-11-18 | 22:16 | 3

Ja, want daarin worden migranten gelijk gesteld met (echte?) vluchtelingen en moet de overheid voor hen zorgen. Dat belooft wat op de woningmarkt. Je kunt dan het beste via Afrika opnieuw binnenkomen als je een andere woning wil. En niemand die de huidige bewoners om een mening vraagt in een overbevolkt land

Mark van Leeuwen | 20-11-18 | 23:27

@Mark van Leeuwen | 20-11-18 | 23:27
Tuurlijk niet, wij moeten onze rotsmoel houden en doorwerken.
Betalen, betalen, betalen, betalen en betalen, dat is alles waar we goed voor zijn.
O ja, en vooral snel doodgaan na ons pensioen, smerige racistische profiteurs die we zijn.
Weg met ons.

Slipsnifter | 20-11-18 | 23:34

Ipv 10 artikelen over deze onzin konden we idd wel wat echte discussies gebruiken over echte teostanden. Want dit begint wel een beetje te obsessief te worden.

Net als de "war on xmas", je wordt geplayed war je bijzit en bent helemaal niet meer bezig met echte zooi die er speelt. Negeren, doodzwijgen, focus.

menage | 21-11-18 | 09:37

Goede samenvatting van waar Hooligans voor staan. Ook waarom ze potentieel gevaarlijk zijn (Het is namelijk niet *hun* stad). Ik heb er een paar gekend en mijn ervaring is exact hetzelfde.

omanders | 20-11-18 | 21:47 | 1
-weggejorist-
frads | 20-11-18 | 22:06
-weggejorist-
getzappad | 20-11-18 | 21:47 | 3

oh ja Zwarte Piet!
Is ook zo..
Was t bijna vergeten.

Beste_Landgenoten | 20-11-18 | 21:44

Van het weekend het sinterklaas journaal gezien.
Maar wuj hebben echt zwartepieten nodig de blanken en de smeerkees pieten kunnen niet lezen

Jacktheflipper | 20-11-18 | 21:44

Wie?

Sliptong | 20-11-18 | 21:42

De roetveeg piet is meer een smeerkees. Ik hoop dat Jeffrey airfryer nu voortaan in zijn eigen stad blijft. Laat iedereen zelf bepalen hoe hij zijn feestjes viert. Plaatselijk lossen we hetzelf wel op. Amsterdam met smeerkees, de rest met zwarte piet.

Gandalph | 20-11-18 | 21:18

Wak al eens eerder zei jonges. Het gaat hier niet om Zwarte Piet.
Het gaat om ons.

Wij, blanke mannen, moeten onze smoel houden en doen wat we altijd doen: slikken, hard werken, overal achter aankomen, heeeeeeel veel betalen, en alles maar goedvinden.

Toezien dat ons land wordt ingepikt, evenals onze rechten, door werkschuw tuig uit alle windstreken waarvoor JIJ moet betalen. Met behulp van radio,tv, kranten

Heppie-even-voor-mij | 20-11-18 | 21:13 | 2

Exact! 'Zwarte Piet' is slechts een aanleiding voor een veel groter ongenoegen van de Nederlander.

En ondanks de door links al jaren grijs gedraaide 'langspeelplaat' met hetzelfde zielige geleuter, wil het gros van de Nederlander gewoon zijn land en cultuur terug. (en de linkse landverraders uit 'het zicht' hebben)

En vooralsnog is het,... "Gewoon. Oprotten. Met. Je. Gezeik. Uit. Onze. Stad".
Vervang "Onze. Stad" door "Ons Land", en je weet wat er gaat gebeuren.
(al weten diegenen die een beetje visie hebben dit al veel langer)

Het 'kruit' is ruimschoots aanwezig, de 'lont' zit er diep in,......... het is slechts wachten op de spreekwoordelijke 'lucifer' !

@xel | 20-11-18 | 22:04

Aangemoedigd door links blank Nederlands werkschuw tuig waar ik me al 45 jaar aan erger.

Slough | 21-11-18 | 09:37

Mag ik hier de stelling deponeren dat als je zwarte piet niet snapt dat je dan hier niks te zoeken hebt?

Rest In Privacy | 20-11-18 | 21:13 | 3

Inderdaad, dat definieerd ons volk.

HogeNood | 20-11-18 | 23:59

Ik snap Zwarte piet prima, ik snap niet dat ie een gouden ring en rode lippen nodig heeft om door een schoorsteen te kruipen als ie zogenaamd zwart is van het roet..

menage | 21-11-18 | 09:40

@menage
Wie zegt dat hij die gouden ring al had toen hij de schoorsteen inging? En die rode lippen moeten af en toe bijgestift worden. Uw vrouw is ook niet de hele dag op haar best.

JvanDeventer | 21-11-18 | 12:25

Heerlijk toch om overal een sticker op te kunnen plakken. Jij bent een hooligan, jij een stinkhoer, jij een racist, jij een extreem linkse zware shag neger, jij een witte Hitler en ga zo maar door.
Wat we echter vergeten is dat we allemaal gewoon mensen zijn, maar als je dat zegt op social media scoor je geen likes meer.
Trump heeft een goed argument= 0 likes
Trump is een eikel=staande ovatie en 1000 likes
Wilders heeft een goed punt= 0 likes
Wilders is een racist= staande ovatie en 1000 likes
Sylvana Simons heeft een goed punt = haha nee hoor grapje.
Maar goed we zien een trend toch?

Rest In Privacy | 20-11-18 | 21:08 | 7

Inderdaad, we zijn allemaal zoogdieren - nee we zijn allemaal gewervelde dieren. De spiering is mijn naaste. Gewervelde dieren eerst!! De haring is mijn maat.

HogeNood | 21-11-18 | 00:06

justthblues - leedvermaak. Dik verdiend leedvermaak!

Maris v.d Hof5393 | 21-11-18 | 02:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Links Nederland en ander gedoog Nederlands volk (links lullen rechts zakken vullen), zijn als de dood dat het uit de hand loopt. En dat gaat gebeuren. Je voelt het , je ziet het en je weet het ook.
KOZP debielen en racisten die geholpen en voorgetrokken worden, Cultuurafbraak mbt Onze Zwarte Piet, gewone dagelijkse autochtonen die de mond gesnoerd worden. Nee dat wil de autochtone Nederlander niet. Dus dan krijg je OOK hooligans die een potje gaan knokken ja. Is dat erg? Het is een algemeen feit. Met name de gewone autochtone bevolking pikt het gewoon niet. Dus zolang er niets verandert en KOZP organisaties en anderen worden voorgetrokken, zal een deel van de bevolking reageren zoals nu is gebeurd.

AMX pri | 20-11-18 | 21:03

Dit soort stukken mis je nou bij de bij de msm.

Rest In Privacy | 20-11-18 | 21:02 | 1

Weer eens iets anders dan een paar regels semihumor met twitter van iemand die wel iets nuttigs doet.

frads | 20-11-18 | 21:29

Waarom hooligans het opnemen voor Zwarte Piet? Omdat de overheid het laat afweten, daarom. De Robjettens Jesseklavers en LoloAsschers kunnen vervolgens wel weer heel goed met het moreel verheven vingertje wapperen en zich afvragen waar die kloof met de kiezer toch vandaan komt.

Bert Konterman | 20-11-18 | 21:01 | 1

Ik neem aan dat het slopen van bushokjes ook onvrede is over de staat van het openbaar vervoer.

menage | 21-11-18 | 09:41

Stel u zich de volgende fictieve situatie voor:
De familie van Fred Janssen verhuist naar Marokko. Nederlanders hebben (het is fictief) een slechte naam in Marokko, wegens niet integreren en gedrag wat alle normen te buiten gaat. De zoon van de familie Janssen (Koen Janssen) is een uitzondering op de regel: een nette vent met een redelijke pen. Daarom wordt hij door -zichzelf 'wereldburger' noemende- Marokkanen aangenomen als stukjesschrijver bij landelijk Marokkaans dagblad 'de Volksgeit'. Aldaar gaat Koen zich tegen allerlei lokale aangelegenheden en tradities aan bemoeien die goed in het straatje van 'Marokkanen met een Nederlandse achtergrond' passen. Wat voor beeld laat Koen achter bij de gemiddelde Marokkaan?

kotelet | 20-11-18 | 21:00 | 2

Ik heb werkelijk geen idee. Begreep niets van dit verhaal.

ILF2 | 20-11-18 | 21:06

@ILF2, begrijp ik volkomen. Ik zal mijn tegels voortaan vooraf iets beter doorlezen. Haastige spoed.....

kotelet | 20-11-18 | 21:51

Goed stuk. Niveau van VK en NRC is al jaren dalend, beide daarom ook geen abonnement meer op....(lees het nog af en toe in de bib, maar wil het niet meer steunen). Vandaar dat Geenstijl nu wat kwaliteit kan laten zien.

JeannedArc | 20-11-18 | 21:00
-weggejorist-
selectief verontwaar | 20-11-18 | 20:55

Dit heeft voor KOZP niets te maken zwarte piet maar meer met 1873 , de Reconstruction Amendments in amerika . Dit gaat nooit ophouden zolang ze van bepaalde partijen ( we weten wel inmiddels welke ) beschermt worden met het recht van demonstratie . En die kneuzen bij ons in de tweede kamer zijn heeeeel bang , want ze weten dondersgoed wat hier speelt

Verweg | 20-11-18 | 20:49

Dankzij GS (Feynman) verdiepte ik mij in de zaak Khashoggi. Het wereldlijk karakter en spanningsniveau van deze kwestie ligt tamelijk hoog. Graag meer beeldvorming hiervan ipv de oeverloze dwaalsporen uit Madurodam.

masahide | 20-11-18 | 20:47

Doe eens ff uitzoeken hoeveel van die anti Pieten racistisch zijn. Ik denk tegen de 100%.

MW51 | 20-11-18 | 20:45 | 1

Getuigen hoe de boosmensjes van KOZP over blanken praten.
Zeg iets vergelijkbaars over een donker getinte en je hebt een strafblad aan je broek.

theJ71 | 20-11-18 | 20:51

Oh kjk, Francisco van Jole schrijft ook een leuk stukje op Joop.nl:
--------------------------------
Francisco van Jole

eindredacteur Joop
Nazi’s zijn nu kindervrienden

Zaterdag liepen er blackface nazi’s in Rotterdam tijdens de Sint-intocht snoepgoed en racistische propaganda uit te delen aan kinderen met hun nietsvermoedende ouders.

------------

Badr Haary | 20-11-18 | 20:44 | 4

Joop is onleesbaar, jole is dom.

frads | 20-11-18 | 20:52

Van het extreem linkse bolwerk "den joop" zijn de gewone normale Nederlanders binnenkort gelukkig verlost.
"den joop" wordt betaald van het geld van de vara leden, aldus de witte onderbroeken verkrachter, en aangezien er veel leden hebben opgezegd omdat SS op de cover van hun programmablaadje stond, komt er natuurlijk te weinig geld binnen om Fransje en die wandelend fossiel Han van der H. geldelijk te onderhouden.
Of zouden ze toch van belastinggeld worden onderhouden???

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 20-11-18 | 21:14
-weggejorist-
Rest In Privacy | 20-11-18 | 21:14
▼ 1 antwoord verborgen

Neehee, Witte Nederlanders zijn inherent racistisch, dat zien alleen mensen van kleur en deugende goedvolk mensen.
Je ziet toch de beelden? Hooligans zijn net zo racistisch als vaccinaties slecht voor de gezondheid zijn.

ratelaar | 20-11-18 | 20:43

Interessanter is het psychologische effect van het jarenlang doodzwijgen van de misdragingen van de ene groep en het in de volle breedte uit je plaat gaan als de andere groep eens wat op z'n kerfstok blijkt te hebben.
Wordt die laatste groep daar makker van, wordt de eerste groep er extremer van, of andersom? Levert het psychische stoornissen of grillig gedrag op? Verandert er iets in het stemgedrag bij de middengroep?

Een aantal van die vragen krijg je ook bij een kind die veel onder de hoede is geweest van een of andere zieke nanny.. of die een geflipte moeder heeft met een favoriet kind.

Slogra | 20-11-18 | 20:42

Doet me denken aan de krakers van "we are here". Hadden huizen gekraakt in de R. Dieselstraat te Amsterdam. Vervolgens kraakte het Identiair Verzet 1 pand en Antifa gooide toen zwaar vuurwerk naar binnen. ER GEBEURDE NIKS. Niemand greep in, de politie niet, de gemeente niet. En nu een paar spreekkoren zijn staat deugend NL op zn kop. Dit land is gek geworden,

Badr Haary | 20-11-18 | 20:42 | 1

Eh, ja volgens mij gebeurde er daarna wel iets, de Indentiair Verzet is toen nog uit huis gezet wegens kraken. De grap was: eigenlijk kraakten ze niet, ze hadden een afspraak en toestemming van de bevriende bewoner om dit ongelijk aan te tonen.

kleurdoosje | 21-11-18 | 10:15

Er gaat op links een narratief rond dat vertelt dat de figuur Zwarte Piet rechtstreeks voortkomt uit de onderbuik van de rechtse, fascistoïde, racistisch denkende, boze witte Nederlander die het koloniale verleden van zijn land niet heeft weten te verwerken en ook pertinent weigert dat in te willen zien. Dat narratief is in de loop der jaren met zorg opgebouwd en past daarom perfect in het grote Verhaal van de Deugdzaamheid, de inmiddels steeds verstikkender wordende Bijbel van de Linkse Kerk, die alles wat er aan communisme en socialisme revolutionair was heeft platgeslagen en omgekat naar eeuwige waarheden. naar dwingende Pravda.
Alles wat er rond het Sinterklaasfeest gebeurt wordt zorgvuldig gewogen en zodanig in volgorde gezet dat het perfect past en moeiteloos kan worden ingeschoven in het totaal, zwaardoor het narratief nóg beeldender wordt dan het al was.
Het is een spel dat men graag speelt, zeker als de spelregels, zoals nu, helemaal niet uitgelegd hoeven te worden en niemand maar in de verste verte de wens heeft om vals te spelen. Integendeel, men speelt elkaar moeiteloos de bal toe, beaamt, knikt welwillend, begrijpend, goedkeurend en zwelgt in zelfgenoegzaamheid.
Het narratief gaat eigenlijk méér over de Deugdzame zelf, dan om degene die door hem beoordeeld en veroordeeld wordt. De Deugdzame is blij dat hij in alles het tegendeel is van degene die hij verkettert.
"Kijk ons eens deugdzaam zijn" klinkt het in koor.

Schoorsteenveger | 20-11-18 | 20:42 | 1

Spot on

Kladderadatsch | 21-11-18 | 00:42

Gewoon geen demonstraties tijdens een Sint en Piet evenement. Ik zag het filmpje. Het escaleerde pas toen die KOZP leuzen begonnen te schreeuwen terwijl de Sint/Piet en de kinderen langsliepen. De anti-anti-zwartePieten stonden daar tussen en die overstemden dat door keihard te gaan zingen. Zo het begon.

Premier Trutte | 20-11-18 | 20:41

Waarom hoeven die talloze racisme beschuldigingen eigenlijk nooit beargumenteerd te worden?
Kunnen we geen smaad/laster zaakje beginnen tegen KOZP?

Harry Turtle | 20-11-18 | 20:40 | 2

Het feit dat jij hun verhaal in twijfel wil trekken en bewijzen wil zien word al als racisme uitgelegd.

2voor12 | 20-11-18 | 20:45

Niet eens geheel kansloos ware het niet dat onze gerechtelijke apparaat voornamelijk uit D66 rechters bestaat.
Maar een mening als feit presenteren en daarmee impliciet mensen (waar onder kleine kinderen) als racist bestempelen kan zeker als smaad worden aangevoerd.
Er is geen enkel bewijs of feit dat maar een klein beetje doet vermoeden dat het typetje Zwarte Piet racistisch is.
Misschien wil de Hiddemeister voor ons een gok wagen?

theJ71 | 20-11-18 | 20:48

Het is wel zo dat omdat Kaya Bouma het schrijft zijn er veel lezeressen die het lezen. En die denken dan allemaal dat het waar is. Want als een witte man zoiets schrijft zijn er minder lezeressen.

DitjaarkrijgikAOW | 20-11-18 | 20:38

DE OPLOSSING: We noemen hem geen zwarte piet meer maar bruine piet en sminken 'm bruin.

koekjesmonstertje | 20-11-18 | 20:37 | 2

Neen. Want dat is toegeven. En dat hebben we al teveel gedaan, de laatste vijftig jaar.

Padjepejer | 20-11-18 | 20:40

Onmogelijk roet is zwart. Piet ook.

Maris v.d Hof5393 | 21-11-18 | 03:04

Buit is vuist

Denarius | 20-11-18 | 20:35

Goed georganiseerd, doordacht en gecoördineerd? Nou vraag ik me af hoe ze het noemen als onze beroeps militairen op oefening moeten.
Zal ze zwaar vallen om te zien dat voetbalsupporters en bezorgde vaders wel in staat zijn om een buit te maken tegen een " vijand".

Denarius | 20-11-18 | 20:35

Sorrie hoor.... ik word een beetje moeiiii van al die lange verhalen om je gelijk te bewijzen. Sintklaas is in het land, over 3 weken weer weg en volgend jaar een nieuwe episode. Enne VARA/BNN is ook al leden kwijt omdat Syl op de cover stond van het blaadje..... ja tering, het is allemaal wat

Argwanus | 20-11-18 | 20:34

Echte nazi's gooien niet met eieren. Die veroveren landen en maken lampenkappen van mensenhuid.

RickTheDick | 20-11-18 | 20:34 | 3

en zingen geen sinterklaasliedjes maar luisteren naar marsmuziek.

theJ71 | 20-11-18 | 20:53

En hebben leren laklaarzen waarmee ze maf lopen!

Ggroengras | 20-11-18 | 20:57

En allemaal dezelfde kapper en kleermaker (geen Turk)

theJ71 | 20-11-18 | 20:58

Ach, 80% van de Nederlanders stemt op de verkeerde partijen en is het dus eens (al dan niet bewust) dat onze cultuur en geschiedenis in rap tempo worden gewist.
Dat er af en toe nog wat helden opstaan tegen deze 'ontnederlandisering' is fijn, maar het moet nog beter.

De realiteit is de beste rode pil. We zijn tot nu toe nog ontsnapt aan een echt grote aanslag. Als het eenmaal zover is, ben ik benieuwd hoe bereid mijn landgenoten zijn eindelijk in opstand te komen.

Padjepejer | 20-11-18 | 20:33

Ik vraag me echt sterk af wat de uitkomst is als men eens negerts van buiten de Randstad vraagt of die zich nu wel zo gekwetst voelen. We krijgen nu alleen de mening van randstedelijke beroeps-zekerts die zeggen namens de zwarte bevolking te spreken. Helaas krijgen die kwetsies volop de ruimte om hun zeurverhalen overal te mogen afsteken, maar ik heb nog niemand de moeite zien doen eens onderzoek buiten de randstad uit te voeren. het is gewoonte om te zeggen dat ze namens een groep spreken, maar kom maar met overtuigd bewijs anders dan het roeptoeteren zou ik al die gekwetsten willen verzoeken. De stemming binnen de randstad zal heel anders uitpakken dan buiten de randstad. De randstad is Nederland niet, maar meet zich alle wijsheid aan te bepalen wat heel Nederland en zelfs groepen binnen die bevolking ergens van moeten vinden. Onderzoekje zou misschien wel prettig zijn, maar dan wel onafhankelijk en niet door de politiek geregisseerde onderzoekjes bij het CBS of iets dergelijks. Dan hebben we geen glazen bol nodig om de uitkomst te voorspellen.

Ruikbaard | 20-11-18 | 20:32 | 2

Eigenlijk zijn we op een punt beland waarop iedereen zich maar moet uitspreken.
Ook donkere 'tegenstanders' van SS. Vindt iedereen met een kleur Nederland een racistisch land?
Ik niet. Mensen die ik ken met kleurtje niet. Reaguurders hier met kleurtje niet..
Wie dn wel?
Wie staat achter SS?
Ik vind haar een gevaarlijk kwaad worden. Men moet zich maar gaan uitspreken.

letopuwzaak | 20-11-18 | 20:39

Geef mij de Braboneger maar. Geweldige man!

Slough | 21-11-18 | 09:43

Het is mooi geweest.... na vandaag stoppen we met het schrijven van verhaaltjes over zwarte piet.
We gaan ons nu concentreren op kerstmis - zal een aanzet geven--> we gaan stoppen met de kerstboom met lampjes erin... dit is niet goed voor het milieu.

sociaal_econoom | 20-11-18 | 20:31 | 2

Mag niet want gepikeerde haatbaarden.

WayneGretzky*99* | 20-11-18 | 20:32

zal me ook een rotzorg zijn

Argwanus | 20-11-18 | 20:35

Liever 1 hooligan dan een miljard kozp-ers. Maar das logisch.

WayneGretzky*99* | 20-11-18 | 20:28

Ik heb echt geen idee. Een niksnut met een telefoon denk ik.

Badr Haary | 20-11-18 | 20:39

Iemand uit een fout RTL programma. Echte meisjes in de dop of zoiets. Ernhemse in hart en nieren. Platter dan plat. Haar FB pagina staat vol met dit soort onzin.

theJ71 | 20-11-18 | 20:40

Goed georganiseerd en gecoordineerd...
Hooligans liggen dubbel van het lachen, er was een kansje op rellen in hun stad, de smoes is dat er een "tegenstander" aanwezig is, welke dat doet er niet zoveel toe.

snapal | 20-11-18 | 20:27

Maar ... maar ... op Joop.nl weten ze het allemaal zeker, dit zijn nazi's, fascisten en extreem rechtse racisten ... echt helegaar waar !!

Castor12 | 20-11-18 | 20:26 | 7

tweetybird | 20-11-18 | 20:53
Meen je dat nou echt Tweety?- Daar is iedereen het dus al tig jaar over eens.

Roadblock | 20-11-18 | 21:32

Roadblock Ik weet dat wel maar dacht ik wijs de nieuwe reaguurders er nog even op.

tweetybird | 20-11-18 | 22:37

tweetybird en Roadblock - bedankt, negeren dus.

Maris v.d Hof5393 | 21-11-18 | 03:08
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
zimmerschwanz | 20-11-18 | 20:26

Gewoon bij wet regelen dat alleen inwoners van desbetreffende plaats mogen demonstreren tegen zwarte piet.
Met als hoofdreden " de veiligheid van de kinderen".
Woon je in Amsterdam dan kun als kozp-er je geluk niet op. De rest van Nederland gewoon traditioneel zoals voor het gedoe met het anti gepeupel.

Denarius | 20-11-18 | 20:26

Die Otto Adang ken ik. Heel goed zelfs.
Heeft het 'vak' geleerd door Chimps en hun pestgedrag te bestuderen in Burgers Zoo. Is daar op gepromoveerd en mag zo nu en dan wat 'wijs' vertellen als hoge politiemeneer. Want mensen zijn net apen.. of zoiets.
Maar ik kan u melden. Otto Adang is een lul. En ik kan het weten.

theJ71 | 20-11-18 | 20:24 | 1

Ik geloof je meteen!

Maris v.d Hof5393 | 21-11-18 | 03:09

Jezelf bewust zeer provocerend Kick out Zwarte Piet noemen, en dan geen tegengas verwachten.
Dat gaat niet gebeuren natuurlijk. Zelfs niet, of misschien wel JUIST niet met steun van de staatsondermijnende NPO-broeders.
Ze kunnen fijn de boom in, deze Piet blijft zwart als roet.

Jackanders | 20-11-18 | 20:20

Arib stuurde het debat ook aardig. Of ligt dat aan mij? Microfoontje dicht enzo.

Mart6037 | 20-11-18 | 20:20

Dus nu krijgt 'extreem rechts' de schuld? Haha
Opkomen voor je cultuur is niet extreem of rechts.

MaxiCosi24 | 20-11-18 | 20:19 | 1

In de ogen van extreem linksch wel dus.

WayneGretzky*99* | 20-11-18 | 20:31

Toch wel het leukste effect van dit alles is, is dat de burgemeesters nu genoeg gegronde redenen hebben om alle demo,s te verbieden/of aan te passen, op de intocht dag zelf.
De winnaars?
De kinderen.

Rest In Privacy | 20-11-18 | 20:18

Op de staatsomroep barst het ervan maar in daily life ben ik nog niemand tegen gekomen met sympathieën voor KOZP.

BozePaarseMan | 20-11-18 | 20:17

“Goed georganiseerd en gecoordineerd”. Haha, gewoon een groepsapp waarin je afspreekt om af te spreken in je stamcafé, net zoals voor elke wedstrijd, om daarna wat debiele randstedelingen te provoceren. Lachuh man. Maar niks meer of minder dan sensatiezoeken en een beetje rellen. Dommig? Zeker! Maar niks van doen met racisme of extreemrechts.

Gezwel | 20-11-18 | 20:17 | 2

randstedelingen ? Zullen we het op Amsterdammers houden.

Rotterdammert1965 | 20-11-18 | 20:23

@Rotterdammert1965 | 20-11-18 | 20:23

U bent sinds 1965 niet meer in Rotterdam geweest? Laten we het maar gewoon op randstedelingen houden, mmkay?

Parel van het Zuiden | 20-11-18 | 20:29

De Antifa, dat zijn hún knokploegen, GroenLinks Amsterdam organiseert er zelfs demonstraties mee. Maar goed, links is nu eenmaal synoniem aan hypocrisie.

spanarchist | 20-11-18 | 20:16 | 1

Keukentrapjes zijn immers veel gevaarlijker.

BozePaarseMan | 20-11-18 | 20:18

We gaan lekker , zelfs de grap over dit onderwerp van Hein de Kort op FB is gejorist.

Ghibli | 20-11-18 | 20:16 | 1

FaceBook maakt zich ook steeds belachelijker. Weet je wat er wel bleef staan: een veiling in Afrika, waar een vader zijn minderjarige dochter veilde voor geld, vee en een auto. De dochter werd ter huwelijk aangeboden op Facebook, er werd flink op geboden, het kindbruidje werd verkocht. FaceBook zegt dat ze het hebben weggehaald, dat klopte: dat was negen dagen nadat het duurste kindbruidje van het land al getrouwd was met haar nieuwe eigenaar.
Kinderverkoop mogelijk gemaakt door Facebook.

kleurdoosje | 21-11-18 | 09:55

Otto, Kaya en Harriët duwen graag mensen in een hokje,
maar vergeten dat het eigenlijk gewoon mensen zijn met verschillende meningen.
En als je een bepaalde groepen constant uit maak voor nazi ....
Ja dan kan je een armpje terug verwachten. Sommige mensen hebben die gewoonte. Als je ze steeds 'aap' noemt gaan ze krijsen.
En misschien als je ze steeds prikt met 'Professor'...
Gaan ze zelfs een stukje in de Volkskrant schrijven.

NatNiks | 20-11-18 | 20:15

Links is ontspoord gevoels'denken'. Als het maar goed voelt! Het aslim taslam klinkt wijd en zijd en de linksmens kirt 'wat een mooie taal is het toch ook!' en 'die baarden zijn zo modieus!'. Als het kromzwaard zoeft zal men nog steeds de poorten openzetten, de mensenrechten weet je, een kind onder de evenaar is meestal maar een bedelaar en de wereld is van iedereen!

HoogToontje | 20-11-18 | 20:15 | 1

Precies, het altijd smalend hebben over 'de onderbuik' en zelf enkel met emo-quatsch uit de blinde darm aankomen.

Harry Turtle | 20-11-18 | 20:20

.. maar goed. Het KOZP tuig heeft zo stinkend hun best gedaan om een groot deel van het Nederlandse volk te schofferen dat ik het zelfs de kwalijkste hooligan vergeef wanneer die koek van eigen deeg uitdeelt aan deze uitvreters.

Ook het door den overheid gesteunde uitventen van haat mag op reacties rekenen.

Jan Passant mk2 | 20-11-18 | 20:15 | 1

Over georganiseerd gesproken...

TheseDays00 | 20-11-18 | 20:23

In het 1ste videootje valt me in het laatste shot het kleine meisje op, dat later is geframed als 'het huilende kind" Ze is hier in gesleept? En door wie?

horsteknots | 20-11-18 | 20:15

Bij Champions League wedstrijden bazelen een aantal spelers in dat UEFA spotje 'say no to racism'.

Ook zo'n belediging eigenlijk.

Ga dat bij de Russische of Poolse clubs doen die echt racistisch zijn. Niet bij Nederlandse clubs. Ik blijf erbij, Racisme in Nederland bestaat niet.

RenHoek | 20-11-18 | 20:14

Volgens mij vindt Mosterd het stukje in de Volkskrant niet zo goed.

Ggroengras | 20-11-18 | 20:14
-weggejorist-
Badr Haary | 20-11-18 | 20:13 | 1

Kaya zet zichzelf ook gewoon even gemakzuchtig aan de goede kant van de geschiedenis.
Want als je de situatie met enige rede en nuance wil bekijken, reikt Jesse je namelijk direct de GL rozenkrans aan en dien je 150 maal het 'ik ben geen racist' mantra te bidden.

Harry Turtle | 20-11-18 | 20:11
-weggejorist-
Badr Haary | 20-11-18 | 20:09 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Volgens de nodige links georienteerden is verbaal geweld ook geweld. Uitgescholden worden voor racist is ook verbaal geweld en wordt dan met gepaste reactie verwelkomd.

Rotterdammert1965 | 20-11-18 | 20:09 | 1

En dan zogenaamd verbaasd zijn dat dat ook bij Nederland hoort.

frads | 20-11-18 | 20:32

Wat betekent “extreem-rechts” nou nog?
.
Nog geen 20 jaar geleden betekende die term iets. Kale agressieve koppen, volbloed rascisten die niet schroomden om iemand om zijn huidskleur in elkaar te tikken. Fanatieke beleidenis van rassenleer, onderstreping verschillen en geweldadige manieren om te segregeren, verdrijven of misschien wel erger. Affiniteit met uniformpjes en staatsveiligheid apparel. Dat.
.
Nu ben je al extreem-rechts als een opinie verkondigt die niet strookt met de heersende opvattingen. U weet wel, die opvattingen die beantwoord worden met het schreeuwen van -ismen, -isten, en -phoben.
.
Als je immigratiebeperking wil - racist, of je niet op wilt gaan in een antidemocratische unie - fascist, danwel geen heil ziet in verdere verspreiding van islamitische opvattingen - nazi, en, enzovoort...
.
Als je extreem-links laat beoordelen is iets al snel extreem-rechts, zullen we maar denken...

Parel van het Zuiden | 20-11-18 | 20:08 | 3

"volbloed racisten die niet schroomden om iemand om zijn huidskleur in elkaar te tikken" Dan lopen er toch heel wat extreem rechtsen elke week op film rond bij Opsporing verzocht.

Rotterdammert1965 | 20-11-18 | 20:11

En vice versa..

Superior Bastard | 20-11-18 | 20:11

@Superior Bastard | 20-11-18 | 20:11

Vice versa impliceert een balans. Die is er niet. Het schip helt nogal naar bakboord over.
.
Oh en daar gaat de tegel ook over. Als u nou niet als een loopse teef aanslaat op de afsluitende alinea en gewoon even het hele tegeltje leest? Dank.

Parel van het Zuiden | 20-11-18 | 20:19

Ga eens bv bij het begin van het suikerfeest met een club demonstranten bij de moskee demonstreren. Eens kijken hoe dát gaat.

zik | 20-11-18 | 20:08 | 1

Dat is geprobeerd, met weinig succes. Zeker niet met beveiliging van politie.

Rotterdammert1965 | 20-11-18 | 20:12

KOZP zit wel veel te jammeren over nazi-hooligans. Maar ik hoor hun ook niet over de BP met hun zwarte barreten, die meelopen in hun demo's.

barrypaffert | 20-11-18 | 20:08

Iemand "in elkaar bietsen"? Is dat net zo lang bij iemand gaan bedelen en zeuren om sigaretten of iets te eten totdat ze onder de druk bezwijken?

You-On-A-Gin | 20-11-18 | 20:06

Nee, nee, nee. Klaar mee. Allang.

John McClane | 20-11-18 | 20:05

Luister hier hoe Bosma (PVV) ons Nederlands Zwarte Piet erfgoed probeert te verdedigen en hoe laaghartig links hem probeert pootje te haken met laffe youtu.be/sp4gFC6qQF4?t=39

telelezer | 20-11-18 | 20:05

KOZP heeft zelf een verleden van geweld en intimidatie, al jaren ellende en gesar. Vervolgens het dan vreemd vinden dat er een paar klappen gaan vallen en dan gaan huillie huillie. Ook bij Nederlanders geldt, je blijft met je klauwen bij onze kinderen weg, ook al is decennia lang het tegendeel gedacht door al dat import.

Rotterdammert1965 | 20-11-18 | 20:05 | 1

En hoe Pauw in zijn shows al meer dan twee jaar de KOZP-activisten uitnodigt en ze al die tijd heeft verdedigd. Schandalig voor een tv- presentator die objectiviteit zou moeten uitstralen. WAT een kneus. Die man moet eigenlijk op het schavot met zijn drammerige eenzijdige gezeik.

aamert | 20-11-18 | 20:10

"toen ze had geplast"
"de aller- aller- allerslechtst denkbare dude"

Fuck. Nou ben ik compleet in de war over het geslacht van Kaya. Ik haak af.

vrijstijler | 20-11-18 | 20:04 | 1

Aan de linkerzijde is dat een soort van hobby. In de war zijn.

Rest In Privacy | 20-11-18 | 20:09

Mosterd hoeveel hersencellen heb je?
Wat een gel.l zeg. Hoe verzin je het bij elkaar.

ja-ja-nee-nee | 20-11-18 | 20:04

Iedere Nederlander die tegen het KOZP-gezeik is mag zich sinds kort verheugen in een enkeltje lidmaatschap "basket of deplorobles". En we hebben allemaal kunnen zien hoe goed dat voor de zelfbenoemde gevestigde orde heeft gewerkt.
Dus dat is waar we het mee moeten doen, ofwel in de vergaarbak van viespeuken, ofwel meehuilen met de fatsoensbrigade in het bos. Ik ga nu even een derde paar bretels aandoen, want mijn broek zakt er van af.

De Briemusketier | 20-11-18 | 20:00 | 4

Kan, anti pieten vind ik kinderpesters. Dus zo zag ik ze al een tijdje.

frads | 20-11-18 | 20:08

De kwaliteit van de argumenten der gevestigde orde is ver onder de maat van het veronderstelde niveau dat je van deze lieden, die zichzelf de leidersrol hebben aangemeten mag verwachten. De gemiddelde supportersvereniging op zondag in het stadion weet zich rationeler en verstandiger uit te drukken.

De Briemusketier | 20-11-18 | 20:19

Jongens, het is 'deplorables'. Als je dan wil kokketeren met termen, doe het dan goed.

zik | 20-11-18 | 20:42
▼ 1 antwoord verborgen

Jennen en provoceren en dan het raar vinden dat er op een gegeven moment een reactie komt.
Geweld zal ik nooit goedpraten, maar KOZP kon toch ook wel verzinnen dat protesteren bij een kinderfeest reacties oproept ?

Wijze uit het Oosten | 20-11-18 | 20:00 | 3

Dat hadden burgemeesters kunnen bedenken. Een goeie dan hè.

Mart6037 | 20-11-18 | 20:05

Men heeft besloten dat zoiets niet onder agressie valt, ik vertrouw mensen niet die naar ouders en kinderen schreeuwen.

frads | 20-11-18 | 20:06

""Jennen en provoceren en dan het raar vinden dat er op een gegeven moment een reactie komt""
@ Wijze uit het Oosten | 20-11-18 | 20:00
Dat is immers precies wat de palestijnse moslims in de Gazastrook doen: israel tot het uiterste treiteren met raketten afschieten op scholen en markten met vrouwen en kinderen; maar dan huilie-huilie doen als de IDF eindelijk terugslaat.
iesse koeltoerrr

telelezer | 20-11-18 | 20:14

Mijn vorige boxerteef heette Kaya. Just saying.

Pedronegro | 20-11-18 | 19:58 | 1

Heette ze niet Kajsa?

aamert | 20-11-18 | 20:12

Zwarte Piet kan wel een beetje hulp gebruiken, na al die brute aanvallen op zijn persoontje EN onze samenleving.

Wat een intimiderende overmacht van het MO, linkse rechters, kutkranten als de Volkskrant, de NPO, beroepsnegers, de fascisten van Anitfa, het Deug-gepeupel in de stadshuizen van alle stinkende linkse rotsteden.
Het nieuwe fascisme van globalisten, EU en alle andere vijanden van onze manier van samenleven.
Dat die hulp van wat hooligans kwam is maar bijzaak. In tijd van nood komt alle hulp van pas.

Kaya Bouma, ga eens deaud. (i)NSB-persoon.

Jan Passant mk2 | 20-11-18 | 19:58 | 2

"Dat die hulp van wat hooligans kwam is maar bijzaak. In tijd van nood komt alle hulp van pas."
Die licht ik er even uit, precies waarom het zo'n clusterf*ck geworden is. Haha

Berbaar | 20-11-18 | 20:45

Ik begrijp de Holygans heel goed. Dat zijn boze mensen... opgefokte mensen. Goed om te zien dat de Nederlander de hakken steeds dieper in het zand zetten tegen KOZP en misselijkmakende figuren als het DENK gezwel in de 2e kamer. De politiek probeert de vinger in de dijk te steken... maar het gaat toch doorbreken. Voelt goed!

Atheist-Priest | 21-11-18 | 10:09

Spinnen van de feiten en het voortraject is het enigste wat ze van links kunnen inclusief Rutte . En dan hebben we het nog geeneens over het toestaan van demonstraties vlakbij de intocht. Arrestaties gingen ook zeer rustig
Was bij de arrestatie van KOZP wel andere koek. En geen straf voor hen

Mart6037 | 20-11-18 | 19:58

Heb het stuk niet gelezen maar weet toch al wat de reactie van Calimero is: "Zij zijn groot en ik is klein en da's niet eerlijk, o nee".

Osdorpertje | 20-11-18 | 19:57

Het verschil tussen een volwassen kinderfeest en infantiel gedrag van volwassenen. Op zich zou het voor de hand moeten liggen. www.youtube.com/watch?v=DohRa9lsx0Q

Rest In Privacy | 20-11-18 | 19:57

Grappig, de ironie in je zelf bestempelen als vredelievende demonstranten en dan 'er uit schoppen' in je naam hebben. En verder keer op keer dreigen,vechten etc.

Maar verder ben ik het wel met hun eens, gewoon de raven,crampus Neckt Ruprecht terug. En die onze cultuur oneigenlijke karikatuur van een neger er uit.
Gaat wel gebeuren, die Amerikaanse rednecks hadden ook even tijd nodig

miko | 20-11-18 | 19:55

Exact dit.
Daarnaast wil ook het gros der Brabanders dat randstedelijk gezeik niet in hun stad, dorp of provincie. Ze hebben dan ook vrij weinig moeite met de escalaties van afgelopen weekend. En 'weinig moeite' is in feite 'juichen het toe'. Maar dat zeg je op het werk slechts tegen de medebrabo's

JanVergoor | 20-11-18 | 19:54 | 1

En toch is het er al. Want het gaat uitstekend met de mosselgemeenschappen in Tilly, BoZ-side, Eindje, B-Da... Kan je allemaal niet willen, maar die "randstedelijke" shit genieten jullie er ook gewoon. Fijn hè.

Acar_ketimun | 20-11-18 | 22:25

loop ik vandaag door rotjecentrum . kerstversieringen . alleen bij de hema kleine verwijzingen naar de sint. all gone.

newray | 20-11-18 | 19:53 | 2

Gaan al die ondernemers nog ene hoop geld kosten als Sinterklaas verdwijnt. Sinterklaas is goed voor 20% jaaromzet elke winkelier. Is kijken wat er gebeurd als we een jaar niets kopen met Sint en als we er gelijk Kerst bijdoen wat ook nog is goed is voor een andere 20% dan komt alles weer terug.

Rotterdammert1965 | 20-11-18 | 20:21

Ja dat gezeik is bad for business dus logisch dat de middenstand Kerst voor z'n geld kiest.

Berbaar | 20-11-18 | 20:22

Ik ben een beetje zwarte Piet moe, kunnen jullie niet weer gewoon een leuk stukje over de Islam doen?

echt_links | 20-11-18 | 19:53 | 11

"Van ze'
Op een andere plek in de zin.

Rest In Privacy | 20-11-18 | 21:16

Ce ca! | 20-11-18 | 21:10 |
Het motief is meer "weg met de witten".
Enfin, Dhr Elvin de lijstduwer van NIDA stond dus ook dat spandoek aan de erasmusbrug onder het toeziende oog van 3 agenten op te hangen. "Een nog onbekend iemand van KOZP heeft zonder toestemming een spandoek opgehangen" Onbekend, Yeh right, my ass.

Roadblock | 20-11-18 | 21:29

@ Roadblock | 20-11-18 | 21:29
In mijn boek, heten ze gewoon intriganten. Opruiers met een missie, zonder gegronde reden.
Is daar geen wet tegen?
Ik heb nog wel een leuk idee voor het OM.
Anonieme rechtszaken!
Geen namen, plaatsen, of cultuur vermelden.
Leuk om dan te zien hoe blind vrouwe Justitia is.
Daarvoor pleit ik ook voor geautomatiseerde rechtsspraak (tot een bepaald niveau uiteraard)

Rest In Privacy | 20-11-18 | 21:42
▼ 8 antwoorden verborgen

Zou het wat voor New Urban Collective zijn om hun kosmopolitische Engelse naam gewoon een in Nederlandse naam te veranderen... of is dat niet multiculti cosmopolitisch hipster genoeg.

Links.. weet wat draaien en spinnen is.. wat vilein framen is.... ja, zelfs wat genocide is.

Welles! Nietes! | 20-11-18 | 19:52

Het is wederom een bewijs hoe links en de socialisten alle contact met hun eigenlijke achterban zijn verloren. Kwijtgeraakt, om nooit meer terug te keren. Als kleine toevoeging: het feit dat het om kinderen gaat, hun kinderen, maakt het wat emotioneler en primairder.

Dr_Prepper | 20-11-18 | 19:51 | 1

Ach, hun kinderen lagen er in de jaren 70 ook gewoon vlak naast als mama werd genomen door de goeroe van dienst.

Welles! Nietes! | 20-11-18 | 19:54

Serieus. Als ik de pers en populist Klaver begrijp, dan heeft er een halve Kristallnacht plaatsgevonden.

Rico Tampeloerus | 20-11-18 | 19:51 | 1

Yep, beeldvorming is alles en als je mensen die de wet overtreden goedkeurt omdat ze toevallig ook pro-piet zijn dan is dat het beeld dat zal beklijven bij een groot deel van de mensen.

Berbaar | 20-11-18 | 20:43

Tsja... je kon t een keer oplopen dat ze tegen de verkeerde aan liepen... wil niet zeggen dat hoolies het recht hier op hebben maar Nederland was dit gemekker kotsbeu dus kon je een keer wat verwachten... Mariniers ooit soortgelijke actie op de dam in asd... Was ook niet goed te praten maar schiep een hoop duidelijkheid. Gewoon vlgd jaar geen demonstraties meer toestaan... lijkt me ook een stuk handiger op een kinderfeest

de broer van theo | 20-11-18 | 19:50 | 5
-weggejorist-
frads | 20-11-18 | 21:09
-weggejorist en opgerot-
frads | 20-11-18 | 21:16

De "burger meester" is er dus alleen voor de overheid, en niet voor de kinderen die botsplinters en bloed in hun gezicht toegewenst krijgen.
Ik hou van horror bb maar waar jij voorstaat, daar krijg ik de koude rillingen van.

Rest In Privacy | 20-11-18 | 21:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Gelukkig was het proefabonnement op die krant net afgelopen. Toen ze vandaag opbelden of er een verlenging inzat heb ik ze duidelijk gemaakt dat ik vanwege dat artikel niks meer met die krant te maken wil hebben. Bovendien heb ik er een hekel aan dat ze me hiervoor opbellen. Kennelijk hoeven ze zich niet aan het belmeniet register te houden.

watazooi | 20-11-18 | 19:50

Zelfs onder de PSV-hooligans/supporters zag ik mensen wijselijk hun mond houden wanneer er een scheldkanonnade ontstond. We hebben het over 3 of 4 mensen waar de hele hetze om te doen is. Dan ben ik het eens om alle protesten te verbieden. De Grauwe Eeuw daar spreekt de KOZP zich niet al dan sympathiek over uit. Al die extremen kunnen we missen als kiespijn.

klowiepowie | 20-11-18 | 19:48

Die slapjanus van een Mark Rutte moet nou gewoon eens een keer met een officiële aanwijzing komen dat er niet meer tussen en te dicht in de buurt van kinderen gedemonstreerd mag worden. Helemaal in lijn met de Universele Rechten van het kind die stellen dat het belang van het kind voor gaat!!!
Dan kunnen die 10, 20 of 30 prutsers van KOZP niet meer meeliften met de 10, 20 of 30 duizend mensen die gewoon een een fantastisch feest houden. Want alleen met de irritatie, het duwen en trekken, escalatie en zelfs geweld die de aanwezigheid van KOZP veroorzaakt lijkt hun beweging nog wat.
Pak nou eens een keer door SLAPJANUS!!!

Aristotalloss | 20-11-18 | 19:47 | 5

Mark Rutte heeft geen kinderen. Die mist dat verantwoordelijkheidsgevoel dat je kinderen moet vrijwaren voor de excessen van fout links.

Superkwatta | 20-11-18 | 20:58

Berbaar | 20-11-18 | 20:10 |
Net als al die maatregelen die volgden na de Pegida demonstratie he Brabbelbeer?
Meten met 2 maten heet dat.

Roadblock | 20-11-18 | 21:02

Onze premier proest.
Ligt aan de ketting van Links en extreem links.
Gaat Markie dwars liggen dan klapt het kabinet.Of gaan zijn voordeeltjes voor de rijken niet door.
Mark is de ultieme landverrader geeft zijn standpunten op voor mooi baantje zodra de verkiezingen zijn.

Lilia2 | 20-11-18 | 21:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Feit is wel dat het enige geweld van het zogenaamde po pietenfront kwam. Dat ze dan ook nog met de arm omhoog gaan staan geeft aan, dat het niveau zeer bedenkelijk is.

jezusisonzin | 20-11-18 | 19:46 | 6

Als je alles zo definieert dat een luidruchtig en verbaal agressief protest vreedzaam is dan vast wel.

frads | 20-11-18 | 20:12

Volgens mij hebben de pro pieten niks met de voetbalsupporters in den landen te maken. Zeg maar net zoiets als de grauwe eeuw en kozp verschillende groepen zijn. De verbintenis is daar wel antifa. Maar de grauwe eeuw die 3 zijn extremer in het anti piet.En de voetbal supporters hadden als reden geen gezeik in ons stad bij een kinderfeest.Tenminste dat was de hoofdreden.Vertel mij maar als ik het fout heb. Maar ik denk zelf dat er toch een beetje aardig wat door elkaar gehaald wordt.

tweetybird | 20-11-18 | 20:31

Nee, de zwarte piet haters zijn lekker volk...
Kinderen aan het huilen maken en voor racist uitmaken.
Zeggen dat ze onder de botsplinters van een doodgeschoten Sinterklaas moeten komen te zitten.
Daar is het mee begonnen. Volg de chronologie. En als je dan in Eindhoven komt, dan kom je in een stad waar nog niet iedereen mee marcheert in de politiek correcte meute en dan wordt je de stad uitgejaagd. Wat had je dan verwacht, een warme ontvangst met bier en eieren? Wahaha!

Superkwatta | 20-11-18 | 20:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Heftig hoor! Nou, snel maar weer aan de aardappelen en bloemkool.

Care | 20-11-18 | 19:46 | 1

Met een lekkere gehaktbal.

JohnWalker | 20-11-18 | 19:58

De heer Mosterd slaat de spijker op de kop. Het was interlandweekend, dus geen ruk te doen. Het bier was in de aanbieding. (Bier is trouwens elke dag wel ergens in de aanbieding. Nog wel.) En er was een hoop politie op de been. En de politie werkt natuurlijk als een soort magnetische rode lap op den voetbalhooligan. Dus hee, een en een is twee.
Waarmee ik maar wil: laten we die hooligans vooral niet verdenken van nobele motieven. Ze waren uit op gedonder, en gedonder kregen ze. Het blijft natuurlijk gewoon schorriemorrie.

VanBukkem | 20-11-18 | 19:46 | 5
-weggejorist-
Superkwatta | 20-11-18 | 20:54

@ berber: net weer ff OV gekeken... misschien moet jij ook maar ergens afstand van nemen... oh wacht....

WayneGretzky*99* | 20-11-18 | 21:38

VanBukkem - voor de verguisde PSV-supporters maar ook die van Cambuur en alle andere clubs heb ik meer respect dan voor toetsenbordridders die hun handen niet durven te branden. Zij waren er wel, uitgedaagd door een groep etterbakken die de media als één man tot heilige engelen hebben gebombardeerd. Natuurlijk zaten er onder de supporters minder snuggere maar aan de andere kant waren die er ook. Alleen worden die niet belicht, de media zijn zo rot als een mispel. Misschien is het niet eens zo'n ramp dat wij tweederangs burgers zijn geworden, we kiezen ervoor en verdienen niet beter.

Maris v.d Hof5393 | 21-11-18 | 03:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoe stond Kaya (die ik verder niet ken, en dat ook zo wens te houden) eigenlijk tegenover de Antifa luitjes die een Pegida demonstratie hinderden? Ik neem aan dat het toen voor de 'goede zaak' was en dat er instemmend werd geknikt naar het linkse tuig. Tuig is tuig.
Of het nu rechts of links, hooligans/tokkie tuig of antifa tuig is. Tuig is tuig.
Selectieve verontwaardiging dus.

Dick Luyenlomp | 20-11-18 | 19:45 | 2

Het recht te demonstreren geldt alleen voor links en ingrijpen door de politie, het OM en de rechter, geldt ook alleen voor vermeende inbreuk op de rechten van die linkse demonstranten. Politie, OM en rechters zijn selectief en hun houding is een rechtsstaat onwaardig.

smdyasc | 20-11-18 | 19:47

smdyasc - rechtsstaat of niet, met man en macht probeert het establishment de andersdenkenden eronder te houden. Hun woede moet de kop worden ingedrukt, zijzelf de mond gesnoerd en vleugellam gemaakt. Ook de elite herinnert zich maar al te goed wat zich destijds in Roemenië heeft afgespeeld. Verschrikkelijk gewoon, je moet er niet aan denken. En toch, het lijkt wel of er willens en wetens met vuur wordt gespeeld, dat daar op aan wordt gestuurd, Onbegrijpelijk in dit eens zo gezapige rustige landje.

Maris v.d Hof5393 | 21-11-18 | 03:48

Er waren ook veel niet hooligans. Mensen die het KOZP gezeik zat zijn en niet willen dat KOZP de intocht in Eindhoven verstoord. Deze mensen waren dus niet half bezopen en doorgesnoven zoals Rutte beweerd. Ook de racistische spreekkoren zijn een fabel. Niet raar aangezien 90% van de KOZP demonstranten net zo blank was als 90% van de pro pieten.

cheops | 20-11-18 | 19:42 | 8

@Berbaar in de echte wereld worden we door dit kleine groepje terroristen en de MSM uitgemaakt voor racist. dat is ook schelden en beledigend. ik voel me daar zeer ongemakkelijk bij als ik in die hoek geduwd wordt

Rest In Privacy | 20-11-18 | 20:54

@Berbaar | 20-11-18 | 20:38
Van bagatelliseren is geen sprake.
Bekijk het desbetreffende fragment nog maar een goed.
Dat verschillende media de boel opkloppen om het sensationeler te laten lijken maakt het nog niet feitelijk waar.
Ik ben tegen KOZP en de kinderhatende werkwijze die ze er op na houden.
Als ik daardoor extreem rechts tuigh ben, soit.

cheops | 20-11-18 | 20:56

@bert.s | 20-11-18 | 20:54
Dat begrijp ik bert en 99% van de mensen is ook helemaal niet racistisch, wat die idioten van KOZP ook krijsen.
Neemt niet weg dat als er dan types racistische spreekkoren aanheffen, geweld gebruiken, de wet overtreden dat je er dan goed aan doet dat te veroordelen en je er van te distantiëren.
Het tegenovergestelde gebeurde de afgelopen dagen, ook hier in de panelen. Zie:
"Dat die hulp van wat hooligans kwam is maar bijzaak. In tijd van nood komt alle hulp van pas."
Kijk dan wordt je dus niet alleen door die paar KOZP gekkies in die hoek geduwd maar ook door de rest van Nederland (zie politiek vandaag).

Berbaar | 20-11-18 | 21:13
▼ 5 antwoorden verborgen

Viel me ook op, was nauwelijks een serieuze analyse te noemen.

Rest In Privacy | 20-11-18 | 19:41

En dat noemt zich nog steeds de 'Volkskrant'.

JohnWalker | 20-11-18 | 19:40

Nelson Mandela schijnt gezegd te hebben: 'Hooligans zijn de kanaries in de mijn', hij zou weleens gelijk kunnen hebben.

smdyasc | 20-11-18 | 19:38

Stukje van Kaya? Wat een køtstukje, ik ga het nu lezen.

Mr_Natural | 20-11-18 | 19:38

New Urban Collective, wat is er gebeurd met het Old Urban Collective?

Oh ja Goelag.

Kaas de Vies | 20-11-18 | 19:35 | 2

Die zijn gaan werken.

van stampij | 20-11-18 | 19:48

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl